Lázad Budapest — Vesszen a rendszer! Vesszen Orbán Viktor! Vesszen a Fidesz!

2017 április 10 5:52 du.335 hozzászólás

Orbán Viktor és bűntársai számára a lehető legrosszabb szcenárió kezd kirajzolódni Budapesten. Egy vezető és konkrét irány nélküli megmozdulásnak lehetünk tanúi, ami vasárnap kezdődött, de hétfő este a Sándor palota előtt folytatódott. Olyan fiatal magyarokból áll többségben az a több mint ezer fő aki egy illegális és spontán tüntetést tart Áder János hivata előtt, akik nem is születtek meg a rendszerváltás idején, mégis a tiltakozás szimbólikus dalát énekelték. A Ha én rózsa volnék című számot. De itt már nem csak énekeltek, hanem olyan rigmusok hangzottak el, amelyek már nem a joviális diákkorra utalnak, hanem a kitörő és jogos méregre.

„Aláírtad János, égni fog a város!”–skandálták, aztán „bajszos szarnak” nevezték Magyarország elnökét. A rendőrök higgadtságot kérnek, de már nem hallgatnak rájuk a fiatalok. Azok a fiatalok, akiket a rezsim ad nauseum sorosbérencezett, akikről minap azt hazudta a rendszer erkölcsileg hulla médiája, hogy repülővel jöttek, Soros György pénzén, Pestre tüntetni.

Ez már nem a CEU-ról szól. Nem lehet a végtelenségekig így megalázni mindenkit: diákokat, fiatalokat, tanárokat, munkásokat, újságírókat, szülőket és nagyszülőket–egy szóval: a komplett magyar népet. Addig feszítik a húrt, míg végül megroppan.

És most a legveszélyesebb helyzet rajzolódhat ki Orbánék és a kollaboránsok számára: ők ne Gyurcsány Ferenctől, az MSZP-től, az Együtt-től, a PM-től, az LMP-től vagy a balliberális összeesküvéstől féljenek, hanem a lázadó magyar ifjúságtól, akik vezető, irány és kontroll nélkül kezdenek forrongani.

Nem fogom Kanadából megjósolni, hogy milyen irányba mennek el a dolgok Magyarországon. Egy tenger választ el engem szüleim és nagyszüleim hazájától. De a rendszert oly gyakran, oly alázatosan és oly szégyenteljesen kiszolgáló és támogató szervezett kanadai magyarság helyett kell kimondanom, hogy e lap szolidaris a tüntetők törekvéseivel és hiszünk abban, hogy lesz egyszer egy demokratikus Magyar Köztársaság. Minden tiszteletünk a Tiétek, hogy bátran kiálltok.

Vesszen a rendszer! Vesszen Orbán Viktor! Vesszen a Fidesz!

335 hozzászólás

  • Chris!! na végre…és még sok mindent hozzá

    cinkosok köszt bűnös aki néma

  • Chris!

    Személy szerint tartok attól, ha egy alig szervező erő visz utcára fiatalokat, és ilyen keveset.
    Nem attól, hogy a város égni fog vagy sem. Valószínűleg nem fog. A pár ezer jelenleg Magyarországon nem tud pár százezerre nőni. Mert erősen atomizált a társadalom. Ellenben a pár ezer arra mégis elég, hogy a tüntetések hiábavalóságát sugallja sokaknak.
    Ennek elkerülésére nem vándortüntetés, hanem erősen koncentrált, folyamatosan megtartott tömeg kellene. Ezt sunyiéktól is el lehet tanulni. Ld. a 2006-os Nagy Őszi Pisis Forradalmat. Ami után talajcsere kellett a Kossuth téren.
    Nem! Nem bérhajléktalanok köztrágyázását hiányolom. Hanem a tovább atomizáló tüntetésszerveződést.
    Alkalmasint akkor, ha ennek ellenére kialakul egy ifjúsági egységfront (hívják majd akárhogy), akkor tényleg égni fog a város, és Orbán könnyedén a nyakán érezheti, hogy a segge mily nehéz.

  • Rodi,

    Hidd el, PestBudán is sokan ugatunk. De nem elegen.
    Geo

  • Budapestről csak megerősíteni tudom írásod, Chris. Tegnap ott voltam a tüntetésen, ma a Parlamentben. 19-én megyek vissza Torontóba, de nem mernék már egy fillért se letenni, hogy akkor még Orbán lesz a hatalmon. Lassan minden szinten bukni látszik a rendszer – szerintem már csak Bodában reménykedhet…
    Vona bekérdezett Orbánnak ma, amire Orbán láthatólag megroppant. Ezt többen kiszúrták, hogy ilyet még nem láttak. Valami komoly infó került elő, amit még nem konkretizáltak…

  • Andy, sajnos úgy látom, úgy hallom, hogy ez bizony vérontásba fog torkolni hamarosan. Túlfeszült a húr. Innen békés forgatókönyv már nem nagyon elképzelhető. Ne legyen igazam.

  • Tuti, h lesz.
    A kérdés csak az, h milyen átmenettel.

  • A mai spontán tüntetés nem folyik vérontásba, de amennyi feszültség az elmúlt években az emberekbe beleszorult a kormány aljas néphülyítő kormányzása mentén, annak egy vége lehet, hogy az a több évnyi feszültség nagyon csúnyán fog kitörni. Szerdán a tegnapi 80 ezer ember csatlakozni fog a civilek melletti tüntetéshez, és Áder bólogató János mai csúfsága még több dühös embert fog az utcára szólítani.

  • On April 1, the Russian Ministry of Foreign Affairs posted a spoof voicemail offering „Russian hackers services” and „election interference.” And the mainstream US media appears not amused.
    „You have reached the Russian embassy, your call is very important to us. To arrange a call from a Russian diplomat to your political opponents, press one,” the message posted on the ministry’s official Facebook page says, playing first in Russian, then in English.

    „To use the services of Russian hackers press two,” it goes on.

    „To request election interference, press three and wait until the next election campaign. Please note that all calls are recorded for quality improvement and training purposes.”

  • Nem lehet látni, merrefelé veszi irányát az elégedetlenség. Egyetemek elfoglalásához? Vagy tüntetéssorozathoz? Egy idő után elcsendesedik mindkettő.

    Előttem a nagy kérdés az, hogy az elégedetlenség vajon kitart a jövő évi választásig? S ha kitart, kiket lehetne megválasztani, akik leváltanák a jelenlegi kormányt?

  • Ne reménykedjetek! Orbánt nem fogják a jól megszervezett tüntetők megbuktatni!
    Arról nem is beszélve, hogy ki legye helyette? Erről még nincs hír.
    Talán Vona? Isten óvjon tőle.

  • „Vesszen a rendszer! Vesszen Orbán Viktor! Vesszen a Fidesz!”
    Szerintem;
    Úgy lesz!

  • Jól megszervezték, az biztos. Ehhez nagyon értett mindig a baloldal! Köszönhetik Soros Gyurinak.

  • Halkan mondom Chris, nem hinném, hogy szüleid ezt akarták.

  • Figyelő
    2017 április 10
    7:57 du.

    Figyelő. Hogy érti, hogy jól szervezett? Ha nézte, akkor minden elmondható erről a mai tüntetésről, csak az nem, hogy jól volt szervezve. Ez épp a spontaneitásából adódik, hogy céltalanul indultak el a városba a nagyon fiatalok. Ellenben 2006-ban, ott egész más szcenárió volt, épp a JÓL SZERVEZETTSÉG miatt.

    Attól meg ne féljen, hogy egy közel 10 milliós országban az Orbán helyére nem volna egy épkézlább ember. Ki mondta, hogy a maiak közül legyen bárki is? Ennyire ne nézze le a magyar embereket, hogy mindössze 10 milliónéként van egy „alkalmas” országvezére.

  • A kerdes hogy mi az oka, s a celja mind ezeknek a kormanyelleni akcioknak?
    A CEU elleni mukodes nem nepszeru egy bizonyos tomeggel.
    Persze mind az a Soros intezmnye meletti allaspontok.
    Mindeki ki all a sjat erdekei mellett.

    De a kerdes hogy a jelen kormany, s fokent a PM hol all a lakossag tomegei eselyen ?
    Minden adatok, sot meg a nemzetkozi reagalasokban tisztan Orban nepszeruseget szerzett a Musulman bevandorlok korlatozasaval.

    Kerestem a heti nepszerusegi adatokat, de latva az nem letezo ottan.
    A kerdes ismet, kerne barki is hivni egy „vote of no confidence”-et a Parlamentben?
    Persze lattunk mar eseteket amikor a kormany megbukott meg kevesebb vadak eseten is.

    De barmi esetben is , erdemes lehetne a varost le0egetni, vagy verontasoka folytatni azert? Mint mar is nehany hozzaszollo velte hogy arra igen eros lehetoseg, vagy taln ohaj ios letezik.
    Mi a tomegek velemenye, reagalasai ? Nem lehet azt megallapitani egy maroknyi szervezett fiatal tuntekok tettein alapjan.

    Mit adnak a (bookies), a fogadok ?

  • @figyelő meg a @bendeguzi+458
    szóval benéztétek…nem kellett volna megint ugyanabba a gömmbe néznertek amit orbán hord a nyakán…az tele van köddel, szeméttel és mocsárral… sőt alvadt vér is van bele keverve tehát nem láccik amit a millenárisok akarnak (itt ugye millenial ok bnak nevezzök őket és az őskori kövületek, mint ti ketten is rettegnek tőlük, nem érdekli őket a régi szar, még az sem amit aranynak akarnak eladni nekik de mikor megfogják hígfolyós fossá válik…nekik új világ kell és csak annak van benne helye aki megérti és velük van különben ők a jelen és jövő, aki ezt nem kéopes látni és fanyalog sorosozik és ismétoli a zorbáng…i fráziasait a tolvajlás fenntartásáról az félre lewsz söpörve mint ahogy Herkules csinálta Augias istállójában…mindennek ki kell hullani és tabula raza

    egyébként ha rám hallgattok

    caveat emptor és a millenárisok ezt jobban tuggyák nálatok

  • Tisztelt Szerkesztőség!
    Kérem fejezzék be a magyar belpolitikába való beavatkozást és ne terjesszenek olyan dolgot hogy egy zsák tetű lázadása megdönthet egy demokratikusan megválasztott kományt! Elutasítjuk minden formában a külföldről érkező nyomást amely a szuverenitás és demokrácia csorbítására irányul! Magyarországon demokrácia van a kormányokat szavazással választjuk és nem tűrjük az erőszakot és rendbontást és anarchiát! Lehetséges hogy ez az ameikai kontinensen bevett szokás hogy erőszakkal kényszerítik döntésre a kormányokat, nálunk azonban nem! A Köztársasági Elnök lányát meg a törvény aláírása előtt nyilvánosan meghurcolták, több platformon a döntéstét kényszeríteni próbálták! Elfogadhatatlan hogy egy szuverén ország elnökét kényszerrel és erőszakkal és zsarolással akarják döntésének megmásítására kényszeríteni!

  • Miklos Banfi
    2017 április 10
    6:18 du.

    Sajnos én is így látom. Elég régóta mondom, hogy a fékek meg egyensúlyok, meg hasonlók nem jogi absztrakciók, hanem többek közt annak a népszavazásnak is elejét veszik, amelyben fléaszterből van a szavazócédula

  • Figyelő
    2017 április 10
    7:57 du.

    A jól megszervezett (e.g. a Fidesz által jól megszervezett) tüntetők nem. De a nem szervezett tüntetők igen.

  • Szukits Rezső

    … „e lap szolidaris a tüntetők törekvéseivel és hiszünk abban, hogy lesz egyszer egy demokratikus Magyar Köztársaság. ” Köszönjük.

  • Christopher Adam köszönöm írását – ma hallgattam egy videót meg 2011-ben mondta el orbán a diktátor, számomra ehhez semmi kétség nem fér. lejeb ide másolom. Kérdezem, hogy lehet a megvezetés bajnoka orbán? Nem értem!

    a link:

  • Demeter Attila

    Nem Budapest lázad, hanem az egész földrészről odabuszoztatott Soros-Maffia.
    Hadd éljek az ő módszerükkel, ők hivatkoznak erre mindig. Hányan nem voltak ott? Nos, azok vagyunk mi. Az a többség. Igen kevesen szavaztak rájuk.

  • Kalocsai Miklós

    Chris!

    Az ellenzék pocskondiázása egyes balliberális körökben népszerű szórakozásnak tűnik, de egyáltalán nem mulatságos. Egyrészt, mert nem segíti a demokratikus erők kibontakozását, sőt ellentétes irányba tolja a demokratikus közvéleményt. Az elmúlt hét évben erre igazán rálehetett volna jönni. 2010-és 2014 között Gyurcsányék tizenöt alkalommal szerveztek tiltakozást a demokráciát lebontó törvények ellen. Tüntetések, éhség sztrájk, virrasztás, élőlánc. Minden egyes alkalommal a fenti véleménytorzítók a megmozdulások előtt mindent elkövettek, hogy minél kevesebb embernek legyen kedve részt venni rajta. Utána pedig nem győzték szapulni. Akkor most ki a kollaboráns? Aki lázad, tiltakozik, vagy aki lehetetlenné akarja tenni a tiltakozást?
    Másrészt elkellene olvasni a képviselők jogállásáról szóló törvényt, melyből kiderül, hogy a képviselői munka nem korlátozódik a Parlamentre.
    Harmadszor az ellenzék nem homogén, különböző felfogású pártok alkotják. Pl. a DK nem vesz részt a parlamenti munkában, a képviselők az országot járják, nem veszik fel képviselői illetményüket sem. Csak a kétharmados törvények szavazásán vesznek részt, ezzel is akadályozva, hogy megkapják a szükséges szavazatot.
    Én nem támogatom az éjszakai spontán, szervezetlen akciókat, mert könnyen provokátorok áldozataivá válhatnak. Ezzel ártva saját maguknak, de az esetleges későbbi megmozdulásoknak is.

  • Demeter Attila

    Figyelő! Hazudsz. Az ingyen osztogatott repülőjegyek, az ingyenes buszokkal odahordott külföldi aktivisták nem spontán érkezést tanúsítanak. Ez bizony szervezett akció volt. Ezen kívül teljesen felesleges 2006-hoz hasonlítani, ahol a hatóság egyfelől rosszul működött, másfelől minden szempontból erőszakosan lépett fel, míg a mostani alkalommal a rendőrség példamutató türelemmel viselkedett az ordenáré, verekedésre kész itt-ott verekedést is kezdeményező, a rendőrökre támadó csőcselékkel szemben.

  • Miklos Banfi:
    „Lassan minden szinten bukni látszik a rendszer – szerintem már csak Bodában reménykedhet…”

    Nem vagyok olyan optimista, mint Ön; ne feledje, hogy Magyarországon nagyon sok Boda van. Én úgy látom, hogy a rendszer – sajnos!! – majd csak akkor és úgy bukik, amikor a Bodáknak, Figyelőknek és bálványaiknak már majdhogynem végzetes nemzeti tragédiába „sikerült” sodorniuk az országot. Volt már ilyen…

  • „Vesszen a rendszer! Vesszen Orbán Viktor! Vesszen a Fidesz!”
    ” lesz egyszer egy demokratikus Magyar Köztársaság. Minden tiszteletünk a Tiétek, hogy bátran kiálltok.”

    Na, akkor haladjunk sorban. Ha vész a rendszer, akkor nm lesz többé pártrendszer, mert a nép többsége olyat nem akar. Csak jó, ha mindenki tudja. Ez azt jelenti, hogy többé nem lesz az aktuális kormánynak parlamenti többsége, így akkor lesz törvény, ha a társadalomnak szüksége van rá, és nem akkor, amikor a kormány saját hatalmának növelése érdekében szeretné.

    Az új rendszerben nem lesz kamat és a bankoknak nem lesz lehetőségük pénzt csinálni.

    Hogy miért állítom ezt? A második idézetre adott válaszomból kiderül.

    Az utcán levő emberek nem azok, akik ennek olyan nagyon örülnének. Nem ők a magyar nép. Mert a magyar népet nagy ívben nem érdekli a CEU, miközben folyamatosan kifosztják, és földönfutóvá teszik a saját hazájukban. Az utcán levő emberek a rendszer részei, annak életben tartói.

    Vegyük a második idézetet.

    A Magyar Köztársaságot nem kell visszahozni, mert a Magyar Köztársaság jelenleg is a törvényes magyar állam!

    Itt, a Kanadai Magyar Hírlapban is megjelent „Hoppá van. Az Alaptörvény nem létezik” címmel egy írás, ami persze egy olyan fajta csúsztatás, ami igaz ugyan, csak nem úgy.

    Az Alaptörvény ugyanis azért érvénytelen, mert az országgyűlésnek nem volt joga megalkotni és elfogadni, vagyis az elfogadási eljárás szabálytalansága irreleváns.

    https://alkotmanyos-ellenallas.hu/pub/jogi_allasfoglalas_az_alaptorveny_ervenytelensege_es_ennek_kovetkezmenyei_targyaban_2016_10_23.pdf

    Innentől viszont mindenki hallgat. Ugyanis itt jön az, amit Kolláthék sem szeretnék, ha a közvélemény tudná!

    Az Alaptörvény közjogi érvénytelensége következtében JOGHATÁS KIVÁLTÁSÁRA NEM ALKALMAS! (lásd. jogi érvénytelenség, semmisség jogi definícióját).

    Ennek folyományai a következők:

    1. A „Magyarország” nevű állam nem jött létre.
    2. A hatályos alkotmány továbbra is a Magyar Köztársaság Alkotmánya, ugyanis a joghatás hiánya miatt az Alaptörvénnyel nem lehetett hatályon kívül helyezni.
    3. A törvényes magyar állam a Magyar Köztársaság.
    4. Az ENSZ, az EU és a NATO tagja továbbra is a Magyar Köztársaság, míg ez a „agyarország” néven működtetett, államnak nem minősülő szervezett magánhatalom NEM TAGJA ezeknek a szervezeteknek.
    5. 2012. január 1. óta minden új „jogszabály”, a korábbiak módosítása, és minden más jogi aktus érvénytelen.
    6. 2014-ben minden választás közjogilag érvénytelen, joghatás kiváltására nem alkalmas, ezért jelenleg a magát köztársasági elnöknek, miniszterelnöknek, kormánynak, országgyűlésnek, polgármesternek, önkormányzati közgyűlésnek, stb. hazudó emberek törvénytelenül gyakorolnak közhatalmat, folytatólagosan, bűnszervezetben, különösen nagy értékre követnek el csalást, közokirat hamisítást, stb.
    7. Minden olyan hatóság, amely az Alaptörvényből származtatja a joghatóságát és/vagy érvénytelen jogszabály(ok) alapján működig, törvénytelenül gyakorol közhatalmat, joghatósága nincs.
    8. Minden „állami” szerződés érvénytelen, beleértve hitelfelvételt, kötvénykibocsátást, állampolgárságot, földeladásokat, trafikmutyit, stb.
    9. Az EU folyamatosan súlyos szerződésszegést követ el, ami a magyar államnak lehetőséget nyújt a támogatások peres úton való követelésre.

    Nem törekedtem teljességre, mert már így is sok.

    A CEU-val kapcsolatos törvény egy érvénytelen „jogszabály”! Elég lenne csak erre rámutatni!

    Csak akkor vége a DK-nak, LMP-nek, és az összes többi ál-ellenzék pártnak is, mert bűnpártolásért mennek az embereik az elkövetők mellé. Ugyanis a rendszerváltásnak ez a következménye.

    Mert ebből az alkotmányos válságból kizárólag egy új, a nép által elfogadott alkotmánnyal lehet kimászni az összes politikus részvétele nélkül, ugyanis nekik nincs joguk ennek a megszervezésére se, lévén egy nem magyar, államnak nem minősülő idegen szervezet tagjai.

    Na ezért nem akar egyik párt sem rendszerváltást. Ezért nem akarnak a haza és a magyar nép iránt teljesen közömbös CEU tüntetők sem rendszerváltást.

    Nem is ők fogják ezt megtenni, hanem azok, akik most nincsenek az utcán!

  • Kedves Bendegúz79! Én itthon élve úgy látom, hogy a vérontás esélye a kormányon áll. Mivel 2006-ban a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja JAVASOLTA, HOGY LÖVESSENEK A TÖMEGBE, így elég veszélyes a helyzet.
    A gond az, hogy kevesen látják: nem a törvényben van az akna, hanem az indoklásában (ahogy Horváth nevű kommentelő itt korábban idézte). Itt az van leírva feketén-fehéren, hogy nemzetbiztonsági szempontból veszélyes, ha a nemzetközi kapcsolatok nem a kormány céljaival azonosulva alakulnak. És konkrétan megemlítik az OKTATÓK, DIÁKOK UTAZÁSÁT. Innentől nincs megállás: akkor a kormány céljaival nem azonosuló ellenzékiek, vagy csak nem fideszes állampolgárok utazása, külföldi kapcsolatai mikor válnak „nemzetbiztonsági szempontból” nemkívánatossá? Mi ezt itthon évtizedekig átéltük.
    De sokakat ez nem érdekel, nem is tud erről. Sok a boda is, aki meg úgy gondolja: úgy se tudok utazni, minek kell összevissza mászkálni, mindenki maradjon a hátsóján. „Igazmagyarnak” meg elég, ha magyarul tud: lám, micsoda zűr van abból, hogy egyesek össze-vissza olvasnak ellenségeket, akár oroszul, akár angolul.

  • Kedves Figyelő!
    Le lehet söpörni a nyugdíjasokat, mert mit csinálhatnak? Lehet bactatni a dolgozó felnőtteket, mert féltik a munkájukat. Lehet külföldre üldözni a felnőtt értelmiséget, mert megtehetik, hogy elmennek.

    Csak a diáksággal nem szabad ujjat húzni.
    56-ban is ők voltak a gyujtós. Ezt tudnia kellene annak, aki magyar politikus.

  • Kedves Figyelő!

    Miért nem álmodozik Ön is a többiekkel? Van aki 80-100.000 tüntetőről álmodik, van aki 200.000-ről, lesz olyan is akinél már az egy millió is meg lesz! Van aki már Húsvét utánra várja Orbán és a rendszer bukását, van aki kicsit későbbre! Van aki csak az egyetemeket akarja elfoglalni, van aki tüzeket és vért vizionál! Ők a demokraták és liberálisok! Az, hogy mi a lakosság többségének a véleménye az mellékes! Az, hogy senki nem akar egyetemet bezárni, csak az összes egyetemre vonatkozó szabályok betartását akarja, kit érdekel?
    Lángszavú amerikai demokratánk szavaival élve: “Vesszen a rendszer! Vesszen Orbán Viktor! Vesszen a Fidesz!”
    Itt is az „Arab tavasz” receptjét szeretnék megvalósítani! A G7-ek összefog Asszad ellen, az ISIS-el együttműködő ellenzéki pártokat akarják hatalomra juttatni, akár a maradék ország romba döntése árán is!

  • Szavazó
    2017 április 11
    1:07 de.

    Munkásőr, vagy párttitkár voltál?

  • Nem mondom ki, h kik, mert megszólnak érte, régóta fáradoznak egy ürügyként már felhasználható tömegdemonstráció, tömegdemonstráció sorozat összehozásán.
    A kérdés az, h mire akarják felhasználni.
    Előkészítették már az LMP kormánypozícióba helyezéséhez.
    A Gery névvel jelzett „tiszta kezűek” pozícióba való juttatásához.
    Most leginkább azt valószínűsítem, h a kormányzat engedni fog a népakaratnak és elkezdi végrehajtani amit jónak lát végrehajtani (mint ahogyan a hatvanas évek kulturális forradalma műsorral tették).

  • talalom Szerintem nem lehet a rendőrséget bevetni. Abban a pillanatban elvesztik a „Gyurcsány a szemkilövető adut”.
    Arra pedig nagyon buknak Bodáék.

  • Almási Alma
    2017 április 11
    5:29 de.

    A tapasztalatlan, könnyen becsapható diákságot sokszor felhasználták már (nem csupán Hazánkban).
    Érdemes észrevenni, h a Bibó kollégium direkt ideológiai agymosó intézmény volt.
    Az ebben mosottakat használták fel a pokol elszabadításához.
    A legfőbb cél a vidék megtörése volt a tanya kultúra (erő) felszámolhatóságához.
    Ez kellett a nagyüzemesítéssel egybekötött település szerkezet átalakításhoz és minden máshoz amit erre építettek.
    Ez kellett a bioszféra konform (tanyakulturálisan örökített) mezőgazdálkodási tudás törléséhez és a bioszféra gyilkos (direkt sivatagosító) technológiákra való átállításunkhoz is.
    A TSZ-ekben már a vezetőség diktálta a technológiát. A generáció váltással pedig a nem használt tudás szépen feledésbe ment.

  • Bende István
    2017 április 11
    5:11 de. valóságot írt, mert valóban például nekem még Magyar Köztársaság FELIRATÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYOM VAN!

    De van egy másik is: APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG MAGYAR IGAZOLVÁNY.
    Megmondom őszintén egyik sem tetszik a forrást illetően!

    Amit Bende úr előre vetít – jó lenne, hogy az igazolvány milyen feliratú lenne, azt nem tudom ma még!
    Tisztelettel id. Kiss László

  • Kedves id. Kiss László! Hogy lehet – kérdésére a válasz alább. Ez a magyar tévé mai déli híradójának tartalma – ezt az egyet sugározza a 8! kormánykanális. (Talán a TV2 nem, ezt nem tudom.) Egyetlen ellenzéki képviselő – jobbikos sem – szólalt meg, a nevek mind államtitkárok, szóvivők, miniszterek. Míg a californiai vidéki iskolából helyszíni tudósítást adtak a családi drámáról, a tegnapi-tegnapelőtti budapesti tüntetésről NINCS HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS. A tartalom:
    1. Ég egy franciaországi menekült tábor: 4 perc
    2. 2. Elfogták a stockholmi gázolót: 2 perc
    3. Az IS elemzése – vallás, vagy politika?: 2perc
    4. Tuzson Bence reggeli mondandójának ismétlése: külföldről szervezett tüntetés, stb.-stb. 40 mp
    5. Belbiztonsági főtanácsadó: Tuzson Bence igazat szólt – nemzetbiztonsági kockázat a „külföldi érdekű” tüntetés. 20 mp
    6. Az európai baloldal le akarja bontani a határvédő kerítést: Kósa: sűrűn sorosozva: 2 perc.
    7. A CEU-nem fenyegeti semmi – Ignatieff nyilatkozata. Ennek ellenére külföldről toborzott tüntetők tüntetnek 2 perc
    8. Áder és a mai kormányfő szövege: jogszerű, törvényes, nem veszélyezteti az egyetem létét.
    9. a Sándor palota előtti tüntetés: megtévesztettek,
    10. Fodor Csaba?: külföldi médiahatalom, politikai ambíciók(naná, mi más? Ők tán kötésmintát cserélnek?)
    11. Kósa sajttáj: megtévesztették a tüntetőket
    12. Fals információk: Palkovics félrevezették a tüntetőket
    13. 8-9-10-11-12 összesen 4 és fél perc, és egyetlen demonstrálót nem kérdeztek meg, mit akarnak?
    14. DBR metró-ügy: csak az, hogy Atkári és még más sem ment el. 1 perc
    15. BKV béremelés: holnap jön a papír az emelésről, nyugi. 1 perc (A BKV holnaptól sztrájkot lengetett be.)
    16. Nőtt a véradók száma – 20 másodperc
    17. Nőtt az ipari termelésv-20 másodperc
    18. Nőttek a fogyasztói árak – 2,7 % -főként az üzemenyagok, az alkohol és a cigaretta ára.
    19. Felgyorsult a csirke iránti kereslet
    20. 400 ezer gyerek kap tejterméket az iskolában – 40 mperc csont a „keresztényeknek”: ez a KDNP területe.
    21. 1,2 milliárd forintra pályázhatnak a nevelőszülők: Sanda Tamás 30 mp
    22. Költészet Napja: Zalaegerszegen, Szombathelyen, Sopronban, MR program. Pápán, 1,5 perc. (Szó sem esik a JA. Verseinek maratonjáról…)
    23. Miskolci iskolafejlesztés: egyházi, jezsuita és református (közoktatási egy sincs.) 3 perc
    24. Gazdasági fejlesztés a Felvidéken: a kormányfő: 1 perc
    25. 3 halott Los-Angeles mellett: 1 férfi lelőtte magát, a feleségét és egy diák is meghalt: (helyszíni tudósítás, az M1 tudósítójától) 3 és fél perc
    26. Venezuelában összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel, akik a „szocialista kormányt” akarják leváltani: magas az infláció, az áruhiány, a rendőrök „támadnak”. Érdekesség: a „szocialista” kormány is Washingtont okolja az elégedetlenségért 3 perc
    27. Mexikóvárosban összedőlt egy parkolóház – eddig 6 halott: 30 mperc
    28. Sport (foci 5 perc, kosárlabda 2 perc, magyar vonatkozás 1 hír: Csányi, az MLSZ elnöke interjút ad a tévének a fociról.)
    Az időt nem stopperrel mértem, csak a számítógép órájáról, ami másodperceket nem mutat, tehát ott lehet eltérés, de a hosszúságban nem.

