Ismét inzultálják a nemzetet

2017 február 16 11:26 de.48 hozzászólás

Megint megkérdezi Orbán a nemzetet, és ilyenkor játssza a hülyét a miniszterelnök, úgy tesz, mintha tanácstalan volna, és az ő derék népétől várna ötleteket.

Nemzeti konzultációnak nevezi az ilyen megkérdezéseket Orbán, amiben persze van némi perverzitás, de lelke rajta, ha ő így szerez magának örömet, legyen így.

Csak hát vannak bajok ezzel a konzultációnak nevezett inzultálással. Nem csak az, hogy mi, adófizetők perkáljuk ki a rávalót. Ez is baj, mert sokba kerül, és nekünk sem feneketlen a zsebünk, lenne helye a pénzünknek máshol is. Most nem sorolnám, hogy hol mindenütt, mert demagógnak látszanék, ha az oktatást és az egészségügyet említeném, vagy, teszem azt, a szegénység felszámolását, de legalábbis, csökkentését.

orban-konzultacio

Nem tudni amúgy, hogy mennyibe kerül ez a mostani inzultálás, a korábbiak általában egymilliárd körül kóstáltak, a posta nemrég emelt árat, úgyhogy, valószínűleg az idei megkérdezés sem lesz olcsóbb.

Megkérdezést írtunk, mert a hírek szerint Orbán két kérdésben kéri az emberek véleményét. Az egyik kérdés Brüsszel mesterkedéseivel kapcsolatos, a másik pedig a SorosGyörgy által támogatott civil szervezetekről rántja le a leplet.

Ám valójában szó sincs megkérdezésről. Meg sem nézik majd a visszaküldött leveleket, amelyek amúgy is csak a címlista frissítésére lesznek alkalmasak, már ha egyáltalán szükség van még ilyenre. Azért nem nézik, meg hogy mit válaszolnak az emberek, mert nem érdekel senkit. Orbán ugyanis csak formailag kérdez ebben a levélben, valójában a szánkba rágja, hogy miről legyen véleményünk.

Legyen véleményünk Brüsszelről, mert az már végképp nem járja, hogy onnan akarnak diktálni a magyarok miniszterelnökének. Mellesleg jó nagy summákat is szoktak küldeni időnként, de ennek semmi köze ahhoz, hogy nem leszünk gyarmat és visszautasítjuk a brüsszeli bürokraták diktátumait. Adják ide a pénzt, aztán húzzanak el gyorsan a vérbe, amíg jól van dolguk.

Ez az egyik. A másik meg az a Soros nevű, akinek az a háttérhatalma, vagy mi a fenéje van. Az is itt settenkedik mindig a közelben, és ha tehetné, mindenbe beleütné az orrát. És most ne mondja senki, hogy a Fidesz vezetői szinte kivétel nélkül egykor a Soros nevű patás ördög támogatásával kászálódtak ki a ganéból, és az ő segítsége nélkül legföljebb traktorosok, vagy, a legeslegjobb esetben is agronómusok lehetnének.

Azért jön majd a levél, és benne a kérdés Brüsszelről és Soros által irányított civilekről, hogy legyen megint kit gyűlölni. Mert hát lássuk be, hiába van válsághelyzet szeptember 7-ig, a migráncsos-téma mintha kissé kifújt volna.

Össze kellene gyűjteni Orbán nemzeti konzultációnak nevezett agymenéseit, és ha eljön az ideje, hozzácsatolni a vádirathoz.

Föld S. Péter

48 hozzászólás

  • Valamivel el kell terelni a figyelmet a Momentum népszavazási kezdeményezéséről, a hétvégén kiderül, elégséges mennyiségű aláírást sikerült összegyűjteni, vagy sem.

    A Fidesz-hívők közül egymillióan biztosan komolynak gondolják a „konzultációt”, nekik készítik a válaszbotrítékokat.

  • Na igen ez biztosan benne van a pakliban. Nemzeti kommunikációnak mondanám inkább. A nagyvezir a szánkba rágja, hogy mindenki gondolhat bármit Magyarország még mindig jobban teljesít. És most ne tessenek jönni a Nolimpiával. Azt is valakik mesterségesen a háttérből írányítják kezi csókolom. Mert ő pontosan azért fektette a nép pénzét stadionokba meg kisvasutakba és négyes metróba, hogy ezzel is mutassa Magyarország alkalmatosságát egy Olimpia megrendezésére. Hogy mostantól lezárják esetleg a nemléttező pénzcsapokat és olmpia ürügyén nem lesz egy peták sem az egy dolog. Ám nincs mit félni. Országunk nagy vezetője nem hiába Orbán a talpán. Majd kitalál valami újat, hogy az a fránya nyugat továbbra is fizessen nekünk. Hogy maga az átlag civil polgár ebből nem látott semmit sem és nem is fog az kit érdekel kérem? Kis ország de nagy milliárdosokkal.

