A bukott „himnusz”

2016 október 23 9:21 de.180 hozzászólás

Tényleg nem tudom, hogy a jelenlegi hatalmon lévők emlékezete ilyen rövid hatótávolságú, vagy ennyire lenézik az egész országot – elsősorban persze a saját híveiket.

Nem volt olyan rég, mindössze két (kettő!) hónapja, hogy egyöntetű elutasításba torkollt egy nemzetközi hírű popszerző kétes eredetiségű művének ’56 nemzeti rockhimnuszává való kinevezése.

Nemcsak ún. „baloldali liberális” orgánumok kommentálták felháborodással a „dalt”: a Magyar Nemzet és a mandiner.hu oldalain is vitriolos hangú kritikák jelentek meg. 

1956

Az elkövetők oldaláról mély hallgatás volt a válasz, illetve erőlködtek még kicsit a szerző felmagasztalásával. Aztán kb. három héttel ezelőtt elhangzott egy felhívás, miszerint a 60. évfordulóra méltó szöveget várnak egy, szintén meglévő dalhoz. Ennek már több köze volt a magyar forradalomhoz, a római Lazio futballklub himnusza 1956 óta az „Avanti ragazzi Buda, Avanti ragazzi Pest” kezdetű dal, amit a magyar forradalom emlékére írtak, és azóta is gyakran énekelnek a csapat mérkőzésein. Mellesleg, az előző, csúfos kudarcba fúló zeneszám is eredetileg sporthimnusznak készült, egy amerikai főiskola csapatának. Némi fényt vet azért a döntéshozók értékítéletére, hogy a lelkesítőnek szánt műveket a lelátók táján keresgélik.

A felhívást úgy tűnik, nem követte lázas verskészítés, mert egy hang nem sok, annyi nem esett – legalábbis a közszolgálati tévéprogramokon – a „himnusz-ügyről”.

Így jött el október 22. amikor megkezdődtek a 60. évforduló hivatalos programjai. Pici személyes magyarázat: nekem otthon folyamatosan szól a tévé. Azért a tévé, és nem a rádió, mert ahhoz van távirányító, és így viszonylag könnyen tudok halkítani-hangosítani, váltani, ha valami nagyon zavar/érdekel. Tegnap délelőtt a Duna adása szólt, amikor valamilyen hivatalos ünnepség kezdődött. (Azóta utánanéztem, a hivatalos kormányprogramban „Szent-Korona látogatás az Országházban” pontként szerepelt az esemény. Hogy mi köze van a királyi koronának egy kifejezetten demokratikus, köztársaságpárti forradalomhoz, azt talán csak a Schmidt-féle „történészeken” pallérozott elmék tudnák megmagyarázni.)

A műsorvezető üdvözölte a megjelenteket – szigorúan csak a kormányoldaliakat -, majd felkonferálta az első számot. Valahogy így: következik az’56-os forradalom hivatalos himnusza…

És felcsendült a kórus. A méltán legagyizott, újrahasznosított számmal.

Én ettől a kormánytól nem vártam semmi jót, de azért ekkora mértékű pofátlanság meglepett. Könyörgöm, mit szól az a tömeg, amelyik lelkesen hallgatja a hazafias küllemű szólamokat szabadságról, népről? Nem engem köptek szembe, hanem a nemzetemet.

Főképp azokat a tagjait, akik ma is párás szemekkel, meghatódva konstatálják a „nép megvédését”, tiszteletét, ha valamelyik mai kormánypotentát szájából szól. Őket köpték szembe.

Ui: Nagyon egyet értek a megadott linkek egyikén található írás szerzőjével, aki azt mondta, hogy nem kell külön himnusz ’56-nak, mert már van. Stumpf András a mandiner.hu szerzője Beethoven Egmont-nyitányát ajánlotta. Nagyon igaza van: annak a műnek az első taktusaira azonnal beugrik a kép, ahogyan a gyertyák fényénél, az egyre vékonyabban csurgó vízcsap hangjánál ülünk vagy húszan a pici szobában, és a felnőttek aggodalommal hajolnak a néprádió fölé, ahonnan híreket várnak, és ahonnan recsegések, zúgások közepette feltörnek a Beethoven mű hangjai, miközben az utcáról tompán behallatszik a lövések zaja.

Ahogy ma hallgatom a „himnusz”, szerintem a lakodalmas rockra hajazó pörgetéseit meg a torz, félrehallható szöveget a halszagú Magyarországról, arra gondolok: Uramisten, micsoda erőlködés! Nem kárhoztatom a politikusokat: neves események idején muszáj megszólalniuk, hiszen ha nem szólnak, még úgy gondolhatnák sokan: nem vállalnak közösséget a nemzeti történelem eseményeivel.

Ez a lekezelő, pökhendi kórus viszont azt üzeni – és nem nekem, aki nem ért egyet a ma regnáló hatalommal – hanem azoknak, akik ma is hisznek a szólamokban: Nesze, itt van neked a másodlagos frissességű nóta – ha már kiadtuk érte több mint 24 évi átlagjövedelmedet, élvezd!

Rátesi Margit

180 hozzászólás

  • Hát, nekem sem tetszett ez a „himnusz” aminek a szövegét itt olvastam.
    Nincs erre szükség szerintem. Valóban a forradalmi napokban a rádió az Egon nyitány kezdő akkordját játszotta..

  • Ezért nem veszek részt a műegyetemi rendezvényeken már vagy tíz éve, mert olyanok papolnak, akiknek semmi közük nincs, nem lehet az akkori eseményekhez.

  • Az ATV-n MOST van egy rendkívüli interjú Kopácsi Judith- al és Édesanyjával.
    Szervusztok, jó napot !

  • Sok közük van hozzá.
    évezredek óta gyártott vakóságban élünk.
    Ők a valóság gyártó csapat tagjai.
    Még az is terv szerinti, h egyre „ügyetlenebbül”, egyre átlátszóbban csinálják.

  • Ha már szóba került a Himnusz, érdemes megemlíteni, hogy liberális, kozmopolita, az anarchiában érdekelt belvárosi „máskéntgondolkodók” kifütyülték Orbánt és a lengyel elnököt is délután a Parlamentnél, de nem kímélték a magyarok himnuszát se. A rendőrség elnézően mosolygott rajtuk, ahogy „fasiszta diktatúrában” szokás, nem volt viperával verés, földön rugdosás, könnygázzal oszlatás. Sehol egy kardlapozó lovasrendőr. Az egész „betiltott és üldözött” bal-libsi média tüzelésre kész kamerákkal várta, hátha legalább egy csepp vér valahol kifakad, de semmi.
    ……
    Nem vitték be őket a fogdára se, ahol testüreg motozás után békésen térdepelhettek volna, hátrakötött kézzel a fellocsolt betonon hajnalig. Közben őreik felváltva leköpködték volna őket, kigúnyolva a származásukat.
    ……
    Szerencsére gyurcsány békés köztársasága a múlté, a zsarnokság meg mutogatja humanista arcát.

  • Az Egmont tokeletes. Egy elkotelezet szabadsagparti zseni hatalmas muve. De ebbol nem lehet penzt szakitani, es hat nem a vezer neve ugrik be rola, hanem egy hatalmas ember. Igy azutan megsem jo.

  • Szívesen hallgattam Judith és édesanyja szavait. Szívesen olvasnám többször a mondandójukat e lapban is.

  • És még mindig nem tudjuk, hogy mi került 50 millióba, a mindenki által társadalmi munkában készített „halszagú himnuszban”.

  • Kedves Figyelő!
    Először is nem Egon hanem Egmond Beethowen ötödik szimfoniája. De mellékes.
    Kiváncsi leszek majd arra, hogy Kopácsi Judit és Édesanyja nyilatkozatát kik hogyan fogják majd kiforgatni. Mert nem az állam hívta meg őket hanem a budapesti rendőrség egyik szervezete melynek Kopácsi József volt a díszelnöke. És csak úgy mellékesen: annó a Gyurcsány kormány minden egyes 56-os évfordulóra külön meghívót küldött Kopácsi özvegyének fizetve minden költséget. Orbánék még egyszer sem hívták meg őket. Pedig most hogy hatvan éves a forrafalom igazán ideje lett volna. Hiába nem kellenek a valós tanuk csak a megvett és a hablatyolásra kiokítottak.

  • Hazaérkezve a felemelő 200 ezres Ünnepségről, értesültem, hogy volt a háttérben sipolás is. Megnéztem most index.hu videóját, tényleg volt! Zömében tizenévesek, Ungvári Krisztián a középkort képviselte (azt hiszem mindenféle Klubból örökre kiírta magát), az idősebbeket vösöshajú hölgyek. Csak bizom benne, hogy a KMH szerzők és kommentelők
    nem voltak köztük, de ha igen, akár be is vallhatják, állampolgári joguk volt !

  • Avi Ben Giora és Figyelő Sajnos nem mindegy. Nem Egmond, és nem Egon.
    Egmont, és nem szimfónia, hanem Goethe Egmont című drámájának kísérőzenéjének nyitánya. Beethoven pedig sem belga származása miatt, sem német születése után nem „w”. Beethoven, a helyes írásmód.
    Ha Beethoven nyitányát nem is, Goethe művét kellene ismerni.

  • Nem is olyan régen is menetrendszerűen csinálták a rendezvények szétdudálását, kerepelését.
    Folyamatos műsor az egymás ellenébe GYÁRTOTT és ugrasztott szurkolótáborok is.
    A birodalmi rendfenntartó erők pedig a vezérkari utasítás szerint hol hagyják, hol az egyik, hol a másik, hol pedig mindkét szurkolótábort megagyalják.
    Csak addig tudják a színdarabjukat játszatni velünk ameddig ehhez elégséges bebolondíthatót tudnak találni.
    Ezekből tudnak minden továbbit gyártani. Ürügyet és fizikai kényszerítő erőt a nem bebolondíthatók kezeléséhez.

  • Ötvenhatos
    2016 október 23
    3:06 du.

    🙂
    Hosszú sétával a természetben emlékeztem meg a 200 ezer 56-os menekültről.
    (Őrült Vezérünk annyit sem ér, hogy kifütyüljem.)

  • Stumpf Andrásra nem szívesen hivatkoznék bármilyen ügyben.

    Az Egmont-nyitányról azért említsük meg, hogy a Parlamentbe átköltözött Rádió játszotta a forradalom alatt! Semmi köze nem volt hozzá a forradalmárok többségének.

  • Ötvenhatos
    2016 október 23
    3:06 du.

    Ungvárynak szép kabátja volt, és nem tudom, ki az az állat, aki egy sípoló tüntetőt megrugdos, aki nem bántott senkit! U. Krisztiánnal tökéletesen egyetértek, mert nem hívott senkit forradalmárkodni, de a véleményét joga van neki is kifejezni! Ugyanezt nem mondanám el az ellenzéki pártokról.

    A nemzeti ünnepeken tüntetésekről jó lenne leszokni mindkét oldalon, de hát ilyenkor szokott összejönni sok ember. A Dajcs Tompi pl. máig ebből él, hogy őt „megverték” anno március 15-én az elvtársak.

  • hazai lámpa Az Egmont a szabadság zenéje, jó himnusz lenne, ha Himnuszt akarnak. Azért mert Stumpf is így gondolja, attól nem lesz rossz gondolat. Nem hiszem, hogy véletlenül játszották a rádióban.

  • Llanfair
    2016 október 23
    4:16 du.

    Antal Imre előadásában az Egy gondolat bánt engemet .. na az a szabadság himnusza. A hivatásos forradalmárok általában azért küzdenek a szabadságért, hogy a népnek jó legyen …

    Csak viccelek.

  • https://www.facebook.com/groups/660472347299608/
    Ez az egyik fórumlap amelybe irkálni szoktam.
    Ebben már elemzik azt is, h Ungváry Krisztián SMINKKEL parádézott a kifütyülők csapatban.
    A riporternek szemrebbenés nélkül hazudta, h az egy pofontól származó sérülés.
    Csak egy kicsit kell végig gondolni annak meglátásához, h nagyon gagyi.
    Összesen egy SZEMÜVEG ALÓL a külső szemzúgból induló rossz lefutású vonal van felfestve rá.
    Ha a pofonhoz előzékenyen levette volna a szemüvegét, akkor is hiányzik a vért adó sérülés.
    A vonal szép kontúros és az áll alatt végetér (nem megy át a ruhára).
    Szomorúan látom, h itt is kialakult a két tábor.
    Szerintem már nagyon itt van az ébredés ideje.

  • Terminus
    Külön köszönöm !
    Ugyanakkor pl. RE-ért, KJ-ért és EE-ért nem tenném tűzbe a kezemet HazaiLámpa egy külön szám, nála a Himnusz alatti sípolás egy természetes ügy.
    Üdv’, -r.t-

  • Ötvenhatos
    2016 október 23
    4:58 du.

    Honnan tudod, hogy a Himnusz alatt sípolt Ungváry? Ott álltál mellette?

    Nekem a Bocskai nem csak akkor szép viselelet, mikor jobbosok páváskodnak benne!

  • Elnézést, valóban rosszul írtam, biztos késő este volt . Valóban tudom az eredeti nevét a nyitánynak, ha hiszik, ha nem !

  • Nagy Gyula, jól látja, ideje már felébredni!

  • Bizony szomorú, hogy még ma is ketté szakadt a magyarság.
    Idekint, szép megemlékezésen vettem részt. Senki sem fűgyűlt.

  • Nagy Gyula
    2016 október 23
    4:52 du.

    Estél már el szemüvegben? Okozhatott a pofon kisebb sérülést, ami vérzik. Ungváry javára írandó, hogy nem kezdett a földön fetrengeni, és nem szaladt orvosi leletért, hogy feljelentse a támadót.

    Valszeg parlamenti vizsgálóbizottságot sem fog követelni. Nem értek egyet vele mindenben, de ő a jobbosoknak balos, a balosoknak jobbos, nem tartozik semmilyen párthoz.

  • Figyelő
    2016 október 23
    6:10 du.

    Gyula azt álmodta, hogy Ungváry festett magára egy sérülést, aztán fölébredt.

    Ezek az összeesküvés elmélet hívők abban hisznek, hogy a magyarokat a háttérhatalom manipulálja, a rendszer és az ellenzéke is fizetett statiszták. Mi van, ha a világösszeesküvés elmélete is egy összeesküvés? 🙂

    Tényleg össze kéne már tartani a magyaroknak, de ehhez nem jó út az, hogy leszóljuk a másként gondolkodókat. A hatalomnak is el kellene viselni a kritikát, még Németh Szilárdnak is! A tüntetők meg ne folyamodjanak erőszakhoz, ne kezdjenek verekedést! Ungváry nem bántott senkit, csak a véleményét fejezte ki! Talán nem a nemzeti ünnepen kellett volna, de úgyse figyel oda a kormány semmilyen kritikára!

  • Kedves Ratesi Margit!

    ” Nemcsak ún. „baloldali liberális” orgánumok kommentálták felháborodással a „dalt”: a Magyar Nemzet és a mandiner.hu oldalain is vitriolos hangú kritikák jelentek meg. ”

    A zannyat!!! Hogyan lehetseges ez egy olyan orszagban, ahol a gonosz jobboldali kormany labbal tapossa az emberi szabadsagjogokat, es tobbek kozott felszamolta, megszuntette a sajtoszabadsagot is?
    Mert ugye mas cikkekben meg ezt hajtogatjatok esznelkul. Most akkor mi az igazsag kedves Margit elvtarsno?

  • Kora gyermekkorom óta szemüveges vagyok és volt jópár sérülésem is.
    Saját tapasztalataimat is felhasználtam.
    Emiatt is vagyok biztos abban amit írtam.
    Csak pár jelet írtam le abból amik egyenként is (mondjuk most így,) erősen valószínüsítik a hamisságot.
    Együtt pedig egyértelművé teszik (a valószínűségi komponensek szorzódnak).
    Ez egy műszaki kérdés. Semmi köze ahhoz, h helyeseljük-e valamely rendezvény szétfütyülését.

  • Tényleg össze kéne tartania már a magyarságnak !
    Kit válasszak : Révész Mártiríuszt vagy Ungváry Krisztiánt ?He-he..
    Szervusztok, jó reggelt !

