Honnantól neo a náci?

2017 február 14 9:57 de.121 hozzászólás

A Népszava tudósítása alapján olyan társulat gyűlt össze a Városmajorban, a templom mögött tegnap, amelynek tagjai nem kérik ki maguknak, ha újnyilasnak, illetve neonácinak nevetik őket. Ez társaság nyilván nem vitatja, hogy a fasiszták ünneplése azonos a becsülettel. Ezen tehát ezen a szinten kár is polemizálni. Máson azonban ettől még lehetne.

Azon például, hogy ki mindenki nem szólalt meg az esemény kapcsán. Olyanok sem, akik akár az ország vezetésének felelőssége, akár az emberség okán is megszólalhattak volna. Illetve, megszólalásuk elvárható is lett volna. Ugyanakkor, az előzmények ismeretében mégsem egészen meglepő a hallgatás. Elvégre miért pont most ítélte volna el a kormány bármely tagja a neonácik gyülekezését, ha eddig is jól el voltak egymással. Annyira, hogy a déli szarvas-csapda építésekor még az is felmerülhetett: nem egy most felvonuló szervezet egyfajta „stratégiai tartaléka” a miniszterelnök gerjesztette, plakátokkal közhírré ragasztott gyűlölet-cunaminak. Így aztán aligha meglepő, hogy a miniszterelnöki hivatal például hallgatott. Nem ítélte el az eseményt. Talán még csettintgettek nagy titokban. Megállapítva, hogy igazán fasza gyerekek ezek a kézközeli sötétingesek. Elvégre Orbán nem hogy nem határolódott el például Borosstól, hanem annak idején még hurcolta is magával. De legalább is köszönte, elviselte a jelenlétét az antiszemita tengernagyban erkölcsi mércét látó, de annak idején a hungarofasiszta Szálasi-kormány felügyelte haderőhöz csatlakozó egykori igazgatónak és vicekormányfőnek.

A kormány részéről történt hallgatólagos eltűrés és hallgatólagos biztatás ellenére azért még lett volna talán tere annak, hogy legalább a belügyminiszter megszólaljon. Ha másért nem, akkor azért, mert a paramilitáns társulatok már okoztak párszor belbiztonsági problémát a történelemben. Igaz, a hatalom számára is hasznosak voltak párszor a civil lakosság megfélemlítésével. S ezen a téren szinte mindegy is talán, hogy a ma divatos egyletekről, seregekről, egyebekről, vagy az egykori munkásőrökről, illetve a nácik tornaszövetségéről van-e szó. De azért emlékezhetünk arra, hogy annak idején, a Hősök terén Pintér legényei milyen szépen felvigyázzák az esküdözőket. Nehogy valaki megzavarja véletlenül azokat a szegény utógárdistákat. Ezért valószínűleg ahhoz is erőteljes csodavárás kellhetett volna, ha valaki azt hiszi: pont idén fog a belügyi vezetés ki kelni magából, vagy az asztal mögül emiatt.

De még mindig lehetett volna szó arról, hogy az egyházak, illetve képviselőik felszólalnak a fasizmus eszméi ellen. Még akkor is, ha nem a városmajori templomban, hanem mögötte gyűltek össze az idén. Ám még emlékezhetünk arra, hogy egy református lelkész leplezte le a Horthy fétist egy templomhoz köthető helyen. Úgy, hogy a templom közelében nem az egyházak tiltakozó küldöttségeitől voltak hangosak az utcák. Ahogy azóta is váltakozó módon vitatható az egyes egyházi személyek viszony a rasszista alapú gyűlöletkeltéshez. Amely akkor sem áll messze a fasiszta, illetve náci eszmékhez, ha tudjuk: a koncentrációs táborok első lakói nem a zsidók, hanem az ellenzékiek voltak. De a magukat kereszténynek beállító politikusoktól az ellenzék iránti gyűlölet sem mindig áll távol. Úgyhogy ez is egy szemétdomb. S majd pont attól az Erdő Pétertől várt volna bárki felszólalalást a fasiszta gyilkosokat éltetők ellen, aki a menekülteknek sem nyújtott volna menedéket? Alkalmasint a pápa intelmei, és kérései ellenére. Komolyan ezt várta volna bárki? Kétlem. De legalább nem is cáfolt rá az elvárásokra.

S akkor, amikor a hatalom, és a hatalom által annyit emlegetett, de aligha betartott elveket valló nagy egyházak kussban vannak, akkor meglepő, hogy nyugodtan gyűlik a fekete iszap? Valójában nem. Elvégre bíztatást kapnak olyanoktól, akik valós vagy szellemi vezetői az országnak. Ahelyett, hogy étlen-szomjan állva várnák vissza a Don-kanyarból hazatérőket. A becsület nevében. A komplexusaik pátyolgatása helyett.

Margit körút anno 1945 (Fotó: MTI/Hadtörténeti Múzeum).

Margit körút anno 1945 (Fotó: MTI/Hadtörténeti Múzeum).

121 hozzászólás

  • honnantol neo a naci?
    1945-tol mostanaig…………

  • Először is egy kérdés: nevezetesen hogy honnét értesült e cikk írója a jeles eseményről. Plakátok voltak, facebookos beirás az eseményre való toborzólevél? Avagy valamelyik tévé csatorna adott le pár képet? Mert mindezek a dolgok azért eléggé fontosak ahhoz, hogy az ember képet alkothasson. Mármint azzal kapcsolatban, hogy spontán gyülekezés volt (legjobb tudomásom szerint minden ilyenhez előzetes egyeztetésre van szükség na meg a helyszin kiválasztása után belügyi engedélyre. Gondolom ez nem változott még habár ki tudja. Ott egy pillanat műve átírni valami hatályos törvényt)Szóval ennek ismeretében megmerem kockáztatni, hogy a tüntetésre vagy nagy összeröffenésre előzetes engedélyt kaptak a belügyi szervektől. Ergó valamilyen szinten az állami szerveknek tudomásuk kellett hogy legyen az eseményről. És itt lehet akkor folytatni a fejtegetést. Ha tudtak róla miért engedélyezték: mert esetleg további céljaik vannak ezzel a csoporttal ahogy ezt a cikkíró is fejtegeti? Ha meg semmi céljuk nincsen velük akkor ugyan miért bagatelizálták el, miért adtak rá ki engedélyt stb. Fel van dobva az érme aki tudja csapja le vagy kapja el.

  • A Népszava híradását kikerestem. Namármost ők ugyan honnét tudtak róla? Itt valami sántít mint általában ha ilyen neo (ez nem neo hanem valós régi nácik gyülekezete akik mint „rendfentartók” már rendőrt is gyilkoltak. Sőt titkos fegyverraktáraik is vannak.)bandákról írogatnak. Ezek eleve már régebbről ismert csoportok csupán csak a kormány és a hatalom saját céljaikra akarja őket felhasználni. És ha véletlen ez nem jön be akkor vannak a lakosságot és sok mást is veszélyeztető dolgok amik feladatokat rónak a TEK-re és egy eset bebizonyította, hogy ezek vannak olyan veszélyesek mint a terroristák. Egy rendőr életébe került. (régi mondás de valahogy fel lett támasztva: „legföbb érték az ember”)

  • Se a kormánynak, se a miniszterelnöknek, de még a belügyminiszternek se szabad megszólalni ez ügyben. Még azt hinnék magukról ezek a szélsőségesek, hogy fontosak és egy kicsit is számítanak.

    Ezért vannak az újságírók, hogy néhány sorban, vagy párszavas tudósításban jelezzék, léteznek náci és hungarista nosztalgiázók. A civil szerveződések is azért vannak, hogy a működésük, nyilvános szereplésük ellen tiltakozzanak. Kábé 40-en tiltakoztak ellenük a helyszínen. (a nácik meg kábé 600-an voltak)

    A megemlékezést bejelentették, erre engedélyt kaptak, de tiltott jelképeket nem használhattak és a résztvevők az arcukat se takarhatták el.

    (szerencsére politikai okból ma már senkit nem lehet letartóztatni Magyarországon)

  • A korszakváltó működtetési rend váltó, ehhez vezérlő ideológiákat váltó átalakítás beindultával egyre inkább vége van azoknak az időknek amikor szócímkéket univerzális ellenség jelölő szitokszóknak lehet definiálni és jaj azoknak akikre ezeket a címkéket ráragasztják.
    A címbeli kérdésre való válaszhoz szükség van a „klasszikus” náciról egy korrekt definícióra.
    Az általánosabb vizsgálathoz pedig arra, h milyen komponensek tesznek egy egy ideológiát közkártékonnyá, ezzel önvédelemből üldözendővé.
    A vezérkari erkölcsiségről pedig a jezsuita jelmondat is fényesen beszél: A szent cél szentesít a cél érdekében felhasznált minden eszközt.

  • Honnantól náci a náci?
    A budai vártól a Markó utcai bitófáig.

  • Itt tartunk…

  • Albrecht Neumerker

    Köszönöm a cikket. Szégyen.

