Castro meghalt, Orbán él

2016 november 28 3:38 du.76 hozzászólás

Most, hogy meghalt Fidel Castro, sokan megszólalnak vele kapcsolatban. Mindenkinek van róla véleménye, van, aki legendás forradalmárnak tartja, mások szerint véreskezű diktátor. Nem mennék ebbe bele, mindkét vélekedésben van igazság, újat nem tudnék hozzátenni, régit pedig, nem akarok.

Mi nem kubaiak vagyunk, hanem magyarok. A mi Kedves Vezetőnk Orbán Viktor, uralkodó ideológiánk a nemzeti szotyializmus.

Nem szeretjük Orbán rendszerét, de képesek vagyunk együtt élni vele. Tudjuk, hogy milyen ez a rendszer: csalásra, lopásra, hazugságra épül.

A rendszer is tudja rólunk, hogy milyenek vagyunk. Ismer bennünket, hisz ő is belőlünk való. Mi teremtettük, a saját gyönyörűségünkre. A mi virágunk, mi szakajtottuk, most meg szagolhatjuk napestig.

A rendszer megtűr bennünket, mert mi is elviseljük őt. Nem kívánja, hogy szeressük, még csak úgy sem kell tennünk, mintha kedvelnénk. Neki az is elég, ha nem látványosan utáljuk, beéri azzal, ha nem megyünk ki túl sokan, és túl gyakran az utcára.

Kiegyeztünk ezzel a világgal: addig jó, míg Orbán él. Ő úgy tesz, mintha elhinné, amit mi hazudunk, mi pedig azt játsszuk, hogy elhisszük, amit ő hazudik.

Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, ki lett találva jól. Aki nem lop egyszerre, nem kap rétet estére.

Ránk épül ez a rendszer, mert tudja, hogy ránk lehet építeni. Megbízhatóak vagyunk, fásultak, nem lázadók.

Az előző átkosban sem volt erre mentség, legföljebb magyarázat: az oroszok strázsáltak felettünk. Most nincs szükségünk smasszerekre, magunk vagyunk a saját kápóink. Körbekerítettük magunkat, még jóval azelőtt, hogy kerítés épült volna a határon.

Megszoktuk Orbánt, és nem lázadunk ellene. Megvetjük és lenézzük. Megvett minket, ezért megvet és lenéz bennünket.

A morgás joga megmaradt – ha jut mellé pörkölt és uborka, miénk itt a világ. Ne zavarjátok a köreinket, köszönjük, megvagyunk.

Föld S. Péter

orban-viktor-eating

76 hozzászólás

  • A kápó megjelölés nekem nagyon tetszik.Valódi hungarikum.

  • gyuri10
    2016 november 28
    4:45 du.
    ha orbán cuciról beszélsz akkor szvsz a kápó nem állja meg a helyét!!! helyette javaslom a KÁPÉ-t

  • Kár, hogy ennyire szeret enni (nagyon jó a felvétel)
    Nekem jobban tetszett, pocak nélkül.
    Végre belátta a cikk írója, hogy lehetne rosszabb miniszterelnökűk is.

  • Nagyon tetszett ez a cikk, igazi humor! – nemzeti szotyializmus – vilagraszolo szoosszetetel!

    Aki nem erzi az ironiat, annak nem is erdemes elolvasnia…

    Fold S.Peter – gratulalok…

  • Tisztelt Földi S. Péter.
    Hálát adok a Jó Istennek.hogy Magyarország nagyobbik része Dr Orbán Viktor úr pártjára szavazott/ háromszor/ Remélem 2018-ban is győzni fog a FIDESZ.

  • Figyelő
    2016 november 28
    9:07 du.
    kisanyám eszt te evésnek nevezed…még a kés villa használatát sem tanulta meg és zabál, két pofára olyanra hízott, hogy már túl van a vágósúlyon is… az ilyen szénalapú organizmusok, mint ogv assziszik, hogy meg tuggyák zabálni ami nem fért rá a bankszámlájukra…mint a mesebeli kisgömböc…

  • Orbánt nemadjuk!

    Ő a mi Nemzeti Orbanikumunk!
    Legfeljebb Castro-ra cseréltük volna. Diktátor -diktátor, de Castro legalább amorózó, így legalább Bodának és Figyelőnek bejönne. Csak hozza az országát is! Vagy minimum egyesítsük! Legalább lesz tengerpartunk! De micsoda!
    Skizotörpe, vagy amorózó? Válasszatok!

  • Indítsunk netes diktátor-csereoldalt!

    Vannak akik nyaralót, mások lakásokat, megint mások gyereküdülést cserélnek, mi indítsuk el a diktátor csere-programunkat!

    10 évre cserediktátort keresünk, adunk mellé 10 tevét, vagy 10 turbánt igény szerint!
    Megfáradt nyuggerdikátorok előnyben. Ugyanitt alcsútdobozi épülő piramis bérbeadó!