  • Moshe Akiva Régi igazság, minél jobban szorítod a markodat, annál több szem pereg ki. De ha neked tetszik a szörnyű műdal, senki nem akadályoz meg benne, hogy éjjel-nappal hallgasd. Jó szórakozást. Még tudom ajánlani a Talpunk összeér opust. Tökéletesen megrajzolja a jobboldal szellemi és műveltségi állapotát.

  • Figyelő 9.41!

    A rádió a teljes Egmont nyitányt játszotta és . n e m . csupán a . k e z d ő . a k k o r d j á t . Méghozzá a Parlament portájáról, ahol ezt az egy, még játszható hanglemezt találták… Leforgatták, aztán újra kezdték, s így tovább… – ki tudja hány ezerszer…
    Az, hogy a mű címét, illetve hogy magát a főhős nevét is tévesen tudja, hát istenem, de a baj inkább az, hogy maga itt is ugyanúgy alakít, mégpedig a kedvenc – „ottvoltam, tehát jólértesült vagyok” – hősiességgel felcimkézett szerepét amelyet főleg az emigráns klub rendkívül hálás, de legalább annyira tájékozatlan hallgatóságának imádott előadni több évtizeden át. És mégis, vagy tán épp azért mindig elkövet valami, sántakutya típusú Önt eláruló súlyos hibát, bakit. ))) 😀 (((

  • Avi ben Giora/Figyelő
    1:1

    Ugyanis, nem EgmonD, hanem EgmonT,
    másfelöl nem is az Ötödik, hanem a Tizenegyedik,
    ráadásképp mégcsak nem is szinfónia, hanem nyitány.
    „De mellékes”.

    No! Meg még egy mellékes: Kopácsi nem József, hanem Sándor volt…

    Ennyit a jól tájékozott emigráció – tisztelet a kivételnek – szájmenéséről…

    )))))))))))))))) 😀 ((((((((((((((((((((

  • Llanfar !

    Mint máshol is jeleztem, a rádiót, ill. az adás vonalát az Rádió ostroma miatt át kellett kapcsolni a Parlamentbe. Ott pedig csak egy játszható hanglemezt találtak, ezt a csodálatos Beethoven lemezt. Ha azt vesszük, hogy semmi sem véletlen, akkor ez sem volt az…

  • Nagy Gyula
    2016 október 24
    2:21 de.

    Orbán Viktor viselkedéséről is elmondom a véleményem, pedig szerinted őt is a háttérhatalmak mozgatják. Ungváry Krisztiánban szimpatikus, hogy ő nem erőszakoskodott, és nem párt képviseletében volt ott, hanem a magáéban. A magyaros kabátjával jelezte, hogy megadja az ünnep méltóságát. A Himnusz alatt elhallgatott a sípolás, és csak a TV2 állítja az ellenkezőjét.

    Ez az Ungváry magára festette a vért a konteók legaljának tűnik. Már nem is csodálkozom, hogy inkább orvoshoz megy, mert akkor legalább kiderül, hogy kamuzott-e? Nem hiszem, hogy a kormány rendfenntartói ütötték le, de azt se hiszem, hogy nekiállt a tömegben sminkelni magát.

  • mavtelep
    2016 október 24
    2:57 de.

    A 2006-os megmozdulásokban bizonyítható, hogy a rendőrség rátolta a huligánokat a békés tüntetőkre, és ebből keletkeztek a túlkapások. Révész Máriuszt ezért kár lenne lehazugozni, mert kaphatott személyi sérülést, amíg az utcán szaladgált.

    Örülne Gyurcsány, ha Ungváry pofozkodójáról kiderülne, hogy Révész Máriusz volt, csak álruhában. 🙂 Lehetne haknizni Brüsszelben, hogy itt rendőrállam van, mert a történészt pofon ütötték a fideszesek. De valószínűbb, hogy valami felhergelt ellentüntető ütött.

  • Vögelein Keveset tudok 56-ról, és minél többet olvasok róla, annál kevésbé lehet tudni az igazságot. Most ezek szerint az Egmont is kiesett. Nem hiszek a 15-20 éves hősökben, mert a gyerekeknek általában fogalmuk sincs a valóságról. Őket a legkönnyebb megvezetni, jó alanyok, mert vakmerőek nem bátrak, és nem fogják fel tetteik súlyáét. A hősök száma általában folyamatosan nő, az idő múlásával, és nő a hazugságok halmaza.
    A vakmerő hősködés az idő múlásával bátorsággá változik az emlékekben, és lassan a „hős” is elhiszi. Természetes, de nagyon sajnálatos folyamat, mert sosem tudjuk meg a színtiszta történést.
    Például itt Ötvenhatos kommentjei inkább teszi ellenszenvessé a forradalmárokat, mint tisztelhetővé.

  • Ungváryt, – már ha egyáltalán igaz, hogy szájbavágták – egy pincekocsmából kimerészkedett kozmopolita csaphatta meg, akit felidegesített a fajmagyarkodás zsinóros mentében való manifesztálódása. Láttunk már pufajkára öltönyt, kaftánra mentét húzókat, de Ungváry egy osztályt feljebb lépett a provokálásban.
    ……
    Mi történne, ha a Nyugati téren, a hanuka ünnepekor bő háromszázan elkezdenénk fütyülni, én meg kipában és imaköntösben provokálnám a megjelenteket.
    Öt perc múlva már a Markóban csücsülnék, a „kettős mércének” köszönhetően.
    ……..
    A történet legszebb jelenete, ahogy a libsi média kamerája véletlenül pont ott van, már fókuszál is a vércseppre, persze a támadót pont nem sikerült lefényképeznie.
    //index.indavideo.hu/video/Ungvary_Krisztian_verzo_fejjel_sipol_a_tomegben
    ………
    Milyen előremutató vélemény az egy történésztől. ha sípot fúj?

  • charlie Ti egyszerűen tönkre teszitek a Menorah-t a Blaha Lujza téren. Ti ilyen bátrak vagytok. De szerettek védtelen embereket is gyalázni és fenyegetni. Bátor bagázs vagytok.

  • charlie
    2016 október 24
    9:31 de.

    Mondom, ez a legalja szint, hogy még egy napja történt az eset, de ti már jobban tudjátok mi történt, mint maga a pofozkodó!

    Ami tény, hogy lökdösődés volt a Kossuth-téren, kormánypárti és ellenzéki emberek között. Vélhetően Ungváryt is egy kormány szimpatizáns ütötte meg, akinek nem tetszett, hogy fütyült.

    Ungváry kabátja telitalálat volt, amit csárli és a szélbal őrjöngése bizonyíthat. Inkább több ezren voltak a tiltakozók, de igazából mindegy. A lényeg, hogy tökre nem a számháború a lényeg, hanem egyik „ünneplő” csapatnak se volt tömegtámogatottsága.

    A tanártüntetésen pl. többen voltak, mint tegnap

    1. Orbán előtt az üres Alkotmány utcában.
    2. Gyurcsány előtt a színpadnál.
    3. A fütyülők csapatában, akik örültek a jó balhénak, amit az Együtt meghirdetett.

  • Elnézést kérek így utólagosan. Több elütés és hiba volt a kommentemben. Köszönöm a helyreigazítást. És mégvalami. Kopácsi Sándor és nem József. Mégegyszer elnézést.

  • Kedves Llanfair!

    Regebben, egy masik iras kapcsan mar elmondtam, hogy a szemetzene egyik produktja sem tetszik nekem, igy ez a „dal” sem tetszik. Eleg volt egyszer vegigszenvedni.

    De nem ertem, hogy mibol erezted, hogy nekem ez tetszhet, csak azert, mert a Ratesi Margit es a tobbi ide iro elvtars egyik ellentmondasara ramutattam?

    En arrol beszeltem, hogy a Ratesi Margit szerint van meg Magyarorszagon „baloldali” sajto, mikozben lepten-nyomon azt hangoztattatok itt korabban, hogy az csunya-bacsi-fuj-fuj Orban megszuntette a demokraciat Magyarorszagon – nem is beszelve a kardan-tengelyekrol es a targoncak hatso, ontottvas pajzsjairol (vagy valami hasonlo suletlensegrol).

    xxx

    Kedves Charlie!

    Csak azert irsz ilyet, mert nem ismered me’g a „liberalis” demokraciat. 🙂

    Abban az a torveny, hogy a kisebbseg (es legyen az egy beteg csoport, vagy egy nep, vagy borszin szerint) uralkodik a tobbseg felett.
    Nekik joguk van bunkonak lenni, joguk van tahonak (eroszakos bunko) lenni, a tobbsegnek pedig kuss es oruljenek, hogy meg eljarhatnak a valasztasi cirkuszba 4 evenkent.
    De pont erre van szukseguk a „liberalisoknak”, mert mindig mindenhol kisebbsegben voltak, vannak, csak a valasztasok megbundazasaval tudnak kormanyra kerulni, amikor az Establishment-nek az valamiert erdeke.

  • Llanfair, sokadszor kérlek, ne hazudozzál, csak azt kend ránk, ami a mi sarunk. Semmiféle menórát nem rongált soha, senki a Blahán. Részlet az akkori hírekből: „az ítélet szerint azt lehetett bizonyítani, hogy M. T. december 5-én, hajnali 3 óra után nem sokkal részegen érkezett a Blaha Lujza térre, ahol észrevette az ott felállított kilencágú gyertyatartót. Miután elolvasta a tájékoztató feliratot, a táblára ütött, amely emiatt leszakadt és a földre esett. Ez után távozott volna a helyszínről, de a rendőrök elfogták.”
    Tehát egy tájékoztató tábla leesett a földre, ez az égbekiáltó borzalom történt.
    ……
    Továbbra is figyellek, tehát csak az igazat.

  • Szókincsem fele már csak egy legyintés.
    Szólhat örömre és sírás helyett.
    Tán felbuzdulok mégegyszer megint és
    keresek rá egy szép írásjelet..

  • Moshe Akiva Kedves Moshe Nagyon remélem, hogy egyik sem tetszik, mert az csak annak tetszhet, aki süket, vagy nagyot szakít rajta. A baj az, hogy hiába sz@r, jó helyre kerül (nem a megérdemeltre), mert Orbán rendelte. Ez felül ír minden művészeti értéktelenséget.
    Margittal sokat vitatkozunk, teljesen más világ vagyunk, de sületlenségeket nem szokott írni. Nekem ez a tapasztalatom.
    Ha Neked az abszolutizmus a demokrácia, akkor Magyarországon az van. Ezen kár is beszélgetni, mert ha szerinted az demokrácia, hogy Orbán akarata az egyetlen ami megvalósulhat, csak Fideszes élhet meg, és az egész ország azért van, hogy a Fideszes „urak” gazdagodjanak, akkor soha nem fogunk egyetérteni. Mert nekem nem az. Az pedig, hogy még nem sikerült végleg kiirtani a demokráciára vágyókat, csak földrajzi probléma. Afrikában már ezt is megoldotta volna. Európában mégis csak lassabban lehet haladni az ilyen ügyekkel. De Te is szenvedsz tovább Ausztriában, nem mész haza a nagy szabadság fellegvárába, pedig van „gyere haza program”. 🙂

  • Kedves Moshe, szerencsére kinyílik a világ minden táján az emberek szeme, nem véletlen ez az eszement sivalkodás a liberálisok háza táján. Kedvenc elnököm, a filippino Duterte pénzjutalomban részesíti azokat, akik eltesznek láb alól egy hazug újságírót. Azóta enyhült a drogosok, a pedofilok meg a korrupt politikusok ajnározása, Duerte támogatottsága meg közelíti a 90%-ot.

  • Látszik, a mai kormány nyugodtan építhet hívei memóriájának végességére. Tíz éve a békésen gyújtogató, kulturáltan utcakővel dobálózó, tankkal parádézó”elégedetleneket” molesztálta a rendőrség. Most meg a brutálisan füttyögető, agresszívan mutogatókat kellett megfékezni. A charlienak mindegy: nála filmszakadás van.

  • charlie Gondolom ez is fajtád gyáva tulajdonsága, hogy folyamatosan rágalmazol. Még SENKI nem fogott itt hazugságon, de te pofátlanul rágalmazol vele. Tudod Károly, a tudatlanságodat nem illik rágalommal elfedni. Nézzél utána, ezek szerint még sem vagy olyan fontos a náci pártban, hogy mindenről tudjál.
    De amit a saját szememmel láttam, azt ne akard cáfolni. Igaz, nem nekem cáfolod, hanem azoknak akik nem látták, hátha elhiszik. Kijártad a troll iskolát, jó eredménnyel végeztél.
    Az pedig, hogy süket füleddel és vaksi szemeddel mire figyelsz, hidegen hagy. Számtalanszor okoskodtál már velem szemben olyanban, amiről tudom, hogy ostobaság, tehát már elhelyeztelek a téged megillető helyre. Figyelj csak nyugodtan, ha nincs jobb dolgod. Szép napot. 🙂

  • Kedves Llanfair!

    Magaval a dal otletevel nem lett volna baj, azaz az onmagaban meg nem bun. Hogy aztan a vilag egyik legnagyobb szemetzene gyartojat kertek fel a dal zenei reszenek elkeszitesere, az mar a felkerok elmeallapotarol is sokat arul el. Meg is erdemeltek a blamazst.
    Errol ennyit.

    Magyarorszagon nincs abszolutizmus jelenleg, barmennyire is szeretned ezt bemagyarazni. Egyszeruen az Orban a sajat elkepzeleseit probalja megvalositani es a haverjai zsebet tomi penzel, ami ugyanaz, amit eddig minden mas elodje is ugyanigy csinalt.
    Ha nem tudod felfogni hogy ez nem abszolutizmus, hanem a „demokratikus” folyamat „normalis” eredmenye, akkor csak szenvedj tovabbra is a fektelen gyuloletben, ami teljesen elvakit.

    En nem vagyok Orban rajongo, de nem vagyok elvakulva a gyuloletetol sem. Semmivel nem rosszabb, vagy jobb, mint az elodei.

    Aztan… Ausztriaban nem maradnek ha ott elnek:

    http://www.barenakedislam.com/2016/10/23/austrian-insanity-iraqi-muslim-invader-has-rape-conviction-of-10-year-old-austrian-boy-overturned-because-he-didnt-know-the-young-boy-didnt-want-to-be-raped/

    Erdekes, hogy Avi nem meselt nekunk errol. Kiengedi az osztrak legfelsobb birosag a kisfiut megeroszakolo bekaharcost a sittrol, mert a bekeharcos nem tudott arrol, hogy a kisfiunak nem tetszik amikor seggbebasszak.
    Hat tudod, amikor a haza bolcsei ekkora barmok, vagy igy be vannak szarva, akkor en oda nem vagyom. Na nem mintha a kanadai bolcsek nem lennenek ugyanilyen „okosak”, de sajnos tudod en meg vagyok itt rekedve. Oregen, rokkantul, penz nelkul nehez hazat cserelni.

    A masik „aprosag” hogy Orban is csak ideig-oraig fog kormanyon lenni, hamarosan meneszteni fogjak ot is. Mar keszuloben van az uj „ellenzek”, par ev mulva hihetetlen modon meg fognak erosodni, az egesz magyar nep oket fogja imadni – legalabbis a valasztasi eredmenybol itelve. (Ami persze meg lesz dolgozva egy kicsit.)
    Akkor pedig Magyarorszagot is el fogja arasztani a bekegalambok hadserege es rovidesen gyeprevagjak az orszagot jobban, mint ahogy az sikerult az elvtarsaknak 1945 ota.
    Tehat abszolut semmi oka nincs annak, hogy barki is visszakoltozzon Magyarorszagra, meg ha esetleg fiatal, egeszseges es teli is van penzzel.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe Ez a végső adut megint, hogy tele vagyok gyűlölettel? Valami jobb kellene már, mert ez a marhaság már nagyon elkopott. Ez nem érv, ez marhaság, ne haragudj.
    Igen tévedtem, nem Ausztriában élsz, te máshonnan nem rohansz vissza a nagy demokráciába. No, megyek gyűlölködni, megint holtponton vagyunk. Jó éjt.

  • Kedves Charlie!

    A tobbsegnek nincs rajuk szuksege, de az Establishment-nek valahogy fenn kell tartania a demokracia latszatat. Igy aztan meg vagyunk veluk „aldva”. Tisztesseges ellenzekre igy persze nem futja, nem lehetseges. Csak csirkefogok kozul lehet valogatni, keves kivetellel.

