A (magyar) olimpia első két áldozata és az Antall József Tudásközpont, amely inkább terrorközpont

2017 február 2 12:35 du.57 hozzászólás

Azt képzeltem, hogy Magyarország egy amolyan átlagos: közepes életszínvonalú és másban is jó közepesen teljesítő, kiemelkedőt legfeljebb néhány területen nyújtani tudó, de értelmesen gazdálkodó ország lesz 1990 után, ahol alapjában véve rendben, rendezetten zajlik az élet, több okod van bizakodásra, mint aggodalomra, jól öltözött, egészséges külsejű emberek között jársz-kelsz, egyszóval többé nem csak vágyakozol a Nyugat után, hanem ott is élsz.

Ezen a paraméter-rendszeren belül sokféle változatot el tudtam képzelni, csak egyet nem: azt, hogy ebből mára semmi nem lesz, ellenkezőleg, a rohadt és gyűlölt Kádár-korszakot is tisztábbnak és becsületesebbnek kell mondanom, mint azt, amiben ma élünk.

Minden egyes nap új és új bizonyítékokkal szolgál életkörülményeink sivárosodára, és ezzel párhuzamosan a növekvő jogfosztottságra, kiszolgáltatottságra – az erősödő zsarnokságra.

A legfrissebb eset a néhai miniszterelnök, Antall József fiához és az ő feleségéhez, vagyis az Antall házaspárhoz kapcsolódik. Nemes nevek, nemtelen tettek – nem szokatlan párosítás.

A sztori, hogy az Antall József Tudásközpont vezetője, Antall Péter kirúgással fenyegette meg beosztottjait, amennyiben nyilvánosan ellenzik a budapesti olimpia tervét, mert a pénz a miniszterelnöki hivatalból jön, már úgy egy hete ismert. Ez a videó az ATV kedd esti műsorából az újabb fejleményeket mutatja be. Az intézet egy dolgozójának megszégyenítését és egy másik kíméletlen kirúgását, amiért ő a megalázott kolléga védelmére kelt.

Szóval a hétköznapi magyar rémálom egy új, szolid epizódja nyolc percben. Azt, hogy Antall Péter olyan ember, amilyen, értem. Azt, hogy ő ezért az intézményért bármire képes, azt is értem. A farkas is képes bármire, hogy egyen.

A tragédia tehát nem ő.

A tragédia az, hogy nem olyan országot képzeltünk el 1990 táján, ahol egy családi magánalapítványt, mert a A. J. Tudásközpont elvben az, a mi pénzünkből, évi hatszázmillióból tartanak majd fenn.

Nem úgy képzeltük, hogy egy közintézmény, mert amit a köz fizet, az mégiscsak az, egy házaspár plusz a feleség ikertestvérének magánbiznisze, uradalma lehet.

Nem úgy képzeltük, hogy egy intézmény léte azon múlhat, tetszik-e a miniszterelnöknek vagy nem, továbbá, hogy az egypártrendszer kádereit a náluk semmivel nem jobb, de többnyire inkább rosszabb, aljasabb, kapzsibb hűbérúrfélék váltják majd fel.

És legfőképp nem úgy képzeltük, hogy egy sporteseményt, amit mi, adófizetők finanszíroznánk, a mi városunkat dúlnák fel évekre, és végül a mi nyakunkon maradna sokmilliárd forintnyi vas- és betonroncs, azt állami munkahelyeken még csak nem is ellenezhetjük a kirúgás veszélye nélkül. És ha mégis, akkor a miniszterelnök pribékjei ráadásként hazaárulónak mernek nevezni bennünket.

Nem, mi nem a Rákosi-korszak feltámasztását képzeltük el.

Bruck András

16406751_1639635553011298_4395637092113558338_n

57 hozzászólás

  • Egyes szám első személyben kezdeni egy témát, majd folytatni ugyanazt többesszám első személyben: régi propagandafogás.

    Tény, kell keresni a jogorvoslati megoldást, de hogy „nem olyan országot képzeltünk el 1990 táján” ez annyiban fedi a valóságot, hogy elképzelni se tudtuk – ha már áttértünk a többesszámra – milyen lesz ez az ország. A vizualitásunk megrekedt a Mariahilfer Straße üzleteinek kirakataiban, és a Zsigulik tetején hazafelé szállított Gorenje fagyasztók látványánál.

