Itt az új Fidesz, itt az új Orbán

2017 március 10 12:00 du.22 hozzászólás

Itt az új SZDSZ – ezt mondta Orbán Viktor, amikor megjelent a színen a Momentum Mozgalom. Nem mondott igazat a miniszterelnök: nem az új SZDSZ van itt, hanem az új Fidesz, és az új Orbán.

„Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből”. És: „Nekem 2010-ben azért volt szimpatikus a Fidesz, mert különböző, szakmailag meggyőző karaktereket állított ki Orbán Viktortól Navracsics Tiboron és Lázár Jánoson át Áder Jánosig.”

Ezt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nyilatkozta a Hír24 portálnak. Világos beszéd, nincs rajta mit magyarázni. Akkor sem, ha sokan vannak, akik nem értik.

momentum-fekete

Persze, a Fideszt sem értették meg 2010-ben. Pedig, ők is világosan beszéltek, csak nem mindenkinek volt füle arra, amit mondtak. Kis odafigyeléssel lehetett volna tudni, hogy mit akarnak Magyarországgal.
Megszerezni és megtartani maguknak.

Lehetett ezt tudni, de az emberek, akik elégedetlenek voltak az előző nyolc évben kormányzó pártok teljesítményével, szerettek volna hinni valamiben.

Az átlagembernek jogában áll tévedni. Legföljebb rosszul jár, de ha van esze, tanul belőle, s legközelebb majd óvatosabb lesz, megfontoltabb.

Fekete-Győr András már nem átlagember. Politikus, egy (nemrég alakult) párt elnöke. Politikusok és pártemberek is mondhatnak persze ostobaságokat, szoktak is mondani, de az ő gondolataiknak és mondataiknak messzebbre mutató és súlyosabb következményeik vannak, mintha egy átlagember mondaná ugyanezeket.

Az, hogy Orbán, Lázár, Navracsics és Áder szimpatikus volt neki 2010-ben, magáért beszél. Akinek 2010-ben szimpatikus volt a Fidesz, annak most is az. A Fidesz ugyanis 2017-ben éppen azt csinálja, mint amit 2010-ben. Akinek ez jó, aki szakmailag meggyőzőnek nevezi azokat, akik ennek a politikának az arcai, az nem Orbán rendszerét akarja leváltani, csupán a vezér helyére lépne. Akinek politikai ambíciói vannak, és emellett úgy gondolja, hogy Orbán és társai meggyőző karakterek, az azt is gondolhatja, hogy ugyanazt, mint Orbán, ő is tudja.

Sőt, jobban tudja Orbánnál, ezért állna a helyére.

Fekete-Győrnek nem Orbánnal van baja. Tetszik neki, amit Orbán tesz, de úgy gondolja, hogy ő ugyanezt jobban csinálná. Nem Orbán rezsimjét akarja leváltani, hanem Orbánt. Orbán elfáradt és megöregedett, elment mellette a világ, már nem alkalmas arra, hogy tovább működtesse a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Most már le lehet váltani Orbánt, nem marad vezér nélkül a magyar. Van helyette más: itt toporog a kapu előtt az új Fidesz, és itt az új Orbán.

Föld S. Péter

22 hozzászólás

  • Az „interjúkörnyezetéből” kiragadott idézet akár igaz is lehetne. Meg az így megvont következtetés. De nem igaz.

    Először azért, mert Fekete-Győr jelenleg is még fiatalnak számító, a Fidesz-vezetőkért lelkesedve 7 évvel volt fiatalabb. Ezért az interjúban úgy folytatta az itt idézett mondókáját, hogy:

    „De ma már csak Orbán akarata számít.”

    Erre persze még lehetne mondani, viszont változatlanul tetszik neki Navracsics, Lázár és Áder. De nem mondott ilyet. Mindössze megjegyezte, hogy:

    „Nem minden fekete-fehér, a Fideszben sem csak sátánok vannak.”

    Ez akár igaz is lehet.

