Vallomások — Kegyetlenség a magyar határon

2017 február 24 10:23 de.206 hozzászólás

Minden államnak joga és kötelessége van megvédenie saját határait. De ami Magyarország déli határain történik, az nem határvédelem, hanem sokkal inkább szadista kegyetlenkedés migránsok ellen. A MIGSZOL nevű civil csoport (Migrant Solidarity Group of Hungary) gyűjtötte össze a migránsok és menekültek vallomásait a magyar hatóságok embertelenségéről.

*

Romare Beardon

Illusztráció: Romare Beardon

I.

Egy januári éjszakán próbáltam meg átlépni a magyar határon. Eredetileg 48 emberrel együtt indultam el, de kilencen megijedtek, mielőtt a kerítéshez értünk volna, úgyhogy ők úgy döntöttek, hogy inkább visszamennek. Nekünk, többieknek sikerült átjutnunk a magyar oldalra.

​Az erdőben nagyjából 15 kilométert tettünk meg a határtól észak felé, amikor autók hangját hallottuk és elbújtunk. Négy rendőrautó érkezett, nagyjából 15 rendőrrel, képzett kutyákkal, hőérzékelőkkel és kézifegyverekkel. Megláttak minket a fényben. Összetereltek minket, majd ránk eresztették a kutyákat.

A rendőrök ezután, anélkül, hogy bármit is kérdeztek volna tőlünk, rugdosni és verni kezdtek minket. Aztán mindannyiunkat átkutattak, átnézték a zsebeinket és hátizsákjainkat. Ha pénzt vagy okostelefont találtak, megsemmisítették. A pénzt a szemünk előtt tépték szét, a telefonokat a földhöz vágták. Az összes telefonból kivették az akkumulátorokat és a SIM-kártyákat, és egyenként megsemmisítették őket.

Aztán elvették tőlünk az összes meleg ruhát – kabátot, kesztyűt, sapkát, sálat, cipőt és zoknit – csak egy vékony felső és nadrág maradt rajtunk. Akin több nadrág volt, azzal levetették azt is.

​Eközben megjelent egy újabb rendőrautó. Az újonnan érkezett rendőrök csatlakoztak a már ott lévőkhöz. Az egyik barátomat annyira megütötték egy bottal, hogy felszakadt a fejbőre. Aztán utasítottak minket, hogy üljünk le egy sorba úgy, hogy a lábainkat szétterpesztjük, a kezeinket a térdünkre tesszük és lehajtjuk a fejünket, majd a táskáinkban talált vizet a fejünkre és ruhánkra öntötték.

Ezután ráparancsoltak egy férfira, hogy álljon fel és tegye a kezeit a háta mögé. Az egyik rendőr megragadta a gallérjánál fogva, a földre lökte, és fegyvert szorított a fejéhez. A férfi sírni kezdett és kegyelemért könyörgött, ekkor a rendőr elvette a fegyvert, egy másik társa viszont rálépett a nyakára és leszorította, a többiek pedig rugdosni kezdték.

Ezután ismét ránk uszították a kutyákat. Megpróbáltunk hátrálva menekülni a kutyák elől, de a rendőrök utunkat állták és visszarugdostak minket a kutyák felé. Ez többször is megismétlődött. Néhány rendőr mindezt a kocsiban ülve, teázgatva és röhögve nézte végig.

Amikor elunták a “játékot”, a rendőrök autókba ültettek minket, és visszavittek a szerb határhoz. A légkondit maximumra állították, hogy minél hidegebb legyen. Miután visszaértünk a határhoz, arra kényszerítettek minket, hogy felolvassunk egy urdu nyelven írt nyilakozatot – volt pastu és fárszi változat is -, amely szerint illegálisan léptük át a határt, és nem tapasztaltunk semmiféle szóbeli vagy fizikai erőszakot a magyar hatóságok részéről. Aki nem olvasott elég hangosan, arra rákiabáltak és megfenyegették. A felolvasás alatt a rendőrök videóra vettek minket.

Reggel 8 körül visszatoloncoltak minket a szerb oldalra. A szerbek visszavettek minket és utasítottak, hogy menjünk Horgosra, de mi tudtuk, hogy nincs ott semmiféle szállás, leszámítva a tranzitzónánál lévő nem hivatalos tábort. Közülünk csak néhányan kapták vissza a vizes cipőjüket és zoknijukat, mi, többiek a maradék ruháinkat tekertük a lábunk köré, így indultunk visszafelé.

A hőmérséklet egész idő alatt körülbelül -7 fok volt és havazott.

**

II.

Egy 40 fős csoport tagjaként léptem át a magyar határt. Többen átfutottak a határon és elszaladtak. 14 ember velem együtt hátramaradt, és a rendőrök elfogtak minket. 6 vagy 7 rendőrautóval voltak, mindegyikben 2 vagy 4 rendőr ült. 2 kutya is volt velük. Először könnygázt fújtak a szemünkbe. Aztán engem és még 3 embert arra kényszerítettek, hogy vegyük le a cipőnket, és álljunk a hóba. Közben rendőrbotokkal ütöttek és rugdostak minket. A rendőrök sötétkék egyenruhában voltak. Kivéve ketten, akik másfajta ruhában voltak, valamiféle katonai nadrágjuk volt. Nem tudom elmondani, pontosan hogy néztek ki. Nem engedték, hogy az arcukra nézzünk, amikor megpróbáltunk rájuk nézni, megütöttek és azt mondták: “hajtsd le a fejed!” (“put your head down!”) Az egyikük magas és vékony volt, és körülbelül egy inch hosszú szakálla és bajsza volt. Ő vert minket a legdurvábban. Egy másik ember idősebb és kövér volt, és volt egy kutyája. Azt mondták nekünk, hogy tartsuk fel a kezünket. Ha leengedtük a kezünket, megütöttek. A hóban álltunk, és elvették a sapkánkat.

​Aztán egy rendőrségi kisteherautóhoz vittek minket. 6 vagy 7 kocsival voltak, de egybe zsúfoltak be mindannyiunkat. Mikor a határ felé hajtottunk, két másik autó elkísért minket. A határnál ki kellett szállnunk a kocsiból és sorba állítottak minket. Aztán ránk eresztették a kutyákat. Lefotóztak és lefilmeztek minket. A cipőnket és az arcunkat is vették. Felolvastattak velünk egy szöveget, amiben az állt, hogy legálisan kell átlépnünk a határt. Én nem tudok olvasni, de a barátom felolvasta.

**

III.

Körülbelül egy hete léptem át a magyar határt, éjfél körül. 30-35-en lehettünk, volt velünk 4-5 kiskorú és 10-15 korombeli vagy idősebb ember is. Első próbálkozásra átjutottunk, és utána még körülbelül 2 órát sétálhattunk. Ekkor megjelent a fejünk fölött egy helikopter világító lámpával, és észrevettek minket. Körülbelül 40 rendőr volt a közelben, köztük nők is. Megpróbáltunk elbújni néhány almafa közé, de megtaláltak. Nem mondtak semmit, csak elkezdtek ütni és rugdosni, anélkül, hogy bármit is kérdeztek volna. Körülbelül fél órán keresztül csak vertek minket. Néha fekete rendőrbotokkal ütöttek, néha rúgtak. Engem hasba rúgtak. Volt köztük egy magas ember, ő ütött minket a legdurvábban. Volt velük 3 vagy 4 kutya is, akiket arra használtak, hogy megijesszenek minket – hol ránk eresztették, hol visszahúzták őket. Arra kényszerítettek minket, hogy levegyük a ruháinkat, és mindenünket átkutatták. A táskáinkból kirugdosták a holminkat. Amikor megpróbáltuk visszavenni a ruháinkat, megrugdostak. Annyira féltünk, hogy inkább otthagytuk a dolgainkat a földön. Aztán egy kisteherautóhoz vittek minket, és a vállunkat és a hátunkat bottal ütlegelve kényszerítettek minket, hogy beszálljunk. Aztán a határra vittek és egyenként megfogtak és kihúztak minket a kocsiból. Közben továbbra is ütöttek és pofoztak minket. Aztán sorba állítottak a határnál és mindannyiunk arcát lefényképezték. 4 vagy 5 embert arra kényszerítettek, hogy olvassanak fel egy szöveget egy papírról, de én nem voltam köztük. A papíron olyasmi volt, hogy “illegálisan léptél be, miért léptél be illegálisan?” Aztán kinyitották a kaput és átrugdostak, vagy átlökdöstek minket a fejünknél fogva. Megérkezett egy szerb rendőrautó.

​Volt már, hogy megkérdezték, hogy megvertek-e a magyarok, de most nem kérdeztek semmit. A horgosi táborba mentünk. Senki nem kérdezett tőlünk semmit. Senki nem kérdezte meg, hogy jól vagyunk-e, vagy hogy megvertek-e minket. Úgy, ahogy voltunk, szakadt ruhában, a szabad ég alatt aludtunk. Attól a pillanattól kezdve, hogy elfogtak, addig a pillanatig, amíg visszatoloncoltak, folyamatosan vertek minket. Napkeltekor értünk vissza Szerbiába. Nem hazudtam neked és nem túloztam el semmit. Fiatal gyerekeket ütöttek meg, fiatal gyerekeket ütöttek meg annyira, hogy sírtak. Ez az igazság. Imádkozunk, hogy Isten mentsen meg minket ebből a bajból. Idejöttünk, és az életünk rosszabb itt, mint otthon volt. Itt még a kutyáknak is jobb dolga van. Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer így fognak bánni velünk, hogy valaki valaha is ilyen rosszul fog bánni velünk. A kicsi gyerekeinket hagytunk otthon a lehetőségért, hogy az életük egyszer majd jobb legyen, de ehelyett csak a mi életünk lett rosszabb. Hogy is mondhatnám el neked…? Hová mehetnénk? Nem mehetünk tovább, de nem mehetünk vissza sem. Szörnyű helyzetben vagyunk. Senki nem ért meg minket. Senki nem beszéli a nyelvünket.

MIGSZOL

206 hozzászólás

 • A második rész elolvasásához nem volt gusztusom!
  Rágalom az egész!
  Mindig így szokott lenni azok részéről akiknek nem sikerült az akciójuk.Megrágalmazni a hatóságot,lehet , hogy le is lőtték őket–de feltámadtak,mert hitük segitette őket.Civil kurázsi szervezet segíti őket-előre megfontolt szándékkal.
  Járassuk le Magyarországot még jobban,előre ujságírók,előre.Hajrá ujságirók! Hajrá “civil” szervezetek.
  Horn elvtárs azt mondaná : na és!

 • A momentumos fiuknak kellene ott délen mielőbb közbelépni. Kezdjék ott a 45 napos vidék-járást !

 • Menjen vissza Szerbiába, ha ott jobb!

 • Piszkos hazugság és rágalom a cikk!
  Először is a határtól nem 15 km-re vannak a rendőrök,határvédők,hanem ott mindjárt a kerítés innenső oldalán,persze olyan is van,hogy átszöknek és csak később veszik észre őket (még jó,hogy megállítják).tehát nem kell kilométereket gyalogolniuk a migránsoknak…Igazolni kell magukat és vagy menekülttáborba viszik őket,vagy rögtön visszaküldik(igenis lehet!)
  Aztán senkit nem ütnek-vernek ok nélkül…kutyákat sem eresztenek rájuk(kivéve ha valaki nem igazolja magát és futni kezd,de ugye akkor is csak legfeljebb megállítja a kutya őket,mert ugye nem vérebek…!

  aki nem hajlandó táborba menni azt visszaküldik,joggal!
  Amúgy a rendőrök nem veszik el a holmijukat,akár maradhatnak akár nem….!

  Tóth Péter már megint egy eszement uszító “álcivil” MIGSZTOL…”távirányított”…csoport próbál rémhíreket terjeszteni ,amit az emberek nem vesznek be!

 • Egyébként épp a mostani hírekben mutatták,hogy a “szegény kultúrált”migránsok,akiket természetesen nem engedtek át,a Vajdaságban törtek zúztak,épületeket rongáltak meg,szemétdombot csináltak,helyi lakosok félve és felháborodva nyilatkoztak……
  Tündéri bizalomgerjesztő “menekülteket” mutattak!!!!

  Na ez tény,nem alaptalan rémhír!!!!

 • Ezek a magyar rendőrök köztörvényes szadista vadállatok. De azt is tudni kell, hogy pont ezt a tempót szereti a polgári keresztény Magyarország. Ilyet csak egy söpredék nemzet csinál.

 • Christopher Adam

  Boda Marcsi,

  Éppen tegnap listáztuk, hogy a népszavazás kapcsán össze-vissza hivatkozott hírekre, amelyek valójában álhírek voltak, és ezek alapján vont inakkurátus konkluziókat, mely konklúziók gyakrán ellentmondásosak voltak. Erre fel 24 órával később egy másik témában ezt írja: “Na ez tény, nem alaptalan rémhír!!!!”

  Komolyan döbbenetes ez a magabiztosság.

 • Hát Christopher, ne is haragudj, a magyar államellenes cikkek ezen a lapon, egyre nővekednek!
  Amit én tapasztalok az olvasottak alapján, a beírók többsége, nem mai magyarországi lakós, hanem kűlföldről agitál.
  Mivel Te is, én is külföldön élünk békében, nem értem ennek mi az értelme?
  Lehet, hogy lemaradtam, de itt mi nem tudjuk megitélni az igazi helyzetet, mások véleményéből.
  Otthon kéne élni néhány évet és megtapasztalni az igazi eredményeket éppen úgy, mint a hibákat!

 • Mellesleg, a magyar határt én is illegálisan léptem át , igaz hogy nem a mai napokban, hanem 60 éve.
  Nekem csak pozitív véleményem van a magyar határőrökről!

 • Minden éremnek két oldala van.

  Alapból ott kezdődik a kegyetlen és az országunk megítélése szempontjából nagyon rossz ízű történetfolyam, hogy a kormány, a hatalom egy szikrányi empátia és tolerancia nélkül állt és áll hozzá a menekültekkel kapcsolatos minden történéshez.
  Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy hazájukat elvesztő, elhagyni kényszerülő, háborús veszély vagy háború elől menekülő emberekről van szó.

  Igen, a különböző hatóságok, a határvédők, a rendőrök (tisztelet a kivételnek, mert kivételek mindenütt vannak) embertelenül bánnak velük és embertelen körülmények között tartják őket. Ez szégyen, nagyon nagy szégyen.

  Az érem másik oldala, hogy ekkora létszámú embertömegben akadhatnak, de nagyon elenyésző kisebbséget képeznek a renitens emberek, az esetleges terroristák, vagy bűnözésre hajlamos emberek. Ez is tény, de az is tény, hogy egy nagy számú embercsoportot nem lehet megítélni a kis számú negatív szereplő viselkedése vagy bűnei alapján. Nem lehet általánosítani.

 • Hamis vélelem kertrendszerbe értelmezetten a korrekt esemény leírások is hamis eredményt adnak.
  Határozott célok beteljesítésére a legaljasabb eszközöket is felhasználó ÁTTELEPÍTÉS folyik.
  Könnyű kitalálni, h ezen belül a riogató média produkcióknak és az embertelen hatósági kegyetlenkedéseknek milyen céljai lehetnek.
  Érdemes azt is észrevenni, h a más hittel élők tömeges betelepítését a vezérkar vendégmunkás fedőakcióval már a múlt század közepén elkezdte.
  A más hittel élők jól azonosíthatók az apokalipszis lovasaival is.

 • Ne hidd, hogy neked jobb lesz. Majd, amikor szarrá verve hazamész azt mondja a szomszédod, a szomszédodnak: Megérdemelte, miért kereste a bajt.

 • Nekem az a “valóban igaz vád” tetszett, amikor a kegyetlen rendőr a -7 fokban még direkt bekapcsolta a légkondit is.
  Az autók klímája általában +5 és +7 fok feletti értékekre vannak gyárilag beállítva, ez alatt a szerkezet nem is hűt.
  Azt mondjuk még mindig nem értem, ezeket ki üldözi Szerbiában? Meg Montenegróban? Meg Bulgáriában? Meg Görögországban? Meg Törökországban? Ugyanis ezen országokon vonulnak végig tízezrével, “az életüket féltve”, hogy megérkezzenek az élősködésre legalkalmasabb Németországba.
  Ezt a Migszol nevű Soros-csoportocskát pedig naponta többször mutogatnám a tv-ben, ahogy napi teendőjüket végzik. Hátha úgy kiderülne, kik is ezek.

 • Kedves Gerti, a fogalmakat érdemes nem keverni. Menekült már nem lehet az, aki biztonságos országból érkezik hozzánk, főleg öt ilyen országon keresztül. Azokat már migránsnak nevezzük. Ők gazdag országokat keresnek, ahol követelik, hogy a helyiek felhalmozott vagyonát velük is osszák meg. Ez nálunk nehéz eset lenne, mert csak adósságunk van. Erre mondta sorosgyuri bácsi, hogy el tudná intézni, hogy erre kapjunk egy komolyabb kölcsönt.
  Ugye, Gerti ezt te sem szeretnéd.