  • Figyelő!

    nov.28.9:07

    Az sosem baj ha valaki szeret enni – elvégre az evés jó dolog, nem csak életünk fenntartója, de megszínezője is, egy igaz örömforrás!
    A baj ott és akkor kezdődik, amikor valaki gátlástalanul zabál, bárhol, bármit, bármikor!
    Mondjuk advent havában, egy gyermekotthon kis lakóinak „meglátogatása” alkalmával sem tudja türtőztetni magát és – miközben megtekinti az otthon belső tereit,kiszolgáló helységeit,közösségi és hálótermeit,és mindazt amit a gyerekek nagy gonddal takarítottak és feldíszítettek a „miniszterelnökbácsi” látogatásának tiszteletére, akkor ez a feneketlen, két lábon járó bendő térül fordul, és a konyha megtekintésekor lekapja a fedőt a gyerekek tűzhelyen várakozó vacsorájáról, és szó nélkül beleeszik, beletunkol meg sem várva, hogy esetleg az otthon vezetője, vagy pl a gyerekek meginvitálják, hátha velük vacsorázna! Nyilván nem volt szándékában, hiszen a program az „ajándékozással” ért véget (értsd: minden gyerek markába nyomtak egy- egy csomagolást helyettesítő szatyrot) néhány gyerek fejére barackot nyomott, majd sűrű teendőire hivatkozva távozott is a megszokott „testőrei” társaságában!

    Más: a napokban egy uniós tanácskozás alkalmával, már bent a tanácsterem körasztalainál ültek a résztvevők, de a program még nem kezdődött meg, a résztvevők halkan beszélgettek, egyeztettek a mellettük ülőkkel, csak Orbán ült magában, látszólag a papírjaiba mélyedve, miközben a szája egy pillanatra meg nem állt, fékezhetetlen étvággyal rágcsálta a kis tálkákban asztalra készített valamit – pogácsa, ropi, mogyoró stb mindegy is mi volt – a jelenség volt beszédes, ahogyan a magyar minie. ül magában, és unalmában teli pofával rágcsál! Vagy kétszer is ráközelített a kamera, majd elkapták a képet, de néhány másodpercig bárki gyönyörködhetett Orbánia hordóhasú és ülepű urának belső késztetéseiről! Kvázi, ő sem a felcsúti jó levegőtől hízik!
    Szerintem egy közszereplőnek – kivált egy minie.-nek nagyon kell/lene arra figyelnie, mikor és mennyit eszik, és főleg, hogy mit eszik, mert akinek folyamatosak és kötelezőek a megjelenései az nem engedheti meg magának a napi pálinkázást, kolbászt,szalonnát és hagymát – no pláne az erős paprikát,ám őt ismerve ezek a napi „élvezetei”! Ezeket az élvezeteket szigorúan a szabadsága idejére kellene időzíteni mert igen kellemetlen mellékhatásai, ill. következményei vannak/lehetnek!
    De – jó ha tudjuk, mindez talán a legkisebb problémát képezné Orbán esetében!

    „..Végre belátta a cikk írója, hogy lehetne rosszabb miniszterelnökűk is…” – nos, ezt a mondatát gondolja át még egyszer, esetleg olvassa el ismét Föld S. cikkét!

  • Kedves Gizella!

    Nem tudom hol élsz, és mennyit tudsz Magyországról,de a jelek szerint nem sokat, ha azt hiszed Mo. nagyobbik része 2.260.000 emberből (választó polgárból) áll! A Fidesz ennyi szavazatot kapott 2014-ben. Kb 2 milliós szavazótábora (köztük te is) akkor is rászavazna, már mint Orbán Viktor Mihályra ha holnap elrendelné, hogy a Gizella utónevet viselő kedves magyar honpolgárokat meg kell fosztani minden földi jótól, s ha ez ellen szót emelnek, jöhet a tizedelés!
    Neked/nektek tök mindegy, hogy mit csinál/nak, csinálnak e egyáltalán valamit, bekapcsoljátok magatokon az „éljen Viktor” c. örökbecsűt aztán had szóljon!
    Miután ész érvekkel nem támasztottad alá reményed okait, azt gondolom fölöslegesen magyaráznék, felteszem úgysem értenéd! De azért te csak reménykedj, elvégre a remény hal meg utoljára!

    Apropó! Van itt egy kedves kommentelőnk, szerinte hajfürtökkel is lehet választást nyerni, hát hass oda ha módodban van, hogy Dr. Orbán Viktor Mihály növesszen csábos fürtöket, mert az a mostani pár szál csutak melyet haj gyanánt a fején visel, nem biztos, hogy megteszi az erre igényes hölgyeknek!

  • “..Végre belátta a cikk írója, hogy lehetne rosszabb miniszterelnökűk is…”

    Nem lehetne!

    Sőt! Az ilyen selejt is csak a mi szégyenünk.
    Szerintem, a németek sem dicsekednek Adolfóval és az olaszok sem Benítócskájukkal!

  • Ez a baloldal szellemi csúcsfegyvere? Orbán sokat eszik?
    Ezért tartotok ott, ahol a bányászbéka …
    Olvassatok inkább egy értelmes elemzést napjainkról, hátha az segít:
    http://24.hu/belfold/2016/11/29/vona-orban-viktor-az-elmult-26-ev-legkorruptabb-politikusa/

  • Bocsi, Orbán villát használt az evéskor,, ha jól látom a képet. A rosszindulatnak néha azért van határa is.

  • Más, ha majd az ellenzék egy olyan jelőltet talál, aki megveri Orbánt egy választásban, akkor beszéljen, addig jobb ha hallgat.