  • Nos van az országnak éppen elég a többséget,magyarokat,a népet
    érintő problémája,mint ezzel foglalkozni!
    Addig míg a volt komcsik,szocik szabadon vonulhatnak,tüntethetnek,uszíthatnak addig mindezt a nácik is megtehetik (mint több más nyugati országban!!!)Ez a demokrácia!
    Az más kérdés,hogy sem a baloldali,sem a jobboldali szélsőségesek
    nincsenek döntési,nyerési helyzetben,mert szerencsére az itthoni magyaroknak van józan ítélőképessége és főleg emlékezete…..

  • Avi, kicsit alulinformált vagy. A „bebizonyított eset” ahol egy rendőr meghalt, ott véletlen baráti tűz okozta a halált. Persze a liberális média sosem a korrekt informálásról volt híres.
    ………
    A minden évben megrendezett Becsület Napja egy hagyományőrző megemlékezés. Tudomásul kell venni, hogy sok magyar kíván a felmenőire emlékezni, teljesen mindegy, hogy a történelem ma divatos irányzata azt miként ítéli meg. Egy harminc kilométeres túrát sétálnak le a résztvevők, senkire ez veszélyt nem jelent, félelmet nem ébreszt. A hatóság minden évben engedélyezi is, hisz egy sétát, koszorúzást miért tiltana be?
    ……….
    Állítólag találtak egy horogkeresztes zászlót valahol, valamikor egy póznára kötve, amit sima provokációnak gondol minden épeszű.

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 február 14
    11:30 de.

    „Először is egy kérdés: nevezetesen hogy honnét értesült e cikk írója a jeles eseményről?”

    Megelőztél, ez a logikus kérdés bennem is elsőre felmerült, s hogy ne költői kérdésként lógjon itt a térben, engedelmeddel megválaszolom: a cikk írója vagy bennfentes vagy maga is a provokáció szervezőbizottságának a tagja lehet! Nagyon érdekes hogy, amikor az amnéziában szenvedő megveszekedett magyarok balgán, rövid időre megfeletkeznek arról hogy, ők egy náci, fasiszta, rasszista, antiszemita stb. nép, akkor valami csoda folytán mindig akadnak szabó albertek, bácsfi dianák, dániel péterek, szegedi csanádok akik ezt pár garasért vagy elhivatottságból örömmel megcáfoltatni próbálják! Viszont igazi költői kérdésként komolyan felteszem: milyen haszna lehet Orbánnak és a Fidesznek a hasonló „csínyekből”? Nagyon jók a kérdéseid, azonban a feltételezéseid a logikátlanság miatt kissé sántítanak!

  • Avi,
    „Először is egy kérdés: nevezetesen hogy honnét értesült e cikk írója a jeles eseményről. ”
    Mint aztán Te is olvastad. A Népszava írt róla. Pl.
    Egyébként igen. Az újfasiszták be nem tiltott FB-profiljain, a portáljaikon terjed, mint a kolera.
    Célként? Egy másik helyről másolva:
    „majd egyszercsak, hoplla hopp, önkénteseket fognak toborozni táborörző kápónak, határvédőnek, rendfenntartónak, vagy csak szimpla verődisznóknak, akkor máris legalizálhatók, mint önkéntesek. „

  • Beteg itt mindenki? A cikk írója és a hozzászólók?
    Mit képzelődnek? A nácik rég kimúltak a fasisztákkal együtt!
    Ha van szélső jobbos társaság esetleg, aki nem balos és nem ért egyet velük?
    Minek szítani a gyűlőletet, nem akarnak itt békét az emberek?
    Tudom, nem tetszik a kormány, ez sajnálatos, de tegyenek róla! Szervezzék meg az egységes balodalt ami leszavazza őket.
    De ne tegyék magukat egyesek, nevetségessé! A félelem keltés régi módszer, de nem alkalmas 2017-ben!

  • Kalocsai Miklós

    Akik antiszemita nácit hordoznak határon át, hogy Erdélyben újra temessék, akik antiszemita nácit tesznek tankönyvbe példakép gyanánt, akik 2006-ban felbújtották, és fizették őket a puccsban való résztvételért, azokon nem lehet csodálkozni, hogy nem volt kifogásuk egy kis megmutatkozás ellen. A Magyar Gárda az alakuló gyűlését a várban, Sólyom László köztársasági Elnök ablaka alatt tartották. ő sem vette észre, mert az ő ablaka nagyobb távlatokra nyílik, mondta ő. Biztosan valahol a Kárpátok havasait pásztázta. Igen, ilyen Magyarországon élünk a rendszerváltás óta.

  • Klárikám,
    sajnos annyira nem élsz a való életben és annyira halvány lila gőzöd sincs a világ képéről,hogy a maximum amit tehetsz:vagy csendben,nagy figyelemmel meghallgatod a tényeket vagy mindenkit betegnek nyilvánítasz.Tudom… az orvosi diplomádat elvették a komcsik a sitten.De hát 60 év alatt már akár újra diplomázhattál volna.Én csak egy egyszerű szerszámkészítői és technikusi diplomával rendelkezem. Lehet,hogy ezért nem találok itt senkit betegnek.

  • charlie,
    ha esélyem lenne rá,hogy itt a KMH-n megjelenhet elküldeném az egész cikket az eredeti fényképekkel és a régi-új horogkeresztes magyar nemzeti zászlóval.Tudod…kutyából nem lesz szalonna.Esetleg veszett kutya.(betyár sereg,magyar gárda,64 vármegye és a többi nyilasivadék.)

  • Hollósy Gerti

    Kedves Figyelő!

    Nem beteg senki és a náci mindig náci! Nem lehet semmivel összevetni.

    Nem volt elég az egész II. Világháború alatt dúló borzalom, tényleg semmi se elég ahhoz, hogy az ilyesmit még látni se bírjuk és el ne tűrjük, még a legnagyobb engedékenység nevében sem?

    Ez nem uszítás és nem félelremkeltés, és főleg nem nevetséges, erre figyelni kell.

  • A neonáci, újfasiszta csoportok a nyugati demokráciákban a 80-as évektől léptek fel, ha jól tudom. Tagságuk alig mérhető. Nem síppal-dobbal harcol ellenük a hatóság, hanem felvilágosítással, a zavaros életű fiatalok kimentésével stb.

    Magyarországon a rendszerváltás után jelentek meg. Nálunk a megyeszékhelyen egy roma-skinhead összecsapás során meg is halt egy bőrfejű középiskolás a kilencvenes években. Ismertük az egyik tanárát, ő mesélte, hogy egy elvált nő elkényeztetett gyereke volt az áldozat, sajnos kötözködő természete volt. Nem emlékszem, ki kezdte a verekedést, de arra igen, hogy az elkövetők segítője, egy nő kihúzkodta a virágkarókat a sétálóutcán, az volt a fegyver.

  • Kedves Figyelő, mi köze a baloldalnak a horogkeresztes haverok ünnepéhez? Minálunk itt egyáltalán nem múltak ki a „nácik és a fasiszták”, csak mostan másképp híjuk őket…

  • hazai lámpa
    2017 február 14
    6:19 du.
    Rosszul tudod.
    A hatvanas évek eleje óta.

  • Figyelő
    2017 február 14
    3:49 du.
    Olvass hazai lapokat, nézz hazai tévét.
    Te vagy vak vagy, vagy….

  • Boda Marcsi
    2017 február 14
    2:04 du.
    T. Hölgy!
    Ön eccerűen idióta..
    Bocsánat a brutális őszinteségért.. 🙁

  • Sajnálom, hogy szóltam.
    Egyesekben ma sem halt ki a félelem a náciktól, ez itt ennek a jele. A világ elment a fejük felett és még ha néhány hűlye balhézik akkor kitör a balhé-.Vannak unatkozó hűlyék akik ezért rendeznek ilyesmit, hogy kicsit legyen miről beszélni és síránkozni. Elhiszem, hogy, a múlt emlékei még sokakban megvan, de nem kéne mindjárt az ördögöt falra festeni.
    Gyuri, neked meg nem kell mindennek bedőlni, és ha nekem erről ez a véleményem akkor lehordani!
    Gerti, lehet, hogy a náci náci marad, de már az igazi náci rég kihalt a világból.Most 2017.- t írunk.

  • Figyelő
    2017 február 14
    8:45 du.
    A náci nem halt ki, hanem a II. Vh. nácik haltak meg.
    Az ön problémája ebben a kérdésben az eszme, és a személyek keverése. Azok a nácik akik harcoltak a világháborúban meghaltak, akikről beszélünk, azok akik szellemi örököseiknek tekintik magukat. Ezek a csoportok tovább akarják vinni ugyanazt az ügyet, amit elődeik képviseltek.
    Bár kétségeim vannak annak tekintetében, hogy nem érti. Szerintem érti, ezzel együtt kiáll mellettük.

