A Fidesztelenítés esélytelensége – A hatalomra került ellenzékiek futni hagynának mindenkit

2017 január 8 11:55 de.56 hozzászólás

Szinte csak napjaink maradtak.

Akár a föld felé zuhanó repülőgép, pillanatok alatt becsapódunk 2018-ba – s vele az ország sorsát immár majd végérvényesen megpecsételő választásba. Utána vagy Orbánék tovább maradnak a nyakunkon, és bevégzik nyolc évvel korábban megkezdett bűnténysorozatukat, vagy…

De nincs vagy.

Ez a dolog eldőlt, ellenzéki szempontból az idei év ugyanolyan terméketlenül és hiábavalóan fog eltelni, mint az előzőek. Lesz persze sok fogadkozás, mozgolódás, színlelt magabiztosság, de erre már kevesen vevők, végtére is hetedik éve figyeljük a tehetetlenségnek, tehetségtelenségnek és a hatalommal való kis kollaborációiknak szánalmas egyvelegét.

Amilyen bűnösök Orbánék, a maguk módján pont olyan bűnösök az ellenzéki pártok vezetői, főemberei, értelmiségi kísérői. Egytől egyig, kivétel nélkül mindegyik. És teljesen érdektelen, hogy amúgy vannak-e köztük tisztességes, demokratikus elkötelezettségű emberek.

Vannak. Na és?

Teljesítményük megítélésekor nem lehet más szempont, minthogy 2010 óta nem tudtak egyetlen plusz szavazót sem szerezni. Se jobbról, se balról, se középről. Sehonnan, mert igazából senkihez nem beszélnek, mert lehetetlen őket bármilyen konstans értékhez, elvhez, elképzeléshez kötni, bármi újjal, a változás reményével azonosítani. Az ellenzéki pártok hét év alatt képtelenek voltak egyetlen bizalomgerjesztő mondatot mondani az ország úgy kétharmadán tengődő millióknak, a rezsim elhagyott áldozatainak.

A választáson azért természetesen indulni fognak. Tudják ugyan, hogy aknamezőre hajtják saját szavazóikat, de nincs lelkiismeret-furdalásuk. Még a választáson való részvételük árát sem szabják meg, holott ezzel éppen ők teremtik meg a demokratikus közélet látszatát: az egyetlen dolgot, amelynek elvesztésétől esetleg még tart a rezsim.

De hiába, csak a rájuk váró néhány parlamenti hely lebeg a szemük előtt. Ezért indulásuk feltételeként nem is követelik, hogy a kormány legalább a választási szabályok legkirívóbb becstelenségeit orvosolja, például a levélben szavazás arcpirító egyenlőtlenségéét, és mindeddig fel se vetették, hogy ragaszkodnak a miniszterelnökjelölti vita felújításához is. Pedig kéne, hogy aztán Orbán ott, az egész ország előtt legyen kénytelen megvédeni illiberális rendszerét, egy okosan érvelő kihívóval szemben bebizonyítani, hogy miért jobb a magyaroknak egy általa egyszemélyben uralt, és éppen emiatt leszakadó, kifosztott, jövőtlen országban élniük. De az ellenzéknek nincsenek feltételeik, ellenkezőleg, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megkönnyítsék legyőzendő ellenfelük dolgát.

Na és, ha mégis győznének?

A gondolat arra való, hogy szárnyaljon, úgyhogy akkor mi lenne? Bárki is el tudja róluk képzelni, hogy igazságot szolgáltatnának a nemzetnek? Hogy nekiállnának köztulajdonba venni a közpénzből, azaz jogtalanul és erkölcstelenül meggazdagodottak vagyonát? Hogy visszavennék tőlük a földjeiket, szállodáikat, kaszinóikat, éttermeiket, kastélyaikat? A nevükre íratott pénzintézeteket? A rokonoknak, családtagoknak átjátszott, évente százmilliókat, milliárdokat fialó vállalkozásokat, cégeket? Na és azt el tudják róluk képzelni, hogy a beiktatásuk másnapján megszüntetnék a jogrendre és igazságra, egyszóval a demokráciára legveszélyesebb Fidesz-káderek állását, kinevezését? Függetlenül attól, hogy a „törvény szerint” hány évük lenne még hátra. Nemzeti önvédelemből, hogy ne folytathassanak utóvédharcokat.

Elképzelhető, hogy kormányra jutva a mai ellenzék nekilátna országosan „fideszteleníteni”, hogy végre a sötét, gonosz árnyékuk nélkül lehessen élni? Képesek volnának rá, hogy a „fülkeforradalommal” kezdődött tragikus eseménysorozatot annak nevezzék, ami: alkotmányos puccsnak, egyben a hatalom kizárólagos megragadására irányult (sikeres) kísérletnek? És hajlandók lennének ezt ki is mondani, az új parlamenttel megszavaztatni, egyúttal megindítani az ebből kötelezően fakadó eljárásokat?

Ugyan már, semmit nem csinálnának, mindenre azt mondanák, hogy mi nem lehetünk olyanok, mint ők, nekünk muszáj ragaszkodnunk a jogbiztonság és jogállamiság eszméjéhez – és igyekeznének ellavírozni a Fidesz-törvények fogságában. Igenis képesek lennének beteljesíteni Orbán már rég feledésbe merült hencegését, fenyegetését (Kronen Zeitung, 2011. június 10.), miszerint a kétharmados gazdasági törvényekkel „tíz egymást követő kormány kezét kívánja megkötni.”

És tényleg, hogy beváltak ezek a törvények! Még Erzsébet-utalványra is futotta a nyugdíjasoknak öt évvel később.

Az ellenzék pedig készen áll ezeknek az országnyomorító törvényeknek a betartására. Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet ájulásig tisztelt alkotmányjogászai évek óta azt sulykolják, hogy kétharmad nélkül nem szabad hozzájuk nyúlni. Tehát inkább az ország, a nép vesszen oda, mint a jogszerűség.Nyilván ők is szeretnének még néhány Erzsébet-utalványt kapni.

ET-Biberman

Illusztráció: Edward Biberman „Conspiracy” (1955)

Megmondom, mit tennének a hatalomra került ellenzékiek. Futni hagynának mindenkit, a színfalak mögött kiegyeznének és osztozkodásba kezdenének velük. Úgy tennének, mintha nem látnák, ahogy M. Lőrinc harminc milliárdja apránként átkerül az igazi tulajdonosok számlájára, és közben vidáman elkormányoznának a Fidesz helyükön hagyott embereivel.