    Amig megertem, hogy egy-egy felforgato (akiket te hazugnak irsz) veszelyesebb, mint amilyennek latszik, azert a halalbuntetest „kicsit” erosnek erzem. Deportalas, esetleg egy jo kis munkatabor, de megolni szegenyt csak azert mert megvezetett hulye, vagy korrupt allat, az azert tulzas szerintem.

  • talalom, nincs itt semmiféle filmszakadás, 2006-ban elsöprő erejű tiltakozás indult a már semmiféle támogatással nem rendelkező Gyurcsány ellen, manapság 300 fős anarchista fütyörészik. Tessék mindennap tízezreket megmozgatni, tessék Orbán népszerűségét ledarálni, tessék valami jövőképet felvázolni és ti is sikeresen elzavarhatjátok a „zsarnokot”.
    Na?

  • Moshe, szeretem ezt a keserű humorod, nyomjad gyakrabban. A migránsok adnak muníciót rendesen.
    ……
    Orbán leváltásában tévedsz. Orbán nyugalmat tart, engedi a multiknak a zsákba töltött forintjainkat kivinni, és a legfontosabb, hogy megbízhatóan törleszti az adósságaink kamatát. Na ha ezeket nem tudná elérni, akkor menesztenék. De talán akkor sem, mert a Jobbik olyan purparlét rendezne baloldali kormány ellen, hogy az nem tudna nyugalomban kormányozni.

  • Kedves Moshe!
    A jövőre nézve legbiztosabb útmutató a médiaműsor változása, mert a vezérkar mindent gondolat manifesztációs mágia alapon (információs hatás alapon) csinál.

  • Nagy Gyula, ez mindenhol így van! Kanadában , USA-ban egyaránt.

  • Kedves Charlie!

    Valoban, abban igazad van, hogy amig Magyarorszag fizet, a „Nagy Nyugatnak” elvileg mindegy, hogy ki fizet.

    De ha az Orban beszolasai kellemetlenne valnak az europai elvtarsaknak, akik jelenleg a sajat nepeik lecserelesen ugykodnek, es nem kedvelik nagyon ha valaki ezt eszre is veszi, konnyen elmozdithatjak az Orbant es a FIDESZT.
    Ezek az elvtarsak es urak nagyon jol tudjak hogyan kell egy orszag belugyeibe ugy beavatkozni, hogy arrol senki se tudjon. Es mivel valoszinu Orbant is ok tettek fel oda ahol van, az Orban sem reklamalhat, amikor eszreveszi, hogy eljott az o ideje is a bukashoz.

    Titeket pedig megint elinteznek ugyanugy, ahogy elozoleg, ha esetleg tetlegesseggel probalkoztok. Ti csak akkor kerulhettek be, ha Nyugat Europaban is bevalasztjak a hasonlo partokat. Addig semmire sincs eselyetek.
    Nalatok amugyis elegge zuros a dolog, mert egyreszt az irani mullahoktol kapjatok a penzt, masreszt nem akartok bekeharcost Magyarorszagra. Tehat el kell dontenetek hogy merre menjetek. Alakoskodjatok az ugy erdekeben minden iranyba (ugy mint az Orban), vagy legyetek oszintek, ami a penzforras elapadasat jelenti.
    Nehez dontes.

  • Kedves Llanfair!

    Nagyon nehez feltetelezni rolad es a tobbi orbanozorol, meg fidSS-elorol, hogy nem a gyulolet vakit el. Persze lehet, hogy fizetnek ezert, de a te esetedben nehezen hinnem azt is.

    Ha nem latod, hogy eddig minden magyar kormany ugyanazt csinalta 1989 ota, amit az Orban es a FIDESZ csinal jelenleg, akkor ott valami komoly nagy hiba lehet. Mi mas, mint lehetne, mint elvakult gyulolet?

  • Helyesebben: Mi mas lehetne, mint elvakult gyulolet?

  • Kedves Gyula!

    Abban igazad van, hogy megy rendesen a lebutitas es az agymosas az ugynevezett „liberalis” mediakban, de a „vezerkar” szerintem sokkal osszetettebb, mint azt te gondolod. (Ha jol ertem, amit irsz.)

  • A legfelső vezérkar a világunk teljes tudásával bír (beleértve a hermetizált tudást is).
    Egy kézből tervez és csináltat meg mindent a nagy irányítási piramison keresztül.
    Ebben minden az Ő kezeik, lábaik, arculataik.
    És igen az egész Földet lefedi a nagy irányítási piramis.
    Nagyon jól megalapozottan mondtam, h milyen programot hajtanak végre, hajtatnak végre az irányítási piramison keresztül és ebben hol tartanak.

  • Kedves Moshe, térdig gázolunk a dollárokban, nem csak a mullahok, hanem Putyin is egy csomót utal. Persze a török Szürke Farkasokról se feledkezzünk meg, legújabban azok adják a legtöbbet. Még Szegedi Csanádtól várunk egy nagyobb összeget, miután sikeresen beépült a tel-avivi pénzügyi körökbe. 🙂

  • Kedves Nagy Gyula, én minden beírásodat elolvasom, de megfejteni nem nagyon tudtam egyiket sem. Nem lehetne kérni, hogy az amúgy bizonyosan értékes beírásaidat lefordítsd a csak alapfokon összeesküvés-hívők nyelvére?
    Előre is köszönöm.

  • Moshe Akiva
    2016 október 24
    3:10 du.

    Kaczinsky a lengyel elnök se szereti a „békeharcosokat”, de Nyugaton mégis megbecsülik, mert nem szeretnének Putyinnal haverkodni.

    Ami Orbán nagy különállását illeti, pl. a CETA-t simán megszavazta, amivel itthon nem dicsekedett. Orbán csak olyan ügyben szeret kockáztatni, aminek nincs tétje. Orbán a gyoda kerítés miatt soha nem fogja megütni a bokáját, ugyanis Nyugat-Európában képzeld, nem minden politikus akarja az őslakosok helyére telepíteni az ázsiai, afrikai népeket. Bármilyen hihetetlen ez neked.

  • Impériumi működtetési rendet csak hamis látszatok gerjesztése alapon és szigorúan utasítások hierarchikusan működtetett (a becsapások alapúság miatt is konspiratív) végrehajtó hatalmi szervezettel lehet létrehozni és működtetni.
    Megszoktam kérni a beszélgetőpartnereimet, h kérdezzenek bele abba a részletbe amit nem értenek.
    Ha megteszik akkor átfogalmazom.
    Nehéz mindenki megértésére leképeznem s tudatomban létező valóságból azt amit épp meg szeretnék mutatni.

  • Moshe Akiva Kedves Akiva Hat eppen ez a baj. Az, hogy az Orban kormany azt csinalja mint minden magyar kormany, csak nagysagrenddel tobbet tesz zsebre, es sokkal embertelenebbul teszi. Nekem olyan jo eletem kerekedet, hogy nem fer bele a gyulolet. (Csak halaval tartozom Orbaneknak). De sosem volt ra igenyem.:) Az se szamit, ha nem hiszed, nem valtoztat semmin. Penzre meg nincs szuksegem, szerencsere van boven, es sosem adtam el magam. Nem ugy neveltek. Ha ertenek a koponyegforgatashoz, akkor mar minden part tagja lettem volna. De egyiknek sem voltam.
    Veletlenul tegnap jottem haza Budapestrol, megerositett a tapasztalat abban, amit tudok. Sajnos.

  • Kedves Charlie!

    Nekem a kezdettol gyanus volt a Szegedi Csanad! 🙂

    xxx

    Kedves Hazai Lampa!

    ” … ugyanis Nyugat-Európában képzeld, nem minden politikus akarja az őslakosok helyére telepíteni az ázsiai, afrikai népeket. Bármilyen hihetetlen ez neked. ”

    Ha hiszed, ha nem, eppen ezert tartom oket idiotaknak, vagy aljas gazembereknek. Nem tunt meg fel neked, hogy idonkent megemlitem oket is ez ugyben? 🙂

    xxx

    Kedves Llanfair!

    Azt nem tudhatom ki mennyit lopott, illetve hogy melyik bandanak sikerult tobbet lenyulnia a masik bandanal. De szerintem ez nem is erdekes.
    Az a lenyeg, hogy ne essunk tulzasokba, hacsak nem koltoi tulzasrol van szo. 🙂

  • Parács Péter Pál

    Egyetlen Himnuszt sem kellene politikai vagy hatalmi érdekekhez kapcsolni és „átköltögetni” azt. Tekintsük vissza az eredeti Magyar Himnuszra és kérdezzük meg azokat akik ezt „módosítgatják”. Én például nem igazán akarnék rock stílusban tisztelegni a Magyar Himnusz hallatán.
    Ez megint amerikázás. Jobban viselné fülem egy magyar nemzetiségi zenestílusú feldolgozást, hamár „modernizálódunk”.
    Másrészt 1956 nem tulajdoníthatja csupán saját magának a Magyar Nemzetet. „Nem engedünk a 48-ból” stb.
    Ezen túlmenően az 1956-os események a mai napig tisztázatlanok illetve nézőpont kérdése.
    Egyrészt nem a szovjetekkel kezdtünk el harcolni, másrészt 1956 előtt voltak-e Magyarországon állomásozó szovjet alakulatok?
    Mitöbb! Mi az a „tengelyhatalmak”? Mi történt Jaltában, amikor Európát valójában ketté osztották? Mi történt Berlinben, amikor a II. világháborúban ketté osztották a várost és érdekes módon a szovjetek megálltak ott?
    1956-ban ki-és miért engedte, hogy tizenéves gyerekek kezében lőfegyver legyen?
    A Szabadeurópa rádió és a léggömbökből szétszórt röplapok?

    1956-ban valójában voltak tankok, most viszont páncélozott és géppuskával felszerelt járgányok voltak illetve légi felvételek készültek.
    Élő adás csak a Lengyel és Orbán hozzászólásról volt. A többi felvétel talán „vágott” anyag.

    Nem kell azonban Magyarországot „cikizni”. Egész Európában káosz van, de a „tengeren túl” is.

    Amíg másra mutogatunk, addig marad a turmix és inkább szítja az ellentéteket.
    Ezt mondják a politikából fakadó emberi gyarlóságnak.

    PPP

  • Olvasva a hsz-eket, látom, hogy sokaknak gőzük nincs, mi az a sajtószabadság, és mire jó. Azt hajtogatják, hogy „meg lehet írni” ide is a különböző véleményeket. Ez nem sajtószabadság, ha az lenne, akkor a hetvenes-nyolcvanas évek magyar sajtója volt a legszabadabb. No persze nem a legtöbbek által olvasott-nézett lapokban, műsorokban. De aki hajlandó – és képes – volt olvasni, az a Mozgó Világból, a Társadalmi Szemléből, az ÉS-ből eléggé árnyalt képet kaphatott a mindennapjainkról. Most keményebb a tiltás, és a stílus is inkább a Szabad Népre hajaz, mint az akkori Népszabadságéra. Három tabu létezett: nem lehetett a Szovjetuniót szidni – bár a gazdasági írásokban bizony keményen bírálták azt a rendszert. Nem lehetett az egypártrendszert megkérdőjelezni – bár abban az egy pártban minimum három – de inkább több – párt létezett.
    És nem lehetett zsidózni, később cigányozni se. Ez nekem ma sem hiányzik.
    A sajtószabadság viszont nem ez. Hanem az, ha a különböző elképzelések, a mindennapok hírei AZONOS eséllyel jutnak el a nagyközönséghez, pl. Ha a tévéhíradóban ismertetik a statisztikai adatokat, azt a kormánypárti mellett az ellenzéki is értelmezheti. A „jus mormorandi” – remélem helyesen írtam -, mindenhol megengedett: ahol nem, az már nem diktatúra, hanem terror. ’89-ben plurális társadalmat akartunk -ha emlékszik valaki még erre. Vagyis azt, hogy sokféle vélemény, érv, olvasat kapjon nyilvánosságot: ez a demokrácia alapja.
    Még egy: ha 2006 „népi” felháborodás lett volna – és nemcsak egy jól körülhatárolható gyülekezet obstrukciója, akkor sikerült volna elzavarni a kormányt, hiszen ’56-ban is sikerült.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Szerintem nem mindegy, hogy egy kiflit lop valaki, vagy elviszi a pékséget.
    Te mindig egyenlőséget húzol egy apró és egy nagy disznóság között, ha a nagyot a kedves oldalad csinálja, az ellenségeddel szemben. Így ez nem korrekt. Azt sem hiszem, hogy nem látod, hogy a Fideszesek hogyan gazdagodnak a kevéske fizetésükből. Ez valahogy hihetetlen nekem. 🙁 Azt sem hiszem, hogy nem látod, hogy Gyurcsány milliárdosan lett politikus, Orbán (és csapata) pedig politikusként lett milliárdos. Szerinted nincs különbség? Szerintem óriási.

  • Még mindig érdekes látnom ahogy az emberek a kondicionáltságuk szerint (érelmezve) látnak és eszerint is nyilvánulnak meg.
    Súlyos hiba azt hinni a vezérkarról, h a fenntarthatóságot figyelmen kívül hagyóan megalománok.
    Szépen megkérlek benneteket, mondjatok egy az általam elmondott mesével alternatív olyan másik mesét amelybe minden egy logikai rendbe rendezetten ellentmondásmentesen belefér.
    Az MR-1 en ma nagy műsort tartottak a taxis blokádról.
    És a jelenlegi mezőgazdaság alternatívájaként az ökogazdálkodásról. Természetesen úgy, h új és külföldi találmány.

  • Persze, azt is tudni kell, hogy miből lett Gyurcsány milliomos 89-után. Hiszen, az állam szegény volt mint a templomi egér. A komcsi rendszerben nem volt szabad ,magántulajdonnak lennie.
    A szabad kereskedelmet senki sem ismerte igazán, hiszen az előbbi rendszer alatt 30 évig ilyen nem volt.
    Mégis, Gyurcsány ügyesen felvásárolta , aztán eladta külföldnek a meglévő állami vállalatokat, később gyárakat..
    Pl. a General Electric megvette a magyar Elektronikus készülékek gyárát, ahol korábban valaha dolgoztam. Ilyen seftelésekkel szerezte a pénzét.-

  • Figyelő Gyurcsány úgy lett milliárdos, hogy nem követett el törvénysértést. Ezt az akkori parlament szentesítette. MDF, SZDSZ, FIDESZ, MSZP és Kisgazdák. Gyurcsány kihasználta a kapcsolatait, ami nem volt törvénytelen. De sajnos a kormánytagok meggazdagodása a világon mindenhol törvénytelen és erkölcstelen, ezt sajnos látni kellene. Tehát a Te logikádat nézve, Gyurcsány mérföldekre okosabb a kormányodnál, mert neki csak kapcsolat és ész kellett, a Fidesznek pedig minden törvénytelen és erkölcstelen dolgot be kellett vetni. Mint például a titkosításokat. Tudom, nagyon fáj neked, hogy imádott kormányod ilyen erkölcstelen, utálatod tárgya pedig ennyivel okosabb náluk. Ez van.
    Még egy, Gyurcsány nem vette fel a fizetését, Orbán viszont évekig nem járt be a Parlamentbe, mégis felvette a fizetését.
    Ezt Magyarországon bércsalásnak hívják. Tudom, kellemetlen és nem akarjátok látni, de attól még így van.

  • Kedves Llanfair!

    ” Te mindig egyenlőséget húzol egy apró és egy nagy disznóság között, ha a nagyot a kedves oldalad csinálja… ”

    Valamit nagyon felreertettel. Ez inkabb a KMH szerzoit es nehany „liberalis” hozzaszoloet jellemzi. Oly annyira, hogy le is akarjak tagadni az o udvoskeik lopasait teljes egeszeben.

    Hogy a Gyurcsany azelott lett milliomos (dollarban) hogy politikus lett volna (ha ez igaz) nem sokat rug a labdaba.
    Mintha ma olvastam volna, hogy a Neprabsag kiadasat megvette egy hajdani gazszerelo. O sem politikus, csak gazszerelo… akarom mondani valakik altal gazdagga tett tolvaj.
    Mibol gondolod, hogy a Gyurcsany az elozo 5000 forintos fizetesebol meg tudott venni gyarakat, uzemeket, ha az egadta vilagon semmi swindli nem jatszott kezere?

  • Az ujabb hozzaszolasodhoz kedves Llanfair:

    A gazszerelo is teljesen artatlan, be lett bizonyitva Orban es az egesz FIDESZ altal! 🙂

  • Llanfair

    „..Gyurcsány mérföldekre okosabb a kormányodnál, mert neki csak kapcsolat és ész kellett,..”