  • Boross esetében nem sorolnám 100 % arra az oldalra, inkább a feudális viszonyokat képviselte, és a Horthy idejében létező nagybirtok rendszert akarta visszaállítani, és a nemesi címek törvényesítését.

  • Klárika,
    neked van biztos recepted rá,hogy ki az igazi és ki a hamisított náci.Nem szeretném,ha akármelyik hamisított is fegyverhez és védő hatalomhoz jutna.Ami nincs is kizárva.Rögtön igazi nácivá válna. De ne félj Kanada téged megvéd a magyar országi náciktól.

  • Klárikám,
    mit jelent nálad az,hogy az „igazi náci már rég kihalt”?Azt azért nem akarod benyomni,hogy az akkori nyolc millióból öt millió magyart kiirtottak?

  • Kérem, definiálja nekem valaki a náci ideológiát, a náciságot.
    Az biztosnak tűnik számomra, h nem az a náci aki rühelli ha a fosztogatható állapotban tartása érdekében nyomorítják.

  • Emlékeim a “Becsület napjairól“.

    1945 Január végefelé lehetett mikor egy szép napon a Vár oldalán levő házunk kapuja aljából néztem két sürgölődő fickót a szembenlevő ház falára meszelni, hogy KITARTÁS ÉLJEN SZÁLASI ! Gondolom, hogy ezeknek az emberek tudomása nélkül volt az a tény, hogy a fajgyűlölő Szálasi Ferenc, nagy nemzetvezető, hazánk nagy Hungarista Hadúr-ja, ki elfelejtette a “szent” koronára tett eskűjét, ki az első dörrenésre megtömte zsebeit a magyar zsidó honfitársaitól lopott ékszerekkel, aztán illa berek, nádak, erek ! – már régen eliszkolt Budapestről mint egy gyáva szennycsatorna patkány, ott hagyva csapot – papot, HŰSÉG házát, Magyar honvédeket, engemet és családomat, és hazaáruló módra kereket oldott – magukra hagyva a rablógyilkos, fajgyűlölő ideologiákkal megfertőzött HUNGARISTA nyilas csürhéjét, akiknek viszketet a markuk, hogy könyörtelenül leszámoljanak mindenkivel, akiket ellenfelüknek tekintettek – ezek a sátánfajzatok aztán tetszés szerint raboltak, fosztogattak és brutálisan megkínozták, lelövöldözték a védtelen Magyar zsidó honfitársaikat, köztük asszonyokat, öregeket, gyerekeket és kórházba fekvő betegeket és azok ápolóit. (Tanú: XII. Maros utca 16).

  • Figyelő Jópofa vagy. Szerinted május 9-én kitörölték az emberekből a nácizmust? Nem halt ki a félelem a agyatlan patkányoktól? Ne is, résen kell lenni, mielőtt megint elterjed a fekete himlő. Nem haltak ki, csak elbújtak a csatornában, és szivárognak vissza. Itt is van egy jeles képviselőjük aki már a nevetségességig próbálja őket (magukat) tisztára mosni. De hát a sósav is kevés hozzá.
    Az is vicces, hogy Te beszélsz félelemről, aki a cukros dobozban is komcsit lát, és nem meri leoltani a villanyt, nehogy beszivárogjanak az ágyad alá. Gondolom ez is olyan, amiről semmit nem tudsz, hiszen nem foglalkozol Magyarországgal, de azért nagyon tudod.

  • Kedves Figyelő! Ezért ÚJ-náci… (neo)
    Tudod, volt itt olyan is néhány éve, hogy egy (derék nemnáci!) csoport cigányok házait gyújtotta fel, hogy a menekülő purdékra vadászhasson (sport!)… Mivel úgy van, hogy aki olimpiát rendez, az egy új sportágat is bevezethet az olimpiába, javaslom ezt a derék vadászsportot legálisan bevezetni. Igazi HUNGARIKUM!!!!

  • sokkal regebb ota…………….mar a 30-as evek elejen volt egy Dr Boszormenyi ujsagiro vezette MAGYAR NEMZETISZOCIALISTA PART……a jelvenyuket Horthy betiltatta. -(turul alatt korben horogkereszt)-
    kicsereltek az ugynevezett „kaszaskereszt-re” (lasd pl volksbund jelvenyen) es az mar Horthy-t se zavarta.

  • Nagy Gyula
    2017 február 15
    3:11 de.
    Barátod a gugli. Ki fogja neked teríteni.

  • Mondják, az életkor növekedésével bölcsebb lesz az ember. Kivételként erősíti ezt a szólást Figyelő/Klárika.

  • Kedves Nagy Gyula, igen veszélyes dolog, definiálni a náciságot. Félek, ha tényleg definiáljuk, akkor már Miviktorunk fideszéről is azt fogjuk látni, hogy megfelel ennek a definíciónak, pedig ezt még eddig senki sem meri kimondani, mivel nem ők masíroznak horogkereszttel. Csakhogy nem a horogkereszt teszi a nácit.

    Akkor?

    Náci – a „Nemzeti Szocialista” népszerű rövidítése. NEMZETI, mivel csak az uralkodó nemzetet tekinti embernek, Hitler idejében csak a németeket. A többiek (zsidók, cigányok, arabok, sőt a magyarok is!) csak szolganépek, dolgoztatni, elzavarni, kitelepíteni, feláldozni valók. Aki nem áll be a sorba (liberálisok, kommunisták, demokraták és egyéb állatfajták) azokat ki kell rekeszteni, majd munkatáborokba, végül haláltáborokba küldeni. Az államforma szigorú, fasiszta diktatúra – úgymond, a NEMZET nevében…
    Eddig megvan?

    SZOCIALISTA abban az értelemben, hogy a NEMZET szegény részének juttat szerény munkalehetőséget. Elsősorban azonban propagandát, mégpedig igen hatásos, raffinált, aprólékosan kimunkált, populista propagandát, amelyet a boldog emlékezetű Goebbels fejlesztett tökéletesre: hazudni, amennyi belefér, ismételni, sulykolni a hazugságokat, amíg mindenki elhisz mindent, még annak az ellenkezőjét is, mint amit a saját szemével lát…
    Eddig követtél?

    Végül: Nagy, látványos fejlesztések, sport, erő, egészség állandó hangsúlyozása, monumentális stadionok és egyéb grandiózus építmények létrehozása, végül a nemzetközi tekintély megszerzése érdekében Olimpia rendezése!

    Stimmel? Hát hamarjában ennyi…

  • Ha lassan is de nagyjából eljutunk a lényeghez. Még is jó ez a KMH mert ossza az eszet és vannak akik el is kezdenek gondolkozni. Szóval ha már eddig eljutottunk akkor valóban innentől mindenki saját szájíze szerint eldöntheti, hogy kik is a neo nácik. Gyurikám ez a meghatározás hiányos. Nem a Markóig terjedt hanem egészen Hegyeshalomig. Ami meg ittragadt azt meg nem kell definiálni. Volt nyilasból átvedlett munkásőrnek, aztán meg Gárdistának.
    Charli! Igen a Becsület és a vér napjára emlékeztek. Inkább neveznék úgy, hogy a Becstelenség napja. Mert ahogy fentebb írta valaki a nagy fejesek mint Szálasy testvér már árkon bokron túl voltak és, hogy nehogy csorba essen a nevükön a nemzeti ereklyét a Szentkoronát is magukkal vitték amit az ameriakaiknak sikerült lefoglalni (elég szép időbe tellett amig visszaszolgáltatták)
    Hogy az Orbán kormány miért kovácsol ebből hasznot? Nos először is amit sokan írtak a megfélemítés. Ez minden gyülöletrendszernek és diktatúrának az alapja. Másodszor ha esetleg nagy galiba van akkor van egy réteg akiket alkalmazni lehet olyan feladatokra mint smasszer lágerőr vagy éppen közönséges gyilkos. Harmadszor ellehet terelni az emberek figyelmét a valódi problémákról és szabadon lehet tovább lopni csalni hazudni. Az olimpia csupán hab a tortán. Amolyan alibi a sok elherdált pénzre stadionépítés és egyebek.Ha elmeszelik a népszavazással Magyarország pályázatát akkor az nem az állami vezetés kudarca lessz, hanem majd kitalálják a csőben a jukat. A magyar nemzet nem elég érett egy ilyen nagyvolumenű esemény megrendezésére. Kishitüek és mocskos komcsik aknamunkája volt az egész. Eggyel több ok arra, hogy a felélemkeltő erőket mozgásban tartsák. Mert legközelebb még az aláírásgyüjtésig sem fognak eljutni egy ilyen kérdésnél.

  • Hülye gyerekek náci-parádét játszottak, meg kell pofozni őket. Oszt jó napot-:)

  • Figyelő!