  • félremagyarázás….A Fidesz nem „inzultál”,csak kérdez,kíváncsi az
    emberek véleményére,ami ugye a szocikra nem volt jellemző,nem kérdeztem,döntöttek maguk a politikusok.
    Aztán nem kötelező válaszolni…én többször magamtól írtam véleményt kritikát és igenis elolvasták,reagáltak rá,udvariasan
    E-mailben.
    ha valaki inzultál,hát az a Momentum,akiknél nem tolonganak az aláírók,így az utcán többször is megállítanak napjában,meg már telefonon is agitálnak…..hát nehezen jön össze nekik a dolog és
    ha mégis lesz népszavazás akkor sincs garantálva nekik a NEM válasz,mert több közvélemény kutató szerint is IGEN-ek várhatóak kb.60 %-ban,meg ugye van aki el sem megy szavazni!
    Mint már egy hasonló cikkhez megírtam,a jelenlegi kormány a mostani gazdasági és költségvetési helyzet alapján szeretne olimpiát rendezni,főleg ha megnyerjük a pályázatot,mert több ország is jelentkezett….
    A jelenlegi ellenzéknek sem ma,sem később nem lesz döntési joga,mivel nincsenek abban a helyzetben….

  • Orsós Elemér

    Kis ravasz (vagy hazudós) Földes, nem is kettő, hanem öt témával inzultál bennünket közös haverunk! Az sem igaz hogy, a boríték megnézés nélkül a kukában fog landolni, mert ha tisztességes kérdésekre kérik a magyarok válaszát, akkor a pártszimpátiát vagy utálatot félretéve -pont az általatok állandóan mantrázott demokrácia vívmányaként- jogunk van őszinte válaszokkal reagaálni, ha akarunk, férgek külső befolyásolása nélkül! Ha Gyurcsány tenne fel ugyan ilyen kérdéseket, akkor is szabotálásra szólítanád fel a választókat? Függetlenül attól hogy, ki teszi fel a kérdéseket és hogyan reagál a visszajelzésekre, szerinted az utóbbi 100 évben kinek jutott eszébe a nép véleményét megkérdezni? Na, na ugye? Ha nem telik neked a Soros Júdás pénzből finanszírozni egy darab borítékot, én szívesen küldök neked akár ötre valót is! Azt is rosszul tudod hogy, mi azt hisszük hogy, Sorosnak háttérhatalma van, hát egy pompás lócitromot, ő csak egy gusztustalan, haszonleső csicska, aki legalább meri vállalni a pofáját. Utoljára hadd kérdezzem meg Tőled ártatlan naivsággal: szerinted ha, tegyük fel haza mehetnél és ott is ilyen vehemenciával lázítanál a valódi hazád bármely politikusa ellen, mit gondolsz, nem jutnál-e Eichmann sorsára?

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2017 február 16
    2:29 du.
    A Momentumnak reálisan sajnos igaza van, ám én látok egy kis fifikát abban hogy, Orbán is suttyomban nekik drukkol, mert nagyon jól tudja hogy, az olimpiára simán rá mehet az ország és ha bejön a népszavazás eredményeként a visszatáncolás, nem lehet az orra alá dugni hogy, bármi is az Ő akaratán múlott. Ha összejön a népszavazás, Orbán bármilyen eredmény esetén moshatja kezeit! Gratula!

  • Valahol kell találni ellenséget. Rákosi a sajátjai között vélte őket fölfedezni, ki is végeztette Rajkot és másokat. Kádár az újraéledő kapitalistákban és az „ellenforradalmárokban” látta a népidemokrácia ellenségeit. Orbán a „Soros-alapítványokban”. Joggal retteg, mert felnőtt egy nemzedék, akik már a sorkatonaságot se ismerik, nekik semmit nem jelentenek a munkásőrök, a III/III-ról sincsenek tapasztalataik. És erre föl egyik napról a másikra megjelent az a Momentum bagázs, csupa fiatal, és az eddig politikailag passzív, választási szavazástól ódzkodó tömeg fölfigyelt rájuk az aláírásgyűjtésükkel.

    Ki pénzelheti őket? Hogyan sikerült nekik összegyűjteni 140 ezer aláírást, amiről ugyan nem tudni még, mennyi köztük az érvényes? Nem tudják a fiatalok sem, de már párttá akarnak alakulni. Hogy is van ez? Külföldi pénzekből alakítanak civil szerveződést, ami aztán párttá válik, és beleszólna a politikába? Netán befolyásolná a nem oly távoli országgyűlési választásokat? Na, így manipulál a külföldi ármány az országban – ezt így látja Orbán Viktor.

    Na persze ez csak egy konteó, de nagyon nem állhat messze Orbán gondolatvilágától, hiszen akkor nem kérné a konzultációt a Soros pénzelte civil formációkról.
    (de miért éppen Soros, és miért nem egy külföldi kormány?)

  • Orsós Elemér Azért az Neked is feltűnt, hogy gondosan kiszámított témákban van konzultáció? Azt is tudjuk, hogy a válaszokról semmi követhető információ nincs. Ez lenne a demokrácia?