    Fogalmunk nem volt, mit jelent kapitalizmusban dolgozni és élni, nem sejtettük, hogy lehetetlen ugyanúgy és oly módon dolgozni, ahogyan azt megszoktuk, sőt, tanultuk. Az új helyzetben, a kapitalistában, már nagyon is számít az egyéni teljesítmény, a költségcsökkentés, a hatékonyság, a modern technológia alkalmazása és használata. Addig csak mindezek eredményét láttuk a Mariahilfer Straße kirakataiban.

    Az esetleírásban szereplőknek meg meg kell tanulni harcolni az igazukért, de ha ezt nem akarják, akkor elhelyezkedni más munkaadónál (építve a megszerzett tudásukra), vagy akár jóval több fizetésért külföldön folytatni.

    (még hogy a „Kádár-korszakot is tisztábbnak és becsületesebbnek kell mondania” … no hiszen)

  • Kíváncsi lennék a liberálisok híres toleranciájára, ha a Tom Lantos Intézetben dolgozván a nekem rokonszenves Betyársereg nevű civil szerveződés akcióit lájkolgatnám.
    Bruck Andrásnak fontosak lennének az én jogaim is?

  • Karesz, minden szavad torz. Most mi legyen?

    Bruck András már megint nagyon csúcs..

  • Minél jobban rohad, annál nagyobbat robban, ha már elegek fejében túlérik a gondolat!
    És akkor, egyszer csak, valaki azt mondja vityának, hogy : „Bumm!”

    Tehát minél előbb rohad a kritikus pontig, annál előbb jutunk a Purgatóriumunkba, de addig csak a kiérdemelt Poklunk peremén szédelgünk.

    Kinek mi az ára? Mennyit ér a gerince? Az antalfiókának annyi. Mint láthatjuk, ő is csak az apja lelkén élősködik! Az apja pedig pörög a sírjában, mint a ringlispil ….

    Röhögve élvezném a látványt, ha Antal József betévedne fia irodájába!
    Azért az is szép látvány, hogy egy amolyan patinás polgári család végterméke hogyan tekergődzik, mint egy féreg – gerincesorvdva!

  • Titkos belső infoim vannak, hogy orbán ezután a magyar marsexpedícióra gyúr. Az is jópárezermilliárdként indul, de természetesen évről évre duplázódik majd az ára.
    Kicsi az ország, de mienk lesz a Mars! (Lázár lázálma, ha bejönne, vagy elbukna, akkor jön a Jupiter!)

  • charlie Talán nem azzal kellene foglalkozni, mit csinálna az ellenzék, hanem azzal, hogy a kormány mit csinál! Jól hangzik Boda szlogenje, mit akar a két százalékos Szigetvári, de Ők nem magyar állampolgárok? Tom Lantos keverése a keretlegény pótlékokkal pedig a szokott marhaság. Nem hiszem el, hogy nem látod sereged szellemi korlátait. Mit tudjuk, az intelligencia a férfiak arcára van írva. Sajnos a sereged arca olvashatatlan. Legalább magadnak elismered?

