CEU vagy nem CEU, nem ez a kérdés

2017 április 9 7:14 du.61 hozzászólás

Amikor ezt írom, még tart a tüntetés. Nem a hivatalos része, hanem a ráadás. Az, amikor a tüntetők a körúton vonulnak. Az utolsó információk szerint a Fidesz székházhoz. Normális körülmények között a tömegnek duzzadnia kellene. Nem a tettvágytól, hanem létszámilag. de ez Magyarország. S a jelek szerint itt minden szél szembe fúj.

Az egyelőre biztosnak látszik, hogy Áder kivár. Valójában semmibe nem kerülne, ha nem írná alá a törvényt, hanem elküldeni az Alkotmánybíróságra. Egy normakontrollra. Egy törvényt, ami legfeljebb az abnorma teljesítésének eszköze. Mert ez Magyarország. Pontosabban ez az Orbán-korszak. Putyinisztán kiöltött csápja a fenékbe kiöltött nyelvek kormánya felé. Annyira, ami ismét aktuálissá teszi a kérdést. Mit tudhatnak az oroszok Orbánról és csapatáról. Akár ügynöklistailag, akár egyébként. Mert önerőből annyira szembe menni az ország érdekével, amennyire az oktatás szétbarmolásával Orbán csapata teszi, egyszerűen irreális. Az agybaj erre nem igazán mentség. Még csak nem is kifogás. Az ugyanis, hogy lassan a szakmunkásképzés is kiemelt oktatási területnek számítson a csitt-csatt biomorfok világában, az aligha az ország érdeke. S ebből a szempontból szinte mindegy, hogy CEU, vagy nem CEU.

A lex-CEU csak a jéghegy csúcsa. Jelenleg. A jég alatt azonban nem a tudás tiszta vize, hanem a posvány van. Ezt nem a karosszékből lehet csak megállapítani. Elég, ha azt a közhangulatot vesszük figyelembe, amely már jelenleg is százezreket küldött el az országból. Tanulni, illetve dolgozni. jobbára dolgozni. Ami azt mutatja, hogy a jelen oktatási rendszerből pont a legjobbaknak, a mobil, több nyelvet beszélő fiataloknak nincs más kilátása az életből, mint elhagyni az országot. Ebbe most belegondolva, a lex-CEU akár egy jogos törekvés állomása is lehet. Elvégre a fiatalokat valóban túlképzi. Több nyelvi környezetben is gondolkodás-képes értelmiségre nincs szüksége egyetlen diktatúrának sem. Alkalmasint tőlünk keletebbre sem. Talán nem is annyira alaptalanok azok a találgatások, amelyek orosz behatást télteleznek fel a z ellehetetlenítés mögött.

Ámde!

Érdemes talán belegondolni abba, hogy a CEU után bármelyik másik egyetem, tanfolyam, képzőhely a célkeresztbe kerülhet. Pusztán azon gyanú alapján, hogy a tanítottakat nem csak feneket nyalni, hanem önállóan gondolkodni is megtanítják. Abcúg Iskola! Nagy „I”-vel. Mint olyan, ahol a pedagógus nem demagógus, és a diák is emberszámba vétetik.

S igen. Ma, miként a múltkor is, kicsit ezért is vonulnak az emberek. A fiatalok, és a nem is annyira fiatalok. S talán ez volt az, ami egy kicsit a rend őreit is megnyerte a Kossuth téren. Ahol ismerős szöveg is felharsan a tömegből: „Menjünk be!” Aki annak idején ott volt az Operánál, az tudja, hogy ott is elhangzottak szinte ugyanezek a szavak. Akkor az Alkotmányt kukába dobó alaptörvény miatt jöttek össze az emberek. A tiltakozás élesebb hangjai nyomán a szervezők hazaküldték az embereket. Az érdekelne legfeljebb, hogy utána elnézést kértek-e a miniszterelnöktől, amiért egy kicsit hangoskodtak. Mostanában látszólag a CEU védelme a cél. Látszólag, mert, ha a lex-CEU némi ökölrázással, de valójában simán átmegy, akkor utána bármelyik intézményt el lehet söpörni. Pusztán rámutatásos alapon. Akkor is, ha csak annyi a bűne, hogy nem elég talpnyaló. Ellenzékinek lehet bélyegezni, és el lehet törölni. Akár végleg is.