  • Így volt ez Kádár, Horthy idején, meg azelőtt is egy évezreden át ( az 1989-2010 közötti demokratikus kísérletezgetés kudarcos időszakában is lényegében ) . A demokráciának, a politikai, állampolgári öntudatnak nincsenek gyökerei a magyar társadalomban. Egy alapvetősen máig szinte feudális , klán jellegű, kirekesztő , zárt társadalom, ahol nem a mindenkire egyformán vonatkozó szabályok és jogok széleskörű legitimációja határozza meg a társadalmi együttélés gyakorlatát, hanem az informális és formális kapcsolatok hálója, valamint az „erősebb kutya b@szik” hierarchikus alá-fölé vetettségekre épülő rendszere. Az ilyen társadalmi viszonyok természeti vagy isteni rendként történő beállítása a mindenkori legreakciósabb jobboldal ideológiája, amelyekből természetesen következnek a különféle nemzetiségi, vallási ( és osztály – de ez inkább az előbbiek maskarájába bújik ) megkülönböztetések, akár a legsötétebb faji ideológia is. Az ilyen társadalmakat természetesen választják el szakadékok a fejlettebb tőkés polgári demokráciáktól.

  • Na ez megint egy teljesen értelmetlen,humorosnak nem, legfeljebb gyűlölködőnek,szánalmasra sikeredett cikk.(szokás szerint…)
    Amúgy senki sem tökéletes,de ugye Orbánt és Castrot egy napon emlegetni az azért „enyhe” túlzás…..nem szellemes,nem csak politikailag,hanem emberileg is…..na nem érdemes tovább ragozni!

  • Figyelő

    Nem az első pillanatban feltűnt, h orbán a kezében tartja a savanyúuborkát.

  • Ismétlem, ha majd a baloldal talál olyan vezetőt aki képes Orbánt megverni a választáskor, akkor szóljon mindenki.
    Valami oka csak van annak, hogy a nép többsége Orbánra szavaz?! Erre kéne gondolnia egyeseknek.

  • Eleftheria
    2016 november 29
    2:51 du.

    Sajnos, ez így megy már a demokráciában. Az nyer aki a legtöbb szavazatot kapja.
    Horthyt,Kádár nem szavata meg a nép. Kádárt az oroszok tették a kormányra, Horthy meg örökölte Ferenc József császártól.

  • charlie
    2016 november 29
    11:44 de.
    Jókomám. Budán az a hír járja, hogy Debreceni új könyvet ír.
    Az lesz a cime, hogy: A prosti fiú esete Vona Gabival. 😀

  • Figyelő
    2016 november 29
    4:21 du.
    ” Horthy meg örökölte Ferenc József császártól.”
    Mivan? Károly kilett tagadva? Láttad a végrendeletet, vagy megint a szokásos felületességed, pongyola fogalmazásod?

  • Kedves Besancom.
    Budapesten élek,65 éves vagyok,két gyermek /44 éves akislányom,kis fiam 37 éves/ édesanyja vagyok. Két unokám van. Öszhaju göndörhaju ,kék szemű vagyok. Felsőfokú végzettségem van.A pénztárcámom keresztül is tapasztalom,hogy jó Dr Orbán Viktor úr kormánya.Munkaügyi ügyintéző voltam 20 évig, ezért tudom hogy az emberek mennyit keresnek a munkájukkal.Létszám felvétellel, és nyugdij ügyintézői feladatot is dolgoztam.A dolgozó emberek között éltem,most meg a nyugdijas emberek között élek.A férjem mérnök. Üdvözlettel: Gizella

  • Figyelő
    2016 november 29
    4:21 du.

    ?????

  • Figyelő
    2016 november 29
    4:21 du.
    Eleftheria
    2016 november 29
    2:51 du.

    Sajnos, ez így megy már a demokráciában. Az nyer aki a legtöbb szavazatot kapja.

    Az viszont már nem fér bele a demokráciába, hogy aki a legtöbb szavazatot kapja, később visszaélve a hatalmával, leválthatatlanná teszi magát ( egy kézbe összpontosítva a bíróságokat, választási bizottságot, médiát, plusz az uralkodó személyhez vagy párthoz lojális, ezek által közvetlenül irányított, törvények felett álló fegyveres testületekkel, titkosszolgálatokkal )…

  • Károly meddig volt király?, csak úgy kérdem.

  • Figyelő!

    „Valami oka csak van annak, hogy a nép többsége Orbánra szavaz?! Erre kéne gondolnia egyeseknek.”

    Egyeseknek meg nem ártana a sokadszori figyelmeztetés után megérteni – vagy ha nem sikerül legalább tudomásul venni – hogy a nép többsége nem szavazott Orbánra! A kb 8 millió választópolgárból 27% azaz 2.160.000 emberke voksolt a Fideszre! Értem? Világos,Ön szerint ez a többség, de a számok valahogy nem stimmelnek mert mi van pl a másik 5.840.000 szavazó polgárral ? Ebből mondjuk 4 millió el sem ment szavazni, a maradék 1.840.000 pedig nem Orbánékra szavazott! Az, hogy a választási rendszert úgy dolgozta át hogy az nyilvánvalóan nekik kedvezzen minden körülmények között, mert mégegyszer nem akart úgy járni mint 2006-ban, mikor már kezében érezte a gyeplőt, és valaki mégis csak kilökte azt – szóval biztosra akart menni, így első dolga volt a v.rendszer „átsruktúrálása”! Egyszer megragadta, és többé nem adja a hatalmat – amúgy jó demokrata módjára!