  • És egy másik cikk, hogy Boda Marcsiék is örüljenek…
    http://www.nemzetunk.hu/l/patkanylazadas-viragvasarnapon/

  • Apostoli Magyar Királyság nevű állam sohasem létezett. Meg kell nézni az összes magyar törvényt. Kereséssel is lehet, nem kell elolvasni 🙂

  • Bende István
    2017 április 11
    7:58 de.

    A feudalista államvallási rendszer erőszakos intézményesítése történt.
    Ebben a konstrukcióban Hazánk mindenkori első számú vezetője (akkor király megnevezéssel) apostol rangú. Apostoli valóban soha nem volt.
    Az apostoli egy csúsztatás, amellyel elfedték, h a konstrukcióban az első számú vezetőnknek fennhatósága van a tanítányi leszármaztatású Pápaság fölött.
    Hogy a valódi nagyfőnök a konstrukcióban, a Magyarok nagyfőnöke. A pápaság csupán egy kihelyezett VÉGREHAJTÓ intézmény.

  • Kedves rodeo36 es Figyelo; Kozsi a valaszokat.

    Megjegyzesemben a nemzetkozi „Internet”-re mentem hirekert, jelentesekert, s altalanos adatokat keresve.
    Fogalmam sincsen mi az Orban „gomb”-je a „nyakan”.

    De inkabb a „bookies” fogadasai alapjait velem erdemesebbnek;))

    A web-en talaltam amiket irtam is. A tobbsegek, sot meg nem magyar kulfoldiek is , mondhatnam SOT a kulfoldiek akik nagyban magasztalajk Orbant a Musulman-invazio ellenallasaert, az orszaghataranak biztositasaert. Sok nyugatiak irigylik hogy nekik , ill. nemzeteiknek lehetne Orban a vezetoje. No de azok jelentektelenek ottan.

    A KMH-on levo megjegyzesekbol ugy all hogy kb. 2/3-uk Orban elleni, s pro-Soros, pro bal-erdeku velemnyek es remenyek a kormany megdontesere,pl. Rodeo bunnek veli nem mukodni azon. S Kb. 1/3 a kormany es stabil kormanyzas melettiek. Amik, velem csak remenyek, mert nem latok annak semmi tetteit. No de az csak sajat meglatasom.

    De az egyedulli ami jelentos lehetne, hogy mit kovetett Orban a torveny, s Alkotmany ellenest ?

    Minden mas szelsosegi reszrehajlosag, egyeni velemenyek, erdekek, stb. Azon alapokon megdonteni barmi kormanyt is nem a nemzeti/kozoseg erdekeket szolgalna.

    Mi a kozosseg celja, s a nemzet erdeke ? Azt senki nem vette figyelembe. A velemnyek azt nem mutatjak, azon mindenki nema !

  • A személyi okmányon az állam nevét tüntetik fel. Vagyis nem lehet érvényes egy „Apostoli Magyar Királyság” feliratú okmány.

    Tekintettel arra, hogy a Magyar Királyság 1918-ban megszűnt, mert az is csak egy állam volt, ami keletkezhet és megszűnhet, így a „Magyar Királyság” feliratú okmányod is érvénytelen lenne.

    Persze nosztalgiából lehet akármilyened.

  • @ Bende Istavan;
    A „magayr Kiranylsag” hivatalosan 1947-ben lett megszuntetve hivatalosan.
    Persze kozben letezett Mgayr kormanyzosag, meg 1849-ben Kossuth elnoksegevel is, meg a „Magyar Szoviet Tanacskoztarsasag,stb. De magyarorszag mint Kiralysag letezett mindakozben 1947-ig.

  • Bende István
    2017 április 11
    10:01 de.

    Az államiság címkék és működtetési rendek változnak.
    Az élőhely és az impériumi időszakot elszenvedett, a mai napig is elszenvedő nép maradt és maradni fog.

  • Bayer Zsolt üzent a tüntető fiataloknak: Majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni.

    Nem újdonság, már újra működik a „csengőfrász”:
    A rendőrök mára virradóra behatoltak egy tüntető pár lakásába, elhurcolták a fiút és mostanáig nem engedték ki. A grúz Maria Koosh, aki az ENSZ mezőgazdasági szervezetének, az FAO-nak dolgozik Budapesten, és aki korábban a CEU-n diplomázott.

    Koosh hazaérve elment lezuhanyozni, hogy a zuhanyzóból kilépve 7 rendőrt találjon a házuk nappalijában, akik elmondása szerint semmilyen hivatalos papírt nem mutattak nekik, amikor behatoltak oda. A rendőrök csak többszöri felszólításra, kellemetlenkedő megjegyzések kíséretében, percek elteltével engedték meg, hogy egyáltalán felöltözzön, és ne meztelenül, egy törülközőbe csavarva kelljen válaszolgatnia nekik és megadnia az adatait. Miután felvették az adataikat, magukkal vitték a barátját – akit információnk szerint (444.hu) Varga Gergelynek hívnak – azzal, hogy várhatóan 4-5 óra múlva érhet haza. Azóta sem ért, pedig több, mint 12 óra telt el. A kétségbeesett nő azt sem tudja, hová vitték a barátját és mi van vele.

    Az idősebb korosztály a hírt olvasva nosztalgikus hangulatba kerülhet. Vajon hol lehet az új Andrássy út 60. !?

  • Kedves Bendegúz 79! 5:23-as hsz-ben válaszoltam Neked.

  • „Vesszen a Kormany, Vesszen a miniszter-elnok, Vesszen a torvenyes politikai partrendszer = Eljen a tuntetok ohajai, Eljen a kormanymegdontese, Eljen a Kormanyvalsag, Eljen a Kaosz.

    En csupan egyet nem ertek. Remelve valaki lenne jo ertelmesen es tisztesegesen valszt adni a kovetkezokre.

    Ma ,Magyarorszag egy Alkotmanyos Parlamentari Koztarsasag !

    A Parlament a Kormany. Mindekinek van a sajat-egyeni kepviseltetoje. Akinek torvenyes kotelessege a kepvisltetjeik celjait, erdekeit azok ohajaik alapjan kepviselni. Amiert tudom jo fizetest is kapnak a kepvisltetjeik zsebebol.

    A kepviseloik hatrozataik alapjan van ,ill.volt valsztva altaluk, az egyik tepviselotag, az orszag napi ugyeinek intezeset tenni.Mint Miniszter-elnoki meghatarozas alapjan.
    Na, ha az PM nem tenne eloirt mukodeseit a Parlamant tagjainak ohajai lapjan, azok vannak torveny/Alkotmany alapjan felhatalmazva ot levaltani, ill. kirugni,s valasztani/megbizni barki mas tagjat a Parlamentnek az orszag napi ugyeinek intezesevel.

    Tudom hogy minden kepviselonek van cime, van telephon szama, E-mailje, stb.

    Legalabb is itten a US-ban, a lakosok, meg ha nem is erdekelve barmi esemenyeken, csak sok idejuk lehetne a kezukon, DE tomegesen arasszak-el kepviseloiket, nem csak fojadalmaikkal, panaszaikkal, de terjesztve erdekeiket, velemenyeiket, de erossen befojasoljak kepviseloiket, sot fenyegeteseikkel is, minden kozos-ugyekben.

    A tuntetesek, szervezetten vagy nem, de 99%-kuk szervezett,mert az „veletlensegbol” soha nem tortenhet. De a tuntetesek csupan a media/sajto lathato vagy olvashato formaban is azoknak az erdekeit szolgalja legelsokben, remelve a tomeg-velemny befolyasolasat.
    De az hasonloan visszafele sulhet is el.

    Utccai tuntetesek, fokent a Parlament tagjainak hatarozatai utan, teljesen erthetetlenek.

    Aki veli hogy Alkotmanyos jogait a toevany serti, a torvenyes lepes a birosagi eljaras alkalmazasa. Bistos vagyok hogy Mr.Soros ben csak tudataban van annak, hanem ugyvedeinek sokasagai keszen es sorban alnak ahoz. S a koltseg nem akadaly Mr.Soros eseten. Tehat mi okozza az nagy tomeg aggodalmakat ?

  • @kedvetlen bendeguzi…
    a „gömb” az a gömb, amit jósnők használnak füsttel és köddel megtöltve és a „jövőt” olvassák ki belőle azaz a gömb egy üres kristálygömb nagyon teccetős de semmi sincsen benne, ugyanúgy mint a zorbang…i nyakán lévő útonálló rabló nyakán lévő dilibogyóban…mindenki aszt képzel bele ami neki jobb te példának okájért aszt, hogy az egy ember pedig a valóságban egy gazember

    nem gondolod, hogy lejárt bakelit lemez vagytok itt a védeni aszt amit senki sem akar

  • Bendeguz79
    2017 április 11
    10:45 de.

    A görögöktől indulóan jópár áldemokratikus konstrukciót láthatunk az idő vonalán.
    Abban igazad van, h a működéshez tervezettségre, irányítottságra van szükség.

  • ….”””ez bizony vérontásba fog torkolni”””….

    Hát Miklós nagyon sajnálom , hogy erre fáj a fogad!!!!
    Most is igazoltad korábban többször hasonló bejegyzésed,csak a „forradalom””fegyveres”megmozdulás — ez érdekelne téged!!!Vérbe taszítani az országot,hogy végre hatalomra kerüljetek.Megmondom őszintén ::::: a gyuriferi,szdsz,mszp-s világból nem kérünk!!!
    sajnálatos üdvözlettel

  • Bendegúz79, sajnos a demokrácia ilyen, a választásokon alulmaradt fél törvénytelenséget, diktatúrát, rablást kiált.
    És néha jogosan. Az alkotmánybírósági tagok jórészt fideszesek, tehát oda fordulni merő időpocsékolás. A liberális tömeg most az ukrán, grúz vagy arab kormánydöntéseket gondolja példának, de ezzel melléfog, mert az esetlegesen utcára hívott nemzetben gondolkodók elsöpörnék őket. De ez olyan tragédiához vezetne, amit nem kívánhat senki. Várjuk meg, amíg lehiggadnak, de ez is nehéz lesz, mert a mai baloldal utolsó reménye 2018, ha nem kerül a hatalom közelébe, akkor egy modernebb formáció leváltja őket.
    Szóval izgalmas napok jönnek.

  • Drizari
    2017 április 11
    10:28 de.

    Én csak azon lepődöm meg, hogy egy ilyen nyílt uszító fenyegetésre sem reagál a magyar köztársaság elnöke, pedig ez a Bayer-féle fenyegetés és az üldöztetéssel való riogatás beláthatatlan következményekkel járhat. Ja, hogy Áder bólogató – Jánosnak hívják a köztársasági elnököt? Már nem is csodálkozom annyira.

  • Gyerekek! csak nem tudtok valamit?–végigolvasva bejegyzéseiteket! Nagyon fel vagytok buzdulva.Csak nem a háttérben valami puskás akcióra készültök.A nagy örömből ez látszik kiviláglani.Ne akarjatok ti fegyveres megmozdulást,mert az kárt tenne az országnak—gondoljátok nektek jót tenne —-nagyon tévedtek!!! Vagy abban reménykedtek,hogy bejön ámerika és megdönt mindent???
    Tisztességes üdvözlettel.

  • tóth péter
    2017 április 11
    11:22 de.

    Putyin Atyuska közelebb van és neki is csináltak szurkolótábort.

  • HunCanada
    2017 április 11
    11:20 de

    Nem árt, ha edződnek a fiatalok. Minél több fiatalt vegzál ez a kormányhatalom, annál többen lesznek az ellenállók. Persze nem ártana a rendőrség részéről legalább a jogszerűség látszatát mutatni, de ezek az ügyvéd nélküli 72 órás fogvatartások majd még nagyobb és szélesebbkörű felháborodást vált ki a fiatalok körében.

    Ugyan a kormányközeli közvéleménykutató legfrissebb – április eleji – felmérése szerint a Fideszre most a választók 33 százaléka szavazna. Az úgynevezett „pártok támogatottsága a biztosan szavazók között” felmérésben még nagyobb az előny: 48 százalék, míg az MSZP és a Jobbik egyformán 19-19 százalék támogatót kapott.

  • Tóth Péter, ha a szorongatott Fidesz ügyes, őszre hozza előre a választásokat. A baloldalnak esélye se lenne addig egybegyúrni önmagát, a markáns fidesz és jobbik tábor szerintem tarolna.
    A vérontás pedig, mint megoldási javaslat? Akkor inkább legyen övék a hatalom, mint hogy a nemzet szenvedje meg az áldozatokat.

  • Bende István
    2017 április 11
    10:01 de.
    Értem István – de mi lesz arra az igazolványra ráírva amit Geri Tibor úr szorgalmaz? Csak nem érvényes igazolványom van a Magyar Köztársaság felirattal?

    Bendeguz79
    2017 április 11
    10:18 de.
    A “magayr Kiranylsag” hivatalosan 1947-ben lett megszuntetve hivatalosan.”

    Ebben van valóság mert van nekem egy 10. filléresem és az van ráírva még 1942-ben is!

  • tóth péter Ne ferdíts. Azt írta, sajnos, és ne legyen igaza. Szándékosan hazudsz, vagy csak figyelmetlen voltál?

  • tóth péter Ha fenyegetést akarsz, olvasd charlie-t.

  • Arra kíváncsi leszek, hogy a rendőrség a szerdai tüntetés előtt alkalmazza-e a régi, a Kádári időkben jól bevált „megelőző intézkedést”, amikor begyűjtötték az ismert ellenzéki aktivistákat.
    Most az egyik ilyen, a rendőrség előtt ismert aktivista, a rádió épületére EU-s zászlót kitűző fiatal lány.

  • Drizari
    2017 április 11
    6:17 de.

    A stílusa alapján párttitkár a munkásőrség központi parancsnokságán. Minimum.

  • tóth péter
    2017 április 11
    11:22 de.

    Abban igazad van, hogy a polgárháború senkinek sem használ. A fosztogatókat és feketézőket leszámítva talán.

    Ezért is nagyon nagy tragédiája az országnak, hogy Orbán és kormánya lassan minden más lehetőséget bezár. Az ugyanis aligha demokratikus választás, ami a valós kisebbséget egy parlamenti többséggé konvertáló választási rendszeren alapszik.
    Alkalmasint ez volt anno a bolsevizmus. Ld. sz SZKP történelme

  • Bendeguz79
    2017 április 11
    10:45 de.

    „Ma ,Magyarorszag egy Alkotmanyos Parlamentari Koztarsasag !”

    Lemaradtál pár idősíkot.

    Nem Alkotmányos, mert azt hatályon kívül helyezték.
    Nem köztársaság, mert az ország nevéből is törölték ezt a szót.
    S alig parlamentáris, amennyiben egy bolsevik választási rendszert üzemeltet a Fidesz-kormány.

    Így Magyarország egy Alaptörvényes Semi-Parlamentáris ex-Köztársaság.

  • Kedves „talalom”;
    Koszonom valaszat. Szerencsemre en kivulrol latom az orszaga problemait. Oszinte megalatasom, hogy remesen elszurta a nemzet erdekit, fokent a szavazo lakossag, s a modon a kormany. Sajnos az ezereves szokas.

    Nem tudom hogy mi, vagy ki a „Boda”. Aprosagokkal, egyinsegekkel nem latom ertelmesnek venni az altalonos velemny meglatasait.

    Csak remenykedek, hogy egyszer talan majd egy nagy csoda tortenne ottan, s mindenki javara.

  • Oh come on „rodeo36”
    Mindenek elott NEM VAGYOK kedvtelen, hanem pont az ellenkezoje.
    Masodik, igazan mondja mit irtam, ami oly baratsagtalan kihivara kenyszeritte Ont ?

    Harmadik, s fokent, NEM foglalkozok semmi hokus-pokusszokkal! Ha On azon szerzi informacioit es alkotja velemnyeit akkor nem csoda ,hogy mi teljesen mas bolygokon elunk !
    En e-percig is itt vagyok ezen a billiok altal rem szemetelt, kihasznalt es pusztitott Foldon. S maradok is.

  • A “magayr Kiranylsag” hivatalosan 1947-ben lett megszuntetve hivatalosan.”

    Ebben van valóság mert van nekem egy 10. filléresem és az van ráírva még 1942-ben is!

    A Horthy-ék által 1920-ban létrehozott állam nem Magyar Királyság volt, hanem „Magyarország” nevű állam, amelynek az államformája volt királyság. Hogy mi volt a pénzen, az nem mérvadó. Tehát 1947-ben nem a Magyar Királyság szűnt meg, hanem a Horthy-féle Magyarország nevű állam.

  • ! Andy Mage;

    Tudataban vagyok hogy MAGYARORSZAG mint egy geografia terule neven NEM letezik, olyan nincsen.

    De KOZTARSASAG csupan egy ALLAMFORMA, s nem orszag. A vilga nemzetinek 90+ szazaleka KOZTARSASAG, az nem jelez SEMMI orszagot vagy nem,zetet.

    Ha csal „semi-parlamentary” akoor mi a masik fele ?

    Az ALKOTMANY az barmi orszag mukodesenek ALAPSZABAJAIT adj ill. rodziti le.

    Nem maguk magayrok hirdettek evszazadok at johu az ARANYBULA volt a vilg masodik Alkotmanya ?
    Sot mag sokan hogy a VERSZERZODES volt lenyegeben az elso ALKOTMANY ?

    Ha tanitani velt engem magayrra, NE hivatkozzon egyszeru es ertelmetlen kifejezesekre. A valosag teljesen mas !

    Magyarorszag egy EX-ezereves kiralysag.
    Volt persze EX Szoviet Tanacskoztarsasag, es EX Nepkoztarsasag is.
    DE mi lessz a jovokben ??? Lessz talan csak EX, mert ma csupan egy Internacionalista-europai-kereskedelmi egyesulet alavetet teruleti resze.
    S csak egy katonai szervezet csatlossa.
    Ismet ! Mind oly sokszor, a nep szerencsetlensegere.

  • Ez így igaz. De jelenleg a magyar államot megszállta egy magát „Magyarország”-nak, és magyar államnak hazudó magánhatalom, és kamu jogra hivatkozva gyakorolnak törvénytelen közhatalmat, ami ellen a joggal fel lehet lépni, és meg lehet szüntetni. A jogtalanság nem alapít jogot.

  • Kérdés, milyen konstrukcióban tudja a nép gyakorolni a jogilag jelenleg is meglévő hatalmát?
    Én egy ilyent ismerek. Az ott van a hagyományainkban.

  • Na ez a cikk megint egy nagy tévedés, némi hiba csúszhatott a jóslásba…!
    a szerzőnek csak annyit,hogy messze nem voltak annyian egyik tüntetésen sem,mint több másikon,meg ugye kiderült,hogy nem is az egyetemi téma…a lényeg,hanem az(itthoni és kinti Soros bérenc hazafi ellenzék és az általuk felhergelt fiatalok)az elvakult politikai győlölet és cirkusz!
    Amúgy Bánffy ott volt,meg állítólag a Parlamentben is…(hogy került oda,beengedték?…..)és „jósként aggódik”,hogy mikor 19-én
    visszamegy Torontóba,már Orbánt elzavarják….csak csodálkozom,hogy ennyi ésszel,tárgyilagossággal még van képe velem szórakozni…..aki ugye nem vagyok fanatikus mint itt több szintén nagyeszű,meg ugye itthon élek mellesleg…!
    Amúgy lehet több dologban vitatkozni,bírálni,vannak hibák,de az összes felmérés szerint a jelenlegi kormány kimagaslóan magas %-on áll,miközben a törpék röhögni valóan(!!!!)módszeresen irtják egymást!
    Bánffy „jó hazafi” létére visszamegy Torontóba és azért drukkol,hogy itthon cirkusz legyen….na jó,hogy többedmagával
    nem itt rontja a levegőt!

  • charlie!

    Ne aggódj, ha nem hozzák előre a választásokat,akkor sem rúg labdába 2018-ban sem az ellenzék,legfeljebb kiirtják egymást,amit
    a többség nem bánna,nagy esélyük van rá….!

  • Ja majd elfelejtettem,hogy a tüntetők többsége kb fele nem is magyar fiatal volt,mint azt megtámadott rendőrök,TV tudósítok
    állították.!!!!
    Aztán ugye nem zárnak be egyetemeket,csak betartatják az itthoni jogszabályokat nem „véletlenül”…. ami a több országban „nem kívánatos” Sorosnak persze nem tetszik ismerve az aljas tevékenységét!!!!!

  • Egyébként Schwartz Gyuri bácsi Oroszországba,Kínába be se teheti lábát,és több más országban sem kívánatos személy,(na itthon pláne nem…)meg ugye „kifogásolható” üzleti tevékenységéért is megbírságolták kint,röhögve kifizette,míg több tisztességes üzlettársa tönkrement…..
    Amúgy nem kell aggódni érte,esze ágában sincs az itt működő egyetemét megszüntetni,meg az uszítást abbahagyni!
    Vastag bőr van a képén!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi! Ügyes kislány vagy, jól megtanultad a leckét, szépen elmondtad, leülhetsz. Kiválóan véded szeretett vezérünket, tapsoljuk meg Boda Marcsit.

  • Llanfair!

    Na látod ebben is más a jobboldal és a jelenlegi kormány,nem hagyja magát provokálni és mellesleg nem is aljas…..miközben a baloldal lassan gutaütést kap!

    Azért annak örülök,hogy van jó pár normális,hiteles hozzászóló is
    a fórumon,meg annak is,hogy a kintiek között is sok becsületes,aki megmaradt magyarnak,kénytelen volt politikai üldöztetés miatt elmenni és nem „megélhetési”meggazdagodási” disszidens na ilyen például FIGYELŐ!!!!!!

  • Bendeguz79
    2017 április 11
    1:29 du.

    „De KOZTARSASAG csupan egy ALLAMFORMA, s nem orszag. ”
    Mint a Népi Demokratikus Köztársaság?

    „Ha csal “semi-parlamentary” akoor mi a masik fele ?”
    Vegytiszta bolsevizmus

    „Internacionalista-europai-kereskedelmi egyesulet alavetet teruleti resze.”

    S Orbán vezetésével marad is. Egy K-európai zsákfalu az alakuló birodalmi gócpontok között. Beszorulva az Orozok és a jelenlegi NyugatEU közé

  • Christopher Adam

    Marcsi írta:

    „Ja majd elfelejtettem,hogy a tüntetők többsége kb fele nem is magyar fiatal volt…”

    MIGRÁNCSOK VOLTAK!!! Valaki hívja fel a Habony műveket, de gyorsan!

  • Istenem, mekkora bullshit. Az egész országnak elege van ezekből a hisztis soros-végbélféreg libsikből, akik ugyanolyan vérontásra vágynak, mint Kijevben. Néhány drogos szar vergődik, és uszítja a tájékozatlan tömeget. Hánynom kell az egész liberalismustól. A liberalismus ma a nép ópiuma.

  • C.Á!
    Ne égesse magát jó pofizással,inkább olvasson figyelmesen!
    Nem magyar származású,külföldi egyetemisták voltak,ezt a megtámadott rendőrök és TV-sek állították,hallották,hogy nem magyarul beszéltek!
    Remélem most már világos???
    Ha meg a migránsokat említi ugye azokat is Soros zúdítaná ránk,na Orbánt akármennyire is utálja ez a szerencsétlen baloldal,már csak az általa tett védelmi intézkedésekért,jogszabályokért is meg fogják választani!!!!
    Na többet ésszel(már akinek van…)mint erővel (hazaellenes gyűlölködéssel)ugyanis ez a népség nem fogja megválogatni,hogy jobb vagy baloldali magyart ver vagy erőszakol meg!!!!
    na vége a reklámnak….Pá!

  • Chris, Chris, ha már Te is reagálsz a mi kis polihisztorunk véleményére, akkor a maradék szavunk is elmegy.
    Koncentráljunk a lényegre, fejezzük be a munkánkat: Állítsuk meg a „sáskahatat”! Nem sokára pezsgőzünk a szabad Magyarországra!

  • @ Bende Istavan;
    Szeretnem javasolni onnek, ha engden, a Magayroszag tortenetet, s nem a regi belygek alatl tenni allitast.
    Persze nem csak a belyegekn de minden mas hivatalos gormakban Magyarorszag Kiralysag volr 1001-tol 1947-ig. Amikor a Rakosi Parlamntje azt hivatalosan veget vetett. S az egeesz vilag azt elismerte.
    Nem a Szoviet Tancskoztarsag alatt, sem a Horthy idejen az valtozatlan volt.

    Miert volt magayroszag vilagszerte ismerve ; Kiralysag-kiraly nelkul. Kormanyozva egy tengernekulli tengernagy alatl. A Lovas-Tengeresz neven ismerte a vilag. Olvasson, s nem csak a belyegeken levoket !!!

  • @ Ady Mege;

    Sajnos az ma valosag.
    De miert szavaztak az EU csatlakozasara ? Meg a NATO-ra?

    Azert velem, s irtam is hogy „CSATLOS NEP A MAGYAR, az volt mindeg, sajnos!
    Hanyszolr harcolt, verzett dicsoen a magyar onallosageert?
    S amint az leheto, rogton csatlossa valik elozo ellensegeinek. Az am igazi szegyenletesseg !

  • Bendeguz79
    2017 április 11
    4:08 du.

    Más a nép és más a népet szolga sorba kényszerítő vezetősége.
    Ma már a bolsevik birodalomból az EU-ba való átsíbolásunk módja is meglehetősen köztudott.

  • Chris, nem poénos manapság a „migráncsozás”, Stockholmban négy embert ölt meg egy ilyen, Magyarországon meg egy ómigráns szurkált halálra egy 84 éves asszonyt. A védett, pátyolgatott idegenek öldösnek ártatlanokat.

  • Tüske Zsófia

    kis adalék, miket kiabáltak a „külföldi egyetemisták,” persze szinkrontolmács segítségével:
    Demokráciát”
    Szabad ország, szabad egyetem”
    „Kelj fel, Jancsi
    Éjjel-nappal hazudtok”
    Bábok vagytok”
    Bűnözőket védtek”
    Ruszkik haza”
    „Elvesztette elnök jellegét”
    „Repülővel jöttünk”

    “Az éjjel soha nem érhet véget
    Bajuszos szar most kurvára véged
    Repülj a picsába Rogán hátán
    Indul az Orbán, csak erre vártál”

    nos, ezek nem kádárista nyuggerek, se nem a Betyársereg, nem is a magát Toroczkainak nevezett Tóth határvadászai.