 • Kanadából nézve, igen nehéz igazságot állitani.
  Most a liberális kanadai kormány minden menekültet beenged ide, aki akar jönni.
  A hírek alapján, valóban sok gyilkosság történik különböző országokban. Pl. A keresztényeket gyilkolják a szíriaiak, az iraqiak stb. Természetesen, nem csak keresztények akarnak jönni, hanem azok is , akik jobb körülmények között akarnak élni. Ki tudja meghatározni, ki az igazi “menekült”?
  Senki.
  Ez van az európai megszállással is, amit valóban szinte megszállt egy tömeg.

 • Hollósy Gerti
  2017 február 24
  12:51 du.
  Éppen erről is vannak szövegek a TV-ben. Sokan, a mexikoi bűnőzők közűl ment át az USA-ba, hogy kiérdemelt büntetését megussza! Erről kiabál ma Trump is.

 • Hollósy Gerti

  charlie, úgy kezdtem, hogy alapból, azaz kezdetektől, amikor megindultak, ahonnan elindultak, onnan mindenképpen menekültek, részemről ez nem változik, több országon keresztül sem…

  a tolerancia és az empátia nemzetközi fogalmak…

  én nem félek attól, hogy a javaimat menekültekkel kell megosztanom, mert ez nem így működik…pontosan azért foglalkoznak a kérdéssel egész Európában, hogy ne történjen, a megoldást igyekeznek kitalálni…kétségtelenül nagyon nehéz helyzet…

  több olyan korszaka volt már a múltnak, amikor menekültek jöttek az országba…

  az akkori hatalom gondoskodott a békés és emberi elhelyezésükről…szálláshelyeket építettek nekik, kolóniákban éltek egymás között, dolgozhattak, majd később szép lassan asszimilálódtak, később még egy külön városuk is volt…és ez nem az egyetlen példa

  ezt valószínűleg te is tudod, charlie…

 • C.Á!

  Na nem kellene ennyire erőlködni,én eddig is és most is tényekre
  tapasztalatokra hivatkoztam,a “rémhír” terjesztése nem az én kategóriám….továbbra is fenntartom a véleményem,nem úgy mint a jellemtelen baloldali politikusok,akik cserbenhagyták az országot,csupán a tehetetlen gyűlölködésük miatt másfél éve még megszavazták az olimpiát,ami bizony miattuk hiúsult meg!!!!
  na sem ők,sem maga,sem ez a fórum nem lehet büszke magára,főleg ha van némi önkritikája!
  Én nem vagyok Fidesz tag,csak becsületes hazaszerető magyar de nem vagyok “internacionalista”,hazaáruló,nemzetellenes baloldali söpredék sem!
  Érdekes “szocdem” múltkori alpári,bunkó sértegetésén nem akadt ki,nem moderálta,nem kifogásolta….Már az internetes neve is alátámasztja,hogy hova tartozik,kiket képvisel,ez nem csak őt,de a többi szocdemet,meg talán….a fórumot is minősíti!
  Saját magukat minősítik,vegye már észre!

 • Boda Marcsi–

  Ne hazudjál! A Facebook profilod alapján kiderül, hogy Te egy megrögzött fideszes vagy. Ott szerepelnek a fideszes propaganda anyagok és a gagyi párt illusztrációk az albumodban.

  Ha nagyon szép és jó akarok lenni, akkor most csak annyit mondok rólad, hogy Te egy rosszindulatú, megkeseredett vénasszony vagy.

  Ekkora sötét banyát még nem hordott ez a siralmas nemzet a hátán.

 • Hollósy Gerti
  2017 február 24
  12:51 du.
  Kedves Gerti ! Azt hiszem fátyolon keresztül ilyen szépek a dolgok ahogy Ön látja.Közelben kellene az ilyet megpróbálni,látni–a véleménye megváltozna!
  Önhöz nem jutnak el azok a hírek melyekben egész Európa szerte a bevándoroltak miket művelnek,milyen atrocitásokat követnek el,nem akarják az adott társadalmat elfogadni.stb.stb.Nem akarja ezeket észre venni,nem akarja elhinni,nem akarja megérteni mekkora probléma lesz ezekből 20-50 év múlva!.A megoldás : közelébe kell menni — megtapasztalni!
  Fejkendős asszonyok ,lányok tüntetnek Ausztriában ,hamarosan kisebbségbe kerülnek az adott országok és még sok mindent el kellene mondani e dologról,de ezen oldalak ahhoz nem elegendőek.
  Sajnálom,hogy megzavartam lelki nyugalmát.
  Üdvözlettel.

 • szocdem
  2017 február 24
  12:14 du.
  Ön melyik nemzethez tartozik???

 • Boda Marcsi
  2017 február 24
  2:07 du.

  Hogy hiúsult meg a baloldal miatt az Olimpia, amikor épp a kormány nem hajlandó még a népszavazás intézménye elé állni sem?? Pedig Orbán Viktor miniszterelnök úr alig három hete még azt zagyválta, hogy ha úgy lesz, akkor döntsön hát a nép! Most meg visszavonják az egész pályázatot? Mit beszél megint összevissza [email protected]$zságokat Marcsa?

  Másrészt inkább adjon hálát, hogy csak az előkészületekre költött 40 milliárddal csapolták le a magyar embereket, és nem sok ezer milliárddal -ha véletlenül megkaptuk volna a rendezési jogot.

 • Hollósy Gerti
  2017 február 24
  2:04 du.
  Kedves Gerti ! Ön egy álom világban él.A mai történések már nem ezekről szólnak.Ezeket meg kellene látni.Ha nem veszi észre akkor örökké ilyen lesz a véleménye.

 • Amúgy vegye már észre magát ez a fórum a saját érdekében(bár nem
  nincs nagy szerepe az itthoni helyzet alakulásában…)persze ne értékelje túl magát….vadul és elfogultan védi a baloldalt..de minek?
  A jelenlegi ellenzék saját magának köszönheti a mostani “helyezését”megítélését,bár vannak olyan baloldali politikusok
  (pechjükre kevesen!!!)akik az ország érdekeit próbálják képviselni és baloldali jellemtelen törpepártokat elítélik!(akkor is,ha sok ellentét van köztük meg a kormány között)de nem a hatalomvágy hajtja őket,ilyen pld. Botka L. és még kevesen…meg jó pár “rang” nélküli normális baloldali ismerősöm!

 • Kedves Gerti “…majd később szép lassan asszimilálódtak,” hát ez végképp nem igaz a mostani migránsokra, nincs európai ország, amely sikereket érne el. Még az ötmillió elvilágiasodott, sokadik generációs németországi török is Erdogánt tartja vezetőjének, nem Merkelt.
  De ha tudsz bevándorolt muszlim tömegeknél tapasztalt pozitív példát, azt szívesen venném.

 • Chris, jelezném, hogy a “szocdem” – féle minőséget a moderálási feltételek és remélem az ízlésvilágod is tiltják.

 • Bunkó szocdem!

  Semmi közöd,hogy ki és milyen levelet értesítést küld nekem!!!
  Sokan mások is küldenek!Amúgy valóban jobboldali beállítottságú vagyok ha a nagy eszeddel…még nem vetted volna észre?!!!
  Azzal szimpatizálok akivel akarok,világos?
  Te meg gondolom Szigetvári-Gyurcsány “rokon” vagy…..de ki nem tojja le….
  Felesleges nyomoznod -ÁVH-s voltál?vagy csak utód?-nem lehettél az, mert akkor nem vénasszonyoznál…..
  Egy buta,bunkó,surmó paraszt vagy de ezen a fórumon nagy karriert futhatsz be……
  Na nem tagadtad meg magad,de ne hidd,hogy számítasz!

 • Ja és nem vagyok keseredett,jót derülök rajtad…..kapd be a bogyódat!

 • Hollósy Gerti

  Kedves tóth péter, egyáltalán nem zavarta meg a lelki nyugalmamat, teljesen tisztában vagyok azzal, amiket leír, mégis úgy gondolom, hogy nem lehet általánosítani, továbbá úgy gondolom, hogy lesz valamilyen megoldás arra, hogy ne legyen úgy 20-50 év múlva, ahogy Ön látja.

  Azt gondolom, hogy ott helyben kéne segíteni, hathatósan, ahol a bajok elkezdődtek, persze azoknak a viszályoknak, durva gyilkos háborúknak a rendezéséhez biztos évtizedek kellenek, a segítséghez meg mindenképpen, pont mint bármi máshoz, összefogás, ehhez nyilván világméretű.

 • charlie!

  Tévedsz a szocdem féle alakok a “krémjei” a fórumnak,fényes jövő áll előttük!…..

 • Na megszólalt a másik fanatikus észlény,HunCanada!
  Nem a Fidesz,hanem a Kúria állította le a népszavazást,ami valószínűleg az IGEN-nel zárult volna.
  Aztán ugye csak egy töredékét számolták meg a Momentum szavazat gyüjtésének…(kb.3 %)
  A baloldal meghazudtolta önmagát,régen kiállt az olimpia mellett,amit most visszavont(nagy jellem..)
  Lett volna pénz rá a jelenlegi gazdasági helyzetben + a NOB 1 milliárdos támogatása!
  Egy ilyen álságos baloldal mellett (A NOB-hoz is eljutott a hír)
  nem lett volna a nyerésre esély,ezért vonják(még nem tették meg) vonták vissza a pályázást,a megaláztatást elkerülvén!
  Mindezt bővebben és többször is leírtam,akinek van esze,memóriája és tud olvasni,az már felfoghatta…..

 • Gerti ez a jó megoldás: “Azt gondolom, hogy ott helyben kéne segíteni, hathatósan, ahol a bajok elkezdődtek…”
  Az átkosban kommunista szombatokat dolgoztunk le a vietnami nép megsegítésére. Valami hasonlót én is támogatnék manapság.

 • Azt hiszem, itt az ideje, hogy az interneten kerengő hamis vagy valódi hírektől és sulykolásoktól eltekintve leszögezzünk valamit.

  Itt Európában – és Észak-Amerikában is – kialakult egy kultúra, amelynek az alapjait Krisztus tanításai képezik. (Nincs jelentősége, hogy én ateista vagyok, tény, hogy a krisztusi eszmék valahol valamikor megszülettek, és az európai humanizmusba torkollottak.)

  Ebben a mi kultúránkban a kínzás, az embertelen bánásmód még többszörös rablógyilkosok vagy kéjgyilkosok ellen sem alkalmazhatók.

  Vagyis az átlagembernek és az átlagértelmiségnek minden embertelenség, jogtiprás ellen tiltakoznia KELL, mert ez lelkiismereti kérdés. Hogy aztán a politikus kénytelenségből embertelen döntést hoz – mondjuk az ország érdekében – az a politikus felelőssége, és legkésőbb az utókor számon is kéri rajta.

  Vagyis: te, meg én, meg a többi nempolitikus az én felfogásom szerint csakis az embertelenség és jogtalanság ELLEN emelhet szót. Majd Merkel, Orbán, meg a többi politikus a saját felelősségük tudatában és az ország (Európa) érdekében hoznak döntést, amit majd számon is fogunk kérni rajtuk a jövőben.

 • Azt a hozzáállást, hogy egy kegyetlen politikus döntést mentegetünk pláne támogatunk, aztán néhány év múlva mossuk kezeinket, – hiszen voltaképpen nem mi döntöttünk, mi csak ártatlanul pofáztunk – nagyon inkorrektnek tartom. Pontosan ezt csináltuk – mi, mint nép – a holokauszt idején is, és minden más esetben. A politikus persze igényli a támogatást, hiszen akkor a felelősséget a népre háríthatja, és ezért mindenféle propagandatrükköt be is vet. De jó lenne, ha ezzel szemben észnél lennénk.

 • Természetesen elvárom, hogy a politikus ne válasszon kegyetlen megoldást kényelemből (ahogy Miviktorunk teszi), de viszont azt is elvárom, hogy ha szükséges, VÁLLALJA FEL az ország érdekében. Azért politikus, azért választottam meg. Ez az ő kockázata, cserébe a hatalommámorért, anyagi lehetőségekért, fontosságtudatért…

  Véleményem szerint a politikusnak nem azt kell tennie, amit a nép, vagy a többség követel (mert ők nincsenek az információk teljes birtokában), hanem azt, ami a választók érdeke. A választók pedig a politikusok múltbeli tettei, helyesnek bizonyult döntései alapján választanak (esetleg megelőlegezik a bizalmat, ha új politikusról van szó.)

 • Mint mondtam, nem vagyok hajlandó a “migránsokat” egyenként, különböző feltételek szerint szortírozni, és megmondani, melyikkel mi legyen. Ez a politikusok, illetve a törvények alapján a hivatalnokok dolga, se nekem, se neked, se más “népfiának” nincs konkrét rálátása a lehetőségekre. Engem az az egy dolog érdekel, hogy a megoldás erkölcsös és humánus legyen. EZT KÖVETELEM. De elismerem, hogy esetleg ez nem lehetséges, viszont az ellenkező megoldásért a politikusnak van felelőssége! Nem állok be kutyaként üvölteni, hogy “HAZATOLONCOLNI, ha pusztul, pusztuljon!” Ebben ugyanis ÉN nem támogatom a politikust, még ha magam választottam, akkor sem, és még ha nincs más megoldás, akkor sem… Ha politikus vagy, és muszáj gyilkolnod, hát akkor így jártál… Ez ellen legfeljebb egy politikus érvelhet (meghallgatom, persze), de nem egy másik “népfia”. Még túlbuzgóságból, vagy ésszerűségből sem.

  Vagyis: Ha kegyetlen megoldás születik, azt NE AZ ÉN NEVEMBEN hozzák meg, elégedetten hátradőlve – én meg az eljövendő 100 évben mélységesen szégyellhetem magam – ahogy a holokauszt során történt.

  MEGMONDTAM UFF!!!

 • Ezt a kis “szösszenetemet” a Face-n is közzétettem. Kavartam is vele egy nagy vitát.

  Csak Karinthyt tudom idézni: “inkább egyenek meg a férgek, mint hogy a férget megegyem…”

 • Visszatérve a cikkhez: minden normális országban felelősségre vonják az ilyen embertelen cselekedeteket elkövető rendőröket, amennyiben tettük bebizonyosodik. Minimum vizsgálatot kéne indítani!

  Komolyan mondom–ha ez lett Magyarországból, minek sírunk Trianon miatt?? Ennek az országnak így semmi értelme.

 • Hollósy Gerti

  charlie, természetesen tudok pozitív példát, de az régi, mint ahogy a mostani migránsoktól sem várhatsz pár hónap után asszimilálódást, az egy hosszú folyamat és ellenséges közegben még nehezebb is…

  nem vitatom, hogy mindenkinek a gondolataiban van igsazság is, egyetlen dolog zavar csak, de ez sem gond, hogy pl. az enyémben a vitapartner, most pl. Te nem találod a pozitívumot…

  empátia, tolerancia nélkül nincs semmi, nem megy semmi, az mindenhez kell és nem lehet általánosítani…

  (pl. ha vannak a menekültek között rendbontók és terroristák, attól még nem mondhatjuk azt, hogy az egész tömeg az, nem általánosíthatunk)

 • Hollósy Gerti

  Kedves Figyelő,

  “Hollósy Gerti
  2017 február 24
  12:51 du.
  Éppen erről is vannak szövegek a TV-ben. Sokan, a mexikoi bűnőzők közűl ment át az USA-ba, hogy kiérdemelt büntetését megussza! Erről kiabál ma Trump is.”

  erre Neked is csak azt tudom mondani, hogy ha szöknek át mexikói bűnözők az USA-ba, azért nem az összes mexikói a hibás, és nem rossz ember minden mexikói, tán ott is elutasítás helyett esetleg megoldás kéne…

 • Hollósy Gerti

  tóth péter, nyugi, nem élek álomvilágban, pontosan észreveszek mindent, csak nem hiszem azt, hogy minden ember egyformán rossz, csak azért, mert más, mint mi és hiszek abban, hogy kell lenni megoldásnak, de természetesen tetszés szerint gondolhat rólam, amit akar…

 • charlie
  2017 február 24
  2:24 du.
  Hogy mersz ilyen badarságot papirra vetni:
  “Kedves Gerti “…majd később szép lassan asszimilálódtak,” hát ez végképp nem igaz a mostani migránsokra, nincs európai ország, amely sikereket érne el.”

  Merkelisztánban a félmillió friss munkavállalóból MÁR! ötvenen keményen dolgoznak a többi meg dühöng a munkanélküli hivatalok lassúsága miatt!

 • Seres Róbert, empátiát, humanizmust kérnek számon sokan rajtunk. Én úgy érzem bennem megvan, például nagyon együttérzek azzal a vajdasági, egyedül élő asszonnyal, aki a tv-riport szerint magányos házán befalaztatta az ablakokat az elvonuló migránsoktól való félelmében, és három kutyával alszik együtt éjszakánként, azok védelmében bízva. A kertjében most már napi rendszerességgel vernek tanyát bangladesiek és pakisztániak.

