Populista forradalom Amerikában

2016 november 9 12:30 de.115 hozzászólás

Egyik kanadai barátom pár hete mondta egy ottawai fogadáson: az Egyesült Államok lényegében a munkásosztályra épülő ország. Akkor is, ha történelémi összehasonlításban ez a munkásosztály viszonylag pénzes elődjeikhez képest. Ez a „munkásosztály” Donald Trump-ra szavazott a politikai forradalommal felérő amerikai elnökválasztáson. Trump egy súlyosan hibás és hiányos üzenethordozó, de üzenete rezonált mindazokkal, akik úgy érzik, hogy reáljövedelmük visszaesett, hogy egyre nehezebben tudnak családi házat vásárolni, hogy fájdalmas látni az amerikai vidéki városok kiüresedését, a gyárak bezárását és akik úgy érzik, hogy egy, a valóságtól elszakadt, jómódú és egy zárt, sznob világban mozgó „establishment”-nek üzenni kell.

Mint, ahogy a markánsan baloldali Michael Moore mondta október végén: „Trump megválasztása lenne az emberiség történelmének legnagyobb ‘bazd meg’-je–és ez egy jó érzés lesz.” Moore hozzátette, hogy Michigan államban kimondottan erős Trump, függetlenül attól, amit a nyilvános felmérés mutattak. „Donald Trump egy molotov koktél, egy humán gránát, amire sokan vártak és amit legálisan rádobhatnak arra a rendszerre, ami elrabolta életünket”–tette hozzá Moore.

A balos filmkészítő elmondta, hogy különösen jól játszott amikor Trump megjelent Detroitban és a Ford vezetőinek megígérte: ha Mexikóba költöztetik a gyártást és üzemet, akkor egy Trump kormány egy 35 százalékos különadót vetne ki az autógyártóra.

„Eddig egyetlen egy amerikai politikus – se republikén, sem pedig demokrata – nem mert ilyet mondani a Ford vezetőinek. Ez különösen jól csengett Michiganban, Ohioban, Pennsylvaniában és Wisconsinban–Amerika Brexit államaiban”–hangsúlyozta Moore.

Emlékszem, hogy amikor Bernie Sanders elvesztette a demokrata elnöki-jelöltséget, lapunk egy szerzője – Kalmár Szilárd – a Facebookon írt egy szenvedélyes posztot, amelyben jelezte: Trump állhat győzelemre, hiszen a lecsúszott osztályok Bernie Sanders-re szavaztak volna, Hillary Clinton-re, az establishment egyik ragyogó képviselője, viszont valószínű nem. Úgy tűnik, hogy a marxista Balpárt egyik alapítója jobban ráérzett a „néplélekre” és a nép „hangulatára” mint a komplett magyar demokratikus ellenzék, amely még a Bernie Sanders – Hillary Clinton harc idején az utóbbi mellett sorakozott fel és szinte csípőből elutasította Sanders-t.

A végső eredményre várnunk kell, de úgy tűnik, hogy reális esély van arra, hogy Donald J. Trump lehet az Egyesült Államok megválasztott elnöke. Mint ahogy az egyik elemző a Fox News csatornán mondta: lehet, hogy Trump a Trump Tower-beli irodájában ül teljes sokkban, gondolván hogy most mit kezd holnaptól. A Republikánus Párt is foghatja a fejét, hiszen Trumpban kaphattak egy sok szempontból szociálisan liberális, gazdasági retorikában pedig aligha fiszkálisan konzervatív, külpolitikában pedig formabontó elnököt.

Júniusban a Brexit szavazás idején becsülték alá azt a populista mérget, amely mozgalommá alakult és amely az establishmentet kivánta felpofozni–még akkor is, ha ez súlyos gazdasági veszéllyel és instabilitással jár együtt. Most pedig szinte az összes lap és az összes felmérés becsülte alá a rejtőzködő amerikai szavazók számát és elszántságát. Fontos lecke mindenkinek és mindannyiunknak–immár másodszor.

trump

115 hozzászólás

  • Chris, ugye tudod, hogy eddig „megmentették” a bankokat, biztosítókat és az autógyártókat… a haha esetén ki fog győztesen kijönni a ringből egy Drumpf Ford csatából? a NAFTA, CETA, TPIP (vagyhogyhijják: transban vagyok tőlük) és a többi szegregációs monopolista piactönkretevő izé? vagy a BREXIT pont a CETA és hasonlók miatt, ugye Theresa May azt mondta, meg akarják mutatni a világnak milyen is az igazi szabadkereskedelem ami persze CETA és a többiek nélkűl szabad azokkal leláncolt monoplista szegregáció…Bernie Sanders től plagizálta a Drumpf és most miután az ÁNTIdemokraták megbuktatták az igazi demokratát ők maguk buknak?

  • Ez a harmadik bekezdésben található jópofa – szinte már „nemzeti szocialista” – Trumph kijelentés, hogy amennyiben Fordék továbbra is kihelyzik az autógyártásukat (pl..Mexikóba), akkor Ő ezért 35%-os külön adóval sulytja majd a céget. Ez szinte már forradalmi lépés lenne a hazai, mondjuk úgy, a „nemzeti munkásság” érdekében, akik persze nem is annyiért – amerikai mércével éhbérért, mint déli, kelet-európai, vagy távolkeleti osztálytársaik- dolgoznának, de az emiatt bekövetkező áremelkedés legyen a cég és a vásárlók gondja…
    Megjegyzendő, hogy az USA már eddig is hatalmas méretekben termeltetett kihelyzett távolkeleti üzemekben emberileg is minimális bérért, mert hiszen az egészben éppen ez a filléres munkabér a pláne…
    Na majd meglátjuk.

    .

  • A fotóról:

    A rinocérosz védett állat ?

    .

  • sZÁMOMRA EZ EGY HORRORTÖRTÉNET!
    Nem ízlésbeli, hanem tartalmi. Nem is a belpolitikájától féltem az USA-t, mert az – ha szociálisan nem is túl érzékeny-, hanem valahol a konzervatív és a liberális között lebegve ingadozik, hanem a külpolitikájától féltem a világot.
    Valahogy a republikánus elnököknél mindig gyomorgörcsöm lett a veszélyességük, racionális alapon irracionális lehetséges lépéseik miatt. Először Ronald Reagen-nél, majd a Bushoknál, de főleg a fiatalabbnál. Őt kifejezetten alacsony IQ-júnak tartottam, és ezért veszélyesnek, irányíthatónak.
    Ilyenkor mindig a háttérben álló kiváló szakértői gárdában bíztam, de mivel ott is eldöntendő kérdések is voltak, vannak, így a gyomorgörcs sohasem múlt el teljesen.
    A nagybani játékok onnan nézve talán veszélytelenek, de amint a saját bőrünkön tapasztalhattuk 56-ban, a nagyhatalmak csak sakktáblának nézik a Földet, és pl. mi, csak gyenge parasztáldozatok voltunk, és lehetünk bármikor is.
    Gond nélkül képesek minket, vagy más országokat megsemmisíteni, amint ma is történik Szíriában, ahol azt megelőzően egy fejlett , stabil ország volt. Ez történt évekkel korábban Iránban is, ahol szintén egy erős, fejlett ország volt. De mivel távol vannak, és ezt közülünk kevesen érzékelik, tudatosítják, nem is tudják, ezért érzéketlenek ebben a kérdésben.
    Ezért jó példa 56 Magyarországon. Akkor volt egy diktatórikus, szegény rendszerünk, ami elkezdett enyhülni, gyengén a demokratizálás lehetősége is elindult, de amint ismerjük, ez 56-os eseményekbe torkolt. Ez bármikor, bárhol – akár megint nálunk is – megismétlődhet.
    Egy pillanat alatt megindulhat a föld és érzékeny mérlegek egyensúlyának billegéséből bárhol. Szó szerint csak DINAMIKUS EGYENSÚLY VAN! De ez könnyen kibillenhet, szinte bármi miatt, ill. speciális együttállások miatt is.
    Ilyen apróságnak tűnhet a tőzsde is. Úgy , mint most a bezuhanása. Ez hatással van közvetlenül a gazdaságra, így a mindennapi életre is napokon belül. Ez hozhat olyan nemvárt érdeksérelmet, áremelkedést, fizetéscsökkenést, kirúgást, hogy ennek hatása továbbkulminálódhat. És ez ideges, váratlan világpolitikai eseményeket hozhat.
    No! Pont ez a veszélyes! A kiszámíthatatlanság miatti váratlan döntések. És ez nemcsak a kicsi, távoli országokat érintheti, hanem BÁRMI LEHET! A mai hasonlóan kiszámíthatatlan orosz lépések tudatában ez katasztrofális lehet.
    Csak annyit mondok: Zuhanni kezdtek az olajárak! Ez mit jelent Oroszországnak, Putyinnak? Abból élnek!Eddig is óriási életszínvonalbeli romlás történt az elmúlt években Oroszországban. Vagy felére inflálódott a rubel. A belpolitikai feszültségeket oldandó a külső ellenségkép és a pótcselekedetek kora jön! És az USA válaszolni fog! Számomra kiszámíthatatlanabbul, mint egy demokrata elnök esetében….
    God save America! – and us!

  • Meglepo, hogy a Trump nyert. Gondolom, hogy legalabb 2 millio halott es vagy 5-6 millio illegalis valasztott Hillary-ra… megis.

    Kivancsi leszek hany amerikai varos fog egni meg ma, vagy holnap?

  • Ahhoz képest, hogy tegnap még a „szakértő” véleményformálók 90%-ban vették biztosra Clintonné győzelmét, szépen „hülyére verte” Trump. A „független” CNN meg a NewYorkTimes sírva közli az eredményeket. Remélem, hogy egy szerethető USA születik meg a vezetése alatt. Azt is remélem, hogy a „dominóhatás” eléri a liberális Európát is.

  • két este lehetséges:

    vagy mihamarabb lelővik, megbetegszik, meghal, esetleg szélütés, és kóma, s jön az alelnök,
    .
    vagy
    .
    a földnek becsengettek, s ez a barom tényleg megcsinálja!
    megcsinálja az atomháborút, s kipusztítja a földet.
    .
    nem kell vinnyogni, sipákolni, nem két nap alatt lesz igazam – az első változatra szavazok, mert szeretném, ha a bolygó megmaradna, s élhető lenne! –
    .
    DE
    .
    eedig minden jóslatom bejött.
    89-ben megmondtam, hogy magyarország egy dél amerikai típusú katonai diktatúra felé halad, mára a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    a bandavezér csuti gecivel azzá tette ezt a valaha jobb sorsra érdemes volt kis kurvaországot.
    úgy látszik, ez a narancs szín nem jelent jót a világnak. lásd a csuti féle bandát, meg ennek a beteg hazudozó bűnözőnek a haja színét.
    a barom amerikaiak meg ezt nem vették ugyi figyelembe.
    mint ahogy azt sem, ahogy az angolok letérdeltették az országukat néhány saját pecsenyéjét sütögető politikusnak álcázott bűnöző miatt, most a buta amerikaiak is ugyanezt tették.
    talán most már európa ia észhez tér, s a maradék még gazdaságilag erős államok bezárkóznak – az unión belüli zártabb közösségre gondolok – megfosztják a lélegeztető géptől a csuti féle gyökereket, pénzelje őket a trump – hülye amcsik! – vagy a putyin – hülye ruszkik! – vagy jöhetnek az arabok terrorizálni, behead-elni az embereket európába.
    remélem, látszik, nem fest valami fényesen a helyzet, talán csak a csoda segíthet a bolygóns, annak idióta népességén.

  • Nagy Gyula – a mi ufulógusunk – azt írta valamelyik vitában néhány napja, hogy ő úgy látja, a FELSŐ HATALOM Trumpot választotta.

    Hát…

  • fura, ám mégsem fura, hogy Bartus – akit útálok, mint varjú a rohadt tököt! – abban a cikkében, amire most akadtam rá, mintha ugyanazt mondaná, mint én:
    .
    https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-szelsosegesek-kezeben-a-vilag

  • Amerika visszaszerezte önmegbecsülését!
    Long live President TRUMP !”
    Savanyu a szőlő a liberális bipsi „demokratáknak, tul nagy pofont kaptak!
    Következnek a fanyalgások. Olvassuk őket:

  • Emberek, eddig azt hittem, hogy a kolduló Klubrádió pénzért könyörgése a legszebb dallam a füleimnek, de a mostani liberálisok apokalipszist jövendölő sirámai mindent visznek.
    Van itt atomháborútól a fajüldözésig, a gazdasági összeomlástól a polgárháborúig mindenféle verzió. Közben a világ népei örömmel bizakodnak.

  • No lám, kedves Ötvenhatos… Hozzászólásodból ítélve az ötvenhatosok tehát tényleg zsidó és liberális ellenesek voltak, a hitleri eszmékhez hasonlóan.

    Csak kibújt a szög a zsákból, ugye?

    Csak remélni tudom, hogy te valami biztonságos, védett helyen élsz. Mi viszont (Miviktorunknak áldassék az ő neve) csendesen sodródunk Putyinunk ölébe… vagy inkább a fenekébe, nem is tudom…

  • Ja, elfelejtettem mondani, szerintem meg van már ágyazva egy újabb világháborúnak…

  • Vak Ond
    2016 november 9
    2:17 de.

    Az évszámok kísértetiesen egyeznek.

    1490-1989. Az egyik Mátyás király halála, a másik a rendszerváltás. 1514-ben azért volt felkelés, mert Mátyás alatt az árutermelésbe bekapcsolódott parasztok féltették jogaikat. 2014-ben azért szavaztak sokan a Viktorra, mert tőle várták, hogy a nagytőkétől megvédi őket.

    Nem Orbán miatt van most elégedetlenség, hanem mert Orbán nem tartotta be az ígéretét, és az oligarchákat, multikat támogatja! 2010-ben a családi gazdaságok és kkv-k segítésének ígéretével jutott be a hatalomba!

    A liberális USA majmoló magyar elit ne is álmodozzon arról, hogy a magyar szavazók az elfuserált 25 év után még egyszer a parlament közelébe engedik őket szavazás útján … ! Én nem mondom, hogy nem volt nagy ígéret a kilencvenes évek, mert az volt, pezsgés a kultúrában, lendületes vállalkozások stb. De a kétezres évekre kifulladt az egész, a pénzügyi spekulációba süllyedt a gazdaság, meg a nácizásba a ballib közbeszéd.

