Így ismerheted fel az álhíreket…

2017 február 9 12:37 du.16 hozzászólás

A híreket hamisító közszolgálati média világában, illetve Habony Árpád, a nyomuló fideszes média és az orosz álhírportálok korszakában, különösen fontos üzenettel állt elő az International Federation of Library Associations and Institutions (A Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége). Nagy Ádámnak köszönhetjük az alábbi dokumentum magyar nyelvű fordítását. Fontos ezt mindannyiunknak a demokratikus ellenzéki oldalon is szemelőtt tartani, hiszen előfordulhat, hogy a jogos felháborodás a Nemzeti Együttműködési Rendszer valamelyik gaztette vagy pökhendi korrupciós gyakorlata miatt végül olyan írást szül, amelyben több az érthető szenvedély mint az ellenőrizhető tény. Ráadásul az is igaz, hogy általában a visszafogott fogalmazás hatékonyabb mint a túlfűtött opprobrium. Mindannyian beleeshetünk ebbe a hibába, ezért is érdemes erre figyelni. De mindenekelőtt fontos ez a dokumentum azok számára, akik csak kormánypárti forrásból tájékozódnak és akik a példákkal és tényekkel alátámasztott kritikát a regnáló párt éppen menő retorikai fegyverével csapják el: sorosozással, a nyugatozással, hazaárulózással, vagy ami éppen a napi menün szerepel.

alhirek

16 hozzászólás

  • Az olvasók zöme azt olvassa ki a hírekből, aminek hinni akar.

  • A másik probléma, hogy egy Boda Marcsi félének egy ilyen cikk megértése meghaladja az értelmi képességét és belőlük van nagyjából 2,3 millió:

    https://444.hu/2017/02/10/van-par-mondat-amit-orban-viktor-egeszen-biztosan-nem-mond-el-meg-egyszer-a-mostani-evertekelojeben

  • Drizari!

    nem kell az én értelmi képességemért aggódni,inkább az itt megjelentek hitelességért….
    Több forrásból kell tájékozódni(TV,újság,internet)nem kell a
    dühöngő,vádaskodó baloldal hazugságait készpénznek venni.
    Például ma jelent meg a hír,hogy a fórum és a politika…egyik”nagy tehetsége” jogerősen 1 év felfüggesztettet kapott alaptalan,nyilvános rágalmazásért (régebben a hozzá közeli
    irományban jelent meg a hazugsága 3 személy ellen…)
    Na itt az élő példa!
    persze azt sem kell komolyan venni,hogy egyik több színes újság ugyanazokról a hírességekről ellenkező híreket ír(válás,szerelem,szakítás stb)Szigetvári esete azért ennél kicsit durvább,gusztustalanabb,sőt becsület sértő.
    Az emberek többsége nem hülye és szerencsére a lecsúszott baloldal hiteltelensége,hülyesége mindig kiderül,pechjükre ….
    Na az itteniek,meg Viktorka inkább ezen aggódjanak!,fejlesszék az „értelmi képességeiket”már ha van…..
    PÁ!

  • Más a pletyka,más az alaptalan és becsületsértő rágalmazás….
    hátha van itt olyan nagy lángelme(?) aki tudja a különbséget?…

  • Ja „forrás,szerző,szakértő”…bizony fontos,meg talán az is,hogy
    ne tudat módosító(drog) hatása alatt legyen a a szerző….

  • Boda Marcsi,

    nem aggódom az értelmi képességed miatt, mindössze megállapítottam, hogy hasznos idiótája vagy a Fidesznek. Vedd ezt dicséretnek.

  • Tüske Zsófia

    Boda én még nem ismertem ezen a fórumon olyan embert, aki annyira tudatmódosító szerek hatása alatt lenne, mint te. LOL….
    nem való neked az IFLA (se)

    😀

  • Nem vagyok sem pártkatona,se fanatikus,se elkötelezett mint itt páran,és a jelenlegi kormányt is bíráltam,írtam nekik…válaszoltak,de ugye kulturáltabban,normálisan nem úgy mint az itteniek!Meg kb 100x leírtam,hogy a munkámból,nyugdíjamból és nem a politikából éltem,élek…..
    Amúgy az itteni szellemesnek tartott reagálásokból látszik,hogy kik a fanatikus buta baloldaliak…..a pártjaik még egymást is eltapossák,irtják szerencsétlenek….(persze vannak normális,intelligens kivételek,akikre az idióták nem hallgatnak)így mit is lehetne várni az „észlény” híveiktől?…
    Na aki nem érti az gyógyíttassa,kábítsa el magát….én nem élek
    ilyen szerekkel,nem vagyok antialkoholista sem,de annyit nem tudnék inni,hogy ilyen szintre kerüljek,meg minek is nincs okom bánkódni!!!!

  • Nos az OLAF eddigi ,megállapításai a 4.metróval kapcsolatban pártatlanok,nem rémhírek…több itthoni volt politikus gyanúsított van,egy személy pedig már külföldre menekült…..
    Na csak figyeljenek…..mik is fognak kiderülni,azon kívűl,amik már most bizonyított tények!
    Többeknek altatóra lesz szükségük nemsokára…..

