Lázadás agyhalottaknak

2016 december 16 9:50 de.44 hozzászólás

Orbánnal nem akárki készíthet interjút. Ezt pontosan tudhatjuk abból, hogy leginkább a kedvenc ölbéli médiákok azok, amelyek ilyet közölhetnek. Spontán kérdésekkel. Előre egyeztetve. De ez kell is. Egy fellősségpánikos vezető, a teljhatalom kapujában nem kockáztathat valós kérdéseket. Ahogy a szembesülést sem a valósággal. Jól mutatja ezt a viszonya a keleti végeken történő háborúval.

Minden esetre a 888-nak megadatott a nagybecsű lehetőség, hogy közölhette Pannónia géniuszának aranyszájjal felköhögött gondolatait. Valójában azért is érdemes elolvasni, mert hűen tükrözi a futballöltözők zuhanyozóinak péniszirigy verítékszagában kialakult kisebbrendűségi komplexus pillanatnyi állapotát. Világosan láttatva, hogy az egykori párthierarchia lemásolása egyáltalán nem véletlen a Fideszben. S Orbán ezen a téren őszinte. „A Fidesz igazi self-made történet” – idézik a kormányfőt az említett portálon. Ami sok szempontból igaz. A jelenlegi Fidesz, amiből már rég klimenekültek azok, akik nem akartak orbanistákká válni, és amelyben rég meghasonlottak már azok, akik végül hitbéli csatlósokká váltak, tényleg egy önkreálta képződmény. Hogy rohadt messze van attól, ameilyennek indult a Feneketlen tó környékén, az kívülállóként is látható. Egy ember persze maradt. A vidék egyszerűen akarnok gyermeke, aki most éppen, ki tudja hányadszor, ismét látszatháborúba kezd. A csak általa látott szellemekkel szemben. Miközben mélyen betérdel azoknak, akiket még autoriterebbnek, még erősebbnek, még vastagabbal, hosszabbal, erősebbel ellátottnak gondol. Trump és Putyin a befutó. Míg Merkel egy bukott senki a szemében. Az EU-val együtt. Ahonnan csak a pénz jöjjön. Neki és a saját lábukon álló haverjainak, rokonainak.

S noha beszél valami liberális aberrációról, azért a tükörbe nem néz. Annak idején a Fidesz ugyanis liberális formációnak állította be magát. Ha tehát valami egy aberráció a liberalizmus környékén, akkor a Fidesz az. Még akkor is, ha a felcsúti segéd-komiszár ezt nem képes, nem hajlandó belátni. Miközben meghirdeti a lázadás évét. Amiben különben szintén igaza lehet. A stadionok árnyékában rohadó egészségügy tényleg adhat lázat. Ha másként nem, akkor kórházi fertőzések formájában. Mert egyébként az orbáni lázadás legfeljebb önbecsapásnak jó. Meg azok megvezetésére, akik mindaddig mindenki más önhibájának tekintik az elszegényedést, amíg ők nem kerülnek sorra. Mert nem ártana figyelembe vennie a sok tapsolónak: ahhoz, hogy a haverok százmilliárdokat kaszáljanak, ahhoz azt valakinek össze is kell dobni az oligarchák részére. A szociális olló résébe pedig nagyon gyorsan belezuhanhat valaki. Hacsak nem Orbán az ő védőszentje. Nem, mint imaalany, hanem mint szomszéd, pálinkatárs vagy szotyitesó.

Igaz, ezzel persze együtt jár a gerinc- és szemfényvesztés. Amennyiben az orbáni trükkökhöz akkor is gerinctelenül tapsolni kell, ha különben másnak a gyomra fordulna fel. Mert elég lenne az aleppói képeket megtekintenie bárkinek ahhoz, hogy lássa: ott bizony háború van. Sebesült, éhező gyermekek, éhező emberek, és vérengzés. Valóban szinte minden oldalon. Ez utóbbi azonban aligha csökkenti az egyes emberek halálos nehézségeit. A sérült gyermeknek ugyanis mindegy, hogy milyen magasabb nemzetközi összeesküvés-elmélet nevében robbantgatnak. De ők Orbán szerint már az elmúlt időben is gazdasági menekültek voltak. Miközben nehéz szabadulni attól a gondolattól, hogy Magyarország sokkal inkább az Európát a tényleges gazdasági menekültekkel ellátó központ. Hála a gazdasági exodus kormányának. Amelynek tagjai leginkább pofázásban és hergelésben jeleskednek.