    Tévedsz, mert Gyurcsány is politikusként (KISZ, MSZMP)kezdte, aztán a politikai kapcsolatait váltotta üzleti kapcsolatokra. Kizárólag az állammal üzletelt. Majd már milliomosként a politikai kapcsolatain keresztül lett minden átmenet nélkül először sportminiszter, aztán puccsal miniszterelnök.Politikai kapcsolatainak köszönhette, hogy sportminiszterként nem rúgták rögtön seggbe az olimpiai doppingbotrány miatt, ami a vezetése alatt történt. Na meg a szintén korrupt fideszes MOB elnök Schmitt Pál miatt, mert akkor őt is ki kellett volna rúgni.

  • jani Álljunk meg egy szóra. Nem óhajtom Gyurcsány minden tettét mentegetni, nem célom.
    Csak azt emeltem ki, hogy nem közszolgaként gazdagodott meg, ellenben az összes Fideszessel. Ez cáfolhatatlan, ezt mindenkinek látni kell.
    A Fidesz mindent elkövetett, hogy bármit rá tudjon bizonyítani. Nem tudott semmit. Nekem itt a gond, a közszolgálattal való visszaélés. De látom, csak engem zavar.
    Politikai pályafutásával nem foglalkozom, már többször jeleztem, az Ő kormányzása alatt kezdtük a kivándorlást. Ha újra hatalomra kerül, akkor fogom kritizálni megint, ha kell. Nem tartottam jó miniszterelnöknek, de ez nem menti a Fideszt semmi alól. Azóta kiderült, nem Ő volt a legrosszabb.

  • Figyelő! Spec a GE üzlethez a volt miniszterelnöknek semmi köze. Az Izzó 1925-től lett Tungsram, és 1988-ban alakították részvénytársasággá. A fő tulajdonos a Magyar Hitelbank lett, ami 1989-ben eladta azt a Girozentrale vezette osztrák konzorciumnak, ami még abban az évben továbbadta a General Electricnek.Gyurcsány Ferenc akkortájt tán Pécsett járt egyetemre, nem tudom, nem ismerem az életrajzát részletesen.
    De amikor miniszterelnök lett, a közgazdasági egyetemen egy előadásban mutatta be a saját vagyonát – a tévé is közvetítette az előadást -, a cégeit, azok tevékenységét. Egy Motim nevű gyára van valahol vidéken (tán Veszprémben), egy auditáló cége van, ami hozza a pénzt, és amit a felesége vezet, ő csak tulajdonos. Elég sokat költ a személyes vagyonából a Demokratikus Koalícióra – magyar állami megrendelésért nem pályázik. A különbség, hogy ő nyilvánosan, névvel vállalva költ a pártra – ami nem tilos – és nem a közös pénzünket húzza le. Orbánékról nem tudni, hogy mi a vagyonuk, még a gyermekei is mások nevén lévő lakásokban laknak (bár lehet, hogy Tiborcz mégiscsak vett valami saját kéglit az új családnak). Orbán kutyája pl. abban a hercegi (vagy milyen) kastélyban tanyázik, ami Mészáros Lőrinc nevén van. De a tokaji szőlőbirtok, meg a Fejér megyei földek a felesége nevén vannak.

  • Hangsúlyozva, h az egész brancs egy csapat.
    A vörösiszap buli után a teljes Apró klánnak annyi időre kellett volna (az érvényes törvényeink szerint) sittre kerülnie, h rájuk rohadjon a műanyag lakat.

  • Nagy Gyula Hát persze. Meg az árvízről is Ők tehettek, meg a Biszku Béla. Gondolom még Rákosi hagyta rájuk a parancsot lezárt borítékban. Jól fejlett összeesküvés „elméletitiszed” és üldözési mániád van. Nem irigyellek.

  • Ha nem felrobbantották a gátat akkor sorozatos szerződésszegés ereményeképpen szakadt át.
    Az egy másik mise, h mire használták fel ezt az eseményt és ehhez hogyan szívatták a szerencsétlenül jártakat és hogyan növelték tovább a kárt.

  • A vörösiszap katasztrófa 2010. október 4-én következett be. Tudnám fokozni a hülyeséget, mert én is ismerek olyan embert, aki látta azt, aki hallotta – de ez a tragédia túl súlyos ahhoz, hogy bárki a saját szűk agyában dédelgessen koholt elméleteket. Az esetet akkor számtalan szervezet vizsgálta: az MTA és hazai és nemzetközi környezetvédelmi szakemberek. Jelentéseik hozzáférhetők.
    Arra kéne inkább koncentrálni, hogy hogyan lehet a minimálisra csökkenteni az efféle tragédiák bekövetkeztét, illetve hogyan lehet az ilyen típusú ipari hulladékokból kinyerni a használható elemeket – a vörösiszapból pl. a fémmaradványokat stb. – ezzel is csökkentve a szennyezést.

  • Katona Zsombor

    Llanfair
    2016 október 25
    3:36 du.
    Kár ilyen cinikusan gúnyolódni, szakértők által bebizonyosodott hogy, a gátszakadás igenis a tulajdonosok (bizony az Apró klán) felelőtlen kapzsiságának volt „köszönhető”, mert a tározó átszakadását a megengedettnél jóval nagyobb túltöltés és a gát szakszerűtlen kivitelezése okozta, nem csak hatalmas anyagi és természeti kár keletkezett, hanem 10 ártatlan ember is áldozatul esett az általad spontán és kiszámíthatatlannak vélt „természeti katasztrófa” által, ráadásul még jelképes kártérítésekkel sem enyhítették az ártatlanul kárt szenvedőket! Sokkal jobb lett volna, ha most nem veszed pártfogásba a példaképeidet!

  • Katona! Ahogy Llanfair-t ismerem, úgy neki se, de nekem sem politikusok a példaképeink, mégha nehéz is ezt elképzelni egy függőnek. A politika nem a szereplői miatt érdekel, de van véleményem, elképzelésem a magyar társadalomról – van csoport amellyel jobban egyetértek, van amelyikkel egyben-másban – és van, amelyik kártevését nehezen viselem.
    A Magyar Aluminiumipari Tröszt többször átalakult 1988 és 1996 között, a holding egységeit külön-külön értékesítették. A katasztrófáért felelős mai MAL Zrt. tulajdonosi köre: Tolnay Lajos, Bakonyi Zoltán és Petrusz Béla, mindhárman vagyonos emberek. A fent már említett Motim céget vette meg az Altus (ami Gyurcsány Ferenc tulajdonában van). A Motim a MAL-nak gyárt valami speciális kádkövet – ezt is ismertette az akkori miniszterelnök azon a nyilvános előadáson.
    Hiába no, van aki teljesen nyilvánosan, az adóhatóság és egyéb ellenőrzések mellett is képes hasznot termelni, más meg kénytelen a mentora zsebeibe dugdosni a milliárdocskáit, nehogy megkérdezzék, honnan van.
    Sokan állították, hogy olcsón keltek el a tröszt cégei. Nem tudom. De tudni kell, hogy a bauxitból két lépésben készül alumínium: először timföldet csinálnak a bauxitból, majd ebből lesz a fém. E második művelet zabálja a villamosenergiát, így évtizedekig a Szovjetunióban végezték ezt, majd onnan kaptuk vissza a bugákat. A 90-es évek elején nagyon megdrágult az energia (1 hordó olaj 60-80 dollárba került, és nálunk főleg gázüzemű erőművek állítják elő az áramot. A gáz árát meg az olaj után állapítják meg a nemzetközi piacon. (Ma az olaj 30-40 dollár, ebből lett a parasztvakítás: a 15-20% rezsicsökk.) Ráadásul lejárt a szovjet magyar aluminium-egyezmény, az Aluminiumipari Tröszt milliárdos állami támogatásokat nyelt el, mégis veszteséges volt. Csökkent az alumínium ára is: ma kb.háromszorosa az akkorinak.Mindenesetre: a cég kevesebb emberrel, kisebb termeléssel, de ma is működik, úgy tudom párezer ember dolgozik benne. Legalább csináltak valamit, nemcsak az adóforintjainkért tartották a kezüket.

  • Gyenge, a terhelő tényeket elhallgató kencefice.
    A földművek a jóisten tudja, milyen öreg, bejáratott technológia.
    A vételárban pedig a biztonság mellett, benne volt a rekultivációs kötelezettség is. Mégpedig határidővel.
    De EGY CSAPAT.
    Szépen mutatja ezt az a durva katasztrófa pszichózis gerjesztéses VELEM EGYÜTTMŰKÖDÉSI kampány is amit az esetre építettek.
    Amúgy, abban ami elszabadult, a nátron lúg volt az egyetlen olyan igazán kártékony, ami ne fedte volna már amúgy is több méter vastagon, a messze környéket.
    A kikerült nátronlúg pedig annak rendje, s módja szerint felzabálva a szerves anyagokat és a levegő széndioxidjától, szépen elreagált. Utána tavasszal, már beindult rajta a vegetáció.
    A katasztrófa kampány is sokba került. Életekbe is.
    A mintegy ötven család áttelepítése országos szinten, nem tétel és pár nap alatt meg lehetett volna csinálni.
    Hogy miért nem így csinálták, lehet találgatni.

  • Katona Zsombor Ha példaképet kell választani, akkor a múltból Robert Schumann. A jelenből egyértelműen a feleségem, ha rajzolt hősről van szó, akkor Maigret felügyelő. Politikust, azt sosem, és hadvezért sem.
    A vizsgálatok érdekes jószágok, sokfélét csináltak, sok féle eredménnyel, de nem hibáztatta Gyurcsányt.
    A Fidesz vizsgálatáról amúgy is van elég tapasztalat, addig vizsgáltatják, amíg szájuk íze szerint való az eredmény (Erkel színház). Most nem sikerült. Olyan nagy az akarat, hogy Gyurcsányra kenjenek bármit, hogy felülír mindent. Már nevetséges, mégsem értek el egy pici sikert sem. Persze ez a tábort nem érdekli, a vezér fél tőle, tehát Gyurcsány bűnös.
    A tragédia megtörtént (történtek már sokkal súlyosabbak sajnos a világban), a kezelése viszont szakszerűtlen, már-már aljas volt. De látom, az nem zavar téged, pedig ott lenne mit megkapargatni. De azt nem szabad, hiszen azt nem lehet Gyurcsányra kenni. Gyurcsányt nem szerettem, de az erkölcstelen erőlködésetek miatt egyre szimpatikusabb, mert bohócot csinál belőletek, és nem Eötvös bácsi félét. Mert neki is mindig volt másik, de ti mindig belefulladtok a „másik” próbálkozásba. Nem Gyurcsányt vettem pártfogásba, hanem nevetséges és rosszindulatú erőlködéseteket kritizáltam. Rendben?
    Egyébként ha felépíttetek egy házat, és azt elszabják és összedől, biztos az én felelősségem? Szerintem nem. Szakemberek hada építette, felügyelte, de az ellenségetek a hibás, mert féltek Tőle?
    Egyáltalán nem zavarna, ha ülnének politikusok. Hagyóért sem fájt a szívem, pedig ő csak úttörő volt, a mai kormányhoz képest.

  • charlie
    2016 október 23
    12:38 du.

    Igaz, ami igaz, Char Lee koma..
    Ezek a szerencsétlen füttyögősök még egy jókis autógyujtogatást, vagy legalább néhány kuka meggyújtására is képtelenek.. Sehol benzinespalack, kockakő, illesmik..
    Ezek fütyülnek!! Igaz, nem a Himnusz alatt, mintahogy máshol állítottad, de akkoris!! Végre sikerült Viktorunknak odacsalogatni legalább egy külföldi vendéget, hát erre ezek a rohattmocsokliberálnácikok nem kifütyülik?
    Legközelebb a mamakommandót baseball ütokkel kell felszerelni!! Esetleg sokkolóval!
    (Te szegény…)

  • Katona Zsombor
    2016 október 25
    7:04 du.

    Tod, Zsomborka, ha Gyurcsánynak bármi köze lett volna a vörösiszap katasztrófához, az folyna még a csapból is a mai napig..
    Apró klán? 😀
    Te különórákat veszel marháskodásból, vegy ez nálad gyárilag van?

  • Én csak akkor nem látok ellentmondásokat és lehetetlen mértékű vezérkari agyametséget, ha ezek egy profi csapat.

  • Kedves Horváth György,
    szerintem, azon a videón, provókatörők vettek részt, hogy megzavarják az ünnepélyt,.

  • A produkción sokminden mutatja a gyártottságot.
    Valódi akció nincs, csak gyenge lökdösődés, szájkarate és egy csomó kamera rángatás.

  • Kitta
    2016 október 24
    2:33 de.
    Megnéztem a videót. Véleményem változatlan, mivel 10 éve otthon voltam, és hasonló provokációnak voltam tanúja.
    Az ellenzék mostani feladata az volt, hogy mindenképpen megzavarni az 56-os megemlékezést.
    Ha füttyel, vagy verekedéssel, az mindegy volt. A lényeg a média használata volt, ami mindent lehozott és ez boldoggá tette az ellenzéket.

  • Sajnos, a szomorú helyzet az, hogy ilyen Magyarország NEM kell, sem az emigrációban élő magyaroknak, sem a külpolitikai hatalmaknak!

  • Avi ben Giora!

    Úgy gondolom,hogy a sokkal kevésbé intelligens hozzászólóknak,nem dicsőség Figyelőt kritizálni,aki pontosan tudja,hogy az Egmond nyitányról van szó,csak melléütött…mentségére szolgáljon,hogy régóta kint él….!
    Aztán lehet a himnuszt kritizálni(már régebben több cikkben megtörtént…)ettől nem lesznek külőnbbek a balliberális vádaskodók,akik a régóta „érvényben lévő”….magyar himnusz alatt is kifütyültek…..
    Egyébként az 56-os himnusz szövege nem azonos az eredetileg más célra készülttel és ha jól belegondolunk nem megtorlásra,lövöldözésre költötte a kormány a pénzt(mint 2006-ban)meg az előadásban résztvevők ingyen vállalták a szereplést…!
    Na erről ennyit,megint feleslegesen és undorítóan acsarkodik a leszerepelt ellenzék!

    Szánalmasak …nem kicsit,hanem nagyon!

  • kiegészítés: kimaradt 2006-ban a szoci(komcsi) elődökre gondoltam gyengébbek kedvéért,….meg ugye napjainkban a magyar himnusz alatt
    fütyültek a „hazaszerető”…balliberálisok!
    Na ennyit erről a népségről……

  • Nagy Gyula és a többi Normális Tisztességes Hozzászóló!

    Bár a hozzászólások többsége nem kapcsolódik alapvetően a cikk eredeti mondanivalójához(SZOKÁS SZERINT IDŐNKÉNT ELSZABADULNAK AZ INDULATOK),teljesen igaza van…Gyurcsány és sokan mások sértetlenül,büntetlenül megúszták és nemhogy befognák szájukat,még nekik áll feljebb!Na ez ami bosszantó de a többség!!!abban bízik,hogy talán eljön a jogos felelősségre vonás ideje amiatt,amit a régebbi időkben….,meg az utóbbi évtizedekben elkövettek!
    FIGYELŐ!

    Na a fentiek miatt nincs béke itthon,ezért megosztott az ország,de szerencsére jóval kevesebben vannak,akik a régi és mai balliberális bűnözőket védik!
    bűnözőket védik

  • Boda Marcsi Könyörgöm az égre EGMONT, nem Egmond. EGMONT!!!!!! Tanuljátok már végre meg. Olvasni sem olvastátok és hallgatni sem hallgattátok, nem kötelező, de mégis a világ egyik legnagyobb írójának és zeneszerzőjének a műve. Találja már el végre az egyik jobboldali túlművelt. Felajánlok egy tábla csokit a nyertesnek.

  • Az arányok amik érdekesek és az, h mit HISZNEK az emberek az arányokról (mert ezek szerint látják a lehetőségeiket).
    A népünk mentalitását (átlagban) sokkal kevésbé sikerült lerontani, mint a mentalitásról való közhitet.
    Az emberek nagyrésze azért viselkedik úgy, ahogyan, mert ilyen agresszív bunkó környezetben csak így lehet.
    Ezzel szépen meg is teremtjük a bunkó agresszív környezetet egymás számára.
    Ez így műxik. Persze csak addig ameddig el nem kezdünk átlátni a szélhámosságon.