Elkormányoznának, de vajon hogyan?

Mert ugyan elhiszi-e valaki, hogy akárcsak egyetlen ember is akad közöttük, akinek van fogalma arról, hogy mit kell majd tennie az ország negyedszázada megoldatlan és egyre csak halmozódó súlyos gondjaival? Valaki, aki sokkal messzebb lát az átlagos magyar politikusnál, aki tudja, hogy hol tart és merre halad, mégpedig igencsak gyors tempóban világ.

Vagy netán a szegedi polgármester tudja?

Bruck András

56 hozzászólás

  • Vagy netán a szegedi polgármester tudja? – egy fecske nem csinál nyarat.

  • Szívet melengető cikk az elhervadt szegfűről. Ilyet szeretnék olvasni tíz év múlva is.
    Egy új, baloldali, nemzeti érzelmű párt hozna megoldást.

  • Kerekes Sandor

    Bravo!
    De semmi kétség, el lehet ezeket számoltatni alkotmányosan is, nem kell ahhoz sem vérnek folynia, sem alkotmányos káosznak történnie. Persze, ehhez elöbb kormányra kell kerülni. Ez a legnagyobb baj.

  • Hogy mit kellene tenni, azt Bruck András biztosan tudja. Ő már szervezett tüntetést is. Igaz, nem sokan voltak, de az a pár ezer ember is több volt a semminél. Érik a demokrácia!

  • Röviden: Impotens ellenzék, potens kormányzópárt.

  • Szomorú, hogy Magyarország nem választotta fejlődési útjának a polgári demokráciát. Olvasatomban erről szól Bruck András írása.

    Látszólag a demokratikus ellenzék tesze-toszaságát pellengérezi. De soraiból az is kiviláglik, hogy feladta a reményét. Ugyan kissé még föllobban, miért is ne lenne képes kormányra kerülve az ellenzék „fideszteleníteni”, de csak kérdezi, esélyét se látja ennek lehetséges bekövetkeztét.

    Magam csak annyit jegyeznék meg, hogy a fiatalság dolga lenne a változtatás, de ők jól elvannak. A tehetségese külföldre megy tanulni, állást vállalni, de akár vállalkozni is. A maradék tanult fiatalt meg beszippantja a közigazgatás jól fizető állami állásokba, elejét véve háborgásuknak. De az se kihagyható körülmény, hogy valódi változtatáshoz az ellenzéknek fölényes 2/3-os parlamenti többségre volna szüksége, amire viszont semmi esélye.

  • Hogy a végén kezdjük : A szegedi polgármester sok-sok vacillálásából és mostani bejelentéséből az derül ki : megunta a polgármesterséget :–jobb a ” csúcson” abba hagyni-amíg esély van magasabbra jutni!
    A cikk írója most nagyon összeszedte magát,minden búját bánatát szépen összefogott —amit eddig rejtegetett— itt megjelent írásaiban!!!
    Nemigen bűntény sorozatról van itt szó!!!
    Orbán rájött az első kormányzását követően ::: a komenizmus és komenisták kezében van ő, és azon törvények közepette kell élnie neki is és másoknak is amit 1945-től a komenisták kialakítottak,finomítottak az ő „demokráciájuk”-nak megfelelően alakítottak,önmagukat is átalakítva „szocdemekké” és minden jóságos emberekké.
    A kádár rendszert követő ” új magyarországi” világrend egy bizonyos hatalmi erővel való átalakítása,de úgy mintha az ellenzéket is bevonták volna az események alakításába—-de ezeknek igazi ráhatásuk nem volt a dolgok menetére.Pl.maradt az 1945-től alakítgatott alkotmány!
    Nahát -Orbán- ezeket látva rájött hogy : alapjaiban kell ” felforgatni”,megváltoztatni a dogokat,mert ha nem teszi meg akkor sokáig a kádári és szocdemes világ szerint kell élni. Na ehhez hozzá segítette a választási eredmény –és Ő mindent megtett ,megtesz azért ,hogy a korábbi gondolkodásmód , törvények eltűnjenek és elültesse egy új világrend magjait—– ez zajlik mostanában ,ez nem tetszik a mostani ” balos ” ellenzéknek , mert az ő törvényeiket , világrendjüket változtatja meg!!! Persze,hogy őnekik semmi nem tetszik ezekből,mert az ő alapjaikat rombolta,rombolja szét—s az egészben nem az a lényeg,hogy minden beíró kiragad egy „mészáros”elvtársat,—mert ugye a másik oldalnak is megvoltak és meg vannak az ilyen elvtársai—csak most egy kicsit a háttérben vannak.
    Állandóan visszatér elvtársak : ez a vagyon visszavétel meg egyebek : Írtam már máshol : akkor kezdeni kell a kádár rendszer utolsó 10-15 évétől kezdődően-horn elvtárs ill.gyuriferiék kormányzásával bezárólag mindenkivel és akkor:MINDENT VISSZA állami tulajdonba : ez vajon fog tetszeni ,majd ezt követően aztán jöjjenek a zorbánék : mindent államosítani : majd ezt követően szétosztani az emberek között pl.egyformán,de lehet,hogy az idelátogató migránciósokat is figyelembe kell venni!
    És akkor innen majd kezdődik minden elölről . Majd lehet megint az újságíróknak bírálni az új dolgokat,majd megint jön egy zorbán és bírálói—és a körforgás nem fog megállni.
    És ekkor már senki nem fog élni a most itt cikkezőkből és beírókból –de a világ halad tovább!
    Egy nagy baj van : e korokból nem fognak ásatásokkal emlékeket feltárni a kutatók–mert nemigen fog maradni olyan ,mint pl.Kecskemét mellett a 3-4.századból.
    Elgondolkodó üdvözlettel.

  • Te Hunt* !
    Nem írsz te túlságosan sokat ?
    (Feleslegesen ?)

    Te kis száj-diarés 😀
    Nem kéne itt ennyire remegned 🙂

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter.

