A magyarok lassan már mindenkit gyűlölnek

2016 november 17 1:37 du.57 hozzászólás

Minden negyedik magyarországi magyar nem akarna erdélyi magyar szármarzású szomszédot. A józan erdélyi magyarnak viszont aligha vígasz, hogy őket legalább kevésbé utálják Magyarországon mint mondjuk a szíriai keresztényeket, az arabokat, az amerikaiakat, a zsidókat, vagy éppen a romákat. Csütörtökön két külön felmérés jelent meg Magyarországon, amely a rekordszintű idegengyűlöletet méri a magyar társadalomban. A rendszerváltás óta soha nem volt olyen elterjedt  a gyűlölet a magyarok közt, mint amilyen ma. Úgy látszik kimondottan hatásos a keresztény-konzervatív polgári kormány politikája. Ez derül ki a Tárki, illetve a Závecz Research tanulmányaiból.

A Závecz Research ezt a kérdést tette fel a reprezentatív felmérés válaszadóinak: „Ha kikérnék az Ön véleményét, hozzájárulását adná-e ahhoz, hogy a szomszédságába költözzön egy…”

Az eredmények szerint a magyarok

  • 79 százaléka nem engedné, hogy arab a szomszédságába költözzön
  • 68 százaléka nem engedné, hogy cigány a szomszédságába költözzön
  • 65 százaléka nem engedné, hogy szíriai keresztény a szomszédságába költözzön
  • 55 százaléka nem engedné, hogy homoszexuális a szomszédságába költözzön
  • 53 százaléka nem engedné, hogy kínai a szomszédságába költözzön
  • 50 százaléka nem engedné, hogy amerikai a szomszédságába költözzön
  • 49 százaléka nem engedné, hogy afrikai egyetemi hallgató a szomszédságába költözzön
  • 43 százaléka nem engedné, hogy zsidó a szomszédságába költözzön
  • 40 százaléka nem engedné, hogy rockzenész a szomszédságába költözzön
  • 24 százaléka nem engedné, hogy erdélyi magyar bevándorló a szomszédságába költözzön

magyarorszag-gyulolet

A Tárki szintén csütörtökön hozta nyilvánosságra legfrissebb adatait a magyar idegengyűlöletről. A felmérés szerint a felnőtt lakosság 58 százaléka idegenellenes. A Tárki arra is rámutat, hogy 1992-ben — pusztán két évvel a rendszerváltás után — ez az arány még csak 15 százalékon állt.

De az idegengyűlölet folyamatosan növekszik, amióta a Fidesz-KDNP van kormányan és különösen amióta beindították az Európai Unió legundorítóbb, kormány-által kezdeményezett félelem- és gyűlöletkampányát. 2012 előtt 30 százalékra volt tehető az idegenellenes magyarok aránya. 2015-re ez 40 százalékra emelkedett. Innen ugrott még 18 százalákot – az 58 százalékos szintre – a Fidesz-KDNP gyűlöletkampányának egyenes következményeként.

„Ilyen a gyűlölet lélektana: Az arc nélküli idegent könnyebb utálni és rettegni, mint azt, akit hús-vér személyként, esetleg szenvedő helyzetben látunk”–jegyzi a Tárki.

Sokszor mondtuk, de most kénytelenek vagyunk megismételni: a Fidesz-KDNP olyan súlyos károkat okoz a magyar társadalomban, amelyek csak évtizedek után orvosolhatók.

57 hozzászólás

  • es meg van pofajuk obegatni mert utalom oket….

  • Christopher Adam!
    Kérlek ne röhögtess, e 1000 fős reprezentatív felmérésnek a tényleges valósághoz 1:10000 az esélye az ország 10 milliós összlétszámához viszonyítva, tehát akár a csillagok állásából vagy kávézacc jóslásból is kihozhatták volna ezt az eredményt a tudományos szakértők. Mégha tegyük fel nem manipulát is az eredmény, akkor sem hiszem, hogy bármelyik európai országban kedvezőbb eredmények születtek volna, sőt valószínű siralmasabbak. Egyébbként meg kinek származik haszna az ilyen önlejárató „közvélemény kutatásokból”? Senkinek, csak az ellendukker bérhuhogóknak! Nagyon kíváncsi lennék a németek, hollandok, franciák és dánok őszinte véleményére is!