Ahogy a gyűlöletplakátokat, a gyáva konzultációkat gondolták a leghatékonyabb eszköznek a menekülthullám kezelésére. Azt sem vitatva el, hogy tényleg a leghatékonyabb módja az lenne a probléma kezelésének, ha nem lenne háború. Amely ellen különben akár az idegenek ellen felheccelt paramilitáns decibel-huszárokat is be lehetne vetni. No, nem itt, a magyar határok ölelte országban, hanem Szíriában. A különböző gárdák, seregek, mozgalmak, mint azt többen, köztük magam is javasoltam már, elmehetnének oda, ahol olykor vissza is ütnek. Valószínűleg napokon, ha nem órákon belül más véleményük lenne a menekülésről. Még talán Schmidt Máriának is. Bár ki tudja. Az viszont biztos, hogy a Szíriába induló csapatok élén ott lovagolhatna fehér muszájdzsekiben, teljes küldetéstudatával felszerelve, a lázadást hirdető miniszterelnök. Ha elég vadak a túloldalon, még meg is úszhatná. Rejtő műveiből is tudhatjuk: a vadak állítólag tisztelik a hibbantakat.

anti_maze

44 hozzászólás

  • Az egyszer biztos, hogy a CÖF se fog békemenetet szervezni Aleppoba. Amíg ezt leírtam, vizuálisan megjelent előttem a menet első sorában Pataki Attila, Bayer Zsolt, Bencsik András, Fekete György képe és elvigyorodtam.

  • „Kialakult kisebbrendűségi komplexus pillanatnyi állapotát.”
    Ebreszto !!! 6 eve 2/3 tobbseggel, a tobbi part meg se kozeliti a fidesz-t. Mirol beszelunk ?

    „A vidék egyszerűen akarnok gyermeke „.
    Miota szegyen videki lenni ? Ja hogy csak a rozsadombi politikusok, a politikusok, nem tudtam.

    „Trump és Putyin a befutó. Míg Merkel egy bukott senki a szemében.”

    Ki az ev embere a Time magazin szerint ? Killary Clinton, vagy Soros Gyuri ba ?

    „Mert elég lenne az aleppói képeket megtekintenie bárkinek ahhoz, hogy lássa: ott bizony háború van.”

    Miert is van ott haboru ? Ki penzelte, fegyverezte a lazadokat ? Kikkel all szovetsegbe a lazzadok ?
    Egy kis olvasnivalo:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADriai_polg%C3%A1rh%C3%A1bor%C3%BA

    „Ahogy a gyűlöletplakátokat, a gyáva konzultációkat gondolták a leghatékonyabb eszköznek a menekülthullám kezelésére.”

    Magyarorszag 98% nem ker arab emigranst. Szoval nem kell konzultacio es leszarjuk a 98%, ertem.

  • A cikkhez.
    Hát nem is tudom, akkor miért szavazott a magyar többség rá?
    Csak valami oka lehetett?
    ja, a „csalás” az imert kifogás, hiszi aki akarja.

  • Figyelő
    2016 december 16
    2:24 du.

    A magyarok többsége nem szavazott rá!
    2014-ben a választásra jogosultak 61,24 %-a járult az urnákhoz. A listás szavazatok 43,55 %-át adták le a fideszre. Vagyis, a többség (38,76 %) nem ment el szavazni. A fideszre a választásra jogosultak 26,67 %-a szavazott. És bár, ez nem kevés, de hol van a 2/3-tól, amit az új (fidesz által kreált) választási törvény miatt ért ez az eredmény.
    Ez a többségezés Marcsinak sem áll jól! Ne kezdje Ön is!

  • Figyelő!

    Jobb ha tőlem tudod,hogy Orbánnal bárki készíthet interjút(az is aki szélsőséges balos…) és nem jön zavarba….vág az esze,tud normálisan válaszolni,aki más mond
    az bizony hazudik!!!
    Na ez az igazság!

  • Amúgy nem véletlenül szavazott rá a többség (és még fog is!!!)akkor is ha nem tökéletes,vagy nem tévedhetetlen,de most is magasan vezet
    az ellenzéki pártokkal,politikusokkal szemben,akik nem véletlenül őrjöngenek…..de ugye feleslegesen!