  • Bende István

    A végjáték elkezdődött!
    http://www.megujulomagyarallam.com/pub/170108/

  • chalie-nak tényleg igaza van,egy hervadt szegfű ugye már nem fog virulni…
    Ha vannak is hibák,problémák azt lehet orvosolni(,akár személycserével ,akár jogi úton) de ugye eredmény több…bűnügy nélkül!
    Aztán az ellenzék több cikluson keresztüli esélytelenségét csak fokozza,hogy újabb dolgok,tények…derültek ki,egymást nyírják a hatalom érdekében,összefogni képtelenek,már rég eljátszották a becsületüket,normális megvalósítható programjuk nincs,hiteltelenek
    stb.most több nem jut eszembe…se napjai,se percei nincsenek hátra,fölöslegesen törik magukat…pihenjenek pár évtizedet!

  • Kiss Ferenc,Tóth Péter!

    nagyon igazuk van,Geyza meg felébredt a delériumból,azt sem érti amit kérdeznek….szokás szerint..!
    A cikk szerzője legalább tárgyilagosan leírja az esélytelenséget,ami
    dicséretes… különben Molnár Gyula,Gyurcsány Fletó,Kunhalmi Ágica(röghögőgép)Vona Gábor elmebeteg és Szigetvári „észlény” teljesen elintézte az ellenzéket hosszú távon.
    Hiába ennyi „tehetséges ember” csak bukhat,nem nyerhet!
    Gratulálok,de egyben részvétem!

  • Kerekes Sándor,Drizari!

    Hát nem „sok” remény van,és ezt nem csak én,hanem egyre többen mondják…ami engem illet többször írtam,hogy nem vagyok sem pártfüggő, sem elkötelezett…de ugye a többség nem szimpatizál a hazaellenes,”múlttal”rendelkező és hiteltelen ellenzékkel,ami teljesen érthető!
    Hát ennyi!

  • Ha az ellenzéknek egy kivitelezhető, okos programja lenne, amit publikálni tudna, volna esélye.
    Sajnos, ilyen nincs, egyetlen egy hajtja csak, hogy megbuktassák a jelenlevő kormányt. Ez így nem megy sajnos.
    A hatalomhoz valami más is szükséges.

  • A fidesz egyszemélyes párt lett. Abban reménykedhetünk, hogy ha Orbán valamiért kiesik, a többiek – mentve a lopott vagyont – egymásnak esnek. Csúf jelenetek lesznek, de ebben semmiféle baloldalnak vagy ellenzéknek semmi szerepe nem lesz. Ők maguk intézik majd el egymást, csak engedni kell. Páholyból nézhetjük…

    Hogy utána mi lesz? Fene tudja… Bármi.

  • Igen!
    Igaza van a szerzőnek!
    Langyosvíz alkalmatlan az eredményességre.

    HIDEG-POLGÁRHÁBORÚ van!

    A demokretikus szabályok nemműködnek nemdemokráciában!

    Csak és kizárólag radikális lépésekkel lehet elindítani az országot a demokrácia útján, és csak akkor tudnának ténylegesen működni eredményesen, addig csak a rezsim diktatúráját erősítjük minden nappal, minden EU-s euró Magyarországra utalásával!!!
    Bármennyire is fáj, de be kell fagyasztani az EU-s pénzek utalását addig, amíg maradéktalanul nem teljesülnek az EU irányelvei! Az orbándiktatúrában rendszerszinten érvényesül az EU-irányelvek sárbatiprása. Emiatt értelmetlen a jelenlegi ellenőrzési rendszerük szerinti 1-1 kérdés vizsgálata, hiszen az csak időhúzással a szabályok kijátszását segíti a rezsim életbentartása mellett.
    A számonkérés szükséges, de egyetértve a szerzővel, veszélyes, hogy a jelenlegi ellenzéki vezetők ezt a gyakorlatban megtennék-e, ezért létre kell hozni egy kormányoktól független (CIA-jellegű) információs, nyomozó és akciós hálózatot, ami ezt végezze -ahogy már többen felvetették az alábbiak szerint.
    Ennek anyagi forrása is lenne, a visszaszerzett pénzek meghatározott százaléka, ugyan úgy, ahogy a felderítésben sikeres magánszemélyek is nyomravezetői jutalékot kapnának. (induláskor lenne egy minimális kölcsön az állam részéről, amit az első pénzvisszaszerzésekből vissza is kapna, ill. egy készenléti keretösszeg lenne ideiglenesen lehívható.)
    A szervezet független lenne, saját eszközökkel és állománnyal, ami szükség esetén nőne, csökkenne.
    E mellett egy vizsgálóbírói, vagy nyomozóügyészi új kislétszámú pozíció keletkezne, amely korlátlan hozzáféréssel rendelkezne minden információhoz állami és magánszektorban egyaránt.
    Amint a jelenlegi rezsim antidemokratikus rendszerét felszámolva európai demokratikus viszonyok alakulnak ki, akkor ezek a pozíciók is felfüggesztésre kerülnének. Kvázi rendkívüli állapotra vonatkozó ideiglenes helyzet lenne az eredményességéhez szükséges eszközökkel és állománnyal.
    A lakosság gyakorlatilag nem érzékelné hátrányos oldalát, hanem csak a visszajuttatott összegek pozitív lehetőségét.
    Viszont az elpanamázott pénzekben érintettek erősen aggódhatnának.
    Mindenki örülhetne, mert így csak a fekete pénzek érintettjeinek hálózatában történne az egyetemleges számonkérés, vagyonok zárolása….
    Ezek nyilván csak a főbb vonalak, ahogy már mások is jelezték, az árnyalás részletezése szakmai munka. A tevékenységük kereteit lehet meghatározni, a pontosítások nyilvánvalóan együttjárnak a megvalósulással.

    Tehát csak radikális módon lehet eredményt elérni! Nem szabad hagyni, hogy az következzen be, amit orbán tervez, hogy a békés , de kényszerű lemondásával a kiegyegyezés ára, h minden ellopott vagyont megtartanak, vagy csak a látszat kedvéért valami felszínes összeget visszaszolgáltatnak ( hiszen a lopottnak nincs felső határa, legfeljebb annyival többet fog lopni ….) – amint ez történt a franco-diktatúra elszámoltatásával is. A kp-val elszámoltak, de az összeharácsolt vagyon túlnyomó részét megtartották.
    Na ezt nem engedjük!