    (a magam részéről változatlanul várakozási állásponton vagyok, van még idő eldönteni, mit is akar és mire képes ez a fiatal párt)

  • Orsós Elemér

    Bár így lenne ötösöm a lottón:
    már a címből elsőre kitaláltam ki a cikk szerzője és ezúttal találónak érzem a szatíráját, mert az új rivális úgy tűnik hasonló megtévesztésekkel nyomul, mint anno nagy példaképe. Bár tévedni emberi dolog, azonban néha Föld S. is tévedhet, már ami az új SZDSZ 3.00-át illeti, bár egy újabb Fidesz sem lenne főnyeremény!

  • Orbán amikor nevetséges mód „leeszdéeszezik” és így riogatja az embereket a libsikkel, akkor egyrészt rossz lóra tesz, mert ennek a társaságnak köze nincs a bal és liberális oldalhoz. Nagy zavarba is van, mert nem tudja őket beskatulyázni az általa démonizált oldalra, és így a megosztáson alapuló politikáján lék keletkezik. Ettől nagyon frusztrált is. Láthatjuk, hogy zavarában tegnap a lengyel barátainkat is elárulta, és a nagy ellenség Brüsszellel együtt szavazott a lengyel kormány ellenében. Másrészt Orbán azt is bizonyítja az ilyen süket eSzDéeSzezéskor, hogy számára a múlt fontosabb (a hatalomba maradása érdekében), mint a jövő építése.
    Azt azért nem gondolom, hogy a Momentum az új Fidesz, bár kétségtelen, hogy visszalátják Orbánék a 27-28 évvel ezelőtti önmagukat bennük, és ez félelmetes számukra, ha belegondolnak abba, hogy ők is ilyenek voltak.

  • Amúgy 27-28 évvel ezelőtt a Momentum nem lehetett olyan mint a Fidesz,mert ők kb.most annyi idősek….
    Abban viszont van valami,hogy ők hasonlóak az SZDSZ-hez,akik mosz ugye sehol sincsenek,nem jegyzik őket…..
    Aztán az is igaz,hogy a Momentumot a baloldal „találta”ki,hergelte,most meg,hogy párttá akarnak alakulni,pánikba estek,hogy „gyengíti” őket….na ez megint öngól…a törpék kaptak egy újabb riválist…..!
    Talán az MSZP lenne az,ha gondolkodna,érvelne,meg hiteles,elfogadható programmal rendelkezne…..hát kevés az idő és a normális,rátermett (főleg eddig nem „leszerepelt”)emberük.

  • Kedves Mindenki. Minden félreértést szeretnék eloszlatni a nicknevemmel kapcsolatban, nem vagyok azonos a linkelt személlyel:
    http://mandiner.hu/cikk/20170310_kellemes_purimi_unnepeket_kivant_nekunk_daniel_peter
    ……..
    Kérem beírásaimat ennek fényében olvasni.

  • Amúgy Orbánék akkor mások voltak,meg most is!
    Valódi célokért harcoltak(aminek többsége meg is valósult!!!)és nem
    hatalomvágyból, és előre értelmetlenül elbizakodottan!

  • Egyébként a „megzakkant” Mécs Imre fia elszólta magát,bevallotta,hogy libsiként nem dicsőség,de ugye nem értékeli,díjazza…az egyszerű vidéki embereket,cigányokat…
    (TV,újság!)Rém kellemetlen,de kiderült!
    na erről ennyit,meg ugye a Fidesz akkori és jogos rendszerváltó programjától messze vannak,meg lesznek….

  • Kedves charlie!

    én a „kedves mindenki” megszólítás alatt azt értettem(egy másik cikkben!)hogy mind az ellentábornak, mind a velem(velünk..)szimpatizálóknak szántam hozzászólásom…!
    Elolvastam a „linket”,(ha Te küldted?)de a véleményemen az sem változtat,minden normális,tisztességes,tárgyilagos embert becsülök,akárhol él is és kizárólag a stílusa, mondanivalója,hozzászólása alapján!!!!!

  • Egyébként aki hozzászól,annak illik a nevét,véleményét vállalni!
    Szeretnék tisztán látni…..ha lehet?!

  • Nos az,”hogy ki az igazi,meg ki a másik charlie „,az ugye nem „létkérdés”,de becsület kérdése….
    Őrülnék ha szint vallanának….!
    Remélem megteszik?….!

  • Isten nevét hiába ne vedd!