    Ha tényleg érdekli, tanulmányozza egy kicsinyt, hogy és miként működik O. rendszere, és vajon a Fidesz hívők elnéznék e ezt a fajta demokratikus választást ha mondjuk egy másik kormány vezette volna be ugyanezt?!
    És a határon túli szavazatokat szándékosan ide sem hoztam, azaz,hogy az mire jó és mire kellett Orbánnak, erről már cikkeztünk eleget pl a K.CS.P. okán is !

    De azért köszönjük, hogy a morgás jogát – bizonyos feltételekkel ugyan – de meghagyta nekünk, akik mégis csak benne élünk ebben a katyvaszban, és nem kibic módjára 6 ezer km-ről osztjuk az észt!

  • rodeo36
    2016 november 29
    3:43 de.

    Úgy mondod, mintha a disznótorostól hízna, nem a dilibogyóktól.

    Orbán ott helyben meghalna, ha ennyi zsíros ételt meg kellene ennie, ez csak PR fotó. Föld S. Péter cikkeinek a hitelességéről ennyit … amilyen a fotó, olyan a poszt …

  • falusi
    2016 november 29
    6:00 du.

    Tegyük hozzá, hogy Ferenc Jóska is csak a mamája erőszakosságának köszönheti, hogy trónra jutott.

    Ugyanis Zsófia megpuccsolta a jó Ferdinánd királyt, lemondatta a férjét (!) a fia javára, és még így se akarták a magyarok elfogadni a Francz-ot. A cár fegyverei segítették a trónhoz az ifjút.

    A kiegyezés is eléggé fű alatt lett összehozva, pedig az majd ötven évig tartotta egyben az országot, sajnos nem sok sikerrel.

  • Eleftheria
    2016 november 29
    2:51 du.

    A legsötétebb ideológiák honnan is jöttek szerinted? Szociáldarwinizmust egy angol találta föl. Ezzel indokolták, hogy az angoloknak joga van kifosztani a gyarmatokat, és a többi európai országtól megtagadni a világ újrafelosztását.

    Különben Orbánnak addig jó, amíg a közmunkás romák nem indulnak meg a főváros felé, ahogy a cserdi polgármester szokta mondani a Szabadfogásban. Most még szerencséje Farkas Flórinak, hogy 23 ezer forint helyett 50 ezer sok embernek főnyeremény, de majd ha rájönnek, hogy ebből nem lesz minimálbér, akkor kell megnézni Orbán pünkösdi királyságát.

  • Figyelő
    2016 november 30
    12:27 de.
    Előbb válaszolni kellene, utána kérdezni..

  • hazai lámpa
    2016 november 30
    9:12 de.
    Így van, de ez most mellékszál.

  • hazai lámpa
    2016 november 30
    10:26 de.
    „Szociáldarwinizmust egy angol találta fö”
    Nemigazán. Volt vagy öt különböző emberke, Thomas Malthus angol demográfus, Herbert Spencer angol filozófus, biológus, antropológus és szociológus és Francis Galton, az eugenika szülőatyja, az ő elméleteiket nevezte el egy amerikai történész, Richard Hofstadter „szociáldarwinismusnak”.
    A lényege ezeknek a fikcióknak pedig nem az volt, hogy jogot vindikáljanak a gyarmatok kifosztására…

  • falusi
    2016 november 30
    10:34 de.

    Miért lenne mellékszál? Még a poszter is így írja: „KIEGYEZTÜNK ezzel a világgal:”

    Jól mondja, Orbánt legitimizálta a sunyi demokratikus ellenzék, mert nem értették a választóik, hogy mi a fülkeforradalom, a NER meg a NENYI. Elmagyarázni meg ugye sok munka lett volna a „demokratáknak”, és addig se csordogált volna a párttámogatás … A kiegyezés (1867) ehhez képest egy hazafias tett volt, ráadásul volt aki még öngyilkos is lett miatta (Teleki Pál)!

    Különben a magyar embernek nem volt baja a NER-rel 2014-ig. Utána Orbán kifordult önmagából, és azóta van ez az oligarcha támogatás meg a középosztály cserben hagyása.

  • hazai lámpa
    2016 november 30
    11:47 de.

    bocs jav: Teleki László volt az öngyilkos.

  • hazai lámpa
    2016 november 30
    8:27 de.
    De mintha Orbán azt hirdetné magáról, hogy tud késsel-villával enni, viszont nem látom a képen a kést!
    🙂

  • Figyelő
    2016 november 29
    4:21 du.

    Miután Orbán megnyerte a választást 2010-ben, kihirdette, hogy forradalom volt a szavazófülkékben. Meghirdette a Nemzeti Együttműködés Rendszerét (NER), ami azt jelenti, hogy az ő pártja képviseli az országot, az ellenzék egy felesleges luxus …

    Nem mintha a leszerepelt ballib pártok hiányoznának bárkinek is, de Orbán mindenkit visszatorol hetedíziglen, azt is aki jobbos, és nem ért egyet vele. Ez addig tetszett a népnek, amíg Orbán a bankokat fingatta meg a rezsiszörnyet. Akkoriban nem az oligarchák seggét nyalta és nem a kiskirályok életét élte.

