Szilvay Gergely, Rajcsányi Gellért és Bánhalmi Norbert válaszai Lázár György cikkére

2016 december 12 12:03 du.34 hozzászólás

A magyar sajtóban manapság ritkán fordul elő hogy az eltérő nézeteket vallók vitázzanak, meghallgassák egymást.  Észak-Amerikában általában úgy szocializálódunk, hogy tudunk kommunikálni egymással akkor is, ha alapvetően nem értünk egyet vitapartnerünk nézeteivel.  Ezért érdemel dícséretet Szilvay Gergely, a Mandiner újságírója, Rajcsányi Gellért a Mandiner főszerkesztője, és Bánhalmi Norbert fotóművész akik kommentálták Szilvay Gergely – Mandineres újságíró Kőrösi Csoma ösztöndíjasnak álcázva New York-ban című írásomat.

**

Szilvay úr válasza:

Tisztelt Lázár úr!

Bár válaszom közzétételéhez nem járultam hozzá, így most beperelhetném, mindenesetre köszönöm a reklámot. Bár cikke hemzseg a tárgyi tévedésektől, de ezt most elnézzük Önnek.

Részemről kifejezetten örülök, hogy rajta vagyok az Ön listáján, ez munkám elismerését jelenti, muhaha.

Jó munkát, néha foglalkozzon kanadai ügyekkel is.

SzG

**

Tisztelt Lázár György!

Büszke vagyok arra, hogy Szilvay Gergelyt a kollégámnak tudhatom, és büszke vagyok arra is, hogy egy ilyen komoly ösztöndíjprogramban részt vehet, és örömmel dolgozok vele együtt most és a jövőben is.

Üdvözlettel,

Rajcsányi Gellért
főszerkesztő

**

Tisztelt Lázár György!

Nagyon elszomorított amit olvastam az Ön cikkében, mert nem valós tényeken alapul. Szívem szerint semmit sem reagáltam volna, de felháborított az egyoldalú nézőpotja és az, hogy a nevünket össze mossa a politikával.

Ha igazán érdekelte volna, hogy hogyan is valósult meg ez a kiállítás, és objektíven szerette volna megírni a cikket, akkor lett volna lehetősége oknyomozást végezni és utána olvasni. De ha ezt megtette volna, akkor nem tudott volna semmi izgalmasat írni és most ezt a levelet sem kellene megfogalmaznom az Ön megkeresésére. Mert ha nem keres meg, nem tudok a cikkről és hát mit ér egy cikk ha nincs benne semmi izgalom, nem olvassa akkor senki. Az elferdített történetek pedig mindig érdekesebbek az emberek számára mint a valóság.

El kell, hogy keserítsem, minden feltevése téves és, hogy mi a valóság, elolvashatja akár most is, mert írtam még menet közben egy blogbejegyzést pont azért, hogy ilyen félreértések ne lehessenek.

Ha szeretné tudni, hogy ki és mit finanszírozott, akkor érdemes bele néznie ebbe a videóba is, meg fog lepődni.

Ezt a videót pedig azért mutatnám meg, mert összefoglalom benne a gondolataimat a kint töltött 6 hétről.

Összegyűjtöttem minden információt, sajtómegjelenést és létrehoztam egy weboldalt a kiállításról, érdemes megtekinteni a kedves olvasóknak. A portrékra kattintva a személyes történeteket is el lehet olvasni. 6 hét alatt ennyire volt kapacitásunk, és mindenkit meginterjuvoltunk, aki elfogadta a megkeresésünket.

Tudom, hogy nehéz elhinni, hogy ebben a világban ma valami valóban függetlenül és civil kezdeményezésre történik, de ez project az volt, és ezért esett ennyire rosszul az Ön véleménye.

Köszönöm, hogy lehetőséget adott, hogy megszólalhattam a témában, legközelebb akkor írjon nekem kérem, ha szakemberként tud véleményt alkotni és nem pedig egyoldalúan szemlélni a világot, mert mi fiatalok pont az ellen küzdünk, hogy ne legyen minden bal vagy jobb oldali érzelműségű, hanem legyen végre közép út. De ha mindig beskatulyáznak bennünket és értelmetlen vitákba kell belemennünk, ennek nem látom semmi esélyét.