  • Első körben az orbánrezsimet kell teljes egésszében felszámolni a felépítményrendszereivel. MIndent újra kell formálni nyílt pályázatokkal az összes érdemi pozíció tekintetében.
    A működésképtelenné tett hivatalokat újraszervezni, hogy ne gátolhasson semmilyen hatékony demokratikus működést az orbándiktatúra rezsimrendszerének maradéka a régi államigazgatási rendszerben meghagyott akna – és bombaként!
    Amint sikerül ezt lezárni, kb 2-3 év is lehet, azután demokratikus választásokat tartani , akkor már a pártok saját politikusai kerülhetnének vezetésbe, de az azt megelőző választásokon csak szakértői kormány alakulhatna, amely feladata a visszatérítés az európai demokratikus rendszerbe lenne.

  • Avi Ben Giora

    A magyar már csak ilyen! Nyafog azon hogy neki nincsen(már nem emlékszem melyik szilveszteri műsorban hangzott el az a poén, hogy eljött szilveszter estéje és valami szocinak még mindig nincsen kecskéje) Mercije vagy háza, és ha mégis van nekije akkor a Mercit lecserélné Porschéra(hogy por se maradjon utána) a házát meg kastélyra. Ne lepődjön meg senki sem és nem általános de nagyrészre igaz: a magyar megvesztegethető korrupt népség és ezt használja ki a jelenleg országló kormány. Ugyan kik alkotják azt a 2/3-os többséget? Nem kell sokat kutakodni. Azok akiket megtudtak kenni betudtak szervezni vagy pozicíójánál fogva olyan helyzetben van hogy nem árt vele jóban lenni. A cikk írója nagyon jól látja, hogy a szinfalak mögött a Fidesz és a hervadt szegfű szépen összborulna. Elvégre ők is pénzből élnek és hatalomért jó életért az ördögök öreganyjával is hajlandók összeborulni(csak egy példa a sok közül. A Jobbik nem borult össze a Fidesszel? Kinek a pénzén és támogatásán kapaszkodott fel Vona úr? Most már kicsit elege van a Fidesznek belőle hogy nem elég neki amit eddig kapott többre vágyik. Hát akkor tegyük lapátra amilyen gyorsan csak lehet. És ebben a fidesz és az ellenzék haverok) Haverok itt haverok mindenütt és persze ezeket ki kell használni. Tessenek megmondani már hogy a mai Orbán bárók(nem akarom azt írni hogy cigánybárók nehogy azt vágják a fejemhez hogy cigányozok)ugyan hogyan lettek milliárdosok? Úgy hogy pénzért bármire hajlandóak voltak. Mészárosnak és társainak egy buznyákjuk nem volt mint ahogy Orbánnak is csak az apja kapcsolatai voltak amiket maradéktalanul kihasznált. Hogy most a haverok lázadoznak és még többet akarnak? Orbán elég dörzsölt figura ahhoz hogy azt mondja: aki nem tud még többet kivasalni a népből az elmehet közmunkára. Én nem adok senkinek semit csak magamnak. Lehetőséget adok arra hogy ha hithű és nem lép a lábamra annyit lophat csalhat amenynit nem szégyel. Csak megvédem és olyan törvényeket hazatok velük amik nekem is meg nekem is kedveznek. Sajnos ez a szomorú tény. Egy alkalommal volt csak amolyan összefogás féle de akkor egy külsőó megszálló hatalom, az oroszok ellen. Én mostanság nem láttam olyan magyart aki hajlandó volna nekimenni a másik magyarnak mert az többet tudott lopni mint ő. Nem fogja „levadászni” ahogy annó Gyula bácsi mondta. Ahhoz lusta és gyáva. Inkább benyal neki aztán mikor megizmosodott egy kicsit rajta akkor próbál fogást változtatni és zsarolni és még többet követelni. Hogy mindeközben növekszik a szegények száma és a nyomor egyre inkább nő az senkit sem érdekel. Az írigység a gátlástalanság az ami ma motivál és nem a tenniakarás az emberek egymásmellett való békességben élése. Ez nem csak Magyarországra vonatkozik manapság hanem az egász világra.

  • Bruck András!

    hosszú évek óta írom – megtettem már itt is! – az alábbiakat:
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

    a demokrata nem fél
    a RADIKÁLIS DEMOKRATA nem fél akár radikális eszközökkel fellépni a demokrácia érdekében, védelmében.
    a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.
    amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.
    integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.
    tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.
    PROGRAMJA
    jelen helyzetben, magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
    TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
    a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. .
    amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:
    chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
    minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
    amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
    ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
    a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
    ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltet ad, avagy tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK választási szövetség keretén belül, aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

    amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség szakértői kormánya rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.
    a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.
    a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.
    akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani.
    amennyiben célszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás – az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.

    A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK felelősséget vállalnak arra, hogy a „rendszerváltást” követő minden közérdeket sértő titkosított dokumentumot nyilvánosságra hoznak bármilyen pártérdekre tekintet nélkül!

    nem kívánunk asszisztálni a jelenlegi „politikai elit” gazemberségeihez, tolvajlásaihoz, s ebbe beleértjük a magukat akár politikai elemzőnek nevező párt jumpereket – ilyen tölgyessy félékre gondolunk! – is!

    kíméletlenül kell elbánni mindenkivel, mert az országnak meg kell tisztulnia, hogy csak és kizárólag a teljesítmény, a munka, az értéket teremtő munka legyen az előrejutás, a boldogulás útja, nem pedig a korrupció, a sógor-koma, alá és fölérendeltségű, feudális, illetve haveri osztogatás.

    .
    .
    eljuttattam már a magukat „demokratikus ellenzéknek” nevező pártokhoz is.
    mindenütt néma csend.
    páriává váltam a civil bloggerek körében is ezzel a programmal.
    mint látható, már Ön is eljutott végre – hosszú évek kellettek ehhez Önnek is! – a VALÓDI MEGOLDÁSHOZ, mely nem lehet más, mint a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJA!
    .
    azt kell végigvinni könyörtelen következetességgel, kegyetlenséggel, mert már végképp nincs más megoldás!
    vagy marad a legrosszabb, a véres polgárháború!

  • abramovics!