  • Kiváncsi lennék, hogy Földes ill. az Olimpia ellen ágáló kommentelők közül van-e egyetlen becsületes adófizető magyar állampolgár? Ha van, tartsa fel a kezét…

  • Kalocsai Miklós

    Ugyan kérem! Konzultáció? Ne tessenek viccelni. A viktátor megírja a soron következő agymenését, elkölt egy csomó pénzt,Hányan és mit válaszoltak senki nem tudja, mert nem hozzák nyilvánosságra, azt mondanak, amit akarnak. Az itteni apologétáknak igaza lenne, ha nagyságos viktátoruk tényleg komoly kérdéseket tenne fel. Például: Mi legyen a MANYUP pénztárakkal? Népszavazást íratna ki arról, akarunk e az alkotmány helyett kőbevésett alaptörvényt, amit néhány év alatt kilencszer módosítottak.Kell e nekünk Paks2? lehetne még sorolni, tudja mindenki. Az igaz, hogy Gyurcsányék nem pótcselekvéseket hazudtak konzultációnak, hanem fontos kérdésekben valódi társadalmi vitákat folytattak, civilekkel, társadalmi szervezetekkel, szakszervezetekkel szakmai szervezetekkel, az ellenzékkel. Ez igazi konzultáció volt, lehetett vitatkozni, érvelni oda-vissza. Hol van itt lehetőség érvek kifejtésére? Milyen konzultáció az hogy levélben megírom, hogy kik az aktuális ellenségeim, mindenki ír amit akar, Orbán meg csinál azt amit akar?

  • Hát az biztos, hogy jobban várom Soros bankszámla-átutalását, mint a diktátor gyomorforgató levelét. Végülis Ti vagytok a tanúi, hogy Orbán elleni civilként megdolgoztam a pénzért, nem?

    Orsós, kivételesen igazad van. A 138 ezer tutti, hogy összejön, tehát végeredmény: Nem lesz itt olimpia. Mire megtartanák a népszavazást, addigra már eldöntik, hogy Párizs vagy LA kapja meg. Kifutottunk az időből, de még költhetjük rá a pénzt. Azt azért ne feledjük, hogy ezek a levelek, népszavazás és mindenféle propaganda iszonyű összegbe kerül, ami a teljes agymosáson kívül maga a korrupció, mert ezeken a propaganda gépezet a megbízásokkal rengeteget keres. Nem túl produktív beruházás..

  • Miklos Banffy Mennyit fizet Soros? Ne csigazz!

  • Otvenhatos Neved utan itelve, nem vagy mai gyerek. Tehat az adossagot nem Te fogod visszafizetni. Erkolcsos az utodokat csodbe vinni, nincs meg eleg bajuk?

  • Miklos Banfi
    2017 február 16
    6:27 du.
    Már 139 ezernél tartanak, de 180 a cél, hogy ne lehessen annyit érvényteleníteni, ami miatt nem menne át

  • Szóval, csak szerettem volna jelezni, ha egy kormánynak van erre elég pénze, bármikor létesíthet fedőszervezetet, ami pénzügyileg támogat egy másik országbeli civil szervezetet, amin keresztül szeretne politikai (vagy gazdasági) befolyást elérni, ehhez nem kell pont a Soros György közreműködése.

    Mondjuk fedőszerven keresztül pénzelik a magyar „4 mancsot”, hogy verje ki a balhét a libatömés témájában, ezzel visszaszorítják a magyar libamájat a világpiacon, mivel a francia libamájat favorizálják.

    Ezért látom inkább ürügynek a konzultációt, hogy erre lehessen hivatkozni, és lehessen Brüsszel irányelveivel szembemenő intézkedéseket hozni a civil szervezetekkel szemben. Konzultációban nem lehet érvénytelenségre hivatkozni, mint egy választásnál. Most előre mondom, „a válaszadók többsége helyesli a civil szervezetek pénzügyi támogatásának szigorú ellenőrzését és szigorú szabályozását”. Ha senki nem küldene vissza választ, a hivatalos közlemény akkor is ez lenne.

  • Aki nem itt él, azt hadd világosítsam fel. Miviktorunk kérdései és a rá ajánlott válaszlehetőségek nagyjából ilyenfélék:

    Akarja-e, hogy a nyugdíjasok mostantól Erzsébet utalványban kapják meg a havi 450 forintos nyugdíjemelést?

    1. válasz: Igen, mert megérdemlik.

    2. válasz: az Erzsébet utalvány nagyon hasznos dolog.

    3. válasz: nem, a nyugdíjasoknak semmiféle emelésre nincs szükségük, mert a nyugdíjuk így is elegendő.