  • lehet, hogy ez a trump lesz az első olyan elnök, aki vagy a börtöncellában teszi le a hivatali esküt, vagy már erre sem lesz esélye?
    amennyiben Obamának s a demokratáknak –
    .
    ÉRTEM EZ ALATT A DEMOKRATIKUS ÉRTÉKRENDBEN GONDOLKODÓ REPUBLIKÁNUSNAK, S DEMOKRATÁNAK NEVEZETT PÁRTOK MINDEN KÉPVISELŐJÉT, AZAZ MINDEN NORMÁLIS, ÉRTELMES, BÖLCS EMBERT!
    .
    meg van a józan eszük, abban az esetben a bűncselekményt elkövető, s ezzel döntő mértékben a választást befolyásoló, ez által úgymond választási csalást megvalósító FBI igazgatón keresztül eljutva a trumpig azt is vele együtt bebörtönzik.
    Clinton helyében nem ismertem volna el a vereséget, hanem választási csalásra hivatkozva bíróságon támadtam volna meg az egész folyamatot.
    a helyzet kísértetiesen analóg a Gyurcsány idiotizmusával – amiből a mai napig nem enged, igazolva Bartus azon tételét, hogy kollaboránsa a csuti geci rendszerének! – mikor a kordonbontáskor nem tartóztattatta le a csutit, meg a hordát.
    akkor ugyanis azok államellenes bűncselekményt valósítottak meg, amire nem terjed ki a mentelmi jog.
    ugyanezt tette az FBI igazgató is, és abban biztos vagyok, hogy trump kedvéért, valamilyen formában előre egyeztetve.
    szerintem van még annyi idő, hogy ezt a bűnöző állatot akár adócsalás miatt – vajh kit is ültettek le adócsalásért anno, mikor mással nem tudták megfogni? – be lehessen börtönözni, mielőtt „hivatalba lép”. nem ismerem a vonatkozó hatályos törvényeket, jogokat,
    .
    DE
    .
    amennyiben jól tudom, az államokban az egyik legsúlyosabb bűncselekmény az adócsalás.
    egy közismert, maga által is elismert adócsaló nem lehet elnöke az USA-nak.
    .
    .
    ps.:
    olvastam itt valami 56-os gyökér bipsizését, libsizését.
    a mocsok állatja valószínűleg egy köztörvényes bűnöző, aki anno elmenekült az országból, s most hazugságokra épülő rongy életét éli az államokban. vagy mint akit pont ma láttam, egy ugyanilyen senkit örvendezni trump papa győzelmén, egy talán ezer dolláros nyugdíjat összehozni nem tudó tanulatlan, még betanított munkásnak is alig megfelelő barom, aki magyarországra hazatérve veri a nyálát a kinti nyugdíjából.
    merem állítani a valóságot ezekkel kapcsolatban, mert bár nem a ruha teszi az embert, ám az látszik rajta mégis, milyen anyagi körülmények között él, mit engedhet meg magának.
    nos, ma egy lepusztult prolinak nevezett környéken járva, egy boltba betérve láttam ezt a senkit verni a nyálát, tehát a jellemrajzom vélhetően telitalálat.

  • abramovics
    2016 november 9
    4:06 de.

    Bartusnak már nem kell építkeznie, mert neki már egy egész gerendaház kilóg a szeméből!

    Ugyanolyan Antikrisztusnak állítja be Trumpot, mint emezek Clintont.

  • Almási Alma
    2016 november 9
    7:22 de.

    Ugyanezzel riogattak az iraki nemtomhányadik háborúnál meg az ukrajnai háborúnál is a pacifisták. Amerika akkor nem volt a ballibek bögyében, mert csak.

    Obama külpolitikájában
    „nem a nyílt katonai, hanem a fedett titkosszolgálati, illetve szövetségesek vagy közvetítők útján megvalósuló (proxi-) intervenció került előtérbe. Erre a két legfontosabb példa az arab tavasz, illetve Ukrajna, ahol az amerikaiak kínosan ügyeltek, hogy közvetlen érintettséggel ne lehessen vádolni őket. …
    A nagyhatalmi kapcsolatok alakulásában a „barátságosabb Amerika” imázsa egyértelműen nem tükröződik: az ukrajnai válság nyomán Oroszországgal hidegháborút idéző katonai szembenállás van kialakulóban, de Kínával is egyre inkább katonai jelleget ölt a konfrontáció.”

    mno, Obama nyolc ellentmondásos elnöki éve

  • charlie
    2016 november 9
    7:07 de.

    A normális ember miközben örül, hogy az áldemokraták megnyúlt arccal járkálnak, kíváncsian figyeli, hogy a Trump fanok mikor esnek pofára.

    Sírva fognak röhögni, ha ez a dörzsölt üzletember úgy fogja az amerikai jómunkásembert megvédeni, mint Orbán Viktor a tanárokat, a bolti dolgozókat, a szakmunkásokat meg a családi gazdákat.

  • Avi Ben Giora

    Abramovics! Még el sem kezdődött a választás és Trumpi pumpi azt mondta ha nem ő nyer akkor ovást emel Clinonné ellen. Most meg maga ezt ajánlja a szegény Clintonnénak? Trump tarolt mindenütt mert a világ még Amerikában sem más. Elkeseredett kiégett emberek és a szavazók java része olyan szavazó volt akik juszt sem a demokratákra szavaztak. Egy gyors felmérésből kisdrült hogy sem az afroamerikaiak sem a latínók nem támogatták Clintonnét mint anno Obamát. Trumpra szavaztak, mint ahogy azok is akik bevették a cuclit hogy lesz munka lesz jó élet stb. Egy kérdés ami egyben válasz is: tessenek mondani Eurpában volt az utóbbi időben olyan megválasztatott miniszterelnük aki betartotta azt amit igért? Mitől lenne más Amerika? A Trump választok azért szavaztak rá mert egyfelől „proteszt választók”, másfelől ez az ember kétszer elvesztette a vagyonát de újra vissza tudott kapaszkodni a csúcsra. Ez fémjelezte őt és hogy megnyerte a választást ez nagyrészben ennek köszönhető A nagy kérdés mi fog még is ebből majd kisülni

  • Ötvenhatos
    2016 november 9
    5:34 de.

    Ha Trump az amerikai munkást meg farmert akarja támogatni, akkor azért meg kell majd magyaráznia, hogy ő miért spekulációval meg a szórakoztatóiparban kereste a kenyerét. Orbánt is pont ilyen messianisztikus várakozások kísérték, és ebből a kishantosi biogazdaság beszántása maradt mára.

    De azért az is visszataszító, ahogy a szélliberálisoknak csak az idegengyűlölet győzelme jön le a Trump győzelméből.

    mno, Amerikában kitört a forradalom
    „Ez az elégedetlenség ott van a slow food mozgalomban, a nagyüzemi mezőgazdaságot elutasító bioélelmiszerekben, a kiköltözésben a városból – illetve az ezekre a vágyakra építő üzleti vállalkozásokban –, … Tünetértékű, hogy mindebből az elégedetlenségből azok, akiknek irányt kellene szabniuk a folyamatoknak, csupán a gasztroforradalmat és a digitális startup vállalkozások urbánus anarchizmusát tették magukévá.”

  • Almási Alma
    2016 november 9
    7:18 de.

    A bipsizőknek elég annyit írni, mint az AN, ahol megírták, hogy Trumpnak a veje vagy kicsodája is az.

    Az 56-osok nácizása egy más kérdés. A magyar társadalom tévesen azt is hihette, hogy a kommunisták törvénytelenségei bosszú a holokauszt borzalmaiért az előző rendszer hivatalnokai, politikusai ellen. De ebből kihozni, hogy az 56-osok azt akarták, amit Hitler, már egy elég meredek ugrás, mégha volt is közöttük néhány elmebeteg.

  • hazai lámpa
    2016 november 9
    8:43 de.
    .
    .
    engem nem érdekel Bartus.
    nem a barátom, sőt kifejezetten nem kedvelem, mint embert.
    .
    DE
    .
    elolvasom, mert kíváncsi vagyok a véleményére.
    tetszik, nem tetszik, eleddig, mint egy vátesz, megjósolt sok mindent.
    amúgy a helyzet, amint látom, kezd forrósodni.
    kaliforniában már tüntetnek. s nem a buta parasztok, hanem az értelmes, a jövőt képviselő egyetemisták, a tanult fiatalok.
    volt, aki Clinton győzelme esetére atomháborút vizionált, esetleg lázadásokat az országban.
    én személy szerint úgy gondolom, hogy a keleti, és a nyugati partvidék liberális demokrata szellemiségű világa nem fogja eltűrni ezt az állatot. a középnyugat buta, tanulatlan, s tanulni sem, akaró – mintha egy tipikus magyarról beszélnék! – fehér lakossága most majd beleszalad a késbe.
    rengeteg latino – cubano, mexicano s egyéb – van az országban, a fekete lakosságról nem is beszélve. az utóbbi időben amúgy is sok gond volt a rendőrség, s fekete lakosság között. amennyiben ez a barom nekifog annak, amit ígért – márpedig van olyan hülye, hogy most, miután nyert elhitte magáról! – abban a pillanatban a fehér lakosság – középnyugatról beszélek, meg a sötét délről! – az eddiginél sokkal súlyosabb összetűzésekbe keveredhet.
    a hadsereg, a nemzeti gárda sem fog tudni rendet teremteni. a hadseregen belül is szembe fognak fordulni a színesek a fehérekkel. mindezt egy idióta adócsaló bűnöző hazudozásai miatt. mi lesz, ha az éléstár – középnyugat – meg a vevők – keleti part, meg a nyugati part – összebalhéznak?
    mit tud adni a világnak a technológiai fejlesztések nélküli – amit a fejlettebb, tanultabb keleti, meg nyugati parti demokratikus liberálisok hoznak létre – buta középnyugati paraszt-farmer? semmit a terményeken – búza- kukorica – illetve a marhahúson kívül.
    nem egy nagy üzleti potenciál.
    aztán majd lehet menni kuncsorogni munkáért azokhoz, akiknek a nyakára hozták ezt a barmot.
    szerinted adnak majd nekik?
    én még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy akár az ország darabokra hullik.
    na, az lesz majd a szép kis móka!
    trump felszámolja az USA-t, ahogy én anno felszámoltam a kisz alapszervezetet.

  • charlie
    2016 november 9
    7:07 de.

    Megint a Cseh kettőt nézte, háttal, csukott szemmel? 🙂 Az atomháborút épp Trump támogatói helyezték kilátásba, köztük az atomhatalom oroszok, ha Hillary Clinton nyert volna. Meglepő, hogy az emberek betojtak az USA-ban és X-eltek is Trumpra? Nem, ez nem meglepő.

    A többi állítása is ködös. Bizakodni lehet, mást nem is tehetnek a „világ népei”. Hátha csak a kampányban volt Trump olyan amilyen, talán elnökként egy teljesen más Trumpot fog kapni a nép, talán egy szerethetőbbet, mint amilyen a túlfokozott kampányában.

  • kérdések tömkelege marad fenn: meg tudják e fizetni önmagukat, ha mindaz amit vissza akarnak telepíteni offshore-ból az tényleg visszatelepűl? és a tőke akarja e?
    egy egészséges és nem szegregált világkereskedelemre van szüxég és igazi szabad versenyre amit az usa nem tud megnyerni pontosan monetáris alapokon amiről a Drumpf assziszi ért hozzá, az ő saját haszna is csalással és offshore ral jött létre !!! és az egész családja offshore eredetű és nem is teljesen legális hogy mást ne is mondjak…a legutóbbi szállítmányozási válság még nincs megoldva és az mindenre jellemző ezért akartak (nak) irányított és hatalommal vezetett katonai támogatással létrerhozott „megállapodásokat” mert az igazi szabd kereskedelembe belebuknak seperc alatt…az elhagyott több mint 50 millió állampolgár száma csak növexik, nem csökken…ez már a csárdáskirálynő színvonalú politika

  • Kedves hazai lámpa!
    Amikor én rossz jövőt jósolok magunknak, akkor nem Trump (vagy Orbán) személyére gondolok. Hanem arra, hogy a választók nagy tömegei választják Magyarországon is, Angliában is, és ezek szerint Amerikában is azt a politikai irányvonalat, amely a békés egymásmellett élés ellen, a „ki, ha én nem?”, a „mi nemzetünk”, a „mi bőrszínünk”, ” a mi kultúránk” stb. jegyében természetesnek tartja, hogy az emberek egymásnak ugorjanak.

    Igen, véleményem szerint sem a liberális, sem a mérsékelt baloldali nem ilyen. Ettől persze ezek az irányzatok sem tökéletesek, de legalább egymás ellen nem uszítanak minket. És ez nagy dolog (volt eddig), 70 év békességet jelentett az én generációm számára. Ti, fiatalabbak el sem tudjátok képzelni azt a politikai és TÉNYLEGES világot, amelyet anno a világháborúk létrehoztak. Azt képzelitek, hogy valami híres romantikus győzelem vár rátok.
    Mutatom:

    https://www.google.hu/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fm.blog.hu%2Fpr%2Fprokee%2Fimage%2F160213%2Fdre2.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fprokee.blog.hu%2F2016%2F02%2F13%2Fdrezda_bombazasa_1945_februar_13-14&docid=At7zJrlbUCMZgM&tbnid=bq_PcBww1e1pAM%3A&vet=1&w=2000&h=1000&bih=554&biw=1204&ved=0ahUKEwjgus3WmZzQAhXBXCwKHblPDisQMwgcKAEwAQ&iact=mrc&uact=8

  • Chris, nem tudom az „abramovics” fórumtársunk nyelvezete megfelel-e a moderálásban lefektetett elveknek? Engem sért, ahogy az országunkról és vezetőinkről ír, szerintem érdemes lenne az eddig betartott, példaszerű vitakultúránál megmaradni.

  • Kedves Abramovics!

    Nagyon zavarosan irsz. Ha nem banod, megkerdeznem; hany eves vagy?

    Pl. az atomhaborunak sokkal nagyobb eselye lenne ha az amerikai Establishment maradna hatalmon. Trump egyeztetni kivan az oroszokkal, hogy ne kelljen tul sok penzt kolteni fegyverkezesre.
    Jobban illett volna odafigyelni arra, amit a Donald mondott regebben.

    A legutobbi beirasodban:

    ” kaliforniában már tüntetnek. s nem a buta parasztok, hanem az értelmes, a jövőt képviselő egyetemisták, a tanult fiatalok. ”

    Igy van, a Social Justice Warrior (bunkokepzo) szakra jarok. Erre irtam, hogy nemsokara langokban fog allni Amerika szinte minden nagyvarosa. Az antidemokratikus, cocjalista, komcsi, anarchista, naci, iszlamista csocselek es egyben eroszakos tahok nem fogjak tudni elviselni hogy vesztettek egy demokratikus valasztason.

    No es oket hivtam Obamajugendnek, akik elobb-utobb be lesznek vetve a „szent” ugy erdekeben.
    Mi sem egyszerubb, mint kaoszt teremteni az Obamajugendek altal, aztan „atmenetileg” felfuggeszteni a demokratikus folyamatokat?
    Ugye ebben bizol?

    Azt irod, hogy a Trump adocsalo, amikor meg egyelore ezt nem is tudhatod, ugyanakkor a vilag legnagyobb bun-szindikatusa (Clinton csalad es sleppje) moge minden erkolcsi gond vagy megfontolas nelkul odaalltal. Ez eleg sokat mond el rolad es az elvtarsaidrol.

    Ti nem veszitek eszre, hogy az embereknek eleguk lett beloletek, az ajtatossagotokbol, az ures igereteitekbol, az alhumanizmusotokbol, es foleg a korrupciotokbol. Nem hianyzik az embereknek a csalad es a nemzet tudatos szetverese sem, amit szinten ti proponaltok es visztek vegbe.
    Csak remelni lehet, hogy ti soha tobbe nem johettek vissza sehol sem. Izraelnek sem kelletek, Magyarorszagnak sem, es remelhetoleg mostantol fogva az amerikaiknak sem.