Talán kicsit erre jöttek rá azok, akik tízezrével jelezték részvételüket a tüntetésen. S azok a tízezrek, akik meg is jelentek. Majd a Kossuth térről elindultak az EMMI felé. S onnan a pillanatnyi tudás alapján a Fidesz székházához. De nem mentek be a Parlamentbe, mint tudjuk. De még ott sem maradtak. Bárkinek is volt az ötlete, hogy el kell onnan vonulni, hiba volt. Maradjunk abba, hogy hiba volt. Ne dobálódzunk kapásból olyasmivel, hogy bárki vetette be, nagyobb szívességet keresve és tervezve sem tehetett volna a kormánynak. A vonuló tüntetés talán jó lenne. Máshol. Mert sokak talán csatlakoznának. De hazánkban, ahol a hatalom csak az erőből ért, nem. Azért sem mert tömegek utálnak sokszor zsigerből mindenkit, aki írni és olvasni képes. Mert beveszik, hogy az egyetemista azonos az ingyenélő zsivánnyal. Mert elhiszik, hogy minden egyetemista azonos azokkal, akikből jelenleg a politikusok jó része „kifejlődött”.

Ma inkább a Parlamentnél kellett volna maradni. Ha kell, napokig. Volt már rá példa. Már csak azért is, mert a vonulás, még duzzadó tömeg esetén is csak eszköz. Ha céllá válik, akkor sokaknak ez azt jelenti, hogy nincs valós cél. Csak vonulás. Ők legyintettek és hazamentek. Majd megállapítják: megint nem történt semmi.

Úgyhogy azért csak érdekes lehet, hogy kinek volt az ötlete az elvonulás a Parlament elől. Ha pedig az egész fásultságba fullad, akkor az is, hogy milyen viszonyban van a kormánnyal, a rendőrség civilruhásaival.

61 hozzászólás

  • Jellemző ,hogy Virágvasárnap más dolguk nincs egyeseknek, mint tüntetni!

  • Szokásosan jó írás Bandi! Nagyon sokan voltunk tegnap, a Lánchídtól a Jászai Mari térig televolt az utca, még megszámolni is nehéz lehetett, de valóban nem volt eléggé feltüzelve a tömeg és 7 órakor békésen hazaküldték a tömegeket az Országháznál. Ha Áder mégis aláírja, akkor bármi lehet…

  • Ideje lenne ha mindenkiben tudatosodna, nem a cégér a fontos, hanem a tartalom.
    És az is jó lenne ha a cégérek a valódi tartalmat tükröznék.
    Én pusztán azzal, h abba a családba születtem amelybe, már az általános iskolában diszkriminált voltam.
    A Gépiparis tanáraim azon busongtak, h a technikumi (felső ipari) időkhöz képest mennyire lerontottájk a tananyagot és amennyire tudták, tartották a színvonalat.
    Így utólag a közoktatás hosszútávon való, felülről hangszerelt lerontását látom.
    Lehet fújni a CEU politikailag hangszerelt intézményre akkor amikor a főiskolai tanár ismerőseim azt mondják, ma egy Pollackos diploma mögött kevesebb tudás van, mint amekkorát a Gépiparis szakérettséginkhez kaptunk a hetvenes évek közepén.
    Remélem hamarosan eljön az az idő amikor már nem a politikai komisszárok fogják diktálni a mit és hogyant.
    Az iskolákban és az életünk más területein is.
    Egyébként az egekig bűzlik, h a CEU ügyet is a szabadságharcos Orbán imídzs erősítéséhez gyártották (majd én megmutatom a gaz imperiatista manipulátornak, h nem minden papsajt).
    Az is jól látszik, h a tüntetések is messze túl mutatnak a valóban civil szerveződések lehetőségein.
    Ha az egészet egyben nézem, akkor a brazil szappanoperák (TV sorozatok) jutnak az eszembe.

  • A forgatókönyv nagyon olyan, mint anno a diáktüntiknél. Nagy felbuzdulás. Majd az ELTA zártkörű beszélgetései. Majd apró részmegállapodások ezzel, meg azzal (ez most még hátravan) aztán a többi néma csend.
    Meg elvándorlás

  • Borítékolom : Orbán bábja aláírja a CEU-t betiltó törvényt.

  • Ez viszont csak egy mellékes hír : „Az Európai Bizottság súlyos aggodalmakat megfogalmazva adta a tudtára a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, hogy az egyik uniós pénzből finanszírozott projektjénél durva túlárazásokra bukkantak az ellenőrök”.

  • Szerintem vagy 200 ezer ember együtt ünnepelte a Virágvasárnapot a felszabadulás reményében… Tudtuk, hogy kik nem lesznek ott és ez már maga egy felszabadító érzés volt.