  • Vak Ond Kedves Vak Ond Még az első Orbán kormány két tagja beszélgetett az OTP autójában. Nem féltek, hogy ez a rendelkezés forradalmat csinál? Ugyan, a szar nem robban, volt a válasz. Idáig bevált. Ha a kollégám hazudott, akkor nem igaz. De a jelen azt mutatja, könnyen hihető párbeszéd. Még szavazni sem mennek el, lapulnak az emberek. Otthon csak a panaszt hallom, de még szavazni sem hajlandók ellene. Aki igazán unja, inkább elmegy, mert látja a kilátástalan küzdelmet. Persze, az hazaáruló gazdasági menekült. Legyen.
    Más. Járt be hozzánk x párt egy tagja beszélgetni. Még valamelyik választások előtt tervezte a házát, pedig semmije sem volt. Mivel semmihez sem értett, kérdeztem miből? Mert valamilyen államtitkár leszek. Ilyeneket hallva, mégis kire szavazzon az állampolgár, mikor szinte csak tolvajok állnak sorba? A nép nagy részének mindegy ki lopja meg.
    Más. Volt most a Hiszékeny ügy. Felmentették, véletlenül személyesen ismerem. Az életben nem szavaznék rá. A szintén felmentett Hagyóra sem. Most tényleg, a vakok között a félszemű a király, csak egy látó embert látok akinek súlya van, de az már politikailag „megöngyilkolta” magát, mert egyszer igazat mondott.
    A magyar nép pedig azt nem tűri. Neki hazugság kell, hiszen Háry János népe vagyunk. Jót mosolygunk rajta, és nem értjük, hogy bizony mi vagyunk. Háry János is, és a jóindulatún bólogató hallgatók is. De ha jön egy komoly politikus a semmiből, kit fog maga mellé venni? Honnan vesz tisztességes, hozzáértő embereket?
    A pozícióban lévő salakot, hogy fogja kilapátolni? Annyi már a salak, hogy nincs olyan gépezett, ami elbírna vele.
    Sajnos úgy gondolom, a Fidesz még nagyon sokáig fog uralkodni a magyar népen, és lassan már sajnálni sem tudom Őket. Ennyi jár, azon kevesek akik szeretnének jó életet, azok pedig így jártak. Azt a pár embert nagyon sajnálom.
    Más. Most voltam „megint” egy sok színű, pofátlanul gazdag, hihetetlenül toleráns országban. A fehértől az éj feketéig képviseli magát az emberiség. Pedig „elszívták” állítólag az agyukat az állampolgárai a marihuánával. Mégis oda kellene hordani a magyarokat, milyen jó, ha nem gyűlölködnek, hanem együtt építik az országot. De nem jut el a többség oda mert nincs miből, nem látja, hogy úgy érdemes élni. Így elhiszi, hogy a fehér gettó az egyetlen élhető keret. Pedig nem az. Bocs, hosszú voltam, és egy kicsit értelmetlen. Ne álmodjatok rendszerváltásról. Csoda kellene hozzá, és Orbán száműzte a csodákat. Ő ismeri a népét, tudja, hogy kell bolondot csinálni belőlük.

  • …..””” Sajnos úgy gondolom, a Fidesz még nagyon sokáig fog uralkodni a magyar népen, és lassan már sajnálni sem tudom Őket””….””””Orbán száműzte a csodákat. Ő ismeri a népét, tudja, hogy kell bolondot csinálni belőlük.”””….
    A fogalmazásból az derül ki,hogy már kiírtad magadat a magyar népből…akkor miért zavar,hogy mi történik velük? Elmentél,jól élsz hagyd a békéjükben őket.Llanfair.
    Többet nem is érdemes velük foglalkoznod.
    Nem foglalkozó üdvözlettel

  • A farka nem képes bármire, hogy egyen. Az ember (van aki) igen.

  • Elnézést, a Freudi elírásért, helyesen:
    A farkas nem képes bármire, hogy egyen. Az ember (van aki) igen.

  • charlie
    2017 február 2
    2:41 du.

    Jogod van hallgatni, csak képességed nincs!

  • Ahhoz, hogy az a nép, ahol jártál ennyire toleráns, és együttműködő legyen, kellett egy nagy, és könyörtelen ellenség végi a történelmük során, az óceán!

  • terminus. Gondolod, hogy az irek is azert toleransak, mert az ocean teszi? Sok orszagnak megsem sikerult. Fene tudja, azert erdemes lenne tanulni Toluk. Erosen nehez ember hireben allok, de keresve sem talaltam utkozopontot. Se Hollandiaban, sem Irorszagban.

  • György Molnár

    A papája -a Kádár rendszer egyik elismert, kitüntetett polgára- közel másfél millió magyart tett munkanélkülivé, a fia most csak egyet. Melyik a bűnösebb? Ha a papa nem hal meg korán, elveszett volna a tömegben, annyi előnye lett volna csak, hogy nem szabadul ránk a felcsúti rablóvezér…

  • kedves Tóth Péter!

    Teljesen igazad van,itt sokan kintről,tájékozatlanul, elkötelezett
    fanatikus ballibsiként prédikálnak a „megdolgozott”…lefizetett..jómódból,ami undorító,az itthoniak meg
    elkeseredésükben feleslegesen „harcolnak” a hazájuk ellen, már az eszüket is elvesztették,(a becsületüket régebben!)