    Sanders legalabb egy oszinte szenilis ven hulye, de eppen ezert ot durvan felreallitotta az udvosked. Es szerintem ez volt a legnagyobb strategialis hibaja a Clinton bunbandanak. Nem reszletezem, talan erted. Ha nem, ugy is jo.

    Van meg egy „aprosag” ami megutotta a szememet, ami toled, mint ultrahumanistatol, az emberek egyenlosegeben hivo cocjalistatol jott:

    ” akit pont ma láttam, egy ugyanilyen senkit örvendezni trump papa győzelmén, egy talán ezer dolláros nyugdíjat összehozni nem tudó tanulatlan, még betanított munkásnak is alig megfelelő barom, aki magyarországra hazatérve veri a nyálát a kinti nyugdíjából. ”

    Ez igen! Igy becsuljuk meg komejnista modon a szerenyebb kepessegu embertarsunkat! Tehat ha nem tudott orvos vagy mernok lenni, ha olyan helyre es korba szuletett, hogy nem jott neki ossze egy jo elet, ha esetleg betegeskedett es emiatt gatyasodott le, akkor
    1., nagyon is helyes, hogy olyan nyugdijat kap, amibol nem lehet megelni
    2., le kell nezni, es le kell allatozni.

    Ugye meg mindig csodalkozol miert nem kelletek senkinek sem ma mar, kiveve az illegalis bevandorloknak es a halottaknak?

    Es most ne felejts el lenacizni, leallatozni engem is!

  • Azért mutatom ezt, mert én 1964-ben még láttam Berlin egy részét ilyen romokban a saját szememmel… Nekem ez az iránytűm.

  • Kedves Charlie!

    Az USA-bol jovo CNN az en helyi idom szerint kb hajnali egy oraig meg arrol szamolt be, hogy „van meg esely”, mikozben a Google-on mar ki volt irva, hogy a Trump megnyerte.
    Csak azutan kozoltek a mar jol ismert tenyt, hogy Hillary gratulalt Donald-nak.

    Ez a bolsi media egy kis undorito banda, csak a jo Isten tudja mire keszultek egyesek, es miert nem lett belole semmi.

  • Jól van, látom, amcsiban is egymásnak esnek a magyarok, s ahogy olvasom, az amcsik is kezdik egymást szapulni. Utóbbiaknak evvel kicsit csínján kellene bánni, mert sok lőfegyver van magánkézben.
    Nem véletlen, ha a magyar hírekben pontosan jelent meg, maga Trump jelentette ki, hogy egységesíteni szeretné az Egyesült Államokat, hogy megszűnjön a szembenállás. Vagyis Trump is érzi az árkot az USA-ban, s szeretné betemettetni.

  • Kedves Almasi!

    ” … a “ki, ha én nem?”, a “mi nemzetünk”, a “mi bőrszínünk”, ” a mi kultúránk” stb. jegyében természetesnek tartja, hogy az emberek egymásnak ugorjanak…”

    Valamit felreertesz. A nepek, nemzetek, orszagok bekeben is tudnak elni. Csak meg kell egyezni. Elni, es elni hagyni.
    Be kell fejezni a settenkedest, az idiota proxy-k hasznalatat, es maris lehet nyugodtan es jol elni.

    Nem akarok a szadba adni dolgokat, amit nem mondtal, de mintha ugy tunne, hogy neked tetszik ez a nagy „migrans” valsag is. A nepek keveredeset, a nemzeti erzelmek kihalasat latod bennuk talan es abban hihetsz, hogy ettol majd nagyobb megertes, szeretet es vegul beke fog kialakulni az egesz Foldon. (Ha tevedek, az csak jo.)
    Viszont ez sajnos nem igy nez ki.
    Nemregiben kifejtettem szereny velenyemet a „konnyuzenerol” amit szemetnek hivtam. Most unnepelyesem visszaszivom ezt, a dzsessz peldaul egesz szep es kifejezo is tud lenni:

    https://www.youtube.com/watch?v=TzOrDnp8HKQ&app=desktop

    🙂

  • Moshe, most jönnek a francia választások, ott se fogják érteni, miért nyernek a „fasiszták”. (mert nem szeretik a dzsesszt)

  • Moshe Akiva
    2016 november 9
    12:33 du.!
    .
    .
    segítek, mert láthatóan mentális, illetve identitás zavarokkal küszködsz,
    .
    DE
    .
    mit is várhatunk egy olyan szellemi óriástól, mint aki vagy, tanulmányozva e portálon eddigi pályafutásodat!
    sorban fogok haladni, próbáld meg követni, még ha nehéz is lesz számodra megérteni a szavak valódi jelentését.
    első:
    soha, sehol nem állítottam, hogy Clinton a kizárólagos jó.
    azt viszont továbbra is tartom, hogy véleményem szerint ő lett volna a jobb.
    az amerikaiak változást akaró tömegei meg fogják kapni a változást úgy, hogy a szemük kiugrik majd a helyéből. sajnos nagy az esély, hogy a mienk is, veled együtt!
    .
    nem vagyok a te szóhasználatoddal élve „cocjalista”
    .
    DE
    .
    nem állhatom a senkiházi mocskos bűnözőket a hatalomban, lett légyen az a csuti geci, vagy trump, vagy amennyiben bizonyítható Clinton, avagy Gyurcsány – aki fő bűnének az idiotizmussal határos doktríner liberális gondolkodását tartom.
    most megosztok veled egy bölcsességet:

    „Keresd a királyok társaságát!

    keresd a királyok társaságát, mert egy-egy gondolatukkal hosszú évek töprengéseit oldhatják meg neked.
    ne feledd azonban, hogy az élet igazi királyai nem koronával e fejükön, sokkal inkább bohócsipkában, avagy átzsírosodott paraszti kalapban járnak közöttünk!”

    az establishment, mint olyan negatív megítélésében tulajdonképpen egyetértünk.
    úgy gondolom, egy önálló értelemmel bíró felnőtt, értelmes ember alapvetően kétkedő kell legyen, ne fogadjon el semmit senkitől feltételek nélkül ne legyen hívő, s ez által nem lehet a játékszere semmilyen populista demagógnak.

    az 56-os „hősök” megítélésével kapcsolatban iderittyentett szösszeneteddel nem gondolom, hogy foglalkoznom kellene, mert nem azt nézem mit mondasz, hanem azt ki mondja.
    javaslom tanulmányozni számodra Kertész Ákos – akinek a csuti geci országlása alatt kellett elmenekülnie Magyarországról, s kapott POLITIKAI MENEDÉKJOGOT Canadában – ezen a portálon megjelent 1956-ról szóló írását!
    szerintem mindent elmond 56-ról.
    a többi – pl bandzsa mária ámokfutása – csak úgy jellemezhető, mint anno a partizán szövetséggel kapcsolatos történet:
    tagja vagy már a partizán szövetségnek?
    még nem, de már intézik
    .
    aki 56-ban kiment vélhetően max. tíz éves gyermekként – azaz már a szabad világban szocializálódott – s nem tudott egy normális nyugdíjas életet biztosítani magának az államokban, az bizony nem egy sikeres ember. vélhetően mindenben tehetségtelen, ami nem a hibája, csak akkor viszont ne akarjon okoskodni!

    tudod, anno, még Chaplin idejében járta az a mondás amerikában:

    nem elég magyarnak lenned, tehetségesnek is kell lenned!

    ha érted, mit akarok mondani jó, ha nem érted, akkor is jó!
    érted?

    ájtatosság…

    használod ezt a kitételt is velem kapcsolatban, mutatva butaságodat, tudatlanságodat.
    a vallással kapcsolatban a véleményem, hogy teljes mértékben magánügy.
    ezen túl olvasd el Jaroslav Hasek: Svejk című művét, az kifejezi nagy általánosságban a véleményemet a VALÓBAN ájtatoskodó keresztény egyházról.

    minden vallás erőszakos terjesztését, képviseletét, az emberek számára államvallássá tételét üldözendő dolognak, helytelennek tartok – csak, hogy értsd mi a véleményem a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    gránit szilárdságú alaptörvényében kimondott keresztény magyarországról.

    engedelmeddel most meguntalak nevelni, magadra hagylak.
    amint kedvem, s időm lesz, folytatom okításodat, ne búslakodj!

  • Úgy néz ki, hogy az „establishmnet”, mégha burkolva is, beismerte, hogy baj van és még nagyobb baj lesz ha Killary győz. Eltekintve a „liberális” hisztériázástól azért mégis jó hír, hogy Trump győzött. Az már a jövő titka, hogy mit fog majd megvalósítani és hogyan, de legalább elmozdult a világ ebből szánalmas, szerencsétlen helyzetből. Már nagyon sok embernek elege van ezekből a globális liberál-terror szervezetekből és agyament vezetőiből. Itt az idő tényleg lecsapolni a mocsarat.

  • Az arisztokrata származású Szapáry György washingtoni nagykövetünk szerint Trump ki merte mondani, ami az emberek fejében van, egyszerű mondatokkal kommunikált, így könnyebben megértették az emberek, de megértette Tramp is, hogyan kell a munkásokhoz szólni. Ezért tudott nyerni, az egyszerű munkások rá szavaztak.

  • Kedves Rodeo!

    ” … meg tudják e fizetni önmagukat, ha mindaz amit vissza akarnak telepíteni offshore-ból az tényleg visszatelepűl? és a tőke akarja e? ”

    Itt a Trump programjan sok mulik. Ha csak kisebb reformokkal akarja orvosolni a gazdasagi valsagot, akkor csak ideiglenes „paradicsomot” tud letrehozni, mint pl. ahogy a Reagen is tette.

    Ha az offshore alatt a kulfoldre telepitett amerikai gyarakat, uzemeket erted, akkor ott valoban lesznek problemak, de ehhez akarja a Trump ujra-targyalni a „szabad cserekereskedelmi” egyezmenyeket, vagy egyszeruen csak kiszallni beloluk.
    Az amerikai cegek kulfoldon gyartott termekeinek nagyaranyu megadoztatasa viszont elegge jo elkepzelesnek tunik.
    De szerintem ez is csak felmegoldas. Szerintem teljesen meg kene szuntetni a kereseti (jovedelem) adot, helyette visszahozni a vamot. Egyidejuleg az Allam Bacsi meretet a jelenlegi kb. 30%-ara csokkenteni.
    Mindjart meg fogja erni Amerikaban gyarakat es uzemeket epiteni es ott dolgoztatni. Nem lesz szukseg, se ertelme elhordani es mas orszagokban dugdosni a penzt. Az embereknek is lenne tobb penzuk, ami tobb szemet eladasat tenne lehetove.

    Az csak a baj, hogy a vamot a gazdag elvtarsak es urak fizetnek, a kereseti adot, pedig a szegeny es kozeposztaly, es amig a gazdagek alkotjak a torvenyeket, addig nem fog megvaltozni a jelenlegi adoztatasi rendszer.

    Ha viszont az offshore alatt a kulfoldre menekitett penzre gondoltal, azt roppant egyszeru visszahozattatni: Ki kell vonni a forgalombol es ertektelenne tenni a jelenlegi forgalomban levo dollar-bankokat (hosszu o-val) es adni egy „grace periodust”, amig Amerikaba visszahordva a regi bankjegyeket bevalthatjak ujakra. Aztan megkerdezni az osszes urtol es elvtarstol, hogy mikor, miert es hogyan kerult a penz oda, ahova kerult.

    ” … egy egészséges és nem szegregált világkereskedelemre van szüxég és igazi szabad versenyre … ”

    Igy van. Semmi szukseg nincs ezekre a monopolt teremto „free trade agreement-ekre”.
    Ebben is tokeletesen igaza volt es van Trump-nak. A nemzetkozi kereskedelmhez nincs szukseg mindenfele specialis egyezmenyekre, csak siman kereskedni kell.

  • Ja, kedves Moshe Akiva, talán lehetséges volna, hogy én mondjam meg, mi tetszik nekem…
    A népek keveredése ténykérdés, és nem érzelmi. Általában nyugodtan le lehet szállni az érzelmeimről – mert azok nekem politikában nincsenek. Politikában csak realitás van és józanság. Legalább is az én véleményem szerint.
    Neked különösen ajánlom az általam hivatkozott drezdai képek nézegetését…

  • Ha a jobb alsó lépre kattintotok, még sok-sok gyönyörút láthattok. Hiszitek, vagy se, ezek bizony VOLTAK.

  • Néhány apróságot a tapsikolóknak.
    Clintonné darabra több szavazatot kapott, mint Trump, de az lectrolar szavazatokkal mégis ő nyert. (Ugyanez volt a helyzet a Gore-Bush választáskor is.)
    Hogy ez most jó, vagy rossz az emerikaiaknak, az majd a következő egy, másfél évben fog kiderülni.
    A világnak viszont, és elsősorban Európának nemigazán jó hír Trump győzelme.
    Nézzük.
    Az USA meghatározó a világpolitikában, világgazdaságban, fontos (ha nem a legfontosabb) része volt eleddig a NATO-nak. Ha összehasonlítjuk a NATO és az orosz-kínai-északkórea katonai potenciálját, úgy nagyjából egyensúly volt eddig, ahol India volt a mérleg nyelve. (Nincs elkötelezve egyik csoporthoz sem.)
    Miután Putyin és Erdogán valamiféle egyezséget kötött a tavasszal, a NATO rendesen meggyengült, lévén Törökország a második legerősebb NATO tag katonailag. Hamost az USA is kihátrál, vagy szembemegy a többi tag óhajával, érdekes szitu alakulhat ki.
    A Balti államok fenyegetettsége eddíg is reális volt, mostantól komoly veszély fenyegeti őket. Amennyiben az oroszok potnciálisan erősebbek lesznek a NATO-nál, Putyin megvalósíthatja ismét a Nagy Oroszország álmát, a szovjetúnió-szerű visszarendeződést.
    Kérdés még, hogy az arab országok hogyan fogadják az új elnököt, mennyire tudja Putyin magamellé állítani Trumpot. Putyin zseni a manipulációban, Trump viszont nyeretlen kétéves ezügyben. Nem elfelejteni azt sem, hogy a Clinton-emilkéket orosz hackerek szerezték meg, és adták át a republikánusoknak. Azt sem, hogy az amerikai középosztály nem az iskolázatlan fehérekből áll, és a gyárak, nagyüzemek, vállalatok vezetői, tulajdonosai sem mind született amerikaiak.
    Ma reggel pl a tőzsde komoly mélyrepülést hajtott végre. Kanada bevándorlási hivatalának az internetes oldala összeomlott, egyszerűen nemtudta feldolgozni a milliós számban történő látogatásokat.
    Washingtonban, ami gyakorlatilag az USA politikai központja, 93%-os volt a Clintonnéra szavazók száma.
    Ő sem lett volna a legjobb választás, de Trumpnál mindenképpen jobb. Ha másért nemis, a politikában eltöltött ideje miatt. Ismeri a diplomáciai „etikettet”, az állandó folyamatokat, a világpolitikában jelentős szerepet játszó országok gazdaságát, politikáját, véleményét.
    Trump egy elefánt a porcelánboltban, ezt a kampány alatt többször bizonyította.
    Mint fentebb írtam, az első egy-másfél év sorsdöntő lesz. Nemcsak az amerikaiak, de a világ számára is-

  • Magyarországon az első napra ígért elnöki teendőiről a következőket ismerhettük meg:

    1. Eltörli az Obama-féle egészségbiztosítást
    2. Visszavonja Obama összes elnöki rendeletét
    3. Befejezi a szén elleni háborút
    4. Begyűjt és kiutasít több millió illegális bevándorlót (ezt már az első órában)
    5. Megkezdi az áthatolhatatlan fal építését a mexikói határon
    6. Találkozót kezdeményez a belső biztonságért felelős tisztviselőkkel a déli határ biztonságáról
    7. Értesíti a világ összes országát, hogy ha nem fogadják vissza az USA-ban bűnöket elkövető, onnan kiutasított állampolgáraikat, akkor soha többet nem kap egyetlen állampolgáruk sem amerikai vízumot
    8. Felhívja katonai szövetségeit, és elmondja nekik: ha nem fizetnek többet katonai célokra, akkor az USA nem fogja többet megvédeni őket
    9. Összehívja a tábornokokat, és közli velük, hogy harminc napjuk van összerakni egy olyan tervet, ami alapján legyőzik az Iszlám Államot
    10. Megoldja a veteránokkal foglalkozó hivatal összes problémáját
    11. Megüzeni az USA-ból termelést kitelepítő cégeknek, hogy 35 százalékos vámot vetnek ki a termékeikre
    12. Visszalép a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményről (TPP) szóló tárgyalásokról
    13. Leállítja a szíriai menekültek betelepítését
    14. Megbélyegzi Kínát hivatalosan árfolyammanipulátorként
    15. Értesíti a NAFTA országait, hogy szándékában áll újratárgyalni a szerződést
    16. Utasítja az összes állami hatóságot, hogy nevezzék meg az összes munkahelyeket megszüntető szabályozást
    17. Megszünteti az iskolákban a fegyvermentes tereket
    18. Megoldja a hadsereg problémáit
    19. Megvédi a még meg nem született csecsemőket
    20. Felkéri a Kongresszust, hogy alkossanak törvényt, amiben az országba többször belépő illegális bevándorlók magas kötelező minimális büntetési tételre számíthatnak
    21. Megtanulja, mi a különgség a Hamász és a Hezbollah között.