Örülnék, hogy ha tenne valami jót Ön is, és a politikától függetlenül, szeretettel tudná szemlélni a világot, mert a változást csak az hozza meg, ha mi magunkban változtatunk. Feltételezem, hogy Ön is nsp mint na szebbé akarja tenni a munkájával és a létével az emberek életét. Mert én ezért dolgozom minden nap, hogy szeretet tudjak adni az embereknek közvetlenül és ha valakinek kicsit is szebbé tudom tenni a napját és boldoggá tenni őt, akkor azt az örömöt tovább adja, és így minden napnak meg van az értelme. Ez a kiállítás, szeretettel készült ez a titok, de ezt csak egyedül Ön nem látta meg.

Nem szükséges közzé tenni ezt a levelet a cikkhez, mert ezt kifejezetten Önnek szántam, ha még is közzé tenné, akkor kérem a teljes levelemet tegye, minden hibájával együtt.

Tisztelettel:

Bánhalmi Norbert
független művész

**

Bánhalmi Norbert egy kiváló fiatal fotográfus és úgy tűnik elhitették vele, hogy a kiállítás nemes és főleg civil kezdeményezés volt és az „56-os hősöket” mutat be.

A magyar kormány migráns politikájának része az 1956-os történelemhamisítás; egyfajta ellensúlyozása annak, hogy nyugati politikusok a mostani migránsokhoz hasonlították az 56-os magyar menekülteket. Orbánék felháborítónak tartják, hogy a magyar 56-osokat a „kontinenst ellepő” migránsáradattal együtt emlegetik, mert szerintük a magyarok hősök voltak, akik történelmünkben nem először, Európát is védve szálltak szembe a szovjet rezsimmel, és annak megtorlása miatt menekültek.

A kormánynak tehát “hősökre” volt szüksége, és a magyar diplomácia pénzt nem kímélve elhatározta hogy kihasznál néhány idős amerikai magyart. Kitüntetésekkel halmozták el őket, és elhitették velük, hogy ők “56 hősei”. A forradalom értelmezésén még ma is vitáznak a történészek, de tény, hogy a menekülők között szép számmal akadtak ávósok, börtönből kiszabadult nyilasok és horthysták és köztörvényes bűnözők. Az 56-osok sokfélék voltak – nem „hősök”.

A hősiességet hangsúlyozó New York-i 56-os kiállításra a magyar adófizetői milliókat költötték el. Szilvay úr havonta közel 700 ezer Ft-ot kap a Körösi Csoma Programtól, Nagy Ildikó repülőjegyeket és szállást kap a Diaszpóra Tanácstól ha tanácskozásra utazik, és Bánhalmi úr sem említi, hogy mennyi költségtérítést kapott a Hungarian Initiatives Foundation-tól, pedig az szintén magyar adófizetői pénz.

Azt is kérdezhetik sokan, hogy kinek ártanak ezek a fiatalok amikor hőssé léptetnek elő idős 56-os magyar menekülteket? Kérdezzék meg az idős Millie King-et, aki 21 éves korában vált özveggyé. Férjét John Lebed rendőrt 1960-ban a 25 éves Fekecs Mihály, a magyar származású sorozatgyilkos lőtte le. Fekecs 56-os menekültként érkezett Amerikába, és azt terjesztette magáról, hogy szabadságharcos. 56-os hősnek tartotta magát.

Az amerikai 56-osok legtöbbje nem forradalmár volt, nem politikai okokból, hanem a jobb élet reményében érkezett az Újvilágba. Évtizedekig senki sem regélt hősiességükről és szégyenletes hogy most ezeket az idős embereket propaganda célokra használja fel az Orbán-kormány.

Különösen elszomorító, hogy olyan tehetséges fiatalok mint Szilvay Gergely, Bánhalmi Norbert és Nagy Ildikó részesei ennek a tisztességtelen akciónak. Remélem elgondolkoznak ezen.

Lázár György

34 hozzászólás

  • Szukits Rezső

    Kedves Barátom, Kitzinger Ferenc (Halála előtt a rendszerváltás idején működő Petrasovits féle szodem párt elnöke.) 56-os szocdem érzelmű forradalmár volt. Tényleg emigrált, és a forradalmat követően részt vett az emigráltak politikai tevékenységében. Többek között tagja volt annak a bizottságnak (?) amelyik 56 kapcsán a Szabad Európa Rádió kétes tevékenységét vizsgálta, találkozott az akkori ENSZ főtitkárral is. Mesélte, hogy több, szélsőséges emigráns szervezet működött, egyikük árnyékkormányt is létrehozott. Ez az árnyékkormány őt, speciel halálra ítélte. Ez ma mulatságos, de az akkor huszonéves barátom az őt körülfogó gyűlöletet nehezen viselte és a hatvanas évek közepén kérte, és a magyar kormány engedélyezte, hogy következmények nélkül hazatelepülhessen. Egy feltétel volt: nem politizálhat.