  • Kiegészítés Figyelőnek!
    Amúgy a parlamentben is mindig spontán(kapásból) és szellemesen válaszol az összes ellenzéki(bunkó…!)alaptalan vádaskodásra!!!

  • Kimaradt!!!
    Élő egyenes adásban közvetítik a „szópárbajt” a kormány és az ellenzék között,amit Ti kint valószínűleg nem tudtok nézni!

  • Mivan kisboda megint rádjött a száj-diaré ?
    Bírhatnál végre magaddal te Oldal Idióta Macája.

  • Nagy az isten állatkertje…

  • Boda Marcsi
    2016 december 16
    4:20 du.

    Kínos kérdésekre sose válaszol, leggyakrabban mással válaszoltat, ha mégis ő „válaszol”, akkor nem a kérdésre, és egyáltalán nem szellemesen (bár az tény, hogy a mögötte ülő birkák nevetgélnek a személyeskedésein), de az tény, hogy kapásból.
    Rém primitív bugris paraszt, és itt kérek elnézést a mezőgazdasági munkásoktól!

  • Boda Marcsi
    2016 december 16
    4:08 du.

    Évek óta nem ad interjút nem alákérdező újságírónak. Sem az ő, sem a kormány szóvivők sajtótájékoztatóin nem kérdezhetnek akármit az újságírók, és előfordul, hogy az ellenzéki sajtót kizárják ezekről. A primitív bajuszos házelnök pedig sorra hoz a sajtót korlátozó szabályokat.
    Marcsi, Marcsi, csodálom az alternatív valóságát. Micsoda bátorság kellhet kimenni az utcára Önnek!

  • akarki
    2016 december 16
    2:16 du.

    A kisebbrendűségi komplexus az egy személyiségi állapot.
    A következménye lehet egy féktelen hatalomvágy, de az oka nem .
    Ha valamit nem ért, akkor Google, és nem nevetségesség. Jobban járna

  • Figyelő
    2016 december 16
    2:24 du.

    A magyar többség nem, vagy nem rá szavazott. A fidesz a szavazóképes állampolgárok 43 %-ának sem bírta a szavazatát. Azt a helyzetet, amikor a törvényhozási többség a társadalom valós kisebbsége nevében él (vissza) a hatalmával úgy hívják, hogy bolsevizmus. Ld. az SZKP kongresszusát, ahol a fogalmat először használták. S ami miatt muszáj volt elmenni egy jégcsákánnyal D-Amerikába.
    A Fidesz tehát egy bolsevik mzgalom pártja

  • akarki
    2016 december 16
    2:16 du.

    Amugy milyen 98%-ról álmodozol? Ugye nem egy értelmetlen, de eredménytelen népszavazás kisebbségi többségét? Te kis huncut bolsi.

  • Andy Mage

    98% nemmel szavazott a feltett kerdesre,ami nem ertelmetlen, hanem egyeduli EU orszag, ahol kikertek a nepvelemenyt.
    Mekkora volt a reszvetel az EU -ba lepesi nepszavazaskor ?
    Magyarország .
    reszvetel:45,59%
    igen:83,76%
    nem:16,24%

    Akkor ez is ervenytelen , te kis nagyokos.

  • akarki
    2016 december 16
    10:33 du.
    Ez akkor lenne igaz, ha a fidesz nem emeli meg a kvótát az esetleges ellenzéki népszavazási kezdeményezések ellehetetlenítésére.
    Ez az az eset amikor a fagyi visszanyalt. Az érvényességi limitet a fidesz 2/3 határozta meg ennyiben, vagyis inkább butaság, mint érdemi ez az okfejtésed. Most mondjam? Tetszettek volna békén hagyni a limitet, most nem kellene ezen görcsölni.

  • akarki
    2016 december 16
    10:33 du.

    Tévedsz.
    Az EU-s népszavazás az akkori törvények rételmében érvényes és eredményes volt.
    Orbán megváltoztatta a népszavazási törvényt. A jelen népszavazás Orbán saját új törvénye szerint érvénytelen és így eredménytelen lett.
    Orbán felült a szopórolerre és szájba kapta a saját cumiját.
    Ez van.

    S ez független attól, hogy nekem személy szerint mi a véleményem az Eu-s népszavazásról.