    1) „…RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja…”
    Hülyeség. a) Olyan nincs, hogy „radiális demokrata”. Vagy demokrata valaki, vagy radikális. A két fogalom egymást kizárja. b) A cél csak a hatalom hosszú távú megszerzése lehet bármely politikai erőnek, ez evidens.

    2) „…kíméletlenül kell elbánni mindenkivel, mert az országnak meg kell tisztulnia…”
    Még nagyobb hülyeség. Ez bolseviki/fasiszta/náci megoldás amit az emberiség már jól ismer sajnos. Ne történjék meg soha többet.

    Van „normális” lehetőség is a hatalom megszerzésére: Olyan politikai programmal kell elő állni, amit a választó polgárok döntően nagyobbik hányada elfogad és rá szavaz.

  • Egyetértek Kiss Ferenccel!

  • kis ferenc!

    szerintem jó nevet választottál, avagy a kedves mama, és papa volt ügyes, hogy téged ilyen kisnek csinált meg.
    tudom, hogy akinek az értelmi képessége „kis”, az nem fogja sohasem megérteni, hogy vannak olyan dolgok is a történelemben, melyek még nem voltak,
    .
    DE
    .
    itt az idő, hogy legyenek!
    szerintem a demokratikus gondolkodás, és a diktatúra elleni fellépő radikalizmus tökéletesen összeegyeztethető!
    természetesen vannak olyan „kis” emberek, akik ha valamit félre lehet érteni, azt igyekeznek félreérteni, avagy olyan „kis” mértékű aggyal, neuronok halmazával rendelkeznek, mely eleve lehetetlenné teszi számukra egy a jelent meghaladó, valami radikálisan új dolog megértését!
    ezzel a mondatommal mintegy demonstrálni kívánom, hogy a radikalizmus, mint olyan nem maradhat az ilyen „kis” gondolkodású emberek szintjén.

    más…

    kíméletlenül le kell számolni az ilyen maradi, értelmetlen, fogalmatlan gondolkodású emberekkel is, hiszen velük sansztalan a takarítás!
    pont erről ír Bruck András is te szerencsétlen!
    az odáig rendben van, hogy nem értesz meg valamit, amit egyébiránt meglehetős egyértelműséggel leír a szerző,.
    .
    DE
    .
    legalább ne verd nagydobra, ne hencegj értelmetlenségeddel!

    más

    ebben a kis kurvaországban a
    .
    „GENETIKUSAN ALATTVALÓK ORSZÁGÁBAN”
    .
    – talán tudod ki volt az, ki elkövette ezt a
    .
    KIFEJEZETTEN RADIKÁLIS DEFINÍCIÓT
    .
    a magát magyarnak valló csürhére – akik közé te is tartozol, mint látható, érthető hozzászólásodból, minden haladó, előremutató, az ország, s annak népének életét alapvetően előrevivő gondolat halálra van ítélve.
    azt is értem, hogy te nem tudod elképzelni, van olyan ember, aki nem a hatalomért magáért, hanem annak egy ország, s annak népe érdekében történő megszerzéséért indul útra.
    amit el kell végezni, arra szövetkezik, s utána félreáll, mert normális országban normálisan kíván élni.
    megfestem a képet, mert nem fogod érteni!
    úgy gondolom, egy normális országban az aktuális miniszterelnökkel akár még te is összefuthatnál mondjuk az utcán, s a vállára csapva meghívod egy pofa sörre, hogy néhány keresetlen szót váltsatok!
    számodra ez értelmezhetetlen, tudom.
    persze ehhez egy olyan normális gondolkodásra van szükség, melyet te/ti abnormálisnak tartotok, hiszen számotokra értelmezhetetlen.
    majd az idő eldönti ki jött szembe az autópályán!

  • Paradicsom fejű Gejzuka Barátom!
    Ha visszanézed írásaid : ennyit tudsz leírni amit itt tettél–gondolom azt hiszed magadról ez itt részedről hatalmas tett!
    Sajnálom ! Azt hiszem valami elgurult a fejedből! Ennyit érsz amit mutatsz magadból! Legyél boldog örökké.
    Persze az ,hogy kisnyilasként beléptél az mszmp megfigyelő,jelentő csoportjába az ugye nem számít! Ezért van az ,hogy te mindig másokat nézel nyilasnak,nácinak,,,,, hogy tereljed magadról a figyelmet , mert a te múltaddal,normális emberek közé már nemigen mersz menni,mert valószínű szétszednének!
    Örülj,hogy még élsz , tegyél sok bejegyzést , mindenkit nácizzál le,Önmagadat is így nem lesz feltűnő,hogy annyit érsz mint a nácik.
    De úgy látom mindig fején találom a szöget veled kapcsolatban ,mert minden igazságban fájdalmasan érintett vagy–és ezt nem bírod elviselni!Ilyenkor mindig megszólalsz——mondani való nélkül!!!!!!!!
    Hajrá Magyarok,hajrá paradicsomfejű barátaim-mint pl.Gejza

  • Egyébként a szegedi polgármestert egyenlőre senki nem jelölte a pártjából hivatalosan,legfeljebb önmagát…,Gyurcsány meg eleve tombol…..!
    Na nem semmi!
    Kiss Ferenccel én is egyetértek!(bár amit javasol az ugye arra a jelenlegi ellenzék képtelen….se ész,se összefogás,se program,se az ország érdeke..csak
    átlátszó hatalomvágy(!!!)hát így nem fog menni!

  • Abramovics!

    A jelenlegi állás(fogalmak) szerint a Jobbik a radikális és a baloldal (egy része…)a „demokrata”,a kettő együtt itthon nem létezik!
    Ha netán a baloldal „egyesülne” (összefogna)a Jobbikkal,akkor mindkettő jelentős szavazóréteget veszítene,mert kiderülne,hogy a hatalom megszerzése érdekében teljesen megtagadják a pártjuk alapvető nézeteit,és az emberek nem hülyék (pillanatok alatt felfognák,hogy a „győzelem” után mi várna rájuk)átlátnak rajtuk!!
    Hát nagy pech….