  • „nem politikai okokból, hanem a jobb élet reményében érkezett az Újvilágba.”

    Ez már nagyon sokszor volt itt vita tárgya, hogy a kommunista rendszerből kivándorlók (nem forradalmárok) miért disszidáltak? Elképzelhető, hogy a jobb anyagi helyzet és a demokratikus országok szabad légköre IS hatással volt a kivándorlókra.

  • Látom, Lázár György nem nyukszik, tovább piszkálja az 56-osokat!
    Szeretnék egyszer rájönni, miért fáj neki a fotókiállitás, ami valószinű hiteles.
    Nem ismerek olyan magyar 56-ost aki hősnek, szabadságharcosnak mondja magát, viszont a sok cikk ami a témáról itt megjelenik, kicsit fárasztó. Vajon, miért fáj valakinek az 56-osokról a megemlékezés?
    Csak egyre tudok gondolni!

  • Attól tartok, hogy George LÁZÁR ur egy ganyi forintot sem fizet a magyar költségvetésbe. Az én családomban mindenkinek van munkája, mindenki tisztességesen dolgozik, és tisztességesen adózik. Lázár urnak abszolut semmi köze sincs a magyar adófizetők pénzéhez, családom adójához pedig végképpen. Ezt kikérem magamnak !!!
    Az USA-val foglalkozzon, meg hogy a demokrata kormánya mennyit fordit tömegpusztitó fegyverekre, az ő adójából (is).

  • Ötvenhatos:
    Populista vagy.
    De már megszoktuk tőled és a Hozzád hasonlóktól.

  • Kedves Szilvay úr!

    Ön írja:
    – most beperelhetném
    – köszönöm a reklámot
    – hemzseg a tárgyi tévedésektől
    – ezt most elnézzük Önnek
    – muhaha
    – foglalkozzon kanadai ügyekkel is

    Nem kívánok magával a témával foglalkozni, de…

    Lehetne Ön szerényebb is!??
    Kicsit úgy tűnik számomra, mint aki azt hiszi Magyarországon van és onnan oszthatja az észt a bunkó amerikaiaknak.

    Please!

  • Christopher Adam

    Zoli,

    Nekem is pont ez jött le amikor először olvastam Szilvay úr szavait. De talán a levélíró mentségére szolgálhat az, hogy ez az arrogancia és lenéző hozzáállás Észak-Amerika iránt sajnos eléggé gyakori állapot Magyarországon. Nem hiánycikk Szilvay úr körében a magabiztosság.

  • Göllner András

    Bizonyára voltak hősök is az 56-os menekültek sorai közt. Én személyesen jó párat ismerek.

    Bizonyára voltak rengetegen akik csupán egy jobb életre, szabad levegőre, egy igazságosabb világra vágytak, és ezért hagyták el hazájukat.

    És tudjuk azt is, hogy voltak köztörvényes bűnözők is szép számmal a menekültek közt. Nagyon sok féle menekült van köztünk, magyarok közt, akár a muzulmánok közt. Aki azt állítja, hogy az ötvenhatos menekültek teljes egésze szabadságharcosokból állt, az hazudik. A szabadságharcosok nagy része harcolt Október után, vagy elesett, vagy felakasztotta, bebörtönözte őket a Kádár féle „gulyás kommunizmus” éveiben. A többi otthonmaradt meg megtanult kussolni, mint most is.

    Amivel „mi” 56-osok nem taálkoztunk (én ekkor kisgyerek voltam) az, hogy bárhol is a kormányzó hatalmak, gyűlöletkeltéssel, óriásplakátokon keresztűl, és kívétel nélkül, démonizáltak volna bennünket, peddig akkor, mi is elég nagy számban zuhantunk a „Nyugat” nyakába.