  • pl.ezért sem jó hazamenni.
    Félreértés elkerülése végett, nem azért írtam ezt, hogy igaz cikk állítása, hanem mert ez a légkör KÖLCSÖNÖS otthon.
    A baloldal utál mindenkit, aki nem ért vele egyet, felsorolás nélkül!

  • barlev
    2016 november 17
    1:56 du.
    Nos, bejelentkezett az első őszinte imádónk! Most már a ti eredményeitekre is nagyon kíváncsi lennék! Kössz tata, hasonló jókat!

  • Göllner András

    Ebből is jól látszik, hogy a magyarok idegengyűlölete, az igazságtalanságokkal szemben tanúsított passzívitása, a mindenkori kizsákmányolókkal kapcsolatos cinkossága nem egy genetikai defekt, hanem a tudatos nép-nevelés, magyarán mondva, nép-hülyítés következménye.

    Nem véletlen, hogy aki erre rá mutat, azt azonnal lehazaárulózza a nép-hülytésre szakosított tanári kar.

    Az se véletlen, hogy mind azokat akik itt kanadában gyakorolják a magyar nép-hülyítést, azokat kitűnteti, dijazza, és Körösi Csoma Sándor ösztöndíjasokkal stafírungozza, az Orbán féle kleptokrácia.

  • „Csak” ismétlődik Hunniában és a nagyvilágban is amit már ismerhetünk a két világháború közötti időkből. A fasisztoid kilengések a kapitalizmus velejárói időről időre. Kérdés mekkora lesz az újabb ( tulajdonképpen már pár éve elkezdődött ) világégés magnitudója.

  • A felmérés megmutatja, hogy a tapasztalati úton kialakult önvédelem még nem veszett ki a magyarságból. Hurrá!
    Persze olyan kérdéseket nem tettek fel, hogy:
    – szeretné-e, hogy dán nyugdíjas költözzön a szomszédságába?
    – szeretné-e, hogy sváb farmer költözzön a szomszédságába?
    – szeretné-e, hogy ír mérnök költözzön a szomszédságába?
    – szeretné-e, hogy francia borász költözzön a szomszédságába? satöbbi, satöbbi.

  • Göllner András, Jót nevettem beírásán. Mintha egy komcsi könyvből vágta volna ki.

  • Eleftheria
    2016 november 17
    2:33 du.
    Ezen gondolkozok egy ideje én is.
    Dőreség leredukálni egy nemzetre, és sajnálatos, hogy már nem is egy csenevész ág, hanem lassan erdővé sűrűsödött a jelenség.
    A trianon cikknél írta a szerző, hogy ideje kimászni a pad alól.
    Most azoknak mondom én is, hogy ideje kinézni a pad alól, mert a jelenség lassan újra lángra lobbantja a világot. Újra, mert ma már nem 44-et írunk, hanem 2016-ot.
    Mennyire egyszerű leredukálni egy népre, mert akkor nem kell szembenézni a tényekkel, hogy újra elönti a világot a szenny.
    Nem Magyarországot, nem csak Magyarországot, hanem a világot.
    Rasszista megnyilvánulások az Egyesült királyságban, rasszista megnyilvánulások az USA-ban, rasszista megnyilvánulások Kanadában….
    Mi kell még, hogy felébredjünk, itt nem lokális jelenségről beszélünk.

  • Figyelő
    2016 november 17
    2:17 du.
    Nem kell elhinni, minden áltudományos rémhírterjesztést, nyugodtan lehet Magyarországra jönni, csak a túláradó vendégszeretetünk tud néha kissé bosszantó lenni! A fenti reprezentatív felmérés valószínű kizárólag liberális és demokratikus politikusok meginterjúvolásával készült, az átlag kisember messze nem ilyen, pedig azok vannak katasztrófális többségben!

  • A migránskampány tényleg nagyon fárasztó volt, örülök, hogy túlvagyunk rajta. Azt Chris elfelejtette, hogy a magyar szavazók több, mint fele el se ment szavazni vagy bojkottálta a szavazást! Nem párezer ember, hanem a választásra jogosultak nagy része kb 4 millió ember!

    Pofám leszakad, hogy ezek után is azt kell hallgatni, hogy a magyarok ilyenek meg amolyanok. Mit csináljunk már, akasszuk föl magunkat a gyodára, mert az kielégítené a fotel liberálisok kényes ízlését is … ?!