    Azt kell,hogy mondjam kicsit jóhiszemű vagy,mert bizony élnek még
    idős (a felelősségre vonást megúszó!)bűnözök (meg főleg azok leszármazottai,akikbe a gyűlöletet belenevelték!)mindkét oldalon,náci érzelműek és kommunista, más „vallású”…de többnyire , hit,becsület nélküli emberek,akik képtelenek békében élni a többséggel!
    Szerencsére kevesen vannak,kevés szimpatizánssal és a demokrácia
    biztosítja nekik a jogot a tüntetésre,véleménynyilvánításra….
    sajnos ezt tudomásul kell venni,de a rendvédelmi szervek ma már megakadályozzák ,korlátozzák őket ,hogy bűncselekményeket kövessenek el!!!

  • Falusi!

    Nem kell bocsánatot kérnie,a szellemi szintje és elfogultsága ….alapján nem tud megsérteni!!!!

  • Amúgy más országokban is vannak szélsőséges megmozdulások,….sőt
    Izraelben békében és elismerésben éldegél Solomon Moretti zsidó
    háborús „veterán” akit máshol országokban meglincselnének…és joggal!Na erről biztosan nem fog itt aggódó….cikk megjelenenni!
    Ehhez képest itthon nincs vészhelyzet,a rendvédelmi szervek megakadályoznak minden szélsőséges cselekedetet!
    Különben igaz az a mondás,hogy a gyűlölet,gyűlöletet,az erőszak erőszakot szül…csak kérdés ki,hogy látja?
    Itthon vannak szélsőséges hőbörgők,akiknek a hangjuk nagy,de nem jelentenek valódi veszélyt a társadalomra.

  • Részemről, itt erről nem írok több véleményt.
    További jó szórakozást!

  • Figyelő!

    Én megértelek,kevés ilyen jóhiszemű és normális hozzászóló van ezen a fórumon mint Te,és tényleg néha felesleges hozzászólni,mert elfogultan megpróbálják (de csak próbálják…!) egyesek lehurrogni őket.De azért érdemes,mert meg vannak győződve
    a saját és „egyetlen” igazukról….
    A többieknek meg csak röviden annyit,hogy se a kommunizmusnak(még a szocializmusnak sem…)se a nácizmusnak nincs jövője itthon.,csak múltja….amit sokan nem felejtenek el!
    Mindenki annak örül,aminek akar…..
    Na ennyi!

  • Don Ovuz,

    Boross egy zsíros sz…r, aki mindig a felszínen akar úszni.
    DE, a saját önéletrajtza szerint csatlakozott önként egy harcoló alakulathoz akkor, amikor már a Szálasi-vigécek osztották a golyókat.

  • Boda Marcsi
    2017 február 15
    2:38 du.

    Valóban vannak más országokban is. És? Attól jobb?

  • Figyelő,

    1. A nácik, és eszméik nem haltak ki.
    2. A neonácik de facto léteznek, és másutt is vannak. De nem mindenhol kapnak tevőleges vagy hallgatólagos támogatást a regnáló kormánytól.
    3. Azt az erőszak-uszítós megszólalást gondolom a nemzeti ilyen-olyan vonalak és nyilasok portáljain is hangoztatod? Vagy a ma antiszemitái, rasszistái, migráncsozói, státuszkeresztényei, újnyilasai rendben vannak? Csak őket nem szabad bántani szegénykéket?

  • Kiegészítés!

    Amúgy a jelenlegi kormány se nem komcsi,se nem náci,ez tény!!!
    Ha megtűri a komcsi,szoci nyilvános tüntetést,alaptalan mocskolódást,akkor ezek náci kisebbségek is pofázhatnak.Ilyen egyszerű!
    Ez a demokrácia,csak a baloldalon sokan képtelenek ezt és megérteni,felfogni,csak a saját nem létező sebeiket nyalogatják…
    Itthon egyetlen normális és tisztességes embert nem érhet támadás,illetve erőszak politikai,világnézeti és vallási hovatartozása miatt,minden ellenkező vélemény hazugság!!!!

  • Én alaposan utána jártam a lll. birodalom tömegideológiájának és annak is amit mögötte működtettek.
    Ami az egészben közkártékony, a LEIGÁZÓ RASSZIZMUS és az ami ideológiai alapot ad hozzá.
    A lll. birodalom a tömegideológiájában vallási alapon genetikai felsőbbrendűséget hirdetett, ami a világ irányítására való predesztináltságot ad.
    A precízen meghatározott, definiált igazságok a zavarosban halászó gyalázatoskodókra veszélyesek.

  • Kedves Orsós!

    Jó kérdés,hogy honnan,hát a Népszavából értesült a cikk írója az
    „eseményről” tudod ez hiteles lap….,mert baloldali…és még ők írnak cikket arról,hogy hogyan lehet meggyőződni arról,hogy igaz
    híreket olvashatunk(na ez egy másik cikk volt…)
    Mindenesetre jót derültem!

  • Andy Mage
    2017 február 15
    3:31 du.

    Ha jó állandó félelemben élni még ma is, ám tegyétek!
    Minden szót, megmozdulást nagyitóval figyeljetek.
    A komcsi hajlamok viszont, látom nem izgatnak egyeseket.
    Én mindekettő uralmát átéltem, és bizony egyikből sem kérek !
    Viszont az állandó félelem, gyanakvás árt az egészségnek, a rák ilyen emberekben szeret kialakulni.
    Probáljunk optiomista szemléletben élni s talán akkor jobban is alszanak egyesek!

  • Andy!

    Valóban nem jobb,de tény!….tehát nem kell az országot szidni!Szerencsére én és a barátaim,ismerőseim egyik szélsőséges csoporttal sem szimpatizálunk,nem vonulunk,nem tüntetünk,békében élünk itthon minden rendes emberrel!
    Ilyen egyszerű és igaz!!!

  • Kis Ferenc
    2017 február 15
    1:36 du.
    Feri bácsi, az eddig jól vizsgázó képzelőerőm azt súgja, azok a hülye gyerekek nem parádézni mentek oda, hanem fizetésért, felvették a pénzt, oszt jó napot! A MAZSIHISZ és a TEV egyből ugrott rá, természetesen Ocsmány Viktor alázatosan hajlik a jogos kérésre, ezért újabb szájzár fog készülni a bizonyíthatatlan kettős mérce megerősítésére!

  • Nos C.Ádám.február 9 -i cikkében ecsetelte,hogyan ismerheted fel az „álhíreket” hát felismertem…..
    Sajnálom,de egy elkötelezett baloldali véleménye,meg egy baloldali újság cikke nekem nem biztos,hogy hiteles,igaz és ezzel nem vagyok egyedül….!!!!!!!
    Mindezt a reklám alatt írtam,mint a többi hozzászólásom is,mert
    bizony a szórakoztató és jó filmekről nem szeretek lemondani!

  • https://mail.google.com/mail/#inbox/15a43faa01fcccbf

    Mindenkinek ajánlom, ezt a linket kinyitni és végig olvasni!
    Ez egyik oldalt sem nyilvánitja, csak a magyar történelem egyik igen fontos részéről hoz részletes , tényekkel gazdag leírást!

  • Sajnos, ez rossz link volt. Talán ez jobban rávezet a helyénvalónak.

    Hatvan éve halt meg Magyarország egykori kormányzója, Horthy Miklós

  • Ki is a náci?

    Hát például itt van Boda Marcsi az összes beírásával egyetemben, meg azokkal, amikor számtalanszor itt azt fejtegette, hogy ő akkor még nem is élt, ergo ő nem lehet náci… Holott arról van szó, hogy ki mit vall, illetve hirdet, mennyire azonosul az akkori nácik (magyrul: horthysták, nyilasok) zavaros „eszmevilágával”. Nem kell ahhoz szervezett NASDAP tagnak lenni,
    Egyébként ugyenez elmondható másik két jeles KMH-firkászunkról; Charliról és Figyelőről is… De megemlíthetnénk azokat is, mint pl. Nagy Gyulát is, aki ezekehez hasonlóan állandóan valamiféle, ködös „önvédelmet” emleget, ami mint a nácizmus legdemagógabb, de valójában hamis ütőkártyája kíván lenni minden gazságukhoz, amit elkövettek, egyben annak előzetes önigazolása, amit majd a jövőben szeretnének még elkövetni…

  • Andy Mage
    2017 február 15
    3:27 du.
    Ok.
    Valóban, ennyire mélyen nem mentem bele a múltjába, a közelmúlt eseményeinél leragadtam.

  • NEO NINCS

    Jellemző volt, hogy Orbán amíg ellenzékben volt nagy előszeretettel alkalmazott nácikat és náci jelképeket a megmozdulásain, mint például az árpádsávos lobogók erdeje az Ő naggyűlésein, avagy náci csőcselék mozgatása a 2006-os államellenes utcai zendülések kirobbantása alkalmával, stb.