  • És az a pár hülye orbánimádó képes az ilyet kitölteni és visszaküldeni! Már ez maga jellemző…

  • Llanfair, azon ritka kommentelő vagy, aki noha külföldön él,
    normálisan és objektiven ír be. Ezt a pár sort elsősorban Neked szánom.
    Nemrég multam 82 éves, két hete, s nem kevés egészségügyi problémával küszködöm. Ugyanakkor van 3 gyerekem, 8 unokám, s mindenki dolgozik (a két legkisebbet kivéve, egyelőre), és ADÓZNAK… A két unokatestvéremnél hasonló a helyzet. Senki közülünk nem félti a jövőjét, az Olimpia miatt pedig a legkevésbé sem izgul.
    Én csak azt kérem, hogy aki külföldön egy kutyust vagy egyetlen cicust nevel, az engem és családomat hagyjon ki a sirámaiból. Köszönöm, hogy végigolvastad -tamás-

  • Parács Péter Pál

    Szevasztok!

    Én tovább mennék! „Magyarország erősödik” reklámhoz szinte be sem kell kapcsolni a TV-t.

    De, akkor nézzük már meg jobban! Mi kivetni való van ebben.
    Brüsszel is minden bizonnyal úgy tudja, hogy Magyarországon kánaán van. Pl.,a gyerekek 90%-a ingyen étkezik az Iskolákban.
    Szegény Brüsszel is bevette az ingyen cumit?
    Ha igaz lenne akkor ez inkább szégyen Magyarországra nézve, mert az ingyenes étkeztetés a család egy főre jutó jövedelmétől függ. Tehát, a családok 90%a „éhenkórász”!(?) Az ingyenes /kísérleti!!!/ tankönyvek meg lehet babapiskótáról is szólnak étvágygerjesztőnek.

    P.P.P-

  • Konzul stáció ?

    Kérdezzék meg Csiszár Jenő immár kinevezett milánói főkonzult. Ő az unortodox diplomácia eklatáns* képviselője, ő aztán mindent tud egy konzul stációiról…
    ˙

    .

    * Szíjj Ártó Éter külügyminiszeter is megmondta, hogy
    „a hagyományos diplomáciának már lejárt az ideje”

  • Lilanfair !

    Ötvenhatos nyugdíjas, tehát adót biztosan n e m . f i z e t, hacsak nem, valahol dolgozik…

    .

  • Ötvenhatos Kedves Tamás. Tényleg örülök, hogy nem aggódsz, de én ennek ellenére aggódom. Leányom talpraesett és szép leány, aki munkahelyén egy magyar vállalkozónál nagy erkölcsi megbecsülést kap. Anyagit már kevésbé, mert állítólag Magyarországon jó fizetése a vegetáláshoz elég. Ezt mi megduplázzuk, hogy élni is tudjon. Nem tetszik, hogy egy férfinek alárendelt szaporodógépet lát benne a kormány. Nem arra neveltem. Édesanyám élete munkája után most nem tudná kifizetni ápolását, és hát anyósomnak is jut a segítségből. Miután berendezett ingatlanunk is van ott, ezért a havi hazaküldött pénz 1500 euróra rúg. Ehhez vesszük az évi 3-4 ott tartózkodásunkkor elköltött nem kevés pénzünket, úgy gondolom jogunk van a véleményre. Önteltség nélkül mondhatom, mindketten egy nap alatt tudnák otthon munkát kapni, feleségem válogathatna is, akár holnap indulhatnánk haza. De mire?
    De ez elmélet, mert mi itt már otthon vagyunk, egyszer nem jutott eszünkbe visszafordulni.
    Nem lehet nem látni, az emberek kopottságát, szegényedését, türelmetlenségét és idegességét helyzetük miatt, a tapintható irigységet és gyűlöletet. Az autópark lerohadt, gondolom nem azért, mert nem akarnak új autót az emberek. Évente három nem rokon vendéget fogadunk a saját költségünkre, és bizony két hét alatt olyanok is kiderülnek, amit nem szeretnének. A fizetési nehézségek, az, hogy nehézséget okoz venni egy új sportruházatot, a munkahely bizonytalansága, és az, hogy zömük sosem tudna kijönni saját pénzből stb. A másik oldalon a dőzsölés, az arcátlan pénzszórás, a szegényebb emberek és dolgozó emberek semmibevétele, joguk sárba tiprása. Messziről mindig jobban látni az összképet, főleg ha van összehasonlítási alap. Innen kilátástalan az ország helyzete, mert egyszerűen nem igaz a kormány kommunikációja. Rohad minden ami fontos a rengeteg elvonás miatt, és a látványos de értelmetlen dolgokra fecsérlik, ami ráadásul megosztja az ország népét. Tudom, nem lenne megoldás egy „baloldali” kormány sem, de ezt a hat évet nagyon gyorsan vissza kellene rendezni, bár tudom szinte lehetetlen, ezért is aggódom. Nem leszek soha idegen, mert állampolgárságomat megtartjuk addig, amíg a magyar kormány el nem veszi. Aggódom, hogy az unió szétverésében fő szerepet játszunk, aggódom, hogy a német autóipar és az EU pénzek tartják el az országot, aggódom a letagadott de mégis létező nácizmus előretörésétől, aggódom a bűnözők arcátlanul gátlástalan uralmától, a kivizsgálatlan halálesetektől, és aggódom, mert impotens ellenzékkel nem lehet demokratikus és szabad országot építeni. Attól aggódom a legjobban, hogy aki ezt szóvá meri tenni, az hazátlan aljas hazaáruló, „libsicigánykomcsizsidó” most már Soros bérenc is. Erre azután nagyon hiányzik egy olimpia, ami taccsra tenné az országot még Paks II nélkül is, de hát még az is ott van. Milyen összetartást vártok el egy olimpiától, mikor a lakosság több mint felét a hideg rázza tőle? Gazdag országok, hatalmas városok mondják vissza, mert az adózok pénze nem erre van. Ha a négyszer nagyobb GDP-vel rendelkező Írországban valaki ilyet kitalálna, hamar Angliában találná magát, ha élve eljutna odáig. Sajnos én aggódom. A nagy szavaktól idáig mindig csak háború és nyomor lett. István