  • Kedves Seres Robert, otthon jártaam, 2005-ben, 2006-ban is. Az utóbbit nem tudom elfelejteni, amig élek.
    Amig kettészakadt az ország ideológiailag, nem vágyom haza!

  • Göllner András
    2016 november 17
    2:22 du.

    Az EU most éppen a paksi bővítésre mondott igent, de sok más dolgot is elnéz Orbánnak a Merkel mutti.

    Az LMP-s Hadházy Ákos föltárt pl. trafik és iskolai ügyeket, hogyan osztják szét az oktatásra szánt EU-s pénzeket. Az EU ugyanúgy önti ide a százmilliárdokat, ami Farkas Flóri irodai bútorvásárlásaira megy el többek közt. Én pl. az LMP-re szavaztam legutóbb, mert nem tetszenek az igazságtalanságok, de semmi számonkérési lehetőségük nincs a kormány felé!

    A liberálisok magasról sz.rnak pl. arra, mi folyik a magyar oktatásban! Botrány. Ha egy volt szdsz-es még egyszer szájára veszi, hogy a magyar ember ilyen meg olyan, előveszem a nemlétező pisztolyom …

  • Don Ovuz
    2016 november 17
    3:01 du.

    Én se örülnék a fasisztáknak, de most nem azért, az antirasszista mozgalmak mit tettek le az asztalra a fehér középosztály ócsárlásán kívül?

    Az afro amerikaiak lehet, hogy leülhetnek a buszon, de sokra mennek vele, ha már buszjegyre sincs pénzük, mert nincs munkájuk. Az autópálya mellett tolta a babakocsit a fiatal apuka egy képen, ha jól emlékszem a Nat Geo magazinban.

  • Figyelő
    2016 november 17
    3:21 du.
    Kedves Figyelő, ha kerüli a politikát, bármit kérhet majdnem bárkitől és jól fogja érezni magát! Sajnos Magyarországon politikával és kontrolálatlan liberakizmussal mérgezik az emberek józan paraszti eszét is, az összes média és politikus erre szakosodott!

  • A bezártságban élő emberekben a védekező reflexek csak erősödnek, a külvilág egyre fenyegetőbb lesz, ami egyre durvább és nacionalistább indulatokat, gyűlöletet vált ki.

    Nekünk legjobb amit tehetünk, hogy letagadjuk hogy utálunk mindenkit, lezárjuk a határainkat hogy se ki se be, és nagy hévvel álljunk neki zsidózni, cigányozni és kenjünk minden problémáinkat az EU-ra, a tótokra, az oláhokra és a rácokra és utána jól beborozva énekeljük el a székely himnuszt és várjuk ölbetett kezekkel Hunyadi János legendája feltámadását – mindezt abban a meggyőződésben mivel a Dobogókő alatt van a világegyetem szive !

  • Szerintem roszabb az arány.
    Sokan nem mondják meg az igazi véleményüket a felmérőknek mert ” mit lehet tudni..”

    Én pl. elsősorban magamat útálom.

  • Szerintem, sokkal reálisabb az ilyen kérdőíveknél, ha felmenőink, rokonaink és ismerőseink párválasztási szokásait, kapcsolatait vizsgáljuk, ami legalább bizonyítható. Hadd ne soroljam hányféle náció van felmenőim, rokonaim és ismerőseim közt..

  • Úgy tűnik, többen szeretnék, ha a magyar polgárok egyforma, felfogás nélküli zombik lennének, akik semmi mással nem törődnek, csak a saját képletes tehenükkel. A közösség ügyeivel – vagyis a politikával – végképp ne, azt majd elintézi helyettük valami szuperokos felsőbbség.
    Fogalmatlanoknak ajánlom a „komcsi könyvek” közé sorolni Márai, Mikszáth stb. műveit

  • Seres Robert
    izrael befogadott 12000 erytrea-it, 5000 delsudan-t es 4700 yezidit.
    es ti……?

    ll

  • Felesleges kutatas. Ugy is ketsegbe vonjak, csak akkor fogadjak el, ha a magyar csodalatos voltat fejezi ki az eredmeny. Minden egyeb, libsi armany. A magyarnal tokeletesebb nincs, aki mast mond, az mind hazaarulo. Termeszetesen ez a „libsik” hibaja, es kesz.