 • HunCanada
  2017 február 24
  2:21 du.
  Milyen kibaszott kifordított érveléssel akarod itt a hülyeségedet reklámozni? A Momentum Mozgalom kifejezetten és egyértelműen az Olimpia megakadályozására alakult, megjegyzem helyesen, mint ahogy a kampányuk szlogenje is “Nolimpia” (rövidítés nélkül: No Olimpia) tanusítja! Az hogy a baloldal melléjük állt, már csak hab a tortán, most hogy sikerre vitték ügyüket, mert ez volt a céljuk, szerinted miért kell egy egyértelműen eldöntött tényt még felesleges pénzkidobással is megerősíteni? Miért nem a kendermagos ficsúr haverod baromságaival foglalkozol, aki megint megajándékozott benneteket 40000 békeharcossal?

 • charlie
  2017 február 24
  4:37 du.
  Ha nincsenek csinos kecskék a környéken én még a kutyáit is féltem a liliomtipróktól!

 • Hollósy Gerti
  2017 február 24
  3:49 du.

  Ebben igazad is van Gerti, de sajnos senkire sincs írva, hogy jóemebr vagy bűnőző-!
  Sajnos, a mi miniszterelnökünk is így látja.Majd ő is rájön, ha baj lesz, hogy tévedett!

 • Bennem is együttérzés van a menekűltek iránt, mert egyszer én is az voltam.
  Viszont, kicsit más volt a komcsi diktatura elől menekülni, mint a megérdemelt börtönbüntetéstől.

 • Na lassuk akkor hogy vedik mashol a hatarokat, kedves MIGSZOL:

  Izrael Palesztin hatar:
  https://www.youtube.com/watch?v=k_jZO4dD3oE

  USA – Mexico hatar
  https://www.youtube.com/watch?v=oa2LjgL40KE
  https://www.youtube.com/watch?v=arb_YCZgra8

  Ja hogy nekik szabad, ertem.

  Pedig mexikoiak nem akarnak dzsihadot, sariat, mecsetet, sot aki volt Kaliforniaban es latta milyen korulmenyek kozott dolgoznak 8-10 orat a foldeken . Kanadaban is sokan dolgoznak a termofoldeken.
  Es akkor tenyek:
  Az Usa megkavarta a szart kozelkeleten, es eszakafrikaban.
  Olyan helyeken ahol sosem volt demokracia, es 100 evek mulva sem lesz. Ezekben a polgarhaborus helyeken, tobb evig harcoltak egymassal , a vilag meg nezte, vagy segitette fegyverekkel. 2-3 eves polgarhaboruk utan, egybol elindultak EU -ba millio szamra. Egyszerre mind. Es ez nem volt megszervezve ? Na ne.
  Az ukranok miert nem arasszak el az EU -t ?
  A hatoros ugyancsak arab orszagokban SzaudArabia, Katar, Egyesult Emirseg, stb, kijelentette hogy nem fogad menekulteket. A testereit. Akkor Magyarorszag miert kene fogadjon ? Igen, a karpataljai magyarokat eddig is szivesen befogattak Magyarorszagon.
  Mar tobben hasznaltak ezt a hasonlatot a migransokkal kapcsolatosan:
  Oszag olyan mint a haz, haza.
  A hazamba azt engedek be akit akarok. Ha betorod az ajtot, es bejossz, vagy az udvaromon keresztul akarsz atmenni a szomszedba, ugy hogy az osszes viragot letaposod, szemetelsz, akkor nekem orulnom kene ?
  Ja hogy bekoporsz, tisztesegesen bemutatkozol, szemelyivel (a legtobbnek ilyen nincs), es kersz egy darab kenyeret. Termeszetesen adok, sot ha elfogadod a hazirendet, meg nehany napig szallast is adok.

 • Erősen MÉDIA HITETETT (köz) valóságban élünk.
  Még abban sem lehetek biztos, h azt amit a saját szememmel látok, jól értelmezem.
  Így azt mondom, h a modellezéssel létrehozott vélelmeimet tudom csak mondani. Emellett a nyers adatokat.
  Elindult a médiában, h jönnek a migrák. A közölt számok gyorsan felfutottak napi ezerig és ez ment több, mint egy éven keresztül. Mindezt úgy, h az egész országban kevesebb, mint ötszáz menekült tábori férőhelyet tudtam fellelni.
  Migráknak LÁTSZÓ csoportok sokan voltak. A belvárosban, plázákban kóborolva. Furcsa volt, h nagyon egyforma csoportok voltak csoportvezetőkkel, akik hatalmas mobil telefonokon keresztül valakikkel beszéltek. Utána bezséltek a csoporthoz és a csoport tovább tevékenykedett. Több másik csoport között egyet több, mint egy hétig láttam ugyanabban a körzetben kóborolni.
  Átutaztatónak mondott cca tíz férőhelyes tábornak mondott valami egy darabig volt a Pécsi vasútállomáson is és őgyelgők is. Voltak országúti sétálások is. Pesten elégedetlenkedő tüntetés, vonatról leszállítás és egyéb látványosságok.
  A déli határaink gyakorlatilag nyitva, míg a nyugati határainkon megerősített zárlat.
  Ez volt addig ameddig egy osztrák civil megmozdulással fel nem törték a nyugati határzárat. Átjöttek egy autókonvojjal és migrákkal telepakoltan visszamentek.
  Ekkor kezdődött a déli határainkon a valós határvédelem és nyitották meg a Hazánkat elkerülő déli útvonalat.
  Közben a vezetőségünk a vészhelyzetre hivatkozva meghozta az USA típusú terrorállamisági törvényeket. Azokat amelyekkel terror és egészségügyi veszélyre hivatkozva bárkihez betörhetnek és szélső esetben bárkit le is lőhetnek.
  Mára úgy tűnik, keretek közé szorítják az áttelepítést és az áttelepítetteket. közben egymásnak szöges ellentétben levő produkciókkal is megy a média felhajtás.
  Az közös, h akár a terror veszély csökkentése érdekében, akár az együttéléshez alkalmazkodnunk kell (a vallásból adódó) mentalitásukhoz. Emiatt pedig meg fog változni az Európa működésrendjét máig meghatározó (judeo) keresztény kultúr alap.
  Végül még elmondom: A Muszlim vallásban Jézus Allah (eddig) utolsó nagy prófétája, akarat közvetítője. Mózes csak Jézus követője vallás alapító.
  A Muszlimban kategorikusan tiltott Allah és ember között minden parancsoló-büntető akarat közvetítő. Az imámság csak vallás fenntartó tanító és tanácsadó szervezet (elvileg). Előírt az Allahhal való napi többszöri közvetlen kapcsolat felvétel (ima).
  Az már másodlagos, h hol milyen módon milyen irányban és mennyire demagogizált.
  A judeokrisztianizmust is felhasználták a legszörnyűbbekre is. Béke időkben is.

 • Orsós Elemér

  Szép, kerek történet, de a rendőrök röszkei, már-már mártíromságba fajuló toleranciájának láttán, még pénzért sem vagyok hajlandó elhinni! A magyar rendőrök és határőrök derekasan állják a sarat a még az Őket ért szándékos atrocitásokkal szemben is, mert tudják, sokszáz élesre töltött kameranam várja lesben, hatalmas jutalmakra kiéheztetve a világszenzáció megörökítését, hogy íme itt a bizonyíték, a “rasszista” magyarok szívtelenül bánnak szegény háborús menekültekkel!

 • A gyűlölet propaganda termékeny talajra hullt. A vezér sikeresen visszaállította a csendőrséget, ha még nem is nevezzük őket annak. Előbb utóbb magyarokat is fognak verni.

 • Ötvenhatos
  2017 február 24
  11:36 de.

  Szerintem meg a betyárseregnek és a hasonló paramilitáns söpredéknek kellene a rendőrök kíséretében elmenni Szíriába. Több haszna is lenne. Nem lennének Magyarországon, és ott első kézből segíthetnének a háborús helyzet megoldásában. Igaz, ott vissza is ütnek. De kockázat nélkül nincs szórakozás.

  Üsse kő, Te is csatlakozhatsz hozzájuk. Vidd magaddal a többször is önbevalottan rasszista Figyelőt is, mert ő is remek távszakértő. Csak hasznotokat látnál Aleppoban.

 • charlie
  2017 február 24
  2:24 du.

  Muszlim asszimilálódott tömegek?
  Nos.
  A spanyol kultúra igencsak erős mór beütéssel létezik ma is.
  Leltárazd be a Török vezetéknevet a budapesti telefonkönyvben.
  Frankfurtban a ’90-es évek végén komoly török kolónia élt (s él talán ma is). A kutyát sem zavarva. Csak a példák kedvéért.

  Alkalmasint a magyarok jó részének a mai napig nem sikerült asszimilálódni a keresztény kultúrához (ld. Erdős pétert is). Holott ezer éve kísérleteznek vele.

 • szocdem
  2017 február 24
  3:43 du.
  Komolyan mondom–ha ez lett Magyarországból, minek sírunk Trianon miatt?? Ennek az országnak így semmi értelme.
  Ha így van : Le kell venni védőszárnyaid róla és nem kell foglalkoznod vele.Nem ehhez a nemzethez tartozol.

 • Kamu az egész cikk. tv-ben, képeken,élőben mást sem látni mint batyus, felöltözött migráns csapatokat akik az út szélén netet bújják a mobiljukkal.

 • Nos, aki szerint mindez nem igaz, az egyrészt szép példája a kognitivi disszanoncia működésére másrészt nézze meg ezt:

  http://b1.blog.hu/2017/02/23/eroszak_es_megalazas_a_magyar-szerb_hataron

  és olvassa el ezeket:
  http://b1.blog.hu/2017/02/10/rendorok_verik_el_a_jobb_eletben_remenykedoket
  http://b1.blog.hu/2017/02/15/ver-e_gyereket_a_magyar_rendor

 • 1) Az illegális ország-határátlépés (kerítés átvágás, átugrás, stb.) minden normális országban törvénytelen és mindig az volt. Ezért e törvény megszegőit szankcionálják az egyes nemzeti hatóságok (USA, Canada, Ausztrália, Japán, Kína, stb.)
  2) A törvénysértést támogatók, elősegítők bűnrészesek.

 • Seres!!

  Nem inkább a szoknyás miniführeretektől félted …?

 • ˙

  Almási Alma összes kommentje a legmagasabb erkölcsi színvonalat képviseli… Köszönet érte.

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  .

  – Itt már nem babra megy a játék…

 • György Molnár

  Ja kérem, ahol egy Pintér a rendőrminiszter…..Tanult a fiú Auschwitzból……Még jó, hogy most nem üzemeltetik a gázkamrákat és a krematóriumokat….
  A kedves olvasótársak, akik nem hiszik, menjenek le a határra, bújjanak el az erdőben és várjanak…..Majd meglátják élőben is a fent leírtakat.

 • Csatlakozom a határvédelmet követelőkhöz. A menekült, abban a pillanatban, hogy Európába ér, már nincs életveszélyben. Ezek után köteles alávetni magát az Európában meghatározott törvényeknek, és nincs joga országról országra vándorolni engedély nélkül. Az természetes, hogy gazdagabb országba, vagy esetleges nyelvtudás vagy rokonság miatt bizonyos országba akar elmenni, de ez regisztrálatlanul törvénytelen határátlépéssel nem megengedhető, ez nonszensz. Saját hazámba is csak iratokkal léphetek be.
  A rendőrség durvaságáról nem nyilatkozhatok, mert nem tudom igaz-e. Azért érdekes, hogy azok akik 2006 esetén brutális, állati módon viselkedő rendőrökről számolnak be, most 10 év után nem tudják elképzelni sem, a rendőri brutalitást, pedig rendőreink ugyan azok, és az országban a gyűlölet érezhetően sokkal nagyobb lett. Ez nekem különös.

 • Szeretnék valami okosat írni, de nem tudok. Előfordulhat ilyen vegzálás? Talán. Három eset időpont és hely megjelölése nélkül. Névtelenül. A mesélőknek nincs nevük. Igazolványuk sincs. Azt mesélnek, ami eszükbe jut.

  Elgondolkoztam: vajon mit tennének velem a szaúd-arábiai hatóságok, ha elfognának náluk tiltott határátlépés közben mindenféle irat nélkül? Talán rájönnének, hogy magyarul beszélek. Csak azt hajtogatnám nekik: magyar vagyok, magyar vagyok. Semmi ungarn, vagy hungary. Törjék egy kicsit a fejüket. Szíriára nem gondoltam, ott egyből agyonlőnének. Afganisztánban se jósolnék magamnak hosszabb időt. Hiába beszélnék velük szótagolva magyarul.

  Azt hiszem, nem választanék magamnak menedékhelyül iszlám országot. Akkor már inkább az osztrákok vagy a németek. És vinném magammal az útlevelem. Ugyanis nincs személyi igazolványom, csak jogosítvány. És az ottani hatóságoknál biztosan akad egy magyarul beszélő, aztán majd megtanulnék németül. Ha menekülni kellene Magyarországról.
  (érdekes, eszembe nem jutna menedéket kérni cseheknél, szlovákoknál, szerbeknél, bolgároknál, még a románoknál sem … ki érti ezt?)

 • Andy Mage
  2017 február 24
  8:25 du.

  Hagyás/őrző népként az volt a feladatunk, h ne asszimilálódjunk bele a judeokrisztianizmusba (általánosabban, az akarat isten földi helytartóságai IMPÉRIUMI konstrukcióba, sem egyéb impériumi konstrukciókba).
  Hosszú távon pedig mindig az általános életérdeket jobban beteljesítő életfilozófia győz.
  Történelmi tapasztalat, h eddig minden jövevény, betelepített a Kárpátmedencében őshonosnak mondott szellemiséghez idomult. Még úgy is, h hosszú durva presszióval eltorzították (az általános életérdek beteljesítőségét lerontották).
  Érdemes látni, h a Kárpátmedencében volt az elmúlt évezredben a legnagyobb a forgalom (be és kitelepülés).
  Nyugat Európa szerte pedig erősödnek a más életfilozófiákkal élő csoportok. Zárt és nyitott kolóniákban is. A Muszlim mellett a Hindi és a Kínai típusúak is.

 • Llanfair, nem az a lényeg a menekültkérdésben, hogy van-e útlevelük, vagy bármi igsazoló okmányuk, és az sem, hogy valamilyen hivatalos formát kell adni a velük való ügyintézésnek, ez természetes, ezt ki kell alakítani, hanem a bánásmód és a gyűlöletkeltés. Ha már itt vannak, ha már kialakult ez a szerencsétlen összeeurópai helyzet, akkor már a megoldás minősége a kérdés.

  (azért ők is emberek, hogy megfagyjanak, éhezzenek, megbetegedjenek, hogy fedett és fűtött helyről télvíz idején ócska sátortáborba hajtsák őket, ezek a vitatható kérdések, ez most nem pont a cikkhez szól, csak úgy viszonyításképpen, hogy vannak súlyos hibák)

  Mindenki tudja, hogy a normalitások kialakítására lenne uniós pénz, csak ugye az uniós pénzzel mindig el is kell számolni.

 • Drizari
  2017 február 25
  8:31 de.

  1960-ban, fiatal lányként hosszabb időt töltöttem Egyiptomban. Több 56-os magyar menekültet is ismertem ott, de még a II. Világháború elől Magyarországról menekült zsidó embert is. Kairó akkoriban valóságos menekültváros volt, mindenféle náció, görögök például… A mozifilmek háromféle felirattal mentek: arab, angol, francia…

 • Tetszik nem tetszik, az illegális határátlépésnek vannak következményei, és az átlagos rendőri intézkedést másképp éli meg a civil lakosság, akit védenek. Pl. csomagok, telefonok szétrúgása a terrorizmusra alkalmas eszközök keresését is jelentheti.

  Magyar rendőrök közt vannak normálisak, meg néhány pökhendi bunkó. Bizonyos helyzetben akár durván is viselkedhetnek, ez a parancsnokságtól is függ. Manapság legnagyobb gondjuk a hírek szerint, hogy penészes szendvicset kapnak a határon, amitől az állomány nagy része kórházba kerül. Úgy tudom, civileket is toboroznak a határra, mert kevés az ember.

  Ha vannak is ilyen durvaságok, ezekről egyik hírportálon se tudnak semmit.

