Elcsíptünk egy telefont

2016 november 26 8:58 de.28 hozzászólás

– Halló, itt Trump.
– Köszöntöm önt, elnök úr!
– …
– Hall engem?
– Igen, de kit!
– Orbán Viktor vagyok, tisztelettel.
– Igen, a nevét már mondták nekem, örülök is, hogy emlékeztetett rá, mert őszintén szólva elfelejtettem. Tudja, amióta nem vagyok fekete bárány az országomban, ha-ha, többen hívnak engem, mint korábban. Szóval honnan beszél és milyen ügyben hívott?
– Magyarországról, elnök úr. És Orbán Viktor vagyok, akit az Egyesült Államokban mindeddig szintén fekete báránynak tartottak.
– Ne mondja, ez új nekem. Legalábbis eddig nem jelentette senki. Miért hívott?
– Hogy gratuláljak elnök úr! Egy kicsiny, de bátor és szabadságszerető nemzet képviseletében.
– Köszönöm, képviselő úr, hálásan köszönöm, másegyéb?
– Szeretném, ha személyesen is tiszteletemet tehetném.
– Ennek e pilanatban nem látom akadályát. Ugorjon be, ha erre jár.
– Kösz…
– De előbb egyeztessen időpontot a titkárságommal. Köszönöm, hogy telefonált, miszter… képviselő úr. Igazán köszönöm.

Aczél Gábor

orban-trump

28 hozzászólás

 • Igen ez a “Ugorjon be, ha erre jár.” formula telitalálat!

 • Azért a téma nem érdemel két cikket, nem olyan kiugró újság.

 • Gábor, jobb lett volna, ha marad tördelőnek… Bocs’!

 • Figyelő, ön nem figyel jól. Orbánéknak például többet is érdemel: http://gepnarancs.hu/2016/11/igy-teriti-az-orban-pr-t-az-uj-kormanykozeli-mediaworks/

 • Figyelőnek még egy (exkluzív):
  Péter Konok

  5 órája ·

  – Ki volt az, Donald?
  – Valami éhes választóm… talán Detroitból.
  – Mit akart?
  – Hát mondom, éhes. Azt mondta: “I am hungry”.
  – És neked ehhez mi közöd?
  – Melania, tudod, hogy egy csomó éhes ember rám szavazott. Ételt ígértem nekik.
  – Komolyan?
  – Francokat komolyan! Mi vagyok én, étteremlánc?!
  – Akkor jó. Mit mondtál az éhes választódnak?
  – Hát, valamit hablatyolt, hogy őt nem szeretik Washingtonban. Mondtam, engem sem, de pinán ragadtam őket. Erre nevetett.
  – Olyan vicces mackóm vagy te nekem, Donald! És ezzel beérte?
  – Meghívtam a Fehér Házba is.
  – Megbolondultál?
  – Ugyan már! Mindenkit meghívok. Nem kerül semmibe.
  – És ha eljönnek?
  – Százezerből egy. Az meg már legyen az őrség gondja.
  *

  Egyébként pedig Orbán a beiktatási ceremóniára se hivatalos. Nem tudta?

 • Figyelő
  2016 november 26
  9:49 de.

  Kedves Figyelő!

  Ezeknél a “humoristáknál” lássuk be, az Ille utcahosszal jobb volt! Annak legalább volt stílusa!

 • Na így sorozatban már megteszi! Az itteni szerzőket fel kellene hívni, hogy mindenki írjon egy változatot a Trump / Orbán invitáció és látogatás témában. Mondjuk ” Így 1rtok ti ” cimmel ( úgye eredeti ? ) Remélhetőleg ez az egész agyrém közöttünk marad, mert ha nem akkor könnyen lehet, hogy a New-York Times lehozza angolul, mint hivatalos közleményt.

 • Gábor, meggyőző a fölény a LIKE oldalon – okkal. Az a 2-3 akinek mégse jön be, azért hagyjon aludni:)

 • Konkrétan még az utalásról sincs sejtésük se… Dr. Kern:)

 • Az újságírók sokszor nem tiszták
  Tisztázó üdvözlettel.

 • humoros lett ez is.
  Csak nehogy ennek is pofáraesés legyen a vége, mint ahogyan mostanában a liberálfasisztáknak kijár.