    Amikor pedig a legalizáció, a szalonképes krományzás látszat kérdése vetődik fel, akkor a Vezér e csürhe népséget magáról leválasztva bepréseli egy Jobbik elnevezésű szervezetbe, amely mára a Parlamentben immár öntörvényű erővé fejlődve, elkezd a Keresztapja fejére nőni, utánozva, a tömegek felé „cukiskodva” eljátssza a kezes, szalonképes bárányt, amely persze ugyanúgy farkas, mint a Köröszt vóttt annó, persze még a kormányra jutás elő-állapotában…

    De hát Hitler is 1932-33-ban, a választások évadján, többször jelent meg a szélesebb tömegek előtt polgári ruhában sőt, még frakkban és cilinderben is a szelid civil szerepét alakítva…

  • Cukihara

    Mint ahogy ITT már 2012. november 20-i cikkébben Búzás Huba is nagyon találóan állapította meg:

    „Nincs kicsit fasiszta, csak fasiszta van.”

    .

  • Figyelő
    2017 február 15
    6:27 du.

    ???????

    Mellényúltál… pedig kíváncsi lettem vóna..

  • Nekünk, magyaroknak, az állandó öntömjénezés és bűnbak keresés helyett számtalan történelmi korban történt viselkedésünkkel kellene szembenéznünk. Mit tettünk Mátyás király halálától az ország három részre szakadásáig? Mit tettünk a törökvilág idejében? (Olvasmányok: Szerémi György korabeli munkája „Magyarország romlásáról”, vagy Nemeskürthy jobboldali konzervatív író alapos történelem-elemző munkája, az „Önfia vágta sebét”…) De nem ártana őszinte önvizsgálat a Rákóczi szabadságharcban, 1848-ban (bőséges irodalom van ezekről a korokról, olyan fajsúlyos íróktól, mint Jókai, Mikszáth, Móricz Zsigmond), vagy az Őszirózsás forradalomban és a Tanácsköztársaságban, a Horthy Magyarországon, a Holokausztban, Rákosi és Kádár idején viselt dolgainkat illetően (itt már túlságosan szerteágaznak a források, viszont mindenkinek vannak (lehetnek) még családi emlékei.

    Mindez az őszinte szembenézés nem történt meg eddig, és alighanem nem is fog megtörténni, inkább átengedjük az inkorrektségek és gyilkolászások emlékét a múltnak, eltörölni és megmásítani, hogy aztán kedvünkre fényezhessük magunkat ismét, mint az alzheimeres vénasszony.

    És most tessék, megint itt tornyosul fölöttünk egy újabb „múlt”, 1990-től napjainkig. Ebből már nemigen húzhatja ki magát senki, mivel mindnyájan együtt éltük végig ezt a kort. Voltaképpen mit tettünk, hogyan hasznosítottuk a 89-ben megnyílt új leosztást? Hogyan éltünk 2004 óta az EU biztosította lehetőségekkel? Itt az ideje, hogy ezzel is szembenézzünk… Talán itt és most lehetne egy új történelmi önvizsgálattal elindítani egy szembenézést, később akár a honfoglalásig visszamenőleg is folytatva…

  • cukibaba, tudsz ám hülyeségeket írni: „Hitler is 1932-33-ban többször jelent meg a szélesebb tömegek előtt polgári ruhában sőt, még frakkban és cilinderben is a szelid civil szerepét alakítva..”
    Elemeznéd legközelebb írásodban Ariél Sárón öltözködési szokásait és ebből valami szakszerű végkövetkeztetést is levonni? Persze, ha ez valamely okból nem sikerülne, akkor De Gaulle tábornok öltönyeit is végigveheted, főleg azokat, amelyeket az algériai mészárlásokkor viselt.

  • charlie Csak annak hülyeség „cukibaba” kommentje, aki nem érti vagy nem akarja érteni a lényegét.

  • Almási, nálatok mindeki náci aki nem komcsi! Beteg társadalom!

  • Mikortól neo a náci? Amikortól elfogadja és egyetért a nácik alapeszméjével. Ugyanez a helyzet a hungaristákkal, a fasisztákkal és a kommunistákkal is.

    Jelzem azoknak, akik nem tudnák, mind a négynek vannak követői a mai Magyarországon. Legálisan működnek, nincsenek betiltva, csak nem használhatják az önkényuralmi jelképeiket, a megmozdulásaikon arcukat nem takarhatják el, és nem uszíthatnak mások ellen. Törvénysértés esetén indítanak ellenük büntetőeljárást.

    Jól van ez így? Szerintem igen.
    (a kommunisták eddig mindegyik képviselő választáson elindultak, de nekik nincs képviselőjük a parlamentben)

  • charlie,
    nem tételeztem fel rólad,hogy ilyen fokú aljasságra vagy képes. Árik Sáron nevét leírni azon az oldalon,ahol a szörnyetegek nevét írod le nem gondoltam,hogy csak ennyi vagy.

  • gyuri10
    2017 február 16
    11:30 de.

    Leesett a tantusz? Jó napot kívánok. 😀

  • Gyuri bácsi, cukibabának az volt a gondja, hogy egy népvezér milyen ruhában pózol, és nem az hogy életében mit tett. Csak erre hoztam példákat. Sáron vagy De Gaulle tetteinek megítélése nem az én dolgom, de nem mindenki morzsol könnycseppet miattuk se.

  • charlie,
    ez most gyónás akar lenni? A ti köreitekben,bizony csak a schikkelgrúberért könnyeznek,meg a Trianonért zokognak 97-éve.A 100. évfordulóra küldök egy szál őszi rózsát és egy Szamuely szent képet.
    Addig is nyugodj bele,hogy Árik Saron emlékét nagyon sokan tiszteljük.Egyike volt a XX.század legnagyobb stratégáinak. Harcművészetét a mai napig is tanítják a különböző katonai akadémiákon.Többek között a West-Pointon is.Ti pedig nyomjatok el könnyeket az örmény nemzetvezetőtökért.

  • Figyelő
    2017 február 15
    4:29 du.

    Tehát továbbra sem vagy hajlandó minkét oldalt egyforma mércével mérni. As usual. A Te rasszistád kevésbé büdös.

  • Boda Marcsi
    az hogy mint es hogyan……………mennyi van mas orszagokban is….nektek magyartoknak NEM AD SEMMIRE FELMENTEST.

  • …szeretném nem azt hinni, hogy a hiba nem bennünk, magyarokban bújik meg… 🙁

  • Acsar Lee! 6:52

    Lám-lám, kis „szürke mezey jobbikos” létredre – ami ugyibár nem véletlen – teljes mellszélességgel (= kb 5 féltégla) állsz ki a németek egykori és a mi mai HUNGARO NEO-FÜHRERÜNK mellett.

    ét védencedről jómag márcsak annyit fűznék a korábban már elmondottakhoz, hogy amikor ez a két falusi legény „polgáriba” bújik, biza mindkettő olyan, mint majom a köszörűkövön… {lásd: Hitler frakkban és cilinderben, Orbanini pedig abban a sálban és öltönyben a legutóbb Szegeden… 😀 }

    .

  • sajtóhiba:

    ét = két

    jómag = jómagam

  • Charlie
    tevedsz…………….vagyunk par millionyian akik elsodrunk konnyeket Arik Sharon-ert de meg Moshe Dayan-ert is.
    MOTTI Gur-rol nem is beszelve……..

  • cukibaba, megint miről beszélsz? „..teljes mellszélességgel állsz a mi mai HUNGARO NEO-FÜHRERÜNK mellett.”
    ……..
    Az lenne a mai FÜHRER, aki a napokban találkozott a Mazsihisz vezetőivel és eljópofiztak a „neonácikon” , aki idehozza nekünk Budapestre a zsidó olimpiát kétmilliárdért (maccabi games), aki 7,5 milliárdért építtet Sorsok Háza néven emlékhelyet, akinek mindkét szóvivője és főtanácsadója is bevallottan zsidó, aki testvérpártjának nevezi a LIKUD-ot?
    És még sorolhatnám.
    Te erre az emberre sütöd el a FÜHRER jelzőt?
    Nekünk mi fog maradni?

  • Ahogy gondoltam, csak köpködtök.
    Egyikteknek sem volt annyi vér a …., h konkrétan leírja, mely gondolatok teszik a szégyenfalra tűzésre érdemessé a lll. birodalom tömegideológiáját.

  • Nagy Gyula, mondok egyet, kettő lesz belőle:
    1. A (magyar?) NEMZET MINDENEK FELETT…
    2. A migránsokat vissza kell toloncolni, akármi is történik velük majd ott…

  • Kedves Barlev, teljesen érthető és természetes ha neked és a népednek a felsoroltak emléke kedves. Vagyunk így mi is a saját nagyjainkkal, de mi egyből „nácivá” válunk ha megemlékezni próbálunk. Felháborító a kettős mérce ez ügyben.

  • charlie,
    nagyon érdekes és bár megértem,de mondd meg miért sértődtök meg,ha azt mondják rátok,hogy NÁCIK vagytok?Úgy látszik ez eléggé degradáló jelző a XXI. században.Volt itt a KMH-n egy”hölgy”(szemét cselcsi) aki egy régi beírásában meg akart engem sérteni és mint egy vizsgáló bíró”nemzetes asszony”azt írta,hogy Gyuri „bevallotta”,hogy ő egy Cionista.Képzelheted,hogy megsértődtem.Rögtön visszaírtam neki,hogy 10-éves korom óta vagyok cionista.Sőt,emiatt nem lehettem úttörő sem Kérdésem:Te is vállaltad,hogy kirúgjanak az úttörőktől azért,mert a nácielmélet híve vagy?