  • Figyelő „Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti vasárnapon”. A tüntetők pedig a Vártól elvonultak az Országházhoz. Most mi a baj?
    Barkát kellett volna szentelniük, vagy Bújj, bújj zöld ágat játszani? A körmenet is délelőtt van, ha van.
    Kár belekötni az élő fába is.

  • Miklos Banfi
    2017 április 10
    7:10 de.

    Minden szabadságharcunknak szép reményekkel indultunk neki.
    Kérdés, h most a hatvanas években is eljátszott győztes kulturális forradalmat gyártanak, vagy megint orrbeverőset.

  • Lehet hogy két millióan voltak!?

  • Llanfair
    2017 április 10
    7:33 de.
    Már bocsáss meg, de kissé nevetséges a tüntetőket Jézushoz hasonlítani!

  • Figyelo Miert?

  • Figyelő!

    Azt az ilyen népségtől nem lehet elvárni,hogy tiszteljenek egy
    ünnepet…..
    tüntetni is lehet,de hogy még a rendőrökre,TV tudósítókra is durván tettlegesen rátámadtak az bizony azt bizonyítja,hogy bár
    „egyetemisták”,de bunkók,törvényt nem tisztelők,képtelenek voltak(a fele külföldi volt,ezt náluk a magyarok nem tehették volna meg!)
    hazamenni,randalíroztak a kőrúton végig (hogy örülhettek az ott lakok.?…!)és a Fidesz székházhoz akartak vonulni,amit természetesen megakadályoztak.
    A rendvédelmi szervek nem alkalmaztak erőszakot (bár jogos lett volna)nem hagyták magukat provokálni,amit ugye a szocik és Gyurcsány idejében nem tehettek volna meg!
    Itt a bizonyíték,hogy az egyetem,diploma nem ad intelligenciát…
    Na itt a

  • Nana… kedves Figyelő!
    Jézus talán nem tüntetett? Az emberséges bánásmódért, korrekt hatalomgyakorlásért?

  • Almási Alma
    2017 április 10
    12:36 du.

    Egy kicsit elvagy tájolva.
    Jézus, nem tüntetett, Ő egész más világról hirdetett, amiben nincs erőszak!

  • Aláírta.

  • Llanfair
    2017 április 10
    7:33 de.
    Bocsánat, de a keresztényeknek Virágvasárnap egy nagy ünnep! Ha ezt nem tudod, vagy nem hiszed, akkor sajnálom.
    Ezért mertem elmélázni a magyarokon—

  • Boda Marcsi Tényleg siralmas, mikor ilyen erőltetett butaságokkal akartok érvelni. Miért ne lehetne egy vallási ünnepen tüntetni?
    (Szerinted hányan tudják, mi az a virágvasárnap, és mikor van?) Ez is benne van a Bibliába? Nem akkor kell tüntetni, mikor van mi ellen tüntetni? Itt két hete tüntetnek a buszvezetők, és nem függesztették fel Virágvasárnap, pedig keresztény ország. Nincs a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ne legyetek már gyerekek, tiszteljetek meg már valami épkézláb érvvel.

  • Tízparancsolat kezdő diktátoroknak. (Sylvain Timsit 2002)
    7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
    8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

  • Boda Marcsi
    2017 április 10
    12:28 du.

    Kisgyerek koromban gyakran vezetett az utam egy falfirka előtt:
    „Segíts a rendőrnek, verd össze magad!”
    Sajnos ugyan ezt érzem ma is. Ezt hívtuk visszarendeződésnek.
    Még valami ide kívánkozik ennek kapcsán:
    „Az eszme marad csak az arcok mások
    A forradalomból viccet csináltok
    Ha semmi se szent és semmi se számít
    Miért hazudnék bármit?”
    (Pál Utcai Fiúk – Régi évek)

  • Figyelő
    2017 április 10
    1:36 du.

    Kedves Figyelő, mindig elképeszt az álnaív tudatlansága!
    Jézus a maga idejében forradalmár volt.
    „Jézus megtisztítja a templomot
    Azután Jeruzsálembe értek. Bemenve a templomba, Jézus kezdte kiűzni azokat, akik árusítottak és vásároltak a templomban, felborította a pénzváltók asztalait, a galambárusok székeit, és nem engedte, hogy valaki edényt vigyen át a templomon.”