    Az amerikai külügyminisztérium elhatárolódott Orbántól:
    http://24per7.info/trump-nem-kivancsi-orbanra-az-usa-visszauzent/

    http://hvg.hu/itthon/20170405_Orbanek_ellen_fordult_a_nepparti_frakciovezeto_is_CEUugyben

    és Palkovics kiment a fidesz szennyesét Ágnes asszonyhoz hasonlóan hiába mosni:
    http://hvg.hu/gazdasag/20170411_Palkovics_tudni_veli_hogy_Brusszelt_nem_zavarja_a_Lex_CEU
    már a CNN-ben is téma a lex CEU
    http://hvg.hu/itthon/20170411_ceu_rektor_cnn

  • charlie
    2017 április 11
    4:44 du.

    Közismertek a vezetőség által megtervezett, végrehajtott hamis zászlós akciók. A régmúltra visszamenően is.
    Az életéért, jobblétért idejövőnek pedig elemi érdeke, h ne csináljon semmit amivel veszélyezteti a célját.
    Hamis zászlós akciókkal jól lehet ellentéteket gyártani és ürügyet saját agresszió elkövetéséhez.

  • Üzenet a lényeges kisebbségben lévő balliberálisoknak:

    „Fontos,hogy hibáinkból tanuljunk,és ne gyártsuk folyamatosan a
    selejtet…..
    (Murphy)

    Tedd,amit tudsz,
    Azzal amid van,
    Ott ahol vagy!
    (T.Roosevelt)

  • Tüske Zsófia

    charlie, ajánlottam már neked, hogy tanulmányozd a hazai bűnügyi statisztikákat a más szálkája helyett.
    bár belátom, szeretnél trendi lenni a migráncsozással, és ha már tudományos téren nem bírsz átütő sikereket elérni, marad ez a nyomorultabbakba való belerugdosás. (ha hamisítasz hozzá híreket, még jobb eredményre számíthatsz)

  • Karesz, Te bár csak egy elfajzott jobbikos vagy, de nem agyhalott mint a többi troll itt, de ettől a dumától még a Vona is sírva fakadna… Mellesleg ő kényszeríti térdre Orbánt, ami nem kis szó ebben a korcs világban, de a hitvallása hál’Istennek kizárja, hogy ő itt hatalomra kerüljön. Nem, nem mondom, hogy balos kormány lesz, amit én nem is akarnék, de végre kicsúszhatnánk már Putyin seggéből és elindulhatnánk Európa felé.. Sajnos mostmár a nagy kérdés, hogy a cár engedné-e? Nem lesz könnyű…

  • Kovácsik László

    Christopher, ajánlom figyelmébe József Attila Hexameterét:

    „Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
    Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.”

    Javaslom, próbálja megszívlelni! Legalább a tisztességem maradjon meg – ugye, egyetért József Attilával?

  • Tüske Zsófia

    http://hirtv.hu/ahirtvhirei/kalman-olganal-erte-a-sokkolo-hir-eltort-a-mecses-1392691

    Ürge-Vorsatz Diána megrendítő vallomása… idegen érdekekről…

  • A vasárnapi tüntetés a CEU bezáratása ellen.
    Fegyelmezett és jól szervezett volt.

  • Nem értem, ha Boda Marcsi, aki tévé nézés közben a reklámok alatt informálódik és mindent jobban tud és kioktat egy egyetemi oktatót mit C.Á., és szidja ezt a „blogot” (Boda Marcsi, ez nem egy blog), miért olvassa azt az oldalt, és miért nem kezd el egy saját online hirlapot?

    Egybébként hadd kérdezzem meg Boda Marcsit: hány idegen nyelven beszél, ír olvas? Pld angolul tud? Ez lenne egy minimum.

  • A történelemírás csak vélemény. Ami tény, az a magyar törvények tára. Ott pedig láthatod, hogy mikor mi volt. Nem vitatkozom, nézz utána.
    A Horthy-féle állam az 1920. évi I. törvénnyel jött létre. Annak a preambulumában azt is leírják, hogyan szűnt meg a Magyar királyság.
    Az ezer év törvényei weboldalon mindent megtalálsz. Azok a tények, minden más hazugság.

  • C.Á!
    Ne égesse magát jó pofizással,inkább olvasson figyelmesen!
    Nem magyar származású,külföldi egyetemisták voltak,ezt a megtámadott rendőrök és TV-sek állították,hallották,hogy nem magyarul beszéltek!
    Remélem most már világos???”

    Hát Marcsi, nem okosodott, mióta nem látogattam ide.
    Igen voltak nem magyarul beszélő tüntetők is, tekintve, hogy mindenféle nemzetiségű diák tanul a CEU-n. Az oktatás nyelve angol, és akik nem magyarul, azok leginkább angolul beszéltek a tüntetésen.
    Borzasztó gyanús lehetett a bunkó rendőröknek, és a még bunkóbb, tájékozatlan, felkészületlen lakáj-tévéseknek.

  • Tisztelt „Szavazo”.
    Barki egyen,kifejezi velemenyeit a magyaorszagi esemenyekkel kapcsolatban az NEM beavatkozas senki ,semmi ugyeine.
    Ha lenne valami felfogasa, ertelme valami legalapvetobb democratikus modszerekrol, bizonyara tudhatna hogy a szabad velemnykifejezes, mint minden mas alapveto emberi jogok, amelyek semmi kormany ajandekai, hanem az emebri meltosagok leagapvetoob lehetosegai a teremtes altal.

    Az semmi „beavatkozas” semmi orszag belugyeibe.
    Maga ugy hangzik mint valami regimodi Stalista szelsoseges agitalo.

    Reszemrol kovetelest egyszeruen visszautasitom. Velem masok is hasonloan erzik azt.

    Talan inkabb ertelemzne hogy mik is azok az alpveto emberi jogok, s kezdje gyakorolni azokat. Az nem csak hogy joga egy u.n. democratikus allamban, hanem kotelessege is. Az egyeni szabdsag jogai ertelmetlenek amikor senki nem hajlando gyakorolni azokat.

  • Bravó Zsófi, így kell ezekkel az agyhalottakkal beszélni. Van választásuk: olvasnak, tanulnak és megismernek igazi érveket vagy hülyén halnak meg a fidesz sírhalmán a beetetett mantrát még mindig mormolva…

  • @ Csarley; igen az alapveto emberi jogot ad mindenkinek hogy ertelemsen hatarozzon a sajat, csladja es embertarsa erdekebn.
    Hogy inteligensen tudataban legyen minden korylmenyek legaprob adataival. S azon alapon dontson. Nem a propaganda maszlagok alapjan.

    Talan vannak ottan akiknek a nepi-onkormanyzas bonyodalmat jelent. Persze a rabok es szolgak helyzete sokkal egyszerubb volt. Talan olvasna Petofi „Kutyak es farkasok dalat ” Az teljesen mutatja maganak, s mindenkinek akik a szabad democratikus onkormanyzast bonyadolasnak velik.

    Talan nagyon hozzaszoktak az adott utasitasok elfogadasahoz.
    Na de most kotelessege mindenkinek hogy a sajat erteelme, kepessege alapjan hozza hatarozatait.
    De emlekezzen arra hogy hatarozata mindekit erint, s feleloseget is szukseges am vallani hatroztaiert.

    Nem csodalni valo, hogy sokan inkabb a regi szolgasagot ohajtanak.
    Persze mint a Bibliaban, az Egyptomi rabszolgasagbol kivonula „zsidok” ohajtoztak vissza menni rabszoplgasagba. Mint ohajaikat kifejeztek, hogy Egyptomban legalbb volt foghagyma es uborka.

    Ha maguk ma hasonloan csak azon ohjatannak elni, hat akkor a multjuk konnyen leheto.
    De ha NEM, akkor szukseges kezdeni gondolkodnikomolyan!

  • Szevasztok!

    Meg áll az eszem – ti még mindig hisztek a mesékben – saját tapasztalatom 1952- es vagyok – a PRIMER önkéntes nyugdíj – lenyúlta nyugdíjamat az – pedig állami garanciával működött, míg csődút nem jelentett – a biztosító nem fizette ki az életbiztosításom – csak egy hatodod – de a kötvényt bevonta – az apeh lenyúlta az örökségem – kényszer vállalkozásomat ellenlehetetlenítették – elhitetett tartozás miatt jelzálogot tett a vagyonomra, ingatlanomra . hiába védekeztem küldtem el őket a jó kurva anyjukba -/ERRŐL VAN EGY TITIKOS VIDEÓ FELVÉTELEM IS A VÉGREHAJTÓKRÓL AMIKOR NÁLAM VOLTAK/ csak-csak évek-múltán a közjegyző összejátszásával bebaszott nekem amivel kiütött a bűnöző banda – soroljam még – a kádár rendszerben azzal hitegettek azért keresünk olyan keveset, mert minden ingyen van – idős fejjel tudtam meg biz akkor is le vonták a járulékokat – meg stb.
    szóval csak azt akarom mondani – HOGY A VELEJÉIG ROMLOTT RENDSZER – ezért le kell cserélni! És amit leírtam bizonyítani tudom – de nem engedik pl. a nagykanizsai bíróságról szinte úgy dobtak ki amikor az apekhot felakartam jelenteni az inkasszó miatt, mivel a rokkant nyugdíjamból akarta illetve le is vonta felét – meg – meg – meg -stb-stb-stb- legyen ez is nyilvános korhű-dokumentum, mert az ügyet pihentetem addig míg MAGYAR URALOM VISSZA NEM JÖN ÉS REHABILITÁL ÉS KÁRTALANÍT ENGEM . HA MEG HALOK AKKOR SZERETTEIMET TÖRTVÉNYES ÖRÖKÖSEIMET – EZ ÚGY LESZ! BIZTOS-VAGYOK BENNE MERT
    HÉT ÉS SZENTSÉG !

    ID. KISS LÁSZLÓ KÜLDÖM AZ ÉTERBE 2013. ÁPRILIS 11-ÉN
    UI: ÉHBÉRES NYUGDÍJON TENGŐDŐM!

    és ez ma már rosszabb 2017, április 12-én mikor küldöm nektek e régi írásom! a KISZ – titkár rém uralma miatt aki és akik ma milliárdosok lettek – bizony marcsi és akik éltetik a hóhéraimat és persze a tiedet – tietek is!

  • Bendeguz79
    2017 április 11
    4:02 du.
    Magyarorszag Kiralysag volr 1001-tol 1947-ig.”
    Az lehet, hogy 1947-ig de én más kép tudom a kezdetet a vége? Nincs vége örökös és jogfolytonos, ha időként megszállnak bennünk idegen hatalmak az nem, jelenti azt, hogy a királyság megszűnt – szóval a kezdet – amit a nagyközönség tud és tudhat az a bibliában, bent felejtették két mondatban – Nimród a nagyvadász – az első király- meg stb. leírással – tehát vízözön után kb 12800 éve – az első nagy király itt a földön – de amit a nagy közönség nem tud csak kevesek – mert titkolják vízözön előtt is voltak nekünk magyaroknak, na jó akkor és máskor is nem így neveztek bennünk magyarnak – királyaink – ez egy kőn van feliratozva belevésve – valahol – ha jól tudom Londonban BRITS MÚZEUMBAN! Ennyi kiegészítés – mindig legyél tárgyilagos féligazságot és fél hazugságot soha ne terjessz magyar – magyarnak!

    De miert szavaztak az EU csatlakozasara ? Meg a NATO-ra?”
    Erre megadta a választ:
    Nagy Gyula
    2017 április 11
    4:38 du.
    Bendeguz79
    2017 április 11
    4:08 du.
    Más a nép és más a népet szolga sorba kényszerítő vezetősége.
    Ma már a bolsevik birodalomból az EU-ba való átsíbolásunk módja is meglehetősen köztudott….”
    Azt akarta írni Gyula, hogy a vezetőség és holdudvara szavazta meg nem a magyar nép! Akik 2/3 hazudnak ma már talán ha vannak 1 millióan fideszesek a szavazó 4 millióhoz viszonyítva – bele számolva az ál ellenzéki összes pártot is —– és bizony Herceg Ferencnek igaza van 4 féle népség van ma itt belső magyarhonban magyar jó ha van 500000 – itt meghallgathatod, ha akarod – véleményem róla – sajnos pedzegeti a bekerülést e mocsok elit parlamentbe, pedig jól tudja ő is e rendszeren belül nincs megoldás!

  • Llanfair
    2017 április 11
    6:32 de.

    Nem lesz igazad, az igaz fidesz hívőket pl. az ország szisztematikus kirablása sem zavarja, csak az, hogy Gyurcsán lopott. Ezek a droidok ezt is megmagyarázzák majd a lelkiismeretüknek (van nekik olyan?).
    Orbán jól ráérzett a magyar néplélekre: „A korrupció az, amiből te kimaradsz.”, „Mindegy mi, csak a mi tyukunk/kakasunk tojja.”, stb.

  • Kalocsai Miklós

    Bendeguz79

    „Azert velem, s irtam is hogy “CSATLOS NEP A MAGYAR, az volt mindeg, sajnos!”

    Ez azért túlzás, méltánytalan, és sértő. Van ennél találóbb, az ország helyzetét jobban kifejező meghatározás is. Nekem a „kompország” jobban tetszik, mert utal hányattatásunkra Kelet és Nyugat között. A történelem viharai hol ide, hol oda sodornak bennünket. Szélcsendes időben pedig zakkant politikai irányzatok kapkodják a kormányt kelet felé. Én a magam részéről inkább a nyugati partot részesíteném előnyben.

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 11
    3:03 du.

    Marcsinak inkább az Éretlenekből (film) idéznék:
    „Brávó, Jutalmat érdemel, nyalhat!”

  • Voxpo Puli
    2017 április 11
    3:41 du.

    A liberalizmus a ma Coca-Colája, ugye? Te meg a „nép hangja” vagy korunk munkásőre?

  • charlie
    2017 április 11
    4:44 du.

    Egy szélsőjobbos fegyverbuzi meg lelőtt egy rendőrt. Minden csoportban vannak rendes emberek, meg férgek. Te mi vagy?

  • Boda Marcsinak (és akiknek még kell)…
    Írod a hozzászólásod végén::”na vége a reklámnak….Pá!” Szép tőled, hogy magad is bevallod, amit itt nyomatsz nekünk, az csak reklám…

    „Rontása tört ránk a dúló viharnak,
    ordas had áradata kelt ellenünk,
    vesztünkre esküdtek ádáz hatalmak,
    s tudjuk, egy életen át kell küzdenünk.

    Állunk a vészben, állunk merészen,
    lelkünkben tűzpirosan izzik a cél,
    magyarok, álljunk a nagy harcra készen, melyben az emberiség új napja kél..”

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz, az a helyzet, hogy akik inkább a régi szolgaságot kívánják vissza, azok sosem arra gondolnak, hogy ők maguk lesznek szolgák (pedig de!) hanem azt akarják hogy ők a parancsolók közé kerüljenek.

    és az emberi jogok és azok védelme mára nálunk nem minősül másnak, csupán „szépelgő emberi jogi handabandá”-nak

  • Kedves Bendegúz, látom, kapiskálja már, mekkora nagy igaz magyar ember az, aki magát csárlinak nevezi. Legalább akkora magyar, mint Rákai Philipe (ejtsd pilipe 😀 ) volt.

    Hiába, az igazmagyar az igazmagyar, nem igaz?

  • Tüske Zsófia

    Kovácsik László, szerintem Ön meg fogadja meg Jézus tanácsát – így a Nagyhéten ez nem az ördögtől való:

    Mit nézed a szálkát felebarátod szemében, és a magad szemében pedig nem veszed észre a gerendát? Vagy hogyan mondhatod felebarátodnak: hadd vegyem ki szemedből a szálkát! – holott tulajdon szemedben gerenda van? Képmutató! Vesd ki előbb a magad szeméből a gerendát, akkor majd elég tisztán látsz ahhoz, hogy kivehesd a szálkát felebarátod szeméből.” Mt.7

  • Kedves Bendegúz79! Úgy látom, Savazót és Bodát olvasva kezdi érteni a magyar probléma lényegét.
    Normális esetben egy választáson lehetőséget kap egy politikai csapat arra, hogy a maga elképzelései alapján irányítsa az országot. Demokráciában a szavazáson többséget kapott hatalomnak vannak ellenőrei, kritikusai, amik/akik a visszaéléseket tartják féken. Miután a ma uralgó Párt első körben kétharmados többséget kapott a parlamentben, megszüntette az alkotmányt, az összes kontrollszervezetet a saját fullajtárjaival töltötte föl, és olyan választási rendszert dolgozott ki, amely neki kedvez. (Jelzem a baloldali pártoknak is volt kétharmaduk: eszük ágába sem volt maguk alá gyűrni az Alkotmánybíróságot, a Főügyészséget stb.)
    Mondok példát: a törvényalkotás normális sora, hogy a kormány a törvényről egyeztet az ellenzéki pártokkal, az érintett szakmai-érdekvédelmi körrel, majd az országgyűlés napirendjére veszi a törvény vitáját, De van egy kivételes eset: ha egy képviselő önálló indítványt tesz egy törvényre, nincs előzetes egyeztetés, a vita a parlamentre korlátozódik. A Párt (a néhai fiatal demokraták szövetsége) kb. ezer törvényének 70%-át kivételes esetként hozta meg, mindenféle hatástanulmány nélkül. Például: a többség úgy döntött, hogy „kiemelt állami nagyberuházások” esetében nincs szükség hatósági engedélyre, nem kell környezetvédelmi szabályokat, városvédelmi előírásokat betartani. Így épült majdnem az összes stadion. (A mai kormányfő hobbija a foci, így tucatnyi tízezres – meg nagyobb – futballaréna épült, miközben egy-egy magyar bajnoki fordulóra összesen háromezer valahány ember volt kíváncsi. Egy-egy Fradi meccsre – a magyarok emblematikus csapata – 400-500 fő kíváncsi. 15 ezer nézőt befogadó óriási stadion épült, ami ott áll üresen a fűtött gyepével, mert a falubeli gyerekek persze nem focizhatnak ott – még tönkre tennék a gyepet.) De vég nélkül sorolhatnánk a példákat, hogy mire költik az EU-tól kapott pénzeket. Főként a gazdaságban vannak bajok: miközben vaskézzel tartja az alacsony hiányt a szociális hálózat, az oktatás, az egészségügy leépítésével, erősen protekcionalista gazdaságot épít. A baráti körében van olyan „vállalkozó”, aki 3 év alatt ezerszeresére! növelte a bevételét, főként az európai pénzekből, meg állami hitelekből. A „vállalkozó” falujabeli gázszerelő, nem egy Bill Gates-i elme.
    Ezekről az ügyekről nem is tudnak sokan, mert a mindenütt fogható állami tévék nem adnak hírt ilyesmiről. Ahogy fentebb írtam: egy Los Angeles melletti faluból helyszíni tudósítást adott a tévéhíradó, mert egy férfi lelőtte a feleségét és egy diák is halálosan megsérült. A budapesti tüntetésről NEM ADOTT HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁST, csak kormánypárti képvieők beszélhettek erről: sem tüntetőt, sem ellenzékit nem szólaltatott meg.
    A „boda” nem személy, hanem egy habitus, egy értelmi szint, amit ezen az oldalon egy hasonló nevű kommentelő képvisel szemléletesen.

  • osszián Kedves osszián. Ha esetleg nem tudná, CA olvassa el Boda napi száz bornírtságát, és angyali türelemmel tűri és csinálja. Ha megunja a tízezrediknél, és szúr rajta egyet, nem csodálom, Ő is emberből van. Nem hiszem, hogy joga van érte bárkinek megszólni. Én csak csodálni tudom a türelmét, hogy évek óta elviseli, ahogy ez a nő szennyezi a környezetét.

  • Kimaradt egy sor: tehát 15 ezer embert befogadó futballstadiont épít a 18000 ezres lélekszámú szülőfalujában, a háza mellé akormmányfő

  • Nem értem a történteket. A jobboldaliak többségének fogalma sem volt, mi az a CEU, mégis egy emberként állnak Orbán mellé, holott fogalmuk sincs, miről van szó. Hirtelen csőcselék lett a fiatalokból, akik idáig a jövőnket jelentették, szemben a Budapestet felgyújtó „hős forradalmárokkal” (2006). Az új világot várjuk a fiataloktól, nem értettük miért nem érdekli a politika Őket, most pedig felháborodnak, hogy a kezükbe veszik a sorsukat. Sok köztük a nyugati ifjú? Igen, Ők már megszokták, hogy nekik nem kuss a nevük, joguk van a véleményükhöz. Tényleg nem szégyenlik, hogy bármit kitalál Orbán, rögtön itt teremnek, és hullámoznak neki, hurráznak és magyarázzák miért olyan okos dolog eltiporni másokat? Nem szégyenlik, hogy akarat nélküli bábokként üdvözölnek minden demokráciát és országot romboló intézkedést?
    Minden hülyeségre lecsapnak mint gyöngytyúk a t……., majd mint önálló gondolatot szajkóznak? Mikor megszorulnak (általában mindig), jön az elmúlt nyolc év, a bolsizás és a Gyurcsányozás, a szélsőjobbtól a fizikai fenyegetés? Tényleg ennyire padlón van a jobboldali szavazók intellektusa, tényleg ennyire telik? Tényleg nem látják, mennyire bohócot csinálnak magukból (belőlük)? A demokrácia, az egyén eltiprása elér egyszer a tapsikolókhoz is. Tudom, a jobbik alig várja, mert ők még jobban szeretnék eltiporni az embereket és a gondolkodást, nekik az a bajuk, hogy most nem megy elég gyorsan.
    De tényleg olyan országot akarnak az unokáiknak, ahol nem gondolkodhat, nem alakíthatja az életét kedve szerint, hanem az akkor éppen trónon ülő kénye-kedve szerint kell majd ugrálnia?
    Vagy egyszerűen ha maguknak nem jó, másnak se legyen jó? Érdekes és egyben szörnyű a magyar jobboldal színvonala. Kicsit irigylem Őket, nekem fáj a gerincem, Őket ez nem fenyegeti.

  • Christopher elképesztően világosan látja a mostani történéseket.
    Lehet, hogy a távolság élesíti a kontrasztokat?

    „Ez már nem a CEU-ról szól. Nem lehet a végtelenségekig így megalázni mindenkit: diákokat, fiatalokat, tanárokat, munkásokat, újságírókat, szülőket és nagyszülőket–egy szóval: a komplett magyar népet. Addig feszítik a húrt, míg végül megroppan.”

    Halálpontos!

    Ez egy csepp volt (a CEU ügy) abban a bizonyos pohárban, amitől az egész mocskos fideszvíz kicsurrant.

    De, amitől nyugodtan félhetne a maffia apraja és nagyja, az az, hogy ez már a sokadik megmozdulás, ahol a fiataloké a döntő szerep.Nekik lett elegük, ők már nem a kádári diktatúrában szocializálódtak, nem is abban születtek – tudják, milyennek kellene lenni egy demokráciának, és ki is fogják harcolni, és ehhez ennek a zsarnoki maffiának MENNIE KELL!
    Ők azok, akiket nem lehet megfélemlíteni!

    Most jön a civileket vegzáló törvény – az még nagyobb felháborodást vált ki.
    És ott a Simicska (a gengszter barát, aki ellenség lett) fenyegetettség: ez az ember mindent tud, és feltett szándéka, hogy kiteregeti, és az is feltett szándéka, hogy megbuktassa Orbánt, azt az embert, aki mindent neki köszönhet.
    Na meg Sorosnak, aki most a főellenség.
    Hosszú tavasz lesz.
    Orbán fél, retteg, mint általában azok, akiknek vaj van a fején.
    Egy fideszes ember nyilatkozza:

    „Arról már nem is beszélve, hogy mi tudhat Simicska Orbánról. A miniszterelnök nem Sorostól, vagy az általa finanszírozott egyetemtől és civil szervetektől fél igazán, hanem az egykori barátjától. És ebben a rettegésben nagyon el lehet fáradni. A Fideszben már beszédtéma, hogy

    Orbán kezd kimerülni.

    Ez szerintem a korábban elképzelhetetlen döntésein és stílusán is egyre jobban látszik. Ennek legújabb ékes példája a Lex CEU, vagy a civiltörvény.”

    Ezt irodalmi nyelven úgy hívják, hogy VÉGJÁTÉK.

  • Boda Marcsi tisztára úgy viselkedik, mint egy kommunista párttitkár. Megnyilvánulásainak mindegyike olyan. Még az orosz imádat és a nyugat ellenesség is ugyanaz.

  • Szavazó
    2017 április 11
    1:07 de.

    Te mocskos, aljas gazember – te vagy egy TETŰ, te köpet !

  • Kedveseim, nekem hazám Magyarország én itt élek! Amit most itt írtatok erős ferdítés! Megszerveztek a CEU miatt egy tüntetést-bár a többi egyetem nem tüntet-, ahol sok ember azt sem tudta miért van ott, mi a cél.
    Biztos, hogy tudják mit csinálnak? A FIDESZ egy választásokon megválasztott párt. Gondolom ez a sok okos, értelmes fiatal, akik éltetik a demokráciát, ha mást akarnak akkor azt a választások útján szeretnék elérni! Vagy nem is ez a cél hanem a felforgatás? Ugyanis a többség még mindig a FIDESZ mellett van, ezért a választások eredménye kétséges lenne. A kormányt támogatóknak egyenlőre még van türelme, de ha ők is elindulnak, akkor valóban vér folyhat az utcákon. Ezt nagyon nem szeretném!

  • „Nekem hazám”,

    tényleg van még türelmük a kormányt támogatóknak? Ha elfogyna, vérengzeni fognak? „Nemes” gondolat …..

  • Nekem hazám Általában itt mindenkinek a hazája Magyarország.

  • @ Toth Peter. 4/11, 11;22

    Barmi is tortenne ottan, amit a magyarkormanyhatosagok nem kepesek vagy hajlandok intezi/kezelni az mind az EU kormany kotelessege kezelni.
    Nincs aggodalmaiknak lapja. Frau Merkel es a Brusseli politikusok majd intezik mind azt.
    Gratulalas. Volt az Berlin, Moskwa, de ma Brusszel. Az a felsobsegi halatmuk ma. Boldogan onhatrozataik alpjan tortent az.

  • Ej Boda,Boda,
    te is olyan jó magyar veréb vagy,aki szeret a friss meleg lószar alatt kotorászni.Ott a biztonságos meleg és ideiglenesen van egy pár ehető búzaszem is.

  • Kalocsai Miklós

    Nekem hazám
    2017 április 12
    5:26 de.
    ” Amit most itt írtatok erős ferdítés! Megszerveztek a CEU miatt egy tüntetést-bár a többi egyetem nem tüntet-, ahol sok ember azt sem tudta miért van ott, mi a cél.”

    Magyarország nekem is a hazám! Pontosan tudom, hogy amit itt írsz, az nem ferdítés, hanem mocskos hazugság. Ott voltam, láttam, hallottam. Mindenki pontosan tudta miért van ott, ezt rigmusokkal, transzparensekkel ki is nyilvánították. Ha felemelnéd a tekintetedet a kormánypárti szennylapokból, vagy lenne benned egy parányi tisztesség, nem szajkóznád a maffia kormány hazugságait.
    Egyébként a megszólításod sem tetszik, mert álságos, nem őszinte.

  • ITT EZEN AZ OLDALON NAGYON OKOS EMBEREK SZÓLNAK HOZZÁ – TŐLÜK KÉRDEZEM, HOGY LEHETSÉGES HOGY A KÖZTÖRVÉNYES KÖZÖNSÉGES BŰNÖZŐK URALJÁK A FÖLDET?

  • Kalocsai Miklós

    Nekem hazám
    2017 április 12
    5:26 de.
    ” A kormányt támogatóknak egyenlőre még van türelme, de ha ők is elindulnak, akkor valóban vér folyhat az utcákon.”