  • Akarki csak egy szélsőjobbos troll.
    Ha nekije itt azt kell propagálnia hogy az ég drapp-színű , akkor ki fog magából izzadni erre utaló tutti bizonyítékokat.

  • Hát tényleg nagy az Isten állatkertje…..plusz meg ha egyesek a kijózanítóból rövid időre kikerülve időnként próbálnak „vakkantani”valamit….majd ismét elborul az agyuk,na nem sokat számítanak!

  • terminus!
    Én csodálom a nagyfokú tájékozatlanságodat…ugyanis szinte minden héten van nyilvános kormánytájékoztató,kormányinfó,ahol mind a jobb,mind a baloldali pártokat képviselő újságírók kérdezhetnek BÁRMIT a kormányszóvivőtől,Orbántól is,amire válaszolnak is!
    A parlamenti közvetítés is egy jó „műsor” és élőben közvetítik az összes szócsatát!
    Részvétem a tájékozatlanoknak!

  • akarki!

    Teljesen igazad van,itt sokan nincsenek tisztában a tényekkel,számokkal….csak eszetlenül uszítanak,vádaskodnak…
    Egyébként volt értelme,eredménye a kvóta elleni népszavazásnak és egyre több ország támogat minket,valamint szintén tiltakozik a betelepítés ellen,az EU meg betojt és fél évre elhalasztotta a „döntését” (bármii legyen is nem kötelező elfogadni!)
    Különben A.Merkel már (a nép nyomására…)annyira „magába szállt”,hogy már a több éve kin élő és dolgozó albán menekülteket is
    hazaküldi…..
    Na megint sokan nincsenek képben!

  • Boda Marcsi
    2016 december 17
    2:21 du.

    Kezdem azt hinni, hogy Geyzának igaza van Önnel kapcsolatban.
    Kósa Lajos többször kifejtette már hogy csak a témával kapcsolatban kérdezhet a riporter:
    http://hvg.hu/itthon/20160317_kosa_megint_sertodott_tanar_bacsit_jatszott
    A VS válogatása – szerintem – nem a legjobb, de jól jelemzi a volt debreceni polgármestert:
    http://vs.hu/kozelet/osszes/nem-a-femkupakkal-kezdte-ime-kosa-lajos-leghulyebb-nyilatkozatai.1-1120#!s0
    Kövér László, házirémelnökre emlékszik? Íme az egyik legutóbbi értelmes (?) válasza:
    http://mandiner.hu/cikk/20161205_milyen_hatassal_van_a_politikusokra_a_hatalom
    Azt talán tudja, hogy a Nemzet Házában egy – a képviselőink által könnyen kikerülhető – folyosóra van korlátozva a sajtó kérdezési lehetősége.
    A végére egy klasszikus a nemzet szőkéjétől (Selmeczi Gabriella):

  • Boda Marcsi,

    Persze hogy neha kritikusan nezem a fideszt, ez termeszetes. De vannak olyan TENYEK, amiket nem lehet toluk elvitatni. Rezsicsokkentes, bankrendszer atalakitasa, svajci hitelek rendezese, nemzeti ertekek apolasa, hatarok megvedese, es sorolhatnam.
    Persze vannak negativumok is: egeszsegugy, tanugy, stb.
    A baloldal es itt is csak az olvashato hogy Orban takarodj. Egy program, valami perspektiva, ja elovalasztas. Ez az uj program.
    Ellenzekben a legkonnyebb politizalni. Mindent tamadni, kell is, de meg erre se kepesek.
    Nemhiaba a jobbik lett az ellenzeki part. olvasom hogy Kalman Olga is kiszall a sulyedo hajorol, es elmegy Simicska Tv -hez.

  • Nem kell mindent elhinni, amit egy politikus mond, ennyi.

    Ne csak azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál is! A korrupciónál először mellébeszél, aztán kvázi a munkatársait fenyegeti, ez a legrosszabbul sikerült része a beszélgetésnek. Trumpot, a beparfümözött zsúrpubit csak azért dicséri, mert az most elnök, amúgy a fiatal Orbán kiröhögné az ilyen parókásat.