  • Figyelő Én mindent megbocsájtok Neked kedves Figyelő, de Magyarország nem hívő keresztény ország, csak szeretnék valamiért a világgal elhitetni.
    Nem tudom miért áltatjátok magatokat, ezek a vallási ünnepek már régen elvesztették nagy jelentőségüket.
    A katolikus vallásról sokat tudok, és a hívőkről is. Többet, mint szeretnétek. A többségnek a halál közelsége hozza meg a hitet, ami nem hit, hanem a félelem a haláltól és az esetleges büntetéstől. Nem keverendő a megkereszteltek száma, az igaz hívők számával. Köszönő viszonyban sincsenek egymással.

  • Boda Marcsi
    2017 április 10
    12:28 du.

    Nézzük csak a jelentős katolikus ünnepeket a 2006-os események napjain.. A liturgikus naptár a virágvasárnap mellett, majdnem minden nap tartalmaz ünnepnapot. De ezt a divat- és álkatolikusok honnan is tudnák.

    Szeptember 17-én kezdődött az őszödi beszéd elleni tüntetés sorozat 2006-ban. Szent Lambert napját éppen szeptember 17-én ünnepli a katolikus egyház, jelentős ünnepnap. A Tüntetéssorozat másnapja 18.-án volt, a liturgikus naptárban ez a nap jelöli Szent Lambert ünnepét.
    Október 23. Ismét kormányellenes tüntetés, és a leghevesebb összetűzések napja 2006-ban. Hogy-hogy nem pont akkor, amikor a magyar katolikus egyház Szent Kapisztránra emlékezik, és még a déli harangszó is érte szól minden egyes napon. Ezek a tüntetők meg tiszteletlenül elmentek tüntetni akkor is. Ejnye-bejnye, micsoda népség.. Kapisztrán Szent János napja. III. Kallixtusz pápa a keresztesek győzelmének örömhírére vezette be az Urunk színeváltozása új ünnepet a katolikus egyházban, és a győzelem emlékét őrzi a déli harangszó is, amelyet a harcolók megsegítésére rendelt el még az ostrom előtt. Kapisztrán Jánost 1690-ben VIII. Sándor pápa szentté avatta. Bár holtteste a török uralom zavaros éveiben örökre eltűnt, a magyar katolikus egyház ma is saját szentjeként emlékezik rá. Szobrát 1921-ben a budai várban a helyőrségi templom előtt állították fel. Halálának napja, egyben emléknapja október 23
    November 4. Kormányellenes tüntetések voltak a Fidesz fáklyás felvonulásán 2006-ban, éppen ezen a napon a katolikus egyház Borromeo Szent Károlyra emlékezika bíboros érsek, a katolikus egyház egyik nagy reformátora, a tridenti zsinat határozatainak első végrehajtója. V. Pál pápa avatta szentté 1610-ben.

  • Llanfair!

    Te vagy siralmas és nem kicsit,hanem nagyon, hogyan lehet Jézust az ilyen bunkó csőcselékhez hasonlítani,akik között mellesleg több olyan felbérelt söpredék is volt(TV mutatta…)akik nem hogy
    egyetemisták,de még általánosba sem sokat jártak…
    Na nem ez az első és főleg „bölcs” meg hazaszerető…megnyilvánulásod….!!!

  • Amúgy Magyarország hívő,keresztény ország-ha nem tudnád,vagy nem emlékeznél?…-(többségében!!!)ahol a tisztességes más vallású hívőknek,vagy netán hitetleneknek is van helye,de a többséget nem tisztelő és szélsőséges, becsmérlő bunkók ellen hatékonyan fel kell lépni!
    Ez így normális!!!

  • „Soros György megüzente: soha nem hagyják el Budapestet
    Bárhogy is döntsön Áder, meg fogják oldani, hogy Magyarországon maradjon a CEU.”
    Hmm, miért ragaszkodik ez a jóságos filantróp ehhez a szegény, kicsi országhoz?
    ……
    Közben Áder aláírta a törvényt. „Lehet tüntetni, majd megunják, azt hazamennek”- mondta Gyurcsány 2006-ban.

  • Amúgy szerencsére Áder aláírta a törvénymódosítást,jogosan és jól tette!!! kinti és itthoni ballibsik,hazaárulók meg tehetnek egy nagy szívességet….!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Ki volt az aki a Biblia szerint elsőként látta a feltámadt Jézust?