  • jani Az nem jo. Ket volt jobbikos kollegamat megkerdeztem, miert utalja a zsidokat, hiszen nem is ismerik fel? Kifejtettek, hogy a zsidosagot nem szemely szerint kell gyulolni, hanem globalisan. Jelentsen barmit is. A magyarok nagy resze nem is ismeri gyulolete targyat, es nem is akarja megismerni. Le lehet tagadni, de minek?

  • A rólunk kialakult imidzs, elfogadottság, legalább ötven százalékban tőlünk függ. Önmagunk alakitjuk ki. Lehet, hogy én sem élnék szivesen egy erdélyi betelepült problémás oláh cigánycsalád mellett, miként egy cionista zsidó család sem kétes palesztinok mellett. Ne ítélkezzünk !!!

  • Barlev:
    Elfelejtetted megemlíteni a Szovjetúníóból Izraelbe menekült rengeteg embert.

  • Seres Róbert
    2016 november 17
    3:02 du.
    A krdőív így nézett ki
    http://www.tarki.hu/adatbank-h/katalog/dokument/kerdoiv/f12_kerd.pdf
    Ahogy a fejlécből látszik, a felmérés 16 éves, mivel 2000 a felmérés dátuma.

  • barlev
    2016 november 18
    2:12 de.

    Szíriai menekültet mennyit fogadtatok be?

    Az általad felsorolt országokban mindben van olyan közösség, amely zsidók leszármazottainak tartja magát, ha jól tudom.

  • Don Ovuz
    2016 november 18
    7:29 de.

    Szerintem erre hivatkozott Chris. Már az eredeti indexes cikk is nevetséges.

    http://index.hu/tudomany/2016/11/17/soha_nem_latott_merteku_az_idegenellenesseg_magyarorszagon/

  • Úgy látom ez egy őszinte vélemény : biztos van oka rá :Én pl. elsősorban magamat útálom.Talált!

  • hazai lampa
    4700 yezidit…………………..es ti magyarok?

  • majd akkor ugass ha…………….addig kuss

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    Köszönöm, hogy a nevemen szólítottál. Ezért most nem foglak egy seprűnyéllé változtatni, hanem kiengedlek abból a sötét erdőből ahol elveszve botorkálsz már nagyon rég óta. Oké?

    Tudom, hogy is ne tudnám, hogy mindenért a magyar liberális politikusokat kárhoztatod. Gyurcsány nélkül nem lett volna Orbán, vagy felcsúti kis vasút, stb, stb. Az SZDSZ nélkül nem lett volna Jobbik, vagy zsidógyűlölet kinn a pusztán, vagy mondjuk, Lovas István és Bayer Zsolt fejében.

    Figyelj hazai lámpa ! Lehet, hogy a kronológiát jól látod, de azt egy eszelős is jól látja. Egy öt éves kisgyerek is leülhet a sinek mellé és miután elment mellette a vonat megmondja neked, hogy a mozdony a vonat elején volt, a bakterház meg a végén. Na és ? Arról nem hallottál, hogy a vonatok néha tolatnak ?

    Mi felnőtt és komoly emberek az okok és okozatok közt szeretnénk tisztán látni. És ezt a terepet képtelen vagy megvilágítani nekünk. Elképzelhetetlen, hogy nem a liberalizmussal a baj, hanem a magyar liberális politikusokkal ? Nem mintha másutt annyira tökéletesek lennnének ezek a politikai állatok.)

    maradjunk most annyiban, hogy ugyan azt a hibát követed el mint Orbán – e kérdést nem vagy hajlandó kibeszélni. Miután szépen megmosdattad, kidobod a kisbabát a fürdővízzel együtt, és így hajtod álomra a fejed. Ezzel semmire se fogsz jutni, egy örökké szomorú, keserű csaj fogsz maradni. Érted amit mondok, lámpa ?

    Az a bajdod, hazai, hogy ahelyett hogy a liberalizmus értékeit figyelembe vennéd, azokra csak tüzet tudsz okádni, miközben ég a ház körülötted, ide oda kapkodsz és hisztizel. Remélem neked nincs otthonkád, mint a Boda Marcsinak.