 • Almási Alma,

  óóó, 1960. Más idő. A szoknyák alja még térd alatt, Elvis bevonult katonának, Cassius Clay (később neve Muhhamad Ali) olimpiai bajnokságot nyer,nálunk visszük a kisszéket a szomszédban tévét nézni, kis amnesztia: kiszabadul Déry Tibor és Donáth Ferenc, és titkos tárgyalások kezdődnek Magyarország és az USA között, hogy az ENSZ vegye le napirendjéről a magyar kérdést. (két év múlva már nem foglalkoznak velünk)

 • Végig olvastam a kommenteket.
  Ti ott kint is ölitek egymást a nagy megosztottságban? 😀

 • Andy Mage ! Jó tipp… Gyere te is, hacsak nem vagy ludtalpas. Figyelőből meg kinézem, hogy jó kávét tudna csinálni

 • Llanfair
  2017 február 25
  ….”Azért érdekes, hogy azok akik 2006 esetén brutális, állati módon viselkedő rendőrökről számolnak be, most 10 év után nem tudják elképzelni sem, a rendőri brutalitást, pedig rendőreink ugyan azok, és az országban a gyűlölet érezhetően sokkal nagyobb lett. Ez nekem különös.”
  tudod?: most nem gyuriferi és társai a parancsnok! Micsoda különbség!!!

 • Orsós Elemér

  hazai lámpa
  2017 február 25
  10:37 de.
  “Bizonyos helyzetben akár durván is viselkedhetnek, ez a parancsnokságtól is függ.”

  Ezt teljességgel kizárnám, mert mióta a migránsok magyarországi ténykedése szóba került, az első pillanattól Magyarországot ellepték a különféle “embervédő szervezetek”, mester paparazzik akik epedve várnak megbotránkoztató rasszista jelenetek dokumentálására, majd világgá kürtölésére és erről nagyon is tisztában van az a kormányzat aki a színre lépésétől az Eu kedvence, ezért a migránsokkal bármilyen kapcsolatba kerülő személy a legkisebb inzultus esetén is az állásával és a személyi szabadságával játszik, ezért látni olyan jeleneteket hogy, a szépen és szemérmetesen kérő migráns bűntetlenül a rendőr arcába köphet, belerughat vagy az egyenruháját rángathatja, mert a rendőr a legelemibb védekezéstől is fél a beigért retorziók miatt!

 • Hollósy Gerti
  2017 február 25
  10:04 de.
  Kedves ! Önnek nagyon szelid és megértő lelke van!Ön valőszínű elméleti ember,aki nem sokat járhatott az élet sürüjében,nemigen tapasztalt meg keserüséget stb.! Továbbra is állítom,hogy nem lát előre ,nem érzékeli mi fog történni Európában itt 25-50 év mulva amikor a kedves menekültek elárasztják Európát! Egyszerüen egy idő után át fogják venni a hatalmat és szulejmán világa lesz! A hitetleneket ölni fogják! Szulejmán nem tudta meghódítani Európát,csak bécs közelébe jutott.Akkor sem segítették a magyarokat ezért juthatott el idáig.Most az egész megtévesztéssel zajlik,az európaiak egy része szeretettel fogadja ezeket az embereket , de tessék elolvasni,milyen zavargások vannak már több országban , csak sokan tagadják,de már egyes médiák le merik vetíteni az eseményeket!Szulejmán óhaja fog beteljesedni általuk.Tessék megnézni hány török él Németországban,ki lehet számolni-a keveredésből hány német janicsár lesz.És ezek már nem Merkel asszonyra fognak szavazni! Nem nehéz kitalálni kikre! Kicsit tágabbra kellene nyítni szemünket,fülünket,hogy a történő eseményeket meg tudjuk hallani,meg tudjuk látni! Ez már nem menekült kérdés!Ezt ha nem érti meg –akkor nyílván nem fog véleménye megváltozni!Látni,hogy az olaszok egymás után hozzák a menekülteket Európába,egyet visszavinni nem tudnak,ezek el fogják árasztani Európa különböző országait!A Feszültség az őslakosok és menekültek között (EZEK A MENEKÜLTEK JAVA RÉSZE ELDOBÁLJA PAPÍRJAIT : NE TUDJÁK BEAZONOSÍTANI HONNAN JÖTTEK) egyre növekedni fog, majd jön egy “kishitler” és szörnyű események fognak lejátszódni!!!
  Nyitott szemmel,halló füllel mások az események ! Észre kell venni őket.
  Nagyon tisztelettel,üdvözlettel.

 • Szerintem, abból lehet következtetni, hogy mennyire durvák a magyar határom, hogy “durvaságuk” híre nem szegi kedvét a migránsoknak, mert újból-és újból próbálkoznak.

 • tóth péter Ez nagyon vicces volt. Valami jobb érvre számítottam, valami értelmesre. Ez nem volt az. 🙁

 • Üdvözlet Szinai! Még nem találkoztam a mondataiddal, ebből gondolom, hogy új csatlakozó vagy, és ezért nem tudod, hogy sokan élünk itthon, Magyarországon, sokan Kanadában. De vannak Írországból, Izraelből, máshonnan írók is.
  És akkor egy szerény kérdés. Mi a baj azzal, ha egy nemzet tagjai nem egyformák? Miért kellene mindenkinek azonosan látni a világot?
  Persze vannak itt is indulatosabbak, kevésbé szavakészek, meg persze olyanok is, akik szentül meg vannak arról győződve, hogy a zsebükben a bölcsek köve.
  A cikk ügyében most Llanfair véleménye áll a legközelebb hozzám.

 • Hollósy Gerti

  Kedves tóth péter, én el tudom képzelni, amit Ön mond, hiszen képzelőerővel rendelkezem, de úgy gondolom, nem szabad ezt ennyire sötéten látni.

  A török hódoltság ideje Magyarországon a XVI. században zajlott, elég széles az irodalma és a történelmi ismeretek is bővek a témában, tehát én is tudomn.

  Úgy gondolom, hogy több századnyi vérzivatar után kellett fejlődnie annyit a magyar társadalomnak is és a többi népek társadalmának is, hogy ez a XXI. században ne történhessen ugyanúgy meg, mint akkor.

  Pontosan ezen kell dolgozni egymással szövetkezve, de nem ellenségeskedve korunk politikusainak, államfőinek, a megfelelő szakembereknek. A világ jobbik részének és az emberiség tanultabb, bölcsebb részének csak meg van az a törekvése, hogy az egyensúly felé kormányozza a többit.

  A muzulmánok se mind gazemberek, a szésőséges és kegyetlen terrorista formáció az Iszlám Állam, de ez nem minden iszlám vallású embert foglal magába. Nem hiszem, hogy azok, akiknek kell, ne tudnának úgy összefogni, hogy minél kisebb áldozatokkal végződjön ez a népvándorlásszerű nagy európai menekültválság.

  Abban én biztos vagyok, hogy csak erőszakkal semmit nem lehet megoldani.

  A tapasztalatokat illetően elmondhatom, hogy vannak tapasztalataim az élet sűrűjéből és azt is elmondhatom, hogy emberi hozzáállással meg lehet “szelidíteni” a másféle embereket is, az olyanoklat is,akiket elsőre ijesztőnek találunk. Lehet, hogy szelid lelkű vagyok, de nem naiv, értek én mindent, csak én másképp látom.

 • tóth péter
  2017 február 25
  1:36 du.
  “…mi fog történni Európában itt 25-50 év mulva amikor a kedves menekültek elárasztják Európát! Egyszerüen egy idő után át fogják venni a hatalmat és szulejmán világa lesz! A hitetleneket ölni fogják!


  A Feszültség az őslakosok és menekültek között… … egyre növekedni fog, majd jön egy “kishitler” és szörnyű események fognak lejátszódni!!!”

  Pontosan, kedves tóth péter!
  EZEK jönnek, megállíthatatlanul. Ezek után három lehetséges kimenetelre számíthatunk.

  1. Kiirtjuk őket.
  2. Átveszik a hatalmat Európában.
  3. Megszelidítjük őket.

 • tóth péter
  2017 február 25
  1:36 du.

  Nem szabad iszlamofóbiába átmenni, mert annak is beláthatatlanok a következményei, lsd. Mohács. Az tény, hogy ha a Habsburgok, akiknek gyarmatbirodalom volt a hátuk mögött, és kezükben fél Európa, nem állítják meg a Szulejmánt Bécsnél és Lepantónál, akkor meg se álltak volna Rómáig.

  De a kisebb országoknak sajnos a saját érdeküket is nézni kell, pl. el kell kerülni, hogy senki földje legyen, a frontvonal a területén húzódjon a két nagyhatalom között, lsd. pl. a 15 éves háború Erdélyben.

 • hazai lámpa
  2017 február 25
  5:23 du.

  Úgy értem, az oszmánok meg se álltak volna Rómáig. Mindig a soron következő meghódítandó főváros volt az Arany Alma számukra, Buda, Bécs, majd Róma (Pálffy Géza).

 • Orsós Elemér
  2017 február 25
  1:30 du.

  2006-ban is figyelték a rendőröket egyenes adásban, aztán mégis … Egyébként úgy tudom, hogy akkor a békés tömegre véletlen tolták rá az ultrákat, legalábbis a jelentések szerint.

 • Figyelő
  2017 február 24
  12:37 du.
  Ék fogadtak Ausztriában, vagy segítettek átkelni a Lajtán a bőröndöddel?

 • Nézzétek meg a Muszlim valláshoz tartozó eredet legendát, abban a testvérpárt.
  Már ebből egyértelmű, h a mostani felhasználásban mire gyártották le Őket.
  A Muszlim a Sariah filozófiával felturbózva a tisztító tűz.

 • tóth péter
  2017 február 25
  1:36 du.
  Petike. Volt szerencsém (?) néhányezer bevándorlási kérlmt átnézni. A nyolcvanas évek közepén az osztrák, olaz, német és francia bevándorlási kérelmek személyi adatainál az a bejegyzés ált, hogy Sed. Ez annyit tesz, hogy bemondás alapján. Pedig nyugatra akkorság útlevél nélkül nemigazán.
  Szerinted miért? (Ps. Menyhárt Mészárost (exkacsa) azért nem buktattam meg a kamu nevével, mert még újságíró gyakornok korából ismertem, személyesen is. Bevallotta, hogy írni akar a menekültekről. Hagytam..)

 • Már párszor a figyelmetekbe ajánlottam Köves Slomó átideologizáló tevékenységét.
  http://zsido.com/fejezetek/sanyargassam-e-a-testem-mit-is-jelent-a-szemet-szemert/

 • talalom

  Üdv! 3.kommentem ide,valszeg az utolsó is.
  Kérem írja be a google keresőjébe a migráns szót,
  majd a képek-re menjen rá. Valóságból ott kapni némi ízelítőt.

 • A hit rendkívül erős, ilyen Hollósy Gertié is, és ilyen az iszlám hit is. A kettő találkozása messze esik egymástól.

  Egy ateista lehet keresztény, ha őt újszülött korában megkeresztelték, de egy muszlim soha nem létezhet hite nélkül. A muszlim azt jelenti, hogy Isten akarata előtt meghajló. A muszlim az iszlám hit szerint élő ember, aki a hétköznapi dolgait az iszlám előírásai szerint végzi. Ebbe tartozik a naponkénti ötszöri imádkozás, amik végrehajtási ideje előírt.

  Ajánlom Gertinek a muszlimok életének megismerését, a neten lehet erre találni autentikus forrást maguktól a muszlimoktól magyar nyelven.

 • Előre elnézést kérek, mivel nem ez a témája a MIGSZOL itt közölt írásának, attól kissé eltérek, olvasva néhány itteni hozzászólást.

  Szóval, egy muszlim soha nem integrálódik vagy asszimilálódik egy európai befogadóországba. Ha ezt tenné, a hitét kellene elhagyni, és gyökeresen változtatni az életmódján. Többek között ezért nem mond le a muszlim nő az öltözködési szokásáról, ami neki hitbéli előírás. A férjét se hagyja el, mert minden európai tévhittel ellentétben a muszlim asszony egyenlő a férjével, csak az iszlám előírása szerint neki teljesen más a feladata, mint a férjének.

  A muszlim férfi tiszteletben tartja más muszlim férfi asszonyát, azt nem zaklatja, nem környékezi meg, nem akarja megerőszakolni. Ránézésre megállapítja, hogy az a muszlim nő férjes és az iszlám előírása szerint él. Nem így viselkedik a nem muszlim nőkkel szemben, erre akad néhány európai példa, nem taglalom és nem sorolom őket. De nem mindegyik muszlim viselkedik erőszakosan az európai nőkkel szemben! Más a műveltségi szintje az arab muszlimnak és más az afrikainak, ebből is adódnak viselkedésbeli eltérések.

  Az apa feladata – többek között – a született gyermeke muszlim életbe való bevezetése, annak megkövetelése. Ezért lehet a feleség nem muszlim nő is, de a hitre nevelés az apa feladata. Az integráció hiánya miatt fordulhat elő, hogy a bevándoroltak másod, vagy harmad generációs leszármazottai közül – félrevezető győzködő ráhatás után – követnek el merényleteket, vagy utaznak vissza harcolni az Iszlám Állam oldalán.

  Az iszlám kimondottan békés vallás, a Korán tanításaiban csupa humánus és emberbaráti cselekedetekről lehet olvasni. A terroristák nem muszlimok! Az iszlám nevében gyilkolók nem élnek teljes muszlim életet, csak annak egy kis részét gyakorolják, és merénylet közben Allahra hivatkoznak! A muszlimok nem muszlimokhoz való viszonyáról az Iszlám meg azt tanítja, hogy ennek a kapcsolatnak kölcsönös figyelmen és főként tolerancián kell nyugodnia. Következésképpen a muszlimoknak és nem muszlimoknak békében, egymást kölcsönösen tisztelve kellene együtt élniük.

  Egy muszlimnak mindig lesznek beilleszkedési gondjai európai környezetben. Ebben a számára idegen környezetben gondjait kolóniákban lakva tudja csökkenteni, ott találja meg a neki való élelmiszer üzletet, és más, az életviteléhez szükséges boltokat. (egy vallástartó zsidó is kóser boltokban vásárol) Szó, mint száz : a kolónia növekedésével a helybéli őslakos egy idő után kezdi magát idegennek érezni, mintha már egy idegen ország városában élne. Példa rá London egyes része.

  Hát tessenek elképzelni Magyarország valamelyik városában egy ilyen kolóniát, amikor Miskolcon híre van az “Avasnak”, Budapesten meg a “nyóckernek”. (még Gerti is elképzelheti)

 • Sok beszédnek sok az alja. Csupán csak annyit fűznék hozzá a nagy eszmefuttatásokhoz. Először is ha vannak és voltak atrocítások azok visza verza voltak. Saját szemeimmel láttam itt Bécsben amikor a menekülteknek teát kávét osztogattak meg vizet. Egy nagy rész hálás volt aztán egyszercsak jöttek a radikális fajbarmok akik azt odíbálták, hogy ne egyetek ne igyatok mert megakarnak minket mérgezni nem hálál amit adnak és más marhaságok. Mi történt? A tömeg egyrésze nem nagyon törődött ezekkel addig amig nem került sor tetlegességre. Először a saját honfitársaikat kezdték pofozni majd a vizes plasztik üvegekkel elkezdték hajigálni a rendfentartóket és azokat aki élelmet vizet osztogattak nekik. Mit tehettek a rendfentartók? Miután meglettek bolondítva és egymásnak majd a rendfentartóknak estek leszerelték őket. Hogy a módszerek néha vadak és kegyetlenek voltak az egy dolog. Nem jártam az említett határokon így nem tudok képet festeni de biztos vagyok benne, hogy a brutalitás nem véletlen alakult ki. Nálunk a rendfentartók amúgy is eléggébrutálisak tudnak lenni még a magyarral is

 • Még annyit, h a Muszlim is hierarchikus.
  Az alap Allah (eddig) utolsó nagy prófétájának, Jézusnak a tanításai.
  Ez alatt vannak a fixebb és a lágyabb szokásrendi elemek.
  És mindent felülír az Allahhal való közvetlen kapcsolatfelvétellel jöttek.
  Amit nagyon szigorúan vesznek, az a családság, szószegés.
  Számukra a házasság is egy szerződés, egymás felé való kötelezettségekkel.

 • falusi
  2017 február 25
  6:30 du.
  gondolod most okosat és szellemeset írtál? Tévedsz.Nagy butaság. Látszik, hogy te nem menekültél. Egy magyar menekűlt akkoriban egy Zacskóval indult el,a miben csak egy szendvics volt és egy váltás fehérnemű.
  32 km.t nem lehet börönddel megtenni, a határon. Főleg árokban mentünk, mert nagy volt az orosz forgaloma lakonegyedeknél!

 • Ja, és igen, az első osztrák faluban az iskolában már egy csomó magyar volt elszállásolva szalmán. Mindenki kapott egy bögre citromos teát és zsiroskenyeret! Ilyen jól étel mégnem esett, mint akkor! Citromot már egy magyar, a háború óta nem látott!

 • hazai lámpa
  2017 február 25
  5:26 du.
  “Egyébként úgy tudom, hogy akkor a békés tömegre véletlen tolták rá az ultrákat”

  Én meg úgy hiszem hogy nem véletlenül, sőt az “ultrák” valódiságában sem hiszek, mert az akkori szomszédom is köztük lett volna, vagy legalább felismert volna a cimborái közül valakit! De nem! Nem érdekes hogy, az “ultrák” -pedig többszázan voltak- nyomtalanul és főleg büntetlenül eltüntek?