    Az Orbán kormány egyik bűne az hogy történelmet hamisít.Hazudik az ötvenhatosokról, a muzulmánokról. Hazudik a Horthy rendszerről, hazudik a zsidók ellen elkövetett borzadályokról. Hazudik a munkásemberek és a szegények mai állapotáról. Hazudik a saját tolvajairól. Hazudik az egész magyar történelemről, de leginkább akkor hazudik amikor azt állítja, hogy Magyarország a Fidesz alatt Jobban teljesít !!! Ezért a hazugságáért hagyta el immáron 600,000 magyar a hazáját,amióta Orbán Viktor elfoglalta a helyét a magyar parlamentben. Ahelyett hogy jólétet építene a felcsúti zseb rakéta, ahelyett hogy a közoktatásra, a nép-nevelésére költeni az Európai adófizetők pénzét, saját és családjának a zsebeit tömi tele az ellopott lóvéval. Talán ezzel kellene foglalkoznia a felháborodott mandíneres uraknak odafenn, talán erről kellene fényképeket készítenie, a sértett fiatalembernek, aki heteken át „pikcsörölgetett” Amerikában a magyar adófizetők pénzén.

    Köszönet a KMH-nak hogy lehozta az összes érintett levelét, és tiszteletben tartja a sajtószabadság, a szabad vélemyénynyilvánítás jogát.

  • Zoltán Marosi, csak jelentsen! Hűséges marad a magyar szókásokhoz!

  • György Molnár

    „…. a 25 éves Fekecs Mihály, a magyar származású sorozatgyilkos lőtte le. Fekecs 56-os menekültként érkezett Amerikába, és azt terjesztette magáról, hogy szabadságharcos. 56-os hősnek tartotta magát.”

    1956 októberében a politikai elítéltekkel együtt tömegesen szabadultak a köztörvényesek, gyilkosok, rablók, stb.-k. Ezek egy jelentős része továbbállt Nyugatra, de előbb még itthon kirabolták a Nemzeti Bankot és gyilkoltak ahol tudtak, például a Köztársaság téren október 30-án. Kádáron 320 halálos ítéletet kérnek számon, ennek minimum a fele köztörvényes bűnöző volt, és politikai okokból csak a kisebbik felét végezték ki. Hivatalos osztrák statisztika szerint 152.800 menekült érkezett hozzájuk, ezekhez még hozzávehetünk pár ezer Jugoszlávia felé eltávozottat, tehát a 200 ezres közszájon forgó létszám erősen túlzott. A „disszidálók” oroszlánrésze a jobb megélhetés miatt távozott. Össze sem lehet hasonlítani az akkori magyar állapotokat a mai szíriai vagy iraki vérfürdővel illetve népirtással.

  • Nem élek otthon, ahogy Göllner úr sem.
    Tehát nem tudom eldönteni igazságosan miről hazudik a mai kormány. Azt is megértem, hogy Göllener úr, Gyurcsány párti és az ő kocsiját tólja. Persze, arról, soha nem ír sehol, miről hazudott Gyurcsány
    az ő kormánya alatt.,
    Egyre emlékszem, amit SOHA nem felejtek el családommal együtt, az 56 -os forradalom 50 éves évfordulóját, amit Gyurcsány félelmében katasztrofálisan tönkretett.
    Hiába jöttek magyarok az országba ünnepelni Ausztráliából, Kanadából, az USA-ból, amit akkor véghezvitt a rendőrsége, a magyar történelem szégyene!

  • ….”Ezért a hazugságáért hagyta el immáron 600,000 magyar”…
    András a 600 000 magyar java része korábban kezdett készülni , hogy elmenjen világot próbálni.A lehetőség Orbánék idejében nyílott meg mert ekkor tette lehetővé az Unio,hogy más országokba menjenek dolgozni.Finoman csúsztatsz– csak aki figyel az nem hiszi el. Gyuriferi barátodék alaposan előkészítették a terepet a devizahitelek felturbózásával és a kedves kapitalista „nyugati bankjaitok” csőbe húzta az egész ország népét,térdre kényszerítve sok-sok embert.Ezért kellett kimennie mert a magyar ember nem szeret tartozni,szeretné megadni azt nem utolsó sorban családja feje felől a vészt elhárítani! De egyszer már megmutattam itt a szomszédos országokból hányan mentek ki– nem a magyarok az elsők.Csak ti ezen keresztül is azorbánékat szeretnétek lejáratni,nyakukba varrni ezt is , pedig sok-sok minden a ti nyakatokban van —csak szabadulni akarnátok tőle.Jobb lenne a világ ha tárgyilagosabban kezelnétek a dolgokat és nem szenzációt akarnátok hajhászni ,mint ez a cikk és förtelmesen mellébeszél dolgoknak , csúsztatnak —mondván : a nép elhiszi.
    Hát ezt a módszert éveken keresztül megtapasztaltam.
    Így már nem mindent hiszek el.
    Üdvözlettel