    A nemzettel megint azonosítja magát, hiszen az ő harcait Brüsszellel annak tulajdonítja, hogy a „magyar szabadságszerető nép” („genom”ilag), ezt már szinte fáj leírni annyira közhelyes. Amit az elit ellenességről mond meg a felemelkedésről, az trendi és nagyrészt igaz, de azt nem árulja el, hogy egy mai fiatalnak honnan kéne indulnia, ha olyan akar lenni mint ő. Mármint nem kinézetre, hanem pozícióban …

  • Ilyen demokraciat akar Nemetorszag. Ez a cikk a Soros ba ujsagaban jelent meg.

    http://444.hu/2016/12/17/nemet-jogalkotok-500-ezer-eurora-buntetnek-a-facebookot-minden-gyulolkodo-vagy-kamuhireket-terjeszto-poszt-utan

    Merkel mama erzi a vesztet.Mindennel probalkozik.

  • „Lázadások éve”?

    Orbűn csak tudja, hogy milyen sok oka lenne ennek a népnek a lázdásra. Így aztán nem véletlen, hogy mindjárt azt is bejelentette, jövőre x-milliárdért 179[!] darab korszerű lőteret létesít Magyarországon.

    .

  • ˙

    Orbűn legutóbb Brüsszelben tartott sajtóértekezletéről szabályosan . k i z a v a r t á k . a cselesen kibelezett Népszabadság tudósítóját, akinek akkreditációja még ma is érvényes…

    Megtudva a kiebrudalás tényét, maga a Führer – hát mégiscsak Brüsszelben vagyunk, még mit szólnának ehhez az Őt pénzzel is támogató és a rendszerét így fenntartó finom unionista urak és hölgyek – szóval telefonon hívatta vissza a kirúgott újságírónőt ahol is vele „négyszemközt elbeszélgetve” kifejezte, hogy úgymond ” mennyire sajnálja, hogy ez [ ti. a kipenderítés] éppen egy hölggyel történt meg”… Jakérem, aki úr, az a pokolban is úr…
    Arról persze nem tett említést, hogy Magyarországnak azt a 60 éves, minőségi napilapját Ő maga számoltatta föl, amely mellesleg addig e hölgy munkahelyét adta…

    Megjegyzem, az újságírónő is volt annyira nyúlszívű, hogy [saját elmondása szerint] egy szóval nem dörgölte a diktátor orra alá a sajtószabadság mindennapi lábbaltiprását.

    .

    Ui:
    A lengyelek tegnap már hozzákezdtek Kacinskiék orra alá dörgöléséhez.

  • terminus!

    Ne vegye át ha lehet geyza stílusát…..(aki sokszor nincs képben észben….meg ritkán..)
    Többször láttam,hallottam a kormányinfó műsorban,hogy kötözködtek,kérdeztek más témával kapcsolatban is, és nem mindig hízelegtek….
    Aztán az,hogy a parlament folyosóján két ülés között,odarohan egy
    újságíró (Főleg RTL-es…)egy politikushoz és elvárja,hogy azonnal
    válaszoljon bármire…az kissé nem normális dolog!
    Egyébként,csak szeretném megkérdezni az itteni kötözködőktől,hogy
    ugyan Gyurcsánytól,Horntól stb.szoci politikusoktól (Kádárig már ne
    is menjünk vissza…)mégis mikor lehetett kérdezni bármit is?…..
    Az ellenzék megteszi így is úgy is a lapjaiban,TV riportokban…!
    Nagyon nem izgat a dolog,,,,de megjegyzem régebben amikor a neten
    több fideszes fórumra is írtam észrevételt,panaszt,bírálatot,akkor
    ha nem is rögtön,de írásos választ kaptam!

  • akarki
    2016 december 17
    4:36 du.

    Ha, ha!

    Rezsicsökkentés – nem követte a piaci árat a rezsi, úgyhogy, volt, hogy a csökkentett ár drágább volt. A rezsicsökkentés és a különadók, a kiszámíthatatlan adórendszer, a haveri gazdaság miatt menekül, vagy be sem jön a tőke Magyarországra.
    Bankrendszer átalakítása – menekülő bankok, vissza államosítás, hitelek csókosoknak (pl. Andy Vajna)
    Svájci hitelek rendezése – többségében azok jártak jól vele, akik nem szorultak rá az állami segítségre, vagy az előző kormányok alatt túlköltekező fideszes önkormányzatok (pl.: Hódmezővásárhely), az igazán rászorulók jól megszívták ezt is!
    Nemzeti értékek ápolása – magyar akác, mint hungarikum?, a nemzeti érték nívó devalválása, hogy minden csókos „hobbija” hungarikummá vált. Stadionok, mint nemzeti értékek? A nemzeti foci pedig a világ segge alatt.
    Határok megvédése – egyrészt, nem egy sikertörténet, másrészt, milyen áron? Éhes, fázó rendőrök a határon; délvidéki földikutya (egyedül álló, bennszülött faj!, igazi hungarikum!) legnagyobb (az egész világon!) populációjának veszélyeztetése (el fog tűnni a kerítés és főleg a járőrözés miatt). Nemzetközi normák semmibevétele.

