A csecsenek már a spájzban vannak

2017 április 23 2:03 du.35 hozzászólás

Komáromy Gergő, akit korábban a Ligetvédők aktivistájaként ismerhettek meg a nem kormánypárti sajtóból tájékozódó olvasók, nemrégiben festékes lufival dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet. Nem volt jó ötlet, és nem csak azért, mert sokak szemében ellenszenvet keltett az akció. A Szabadság téri szobor olyan katonáknak állít emléket, akik nem a saját elhatározásukból jöttek Magyarországra meghalni, és akiknek semmi közük nem volt az akkori szovjet vezetéshez, sem pedig Putyin elnök mostani antidemokratikus politikájához.

Komáromy, akit gyorsított eljárásban 30 ezer forintos pénzbírságra ítéltek, utóbb bocsánatot kért az emlékmű megdobálásáért, azt mondta, hogy nem kellett volna ezt tennie.

Jó okunk van feltételezni, hogy ebben a bocsánatkérésben és belátásban nagy szerepe volt a Komáromy elmondása szerint nagydarab, határozott fellépésű csecsen illetőnek, bizonyos Magomed Daszajevnek. Komáromy ugyanis egy videó üzenetet tett fel az internetre, amelyből kiderül, hogy a tíz éve Budapesten élő Magomed azzal fenyegette meg, hogy ismer egy csomó embert, „akik másmilyenek, mint ő, és most teljesen fel vannak dúlva, és veszélyben vagyok én is meg a családom is”.

Ez a módszer nagyon emlékeztet azokra az eszközökre, amelyeket újabban Oroszországban használ az ottani üzleti és politikai alvilág. Elsősorban gazdasági konkurensek és a politikai ellenlábasok elhallgattatására vetik be az ilyesfajta figyelmeztetéseket, mely fenyegetések az esetek többségében nem merülnek ki a verbális megfélemlítésben, előfordult, hogy erőszakba, vagy éppen halállal végződő cselekedetbe torkolltak.

Nálunk eddig nemigen fordult elő, hogy egy magyar állampolgárt és a családját egy idegen ország polgára Magyarország területén megfenyegesse. Normális országban – mondjuk így: demokráciában – a történet ott kezdődik, ahol nálunk véget ért.

Screenshot 2017-04-23 at 1.58.33 PM

A rendőrség felkutatja a magyar állampolgárt fenyegető csecsen illetőt, őrizetbe veszik és kihallgatják. Ezt követően előzetes letartóztatásba helyezik, majd a nyomozás során feltárják az ügy minden részletét, különös tekintettel a nemzetbiztonsági kockázatokra. Megállapítják, hogy volt-e alapja a fenyegetésnek, vagyis, hogy tényleg abban a helyzetben volt-e Magomed, hogy beváltsa a fenyegetést, vagy csupán blöffölt. Utóbbi esetben is súlyos, amit elkövetett, ha azonban bebizonyosodik, hogy Magomed valóban rendelkezik olyan eszközökkel és – mint mondta -, politikai kapcsolatokkal, akkor még ennél is komolyabb a tényállás.

Végül, miután mindent tisztáztak, vádat emelnek a magyar állampolgárt és családját fenyegető külföldi ellen, bíróság elé állítják, és amennyiben a bíróság bűnösnek találja, elítélik.

Ennyire egyszerű lenne ez a történet, ha Orbán Viktor Magyarországa, az Európai Unió tagjaként nem ápolna a szükségesnél is szorosabb, valamint veszélyesen átláthatatlan viszonyt az egykori Szovjetunió KGB tisztje által vezetett Oroszországgal. Az említett normális esetben az is elképzelhetetlen lenne, hogy Magyarország, amely nem szovjet tagköztársaság, hanem, hangsúlyozzuk még egyszer, az Európai Unió tagja, megengedné, hogy a területén idegen országbeli, jelen esetben orosz ügynökök tevékenykedjenek, és az ő megbízásukból üzletembernek álcázott nagytestű férfiak magyar állampolgárokat fenyegessenek.