    Nálunk Pintér Sándor csak egyet teljesített: 2 hét alatt rendet rakott … ja, nem.

  • Trump ígéretei 2. pontja miatt Kuba öt napig tartó nemzeti hadgyakorlatot tart november 16. és 20. között.

  • Mekkora orom ujjongas volt amikor 8 eve megvalasztottak Obamat. Elso fekete elnok, jo speech, mindenki valtozast akart es vart.
    Es mi tortent ? ISIS, Ukrajna, Sziria, Libia, Arab tavasz, Irannal kiegyezes, Obama care, amerika meg rasszistabb mint elotte, meg a fegyverviselesi engedelyt sem sikerult atvinnie.
    Miert ? Az establishment beszolt.
    Igen, bunko Trump, mindennek el lehet mondani, de van 1 tulajdonsaga egy politikusnak ami nagyon fontos : Az OSSZINTESEG.
    Amikor Hillary -t hallgatod, latszik hogy nem oszinte, masok szoveget mondja. Az USA ba minden Trump ellen szolt. Media, szineszek, zeneszek, sot a republikanus parton belul sem volt nepszeru. Az emberek ezert is szavaztak ra.
    Most az EU beszart, mi lesz. Irom: Franciaorszagban jovore nyer a front, Nemetorszagban Merkelnek meginoghat a szeke.
    Es johet az ujabb csodalkozas.

  • falusi
    2016 november 9
    2:31 du.
    Mondjuk az elnök adhat irányelveket, de a hatalma formális. A kongresszus, és az államok szenátusai döntenek. Trump győzelme ugyebár az elektori rendszernek köszönhető, ami azért kevésbé tükrözi a valós állapotokat.

    Konkrét programja nem is volt. A kampányban meg orbitális baromságokat is ígért, mint hogy a tábornokoknak 30 napot ad az iszlám állam felszámolásának tervére, vagy több millió kiutasítás már az első órában, avagy már aláírt egyezmények felmondása (NAFTA), csak hogy néhányat kiemeljek. A veteránok hivatalának összes problémáját megoldja, meg a hadseregét is…. Mi a véleményed, az áthatolhatatlan falról a mexikói határon? Valami új technológia amit ők alkottak?

    Azért ezeket szerintem nem lehet komolyan venni, csak mint a választás után elfelejthető általánosságokat.

    Most szépen beül a bársonyszékbe, és meghallgatja a tanácsadókat. Mert a kampány az más, ott bármit mondhat. Konkrét program nélkül viszont csak a mostani utat tudja folytatni. A káosz kialakulását meg így vagy úgy, de megakadályozzák majd, mert a pozícióvesztés gazdasági összeomláshoz vezethet, amit az érdekcsoportok úgysem hagynak.

  • @falusi
    megoldás (ismert) JFK, Pence elnök majd kirúgva és jön a Belfegor

  • Moshe Akiva
    2016 november 9
    2:10 du.

    nem adtál elég súlyt a: „meg tuggyák e fizetni önmagukat”-nak!!!
    nem, nem tuggyák ha belföldi árakhoz alakíttyák a vásárlókosarat akkor 100% körüli infláció jön létre…

    a sok hamispénz amit a FED nyomtat hajórakomány számra nagyon jól betölti a neki szánt szerepet, usa függővé tenni mindazokat akik valaha is vettek vagy eladtak akármit (lásd Drumpf cslád kurvaüzletből gazdagodott a prostitúció jó buzinicc a felesége is onnan van, mindegyik)
    megoldás Bitcoin, vagy a Yen világpénzzé tétele

    ha „kivámozza” a külföldi termékeket, akkor azok gyártó országai sem vesznek usa terméket azaz zárt gazdaságot csinál ami az usa halála, gyors és fájdalmas lásd 2008 mint a villám és egyetlen hülyét buktattak le (na nem a Paulsson.-t) a Madoff -ot pedig az csak nem fizetett kamatot hanem cirkulálta a fölösleges tőkét nagyon helyesen… annyi fölösleges usd kering, hogy a tőzsde mexüntetése és a szabadkereskedelem bevezetése már elkésett…pedig üdvös lenne a tőzsde árfelhajtó és értéktől elhajlító szerepe a gazdaság halála

    egy példa az olajárat lebegtetik és játszanak de csakis a nagyok nyernek rajta akár csökken akár nő, a benzinkutaknál az árak folyamatosan mennek felfelé

    gondold eszt végig és akkor a katonai vonatkozásokat nem is említettem az a legnagyobb üzlet nekik a veszteségeik a nyereségük ha hiszed ha nem

  • falusi
    2016 november 9
    2:31 du.

    „Clintonné darabra több szavazatot kapott, mint Trump, de az lectrolar szavazatokkal mégis ő nyert. ”

    No, komám, evve nemtom mit akartá mondani mer ha nem darabra hanem kilóra mérik akkó nem számít hány darab.

    „A világnak viszont, és elsősorban Európának nemigazán jó hír Trump győzelme.”

    No, erre mérget vehetsz.

    „A Balti államok fenyegetettsége eddíg is reális volt, mostantól komoly veszély fenyegeti őket. Amennyiben az oroszok potnciálisan erősebbek lesznek a NATO-nál, Putyin megvalósíthatja ismét a Nagy Oroszország álmát, a szovjetúnió-szerű visszarendeződést.”

    Nettó baromság. Oroszország már magában óriási és nem hiányzik nekik több. A Balti országokat nem fenyegeti semmi veszély. A orosz gázt szeretnék arra vezetni amit eladnának az EU-nak csak az amcsik állandóan beleköpnek a levesükbe és ez lenne a nagy orosz „agresszió”. Az oroszok már erősebbek a NATO-nál régen, avval a különbséggel, hogy a ruszkik nem mások lerohanására használják a hadseregüket hanem önvédelemre. Nemrégiben az egyik magas beosztású NATO(usa) tiszt jelentette ki, hogy maximum 30 órán keresztül tudnák a NATO csapatok feltartóztatni a ruszkikat ha esetleg bejönnének az EU-ba csőstől.

  • Moshe Akiva
    2016 november 9
    2:10 du.

    még valami: a múltkori szállítmányozási válságnak nincs vége, nem mindegy milyeen paritáson számolunk, és sok a bukta, meg a bukfenc

  • akarki
    2016 november 9
    3:42 du.

    Hát a retardáld boygeorge után mát minden csak jobb lehetett…amúgy jókat írtál

  • Örülök,, hogy Trump jött be, elege volta at USA-lakoságának Clintonék -ból.
    Nekem is elegem volt, a hatalom vágyukból, a pénz gyűjtésükből. Ideje, hogy más legyen hatalmon.
    Hogy éppen Trump az, ez sajnos a valóság és ez is viszont az USA 370 milliós lakóságnak furcsa „teljesítménye”
    Csak ő volt az egyetlen ellenfél..

  • falusi, úgy tudom, hogy at USA ban városonként , népesedés alapján választanak. Nem tudom, honnan vetted, hogy „darabra” több volt Mrs. Clintonnak.
    Én éjjel 1-ig fennvoltam és hallgattam, a bejövő városok, települések eredményét.

  • Jól látja a cikk írója, valóban ez a vállasztás az esztablisment ellen volt.

  • Valahol fent már említették, de ma már 7 városban, Amerikában nagy tűntetés folyik Trump ellen.
    Vajon ezeket ki szervezte?

  • akarki
    2016 november 9
    3:42 du.

    Igen, most jött el ismét az egyszerű emberek korszaka úgy, mint az Magyarországon történt 1948-49-ben.

  • Kedves Figyelo!

    ” Nem tudom, honnan vetted, hogy “darabra” több volt Mrs. Clintonnak. ”

    Valoban, kb. 200 000 szavazattal tobbet kapott.

    ” Valahol fent már említették, de ma már 7 városban, Amerikában nagy tűntetés folyik Trump ellen.
    Vajon ezeket ki szervezte? ”

    Ki mas, mint a mar vegzett Social Justice Warrior-ok? Valoszinu, hogy Bandink tanitvanyai is reszt vesznek benne. 🙂

    xxx

    Kedves Rodeo!

    “ nem adtál elég súlyt a: “meg tuggyák e fizetni önmagukat”-nak!!!
    nem, nem tuggyák ha belföldi árakhoz alakíttyák a vásárlókosarat akkor 100% körüli infláció jön létre… “

    Nem ertem pontosan mire gondolsz. Az viszont igaz, hogy a jelenlegi gazdasagi es penzugyi valsagbol nagyon nehez kiutat talalni. Ami szerintem hasznalna is hosszu evekbe kerulne megvalositani.

    “ ha “kivámozza” a külföldi termékeket, akkor azok gyártó országai sem vesznek usa terméket azaz zárt gazdaságot csinál ami az usa halála, “

    Nyilvanvalo, ha az USA vedovamot hoz letre minden mas orszag is azonnal kovetni fogja ebben. Ezt hivnam en fair trade-nek, valamint hasznos trade-nek, mert amig ugyan megvamolva, de barmit beengedunk hogy versenyt tamasszon a mi termekeinknek, addig mi is allando fejlodesre vagyunk kenyszeritve.

    “ a tőzsde mexüntetése és a szabadkereskedelem bevezetése már elkésett…”

    A tozsdet szerintem nem bezarni kene, hanem kicsit jobban odafigyelni ra, hogy ne tudjanak csalni-lopni az urak es elvtarsak.
    Mint fenn irtam a szabadkereskedelem egyelore nem szabad, kiveve a milliardosoknak. Nekik ez a rendszer kivaloan megfelel, vam hijan abszolut semmi adot nem fizetnek, kiveve talan az aruforgalmi adot, amikor vesznek egy napszemuveget.

    “ egy példa az olajárat lebegtetik és játszanak de csakis a nagyok nyernek rajta akár csökken akár nő, a benzinkutaknál az árak folyamatosan mennek felfelé “

    Nalunk most eppen lement tobb mint egy dollarrol 84 centre.

    “ gondold eszt végig és akkor a katonai vonatkozásokat nem is említettem az a legnagyobb üzlet nekik a veszteségeik a nyereségük ha hiszed ha nem “

    Termeszetesen a hadiipar is fontos tenyezo, de hat eppen ezert lenne meggondolando, hogy talan meg kellene egyezni hogy a kolcsonos settenkedest minden nagyhatalom befejezi.
    Trump-nak az sem tetszik tulzottan, hogy az amerikai hadigyarak joval arun felul aruljak a szemetet az amerikai allamnak. Vajon ki lehet az Allam Bacsinal ennyire dilettans?

    Megegyszer mondanam; nyilvanvalo, hogy egyik-naprol a masikra semmi sem fog alapvetoen megvaltozni, de bele lehet kezdeni egy olyan folyamatba, ami megszunteti a jelenlegi ongyilkos politikat.

  • Kedves Starchild!

    “ Úgy néz ki, hogy az “establishmnet”, mégha burkolva is, beismerte, hogy baj van és még nagyobb baj lesz ha Killary győz. “

    Szerintem erre meg varni kell kozel egy evet. A House es a Senate is konzervativ lesz ugyan, de annak minden tagja az Establishment embere. Ha majd nem gancsoljak el a Trump-ot mindenben, akkor elmondhatjuk, amit irtal. Addig csak varjunk!

    Xxx

    Kedves Almasi!

    “A népek keveredése ténykérdés, és nem érzelmi. “

    Igy van. Csak nem mindegy, hogy milyen utemben es kik jonnek hozzank.
    Neztem a drezdai kepeket. Es?

    Xxx

    Kedves Falusi!

    Nehezen hinnem, hogy Oroszorszag terjeszkedni akarna. Van epp eleg bajuk. Eleg nekik ha csak megszunik a settenkedes az amerikai oldalrol.

    Tovabba, Trump sem fog tanacsadok nelkul dolgozni. Nem kell beszarni attol se, hogy a politikaban hasznalt zsargont esetleg majd leszarja.

  • Kedves Abramovics!

    Jokat irtal, sokat, es tobb dologban egyet is ertunk.

    “ soha, sehol nem állítottam, hogy Clinton a kizárólagos jó.
    azt viszont továbbra is tartom, hogy véleményem szerint ő lett volna a jobb. “

    Ha mar felteteleznem a Trump-rol ugyanazt amit te, akkor azt mondanam inkabb, hogy a kevesbe rossz (a Trump). De szerintem a Trump oszinte.
    Hogy mennyit tud majd megvalositani mindabbol amit akar, azt senki sem tudja egyelore, o maga sem.