  • Tóth Péter! Ha írhat a 60 éve Kanadában élő, ugyan miért ne mondhatná el a véleményét, aki húsz éve ment el?
    Ez a baj Veletek, „rögvalósok”-kal. Hogy el nem tudjátok képzelni, milyen élet is lehetne ebben a hazában. Ti ácsingóztok arra, hogy valaki más majd egy aranyozott fityegővel eltakarja a hamisságot, a gondokat.
    Nem szaporítom a szót, nehogy elaludjon valaki is. De annyit még: tudok káromkodni (élőszóban szoktam is), de senkinek a kedvéért nem megyek le vicsorgó hazzaffy-ba.

  • tóth péter Kedves Péter Te vagy Vak Ond? Ha nem, akkor nem neked írtam. A magyarok közül nem írtam ki magam, a Ti félétek közül írtam ki magamat. Nem ugyanaz.

  • Boda Marcsi Marcsi kedves ne kontrázzál már itt minden jobbosnak, úgysem tartanak csak udvari bolondnak. Ráadásul egyre ostobáb vagy. Ha már címkézni akarsz, akkor „jobblibsi” vagyok, ha nem tűnt volna fel ennyi év alatt. A hátam közepe nem kívánja újra a szocializmust és az orosz uralmat, én egy tisztességes jobboldalt szeretnék. De legjobban azt szeretném, ha nem lenne ennyi hirdetés a TV-ben, mert akkor kevesebb hülyeséget írnál ide. Mit jelent a „lefizetett jólét”? Már megint milyen baromságot olvastál? Marcsi, Marcsi, nem lesz jó véged. 😀
    Te már olyan buta vagy, hogy várom a kommentjeidet ha kacagni szeretnék. Te vagy a haza? Jól néznénk ki. A haza 10 millió magyar hazája, nem csak a szekértolóké. Az otthoni ellenzék nem a haza ellen harcolnak, hanem a hatalmas sötétség ellen, amiből neked is jutott rendesen.
    Te csak egy nagyon pici paraszt vagy, Orbánék sakktábláján. Feláldozható, és ahogy látom, már fel is vagy áldozva. Csak még nem látod. Talán a következő hirdetésnél felébredsz. Na pá, vége a hirdetésnek, jó film megy a TV-ben. 🙂 Puszi, én is szeretlek.

  • Llanfair!

    Én nem a jobbosoknak kontrázok,hanem a hazug,gyűlölködő balosoknak.
    Aztán nem én vagyok „paraszt” hanem Te!
    talán becsavarodtál?,még hogy te jobboldali vagy?aki így gyűlölködik a jobboldal ellen?…..lehet,hogy baloldali sem vagy?…csak egy bunkó tehetségtelen parazita!
    Csoda,hogy az állítólag orvos feleséged elvisel?persze lehet,hogy otthon meghunyászkodsz kínodban?!!!!
    megsérteni nem tudsz nem vagy azon a szinten….lehet,hogy te is is
    iszol ujabban?mert ennyire bunkó még nem voltál?
    Gyógyíttasd magad!

  • Ja és még utánzol is te szerencsétlen?ennyire nincs fantáziád?…..jót nevettem rajtad
    tényleg jó műsor van,megyek….!

  • Llanfair!

    A gyengébbek kedvéért olyan,hogy „jobblibsi” nem létezik….
    van jobb,szélsőjobb,baloldal(sok kis párt)és voltak (megszüntek!)a liberálisok!
    Lehet,hogy átvitt értelemben gondoltad a jobblibsit…de te sehová nem tartozol,csak a hülyeségeket írogató ráérő,unatkozó szerencsétlenekhez,akik nem képesek hasznosan lekötni magukat és csak ez a fórum nyújt „szellemi feltöltődést”számukra,hát ez szomorú!

  • Boda Marcsi A Finn Gael a pártom. Olvassál utána. Én nem a jobboldalt ostorozom, hanem a magyar „jobboldalt”, amely kereszténynek és jobboldalinak mondja magát, de nem úgy viselkedik.
    Állítólag orvos feleségem? Gugli a barátod, a teljes munkássága rajta van. Még az is, hányan olvasták a világban, hányan használták fel a munkáját, és hányan idézték. Néhány gombnyomás. A kórház szaknévsorában is megtalálod. A te magas képzettségeddel nem lehet ez nehéz.
    A sakkban a sötét paraszt a fekete gyalog neve a magyar szlengben. De ha már magadra vetted….
    Megsérteni téged nem tudlak, nem is akarlak. Tényeket írok rólad, ha ezt sértésnek veszed, sajnálom.
    Nem újabban iszom, általában naponta még mindig megiszom két cent whisky-t, amit már a whisky-s cikkemben is írtam. Ennek a szokásomnak első írországi vizitem óta hódolok. Nem befolyásol semmiben.
    Nem, nem voltam soha ilyen bunkó, de leszek még bunkóbb is, mert egyszerűen meguntam ostoba, aljas és rosszindulatú megjegyzéseidet. Hidd el, nagyon visszafogottan írok.