 • tropa Ne haragudj. de tul sok meglepetest nem tudtok szerezni az ellenzeknek, nem lesz “pofaraeses”. Kodolva vagytok, jo munkat vegzett vezered programozoja. De tenyleg, ha mar Ti kepviselitek a magyarsagot, akkor miert hasznalsz nyomorek szavakat? Moshe is imadja ezeket, de o legalabb kulfoldi. Ha mar, akkor megtisztelhetned az anyanyelvedet.
  Ezek a szotorzitasok nem viccesek, magyartalanok es ostobak.
  Engem egyaltalan nem lepne meg, ha meghivna Orbant. Vegre valaki szoba all vele. Ket paria, jol ellesznek. De azert egyenlo partnersegrol nem almodunk?
  Tul nagy orszag, tul nagy hatalommal sokan szoba allnak vele, mert kell. Senki nem okozhat hatranyt az orszaganak, mert undorodik. A tisztelet, no az mar mas kerdes.

 • Miklos Banfi
  2016 november 27
  12:12 de.
  Pedig legalább azt azért gyaníthatná valaki. Még Kanadában is.

 • Szerintem, hülyeség az egész cikk. Trump NEM szándékozik meghívni, minden kis európai ország vezetőjét a beíkatatására, de még interjúra sem. Más dolga van és lesz. Csak Orbánt akarjátok lehúzni, más téma hián.

 • De ocska…!

 • FFigyelő
  2016 november 27
  3:11 du.
  Orbán maga jelentette be, hogy Trump felhívta, és meghívta..

 • A politikai szatíra, nem ujdonság. Azon illik szórakozni, mulatni, párthovatartozástól függetlenül. Azok a hozzászólók, akik kritizálják, sőt néha bizony ostorozzák is, a humorral áldottak szarkazmusát azoknak olvasni kellene a régi Róma Fórumán elhangzottakat, hogy elfogadják ennek a műfajnak létjogosultságát. Az Orbán pártiaknak el kell felejteniük az élcek személyes jellegét, mintahogy itt nálunk a Trump pártiak is megteszik azt. Elvégre a viccben foglaltatott két személy együttes szerepeltetése sem biztos, hogy elfogadható mindkettő számára.

 • falusi, ez jó hír. akkor azért van 3 cikk erről ittt.

 • Lianfair!

  Látom, nem érted Tropa szóhasználatát,magas szellemiségét, hovatovább “tősgyökeres magyarságát”! Pedig nincs ebben semmi meglepő: amikor Tropa összekapja magát, és két-három mondat erejéig sikerül “megfogalmaznia” hitvallását (gondolom piszkosul beleizzad, és vakargatja a kobakját mire összejön a nagy gondolat) nos akkor ezt sikerül összehozni nekije! Kvázi, ha ő ( és elvbarátai) az igaz magyarok,akkor nincs más hátra,mint tudomásul venni, hogy ilyenek vagy inkább ezek a magyarok!? Mit is nem bírsz érteni ezen? : ))))

 • Figyelő!

  Képzelje mekkora szenzáció ez Orbánnak, ha már a KMH oldalain is 3 cikk van erről, és kizárólag az ő személyes infói alapján! Ezért hát csak figyelje tovább a sajtót, és a híreket, lesz még több is e témában – és miután Orbán Viktor Mihály nem annyira az igazmondásáról és az őszinteségéról híresült el,lesz itt még minden! Ettől a “porcelánboltba még be sem iktatott elefánttól” nem olyan nagy szó, hogy minden útjába kerülőt meghív – valójában nem hallottuk a telefonbeszélgetés tényleges tartalmát, így biztosat csak a nagy meeting után mondhatunk – de szerintem akkor sem, tekintettel a tekintendőkre!

  Mindenesetre ráfér Orbánra egy kis “fehérházi levegő”, mert mióta elnökösködik vágyik oda, de még sosem volt szerencséje – na majd most! Eljött a töltöttzokni nagy pillanata!

 • Figyelő
  2016 november 27
  9:09 du.