Pintér Sándor rendőrségének el kellett volna fognia Magomed Daszajevet, átadni az ügyét Polt Péter ügyészségének, hogy a vádemelés után Handó Tünde (Szájer József felesége) bírósága annak rendje, s módja szerint ítéletet hozzon vele kapcsolatban.

Föld S. Péter

35 hozzászólás

  • A történet így tömören összefoglalva, félelmetes. De már több év telt el azóta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter ígérete szerint két héten belül rendet tesz az országban.

    Közeleg a nap, amikor valóban legyilkolnak valaki ellenzékit Magyarországon úgy, mint az megszokottá vált Oroszországban.

  • A festek dobalas nem nagy bun,mivel hogy az nem egyeni ember szemelye vagy biztonsaga elleni. Csupan anyagi kart okoz.
    No de fizetett buntetest, ami remlve fedezte a kar orvoslasnak koltsegeit.
    De a kerdes, a Csecsnyenyi egyen nem Musulman ?
    S hogy magyarorszag megtagatda a Musulmanoknak a belepest.
    It valami nem stimmel !
    Mi a magayrazata ?

  • Nos Komáromi valóban szégyenletesen cselekedett,mert ugye annó…
    a szovjet katonákat az akkori hatalom(komcsik!)parancsolták ide…amiről ugye nem tehettek és többen vétlenek voltak ártatlanul meghaltak,de ugye voltak köztük kegyetlenek is….(történelem:nemi és egyéb erőszak,gyilkosságok…)
    Na ezen kár vitatkozni,de az nagy baromság, ha valaki az akkori
    ruszkik és a mostani Oroszország,különösen Putyin között nem tesz különbséget….!
    Ez megint egy értelmetlen,logikátlan cikk…

  • Drizari!

    ma már nem divat itthon a gyilkolászás,mint régen,de bizony pár
    bunkó,rendbontó és alpári ellenzéki nagyon is megérdemelné,ha jól pofán vágnák,letartóztatnák!

  • Amúgy az emlékművet még a 45-ös „felszabadítóknak” állították…
    Pintér,hogy jön ide?…..Na részvétem!

  • Bengedguz!

    Maga olyan tájékozatlan, hogy komolyan mondom, sírni lehet. Honnan vette azt, hogy „Magyarország megtagadta a muszlimoknak a belépést?” Az Orbán rezsim sok mindent tett, de ezt nem és nem így.

  • Boda néném! Félrecúszott a bugyi, hogy már megint verekedni akar, vagy csak Zugló fáj magának, de nagyon?

  • Csak megjegyzem,a „gyengébbek kedvéért”vannak páran….sem Putyinnak sem Pintérnek nincs köze az idióta
    ellenzék által felbérelt szintén idióta mai csőcselékhez,se 1945-höz,se 1956-hoz,ami pedig a mai rendbontókat,uszítókat és randalírozókat illeti,hát nem ártana őket lecsukni,vagy legalább
    gondozásba…venni!

  • Bendegúz, ez a csecsen ürge tizenhárom éve él nálunk, Svájcban végezte az egyetemet, ahol a nemzetközi egyezmények és emberi jogok védelmének témáival foglalkozott.
    Van egy kereskedő cége, amely nagybátyja vodkagyárának a termékeit forgalmazza. A muszlim vallás ebben a történetben nem játszik.

  • Tudja kedves Boda Marcsi, ami a maga által kívánt veréseket és lecsukásokat illeti: egyszer vége lesz ennek a rendszernek és akkor majd magánál lesz nagy sírás. Mert szomszédjai és még sokan mások fognak emlékezni kegyetlenkedéseire.

    https://www.facebook.com/bodamaria

  • Winni „hugom”!!!…

    Én nem Zuglóban élek,ahol egy keresztény képviselő pályázik…(remélhetőleg jó szándékkal,hittel és becsülettel?) az ottani többségnek kell döntenie,amúgy nem akarok verekedni egy ilyen senkivel meg pláne nem mit maga és ugye nincs is miért….!
    Na nyugodjon le szépen!