  • Llanfair!
    Teljesen megértem az aggódásodat és jogos. Viszont abszólut nem értem ha lányod diplomás és jó munkaerő is mi a fészkes fenét keres még Magyarországon? Nem lázítani akarok mert így is elég szomorú tény, hogy tíz magyar fiatalból legalább három külföldön él a maradék hétből meg öt szeretne külföldre menni és ha kettő van akik maradni akarnának akkor az sok. Ám sajnos a helyzet sehol sem jobb. És pont a fiataloknak van teljes kilátástalanság még diplomával együtt is. Az Eu egyik legnagyobb bűne pontosan abban rejlik, hogy a volt keleti országokat nem felzárkoztatták hanem még jobban beledöngölték a nyomorba. Elvégre így biztosítható a jó és olcsó munkaerő és a termékeik nagy részít jó drágán értékesíteni tudják. Hogy a minőség néha hagy maga után kÍvánni valót az más lapra tartozik. Örüljenek hogy vehetnek. Itt ez a legnagyobb pofátlanság, hogy a nyugat a volt keleti országokat semmi másra nem akarja használni csak korlátlan felvevőpiacnak (már totál teritve és telítve van) és szinte ingyen olcsó munkaerőnek. Most, hogy már van a keletieknél is olcsóbb munkaerő a migránsok hada miatt sok helyen szeretnék őket kiebrudalni hazazavarni.Ugyan mire? Eddig jók voltak az olcsó és jó szakemberek most egyszerre feleslegessé válhatnak? De fura nem? Orbánt én sem tarom egy jó kormányfőnek de sajnos bizonyos dolgokban igaza van. Nem akarja hogy még ennél is nagyobb szegénység legyen Magyarországon. Ha nem tud eltartani cirka ötmilló létminimumon élő honpolgárt akkor ne várja az EU, hogy befogadjon migránsokat. És már réges rég bebizonyosodott hogy az a kvóta meg a kötelező migráns befogadás egy nagy kamu és nem állja meg a helyét.
    Akik Sorost látják a dolgok mögött azok sajnos vakok. Nem akarom menteni, de rajta kívűl még sokan mások is keverik azt a bizponyos fekáliát és próbálnak a zavarosban halászni.