  • A hsz-eket olvasva kezdek gyanakodni, hogy szegény Nagy Gyulának lehet valami sejtése. Talán tényleg létezik egy „vezérkar” egy óriási Delete gombbal, és szelektíven törli egyesek memóriáját. Vagy egy nagy radírral, és az sikál el minden redőt az agyakból. Hiába cáfolták már hivatalosan is, Boda szerint fütyültek a Himnusz alatt. A másik éber szerint „meg akarták zavarni” az ünnepséget a fütyüléssel. Tényleg felháborító, hogy egy nyomorult autófelgyújtásra, kukaborogatásra se futotta a méltó megemlékezéshez.
    Ha meg mindenki ingyen vett részt ebben a szégyenletes akcióban, akkor kinek a zsebébe vándorolt az az 50 millió, amit a kormány is elismert???

  • Boda Marcsi
    2016 október 27
    3:58 du.
    Engem változatlanul piszkál, hogy még mindig ott áll a magyar, mint 56 előtt! Nem tehetek róla.
    Ezért soha nem megyek haza, amig ez a nemzedék ki nem hal.
    Persze, az is lehet, hogy én megyek el előbb…..

  • Jaj! „…amíg ez a nemzedék ki nem hal.” Ha valami – pl. egy nemzedék – kihal, az azt jelenti, hogy egyetlen tagja sem maradt életben. Mivel tudomásom szerint Figyelő már 56-ban élt, tizenéves volt, tehát ennek a nemzedéknek a tagja. Amíg él, a nemzedék nem tekinthető kihaltnak. Patt. Vagyis amíg él, nem jön Magyarországra. (Furmányos ez a magyar nyelv, igaz?) Ki fogom bírni.

  • A balos, gyilkos nemzedékre gondoltam, amiből még van egy pár otthon.
    Mindenbe bele lehet kötni, kedves találom!

  • A nemzedék nem politikai kategória, hanem egy bizonyos időintervallumban születettek összessége. Ilyen módon egy nemzedékhez tartozott Thomas Mann, Churchill, Adolf Hitler, Szálasi Ferenc, Nagy Imre stb. Nem nagyon lehet őket baloldali vagy jobboldali sorba terelni. Gyilkosok pedig voltak bőven a jobboldalon is. Legutóbb éppen a nemrégiben rendőrt ölt Györkös Ferenc, (Ő nem a felsoroltak nemzedékének a tagja, jóval fiatalabb.) aki szintén nem vádolható baloldalisággal. Ilyen fogalmi zavarral vajon milyen „könyvet” lehetett írni?

  • találom, tudja, hogy Amerikában hány rendőrt ölnek meg naponta?
    Ez nem új, csak a magyaroknál.

  • talalom
    2016 október 28
    11:36 de.

    Hagyd rájuk, menthetetlenek!

  • talalom
    2016 október 28
    3:47 du.

    Bocs.. István..

    Figyelő
    2016 október 28
    4:11 du.
    Hasonlítsad össze a lakosság számát a két ország között. De egyébként is, milyen kigyakott idióta érv az, hogy amerikában hány rendőrt öltek? Néha úgy kiakadok tőled, mint a sezlonyrugó.. Tisztában vagy egyáltalán azzal, hogy mit írtál? (Toporzék, ordítás, toporzék..)

  • hazai lámpa
    2016 október 23
    3:55 du.
    Kedves hazai lámpa.
    Az Egmont nyitányt szünet nélkül játszotta a rádió azon a napon, és minden akkor élő embernek, ez örökké emlék marad. Tehát, most nem volt igaza.

  • falusi
    2016 október 28
    7:49 du.
    Már írtam máskor is, nem kell engem olvasni, akkor nem leszel rosszul.
    A rendőrről máshol írtam, sajnálatos, hogy ez történt, de erről hosszan filozofálni, tényleg felesleges.

  • Auróra Boreálisz

    Hazai 8,23

    Ezek szerint 2006-ban – mint azt kifejti – voltak békés tüntetők és huligánok is. Igen, ez így volt. Most már csak az a kérdés, hogy ki szervezte így. A válasz pofon egyszerű, mert mindkét szekciót sk. maga a Vezér hozta össze. Azzal a különbséggel, hogy az egyik csoport a kicsit szalonképesebb VIP és biztos pártszavazó fidSS párttagokból, a másik pedig a már jó két hónappal korábban a Fradi B-középen nehéz, meggyőző munkával – ti.arról, hogy mennyi bért kapnak a kiprovokált összecspásokért – fölszedett csőcselékből állt össze. Ami tehát utóbbiakat illeti, azokat bizony nem kellett rászorítani senkire, ők előre elkészített útvonaltervből dolgoztak profi módon flaszterköveket és tankokat és minden mást is bevetve a zsaruk ellen…
    Ezek a futballhuligánok aztán ráadásképp, úgy különjutalom gyanánt kaptak még egy új, Glutamát nevű FTC-stadiont is a Népliget szomszédságában. 😀

    .

  • Kedves Falusi!

    Ha kicsit leszallnal a magas lorol es nem probalnal meg atyaisten lenni talan meg eszrevenned, hogy te es az elvtarsaid szoktatok legsurubben azt hazudozni, hogy micsoda tokeletes demokracia van Kanadaban es az USA-ban, es azt hasonlitjatok Magyarorszaghoz … amiota a „fobumbuska” Orban a miniszterelnok arrafele.

    Ha ugyanezt az osszehasonlitast valaki mas teszi, mint most a Figyelo (es nagyon is helyesen tette) akkor rogton bedobod a rossz formadat, bemutatva, hogy a bolsi nem csak buta es kepmutato, de bunko is.

    Meg valamit kedves El Saddaj (alias Falusi), semmi rossz nincs abban, hogy emberi tarsadalmakat hasonlitunk ossze, hiszen sok vonatkozasban egyformak vagyunk mindenhol. Ez teljesen fuggetlen attol, hogy egy-egy orszagnak mekkora a lakossaga. Remelem, hogy amint lejjebb sikerult ereszkedned a rozsaszinu bolsi felhok ala, mindjart meg is fogod ezt erteni.

  • Ne a hangerőn, hanem a nemtetszésen legyen a hangsúly.

    Bár szerintem a „fütyülők” viselkedtek erőszakosan és antidemokratikusan azzal, hogy nem hagyták, hogy az ünneplő többség a szónokokat hallgassa, de az igazság az, hogy más esetekben ez fordítva is elő szokott fordulni. Viszont azt kölcsönösen és jogosan meg lehetne tiltani, hogy a zajkeltéshez tilos legyen segédeszközöket (síp, duda, erősítő stb.) használni. Kizárólag natúr szájjal, illetve csak egy-kettő vagy négy újjal lehessen fütyülni.

  • Auróra Boreálisz
    2016 október 29
    7:11 de.
    Én is football huligán voltam 2006-ban és erősen kétlem, hogy Viktor rendelte volna ki a lovas rendőröket, mikor Gyurcsány volt a miniszterelnök. Azért nem mindenki hülye, hogy minden marhaságot lenyeljen és elhiggyen.

  • Bocsi, kihagytam, azon a bizonyos tüntetésnek nevezett emlékmegmozduláson, Ausztráliából, Kanadából és az USA-ból tüntettek a „huligánok”. Azok sem mennek többé Magyarországra..

  • Ebben a buliban Orbán játszotta azt amit az ’56-os bulinál a nyugat.
    Gyurcsány volt a Bolsevik birodalom.

  • Moshe Akiva
    2016 október 29
    10:32 de.
    Nü, akkorcsak neked, Mossejó nemzettezsvír.
    A lovakat messzitől kerülöm, bár szivesen nézem őket tévében, mert-ellenkelőleg néhány fajbarommal,- szép állatok.
    Érdekelne továbbá, hogy kik az „elvtársaim”, hadd tudjam már, hogy kire nem kell lőni ha kitör a gyalázat, kivel vethetem össze a vállamat. Az már biztos, veled nemszivesen mennék járőrbe (sem).
    Érdekelne továbbá, hol és mikor „hazudoztam/tunk” tökéletes demokráciáról akár kanadával, akár az államokkal kapcsolatban.
    Hm.. Az El Shaddai (és nem Saddaj) megtisztelő ugyan, de atheista lévén nemigazán igénylem az istenséget.
    Tod, koma, egy hungarista gyilkolászását összehasonlítani bármelyik más ország köztörvényesei által elkövetett rendőrgyilkossággal, nemcsak gusztustalan, hanem primitív is. Lehet ekézni akár a kanadai, akár az amerikai rendőrséget a tévedéseiért, alkalmanként a brutalitásáért, viszont nemlehet elvitatni tőlük, hogy egyrészt mindent megtesznek ilyen esetben, hogy kézrekerítsék az illetőt, másrészt közveszélye bűnözőhöz nem két gyalogrendőrt küldenek.
    Rózsaszín bolsi felhők. Ez tecc.
    Szinvak lehetsz,- legjobb esetben is.
    Nemkéne minden egyes hozzászólásodban feltalálni a tyúksqarban az ütőeret. Ha neked a magyarországi „demokrácia” ugyanolyan, mint a kanadai, de akár az amerikai is, te feleslegesen töltötted az idődet kanadában.
    Próbálj meg valami ütőset is írni, mert az eddigiekben kb annyi okosság van, mint vöröshagymában a proletár öntudat.

  • Kedves Falusi!

    Jol adod a kis naiv artatlankat, de azutan, hogy elvegezted Magyarorszagon a partfoiskolat [amit megboldogult apam (z’l) nemes egyszeruseggel „bunkokepzonek” hivott] nem lehet tul sok ketseg afelol, hogy kik az elvtarsaid.

    Hogy kire losz? Hat barkire, aki nem elegge megbizhato elvtars, vagy egyaltalan nem elvtars. Vagy csak ugy vaktaban, neked ugyis edesmindegy.

    Ha valoban erdekel, hogy hol hazudtatok a tokeletes kanadai demokraciarol, melegen ajanlom a KMH archimuvat. Nekem nem fontos annyira, hogy listat vezessek minden atlatszo, bugyuta hazugsagotokrol. (Bar emlexem Kertesz elvtars egyik nemregi cikkere is, ahol megjegyezte enyhen szolva ellel, hogy Kanadaban o megteheti hogy tolerans legyen…)

    De a legutobbi hozzaszolasodban is sikerult valamit hazudnod:

    ” … egy hungarista gyilkolászását összehasonlítani bármelyik más ország köztörvényesei által elkövetett rendőrgyilkossággal, nemcsak gusztustalan, hanem primitív is. ”

    A jelenleg nagy szeriaban alkalmazott Obamajugend legenyek, akik sorban gyilkoljak le az amerikai rendoroket nem sima kis koztorvenyes bunozok.
    Nehez elhinni az esetedben, hogy ezt nem tudod, hiszen talan reszt vettel a kikepzesukon is, tehat nehezen hiheto, hogy nem tudatosan hazudozol.

    De ha csak tulzottan elfoglalt vagy, ajanlanam, hogy gubozz ki a bolsi halobol, hagyd abba a szerencsetlen favagok beszervezeset a cakcervezetbe a Vancouver Sziget eszaki reszen levo esoerdoben, es allj neki olvasni igazi hireket is.

    ” Nemkéne minden egyes hozzászólásodban feltalálni a tyúksqarban az ütőeret. ”

    Kenytelen vagyok ra miattatok. Ti a csillagos eget is lehazudjatok, igy kenytelen vagyok a mennyboltot is mindig ujbol „felfedezni”.
    Ha hajlandok lennetek abbahagyni a tulzottan atlatszo, bugyuta hazudozast, akkor nekem sem kene mindenben felfedezni az utoeret. Ez ilyen egyszeru.

    No es ne szerenykedj az EL Saddaj-t illetoen! Ugyan ki ne tudna, hogy te meg az Istennel is mindent jobban tudsz es felsobbrendu vagy? Mi mindannyian leborulunk nagysagod es csillogo intelligenciad elott, amint fujod a dilidalt nap-mint-nap.

    ” Ha neked a magyarországi “demokrácia” ugyanolyan, mint a kanadai, de akár az amerikai is, te feleslegesen töltötted az idődet kanadában. ”

    Ha pedig szerinted van lenyeges kulonbseg, akkor a rossz part foiskolajara jartal. Ugyanis rajtatok (magyarbolsi seggcsokolgatok) kivul senki semmi lenyeges kulonbseget nem lat.
    Na jo, a magyar demokraciaban nehanapjan van nepszavazas (Kanadaban soha sincs kiveve mikor Quebec akar kivalni), Magyarorszagon meg szabad szidni a kormanyt es felfedni a korrupciot, itt Kanadaban mar nem szabad, legalabbis nagyon nem ajanlatos egyiket sem. De a lenyeg mindket orszagban ugyanaz. Szep lehetsz itt is es ott is, de okos nem.

  • Mindenesetre, örülök, hogy nem élek otthon, ma sem.
    Amig ez a bolsi csürhe megzavarja egy hazafias megemlékezést, nincs szükségem idegbajra.
    Vajon, mikor tűnnek már el?

  • Kedves Figyelo!

    ” Amig ez a bolsi csürhe megzavarja egy hazafias megemlékezést, nincs szükségem idegbajra.
    Vajon, mikor tűnnek már el? ”

    Mikor tunnek el Magyarorszagrol, vagy ugy altalaban?

    Az elobbibol valoszinu hamarosan, mert ott senkinek sem kellenek. Viszont a „Nagy Nyugaton” nagy a kereslet irantuk, mert ezek itt meg nem kostoltak bele a cocjalista paradicsomba.

    Ugyan sovany vigasz, de a vegen a jelenlegi fegyvertarsaik, a bekeaktivistak majd oket is eltuntetik a Fold szinerol.

  • Falusi és elvtársai figyelmébe:

  • Figyelo.

  • Figyelo Te azert nem akarsz Magyarorszagon elni, mert nem akarod felcserelni nyugodt kis eletedet a magyar nyuggerek nyomorult es kilatastalan eletevel, amit imadott kormanyod hozott nekik letre. Mert bizony az o talalmanyuk az, hogy az oregek elszivjak az eletet a fiatalok elol. Te ott egy felesleges venasszony lennel, kinek varnak a halalat. Ahogy te a sipolo ellenzeket. Kit akarsz becsapni? Neked azert jo az Orban rendszer, mert neked nem kell benne elni. Ez nem egy becsulendo felfogas, de nem baj. Moshe kontrazik neked. Igy meg el is hiszed, hogy igazat irsz. Moshe pedig hasznalhatja nyomorek szavat, amit olyan viccesnek gondol. Pedig nem az. Illetve egyszer volt az, mikor egy HOFI nevu „bolsi” kitalalta. Ejnye.

  • Figyelő!
    okt.27.2:20

    ” Sajnos, a szomorú helyzet az, hogy ilyen Magyarország NEM kell, sem az emigrációban élő magyaroknak, sem a külpolitikai hatalmaknak!” -írta Ön.

    Milyen Magyarország? Az egy dolog, hogy az emigrációban élő magyarokon kizárólag saját magát, és a saját véleményét érti, vagy max. azt a néhány Önhöz hasonló gondolkodásút akivel kapcsolatban áll – miután meggyőződésem, hogy ott sem mindenki ilyen elvakult – ám a jelek szerint a „külpolitikai hatalmak” szerint sincs minden rendben Magyarországgal? Mert a nem kell azt jelenti, hogy nem fontos,nem tartok rá igényt, nem értek egyet vele! Nemde? Orbán Magyarországa mióta ilyen elutasított még Ön szerint is?
    Eddig úgy nyilatkozott, hogy bár semmit semmit tud, semmit nem ismer,de „itthon” minden rendben, az emberek „többsége” megválasztotta Orbánt, nagy az elégedettség bármit mond is a liberálbolsik hada akik egyszerűen csak féltékenyek Orbán sikereire, és nem tudják megemészteni hogy vesztettek stb stb

    Ha ez így van, hogy hogy ez a Magyarország nem kell sem a kinti magyaroknak sem a külpolitikai hatalmaknak?
    Csúnya öngólokat rugdal, és egyre gyakrabban mond ellent önmagának(is)

  • Llanfair

    Ha a nyugdíjasok szempontjából az Orbán-kormány intézkedéseit akarod értékelni, akkor a korrektség kedvéért a nyugdíjakhoz számítsd még hozzá a 25 százalék körüli rezsicsökkentést (víz, gáz, villany) aztán a tej, tojás és a baromfi és sertés hús áfájának 27-ről 5 százalékra való csökkentését is. Folytathatnám.. Mindezek mellett gyakorlatilag nincs, illetve alig mérhető az infláció.