  • barlev
    2016 november 18
    2:12 de.
    Egészségetekre! Azonban azt vedd figyelembe, hogy az általatok befogadott 21700 bevándorló garantáltan be fog illeszkedni és saját munkájával tartja el magát, mert valószínű erről idejében gondoskodtatok! Azt nem veszed figyelembe, hogy Ti százszor gazdagabbak vagytok nálunk és mi mégis 2.0 millió Indiából származó bevándorlót fogadtunk be, de abból 1,9 millió herét mi tarunk el!

  • Llanfair

    Ezt írtad: „A magyarok nagy resze nem is ismeri gyulolete targyat, es nem is akarja megismerni. Le lehet tagadni, de minek?”

    Ez így van. De ez rád és mindenkire vonatkozik, aki olyanokat nácizik, rasszistázik, stb. akiket nem is ismer.

    A „felmérésről” még annyit. Ha a gondolkodnál, akkor pl. feltűnne, hogy a kérdőívet szerkesztő áltudós nyilván nem tudta, hogy szíriai keresztények is arabok. És valószínű azt sem, hogy más arabok is lehetnek keresztények. A „felmérésben” egy kalap alá veszi a teljesen különböző okokból elutasított csoportokat. Pl. az erdélyiektől a munkahelyeket, a nyugdíjat és a szociális rendszert féltettük, nem pedig attól tartottunk, hogy a szomszédunkba költöznek. Az arabokat pedig a muszlim, főleg pedig a fundamentalista muszlim vallásuk miatt nem szeretjük. A zsidó szomszédokkal pedig nem szokott semmi baj lenni. stb. stb. Már akinek van. Ugyanis az a 200 ezer zsidó, aki még maradt nem tud egyszerre 10 millió magyar szomszédja lenni.

  • Göllner András
    2016 november 18
    12:18 du.

    Én kérek elnézést a szörnyű félreértésért, mindjárt javítom.

    A liberális POLITIKUSOK magasról sz.rnak pl. arra, mi folyik a magyar oktatásban! Botrány.

    Gyengébbek kedvéért: ezt onnan lehet tudni, hogy a liberális POLITIKUSOK, pl. volt szdsz-es Magyar Bálint, nem foglalkoznak a központosítással, talán mert nincs iskolás gyerekük vagy annak biztos helye van.

  • barlev
    2016 november 18
    12:06 du.

    Nem a kutyáddal beszélsz, bár én még a kutyámmal is szebben beszélek, mint te itt velünk.

    Törökországban 3 millió szíriai menekült van, csak erre akartam rámutatni, mikor a melledet verted azzal a négyezerrel.

  • Sajnálom, sokan rosszul látják az egészet.
    A magyarban is, mint minden egészséges nemzetben megvan a túlélés ösztöne, szegény ország, minden oldalról kirabolták, hogyan tud eltartani egy nagy mennyiségű idegen ember csoportot?
    Az idegen nem tudja a nyelvét, nem akar dolgozni és még nem is európai a kultúrája. Pl. a több feleség gyakorlatilag megvan, a nagy családok fenntartása stb. Kanada, USA fizeti ezeknek az adófizetők pénzéből, az állami segélyt. A magyar nemzet erre képtelen. A másik szempont még, az idegenség. Kanada, USA mindenféle nemzetiségű bevándorlókból népesedett. Ezért itt természetesnek jön bár milyen ország menekült tömege. Európában nem így van, ott minden ország más nemzetiségű, nyelvű és kultúrájú-évezredek óta!

  • De miért akar minden felsorolt az én szomszédságomba költözni? Az nem elég, hogy majd szólunk, ha üresedés van?
    Egyelőre el vagyunk látva rendesen a kérdőívben felsoroltakkal.

  • Ez a gyakorlatban agy néz ki. Lakom egy közel 3000 fős településen, Budapest vonzáskörzetében. Tipikus magyar alföldi település, sok munkaehetőség jellemzően alacsony bérekért. Az utcánkban teljesen vegyes a kép lakosság tekintetében. Magyarok, Cigányok, Erdélyi Magyarok, Erdélyi Cigányok, és a legújabb család, egy Szír muszlim család. És élünk egymás mellett, egymás szomszédságában. Persze van aki egy kicsit hangosabb, vasárnap vágja a fát Stilh fűrésszel, van aki kutya őrült, van aki lovat tart, és van aki éppen hogy kijön a családiból…. De nem igen vannak komolyabb konfliktusok, pedig a rend éber őrei csak az autósokat szeretik izélgetni. Szóval, ha a nagypolitika nem szítaná, akkor az ország egy nagyon békés, nyugodt hely lehetne. De a hatalomhoz sajnos kellenek az ellenségek.