 • Almási Alma
  2017 február 25
  4:49 du.
  Kedves Alma, az Ön által felvázolt 3 alternatíva közül a 3. a legirreálisabb, szerintem, mert valószínű hogy, Drizari 4:57 de-i érvelései 99.9 %-ban helyesek.

 • Kedves Elemér!
  Éltem egy ideig Kairóban, muszlimok között. Igaz, hogy régen volt,de azért muszlimok voltak. Lehet, hogy amit Drizari ír, az ma igaz, de lehet, hogy nem. Az is lehet, hogy ez változik – mivel én anno másképp tapasztaltam sokmindent. (Egyébként ajánlom a muszlim témában Germanus Gyula: Allah Akbar című könyvét – igaz, ez még régebbi, de hát ilyenek is voltak a muszlimok, miért ne lehetnének újra ilyenek, ha köztünk élnek?)

  De akármilyenek: a kiirtásukat, kínzásukat még közvetett úton sem fogadom el. Én ugyanis európai humanista vagyok.

  Tisztában vagyok vele, hogy a keresztény ember nem ilyen. A keresztények mindig is szívesen gyilkolászták az ellenfeleiket. Lelkük rajta…

 • A katolikusok még a pápát sem tisztelik, ha emberségre inti őket – mint éppen mostanában tapasztaltuk. Lehetséges, hogy a kereszténység megérett a pusztulásra?

  Vajon Isten – aki nem csak a zsidók, nem csak a keresztények, hanem a muszlimok istene is (Allah néven) melyik kultúrát fogja kiválasztani? – kérdem a hívőket…

 • A judeokrisztianizmus a Jézusi értelemben véve nem kereszténység.
  Jézus tanaiból a szeretet közösségek hálója konstrukció adódik. A judeokrisztianizmus egy IMPÉRIUMI konstrukció.

 • Almási Alma
  2017 február 26
  1:38 du.

  Azt szoktam mondani, hogy negyven napos böjtje után Jézust is Szentírásból vett idézetekkel kísértette a Sátán. Te is valami ilyesmivel próbálkozol.

  A keresztényeknek az “Úrban kell tisztelni” a szüleiket és minden állami és egyházi elöljárójukat. Érted? Az Úrban. A nem egyértelmű teológiai kérdésekben és élethelyzetekben pedig a lelkiismeret szavát kell követni.

 • Almási Alma,
  A mai pápa utolsó “űzenete” olyan buta volt, mint az előtte lévő. Sajnos, a mai pápa vagy levan kenyerezve, vagy inkább azt hiszem, hogy zsarolva van.
  Mai katolikus, megtagadja őt, ha tetszik ha nem!
  A hipokrata szövege, nem keresztényi, hanem erőltett és ártalmas.
  A mai kersztények emberségével nincs semmi baj, legfeljebb sok esetben életét védi, hogy túléljen egy másik vészkort. De, eddig, túlélte a nácizmust, a kommunizmust, talán a muszlimokat is től tudja élni.
  Pápa nélkül.

 • Alma, egyik lányom járt Egyiptomban is. Bizony, NEM volt ajánlatos egy szöke, fiatal lánynak egyedűl járnia ott.
  Az a kultúra ismerelen az európai embernek, a női nemmel való bánásmódja miatt is!

 • Orsós Elemér

  Almási Alma
  2017 február 26
  1:34 du
  Kedves Alma!
  Én 1985-ben négy hónapot dolgoztam egyhuzamban Algéria második, legfranciásabban megmaradt gyönyörű városában, Oranban és Önhöz hasonlóan akkor még a barátságos germánusz gyulai állapotokat tapasztaltam, ám október eleji szerencsés hazatérésemet követően a fundamentalisák? hatására az idilli helyzet hirtelen kaotikussá változott, nem csak az eddig toleránsan kezelt külföldieket, de már a saját ateistáikat(vagy akiket annak vádoltak) is kezdték keményen bántalmazni, amit az akkori rezsim még nagyjából kordában tudott tartani. Úgy tudom, most már ott sem életbiztosítás európai kinézetűeknek a kashbában nézelődni, pedig én még akkor vidáman -akár egyedül is- megtehettem!

  “De akármilyenek: a kiirtásukat, kínzásukat még közvetett úton sem fogadom el.”

  Én sem és úgy érzékeltem, itt ezt senki sem javasolta, azonban a távoltartásuk és a -rászorultságuk igazolásával történő- otthoni támogatásuk önkéntesen és kinek-kinek az anyagi lehetőségei függvényében, az antagonisztikus ellentétek miatt a legmegfelelőbbnek és leghumánusabbnak látszik. A legtöbb támogatást természetesen az évszázadok soráni haszonélvező egykori gyarmat tartóktól lehetne méltán elvárni!

 • Almási Alma,

  más muszlimok között élni Kairóban, és más Európában. Ma mindenképpen más köztük élni, itt Európában.

 • Nagyula,
  csodálatos gondolataid és a cipőtalpamra ragadt kutyaszartól kipukkadt a bicikli gumim.Allah növessze nagyra az IQ-dat.

 • Figyelő
  2017 február 26
  10:25 de.
  Ez volt a hozzászólásod: “Mellesleg, a magyar határt én is illegálisan léptem át , igaz hogy nem a mai napokban, hanem 60 éve.
  Nekem csak pozitív véleményem van a magyar határőrökről!”
  Erre kérdeztem azt, amit. Aki itt butaságot írt, az tevagy.
  Hogy nem menekültem, az a te véleményed. Maradjunk annyiban, hogy a te 32 km-ed Váciutcai kirakatnézés ahhoz, ahogy én jöttem el. Jelentősége mamár alig.
  Viszont a mai és az akkori időszak között megjártam vagy tizenhat zöldhatárt útlevél nélkül, szal tedd meg nekem azt a szivessget, hogy nem magyarázod el, hogy az miból áll, és milyen. Kösz..

 • Nagy Gyula
  2017 február 26
  2:19 du.
  Már teljesen magam alatt voltam, hogy netán teljesen elfelejtetted az Impériumot..

 • Almási Alma,
  igazad van a keresztény ember nem irtja a muszlimokat,mert Ő a kereszténysége miatt csak a zsidókat irthatta.Azon túlmenően ma a muzulmánok már más módszerekkel szállják meg Európát a világ uralmuk érdekében.Egyenlőre úgy néz ki,hogy Ti fogtok asszimilálódni. Olvasd el a”Görbe kard” és a “Mohamed”című történelmet dokumentáló regényeket.Nem új keletű,kb. 100 évvel ezelőtt írott könyvek.

 • Nagy Gyula
  2017 február 26
  2:19 du.

  Ezt írod: “A judeokrisztianizmus a Jézusi értelemben véve nem kereszténység.
  Jézus tanaiból a szeretet közösségek hálója konstrukció adódik. A judeokrisztianizmus egy IMPÉRIUMI konstrukció.”

  ———————

  Próbáld meg a valóságban, hogy a “szeretet közösségek hálója konstrukció” működik-e? Majd meglátnád, hogy a krisztusi igéket ahányan vannak, annyiféleképp értelmezik. Veszekedések, anarchia lenne. Aztán előbb-utóbb belátnád, hogy vezetés nélkül nem bízhatod az igék értelmezését az emberekre és kidolgoznál egy kiválasztási rendszert és megszerveznéd a hierarchiát.

 • falusi, ahogy már írtam, nem érdekel a véleményed, tőlem írhatsz, mondhasz minden féle mgas lóditásokat, nem hatsz meg vele. ÉN maradok az igazságnál. A rosszinndulatodat nem tudom még most sem, hogy érdemeltem ki, de változatlanul jelentkezik minden hozzám írt szösszenetről.
  Lehetne már abbahagyni, ahogy máshol ajánlottam?!

 • Hollósy Gerti

  Kedves Drizari, köszönöm a felvilágosítást, szívesen olvastam és magam is olvastam ilyeneket az interneten, jóval korábban, nem a mostani fgyelémeztetésére, mert érdekelt.

  Szóval én nem azt mondtam, hogy rengeteg sok musztlimot ide be kell engedni és azt várni, hogy asszimilálódjanak. Én úgy gondolom,hogy odáig a probléma nem fog eljutni, nem juthat el.

  Azt utópiának tartom, hogy itt teljes muszlim uralom legyen, hogy Európa megszünjön Európa lenni és Szulejmán kori állapotok legyenek, ahogy itt valaki jósolta. (elnézést, most nem tekerek vissza)

  Én azt tartom felháborítónak, – és nem azért mert naiv és tudatlan vagyok, vagy valamilyen erős hitem van, és azért mert nem vagyok tisztában azzal, hogy a muszlimok mennyire mások – hogy a már itt lévő, Európába bekerült menekültekkel hogy bánnak, abban szeretnék hinni, hogy ha már így alakult, akkor emberségesebb megoldás is létezik. Ők is emberek, ha hideg van fáznak, ha éhesek enni szeretnének, tisztálkodni szeretnének, az ismeretrlentől félnek, nem értik a nyelvünket, mi se az övéket, de ők a kiszolgáltatottak. Természetesen nem egyformák, vannak hétköznapiak, vannak gazemberek, sajnos vannak terroristák közöttük, de emberek, összességében, többségükben csak menekülők és emberek. Talán ebben egyet érthetünk?

  (Egyébként ismerem a nyóckert, sőt korábbról a dzsumbujt, szociális munkát végeztem, ésújságíróként hajléktalanokkal készítettem riportokat. Nem vagyok annyira babaházból érkező, ahogy többen képzelik.)

 • jani
  2017 február 26
  4:24 du.

  Mielőtt István a szent és az anyja udvarából hozott hadsereg egy durva állampuccsal imperializált bennünket, egy olyan konstrukcióban éltünk amely a természet/szárazföldi jog alapon élőhelyek alapú szokásrendekkel jól elketyegett.

 • Kedves Elemér, gyuri bácsi, Drizari, és mindenki, aki most félti a muszlimoktól az európai kultúrát!

  Természetesen tudom, hogy ma már nem germanusgyulai viszonyok vanna a muszlim világban. De ennek a változásnak az oka nem a vallásban és nem az emberi minőségben, hanem a POLITIKÁBAN keresendő. A folyamat maga Khomeini-vel kezdődött, és én úgy gondolom, hogy ha a politikai feltételek megváltoznak, akkor a vallási és emberi viselkedés is ehhez igazodik.

  Kedves gyuri bácsi! Én még tisztán emlékszem a 60-as évekre, amikor Nasszer Izraelre támadt, de előtte minden héten gyújtó beszédeket mondott izrael gonoszságáról… Arra is jól emlékszem, hogy az izraeli vezetés – Dajan, vagy Golda Meir, már ebben nem vagyok biztos – azzal indokolta a kemény izraeli fellépést Libanonban, hogy ott az arabok “keresztényeket gyilkoltak”…
  Szóval a politika az már csak ilyen… Abban az időben az amerikai-szovjet ellentét fűtötte a konfliktust. Most kik szítják, szerinted?

 • Kedves Alma!
  Sokmindent jól látsz közvetlen oki szinten is.
  Mióta eljutottam oda, h a Földön EGY legfelsőbb vezérkar egy hosszútávú tervet hajt végre és ehhez egy kézből sakkozik a korábban nagy gondosan létrehozott megosztottságokkal, számomra még a napi politika értelmezésében is megszűntek a logikai ellentmondások.
  Az (USA alaptípusú) fogyasztóbirka variációknál nem igazán van lejjebb.
  Ebből minden más hittel élő idetelepítése direkt gyógyszer.

 • Almási Alma,

  nem szerencsés, ha az embereknek egy jelentős része más előírások szerint él, és azt tartja magára nézve kötelezőnek. A muszlimok közösségi szabályait a “saríja” írja elő, ami meghatározza a mindennapi életüket. Ez teljesen más, mint az európai. Következésképpen kialakulhat egy kettősség, ami végül konfliktus kialakulásához vezet.

  Nincs kedvem részletezni a saríját, megvonom a vállam, küzdjenek a jelenséggel a hatóságok ott, ahol viszonylag kis területen sok muzulmán ember él. Hallom, van ahol a burka viselését tiltanák, máshol az iskolában nem engednék a fejkendő viselését, egy másik iskolában viszont a keresztet vetetnék le az osztályterem faláról, máshol a sajátos szabású úszódressz (burkini)használatát tiltanák ki az uszodákból. Lesznek majd komolyabb ügyek is.

 • Az nem szerencsés ha túl sok szabályt diktálnak központilag.
  Figyelmedbe ajánlom Hazánk történelmi sokszínűségét.
  És az Imre hercegnek írott levelet.

 • Nagy Gyula
  2017 február 26
  7:18 du.

  Sehol a világon nem volt és nincs olyan vallás vagy vallási irányzat, aminek nincs vezérfonala és vezetősége. Ha a reformátusok, evangélikusok vagy akár a Jehova tanúi közé mész, sehol sem hirdethetsz mást, mint amit az ottani “főmuftik” diktálnak. Vagy ha mást akarsz, kénytelen leszel új közösséget alapítani. Ez nem elv, hanem ilyen az ember. Amit te elképzelsz az ősmagyarokról, az fantázia.

 • A mi történelmi gyökereink az impériumi korszak alá nyúlnak.
  A jelenlegi konstrukciókban a vezérkar hitterületenként másképpen, de így, úgy biztosította magának az irányítás kézben tartását.

 • Elméleted a külső manipuláló hatalomról érdekes. De gyakorlatilag semmit sem ér, ha nem tudod, MIÉRT manipulálnak, mi a céljuk?

 • Helyesbítek: ugyanannyit ér, mint egy akármilyen istenhit. Emberi szemszögből értelmetlen, mert nem lehet neki megfelelni – vagy ellenállni neki.

 • Almási Alma
  2017 február 27
  2:44 de.
  Az összes megszólítottat, helyesen nagy kezdőbetűvel illeted, ám Gyuri bácsival konzekvensen kivételt teszel! Mi ez a kitűntetett tiszteletlenség, valami látens antiszemita elszólás? Jó OK, lehet hogy a gyuri10 csak nicknév, de mi van, ha tényleg az utóneve(ami nagyon valószínű!), ámha mégsem akkor sem vétesz nagyot egy G megelőlegezésével! Sorry, hogy bele ugattam!

 • Almási Alma
  2017 február 27
  2:14 du.

  Almási Alma, mennyire tévedsz!
  Az Istenhit erőt ad olyan dolgokra, amit egyszerű emberi lelkierőből nem volna valaki képes elviselni!.
  Nekem csak, Édesanyám példája van szemelőtt, milyen nehéz élete volt, 45 évig béna nővéremmel, akit a végén el kellett temessen 87 éves korában.
  106 évig élt Anyám egy öregotthonban, mindig mosolyogva jött felém.

 • Alma, az Isten hít, egy olyan lelkibékét biztosít egyeseknek, amit más hit vagy állapot, képtelen!

 • Orsós Elemér

  Almási Alma
  2017 február 27
  2:44 de.
  Szerintem POLITIKA(sic!)sajna nincs, inkább csak politika!
  Igaz hogy, Khomeini nagy huncut volt, de nem ő csinálta a “spontán” arab és egyéb tavaszokat és a belőlük sarjadó új “demokráciák” elöl menekülő szintén “spontán” népvándorlást sem!

 • Figyelő
  2017 február 27
  2:43 du.

  Nem akarom kiábrándítani, hitbéli kérdésben vitatkozni pedig a legkevésbé sem akarok, de a lelki békét nem csak a hit által lehet elérni.

 • Falusi 3:49, ezt a regényes történetet elmesélhetnéd, ha nem titok. Engem érdekelne.

 • Kedves Alma!
  Szerintem az ok és a cél egy olyasféle katasztrófa kivédése (elkerülése) ami az atlantiszi elvadult technokrácia elmosása mellett majdnem a teljes bioszférát is elsöpörte.
  A nagy irányítási piramis pedig szabadkőmérges szimbólum is.

 • charlie
  2017 február 27
  4:59 du.
  Mint említettem, jelentősége mamár alig.
  Egyébként inkább tragikus, mint regényes.
  Viszont élek, és ez a lényeg.