  • Kedves Figyelo!

    A video kapcsan csak annyit, hogy valamit felreertettel.

    A magyarok 56-ban nem azert teptek ki a komcsi jelkepet a magyar zaszlokbol, mert ellene voltak a cocjalizmusnak, hanem azert, mert az volt az igazi cocjalista forradalom Magyarorszagon. Mindenki imadta a cocjalizmust, ahogy ma is.

    Ha az ide irogato bolsik igy mondjak, csakis igy lehetett. Ok sosem hazudnak es sosem beszelnek hulyesegeket. 🙂

  • jani
    2016 október 31
    9:16 de.

    Örömmel látom, hogy van új arc a félretájékoztatók (fizetett?) hadában.
    Akkor tételesen. A rezsicsökkentés már megbukott. Az olaj világpiaci árának csökkenésével a reszicsökkentett hazai gáz ár drágább volt, mint a piaci ár. A rezsicsökkentés eredménye, hogy a szolgáltatók blokkolták a fejlesztéseiket, vagy kivonultak a lakossági piacról. 89 előtt láthattuk, hogy hová vezetett ez a típusú államosítás (csak röhögök kínomban Figyelő „bolsevikozásán”, mert mi ez, ha nem az átkos hosszúra nyúló árnyéka!). Az 5%-os áfa csökkentést pedig lenyelték a kereskedők. Ez max. nekik volt jó, és nem a kisnyugdíjasoknak. Tényleg, jani Úr, látott Ön már kisnyugdíjast egyáltalán?

  • Moshe Akiva
    2016 október 30
    2:21 du.

    Há’ csókútatlak pusszantásilag Mossejó nemzettezsvír.
    Mostann tegyük fére asztat, hogyte enrúllam annyit tudó, mind levelibékaja pókhállószövísrű, nízzuk a zidebüfidet.
    Hogy idesapád bunkókébzőnek híttaja pértfőoskolát, ehíszem. Valszeg ümagais vígezte, demég azislehet, hogy előadó vót ottan. Inkábba zutóbbira gynaxok, mer tebelülledis ölígnagy bunkót nevet. Mondom, mer’ hathanemtuttad. Pártfőoskolát párttagok jártak. Émmeg eleddig evótam mindenfíle gittegyletek, nembánom, nevezzük üket pártoknak, nékű. Erreja kisidőre amimég hátravan. má’ nemigazán akarnék taggálenni.
    Valóba, ha nemis sokann, de vannak elv-társaim. Igaz, nemugyanazok minda tijejid, bár azoknak a legtöbbgyit 45 utánn valszeg főkötöttík. Mijuténn letettem a szógállatot, maximumm puceválásra szoktam előszedni a lövöldözős dógajimat. Annakmegmá 13 éve lessz hónap.

    Ölíg régóta óvasgatom a KMH-t, demég nemszalattam bele ollasmibe, legyenaz bejirás, vagy cikk, ahun bárkijis asztatat állította vóna, hogy erresíg tökíletesa demokrácija. Mer nemaz, deja hazajihoz kípest mindenhogyann külömb. Tod, terullad sokat elárú a Trump iránti vonzalmad. Aszondod, zsidó származásu vagyó. Lehet. Demegám Rákosiis avvót, oszt valamijér mégsenem lett a zemberek szivcsücske.. Ha lennerá hatalmad, valszeg tejis irtanád a nemeggyetírtőket, a zarabokat, kínajijakat, vagy bárkit akinek a világkípe nemeggyezik a tijedde.. Pedig- attú tartok- ezekbű van több. Belüllünk, akik komojjan vesszük a zélni és élni hagyni elvet, ragaszkodunk a szabaccságunkhó, a jogajinkhó, oszt nemcsak asztat bílyegezzük meg, aki brijóst lopott a bótbú hanem asztatis, aki (akik) egy egísz országot vágott (vágtak) zsebre.
    Aszondod, minden politikus lop. Még azislehet. De erresíg,- megúgy általába a normálisabb országokba- vaneggy határ, amikó ráütnek a saját kezükre, hogy esztetet azémá’ mégse.
    Próbász szíleslátókörü akárkinek mutatkozni, csak valahogy nemmegy. Hasznász szavakat, amiket murvára élvező, csak ípeg vagy értelmetlenek, vagy nevetsígessek.
    Neked Kertész Ákos elftárs. Göllneris az. Llanfair is. Tod, velük szivessen vállalom a zelftársságot. Hozzád viszont Char Lee való. Megírdemlitek egymást.
    Obamajugend, akik az amerikaji rendőröket gyilkolásszák.. Te szegény, szerencsétlen, szellemi árvizkárosútt. Megin montá valamit, aminek semmi írtelme. Tod, okoska, akinek vannak érvei, az ilyenkor hozzácsaptya üket a mondandójáhó. Hogyaszongya, Obama pízüli a KKK-t, meg kípezi ki üket a rendőrgyilkolászásra. Itt meg itt lehet óvasni rulla, vagy ezen meg ezenn a zadón vót a tívíbe.
    Máshun irod, hogy hetvenbe temá öléggé nagyfiju vótá, hogy emlíkezzé a politikusok lopásajira. Aha. Tizenháromévessenn. Kiváncsi lennék, hogy gugli nékünn hány nevet tunná fősorúnyi a hetvenes év parlamenrejibű. Mirű, mg hogyan írtak a zujságok, hogy akkoris ejussona zinformácijó a zóvasóhoz, ha valamire aszonták, hogy arrú nemszabad.
    Lehazuggyuka csillagos eget. Hogy mit, mikor, mivel, arrú egy szótse. Csak kapállódzó, csapkocc magadkörű, oszt megelégedetten hátradűsz, hogy jómegmontad. De mit, nemzettzsvír? Mer jóhosszan írtá, csak a mondanivalója vót üres a dolognak.
    Magyarbolsi seggnyalogatók.. Bisztoshogy tudod, hogy mitjelent a bolsevik? Hát a liberális? Esetleg demokrata? Van olyan kifejezés a te szótáradba, hogy humanista?
    Tod, neattú lessz demokratikuss egy ország, hogy rartanake nípsavazást. Jobb helekenn nincsen rá se szüksíg, se igény, ahun a kípviselük teszik a dógukat, kormányozzák a zországot. Nem kizsigerelik, szétlopják, vagy szétosztják a család meg a haverok között.
    El Shaddal.. Hm. Millen eccerű lett vóna asztatat írni, hogy télleg, elírtam.
    Irod: ” Mi mindannyian leborulunk nagysagod es csillogo intelligenciad elott, ”
    Érdekűne, hogy tenekednek mind kivülállónak mija vélemínyed a zintelligencijárú.
    Leborúnod nemkő.
    Csak térdejj le, oszt szeress…

  • talalom
    2016 október 25
    7:40 de.

    Te is kevered a szezont a fazonnal rendesen.

    Finkelstein megtanította Orbánnak, hogy mindig mondj egy kis igazat, mikor hazudsz! Az igaz, hogy egy liberális demokráciában nem a kormány dolga, hogy egy baloldali lap hogyan él meg, de javíts ki, ha tévedek! Az, hogy beintett, és most a balos lapok bajban vannak, míg a jobbosok dőzsölnek, biztos rossz az újságíróknak. Na de ezért verni kell a tamtamot, EZ a sajtószabadság vége? A magyar médiaháború már 25 éve zajlik, és nem volt ez olyan csodás rendszer, hogy most a mellét verje a sok megélhetési balliberális.

    Divat volt a kilencvenes években, hogy a sok hazug újságírót tartsa el az állam, mert különben éhenhalnak! Kivétel talán a megyei lapok munkatársai, mert őket megverik helyben, ha túl sokat hazudnak.

    Orbánon én azt kérném számon, hogy pl. a köztévéből egy nézhetetlen instant híradót csinált!

  • Llanfair
    2016 október 26
    4:02 de.

    A Gyurcsány elleni karaktergyilkosság eltúlzottnak tűnt annak idején. A nagy bűnök, a komcsi kapcsolatok meg a meggazdagodás melyik politikusra nem húzhatók rá legalább részben?

    De azóta Gyurcsány szívós munkával még azokat is kiábrándította magából, akik esetleg sajnálták. Sivalkodni a színpadon, nulla konkrétum nélkül ezt tudja Gyurcsány, Kerék-Bárczynak is ebből lehetett elege. Gyurcsány a társadalmi vita helyett csak pörgeti a lemezt, hogy Orbán takarodj!

  • Figyelő
    2016 október 28
    9:44 du.

    Az Egmont-nyitány volt az akkori forradalmi „himnusz”.

    Szerintem is szép zene, és szép jelképe a forradalomnak, de kiderült, hogy ez is olyan legenda, mint Petőfi meg a Nemzeti Dal. Azt se úgy és akkor szavalta Petőfi, ahogy a legenda tartotta. Ezt meg a Parlamentből sugározták, és nem az elfoglalt Rádióból, és nem „a” forradalmárok, hanem a forradalmárok azon csoportja, akik a Parlamentben működtek.

  • Llanfair
    2016 október 31
    5:25 de.
    Én senkit sem akarok „becsapni” mert kint élek, de ismerem a MÁSIK oldalt és a két rossz közül Orbánt tartom magyarnak. Ennyi.

  • Llanfair
    2016 október 31
    5:25 de.
    Otthon is kapnék nyugdíjat mellesleg, mert otthon is dolgoztam.
    Ha valakinek a gyerekei, unokái már kanadaiak, akkor nem telepszik vissza a volt hazájában, akár milyen ott a rendszer.
    Mellesleg, már írtam máshol akárki lenne Orbán helyett a kormányon, azt sem szeretnétek, mert nem Gyurcsány.
    Élj boldogul Írországban és neveld gyermekeid ha vannak, íreknek. Ne próbáld bizonyítani azt amit nem lehet.

  • Besancon
    2016 október 31
    6:57 de.
    Kiforgatta a szavaimat, ez a maga baja!
    Az a Magyarország amelyik 60 év után sem tudja együtt ünnepleni az 56.os nemzeti ünnepet, azokra értettem, hogy ilyen magyar nem kell senkinek sem, aki saját hazáját elárulja, azaz hőseit, ünnepét kifütyüli.
    És ezért nem vágyik haza egy emigráns magyar sem és ezért van külföldnek rossz véleménye róla..!

  • Tudod, öreg vagyok, de amit látni a videón, azt átéltem már felnőtt korban, nem mint gyerek. Arra emlékszem, hogy mi utáltuk Rákosit és Gerőt, elegünk volt az orosz tankokból és a szlógamokból. Szegény Nagy Imre nem tehetett róla, pedig jó kommunista volt, de nem tudott a nép akaratának nemet mondani, ez volt a veszte . Emberséges komcsi volt, és a nép hajlandó volt vele megalkudni. Semmi bajuk nem volt a szocializmussal. A diktatúrát viszont nem akarat senki már.
    Nem szabad elfejteni, hogy a Rákosi kor előtt a náci diktatúra uralkodott, nem kellet ilyen a magyaroknak.

  • terminus

    Azt bővebben is megmagyarázhatnád, hogy a szolgáltatók szerinted miért „blokkolták a fejlesztéseket vagy vonultak ki a lakossági piacról”, ha egyébként a piaci árnál nálunk drágább a gáz? 🙂

    Az élelmiszer termékek 27 százalékról 5 százalékra való csökkentése – akárhogy számolom – az nem 5 százalék. 🙂

  • Figyelő
    2016 október 31
    2:43 du.

    Orbán Nemzetáruló! Semmi több.

  • terminus

    Segítek terminus. Hozzátéve, hogy a „gáz” az nem a teljes rezsi. Pl. a víz, csatorna, szemét meg kéményseprő díjnak nincs köze az energia árakhoz.

    Szóval, a helyzet az, hogy a gáz árának hazai csökkentését időközben utolérte a világpiac. Ez azt jelenti, ha tartósan így maradnak az árak, akkor hamarosan lesz újabb rezsicsökkentés. De az olajárak „sajnos” ismét nőni kezdtek.

  • falusi, ha erre a rémes írásodra válaszol Moshe, mem tudom elképzeli, sajnos nem lehet ebből sokat érteni! Mi lenne, ha rendesen fogalmaznál, mint más ember?
    Nem vagy egyáltalán érdekes, csak nevetséges!

  • Kedves Falusi!

    Csodalkozol, hogy bunkonak tart itt teged tobb olvaso is, amikor meg ra is jatszol az allapotodra. De hat te tudod.
    Talan azt hiszed, hogy ha sotet bunkonak mutatod magad majd azt hiszik az emberek, hogy csak siman bunko vagy.
    A te bajod.

    Ha kicsit jobban utananezel a hozzaszolasaimnak lathatod, hogy en szoktam idezni, de leginkabb megtargyalom a felvetett temat. Elbeszelgetek rola avval, aki tud ertelmesen ervelni. Ez utobbi sajnos neked es meg nehany mas elvtarsadnak itt nem megy.
    Te kizarolag bunkoskodni tudsz, szemelyeskedni, megjatszani az agyad, hogy te mennyivel magasabb szinten vagy mindenkinel, aki nem ert egyet veled a partfoiskolan tanultakkal.
    Mellesleg, mint mar irtam korabban, ki kene pukkasztanod azt a bolsi buborekot amiben elsz, leszallni a Foldre a bolsi alomvilagbol es utanaolvasgatni dolgoknak, ha valoban erdekel. Azt akarod, hogy en vegezzem el a te hazifeladatodat is?

    Errol jut eszembe, persze hogy tudom ki es mi vagy. Egy nagykepu, ures kijelentesekkel operalo, intolerans sotet bolsi. Mindez vilagosan latszik abbol amit irkalsz, no es a stilusodon – ha ezt stilusnak lehet nevezni.
    Hiaba probalod magad liberalisnak beallitani (mint a tobbi elvtarsad is) itt mindenki tudja mi vagy. Az is aki egyetert veled, az is aki nem.

    Ha hozza tudsz erdemben szolni valamihez es ertelmesen is, vitatkozhatunk. Ha viszont csak ennyire futja, akkor bologassal a komintern legkozelebbi nagygyulesen is, az egyeterteshez nagyon ertesz. (Es ne felejts el nagy pofaval es nagykepuen kioktatni, hogy mar nem letezik a komintern.)

  • Falusi, Gezya csak egy van és utánozhatatlan. Erős próbálkozás volt, hogy alulmúld,(12:40) de őt nem lehet. Ha egy véleménnyel nem értesz egyet, akkor cáfold, ne a beíróval személyeskedj, az annyira méltatlan még hozzád is.

  • jani Igazából most nem a pénzre gondoltam, amitől a nyugdíjasoknak rossz. Az kevés és szinte semmit sem ér, de ez nem csak a Fidesz bűne, természetesen.
    Amit felrovok a Fidesznek, az a kommunikáció, ahogy a fiatalokat az idősek ellen fordított, ahogy beleverte a fiatalokba, hogy az öregek szükségtelen rosszak, feleszik a fiatalok jövőjét, és Magyarország ezért nem juthat előbbre. Ezután a munkában megfáradt öregek nemes egyszerűséggel „nyuggerek” lettek, akik semmi tiszteletet nem érdemelnek, örüljenek, hogy eltartják őket a fiatalok, és igyekezzenek minél hamarabb elpusztulni.
    Én most erre gondoltam. A tisztelet nem kerül pénzbe, de nagyon sokat jelent egy idős embernek.

  • charlie
    2016 október 31
    5:12 du.