  • orbán 2010-ben nem győzött, mert elcsalta az egész választási rendszert a választással.
    Ezen az alapon Kádár végig kb. 100%-kal lett megválasztva, legalább annyira demokratikus alapon, mint orbán!

    Orbánnál van -e jobb jelölt a miniszterelnöki posztra? Magyarországon csak 10millió jelölt! Bárkit alkalmasabbak, még Figyelő és Boda is!

    Valaki pedig büszkén vállalta, hogy ő jobban él, ezért szereti orbánt.
    Nos, ha én is elraboltam volna a 3.000milliárd MANYUP-ot, a gyerekeink jövőjét eladósítanám, mint orbánék, hogy 10 és 30 évre óriási terheket csoportosítanék át, akkor bőven lenne lehetőségem a regnálása alatti emelések 3-szorosára, sőt ötszörösére!
    Aki hülye, vagy vak, vagy értektelen, csak az nem veszi észre, hogy rabolt és eladósításból eredő pénzek egy kis részének visszaosztásából van ez, a többit elsíbolta orbán. Üveggyöngyöket szórt elénk, és vannak akik értelme ezt nem képes felfogni.
    Aki orbánhívő, annak javaslom, hogy csinálja azt, amit orbán velünk. Vegyen fel lehetséges legnagyobb hitelt gyerekei, unokái nevére, verje el, utazgasson, járjon drága éttermekbe, vegyen drága helyen ruhákat, utazgasson helikopterrel, majdha minden pénzt sikerült eltapsolnia, akkor szóljon az utódainak, hogy most ők jönnek, mert a pénzt azt nekik kell visszafizetni, de azért eddig egész jól érezte magát, elégedett azzal, hogy más pénzét eltapsolta!

  • Don Ovuz
    2016 november 30
    11:56 de.

    De nem is eszik a képen, csak tunkol. PR fotó ez, ami azért készült, mert Magyarországon népszerű a disznótoros.

  • falusi
    2016 november 30
    11:34 de.

    Ahogy látom, mind az öt a fejlett tőkés demokrácia lakója. Akkor meg miért kell a legsötétebb ideológiákat is a csóri kelet-európaira kenni Eleftériának?

  • lámpás:

    Itt és most nem az a kérdés, hogy történetileg honnan jött ez , vagy az a reakciós eszmeiség, hanem hogy Hunniában milyen társadalmi viszonyok biztosítanak táptalajt nekik, amelyen oly szépen hozzák pusztulást hozó virágaikat…

    Nem kell semmit kenni a kelet-európaiakra, ezen belül Hunniára. Tény hogy mifelénk virágzanak a legkülönfélébb embercsoportok ellen irányuló soviniszta kirekesztésre, megbélyegzésre, megalázásra irányuló eszmék. A magyar az, akinek a FideSS/Jobbik megengedi… Fasiszták, fasiszta-kollaboránsok ( ez utóbbi a FideSS pártállam által kitartott ál-baloldali, ál-liberális, állellenzék – jó persze valóban: a pártállamot meg kitartja az Ajrópése Únijon… )

  • Amúgy nem érdemes és főleg felesleges összehasonlítani a két embert…Orbán valóban csak élvezetesen „tunkol” , ahogy Hazai Lámpa írja,és akkor mi van?.Castró megszállott szivarozásáról,ivásáról érdekes nem közöltek képeket,meg több újság is megírta,hogy nappal
    ivott,szivarozott és csak éjszaka(!!!)volt hajlandó és képes tárgyalni a külföldi magas rangú látogatóival is….ez magáért beszél…
    Aztán Castró sok embert bebörtönzött,megölt,vagy száműzött az országból,ellenzék nem létezett…..míg Orbán kezéhez nem tapad vér,és itthon van ellenzék,(de minek?)nyilatkozhat,hazudozhat,acsarkodhat büntetlenül!
    Na röviden ennyit,és ezt mindeni tudja!!!
    Amúgy a Kubából Amerikába menekültek vitustáncban törtek ki a „nagy vezér” halálhírére,és még a saját testvére sem megy el a temetésére….
    Sokan szerették anno,hazafinak tartották…mindent elhittek neki
    ,de ugye kiderült,hogy az országát nyomorba döntötte,elszigetelte….

  • ja amúgy a pingpong is nagy szenvedélye volt,a szivar,a rum mellett,ezért nem volt ideje sokszor normális időben,nappal találkozni külföldi magas rangú vendégeivel…
    Egyébként,csak úgy mellékesen…Afrikába zsoldos csapatokat is küldött,egy kis vérengzésre…csak úgy mellékesen,,!
    Megosztó személyiség volt….remélhetőleg testvére Raul változtat az ország politikáján,ami Kubának is hasznára válna…