  A gond az, hogy Trump weboldalán errl egy szó sem esik, pedig minden apró dolgot felraknak, pl, ha a Máriakálnoki Kedvesnővérek Énekkara nevében felhívja valaki gratulálni.
  Erről meg egy hang sem.
  Hát ettől van ennyí szatírikus cikk a dologról…

 • Nem tudom, miért lenne Trump weboldalán fontos, hogy ő meghívta Orbánt. Nem hinném, hogy ez a hír saját értesitésére szükséges lenne. Van annyira magánál, hogy ezt egy elintézett esetnek veszi.

 • Figyelő
  2016 november 28
  10:34 de.
  Mostkéne nekem azt mondani, hogy passzé, de a kisdobos ahol tud..
  Tod, galambocskám, a politika főleg arra van kihegyezve,hogy bizonyítsa, bemutassa a választott személy fontosságát, elismertségét.
  És tökmindegy, hogy az elismerés, ajánlat, megkeresés Burungiföldről érkezik, vagy a Mariánna árokból, mindenképpen PR. Ámerika annyival van előbbre, hogy tudja, a net világában nemérdemes hazudni, mert pillanatok alatt kiderül. Ha Trump felhívta volna Orbánt, ott lenne a weben. Ha beszélt volna vele, az is.
  Trump találkozott a magyar nagykövetasszonnyal. Ennyi. Hogy miről beszéltek, nemtudni. Hogy mennyi ideig, arról csak elképzeléseink lehetnek, ha hetvennyolc állam képviselte magát egy kétórás állófogadáson, ahol elsősorban enni, inni szoktak, illetve a meghívó mond egy kétperces felvezetőt arról, hogy a kaviár orosz, a tengeri akármik frissek, a gyümölcsök szintén, az alkohol pedig minőségi.
  Erről vannak képek, látható mosolyok, kézfogások.
  Orbán telefonjáról meg egy hang sem..

 • Falusi Ha ismered, bocs. Ki kivel beszelt.
  Sziberia, hovihar.
  -Ivan engedj be!
  -Takarodj innen! – Fel ora mulva:
  -Ivan engedj be, megfagyok.
  -Takarodj innen!- Fel ora mulva:
  -Ivan, konyorgom, engedj be! – Ajto nyilik, Ivan puskaval:
  – takarodj mert lelolek. Husz em mulva Voros ter. Es itt van Ivan, aki haromszor beszelt Leninnel!

 • Kedves vicc volt! Gratula.

 • falusi, kár felizgulni.
  Egy amerikai nem úgy gondolkdik mint te, hál Isten!

 • Hát, mit ne mondjak, nagyon meglepne ha falusi épp ettől izgulna fel…!

  Egyébként sem tűnik annak, szerintem egy nyugodt pasi!
  De- mi lenne, ha egyszer az írások( válaszok)lényegére is figyelne – ha már egyszer Figyelő?

 • .. ..”Mi úgy látjuk, Orbán Viktor nagyszerű vezető, világszerte az egyik legjobb. Olyan, aki a józan ész talaján áll – mondja Jeffrey D. Gordon, Donald Trump megválasztott amerikai elnök külpolitikai tanácsadója a Mandinernek. A korábban a Pentagon szóvivőjeként is dolgozó Gordon szerint Trump teljesen friss levegőt hoz a politikába, Európa katasztrofálisan kezelte a migrációs válságot, a kudarcos amerikai demokrácia-exportnak pedig vége lesz”…
  Orbán Viktor elsőként mondta ki még nyáron: Európa számára Trump lenne jobb. Számít ez most Washingtonban, vagy teljesen mindegy, mikor mit mond egy tízmilliós ország kormányfője?

  Egy barátom rögtön elküldte nekem Orbán Viktor Donald Trumpra vonatkozó mondatait nyáron. Elképesztően jó érzés volt olvasnom azokat a sorokat. Nyugodtan mondhatom: Mr. Trump csapatában mély csodálat és tisztelet van Orbán Viktor felé. Donald Trump is tudott tehát arról a nyilatkozatról. Múlt héten pedig beszéltek is telefonon.

  Az igaz, hogy Trump akkor meghívta Washingtonba Orbánt? Ezt ugyanis nem erősítette meg senki amerikai részről.

  Orbán Viktor mondta, úgyhogy nyugodtan készpénznek vehetik.”…