  • Winnie, ez a stílus bizonyára otthonodban, családod nőtagjainál bizonyára sikeres, de errefelé csak a szocikról kialakult sztereotípiákat erősíted. A hölgyek helyett inkább kóstolgass engem – ha érted mire gondolok.

  • charlie!
    Köszi!de oda se neki a „hölgyemény” nem ismer és nem tudhatja,hogy se a butákkal,se a nálam sokkal gyengébbekkel,főleg a szint….alattiakkal,meg egyáltalán senkivel sem szoktam verekedni,ennél értelmesebb és hatásosabb módszereim vannak,pláne
    ha egyáltalán érdemes foglalkozni egyesek idétlenségeivel!

  • Winnie!
    Ennek mostani rendszernek egyhamar nem lesz vége,nekem elhiheti…amúgy meg nem vagyok egyik párt fanatikus pártkatonája sem,mint itt egyesek ,sírni meg csak akkor lenne okom,ha a ballibsik győznének….ami ugye mostanában nem következik be,sőt a közeli jövőben sem…!

  • Winnie
    2017 április 23
    4:59 du.

    Most nagyon meglepődtem. EZ tényleg létezik? Valós személy?! Sok csökkent értelmű medvebocssal találkoztam már életem során, de EZ minden túl tesz!

  • CHARLEY

    OK, tehat ennek az urgeenek van valami tortenet a hata mogott.
    De A Csecsneik azok Musulmanok, s az Orosz sok eves haborut folytatot ottan. Sot, barmi „terror” tett tortenik Oroszban, mindeg a Csecsneyek vadolva azert.
    Musulmanok nem isznak alkoholt, de maganban mindent megtesznak persze.

  • WINNI;

    Persze hogy „tajekozatlan” vagyok, Hala Istennek azert !

    No de ne sirjon amaiatt. Ha sir, szamolja konny-csepjeit !

    Honna vettem azt ? Hat napokon at volt a hirjelentes hogy az Orban regime drot-keritest emelt a Muslminok oriasi tomegeit nem engedni, amint Frau Merkel invitalta oket millioival.
    Itten voltak akik „Orban for president ” tablakat hozdoztak.

    Elfelejtette azt >

  • Kedves Bendegú79! A mai magyarországi kormánynál BÁRKI nyugodtan vásárolhat „letelepedési+ kötvényt borsos pénzért – több százezer euróért -, és kap állampolgárságot is. A pénz off-shore számlákon tűnik el kormányzati körökben, az ezzel foglalkozó cég számláján. Főként a volt Szovjetunióból jönnek, de Közel-Keletről is. Itt volt – nemrég elhunyt – egy olyan személy, (a mai kormányfő szomszédjában lakott), akit az Interpol pénzmosás és terrorizmus gyanújával körözött.
    A fenti eset azért számít újdonságnak, hogy eddig a kormány nem vette igénybe politikai megfélemlítésre ezeket. Tudnia kell: ennek a kormánynak nem számít a „magyar emberek” véleménye: kizárólag azt a kb. kétmilliót akarja megtartani, akik hmmmm, szóval nem túl tájékozottak. A mai választási rendszerben ezzel a kétmillióval(a 8 millió szavazó közül) kétharmadot szerezhet a parlamentben.

  • A csecsen fellépésében az az érdekes, hogy elmondása szerint 13 éve él Magyarországon, és a 2015-ös Novák Előd okozta rongálás nem zavarta őt. A talapzatban keletkezett kár, miután vésővel és kalapáccsal esett neki az emlékműnek.

    Az eset további érdekessége, hogy a rongálás idején még Jobbikos országgyűlési képviselőt csak idén januárban hallgatták ki, és nem hallottam az ítélethozatalról.