    Amúgy tetszik, hogy a MoMo-st nem érdekli a ballib megmondóemberek véleménye. Várom, hogy a fidesz felé is rúgjon párat, de akkor lehet, hogy elveszti a médiafelületet.

  • Na, a magyarok megint új pártot támogatnak. Nem bírnak összetartani. Minden uj párt vezetője szintén kiskirály akar lenni. Már mennyi ilyen van, te jó Ég!

  • Ellenpólusnak megszületett egy másik ifjú párt, az Identitesz. Mi a logójuk és mit képviselnek? Ez nagyot üt az ifjonc szájából:

    „Alapvetően a diákszervezetünk azért alakult meg az egyetemek világában, mert szinte kézzelfogható, hogy az egyetemi szférán belül a liberalizmus az túlsúlyban van. Ezért megalakultunk mintegy reakcióként. Idővel viszont a dinamikus szervezeti fejlődés nyomán ráébredtünk arra nyomatékosan, hogy nem elég a reakció, alternatívát is kell alkotni, erre alkottuk meg ezt az új jobboldali gondolkodásmódot.”

    Hallgasd meg az ifjú elnököt:

    http://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=mWNRgeNDu-Q

    Már tavaly fölfigyeltek rájuk, főleg a logójuk (lobogójuk) miatt:

    https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4185/4260/original.jpg

  • Sit tibi TERRA…
    Ha Fekete-Győr úr le tudná váltani jövőre a Fidesz-kormányt, akkor miniszterelnökként akár a 14. havi nyugdíjat is bevezetheti, még pedig azonnal ! A szakértelme megvan hozzá, meg még az Olimpiából is mespórolt milliárdok is. Nekem már nincs tul sok időm várni….

  • Figyelő!

    Nem kell aggódni,ez a „gyülekezet”,ha párttá is alakul,legfeljebb
    a baloldalra jelent veszélyt…..a többség le sem csinálja!

    Ötvenhatos!

    Ne álmodozz,nem fog bejönni(kac-kac)…pláne ilyen áron?….,de jó a humorod!

  • „Március 15-én jelenti be Gémesi György volt mdf-es, hogy párttá alakul A Józan Ész Forradalma nevű Facebook-csoportja.”
    Hurrá, a nagy pártok hátradőlhetnek.

  • A fidesz (Orbán) 2009-ben a kötcsei-beszédében pontosan leírta jó előre, hogy milyen politikát fog folytatni hatalomra kerülésekor. A beszéd lényege a „centrális erőtér” kiépítésére amit a fidesz következetesen megtett.
    Ha Fekete-Győr a fideszre szavazott 2010-ben akkor a mai 2017-es fidesz-el is egyet kell érteni.
    Így igaza van Föld. S.-nek

  • NA ÉS???

    …… „” „”””Soproni Tamás az Echo Tv-ben védte meg Mécs Jánost – Mécs Imre egykori SZDSZ-es képviselő fia –, aki egészen pontosan azt írta a blogjában, hogy ::::::
    rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.”””””……
    Igazán megértő üdvözlettel.

  • Lehet, hogy van, aki megkönnyebbült, hogy van egy „potens” ellenzéki párt. De én nem. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy mire „potens”…

  • Anno a zorbánfénylőcsillag is azt bírta mondani, hogy neki nem a rendszerrel volt baja!!! Egyébként naná, hogy nem volt problémája egy komcsi alomból született vérvörös komcsivá váló, a soros pénzén külföldön semmittevő, a belügyminiszter veje álltal pátyolgatott személynek teljesen havajdizsi volt az élete!!!
    A momentumról és az eddigi politikusokról sajnos mindíg a Hofi Géza mondata jut eszembe; „Mindíg éhesebbek jönnek”!!!!

  • Na nem semmi lesz egy Józan Ész Forradalma nevű párt is?Erről nem hallottam….!,Hát jó lesz vigyázni ennyi „törpe” nagy veszélyt jelent…..de ugye csak egymásra…!

  • Marcsi, érdekes lesz a március 15.-i ünnep, a baloldal már rendezvényeket sem tart, olyan az érdektelenség irányukban, pedig épp rendszert akarnak váltani.
    Csak a jobboldal képes hiteles mondanivalóval aktualizálni a forradalom évfordulóját.