  • Kedves Alma!
    A népünktől idegen a leigázó rasszizmus.
    És legendásan a befogadó nemzet vagyunk.
    A zsidóságé is.
    És a lll. birodalom tömegideológiájáról való kérdésem továbbra is áll.

  • Charlie!

    Amit itt az orbáni belpolitikáról – ill. az ő zsidó-politikájáról és intézkedéseiről – írsz az nem más, mint csak és egyedül kifelé szóló, színtiszta machiavellizmus, azaz egy hamis dallamra eljárt pávatánc…
    Ami pedig az ő említett zsidó származású csatlósait illeti, azok pedig csupán renegát árulók… Árulók pedig mindig voltak és sajnos mindig lesznek… Történetesen az ilyeneket az épp aktuális uralkodó házi-vagy udvari zsidajának nevezték, akik elsősorban őfelsége személyes érdekeit voltak, és vannak „hivatva” szolgálni…

  • Folytatás Charie-nak

    .

    Ez utóbbiakat hívhatnánk bűnös kollaboránsoknak is.

    .

    Ami pedig a Sorsok Háza elnevezést illeti, bár ezt már százszor kitárgyaltuk itt, de mégegyszer hozzáfűzném, hogy felfogd, hogy ez épp a mi HUNGARO-FÜHRERÜNK-re jellemző cinikusan relativizáló szándékkal [akárcsak az úgynevezett Megszállási emlékmű] kifundált, mondhatnók spekulatív névadást képvisel, amikor úgymond álszenten lesunyt szemmel, az a Holokausztban elpusztított gyermekeknek állít emléket, m e l l ő z v e . az úgy mellesleg velük együttlemészárolt 450’000 felnőttet. Ráadásképp, még azt is hozzábiggyeszti, ill. sejteti, hogy e tömeges gyermekgyilkosság csupán „a sors” és nem Magyarország, a Horthy rendszer 25 éves kegyetlen játékának többek közt az egyik, ha nem a legfőbb bűnös következménye volt …

    .

  • kedves Nagy Gyula!
    Írod: „A népünktől idegen a leigázó rasszizmus.”
    Talán. Régen. De a XX. század óta már ebben nem vagyok biztos. A Solymosi Eszter történetben még az országunk nagyjai kiálltak az antiszemitizmus ellen, de szinte ez volt az utolsó eset a politikában és a közéletben. Horthytól kezdve ugyanis a politika komolyan rájátszott erre az érzésre, és 1945-ig annyira belénk sulykolták a zsidógyűlöletet, hogy a kádári negyven év alatt sem törlődött, és a rendszerváltás óta megint csak erősödött, tovább cifrázva a cigánygyűlölettel – ami nem volt jellemző eddig, mert a cigányok felé bizonyos elnéző jóindulattal viseltetettünk (olvass Göre Gábort). És most Miviktorunk ezt az érzést szépen meglovagolta és kiterjesztette a migránsokra (arabok, muszlimok, afrikaiak). És úgy tűnik, ez működik, mert még a hagyományosan liberálisok egy része is tele szájjal hirdeti, hogy ruszkik… izé… migráncsok HAZA!

    Szóval a magyar ember most már egyáltalán nem olyan az idegenekkel szemben, mint kétszáz évvel ezelőtt, már ha a fidesznyikeket magyar embernek tekintjük…

  • Nagy Gyula
    2017 február 17
    9:45 de.

    Mit tekintesz a III. Birodalom tömegideológiájának?
    A Mein Kampf ban leírt paranoid eszmehulladékot? Olvastad egyáltalán?
    A Goebbels által összeállított, jórészt saját bevallása alapján is hazugságoktól hemzsegő, kommunikációs baromságokat?
    A más nemzetek ellen indított írtóhadjáratot megalapozó rasszizmust?
    Az ősgermán mitológiára épített, különben szintén hazug felsőbbrendűségi kultuszt?

    Esetleg mindezt együtt? Egy, csak látszólag koherens egységbe foglalt eszmei zagyvaságot?

    Vagy a hagyományos,, az őskortól is ismert baromi egyszerű jelenséget: „Nekem ez köll, nálam az ököl. Közöd? Dögölj”

  • Nagy Gyula 2017 február 17 7:08 du.

    Kedves Gyula. Vagy a történelmet nem ismered, vagy a szereplőit, vagy az embereket általában. Vagy egyiket sem.

    „A népünktől idegen a leigázó rasszizmus.”
    Hogyne. Azért csatlakozott a magyar király annak idején ahhoz a vezérideológiához, amely alapvetően a térítő egyházáról volt hírhedt. Az erőszakkal is térítőről. S amelynek Hippói Ágoston óta vezérmotivuma volt az antiszemitizmus. Amelynek nyomán a zsidók nem szerezhettek „fundált” vagyont (pl. földet).

    Amúgy, ha olyan nagyon idegen a leigázó gondolat, és még véletlenül sem csatlakozott olyan hadjárathoz, amely mögé a tömegeknek a rasszizmust kínálták maszlagnak, akkor mit is keresett magyar hadsereg a Don-kanyarban?
    Hogy is volt az, amikor Horthy maga nyilatkozta magáról, hogy antiszemita? Hogy is volt, hogy Dunába lőttek embereket, és a lakásukat még aznap elfoglalta valami „keresztény”. Aki előtte gondosn fel is jelentette őket a nyilasoknak? A kis leigázás is leigázás. Sőt! Ez a fajta mikroleigázás gusztustalanabb is.

    Gratulálok, ha kiállsz a védelmére.

  • Charlie
    te nem latod tenyleg mekkora boduletesen nagy allatsagokat irkalsz itt ossze-vissza?
    „KETTOS MERCE”???!!!
    -hogy jon ossze egy fuggetlensegi harcokban hosiesen kuzdo generalis /motti gur/-es egy nyilaskeresztes fereg,egy tomeg gyilkos nacik segget kinyalo patkany /szalasi es horthy/- egy lapra??

  • Nagy Gyula,
    förtelmes a kérdés és undorítóvá tetted magad magával a kérdéssel. Eddig sem adott volna a Loyd biztosító egy lyukas 20 fillérest azért,hogy tisztességes gondolataid is vannak.Ezért a kérdésedért ha lett volna biztosításod biztos,hogy szemétládába dobnák a polissádat Ezért aztán minden normális, tisztességes ember téged kiskomám leír, storníroz.

  • Gyuri bácsi, attól függ, hogy mit takar a náci jelző. Ha a nacionalista szinonimája, akkor én büszkén vállalom. Ha valami tömeggyilkosságra készülő őrültet jelentene, akkor az persze nem tetszik, mert nem igaz. Összefoglalva, hasznosnak tartom ha valaki ebben a multikulti katyvaszban a saját hazájában cionista, hungarista stb.
    Úttörő koromban a lányok hajkurászása és a titokban sörözés és cigizés kötött le a legjobban, de a rendszerváltás apokaliptikus következményei belőlem is kihozták az „állatot”. A felmenőimnek szerencsére nem voltak olyan mély tragédiái, hogy elültessenek bennem fiatalon valami sajátos szemléletmódot.

  • Mindannyiotoknak: Az IMPÉRIUMI konstrukciókban más a nép és más a vezérkara.
    István, a szent az anyja udvarából hozott hadsereggel végrehajtott egy durva állampuccsot és az akarat isten élet halál ura földi helytartósága konstrukcióba imperializálta a népünket.
    A királyaink korszakában (a török betörésig és a felosztásunkig) a királyaink csináltak hadjáratokat, de nem imperializáltak maguk alá senkit. A hadjáratokból mindig visszavonultak. A szentkorona országai szövetségi konstrukció volt.
    Ezután a két világháború közötti időszaktól eltekintve hivatalosan is tartományi státusban voltunk bekötve impériumbirodalmakba.
    Az agyon köpködött Horthy (kabinet) idején a zsidóság pozíciója durván megerősödött Hazánkban, mégpedig nagyon komoly állami támogatással. A háborúval következetesen opponáltak. A háború előszelére ezért is menekült a zsidóság messzeföldről is hozzánk.
    A durván erősödő antiszemita propaganda ellenére a nagy néptöbbség nem volt partner a zsidóság elleni erőszakban.
    Mit kerestünk a Don kanyarban? Ez is jó kérdés. Azok akikkel beszéltem, azt mondták, a bolsevik métely alól mentek felszabadító hadjáratra.
    Örömmel vettem, h egy valaki úgy érintőlegesen hajlandó volt foglalkozni a lll. birodalom ideológiájával.
    Ennek alapja a hivatalos államvallásként is bevezetett VÉR VALLÁSA, ebben az isteni vérségi leszármazottság. Ebből eredően az a genetikai és egyben képességekbeli felsőbbrendűség amely a világ vezetésére predesztinálja a felsőbbrendű fajt.
    Ebből származtatott az az eugenetika is, amely az USA-ban hivatalosan (államilag) is tombolt még az ötvenes évek végén is. Rejtett eugenetikai formában jelenleg is világszerte alkalmazzák.
    Ezek nyomokban sincsenek meg sem a hagyományainkbeli, sem a jelenlegi nép öntudatunkban.