  • Mielőtt valaki megjegyezné, a Fine Gael-t a megyénkben Finn Gaelnek mondják az ír óriás után. 😀

  • Most olvastam, hogy hazai lámpa nem szokott gorombáskodni.Kedve Marcsi, úgy látom, te sem… 😀

  • Kedves Marcsi, figyeli a liberális külföldön sem hazudtolja meg önmagát. Úgy gondolja, ha már kétszer elázott az ír esőtől, már joga van az írek pártjai közül az egyiket a magáénak vallani: „A Fine Gael a pártom.” És ugye, ha már valakinek „pártja van”, az már kéretlenül, világcsavargóként bele is pofázhat az írek dolgaiba. Azokéba, akik évszázadokon keresztül folyatták a vérüket, adták az életüket, vállvetve harcoltak a szabadságukért, országukért, nemzeti megmaradásukért, keresztény hitükért.

  • JichakPerlmutter

    Charli 2:41 – a szürke mezei jobbikos* !

    A „magának oly kedves” Betyársereg egy förtelmes, paramilitáris [nem civil] náci gyülekezet, ha maga arra lájkolna, az azt is jelenti, hogy maga azt az eszmevilágot képviseli, s ha úgy adná sors, még velük együtt is harcolna, a nagy elődeik – a hungarizmus… – nyomdokain.
    Az ilyen emberellenes eszmeiséget egy lapon – azt dicsőítve – civil mozgalomként említeni egy napi politikai kérdéssel, ahol bizony nem más forog a kockán, mint . a lerongyolódott . m a g y a r o k . elszegényedett szociális, oktatási, és egészségügyi állapotának egy eszement Vezér hobbija és lobbija érdekében történő további romlásba sodrása – ez már bűnpártolás, mi több, hazaárulás. Nem fér össze a maguk a néppártosodási maszlagjával…
    Maga két úr [Orbán és Vona] szolgája…
    ˙

    .
    * E megszólítást az ön egy korábbi önmeghatározásából kölcsönöztem.

  • .

    Llfair 5,03: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    .

  • BrunszvikTeri

    AcsarLee írja, hogy

    „…Folyatták vérüket és adták életüket…”

    Na igen, főleg más ártatlanok vérét,és adták más ártatlanok életét.

    .

  • charlie. Tudod kedves Karolyom, ha az irek jogot adnak hozza, hogy beleszoljak, akkor ehhez kozod nincs. Ha a partok kepviseloi felkeresnek minket, es elmondjak a programjukat, ahhoz sincs kozod. Ez van. Tudod belepofazni te szoktal, peldaul most az en dolgomba, en beleszolok vagy hozzaszolok. Sajnos nem vagyok vilagcsavargo, csak „Europacsavargo”. Nem tudom miert faj neked, hogy ilyen gyorsan befogadtak minket ide, de bele kell torodnod. Ezek szerint felreismerted az ireket, nem olyanok mint te. Vagy mi mem vagyunk olyanok mint te gondolod. Tudod, ert olyan tisztesseg itt minket, amit te soha az eletben nem kapsz meg a hazadban. Mi elertuk 5 ev alatt. En orulnek, ha neked ilyen sikered lenne, te gyulolkodsz. Ha neked jo, elvezd. Es negyszer aztam el az ir esotol, rosszul tudod. Szebb napot.