  • Megmondom őszintén Boda Marcsi-nak és a 2.3 millió becsmérlése amit itteni hozzászóló tett : undorító.Ez a gondolkodásmód a ” demokratikus” ellenzék oldaláról jön.Gyökerei a Kádár rendszerből ered.Jogának tartja mások teljes lenézését,csak az ő mindenhatóságát ismeri el,csak az ő(k)értelmét fogadja el.Az ilyen tévúton jár !Hol is van akkor a ” váltópártos” gondolkodásmód!? Persze ez csak akkor kellene amikor épp nem a ” demokratikus ” ellenzék van hatalmon – avagy amikor a DEMOKRATIKUS kormány van hatalmon !Most már látszik,hogy a „demokratikus” ellenzék csak a csegavaralista,forradalmár,folytonos forradalmár gondolkodásmóddal tud gondolkodni és ha ezek alapján nem megy a dolog nekik , akkor jöhet a fegyveres ellenállás , a demokratikus kormány fegyveres megdöntése.Itt nagyon sok ilyen megnyilvánulás volt már,sőt másoknak az erre való felszólítása,felbujtása.
    Amikor hatalomra kerülnek akkor meg mindenki ellenség!! a szemükben.
    Aki így gyalázza a 2.3 millió ( és nem tudni még hány szimpatizáns van) magyarországi magyart — az nem érdemel mást,hogy csatlakozzak Boda Marcsihoz 2 300 001.-ként (plusz a szimpatizánsok).Megértve itt folytatott küzdelmét ,szellemi harcát egy olyan gondolkodásmóddal amelyik ma szeretne a világban mindent kézben tartani ,és más nézet , módszer a szemükben nem lehet.
    Az ilyen indíttatású gyűlölet a 2.3 millió+ 1 fő ellen soha nem akar megbékélni–akkor sem amikor ő vagy az ő oldala van hatalmon ( téved ha ez a gondolkodás azt hiszi,hogy a 7.7 milló a 10-ből az ő oldalán áll,akkor sem ha azt akarja elhitetni,mintha ez így lenne).Amikor demokratikus kormány van hatalmon akkor neki semmi sem jó.Mert ez nem az ő demokráciája.
    Demokratikus gondolkodó üdvözlettel.

  • tóth péter
    2017 február 12
    3:52 de.

    Demokratikus matematika:
    8 millió magyar szavazati joggal,
    2,3 mil. szavaz a fideszre,
    1 mil a jobbikra,
    1 mil a bukott ballib pártokra.

    Jelenleg az ország 2 milla elvakult fidesz hívőnek adott egy nagyon nagy esélyt. A kedvenceteknek van még 2 éve, hogy bizonyítson, hogy nem csak a magyar emberek lopkodása az egyetlen szellemi teljesítménye.

    Nem kell megköszönni! De azért illene a bizalmat meghálálni, és nemcsak sajnáltatni magatokat, hogy ti a nemzetközi háttérhatalmak áldozatai vagytok. Nyolc év alatt annyira akadályozott benneteket a háttérhatalom, hogy nem tudtatok mást csinálni, csak kényszerből építeni néhány luxus stadiont?