  • Oroszországban a „bűnöző” szinonimája az a szó hogy „csecsen”

  • Drizari, csecsen barátunk már származása folytán is, különbséget tud tenni egy patrióta, nemzeti érzelmű és egy céltalan, anarchista drogfogyasztó akciói között.

  • Winnie!

    Én soha senkinek nem ártottam,gyűlölöm,megvetem a náciakat,de a komcsikat is,amúgy meg a szomszédaimmal,segítjük egymást,a többi lakóval nagyon jó viszonyt ápolok,annak ellenére,hogy különböző pártállásúak,de ugye a többség normális,intelligens nem szorulnak
    „ápolásra” (egy III/III szenilis vénasszonyt kivéve,akit mindenki utál-feljelent,bejelent a szerencsétlen…)mint ezen az oldalon többen!
    na vegye be a gyógyszerét „kedvesem”…!

  • Ja kifelejtettem az általam megvetettek felsorolásából,mind az itthoni,mind a kinti,hazaáruló,primitív,lefizetett,drogos csőcseléket,(akiknek itthon szerencsére nincs jövőjük)és eddig leírtakat továbbra is fenntartom!!!!

  • Orbán Viktor fogadta a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának titkárát.

    https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–blbK7Ftj–/w_994/708n45xUPk8I19vlss.jpeg

    Fotó: Botár Gergely / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

  • Drizari!

    És akkor mi van? egy kép jött be,szöveg meg semmi….de különösebben nem is érdekel,mert ugye Orbán vagy bármelyik európai miniszterelnök ugye azt fogad akit akar,és arról tárgyal amiről érdemes,például az országnak hasznos gazdasági,kereskedelmi együttműködésről……
    A hozzászólás nm mond számomra semmit!
    Az azért nagy szerencse,hogy Soros történetesen és nem véletlenül
    …..nem jött ide (több más helyre sem mehet, nem véletlen,hogy nem „hazát” írtam!!!)
    Nemcsak itthon,hanem több országban nemkívánatos személy,de
    azért igyekszik keverni a sz….t az ördög által éltetett vénember….!
    Lépjünk tovább,se kedvem, sem időm belemélyedni a dologba,más
    jobb szórakozásom van….!

  • Ja akinek nem tetszik az írjon be a „panaszkönyvbe”…!

  • Boda!

    Maga egy undorító, vén munkásőr. Meg egy kurva.

  • szocdem!

    Munkásőr nem lehettem,mert mindig utáltam a komcsikat,szocikat…
    Undorító sem vagyok az ismerőseim szerint(sőt…!)
    Kurva sem voltam soha,normális kapcsolataim voltak,nem tartott el senki még volt férjem sem..(nem voltam rászorulva),de maga ékes bizonyítéka a primitív,fanatikus ballibsi tábornak….no meg nagy „dicsősége”,na ezért tartanak itt……
    Nyugodjon le szépen és moderálja magát(tudom nehéz…),ha ez a dicső fórum képtelen is rá!

  • Ennyi surmó,idióta paraszttal még az átkosban sem találkoztam,mint,(szocdem)..de ettől még köszönöm jól vagyok!
    Csak így tovább…..ellenzék!

  • Kimaradt:Mint itt…..!
    na pá!

  • Hát egy biztos, ez a csecsen topik jó sok hozzászólót létesitett!

  • Orsós Elemér

    Kitta
    2017 április 25
    4:43 de
    Van ám ego dögivel! Hálát adhatunk az égieknek hogy, nem az osztrák festővel egy időben született! Arra azért kíváncsi leszek hogy, a „felcsuti autopecér, Putin csicska diktátor” élve „hatalmával”, igazolja-e szájhősünk premizált tulzásait, mert ha egy ilyen beszéd büntetlen marad, az a magyarországi szólás-, vélemény- és vallásszabadság legnagyobb, legcáfolhatatlanabb ékes bizonyítéka! Köszönjük Robika!

  • Orsós Elemér

    Kitta
    2017 április 25
    4:43 de.
    Neked is köszönjük Kitta!