  • Ja még egy : lehet,hogy 2006-ban is jobban kellett volna kussolni–Nem lett volna akkor Szemkilövetés! meg egyebek!
    Jaaaaaaaaaa!, hogy ezt is azorbánék csinálták?Eztet nem gondoltam !
    Gondolkodó üdvözlettel

  • Göllner András
    2016 december 13
    2:40 du.

    „Az Orbán kormány egyik bűne az hogy történelmet hamisít.”

    Melyik magyar kormány nem hamisított történelmet? Illetve pont az reklamálja a történelmi hitelességet, aki a 2. vh. magyar vonatkozásairól úgy ír, hogy körülbelül adja meg az évszámokat, pluszmínusz két év nem számít?

  • Göllner András
    2016 december 13
    2:40 du.

    „A többi otthonmaradt meg megtanult kussolni, mint most is.”

    Ki is kényszeríti a magyar ellenzéket, hogy kussoljon meg beüljön Orbán parlamentjébe? Aztán ha kijönnek, akkor telesírják a ballib médiumokat, hogy itt diktatúra van. Most is háborognak a kényelmes fotelekből, hogy a Matolcsy megalázta az újságírókat.

    Akkor minek dolgozik a parlamentben meg az állítólag szájkosaras sajtónál? Minek indulnak a választáson, ha itt diktatúra van? Úgyse se lesz egyenlő az esélyük, ha szerintük a kormány adagolhatja a híreket.

  • György Molnár
    2016 december 13
    3:13 du.
    Bocsánat, tévedésben van, a Köztársaság terén a minisztérium tetejéről az ÁVH lött a tömegre, ezt ma már mindenki tudja.
    Nem tudunk arról hogy ki rabolta ki a a Nemzeti Bankot, ha egyáltalán! Mellesleg, a menekült táborokban Ausztriában, egyetelen egy volt gyilkossal, vagy betöróvel nem találkoztam, és az osztrákok sem panaszkodntak rájuk.
    Nem kell mindent elhinni a balos sajtónak, ami természetes, hogy a forradalmárok ellen ír.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Azt is megértem, hogy Göllener úr, Gyurcsány párti és az ő kocsiját tólja.”

    Bencsics ! Göllnernek hívnak. Ezt illene már tudnia. Nem olyan nehéz ez, hogy ne tudná megjegyezni.

    Bencsics ! Azért a fent idézett, közönséges, aljas, és gyakran ismételgetett hazugságáért mit vár tőlem ? Azt hogy szépen beszéljek magával, hogy megsimogassam a buksi fejét, hogy megdícsérjem milyen okos egy bige maga ? Tudja mikor fogok magával udvarias hangon beszélni Bencsics ? Akkor, amikor megtanul igazat mondani és tisztességes emberként viselkedni.

    Menjen panaszkodni a többi ideszálingózó szarkeverőhöz. Köztük a helye. Világos, vagy rajzoljam le ?

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    Ugye a zsidókkal volt baj hogy 44-ben kussoltak, miközben 55 nap leforgása alatt 460,000-et kivittek a keresztény-nemzeti oldal emberei a vágóhídra ? Ugye maga inkább a zsidók felelőségéről szeretne beszélni ott lenn vidéken, mi ?

    Ugye most is inkább az ellenzékről szeretne beszélni, és nem a gazemberekről, akik nyúzzák az elesetteket, a szegényeket, akik lopják a nép vagyonát, akik ellopták a közoktatás elől az EU pénzeket, hogy teletömjék a saját zsebüket és stadionokat építsenek a felcsúti zseb-rakéta szórakoztatása céljából ?

    Én már többször elmondtam a véleményemet a bal-liberális erőkről, akkor is amikor hatalomban voltak, és most is amikor ellenzékben vannak. Elmondtam már magának többször is, hogy maga pedig azért nem hallja mit mondok a bal-liberális erőkről, mert az zavarba ejti magát. Nem egyezik meg azzal a hazug előítélettel amit a másik tyúk anyó, a Bencsics, vagy a többi pelenkás nyom ezeken az oldalakon.