  • Avi Ben Giora Nagyon jól érzi itt magát, de úgy látszik a baráti kör nagyobb hatással van rá, mint az élet idegenben. Miután segítjük mindenben, így anyagilag sincs rászorulva, és mindig szabadnak neveltük, nem akarom erőltetni. Lehet, ha befejeznénk a támogatását kijönne, de úgy érezzük, nincs rá jogunk. Amíg becsületesen dolgozik, szívesen segítjük, van miből.
    Ide hozzánk amúgy sem jöhetne, mi elástuk magunkat a világtól megunva a nagyvárost, Ő el sem tudja képzelni az életét egy nagyvároson kívül, még az Üveghegyen is túl. Ahhoz még nagyon fiatal. Dublinba egyedül nincs kedve, de félteném is. Még van ideje dönteni, majd ha biztos társa lesz. 🙂
    Orbánnak szerintem is igaza van a migránskérdésben, Magyarországnak van elég baja a magyar állampolgárságú hátrányos helyzetű polgáraival. Előbb azt kellene megoldani, azután új problémát keresni. Nekem a módszer nem tetszik, ez az irtózatos gyűlöletkeltés.
    Nem hiszem, hogy a migránsok miatt nem kell a keleti munkaerő. A lengyelekkel mindig sok bajuk volt, mert nem akarnak beilleszkedni, de az igazi problémák a bolgár és román bevándorlásnál kezdődtek. Velük tényleg jött a lopás, koldulás, prostitúció, rabszolgatartás. Tetszik nem tetszik, ebben élen járnak a románok, ezt jól látták nyugaton, hogy baj lesz.
    Most bukott itt meg nálunk egy bordély, román cigányok üzemeltették, tavaly rabszolgatartók buktak, szintén román cigányok. Limerickben bordély magyar cigányokkal és sorolhatnám.
    Nagyon sok szélhámos jött ki a nem cigányok közül is, aki a szociális hálóból akar megélni. Annyira pofátlanul, hogy az interneten tanítják egymást a csalásra. Azért az érthető, hogy nem hiányoztak ide? Sajnos a magyarok viselkedése is sok kívánnivalót hagy maga után, ahogy az interneten a befogadókról írnak, az felháborító. A legkisebb tiszteletet sem tanúsítva azokkal szemben, akik befogadták Őket. De persze a migránsoknak ezt a szemükre hányják, hogy hálátlanok. Mikor egy sofőr kijelenti, hogy legyenek hálásak neki, hogy idejött. Normális?
    Az angolok sem eszik olyan forrón a kását. Átlagban régen egy állásajánlat jött onnan hetente, most volt olyan, hogy egy nap alatt három. Már szó sincs az ott dolgozók elküldéséről.
    A felzárkóztatásban lehet, hogy igazad van, de ha azt látom, hogy a milliárdokat két kézzel szórják ki az ablakon a fejlesztés helyet, közben gyaláznak mindenkit, verik szét az Uniót, akkor nem nagyon zaklatnám magamat a segítséggel. A gyerekek egyre tanulatlanabbak, szakképzés nincs, ez nem a nyugat bűne. Egyre több semmit nem érő diplomát szórnak ki, mert jól mutat a statisztikában. Azután kijön ide egy angoltanár(!!!), és nem érti a nyelvet. Mit tanul akkor a gyerek Tőle? Még egy gondolat. A munkahelyi légkör szőrnyű otthon. A kevesebb pénzt is el lehet viselni egy jó hangulatú munkahelyen, de ha egyik sincs, akkor vége a világnak. Sajnos az irigység, gyűlölet, rosszkedv és bizonytalanság a munkahelyeken is tapasztalható, ezzel is rontva az emberek komfortérzetét, rontva a hatékonyságot. Senki nem becsüli a más munkáját, senkit nem érdekel a másik. Az emberek ellenséget látnak egymásban, a buszvezető az utasban és fordítva, az ügyintéző az ügyfélben és fordítva, a beteg az orvosban és fordítva stb. Ez sem a nyugat hibája, sokkal inkább a gyűlöletpolitika miatt. Az sem, hogy rengeteg ostoba kiskirály került pozícióba a kapcsolatain keresztül, és elefántként pusztít maga körül mindent. Közben a kormány az igénytelenséget hirdeti, a szegénység dicsőségét és a sportolókból farag Istent a tudás a szakképzés helyet. Ez sem a nyugat bűne. Olyan meg mindig lesz, aki a zavarosban akar halászni. Szerintem.

  • Bekövetkezett az amitől nagyon is tartott a fidesz . Több mint kétszázer aláírás gyült össze a Momentumnak. Nos nem sok „dobása” lehet a kormánynak. Első lehetősége, hogy „törvénytelennek nyílvánítja” az aláirásokat. Ezt biztosan nem teszik. A második lehetőség
    és ez a valószínűbb, hogy Tarlós dobják be és Tarlós már nyilatkozott is, hogy a közgyűlés elé viszik és visszavonják a pályázatot amit beadtak. A harmadik lehetőség, amiről annyit hablatyoltak az a népszavazás hivatalos kiírása. Ez tünik a legvalószínűbbnek mert egyrészről megint lehet milliárdokat sikkasztani, másrészről meg utána lehet mutogatni hogy a nép akarata a legfontosabb, Ami ebből az egészből fontos, hogy közel egy évvel a választások kiírása előtt ez óriáso pofon a fidesznek. Csak kihátrálni tudnak a blamázs helyzetből de hogy ez rányomja majd a pöcsétet a renoméjukra ami már szinte alig van az biztos. A Momentum meg ha van egy csepnyi sütnivalója kihasználja a győzelmét és megpróbálkozik a politikai palettára is felkerülni. Üde szinfolt volna az amúgy is szürke egyhangú választékban

  • Orsós!

    Értelek….de remélem Te is elolvasod az utóbbi hozzászólásom…!

  • nem lesz itt népszavazás, az tuti…
    Budapest, a bűnös város túl nagyot ütne Miviktorunk renoméján…

  • Hanem majd szép csöndben a fal mellett…

  • Orsós!
    Amúgy a több hozzászólásom a másik Momentum cikk „győzelméhez”
    cikkhez írtam!!!
    Kíváncsi vagyok a Te és a többi NORMÁLIS ember hozzászólására!!!!
    Egyébként ma február 17-én jelent meg az újabb cikk,amit véleményeztem!!!!

  • Orsós Elemér

    Avi Ben Giora
    2017 február 17
    10:20 de.
    Csillagos ötös! Nagyon jól látod a lényeget!

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 február 16
    4:17 du.
    „Orsós Elemér Azért az Neked is feltűnt, hogy gondosan kiszámított témákban van konzultáció?”