    Legyen szíves, sorolja még!!!

  • Akárki:
    „Ki az ev embere a Time magazin szerint ? Killary Clinton, vagy Soros Gyuri ba ?”

    Igaza van, bizony, hogy Trump. 1938-ban Hitler volt.

  • Terminus,

    Marhara nem akarok Fidesz propagandat nyomni,mert nem a stilusom.

    De a beka segge alatti, nemzetarulo gyurcsany (csotany) kormanyhoz viszonyitva, ez egy lepkefinggal jobb.

    1
    Rezsicsokkentes: itt Kanadaban az aramszolgaltato allami. Igy a piaci artol sokkal olcsobb. Igen a Fidesz kormany jol tette hogy nem piaci aron jut hozza a felhasznalo:

    Egy rovidke kis video a csotany idejebol:

    https://www.youtube.com/watch?v=Q-K6SujDnwQ

    2. Kanadaban a legtobb legnagyobb bank kanadai. Nem amerikai, nem europai hanem ismetlem kanadai. Egy orszag fejlodesehez nelkulozhetetlen a hazai bankrendszer.

    3. Csotany kormany megengedte hogy az orszag eladosodjon Svajci alapu hitellel. Az egyszeru magyar embereknek akinek halvany fingja nem volt hogy mi az, beszopta. A 2008 -aban amerikaban ugyanazon az alapon ment.Boldog boldogtalannak adtak hitelt,fedezet nelkul, es amikor bejott a krizis, fel florida elado volt. Hazak 40-50 ezert, ami normalisan 200-300 ezer.

    4. Nemzetben gondolkodas a la gyurcsany csotany:

    https://www.youtube.com/watch?v=rozIYi7fxpE

    5. Igen keritessel megvedte Magyarorszag a hatarait, ugyanaugy mint az USA vagy Izrael, es meg vagy 50 masik allam.
    Napi 10 ezer menekultrol , napi 20-30 menekult erkezik a magyar hatarra.

    Persze beszelni kell Meszaros Lorincz -rol,Questor ugy, magannyugdij lenyulas, oktatas, egezsegugy, korrupcio,stb, rol.
    De ameddig nincs masik aki jobbat iger, vagy csinal, addig ez van.

  • akarki, 2016 december 18 , 3:55 du.

    1. A piaci ártól elváló állami árrendszer lehet szimpatikus, de azt valahonnan meg kell finanszírozni. Ez lehet egy primer erőforrás, vagy a belső illetve külső eladósodás. Kanada egy kicsit nagyobb és primer erőforrásokban egy kicsit gazdagabb, mint Magyarország, amely utóbbi nem a vas országa. Meg nem is a kőolajé, olajpaláé, stb. Marad a hitel. Államkötvények, tartalékok túlhasznosítására kényszerítés, tartalékok államosítása, közvetlen hitelfelvétel, stb.
    Nem kell elhinni, de olvass utána, ha nem hiszed. Lehet persze a következő kormányok, generációk alá aknát pakolva populista gazdaságpolitikát folytatni, de Kádár évtizedei, és követezményei megmutatták, hogy ez milyen remek.

    2. A legnagyobb bank Magyarországon is állami. Az MNB. Elég hiba, hogy a legnagyobb tétekkel korruptálódott bank is az állam bankja.

    3. A svájci frankban való hitel-nominálás nem azonos a tényleges valutában való eladósodással. Éppen ezért volt morálisan problémás a valutaalapú belső hitelezés. Mert nem mozgott ténylegesen valuta.
    Alkalmasint figyelmedbe ajánlom, hogy a valutában nominált hitelüzletek az első Orbán-kormány alatt indultak, és később sem emeltek, ellenzékben sem, komoly kifogást.

  • terminus
    2016 december 16
    3:29 du.
    Ha a többség nem szavazott rá, akkor miért jött be Orbán? Ez egy egyszerű kérdés.