  • Boda Marcsi A Fine Gael, egy jobboldali, liberális, konzervatív és kereszténydemokrata párt. Tehát a ti mércétekkel „jobblibsi”. Na megint tanultál valamit.
    Unatkoznék? Arra még nemigen volt példa az életemben. Nekem kevés a nap huszonnégy órája, de ha te mondod. Lébecoló életembe belefér egy fél óra erre a fórumra. Esetleges honvágy ellen jó titeket olvasni.
    Holnap átveszünk még egy fogalmat, mert amit te utánzásnak véltél, az alig bújtatott gúny volt. 🙂

  • JichakPerlmutter,12:38, megtisztelő, ha emlékszel hetekkel ezelőtti beírásomra. A példám a kettős mérce alkalmazására szerette volna felhívni a figyelmet.
    A Betyársereg amúgy a szeretetről és az önvédelemről szól. Jobban szeretik a sajátjaikat, másokat meg kevésbé. Ennyi. Ezt nem tiltja a törvény. Ott jelenik meg, ahova a helyiek tehetetlenségükben hívják őket. Ezt sem tiltja a törvény. Amúgy soha nem volt ítélet ellenük, eszmevilágot meg olyat követnek, amit a jelenlegi felfordult erkölcsű világ kiprovokál.
    Orbán tehetségét elismerem, sok gyengesége mellett.
    Vona átvette a világon oly sokszor bevált receptet a hatalomhoz jutásért, ha ez kell, hogy a programját hatalomba kerülve megvalósítsa, én támogatom.

  • Llanfair, mitől szavazhatna egy bevándorló öt év után?
    Mondjuk én vagyok a hülye, hogy egy szavadat is elhiszem.

  • charlie. Először is Írországban egy EU állampolgár nem számít bevándorlónak. Másodszor azért, mert saját házzal rendelkezünk, ezért a helyhatósági választásokon részt vehetünk.
    Olyan sokat voltál Írországban, és mindent jobban tudsz nálam, ezeket miért nem tudod?

  • Respect Llanfair. Ne törődj vele, hogy a fingagyúak egy szót nem értenek abból, amit írsz. Nem is nekik írod, ők meg úgyis bűzleni fognak, ahogy megmozdul az agyuk, szájuk vagy a kezük. Az jut eszembe róluk, amikor a torontói buszon az új magyarok, akik nem beszélik a helyi nyelvet a buszon már magyarul kiabálnak az angolnyelvű utazóknak, mert nem értik, hogy miért nem értik a magyart.

  • JichakPerlmutter

    AcsarLee ! 3,47

    Nagyon sajnálom, hogy ezzel a beírásával csak alátámasztotta a jómagam 12,38-as állításait magukról, magáról, meg az önnek oly kedves Betyársereg nevű náci elitalakulatról…

    Számomra már csak az okoz fájdalmat, hogy a . K M H . e demokratikus(?) fóruma megtűr olyanokat, akik bármikor hajlandóak lennének ott folytatni, akár a gyilkolászást is, ahol 1945-ben kénytelenségből abba kellett hagyniuk s most épp a fid-SS „jóvoltából” megint úgy érzik, ismét eljött, vagy legalábbis közeleg az ő idejük…

    🙁

    .

  • Képviselői törvény indítvány Hungaricum cím továbbfejlesztésére:

    .

    Javaslom, az OLIMPIA szónak propaganda eszközként is a nemzeti hagyományokon alapuló használatát. Ezentúl a Hungaricumnak minősülő pálinkára alkalmazva javaslom védetté nyilvánítani úgy, ahogy aztat a maaagyaaar ember szereti, a következő formában: O L I M – P I A .
    Az így palackozott kontyalávalót a készítője köteles a NAV által rendszeresített zárjeggyel ellátni, hacsak régi jó házi szokása szerint aztat előre meg nem itta.

    Aláírás:
    Orbán Vezér jóváhagyásával;
    Balogh József a Magyar Országgyűlés Vak-Komondor díjjal kitüntetett Fid-SS és piás képviselője

  • O L I M – P I A

  • Miklos Banfi Nem értem, ezt az elkeseredett küzdelmet, hogy hazugságon fogjanak. A leghalványabb jelét sem adtam ilyennek.
    Tudod, nagyon örülök, hogy van egy Skoda L&K Superb-em, mert elérhetetlen álomnak tűnt. Igen, ilyen gyarló vagyok. De semmi örömöt nem jelentene, ha azt HINNÉK, hogy van egy Rolls-Royce-m.
    A hazug ember büntetése, hogy nem hisz senkinek. Néhány „jobboldali” barátom ebbe a hibába esett. Sajnálatos.