 • Kedves Seres Róbert, általában igyekszem a megszólított nickeket betűhelyesen írni. De igazad van, vagy gyuri10-et írok, vagy Gyuri bácsit. Oda fogok figyelni. Gyanítom különben, hogy számomra ő már nem “bácsi”…

 • Kedves Nagy Gyula… Úgy látom, alaposat ittál a misztérium kábító italából…

  Tudomásom szerint Atlantiszról a görög mitológia egyik nem nagyon megbízható (az ógörög hagyományok szerint füllentgető) alakjától tudunk csupán valamit. Persze izgalmas történet, ezért aztán máig mindenki keresi…

 • Azt hiszem Szilenosznak hívták az illetőt… ha jól emlékszem…

 • Kedves Alma!
  Természetesen, az én mesém is csupán egy mese.
  De egy olyan mese amelyből logikailag nem lóg ki semmi.
  A hivatalosan a világ csodáinak mondott, jelenleg is létezőket is megcsinálták valakik.
  Okkal, céllal komoly munkával és technológiával.
  A technológia és az, h szinte az egész Földön találtak egymáshoz hasonlókat, egy a Földet lefedő civilizációra utal.
  A hivatalosan is ismert maradványok zöme a jégkorszak utánról való. A jégkorszak óta pedig nincs nyoma olyan nagy katasztrófának amely tömeges kihalással tudás törlést végezhetett volna.
  Így számomra maradt az okkal és céllal végrehajtott tudás hermetizálás. A valós múlt helyére pedig mesék beültetése a köztudatba. Ráadásul úgy, h a különféle hitterületeken különféle és egymással valamennyire rokonítható hitek vannak (jelenleg).
  Én már túljutottam azon, h valamely forrásokból származókat higgyem úgy, h a hihetőség érdekében más forrásokat félresöprök. Azt nézem, h az össz adatból mi valószínűsíthető leginkább. Figyelembevéve azt is, h sokminden célirányosan hamisított (gyártmány).
  Érdeklődve nézem az újabb és újabb hivatalos és félhivatalos mese verziókat is, mert a hihetőségük érdekében ezekben is szokott lenni valamekkora igazságtartalom (általában célirányosan félremagyarázva).
  Az utasítások hierarchikusan vezérelt (piramis) irányítási rendszerben élünk. A felszínén megjelenőkkel, bérenc utasítások végrehajtókkal mindennapi kapcsolatban vagyunk. Azt takargatják amennyire tudják, h az egész egy csúcsban összefut. Már ezt sem nagyon takargatják. Egyre hivatalosabban mondják, h pár (egymással együttműködő) konzorcium kezében van az összvagyon zöme és ez a konglomerátum mozgatja a politikusok világot.
  Ez így félremagyarázott, de elég jól mutat egy létező, megtapasztalható struktúrát.
  Az asztrál mítoszi keretrendszerből (gyártmány) is sokmindent megtudhatunk. Különösen úgy, ha megnézzük azt is, h a különféle hitterületeken milyen mesékkel tálalják. A Bibliában egy arany kortól aranykorig terjedő szakasz van.
  Ebben Sátán eluralkodik, majd megköttetik. A Hindi verzióban Síva időszaka van. Az Egyiptomiban Séth-é. Az indiánokéban Káli istenségé.
  Én így játszok tér és időbeli puzzle kirakós játékot.

 • Tüske Zsófia

  Figyelő:

  “A mai pápa utolsó “űzenete” olyan buta volt, mint az előtte lévő. Sajnos, a mai pápa vagy levan kenyerezve, vagy inkább azt hiszem, hogy zsarolva van.
  Mai katolikus, megtagadja őt, ha tetszik ha nem!
  A hipokrata szövege, nem keresztényi, hanem erőltett és ártalmas.”

  Kedves Figyelő, Jézusnak is ezt mondanád?

  “Mindazt, amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük. Ez a törvény és a próféták.”

  “Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! jut be a mennyek országába. Csak (az jut be a mennyek országába), aki mennyei Atyám akaratát teljesíti. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram! Nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöt? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? Én akkor kijelentem nekik: sohasem ismertelek
  titeket. Takarodjatok tőlem, ti gonosztevők!”

 • A Római egyház a különféle nyájtípusokra is specializáltan, funkciókra bontottan működik.
  A Jezsuiták pedig az egész szervezet főideológus szekuritátéja.
  Az, h az előző pápát lecserélték egy Jezsuitára, már önmagában is nagyon figyelemreméltó. Ez a legnagyobb a szervezeten belüli hatalom (irányítóképesség) koncentrálás.
  A cserét akkor hajtották végre amikor felhagytak Irán háborúba vitelével és Putyin bejelentette a Nimród (Szkíta) birodalom reprintjének tervét.
  Azóta is sok érdekes történt. Ezek közül csak egy a hatalmas média felhajtással végzett tömeges áttelepítés.

 • Zsófiának.
  “A mennyek országa hasonlít a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és a vőlegény elé mentek. Öt balga volt közülük, öt pedig okos. A balgák lámpásukat ugyan elvitték, de olajat nem vittek bele. Az okosak lámpásukkal együtt olajat is vittek korsójukban. A vőlegény késett, így valamennyien elálmosodtak és elaludtak. Éjfélkor kiáltás hallatszott: Itt a vőlegény, menjetek ki elébe! – Erre a szüzek mind fölkeltek, és rendbe hozták lámpásukat. A balgák kérték az okosakat: Adjatok egy kis olajat! Lámpásunk kialvóban van. – Nem adunk – felelték az okosak –, mert akkor nem lesz elég se nekünk, se nektek. Menjetek inkább az árusokhoz és vegyetek magatoknak. Míg odavoltak vásárolni, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bevonultak vele a menyegzőre. Ezzel az ajtó bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Beszóltak: Uram, Uram, nyiss ki nekünk! De ő így válaszolt: Bizony mondom nektek, nem ismerlek benneteket. (Máté ev.25.)
  …….
  A kirekesztősdi nem mai találmány, a sajátjába mindenki a neki tetszőt engedi be.

 • Szumma-szummárum: aki az Ejrópába menekülőket kedveli—vegye magához : ne egyet,kettőt , sokat ,velük való életközösségben megszerzett tapasztalatok meg fogják változtatni véleményét. Volt itt már egy újságcikkeket jegyző úriember ,aki megijedvén teljesen más álláspontot követett mint ,mint annak előtte–mikor a közelükbe lévén tapasztalta meg a veszélyt, majd elv társai előtt nem győzött mentegetőzni , magyarázkodni ,hogy hogy is gondolta—és távol a migránsoktól véleménye szinte vissza formálódott a régire.Távolról,egy erős barát háta mögül könnyű kiabálni.A vészhelyzetet itt sokan nem ismerik fel—nem akarják felismerni,mert lelkületük nagyon szelíd ( vagy csak egyszerűen politikai okokból : “nehogymá” a másik oldalnak igaza legyen!),csak amikor a baj megtörténik—akkor már késő gondolkodni ( pl.egy migráció megerőszakolja leány gyermekét–nem a másét az övét–ekkor majd verheti a falba a fejét,vagy netán azt fogja mondani,hogy gyere én is itt vagyok!!!). A minden szép,minden jó : mismásoló,el bagatelízáló gondolatokkal kikerülik az igazságot.
  Íme mi is lehet a vége a dolgoknak :
  “Mia Bloom, a Minerva Research Initiative munkatársa (a szervezet az Iszlám Állam tevékenységét elemzi) is arra figyelmeztet, hogy minél több területet veszít el a terrorszervezet Irakban és Szíriában, annál inkább valószínű, hogy a terroristák dróntámadással próbálnak meg erőt mutatni – és az is egyre reálisabb veszélynek tűnik, hogy ez nyugaton fog bekövetkezni. (Bellingcat, The Daily Beast) – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/81190/Dronokkal_tamadnak_a_terroristak#sthash.tKmpPeM2.dpuf ” Ezt akarjátok ránk kényszeríteni??? Nem mindenki terrorista—mondjátok! Igen , de amikor elfogynak az igaziak,belekényszerítik azokat akik nem voltak azok , ez ellen majd mit tesztek???Az öngyilkos gyerekek saját elhatározásból és akaratból robbantanak?Nem beszervezik őket,bebeszélik nekik,elkábítózzák őket és akkor mindent megcsinálnak.
  Én csak azt mondom : ne olyan mérsékelt optimizmussal nézzenek egyesek ezen eseményekre!

 • Tüske Zsófia
  2017 február 28
  4:05 de.
  Zsófia, kicsit más volt Jézus idejében a politika.
  Nem hinném, hogy Jézus a természetes őnvédelmet nem helyeslte volna. Most kapásból, erre nincs idézetem.

 • Figyelő
  2017 február 28
  2:36 du.
  Segítek:
  Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel!
  Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek!
  Ha megütik a bal orcádat, nyújtd oda a másikat is!
  (Az Ószövetségben ezek forditott előjellel szintén megvannak és sokal hatásosabbak az önvédelemre! ki találta ki hogy, a jó keresztény ne védekezzen?)

 • Tüske Zsófia

  Figyelő: a politika valóban más volt, lám, az Isten országát hirdető mezítlábas zsidó prófétát (aki azért te is beláthatod, nem volt politikus) is keresztre feszítették. És nekem erősen úgy tűnik, hogy nem élt a természetes önvédelem lehetőségével. És nem ígért sima életet az őt követőknek sem.
  “Emlékezzetek vissza a tőlem kapott tanításra: nem nagyobb a szolga uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tiéteket is megtartják. Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.”

 • Tüske Zsófia

  charlie:
  “Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.

  Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!”

 • Tüske Zsófia

  tóth péter,

  nekem úgy tűnik, a migráció itt nem erőszakol meg senkit, az Igaz Magyarokkal viszont ez sűrűn előfordult: 1) az uszodákban 2) egyetemek gólyatáboraiban 3) iskolai buliról hazatérő 14 éves lányt Fehér Magyar Ember (a lány meg is halt) 4) a mellékelt cikkben számokat is olvashatsz http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/nemi-eroszak-miatti-eljarasok-1266289

  úgyhogy szíveskedj befejezni a hazudozást és kezdd el a hazai gerendát kikapkodni a bűnösök szeméből.

 • Tüske Zsófia

  ja és kifejezetten jobbikos fórumtársak figyelmébe, miféle (erdélyi) migráncsok próbálnak őrködni az alacsonyabbrendűnek tekintett cigányok jó erkölcsei felett. Ez a véglény egy megbecsült magyar gárdista volt, míg a sitten nem landolt. Bár a társai szerint csak túlságosan forróvérű volt.
  http://www.atv.hu/belfold/20120131_gyomorforgato_vad_sajat_lanyt_eroszakolta_a_gardista

 • Hollósy Gerti

  Tóth Péter, nem értem, hogy miért nem lehet ezt a menekültkérdést a nélkül kezelni, hogy a két szélső sarkáról vitatkoznánk.

  Természetesen nem azt mondom, hogy teljesen rendezetlenül és nyakló nélkül jöjjenek a menekültek és mindenki fogadjon be az otthonába többet. Ugye ezt nem gondolja komolyan?

  Pusztán arról van szó, hogy ha már itt vannak, akkor a kérelmük kivizsgálása okán emberhez méltó bánásmódot kellene nyújtani nekik, csak mert ők is emberek.

  Ez bőven olvasható a Drizarinak írt hsz.-ben.

  Én nem tudom elképzelni, hogy annyian jöjjenek, hogy egyszer csak aztán teljesen átvegyék a hatalmat és többen legyenek, mint mi.

 • Tüske Zsófia
  2017 február 28
  3:29 du.

  Nem tisztelik a kultúránkat! 🙂

 • Kedves Zsófia, ” Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem.” Kicsit ellentmondásos a dolog, hisz a “rossz fát” is Isten teremtette, ezek szerint értelmetlenül. Nekem az olajbogyót termő fa “rossz fa”, valakinek meg tápláló finomság. Plusz, mi még bimbós állapotban leledzünk, tehát a gyümölcs milyenségére még várni kell. Attól még nem kell megijedni, hogy “árpádsávosak” a leveleink.
  ……
  Ezeket az elfajzott “apukákat” a Jobbik gyógyszeresen “kiherélné”, tessék csak propagálni mindenhol, hátha elfogadják az ez irányú törvényjavaslatot a Parlamentben.

 • A Mi (a néphagyományainkban őrzöttet) kultúránkat, vagy azt amelyben a vezérkarunk élet bennünket?

 • Tüske Zsófia

  Hollósy Gerti,

  2014 nyarán felvidéki ismerősöm újvidéki cserkész-összejövetelről jött haza. mesélte, hogy a vonaton kaotikus állapotot okoztak a nagy tömegben özönlő koszovói menekültek, őrület szélére sodorva a vasutasokat.
  Orbánnak ezt látva lett volna ideje – jó másfél év – hogy a határőrizetet megszervezze, de ehelyett a tökét vakarta, szotyizott és stadionépítésre meg a haverok meggazdagítására verte el a közpénzt. Persze utána megfelelőnek gondolta a migráncsellenes hőzöngést, a kerítésépítést és a magyar nyelvű habony-plakátokat a migráncsok megnevelésére és távol tartására. Jól láthatod, miként működik az országban a hívek tudatformálása: olyanok, akik menekültet életükben nem láttak, riogatnak nemi erőszakkal, a “kultúránk” elpusztításával, a nem létező munkahelyek elvételével és azzal, hogy minden menekülő gyerekből öngyilkos merénylő lesz. Arról viszont nagyvonalúan megfeledkeznek, hogy orbán és bandája pénzért árulja minden kontroll nélkül az állampolgárságot a pénzesebb muzulmánoknak, eu-s állampolgárságot ígér afrikai országokban, most már csökkentett áron, hogy a kis arrogán belvárosi polgármester korában a belvárosi paloták jó részét bagóért elkótyavetyélte arab olajsejkeknek, aki szépen szétverték a Párisi udvart, amiből egy újabb muszlim szálloda épül, és a napokban éppen arról dönt a belvárosi önkormányzat, hogy szétverje a Pilvax közt egy, a szálloda számára létesített mélygarázzsal. Hogy kiket akarnak abban a szállodában fogadni, rejtély, mert egy ilyen már elvileg működik az egyik Klotild palotában, de én esténként, ha munkából megyek hazafelé, ugyan egy kivilágított ablakot sem látok ott, így kétlem, hogy teltház lenne benne. De hát mint tudjuk, a (muszlim) pénznek sincs szaga, akinek meg nincs semmije, az annyit is ér – úgy kell neki, miért nem tanult meg idejében a kincstár közelébe jutni.

 • Tüske Zsófia

  kedves charlie,

  ugyan már, tucatjával lehet ilyen példákat hozni, kiket üdvözöl szeretettel a soraiban az általad piedesztálra emelt betiltott, de újjáalakult és eltűrt magyar gárda. És egészen furcsa módon addig, amíg az éveken át erőszakolt lány feljelentést nem tett, ez a forróvérű apuka megbecsült tagja volt a ti formációtoknak.
  Jézus szavait meg ne relitivizáld: a gyűlölet és a mások ELLEN való fellépés nem jó gyümölcs és így a fa sem lehet jó.
  de ha belekötsz Jézus szavaiba, talán a Jakabén elgondolkozol: “Vajon a forrás esetében ugyanabból a nyílásból édes víz is fakad meg keserű is? Testvéreim, teremhet fügefán olajbogyó vagy szőlőn füge? Nem törhet elő sós forrásból édes víz.”

 • Zsófia, a Jobbiknak anno semmilyen lehetősége nem volt átvilágítani a tagjait, ezért valóban kerültek hozzánk elítélhető életvitelűek is, ami nekünk a legfrusztrálóbb.
  …..
  “…a gyűlölet és a mások ELLEN való fellépés nem jó gyümölcs és így a fa sem lehet jó.”
  Minket a szeretet vezet Zsófia, a magyar emberek,a kultúránk, az identitásunk, megtermelt vagyonunk szeretete. Ha valaki bűnös szándékkal közelít ezekhez – és a törvénykezés is szégyenlősen félrenéz – akkor csak az önvédelmünkre számíthatunk.
  A bibliaismereted meg nagyon rokonszenves.

 • Tüske Zsófia

  kedves charlie, a ti szeretetetek olyan, mint a farkas fehérre festett lába, amivel a kecskegidák házába próbál bejutni.
  A tagságotok nagy része kétségbeejtően sötét és ennek megfelelően erőszakos, a vezetőségben aki okos, a kétségbeejtően gonosz.
  A kultúra rendszerint még nyomokban sem lelhető fel jobbikos-körökben, bár a magyarkodás hasonlatos a gorillák melldöngetéséhez: erőfitogtatás, ahogy az aljas keretlegény-banda is, ahol szerették a migráncs és forróvérű apukát.
  Amúgy meg erősen kíváncsi lennék, miféle vagyont termelt meg Zázrivecz, Pistának-jó-lesz,a Hegedűs tiszteletes vagy a rokonszenves, sokgyerekes cigány orvosnő rasszista fiacskája, Novák Előd, akit a Rikárdózás alkalmával figyelmeztettek az osztálytársai, hogy ők sosem emlegették az iskolában a cigány származását. Nem beszélve az átnevelő táborokról, amit a jobbik beígért a deviánsoknak a választások előtt a programjában, persze fenntartva magának a jogot a deviánsok kijelölésére.

 • A választási programjuk alapján én is támogattam a jobbikot.
  Addig, ameddig meg nem tapasztaltam, h ez a szervezet is bele van kötve a nagy irányítási piramisba.
  Irányítói szinten nem sokáig marad olyan aki ellent mond a felsőbb utasításoknak.