    Hazai lámpa. Ne csodálkozz azon, hogy nem veszlek komolyan. Tahóságod Bencsicséhez hasonló. Ne nyafogjatok. Térjetek inkább az igazságosság útjára, Krisztus Urunk útjára, a tisztességesség útjára. Akkor majd komolyan veszlek titeket, akkor nem fogok majmot csinálni belőletek.

  • Göllner András
    2016 december 13
    7:47 du.

    Most mi szükség volt erre?

  • Göllner András
    Tanár Úr! (2,40) 🙂

    El vagyok ragadtatva ettől a kitűnő összefoglalójától is. Köszönet érte.

    .

  • Ötvenhatos/3,41

    Oszt’ ha nem vagyok undiszkrét, Ön uram uggyan fizet e ma adót egyáltalán ? Nem hiszem, különben miért is a családjára és miért nem önagára hivatkozik hsz-ében ?

    Amúgy meg, bárki, aki magyarnak érzi magát tehet ténymegállapításokat függetlenül lakóhelyi illetőségétől, hisz az Ön érvelése logikájából kiindulva, a kanadai állam akár ki is tilthatná a fenti vitát okozó, összes „kácsés” fiúk teljes „Békehadtestét” az országa területéről, mi pedig Figyelő kartársnőt innen, hiszen ő meg ott adózik…
    ))) 😀 (((

  • Az első mellékelt videóról:

    Azt mondja Kumin kormánymegbizott(!) Orbán külön tanácsadója, hogy „ebben nem vett részt a magyar állam”. De meccsoda hazugság, ha csak a fijjug költségfedezetét is vesszük alapul…

    .

  • Nevethetnékem támadna, ha nem volna ilyen pofátlanul hazug.

  • Göllner András

    @ voronyezs

    Napszámos vagyok. Végzem a dolgomat. Örülök hogy meg van elégedve a munkámmal. Nekem is tetszik ahogy dolgozik. Kapáljunk szépen. Még van egy pár óránk naplemente előtt.:-)

  • Göllner András
    2016 december 13
    7:47 du.
    Sorry, akárhogy kiabál a wikipedián olvastam a karrierjéről. Nem hazudok, vagy nem szoptam az ujjamból.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Mit írnak rólam a Wikipedián ? Én mér nem tudok róla ? És tessék mondani, ki írta ? A Boda Marcsi, vagy a Puskás Öcsi nagymamája ? Akkor biztos minden egyes szó igaz benne. Hogy teccik ma lenni ? Volt egy kis légnyomás ? Én le mentem Vácra és bebádogoztam minden ablakot amit a Tollas Tibor nyitva hagyott amikor lelécelt. Teccik örülni ennek a jó hírnek ?

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Sorry, akárhogy kiabál a wikipedián olvastam a karrierjéről. Nem hazudok, vagy nem szoptam az ujjamból.”

    Hát akkor meg miből szopta ? A nagylábújjából, tyukanyó ? Utána néztem hogy mit írnak a karrieremről a Wikipedián. Sajnos semmit, mert szeplős vagyok. De aztán bele olvastam a neo-náci Metapédiába, bizonyára ebben kapirgált, mert ott valóban egy kiírtandó kis bibsi féregnek ábrázolnak. Látom ebből szopta ki a hülyeségeit a karrieremmel kapcsolatban és nem a nagylábújjából. A kurucinfón is „szeretnek” és összefogdosnának – de ott csak a 134. helyen állok a közül a 200 zsidó közül akit ki kellene irtani. Abból mikor teccik idézni ? Nagypénteken ? E jó hírre most elmék és bedobok egy kupica kóser szilvát. A Kövér Laci küldte a Somorjai Ágival de megkért hogy ez maradjon köztünk. Pálinkás jó éjszakát kívánok.

  • Göllner András

    Szerintem a Gergely, a Gellért és a Norbert kifejezetten Fideszes nevek. Ezek bizonyára polgári, keresztény családok gyerekei. A Laci az inkább munkásosztály, a Jóska parasztos, a Gyuri-ról egy szélsőjobboldali Izraeli terrorista jut az eszembe, aki gutaütést kapott kinn a sivatagban, de ha György, az már -mérsékeltebb, értelmiségi háttérre utal. Nekem az Ödönnel van bajom. Talán LMP ? Valaki mondja meg.