  • Jichak Perlmutter, ezt írod: „…K M H fóruma megtűr olyanokat, akik bármikor hajlandóak lennének ott folytatni, akár a gyilkolászást is, ahol 1945-ben kénytelenségből abba kellett hagyniuk..”
    ……
    Komolyan venni ezt a mondatot akkor lehetne, ha valami bizonyítékod is lenne az ilyen viselkedésre. Soha nem volt se nekem, se az elvbarátaimnak erőszakos cselekvése a zsidókkal szemben, de ha te tudsz ilyenről, linkeket küldjél légy szíves. Belekiabálni a nagy rettegésedet alaptalanul a nagyvilágba, nekem enélkül nem hiteles.
    …..
    Az önvédelem a világon mindenhol alapvető jog, minden álláspontunknak ez az alapja. Azt meg, hogy a rabló megsértődik a kiszemelt áldozatára, mert az felfedi rabló mivoltját és védekezni merészel – ahelyett, hogy behódolva átadná az értékeit – visszataszító volt és lesz a szememben.

  • Llanfair, igazad van, a helyhatósági választásra nem gondoltam. Cashelben és Tipperary-ban szoktam elidőzni néha kinti magyaroknál, egyiküknek sem volt ingatlana, így ez a lehetőség eszembe sem jutott.

  • charlie
    2017 február 7
    12:19 du.

    Charlie te nagyon beteg vagy! Sajnállak!

  • charlie Nekunk sem. A kepviselok szoltak, hogy szavazhatunk. Itt az a divat, hogy minden kepviselo, vagy a tamogatoja, csaladtagja hazrol hazra jar, es meselnek a terveikrol. Van itt tennivalo, az elhelyezkedese miatt ez a legszegenyebb megye, es a Brexit is nagy kart fog itt okozni. Tipperary is szep, de nincs tengerpartja, Limerick pedig tul kozel van, es azt nem kivanjuk. Volt oda is ket allas, de ir viszonylatban nagy a bunozes, tul nagy a varos, ronda es nem egyetemi a korhaz.

  • charlie
    2017 február 6
    3:47 du.

    Eszembe jutott egy történelmi párhuzam, és most nem a kommunisták utcai gyilkolására gondolok.

    Az SA rohamosztagosok annak idején a náci pártért sokat tettek az utcán, mert szerették a német népet. Nekik mi volt a bűnük? A hosszú kések éjszakáján leszámolás volt a náci párt kispolgári szárnyával szemben. Tudod, a mór megtette kötelességét, a mór mehet …

  • „Az SA rohamosztagosok annak idején a náci pártért sokat tettek az utcán, mert szerették a német népet. Nekik mi volt a bűnük? A hosszú kések éjszakáján leszámolás volt a náci párt kispolgári szárnyával szemben. Tudod, a mór megtette kötelességét, a mór mehet …”

    ÚGY SAJNÁLOM ŐKET, HA EGYSZER SZERETTÉK A NÉPET…

  • Tüske Zsófia

    llanfair, ne röhögtess…. leköptem a monitort a teával… te a google scolart javasolod Bodának? ez nem jut tovább az echo tv ideológiai félórájánál, amit kifejezetten elmehunyt vén pártkancák számára sugároznak…. méghogy scolar és felhasznált irodalom és idézettség….
    😀

  • Tüske Zsófia

    charlie és azon vajon elgondolkodtál-e, hogy a bevándorlási kötvényt vásároló újmagyar, de még magyarul sem beszélő állampolgárok hogyhogy azonnal szavazhatnak itt, a Betyárföldén?

  • Tüske Zsófia

    charlie: kérésed meghallgatásra talált:

    http://tarsadalominformatika.elte.hu/tananyagok/dka/lecke25_lap22.html

    http://jog.unideb.hu/bibo/articles/tanulmanyok/standeisky_eva%20-antiszemitizmus_1956.htm

    no és még hogy a te elvbarátaid nem dédelgetnének ilyesmit, na neeeeeee……
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=364604_hegedus_es_a_pasztorolo_birosag
    kilóg ám a lóláb és valahogy a bojtos farkatokat is elfelejtetted álcázni.

  • Kedves Zsófia 2:29 én és a magunkfajták ezt ellenzik.
    …….
    3:32, mi közünk nekünk – én és a Betyársereg – a 46-49 közötti atrocitásokhoz?
    …….
    Mi közünk nekünk – én és a Betyársereg – az 56-os atrocitásokhoz?
    …….
    Mi közünk nekünk – én és a Betyársereg – ahhoz, hogy egy vallási csoport nekik tetsző szobrot avat magánterületen.
    …….
    Ugye az állítás ez volt: „Soha nem volt se nekem, se az elvbarátaimnak (Betyársereg) erőszakos cselekvése a zsidókkal szemben..”
    Jichak Perlmutter szégyenkezve eltűnt mikor nácizását bizonyítani kellett volna. Te hogy döntesz?