 • Hollósy Gerti

  charlie, ezt elvileg szépen fogalmaztad meg…

  “Minket a szeretet vezet Zsófia, a magyar emberek,a kultúránk, az identitásunk, megtermelt vagyonunk szeretete. Ha valaki bűnös szándékkal közelít ezekhez – és a törvénykezés is szégyenlősen félrenéz – akkor csak az önvédelmünkre számíthatunk.”

  Nem is vonom kétségbe, hogy neked ilyen szándékod lehet…

  DE… nem hiszem, hogy ne tudnád, hogy a Jobbik nem szereti (és akkor finoman fogalmaztam) a cigány és a zsidó embereket, pedig azoknak a cigányoknak és a zsidóknak a felmenői ugyanúgy itt születtek és éltek bizonyára régóta, mint a magyarok…

  “etnikai szempontból homogén” – ez ma már szinte elképzelhetetlen…

 • Tüske Zsófia
  2017 február 28
  3:29 du.
  Marhaságot lehet beszélni! de el kellene olvasni a híreket,vagy meghallgatni amit a tv.-ben : nem a hirtv,nem a z rtl tv.nem az atv, mert ők -szerénységből ezeket nem mutatják be A többit! és akkor nem vetnél internetre ilyen blődségeket!
  ÍŐszintén megértő üdvözlettel

 • Hollósy Gerti
  2017 február 28
  4:14 du.
  Kedves Gerti :
  ……””” Én nem tudom elképzelni, hogy annyian jöjjenek, hogy egyszer csak aztán teljesen átvegyék a hatalmat és többen legyenek, mint mi”””…..Pontosan ezt látom problémának.Szerintem a folyamat elindult ,már itt van kifejlődése az elkövetkező években lehetséges!Ha nem teszünk ellene.
  Ki is a londoni polgármester? Első lépésnek nem rossz,és majd ezeket követheti a többi.Kik is rombolnak,tüntetnek nyugat európai országokban —akik eddig tagadtak mindent, mindennap lehet látni tv.-ben,lehet hallani,fegyveres csoportokat számolnak fel,fegyvereket találnak olyanoknál akiknek nem lehetne és ezek nem az adott országok őslakosai!
  Nagyon üdvözlettel.

 • Kedves Zsófia, tiszteljen már meg egy pár linkkel, ahonnan az információit szerzi.
  A sötét tagságról:
  Egy idén áprilisban elvégzett kutatás szerint egyeduralkodó lett a Jobbik a nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások körében. Ebben a csoportban eddig is a Jobbikot támogatták a legtöbben, azonban mostanra az LMP és a kormánypártok támogatottsága jócskán visszaesett, a Jobbiké pedig nőtt.
  http://www.atv.hu/belfold/20150615-fiatalok-novekvo-jobbik-foleny-eltunt-baloldal
  …….

 • Kedves Gerti, “a Jobbik nem szereti (és akkor finoman fogalmaztam) a cigány és a zsidó embereket…”
  ….
  Nem igaz.
  Ózdon és Tiszavasváriban a cigányok nagy többséggel szavaztak a jobbikos polgármesterre, a Jobbik alelnökét másodszorra még nagyobb arányban választották meg városában magyarok, cigányok közösen.
  …..
  A Jobbik szóvivője zsidó fiatalember – felvállalt magyar identitással és ősei auschwitzi tragédiájával – akire mindannyian büszkék vagyunk.
  Minden ilyen fiatal előtt tárva a kapu, ezért is van meghirdetve a “gyakornoki program” nekik.

 • Hollósy Gerti

  charlie, akkor ez bizonyára nem az a Jobbik, amit én ismertem, ez már a cukiságkampányos korszak…
  A múltjuk ismeretében, azért ezt nem olyan egyszerű ám elfogadni, a fiatalok még tapasztalatlanok, őket biztos könnyebb meggyőzni…

  Mondjuk pl. számomra nehezen érthető, hogy Magyarországon egy magyarnak miért kell külön felvállalni a magyar identitást?

 • Jelenleg még szinte minden szervezetre igaz, h bele vannak kötve a nagy vezérkari irányítási piramisba.
  Ebből adódóan, más a vezérkaruk és más a tömegbázisuk.
  A vezérkarnál pedig más a tömegpropaganda és más amire valóban mozgatnak.
  Nagyon igaz ez a pártokra. Egy egy kis erős helyi közösségnél lehet az, h a helyi vezető és az alatta levők egy húron pendülnek.

 • Gerti, “Mondjuk pl. számomra nehezen érthető, hogy Magyarországon egy magyarnak miért kell külön felvállalni a magyar identitást?”
  A családját is felvállalja az ember, pedig lehet, hogy van aki “fekete bárányként” nem könnyíti ezt meg. De mégis jobb , mint árvának lenni. A mai trend az, hogy árvának – kozmopolitának – lenni szuper. Ne legyen nemzeted, élj szingliként, csak önmagadat valósítsd meg, hagyd el őseid vallását stb. Tőlem ez távol áll.

 • Hm..

  Ki az Ősmagyar?

  A Bach-korszakról máig azt hiszi,
  akkor volt, mikor korált orgonált
  János Sebestyén s verte szerte a
  kellő hőfokon lévő zongorát.
  De pecsétgyűrűs és mű-raccsoló,
  meg is orrolhat versemért, ha sért
  (bár nekem is van horpadt címerem)
  de ősi pátenst ma már két vasért
  csak az nem rendel, aki dőre, s késik
  s reklámcédulát soha fel s bontott,
  mert kis költséggel zafírkőbe vésik
  rögtön az ősnek ott mondott Botondot,
  vagy pajzsra festik, amint dőlt Bizánc
  kapufáján már érted folytatott
  s a sportszellemtől még alig bemocskolt
  melldöngető edzőgyakorlatot
  s szerény felárért bármelyik vicének
  -aszerint, mit áhít: koronát, vagy bocskort,
  vagy hét szilvafát- zeng az igric ének,
  mert türelmesek ám a pergamének..

  De ha valódi is sudár családfád,
  attól, hogy a kor rá vad ágat oltott,
  helyén van még a tőzsgyökér, az ág-bog
  s nemhagy a címerpajzson rozsdafoltot,
  ha netán ősanyádnak marék rizsér’
  tanított franciát egy csóré svalizsér,
  vagy, hogy egy másik, rusnya lanckenékkel
  bújt el a kazalba ribanc fenékkel,
  vagy arra járt, mint égi, szép igézet,
  ahol éppen a pécsi bég bigézett..

  Na, dehát akkor mi a mérce?
  Diaszpórában erről, mint a spóra,
  szaporodnak még apró viták.
  Óra ketyeg és fogy a párka férce…
  Folytatják majd a szaprofiták.

 • Hollósy Gerti

  Hát, charlie, ha ezt így értelmezed, akkor ez a te saját igazságod…

  én az én köreimben nem ismerek olyat aki megtagadja a családját, nincs hazája, és kizárólag önmagát valósítja meg, nagyon sok rendes hétköznapi ember természetesnek tartja a normális hétköznapi életet…szóval a válaszodat se értem…ennyire nem szabad kihegyezni…

  aki árva, nyilván nem tehet róla, aki szingli, valószínűleg még nem taléált megfelelőpárt, pedig biztos szeretne, az önmegvalósítás pedig nem bűn, ha valakinek véletlenül sikerül azt csinálja, amit szeret, azt biztos jól csinálja…nekem ezek “fura bűnök”…de nem gond…

 • Tüske Zsófia

  tóth péter: más forrásokból tájékozódom, a többé-kevésbé királyi tévéket csak tartsd meg a saját tudatállapotod zavartalan fenntartására.
  Hogy te marhaságnak véled, amit írok, az egy dolog, jó hagyományőrző vagy, egy magyar, aki inkább becsukja a szemét, homokba dugja a fejét, de a végsőkig kitart. Ahogy hitlernek, rákosi elvtársnak is megvoltak itt az utolsó percig a maga elvakult hívei. A hozzád hasonlók rendszerint úgy oldják meg ezt a kérdést (ld. pl Boda esetét az olimpiával), ha fordulnak a szelek, egy pillanatra zavarba jönnek, majd fordítanak a vitorlán és szépen megmagyarázzák, hogy ők belülről bomlasztottak és mindig is az aktuális széljárást támogatták.

 • Tüske Zsófia

  kedves charlie, én a helyedben inkább nem hivatkoznék a tiszavasvári és ózdi cigányokra, akiket aljas módon megvezettetek és néhány százasért meg némi kajáért megvásároltátok a szavazataikat. Zagyva György Gyula (aki több évig ücsörgött a parlamentben és még érettségije sem volt, na meg az ócska kis lengyel-származék Janiczak, aki fűt-fát beígért nekik, aztán persze repültek még a közmunkából is. na ő legalább már az érettségiig eljutott, de az ELTE TTK már nem nyerte meg a tetszését. Na és ők a Jobbik értelmiségének színe-java, az ásotthalmi Tóthtal együtt, aki kinevezte magát Toroczkainak és halált megvető bátorsággal aprítja az elcsigázott menekülőket, főleg a nőket és a gyerekeket. Abban legalább nincs kockázat. Esetleg hozzuk szóba a Orosz Mihály Zoltánt habnak a ti értelmiségi tortátokra? És melyik zsidó fiatalember a ti szóvivőtök? Csak nem Szegedi Csanádra utalsz? Én meg utalnék Gábori Györgyre, aki meg merte kérdezni az őt összeverő ávós vallatótiszttől, hogy milyen érzés zsidóként összeverni egy másik zsidót. Önmagában az, hogy tartotok (mint valami haszonállatot) zsidót is a Jobbikban, még nem bizonyítja a tisztességes szándékotokat. Aljas alakok minden népcsoportban akadnak.
  Kíváncsi vagy az információforrásaimra? Maradjunk annyiban, nem könnyítem meg neked az eligazodást. Ügyeskedj magad.

 • Hollósy Gerti

  Falusi, lájk a versre!

 • Falusi!

  E Remek verset, mit idézel nekünk, ki véste pergamenre ?

  😀

 • Tüske Zsófia
  2017 március 1
  5:51 du.
  Ez a széljárási fordítás kimondottan a baloldal szokása , nézze meg történelmét,minden változásnál oda fordult ahova kellett , hogy hatalma megmaradjon vagy hatalomba kerülhesse.A rákosi elvtársaddal való példálózás pontosan jó rátok nézve , mert önmagadról beszéltél és másokra akarod fogni ,ezen bejegyzésed is megmutatja ki a hazudozó,erről csak ennyit,el kell gondolkodni rajta.
  Rajta üdvözlettel.

 • Az igazság az, hogy ma már igen kevés tiszta magyar leszármazott él és van Magyarországon! A történelem folyamán a sok külföldi lerohanás, szomszédság, szépen összekeverte a magyarságot.
  Én azt mondanám igen egyszerűen, az a magyar, aki annak tartja magát!
  Édesanyám állitása szerint, egy csepp magyar vér sem volt benne, mert apja, anyja eredetileg osztrák származású volt.
  Ennek ellenére, azóta sem találkoztam nagyobb magyar érzelművel, mint az Anyám volt!

 • Tüske Zsófia
  2017 február 28
  3:29 du.
  ….””nekem úgy tűnik, a migráció itt nem erőszakol meg senkit…….””””
  Kedves Zsófia !!! Ajánlom a figyelmedbe az alábbiakat ( csak kivonatosan )

  …..”””Nyolc iraki megy a börtönbe Ausztriában nemi erőszak miatt
  2017. március 2. 18:34

  Többéves börtönbüntetést szabtak ki nyolc iraki menekültre szilveszterkor elkövetett nemi erőszak miatt, a kilencedik vádlottat felmentették a csütörtökön Bécsben kihirdetett ítélet szerint.

  Az eset 2015 végén történt, amikor a vád szerint egy 28 éves német nőt kilenc iraki férfi megerőszakolt egy bécsi lakásban. A 22 és 48 év közötti férfiak kihasználták, hogy a nő ittas állapotban volt.

  A gyanúsítottak közül nyolcan 9 és 13 év közötti börtönbüntetést kaptak, a legidősebb férfit felmentették. …..
  …… A nőt hajnalban órákon át megerőszakolták a Práter közelében lévő lakásban.
  A legidősebb gyanúsított ……….. A Heute című osztrák lap azt közölte, hogy ő volt a lakás tulajdonosa, két fiát pedig elítélték a büntetőperben.

  A bíró rövid indoklásában arról beszélt, hogy kevés enyhítő körülményt tudott figyelembe venni…..””””
  UGYE NINCS ERŐSZAKOLÁS????
  Nem erőszakos üdvözlettel.

 • Gyülekezési tilalom Molenbeekben
  2017. március 2. 15:44

  …….”””””Háromnál több emberből álló csoportokra vonatkozó gyülekezési tilalomról döntött Brüsszel Moleenbeek nevű negyedének önkormányzata a Beekkant városrész környékére vonatkozóan – közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtöki számában.

  A közelmúltban elharapódzó fizikai és verbális agresszió miatt……””””
  Csak azok figyelmébe akik nem értesülnek arról mik is történnek migrációs ügyben és mik történnek hosszabb idő elteltével itt lévők által.Bizonyára tudjátok a hely hol van és kik laknak ott!!!!
  Az információ mindenkit kötelez üdvözlettel.

 • Kedves Zsófia, megértem az érzelmeit irányunkban, én is hasonlóan éreztem magam, amikor hatéves keresztfiam háromból háromszor vert el sakkban, és még ki is nevetett. (szégyenemet csökkenti, hogy azóta hatszoros magyar bajnok már, remélem érted ebben az analógiát)
  …..
  Minden választásunkat a barátinak nehezen nevezhető sajtó kamerái előtt vívjuk, “megvásárolt cigányokkal” tele lett volna a média, ha igaz a vád.
  Nem vitatom a végzettség és a hozzáértés előnyeit, de a választók az őszinteséget és a becsületességet többre tartják – lásd az SZDSZ értelmiségének többszöri és totális bukását. Valahogy az egyetemi hallgatók jobbikos népszerűségére való reflektálásod elmaradt.
  …….
  Szerintem “az ócska kis lengyel-származék Janiczak” kitétel nem méltó hozzád, de az őszinteségedet azért köszönöm. (Amúgy az Eszterházy Károly Főiskolát végezte el.)
  ……..
  Toroczkai nem aprít senkit, legfeljebb betartatja a hatályos törvényeket és hallgat az őt polgármesternek megválasztókra. Ha nem így tenne, valószínűleg nem választanák meg újra – meglepetésre a helyi DK segítségével is.
  ……
  Orosz Mihály Zoltán a radikális megoldások elkötelezettje, ugyan nem tagja a Jobbiknak, de munkássága közel áll hozzánk. A vezetett közössége valamiért újraválasztotta, a teljes karaktergyilkolás ellenére is.
  ……
  A szóvivőnk:
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Jakab_P%C3%A9ter_(politikus)
  …….
  Az információid forrására azért kérdeztem rá, mert sok dologban én sem vagyok képben, ezért, ha hiteles és nem a Karavánkávé zaccából jósolt, akkor elfogadom.

 • Figyelő
  2017 március 2
  2:28 du.

  A jelenlegi világot jópár évezredes célirányos szétideologizálással hozták létre.
  A genetikai vizsgálatok azt mutatják, h jelenleg a Kárpátmedence népe jó tisztasággal azonos azzal amit Európai őshonosként definiálnak.
  Jézus pedig azt mondta, h nem a testekkel van a gond, hanem bizonyos szellemiségekkel.

 • Tóth Peti, a svédek visszaállították a sorkötelezettséget, mert a rendőrök megtagadják a parancsot, ha a no-go zónákba szólna az őrjárat. Persze a liberális sajtójuk valamiféle orosz fenyegetésre fogja a dolgot, de mindenki tudja az igazságot. Egy angol hölgy riportja megmutatja ahogy a békés toleráns svéd lakosok megélik a mindennapokat:
  angolul:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4269576/KATIE-HOPKINS-reports-Scandi-lib-paradise-Sweden.html
  magyarul:
  https://ripost.hu/cikk-migransok-svedorszag-eroszak-nok-felelem

 • charlie
  2017 március 3
  9:03 de.
  Gondolom–és remélem,hogy csak az én erre vonatkozó véleményemet akarod megerősíteni,mellyel én csak azoknak a figyelmét akartam felhívni, hogy mik is vannak e témában ,,akik,minden áron a “mintha semmi sem történne ezekből a dolgokból ” állásponton vannak és továbbra is a mézes-mázas álláspontot képviselik.Nem képesek elhinni,hogy mik fognak még megtörténni,az ideális gondolataikhoz ragaszkodnak : minden szép , minden jó.Ez a népvándorlásos migráció– ha így marad sok bajt fog még okozni.
  Remélem,hogy észbe kapnak végre azok akiknek kell Ejrópában.
  Kapjanak végre észbe üdvözletével

 • Tóth Péter, persze, hogy megerősítelek, és még egy hír ez ügyben: megtiltották Calais-ban a bevándorlók etetését, mivel újra kezd kialakulni a “dzsungel” nevű káosz. Az kemény lesz, ha a helyiek magukra maradnak, mert elszabadulhat a pokol.