  • barlev, érdemes mindent a másik oldalról is megvizsgálni, a te szeretve tisztelt hőseidnek lehet, hogy a táborokban tengődő palesztinok szemszögéből más a megítélése. Te szeresd a tiéidet, az enyéimet meg hagyd csak énrám. Én biztosan nem fogok zsinórmértéket feszíteni eléd, hogy kiket szeress, ebben kérek csak kölcsönösséget.

  • cukibaba, ezért nem megoldás a kisujjunkat nyújtani, mert a karunk sem lesz elég. Ez a múlttal való zsarolás csak további sebeket ejt, szerénységemet meg az elvbarátaimat inkább a jelen érdekli. Azt meg nem is értem miért lennének a vezetésben, hatalomban levő zsidók „renegát árulók”? Sokat tesznek egy békés, közös hazáért.

  • charlie,
    Nem ismerem más népek történelmét közelebbről.Azt hiszem a magyaroknál több árulója nem sok népnek van.És ha nem akadt,akkor találtak még ha nem is volt igaz.Például nálatok aki elcseni a nemzeti kasszát és Amerikában éli belőle boldogan életét,az egy nemzeti hős.Aki megmenti a magyar seregeket azzal,hogy Világosnál leteszi a fegyvert,természetesen áruló.A példáknak se vége se hossza.Ezzel együtt a RENEGÁTOK nem minden esetben árulók. Pl.Rákosi, Gerő,Farkas,Révai és a franc tudja még kik nem voltak árulók,mert soha nem tartoztak senkihez.Az,hogy az elődeik zsidók voltak? Pontosan ezt kellet ellen súlyozni aljasságukkal. Hasonlíthatod őket imrédyhez. Más…az,hogy nemzeti rendben is van.Az,hogy valaki szocialista az is rendben van.Sajnos a kettő együtt egészen mást jelent.Ezért voltak kénytelenek az emberi emberek seregei szétverni a kettőt.A nemzeti szocializmust, más néven nácizmust a németek és csicskásaik tették gyűlöltté legalábbis az EMBEREK számára.Úgy,mint a kommunista eszméket az oroszok és csicskásaik.Ti mindkét esetben erősen sárosak maradtatok

  • A lll. birodalom tömegideológiája csak a címkézettségében volt nemzeti és szocialista.
    A szabadságharcunknak címkézett valami egy szabadkőműves fő szervezésben legyártott rút kelepce volt amelybe belelökték a népünket.
    Kísértetiesen hasonlít a forgatókönyve az 1956-oséhoz és a 2006-oséhoz.
    A közünk ezekhez is annyi, h becsapások és kényszerhelyzetek között ELSZENVEDTÜK. Közben úgy cselekedve ahogy az adott hit és kényszer körülmények között a népmentalitásunk diktálta.

  • barlev,
    elnézést,de szeretnék hozzáírni egy keveset charliehoz szóló kommentedhez.Az általad sorolt tábornokaink sorában én folytatom a felsorolást,mert Arik Saron,Mose Dajan és Mota Gúron kívül voltak még olyan hadvezéreink,mint Rafael Éjtán(Raful),Moti Hod,Uzi Narkisz,David Elazar(Dado),Jiszrael Tal(Talik),Rechavam Zeevi (Gandi),Slomo Lahav(Csics)és a névsort mondhatnám reggelig.Akikért nem kell könnyeznünk,de nagyon büszkén hálásak lehetünk Nekik és katonáiknak akik érdeme,hogy él,fejlődik és a világ egyik legbiztonságosabb országa vagyunk.Minden ellenséges propaganda ellenére, a fegyver tisztaságát is megtartva.Ez a generáció a múltunk,de az újak a jelenünk és jövőnk biztosítékai.
    Mint Te is írod,nehogy már ezen az oldalon írják le a turul hősök neveit is.Akiket itt és most nem szeretnék kiértékelni.

  • Nagy Gyula
    2017 február 18
    8:10 de.

    Kipurcantam ettől… 🙁

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 február 18
    3:54 de.
    Kedves Alma, hogy finom legyek és nőies, Solymosi Eszter „történetét” nagy baromság volt példaként felhoznod, mert ha tüzetesen áttanulmányoznád nagyon sok ellentmondást tudnál észrevenni benne, de a legszebb a per hihetetlenül fordulatos végkifejlete, ezért felejtsük el ezt a mostani baklövésedet, több szó ne is essék róla!

  • Nagy Gyula,
    ha úgy cselekednétek,ahogyan népmentalitásotok diktálja,hát bizony nagyon eltolódhat a „víg esztendő” eljövetele.Addig bűnhődni kell „a múltat” és a „jövendő” sem mutat sok áldást.Már-már sajnálni kezdelek, minden felsőbbrendűségetek dacára.

  • Tüske Zsófia

    Alma, Nagy Gyula legalább jól bemutatja itt, milyen a náci. Ugyan nem neo, hanem pudvás és penészes, az ausztrál náci Gede testvérek örökbecsűin kiokosított, mindenféle badarságot összehordó, összekuszálódott dns-ű. És a tetejébe nem elég, hogy zavarodott, még gonosz is.

  • A tettek hosszabb távon visszaható következményei alól csak a kegyelem ment fel.
    A kegyelem nem járandóság.

  • Andy Mage
    2017 február 18
    4:10 de.

    „mit is keresett magyar hadsereg a Don-kanyarban?”

    1. Az első és második bécsi döntésben Magyarországhoz (vissza)csatolt területeket próbálta megtartani, ami persze furcsának tűnik első látásra, hogy miért Ukrajnán keresztül.

    2. Volt valami szerződés is a németekkel, hogy cserébe a területekért gazdasági ill. katonai támogatást nyújtunk.

  • Nagy Gyula
    2017 február 18
    8:10 de.

    Az eugenika már Hitler előtt több évtizeddel kifejlődött, a századfordulón is divatos tudomány volt Nyugaton.

    A nácizmushoz annyit, hogy a fasizmusból származott, amit Mussolini talált ki Olaszországban. Ez valamiféle válasz volt a többpártrendszer csődjére, amit akkoriban káosznak érzékeltek az emberek. Hiszen a liberális és konzervatív pártok vitték az első világháborúba az országokat. Hitler saját bevallása szerint Bécsben „gyógyult ki” a parlamenti demokrácia gyermekbetegségéből. Ugyanis ingyen lehetett látogatni a Monarchia parlamentjét, ahol időnként még székeket is dobáltak a cseh és osztrák képviselők.

    A nácizmusra jellemző faji felsőbbrendűség tudata nem jelenik meg Mussolininál, ha jól tudom. Hitler a szociáldarwinizmusból és más, a korban divatos tudományból (pl. eugenika) állította össze a fajgyűlölő elméletét.

  • Andy Mage
    2017 február 18
    4:10 de.

    „Vagy a történelmet nem ismered, vagy a szereplőit, vagy az embereket általában. Vagy egyiket sem.”
    Te ahhoz képest, hogy állítólag ismered a történelmet, elég hajmeresztő következtetéseket vonsz le.

    „Azért csatlakozott a magyar király annak idején ahhoz a vezérideológiához, amely alapvetően a térítő egyházáról volt hírhedt.”
    Én úgy tudom, hogy István király hatalmi érdekből csatlakozott, mert a német lovagoktól várta, hogy segítségükkel legyőzi a hazai trónigénylőket. Ez nem szép dolog, de így működött akkoriban a politika.

    A középkori kereszténység nagyon sok hasznos dolgot is adott a társadalomnak, pl. nem volt rabszolgaság, vasárnap pihenőnap volt, ünnepnapokat tartottak, a kolostorokban őrizték az antik kultúrát. Persze, volt vallási türelmetlenség is, de nem szabadna csak a negatívumok alapján megítélni az akkori Európát.