  • Vak Ond meg a tőle megszokott hülyeségeket,valótlanságokat írja,következetesen: Orbán 2010-ben (és 2014-ben is!)legálisan,és csalás nélkül győzött!!!…és fog is az ellenzék legnagyobb bánatára,pláne ha így folytatják!
    Amúgy több választáson derültek ki ellenzéki csalások,cigányok megvásárlása stb…..pechjükre.
    Hát ez van!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2016 november 29
    8:02 de.
    Most már kurva gyerekes magyarázkodás állandóan a 2160000 szavazatra és a győztest bónuszokkal jutalmazó választási törvényre fogni a Fidesz rémuralmát, mert ugyanennyi szavazattal az MSZP, a Jobbik, az LMP, de akár még a DK vagy a Munkáspárt is ugyanilyen 2/3-os teljhatalmat szerezhetett volna! Inkább azon kéne gondolkodni hogy, a többi párt miért nem tudta kihasználni ezt a győztesnek kedvező kiváltságot és miért nem tudott a Fideszen kívül egyik sem 2160000 voksot begyűjteni? Gondolod hogy, akkor sebtiben megváltoztatta volna a Fidesz a mindenkinek egyforma esélyt nyújtó választási törvényt? Egyébként meg ezt a nyugodtabb kormányzásra való választási metódust nem a Fidesz találta ki, Európában erre sokkal elborzasztóbb példák is vannak, másrészt meg ezt a voks mennyiséget meg nem a választók öszlétszámával, hanem az aktív szavazók számával kellene összevetni és a passzív (senkiházi) otthonmaradók bármilyen pártszimpátiájára számítóan következtetni és azt készpénznek venni pedig demagóg politikai idiótizmus. A választás eredményét az aktív és meggyőzött vagy átvert választók döntik el, punktum, kár ehhez mindenféle rafinált érveket és ellenérveket gyártani!

  • Don Ovuz
    2016 november 30
    11:56 de.
    A csizmaszárban van…

  • hazai lámpa
    2016 november 30
    11:47 de.
    Azért mellékág, mert Figyelő véleményén rágódunk, miszerint Horthy mgörökölte a hatalmat Ferenc Jóskától.
    Ha gondolod, visszamehetünk az Árpád házig, de annak sem lesz köze a dologhoz..

  • Eleftheria
    2016 november 30
    5:00 du.

    Mondjuk pont Hunniában nem volt antiszemita a liberális nemesség a dualizmus idején, míg Ausztriában Lueger nevű bécsi polgármester az antiszemitizmust hirdette, mikor egy Hitler nevű fiatalember élt ott akkoriban …

    A magyaroknál tényleg gazdasági téren bicsaklott meg a fejlődés, mert nem tudott a polgári középosztály kialakulni.

  • hazai lámpa
    2016 november 30
    10:26 de.

    „Különben Orbánnak addig jó, amíg a közmunkás romák nem indulnak meg a főváros felé, ahogy a cserdi polgármester szokta mondani a Szabadfogásban. Most még szerencséje Farkas Flórinak, hogy 23 ezer forint helyett 50 ezer sok embernek főnyeremény, de majd ha rájönnek, hogy ebből nem lesz minimálbér, akkor kell megnézni Orbán pünkösdi királyságát.”

    No igen; a kizsákmányoltakban tudatosítani kell, hogy a kizsákmányoltság nem természeti törvényszerűség. Nem ártanának hozzá a rendszert el nem ismerő, valódi ellenzéki, valódi baloldali pártok, szakszervezeti, jogvédő aktivista mozgalmak sem. Erről papoltam az ellőbb: politikai, állampolgári öntudat, az etnikai-vallási, sőt „faji” mellveregetés helyett.

  • falusi
    2016 november 30
    6:27 du.

    Nem igaz, hogy nem érted. Ferenc Jóska hatalomra jutása nem volt összhangban a magyar alkotmánnyal, mégis ki tudott egyezni a magyarokkal.
    Ezzel nem azt mondom, hogy nem volt a 2010-es választás tiszta, mert az volt. De a NENYI-t meg NER-t az ellenzéki pártok legitimálták neki, ők egyeztek ki vele. A nép is ki van egyezve Orbánnal, de most már túl sok nekik a centrális erőtérből, Orbán visszafoghatná magát kicsit.

    Nem kéne a sok rongyrázás meg az oligarchák kitömése, de sajnos nincs egy másik hatalmi centrum, akinek hatása volna Orbánra.

  • .Castró megszállott szivarozásáról,ivásáról érdekes nem közöltek képeket,meg több újság is megírta,hogy nappal
    ivott,szivarozott és csak éjszaka(!!!)volt hajlandó és képes tárgyalni a külföldi magas rangú látogatóival is….ez magáért beszél…

    Most akkor a következőkben a nappal biztosan éjszaka; a commandante be van b@szva, vagy esetleg a vendég nem eléggé nagy celeb… Amikor a honi széljobb poszt-bolsevik köpönyegforgatók nyomják ezeket a gyomorforgatóan képmutató dumákat, akkor hajlamos vagyok azt gondolni, hogy az amúgy tetű kis karibi vizet prédikáló államkapitalista vircsaft maga az elvszerűség a felcsúti caudillo strici-rendszeréhez képest. Mintha errefelé nem orgovánnyal és hasonlóakkal fenyegetőznének egyesek, amelyeket csak a geopolitikai viszonyok miatt nem tudnak – egyelőre – beváltani… Amúgy a commandante kifejezetten fitt, egészséges faszi a köpcös, korán öregedő felcsúti caudillo-hoz képest… Sötétség délben…

  • Amúgy tudok egy még szexibb Castro-t, he-he-he:

    http://www.castro.com/en/

    Ennél csak a Marx&Spencer jobb…

    https://ih0.redbubble.net/image.88410135.8633/raf,750×1000,075,t,9ec0d5:0d26d5c715.jpg

  • Eleftheria
    2016 november 30
    7:07 du.