  • hazai lámpa
    2017 február 12
    9:28 de.
    Ennek előtte kb. ugyanennyi volt a ” demokratikus” baloldal szavazó tábora.Mivel hazánkban nem kötelező menni szavazni—ezért a szavazók csak egy része dönt a dolgokról az országban.És amikor a „demokratikus” ellenzék volt hatalmon ott is megvoltak a lopások,saját embereik bejuttatása a gazdagságba,előtérbe helyezésük.Nem lehetett látni akkor,hogy a fideszeseket tolták volna előre,vagy az akkor demokratikus ellenzék bármely tagját , csak az mszmp,mszp,szdsz holdudvara kapott a jóból, most meg a fidesz holdudvara kap.De akkor még arra sem futotta,hogy stadionokat építsenek,csak arra futotta,hogy a nemzetközi valutaalaphoz szaladjanak és a nyakunkba hagyjanak annyi milliárd dollár adósságot ,mint a Kádár rendszer.A szegénységet pedig szépen építették ők is , nem tették gazdaggá a középszinten és alatta lévőket.Hát akkor miről is beszéltek.A távolság elhomályosítja a megtörténteket. Ez nem jó dolog.Most meg a „demokratikus” ellenzék semmit el nem fogad ha száz párt lenne hazánkban akkor száz fajta ( Ez nem a nemzetek közötti megkülönböztetésre szól ez a szó !!Nem faji megkülönböztetésre utal! félre ne értse valaki!!!) érdek lenne,száz fajta holdudvar akarna hatalomhoz jutni és a köznép akkor is csak hülyítve lenne , mint általában a politikusok részéről.És amikor hatalomra jutnak ,csak a saját holdudvaruk érdekét nézik–mint minden esetben .De lehet,hogy stadiont sem építenének!ennyivel is kevesebb lenne!!!Nyilván meg lehetne enni e pénzmennyiséget,de elődeink sem ették meg amikor Budapestet építették az elmúlt századfordulón! és ma ezek az épületek díszítik a fővárost.Ezen látványosságokat nézik a turisták!És akkor is voltak szegények!
    Nem láttok a „lopkodás” szótól semmit! ez mindent elködösít ,ha van , ha nincs,mert nem ti vettétek el,nem a ti zsebetekbe kerültek e pénzek!!! ???? vajon a Metros pénzek hova is kerültek?Nyilván azokat is a fideszesek nyúlták le! nem védem őket de nem mindent ők tettek zsebre,vissza kell nézni és meg kell látni,mi is történt akkortájt!
    Reményeim szerint azért nem jön egy újabb gyuriferi korszak!,mert megismétlik az ájemef bekebelezést! csak , hogy az ő zsebük megteljen!
    Be kellene vezetni a kötelező szavazást és akkor a leírt matematikádra nem lenne szükség,mert akkor kiderülne mennyi is az annyi.Addig mindig csak efféle vádaskodások lesznek az egyik oldalról a másik felé.Ez lenne a korrekt megoldás.Persze ez nektek nemigen tetszene – az emberi szabadság ,meg ki tudja mi miatt!
    De ebben az esetben el lehetne mondani ,hogy a nép választott magának vezetőket,mert ott valamilyen többség kialakulhatna,de ahogy a magyarok befolyásolhatók az is meglehet,hogy patthelyzet alakulna ki!
    Ezeken el lehet gondolkodni-de mi nemigen fogjuk tudni ezt megváltoztatni.
    Továbbra is demokratikus gondolkodó üdvözlettel.

  • tóth péter
    2017 február 12
    3:40 du.

    A fidesz megkapta az esélyt a magyar emberektől, ugyanis nem mentek el szavazni a magyarok nagy többségben az Összefogásra 2014-ben.
    Most is minden civil kezdeményezés kudarcba fullad, ha megjelenik a bukott ballib oldal és ráteszi a mancsát.

    Ezt Orbán azzal hálálja meg, hogy el akarja elhitetni, hogy a magyarok azért bírálják a kormányt, mert a „magyarok mindig elégedetlenek” (2017-es évértékelő). Azért volt érvénytelen a kvótanépszavazás, azért volt százezres tömeg az internetadó tüntetésen, mert a magyarok „ilyenek”, és nem azért, mert a kormány hibázott?
    Legalább ti szégyellhetnétek ezt a szöveget a vezéretek helyett! Nem a bukott ballib oldalt, hanem a magyarok többségét sértette meg.

  • Hazai Lámpással értek egyet!

  • Hazai : a „többség”-t nem tudod megállapítani.Azt ,hogy azt mondod,meg mondják mások még nem biztos,hogy igaz.Ez a fajta érvelés csak azt kívánja sejtetni,mintha valóban többségben lennél-közben pedig nem,csak így jobban is hangzik.
    Tudod ez a ” vezér ” fonal az agyszüleményetek,a „vezir” a Szulejmán volt! A többi a ti félresikerült pillanatnyi gondolkodásotokból ered.Meg így talán nagyobb gyűlöletet lehet kelteni valaki ellen , hogy mindenki fölé próbálod helyezni.De a ti sok sok veziretek sem volt különb,csak azt nem vettétek észre,mert azt csak jóságosnak akartátok látni,mert úgy érezted hozzád tartozik,hozzá tartozol!A politikai vakság naggyá teszi , akarja tenni a másikat a szemetekben és egy burokban látjátok és akkor már meg is vagytok rémülve tőle : s közben ezt a helyzetet ti hoztátok létre!
    Az internetadó ügyében a ballib oldal jól fogta meg a helyzetet , az-állandóan – a net mellett ülő fiatalokat kicsődítette az utcára és a hátukon lovagolva akartátok bevenni a várat, csak végül félre csúszott a dolog.De azért minden jelentős ballib megmutatta magát ott ,-mint a romániai „forradalom” idején ( és majd később derült itt is ki,hogy a forradalomban győztesek részéről volt szervezve minden!) Meg kellet mutatnia magát,mert ha sikerült volna bármi,akkor „joggal” követelhette volna önmagának a húsos fazékból a részét.De mivel nem lett nagy forradalom így csak magamutogatás lett belőle!
    Nagyon és egyéb üdvözlettel

  • Szerintem is a magyarok mindig, mindenkivel elégedetlenek.
    Kicsit azért gondolkodni is kéne.
    Nem tudom, milyen nehéz egy olyan országot gazdaságilag rendbehozni, külföldi érdekeket behozni, egy teljesen leromlott gazdaságba, ráadásra, a külföldi magyar baloldal ellen híresztelésére, új befektetőket behozni.
    Aki kritizál, probáljon épitő tanácsot adni inkább , hogy is lehet tovább…