  • Csak megjegyzem,hogy egyetlen arab(muszlim) országban,de Izraelben (zsidó ország)sem vennék szívesen (sőt keményen megtorolnák!!!)ha a nemzeti ünnepük napján egyesek durva és
    gusztustalan tüntetést szerveznének,talán aki ezt felfogja az
    magába száll és nem vitatkozik….ugyanis egyenlőre hazánk akárhogy is vesszük keresztény ország( és remélhetőleg a fent említett országokkal ellentétben az is marad továbbra is,annak ellenére,hogy sokan ügyködnek ennek ellenében…)

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Virágvasárnap nem egy nemzeti ünnep. A maga beírásai alapján pedig semmi köze magának a kereszténységhez. Emlékszik, hogy mit mondott Ferenc pápa? http://24.hu/elet-stilus/2017/02/23/ferenc-papa-jobb-egy-ateista-mint-egy-alszent-katolikus/

  • Boda Marcsi
    2017 április 10
    4:40 du

    Boda imádom az ökörségeit, a tudatlanságát. 😀 Lassan már egy egész könyvet lehetne belőle összerakni. Ez hihetetlen. Aszondja Marcsi, hogy nemzeti ünnep – visszautalva a virágvasárnapra a hasonlatában 😀

  • Boda Marcsi Jézus egészen mást mondott az emberekről, mielőtt meghalt értünk. Neked az egész történet semmit nem mond, lepereg rólad a mondanivalója mint kutyáról a víz. Annyi közöd van neked Istenhez, mint Nekem a harangöntéshez. Hallottál már valamit róla. A képmutatás nagy bűn, Te kis hamis.

  • Christopher Adam Nem lehetne Marcsi jelét Bohócsipkára változtatni? Már régen kiérdemelte. Szavazhatunk róla?

  • Christopher Adam

    Llanfair:_

    Abszolút! Hogy nem sül le a bőr a pofájáról…

  • Mindannaian, mindig, minden körülmények között a HITÜNK által mutatott jót (legkevésbé rosszat) tesszük.
    Így, úgy, mindenki hitén lehet javítani.

  • János Tóth
    2017 április 10
    2:18 du.
    Nagyon igaz! Ez viszont, nem az egyházak politikája, hanem az úgynevezett „szocializmus” módszerére emlékeztet!

  • terminus
    2017 április 10
    3:10 du.
    Ez mind igaz!
    De Jézus tanításai inkább a felebaráti szeretetről szóltak.
    „Szeresd felebarátodat, mint Te magadat!”

  • Llanfair
    2017 április 10
    3:20 du.
    Azért , mert te nem vagy keresztény, azért még néhány millió keresztény maradt a világon. És Magyarországon is.
    Említettem Szent István királyt , aki azzá tette, azaz hittéritőket hozott a magyaroknak.
    Hogy Te és családod nem keresztény annak semmi köze nincs a millió keresztény hitéhez és gyakorlásához.
    Hál Isten.

  • Llanfair
    2017 április 10
    3:20 du.

    Még annyit, hogy kislány korom óta vallásos vagyok, persze annak is neveltek.Sőt, teeny koromban bajban is kerültem emiatt, és alaposan megszenvedtem érte. Na, persze ez mind a Rákosi korban volt.
    Sajnos, ahogy olvasom a helyi beírásokat, a komcsik műve maradandó maradt egy nagy többségnél odahaza. Az ateizmus például, sikeresen működik az utókorban.

  • Figyelő
    2017 április 10
    8:25 du.

    Kedves Figyelő tökéletesen fogalmaz. Igen, önt nevelték a vallásosságra. Az, hogy vallásos neveltetést kapott az egy dolog, attól még lehetne azért hívő is. Vallásos az, aki bemegy a templomba vasárnaponként ájtatoskodni mindenfajta meggyőződés nélkül pusztán a neveltetése végett és azt hiszi, hogy ettől hajj de nagy keresztény. A hívő az pedig hittel és cselekedeteivel bizonyítja az Úr felé minden egyes napon, minden egyes percben, hogy Jézus a szívében él. Igen, Ön csak vallásos.

  • Figyelő 2017 április 10 8:14 du.