    Ezzel tisztában vagyunk. Azzal is, hogy Orbán lázas türelmetlenséggel várja, hogy leverhessen egy lázadást. Erre létrehozta a megfelelő szervezeteket, a szükséges törvények egy részét megalkotta, már csak a kétharmados törvényeket kell valahogy becsempészni.

  • Orsós Elemér

    Drága Béláim: Szavazó, Demeter Attila, Lelszi, Nagy Gyula, Charlie, Tóth Péter, Nekem hazám és még sok millió magyar!

    Nagyon megkönnyebbültem amikor az egyszeri, józan paraszti eszemmel kiokoskodott sejtésemet visszaigazoltátok, miszerint erősen érződik a viktoria nuland szerű lények Budapest hőn vágyott majdanaira is ráeröltetett kijevi süteményszag! Annak külön örülök, hogy mi -Banfi Miklós szerinti- „agymosottak” vagyunk, a -pártszimpátiánktól függetlenül- szignifikáns többségben a minden áron rendszer váltást, főleg kívülről erőszakosan, akár anarchiával, akár fegyveres vérontással demokratikusan követelőkkel szemben! Már szinte sajnálom szegény jóakaróinkat tehetetlen, látványos, ám eredménytelen dühkitöréseik miatt pedig az „úriemberek” mindent megtesznek egy digitálisan óriásira nagyítható nyilvános pofonocska kiprovokálásáért, ami igazolhatná a magyarországi náci diktatúra, könyvégetés, személyi kultusz létét, hogy azután iraki, líbiai, grenadai, ukrajnai mintára igazi amerikai demokráciát lehessen ide is exportálni!

  • Kedves Drizari! Csak annyira, amennyire ezek a tüntetők „kedvesek és szelídek” mint a galamb! Gondolom ha ezek a tüntetők a rendőröket sem tisztelik és megdobálták és löködték őket, akkor a másik oldallal sem lennének kíméletesek!
    Egyébként miért ne állna ki a másik oldal a kormány mellett?

  • „Nekem hazám”,

    igaz, miért ne állhatna ki, ahogyan kiállt a munkásőrség? Ők se voltak rosszabbak a jelenlegi kormány mellett hitet tévőknél.

    Amúgy olvastad Bayer Zsoltot? „Majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni.” Nézet azonosságot képviselsz vele. De ez nem mai gondolat, volt már ilyen.

  • soros, gyurcsányi és a többi ellenzék jó volna, ha abban hagynátok ezt a csúnya mocskos dolgot.
    Unjuk már ennek semmi értelme nincs s csak a Magyarország lejáratása ami hazaárulás!
    Reméljük 2018.-ban végleg eltűntök örökre a politikából.
    Magatok alatt ássátok csak a gödröt s már olyan lent vagytok, hogy onnan már nincs vissza út!
    Szégyen s gyalázat amire képesek vagytok, megélhetési politikusok!

  • A magyarokat gyűlölő
    néhány tízezres „baloldali-liberális demokrata” bandára, a cinkos és bűntársaik trükkös hazugságaira, a magyarok 2010 óta tartó folyamatos degradálására,
    a magyarok milliói már nem vevők!!!
    az álbaloldal „vezetői”, az őket hatalomban tartó bűntársaikkal, minden időben Magyarország ellenségei,
    1989-ig a szovjetek csicskái, a belőle alakult pártocskák, azóta sem a magyar emberek érdekeit hanem a külföldről pénzelt soros-szervezetek érdekeit védi, úgy
    táncolnak, ahogy george soros csicskáztatja őket! http://www.hirado.hu/2017/04/08/fidesz-a-baloldal-ugy-tancol-ahogy-soros-futyul/

  • Károly Szűcs

    Szégyen amit műveltek… Nem értem..miért fontosabb egy Soros mint a hazám…

  • Tüske Zsófia

    Sándor, forogj csak, egész nyugodtan, hátha Gyurcsányon és Soroson kívül felfedezel még néhány démont hazánk elborult egén.
    Ha nem megy, kérj tanácsot a soros-ösztöndíjon képzett (rákosi kort) restaurálni kívánó Habonyárpitól, hátha ad neked néhány szippantást abból a jó anyagból, amit az ihlet érdekében szív.

    és szabadidődben elgondolkozhatnál azon is, hogy MOST ki a csicskája a KGB-főnökből lett orosz cárnak, Putyinnak.

    csak szólok, ez már régen nem bal/vagy jobboldali kérdés. a legfőbb ideológia itt már a pénz és a hatalom megtartása körül forog – bármi áron.

  • Tüske Zsófia

    nekem hazám:

    és, ha a burkolt fenyegetése megvalósul, de esetleg a fideszes erők nemigen boldogulnak a beígért vérfürdővel, megint egyszer behívják az orosz csapatokat?
    és akkor jaj lesz nekünk, lesz megint akasztás és arccal lefelé temetés a 301-es parcellában?

  • Sándor Itt senki nem gyűlöli a magyarokat. Ezt a buta vádaskodást abba kellene hagyni, mert értelmetlen marhaság.

  • Károly Szűcs,

    olvastad, hogy a Jobbik aláírja az AB-beadványt a CEU-törvény utólagos normakontrolljához?

  • Tüske Zsófia

    Szűcs Károly értelmezhetetlen a haza és Soros fontossági sorrendbe állítása.
    Soros egy tudományos tevékenységet támogató mecénás, de a haza nem az állam. Pláne, ha ez utóbbi a hatalmával visszaélve mást nem tud, csak rombolni. A közoktatást már sikerrel szétverte a romboló szándék, 2018-ra a tervek szerint központi irányítás valósulna meg a középfokú oktatásban, vagyis az állam jelölné ki azt, ki milyen középiskolában tanulhat tovább. A tavaly felröppent hírek szerint az volt a terv, hogy csak megyénként egy gimnázium maradhasson, a 14 éveseket inkább szakgimnáziumokba és szakmát adó szakiskolákba kell irányítani, a választás lehetősége nélkül. Minden bizonnyal ez a haza érdekét szolgálja…. ahogy az is, hogy az egészségügy romokban, a szakemberek külföldön, lassan a visszatérés szándéka nélkül. Az emberek – különösen a vidékiek – munkanélküliek, számukra éhbérért csak a közmunka nyújt valamiféle élet tengetésére alkalmas lehetőséget.
    Lehet itt nagy patétikusan szavakat mondani, de a hazához az a négymillió is hozzátartozik, akiktől az állam elvette az emberi élethez, az oktatáshoz és az egészséghez való jogot. Ha valóban a hazája lenne fontos, akkor ezt emlegetné és nem azt az idős embert, aki a nyolcvanas évek közepe óta szakkönyvtárakat juttatott drága külföldi szakkönyvekhez, magyar művészeket alkotást lehetővé tevő ösztöndíjhoz, fiatalokat (köztük a miniszterelnököt is) külföldi egyetemeket töltött szemeszterekhez. Köszönetképpen a magyarok – veszett kutyához hasonlóan haraptak bele a nekik segítő kézbe.

  • Christopher Adam

    Drizari,

    Ijesztő, hogy így hat a kormányon lévő párt propagandája… Milyen társadalom ez?

  • A vérfürdő fenyegetettségünkről: Az imperátoraink belőlünk nyerik még a vacsorájukat is.
    Vérfürdőt is csak akkor tudnak csinálni nekünk, ha egymásnak tudnak ugratni bennünket.
    Külső erőket is csak akkor tudnak bevetni ellenünk, h ha ehhez ürügyet adunk nekik.
    Azt mondják, 2006-ban ugrásra készen várt az EU csendőrség, h megtartsák a bevetési főpróbájukat.
    Nem teremtettük meg ehhez az ürügyet.
    Csak a rendőrségünk ruhájába bújva tudott belőlük valamennyi akcióba lépni.

  • Chris,

    ilyen. És ebben az a félelmetes, hogy ők komolyan is gondolják, amit mondanak/írnak.

    Olyannyira, hogy a HVG stábja kiment a reptérre megnézni, mennyi sorosbérenc jön ingyen repjeggyel a mai tüntetésre:

    https://www.youtube.com/watch?v=61LkQATtVts

    (remélem működik, mert a készítői írták: „Ez a videó nem nyilvános. Légy tapintatos, és alaposan gondold át a megosztását.” – meggondoltam, nem látok benne semmi törvénytelent)

  • Kalocsai Miklós

    Hűha! Mi történt, hogy hirtelen ilyen nagy lett zsongás? Darázsfészekbe nyúltunk, vagy a hazugsággyár berendelte a tartalékot?

    Nagy Gyula? Az uniónak mióta van csendőrsége?

    Elszaladt az idő fél óra múlva kezdődik a tüntetés a Hősök terén. Gyula, ki jössz te is, vagy neked elég ha holnap a hazugsággyár bemondja, hogy érdektelenség miatt csak rendőrök és turisták voltak a téren?

  • DR.RADVANYI JOZSEF

    VESZEN AQZ A HAZAARULO EDES KUR VA ANYAD TETU MOCSOK MEERT KIVULROL CSAHOLSZ TE SZEMET TOLVAJ

  • Orsós, téged ki engedett szabira? 🙂
    Most, amikor már a „nehézfegyverek” dörögnek, nem tudok még három műszakban sem minden kérdést megválaszolni. Gyerünk öregem, mert már forradalmat vizionálnak az anarchistáink.
    …..
    Közben egy iraki „menekült”, gondolt egyet és Dortmundban felrobbantott három bombát. A nyolcvanezer elhülyített német „férfi” meg a stadionban szelfizik, énekelget és hullámzik.

  • Ez a magyar társadalom.Bár sokak szerint itt nincsenek is magyarok–ezt szeretnék-ezért erőltetnék ránk a migráncsokat.
    nem kérünk belőlük! nem kérünk belőlük!nem kérünk belőlük!
    Világos a csoros elvtárs célja : felhigitani a migráncsokkal a Magyarországon élő népet,majd ezt követően azt csinálnak amit akarnak,mert a migráncsok mind a „balos” oldalra szavaznak,mint ejrópában,mert engedményeket adnak nekik,de ne felejtsétek el ::: a migráncsok majd ellenetek fordulnak,kiveszi a kezetekből a hatalmat és nézhettek magatokon körül,hogyan lettetek gyaurok,és ha nem térsz át szulejmán vallására :lenyakazást fogtok kapni!
    Eszméletlen amilyen józan ész nélküli gondolkodások,reagálások,megitélések zajlanak itt —-mindez csak amiatt,hogy orbánt ne lássátok itt:eE miatt azért ésszel kellene gondolkodni,s egy kicsit előre látni mi is fog történni,ha tele leszünk migráncsokkal.Nézzétek meg mi történik ejrópa szerte amióta ennyi migráncs van: ráadásul csak a fele hír jó ha megjelenik,mert ejrópában ÖNCENZÚRA van : mindenki tudja miről szabad ,nem szabad írni.Gyilkolások ,késelések,robbantások,autós gázolások -és még amiról nem tudtok ( ezeket a híreket nem akarjátok meghallani,nem vagytok képesek felfogni),csak az esztelen gyűlöletet látni orbán ellen a szemetekben.Ez határoz meg mindent nektek.Egyes uriemberek olyan lelkesek mint a gyerekek,azt hiszik forradalom van az országban.Ezt szeretnétek,ezt akarjátok—hogy csak nektek legyen igazatok.Nem normálos dolog ez .Emberek!!! kicsit alább a hevülettel,normálisan gondolkodni és más fog akkor kijönni.Remélem nem lesz az a mocskos fegyveres felkelés amit akartok , amit szeretnétek—VISSZA akarjátok az országot 20-50 évvel vetni.Észre fel!!!,csendben gondolkodni és meglátjátok minden más lesz.
    Szép lesz a jövőtök,ha nem rontjátok el!Bár a belső feszültséges gyűlölködéstek határoz meg mindent,fel nem tudjátok fogni,mibe akarjátok az országot sodorni!
    Észre fel ,ezzel az üdvözlettel.

  • Christopher Adam

    Dr. Radvanyi Jozsef:

    Doktori disszertációját is így írta?

  • Chris, ezeket a beírásokat sima provokációnak gondolja a magamfajta, ha az általad írt moderálási szabályokat be nem tartva, beengeded. Nagy Gyula meg ennek tizedéért moderálva van.

  • Chris: „Miféle társadalom ez?”
    Olyan, mint a többi: ilyen is, olyan is.
    A probléma az, hogy a mai kormányfő nem a baloldalt, nem is a szabadelvűeket tette tönkre. Hanem a jobboldali konzervativizmust járatta le – úgy tűnik, hosszú időre. Sajnos nemcsak itt, másutt sem hallani semmiféle érvet a jelenlegi kormány működése mellett. Ha néhány konzervatív, jobboldali felemeli a szavát – az áruló, nem magyar. Amikor Simicska Lajos a hím szaporító-anyaggal nevezte meg Magyarország első szolgáját, hozzátett egy mondatot: Nem erre szerződtünk Viktor!
    Miféle perverz gondolkodás az ember egyik legerősebb érzését, a hazaszeretet egyetlen emberhez kötni? Nekem a kormányfő is magyar. A hazám, a honfitársaim nem tökéletesek: dehát minden családban van kevéssé sikerült gyerek. Mégsem dobjuk az utcára, ahogyan az itt magukat jobboldalinak hívők szeretnék ezt velünk, szabadelvűekkel, szocialistákkal, ateistákkal tenni. Nekem hazám! Ahogy itt leírtad, Neked nem Magyarország a hazád, és nem a magyarul beszélők a honfitársaid. Te csak egy jó nagy, erősnek vélt meleg kuckót szeretnél, ahonnan biztonságban kikiabálhatsz az „ellenségre”, ha a kuckó tulajdonosa megvakarja a hátsóját, és a szádba nyom egy nevet, szervezetet, időjárást, bármit. Sajnállak. Ha így folytatod, sose tudod meg, micsoda érzés a Duna partján állni, csodálni a várost, rekkenő kánikulában a Zemplén erdeiben keresni enyhülést. Sose érzed meg annak a nagyszerűségét, hogy fiatalok ezrei fogadják meg a legnagyobb magyar, Széchenyi István intelmét: „ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy”. Sose érted meg Kölcsey Parainesis-ét -legalább a rövid, a kötelező olvasmány változatot. Kimaradsz Radnóti elégikus hazaszeretetéből éppúgy, mint József Attila zaklatott hazakívánásából. De még Munkácsy közérthetőbb művészi nyelvén festett három képét is legfeljebb díszletnek tekinted, ami jól mutatna a falvédő helyén.
    Kár: minden magyarért kár, aki megelégszik az épp uralgó hatalom kijelölt ellenségeivel.

  • tóth péter Az elején még határeset voltál. Ez nem a menekültekről szól, rossz helyre írtál.

  • Ön vagy nem tud olvasni, vagy analfabéta? Nem fenyegettem senkit!!! Épp azt írtam, hogy nem szeretném ha eddig fajulna a helyzet! Egyébként ha jól emlékszem, a 301-es parcella az 1956-os forradalmat követő megtorlás sok áldozatának a nyughelye, amely a baloldal műve volt!

  • kanadai!
    Maga szintén egy „észlény,még olvasni sem tud…..szomorú!
    Na elmagyarázom,hogyan is van….:
    A reklám alatt szoktam válaszolni az ilyen „bölcseknek”…mert jó műsor alatt természetesen nem pazarolom erre az időm…..!
    ugye köztudott,hogy nem a reklám alatt jelennek meg a hírek,meg ugye újságok,net ,meg egyéb forrás is létezik (több csatorna,több
    fórum,)és nem mellékes a valós tapasztalatom, ugyanis én itthon élek!

  • tóth péter!

    Igazad van itt egyre többen leépülnek,olvasni (értelmezni meg pláne…)nem tudnak,szegény Llanfaír nem vette észre,hogy C.Á
    „próbált” kötekedni velem,belekeverve a migránsokat a válaszába…csak vakon össze vissza beszél szerencsétlen!

  • Drizari a nevezett elvtársak/munkásőrök is a bal oldalhoz köthetők nem a jobbhoz! Sajnálom, hogy ennyire máshogy látjuk a világot, mert én nem kívánok senkinek, még a tőlem más nézeteket valló embereknek sem rosszat! De aki félre akar valamit magyarázni azzal nem tudok mit kezdeni, azon nem segíthetek! 🙂

  • Na Dr.Radványi kultúrlényt ugye senki nem moderálta….a ballibsi
    „jó modor” megengedett,csak a más vagy ellenvélemény nem!
    Hát ez is bizonyítja,hogy melyik oldalon van intelligencia,jó nevelés és ha valaki „doktor”,,,még lehet paraszt!!!!

  • @ Kaocsai Miklos;
    Uram, ha maga elajul, vagy szivszelhudes eri, az orvos is legelosszor pofon uti. Probalja eszmelethez hozni. Nem ?

    Nem sertes caljabol, hanem inkabb mint az a „pofont” celozom feleleszteni a sirokban levo magyartestvereim gondolkodas modjait !

    Na, mondja, de OSZINTEN , nem gyatra „csatlossag”,az hogy mind a sok szazeves idegen uralmak utan, az elso napon amint a magyarnak lett lehetosege sajat jovojet valasztani, rogton a csatlossagot valasztotta.?

    Harcolt, verzett,hosiesen s buszken minden kulfoldi elnyomo hatalmak ellen tobbszor. S mint a multakban is, ma is, ismet a csatlossag lett az egyedulli valsztasa.

    A nemzet feladta nemzeti onallosagat, politikai, gazdasagi,tarsadalmi onallosagat a szabad hatarozti jogait, egy idegen gazdasagi erdeekeknek.

    Az EU am tisztan NEM egy Europai nemzetek szovetsege !
    A vilag eggyik LEG-nem-democratikusabb intezmenye.
    (Vezetoit senki nem valassza, akik snekinek nem felelosek,nem kerdore vonhatok senki alatl. Idegen burokratak minden vezetoi, akim hataroznak valojaban mindenben a csatlos nemzetek neveben.
    Csupan a Mastricht-piaci szerzodes terjesztett resze.
    Valojaban csak mint piac a nyugati fejlettebb ipar-allamoknak.

    Nemet orszag az EU brodali hatalma. Gazdasagilag mint uralkodoja. Miden ipari orszagnak szukseges a PIAC, s a nyers-anyag. Ma ,persze az olcso munkaero is.

    Azon ok egyedul ami valojaban kenyszeritette nemetorszagot mar ket vilaghaboru kezdesere.
    Az EU keletfele terjedese, amiert penzeket adott, mint a sargarepat az iga-huzo oszvernek, serkenteskent a keleti orszagoknak ,hogy PIAC-ot nyerhessen.

    Nem a nyugati (fokent nemet) bankok es mega-vallaltok vasaroltak fel magyaorszag majdnem minden gazdasagi termelo lehetosegeit ? S rogton bezartak a kapuit.
    Megsemmisitettek a versenyzes lehetosegeit, akonkurenciat.

    Mint a multban, s ma is, a nemet nagyiparnak szuksege van a piacra. Azert ma Ukrajnai, Torokorszagi, stb. problemak. Mind az EU terjedesenek az erdekei.
    Lessz ismet haboru Europaban? Az orosz ismet a „falat” jelenti a nemet keletfele valo terjedesenek.

    Talan ez ebreszto Onnek, sajnos a sokasagot kellene „ebreszteni”.

  • talalom Örülök, hogy így ismer engem a távolból! Mivel nagyon szeretek olvasni az ön által felsoroltak sem ismeretlenek számomra! Sőt megsúgom Munkácsy festményeit is láttam „élőben”, és eléggé el nem ítélhető módon még Dalit is láttam Berlinben! 🙂 Sőt egyebeket is!

  • talalom,

    ne ess túlzásokba. Egy magyar gyökerű kanadai, amerikai, vagy német nem érezheti ugyanazt a Duna partján állva, mint egy született magyar, akinek a szocializálódása magyarországi. Ilyen érzelmek egy erdélyi magyarban sem támad, pláne, ha székely.

    De azért a valamilyen formában magyar kötődésű, de külföldön felnőtté válók és élők is lehetnek szolidárisak a szabadság és a demokrácia mellett elkötelezettek, akik szintén érzékelik, hogy nagyon nem jó irányba mennek Magyarország dolgai, elsősorban politikai szinten. Ettől ők még nem ellenségei Magyarországnak – ha érted egyáltalán, amit írtam.

  • 1. Drizari. Épp az írtam, hogy nekem a mai kormányfő is magyar, bármennyire nem értek egyet vele. Pont ezért nem értem, hogyha én mást, másként gondolok, mint a kormányfő, miért az az ellenérv, hogy nem vagyok magyar???
    2. Bnedegúz 79! Tévedsz!Az Európai parlament képviselőit az egyes nemzetek közvetlenül szavazzák meg, az Európa Tanács résztvevői pedig a nemzeti kormányok, amelyek szintén nemeztük közvetlen szavazásával kaptak felhatalmazást.

  • kanadai!

    Még szép,hogy megtanult angolul,mivel kint él,egyébként az angol
    nem minimum,mi van ha valaki,németül(én nagyon jól beszéltem,iskolában és külön is tanultam, de nem gyakorlom,így most már kevésbé)vagy például franciául,spanyolul beszél? az alacsonyabb rendű?
    Angolt keveset tanultam kicsit értek,de nem ez a lényeg,hanem az,ha valaki a magyaron kívül egy nyelvet sem beszél,azért nem hülye, mint itt
    egyesek….és képes arra,hogy megállapítsa (konkrétan tüntetőkre
    gondolok) ha valaki nem a nyelvünket beszéli!
    A nagyon gyengébbek kedvéért ismétlem rendőrök,TV tudósítók állították a TV-ben is!!!!!
    Na pá!

    Amúgy Drizari most az egyszer igazat mondott,más ha valaki magyar gyökerű és nem itt élt,és más aki itt nőtt fel és él!
    Az hogy az országhoz hogyan viszonyul az előbbinél a szülőktől is függ,az utőbbinál pedig a hazaszeretettől,amibe sajnos a politika a baloldal esetében erősen belerondított…..!

  • Kalocsai Miklós

    Bendeguz79
    2017 április 12
    2:30 du.

    Nem ritka dolog hogy ugyanazt az eseményt más, más emberek különböző képen ítélnek meg. Van aki az Unióhoz való csatlakozást csatlósként éli meg, és van aki megérkezésnek. Géza fejedelem, majd 1.István király a kereszténység felvételével Európához kapcsolta a magyarságot, és azóta minden viszontagság ellenére ide akartunk és akarunk tartozni. Kivéve Orbán Viktort és bandáját, akik azon fáradoznak, hogy elkössék ezt a kompot a biztonságos kikötőből.
    Arra, hogy kit, ki választott meg, csak azt tudom ajánlani, hogy a képviseleti demokrácia tanulmányozása elégséges eligazodást nyújt.

  • talalom
    2017 április 12
    3:38 de.

    Elírtad, egy 0-val. Felcsút 1800 lelkes település!

  • Kedves Nekem hazám! Nem kétlem, hogy ismeri a korábban általam felsorolt magyar teljesítményeket – egy jó általános iskolában tanult ember ismeri ezeket. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan vonta le mindebből azt a következtetést, hogy 1, azaz egy darab ember – legyen akár befolyásos milliárdos neve – aki minden befolyásáról lemondott a CEU-ban, hogyan és miért alakítja az Ön hazafiságát? Vagy hogy miért vagyok én „nem magyar” ha azt gondolom, hogy egy regnáló kormánynak nem dolga megszabni egy sokszínű nemzet gondolkodását? Mert az én nemzetem sokszínű, s ez így van jól: ez volt a záloga hogy magyarként megmaradhasson. Az a nemzethalál maga, ha a diskurzus tiltás alá esik – és ez a mai magyar kormány legfőbb bűne. Nem estem túlzásokba: én tényleg szeretem ezt a tájat, a mindenféle embereivel együtt. De ez már érzelgősség, hagyjuk is.
    Mellesleg Dali. Nem vagyok művészetekhez értő, csak kíváncsi szemlélő. Daliról azt gondolom, hogy a festészet celebje: majd elmúlik a divatja. A szürrealizmusról sokkal többet mond nekem Picasso (tudom, őt nem a szürrealisták közé sorolják), de amúgy is kevés a tehetségem a vizuális művészetek iránt. Két – ha lehetne három – lábbal állok a földön földhözragadt problémáimmal küszködve. Amelyekhez azon kívül, hogy ki a fene mossa fel a konyhámat, amíg én itt kopácsolok, az is hozzátartozik: egy Nekem hazám, vagy egy Charlie miért gondolja, ha engem nem tart magyarnak, akkor igaza is van?

  • Sziráki Ilona

    Szeretném elmondani, hogy a mai tüntetők egy sorba állíthatók az 5-6 évvel ezelőtti szíriai tüntetőkkel, akik mára vegyi fegyvert használó lázadókká fejlődtek, és sikerült elérniük, hogy 6 éve polgárháború dúl Szíriában. Vagy a néhány éve Kijevben a Majdanon tüntetőkkel, akik szintén elérték, hogy országuk háborús szintérré váljon. Mi azonban, itt Magyarországon nem hagyjuk, hogy törvénytelen módon zavargásokat robbantsanak ki. A magyarok okosabbak ennél. Ha olyan nagy az ellenzék, akkor nyilván majd 2018-ban nyerni fognak a választásokon, és akkor elfogadjuk őket. Mint ahogy kibírtuk a szocialisták kormányzását is 8 évig. Pedig akkor aztán voltak tüntetések. Nem voltunk erőszakosak, csak békésen tüntettünk. Mégis lovasrohamot vezettek a tömegbe, gumilövedékekkel lőttek, magam láttam, ahogy egy 50-körüli nőt 5-6 rendőr körülvett, a földre szorították, és hangos kiabálással félemlítették meg. De! Polgárháborút nem akarunk, amit csak azok szeretnének, akik az emberiséget csak a saját játékszerüknek tekintik.

  • Én úgy tudom, hogy a Szabad élet, szabad madár c. dal volt a rendszerváltás „indulója”.

    De lehet, hogy ez csak a szabad demokraták kampánydala volt.

    Még annyit, hogy a kor nem érdem, csak állapot. Az a büszkeség, ha valaki demokratikus gondolkozású, mégha száz éves is.

  • talalom
    2017 április 12
    12:17 du.

    „másutt sem hallani semmiféle érvet a jelenlegi kormány működése mellett. ”
    Az a tény, hogy még a legrosszabb fidesz is jobb, mint a bukott ballib oldal a nagy többség számára!

    Múltkor a fidesz által kedvelt lósport hazai képviselői nyilatkozták név nélkül: felháborítja őket, ha Lázár csicskának nézi őket, de még Így is több támogatást kapnak, mint valaha!

  • Sziráki Ilona
    2017 április 12
    4:22 du.

    Szeretném megkérdezni, hogy a macskaövek felszedése és dobálása, a TV székház és autók, kukák gyújtogatása, lánctalpas harcijármű beindítása és emberek közt cikázása, rendőrök erőszakos rugdosása és kiemelése a szolgálati járművükből mióta számít békés tüntetésnek? Továbbá szeretném megkérdezni, hogy Bayer Zsolt tettlegességgel és üldöztetéssel való fenyegetése az a béke záloga?

  • Sajnos az 1990 után született fiatalok zöme úgy nőtt fel, mint a dudva.Kizárólag az interneten tájékozódik. Milyen ember lehet az, aki a Nagyhéten, hamvazószerdán sem talál magának más elfoglaltságot, mint a balhét? Azt hiába is kérdem, hogy eközben hol voltak a szülei? Az értékvesztés nem érdem, sohasem, tessék már végre megérteni!

  • Kedves Boda Marcsi!

    De ön ezt irta:

    „Ja majd elfelejtettem,hogy a tüntetők többsége kb fele nem is magyar fiatal volt,mint azt megtámadott rendőrök,TV tudósítok
    állították.!!!!”