  • íme egy radikális, mindemellett demokrata mondjuk úgy „megoldás” egy létező problémára:
    .
    nem is tudom melyik tüntetésre írtam a szervezőknek, hogy mivel az egyszerű magyar ember nem képes felfogni a milliárdokat, illetve az emberek kilencven százaléka vizuálisan képes csak értelmezni a dolgokat, tegyék ők is vizuálissá az ellopott pénzt.
    egy bankjegy mérete: 6,8 x 15,5 cm. egy köteg 1,5 cm magas.
    amennyiben jól számoltam abban az esetben egy 120 x 0,8 x 120 méretű közepes raklapon 14,573 milliárd forint halmozható fel kötegelve!
    tehát az ellopott nyugdíjpénztári 3000 milliárd vizualizálva 205,86 db pénzzel megpakolt raklapot jelent!
    javasoltam ezeket elkészíteni papírmasé raklapként, melyeket aztán egymásra halmozva megmutatható mekkora mennyiségű pénzt lopott el ez a banda csak akkor!
    mondjuk a Juhász Péteréknek ha lenne eszük, akkor a hősök terén egy demonstráció keretén belül építenének egy piramist 205 db papírmasé raklapból, s az alá temetnének egy performansz keretében egy koporsót.
    a koporsó jelentheti orbánt, jelentheti a jelenlegi rezsimet,
    .
    DE
    .
    jelentheti az ország népét is, amelyet így temet maga alá egy velejéig rothadt, korrupt tolvaj maffiabanda!
    .
    tesék!
    ingyen adtam, nem is drága, csak meg kell csinálni!
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • abramovics, egy kommentelő nevével viccelődni a legalja produktum a nagyvilágban.
    Ha neked Magyarország „kurvaország”, ha a magyarság „genetikusan alattvaló”, akkor mire vársz, pakolj a kordédra, azt told innen elfelé, pont arra, amerre a felmenőid nemrégen betolták.
    A magyarok akár királyságot is választhatnak társadalmi berendezkedésnek, vagy elfogadod ezt, vagy kívül tágasabb. A „radikális demokrata” lázításodat meg vidd melegebb éghajlatra, hátha ott szívesen látják. Amit kétlek.

  • Almási Alma!
    Na ne nevettessen,hogy az ellenzéknek ne lenne szerepe Orbán „kiesésben”,bár szeretné ,de ugye nem képes rá,(egy esetleges merénylet… esetén is lenne utánpótlás)de persze az ellenzék nem csak megszűnne,hanem
    börtönben csücsülne…..na többet ésszel,mint erővel,már akinek van?
    Azt hiszem ez senkinek nem éri meg…..

  • Avi Ben Giora, szeretem a precíz cikkeidet, de ezt most nem volt az:
    „A Jobbik nem borult össze a Fidesszel? Kinek a pénzén és támogatásán kapaszkodott fel Vona úr?”
    Először az mszp pénzelte a Jobbikot, utána az irániak, ezután jött a Fidesz, aztán meg az oroszok. A legújabb, hogy Brüsszel pénzeli Vonáékat, esetleg Simicska.
    Semmiféle pénzelés nincs, darabjaira omlana a párt, ha bármi hasonló kiderülne, szóval erre vigyáznak, vigyázunk a legjobban.
    Szóval ne dőlj be a szóbeszédnek, és maradj precízen a tényeknél.

  • ezek szerint a magyar sajtó újfent hazudott!
    .
    http://24.hu/szorakozas/2010/10/06/meghalt-charlie-a-cigarettazo-csimpanz/
    .
    vagy valaki felvette a személyiségét, s ide írkál a nevében!
    amúgy a videó a cikk alján jó, bár a dohányzás káros az egészségre!

  • abramovics !

    Ne ülj olyan lóra, ami elszalad veled! Elég volt már a magadfajtából, elég volt a diktatúrából, legyen az akár baloldali, akár jobboldali! Ne nagyon hangoztass kíméletlen leszámolást, mert a végén valaki pofán csap egy szívlapáttal!

  • abramovics:
    (A nevemmel való „viccelődés” nem humoros)
    1) Hosszúra sikeredtél: „Sok beszédnek sok az alja” továbbá „Aki sokat beszél, keveset mond”
    2) Gyűlöletből soha nem született semmi pozitív.
    3) Higgadj le, ne gyűlölködj.
    4) Fenntartom a korábbi bejegyzésem lényegét: A „demokrata” és „radikális” meghatározás egymásnak ellentmondása. Kb olyan mint a tüzes víz, nem létezik.

    ps: Senki, semmilyen párt nem mondhatja meg többet a bolsevizmus és a nácizmus után: „Boldoggá teszlek ha bele döglesz is” – még a „radikális demokratikusok” se.

  • AuróraBoreálisz

    ÚJRA INDULT VÁRADY ANDRÁS, A BÁTOR FELCSÚTI JUHÁSZ RELYTÉLYES HALÁLÁHOZ KAPCSOLÓDÓ PER A SZÉKESFEHÉRVÁRI TÖRVÉNYSZÉKEN, MIUTÁN A HELYI (a fejér megyei) RENDŐRSÉG „BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN” LEÁLLT MÉG A NYOMOZÁSSAL IS… 🙁

  • Auróra!

    Az a juhász a polgármester választáson indult, és a választás napja előestéjén halt hősihalált…

    .

  • AuróraBoreálisz

    Voronyezs

    Várady méghozzá a nagyhatalmú Mészáros Lőrincet hívta ki perre és párbajra; sajnos pusztulnia kellett.

    .

  • Csak nem az Orbán strómanját…?

  • AróraBoreálisz

    .

    De, igen .

    .

  • Abramovics jókat ír, a lényeget, csak kicsit körültekintőbben kéne fogalmaznia.

    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK? Ez is pontos és jó kifejezés. Ha valaki nem érti, nem tartja összeférhetőnek, és a leírt szempontokat sem, az nem azt jelenti, h az nem lenne helytálló, hanem azt, hogy az ő erkölcsisége fölött áll a Radikális Demokrata.
    Az a szomorú, h van, aki nem tudja elképzelni, h nemcsak hosszútávra lehet törekedni a hatalom birtoklásáért, hanem felülemelkedve a hatalmi mámoron, az országért való tenniakarás magasztossága motivál egyeseket. És most ténylegesen csakis ez megengedhető!

    Radikális?
    Vagy Petőfire is rá kellett volna szóljunk, hogy kevésbé szenvedélyesen?!