    Tod, Char Lee koma, a személyekedést nem én kezdtem. Még eleddig nem náciztam le senkit, nem küldtem el melegebb éghajlatra, nem elvtársaztam, vagy tételeztem fel hülyeségeket.
    Tod, nekem mindenféle barátaim vannak. Zsidó rabbi, katolikus pap, krisnahívő, kiöregedett mackós, magas beosztású állami hivatalnok, (ilyenből több országban is)cigányzenész, szinész, etc. Természetes, hogy nem ugyanazt a nyelvezetet használom mondjuk egy egyetemi professzorral beszélgetve, mint az öreg mackóssal- aki egyébként a Bencés gimnáziumban végzett- vagy a cigányzenész barátaimmal. Viszont sokat és sokhelyen jártam korcsmákban, ahol alaposan megtanultam az alapszabályait a férgekkel való kommunikációnak. Ha valaki berúgja a kocsmaajtót, az ne csodálkozzék, ha pofángágják. Ugyanez áll a fórumozásra. Amíg valaki tisztességes hangot használ, nem sért, érvei vannak, amiket alá is tud támasztani, szivesen vitázom. Többnyire olyasmiről szoktam véleményt mondani, amit elég jól ismerek ahhoz, hogy ne írjak hülyeségeket. Amit nemtudok, annak utánanézek.
    Mondj nekem egyetlen olyan dolgot Mossejó nemzettezsvír hozzám irt soraiból, ami vélemény, tény, vagy vitaalap lehet. Az Obamajugend? A bolsizás? A pártfőiskola?
    Te hülyéskedni tetszel..

  • Moshe Akiva
    2016 október 31
    4:30 du.
    Mossejó nemzettezsvír.
    Véleményed kb annyira érdekel, mint a spenóttermesztés.
    Viszontdemegám, ha te, Bodamarcsi, Figyelő, meg Char Lee az etalon, akkor inkább maradok bunkónak.
    További kellemes ökölrázást. Hálás vagyok az indulatodért, sajna nem áll módomban viszonozni.
    (Ps. Csókútata kenyeresjány..)

  • Moshe!

    Tisztázzunk valamit murva sürgősen! Nem olvastam el a falusinak szóló írásod, csak az első bekezdést, amiben lebunkózod falusit, hivatkozva több olvasóra! Nem tudom ki a többi olvasó, gyanítom a köreidből kerülnek ki, mert az hogy sem Figyelő, sem te, de még az agymen Tóth Péter, sőt „Boda Marcsi” sem érti falusit, az hidd el drága jó Moshe, az égvilágon semmit nem jelent!
    Egyet se félj, a Charli félékre mindig számíthatsz, akik sípszóra itt teremnek, mint a palack szelleme, hogy jó modorra és „személyeskedéstől mentes” társalgásra bírják rá, a magukról megfeledkezett „bunkókat” !
    Nem gondolnám, hogy nekem vagy bárkinek falusi védelmére kellene kelnem, van ő olyan penge, hogy ezt a feladatot ellátja maga körül, ám – csak mert ránk többiekre hivatkoztál, szögezem le, hogy nem, én nem, és rajtam kívül még bizonyára jó néhányan nem tartjuk bunkónak őt!
    Sok éve olvasom az írásait, szeretném hinni hogy ismerem, de nyilván nem eléggé, hisz az majdnem lehetetlen – mégis egyike azoknak akikben vakon megbíznék, mert abszolút embernek tartom.
    Meglep, hogy nem tűnt még fel, mely esetben használja a számotokra megfejthetetlen, és érthetetlen „tezsvír” nyelvet, és mikor fogalmaz „normálul”!
    Na csak figyelj!

  • Figyelő
    2016 október 31
    4:19 du.

    Sebaj, galambocskám. Nem ez lenne az első beírás, amiből egy árva szót sem értesz..

  • Kedves Falusi!

    Mint jo magyar testver aggodom az eletedert. Mikor legkozelebb kimesz a vancouver-szigeti esoerdobe mint komejnista hitterito, amint belepsz az erdobe kezdjel el tapsolni es futyulni, nehogy tuskonak nezzenek a favagok es kivagjanak! Ezt csak ugy sziv kuldi szivnek alapon.

    Magyarazat:

    Tudod albunkokam (remelem nem haragszol, hogy ebben a tekintetben a Gollner Bandit „feled” rendelem) nem azon akadtam ki, hogy velem bunkoskodsz. Ehhez mar hozzaszoktam azota, hogy eloszor hozzavonyitottal valamit ahhoz, amit en irtam – es ennek mar par eve.

    Nem akartam irni, mert nem tartom egeszsegesnek az ilyesmit, de e legutobbi parbajunkat az valtotta ki, hogy annyira sotet bunko vagy, hogy nem tiszteled masokban meg a korukat sem. Gondolok itt a Figyelore.
    (Te leszel ennyire sharp 90-hez kozel Mr. Dinka?)

    Ezt irtad neki:

    ” Figyelő 2016 október 28 4:11 du.
    Hasonlítsad össze a lakosság számát a két ország között. De egyébként is, milyen kigyakott idióta érv az, hogy amerikában hány rendőrt öltek? Néha úgy kiakadok tőled, mint a sezlonyrugó.. Tisztában vagy egyáltalán azzal, hogy mit írtál? (Toporzék, ordítás, toporzék..) ”

    Mi ez? Szerinted vita? Van barmi ertelme is?
    Az egyetlen ertelme, hogy te magas lorol problasz ugatni egy idos holgyel, akinek a segget kinyalni sem vagy melto.

    No es a legutobbi:

    ” Sebaj, galambocskám. Nem ez lenne az első beírás, amiből egy árva szót sem értesz. ”

    Es meg te vagy megsertve, hogy elvtarsaznak teged, amikor a tipikus, partfoiskolat vegzett bunko szoveget nyomod.

  • Kedves Besancon!

    Falusi tobbszor bebizonyittta mar itt hogy neki annyi koze van a liberalizmushoz, mint Hitlernek es Sztalinnak.

    Nyilvanvalo, hogy en is tulzok a partfoiskolaval, mert nem hiszem, hogy neki lett volna eleg esze akar ahhoz is. Hogy aztan mint felforgatot dobtak at ide, vagy itt valt harcos bolsiva azt termeszetesen en sem tudhatom.

    De annyi tuti, hogy amikor valaki igy ugat egy idos holgyel, az bunko. No es o nem csak az idos holgyel ugat igy, mindeki massal is, aki valamiert nem tetszik neki.

    Ha ezt nem veszed eszre…

  • Moshe Akiva
    2016 október 31
    7:28 du.
    Mossejó (ittsejó, ottsejó, seholsejó) nemzettezsvír.
    Netedd, Má’mind a zaggódást. A zerdő jóbarátom, a favágók szinténn.
    Inkább óvakoggyá a Grylles ampestristű, mega Cicada montanatú. Mer’ mindeggyik gyökérevő.
    Figyelő. (hamáneccer főcsaptá a nők támaszának.)
    Figyelőve má’ tizennígy éve nyüstűjjük egymást. Hun ggyetírtünk, hunnem. Többnyire-főlegg mostanába- inkábbnem. Jóva pongyolábban, fölületesebben ir, mind rígebben, de nemeza legnagyobb gondom vele, hanem az, hogy ragaszkodik a tívedíseihő. Lehet, tenekednek komoly érv az, hogy amerikába sokkatöbb rendőröt lűnek agyonn, az mingyámás. Egybű mutattyajis, hogy hun hejeszkedő e a zagyhalottak listájján. Osztámmeg, télleg nemértmeg dógokat.
    Ahogy tese. Többszöris, több támábajis leirtad, hogy nemfoglakoztá a hazai dógokka. De ettűmég megföllebbezhetetlen vílemínyed van mindenrű, meg mindenkirű. A kávézaccbú igazlátó jósnő tehozzád kípestkismiska. Merhogyám hozzád kípesta meddőhányóis termőfődnek tunikk.
    Tod, Figyelő mek énközöttem egy nap híjján tizenhárom év van. nemmindha jelentősége lenne. Jópárann írkának ide nyócvan fölöttis, oszt nem marhaságokat.
    pengeváttásajink többnyire abbú lettek, hogy valami sületlenségedet kijavítottam. Tomén, hogy zavaró a zillesmi, de evvan.
    Mindmá emlitettem, nemigazánn érdekeül a vílemínyed rullam. Egésszen jól evagyok akár a baráccságod, akára te elismerísed nékű is. Bróbákozza Figyelőné, meg Char Lee komádnál.
    Jobbanjárná ha inná. Alegalább megláccana rajtad..

  • Falusi, igazán kedves vagy!
    De tudod, akár mennyivel vagyok idősebb mint te, változatlanul allergiás vagyok a balosokra!
    Neked ez velem a bajod, semmi más,persze itt, nem te vagy az egyetlen!

  • Az aluminium, ill. a timföld tároló katasztrófájához csak annyi megfontolni-valót tennék hozzá, hogy a tragédiát megelőző 6, azaz Hat hétig egyfolytában esett eső, mely ítéletidő annyira feltöltötte a tározót, hogy annak az egyik sarka végülis átszakadt. Természetesen minden ilyen technológiát úgy kell megtervezni, illetve működtetni, hogy a közbiztonságot ne veszélyeztesse. Azonban be kell látni, hogy ami történt az váratlan természeti csapás volt…
    Persze jól ismerjük a jobboldal, pontosabban az Orbán klán ezirányú törekvését, miszerint minden rossz forrása a Vezér évtizedek óta I.sz. (köz)ellenségének beállított Gyurcsány Ferijének köszönhető, beleértve még az időjárás okozta, nem várt katasztrófákat is, mint például ama ominózus Szent István ünnepi, Gellért-hegyi tüzijáték során hirtelen betört rendkívüli vihar okozta néhány tragédiát is, amellyel kapcsolatban senkit még bíróság el nem ítélt, természetesen Gyurcsányt se. Minden esetre arra ez is jól jött a jobbszélnek, hogy évekig volt miről pampogniuk a Vezér vazallusainak és médiabirodalmi lépegetőinek…
    Aztán ugyanígy gondolták kapóra jön nekik a másik, az a szintén koncepciós, ún. Sukoró per, amelynek az utolsó vádlottját is, 8 év pereskedés és aljas megaláztatások után, épp a napokban – bűncselekmény híján(!) – mentette fel a Kúrja. Ott is Gyurcsány volt a jobboldal fő célpontja, de őt mégcsak megvádolnia sem sikerült a Polt-Pot féle ügyészmaffiának.

    .

  • Mészáros és Gázszerelőrő kisiparos

    Még a hülye is láthatja – ha akarja is látni – hogy ő mint Orbanini régi gyermekkori játszópajtása – ahogy mondani szokták „együtt őriztek disznót” – tehát bizalmi embere. Az egyetlen olyan, akiben annyira megbízik, hogy még p a p í r . n é l k ü l . i s . rábízza nemcsak a pénzét, de egyes vagyontárgyait is. Ezt a fajta barátságot nevezik Magyarországon egyszerűen csak stróman kapcsolatnak.
    Minden esetre, jó tudni, hogy még ma is ilyen becsületes barátságok élhetnek ebben a zord országban.

    😀

  • Figyelő
    2016 október 31
    10:58 du.
    Tudom. Kevés hibám van, büszke is vagyok valamennyire!
    Most egy pollanatra higgadj le, és gondolkozz, azután -ha végiggondoltad- őszintén válaszolj.
    Használtad-e valaha a rohadt életbe a „jobbos-balos” kifejezéseket, a rendszerváltás előtt? Akár itt kanadában, akár hazai viszonylatban.
    Tudod, egykoron írtam, hordtam a szamizdatokat. Oda nálam jóval pengébb tollúak is szoktak Konrád Gyuri, Eörsi, Rajk, csak hirtelnjében. (Csurkát nememlítem, mert lehányt mindent, ami valaha fontos volt a számára..) Soha, mondom soha nem olvastam olyat, hogy balos, vagy jobbos. Nevén nevezték a dolgokat. Szocialistáknak, kommunistáknak, vagy liberálisoknak nevezték a dolgokat, az érintetteket. Olyan volt, hogy „szélsőjobboldali gondolkodók”, vagy „szélsőbaloldali csoportok”, de olyan, hogy jobb, meg baloldal, nem volt. Mert az nem ideológia, nem behatárolható, eszmei, vagy gazdasági kategória.
    Rajtad, vitakészségeden sokat rontott az FP, Kozár fóruma. Gatyamadzag, Kozár, Gabec hozzászólásaiból informálódtál, próbáltad követni az eseményeket, meg Csabuséból, Bécsből. Nem vetted a fáradtságot, hogy rákattints egy HVG, vagy egy 168 órás linkre, vagy magára az ujság online oldalára, leszámítva a fórumát. Ugyanaez a Magyar Nemzetnél. Tulajdonképpen ott „találkoztunk” először, még 2OO2-ben. Óvatosan, de pontosan fogalmaztál, nem kinyilatkozásaid voltak, hanem kérdéseid, összehasonlítottál dolgokat, helyzeteket, történéseket az általad ismert történetekből. Hogy neked másképpen szólt a történelem, a Kádár-korszak, az érthető volt. Számomra mindenképpen, hiszen jól ismerem/tem a rendszerváltás előtti hangulatot, médiát a diaszpórában. Volt, akivel lehetett értelmesen beszélgetni a régóta külföldön élők közül, volt akivel nem. Te az eső csoportba tartoztál. Pl Auslander a másodikba. Már vagy tíz éve írtam neked egyszer, hogy ahogy nemlehet lábujjhegyen fórumozni, úgy egy életet sem lehet forradalmárként leélni. Minden fiatal rebellis valahol, nincs is azzal semmi baj. A gondok ott kezdődnek, ha e rebellisség életvitellé válik, kötelező programmá, megfelelési kényszerré.
    Példát mondok, de ne ugorj tőle a plafonra. Gyuri 1O és Barlev. Te többször leírtad ezeken az oldalakon (is) hogy el kéne már felejteni a Holokaustot, mert több, mint hetven éve volt. Ugyanakkor heti három alkalommal közlöd, hogy téged börtönbe zártak a kommunisták, és kihallgatott az ÁVÓ, valamint 57 februárjában két civilruhás keresett…
    Tudod, összehasonlítani, vagy bagatellizálni barlev, vagy Gyuri 1O családjának a kiírtását a saját drámáddal..hát, nem ugyanaz a kategória. Te élsz. Ők nem. End of story.
    Máshol írtál autentikusnak hitt (általad) véleményt, vagy inkább élményt Hitlet bécsi bevonulásáról.
    Klára. Te négy éves voltál. Feketeruhás, kutyákkal járőrőző németekről írtál, amikre nagyonjól emléxel. Rengeteg filmet, dokumentációt néztem meg, nyálaztam át ezzel kapcsolatban. ( öt évig éltem Bécsben, könyvtárak, filmarchívomok bárki számára hozzáférhetőek) Ezeken a filmkozkákon, azokon az oldalakon azt láttam és olvastam, hogy Bécs az utcán éljenezte és dicsőítette Hitlert, virágokat dobáltak a kocsija elé, náci karnyújtással köszöntgették, amit ő viszonzott.. Valaki ezt neked még akkoriban szóvátette, amire neked az volt a válaszod, hogy te nem szoktál hazudni. Készséggel elhiszem, viszont tévedni rengetegszer tévedsz. Biztos vagy magadban, hát alapvető dolgoknak sem nézel utána. Ha valaki ellentmond, az „bolsi”, „komcsi”, vagy ami még ennél is alábbvaló, „liberális”.
    Pontosabban kéne fogalmaznod, és amikor válaszolsz valamire, vagy véleményt mondasz, hozzászólsz, olvasd át, hogy mit írtál, nézz utána a számoknak, a neveknek, a pontos helynek. Rengeteg macerát tudsz kivédeni vele, és nem kényszerülsz magyarázkodásra.
    Már délután fél három van Montreálba, az idő sem a legjobb, szal nyugodtan tölts magadnak egy konyakot, mielőtt válaszolsz.
    Énis azt tettem, mielőtt a fentieket leírtam.. (Igaz, ez nálam nem kivételes alkalom, mindíg iszom. Harminc év behoznivalóm van.. 😀 )

  • Seres Róbert

    falusi
    2016 november 1
    2:40 du.
    Bizony mondom néktek: be kellene fejezni az állandó önsajnáltatást, az öntömjénezést, a beteges kapzsiságot, a gojok lealacsonyítását és a gojok dogmáitok bilincsébe való kényszerítését, mert ha kiokosodva besokallnak ismét…

  • Nem gondolod, hogy kis túlzásban esel rám szórt vádakkal?. Hetente háromszor írók az emlékeimről? Elnézést.
    Az MNO-n is írtam róla az igaz, de itt? Nem hinném, hogy annyit említeném. Ja, és mindenkinek mások arról a korról az emlékei, van akinek a holokauszt volt szörnyű, volt akinek a kommunista uralom. Mellesleg, a nácikkal is bajban volt a családom. Mikor a háború előtt Bécsben voltam az 1939 nyara volt, arról is írtam. A német katonák masírozását nem csak ott láttam,, hanem Budapesten is 1940 es években.
    Sőt, sajnos az ostrom alatt, közelebb is voltak hozzánk, mert a villát amiben laktunk elfoglalták főhadiszállásnak és onnan lőttek ki a szemben levő házra, ahol oroszok voltak már.
    Látod, én már ilyen bamba öregasszony vagyok, mindenről eszembe jutnak az emlékek.
    Ha nem tudod ezt a hibámat elnézni, már tanácsoltam, NE OLVASD azt, amit én írok.