    ” az amerikaiak változást akaró tömegei meg fogják kapni a változást úgy, hogy a szemük kiugrik majd a helyéből. sajnos nagy az esély, hogy a mienk is, veled együtt! “

    Igen, lesznek sokan amerikaiak, akiknek nem tetszik, hogy a megszokott kis eletmod helyett (cocjalis segely es kabitoszerarulas) most majd el kell menniuk dolgozni. Mar most lazadoznak, pedig meg egyelore nem kell felniuk a munkatol.
    Abban is igazad lehet, hogy Kanadanak nem lesz tul jo a valtozas – ha lesz erdemi valtozas. De egyelore nagyon sok kanadai remenykedik, hogy Amerika vesz majd tolunk olajat, megengedi az olajvezetek kiepiteset a Karib Tengerre… stb. Tehat van remeny ezen a teren is.
    Izraelnek 100%-ig jobb lesz Trump, mint a Clinton lett volna.
    Hogy Magyarorszag jobban jar-e vele vagy sem, azt nem tudom elkepzelni sem. De az biztos, hogy a magyar elvtarsakra minimum kinos 4 ev var, ha kozben nem lovi le valaki a Trump-ot.

    Magyarorszaggal kapcsolatban nekem abszolut semmi bajom nincs azzal, hogy ok a kereszteny gyokereiket keresik es kereszteny orszagnak tartjak a hazajukat.
    Izraelben is mintha a zsido vallas lenne fontos es senki sem “BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=LIKUD-LIKUDÁLLATOK-BANDA-zza” oket emiatt.
    Tudom, hogy fajo pont a Soah, mint mindannyiunknak, de kozben eltelt kb 70 ev. Nem ez a generacio tehet rola. Azzal, hogy allatozzuk oket, tulzasba visszuk a kritikat roluk pontosan az ellenkezojet erjuk el annak, amit szeretnenk.
    Akos Ba’ “moslekzabalos” beszolasa sem hasznalt a magyar-zsido kapcsolatoknak, foleg, hogy hazugsag, vagy legalabbis tevedes. (Miert nem voltak moslekzabalok a magyarok amig a „liberalis” trogerekre szavaztak – kerdezhetnenk, ha lenne eszunk.)
    Ha Kanada politikai menekultkent fogadta be ot es nem mint bevandorlot, az csak Kanadat jellemzi.

    Ennyit ma estere.

  • Abramovics:
    „két eset lehetséges:
    vagy mihamarabb lelővik, megbetegszik, meghal, esetleg szélütés, és kóma”n

    Remélem nem így lesz, egészségesen kitölti a 2×4 elnöki évét. Ha mégsem így lenne, azzal nagy veszteség érné az USÁ-t. Kis ország, kevesen vannak, talán ha 320 millió a lakosság. Nem lenne könnyű dolog ilyen kevés ember között még egy hasonló seggfejet találni.

    Számomra a választás tanulsága, amit ennélkül is tudtam:
    „Écoutant, en effet, les cris d’allégresse qui montaient de la ville, Rieux se souvenait que cette allégresse était toujours menacée. Car il savait ce que cette foule en joie ignorait, et qu’on peut lire dans les livres, que le bacille de la peste ne meurt ni ne disparaît jamais, qu’il peut rester pendant des dizaines d’années endormi dans les meubles et le linge, qu’il attend patiemment dans les chambres, les caves, les malles, les mouchoirs et les paperasses, et que, peut-être, le jour viendrait où, pour le malheur et l’enseignement des hommes la
    peste réveillerait ses rats et les enverrait mourir dans une cité heu-reuse.”
    Albert Camus: La peste (1947)

  • Ezek a liberális „demokrata” hírgyártók egyszer eltüntetnének már a süllyesztőben, szerintük Clintonné lett az elnök:
    http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/10/newsweek-recalls-125000-copies-of-its-souvenir-madam-president-i/

  • Drizari,

    Igen, most jött el ismét az egyszerű emberek korszaka úgy, mint az Magyarországon történt 1948-49-ben.

    Igen, az atlagember es az egyszeru ember, 1948-ban hitt a cocalismuzban, hogy utanna mi lett azt latjuk 1956-ban.
    Az egyszeru ember azt varja el egy politikustol, hogy az o szintjen beszeljen, mondja meg oszinten mit gondol a dolgokrol,
    politically correct dumat nem szereti.
    Trump bohoc, aki valosagsokat vezetett az Usa-ban, rajott erre, es megtanulta.
    Hillary nyomta a betanult szoveget, valasztekosan beszel, pont mint egy ugyved. Az is volt maskulonben.
    Trump beszedein nem lehet elaludni, persze rengeteg hulyseget mond, de felkelti az emberek erdeklodeset.
    Hillary beszedei jo bla bla bla, semmi szinfolt, neha elkuldte Trumpot melegebb tajakra, de ennnyi .

  • Almási Alma
    2016 november 9
    12:31 du.

    Neked lehet, hogy k. jó életed volt az elmúlt hetven évben, de ne beszélj kérlek azok nevében, akik huszon, harminc évesen lakás nélkül, gyerek nélkül élnek, és a munkahelyük is bizonytalan!

    Nemcsak a háború borzalmai készítik ki az embert, hanem a tartós munkanélküliség, a létbizonytalanság is! Nem igaz, hogy háborút akarnak a mai fiatalok,és azért szavaznak az Orbán-félékre, bár biztos van egy-két ilyen elmebeteg, ahogy az öregek közt is. A szociológusok kimutatták, hogy a nagy világgazdasági válság után (1929) még az ördögre is szavaztak volna az emberek, ha az munkahelyet ígér nekik, mert annyira megalázó volt a segélyért sorban állás, meg a pénztelenség.

  • abramovics
    2016 november 9
    10:19 de.

    Gondolom ebből lett elege a fehér amcsiknak, hogy ők a rasszista-náci-mucsai stb. bunkók, akik miatt nem kap a szegény fekete munkát. Idehaza ugyanez ment, a gyárakat privatizáló, és a tsz-ek szétverésében segédkező neoliberálisok a nem cigányokra mutogattak, hogy miattuk nem kapnak a romák munkát, mert a „magyarok előítéletesek”.

    Az lehet, hogy a nagy pénzek nem a mezőgazdaságban vannak, de ez csak egy dolog. Pl. az USA sehol se lenne, ha száz éve a csóró fehér telepes nem foglalja el a prérit kemény munkával. Itt most nem az indiánok kiszorítására gondolok, hanem a rengeteg munkára, amivel termelésbe fogták a pusztát. Meg kéne becsülni a vidékieket, mert az ország nem csak a nagyvárosokból áll.

  • Kedves Almási Anna! Igazad van: a tét az, hogy a többség arra hallgat-e, aki a felsőbbrendűséget hajtogatja, vagy megpróbálunk egymást elviselve – és közben a Földet nem végzetesen tönkretéve – élni. Itt sokan fröcsögnek a mindenkori vezetők ellen, miközben akkora marhaságokat beszélnek. Mint pl. Moshe. Aki szerint új bankjegyek nyomásával kell megakadályozni, hogy a külföldre menekített dollárokat használhassák. Ez tényleg azt képzeli, hogy ha valaki mondjuk Svájcba utal x millió dollárt, akkor hajón viszik oda a bankjegyeket???
    Hát, igen, az ilyenek dőlnek be a Trump-féle „őszinteségnek”. Úgy tűnik, az új amerikai elnök valamelyik felcsúti kocsmában szocializálódott.A baj csak az, hogy előbb utóbb szétverik az egész kocsmát.

  • Kedves Talalom!

    Igen, a svajci kikotok teli vannak olyan hajokkal, amik penzt szallitanak. A Szahara kozepen is ott uszkalnak a cirkalok.

    Tudod, a butasag nem bun es nem is szegyen, ezert nem kell szegyellned magad, de a tudatlansagodon lehetne segiteni.
    Keresgelj a neten, ha mar szemelyes tapasztalatod nincs, mielott butasagokat irkalnal.

  • Starchild
    2016 november 9
    4:14 du.
    „No, komám, evve nemtom mit akartá mondani mer ha nem darabra hanem kilóra mérik akkó nem számít hány darab.”

    Ajjas és hazug vót aki ehitette veled hogya zamerikaji választés az ollasmi minda mészárszék. (lehet hőszdekáva több?)
    „No, erre mérget vehetsz.”

    Nemköll. Trump maga a lepra, cián és stichin együtt.

    „Nettó baromság. Oroszország már magában óriási és nem hiányzik nekik több. A Balti országokat nem fenyegeti semmi veszély. ”
    És ezt Putyin is tudja? Mert az orosz sajtó nemigazán íllesmiket ír a jövővel kapcsolatban.
    Nem véletlenül itányították át szinte a teljes légiflottájukat északra.

    „A orosz gázt szeretnék arra vezetni amit eladnának az EU-nak csak az amcsik állandóan beleköpnek a levesükbe és ez lenne a nagy orosz “agresszió”.”

    Nézz utána, hogy miról folytak az Erdogan-Putyin tárgyalások a tavassal. Az oroszok jobban bíznak a törökökben, mint a Lengyelekben, vagy a Lettekben.

    „Az oroszok már erősebbek a NATO-nál régen, avval a különbséggel, hogy a ruszkik nem mások lerohanására használják a hadseregüket hanem önvédelemre. Nemrégiben az egyik magas beosztású NATO(usa) tiszt jelentette ki, hogy maximum 30 órán keresztül tudnák a NATO csapatok feltartóztatni a ruszkikat ha esetleg bejönnének az EU-ba csőstől.”
    Ez tecc. Tod, a gugli a legjobb barát. Létezik egy olyan oldal, hogy CIA factbook. Ott megtalálod országonkénti lebontásban a haderőt, potenciált, fegyverzetet. Nem kérdés, hogy az orosz katonaság fegyelmezettebb, viszont technikailag cseppet levan maradva. Nem sokkal, de az elég egy komoly buktához. Ezért is nem kockáztat(ott). Eddíg. Ha Trump és Putyin összeborul, elosztja azokat az országokat, amelyikeknek a gazdaságát érdemes becserkészni, akkor mindenki sqarban lesz, nemcsak Európa.
    Hogy egy névnélküli tábornok ismeretlen helyen vagy oldalon a szerző szerint mit nyilatkozott, az addíg csak rumor, amig nincs neve, helye, címe vagy elérhetősége a kijelentőnek.
    A világban pollanatnyilag két olyan gazdasági fehér folt van, amit mindkét nagyhatalom szeretne megszerezni. Az egyik az arab országok, (nem véletlenül állt Putyin Assad mögé, az USA pedig a szaudiak mögé, kezdett békülni Iránnal. Ti, azon a környéken a három legerősebb, -és mindegyik domináns óhajtana lenni,- az Törökország, Szíria és Irán. Pénz viszont a szaudiaknál van)a másik Afrika. Ez utóbbi jóval pénigényesebb, rengeteget kéne befektetni, hogy olyan szintre emelkedjen a fogyasztás, hogy megérje. Ráadásul az utóbbi murvára időigényes.
    Hát, ennyit hirtelenjében reggeli előtt..

  • Figyelő
    2016 november 9
    6:47 du.

    Itt vannak a számok. A többi eccerű összeadás..
    http://www.politico.com/2016-election/results/map/president

  • Moshe Akiva
    2016 november 10
    10:44 de.
    Hát.. esseértetted, nemzettezsvír…

  • falusi
    2016 november 10
    11:00 de.

    falusi,
    csak neked megkerestem:
    https://www.youtube.com/watch?v=rXX89lWzsHc

    Ehhez még azt is hozzátenném, hogy az oroszoknak 700km-ig a határaikon kívül van kapacitásuk mindenféle légi támadást semlegesíteni.Ha ennek még csak negyede is igaz, akkor is még van 175km az orosz határig. Az, hogy technikailag ki, hogy van lemaradva megint csak nagyot tévedsz. Az amcsik a 12 col hosszú fasz szindrómában szenvednek és mindig megfeledkeznek, hogy azt valamivel fel is kell állítani, hogy működjön(lehet, hogy ezért csinálták a viagrát). Az usa több mint 10x többet költ a hadseregre viszont kérdezem én, attól, hogy valamibe sok pénzt beleverünk az attól jobban működik? F35??? Nem azért, de a PAK-T50 már repül(https://www.youtube.com/watch?v=Xc6EL_hOAvM). Lehet, hogy nincs annyi kütyü benne mint az F35-ben, de működik és sokkal olcsóbb is. Tudod hiába neked az Uzi a kezedben ha valaki ügyesen kikapja a kezedből és aztán a szádba nyomja. A cia fact-nek nem kellene bedőlni mert nem az első tévinformáció lenne tőlük, meg amúgy is jellemző az usa-ra, hogy igen nagy pofájúak viszont elvesztették a háborút egy kis szar ország ellen mint Vietnám…többek közt.
    Ne érts félre, nem vagyok oroszpárti de a tények magukért beszélnek. A nato(usa) már körbe vette az oroszokat. Gondolod, hogy ők erre nem fognak reagálni?
    Ami közel-keleten folyik már lassan 40 éve arról mindenki tudja, hogy az érdekek ütközése. Mindkét fél az EU-nak szeretné eladni a gázt és az olajat viszont egyedül az usa és csatlósaik felelősek a meg nem szűnő háborúknak. Az igaz, hogy az egész közel-kelet tele van mini diktátorokkal(már akit még nem tettek el láb alól) viszont az is igaz, hogy az ottani iszlám közösségek le vannak maradva egy pár száz évvel és az amerikai „szabadság és demokrácia” annyit ér nekik mint tehénnek a távirányító. Ha oroszok nem szóltak volna bele Szíriába akkor már valószínű, hogy fél világ háborúba lenne. Irán is egy visszatartó erő az amerikai agresszióval szembe. Iránt se igazán szeretem de az is tény, hogy nem akarnak senkit se megtámadni, egyenlőre, viszont az övékét nem adják. Mondjuk evvel nem tudom mi a probléma?

  • Moshe nov.9. 2:10:”Ha viszont az offshore alatt külföldre menekített pénzekre gondoltál, azt roppant egyszerű visszahozattatni. Ki kell vonni a forgalomból és értéktelenné tenni a jelenlegi dollár bankókat, és adni egy „grace periódust”, amíg Amerikába visszahordva a régi bankjegyeket beválthatják újakra.”
    A svájci kikötőkből, vagy a Szaharán grasszáló cirkálókról?

  • Kedves Starchild!

    Rosszul tudod, a Falusi elvtarsnak van igaza. Te is lathattad a sajat szemeddel, amint Putyin raketak tizezreit allitotta fel a kanadai-amerikai hataron, amerikara celozva. Gondolom jartal a mexikoi-amerikai hataron is, az is meg van load-olva orosz raketakkal.
    Nagyon csunya bacsi ez a Putyin, es Oroszorszag velejeig romlott! Terjeszkedni akarnak, mert az egesz vilag kell nekik. Bizony!

    No es persze a NATO orszagok egyetlen raketat sem szereltek fel az orosz hatarhoz kozel, nem fenyegetik oket a tengereken es a levegoben sem.

    A bolsik ebben a baromsagban hisznek jelenleg, hiaba mutatsz nekik tenyeket. A cocjalizmus („liberalizmus”) vallasa sokkal rosszabb minden mas vallasnal. Ol, butit es milliardossa teszi a fobolsit.

    xxx

    Kedves Talalom!

    Vicces, ahogy szerinted a lopott penzt az elvtarsak es az urak nagy csinnadratta kozepette hivatalos uton utaljak at a bankjukbol az offshore bankokba.