  • Göllner András
    2016 december 14
    Mikor nőnek már ki egyesek a „neo náci” jellemzésből?
    Hihetetlen unalmas és köztünk mondva, nevetséges meghatáózás!
    Tudom, egyes balosok, ezt a nevet kedvelik, akik ezzel akarják rémiteni a NÉPEKET!

  • Göllner Tanárúr!

    11,28 és 2,39-es bejegyzései számomra kiváló rekeszizom összehúzódásokat eredményeztek.. )))))))))) 😀 ((((((((((

    Kösz!!!!!

  • Göllner András!

    Mellesleg a Figyelő által kifogásolt „neo nácival” jómagam sem értek egyet: végsősoron fölösleges oda az neo szócska.
    Szerintem ők simán nácik, és kész… Írjuk csak így. Minek azt bárhogy is enyhíteni. Amúgy meg Ungvári Rudolf a mai Magyarországot és a fidSS bagázst finoman
    „egy mutáns fasizmusként” jellemezte…

    Üdv: V

    .

  • Göllner András

    @ Vögelein

    Elfogadom módosító javaslatát. A neo-t hagyjuk a Neotonnak.

    A napi rekeszizom gyakorlatokhoz próbálok még egy pár napig besegíteni, míg be nem zár a bazár. Azt ne hagyja ki, ez az egészséges élet titka. De ezt bizonyára Ön is tudja. 🙂 Kellemes ünnepeket kívánok.

  • Göllner András
    2016 december 13
    8:14 du.

    Nyafika!

    Föntebb ezt írtad a magyarokról: „A többi otthonmaradt meg megtanult kussolni, mint most is.”

    Most ki kuksol, te szódásüvegszemű? A magyar emberek példátlanul nagy összefogást mutattak, és adtak Orbánnak egy nagy sallert meg kokit, vagyis érvénytelen népszavazást! Az ellenzéknek mi jött le ebből?: gyorsan összefogdosódni, hátha megnyernek egy választást, amit a magyar emberek többsége úgyis bojkottálna …

    „Az Orbán kormány egyik bűne az hogy történelmet hamisít. Hazudik az ötvenhatosokról, … Hazudik a Horthy rendszerről, hazudik a zsidók ellen elkövetett borzadályokról. Hazudik a munkásemberek és a szegények mai állapotáról. Hazudik a saját tolvajairól. Hazudik az egész magyar történelemről”

    Ugyanazt csinálják, mint a ballib pártok, mert azok is úgy „tisztelték” a tényeket, mint Sztálin elvtárs a forradalmi fotóalbumot. Te is ugyanezt csinálod.

  • Kedves Hozzászólók!

    Úgy érzem, hogy a levelem nem sokat ért, mert Lázár Győrgy úr, csak egy újabb megosztó cikket generált belőle a saját szemszögéből.

    ” Bánhalmi Norbert egy kiváló fiatal fotográfus és úgy tűnik elhitették vele, hogy a kiállítás nemes és főleg civil kezdeményezés volt és az „56-os hősöket” mutat be. ”

    Köszönöm az elismerő szavakat, de a fentiekből úgy gondolom, hogy nem olvasta el a kiállítás történetét amit megfogalmaztam a kezdek kezdetén és nem nézte meg a megnyitón elhangzottakat a videón.

    Ime amit írtam: ” El kell, hogy keserítsem, minden feltevése téves és, hogy mi a valóság, elolvashatja akár most is, mert írtam még menet közben egy blogbejegyzést pont azért, hogy ilyen félreértések ne lehessenek.

    Ha szeretné tudni, hogy ki és mit finanszírozott, akkor érdemes bele néznie ebbe a videóba is, meg fog lepődni.”

    De most már ne is nézze meg, leírom. A kiállítást én még 1,5 éve én találtam ki, mikor még senki sem foglalkozott az évfordulóval, és elkezdtem naponta félre tenni rá a pénzt. Közben pedig szakembereket kerestem és partnereket, akik hasonló képen gondolkodtak. De ez részletesen le lett írva a blogomba, amit nem olvasott el.

    Ha már történelem hamisításról beszélünk, akkor azzal Ön, hogy olyan dolgot állít ami nem is úgy történt ebben a projectben, annak ellenére, hogy minden pontosan dokumentálva van, Ön nem meghamisította a valóságot?