    Persze hogy, észrevettem! És Neked is feltűnt hogy, minden szentnek maga felé hajlik a keze? 🙁

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 február 17
    3:52 de.
    A liberalizmus bajnokaként ezeket merészeled papirra vetni:
    „És az a pár hülye orbánimádó képes az ilyet kitölteni és visszaküldeni! Már ez maga jellemző…”

    Én speciel hülye orbánutáló jobbikosként, kitöltve fogom visszaküldeni, csakhogy a lealacsonyító véleménydiktátumodat megcáfoljam és az általad túldinenzionált liberalizmus mindenkire érvényes (nem csak rátok!) lehetőségével éljek. Milyen liberalizmus az, ahol Te szabod meg hogy, ki a hülye? Már ez maga jellemző…

  • Orsós Elemér Igen én is tudom a szentekről szóló mondást. De ennek fényében, nem vehetjük pozitívnak Orbán konzultációját, egyszerű szemfényvesztés.

  • Orsós Elemér Azért mert liberális vagyok, bárkit tarthatok hülyének, csak nem akadályozhatom meg benne. 😀

  • Kedves Elemér, ezen ne vitatkozzunk. Láthatóan fogalmad sincs a liberalizmusról, ami nem azt jelenti, hogy nincs véleményed valakikről – esetenként akár elmarasztaló is – hanem azt, hogy jó szívvel el tudod viselni őket, és a tulajdonságaikat EGYEDINEK tekinted.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 február 19
    1:46 du.
    OK értem, de ha nehagyj Isten Te liberálisan lehülyézel és én liberálisan visszahülyézlek, akkor ki fedezi a korházi költségeidet? 🙂

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 február 19
    2:31 du.
    A Ti neoliberaizmusotok már meg sem közelíti a kitalálóikét, mert Ők ezt már anarchiának csúfolnák. Másik előnye a „modernizáción” átesett liberializmusnak hogy, a nevében minden Nektek kívánatosat simán félre lehet magyarázni, átformázni mint egy gyurmát. Ennek a nagy alakíthatóságnak viszont nagy hátulütője, hogy ha tényleg liberális vagy, akkor a cáfolatot is el kell fogadnod, tehát könnyű beleesni a 22-es csapdájába, aminek a vége egy igazi perpetum mobile. 🙂

  • Tüske Zsófia

    orsós, hű, de szép bizonyítványt állítottál ki magadról na meg az átlag-jobbikosról is….
    „OK értem, de ha nehagyj Isten Te liberálisan lehülyézel és én liberálisan visszahülyézlek, akkor ki fedezi a korházi költségeidet? ”

    a ti nemes és nemzetes köreitekben egy szimpla hülyézésért egy nőt súlyos testi sértéssel kórházba lehet juttatni? úriemberek vagytok, a javából, keretlegénykék.

  • Tüske Zsófia
    2017 február 21
    3:32 de.
    Drága szúrós nevü és nyelvű Barátném!
    Igaz hogy, jobbikos vagyok, de nem a vad -bármilyen hihetetlen- ,hanem a szelid hajtások közül, ezért szívemre vettem az első sorod általánosítását. Az általad kiemelt idézet végéről véletlenül felejtetted el kirakni a smileyt (magyarul hangulatjel!) vagy azért hogy, a vádad egyértelműségét bizonyítsd? Szégyenkezve bevallom Neked hogy én és a szűkebb nemzetes köröm (mellesleg a sejtésed ellenére szégyen ide, szégyen oda, munkás származású vagyok!) nagy tisztelettel és szeretettel viseltetik a szebbik nemmel, különös tekintettel arra hogy, nagyszámú családomban -az unokáimat leszámítva- csak nőneműek vannak(sőt még a Kutyáim és macskáim is!), hatalmas megelégedésemre! Világosíts fel légy szíves, hogy az általam viccesen megszólított Llanfair mikor operáltatta át magát nővé, mert akkor természetesen hajlandó vagyok nyílvánosan bocsánatott kétni Tőle!

    „úriemberek vagytok, a javából, keretlegénykék.”
    Ezt az utolsó vicces megjegyzésedet, jóindulatom meggyőző jeleként már nem is minősítem! Amúgy a kommented -fröcsögő szimpátiáját leszámítva- majdnem korrekt lehetne, ha az állításid valóban ülnének!
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Utóirat: azért raktam ki ennyi smileyt, hogy hátha így észre veszed!

  • Orsós 2:58! Ezekkel az inzultációkkal az a baj (a nemzeti-t kéretik nem lejáratni azzal, hogy minden aljasságot abba csomagolnak), hogy a kutya sem kíváncsi a véleményedre. Se demokratikusan, se másképp.Ha kíváncsi lenne, akkor kérdést tenne föl, és nem kérdőjellel ellátott saját véleményt sulykolna. És nem három, teljesen indifferens válaszlehetőséget kínálna – ezzel is beismerve, hogy kérdésről, véleményről szó sincs. De ha ez nem lenne elég, az a tény, hogy eddig még soha, egyetlen alkalommal sem számoltak be arról, hogy miféle válaszok érkeztek, hányan értettek egyet az a,. a b., vagy a c. ponttal, világosan mutatja, mennyire leszärják az egészet. Lemérik a paksamétát, elosztják egy levél súlyával, és közlik, hogy x db válaszoló egyetértett. Hogy a 3 válasz közül melyikkel? Nem nagyon érdekli őket. Ha én ennek a kormánynak a híve lennék, kikérném magamnak, hogy ennyire hülyének nézzenek. Így csak tudomásul veszem, hogy a propagandaminiszternek (Rogán), a Posta vezetőinek meg valamelyik nyomdának szüksége lett egy kis plusz lére.