  • Én úgy „döntök”, charlie, hogy MÉG EDDIG… Gondolom, ezzel egyetértesz.

  • Tüske Zsófia

    hát charlie, természetesen nektek semmiféle rasszista és kirekesztő tevékenységhez sincs közötök. megmozdulásaitokon csak véletlenül áruljátok folyamatosan a Gede testvárek náci irodalmi örökbecsűit, Solymosi Eszterről és a világmérető (zsidó) összeesküvésről, hogy ki ne aludjon az Eszme lángja… Szeretett betyáraid és gárdistáid csak tiszta emberbaráti szeretetből állnak sorfalat martensbakancsban a gyerekkocsit toló cigányasszonyok riogatására. lelketek hófehér, ti vagytok a ma született bárány, kik csak nemzetetek (de csak a veletek egy véleményben lévők tartoznak ide) javára döngölitek földbe azt, aki húha, melyik jelzőt is preferáljam…. a nemzeth ellenségei, gonosz liberális, sorosista gazember.

  • Kedves Zsófia, egy utolsó kísérlet.
    Tehát az állítás ez volt: “Soha nem volt se nekem, se az elvbarátaimnak (Betyársereg) erőszakos cselekvése a zsidókkal szemben..”
    ….
    Erre össze tetszel hordani hetet-havat, a Gede Testvéreket és Solymosi Esztert, Martens bakancsot és rettegő cigányasszonyt. Persze megérne mindegyik egy-egy hosszabb eszmecserét, de maradjunk az idézett állításnál.
    Ehhez kérnék cáfoló linkeket.

  • Tüske Zsófia Kedves Zsófia Ha sokáig forszírozod, megtudod, hogy a jobbik a „ballibsik” által farkasbőrbe bújtatott Teréz anyák csapata.

  • Tüske Zsófia

    llanfair: különös tekintettel Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester áldott tevékenységére, hogy Zagyva György Gyulát és a Toroczkaivá változott Tóthot már ne is emlegessem. Bár elég csak Morvai Krisztina kirohanásait emlékezetbe idézni…

  • Ez már évek óta megy, de érdekes módon mindig kimagyarázzák magukat a tisztelt képviselő urak, a fórumos hívek pedig ártatlan, kerekre nyitott kék szemekkel letagadják, hogy ilyen van (lásd charlie). És még senkit sem vágtunk pofán… 🙁

  • Kedves Zsófia és Alma, a linkelt videókban nem látszik semmiféle zsidók felé irányuló erőszak, legfeljebb a véleményüket kifejtőket leteperik a rendőrök. Gyöngyösi Márton rosszul sikerült mondata, mint bizonyíték? Ennyi?
    ……..
    Tudomásul kell venni, hogy az elhazudott történelem, az ellopott közvagyon holléte, az erkölcsi lezüllesztés kiagyalói, a rendszerváltás tolvaj nyerteseinek kiléte mind repedést okoztak azon a hamis mázon, ami évtizedekig elfedte igazságot. Az elszámoltatást minden új kormány megígéri, aztán kiderül egy brancs az egész. Nem tesszük meg azt a szívességet, hogy „ártatlan, kerekre nyitott kék szemeinkkel” félrenézünk ilyenkor, mert az unokáinkra is ezzel a szemmel kell néznünk amikor megkérdezik majd: mivé lett Magyarország? Ahol csak Suchman Tamások, Eörsi Mátyások, Fürst Györgyök és Andy Vajnák lehetnek a nyertesek? Budaházy Gyuri meg 13 év fegyházat kap.

  • charlie, nekem úgy tűnik, Eörsi Mátyásoknál és Suchman Tamásoknál jóval (kb. milliószorosan) nagyobb nyertesek az orbánviktorok, mészároslőrincek, rogántónik, lázárjanik, habonyárpik, semjénzsoltok és más derék igazmagyar keresztény emberek. A bajerzsótikról, bencsikandriskákról nem beszélve, hisz ők csak másodvonal… És majd ha a jobbik hatalomba kerül, megtömik a zsebüket a vonagáborok és más derék álszent ifjak is, ne csüggedj…