    Ha most nem is szamitom a mar eleve bunos uton szerzett penzt, amit nem nagyon akarnak bankba tenni az urak es elvtarsak a sajat hazajukban, meg a torvenyesen megszerzett, vagy penzmosason atesett penzt is, ami utan nem ohajtanak adozni, nem fogjak meg a te kedvedert sem hivatalos uton kuldeni innen-oda.

    A masik aprosag, hogy a bankok kozti, napi droton kozlekedo „penzt” nem lenne szabad osszekeverni a bankokba letetbe helyezett valodi penzzel.
    Az elozo csak egy szam a computer memoriajaban, a masik kezzelfoghato.
    Az elso masodpercenkent valtozik, a masodik tobbe-kevesbe allando, kiveve amikor adnak hozza. Meg ha elektronikus uton adnak is hozza manapsag, azt kovetni fogja a kezzel foghato penz.

    Ha te vagy akkora zseni, hogy szerinted a csirkefogok megelegszenek egy computer-memoriaba betett szammal, akkor neked barmit be lehet adni.
    Ugye a vilag is lapos, a pontyok csiripelnek, es a Clinton csalad sem a vilag legnagyobb bunbandaja?

  • Moshe Akiva
    2016 november 10
    2:06 du.

    🙂 🙂 🙂

    Még nem olvastam el a harmadik bekezdést azt hittem hirtelen, hogy el ment az eszed….de megnevettettél, kössz!

  • Nos Kedves Emberek!
    Úgy látom itt egyesek nagyon-nagyon megijedtek és el kezdtek másokat is ijesztegetni az új elnök kapcsán!
    Kérem azokat akik Amerikához közel laknak , vagy Amerikában laknak világosítsanak fel néhány apró kérdésről :
    1., Amerikában most akkor „nácizmus ” lesz,vagy netán
    fasizmus?
    2., Lehet , hogy még bizonyos „táborokat ” is fognak
    készíteni?
    3., Bizonyos emberek begyűjtése és kivégzése is meg fog
    kezdődni?
    4., Fülkeforradalom történt , vagy nem?
    5., Miért nem az amerikai baloldalra szavaztak az
    emberek?
    6., Miért lehetett az amerikai ” független”
    hírforrásoktól folyamatosan azt hallani : Clintonné
    fog győzni,Ő áll előbbre ?
    Hogy ezt állították —attól már ez igaz is –azt
    hitték?Vagy ez az igazi újságírás???
    7., Akkor most jön a világháború? Ki fogja kirobbantani?
    Ez tényleg innentől kezdve komolyan lehetséges?
    Vagy csak ezeket rákiabálni ezen új elnökre -hogy
    rögtön járatódjon le?
    8., Nem bírom elhinni,hogy ez az ember „Hitler kettő”
    lesz!!!
    9., Vagy ahogy írják : különféle halál vár rá még
    beiktatása előtt???
    10., Számos egyéb kérdés is van még : mindez már a
    baloldal rémisztgetéséből született bennem ???
    11., Miért is kell rögtön rémisztgetni????Ördögöt
    festeni a falra?
    Megtisztelő válaszaikat előre is köszönöm!
    Üdvözlettel.

  • Korunk mindig talpra esett talpnyalója, a vérkomcsiból liberálissá vált Avar János már az elnökválasztás előtt kiadta lihegő szeretettel megírt könyvét, amelynek főszereplője Hillary, az elnökasszony.
    ……….
    http://444.hu/2016/11/10/avar-janos-mar-megirta-a-hillary-clinton-gyozelmenek-tortenetet-amikor-beutott-a-menku

  • Falusi matekjához találtam egy térképet, de nem tudom értelmezni, ezért kérnék egy kis segítséget.
    ……
    http://i.imgur.com/hWJk55W.jpg
    ……

  • Kedves Charlie!

    Koszi szepen az elso linket. Jot rohogtem!

    Igy irjak a bolsi tortenetirok a tortenelmet. Elore, ugy hogy csak a boritolapot kelljen lecserelni, ha a profeciajuk meg sem valna be. Ez igy tudomanyos, mint a marxizmus es leninizmus.

    A masodik link egy elegge suta helyre visz. Nem lehet kisilabizalni. Szemuveggel sem latom, hogy mi a faszt irtak oda. (Kinagyitas utan.)
    De valoszinu azt akarja suggalni, hogy a Trump a popular vote-ot is megnyerte.

  • Moshe, majd „falusi tanár úr” megfejti nekünk. 🙂

  • Kedves talalom! egy cikkel kisegíteném, hogy milyen megoldások vannak Moshe ötletére a nagyvilágban:
    ………
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/indiaban_kivonjak_a_forgalombol_a_ket_legnagyobb_cimletu_bankjegyet.4.239816.html
    ………
    Príma ötlet.

  • Kedves Tóth Péter,
    néhány kérdésedre válaszolnék, mert én elég közel élek az USA-hoz.
    Mielőtt válaszolnék arra hívom fel a figyelmed, hogy a baloldal éppen olyan rémhírterjesztő Amerikában, mint mindenhol a nagyvilágban.
    1, nem lesz sem nácizmus, sem fasizmus!
    2, nem lesznek táborok
    3, senki nem lesz megbüntetve, ha nem Clinton-éra szavaz
    4, forradalom a javából, de nem tudom mi az, hogy fülkeforradalom.
    5,Clintonékat utálják ott általában
    6, mert a média csak Clintonnak dolgozott,jól lepénzelték.
    7,nem lesz világháború
    8. nem lesz Hitler, ő neve Trump
    9, Hogy lelövi valaki, az lehetséges
    10, nem kell hinni a baloldalnak, ez ilyen egyszertű.
    11.Már tudhatnád, hogy ez a baloldal nemzetközi politikája.

  • Kedves Tóth Péter,
    néhány kérdésedre válaszolnék, mert én elég közel élek az USA-hoz.
    Mielőtt válaszolnék arra hívom fel a figyelmed, hogy a baloldal éppen olyan rémhírterjesztő Amerikában, mint mindenhol a nagyvilágban.
    1, nem lesz sem nácizmus, sem fasizmus!
    2, nem lesznek táborok
    3, senki nem lesz megbüntetve, ha nem Clinton-éra szavaz
    4, forradalom a javából, de nem tudom mi az, hogy fülkeforradalom.

    MÁR MEGINT NEM AKARJÁK, HOGY ÁTMENJEN A VÁLASZOM:
    5,Clintonékat utálják ott általában
    6, mert a média csak Clintonnak dolgozott,jól lepénzelték.
    7,nem lesz világháború
    8. nem lesz Hitler, ő neve Trump
    9, Hogy lelövi valaki, az lehetséges
    10, nem kell hinni a baloldalnak, ez ilyen egyszertű.
    11.Már tudhatnád, hogy ez a baloldal nemzetközi politikája.

  • Kedves Tóth Péter,
    néhány kérdésedre válaszolnék, mert én elég közel élek az USA-hoz.
    Mielőtt válaszolnék arra hívom fel a figyelmed, hogy a baloldal éppen olyan rémhírterjesztő Amerikában, mint mindenhol a nagyvilágban.
    1, nem lesz sem nácizmus, sem fasizmus!
    2, nem lesznek táborok
    3, senki nem lesz megbüntetve, ha nem Clinton-éra szavaz
    4, forradalom a javából, de nem tudom mi az, hogy fülkeforradalom.

    Azt írja a szerver, hogy „azonos beírás! ” NEM IGAZ, nem akarják átengedni.

    MÁR MEGINT NEM AKARJÁK, HOGY ÁTMENJEN A VÁLASZOM:
    5,Clintonékat utálják ott általában
    6, mert a média csak Clintonnak dolgozott,jól lepénzelték.
    7,nem lesz világháború
    8. nem lesz Hitler, ő neve Trump
    9, Hogy lelövi valaki, az lehetséges
    10, nem kell hinni a baloldalnak, ez ilyen egyszertű.
    11.Már tudhatnád, hogy ez a baloldal nemzetközi politikája.

  • tóth péter
    2016 november 10
    3:06 du.

    Péter,

    1., Amerikában most akkor “nácizmus ” lesz,vagy netán
    fasizmus?

    -Egyik se, ott csak KKK van, de nem oszt vagy szoroz

    2., Lehet , hogy még bizonyos “táborokat ” is fognak
    készíteni?

    -Már megvan. Úgy hívják, hogy FEMA

    3., Bizonyos emberek begyűjtése és kivégzése is meg fog
    kezdődni?

    -Az már régen folyamatban van az élelmiszer iparon és az egészségügyön keresztül, avval, hogy nem kell őket gyűjteni, mennek maguktól meg még fizetnek is érte

    4., Fülkeforradalom történt , vagy nem?

    -Nem, olyan csak MO van

    5., Miért nem az amerikai baloldalra szavaztak az
    emberek?

    -Mert nincs

    6a., Miért lehetett az amerikai ” független”
    hírforrásoktól folyamatosan azt hallani : Clintonné
    fog győzni,Ő áll előbbre ?

    -mert soknak benne volt a pénze a kampányba és minden biznic

    6b., Hogy ezt állították —attól már ez igaz is –azt
    hitték?Vagy ez az igazi újságírás???

    -Nem, náciktól átvett jól bejáródott propaganda módszer és ámerikában nagyon jól működik

    7., Akkor most jön a világháború? Ki fogja kirobbantani?
    Ez tényleg innentől kezdve komolyan lehetséges?
    Vagy csak ezeket rákiabálni ezen új elnökre -hogy
    rögtön járatódjon le?

    -Minden lehetséges. Potenciálisan Éleselméjű észak-Koreából az egyetlen akinek ez eszébe jutna.

    8., Nem bírom elhinni,hogy ez az ember “Hitler kettő”
    lesz!!!

    -No worries, más se, mert nem az. Donald J. Trump a neve és nincsenek rokonságban Adolf bácsival

    9., Vagy ahogy írják : különféle halál vár rá még
    beiktatása előtt???

    -Mindenkinek benne van a pakliba egy napon mikor eljön az ideje, különféle módon

    10., Számos egyéb kérdés is van még : mindez már a
    baloldal rémisztgetéséből született bennem ???

    -Nem. Ha iszol akkor nem szívjál füvet vagy fordítva mert paranoiát okoz. A szex egészségesebb…

    11., Miért is kell rögtön rémisztgetni????Ördögöt
    festeni a falra?

    -Mert vannak gyerek korban ragadt felnőttek akiket lehet manipulálni, nem rég volt Halloween és jól meglehet élni belőle

    A tapasztalatok alapján még egyetlen amerikai elnök se vitt végbe radikális változást. Ez a két fő jelölt volt és szerintem azért engedték be a játékba Trumpot, hogy Killaryt válasszák az emberek. Időközben kiderült a háttérben, hogy a közhangulat olyan az usa-ban, hogy muszáj volt megengedni, hogy Trumpot válasszák meg. Lehet, hogy ez most a háttérhatalomnak is új helyzet. A sok csérogás meg azért van mert rengeteg pénzt beleöltek Killaryba ami elúszott, ugyanis ezeket a pénzeket csakis érdekből adták. Ebből is látszik, hogy mekkora korrupt gépezet van mögötte. Szerintem ha Killary „nyerte” volna a választásokat akkor az usa-ban polgárháború tört volna ki. Ők nincsenek még hozzászokva, hogy megcsorbítják a szabadságjogokat. Az usa nem Svédország. Az amiket filmeken látsz abból szinte semmi nem igaz. Az usa az egy nyomortelep. Legutóbbi mérések szerint több mint 30 millió ember él a létminimum alatt, értsd híd alatt, utcán vagy elhagyatott helyen. Ezután meg rengetegen vannak akik szegények. Van egy néhány relatív jól menő hely amit használnak villogásra viszont az ország nagy része rémisztő.

  • charlie
    2016 november 10
    3:25 du.
    Char Lee komám. Olvasnivaló. Hátha ebből megérted. Ha nem, majd a kápóivadék nemzettezsvéred lefordítja neked. (Majd figyelem, mert cseppet hazudós..)

    http://www.vox.com/policy-and-politics/2016/11/7/12315574/electoral-college-explained-presidential-elections-2016

  • tóth péter
    2016 november 10
    3:06 du.
    a zusábnan már régóta diktatúra van, az igaz viszont, hogy nem az elnök a diktátor, az csak egy bohóc…még akkor is, ha most mind a szenátus mind a kongresszus és a legfelsőbb bíróság is a GOP kezébe került, de a két pártrendszer nem pártrendszer alapon az csak egy hülye és röhögényes vetésforgó abból a célból, hogy lehessen lengetni a nagy nemzeti zászlót baseball meccseken és lehet felkérni Beyon Cé-t hogy ordibáljon himnusz helyett ugyanakkor amikor vonnyák a zászlót huza vona…a GOP -t is irányíttya valaki (netuggyki) és az csak néha nevesedik még 2008 ban sem amikor megint kirabolták az államkasszát „megmentésnek híva eszt az operációt” kit is mentettek meg? és miért? Paulsson miért nincs még ma sem börtönben?

    a fiatal egyetemisták nem értik, nekik aszongyák és amit tapasztalnak az más… már mióta mexülettek… válasz nem lesz de sokakat le fognak még tartóztatni, a sajtó szabaccsága is meg lesz nyírbálva még jobban (már folyik az olajvezetékről cikket író újságíróné tárgyalása 45 év a tét mert dolgozott és megírta…)

    milyen kérdéseid vannak? és mit akarsz tudni…kérdezd meg a texas alsó i farmert meg a Louisiana-i kocsmárost, hogy most hogyan érzik magukat, miután teljesűlt a vágyuk és rájöttek már megint át vannak vágva azon a magas palánkon…na nem azon ami mexico és texas között nem lesz hanem a guantanamó-i meg a maszek börtönök rabszolgái akik jórészt négerek meg Madoff

    kérdezz nyugodtan…van még

  • tóth péter
    2016 november 10
    3:06 du.

    mivel eltünt amit írtam egy pár perccel ezelőtt, röviden:

    költözz oda és dolgozz …főleg délközép tartományokban

  • tóth péter
    2016 november 10
    3:06 du.

    az összes kérdésedre egyetlen válasz van (nem csak az enyém, leginkább plagizálom) nézd meg a Steven Colbert 2016.nov. 10–ki show jának első 15 percét!!!!

    annyit megjegyzek, láttam és most megnyugodtam, jól látom amit látok… Drumpf az usa president elect-je kijelölte a kabinetjét és azokat akik az országot irányítani fogjaák az égisze alatt: az összes politikai szemétládából kivakart üledéket (vagy ahogy Colbert mondja: ezt lehet találni a kiszárított mocsárban) maga köré gyűjti…és Omarosa az egyetlen fekete bőrű nő aki neki kampányolt az direktbe bemondta, hogy: vigyázzatok mindannyian akik ellene mertetek szólni, mert a bosszúállás ideje eljött és mindenki meg fogja kapni kellő bűntetését mert nem hódolt …

  • Kedves Peter!

    Mar valaszoltak paran a kerdeseidre amig dolgozni voltam, de adnek hozza ezt-azt, ha nem banod:

    1., Amerikában most akkor “nácizmus ” lesz,vagy netán
    fasizmus?

    Remelem ezt csak viccbol kerdezted. A tarsadalmi forma marad ugyanaz, ahogy Magyarorszagon is demokracia van Orban alatt is. Nem kell az elvtarsak hulyesegeire odafigyelni.