  • akarki!
    Nagyon igazat írtál,persze sokaknak nem tetszik,de sebaj…!(kisebbségben vannak!)
    Ami sajnos a rezsicsökkentést illeti,hát megint harcolni kell az EU-val szemben, akik ebbe is bele akarnak pofázni(milyen alapon?független önálló ország vagyunk!)mint sok másba is,hát lesz csata,mert a kormány joggal nem fogja hagyni,arról nem beszélve,hogy
    főleg a nyugdíjasokat érintené(azon belül is a kis nyugdíjasokat!)
    a gáz,villany árának emelése,különös tekintettel,hogy jóval kisebb
    a tervezett emelés,mint az aktívak,családosok jövedelemnövekedése,amit persze nem irigylünk,de több ágazatban a pofátlan tüntetőknek engedett a kormány(itt nem az elvándorlás megfékezése miatti valóban alacsony bérekről beszélek)hanem azokról akik messze nem érdemelték meg….
    Ha rezsinövekedés lépne életbe,akkor a nyugdíjakat jelentős mértékben emelni kellene,nem csak a jelentős szavazóréteg miatt,hanem igazságosságból,emberségből is,mert sok nyugdíjast lázadna és jogosan!
    Na reméljük nem kerül sor rezsinövekedésre,meg Orbán eddig sem kellett félteni…..

  • Tudtommal nem hitelbol finansziroztak a rezsicsokkentest. Majd valaki, aki otthon lakik leirja hogy mi az igazsag.
    En a kanadai helyzetet ismerem:
    mivel allami, ezert rengeteg nagyfogyasztasu iari gyar, kap kedvezmenyeket olcso aramot pld -ul.
    Magyarorszagon a legnagyobb szolgaltato Paks. Persze hogy az EU belepofazik hogy Magyarorszag kivel akarja modernizalni.
    Anno a komcsi vilagban, jol jott az olcso olaj es foldgaz az oroszoktol. mi pedig elelmiszerrel fizettunk.
    No no, ez mar nem megy: szankcio az oroszok ellen, akar tetszik akar nem. Hogy 10 milliard $ veszteseg a magyar allamkasszaban ? Majd mi itt Brusselben megmondjuk kivel es hogyan uzleteljetek.

    2. Kanada legnagyobb bankjai:
    RBC, TD, Scotia, BMO, CIBC. Mind kanadai bank, nem amerikai vagy europai.
    Magyarorszagnak is kene meg vagy 2-3 nagy MAGYAR bank, es ezek a bankok Magyarorszag erdekeit fogjak nezni , ugyanugy mint a kanadai bankok is azt nezik.

    3.egyszeru magyar allampolgar, aki nem ismerte a hitelezes lenyeget, mivel 50 evig ilyen nem volt (komcsi vilag), konnyu volt bepalizni oket.
    2008 -ban miert nem csodolt be Kanada ? Azert mert nem adtak boldog boldogtalannak hitelt. Anno amikor a hazat vettuk emlekszem, hogy mennyire megneztek hogy mennyi kolcsont adnak, ami normalis.
    Latom hogy az 5 pontot nem reagaltad le:

    Je suis Paris, Nice, Brussel utan ma Berlin.
    Jaj , jaj Orban fiam, miert veded keritessel az orszagot ? Nem latod, hogy mennyire megkoszonik a menekultek hogy befogadtjak oket nyugat europaba. Kerdes csak az, hogy hany ilyen kell meg, hogy felebredjen NY europa, csipkerozsika almabol.
    Koln -t kihagytam, de itt azt irta valaki hogy magyar vendegmunkasok eroszakoltak szilveszterkor. Biztos, minden media a magyar vendegmunkasokrol irt.
    Csipat ki kene torolni a szembol, es realisan latni a dolgokat.
    Koszonom.

  • akarki 2016 december 19 4:30 du.

    Ha jól olvastam a híreket, akkor Amerikában pl. lövöldözés volt.
    Kölnben szilveszterkor valóban voltak fogdosások. De nincs adat arról, hogy hány német erőszakolt meg akár menekült nőt.
    Párizsban és másutt is nem menekültek, hanem 3-4. generációs bevándorlók követtek el támadásokat.
    A Charlie Habdo ügy legnagyobb haszonélvezője speciel a kiadó és a titkosszolgálatok voltak. Talán nem véletlen, hogy igyekeztek nagyon gyorsan eltenni láb alól az elkövetőket. Nizzában is.