    Én sokkal hatásosabbnak tartom a népi írókat, akik akár szegénysorból jöttek, pl. Móricz, Móra, akik a magyar gyakorlatban működtek, mint a jogvédőket, akik nyugati mintára elveket szajkóznak.

    Orbánnak sok mindent megengedett a magyar ember, de azon eddig mindig fölhördülés volt, ha a polgárság helyett (ami ugye politikai termék) „nemzeti földesurakat meg burzsujokat” akar kitermelni (Bencsik). Nem akarják vissza a jobbágy világot a magyarok, és ez nem a jogvédőknek köszönhető, hanem a hagyományos népi íróknak.

  • Castro temetése, a nép gyászolása nekem NEM meggyőző-!
    T.i. nagyon jól emlékszem a régi magyar komcsi korra, mikor a vállalatok kirendelték a dolgozókat tüntetni, vagy meghallgatni Rákosi beszédét. Engem is kihajtóttak anno az ilyesmire, Sztálin haláláról már nem is beszélve!
    Ha valaki nem megy el, nézheti az állását, vagy a jővőjét.
    A komcsi világ így működik, ha valaki elfelejette volna!

  • Figyelő Igen, akkor kihajtották az embereket felvonulni. Most sokkal jobb, most megtiltják nekik, aki mégis ki mer menni, azt összeírják (pl CBA, zanárok). A 7-es buszon levetették a piros nyakkendőt a buszvezetőről (a narancsosat nem). Vajon miért? Régen tényleg minden rosszabb volt?

  • Llianfair, fogalmam sincs miről írsz.?
    Kinek tiltanak meg és mit? A baloldal Budapesten, ha lehet ott tüntet ahol tud. Ha kevesen vannak pl. fütyülőket szerveznek be!
    Fogalmad sincs a kommunizmusi diktaturáról, néha egyeseknek kivánom, hogy tapasztalják egyszer meg!

  • Figyelo Szivesen leirok nehany peldat megint. A CBA dolgozoinak tiltottak meg, ami Fidesz erdekeltsegu ceg, a tanaroknak tiltottak meg sok iskolaban,ahol gyava volt a vezeto, az EU dolgozokat zsaroltak meg, hogy Ok nem sztrajkolhatnak. De mar mindegy, mert mar a sztrajkjogot is elvette a Fidesz. A sztrajk is ugy ment, hogy egy asztalra helyezett lapra fel kellett irni, ha sztajkolni akartal. Az olvasta el aki akarta, peldaul a vezetoseg. Hagyjal mar a kommunista diktaturaval, az Orban diktaturajarol beszelunk. Tudod, amivel nem foglalkozol, nem tudsz rola semmit, de megis mindent jobban tudsz azoknal, akik benne eltek vagy elnek. Szerinted ha nem Rakosinak neveznek valakit, mar nem is lehet diktator? Nevfuggo?

  • Mindig megdöbbent, hogy te milyen jól értesült vagy a magyar politikáról Írországban. Gondolom, lányod adja a felvilágositásokat.

  • Mellesleg, egyidőben a pesti tanár sztrájkkal, véletlenűl Montrealban is volt egy tanár sztrájk!
    Mikor az otthoni információkat olvastam, csak elmosolyodtam. Úgy látszik, a tanárok alacsony fizetése univerzális!

  • Figyelő Nem foglalkoztam a fiaddal, elvárhatom én is a leányommal kapcsolatban? A család maradjon szent. Rendben?
    Az én dolgom, honnan tájékozódom, lényeg, hogy hiteles legyen. Neked se kutyád se macskád már Magyarországon, nekünk számtalan barátunk és volt kollégánk maradt ott. Nagyon széles spektrumban, a takarító nőtől egészen le a nagykövetig, buszvezetőtől a professzorig.
    Ez nagyon nagy merítés, biztosabb mint az irányított felmérések.
    Nem utolsó sorban, 3-4-szer otthon vagyunk évente, mert mint írtam, ott is van egy felszerelt háztartásunk.

  • Honnan tudod, hogy nekem ki van otthon rokon?
    Vagy nincs?

  • Figyelő!

    A tanárok „sztrájkja” nem az alacsony fizetésük miatt volt, attól függetlenül Montrealban még lehetett emiatt!

  • Llanfair
    2016 december 1
    4:55 du.

    „Figyelő Nem foglalkoztam a fiaddal, elvárhatom én is a leányommal kapcsolatban? A család maradjon szent. Rendben?”

    Akkor nem te foglalkoztál Figyelő ’56-os távozása kapcsán a „nélküle távozni nem merő” és őt „magával rángató” stb. férjével, aztán a Kanadába kihozatott „más államon élősködő” idős szüleivel majd pedig a vidéki templomban esküvő „képmutató” rokonaival?

    Mellesleg – veled ellentétben – Figyelő nem bántó összefüggésben említette a lányod. De ettől még nyugodtan érzékenykedj és oktasd ki.