    Honnan szedi az információit? Milyen nyelveken beszélnek a tüntetök, magyar és angolon kívül? Hol a bizonyiték?

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 12
    3:57 du.

    „Géza fejedelem, majd 1.István király a kereszténység felvételével Európához kapcsolta a magyarságot”

    Nem szeretnék kötözködni, de mikor István király jegyet váltott arra a kompra, akkor még sehol nem volt a Conchita Wurst-jelenség!
    Az ifjú Európa a francia forradalom terméke, nem sok köze van a középkori Német-Római Szent Birodalomhoz, amihez István csatlakozott.

  • Sziráki Ilona
    2017 április 12
    4:22 du.

    De rosszul tetszik emlékezni! Nagyon úgy tűnik, hogy a Putyin által támogatott Asszad használt – immáron többször is – vegyifegyvert Szíriában. Az Ukrán polgárháborút is megelőzte Krím megszállása, és Kelet-Ukrajnát is le akarja egy másik állam szakítani Ukrajnáról. Ki is? Csak nem itt is Putyin kavar? Miért érzem úgy, hogy az Oroszországihoz nagyon hasonlító Lex-CEU és a civilek elleni (és itt nem az álcivil CÖF-re gondoltam) törvény is Putyintól bűzlik? A 2006-os „békés” tüntetők pedig nem törtek be rendőr fejeket, nem randalíroztak, törtek zúztak egy csöppet sem Budapesten. Tény, hogy a rendőrök nem a legmegfelelőbben kezelték a helyzetet, de senki nem számított ilyen szintű futball-huliganizmusra.
    Nyomja csak a hazugságokat ezerrel, attól még hazugságok maradnak!

  • Sziráki Ilona,

    ugyan már, polgárháború?! Aztán mivel? Papírrepülőkkel, amikre felírták „soros airplane? Nevetséges az összehasonlításod. Nem gondoltam, hogy történik valami, ami megmozgatja a fiatalokat, de a CEU-ba kár volt belekötni, ez már beléjük égett, ez kitart a fiataloknál a választásig.

    Következnek a civil szervezetek? A bejegyeztetésüknél lehet tudni, mi célból, hogyan és miből fognak működni. Az állambiztonság óvására van külön szolgálat, és még a TEK (Orbán magánrendőrsége) is külön korlátlan titkos megfigyeléseket/lehallgatásokat végezhet. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is ellenséggé vált? Ja, hogy ők nem civilek, mert hogy egy atya a vezetőjük.

  • Sziráki Ilona!

    Örömmel üdvözöllek,mint új hozzászólót ezen a balliberális gyűlölködő fanatikus fórumon!
    Jó,hogy egyre több értelmes,intelligens és hazaszerető ember
    szól hozzá a sok anti- magyarral szemben,aki itthon szeretne biztonságban,békességben élni a többséggel együtt!
    Várjuk a további cikkekkel kapcsolatos hasznos hozzászólásaid is!

  • Ma Pécsett is rendeztek performancet.
    A Széchenyi téren volt megrendezve.
    Egy bőven számolva húsz fős csoport, más rendezvényekről már ismert aktivistákkal.
    A téren átmenők max. egy egy odapillantásra értékelték a különféle szólamokkal kormány és diktatúra ellenes produkciót.
    Ki ki értelmezze úgy ezt, ahogy a hite diktálja.

  • DR.RADVANYI JOZSEF
    2017 április 12
    11:24 de.

    Ezt vésd az agyadba – te aljas gazember, te TETŰ !

    „Sajnos az sem általános még hazánkban, hogy másként gondolkodó emberekről feltételezzük azt az alapot, hogy különbségeik ellenére és azokkal együtt, ők mégis az ország javát keresik és szolgálják.” (Lukácsi Katalin, volt KDNP).

  • Résztvettem a vasárnapi és a mai tüntetésen is. Hál’Istennek nem kellett semmilyen nyelvismeretemet próbára tenni, mert elég budapesti értelmiségi tömeg lepte el Pestet. Elkaptam néhány szófoszlányt, kicsit rossz néven vették egyesek, hogy Soros nekik már nem talált helyet a Four Seasons-ben és a Hyattban és kénytelenek voltak otthonról jönni. Viszont a hangulat jó volt. A rendőrök is beszálltak a viccelődésbe, mert most még Orbán TEK-esei, akik még vasárnap felügyelték a rendőrséget se aktivizálták annyira magukat, mert erre már a félmilliós fizetésük nem adott fedezetet.
    Hogy ki akarja a vérontást? Mielőtt összeírtok itt ilyen butaságokat előbb egyeztessetek Bayer Zsolti csókosotokkal, mert ő üzent hadat ismét tegnap. Sajnos ő egyszemélyben is belevezetheti az országot a polgárháborúba, hiszen teljes felhatalmazást kapott a Fidesztől.
    Amúgy meg ez a CEU botrány és a Civil szervezetek körüli paranoia is valami sokkal nagyobb balhéról szól, ez csak az álca.. Csak figyeljetek!

  • Demeter Attila
    2017 április 11
    3:36 de.
    Megmondaná hol hazudtam?
    Nem volt jól szervezve a tüntetés?

  • vszirákiilona
    történelemből 1-es, megbuktál, leülhecc…

    minek magyarázzam

  • Orsós Elemér

    charlie
    2017 április 12
    11:49 de.
    Csak elugrottam a bányász lámpámba elemér, mert egyik szülém sem volt denevér! 🙂

  • Na de olvassátok az egyik legjobb profétát és közben nézhettek szép képeket is:
    http://tuaregblog.blogspot.hu/2017/04/nyilt-level-karpatok-spermajanak.html
    Továbbá, ha Gulyás Marci holnap nem menekül a fogságból, akkor még hamarabb rátok zúdúl a népharag, ami be fog takarni.

  • Orsós Elemér

    Sziráki Ilona
    2017 április 12
    4:22 du.
    A Jóisten áldja meg pártatlan hazaszeretetéért és őszinte aggódásáért, de azt azért mondjuk ki bátran hogy, sem Szíriában, sem Ukrajnában nem a spontán „tüntetők” okozták az anarchiát, és még csak a véres polgárháború is átlátszó pc hazugság, mert „okos és ügyes” külső provokátorok által felhasznált primitív, buta, de annál pénzéhesebb és hatalomvágyó hazaárulók és az általuk „behívott, önkéntes” katonai és gazdasági „jótevők” számlájára írható a mai hatalom és országvagyon átjátszás idegen kezekbe, az istenadta, balga népek éberségének és jóhiszeműségének sátáni kijátszásával! Remélem mi okosobbak leszünk és nem dőlünk be az évek óta tartó, megosztó provokációknak, mégha ezt egyesek bégető birkákra jellemző oktalan tunyaságnak is szeretnék lekicsinylően beállítani!

  • ez akkor is jó, ha néhány fidex kft kül tag nemteccését nyílváníttya…. kinemsz.-…..le… ott vannak ezek a csodálatosok aki persze repülővel érkesztek

    és mindenki más pukkaggyon meg
    szar lehet látni a kártyavár szétfújását egy fing által
    beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    és a Púúúúú még hátra van
    és az is, hogy akkor kedeves gayalázatosok vissza babaruhát vagy letépjükm és ott rattok mesztelenűl

  • HunCanada
    2017 április 12
    4:51 du.
    Mindent el kell hinni, amit a Népszabadság ír? Vagy a m. rádió mond Gyurcsány kormánya alatt? Én egy élő tanú vagyok, hogy ezek a vádak hazugságok, mert ott voltam.
    Sőt az étteremben is ahol a m. rendőrség szétverte a vacsorázókat.

  • Sziráki Ilona!

    „Szeretném elmondani, hogy a mai tüntetők egy sorba állíthatók az 5-6 évvel ezelőtti szíriai tüntetőkkel, akik mára vegyi fegyvert használó lázadókká fejlődtek, és sikerült elérniük, hogy 6 éve polgárháború dúl Szíriában. Vagy a néhány éve Kijevben a Majdanon tüntetőkkel, akik szintén elérték, hogy országuk háborús szintérré váljon. Mi azonban, itt Magyarországon nem hagyjuk, hogy törvénytelen módon zavargásokat robbantsanak ki. A magyarok okosabbak ennél.”

    Rosszak az értesülései, ugyanis mindkét példája pontosan fordítva igaz. Aki nem csupán magyarul és nem feltétlenül az M1-n nézi a híreket, bizony tudhatná… No meg 2006 történéseiről ne a megszépítő emlékezet hangján szóljunk, jó?

    Figyelő!

    Mondana talán valami újat? Ezt már legalább 50-szer leírta, igaz, különböző verziókban. Ahogyan erdélyi emlékeit is. Nevetséges és fárasztó. Ja és illene tudni: Népszabadság már nincs, a minibálványa megszüntette, nem emlékszik?

  • Boda Marcsi
    2017 április 12
    3:35 du.

    A hazaszeretet nem azonos a mások gyűlöletével.
    Veled nem nyitok vitát azon, hogy Jedlik Ányos, vagy az Aradi 13 szerette-e jobban MAgyarországot, mint Szálasy. Mert a Te világképedben az utóbbi gondolom maga az első próféta. Holot gyűlölt mindenkit. Talán még önmagát is. Mint Orbán

  • Tüske Zsófia

    http://nyomorszeleblog.hvg.hu/2017/04/12/572-tuntetes-a-civilekert/

    Itt van teljes terjedelmében L.Ritók Nóra beszéde a tegnapi tüntetésen. Nyilván azok, akiknek szent meggyőződése, hogy a tüntetőket maga az Ördög küldte, nem hagyják magukat a tényektől befolyásolni, de azért talán az értelmesebbjét mégis érdekli.

    „Mi hát a baj velünk? Talán az egész azzal kezdődött, hogy láttattuk a bajt. Már a puszta létünk is azt jelezte, hogy nem tökéletes a rendszer. Mert felénk hiába ragasztják ki a villanyoszlopokra: „Magyarország erősödik”, ezt ott már azok se nagyon hiszik el, akiknek hivatalból kellene.Baj volt, hogy elkezdtünk beszélni nyilvánosan is ezekről a gondokról. Írtunk róla. Ahol tudtunk, ott szóltunk, kérdeztünk. Először csak kekeckedőnek bélyegeztek minket. Bajkeverőnek. Aztán ballibsinek. Mazsihisztának. Sorosbérencnek. A munkánk kommunikálásával kiszorultunk az ellenzéki sajtóba. Mert a kormányzati média, az maximum a hazug sárdobálásig jutott velünk kapcsolatban. Később elindultak más dolgok is. Jöttek figyelmeztetések, fenyegetések, a következmények emlegetései. Aztán ellenőrzések sora. Majd az alapítványunk életében az elutasított pályázatok időszaka következett. Korábban magunk írtuk, sikeresen, ma már a pályázatíró cégek sem állnak szóba velünk, fölösleges munkát beletenni, úgyis elutasítanak minket.”

  • Tüske Zsófia

    Figyelő tudjuk, hogy te magad vagy a Mindentlátó Drón, aki együltő helyedből halszem-optikával láttad az Igazságot, sőt, a rendőrség elvette a vacsorádat és téged szétvert, de hidd el, az interneten, helyszíni, percről percre tudósítások révén kicsit többet és mást lehetett látni.

  • Tüske Zsófia

    Nagy Gyula, ha már Pécsen kevesen demonstrálnak, esetleg megnézhetné, hányan voltak a londoni, berlini, büsszeli tüntetéseken is, sőt, még Szombathely és Miskolc is kivette ebből a részét.

  • Áttekintve az itt kommentelőket, úgy látszik, Marcsi már nem bírta egyedül – még lámpa, csárli és mások segítségével sem – így kénytelen volt néhány barátnőjét is aktivizálni.

    Mióta ezek a CEU tüntetések elkezdődtek, a Facebookon is erősen aktivizálták magukat a tisztaszívű orbánisták… Hja, ez is egyfajta front, nem igaz? Ha vész van, jő a védelem… 😀 😀 😀

  • Kedves Klárika, ápr. 12 6:11 du.
    én a Demeter Attilának feltett kérdésed fordítottjára válaszolok hívatlanul is.A válaszom a következő:Szerencsétlenségemre négy éve keresem és még mai napig sem találom.

  • Chris !

    A Ha én rózsa volnék (a Nem szoktam, nem szoktam c. népdal dallamára) szövegét Bródy János magyar költő szerezte és mindig is Koncz Zsuzsa énekelte.

    Tegnap, Ők is mint tüntetők voltak ott az orbánrendszer elleni tömeg-megmozduláson. 🙂

    .

    Szabad ország – szabadegyetem !!!!!!!!!

  • Miklós!

    Tuareg blogger téved ezzel a Kárpátok Spermája névvel.

    Orbán igazi mellékneve Tokaj Hímvesszeje.

    Vagy mégis? – most már bizonytalan lettem – hiszen a saját barátja nevezte őt nyilvánosan egyszerűen Ge@inek !

    .

  • Mindig megdöbbent a pofátlan hazudozásnak a Sziráki-féle mértéke,és nem tudom eldönteni, hogy amnéziás-e, vagy fogalma sincs, miről beszél. Figyelő nem számít, ő „nem volt ott”, csak október 23-án, amikor már hetek óta városszerte égtek a kukák, autók, rombolt a csőcselék, mert „az utcán akarta leváltani” a törvényesen megválasztott kormányt.(Akkor ez jogos vélemény volt, most meg bűn???)
    Szeptember 17-én a tüntetők megtámadták a tévé székházát: nem lökdösődés volt, hanem felgyújtották az utcán álló autókat (a környéken lakókét is),a kitépett közlekedési táblák oszlopaival estek a rendőrsorfalnak, majd felgyújtották a székház egyik sarkát, végül benyomultak a székházba,és elfoglalták a… Na mit foglaltak el? Nem, nem az egyik stúdiót, hogy beolvashassák a petíciójukat. A büfét rámolták ki, zabálták föl, meg ellopták a tévémaci bábuját. Ezt jól lehet dokumentálni az akkori kormánnyal nem barátságos Hír TV helyszíni közvetítésével. Miközben a mai kormánykanálisok NEM KÉPESEK HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁST sem adni a mostani tüntetésről, nem szólít meg egyetlen tüntetőt, egyetlen ellenzéki politikust sem, kizárólag a kormány legcsekélyebb értelmű mamelukjai nyomják a mantrájukat. Az értelmesebbje nyilván nem akarja lejáratni magát. A tisztességesebbeket meg nem lehet megzsarolni.

  • Mélységesen felháborít, amit az USA-ban és Kanadában ezek a magyarnak hazudott lapok művelnek!

    Nem engedem, hogy a hazám ellen uszítsanak, és beavatkozzanak a belügyeinkbe. Mit akarnak ezek a többségükban kiszökött, valamikori AVH-s gazemberek vagy azok leszármazottai? Polgárháborút provokálnak? Nos, abból nem esznek,…

    Pofátlanul kussoltak a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai maffiózó triász tombolása alatt, amikor az ország hatalmas hiteleket vett fel, ami szőrén-szálán eltűnt, s semmit nem láttunk belőle, mert a haverok zsebei elnyelték azokat. Aztán nekünk kellett visszafizetni. Aztán nyiltan bevallották, hogy éjjel-nappal hazudtak, majd nekirontottak a békés ünneplő tömegnek, sarokba szorítva őket kardlapozták, lovakkal tiporták, lőtték, ütőtték verték az embereket, akár tett valamit, akár nem,….
    Válogatás nélkül rontottak be békésen vacsorázó emberekre az éttermekbe, s nekiestek a békés vendégeknek.

    Ekkor hallgatott a mostani ordibáló banda!

    Azt lazán figyelmen hagyják, hogy számos bizonyítéka van, hogy az ország – ölcsönök nélkül – sokkal jobban áll, mint a balliberális maffia idején valaha is állt. Annak idején Medgyessy is abból osztogatott, s hazudozott jóléti társadalomról, amit előtte a FIDESZ-kormány összegyűjtött. Aztán, amikor elfogyott a bőséges tartalék, kijelentette, hogy nem lesz semmiféle jóléti társadalom,… Mocskos hazug banda,… és ezek akarnak most vissza kapaszkodni a megint tele húsos fazékhoz!

    Takarodjanak a Hazánkból a tetves Soros-bérencek, liberális bűnözők!

    HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!

  • Lázad Budapest,
    De hol van Vezér ?
    Állítólag megint bevonult kezelésre. Dr Morell egy időre feltölti nála az akksit. Tehát amíg a nép „tombol”, Führerünket koktélozzák…
    Tudjuk az ő 2002. és 2006. közötti dackorszakából, hogy egyedül az igazság az, amit az autokrata vezető képtelen elviselni. Igen, ennek az ő a daffke mentalitásának az áldozata a mai, és a jövőbeli Magyarország még egy jó ideig…

  • DonGoló

    És valóban, már napok óta nem látni Orbanisztán dicső névadóját.

    .

  • AuroraBoreálisz

    Pityu!

    Mi van, fortyog a szennycsatorna ? Vegyél be széntablettát, mielőtt egy ilyen rendes oldalra belépsz…

    Amikor még arckendővel eltakarva a városban tomboltatok, törtetek zúztatok, gyújtogattatok, azzal egyszerre hogyan vacsorázhattatok bekötött pofával jólszituált éttermekben ? Vagy netán a balhé után az azért kapott gázsiért étterembe menetetek? Akkor hát nem is fizethetett rosszul az a Vezér.

    A mai békés tüntetők többen vannak a ti fizetett csőcselékeiteknél, és nem kötik be az arcukat kendővel meg nem is viselnek csuklyás pólókat…

  • @pityu lábszagú amit hazudsz…kár pazarolnod a bitjeidet errefelé közelebb vagyunk a demokráciához, mint arrafelé orbánlandon

  • Köszi találom, hogy még egyszer elmagyarázod 2006 igazságát. De ugye tudod mennyi esélyed van a célközönséged felé? Most nem írnám le:):)
    Pityu legalább vehette volna a fáradságot és nem a Papagáj kommandóban ráosztott néven írja ide be az „ő igazságát”

  • DonGolo,

    pontosabban a népdal úgy kezdödik hogy „Megkötöm lovamat piros szomorú füzfához” .
    „nem szoktam nem szoktam” az az egyik verszaka

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2017 április 12
    9:35 du.

    Bámulatos milyen elszántsággal állsz a pofozó gép elé, csak, hogy előadhasd a sunyi hazugságaidat. Meg éri ez neked?

  • Kalocsai Miklós

    DonGolo
    2017 április 13
    5:47 de.

    Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Sőt!

  • Tévedsz, kedves Pityu. Az itt beszélgetők közül nagyon sokan Magyarországon élünk. Az is, aki a mindenhová nyíló ablakából mindent lát és mindent tud. Sőt, mindent jobban tud.
    Nem fogok eltakarodni a hazámból, ami a Tiéd IS, ha csodálkozva nézem is a dühödet. Igaz, a szabad gondolkodás (liberális) képessége nem mindenkinek adatott meg, de attól még nem bűn, hogy Neked csak a düh maradt. Olvasd el a Mein Kampf-ot – baromi unalmas ugyan, mert terjengős: egy jó szerkesztő hatásos röpiratot tudott volna belőle csinálni. De olvass Nietschét, a változatosság kedvéért aztán Voltaire-t, Didero-t, Engelst és Marxot, esetleg Lenint. Pázmány Pétert és Lukács Györgyöt. De legalább Mikszáthot, Jókait. És ha mégsem hat az ismeretek gyógyszere, akkor próbáld ki a hideg zuhanyt: megóvhat az agyvérzéstől.

  • Kanadai: „Megkötöm lovamat piros almafához”! (Már csak azért is, mert az egyik kedvenc népdalom.)
    Megkötöm lovamat piros almafához
    Megkötöm magamat gyönge violához
    Lovamat eloldom, amikor a Hold kel
    De Tőled Violám, csak a halál old el.

  • Amikor még Pityuka az ujjamon ült, mint hullámos papagáj, ezt mondogatta furtonfurt: „pityukavagyok, pityukavagyok, puszipuszipuszi!”

    Most meg tessék… 😀 😀 😀

  • egyébként: (a lényeg a 6. perctöl) https://www.youtube.com/watch?v=wDauKQS94lY

  • Kalocsai Miklós

    Pityu
    2017 április 13
    6:13 de.

    Lassabban a testtel, ideje lenne felébredni lázálmodból, és körül nézni a magyar valóságban. Vagyunk néhány millióan akik itt élünk ebben az országban, és nem értünk veled egyet, sőt szégyelljük amit itt hazudozol, és viselkedsz.
    Orbán Viktor első kormányzása idején semmi hasznosat nem tett az országért, sőt ellopta azt a többletet, amit a Bokros csomag kitermelt, ebből építette fel a saját médiáját.
    A Nemzeti Színház építését, – amire éveken keresztül közadakozás folyt, nemzetközi pályázaton lett meghirdetve, tanulmányok sora, szakmai viták előzték meg, mélyépítési munkái elkészültek – megszakította, a gödröt ott hagyta a város közepén, majd házi tervezőjével megterveztette, és kliens kivitelezőjével megépítette az akkor még kietlen Duna parton.
    A Horn kormány által folytatott M-as autópálya építését szüneteltette addig amíg nem sikerült Simicskával közösen ősszegründolni egy céget, amely be volt kötve a Fidesz pénztárba. Ebből, és a 120-nál is több korupciós pénzből, valamint a csődbe vitt fideszes vállalkozásokból kilopott pénzekből nőtt ki a Fidesz által működtetett média.
    Az MSZP-SZDSZ kormányokról későőb.

  • És akkor mi lesz? Előrehozott választások, ahol megint a Fidesz fog győzni. TORONYMAGASAN!!!!
    És az összes liberális köcsög bekaphatja!!!

  • Tüske Zsófia
    2017 április 13
    3:40 de.

    Én a történelmet már egy ideje rendezvénynek és az ehhez szükséges tömegmozgatásként nézem.
    Azok számára akik erőforrás igények szerint is vizsgálódnak, messziről ordít, h a hazai civil szerveződéseknek gyenge töredék erejük sincs ahhoz képest, mint amennyi szükséges a látott média hajcihőhöz és rendezvényekhez.
    Pécsett az évek során végignéztem, hogyan csökkent közel nullára a még most is aktív aktivisták által bevonzott holdudvar.
    Az utolsó nagyobb tömeget bevonzó rendezvény az oktatást megnyomorító intézkedés sorozat köré gerjesztett cécó volt. Ebben segített, h beszálltak a pedagógus szakszervezetek is és tanárok is szerveztek diákokat.
    Az emberek egy része csak a túlélésre koncentráló apátiában van.
    Másokban erősödik a gondolat, h vissza kell vennünk a saját kezünkbe az irányítást.

  • Pityu
    2017 április 13
    6:13 de.

    Ebben az a beállítás hamis amely szerint a pártvezetők nem egy csapat tagjai.
    A 2006-os RENDEZVÉNY propaganda előkészítése során Orbán még azt is mondta, h teljes védelmet biztosít azoknak is, akik a hazafiúi hevületükben átlépik a törvényesség határát.
    A balhé kezdetén pedig addig egyben tartotta a Fidesz naggyűlésre menteket, ameddig már esélyük sem volt elmenni, mielőtt rájuk tolták volna a máshonnan oda terelteket.
    Orbán előéletéről pedig annyit, h egyetemi KISZ titkár volt, utána vitték ki Soros alapítványon keresztül Angliába politikus képzőre a haverjaival együtt.
    Emellett ott van még a párt titkár apuka is.
    A CEU balhé hasonlít a 2006-osra. Annyi, h kisebb és fordított a felállás.

  • talalom
    2017 április 13
    5:54 de.
    Kedves találom
    Egyet felejt el, hogy NEM tegnap születtem. A kuka égetés, a TV támadás Mind, mind, egy kormány által megszervezett balhé volt, hogy a magyar érzelem elleni hangulathoz! Az azsan provokatőröket , sajnos régről ismerjük, már volt többször részünk bennük.

  • Nagy Gyula
    2017 április 13
    11:24 de.
    Ebben nem értek egyet! Ott voltam 2006-ban. Gyurcsány kormány lovas rendőröket küldött a békésen megemlékezőkre, akik azért mentek Budapestre, Ausztráliából, Kanadából, az USA-ból, hogy megemlékezzenek az 56-os forradalomra.
    Természetesen voltak olyan forró fejűek, akik megdobálták a rendőröket vagy egy középkorú úr elindítsa mérgében az ott lévő tankot.
    A felvonulás után a Kecskeméti utcában lévő „Magyar” vendéglőben, a rendőrök bottal verték meg a békés vacsorázókat.

  • Figyelő
    2017 április 13
    11:42 de.

    Érdemes észrevenned, h az amit írtam, nem mond ellent annak amit mondtál.
    Annyi, h én a színház csinálók keretrendszerében mutattam az eseményeket.
    Az induló felállás három különböző helyre egy időpontra időzített nagyobbacska rendezvény volt, plusz a részben spontán összejött csoportok.
    Ezeket nyomták egybe professzionális kivitelezésben, majd jött a dá-dá.
    Ahogy a nagykönyvben meg van írva, sarokba szorították a nagy tömeget, mert így lehet sokkal kevesebb szervezett erő alkalmazásával fölényt biztosítani. Ezután jött a könnygáz és ami még. A végén a rendőrök visszahúzódtak úgy, h el tudják kezdeni a megcsúfolt tömeg mellékutcákba terelő oszlatását.
    Vannak beszámolók a terelés idejéről, h voltak a tömegben telefonon értekező, utasításokat kapó, ezek szerint hangadó ügynökök is.

  • Figyelőnek az „természetes”, hogy „egy középkorú úr (hetven éves volt) mérgében” elindít egy tankot a zsúfolt téren,veszélyeztetve egy tömeget. Ujdonság, hogy „rendőrök bottal verték meg a békés vacsorázókat”. Eddig úgy tudtuk – tőle magától, hogy csak másnap hallott a vendéglői atrocitásról a vendéglő tulajdonosától. Hát ezért macerás hazudni: aztán az ember maga se tudja, miket beszélt korábban. Az persze szörnyű agresszivitás, hogy a mai tüntetők virággal dobálták meg a Sándor palotát, meg Uramatyám! összefestékezték az országzászló rúdját! A 2006-ban utcákra borogatott szemét nyilván környezetvédelmi akció volt: a tegnap utcán maradt italosdobozok, meg zacskók meg felháborító szemetelés.

  • Almási Alma
    2017 április 13
    3:43 de.

    Mi a probléma? Van valami konkrét kérdésed is felém?

  • Nos örülök,hogy egyre több normális,tárgyilagos és főleg kulturált magyar hozzászóló van a régieken kívül kint és itthon is…..(Demeter A,Szavazó,Károly Szűcs,Sándor ,Nekem hazám, Sziráki Ilona,Pityu stb),ami azt bizonyítja,hogy mi vagyunk többségben!
    Egyébként elegünk van Sorosból,a CEU balhéból,a bunkó,randalírozó csőcselékből!
    Magyarország keresztény ország és remélhetőleg az is marad (a ballibsik bánatára…)meg ugye itthon és a világban mindenütt a keresztények a Húsvét ünnepére készülnek,ami ugye nem a zsidók ünnepe(Júdás, árulás,utolsó vacsora stb…..)de a muszlimoké
    sem(robbantás,öldöklés,erőszak,Svédország,Egyiptom…..)így nagyon jó lenne,ha ezt felfognák,tisztelnék,nem terjesztenének hazugságokat,nem nyaldosnák a nem létező sebeiket,nem rágódnának a múlton magukat sajnáltatva,nem vádaskodnának,náciznák,fasisztáznák ok nélkül nélkül sok ártatlan embert,akik a holokausztban nem vettel rész,sőt elítélték,nem ölnek menekülteket……
    A TISZTESSÉGES kinti és itthoni keresztényeknek áldott,szép ünnepet kívánok,ha a KMH erről kissé….megfeledkezett,annak ellenére,hogy kint is sok keresztény él,nem csak zsidó,vagy migráns!