  • talalom
    2017 február 21
    11:23 de.
    Tudom hogy, igazad van, mert az előző „konzultációkból” már megtapasztaltam és most már bevallom én sem küldöm vissza azt a levelet! Az a kommentem Földes részére az antipátiám miatti dacból íródott, mert eme honfitársunk csak a rossz jelenségekre képes kárörvendőn rálicitálni!

  • Orsós Elemér Nem lennék abban biztos, hogy engem kellene kezelni utána kórházban, a valóság nem mindig fedi az álmaidat. 🙂
    De ne aggódj, nagyon jó biztosításom van, a világon mindenre kiterjed. Felületesen olvastad, hülyének tartani nem azt jelenti, hogy tudatom veled az állapotodat, van amit felesleges szóvá tenni. De nem is emlékszem, hogy lehülyéztelek volna.
    Verekedést nem szoktam kezdeni, nem fér össze a lényemmel, de nem kenyérrel dobnék vissza, tehát szerintem hagyjuk a verekedés témát, mert ijedős sem vagyok, elég nagy is vagyok, és még mindig rendszeresen sportolok.
    Ennek ellenére a fizikai megoldásnak nem vagyok híve, számomra alantas és értelmetlen.

  • Orsós (Llanfairnak)
    „OK értem, de ha nehagyj Isten Te liberálisan lehülyézel és én liberálisan visszahülyézlek, akkor ki fedezi a korházi költségeidet?”

    Orsós, én hiszek magának. Végülis ereje van sok marhának, csak esze nincs. 🙂

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér, igazad van, ezt benéztem, mert úgy láttam, Almási Almának írtad a kórházbajuttató kommentet. Elnézést a feltételezésért, hogy nőket is hajlandó lennél kórházba juttatni.
    A munkásszármazással az ég egy világon semmi bajom, a barátaim többsége is melós. Éppen az sem lep meg, hogy a munkások többsége a Jobbikban landolt. Az lep meg, hogy nem látjátok kik és milyen céllal nyüzsögnek ott. Én speciel elolvastam a Jobbik programját választás előtt de az átnevelő táborok létesítésénél letettem. Az ország megint kapott próbatételt és újra el fog rajta bukni, a zázriveczeknek, ál-toroczkai tóthoknak, listázni akaró sneidereknek (mennyi szép igaz magyar név!) a péniszpumpás szávay és a többi Igaz Magyar rémuralma következtében.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 február 21
    12:20 du.
    Úgy látom szelektiv a humoréréked, mert amikor Te tréfálkozol valakivel, akkor elvárod hogy, betegre röhögje magát, de amikor arra hasonló kaliberü revansot kapsz, akkor mindenféle elmarasztaló jelző kiséretében halálosan megsértődsz, ami beteges fesőbbrendűségi koplexusról és önkontroll hiányáról árulkodhat szakértőknek, azon kívül a gúny és a hangulatjel fogalmát is elég érdekesen értelmezed. Ami az általad vélt agressiv hajlamomat illeti így kétszemközt elárulom Neked hogy, utoljára tiz éves koromban verekedtem, pedig már elmúltam 66! Sokkal jobban szeretem az ellenfelemet szájkaratével meggyőzni, pedig én is sportoltam, de ez sokkal kényelmesebb és emberibb, mint ruhát porolni és vért lemosni,azon kívül az agyat is sekenti, ezáltal az öregedést is későbbre teszi. Ha figyelmesebben olvastad volna el a válaszomat, akkor észre vehetted volna hogy, a „ne hagyj Isten”(ami helyesen ne adj’ Isten!) feltételes módba helyezi a mondatot, amit Te szándékosan figyelmen kívül hagytál a smiley-val együtt! OK, ha Te ilyen érzékeny vagy, akkor többet ne értekezzünk!

  • Orsós Elemėr Sajnalom, ha felreertheto voltam, nem sertodtem, es nem vettem komolyan. De ha mar irtam, leirtam velemenyemet a fizikai eroszakrol. Szerencsesebb lett volna ket kommentben. Messze allt tolem, hogy megbantsalak. De macso beszolasra macso valasz illik, nem? 🙂

  • Orsós Elemėr Utánaolvastam. Egyértelműen ott a jelzés, hogy viccnek szántam.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 február 22
    2:33 de.
    OK, remélem szent a béke, legalább mi macsók fogjunk össze, ám, azt azért hagyd meg nekem, hadd ne egyezzen mindenben tökéletesen a véleményünk, mert szeretek kötekedni amíg logikusan meg nem győznek! 🙂 🙂 🙂

  • Orsós Elemér Nagyon unalmas lenne, ha mindenben egyetértenénk, de szerintem nem is áll fenn ennek a veszélye. 🙂