    2., Lehet , hogy még bizonyos “táborokat ” is fognak
    készíteni?

    Mar vannak, es nem tudjuk kiknek. De konnyen lehet, hogy deportalashoz elokeszitendo epitenek meg tobbet is. Van boven kiket deportalni – es nem azert, mert maskepp gondolkodnak.
    Azok (a sok bunko amerikai bolsi) onkent probal Kanadaba „menekulni”. Nem lenne kulonben rossz otlet egy „populacio-csere” Kanada es Amerika kozott ugy, hogy az osszes bolsi Kanadaban elne, a normalis emberek pedig Amerikaban. Erdekes kep lenne, amint husz ev mulva a kanadaiak csusznanak-kusznanak elottunk, hogy adjunk nekik enni.

    3., Bizonyos emberek begyűjtése és kivégzése is meg fog
    kezdődni?

    lasd fenn. Begyujtes lehetseges, ami az illegalisokat illeti.

    4., Fülkeforradalom történt , vagy nem?

    Nem. Az tortent csupan, hogy a 2 millio halott es az 5 millio illegalis akik Hillary-ra valasztottak nem lett eleg a swindlihez.

    5., Miért nem az amerikai baloldalra szavaztak az
    emberek?

    Ha a Hillary nem allitotta volna felre a Sanderst, szerintem ot valasztottak volna meg. A Clinton csaladbol mar a bolsiknak is eleguk van.

    6., Miért lehetett az amerikai ” független”
    hírforrásoktól folyamatosan azt hallani : Clintonné
    fog győzni,Ő áll előbbre ?
    Hogy ezt állították —attól már ez igaz is –azt
    hitték?Vagy ez az igazi újságírás???

    Ez az igazi bolsi ujsagiras. Szerintem az a celja az ilyen elozetes felmereseknek, hogy a media sulykolja azon valasztoknak, akik nem a media udvoskejere akarnak valasztani, hogy: „Latjatok feleim szumtukkel, isa nincs ertelme elmenni a valasztasokra, a masik fel mar gyozott is”.
    Tobbnyire igazuk is van kulonben, mert valoban nem sok ertelme van elmenni a valasztasokra, amilyen jeloltek szoktak lenni. Most azonban volt ertelme szavazni Amerikaban.

    7., Akkor most jön a világháború? Ki fogja kirobbantani?
    Ez tényleg innentől kezdve komolyan lehetséges?
    Vagy csak ezeket rákiabálni ezen új elnökre -hogy
    rögtön járatódjon le?

    Bolsi propaganda. Epp Trump az, aki meg fogja gatolni a vilaghaborut.

    8., Nem bírom elhinni,hogy ez az ember “Hitler kettő”
    lesz!!!

    Jol hiszed.

    11., Miért is kell rögtön rémisztgetni????Ördögöt
    festeni a falra?

    Ez a bolsi propaganda. De jobb is egy, kulonben meg az emberek a bolsikra valasztananak.

  • Kedves Charlie!

    Koszi! Az a cikk Indiaval kapcsolatban szamomra is meglepo. Nem hittem volna, hogy ezt valaha es barhol is megtennek.

    Es ha mar itt tartunk Falusi elvtarstol bocsanatot kell kerjek, hogy legutobb albunkonak hivtam es Bandinkat neveztem ki fobunkonak. Ez kizart dolog.
    Bandink, ha szeret is hulyezni, szemelyeskedni, azt kizarolag a szemellyel teszi, es nem a szuleit emlegeti ilyen vagy olyan formaban. Tehat matol fogva Falusi elvtars a fobunko itt. Talan epp ezert valasztotta a falusi nevet maganak, ki tudja.

    Ami linket kuldott neked fobunko, abban amit irnak, az ugy van. Kanadaban is ugyanez megy lenyegeben. Nem az ossz-szavazat szamit, hanem a valasztokeruletek szamanak megnyerese. (Ez az egyik oka annak hogy eddig ketszer mentem el valasztasra Kanadaban 31 ev alatt.)
    Ez egy elegge bugyuta valasztasi rendszer, de ugy latszik errefele kedvelik ezt.
    Csak akkor fedezik fel a rendszer hibajat, amikor a nem kivant fel nyer ugy, hogy kozben gyakorlatilag elvesztette a valasztasokat.
    Talan azert nem akarnak valtoztatni rajta, mert tobbnyire a valasztokeruletek es a valasztok szamanak tobbsege tobbnyire arra szavazott, aki nyert.

  • Kedves Charlie!

    Nnna, hat jol ki magyar fejeztem magam…

    Azt akartam mondani, hogy legtobbszor az fordul elo, hogy valasztokeruletek tobbseget, es a tobbsegi szavazatot is ugyanaz a szemely kapja/nyeri el.

  • Falusi, annyit kisilabizáltam, hogy szar a választási rendszer, nincs igazság, Clintonné több szavazatot kapott, pezseg a „tahó” vidék és a liberális városok ellentét, stb, stb.
    Magyarországon már betéve tudjuk a fejünkbe vert igazságot, most rátok került a sor, hogy bemagoljátok:
    A győztesnek mindig igaza van!

  • Nem nagyon lehet mit kezdeni azzal, aki szerint „kézzelfoghatóbb” egy cifra papír, amire egy szám van nyomtatva, mint a számlapénz.
    Fogalmam sincs, melyik család a világ legnagyobb „bűnbandája” – őszintén szólva nem is nagyon érdekel, hiszen eddig kevés esetben sikerült bizonyítani a tételes jogsértést.
    A legálnokabb bűnöző viszont biztosan az, aki visszaél az ún. „egyszerű” emberek bizalmával, sőt olyasmikre uszítja őket,amit maga nem elég erős és nem elég bátor megtenni.
    Valaki itt fent úgy véli: lehet, hogy Almási Anna szerint boldog volt az európai 70 békés év, de itt huszon-harminc éves embereknek nincs lakásuk, gyerekük. Nos az én fiam a nagymama 32 nm-es lakásába született, ahol a nagymama átadta a egyetlen szobát – ő meg a konyhában lakott. És nem voltunk egyedül. Elmúltam 30, amikor először megadatott a saját fürdőszoba élménye – egy életre szóló eladósodás fejében.
    Nem, nem örülök, ha a fiatalok nem élnek jobban, mint mi, annak idején. És van egy alapvető különbség: előttünk az „enyhülés” évei álltak, azzal a reménnyel, hogy lehetséges a „békés egymás mellett élés” népek és eszmék között. Erre jönnek a vicsorgó „hazaffyak”, meg a sunyi „nemzetvezetők”, és elrémülten látjuk, milyen könnyű egymásnak ugrasztani a nyomorultakat. Az állásban lévőt az állástalannal, a lakásrészlettel küzdőt a hajléktalannal, a „csak” alkoholistát a kábszeressel.

  • Starchild Mi a baj a Halloween-nal? Miért baj, ha a felnőttek nagy része nem felejt el játszani? Nem igazán értem. Tudom, divat ócsárolni mindent, ami nem magyar ünnep, de hát ez ráadásul nem is amerikai. A gyerekek nagyon élvezik, akkor miért baj?
    Netán a kelták is bolsik voltak, mint mindenki „Moshe” olvasatában? A játékos ember nem hülyét jelent és nem ostobát. Bizony nem.

  • charlie
    2016 november 11
    3:15 de.
    Char Lee, jkomám.
    Választási rendszerekklkapcsolatban nincs olyan, hogy igazság..
    Logika ugyan van benne, de nemigazán mutatja az igényt, a népesség véleményét..

  • Llanfair
    2016 november 11
    5:56 de.

    Nem lenne semmi bajom a Halloweenel ha tényleg az igazi kelta hagyomány szerint ünnepelnék. Amivel bajom van, hogy mint a karácsonyból, ebből is valami olyan hülyeséget csináltak aminek semmi köze az eredeti ünnephez. Mindkettő valamilyen formában a fény ünnepe viszont csináltak belőlük olyasmit ami inkább csak pénzről szól. Annyi különbség, hogy Halloween tele van minden ijesztgetős, rémisztős dolgokkal. Persze a gyerekek élvezik miután nagyobbak lesznek mert pár hónapra előre összeszedik az édességet amit felzabálnak két hét alatt. Arra se kaptam még senkitől se konkrét választ, hogy mi az értelme legyilkolt tetemeket, sírokat, felakasztott emberbábukat, stb, kitenni és kisgyerekeket ijesztgetni vele. Aztán csodálkozunk, hogy milyen sötét elméjűek lesznek mikor felnőnek.

    „Netán a kelták is bolsik voltak, mint mindenki “Moshe” olvasatában? A játékos ember nem hülyét jelent és nem ostobát. Bizony nem.”

    Ez meg az a rész ahol kezded kiforgatni az ember szavát mert, hogy ilyen nem hangzott el.

  • Starchild Az édességet be lehet osztani, azért vannak a szülők.
    Édesség után egy órával fogmosás, a fogakkal sem lesz baj.
    A haláltól nem kell félni, itt egészen másképpen viszonyulnak a halálhoz. Lehet ezért is. Belenevetnek a halál arcába.
    Nálunk nem láttam még legyilkolt tetemeket, és felakasztott embereket. A legdurvább az volt, mikor a szomszéd fiú kiugrott a kukából. 🙂 A jelmezes boldog gyermekek pedig inkább kedvesek a szívnek. Nagyon boldogok tudnak lenni, és ez nem csak az esti csoki miatt van. A készülődés is összehozza az embereket, sok időt töltenek együtt.
    Az, hogy valakik szeretnének megélni belőle, az természetes. Nem kötelező, ellen lehet állni.
    Az ünnepek átalakulnak. A „multikultival” alakulnak az ünnepek is. Nem hiszem, hogy baj, kialakul majd ez is, mint minden más. A haladást nem lehet megállítani, hiába szeretnénk. A régi kelta ünnepet nem lehet kopírozni, hiszen simán csak babona.
    De ünnepelni kell, és jó. Túlkapások pedig mindig voltak és lesznek. Mitől lesznek sötétek a gyerekek? Az lehet egy válástól, vagy részeges apától, illetve a filmes (komputerjátékos) erőszaktól is. Ezek nagyobb veszélyek szerintem. De ezek is személyre szabottak, van aki sötét lesz, van aki nem.

  • Llanfair
    2016 november 11
    10:54 de.

    Igazad van de Kanada nem Írország és hidd el neked se tetszene éppen minden ahogy itt csinálják. Már kezdik egy kicsit visszafogni magukat de még mindig csinálnak morbid dolgokat. Természetesen ne én legyek a mérce ebben az ügyben, távol áll tőlem és nem is érdekel.

  • Starchild Mindig vannak túlkapások, míg ki nem alakul a „jó rendszer”. Kanadához nem tudok hozzászólni, sajnos még nem volt szerencsém ott lenni, de dolgozom rajta. Egy híd az Óceánon sokat lendítene a dolgon. 🙂
    Az is baj, hogy mindig vannak akik túl akarják licitálni a beváltat, és marhaságokat csinálnak. Ezt polgárpukkasztásnak hívják, pedig csak ostobaság. A világ így alakul, csak nem mindig jó irányba. Sosem lesz olyan, ami mindenkinek tetszik. Sajnos.
    De ünnepelni kell, ünnepelni jó. Mi például mindig ünnepi asztalnál étkezünk, mindig van gyertya és virág az asztalon.

  • Llanfair
    2016 november 11
    10:54 de.
    Apró különbség a Halloween és a halottak napja között, hogy az egyik a halállal kötözködik, a másik meg megemlékezik az elhunytakról.
    Pontosabban a pogány szokás szerint a boszorkányok, démonok, kísértetek ünnepe. A kereszténységben meg az üdvözült lelkek emléknapja, amihez másnap kiegészül a halottainkra való emlékezéssel.

  • Don Ovuz Tudom. Ezért tartjuk meg mind a kettőt. Mint ahogy a Hanukkah-t is megüljük, Karácsonyt is, és most 25-én a Hálaadást is. Szerintem nem zárják ki egymást. De úgy gondolom, a halottak napjára nem kell nap, akit szerettem, minden nap eszembe jut.
    A halállal pedig azért kötözködünk, mert valójában félünk tőle.

  • Kedves Talalom!

    ” A legálnokabb bűnöző viszont biztosan az, aki visszaél az ún. “egyszerű” emberek bizalmával ”

    Kicsit ugyan hosszu, de ez a Clintonne masodik keresztneve.

    xxx

    Kedves Llanfair!

    ” A halállal pedig azért kötözködünk, mert valójában félünk tőle. ”

    Felunk??? Hiszen a halal az igazi Megvalto, nem a Jezus, vagy a tobbi aki annak kepzelte magat. 🙂
    (Tessek most lenacizni csak azert, mert nem hiszek egyik „szent” konyvben sem.)

    Mellesleg a Starchildnak igazat adok Hollow-weeny ugyben. Mar csak az hianyzik, amit Magyarorzagon csinaltak Husvetkor, hogy locsolkodas alkalmabol berugattak meg a 8-10 eves gyerekeket is, raadasul palinkaval.
    Persze meg kell hagyni, hogy en mar eleve irtozom mindenfele „unneptol”, tehat lehet hogy van bennem egy kis eloitelet evvel kapcsolatban.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe Nem tudhatom, hogy Jézus megváltó volt vagy nem. Ezt senki sem tudhatja. Te tévesztesz most valakivel, ezt nem nekem akartad írni, nem én akarok itt téríteni.
    Vittem én mentővel papot, aki rettegett a haláltól, ilyen az emberi természet.
    A locsolkodást akkor hagytam abba, mikor itatni akartak. Nem ittam és kész. Itt nem alkoholt adnak, hanem csokoládét Halloween-kor. Az is okozhat függőséget, de azért mégsem olyan veszélyes. Én 58 éve hadat viselek ellene, de vesztésre állok. 🙂
    Szeretem az ünnepeket, de családban szoktuk elintézni. Szép szín a szürke, de érdemes kiszínezni. Mi sokat színezzünk.
    Azért mert sok ember nem tud ünnepelni, azért az értelmes emberektől ne vegyék el az ünneplést.

  • Starchild

    Én is idegenkedem a külföldről importált ünnepektől. De ez a Halloween nekem azért érdekes, mert ahol gyerekkoromban laktunk (Kanizsa), azon a településen ez a keltának nevezett ünnep megvolt helyi népszokásként. Amíg nem hallottam a halloween-ről, addig azt hittem, hogy valami ősi pogány magyar szokás a halottak napja körül a töklámpás és az ijesztgetés.

    Arra gondolok, amikor felszabadították Kanizsát a törökök alól, nem csak a törökök egy része maradt ott, hanem az üres házakba a Szent Liga katonáinak egy része is betelepült. Akik lehettek akár írek is.

  • Moshe Akiva

    Gondolod, nincs hatalma az istennek arra, hogy örök életünk legyen? Én nem nácizlak le, mert a fiam sem hisz. Viszont, úgy él, mintha hívő lenne.

  • Jani:
    Gondolod, nincs hatalma az istennek arra, hogy örök életünk legyen?

    Nem tudom. Hatalma talán éppen lenne hozzá, de az irgalmassága megakadályozza.