  • Nagy Gyula,
    tökéletesen igazad van.”A kegyelem nem járandóság”.Történelmetek legundorítóbb alkotói:salosián,imrédy,bárdossy,baky,jaross,kun páter,spóner rudolf és még jó néhány csatorna patkány nem kapott a”járandósági”alapból. „Vigyázó szemetek(nem Párizsra)rájuk vessétek”

  • Kedves hazai lámpa!
    Köszönöm, h felhívtad rá a figyelmemet, h az eugenetika már korábban megjelent a páston.
    A fasizmus nem lehetett Hitler ideológusainak (nevesítsük most a Thule csoportként) a mintaadója. Ugyanis, egy szövetségi konstrukció volt. Csak késöbb diktatórizálták.
    Az események értelmezési különbségét az adja, h én más, a már korábban többször leírt keretrendszerbe értelmezek.
    A keretrendszert is folyamatosan tesztelem ahogy újabb és újabb adatokat értelmezek bele.
    Azt tapasztalom, h apró részleteken kívül az újabb és újabb adatok hozzáadása miatt, mást nem kell módosítanom. Csak egyre erősebbé, részletgazdagabbá válik a konstrukció.
    Ebben a moziban az EGY vezérkar egyre hernyóbb arculatokat növesztett és a kevésbé hernyókkal nagy ügyesen veszített a hernyóbbakkal szemben. Most a korszakváltás idején medfordítja a trendet.
    A modell jóságát az mutatja, mennyire lehet jól jósolni az alkalmazásával.
    Én azt jósolom, h a Putyin, a Trump és a többi neolib ellenes (globál imperializmus ellenes) arculatúak fel fognak futni.

  • Nagy Gyula,
    Ezek már fel is futottak.A te barátaid meg fel lesznek futtatva, de úgy,hogy egyedül már le sem jöhetnek.Sebaj…majd leszedik őket is mint dicső elődeiteket.

  • ˙

    Szocializmus és nemzeti is csak úgy kerülhettek egy platformra,
    ahogy a korabeli tömegek előtt igen népszerű vörös-zászlóra is Hitler csak úgy jól rá-b@szta az attól már eleve idegen horogkeresztet is…

    .

  • A judeo konstrukciót az impériumi korszakra gyártották.
    Az okosabbak hitet váltanak.
    A többiek a mamutok sorsára jutnak.
    A jó hír az, h a judaizmust úgy csinálták meg, h azok akik komolyan veszik a vallásuk alapját, a tíz parancsolatot, azok kötelességből nagyon hasonlóan cselekednek, mint a Magyarok, akik az általános életérdek szerint, a belátott jót cselekszik.
    Cca úgy, mint ahogy a tábla feliraton van.
    Az értelmes ember nem szemetel.
    A többieknek pedig tilos.

  • A horogkereszt is épp úgy nagyon ősi szimbólum, mint ahogy az öt és a hat ágú csillag is.
    Az már csak a következő, h az idők során mimindenhez használták fel szimbólum képnek.

  • Nagy Gyula,
    kiskomám te most már annyira piros lettél,hogy teljesen beértél a belengésre.Nem kell szvasztikát oltani a véredbe.Örökölted. Benne van a genetikádban.Ezt elhiheted egy judeo júdtól,aki szemrebbenés nélkül küldene az örök vadászmezőkre.Nagyon boldog lennék, ha a sors megengedné,hogy megszabadítsam a levegőt bűzös leheletedtől.

  • Többek között ez a különbség a Magyar és a judeo szellemiség között.
    Én a judaizmustól megnyomorodottakat is sajnálom.
    Környezet és a következményekben önpusztítók. Emellett nem tudnak boldog életet élni.
    Emellett, a Magyar nem gyilkol (a tíz parancsolat is tiltja). Csak akkor öl ha szükségesnek látja és nem örül, ha meg kell tennie.

  • Gyuri10! 4:20

    Azt sajnos sose érjük meg, hisz úgy tűnik, itt védettséget élvez ez a Nagy Gyula a KMH aranytojást tojó pitbullja.

    „A szólásszabadsaág” jegyében, a náci ideológia, tulképp a Mein Kampf szószólójaként nap-mint nap nemcsak védheti, de még „indokolhatja” is az SS, a Wermacht, a Sonderkommandó és az Einsatzgruppe, nameg ezek elvhű hazai Kamerádjai, mint pl. vitéz Kolossváry Borcsák, báró Prónayk, Héjjas Ivánok* és más hasonló böllérek tetteit mundérjuk a becsületét… Hát kell az ilyeneknek ennél jobb megjelenési hely…?

    *
    Héjjas Iván és köre Horthy legközvetlenebb környezetéhez tartozott.
    Persze a vicces az az egészben, hogy eme illetők, a magukat ellenforradalmárként aposztrofáló gyilkosok és az általuk vezetett katonai különítmények (időben megelőzve) Hitlert akkor mégcsak nem is ismerhették, gazságaik indokai és kivitelezése egyaránt, mégis megfelelt a . l e g v a d a b b, a nevében is . n á c i . időszak rémtetteinek ergo, ezek sneidig sarkantyúpengetők nácik voltak, minden neo és más enyhítő előtag nélkül is, méghozzá a legvadabbjából…

  • Nagy különbség, h, mint írtátok is, legszívesebben a föld alatt tudnátok nem csupán engemet, hanem az egész magyarságot.
    Én pedig azt kívánom, h jöjjön meg már végre a jobbik eszetek.

  • cukihara,
    a probléma nem a KMH-val van.Az emberiség hulladékát képező náci provokátorok különböző kigőzölgéseikkel minden oldalon igyekeznek ilyen-olyan mosdatásokkal enyhítve elfogadtatni az „ihre kampfjukat”.A hazudozások,alaptalan vádaskodások náluk természetes velejáróknak számítanak.Például ez a nagyalágyula az agyi megnyomorodását is szeretné a”judeo szellemiségre” vonatkoztatni.Ezzel is takarva,hogy ez genetikus öröksége,önerő generálással erősítve.Amit ez a kétlábra kapaszkodott ír,hogy a magyarságot szeretnénk a föld alatt tudni,csak abban az esetben lenne igaz,ha ő és a hozzá hasonlóak lehetnének a magyarok újbóli képviselői.H.I.az a világ 1945-ben majdhogy kimúlt. Vigyázni kell,mert ilyen nagy gyula féle csökevények azért még vissza maradtak!

  • cukihara,
    zoológiai kutatások szerint az egyetlen állatfaj amelyik akkor is gyilkol,ha nem éhes:a krokodil.Az antropológia,ha kutatná még hozzátehetnék,hogy a másik ilyen állatfaj:a magyar náci.A kettő között a különbség,hogy az utóbbi némelykor áhítatosan lehunyt szemmel hazafias baromságokat mormolva teszi.

  • Orsós Elemér

    cukihara
    2017 február 20
    5:18 de.
    Gratulálok, immár Te is eljutottál arra a szintre, hogy tehetetlen dühödet olyan hatásosnak vélt rágalmakra fordítsd, ésszerű és logikus cáfolatok helyett, amikre azt hiszed az „örök kárhoztatásra és megfélemlítésre ítélt bűnös nép” egyszerű gyermeke majd félelmében összeszarja magát! A „KMH aranytojást tojó pitbullja” az általad felsorolt „iluszris” társaság egyetlen tagját sem említette, az csak a Te vágyálmaid szüleménye, hogy megkönnyítse Neked a nácizás, fasisztázás, antiszemitázás nagyszerű lehetőségét, mert képtelen vagy elviselni, hogy egy altermensch szellemileg föléd kerekedve nem hagyja magát lealázni! A „KMH aranytolyást tojó pittbullja” talán a legdiplomatikusabban és legóvatosabban fogalmazó kommentelő, sajnos nem tehet, hogy ész dolgában nem vagy képest felvenni vele a versenyt, még segítségért könyörögve sem!

  • Orsós Elemér

    Nagy Gyula
    2017 február 20
    9:05 de.

    Gyula, Te meg ne kívánj lehetetlent!

  • cukihara,
    ne törődj vele,ha összenő ami összetartozik.Így van ez a burjánzó rákfenékkel.Hagyjuk őket dőzsölni felsőbbrendű pocsolyájukban.

  • Orsós Elemér
    2017 február 20
    4:05 du.

    Nem kívánok lehetetlent.
    A judeo katona ideológia is alapvetően, SZOLGA ideológia.
    A szolgák pedig, ha bukik a PÁSZTORUK, akkor pásztort váltanak. Vagy elkezdenek fejlődni, megokosodni.
    A hazai zsidókák jelentős része már látja, h a vezérkar MUSZLIMIZÁLÁST végez. Elmozdult a valamivel őszintébb, nyíltabban fizikailag agresszív irányba.
    Érdekes látni, ahogy Hazánkban nagy számban megjelentek azok akik magukra vették a vallásból adódó külső (megkülönböztető) jeleket. És azt is, h gyorsuló ütemben dobják el ezeket. Szépen megszűnt a holonácizás is.

  • Ez egy elképeztő link, az embernek tátva marad a szája, ennyiféle véleményt olvasni!

  • Olyan szó nincs,hogy elképeztő!
    Lehet,hogy összetévesztetted az ELKÉPESZTŐ-vel? Ez nem a legkirívóbb,még 60 év távlatából sem. Pontos helyesírással és fogalmazással minden szimpatikusabb! Így csak egy nagyon link link marad.

  • Köszi Gyuri, megint igazad volt! Sajnos, igen felűletes vagyok és az s betűt kihagytam!