    A kerítés hatására mennyivel esett vissza Magyarországon a nemi erőszakok száma? A statisztikák szerint semennyivel (NaNe)
    A kerítés eddig nem csökkentette, hanem növelte a humanitárius krizist a határok mentén.
    Nem véletlen, hogy ’56-ban átmeneti táborokban igyekeztek (sikerrel) kiszűrni a beépült nem-menekülteket, és nem a kerítés tövében várakoztatták a magyarokat. A kerítés és plakátkampány költségéből létre lehetett volna hozni ilyen táborokat, és kiemelni az IS és a szír (meg cia, kgb, stb) titkosügynököket. Mert ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy a csapatban nincs képviselve szinte minden titkosszolgálat. Logikus az, ha van. Akár kettős ügynökök és provokátorok is. A menekültellensség fokozása és az EU destabilizálása az USA-nak és az oroszoknak is kapóra jöhet.

  • Andy, úgyanmár, nem lehet a mai menekülteket hasonlitani a magyarokhoz 57-ben!
    Már írtam valahol, a magyar rokon nép volt mindig az osztráknak.Az osztrák éppen akkor szabadúlt fel, az orosz csapatok alól, mert onnan kivonták, de sajnos, Magyarországon megtartották. Tehát, az osztrák megértő volt a magyar menekültekkel és együtt utálta az oroszt.
    De bocsánat, viszont a muszlim bevándorló, kicsit más kategoriához tartozik, mint a magyar. Nem csak vallásilag, hanem kultúrálisan is egy feleség, nem kettő, három például.

  • Figyelő
    2016 december 20
    10:44 de.

    Szerintem az egyik agyonlövéssel, kibombázással fenyegetett ember pont olyan veszélyben levő lény, mint a másik.
    Ettől Te még lehetsz olyan rasszista, amilyennek a környezeted elvisel, de egyet érteni nem fogok benne.

    Amellett mókás, hogy amikor menekül a magyar, akkor az osztrák rokon néppé válik, míg más esetben hátranyilazó turul-sámánista, meg a világ csakrája, meg hasonlók.
    Speciel nekem a különben tényleg osztrák dédim is itt maradt ’56-ban, és ezzel magyarabb volt, mint az első visszalövések után az első Zil-platón eltépő, majd ’90-ben visszanagypofáskodó Pongrácz. Igaz, a dédim nem kapot szobrot, és jóval előbb meg is halt. Viszont a gerince megmaradt. A sok decibelhuszárral, és ujdonatsült „ellenálló”val ellentétben.

    A félreértések elkerülésére. Teljesen megértem, hogy ha valaki menti az irháját, amikor lőnek. Csak azt utálom, amikor a nyulak utána oroszlánként tapsoltatják magukat.

  • Andy, viszont volt olyan aki nem akkor ment ki mikor lőttek, hanem akkor ment ki mikor az orosz tankok megjelentek Bp. utcáin, melyeket a magyar bolsik hívtak be!

  • „mint az első visszalövések után az első Zil-platón eltépő, majd ’90-ben visszanagypofáskodó Pongrácz.”

  • Andy, örülök, hogy itt „beszélgetünk”!
    T.i. ez a beszélgetés megnyugtat, hogy milyen jó, hogy mégis kint élek, és ilyenekkel nem találkozom, mint te.
    T.i. amiket írsz, világosá válik előttem, hogy te a „másik” oldalon vagy, azaz a komcsik, oldalán.
    Csak tudnám, mikor sikerül titeket egyszer a hazából kitessékelni!

  • Andy Mage
    2016 december 21
    2:42 de.
    Fanatasztikus, mennyi gyülőlet van benned.-
    Nekem anyám osztrák származású volt, mondhatnám nem volt magyar vér az ereiben, de nagy magyar volt haláláig.
    Ennyit egyes osztrákokról.
    A te dédit, már öreg volt és az másképp számithható. Az én Nagyayám sem értette egészen már a magyar forradalmat, hiszen 93 éves volt, és két világháborút és forradalmat megélt.

  • Pongrárcz Gergely piszkálja a „csőrődet?
    Sajnálom. Bár lett volna még egy pár hasonló mint ő, abban az időben.