    Ezt nem kellett volna. Édesanyám százszor többet dolgozott mint Te, százszor bátrabb volt, és Ő nem menekült el a terror elől. A forradalom közben elvetélt, míg Te mentetted a bőrödet. Ha valaki keresztény, akkor Ő az. Neki mindig a más volt az első, soha senkinek nem tett rosszat, ha volt egy forintja, odaadta annak aki kérte (sokszor kérni sem kellett).
    Semmije nincs, mert mindenét elosztogatta a még szegényebbeknek. Ő az átkosban is mert templomba járni, és hagyta a fiát ministrálni. Szádra nem vedd a családomat.
    Nem a kereszténységet vontam kétségbe, hanem a hívő kereszténységet. Az, hogy megkereszteltek Téged, és beléd verték a hitet, az semmit nem jelent, ez látszik. Nekem megadták a választás lehetőségét. Mutattak több utat, rám bízták melyiket választom. Egy igazi keresztény nem bánt másokat, nem gonosz, és mindenkinek jót akar. Itt melyik keresztény jobboldaliról mondható ez el? Segítek, egyikőtökről sem. A hit egyébként sem dicsőség. Bizonyos nézetek szerint, őseink babonájának fennmaradt része. Kicsik vagyunk ahhoz, hogy eldöntsük van-e Isten. De a tudatlan vak hitre nem legyél büszke, nem ok rá. Van aki hisz, van aki nem, van aki kétkedik. A büszkeségre egyik sem ok.
    Egy ateista bizony lehet sokkal jobb ember, mint Ti képmutató keresztények. A migránskérdés megmutatta Magyarország kereszténységét. A keresztényi szeretet szikrája nincs bennetek. Régen a keresztények az életüket adták a hitért, Ti egy migráns fényképét látva összesz@rjátok magatokat. Gondolkodjál már el egy kicsit, hogy viselkedtek a migránsokkal. Ne hadoválj a terroristákról, hanem vizsgáld meg, hogyan viselkedtek menekült nyomorult emberekkel, gyerekekkel. A kommentekben tomboló gyilkos indulatok? Hol látod Te a keresztény szeretetet? Automata ajtókkal szerelt fűtött templomokban nem nehéz ájtatoskodni, azt nagyon tudjátok. Mást sem. Ez nem a hit, kedves Figyelő. Nekem mást tanítottak keresztény nevelőim. Ha kellett, ültek is a hitükért. Soma kántor háromszor is. A keresztényi szeretet egy olyan magasztos dolog, amiről fogalmatok sincs. Az viszont biztos, hogy bennem több van, mint bennetek, ez nem függ a templomba járástól. Nem az a keresztény, aki féltéglával veri a mellét. Nem ám! A Bibliát nem a fiókban kell tartani, hanem olvasni, és aszerint cselekedni. Nem mondták?

  • Charlie:
    „Közben Áder aláírta a törvényt.”

    Ez magától értetődik, csodálkozom azon, aki mást várt.
    A cselédnek (pláne a jól fizetett cselédnek) kötelessége, hogy ha módja van rá, teljesítse gazdája utasítását, akaratát, kívánságát. Ha nem ezt teszi, a gazda kirúgja.

    Azt meg valahogy nem igazán hinném, hogy Ádernek nagy kedve lenne átnyergelni közmunkásnak. 🙂

  • A mindenség felépítéséből adódó adottság, h minden a részeiként létezik és az egész önfenntartó működése a részek működésének eredőjében jön létre.
    A Jézus nevéhez (is) kötött szeretet tan ez alapján készített ajánlás. A Mennyei Atyja nem parancsa, hanem kívánságaként előadva a környezetünkhöz, ezen belül az embertársainkhoz való viszonyuláshoz.
    Ezt spékelték meg a Római konstrukcióban egy bűnösség tannal és mindazzal ami a pásztoroknak való engedelmességbe visz.

  • Boda Marcsit ne bántsátok!

    _______________________

    Ismeritek azt a zsidó viccet, amikor Grün elmegy a rabbihoz?

    – Rabbi, messzire utazom üzleti ügyben. Szeretném, ha ezt a kis ládikámat az összes ékszeremmel és pénzemmel megőriznéd nekem, amíg vissza nem jövök.

    – Rendben van, – mondja a rabbi, és behívja a két bóchert. – Látjátok ezt a ládikót, Grün rám bízza, hogy őrizzem meg. Ezért én most ide beteszem a páncélszekrénybe, ti vagytok a tanúk!

    Eltelik egy év, Grün visszaérkezik, megy a rabbihoz.

    – Rabbi, jöttem a ládikámért…

    – Milyen ládikádért?

    – Hát amit itt hagytam neked megőrzésre…

    – Nekem ugyan nem adtál ide semmit…

    – De hát rabbi, a két bócher is látta, amikor betetted a páncélszekrénybe…

    – igen? Na, gyertek be, fiúk! Láttátok, amikor Grün valami ládikát adott nekem megőrzésre, amit a páncélszekrénybe tettem?

    – Mi ugyan nem láttunk semmi ilyesmit…

    – Sajnálom, Grün, menj békével, és máskor ne mondj olyat, amit nem tudsz igazolni…

    Grün letörve indul az ajtó felé, mire a rabbi még utána szól:

    – várj csak, itt a ládikád, vidd!