  • Azt hiszem, Gyurival viszont jól megértjük egymást, tudom a körülményeit, ő is az enyémet!

  • Látod, még kifelejtettem a választ arra a vádadra, hogy balos és jobbos jelzőket használok, bizony ez nagyon csúnya tőlem.
    Mit javasolsz? Kommunista és nem kommunista legyen a jó?
    Szerintem túl hosszú jelzők és unalmas is.
    Az én szótáromban sajnos, nincs rájuk más jelző.

  • Ja, és nem voltam 4 éves, hanem 12, mikor a németeket láttam masírozni.
    Nem tudom, ezt a számot hogyan számoltad ki?

  • Kedves Voronyezs!

    Amikor eloszor hallottam a vorosiszap tragediarol, azt hittem, hogy foldrenges okozhatta a tarozo szeteseset. De errol senki sem beszelt kesobb. Viszont a tul sok eso is megmagyarazza.

    xxx

    Kedves Figyelo!

    ” Látod, még kifelejtettem a választ arra a vádadra, hogy balos és jobbos jelzőket használok, bizony ez nagyon csúnya tőlem. ”

    Nem vad volt a Falusitol, csak egy elmelet, amiben o hisz es ki akart igazitani teged.

    Az elmelete – ha altalanos ertelemben gondolta – miszerint nincs jobb es baloldal szerintem helytelen.

    Specifikusan, a mai helyzetet nezve persze igaza van. Ma mar csak tolvaj bandak leteznek, teljesen mindegy minek hivjak az adott partot.

    Viszont az ujkori demokracia hajnalan a demokratikus bal es jobb meghatarozhato volt. A konzervativ es ahhoz hasonlo partok kepeztek a jobb oldalt, a liberalis es hasonlo partok kepeztek a bal oldalt.

    Mint mar tobbszor probaltam ezt magyarazni, ezert nem lehet a demokracia ellensegeit, a cocjalistakat, komcsikat, nacikat ..stb… se a jobb, se a bal oldalhoz hozzatenni. Oxymoron lenne, illetve az, amikor hasznaljak gondolkodas nelkul.
    Tehat a „szelsobal” vagy „szelsojobb” kifejezes is lenyegeben butasag, de valahogy elharapodzott, mint az „antiszemitizmus”, vagy az „iszlamofobia”, amik szinten elfuseralt szavak.

  • Seres Róbert Akkor mi lesz? Elmentek Izraelbe, és a világ egyik leghatékonyabb hadseregét megtanítjátok kesztyűbe dudálni novák előd vezetésével? Esetleg bayer zsocit kéritek fel, hogy írjon néhány zsidózós „remekművet”? Vagy egyszerűen maradtok a jól bevált gyáva rablógyilkosságnál, hiszen az annyira emeli az önértékelést? Nekem semmi bajom, nem érzem kisebb rendűnek a zsidósággal szemben magam, igaz, többnek sem. A baj a ti készüléketekben van. De ha már szóba hoztad, kevés nép nézi le a többi népet jobban, mint a magyar. Abba kellene ezt hagyni, mert esetleg besokallnak a többiek megint. Lassan senki nem áll velünk szoba, hiszen az elmebeteg lengyel kormány barátságára nem lehetünk büszkék.

  • Kedves Llanfair!
    Siralmas, ha hiszed is amit most írtál.
    És akkor is, ha nem.

  • Nagy Gyula Kedves Gyula Ízlés dolga. Szerintem az undorítóan szánalmas, mikor egy honfitársad fenyegeti a zsidókat egy holokauszt után, és Te nem ez ellen szólalsz meg.
    Egyébként néhány pici ellenérv segítene, ha volna.

  • Seres Róbert
    2016 november 1
    7:53 du.
    Idezsdrára jókomám Sárosrobi. Rossz hiem van. Énis goj valék.
    Ahogyann erresíg mongyák rossz fára ugató…
    (Tígedetis csokútata kenyeresjány. Maj’ gyere máskoriss, mer mink itten szeressük a Haza Bőccsejit..)

  • Seres Róbert

    falusi
    2016 november 3
    12:47 du.
    Kedves taplófalvi jókomám, nekem még rosszabb hírem van: úgy látom egyikünk sem goj, csak abban külömbözünk, hogy nekem nincs fevett műtahó tájszólásom és én nem viszályt, hanem megbékélést szeretnék!
    Ha esetleg nem tetszik ez a kimerítő válaszom, akkor neked is csak Lengyelországból idevetett nagyapám kedvenc szólásával tudok reflektálni: ha nem eteted a disznódat éhenhal!

  • Figyelő
    2016 november 1
    9:22 du.
    Te Hitler bécsi bevonulááról írtál, hogy akkor éppen Bécsben voltatok. Akkor te négy éves voltál.
    Nem kell hozzá Bólyai Farkasnak lenni.

  • Seres Róbert
    2016 november 3
    5:14 du.

    Hiába, semmisem tökéletes.
    Látod, zsidóknak ilyen gondja nincs.
    Ők nem etetik a disznókat..

  • Kedves Llanfair!
    Ezeken a lapokon is bőségesen kifejtettem, h hogyan látom a múltat és a miértjét is.
    Nem vagyok hajlandó szégyellni magamat azért amit nem mi követtünk el és aminek mi, a népünk is nagyon keményen az elszenvedői.
    Nagyon itt van az ideje szembesülnötök azzal, h a zsidóságot IDEOLOGIZÁLÁSSAL, határozott célra legyártották.
    És azzal, h itt van a korszakváltó működtetési rend váltó átalakítás ideje. A réges régi (aranykori) új működtetési rendben pedig nincs helyük a judaizmussal, mint életfilozófiával élőknek.
    Itt van az ideje életfilozófiát módosítanotok.
    Ehhez javaslom Nektek Köves Somló átideologizáló kurzusát is. Már egy ideje figyelem. Nagy tudással, ügyesen csinálja.

  • Nagy Gyula
    2016 november 4
    6:40 du.

    Rossz hírem van számodra.. Llanfair sem zsidó..

  • Kedves Gyula!

    ” Nagyon itt van az ideje szembesülnötök azzal, h a zsidóságot IDEOLOGIZÁLÁSSAL, határozott célra legyártották. ”

    Kik? Csak nehogy azt mondd „a vezerkar”, mert az nekem semmit nem mond. Ha lehetne nev szerint, legyszives.

    ” És azzal, h itt van a korszakváltó működtetési rend váltó átalakítás ideje. A réges régi (aranykori) új működtetési rendben pedig nincs helyük a judaizmussal, mint életfilozófiával élőknek. ”

    Nem tudom mennyire ismered a zsido vallast es tortenelmet, de ha alaposabban olvasgattal belole tudnod kene, hogy a zsidok valtoztattak a vallasukon tobbszor is. Ami persze nem jelenti azt, hogy minden zsido azonnal beall az uj elkepzeles szerinti Judaizmusba, de evszazadok soran elobb-utobb ez, vagy az az iranyzat gyoz.
    Mellesleg, jonehany zsido el ma is a kb 2000 evvel ezelotti „eletfilozofia” szerint, es eleg jol elvannak.

    ” Itt van az ideje életfilozófiát módosítanotok. ”

    Megtortent. De szerinted hogyan kene?

    ” Ehhez javaslom Nektek Köves Somló átideologizáló kurzusát is. Már egy ideje figyelem. Nagy tudással, ügyesen csinálja. ”

    Ez nagyon erdekelne. Mint ortodox rabbi, a Slomo hogyan ertekeli at szerinted a Talmudot?
    Nem lehet, hogy te nem ismered a Talmudot elegge es azt hiszed, hogy mivel a Slomo nem a Torah, hanem a Talmud otleteit koveti, te azt hiszed a Slomo valami ujat csinal?

  • Nagy Gyula!

    „…Nagyon itt van az ideje szembesülnötök azzal, h a zsidóságot IDEOLOGIZÁLÁSSAL, határozott célra legyártották..”

    Mi van ? LIanfaír azon egyszerű kérdésére, hogy a zsidósággal szemben elkövetett – ésszel felfoghatatlan – gazemberségre neked miért nem természetes ez ellen szót emelni, neked ez a válaszod ?
    Kicsit kevésbé körmönfont fogalmazásod esetén némileg világosabbá tehetnéd, hogy mit is akarsz mondani, mert ez a homályos fejtegetés sehova nem visz, annyi világos belőle, hogy te nem vagy hajlandó szégyellni magad mások (elődeid) elkövetett bűneiért. Enélkül pedig te (ti) nem jutsz sehova, míg ezzel fehéren feketén nem nézel/néztek szembe!
    Hol és hogyan szenvedte meg a holokausztot a „mi népünk” (felteszem, itt a nem zsidókra gondolsz)amiért úgy érzed, nem kell szégyenkeznünk a történtek miatt?
    De igen – a felelősség egyetemleges, mindenki felelőssége benne kell, hogy legyen abban, hogy ez egyáltalán emberek által kitaláltan és elkövetetten megtörténhetett! Természetesen személy szerint nem te Nagy Gyula, nem Kövi Dinka, és nem én aki még nem is éltem akkor vagyunk a felelősek, de ha meg sem próbáljuk átérezni, megérteni és nem rakjuk a helyére az agyunkban, hogy mi történt és hogy soha többé ilyen nem történhet, akkor nekünk annyi! Ezt érzem és értem én felelősség alatt!Mert ha ez sikerülne, ilyet le sem írtál volna kedves Gyula! Valamit megismeri, beismerni és tennie ellene, mindenkinek a maga módján!

    Egyébként LIanfairnak igaza van akkor amikor a „magyar nép” sosem látott gőgjéről ír. Igen, számomra (is) megmagyarázhatatlan, de szinte kézzel fogható az a lenézés és felsőbbrendűségi érzés, ahogyan a magyarok úgy általában viszonyulnak más, kivált az Európán kívüli népekhez – mire is?
    A rohadt nagy méltatlankodás mindennel és mindenkivel szemben, a folytonos sértettség és hőzöngés jellemez minket miközben méltóságunk rongyaiba burkolózva, takargatunk mindent, pedig semmi mást nem kellene tennünk, mint egyszer végre igazán szembenézni a világgal a benne élőkkel, és sumákolás nélkül kibeszélni dolgokat!
    Tényleg csúnyán magunkra maradunk, és miért? Mert képtelenek vagyunk beállni a sorba,csak a saját sebeinket nyalogatjuk, mert mindenáron áldozatok akarunk lenni, és eközben senki áldozatáról nem veszünk tudomást. Az állandó pesszimiznus, a mindent sötéten látás egyszerűen nem engedi hogy a józan ész és a gondolkodás utat törjön magának!
    Furcsa, hogy mi semmit nem tudunk őszintén megköszönni, mert nekünk minden jár – honnan van bennünk ez a mérhetetlen gőg és ismét kérdezem, noha tudom, hogy reménytelen, de mire ?

  • Úgy tűnik, megint tabut sértettem (a moderátor törölte a bejegyzésemet).
    Az első széria legyártásánál a kik kérdésre választ ad a negyven éves sivatagi bolyongás (Mózes vezetésével a Leviták).
    Az Askenázik hivatalosan, egy szkíta népcsoportból, a Kazárokból politikai okokból átideologizáltak.
    Párszor leírtam, h a holokausztot IS eget verő gazemberségnek látom.
    A megtervezőinek és összemanipulálóinak (a végrehajtó hatalmi rendszeren keresztül) a mindent látó szem mögött tevékenykedőket.
    A céljainak pedig IL megfelelő emberekkel való feltöltése későbbi (világcsendőrség) felhasználásra. És jó az, ha a végrehajtó hatalomban tevékenykedők úgy hiszik, a jogos bosszú és a kényszerű önvédelem állapotában cselekednek (brutalizálás).
    Köves Slomó az írásokra alapozottan többek között a hatalommal járó felelősségről és a hatalommal való visszaélés káros visszahatásáról beszél.
    A magyarságról pedig annyit, h az értékítélet a mindennapok része. Egymás megítélése is. Ami valóban számít, az az, h a Magyarság nem leigázó szemléletmódú.
    Méltán neveznek minket a befogadó nemzetnek és becsülik nagyra a segítőkészségünket.

  • Aggyula ne írj uszító dolgokat.
    És főleg ne rinyálj ha törölnek.

  • Kedves Gyula!

    ” Az Askenázik hivatalosan, egy szkíta népcsoportból, a Kazárokból politikai okokból átideologizáltak. ”

    Valoban lehet nehany kazar eredetu askenazi zsido is, de nem kellene talan egy elmeletet ennyire tutira venned.

    ” Köves Slomó az írásokra alapozottan többek között a hatalommal járó felelősségről és a hatalommal való visszaélés káros visszahatásáról beszél. ”

    Es mi ebben az uj? Evezredek ota targyaljak ezt a tudos emberek.

    ” A magyarságról pedig annyit, h az értékítélet a mindennapok része. Egymás megítélése is. Ami valóban számít, az az, h a Magyarság nem leigázó szemléletmódú. ”

    Ez szep, azonban nem lehet hogy ennek elsosorban az az oka, hogy keptelenek barmi mas nepet is leigazni csekely szamuk es legatyasodott allapotuk kovetkezteben?

    Gyula, te itt ra akarsz huzni egy specialis tulajdonsagot egy egesz nepre. Nem csak a negativ altalanositas helytelen, a pozitiv is.

    Annak idejen mintha nyogte volna Matyas bus hadat Becsnek buszke vara is, nemde? No meg… mintha Horvatorszag sem onszantabol csatlakozott volna Magyarorszaghoz a hoskorban.

  • Moshe Akiva
    2016 november 6
    12:37 de.

    Arthur Koestler: A tizenharmadik törzs – elméletét azóta a genetikai vizsgálatok is megerősítették.

  • Tisztelt moderátor!
    Szépen megkérem, h a beírásaimból csak a moderálásra okot adó tabusértő részeket törölje.
    Így én is megtudom a betartandó határokat.

  • Christopher Adam

    Nagy Gyula,

    Hozzászólásainak gyakran nincs sok köze az adott cikkhez, általában egy nagyon homályos, nehezen értelmezhető összeesküvési elméletet promotál, amit már eddig is sokszor ismételt ezeken az oldalakon.

  • Tisztelt Adam!
    Ön szerint mit jelent a piramis, a tetején a mindent látó szemmel?
    Én a bolsevik időkben is tanultam gazdaságtant.
    A bolsevik konstrukció hivatalosan is egy utasítások hierarchikusan vezérelt piramis volt. Ebben a részpiramisok a felső csúcsuknál fogva csatlakoztak be a felsőbb szintbe. Így együtt adták ki a nagy piramist.
    Vállalati gazdaságtanban jelenleg is ezt a logisztikai felépítést tanítják.

  • Kedves Terminus!

    Az idevago resz ebbol az irasbol:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Jews

    ” A study conducted in 2013 found no evidence of a Khazar origin for Ashkenazi Jews and suggested that „Ashkenazi Jews share the greatest genetic ancestry with other Jewish populations, and among non-Jewish populations, with groups from Europe and the Middle East. No particular similarity of Ashkenazi Jews with populations from the Caucasus is evident, particularly with the populations that most closely represent the Khazar region. ”

    Tovabbi cikkek a temaban:

    http://www.haaretz.com/jewish/features/1.601287

    http://www.haaretz.com/israel-news/science/.premium-1.614893

  • Gazdaság LOGISZTIKAI felépítése :
    A gazdaság raktározás és szállítás alapú Nagyggyula-féle kialakítsa.
    Legfontosabb összetevője a kamion és az országút. E kettő nékül a logisztikai gazdasági rend csak bukdácsolna mert kézben kellene cipelnie önmagát egyik raktárból a másikba.

  • Geyza!
    nov.6.3:04

    Lájkoltalak!

  • A politika tiszta technológia. Működés tervezés, irányítás.
    Mit gondolsz, mit csinálnak a geopolitikusok?