  • Csilla Baral
    2017 április 13
    9:44 de.

    Nem ismerek liberális köcsögöt, de ha egyel is találkozom, átadom neki kedves szavait. (Illiberálist köcsögöt annál többet ismerek.)

  • „Demeter A,Szavazó,Károly Szűcs,Sándor ,Nekem hazám, Sziráki Ilona,Pityu stb.” Szerintem mind egy „többségi” ember, B.M., aki maga sem létező személy.

  • Csilla Bara!
    Jó hozzászólás volt…az előző beírásomban „róluk” el is felejtkeztem (nem akartam feleslegesen uszítani)pedig jó páran vannak köztük(ha arra gondolt,amire én…?)
    akik nem heteroszexuálisak,mint mi,de ez nem lenne probléma,ha nem büszkélkednének vele…!

  • Orsós Elemér

    m. m.
    2017 április 13
    1:10 de.
    „Rosszak az értesülései, ugyanis mindkét példája pontosan fordítva igaz.”
    Ez annyira nem igaz hogy, akár aljas hazugságnak is lehetne mondani.

    „Aki nem csupán magyarul és nem feltétlenül az M1-n nézi a híreket, bizony tudhatná…”
    Nos, kedvesem én az Ön által meghazudtolt fenti híreket nem csak a Frankfurter Algemeine Zeitung, BBC, CNN, az amerikaiak által felvásárolt Al-Jazeera nevű hírportálokon, de a rivális Russia Today, Persianews, Veteranstoday és kinai híroldalakon is tanulmányoztam és az ellenkező érdekü, egymásnak ellentmondó beállításokból azt szürtem le hogy, -Önnek sajnálatosan- Sziráki Ilonának van igaza!

    Ui.: Mellesleg a Frankfurter Algemeine Zeitung hitelességének érdemes utána néznie Udo Ulfkotte: Megvásárolt újságírók című leleplező könyvében! (A szerző a második leleplező könyvének megjelenése után, melynek címe és témája az előzőhöz hasonlóan nem illett az EU pc-be, (Menekültipar) rejtélyes körülmények között elhalálozott, mindössze 56 évesen!

  • Tényleg nem értem Boda Marcsit.

    Miért jár ide ha ez egy ilyen „ballicsbi” oldal? Ha mindegyik cikkel és a kommentáloval csak vitatkozik? Eddig még senkit sem gyözött meg bármiröl is, csak arról hogy Ön nem valami tájékozott vagy jól informált. Miért nem keres magának egy olyan újságot ahol az Ön nézeteit képviselik? Én sem olvasom a Kuruc-Infot hogy ott vitatkozzak és felháborodjak mindenen. Kinek hiányzik az?

  • Drága Boda Marcsi,
    nehogy megsértődjél és elhúzzál innen a búsba,mert nálad különb istálló mester néni nincs.Csak döntsd el mi akarsz lenni.Bukfenc vagy Stefi bohóc,bár azok soha nem tudtak ilyen szép szabatosan zsidózni.Lehet,hogy az Ő anyukájuk anyateje nem volt genetikusan megfertőzve?Apropó,jó hogy említed az utolsó vacsorát,mert ott a nazarénus zsidó rabbi vezeti le a szabályos
    széder estét tanítványai körében.Azt is vedd figyelembe,az ízetlen zsidózásaid közepette,hogy ha + – kétezer évvel később élt volna Ő,Anyukája és a 12 apostolnak avanzsált tanítványa is az auschwitzi kéményeken keresztül szabadultak volna meg életüktől, zsidóságuktól.Különösen ha rajtad vagy elvbarátaidon,elődeiden múlott volna.

  • Kedves kanadai,
    már előbbi beírásaimban is kértem,most kifejezetten hozzád szólok és Crist is kérem:ne bántsátok ezt a bodának nevezett mutációt.Ilyen arcizmokat mosolyra derítő ingyen bohócot nem kaphatunk.Ellenkezőleg.Igyekezzünk,nehogy megsértődjön és visszamenjen a saját szennycsatornájába.

  • Gyuri 10,Kanadai!

    Elárulom,azért járok ide (a fórumra..)hogy a sok kinti és itthoni
    tájékozatlan magyaroknak hiteles hírekkel szolgáljak!
    Ilyen egyszerű,nagyon szánalmasak vagytok pláne,ha figyelembe veszitek a sok új hozzászóló véleményét!
    Lehet,hogy nektek nem ünnep a Húsvét(megértem…)de ugye az itthoni keresztény többségnek igen,jó lenne,ha tudomásul vennétek
    mindenféle alaptalan és süket ellenvélemény nélkül!
    Egyébként Jézus megkeresztelkedett,,ami szintén tény!!
    Amit írtam azok történelmi tények,igazság,senkit nem sértettem meg,de a fórummal kapcsolatos véleményemet továbbra is fenntartom!!!
    Amúgy úgy gondolom ez egy nyilvános fórum,ahol mindenki hozzászólhat és nem muszáj ész nélkül helyeselni,egyetérteni…
    Na nektek nem kívánok szép ünnepet,mert ugye nincs mit ünnepelnetek?….de nyugodjatok le szépen és próbáljatok gondolkozni!

  • Egyébként amíg én és keresztény többség elítéli a holokausztot,tiszteletben tartja a hanukát,addig tőletek is elvárható a hasonló…(?)bennem nincs gyűlölködés (mint bennetek..)meg úgy gondolom,hogy a KMH .hoz mindenkinek hozzá lehet szólni,de sajnos azt tapasztalom,hogy a fórum, mind vallási nézeteiben,mind a politikában elkötelezett,amit egyre többen tapasztalnak,igazolnak,de akkor mitől fórum,miért nem hívják
    kerekasztalnak?…
    Nem fontos válaszolni,az eddigi megnyilvánulások alapján már edzett vagyok és főleg „képben”!
    vagyok

  • @bodamarcsi
    attól, hogy sokan vagy még nem leszel többség…meg kellene hallgatnod, mit is mondanak a hazai fiatalok (ugye a zindex nem talált a ferihegyen egyetlen berepülő sorosbérencet sem…viszont a CEU (ha nem tudnád) nemzetközi és sok féle hallgatója van akiknek nem teccik az, amit a te kis pocakos főnököd kavarog hisztériájában… tanulnod kellene nem hazudni és a figyelőt is magaddal vihetnéd együtt képezhetnétek magatokat történelemből példáúl a CEU-n és matematikából is meg világlátásból

    addig is majd átnézek a soraidon

  • Kedvesiem, szép tőletek, hogy a tüntetésről átmentetek a Figyelőre, de már régen lejárt lemez, már én is unom, nem csak a többi olvasó!
    A mai tüntetéssel nem lenne semmi baj, ha valóban az egyetemért lett volna. Viszont az említett kiabáló szövegek, plakátok, nem erre mutatnak, hanem a mai demokratikusan megválasztott kormány megbuktatására.

    Ez pedig nem fog menni. Várják meg a legközelebbi választást, akkor lehet arra szavazni, aki jobban tetszik.
    Demokratikus országokban így szokás!

  • gyuri10
    2017 április 13
    4:42 du.

    Hát, igen.
    Van annyira szívderítő, mint az amikor kijelentettétek, h a genetikai hulladék magyaroknak szerintetek a föld alatt van a helyük.
    Majd Ti is rájöttök, h az oszd meg és uralkodj a kétoldali behülyítéssel és egymásra uszítással műxik.

  • tóth péter
    2017 április 14
    1:42 de.

    Idézet egy cecu egyetemre járt cikkéből csak nektek : …..”””””Miről is szól hát a CEU körüli háború? A valódi választ valószínűleg az Index újságírójának adta meg kérdésére: „Nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy ideológiai és politikai küzdelem része. Egy olyan hadseregnek a tiszti iskolája, amelyik kemény küzdelmet folytat a magyar társadalomban. Ez a lényeg.” Ebben az egyben a CEU vezetése is egyetért , ugyanis Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese szerint is ideológiai küzdelem zajlik.

    Ebben az ideológiai és politikai küzdelemben a CEU egy nagyon jól körülhatárolható ideológiát – ha úgy tetszik: világnézetet – és konkrét ügyekben ebből az ideológiából/világnézetből levezethető álláspontot képvisel. És ez akkor is így van, ha emellett a CEU mára a magyar felsőoktatás szerves része, ha minőségi oktatást nyújt, ha színvonalas nemzetközi konferenciákat szervez és kutatásokban vesz részt.

    Azt, hogy a CEU-nak van világnézete, politikai karaktere, „szelleme”, a törvénymódosítással szemben fellépők közül is sokan elismerik, például Balázs Zoltán, a CEU korábbi oktatója, a jobboldali-keresztény értelmiség meghatározó tagja. Ezt a világnézetet lehet nevezni liberálisnak. Vagy baloldalinak. Vagy emberi joginak. Bárhogy is nevezzük azonban, ez olyan világnézet, amely ellenállhatatlanul önti el a mindennapjainkat, és amiből sokunknak nagyon elege van. Elegünk van a genderelméletből és annak a gyakorlatba való átültetési kísérleteiből. Elegünk van a klasszikus női és férfi szerepek eltörlésére irányuló törekvésekből. Elegünk van a női egyenjogúság leple alatt agresszíven nyomuló feminizmusból. Elegünk van az abortusz propagálásából. Elegünk van a homoszexuálisokból és abból, hogy azt próbálják a fejünkbe verni – és még inkább a gyerekeink fejébe –, hogy a homoszexualitás normális, sőt: támogatandó. Elegünk van abból, hogy a gyerekeiket a legdurvábban szegregáló elitiskolákba járató belvárosi értelmiségiek oktatnak ki bennünket társadalmi integrációból és magyar–cigány együttélésből. Elegünk van a folyamatosan felszínen tartott holokauszt témából. És elegünk van abból, hogy mindezt európai értékként akarják eladni nekünk. Nekünk, akik szintén európai egyetemeken tanultunk és szocializálódtunk””””””………

    Felföldi Zoltán

    közgazdász, volt CEU-s hallgató.

    Ez nagy árnyékot vet arra a túlhajszolt “demokratikus”megnyilvánulásokra,amiket lehet hallani.
    Aki meg nem látja : ezen és egyéb mostani megmozdulásoknak szervezői a volt szdsz-sek—-gyerekeiken keresztül,mert most már őket tolták előtérbe.
    Nem a magyar fiatalság van ott , hanem ezek a fiatalok.
    Demokratikus üdvözlettel

  • Újabb bírói megnyilvánulás az ami bennem:

    FÉLELMET – MEGBOTRÁNKOZÁST ÉS RIADALMAT KELT!

    És nem egy polgári peres ügy amit a festék dobálással elkövettek!
    KOMOLYAN, VÉRESEN KOMOLY!

    Közzététel: 2017. ápr. 13.
    SZP, NT, 2017. április 13., csütörtök 18:53, frissítve: csütörtök 20:38
    A bíróság bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergelyt társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűntettében. Előbbinek már volt egy próbára bocsájtása, így őt 300 óra fizikai munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélték, Varga csak 200 órát kapott. Amennyiben ezt nem teljesítik, büntetésük fogházbüntetésre változik, a bíróság 12-12 órát beszámított az előzetes fogva tartásban töltött időért cserébe. Emellett Gulyáséknak 30 ezer forintnyi költséget kell megfizetniük.
    Az indokolás szerint az ügyész szóban előadott vádjával a tényállás nagyrészt egyező – ismertette Hornyák Szabolcs bíró. A csoportos elkövetés tényállását ezek szerint nem találta megalapozottnak a bíróság, az ügyészség által emlegetett harmadik, ismeretlen személlyel nem működtek együtt Gulyásék hétfőn, amikor festékkel teli flakonokkal dobták meg a Sándor-palotát. Hornyák szerint a vádlottak egyezően adták elő vallomásukat, s minden részletről maguk számoltak be.
    A Sándor-palota azonban a szabályok szerint műemléknek minősül, így az másodlagos, hogy a vádlottaknak milyen a hozzáállása az épülethez – áll az indoklásban. Ugyanakkor a bíróság nem ismerte el, hogy a Sándor-palotában 23 ezer forintos kár keletkezett, a bíró meghatározhatatlan értékű károkat emlegetett. Kifejtette, Gulyás és Varga cselekedete kimerítette a garázdaság fogalmát, hiába hivatkozott véleménynyilvánításra a védelem.
    A bíróság szerint a helyszín nem zárta ki, hogy a környéken tartózkodók megbotránkozzanak, az ítélet szerint az csak feltételezés, hogy a tüntetésen jelenlévők közül mindenki ízlésének megfelelő volt a cselekedet. Hornyák ezzel kapcsolatban azt is kiemelte, hogy a Sándor-palota egy turisták által látogatott helyszín is. Az ítélet arra is kitért, hogy két rendőrnek nemcsak a ruhájára, hanem az arcára is fröccsent a vízbázisú festékből, amely így a szembe kerülve veszélyt is okozhatott volna – érdekes, ez nem is volt része a vádiratnak.
    A bíró szerint súlyosbító körülmény, hogy sok mostanában a garázdaság, enyhítő viszont, hogy Gulyás bocsánatot kért a rendőröktől, akik festékesek lettek, Vargánál pedig a büntetlen előélete jelentett enyhítést. A bíróság az ügyészség által javasolt szabadságvesztést túlzottnak találta volna, ezért lett az ítélet közérdekű munka – hangzott el a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Gulyás és Varga felmentésért fellebbezett, az ügyészség pedig a felfüggesztett szabadságvesztésért.
    Mivel a Sándor-palotánál állagsérelem nem történt, a vízalapú festéket egy vödör vízzel és egy szivaccsal le lehetett mosni az épületről, így nem áll meg a rongálás vádja Gulyás Márton és Varga Gergő ellen – mondta védőbeszédében Varga ügyvédje. Nehéz-Posony Kata szerint ez maximum egy polgári perben lehetne kártérítési igény alapja. Nem világos, hogyan jöhetett ki 23 ezer forintos kár az épületben.
    Az ügyvéd azt elismerte védőbeszédében, hogy a videókon látható egy harmadik személy is, de szerinte így sem áll meg a csoportos elkövetés vádja, ugyanis az ismeretlen láthatóan nem Gulyás Mártonékkal együtt lépett fel, csupán felemelt egy üres festékesflakont a hétfői tüntetésen.
    https://www.youtube.com/watch?v=I5qsDpV_4ZQ&t=919s

    László Kiss6 perce
    Hornyák Szabolcs bíró. cirkusznak írnám amit művelnek , de nem tehetem, komolyan véresen komoly – erre már akkor rá kellet volna döbbennie, amikor a vád előadója a btk.át idézve a garázdaság szövegét előadta, amikor az ott levő nép kinevette – szóval nem cirkusz és ha ezt a játékot annak szánták, hogy a modern világ spartakusait – megfélemlítsék, tévednek, sőt erősíti őket!—- hogy egy sima polgár peres ügyet, mert ha a jövőben a tojással és paradicsommal megdobált személ ügyekben hivatali személy elleni erőszak – megsértése lesz a vád – teljesen nevetséges ahogy a nép reagált rá! Tehát ezt az ügyet is ahhoz a politikai ügyekhez soroljuk mint BUDAHÁZY – ügyét és ne higgye – tudja a nép ítélkezni fog ön felett is, és hiába fog védekezni, hogy a fideszes KISZ—-titkáros hatalom parancsának engedelmeskedett!

  • Kedves Figyelő!
    Azt írod:
    „Várják meg a legközelebbi választást, akkor lehet arra szavazni, aki jobban tetszik. Demokratikus országokban így szokás!”

    Az a szomorú helyzet, hogy mi itt látszatdemokráciában élünk. Természetesen látszatválasztással. A választási rendszerünk ugyanis olyan, hogy ha egy pártnak 20-25 %-os támogatottsága van, akkor az lesz a kétharmados győztes a parlamentben. Tudom, nem érted, de hogyan is értenéd, amikor azt is elfogadtad, hogy a legutóbbi népszavazáson megjelent negyvenvalahány százalék választó fidesznyik többsége elsöprő fidesz többség.
    Ilyen választási rendszer mellett csak arra kell figyelni, hogy az ellenzék „sok párt” legyen, az elkeseredett többség pedig ne menjen el szavazni.

    A többség azért nem megy szavazni, mert elfásult és nincs reménye.

    De vígasztalódj, a következő választást Simicska nyeri majd a Jobbikkal, (esetleg a Jobbik és Miviktorunk egyesítik az erőiket) és akkor már pogromok is lesznek az országban, nem csak holmi idegenszívű középeurópai egyetemek… Majd meglátod, tetszeni fog!

  • Tüske Zsófia

    kanadai:
    miért jár ide boda? háűt feltűnési viszketegségből,orbáni pártpropagandát terjeszteni.
    mindenesetre sajátos, de rendkívül mulatságos, hogy saját magát tartja az igazság letéteményesének.

  • Tüske Zsófia

    Nagy Gyula, ne hazudj, legalább nagypénteken ne.
    Senki nem mondta azt, hogy a magyarok genetikai hulladékok lennének. Azt meg már te gondoltad hozzá, hogy az is elhangzott, hogy a föld alatt lenne a helyük.

    Kertész Ákos azt mondta, hogy a magyarok genetikailag ALATTVALÓK.
    Ez, sajnos, a bodaféléket elnézve igaznak bizonyult.
    Az pedig, hogy képtelen vagy egy nem túlságosan bővített magyar mondatot értelmezni, a te hibád.

  • Tüske Zsófia

    Figyelő: te ott, azon a ponton elvesztetted a fonalat, amikor a fidesz a saját tákolmányát fogadtatta el konszenzussal összehozott alkotmány helyett, lebontotta a fékek és ellensúlyok rendszerét, fidesznyikeket ültetett minden fontos posztra, beleértve az alkotmánybíróságot is.
    A választási törvény megbuherálásával lehetetlenné vált az, hogy rajtuk kívül bárki választást nyerjen.
    Nem beszélve a közpénz magánvagyonná alakításáról és az ország kifosztásáról.
    Magyarország már régóta nem demokrácia és nem is jogállam, te bármit is szeretnél látni.
    És ez a legkevésbé sem pártszimpátia kérdése.

  • Kalocsai Miklós

    Boda marcsi Nagypénteken vicceket mesél:

    „Elárulom,azért járok ide (a fórumra..)hogy a sok kinti és itthoni
    tájékozatlan magyaroknak hiteles hírekkel szolgáljak!”

    „Amit írtam azok történelmi tények,igazság”

    „bennem nincs gyűlölködés”

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2017 április 13
    9:32 du.

    „A mai tüntetéssel nem lenne semmi baj, ha valóban az egyetemért lett volna. Viszont az említett kiabáló szövegek, plakátok, nem erre mutatnak, hanem a mai demokratikusan megválasztott kormány megbuktatására.”

    Kedves Figyelő!

    Tudom én, hogy idős korban egyeseknek komoly kihívást jelent 10-12 évre visszaemlékezni, de ha ezt egy fideszablakon keresztül teszi, már megoldhatatlan probléma. Azért segítek, hátha derengeni fog valami. Ugyanis kedvenc diktátorotok harsogta 2006-ban, hogy a NÉPNEK JOGA VAN ELKERGETNI A KORMÁNYT! Akkor hogy is van ez? Orbán ellenzékben elzavarhatja a törvényesen megválasztott kormányt, ha kormányra kerül már is szentté avanzsál?

  • Nem szívesen szállok be ebbe a „zsidókérdésbe”, mert nem mindig értek egyet Gyuri 10-el sem. De „a vannak rendes zsidók”,meg „vannak zsidó barátaim is” szövegek kártékonyabban antiszemiták, mint némely agyatlan zombi üldözési mániája. 53 éves barátság után derült ki a barátnőmről, hogy félig zsidó származású. Egyszerűen nem volt téma közöttünk. Engem katolikusnak kereszteltek, gyerekkoromban annak is neveltek, csak felnőtt koromra lettem hívő ateista. A barátnőméknél sem voltak széderesték, volt karácsonyfa, őt magát reformátusnak – nem keresztelték, de nem tudom hogy hívják egy szóval, amikor a református először vesz magához Úrvacsorát. Nem ítélem el az istenhívőket, higgyenek bármelyik istenben. Nem könnyű az élet – bár szép és érdekes -, van akinek szüksége van egy felettes lényre, aki vigyázza a lépteit, és megfeddje, ha vétkezik. Nem könnyű elfogadni, hogy a létemnek nincs „elrendelése”, hogy a gondolataim megszűnnek alakulni, formálódni, amint a fizikai valóm működése leáll. A zsidó „istentelenségnek” nincs semmi alapja, vannak istenhívő zsidók – némelyek pont olyan agresszívek, mint a keresztények egy része.
    De a „vannak zsidó (vagy keresztény)barátaim” egyúttal azt is jelenti: a zsidók (keresztények) rettenetes banda ugyan, de vannak közöttük rendesek. Holott szerintem mindannyian emberek vagyunk, a magunk erényeivel, hibáival, bűneivel, amiket semmiféle transzcendens lény nem ítél meg – és nem bocsáthat meg. Mögöttem épp református istentisztelet zajlik, és a tiszteletes a jeruzsálemi Nagytanács ítéletéről beszél, annak a politikai indokairól, a római császárhoz fűződő érdekekről, a hatalommal való kapcsolatról – az erkölcsről. Ezek ma is élő dilemmák: lehet, sokak számára érthetőbbé válnak, ha ezt egy réges-régi, számtalan torzításon átesett, százféle értelmezéssel magyarázott, meseszerű csodákkal fűszerezett történetbe ágyazzák. Egyet nem lehet: e szép mesét egymás ellen felhasználni.

  • Kalocsai Miklós

    kanadai.
    2017 április 13
    4:19 du.

    Nehogy elűzzétek Boda Marcsit, meg többieket! Képzeld el mekkora ür tátongana itt, mennyivel szegényebbek lennénk, ha nem ismerhetnénk meg Figyelő másutt fel nem lelhető történelmi tapasztalatait, következtetéseit, nem ámulhatnánk Boda Marcsi aktuálpolitikai éleslátásán, nem ismerhetnénk meg kedvenc nácink, charlie világlátását, vagy nem tudnánk Nagy Gyula összeesküvés elméleteiről.

  • Nagy Gyula,
    remélem észrevetted,hogy elég tűrhetően művelem a magyar nyelvet. Vagyis minden szavadat külön-külön megértem.Együttesen már vannak problémák.Különös problémám,hogy miért nekem címzed április 14. 12:39 d e-i műsor ismertetődet.Nem kívánom számomra teljesen hiteltelen szavaidat megcáfolni.Ha csak Boda nemzetes asszonyt akarod védőszárnyaid alá temetni:lelked rajta.Így már az én gyenge írás értelmezésem is helyre billen.

  • id Kiss László
    2017 április 14
    3:05 de.

    A Strasbourgig jut ez is, akkor ismét fizetni fogunk (mi, adófizetők, nem a kormány, és nem a fidesz)!

  • Boda Marcsinak,
    annyit,hogy az”Úr vacsora”akkor is egy széder est volt,melyet Jézus a 12 tanítványának ad.Későbbiekben valóban írják,hogy keresztelő szent János Őt megkeresztelte a Jordán folyó vizével, amelyben én sokszor fürödtem,átúsztam,stb. Anyukája tudtunkkal nem esett át ezen a műveleten,tehát a következő konklúzióra jutottam:Ha 2000 évvel később éltek volna,a Fiú fehér karszalagos munkaszolgálatra vonulhatott volna be. Anyukája,esetleg Ő is az auschwitzi kémény füstjéből megörökített Pietát képezhetnék.Egyébként sajnos onnan nincs feltámadás.Nálunk most van a peszach ünnepe a múlt hét hétfőn este volt a széder est.Ha csoda folytán megmenekültek volna, akkor ma őseik földjén telepesként,Izrael örök fővárosában velünk ünnepelhették volna a pészachot,a széder estét,mely Izrael népének megszabadulási ünnepe az egyiptomi rabszolgaságból.Mi pedig minden féle rabszolgaságunk 60 évvel
    ez előtti megszűnését is ünnepeljük.Lásd:1956 lúzer-revánsát 1945 ápr.4.-ére és 1945 május 8.-ára.
    Máskülönben köszönöm jól vagyunk és ünnepeld olyan kellemesen a húsvét ünnepét,mintha egyszer már feltámadtál volna.Kár,hogy csak az előző karmádban lehettél normális.Vigyázz,hogyan viselkedsz,mert a következő feltámadáskor lehet,hogy varangyos béka leszel.Pik-Pak.

  • Sziráki Ilona

    Kalocsai Miklós, Tüske Zsófia, és még néhányan, akinek a hozzászólását nem volt időm elolvasni!

    Nem tudom, hogy melyik földrészen élnek, honnan szólnak hozzá. Csak arra kérem Önöket, ne keverjenek ide semmiféle ide nem való gondolatot. Itt most a mi bőrünkre (európaiak) megy a játék. Ukrajnában, Szíriában, Libanonban, Irakban már sikerült felfordulást, vérengzést szítani, kiprovokálni, aktívan kirobbantani. Mi, magyarok nem szeretnénk erre a sorsra jutni. Demokráciában élünk, ahol jogunk van négyévente véleményt nyilvánítani, és arról szavazni, hogy kit akarunk az ország irányításában látni. 2002-ben, mikor meg voltunk győződve róla, hogy a választásokat csalással nyerte meg a szocialista párt, kimentünk ugyan tüntetni, de nem inzultáltuk a rendőröket. Ugyanígy, 2006-ban sem, pedig akkor bizony lovasrohamot intéztek ellenünk (többek között).
    A demokrácia kerekei lassan őrölnek. 2010-re a FIDESZ-KDNP 2/3-al győzött.
    Ezzel azt szeretném mondani, hogy ha valóban a mai kormánnyal ellentétben áll az emberek többsége, csak egy évet kell várniuk, hogy törvényesen más kormányt válasszanak.
    De ne akarják országunkat zavargásokkal, törvénytelenségekkel tönkretenni. Az csak a fegyvergyárosok érdeke.

  • Tüske Zsófia
    2017 április 14
    4:21 de.

    Értelmetlennek, ezen túl a következményeiben önkártékonynak is látom a hazudozást. Ezért nem is teszem.
    Tévedni én is tudok és a tévedésemben őszintén zöldségeket beszélni is.
    Amit írtam, azt itt írták a fórumtársaink különböző formákban.
    Úgy is, h ha megtehetné akkor tankkal taposna be bennünket a földbe. Ő személyesen.

  • gyuri10
    2017 április 14
    8:32 de.

    A Magyar gondolkozás szerint a múlt tanulság gyűjtemény.
    Arra a célra, h ne tegyünk olyant ami bajt hozott.
    És ebben mindegy, h mi követtük-e el, vagy ellenünk csinálták.

  • Sziráki Ilona
    2017 április 14
    9:28 de.
    Ezen az oldalon, ez az egyetlen értelmes beírás.Köszönjük.

  • Almási Alma
    2017 április 14
    4:12 de.
    Elnézést a több párt rendszer Antall kormány óta jött be, azaz a rendszerváltozás óta.
    Manapság a legtöbb demokratikus országban ez van. Hogy a magyarok , akkor hirtelenében sok sok pártot alapítottak, az más lapra tartozik. Én arra gondoltam, hogy olyan sokáig volt diktatúra és egy párt uralma, hogy ez spontán történt.
    Nem hinném, hogy a mai Fidesz ezt igazán kedveli.

  • Sziráki Ilona,
    azután a sok marhaság után, amit összehordott előző hozzászólásában nem gondolom, hogy a további ostobaságait figyelembe kellene vennem.