  • Kedves Mandika, ez bizony pontosan így van. 😀

  • Itt sokan kifogásolták, hogy lehet ezer válaszból következtetni 10 millió felfogásár. A közvélemény kutatás komoly tudomány. A társadalmat a statisztikai adatok alapján modellezik, és ezt vetítik ki a kisebb (megkérdezett) közösségre. Ha pl. a 10 millióból 6 millió a nő, akkor az ezerben 600 nőnek kell lennie. Ugyanígy veszik az életkort, végzettséget, foglalkozást, lakhelyet stb. Velem többször előfordult, hogy a kérdezőbiztos az első négy kérdésre adott válaszom (nem, kor, lakhely, végzettség) alapján sajnálattal közölte, hogy az ezekkel a jellemzőkkel már elég ember adott választ, így köszönik, de nem vehetik figyelembe a további válaszaimat.
    És ez még nem minden. Közvélemény kutatásnál nagyon nem mindegy a kérdezés módja. Normális közvélemény kutatásnál tilos az olyan kezdetű kérdés, hogy „egyetért-e” ezzel vagy azzal. Ott csak olyasmi lehet, hogy egy konkrét helyzetben mit választana: a-t,b-t vagy nem tudja. Ezért is voltak simlis propagandafogások a „nemzeti konzultációk” célzott kérdéseikkel. Egyre jók voltak: az, hogy hányan küldték vissza a hülye kérdőíveket, mutatta, hogy éppen mennyien állnak még a kormánypárt mögött.Nem véletlen, hogy sose tudhattuk meg, hogy ezek a konzultációs ívek milyen válaszokat tartalmaztak, elég volt, hogy hány ív érkezett be. Az utolsónál már ezt se, tehát úgy két éve zuhanni kezdett a hívők száma. Muszáj volt meglovagolni az egyébként egész Európára súlyos fenyegetést jelentő átrendeződését a Földnek. Kérdés, hogy mi, fehérek, európaiak milyen választ találunk. Már nemcsak félő, szinte bizonyos: hamarosan irtani fogjuk egymást. Béke a következőknek.

  • Talalom

    A közvélemény kutatás komoly tudomány.

    Na ne rohogtess ! Brexit, Usa elnokvalasztas. Nem bangladeshi, vagy elefanycsontparti kozvelemenykutast szamoltak nagyon rosszul. Ez a kozvelemenykutatas egyenlo a zeroval. Vagyis a hibahatar plusz minusz 70%.

  • hazai
    arrol ugass NALTOK MENYI VAN………..natkozz torokre,gorogre,olaszra….azok nem ti vagytok

  • Azért nem egy sikeres megoldás a magyar zászlóra ráírni : UTÁLUNK MINDENKIT !
    Ez egy „kicsit” a magyar zászló semmibe vételét jelenti—szerintem .
    Bocsánatos üdvözlettel.

  • Nem csoda hogy gyűlölködünk hiszen mindenki a mi földünket akarja!

  • Na megint egy cikk….
    Az erdélyi magyarokkal kapcsolatban soha senkitől nem hallottam ellenérzést,elszigetelőzést,se a kínaiakkal(beilleszkedtek),se az amerikaikkal szemben,a zsidók,meg ugye régóta velünk élnek,semmi gond(meg ugye nem is kérdeznek akarunk -e szomszédok lenni)a cigányok sem egyformák..(vannak lumpen bűnözők,és dolgosak,különösen az inteligens képzett muzsikusok)de a felsorolásban szereplők közül többen még magasabb népszerűtlenségi %-ot képviselnek,mint a cikkben ,és nem véletlenül!
    Egyébként ok nélkül senkit nem gyűlölünk,a magyar egy barátságos nép,de nem szeret illegális,kiszámíthatatlan és beilleszkedésre képtelen,munkakerülő csőcselékkel együtt élni,ami ugye a környező országokban is így van!
    Hát ennyi!