    Eszembe jutnak a jelenlegi állapotoknak megfelelően, az, amikor a 40-es években a zsidók elhurcolásakor az öregek és a gyávák azt állították, hogy csinálják azt szófogadóan, amit a nyilasok mondanak, és akkor nem lesz probléma, de legalább is csak kis kellemetlenséggel megússzák. Ezzel szemben a radikálisok az ellenállást erőltették. Az eredményt ismerjük. A belenyugvók, a megfásultak, az együttműködők lehűtötték a radikálisokat és a közösséget, és halálba vezették népüket. Na! Pont ezt tesszük ma mi is! Lehet együttműködni az orbáni diktátumokkal, az átmaszkírozott választási rendszerrel, de eredményt elérni csak a katasztrófa irányába lehet!
    Rendhagyó viszonyok között csak a rendhagyó módszerek hatásosak!

  • abramovics, legalább humorod van. 🙂

  • chralie,Kis Ferenc!

    Tökéletesen igazatok van,itt ezen a fórumon csak egy (idétlen,uszító)vélemény lehet a baloldali fanatikusok szerint….
    szerencsére a többség másképp látja,az idétlen primitív sértegetésekkel meg nem kell foglalkozni,kínjukban teszik szegények.
    Abramovics meg egyébként ráadásul bunkó is…a” humorával” együtt…!

  • Vak Ond(aki tényleg vak és süket is),geyza meg éppen kicsit józan…. nem számít….,ami Almát illeti Ő meg „kissé” hiszékeny…az optimizmusa,meg egyenesen
    „csodálni való”!Voronyest kihagytam,bocsi….
    Hát csak reménykedjenek(bár nincs értelme)……fel a fejjel,lesz ez még rosszabb is!

  • charlie
    2017 január 10
    2:29 du.
    Ne irigykedj, Char Lee testvér..

    A te jobbantjaid micsodák szerinted az Agyargárdával, Bűgatyásékkal, ha nem radikálisok? Írhattam voln a anrchistákat is. Ja, ott a demokrácia nemjáccik..

  • AróraBoreálisz

    Kis Ferenc!
    „…Van normális útja is a hatalom megszerzésének, választások útján és megfelelő programmal…” írja.

    Mit gondol Kis barátom, Orbanisztán hirtelenjében miért is kezdett bele 170 (éles) lőtér építésébe ? Ugyebár, nyilván a demokratikus választások és a „megfelelő program” de főleg az ehhez megfelelő légkör előkészítése érdekében. És hozzá, még hirdetik is azt, hogy úgymond „a magyar nép a történelme során bizonyította, hogy mindig csak fegyverrel a kezében…stb” [ld.: az ősmagyar nevet viselő Simicskó, honvédelmi miniszter beszéde.] Már a háborús ideológia is megvan a folytatáshoz…

    Higgye el, hogy ebben az országban l e g r a d i k á l i s a b b . erő a [ Vezér saját meghatározása szerint] „duális erőteret” elvető orbanista bagázs, vagyis a Fidesz. Mert, képzeljük csak el, ha őfőméltósága már eleve elveti a duálist, akkor hogyan áll hozzá a plurálishoz, azaz a demokráciához? Ebből következik, hogy azt már egyenesen üldözi, hisz maga is megmondta, hogy ő az „illiberális demokrácia” [vagyis a fából vaskarika] talaján áll…
    Eddigi „programjuk” szerint [amit persze előre soha nem hoztak nyilvánosságra, már csak a hatalom magasságából {a Fid-Ss-ben addig is belső hírzárlat volt érvényben}] látszatra békés, valójában viszont az eredetit a maguk radikalitására, illetve a lakosság politikai összetételéhez igazított , á t s z a b o t t . abnormális . v á l a s z t á s i . s z e r k e z e t t e l . erőszakolták meg.
    Immáron, nem is titkolva, levetve a még békésnek tűnő álarcukat is, egy militárisabb államrezon felé menetelnek. Ilyen olyan ürüggyel (egyelőre főleg valami idegen – és bármilyen – veszélyre hivatkozva) újabb és újabb fegyveres alakulatot vagy szervezetet hoznak létre… Már a kötelező katonai szolgálat visszahozását is napirenden tartják. Csak még egy jellemző, hogy már a parlamenti, demokratikusnak szánt „békés erőteret” is átmilitarizálták, azaz radikalizálták Horthy-kori parádés – inkább nevetséges – egyenruhákkal fűszerezve…

    Ennyit hát a maga mai békés, radikalizmus mentes rendszeréről…

  • AróraBoreálisz

    Kis Ferenc!

    „…Van normális útja is a hatalom megszerzésének, választások útján és megfelelő programmal…” írja.

    Mit gondol Kis-barátom, Orbanisztán hirtelenjében miért is kezdett bele 170 (éles) lőtér építésébe ? Ugyebár, nyilván a demokratikus választások és a „megfelelő program” de főleg az ehhez megfelelő légkör előkészítése érdekében. És hozzá, még hirdetik is azt, hogy úgymond „a magyar nép a történelme során bizonyította, hogy mindig csak fegyverrel a kezében…stb” [ld.: az ősmagyar nevet viselő Simicskó, honvédelmi miniszter beszéde.] Már a háborús ideológia is megvan a folytatáshoz…

    Higgye el, hogy ebben az országban l e g r a d i k á l i s a b b . erő a [ Vezér saját meghatározása szerint] „duális erőteret” elvető orbanista bagázs, vagyis a Fidesz. Mert, képzeljük csak el, ha őfőméltósága már eleve elveti a duálist, akkor hogyan áll hozzá a plurálishoz, azaz a demokráciához? Ebből következik, hogy azt már egyenesen üldözi, hisz maga is megmondta, hogy ő az „illiberális demokrácia” [vagyis a fából vaskarika] talaján áll…
    Eddigi „programjuk” szerint [amit persze előre soha nem hoztak nyilvánosságra, már csak a hatalom magasságából {a Fid-Ss-ben addig is belső hírzárlat volt érvényben}] látszatra békés, valójában viszont az eredetit a maguk radikalitására, illetve a lakosság politikai összetételéhez igazított , á t s z a b o t t . abnormális . v á l a s z t á s i . s z e r k e z e t t e l . erőszakolták meg.
    Immáron, nem is titkolva, levetve a még békésnek tűnő álarcukat is, egy militárisabb államrezon felé menetelnek. Ilyen olyan ürüggyel (egyelőre főleg valami idegen – és bármilyen – veszélyre hivatkozva) újabb és újabb fegyveres alakulatot vagy szervezetet hoznak létre… Már a kötelező katonai szolgálat visszahozását is napirenden tartják. Csak még egy jellemző, hogy már a parlamenti, demokratikusnak szánt „békés erőteret” is átmilitarizálták, azaz radikalizálták Horthy-kori parádés – inkább nevetséges – egyenruhákkal fűszerezve…

    Ennyit hát a maga mai békés, radikalizmus mentes rendszeréről…

  • AróraBoreálisz

    Bocsánat! A technika ördöge a duplázással megtréfált.