  • Nagy Gyula, a tévedések ellen lehet védekezni: az internet nem felejt és mindent megőriz, így Kertész Ákos sokat idézett írását is.
    Az, hogy sokan vannak valamiről hasonló véleményen, az nem jelent felmentést a tények ellenőrzése alól.
    Mindannyia tévedhetünk, az ostoba rosszindulat azonban egészen más.
    Tankról természetesen szó sincs – a sanda csúsztatások ellen szavakkal kiválóan lehet fellépni.

  • Kalocsai Miklós

    Sziráki Ilona
    2017 április 14
    9:28 de.

    Megnyugtatásul közlöm, hogy Budapestről, a világ egyik legszebb városából írom hozzászólásaimat. Mi általában a magyar belpolitikáról diskurálunk, persze van néhány kivétel, akik előszeretettel tágitják a kört. A teljesség igénye nélkül megnevezek néhányat, pl. Sziráki Ilona, Nagy Gyula,stb.
    Amennyiben kegyed demokráciában él, nyilvánvalóan némi távolság választja el Magyarországtól, mert itt nincs demokrácia. Itt egy politikai köntösbe bújtatott maffia csoport ragadta meg a hatalmat, és diktatórikus, fasisztoid rendszert alakított ki. Persze, a demokrácia spanyolfala mögött.
    Ezen kívül néhány tévedésére szeretném felhívni szíves türelmét. A 2002-es választásokat minden híreszteléssel szemben, egyáltalán nem viselték önmérséklettel. Utcai megmozdulások, hídlezárás, az ellenzéket csalással vádolás volt az önmérséklet, holott közismert, hogy az ellenzéknek kissebb a lehetősége egy választás elcsalására, mint a kormányon levőknek, amit nem is tudtak bizonyítani.Orbán végig rodeózta az országot, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Tehát a Fideszt kívéve mindenki mindenki kívül esik a hazán. Az már csak hab a tortán, hogy a minisztériumi dolgozók nem akarták átadni a kulcsokat, számítógépeket autókat.
    2006-ban kegyedék olyan békésen tüntettek, hogy felgyújtották a fél várost, törtek, zúztak, a rendőrökkel való összecsapások eredményként több rendőr, és súlyosabb sérülésekkel került kórházba, mint galamblelkű békés tüntető.
    Az országot nem a nem a mostani tüntetők akarják tönkre tenni, mert kegyedék ezt már elvégezték. Az Unióban már csak a románokkal és Bulgáriával vetekszünk az utolsó helyért minden mért mutatóban
    Fel kellene már ébredni a fideszes kábulatból, körül nézni, hogy ne égessék magukat szemen szedett hazugságokkal.

  • Tüske Zsófia
    2017 április 14
    10:51 de.
    Hol írtam, h Kertész Ákost idéztem?
    És igen. Az aki veszi magának a fáradságot és egy évre visszaböngészi a beírásokat az megtalálja amit mondtam.

  • kanadai!
    Én azért nem lennék büszke rá,ha többszöri elmagyarázás ellenére
    nem fognám fel amit írtak….persze nincs egyedül,de azért szomorú!
    Minden magyar meg tudja különböztetni azokat akik nem a nyelvünket beszélik(így a rendőrök,riporterek is…)
    Aztán ez egy nyilvános fórum,ahol rajtam kívül és szerencsére velem hasonló nézeteket vallók is hozzászólnak!
    Amúgy nálam és sokaknál ünnep van és cseppet sem érdekelnek a bunkó,alpári esetleg bedrogozott tüntetők (akik többségéről még ránézésre sem feltételezhető,hogy egyetemre…járnak,na sokan nem is!)
    Az meg egyenesen felháborító,hogy tegnap a Terror Ház falát leöntötték vörös festékkel,meggyalázva mind a nácizmus,mind a kommunizmus áldozatainak emlékét,na eljárás indul ellenük,de én közmunka helyett laposra verném őket,meg börtönbe csuknám!!!!
    Erre mit nyilatkozik a „hazaszerető””népszerű” MSZP: helyesli mert a szólás szabadság mellett fejezték ki a véleményüket….
    Na ezek akarnak 2018-ban győzni?…..

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 április 14
    4:12 de.
    „A választási rendszerünk ugyanis olyan, hogy ha egy pártnak 20-25 %-os támogatottsága van, akkor az lesz a kétharmados győztes a parlamentben.”

    Ezt az átlátszó érvelést már többszázszor kitárgyaltuk! Bármelyik pártnak ugyanakkora lehetősége van meggyőzni bizonyítékokkal vagy hazugságokkal a választókat hogy, rá adják a 20-25 %-os támogatást, de ahhoz csinálni és felmutatni is kellene valamit, lázítás, ország lejáratás, szarkavarás, árokásás, a rivális rágalmazása ehhez nem elég! Hogy akar az az ellenzék(ellenség) hatalomra kerülni, aki még a hasonszőrüvel sem tud összefogni és az egyre sokasodó Fidesz kiábrándultat sem tudja magához édesgetni?

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2017 április 14
    10:43 de.
    Ön azt hiszi hogy, jellemző, felsőbbrendű szalmabáb érvelései etikusak és főleg meggyőzőek?

  • Demeter Attila
    2017 április 11
    3:36 de.
    Miben hazudtam, kedves Attila?
    Érdekelne.
    T.i. az egész tüntetésről itt értesültem, és annak látszott a leírások alapján.
    Hál Isten nem élek otthon, de még közel sem.
    Itt is, a nagy többség kormányellenes, de olvastam néhány beírást, ami normális, sőt intelligens ellenzéke a tüntetésnek.
    Ez kissé megvigasztal, hogy van normális magyar is.

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 14
    3:02 du.

    „kanadai!
    Én azért nem lennék büszke rá,ha többszöri elmagyarázás ellenére
    nem fognám fel amit írtak….persze nincs egyedül,de azért szomorú!
    Minden magyar meg tudja különböztetni azokat akik nem a nyelvünket beszélik(így a rendőrök,riporterek is…)”

    Marcsi! Már hányszor elmondták, hogy a CEU nemzetközi egyetem, ahova a világ minden tájáról jönnek diákok? Miből gondolod, hogy nekik csak magyarul szabad beszélni?

    „Az meg egyenesen felháborító,hogy tegnap a Terror Ház falát leöntötték vörös festékkel,meggyalázva mind a nácizmus,mind a kommunizmus áldozatainak emlékét,na eljárás indul ellenük,de én közmunka helyett laposra verném őket,meg börtönbe csuknám!!!!”

    Már azt is mondtam, hogy nem kell neked mindenen felháborodni, mert az árt az egészségnek és a szépségnek. Mind a kettőre vigyázni kell, mert múlandóak. Terror háza miatt meg pláne nem érdemes, mert az csak a fedőneve, mert az a történelem hamisító gyár, melynek a festék nem árt, nem gyaláz meg senkit, szemben az ott folyó történelem hamisítással.
    ,

  • Orsós Elemér
    2017 április 14
    3:37 du.

    A legnagyobb gond a választási paródia szabályrendszerével (választási törvénnyel), h ez a vezetőségünk által diktált jogrendszerben nem létezik jogérvényesen.
    Ugyanis, a jogrendszer alapjaként jogforrásnak deklarált a nép (egyénenként és közösségként) és deklarált a joghierarchikusság (jogilag nem létezik semmi ami ellent mond a joggyökérnek).
    A közösségi szabályok szerint pedig közösségi szintű felhatalmazást csak valós többség adhat.
    Ebből adódóan, a választási arányokhoz képest jogérvényesen nem változtathatnak a képviseleti arányokon.
    És ez csak egy a választási paródia szabályrendszerében levő csalárdság hegyből (a csalárdság nem jogosultság teremtő).

  • Sziráki Ilona
    2017 április 14
    9:28 de.

    „Az csak a fegyvergyárosok érdeke.”
    Ezzel a mondatával nem értek egyet! A fegyvergyártókon kívül főleg a nemzetközi nagytőke, a világuralomra törő Kalergi tervet végrehajtani akarók és csatlósaik érdeke is! 8000 km-el nyugatabbra azt hiszik, ha Európát iszlamizálják, akkor ez nem fog tovább terjedni a tengeren túlra, viszont itt egy olyan új népesség lesz akit könnyű lesz sakkban és gyarmati sorban tartani.

  • Orsós Elemér
    2017 április 14
    3:37 du.
    Az itt leírtakkal teljes mértékben egyet lehet érteni.
    Egyetértő üdvözletével.

  • Kalocsai Miklós:
    „Az Unióban már csak a románokkal és Bulgáriával vetekszünk az utolsó helyért minden mért mutatóban.”

    Sok mindenben alapvetően egyetértek Önnel, de azért nem kell túlzásba esni. A mért, mérhető gazdasági mutatókban Magyarország ugyan még előzi Romániát, egyebekben viszont Románia lassan, de biztosan civilizált kultúrállamá alakul Magyarországhoz képest. 🙁

  • Zsófi és Kalocsai druszám. Nektek teljesen igazatok van, de abszolút falrahányt borsó ezzel a 3-4 meghibbanttal érvelgetni. Jó pár év kellett nekem is hogy erről a kényszeres védekezésről lassan leneveljem magam, de higyjétek el, hatásos. Csak Nektek akarom megspórolni az indulatokat, időtöket és energiátokat. Írjatok másról, ami az igazi olvasókat érdekel.

  • Kedves Miklós! Nem értek egyet Veled. A társadalmi változások lassúak, pl.a nemzeti ethosz kialakuláshoz is kellett vagy háromszáz év: és még csak Európáról van szó: Ázsiában egészen más a nemzetfelfogás, Afrikában meg a kísérleti fázisban tartanak. Miközben látszanak már a nemzeti eszmény hátulütői. Nem az itt megjelenők miatt kell a hazugságokat, ferdítéseket újra és újra cáfolni, hanem mert cáfolat híján a végén egyre többen hiszik el a hazugságot.
    Nemcsak ezért: én is szívesebben vitáznék egy valódi konzervatív jobboldalival, akinek érvei is vannak, nemcsak indulatai. Sőt, örülnék, ha meg tudnának győzni egy-egy ügyben.
    De abban reménykedem, az itteni beszélgetéseinket olvassák mások, inkább csendesek, és végiggondolják az itt elhangzottakat.
    Egyet már elértünk: ez nem az a fórum, ahol fröcsögve szidunk egy-egy személyt.Persze 1-2 ilyen kommentár is van, de mivel nincs vetélkedés abban, ki tud rondábbat mondani az „ellenségre”, a böfögés elszáll a szélbe.
    Ezért kérlek, ne spórold meg az idődet, indulataidat, ismereteidet, segíts fenntartani ezt a helyzetet.
    Hacsak nem akarsz „alámerülni és kibekkelni”.

  • Gyuri10!

    Tudom,hogy a zsidó és a keresztény ünnep idén egybeesik,tehát úgy gondolom mindenkinek el kell fogadnia,tisztelnie a másikét.
    A tisztességes és főleg hívő emberek így tesznek,legalábbis itthon és főleg az ismerősi,baráti körömben,ezért ezen a fórumon is be kellene fejezni a gyűlölködést!
    Mellesleg ilyenkor nincs itt a helye se CEU-s témának..se kormányellenes durva,primitív cirkusznak,erre csak az „emberszabásu” (állat…) bunkó,ittas,meg a drogos csőcselék képes,akik nem képesek kivárni a jövő évi törvényes választásokat,(tudván,hogy semmi esélyük)!
    Én takarítottam,új függönyöm van,tisztaság ,rend finomakat főztem ,hitem szerint megyek templomba,majd társaságba,mint minden jelentős ünnepen.Köszi a történeti tájékoztatót!
    Attól nem félek,hogy „varangyos béka” leszek ……
    Amúgy az aljas, gonosz, rendbontó embereknek csak „utolsó vacsorát” kívánnék,….feltámadást nem,(nem átkozódom)meg ugye fentről előbb utóbb mindenki megkapja ami jár….!
    Na kellemes ünnepet!

  • talalom
    2017 április 13
    12:48 du.
    Ne haragudjon, nem talált! T.i. amit írtam, minden úgy volt, mint szemtanú mondom életem végééig.

    OK: Sajnos, MOST nem jeleztem , hogy másnap tudtam ÉN meg mi történt a vendéglőben, de EZ, azért az igazságon nem VÁLTOZTAT!
    megverték A VACSORÁZÓKAT!

  • kalocsai

    Ne próbálj mindent kimagyarázni,főleg ha nincs benned jóérzés. magyar létedre…
    Az egészségemre ennek a söpredéknek ugye nincs hatása(ne értékeld túl őket,legfeljebb leküzdöm a hányingerem…eddig sikerült)
    Amúgy ezek az” emberszabásúnak” álcázott állatok jelenleg is(Nagyszombaton!) tüntetnek a Kossuth téren,egyesek nem magyarul,mások tört magyarsággal…..ezt most pár perce mutatták,mondták a hírekben!!!Na nem tudom kik vagy inkább mik
    ellették őket……
    Amúgy Soros ellen vizsgálat indult Amerikában,szerencsére!!!
    Remélhetőleg sok minden kiderül és végre valaki helyre teszi..!
    Az a te jellemedre vall,ha egyetértesz a csőcselékkel,de ugye se te se ők nem számítanak!!!

  • Egyébként ha téged nem zavar,hogy az ártatlan áldozatok múzeumát,amely mind a nácizmus,mind a kommunizmus ártatlan áldozatainak állít emléket festékkel öntik le …az
    téged minősít!Nem kicsit nagyon…!
    na pá!Jó film megy!

  • Figyelő!

    Na most tényleg nagy szerencse,hogy nem élsz itt,mert felfordulna a gyomrod….!
    Azért remélem olvasod a hozzászólásaim,amik tények,igazság(bár sokaknak nem tetszik)valós itthoni hírek!

    Azért bízom(a többség bízik benne!)hogy a jellemtelen törpepártok
    nem képesek kirobbantani egy cirkuszt,és majd a törvénxes választások lesznek a döntők!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Egy hét alatt hat nagy tüntetés, ahol az irányitás már a fiatalok kezében van. Lesz ez még olyanabb is. Orbánék lassan foglalhatják Aeroflot jegyüket.

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 15
    11:31 du.

    Komolyan mondom, kedvelem Boda Marcsit. Lelki szemeim előtt látom, amint mos, takarít, sürög-forog a konyhában,süt, főz. Egyszer csak gondol egyet, serdül-perdül, megtörli a kezét a kötényében, csípőre teszi, és kioszt minket, momentán a gyűlölködés miatt. Azt írja:

    ” …,ezért ezen a fórumon is be kellene fejezni a gyűlölködést!”
    Majd lejjebb:

    „… nincs itt a helye se CEU-s témának..se kormányellenes durva,primitív cirkusznak,erre csak az “emberszabásu” (állat…) bunkó,ittas,meg a drogos csőcselék képes,…”
    Még lejjebb:

    „Amúgy az aljas, gonosz, rendbontó embereknek csak “utolsó vacsorát” kívánnék,….feltámadást nem,(nem átkozódom)meg ugye fentről előbb utóbb mindenki megkapja ami jár….!”
    Egy másik hozzászólásban:

    „Amúgy ezek az” emberszabásúnak” álcázott állatok jelenleg is(Nagyszombaton!) tüntetnek a Kossuth téren,egyesek nem magyarul,mások tört magyarsággal…..ezt most pár perce mutatták,mondták a hírekben!!!Na nem tudom kik vagy inkább mik
    ellették őket…”

    Bámulatos, milyen következetesen, vaslogikával vezeti végig a fideszes, keresztényi szeretettel átitatott, gyűlölet ellenes kampányát.

  • C.Á!

    lehet,hogy 6 tüntetés volt,de ugye jogos-e?,és még a húsvéti ünnepek alatt is?,meg mekkora a tüntetők száma?,színvonala?társadalmi támogatottsága?,főleg az itthoni többség részéről,akik elítélik őket!
    Lehet tiltakozni tüntetni(pláne,ha jogos),de ugye a mai helyzet
    nem azonos a 2006-ossal amikor a többség Gyurcsány távozását követelte,míg most csak a kisebbség,amelyik ugye képtelen megegyezni,összefogni és kormányt alapítani,(programja,többsége nincs..).pláne,hogy egy jogállamban az törvényes választások
    útján lehet!
    Amúgy Medgyessy,Gyurcsány,Bajnai volt csak képes 1 ciklust végigvinni,utána választással győzött a Fidesz!Na ma ez a módi
    és nem holmi polgárháborús uszítással,”kisebbségi ellenforradalommal”próbálkozni,mert ugye ez az lenne az 1956-os
    igazi forradalommal szemben!
    Én így gondolom(nem vagyok egyedül)és nem „hazafias” cselekedet
    egy egész országot bizonytalanságba,anarchiába sodorni felelőtlenül,a kintieknek ugye pláne következmények nélkül,…de az itthoniak is felelőtlen, hátrányos,bizonytalan helyzetbe hoznák az emberek többségét,pártállástól függetlenül!

  • Amúgy kissé furcsállom,hogy erőszakkal próbálnak egy törvényesen megválasztott kormányt megbuktatni ok nélkül egy demokratikus országban(többségi igény,törvényes szavazás nélkül)és hiányolom,hogy nem nevezik meg ugyan kik is
    vennék át a kormányzást,kínálnak e biztonságot,békét,programot az emberek többségének,akik itt élnek pártállástól függetlenül!
    Na eddig se program,se pártkoalíció,se ígéret,garancia meg pláne…nincs !
    Ezen a fórumon csak a jelenlegi kormány elleni gyűlölködő cikkek jelentek meg,de soha senki nem nevezte meg,hogy ugyan,kik és miért lennének jók az emberek többségének?
    Talán a népnek kellene dönteni,nem gondolod?

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 15
    4:09 du.

    Szerintem Boda Marcsi (akár csak, ha álnév is), nem létezik. Egy Habony propaganda gépezet búvik meg ez alatt a név alatt.

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 15
    11:31 du.

    És most lásunk egy példát, amint 2006 őszén a keresztény szeretet jegyében békés tüntetőket a gaz rendőrök letámadják:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1449689261729906&set=pcb.1449689531729879&type=3

  • Kalocsai Miklós,
    kettőnk stílusa a befutó a nemzetes asszony itt édesgetésére. A magam részéről örülök,hogy köztünk marad és szórakoztat.A további nyereségünk,hogy a lemosolygásunk mellett még elé is tarthatunk egy tükröt és ezzel még a mazochizmusa is kielégül. Mindnyájunk örömére.

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 15
    11:31 du.

    Egy másik példa, amikor 2017 tavaszán, a Boda Marcsi által állatnak nevezett sorosisták dühösen rárontanak a rendőrökre:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1444865585587102&set=pcb.669036593221135&type=3

    Micsoda különbség!

  • Ma hallottam egy régi mondást, amit ismertem korábban is. És nagyon ráillik az itt „keresztényi türelemmel” állatozó, ittasozó szólókra.
    Terminus! Van sok ilyen BM márkájú gépezet:nemcsak Magyarországon, másutt is.
    Ilyen az, amikor a rabszolga nem szabad akar lenni, hanem hajcsár.

  • Christopher Adam
    2017 április 15
    3:59 du.

    Sokáig azzal hitegettem magamat, h én irányítom az életemet.
    A tudat felszabadítási folyamatom során egyre jobban látom, h milyen kicsi a szabadságfokom.
    Annyi, h egyre tudatosabban választok, látva azt is, h ezzel milyen lehetőségeket zárok ki. Milyen akadályokat állítok magam elé a döntéseim szerinti célok elérése érdekében.
    Emellett minőségileg javult az életem azáltal, h a célirányosságom növekedésével egyre inkább ambíció életet élek a célok elérése érdekében vállalt nehézségekkel.
    Érdemes látni, h a CEU mizéria is egy jól megtervezett kettős negatív szituációval megy.
    A CEU a neve szerint szabad egyetem és, mint ilyen, pozitív.
    A valóságban pedig a finanszírozóján keresztül politikailag erősen determinált.
    Jól érzékelted, h ez az egész nem arról szól amiről a felszíne.
    Kérdés, h mi a valódi szándékuk a mizéria nagyon jó tudással megtervezőinek, hangszerelőinek.
    Milyen tudati változást akarnak vele létrehozni a népben és mire kívánják ürügyül felhasználni a létrehozott eseményeket.
    A spontánságról pedig annyit, h Hazánkban már a(az álszabad álellenzéki) média felületeken is édelegnek az álcivil szervezetek álspontán megmozdulásain.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2017 április 15
    10:5

    .” Mi munkát adtunk az embereknek, csökkentettük a rezsit, levittük az adókat és leszorítottuk az államadósságot. Nem csoda, ha szeretnének az ellenfeleink a helyünkben lenni. Nekünk sikerült az, ami nekik nem.”

    Idézet a diktátor interjújából. Csak az a baj, hogy nem fejezi be, csúsztat, hazudik. A valóságot tükröző mondatok így hangoznának:
    I munkát adtunk az embereknek Ausztriában, Londonban és szerte Nyugat Európában, Amerikában.
    Csökkentettük a rezsit 10%-al, de a földgáz világpiaci ára 40%al csökkent, így a maffia család 30%-ot zsebre vághatott.
    Levittük az adókat, az egykulcsos jövedelemadóval a gazdagok nagyon jól jártak, 25-ről 27%-emeltük az ÁFÁ-t, bevezettünk 40-nél több új adót.
    Leszorítottuk az állam adósságot, de elvettük a 3000 milliárd Ft magánnyugdíjat, az olcsó IMF kölcsön helyett világpiaci áron vettünk fel kölcsönt, a Rogán Tóniék ofshor cégek beiktatásával gennyesre gazdagodnak a letelepedési kötvényekből, ami szintén adósság ugyebár, majd valakiknek azt is vissza kell fizetni, de hol leszünk mi már akkor.

    Orwell 1984 c. könyve így válik valósággá a 2010-es években Magyarországon.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2017 április 15
    10:54 du.

    A tudatod felszabadulási folyamatában minőségileg javult célirányosságod növekedésével egyre inkább „ambició” életet élsz a célok elérése érdekében vállalt nehézségekkel, ez rendben van. Csak azt nem tudom, melyik álellenzéki média, hogyan édeleg az álcivil szervezetek álspontán megmozdulásain? Apropó! A média, és a megmozdulás elől kifelejtetted az „ál” jelzőt. Mivel már csak alig lehet álellenzéki média, konkratan kérném megnevezni.

  • Figyelő!

    Kalocsai nem tudom hol él?itthon is van munka,csökkent a munkanélküliség,sőt van ahol túlkínálat van,aztán ugye van
    „pár” áécivik szervezet akiket kintről vezényelnek…
    A pofátlan, bunkó,lefizetett csőcselék meg itthon naponta cirkuszol (Húsvétkor is),amikor az EMBEREK! ünnepelnek,na ők nem azok….csak magukat égetik!

  • Na ne mán!
    Ez nem „ál” ez valós. Maximum az orbáni gépezet találja ki, hogy ál. És ha egyáltalán ál akkor minek kellett rendőrség és egy pár vezető gyors bekaszlizása? Hogy utána szabadon engedjék őket mert fostak az urak ott felül, hogy nagyobb balhé lesz? Nekem ugyan az a véleményem. Most talán beindul való olyan változás amiről eddig csak itt meg másutt vitatkoztunk. Lehet hogy a mostani fiatalságnak is kezd elege lenni abból, hogy ha élni akar családot akar, nem ebben a kis hazában Magyarországon kell gondolkoznia mert az ott nem neki van kitalálva. Hiába született ott, hiába szerzett ott diplomát, és hiába valja magát magyarnak. Kénytelen kitelepülni ha egyáltalán még lesz hova és egyáltalán meg is engedik neki. Hogy sokan ennek ellenére is magyarországon képzelik el az életüket? Ha nem Orbán seggnyalói akkor bajosan. Ebből lett elegük és nem hisznek sem ellenzékben sem igéretekben. Szerintem most fog bekövetkezni az ami 56-ban elbukott. Annó ugyan úgy a fiatalok intdították el.Csak akkor volt még kikkel vérbe folytatni. Vagy Viktor kiket fog behozatni hogy megvédjék a hatalmát? És persze ez is Soros György bűnlajstromára lesz írva. Soros lehet hogy egy gazember (nem azért mert zsidó, hanem egy sipista és kegyetlenül manöverező tőkés csoport vezére.)

  • Kalocsai Miklós

    – A gáz árat nem a világpiachoz, hanem a többi európai ország gázáraihoz kell hasonlítani.

    https://www.hitelmindenkinek.hu/hirek/gaz-arak-2017-ben-azaz-mennyibe-kerul-1-kobmeter-gaz-ara/

    – Nem az Orbán kormány miatt mentek Nyugatra munkát keresni az emberek. Ha így lenne, nem szavazott volna rá másodszor is a 2/3, köztük a Nyugaton dolgozók is.

    – Az „olcsó” IMF kölcsön sajnos pénzügyi függetlenségünk feladásával, diktátumokkal járt együtt, amely gyámkodás többe került, mint a piaci kamat.

  • helyesbítés(elütöttem)”álcivil” szervezet!!!

  • jani
    2017 április 16
    2:22 du.

    Mit szívsz? Küldj nekem is!

  • Kalocsai Miklós

    BOCSÁNATOT KÉREK MINDENKITŐL, DE ELSŐSORBAN FIGYELŐTŐL, MERT TÉVEDÉSBŐL NEKI CÍMEZTEM A BEJEGYZÉST: Kalocsai Miklós
    2017 április 16
    12:53 du.

    MÁSODSORBAN NAGY GYULÁTÓL, MERT A HOZZÁSZÓLÁS NEKI SZÓL.
    HOGYAN TUDOM KIJAVÍTANI?

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 16
    1:32 du.

    Továbbra is nagyra értékelem a gyűlölet ellen folytatott állhatatos keresztényi küzdelmedet, igazán derék dolog.
    A munkanélküliséggel kapcsolatban talán vitatod, hogy több mint fél millió magyar külföldön keresi a kenyerét? Nem látsz összefüggést a kimenekülő munkavállalók, és az itthoni munkaerő hiány között? Szeretett vezéred egy millió új munkahelyet ígért, de csak közmunkát adott. Az egészségügyben nem azért van hiány, mert szeretett vezéred felfuttatta volna az ágazatot, hanem mert menekülnek az orvosok és ápolók.

  • Kalocsai Miklós

    jani
    2017 április 16
    2:22 du.
    Fideszes propaganda anyagot kár ide hoznod, senki sem veszi be.
    Te, jani? Miről beszélsz? A külföldön dolgozók nem szavazhattak levélben, a konzulátusok meg többnyire elérhetetlen távolságokban vannak. Ezért találták ki, hogy a környező országokban magyar állampolgárságot kapók szavazhatnak levélben (micsoda választási csalás lehetősége!), a külföldön dolgozó magyarok pedig nem.

    Az olcsó IMF hitel azért nem kellett, mert nem lehetett ellopni, szigorú ellenőrzés alatt állt. A külföldi tőkés nem törődik vele mire költöd a pénzt, fizesd ki a hitelt és a kamatot, a pénzt arra használod, amire akarod.

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 16
    3:52 du.
    Nem nekem írta, de elolvastam. A kivándorolt munkaerő TÖBB pénzt akar márkába, vagy fontba, mint amit otthon kap forintba.

    Az orvosokra pláne jellemző.-
    Ugyan ezt csinálják itt a kanadai orvosok is, átmennek az USA-ba, mert bizony ott többet kapnak az orvosok, itt az állam fizeti őket, mert ingyenes gyógykezelése a polgároknak…

  • Kalocsai Miklós:
    „Szeretett vezéred egy millió új munkahelyet ígért”

    Igen, de azt nem mondta, hogy Magyarországon. 🙂

    (No, ugysem szoktam megvédeni a vezért és kancellárt,
    most legaláb ezt is megtettem) 🙂

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 16
    3:30 du.