  • Kedves Llanfair!

    “ Nem tudhatom, hogy Jézus megváltó volt vagy nem. Ezt senki sem tudhatja. Te tévesztesz most valakivel, ezt nem nekem akartad írni, nem én akarok itt téríteni. “

    Csak viccelodtem – felig-meddig.

    ” Itt nem alkoholt adnak, hanem csokoládét Halloween-kor. Az is okozhat függőséget, de azért mégsem olyan veszélyes. Én 58 éve hadat viselek ellene, de vesztésre állok. “

    Allitolag egeszseges kis mennyisegben. En a kanadai szokasok kapcsan irtam, hogy mar csak az hianyzik, hogy alkoholt adjanak a gyerekeknek.

    ” Azért mert sok ember nem tud ünnepelni, azért az értelmes emberektől ne vegyék el az ünneplést. “

    Nincs szandekomban elvenni senkitol. Kellemes unnepeket!
    En viszont ugy vagyok vele, hogy undorodom attol, amikor az ev egy napjan emlexunk valamire, unnepeljuk, aztan a masik 364 nap soran nagy ivben beleszarunk az egeszbe, vagy eppen pont az ellenkezojet csinaljuk annak, amit azon az egy napon alszent modon unneplunk. Ennyi az egesz.

    Xxx

    Kedves Jani!

    “ Arra gondolok, amikor felszabadították Kanizsát a törökök alól, nem csak a törökök egy része maradt ott, hanem az üres házakba a Szent Liga katonáinak egy része is betelepült. Akik lehettek akár írek is. “

    Lehet. A mi kornyekunkon is divat volt a toklampazas, bar csinaltak az ev barmely napjan, ha valakire ra akartak hozni a szivbajt.

    “ Gondolod, nincs hatalma az istennek arra, hogy örök életünk legyen? “

    En hiszek abban, hogy a testunk halala utan a lelkunk tovabb el az 5. dimenzioban. Bizonyitani nem tudom persze es azt sem tudom hogy ott az az elet orokketarto lesz-e vagy sem.

    Xxx

    Kedves Belzebub!

    “ Gondolod, nincs hatalma az istennek arra, hogy örök életünk legyen?

    · Nem tudom. Hatalma talán éppen lenne hozzá, de az irgalmassága megakadályozza. “

    Bar kicsit ki lett forgatva az ertelme annak amit a Jani kerdezett, azert meg tenyleg vicces.

  • Llanfair
    2016 november 11
    1:42 du.

    „A halállal pedig azért kötözködünk, mert valójában félünk tőle.”

    Az emberi gyarlóságnak a csírája abban rejlik, hogy nagyon régen egyes elvtársak kitalálták, hogy csak egyszer élünk és ez miatt félni kell a haláltól mert akkor mindennek vége. Aztán, hogy fokozzák a félelmet ez mellé beültették a bűntudat csíráját is avval „reménnyel”, hogy feltámadunk és el kell számolni földi bűneinkkel az Úr előtt. Az Úr pedig olyan gonosz, hogy mindenkit a pokolba küld aki bűnös. Évszázadokon át az emberiséget rabságban tartják a mindenféle agymosó dogmákkal.
    Akkor most tisztázzunk le néhány dolgot:
    -Félelem, magyar szó ami azt jelenti, hogy fél elem, tehát nem egész. Ha nincs fél elem akkor egészség van. Aki fél az nem egész.
    -Halál, szintén magyar szó, azt jelenti, hogy halal, azaz a jelenlegi élet elért a Halak korszakához ami összegzés, befejezést és kilépést jelent.
    Az ember teste miután elöregszik elhal viszont a tudat megmarad. Úgy is hívják, hogy szentlélek. Amit tettél az életedben annak te fogod viselni a következményeit, legyen jó vagy rossz. Ha nem ebben az életedben akkor valamelyik következőben. Legtöbb ember bele esik abba a csapdába, hogy nem számít mert úgyis egyszer élünk aztán meg jönnek a meglepetések. Valójában legtöbb vallási könyv leírja a teremtés működését is de köszönve a hozzá nemértéshez félre van magyarázva. Pl. a magyar népmesék mindjárt a legelején egy nagy titkot mondanak el: „Hol volt, hol nem volt…” ami mindjárt elmondja, hogy minden rezeg amihez a Teremtő adja az órajelet. „Tudományosan” még nem bizonyítható mert a jelenlegi tudomány le van korlátozva a fény sebességre viszont a teremtés jóval magasabb rezgés számon működik.

  • jani
    2016 november 11
    6:24 du.

    Hát most így ahogy mondod nekem is beugrott, hogy annak idején Törökkanizsán nagyszüleimnél mi is faragtunk tököt, hogy távol tartjuk a rossz szellemeket minden szentek előtt. Az ijesztgetés szerintem már csak velejárója volt az eseménynek.
    Ha ugyanarról a bánáti helységről beszélünk akkor ott jobbára betelepített vadrácok meg cérnagóracok vannak. Magyar lakosság meg alig mivel akik túlélték a nagy szovjet „felszabadítást” meg a partizán népírtást azok már szinte mind kihaltak. A háború utáni generáció az szinte mind el ment mivel nem igazán tudtak „beintegrálódni” a balkáni vadállatok közé.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe Bocs. Felreertettel. A csokival szemben allok vesztesre, az alkohollal elbirok.
    Irtam, a halottainkra minden nap emlekezunk(en) d
    e nem lehet minden nap halottak napjat tartani. Nem egeszseges. Az tenyleg kinos, mikor nonapra valaki viragot visz, mikor egesz evben veri a feleseget. Az alkohollal kinalas locsolaskor egy szornyu metely, olyasfele ferfiva avatas. Gyilkos ostobasag, buncselekmeny. Remelem Halloween sosem jut el oda.

  • Starchild Egy kicsit leegyszerusitetted a kepletet.

  • Starchild

    Én a zalai Nagykanizsáról beszéltem (ott is voltak törökök). Azért írtam simán Kanizsát, mert ezen belül Nagy-és Kiskanizsa két külön világ. Ugyanakkor valami közöm mégis van a Tisza parti Kanizsához is, mert anyai nagyszüleim Bácskából települtek Zalába.

    Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Halloween nem is biztos, hogy csupán kelta eredetű népszokás, illetve a hivatalos néprajz nem ismeri annak magyar változatát.

  • Figyelő : A fülkeforradalom alatt körülbelül ezt értik :

    …”Azt akarják vele érzékeltetni, hogy a nép forradalmi változásokat kívánt, és arra hatalmazta fel őket, hogy vigyék végig és fejezzék be a rendszerváltó átalakításokat”…Mármint a Fideszt a 2010-es választások után.Orbánnak tulajdonítják e kifejezés megfogalmazását.
    Kb.ez történt most Amerikában.
    Kedves Hozzászólók : Köszönöm mindenkinek a kérdéseimre való reagálását ,jól megvilágítottátok számomra ,mi is zajlik ott Amerikában , lehet,hogy Európában sok mindent onnan másolnak a politikusok ??? Úgy látom mindig kell a sorok között is olvasni az életben,mert sokszor a valódi igazság ott van elrejtve.A félrevezetés nagy taktikája zajlik szeretett USA-nkbank.
    Bár r..36-snak válaszában nem mindent értettem meg,de kegyetlenül dolgozom rajta,hogy egy szinten gondolkodjunk és akkor már sima az ügy.
    Megköszönő üdvözlettel mindenkinek.

  • Kedves Starchild!

    “ “Hol volt, hol nem volt…” ami mindjárt elmondja, hogy minden rezeg amihez a Teremtő adja az órajelet. “

    El Vancouverben egy magyar baratom, aki, amikor be van rugva felhiv telefonon. (Surun hiv.)
    O most, igy 52 evesen jott ra arra, hogy megicsak letezik egy Teremto. Viszont kicsit maskepp latja, nem a Judeo-Kereszteny szemszogbol.

    Nem nagyon ertem hogy mit mond (es nem kuldi az interneten a konyveket, amiket megigert) de emlitett valamit egy japan tudosrol, aki egy vizcseppet figyelt (electon?)mikroszkop alatt es azt vette eszre allitolag, hogy amikor szepen beszelt a vizhez, akkor az szepen rezgett, de amint nekiallt szidni a viz anyjat, mindjart csunyan rezgett.
    Errol beszelsz te is?

    “ A háború utáni generáció az szinte mind el ment mivel nem igazán tudtak “beintegrálódni” a balkáni vadállatok közé. “

    Ennyire rosszak voltak?

    Xxx

    Kedves Tóth Péter!

    “ Úgy látom mindig kell a sorok között is olvasni az életben,mert sokszor a valódi igazság ott van elrejtve.”

    Egyreszt ezert, masreszt pedig olyan informaciok bukkannak elo onnan, amiket amugy nem akarnak az orrunkra kotni az agymosok.

  • Moshe Akiva
    2016 november 14
    12:58 de.

    Moshe,
    Itt a link a víz kristályosodását vizsgáló dokiról:

    „http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html”
    Lehet benne hinni meg nem is. Hozzáállás kérdése.

    „Ennyire rosszak voltak?”
    Ennyire. Arról van szó, hogy miután kiirtották a magyar és a sváb lakosságot Délvidéken az üresen maradt házakba kényszer telepítettek lent délről, bosznia, montenegró területéről szerbeket és montenegróiakat. Pl. a falu ahol én éltem volt egy utca amit úgy hívtak, hogy „gránic”, ami határt jelent. Gyerek koromban fingom nem volt, hogy igazából honnan jött ez az elnevezés. Avval magyarázták az idősebbek, hogy azon az utcán túl egész a Tiszáig főleg szerbek lakják. Az egész iskolás időszakot úgy éltük meg, hogy habár testvériség-egység volt, a szerb gyerekek egyes része igen ellenszenvesen viselkedtek és előfordult elég sűrűn, hogy falkákban megvárták a magyar gyereket és megverték őket. Velem is fordultak elő ilyen konfliktusok, viszont volt egy hortobágyi ustorom(olyan korbács szerűség) és avval jártam az iskolába. Elég volt csak elővenni az utcán. Sokáig nem tudtuk, hogy honnan van ez a sok gyűlölet egyes szerbekbe. Később miután miután a cocjalizmus nem volt már divat az idősebbek is elmerték mondani, hogy mi volt. Az én falumba attól az utcától lefelé a Tiszáig szinte minden magyart belőttek a partizánok a Tiszába és a helyükre lenti szerbeket hoztak. Mivel őket is kényszerrel telepítettek oda ennél fogva a magyarságot hibáztatták és gyűlölték, oly annyira, hogy még a mostani generáció is gyűlöli a magyarságot. Azt meg kell jegyeznem, hogy a tősgyökeres délvidéki szerbekkel ilyen gond nem volt és nem sok van köztük akik támogatnák a jelenkori szerb nacionalizmust.

    A teremtővel kapcsolatos dolgok ha érdekelnek akkor el tudom küldeni a linket az emailedre. Nem ide való téma meg amúgy is egyes elvtársaknál, elvtársnőknél kiverné biztosítékot….

  • jani
    2016 november 12
    7:59 de.
    „Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Halloween nem is biztos, hogy csupán kelta eredetű népszokás, illetve a hivatalos néprajz nem ismeri annak magyar változatát.”

    Bizonyára érdemes lenne utána nézni, hogy ki kitől mite vett át. Szerintem lenne ott is meglepi. A hivatalos néprajz és történelem már nagyon bedőlni látszik…

  • Kedves Starchild!

    Koszi! Kis szuszakolas utan ugyan, de bejott a site.

    Nem lehet, hogy ez csupan egy biznic? (Lehet neki kuldeni vizet onnan ahol lax, es o majd megmondja, hogy jo-e a viz, vagy sem.)

    Amit a hajdani Jugoszlaviarol irsz erdekes. Talalkoztam itt Kanadaban regebben ket magyarral is, akik Jugobol jottek. Az egyikuk kicsit beszedesebb volt, de o is csak annyit mondott, hogy volt egy erezheto megkulonboztetes, azaz ha magyar voltal nehezebb volt elobbre jutni.
    No meg volt egy kis magyar internet-baratnom Adarol (de ezt asszem mondtam a Skype-on – nem jut eszembe a neve) o hozzad hasonlo stilusban beszelt a szerbekrol.

    A kb 50 000 fonyi magyar legyilkolasarol olvastam, amit a haboru utan vittek vegbe a partizanok (allitolag meg a szovjet tisztek is meg voltak rokonyodve tole) de a betelepitesekrol meg nem olvastam.

    Kuldd el a link-eket nyugodtan. Koszi elore is.

    A japan site-ot nezegetve (ahol a nepdaltol a viz szepen kristalyosodik ki) es a balkani emberekrol olvasva eszembe jutott valami. Van egy tobbnyire balkani zeneszekbol allo zenekar, a Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.
    Ha jol remlik 5 vagy 6 allando tagjuk van, a tobbi „nomad”. Mivel nepdalokat, illetve regebben irt zsido vallasi dalokat is eloadnak, es otvozik a cigany, zsido, del-amerikai es balkan nepzeneket, nekem tetszenek.

    https://www.youtube.com/watch?v=KVc6rywClWk

    Akkor akadtam ki csak egy kicsit, amikor a Verzo(szivu) Szandra (az enekesnojuk Sandra Sangiao) egyszercsak tiszteleg es azt enekli, hogy „commandante Che Guevara”. Tehat ok is bolsik. De a zene annyira kivalo, hogy ha kibirod az elso 9 percig (akkor jelenik meg a Sandra) utana mar nem tudod kikapcsolni. Persze csak ha szereted a balkani nepzenet is. 🙂

  • Moshe Akiva
    2016 november 14
    11:44 de.

    „Nem lehet, hogy ez csupan egy biznic?”

    Moshe,
    Nemigazán. A víznek van egy „információt” átvevő, hordozó és megtartó tulajdonsága. Pl. a homeopátia ezen alapszik. Mondjuk ez miatt nem lenne túl okos dolog vizet küldeni Japánba mert útközben is még „összeszhet” ezt-azt. Mivel „mainstream” tudománynak még ebből nincs haszna addig nem is fogják kutatni rendesen. De gondolom ezt már te is tudod. A vitaminok és a nyomelemek se voltak érdekesek addig még az emberek nem kezdtek elfordulni a big pharmától, aztán most nézd meg tele van a polc velük.

    „Amit a hajdani Jugoszlaviarol irsz erdekes”

    Igen. Nagyon sokáig nem is lehetett beszélni róla. A pontos áldozatok számát nem tudni, még kutatás alatt van. A szerb testvírek nem igazán akarják kideríteni, hogy az őseik milyen vérengző vadak voltak és még mái napig is ők ezt úgy könyvelik el, hogy felszabadították a lakosságot a fasizmus alól. Feltehetően 30000-50000 körül lehetnek az áldozatok, sőt ez mellet sok ingatlant is elkoboztak amit nemgazán akarnak visszaadni. 2015-ben hoztak egy restitúciós törvényt ami felmenti a délvidéki magyarokat a kollektív bűnösség alól, de csak 2015-től. Szóval, ennyire gerinctelen a szerb állam és az ottani „magyar” csatlósaik.

    Küldtem egy emailt is, majd nézd meg.