  • charlie (nov.18 hozzászólás)

    Nagyon jó a humorod….rövid,de igaz a bejegyzés!!!!

  • Egyébként szerencsére jó környéken lakom,de sajnos itt is voltak gondok….de megoldottuk gyorsan!
    A házban több tulajdonos nem lakik itt (vannak, akik eleve befektetési céllal vásároltak lakásokat..)Ezzel nem is lenne baj,de
    egyes lakásokat pár napra adnak bérbe afrikai és egyéb kétes népségnek,akik randalíroztak éjjel nappal zavarva a lakók nyugalmát.. kihívtuk a rendőrséget,akik kijöttek intézkedtek!,de a tulajt is,aki beijedt nem véletlenül….. (főleg mert nem adózott a bérbeadás után)és sürgősen elküldte őket!

  • Amúgy szerencse,hogy Soros „hazafi”, azért nem ad annyi pénzt a kétes,bűnöző migránsoknak,hogy egy ilyen jobb környéken,mint a mienk
    lakást tudjanak vásárolni!
    Fentiek ellenére sajnálom azokat,akik nem ilyen szerencsések és nem válogathatják meg a szomszédaik(például vidéken,vagy külső kerületekben laknak,ahol olcsók a a lakások,családi házak)de összefogással minden megoldható!

  • tóth péter!

    Aki a magyar zászlóra ráírta,hogy utálunk mindenkit,az nem illetékes
    rá,nem mond igazat,nem hiteles és főleg nem teljesen komplett..
    De ezen a fórumon már semmin se lehet csodálkozni…..legfeljebb röhögni…..de egyre inkább elítélni!

  • Boda Marcsi. Megint tanultam. Tehát Afrikát 1,1 milliárd „2S” elem népesíti be? Ember nincs is közöttük?

  • Kelta „Nem csoda hogy gyűlölködünk hiszen mindenki a mi földünket akarja!” Légyszíves válts „nicknevet”, ha ilyen hülyeségeket írsz.

  • Egyébként a rendszerváltás óta sok dolog változott,és ezért nem a kormányt terheli a felelősség,jöttek az illegális bevándorlók, kétes elemek,bűnözők,terroristák.,bizonyított itthoni és kinti bűncselekmények….ezért teljesen normális reakció az itthon élő magyarok részéről,hogy ennek véget kell vetni,jogunk van a hazánkban,békében és biztonságban élni!
    A toleranciának,segítőkészségnek,megértésnek is vannak határai,különösen ha visszaélnek vele!
    Ez az igazság!

  • Kelta
    megnyugtatlak gyorsan…………………..akkor se kell nekunk zsidoknak ha ti fizettek erte.
    persze ertjuk mi jol hogy jol jonne nektek most meg a shekel milliok is………………..mint a richter fedeon gyogyszergyar csodmentesekkor.
    akkor se volt megse olyan budos a zsidok penze……….
    mellesleg.
    minden epeszu tudja hogy ahol barmit meg lehet venni…..ott kell ELADO IS HOZZA. az uzlet mar cask ilyen.

  • Llanfair!

    Nem írtam számokat és nem soroltam fel az összes országot,ahonnan
    özönlenek a valóban kétes és veszélyes,nem kívánatos elemek…..
    Ami a házunkban történt az csak egy eset…!
    Erről ennyit!

  • Mandika!

    Írásodat olvasva szinte minden szavaddal egyetértek! Te bizonyára egy Sorosbérencbe oltott komcsi, liberálbolsi, esetleg egyenesen egy liberálfasiszta vagy – ne is tagadd, mert kilóg a lóláb: aki ugyanis embernek tekinti a szomszédját, függetlenül attól, hogy az milyen származású, hovatovább még viszonylagos nyugalomban is él velük, az csak is a felsoroltak közül valamelyik elkorcsosult fajta lehet!
    Egy dolgot nem értek csupán – azt írod, településeden „..sok munkalehetőség, jellemzően alacsony bérekért…” (az utóbbit értem)de vajon milyen munkalehetőség van egy 3000 fős kis alföldi településen, ami még ráadásul sok is?
    Idénymunkára gondolsz, vagy egy-két multi vetett ott horgonyt?És ezek a munkák milyen képzettséget igényelnek, van e megfelelő és alkalmas munkaerő a településeden felsorolt lakosság tekintetében?