    Velem is előfordult már, h félre címeztem valamit.
    Észrevetted és korrigáltad.
    Az ál-lal kapcsolatban inkább az van, h melyikről vélelmezhető, h nem az.
    A célirányosságok (mit hitetnek különféle formákban), a szakmai klisék és a már bebukottak (vendégek és műsorvezetők) árulkodnak.
    Az emberek többsége a célpopulációs kondicionáltsága (mint referencia igazságbázis) szerint néz, tart hitelesnek nem is elsősorban konkrét valamiket, hanem valakiket.
    Én tudományos igényességgel modellezek, ehhez összehasonlító elemzéseket végezek. Hasonlósági és különbözőségi elemzéseket.
    Jól látom azt is ahogy az egyes előadók úgy ültetnek mozaik darabkákat a célközönségeik tudatába, h a célközönség tudatában álljon össze a központilag megtervezett összkép.
    Érdekesebb, ha mozit, célirányos folyamatokat nézek.
    Utólag jól összerakható az alattvalók tudat tartalmának és ezzel a világlátásának folyamatos változtatása.
    Én is sokmindent megélem. A keményvonalas, munkás öntudatos móditól a jelenlegiig.
    Szerencsésnek mondhatom magam amiatt, h a szüleimtől más alapszocializációt kaptam, mint a központi trendi volt.
    Az ebből adódó kettősségből adódóan már gyermekkoromban megjelent bennem a valami nem stimmel érzés. Erre tett rá még egy lapáttal az, h osztályidegen család gyermekeként szembesültem azzal, h a tanáraim másként bánnak velem, mint másokkal és másként, mint ami a tömegpropagandából adódik.
    Az ezekből adódó késztetések nélkül majdnem biztos, h nem jutottam volna el odáig a megismerésben ahol jelenleg tartok.

  • Kalocsai M.! A legnagyobb adótételt kihagytad:a minimálbér adóemelése 0-ról 16%-ra (azóta csökkent, most nem tudom pontosan mennyi, de nem 0.) Mivel a minimálbér összege után mindenkinek 0 volt az adója, – adójóváírás, – így a kb. 300 ezer forintig keresőknek nőtt az szja. Attól még,hogy százalékában csökken valami, az abszolút értéke lehet magasabb. Egy gazdasági vezető nyilván tudja, bár erős kétségeim vannak, hiszen azt sem érti 3 éve, hogy hogyan lett „többség” a szavazók 41 és a szavazójogúak 26,5%-ból kétharmad. Korábban: ha 100 szavazó közül 51 egyvalakire szavazott, az egyéniben bekerült a parlamentbe. (A valóságban rosszabb az arány, mert ha öt párt indult, már a 21%-ot kapott lett a győztes – ezért fontos a néhai fiatal demokratáknak, mert minél több párt indul, annál kevesebb szavazattal lehet megnyerni egyéniben a körzetet.) Korábban a 49%-ot kapott vesztesre leadott szavazatok (maradjunk a „2 párt indult” példánál, mert talán így érthetőbb) egy kompenzációs listára kerültek, amit az a párt kapott meg, amelyiknek a képviselőjeként indult a jelölt, így a 49%-nak is maradt képviselete a parlamentben. Most azonban a nyertes pártja is megkapja plusz szavazatként listára a szavazatokat – tulajdonképpen az egyéni győztesre adott szavazatok így kettőt érnek. Ha két választókerületben ez a helyzet, akkor a győztes pártnak van 102 szavazata, a vesztesnek 98, és ez a különbség egyre nő: 10 választókerületben már a tízszeresére. Így lesz az 51 darab szavazóból száz választókerületnél már 67%-os többség. (A valóságban ez finomabban van kalibrálva, de matematikai képlet az egész.)
    A lényeg: nem érvényes az elv: egy szavazó-egy szavazat, mert a győztesre leadott szavazatok kettőt érnek. A többség (bolyse) imádóknak persze ez sem elég: szeretnék, ha nem is lehetne másra szavazni, ezért a sok idióta „magyarozás”, meg a többi.
    Nagy Gyulának: bizony-bizony, a szabadságot korlátozza sok minden. Egyet kihagytál: az ember saját képességeinek korlátai -vagy álképességeinek álkorlátai?

  • Figyelő
    2017 április 16
    5:56 du.

    Na, ez az Figyelő, így már jó a propaganda. Elhallgatás, féligazság, következtetés. Ön klasszisokkal jobb, mint BM, vagy jani!
    Egyrészt, tény, hogy Nyugat-Európában és Amerikában nagyon sok a magyar megélhetési bevándorló (migráns?), az is igaz (bár ön ezt nem írta), hogy az elvándorlás nem 2010-ban kezdődött. A Gyurcsány-Kóka-Bajnai rendszer is igen sokakat irritált (többek között engem is, ezért röhögök mindig azon, amikor lebolsiznak!), de 2010 után a migráció felgyorsult, miközben a szegénység drasztikusan megnövekedett. Egyszerűen, a magyar – átlag – fizetésekből nem lehet megélni, és a kormányzati sikerpropaganda (amit ön is tol ezen a fórumon) azt sugallja, hogy a mai vezetés nem is akar ezen változtatni.

  • Hát ez nem a Jani-k hete volt, az biztos:)

  • Kalocsai Miklós

    talalom
    2017 április 17
    4:12 de.

    Ezért mondom, ha a demokratikus oldalon egy jelölt indul, másikon kettő, Fidesz, Jobbik, akkor akár kétharmaddal is nyerhetnénk.

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 16
    4:22 du.

    Mi abban a fideszes propaganda, ha helyretesznek? Az angliai magyarok legalább fele Londonban él és a m.követség (szavazóhely) is ott van. Az ausztriai magyar munkavállalók legnagyobb része pedig ingázó vagy idény munkás. Tudnak itthon szavazni. A németországiak jelentős része is idénymunkás és rendszeresen hazajárnak. A legtöbb magyar munkavállaló ebben a három az országokban van. De azzal egyetértek, hogy tovább könnyíthetnék a szavazást azzal, hogy levélben is lehessen szavazni. De önálltatás tőled, ha azt hiszed, hogy ettől majd jelentősen változna a szavazások aránya.

  • Miklos Banfi
    2017 április 17
    5:33 de.

    Az ellenzék sajnos nem a Fidesz valódi hibáit támadja. Hiába lelkesedsz, akármekkora tömeg jön össze, ki a francot érdekel a CEU?

    A szavazók döntő részét a rezsi csökkentés, a migránsok távol tartása és a hétköznap gondjai stb. érdekli.

  • Amúgy „nekem hazám e lángoktól ölelt kis ország”,remélem sokaknak!Itthon és kint is….

  • Egyébként „álmodik a nyomor”az ellenzék…meg főleg a kisebbség,de ugye hiába?…!!
    Különben az álmok időnként valóra válnak…és főleg azoknak,akik megérdemlik!Én hiszek benne!!!

  • Nekem a magyar munkahiány, alacsony fizetés stb. megvan a külön bejáratú véleményem. Hiszen elhiszem a panaszokat.
    Én arra gondolok, hogy Orbánról és a kormányáról, igen rossz a külföldieknek a véleménye. Ennek, véleményem szerint, ez köszönhető, a baloldalnak és főleg a külföldön élő magyar baloldaliaknak a rossz indulatú híradása.

  • Elugrattam idő előtt a szövegem.
    Végeredmény:

    A fentiek miatt nem támogatják üzletileg, befektetőkkel a magyar ipart és kereskedelmet.

  • Korlátozásokkal kényszerítő konstrukcióban élünk.
    Ebben az a legnagyobb támogatás ha lazítanak a gyeplőn.

  • Figyelő,
    példaként csak annyit,hogy egy megbízhatatlan”nőt”senki nem vesz feleségül.

  • Kedves Boda Marcsi,

    most hogy eltelt a Húsvét, (amikor sokkal fontosabb dolgokkal foglalkoztam mint hogy ide irogassak) most válaszolok:

    Idézem:

    „Elárulom,azért járok ide (a fórumra..)hogy a sok kinti és itthoni
    tájékozatlan magyaroknak hiteles hírekkel szolgáljak!?

    Nos Ön Boda Marcsi. Az meg kicsoda, miböl kellene tudjam hogy amit Ön ír, az „hiteles”? Én is éltem több évet Magyarországon, a saját börömöm tapasztaltam hogy „milyen jól teljesit” az ország, és ma is otthon élnek rokonaim, barátaim, akik szintén beszámolnak nekem, nem beszélve arról hogy mindent meg lehet találni az internetten, több forrásbol és irányzatbol, hogy aztán az ember alkosson egy képet arrol hogy mi folyik otthon. Erre Boda Marcsi nem szükséges, és Önt nem tartom hiteles forrásnak, már csak azért se, na nem mert Ön Fideszes és kedveli Orbánt, hanem azért mert olyan NINCS hogy minden, de minden amit csinál Orbán, az mind szép és jó. Olyan nincs hogy egy politikai párt döntéseivel a szavazói mindennel egyetértenek. Nos Öntöl még semmit nem olvastam ami még ha csak egy mondattal egyetértet volna egy-egy cikkel, vagy egy valami nem tetszett volna Orbán döntéseivel.

    Én tiszteletben tartom azokat a fidesz szavazó véleményeit, akik normálisan el tudják magyarázni nekem hogy szerintük most miért jó ez vagy az, és azt is bevallani hogy ezzel vagy azzal nem értenek egyet. Nem kell hogy egyetértsek velük és nem fogom öket megutálni ezért. De miért nem mondhat véleményt úgy, hogy ne hazaárulozza le, nem-vagytok-magyarok-ozza le a másikat? (Természetesen a másik oldal is hibás hogy rögtön lenácizza másikat)

    „Amúgy kissé furcsállom,hogy erőszakkal próbálnak egy törvényesen megválasztott kormányt megbuktatni ok nélkül….”

    Ok nélkül???? Arra nem gondolt, hogy esetleg VAN OK? Valóban nincsen Ön tisztában azzal hogy miért tüntetnek??? Többet kellene esetleg hireket olvasni, mint tv müsorokat nézni.

  • kanadai!

    ja,hogy maga is élt itthon.?….jó,hogy mondja,de én eddig is és most is,ezután is itt élek!.talán több forrás áll rendelkezésemre a tájékozódáshoz,meg ugye személyes tapasztalat…
    sőt sok dologban az itthon élő és normális baloldali ismerőseim,barátaim is osztják a véleményemet!
    Na erről ennyit!

  • Kedves Boda Marcsi!

    „….talán több forrás áll rendelkezésemre a tájékozódáshoz…”

    Ne vicceljen 🙂 Pár hete még nem is tudta hogy létezik egy olyan hogy CEU, gyorsan megnézte a googleban a reklámok alatt!

    Nekem vizsont több amerikai-magyar barátom szerzett diplomát a CEUn, és legalább 2 amerikai-magyar barátom, köztük egy fideszes, tanit illetve tanitott a CEU-n

  • kanadai!
    Na nem magától és nem a fórumtól tájékozódom,(szerencsére)de az „okossága,szerénysége,nagyképűsége” nem meglepő,csupán nevetséges!Nem kicsit,hanem nagyon…mint Fletó mondaná!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 19
    3:36 du.

    Marcsi! Lenyűgöző amilyen magabiztossággal kioktatsz mindenkit. Csakhogy a túlzott magabiztosság, gyakran párosul alulinformáltsággal, így az ostobaság fokmérője is lehet.

  • Boda Marcsi
    2017 április 19
    3:36 du.

    Marcsi néni milyen az a több forrás ami a rendelkezésére áll? A semmitmondó marhaságaiból nem lehet más, mint az évi 80 milliárd közpénzből párttelevízióvá vált m1-m2-m3-duna-tv kombó? Vagy a TV2, a Magyar Élet, a Heti Válasz, a Demokrata, a ripost, a 888.hu, az origo ahonnan minden egyes héten kilépnek emberek, mert nem bírják már a gyomruk a felülről irányított és kézivezérelt ukázokat leírni parancsszóra? Ezek azok a színes források, ahonnan „hitelesen” táplálkozik?
    Legalább lenne annyi kurázsi magában, hogy a több forrásból megnevezne párat, hadd tudja meg a kíváncsi olvasó, hogy honnan lehetne hiteles forrásból olvasni – Marcsi szerint. Szóval Marcsi, segítsen a megvezetett olvasóknak, és ajánljon már pár hiteles forrást!

  • Tüske Zsófia

    kanadai, az a baj, hogy a boda nem a gugliban nézi meg, mi az a ceu, mert abban találna 46 100 000 találatot (0,42 másodperc) alatt és abból nem tudja kiválogatni a relevánsokat.
    ő az orbán-vezérelt fideszes médiából hinti itt a baromságait, amitől óhatatlanul is a rákosi időkből elhíresült Szabad Nép-félórák jutnak az ember eszébe. Aki nem tudná, mi az, nézze meg a Pokolbéli víg napjaim-ban. Teljes szövegben fent van a DIA-ban.

  • Na élvezet ezen az oldalon lenni,ennyi „okos” és főleg jóindulatú,ünneptisztelő….ember között!
    Az meg szerencse,hogy egyre többen gondolkoznak az én értékrendem
    szerint,ami nem véletlen…
    Amúgy a „jóslatokkal! nem ártana óvatosabbnak lenni,pláne ha figyelembe vesszük a mostani ellenzék „dicsőséges” lépéseit,amivel még jobban hozzájárulnak a kimagasló népszerűségi
    %-hoz….
    Na játszhatunk „Ki nevet a végén”(és ki sír…)játékot,de nincs sok értelme,meg időm sincs rá!

  • Gyorsan növekszik azok száma akik látják, h a parlamenti nagycirkusz tagjai egy csapat, akik munkamegosztásban próbálnak hülyíteni és egymás ellenébe vezetni minket.
    Növekedik azok száma is, akik ennél is többet látnak.
    Ehhez egyre több segítség jön a média felületekről is.

  • “Ki nevet a végén”(és ki sír…)

    Ne hidd, tudd Marcsi se nem a gyurcsány és se nem orbán KISZ titkár és csahosai – ott is fognak sírni ahol senki se látja őket a végén!
    Mert és mivel érdeklődésem csodálatával kísértem eszme futtatásaidat, hogy lehet valaki ennyire együgyű, amikor az ügyefogyottnak jobb mert nem tud semmit – de a sokkűgyü már fáj!
    Ezért egy ma írt friss írásom:neked az ajándékom:
    AKI ELMER MENNI,

    Emlékszel? Régen írtam: „AKI ELMER MENNI, SZAVAZNI AZT KELL, AGYONÜTNI…”
    Ma olvasom:
    „…Joe Hunter
    10 órája
    Figyelem! Hunok maradéka, ne menjetek holnap utcára a tüntikézők ellen! Ez nem a mi harcunk, hanem a zsidóké!…”
    Úgy bizony az! Mert ma Magyarországon, a belsőn, nagyon sok idegenszívű van, akik ha érdekeiket sértő dolog történik akkor ajvékolnak tűntetnek – csak emlékezz az Internet adóra – a 300.ft-os vizitdíjra – stb. és most a CEU sorosféle terrorista kiképző iskolájukért!
    – de az már nem érdeke, hogy ne legyen eladható az ingatlan a magyar föld – egészségügy az oktatás, magyar templomok – stb. ezért nem tűntet, mert nem magyar érzelmű valójában idegen drága belső Magyarországban édes szülőhazámban!
    – Idézek mást:

    „…Az üzenet egyértelmű és nyilvánvaló! Hazánk légterébe ki-be járkálhat bármely ország légiereje, a vegyi csíkokat létrehozó repülőgépek, és mindenféle, magukat EU-s, NATO-s vagy izraelinek tartó terroristák. A definíció kedvéért megjegyezném: terroristának tekintendő az a csoport, szervezet, hatalom, ország, amely más nemzetek életvitelében, társadalmi berendezkedésében, politikai rendszerében erőszakos változást idéz elő! Terrorizmus, a megszállni kívánt, majd koholt vádak alapján megszállt országok lakosságának módszeres kifosztása, ellehetetlenítés, nyomorba döntése és bábkormányokkal történő irányítása! Undorító, “nemzetközi missziónak” nevezni az afganisztáni kábítószer termelés katonai védelmét, Irak biológiai és vegyi-fegyverek koholt vádjai miatti lerohanását, és kifosztását, és az IMF-el, Világbankkal, korrupt politikusok “segítségével” országok nyomorba döntését!…”

    https://internetfigyelo.wordpress.com/2010/09/30/magyarorszag-a-haarp-celkeresztjeben-beigazolodott-osszeeskuves-elmelet/

    „…elmegyunk partokra szavazni , nem csak a hazankat aruljuk el hanem ISTENT is elaruljuk es ezzel reszeseive valunk a mennyben kezdodott Isten es a tronja elleni lazadas foldi foltatasanak azaz a bukott angyalok zaszloja ala alunk a szavazassal es kozben aldast kerunk Istentol akit elarulunk , Isten orszaga azzal tud elsosorban letrejonni a foldon ha az alkotmany alapja az o torvenyeire van helyezve , abban pedig sem abortusz , sem buzihazassag sem sok sok mas teljesen maskent van tehat elve az orszag torvenyei igy Isten ellenes ,ember ellenes, elet ellenes ,nep ellenes, nemzet ellenes torvenyek! Hogyan aldana igy meg Isten az orszagot a nepet a nemzetet es az egyeneket a veres es csapasok helyett?…….
    április 18., 22:47 · Tetszik…”
    innen idézve:
    https://www.facebook.com/notes/tibor-geri/a-magyar-n%C3%A9p-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%A1sa-i/829645553781297 és

    erre László Kiss Szóval, csak azt akarom sugallani, hogy a hatalom bitorlók tákolmányukban megtiltották , hogy annak megváltoztatására népszavazást , összeírást gyűjtsenek a magyarok – így békésen érvényt szerezni nem tudunk a változásnak – saját köztörvényes bűnözőit nem gyűjti be az egyenruhás, miért írom? Mert ha merné tenni, már megtette volna! Akkor ki gyűjti be őket és milyen bíróság elé állítja őket ezek után? Szóval ezt mindenki tudja – amit nem tud azt, hogy hogyan változtassunk rajta – szerintem mindannyian működtetjük a nem működő képes maffia államot, mert ha beszállok a póker csatába a játékasztalhoz ülve, már részese vagyok….IDE PÓKER ARC KELL HÁVAL! ÉS LEHET, HOGY NEM IS KELL 100000 FŐ HOZZÁ, MERT A KRITIKUSTÖMEG IRÁNYBA JUTTATÁSA KEVESEBB EMBERREL IS ELÉRHETŐ! MA MÉG TÚRELEMMEL, DE HOLNAP LEHET, HOGY MÁR NEM ID.KISS László Kiss
    2015. április 20., 8:42 · Tetszik

    Na jó, mondanák sokan, a hogyant is írd le – meg ki és mikor – stb. leírtam írásom címében és tartalmában – benne van – igen , kevesen vagyunk ehhez, ma még igen – így várjuk a kedvező pillanatot!

    SPARTAKUSOK – 2017-04-22 id. Kiss László

  • Kalocsai!

    Amúgy rosszul emlékszik…2006-ban jogos népfelkelés volt a „dicső” Gyurcsánnyal szemben (egy ciklusban 3-an kormányoztak….ami nem semmi)és a rendőrök rontottak rá a jogosan tüntetőkre,nem is akárhogy verés,szemkilövés stb.amiből voltak is perek,kártérítések!
    Először gondolkozzon,aztán írjon!
    Egyébként ma az Oktogonnál egy sátorban üldögélt pár szerencsétlen Soros bérenc,az volt kiírva „kitört a forradalom”…senki nem állt meg,nem írt alá nekik,de többen jót röhögtek és továbbmentek….!
    Na pá!

  • id.Kiss László!

    Azért nem egyenlő Gyurcsány meg Orbán(bér utóbbi sem tökéletes)
    előbbi egy ciklust sem tudott végigvinni,míg utóbbi meg már többet és még fog is,pláne ilyen ellenezék mellett!
    Na én nem aggódom,csak csodálkozom egyesek együgyűségén!

  • Tévedsz Marcsi – szavazás – ha egyáltalán lesz! Gyurcsány okosodott – már rájött, hogy a 4 millió nem szavazók pártjához agitálja SEREGÉT – hogy nem menjen senki elszavazni így működésképtelenné lehet tenni az orbám maffia bandát – és szerintem is!
    üdv. id. Kiss lÁSZLÓ

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 április 22
    11:46 de.

    Ennyire eszelősen hazudni csak az Orbán fanok, és néhány nagyonmagyar képes. Egymást hülyíthetitek, de a világ már ismeri Háry János Orbán Viktort, aki naponta többször meghazudtolja önmagát, ti pedig méltó hívei vagytok, gondolkodás nélküli droidok. Magatok választjátok meg az utat amin jártok.

  • Kalocsai Miklós
    2017 április 22
    3:57 du.

    Amit a B.M-nak írt az Magukra is pontosan igaz, annyi különbséggel, hogy szerencsére kevesebben vannak és már elmúlt az az idő amikor a kevesek diktáltak!

  • Lelszi bolsevik lett…még ilyent ??!

  • Szavazó: Véletlenül nem Maga a híres „Fideszes Savazó” ?

    https://444.hu/tag/sosavas-bacsi

  • Kalocsai Miklós

    lelszi
    2017 április 23
    3:25 de.
    A helyzet nem ismerése, vagy félreértése nem ad felmentést a téves ítélet ostoba hangoztatása alól. Mert ha a többség még keservesen, halkan tűr is, azért ne higgyétek, hogy ti vagytok többen.

  • Druszám, osszuk ki a Németh Szilárd díjak Kósa Lajos fokozatát és tűrjünk halkan hajnal hasadtáig:)
    Isten hozott Gézukám:) Téged meglepett lelszi???:):) Na már ne:)

  • Ha ráírjuk a megbízási szerződési blankettákra (választási cédulákra), h nem kötünk szerződést, azt nem lehet félremagyarázni.

  • Hát aki az ország biztonságának(határvédelem),az adócsökkentésnek,Áfa csökkentésnek,rezsicsökkentésnek,a családok
    támogatásának örül az biztosan elmegy szavazni(a jobboldali többség!)akik
    sokkal többen vannak,mint akik az anarchiának,megszorításoknak,torzsalkodásnak,kétes tömegek beengedésének,program nélküli jellemtelen,primitív,hatalomvágyó
    egyletek(ballibsi törpepártok,meg a lecsúszott Jobbik)hívei.
    Akár sokan,akár kevesen szavaznak az arányok nem változnak!
    A jelenlegi ellenzéknek semmi esélye,sem most,sem jövőre!!!

  • Sőt a nyugdíjasok többsége is elmegy,annak ellenére,hogy nem vagyunk elégedettek az emeléssel,de a szocik által tervezett megadóztatásból,a rezsicsökkentés eltörléséből nem kérünk….
    nem beszélve,hogy a választási csalásként beígért 13.havi nyugdíjat (a győzelmük után..)előbb csökkentették,majd eltörölték,mint az aktívak 13.havi illetményét is!!!!!!
    na ebből a többség nem kér,a milliomos Gyurcsány meg csak rángatóddzon,lefetyeljen,hazudozzon a pár %-ával nem oszt nem szoroz,meg a többi Soros bérenc bunkó törpe sem!

  • Kedves Marcsi!

    Te tényleg azt hiszed amit írsz?

  • Gyuri10,Kalocsai,Kanadai és még páran…!
    nagYom szánalmasak vagytok meg az a „volt magyar”hazafi is,aki
    Húsvétra hazajött.majd azt írta a dicső fórumom,hogy mikor 19-én
    visszamegy Kanadába,Orbán már biztosan megbukik…..(a neve nem jut eszembe…de szánalmas és megvetendő és „sztyupid” …az ürge)persze nem jött be a jellemtelen magyar jóslata!
    Na erről ennyit a sok „okos”,bunkó,szánalmas és főlényes alakoknak!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 május 1
    5:05 du.
    „Kedves” Marcsi!
    Sokunk nagy meglepetésére és derültségére húsvét előtt meghirdetted, hogy ez a fórum legyen gyűlölet mentes. Az ember azt hihette volna, hogy Te mint keresztény, úri magyar hölgy, egy vasárnap a templomból haza felé menet rádöbbentél gyarló, gyűlölködő mivoltodra, ezt megbánva változtatni akarsz rajta, és minket erre biztatsz. A meglepetésen túl a derültséget az okozta, hogy senki sem hitt ekkora változásban. Ugyanis másokkal is előfordul,hogy időnként „kiszalad a száján”, de belőled folyik, mint tehénből hátulról a toccsanó lepény. Így képvíseled a nagyon magyar,nagyon keresztény, nagyon úri hölgyeket.

  • Almási Alma

    Boda Marcsi
    2017 május 1
    5:05 du

    Kedves Marcsi, sikert sikerre halmozol… 😀

  • Nos többeknek!

    Szavazás remélhetőleg lesz,mivel minden normális országban ez a
    „módi”,aki ebben kételkedik az polgárháborúra,törvénytelenségre uszít,ami remélhetőleg nem jön be sem a kinti sem az itthoni ellenzéknek(vannak rendvédelmi,honvédelmi szervezetek,amiket szükség esetén be lehet és kell vetni a többség érdekében)
    Egyébként több fórumról tájékozódom,nem egy leépült nyugdíjas konyhatündér vagyok(bár ott is helytállok sikeresen)
    Azok akik minden ok nélkül fölényesen sértegetni próbálnak,csak magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt!
    Sem nekik,sem az itthoni lecsúszott ellenzéknek nem így kellene
    küzdeniük,érvelniük,hanem konkrét programmal,érvekkel,de valahogy nem akar összejönni …!
    Egyébként több sértegetni próbáló… és indok (érdem)nélküli fölényeskedő,elvakult,fanatikus baloldalinak csak részvétemet
    küldöm!

  • Kalocsi!

    Nem én és a hozzám hasonlók cirkuszoltak,üvöltöztek,zavarták a
    többségnek ünnepnek számító Húsvétot,hanem a a hozzátok hasonlóak,akik semmit nem tisztelnek,ezen több baloldali ismerősöm is felháborodott!!!

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2017 május 4
    4:40 du.
    Marcsi! Hogy Neked milyen igazad van!? Rögvest szólok is Gyurcsánynak és Botkának, hogy jelentkezzenek Nálad eligazításra, amíg nem késő.

  • Almási Alma

    „nem egy leépült nyugdíjas konyhatündér vagyok(bár ott is helytállok sikeresen)”

    Hol nem, kedves Marcsikám? 😀

  • Kedves Budi Marcsi,
    annyi sok igazat írsz,hogy én már azt is elhiszem(göbbelszi taktikád által vezetett stílusodból származtatva),hogy a föld kocka alakú,a magyar katonák a II. VH.-ban kedves nővérek voltak az üdvhadseregben.(Ukrajnában)Sőt a Conti-utcában csak szűzlányok striccheltek.

  • Kedves Boda Marcsi,
    kérlek,engem ne számíts vitapartnerednek.Több okból.Egyik,hogy a te tisztességes többséged igazságaival nem állom a sarat.Egy másik ok,hogy olyan jól szórakoztatsz,hogy nem szeretném haragod miatt esetleg kilépj ebből a szórakoztató szerepből.Ha látsz valami érdekes filmet,donald kacsáról vagy a miki-egérről,meséld el a kritikádat a te szemszögedből nézve és én élénken helyeselni fogok még akkor is,amikor azt mondod,hogy:PÁ…

  • Belzebub
    2017 április 15
    5:17 de.
    Két hete hallottam a következő riportot:
    -Legújabb felmérés szerint Magyarország nem is áll olyan rosszul a gazdasági mutatók terén.
    Régiónkban a negyedik helyen áll.
    Erre megkérdezte a riporter
    -hány ország van a régiónkban?
    A válasz:
    -hát hat
    Kérdés:
    -És ki vannak előttünk?
    válasz:
    -Lengyelország, Szlovákia, Csehország,és..és..hát..Románia.
    (Ezt már nagyon halkan mondta a FIDESZES közgazdász.)