    – De rabbi… – hebeg Grün – miért mondtad akkor az előbb, hogy nem adtam oda a ládikát?

    – Ja, fiam, csak azt akartam, hogy lásd, kikkel vagyok körülvéve…
    _______________________

    Na, Boda Marcsira is ezért van szükség, hogy lássuk, kik szavaznak Orbánra…

  • Llanfair
    2017 április 11
    3:54 de.
    Én sehogy sem viselkedek az migránsokkal, mert 6 ezer km.-re élek az otthoniaktól. Nekem ne prédikálj a hitről és szenvedésről sem! Engem 17 éves koromban kicsaptak az iskolából a hitem miatt, majd féléves ÁVH kihallgatások után, kaptam egy évet a törvényszéken, amit letöltöttem a kecskeméti Fiatalkorúak börtönében..
    Keres magadnak más áldozatot akinek oszthatod a véleményedet a keresztény hitről!
    Ez a beírás, szól más, fentebb beíróknak is.

  • Még annyit, hogy Édesanyád lehet, hogy sokat dolgozott, de honnan tudod, hogy én mennyit dolgoztam?
    Mert nem verem a mellem és mesélem el mind a magyaroknál, mind Kanadában a „karrieremet”?

    Képzelt véleményed, igen rossz helyre talált!

  • HunCanada
    2017 április 10
    11:32 du.

    Honnan tudja, hogy én NEM vagyok hívő, csak templomba járok?. Vizuális elképzelése igen téves és hamis. Mindenképpen valami rosszat akart írni rólam, csak ennyire futotta!

  • Figyelő
    Ugye nem akarod azt mondani, hogy a hited miatt büntettek ?
    Mert akkor elmesélem, hogy 54-ben elsőáldozó voltam, 55-ben bérmáltak.
    Apám családja miatt ez nem is lehetett másként, – a távoli rokonságban 2 fiatalembert avattak pappá, az egyiket az 50-es, a másikat a 60-as években.
    Szervusztok, jó estét !

  • Figyelő
    2017 április 11
    12:18 du.
    Kedves Figyelő, én elhiszem, hogy Ön mintakereszténynek gondolja magát, és szeretném azt gondolni, hogy ez így is van, de a tettei, a hozzászólásai nagyon sokszor épp az ellenkezőjét bizonyítják. Szembemennek az Úr igéjével (Biblia), így az Ön által fentebb említett vallásos neveltetés felemlegetése szinkronban van azzal, hogy Ön CSAK vallásos és nem hívő, így szívében nincs sem Jézus, sem Isten valójában. Nincs ezzel semmi probléma, csak álságos olyan gyakran a (hit és meggyőződés nélküli) vallásosságára hivatkoznia, és azt felemlegetnie, amikor számtalanszor bizonyította hozzászólásaival, hogy élesen eltér attól.

    Nagyon téved. Én csak is jót szeretnék írni Önről ha jót cselekszik, és volt rá példa, hogy megsüvegeltem a mondandóját. Ez csak Önön múlik, de ugyan így ha butaságokat ír, akkor engedje meg, hogy arra ne írjak dícsérő szavakat.

  • Tüske Zsófia

    igen jól szórakoztam Boda bibliai ismeretein (és Chris vizsgakérdésén)
    🙂
    Belzebub, persze, hogy aláírta, mert ha kiebrudalná orbán, miből fizetné a lánya Richmond University-n folytatott tanulmányai után a húzós tandíjat?
    http://hvg.hu/itthon/20170406_ader_lanyanak_iskolaja_is_ugy_mukodik_mint_a_ceu

  • Tüske Zsófia,

    a propos Áder lánya: nem szívesen cibálom bele politikus gyerekeit a napi témába ha még gyerekek vagy egyetemisták, nem tehetnek róla kik az apjuk, anyjuk, de kiváncsiságbol megnéztem Áder Orsolya linkedin oldalát és az önéletrajzát: hát és nem is értem hogyan kerülhetett be egy angol nyelvü egytememre (tudom, tudom: pénz). Annyi helyesirási és nyelvtani hiba van benne, hogy az rettenetes! Az biztos hogy a CEU-ra nem vették volna fel.
    De nem feltétlenül az ö hibája hanem az hogy Magyaroszágon sajnos továbbra is pocsék az idegennyelv tanitás, tisztelet a kivételnek:

    Pld: ” I am passionate about art, especially in the abstract and surrealist one. „……Therefore, I am doing miner on art, design and media ……”

  • HunCanada
    2017 április 11
    1:57 du.
    Ha nem ismer, honnan tudja én milyen hívő vagyok?
    Persze ITT, nem a maga az egyetlen aki ebbe is beleköt.
    Én senkit sem kritizálok ITT, hogy milyen, nem is érdekel ki mennyire vallásos. Mindenkinek egyéni dolga és joga azt tenni, amit a lelkiismerete mond.
    Hihetetlen, a beírók jóindulata irányomban!