  • SchumackerLady

    ˙

    A „disznófejű nagyúr” – ez esetben Németh Szilárd f.SS al-elnökről van szó – kijelentette, hogy „a civil szervezeteket ki kell söpörni a közéletből !”.
    A múlt éjjel Mirkóczky Ádám és 2 „radikális” párttársa irodáját a Képviselői Irodaházban (ún Fehérház) ismeretlen tettes(ek) feltörte az irodáját. [Tehát 3 irodát egyszerre]

    Talán erre a demokráciára épít oly bizakodóan Kis Ferenc. 🙁

    .

  • SchumackerLady

    Boda 3:58 azt írja, hogy
    „fel a fejjel, lesz ez még . r o s s z a b b . is”,
    mely kijelentés annak beismerése, hogy az orbáni
    N.E.R. már eleve egy . r o s s z . rendszer.

    .

  • .

    A fidSStelenítés addig lehetetlen, amig az Európai Unió súlyos Euró milliárdokkal támogatja az Orbán – j u n t á t .
    Ezen belül is a legnagyobb támasza Angela Merkel német kormánya, hátterében a magyarországon összeszerelő munkát adó német autógyárakkal. Az a kancellár, biztosítja a hátterét akivel szemben a magyar Führer még a nyilvános és személyeskedő ordenáré támadásokat is megengedte magának.

    Az embernek erről az egészről önkéntelenül is az a József Attila-i sor jut az eszébe, miszerint

    „Tőke és Fasizmus jegyesek…”

    .

  • JAV: magyarországon = Magyarországon

  • Drizari!

    2017 január 10
    9:52 de.
    .
    .
    ember kell oda nem nadrág!
    .
    szívesen randizok veled, hozzál szívlapátot, meg érvényes tb kártyát, mert a sebészeten fogsz landolni!
    voltak már néhányan, akik így jártak, eggyel több, vagy kevesebb, nekem mindegy!
    szóval hol, és mikor, öcsike?

  • Falusi!

    akiket te említesz, azok nem radikálisok, azok egyszerűen köztörvényes bűnözők.
    .
    sajnos „a nép, az istenadta nép” ebben a kis kurvaországban – s mint az amerikai elnökválasztásból tisztán látszik – máshol is alapvetően kulturálatlan, tanulatlan, amolyan egybites aggyal rendelkező töltelék, söpredék.
    a radikális szónak a jelentését nem képesek értelmezni, avagy a beléjük vert értelmetlen értelmen nem képesek túljutni, így arra szorítkozhatnak csak, tehát visszatérünk az elejére,
    „a nép, az istenadta nép”…
    .
    szerintem ebből sem fognak érteni egy szót sem, tehát eleve kudarcra van ítélve velük minden értelmes kommunikáció!

  • abramovics
    2017 január 11
    6:10 de.

    A radikalizmus eszmerendszer, amely a fennálló társadalmi rendszer vagy annak valamelyik szegmensének gyökeres, következetes akár a szélsőségekig elmenő átalakításának az elve. Alapelve abból indul ki, hogy a mélyen gyökerező bajok megszüntetéséhez a szabályok (rendszer) következetes átalakítása szükséges. Nem elég, ha a felmerülő gondon alkalmilag segítünk és közben nem orvosoljuk a baj okát, mert így a baj megismétlődhet. A radikalizmussal ellenpólusa tradícionalizmusnak és a konzervativizmusnak, vagyis a hagyományok és a fennálló társadalmi rendszer tiszteletének a bajok ellenére, ami a gyökeres átalakítások (felforgatás) kockázatainak a megelőzése.
    Ebbe a LRGÁLISAN MŰKÖDŐ, engedélyzett Újagyarék, meg a bűgatyások is beleférnek.
    A társadalmi elfogadottságával a radikalizmusnak az a baj, hogy legtöbb ember számára a radikalizmus nehezen elfogadható elv, mert az életében nagy változásokat és összeütközéseket okozhat.

  • Bravo Falusi!

    Pontosan leírtad a radikalizmus lényegét és hogy a társadalom egy része miért óvakodik ettől. De sebaj, hiszen 56-ban is otthonukban elbújva leselkedtek ki az ablakon.
    A nagy fordulatokat mindig egy kis maréknyi tömeg kezdi, csak később szélesedik ki! Ezért nem kell aggódni, csak mozgósítani mindenkit, akit csak lehet….

  • Istenem! Egy újabb észlény jelent meg színen…..
    Kedves S.lady én a baloldalra gondoltam,hogy lesz ez még rosszabb is
    nekik,ami teljesen egyértelmű volt és ezt több-de természetesen normális,intelligens!-baloldali ismerősöm is így gondolja!
    a 2018-as bukás már most biztos,de,hogy egyesek örökre eltűnnek,azt még nem fogták fel!…..

  • Nagyon remélem EZ az „ellenzék” soha nem kerül hatalomra.
    Eljátszották az emberek, a szavazóik bizalmát.
    (Most a nácikat hagyjuk ki )
    Mindenki azt várta a második szoci kormányzás kezdetén hogy már az akkor is szabadrabló FIDESZ-t kissé elszámoltatják.
    De semmi nem történt.
    Nagy pofáraesése volt ez a zembereknek…többek között.

  • Katona Zsombor

    Geyza
    2017 január 12
    12:42 du.
    A FIDESZ-t és az MSZP-t is kb egyforma részben volt MSZMP-sek uralják, Te elszámoltatnád az elvtársaidat?

  • Nos a „fidesztelenítés” tárgyában,sem a jelenlegi baloldalnak,se ennek a fórumnak nincs esélye…..erre egy „kis ésszel” is rájöhetnének,de ugye nincs….!
    Nagy pech!