  • Itt se volt CSak a fizetés miatt.

  • jani, igen kedves tőled, hogy védelmemet itt írod.
    Egy dolgot meg kell érteni,
    Llanfair nem a komcsi rendszer miatt emigrált, hanem az ellenkezője miatt. Ebből az tűnik ki, hogy ő nem ért egyet a mai kormánnyal és hiveivel.

  • Figyelő Kedves János, Utolsó bejegyzésemet írom, mert itt elkezdődött a Karácsony, és nem óhajtom körötökben tölteni ezt a hónapot.
    Miután Figyelő szerint mindent rosszul tudok, félre vagyok tájékoztatva, és csak a hazugságokat hangoztatom, ezek utáni megjegyzése, hogy biztos a leányomtól kapom az értesüléseimet, mindennek lehet nevezni, csak jóindulatúnak nem. Átgondolod? Legújabb baromsága, hogy nem a komcsik ellen menekültem, megint rávilágított, hogy az égadta világon semmit sem ért meg, semmire sem emlékszik, egyáltalán fogalma nincs arról, hogy mit ír és olvas. Természetesen rohanj a védelmére, szép dolog a lovagiasság, de akkor figyelmeztethetnéd, ne írjon annyi marhaságot legalább. Baráti gesztus lenn Tőled, ha már ennyire szíveden viseled a sorsát. Ha már kötelezően olvasod a beírásaimat amit nem neked írok, akkor tudnád miért írtam amit írtam, mindnek volt előzménye. Nem várom el, hogy megértsd, de megpróbálhatnád.
    További jó szórakozást, boldog Hanukkah-t, Karácsonyt és Új évet kívánok mindenkinek. Akit véletlenül nem bántottam meg, attól bocsánatot kérek, ha nem írok, ne válaszolj. Szia.

  • Llanfair
    2016 december 2
    12:44 du.
    nyugi, minden jót a köbön neked
    a Figyelő álnéven rohangáló pestis ne bosszantson fel, ő egy senki aki még senkinek is senki
    és kib…tt buta

    én azért még péiszkálom a figyelőt mint sétabottal a kutyaszart az árok szélén

  • Llanfair,
    Nekem kissé furcsának tűnik kintről szidni a mai magyar rendszert, tehát ebből arra következtettem, hogy emiatt mentél ki, többek között. Azt is tudjuk, hogy feleséged kapott egy jó munka ajánlatot külföldön, természetesen ez segít.Kivánom, hogy találd meg a boldogulásod ahol vagy .
    Kivánok kellemes ünneplést, bármit ünnepelsz.

  • Besancon!

    Amúgy Orbán a kép szerint nem zabált,csak jóízűen és kulturáltan evett….na ennyi,szánalmas a megjegyzése!
    Aztán arról ugye nincs kép,hogy Castro szivarozik,vedel,esetleg jól berúg és csak a kijózanodása után éjjel tudja fogadni a vendégeit…
    na erről ennyit,gyógyíttassa a máját…meg esetleg mást is,ha még lehet!

  • rodeo36
    Magas nívojú beírásai, bizonyára fellenditik a KMH színvonalát! Csak rajta, rajta, továbbra is!

    Sajnos, már egy idő óta nem moderálnak itt a szerkesztők.

  • Orsós Elemér

    rodeo36
    2016 december 2
    1:44 du.
    Hé, more! Mondták már neked hogy, úriember vagy? Nyugodj meg, higgadj le, ez a szégyen soha nem fog utolérni!

  • Llanfair és mindenki,
    én is kívánok mindenkinek kellemes hanukát,karácsonyt és boldog újévet.A magam részére köszönöm a hanukai jókívánságokat.

  • Orsós Elemér
    2016 december 2
    6:04 du.
    hivatlan vendégnek az ajtó háta megett a helye, neked meg az ajtón kívűl

    a boda meg figyelő két agyatlan dilinyós, sajnos vannak akik elhiszik a kitalációikat

    még senki sem válaszolt arra kérdésemre, miszerint mi (vagy ki?) az oka annak, hogy léteznek olyan országok, mint északkórea, cuba, venezuela, (lassan brazil is oda fog tartozni) colombia és sorolhatnám

  • ródeo, téged ki hivott ide piszkitani?

  • Rodeo, tahóságod még Geyza elvtársadét is felülmúlja, nem értem miért vetemedsz erre, amikor senki nem ír sértőt a másiknak, elfogadja ha más a véleménye. Ellenfélül idős nagymamákat választasz? „Komoly” kategória vagy mondhatom.

  • charlie,
    tiszteletre méltó beírásodat nagyon pozitíven értékelem.Nem tudom,hogy ellenségnek milyen vagy,de ellenfélnek mindenképpen tisztességesnek tartalak.

  • ˙

    Az orbáni diktatúra lényege, hogy a törvényeket a saját szájíze és pillanatnyi igénye szerint főzi ki és keveri.
    Ha pl holnap egy felhőkarcolót támad kedve felépíteni, még ma alkot rá mondjuk egy torony törvényt.
    Ezt így csinálta már 1998-tól 2002-ig, és még ígyebbül, még nagyobb tudatossággal a 2010. óta eltelt, sajnos 6 év alatt.
    Ez a „rendszer” alapozza meg Vezérünk jövőjét is.

    .