  • Miután végigolvastam a hozzászólásokat, hadd térjünk vissza a fenti remek cikkhez, amihez csak gratulálni tudok, úgyszintén a főszerkesztő ugyanabban a témában kifejtett írásához.

    Sajnos sz ámokfutók ismét „remekeltek”, mérhetetlen ostobaságba fulladt hozzászólásaikkal, azaz inkább fölösleges klaviatúrakoptatásaikkal, mert szokás szerint sikerült nekik ismét személyeskedésbe vinniük az oldalt. Ugyanazokkal a már nagyon elkoptatott pufogtatásaikkal!

  • Tüske Zsófia

    Figyelő:
    „Mit használ, testvéreim, ha valaki azt mondja, hogy hite van, de tettei nincsenek? Vajon a hit üdvözítheti-e őt? Ha pedig egy testvér vagy nővér ruhátlan és szükséget szenved a mindennapi élelemben, valaki pedig közületek azt mondja neki: »Menj békében, melegedjél és lakjál jól!« – de nem adjátok meg neki, amire a testnek szüksége van, mit fog ez használni? Így a hit is, ha tettei nincsenek, halott önmagában. De azt mondja valaki: »Neked hited van, nekem pedig tetteim vannak.« Mutasd meg nekem hitedet tettek nélkül, és én megmutatom neked a tettekből a hitemet. Hiszed, hogy egy az Isten – és jól teszed. De az ördögök is hiszik ezt – és mégis remegnek!

    Jakab 2,14

    ezt meg Jézus mondta: (Mt.7,21-)

    Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? – Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők!

  • Tüske Zsófia

    kanadai:
    sajnos a nyelvtudásért Magyarországon fizetni kell, mert az iskolákban oktató nyelvtanárok olyanok, hogy egy nívós nyelviskolában nemigen állnák meg a helyüket. Nem tudom, hogy Áder Orsolya angolja miért hagy maga után kívánnivalókat, amikor pénzben éppen nem szenvednek szükséget….
    egyet viszont tudok: lányom egy évet dolgozott Londonban, ahol párhuzamosan nyelviskolába is járt. A végén sikerrel cambridgi felsőfokú nyelvvizsgát tett, amit itthon a rigó utcai idegen nyelvi központban csak középfokúra akarták akkreditálni.

  • Christopher Adam
    2017 április 10
    4:44 du.

    „Virágvasárnap nem egy nemzeti ünnep.”
    Most nem az, de még lehet!

    És tényleg, a fidesz tette munkaszüneti nappá a Pünkösdöt és a Halottak napját (vagy Mindszentet).

  • Tüske Zsófia
    2017 április 12
    3:32 de.
    Kedves Zsófai,
    le a kalappal bibliai ismeretedért, azaz az Újszövetség ismertéért..

  • mavtelep
    2017 április 11
    1:35 du.
    Ismétlem NEM szoktam hazudni!
    Olvass
    figyelmesebben, részletesen leírtam a sötét „múltamat”!

  • Chris!

    Csak megjegyzem a virágvasárnap a kereszténeknek ünnep,illene tudnod (Figyelő szerint Te is az vagy…)ha csak át nem tértél más hitre…
    Nem vitatkozom,mert nincs értelme,a jó érzés,tisztesség, mások tisztelete és az intelligencia eddig azt hittem nem pártszimpátiától
    függ,de tévedtem…(nem először)!

  • hazai lámpa
    2017 április 12
    4:49 du.

    Régen is az volt, mindkét nap. Csak a „szociálizmusban” lett munkanap-

  • Figyelő
    2017 április 15
    5:58 du.

    Köszönöm az információt.

    El nem mondhatom, mennyire örültek tegnap a dolgozók a Nagypénteki munkaszüneti napnak! Ez egy újabb hosszú hétvége sokaknak, tehát a nem vallásosaknak is nyújt valamit az ünnep hangulata.

    A vallásosaknak meg ez lehetőség a pihenés mellett az elmélyedésre is, talán ennyitől még nem lesz senki bigott katolikus.