 • Tüske Zsófia

  tóth péter –

  rákosi elvtársad, valamint fél évszázaddal később reinkarnálódott utódai pontosan az ilyen lelkes, gondolkozni képtelen, Szabad Nép félórákon szocializált párthíveket gyűjtötték maguk köré, amilyen te vagy, aki még figyelni is képtelen, csak ostobaságokkal vagdalkozik.

  erőszakolás természetesen a világ bármely pontját előfordulhat, én magyarok által elkövetetteket hoztam fel példának, te még véletlenül sem.

  tuggyuk ugyan, hogy amerikában verik a négereket, de majd akkor foglalkozz a más szemében való kutakodásról, ha a magatok gerendája már mind fel van számolva.

 • charlie
  2017 március 3
  1:05 du.
  épp ezt akartam jegyezni,most olvastam! Úgy látszik mások nem olvassák!
  Hírolvasó üdvözlettel.

 • Tüske Zsófia

  charlie,

  az egyetemek bölcsészkarát a jobbik valóban meglehetősen megszállta, sőt az arravalóakat ügyesen listázták is a péniszpumpás barátod felhasználására, de az, hogy minden egyetemista jobbikos lenne, az erős túlzás.

  ami az szdsz értelmiségének a bukását illeti, felhívnám a figyelmedet, hogy a hetvenes-nyolcvanas években, amikor ezek a szoci vezetés ellen akcióztak, ti, Nagy Magyar Hazaffyak erőteljesen lapultatok, mint kutyapiszok a fűben, a rendőrökkel ők csatáztak. Bezzeg, amikor már különösebb tétje nem volt, előbújtatok a föld alól, és rögtön újjászerveznétek az internáló táboraitokat.

  ami az érpataki nem is annyira látens homoszexuális elmebeteg iránti szimpátiádat illeti, kicsit óvatosabban kellene az álarcodat rögzíteni, mert néha-néha félrefújja a szél és kilátszik alóla a valódi arcod. Szépen előrevetíti azt, mi várható, ha véletlenül kormányközelbe kerültök. Hogy miért választották mégis újjá? Még nem láttál megfélemlített szegény embert? Ha nincs parírozás, nincs közmunka. Ha nincs közmunka, éhenhalás esete forog fenn, de nyilvánvaló, hogy ez a cél, hogy szépen múljon ki ebből az árnyékvilágból az, aki szerintetek nem odavaló. Te azt hiszed, a magyar szebb jövőt szolgálod, pedig csak történelmi elődeitekhez hasonlóan az ország pusztulását sietteted a pártoddal együtt. Addig szelektáltok, amíg eléritek, hogy a mozdulni képes lelép innen, a gyengét kinyiffantjátok, aztán majd jön a jó, megtért keresztény Putyin , aki úgyis támogatta a jobbikot és behajtja rajtatok a követelését.

  Amúgy meg neked sem kellene hazudozni: a svédek NEM a menekültek ellen állítják vissza a sorkatonaságot, hanem a ti derék orosz szövetségeseitek miatt.

 • Nagy Gyula:
  “Végül még elmondom: A Muszlim vallásban Jézus Allah (eddig) utolsó nagy prófétája, akarat közvetítője. Mózes csak Jézus követője vallás alapító.”

  Mózes csak Jézus követője, vallásalapító. 🙂

  Sok ostobaságot, hülyeséget olvastam már itt a fórumon, de eddg talán ez a csúcs.

 • Hollósy Gerti:
  >“etnikai szempontból homogén” – ez ma már szinte elképzelhetetlen… <

  Ahogy vesszük. Majd Orbán vezér és kancellár – ahogy állítólag egykoron Gőring ("hogy ki a zsidó, azt én mondom meg!") – megmondja, hogy kik tekintendők etnikai szempontból homogénnek, és kik nem. 🙁
  Végül is egy jó darabig etnikai szempontból az SS is homogén volt, de ahogy közeledett a nácik veresége, etnikai szempontból Európa talán legkevésbé homogén katonai szervezetévé voltak kénytelenek válni.

 • Kedves Zsófia, maró gúnnyal megírt őszinte soraidat köszönöm, belátom, hogy hitbeli kérdésekben nem jutunk előrébb. Ezeket hagynám is.
  Maradjunk inkább a tényeknél. Érpatakon a legnagyobb ellenfél a fidesz jelölte képviselők, ha a lakosság az autokrata polgármestert le szeretné váltani, könnyedén megtehetné, és még több anyagi forrás érkezne a faluba. De ezek a “megfélemlített emberek” mégse ezt választják. Orosz Mihály lehet hogy “elmebeteg” – akkor persze még könnyebb lenne leváltani nektek – de hogy “látens homoszexuális” lenne, azt a csinos párja, Uri Veronika is kikérné magának.
  …….
  Zsófia érdemes többfelől tájékozódni, és a svéd helyzet is tisztább lesz:
  “Én azok közé tartozom, akik támogatják a sorozás modernizált és a nemek között egyenlőséget tevő, civil és katonai elemeket is tartalmazó változatát”
  – mondta egy védelmi konferencián Margot Wallström.
  Milyen hasznos lett volna, ha tavaly ősszel lettek volna polgári tartalékosaink, és behívhattuk volna őket,
  hogy támogassák a menekültügyi hivatal munkáját – hangsúlyozta a svéd tárcavezető, hozzátéve, hogy a tartalékosok segítséget jelentenének a természeti katasztrófák idején is.”
  A 10 milliós Svédország tavaly nagyjából 160 ezer menekültet fogadott be, a lakosság nagyságához viszonyítva a legtöbbet Európában. A svéd hatóságoknak komoly nehézséget jelentett a migránsáradat kezelése.”
  ……..

 • Úgy tűnik, megint sikerült kimoderálásra okot adóan tabut sértenem.

 • Tüske Zsófia
  2017 március 3
  2:17 du.
  A fővárosi egyetemisták jó része jelenleg a kétfarkú kutyára cuppan.

 • Tüske Zsófia

  charlie még csak észre sem veszed, hogy az érpataki Péter Gábor szennyesének mosogatása miféle bélyeget rak – rátok, jobbikosokra.
  ami pedig a feleségét illeti, te viccelsz, ugye és még sosem láttál alibi-házasságot, és nem kell említenem a szexuális identitását nem titkoló vonaton alkotmányt író fideszes prominenset sem?
  amúgy a kutyát sem érdekelné Orosz identitása, de annak, aki megélte az ötvenes évek internáló táborait, a kitelepítéseket és a mindenre kiterjedő kontrollt a rend jegyében, az nem vágyik a ti ilyesmit dicsőítő vágyálmaitokra. Ha mégis megvalósul, ez a nyomorult, minden gyalázatra kapható nemzet meg is érdemli a végső pusztulását. Kommunista káderekből megtért chestochowai zarándokok, a te pártodban bőven fellelhető köztörvényes bűnöző söpredék, gyűlölettől csöpögő antiszemita lelkészek, egyetemista lányokat a péniszpumpával felturbózott férfiasságára húzó Szávayk – és igen, a hatalomért mindenre kapható szélsőjobbos értelmiség – egyszer mindez már megtörtént a nem, nem, soha jegyében, de erősen úgy tűnik ezen az Isten által elénk állított akadályon megint egyszer elhasalunk a szebb jövőt jegyében. Attól tartok, hogy végleg. Nem kellene itt tovább gyalázni a nemzeti jelképeket. Azt már amúgy is ronggyá használta az alcsúti és bandája.

 • Tüske Zsófia

  Nagy Gyula: kétlem, de mulatnék, ha így lenne.

 • Tüske Zsófia

  ja, és ami a svédeket illeti: tavaly pontosan két hetet töltöttem Svédországban, de a muszlim migránsok által keltett pánikhangulatnak a nyomát sem láttam. Amitől persze éppen lehetett volna ilyesmi, de ti persze innen jobban tudjátok, mitől is rettegnek a svéd nők. Ami a menekülők eligazítását illeti, az nyilván nehézségekkel is jár, erről szólnak történetek 56-57-ből a magyarok kapcsán is, de ez csak nálunk ok arra, hogy ördögöt csináljunk azokból, akiknek az országát porig rombolták és nem kívántak emiatt idejekorán meghalni.

 • Kedves Belzebub!
  A dolog valójában úgy áll, hogy Jahve – a Közelkelet istene – felvéste két kőtáblára azokat a parancsokat, amelyeknek a betartását elvárja az emberektől, és ezeket Mózes kezébe adta.
  Csakhogy az emberek nemigen tartották meg a parancsolatokat, sőt inkább ki-ki kacsintottak az élvezetesebb bűnök felé. Elkeseredett erre Jahve, a Közelkelet istene, és azt mondá Jézusnak: Úgy látszik az emberek a szikár, egyszerű parancsokat nem értik. Eredj közéjük fiam, és magyarázd el nekik élőszóval, hogyan viselkedjenek.
  Hát bizony, ebből is, tudjuk, mi lett, szeretet helyett háborúk, szekták, egymás megvetése és kirekesztése. Vakarta is a fejét Jahve, a Közelkelet istene, hogy mit csináljon? Végül leszólt Mohamednek: Elég ebből, látom, még mindig nem értitek, hogy mit kell tennetek a gyakorlatban. Na, ennek most vége! Fogj egy plajbászt, és írd! Részletesen lediktálom!

 • Aki beszélt már, a határ szolgálatot megjárt rendőrökkel, az tudja, hogy a cikkben leírtak, sajnos, igazak. Nincs mit szépíteni, Orbán a poklot szabadította rá erre a jobb sorsra érdemes országra.

 • Kedves Gerti!
  ….” És mi lesz Európával? Először csak párhuzamos társadalmak jönnek létre. Méhány nagy nyugateurópai városban a nagy mecsetek köré már jelentős csoportok telepedtek le. Saját municipális rendszert építettek ki, sőt kezdik a pénzügyi alapokat is megteremteni. Külön bankjaik vannak, erre jelentős támogatással. Vajon elképzelhető, hogy Európa nagyobb városaiban a bevándoroltak főlénybe is kerülhetnek? Amig vakká tesszük magunkat, nem tudunk bizonyos helyzeteket és cselekedeteket pártatlanul elbírálni, és a saját ostobaságunknak vagyunk kiszolgáltatva.

  Avi Ben Giora”””….
  Na hát erre gondoltam ! csak én nem tudtam olyan szépen megfogalmazni! De szerencsére Avi Ben Giora szépen megfogalmazta érdemes lenne cikkét elolvasni —más megvilágításba kerülnének a meglévő gondolatok :Európa válaszút előtt
  2017 március 4 10:57 deEurópa válaszút előtt :Avi Ben Giora:
  Nagyon kedves üdvözlettel.

 • Kedves Almási Alma!
  Ha esetleg komoly a beírása, elnézését kérem, de kifejezetten hitbéli kérdésekről nem szoktam és nem is óhajtok vitázni semmiféle vallás híveivel, ahogy ateistákkal vagy vallásilag közömbös ismerőseimmel sem. Ha viszont tréfás a bejegyzése, akkor nyugtázom; nem rossz. (Úgy rémlik, valaha olvastam egy irodalmilag jelentéktelen, de vasúti olvasmányként jópofa, derüs kisregényt, a különböző vallások egymás mellett elhelyezkedő mennyországairól, a különböző hívek kölcsönös látogatásairól, stb. szólt. Sajnos, sem a címre, sem a szerző nevére nem emlékszem.)

  Ami magát a menedékérőkkel kapcsolatos témát illeti – persze az egyáltalán figyelemre méltó írások, kommentek közül – Tüske Zsofia véleménye áll hozzám a legközelebb, és Avi ben Giora álláspontja a legtávolabb.

 • Tüske Zsófia
  2017 március 4
  3:31 de.
  Európa válaszút előtt
  2017 március 4 10:57 de :Avi Ben Giora cikkét el kell olvasni és megtudja mi az igazság.
  Ha egyáltalán el tudja fogadni!

 • Belzebub
  2017 március 5
  12:06 du.
  Nyilván önök az eső sorok között mennek mindig és egy esőcsepp sem esik rájuk.Meg még az lehet,hogy esernyőt használnak így aztán “minden lepereg”.
  Megértő üdvözlettel.

 • Hollósy Gerti

  tóth péter, mi lesz Európával? Európa, ha lesznek arra képes politikusai Európa fog maradni. Európa számára nincs válaszút, csak egy út van, megmaradni és megőrizni az európaiságot, de nem szélsőséges jobbratolódással, nem ordas eszmékkel, nem gyűlölettel, hanem a Thomas Mann által is vallott úton…

 • Kedves Gerti, a mostani eúrópai politika azon fáradozik, hogy ledöntse a nemzeti érzést a kűlönböző államokban és ne legyen nemzeti érzés, hovátartozás stb. persze, szerintem ezen hiába fáradozik, mert a francia, német, angol stb. erre nem hajlandó!

 • hazai lámpa
  2017 március 5
  8:07 du.
  Szerintem igaza volt Jézusnak, a testekkel nincs gond az emberi szellemisséggel annál nagyobb! Az emberiség olyan materiális lett, hogy teljesen elfelejtette, hogy nem csak testből van az ember.

 • Már maga a MIGRÁLTATÁS is elképesztő kegyetlenség.
  Ezen belül a migrálttottaknak a határainkon és a területünkön való VEZÉRKARI UTASÍTÁSOK SZERINTI vegzálása csupán egy pont a nagy egészben.
  És nem nép érdek szerinti.
  Az emberek nagy többsége jól szeretne élni. Ehhez pedig nem jók a feszültségek.

 • Hollósy Gerti
  2017 március 5
  12:57 du.
  Végül is az itt leírtakkal egyet is lehet érteni.Két kérdés azért felvetődik : 1.Lesznek-e arra képes politikusai? 2.Mit is értünk,értsünk európaiságon?
  Üdvözlettel

 • egyaltalan nem ragalom vagy hazugsag a cikk…………a szerb oldalon tudnak a magyarok kegyetlenkedeseirol; tobb esetben telefonnal filmeztek a szerbek mikent verik pofozzak a magyar rendoprok es onjelolt hatarvadaszok -/koszos neonacik/-a menekulteket. bemutattak tobbszor a szerb tv esti hiradojaban /vesti/……….

 • barlev
  2017 március 7
  10:04 de.

  Igen.Csak kiderült,hogy azok a filmecskék a bolgár határon készültek.Ott verekedtek a határőrökkel a migrációsok.De végül beismerték,hogy jogos volt a pofozkodás ! Nahát erről ennyit!

 • Kérdés mi performansz és mi valóságos.
  A valóságosat pedig kinek az utasítására, milyen célból csinálják.
  Ugyanez a kérdés áll a performanszokra és a sima média trükkök gyártmányokra is.

 • Tóth Péter:
  “Nyilván önök az eső sorok között mennek mindig és egy esőcsepp sem esik rájuk.Meg még az lehet,hogy esernyőt használnak így aztán “minden lepereg”.
  Megértő üdvözlettel.”

  Sajnálatos módon viszonylag csekély misztikus képességgel bírok, ezért csak olyan mondatokat értek meg, amelyeknek a nyelvi és logikai szabályok szerint van legalább valami minimális értelme.
  Mivel az Ön kommentje nem rendelkezik ezzel a sajátosággal, tehát kiszera méra bávatag ha lehet. 🙂

 • toth peter
  bla-bla-bla……………..olcso hazugsag. egy ujabb.
  a bibi ott van hogy jol lathato a tablan “Horgos”….
  bulgariaban egyik hataron sincsenek magyarul beszelo rendorok es horgos nevu falu.

 • egy-egy videon jol lathat a verolegenyek tetkoja is. nyilaskeresztek,horogkeresztek,sieg heil,stb……ezek az ugynevezett onjelolt hatarvedo kopaszok

 • Belzebub
  2017 március 7
  11:29 de.
  Képességei miatt sajnálom —-és megértem.

 • barlev
  2017 március 7
  12:51 du.
  Remeknek tűnő hamisítások.

 • Tüske Zsófia

  tóth péter: elolvastam Avi cikkét, de én nem alapozom az igazságot egyetlen véleményre. az igazságnak sok arca van és egy nézőpontból csak egy szűk része látszik.

  A legegyszerűbb azt mondani, ha valamilyen igazságot nem akarunk elismerni, hogy hamisítvány.

 • Kedves Zsófia, én is linkelek az “igazság sok arca” közül egyet:
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/keressuk-49
  Ezekért mikor vállal felelősséget a ballib oldal?
  A magyar kislány szüleihez elmegy a köztársasági elnök?

 • a szerbek sokszor filmre veszik mit hogyan muvel a magyar rendorseg……………..elobb utobb lessz belole magyarazkodas magyar reszrol kinos feszengessel

 • orvosok hatarok nelkul=medecins sans frontiers
  az alapitoja egy orvos aki ma beziers varos polgarmestere a le pen fele front national szineiben.
  messz all sorostol minden tekintetben…………
  a bm mellelott nagyon a sorosozassal veluk kapcsolatban