Az 5-ös számú vértakony

2017 május 9 4:30 du.69 hozzászólás

Nem kellene Bayer Zsoltról írni, mert ha írunk róla, az olyan, mintha Bayer valóban Orbán Viktor házi publicistája volna, ahogyan a sajtóban mostanság szokás őt nevezni. Pedig, nem publicista Bayer, hanem csupán egy mocsadék vértakony.

Nem is róla írunk, hanem a vértaknyokról.

„Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Ezt mondta Bayer Zsolt, Orbán miniszterelnök jó barátja, az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, amikor civilek némán, a munkát nem akadályozva, de azért meglehetősen demonstratívan tiltakoztak az Igazságügyi bizottság amúgy nyilvános ülésén. Még azt is mondta az 5-ös számú vértakony, hogy szanaszét kellene verni a pofájukat.

bayer-zsolt-orban-viktor

Tiltakozni kellene most, felháborodni. Vagy valami jobbat kitalálni, mert tiltakoztunk már eleget, és fel vagyunk háborodva, ám nem változott semmi. Hacsak azt nem tekintjük változásnak, hogy Magyarország rosszabb hely lett annál, mint amilyen volt.

Lám, Orbán miniszterelnök is milyen meggyőzően játszotta a hülyét, amikor erről kérdezték. Azt hazudta, hogy nem hallott arról, miszerint jó cimborája szanaszét verné magyar állampolgárok pofáját. Majd még hozzátette, hogyha hallott volna erről, akkor sem kommentálná. Halász János a Fidesz frakciójának szóvivője szerint a Fideszben sokan vannak, akik szeretik Bayert ezért a stílusért.

Nem vagyunk egyformák, van, aki az eperfagyit szereti, van olyan, aki a vértaknyozást.

Normális országban nem lenne ezzel gond, bunkók, tahók mindenütt vannak, legföljebb az a különbség, hogy a miénkénél szerencsésebb helyeken az ilyenektől a politikai elitnek hányingere van, és kiveti őket a soraiból.

Nálunk nem ez így megy. Magyarországon a vértaknyok büszkén hirdethetik, hogy ők mekkora tahók. Hogy verik az asszonyt, lenézik a gyengébbet, nem segítik, hanem üldözik az elesetteket. Rendes magyar embernek mondják magukat, akik mindent a hazáért, a nemzet felemelkedéséért tesznek. Mélyen vallásosak hazudják magukat, miközben a vértaknyos világnézetük köszönő viszonyban sincs a hittel.

Szívesen ájtatoskodnak, és bár az európai értékekről papolnak, ezen azt értik, hogy az Európától kapott értékeket – értsd: uniós támogatásokat – ők és csókosaik zsebre rakják.

Szomorúak vagyunk emiatt, de legalább magunkat ne csapjuk be: Magyarország a vértaknyok országa lett. Ők mondják meg, hogy mi a jó, hogy mikor vagyunk jó magyarok, jó szülők, jó gyerekek.

Mi, akik undorodunk a vértaknyoktól, és ha tehetnénk, bottal sem piszkálnánk őket nem tehetünk úgy, mintha az 5-ös számú vértakony nem mondott volna semmit, csak mint mindig, most is büdös volt a szája.

Föld S. Péter

69 hozzászólás

  • Hm ?
    Olvasta, a cikket, ketszer, sot meg az angolnyelvi forditasat is probaltam. Persze angolban nincsen szo a „vertakony”-ra.

    Se az egesz cikkben egyetlen szo nem talalhato ami adni valami, sot barmi eset, tett, vagy barmi torteneset, csupan a nevezett illeto elenni szemelyes es agresziv tamadasokat.

    Vett barki is ertelmet hogy mi esemenyt, tetett, dolgot, ugyet vazolna a cikk ?
    De kerem ha velemneyet adja az nevezett illetorol, adjon ertelmes leirasat az esetnek! Nem egyenelleni szobeli tamadasokay.

    En az egyen elleni ragalmakon es gyalazatos nevezeseken kivul semit nem vettem ki a sorokbol. Sajnalom.

  • A közbeszéd valóban nagyon eldurvult. Jó volna hinni, hogy ocsmány beszéd, mint mások legyilkolása, csak a Fidesz és a Jobbik oldaláról hangzik el. De sajnos, nem így van. És ebben benne van néhány ellenzéki újságíró is.

  • Bendeguz79,

    erről van szó, itt meghallgathatod, miket mondott Bayer Zsolt:

    http://www.youtube.com/watch?v=Fq3970yzDpA

  • Almási Alma

    Kedves Bendegúz! Néhány napja ebben gyönyörködünk mi itten Magyarországon:

    https://444.hu/2017/05/07/bayer-zsolt-a-taknyukon-es-a-verukon-rangatna-ki-a-civileket-a-parlamentbol

  • Kosz Draziri.
    Olvastam mind a megjegyzeseket is,a mi tobbet adot arol.
    Persze a cikk nema volt mindazokon.

  • El sem olvastam a cikket, nekem már a cím elég volt, hogy elképzeljem milyen lehet a cikk!

  • Boda dörzsöli markát kaján vigyorral, extatikus gyönyörrel és hódolattal.

  • Bendegúz79 !

    „..Se az egesz cikkben egyetlen szo nem talalhato ami adni valami, sot barmi eset, tett, vagy barmi torteneset, csupan a nevezett illeto elenni szemelyes es agresziv tamadasokat.

    Vett barki is ertelmet hogy mi esemenyt, tetett, dolgot, ugyet vazolna a cikk…” ?

    Ne sajnálja,nincs mit- nem maradt le semmi felemelő élményről!
    De azt azért megtehetné, hogy ha módjában van – gondolom igen, miután interneten írogat, és az internet nem csak levelezésekre, de olvasásra és ismeretszerzésre is való – hogy ha már hozzászól a cikkekhez körülbelül tájékozódik a magyarországi történésekről,aktualitásokról,napi eseményekről, mert valamennyi portál tele van velük, Ön pedig rendre úgy próbál hozzászólni valamihez, hogy fogalma sincs soha semmiről,nem ismer senkit és semmit, általában a magyar politikai- társadalmi és a közélet szinte minden területe ismeretlen Ön előtt! Túl azon, hogy az Önt olvasónak meg kell küzdeni minden sorának megértésével(ez a kisebbik gond, esetenként sikerül is) még az is tetézi, hogy folyton a „kályhánál kell kezdeni mindent” (ez egy magyar szólás annak érzékeltetésére, hogy mindent el kell magyarázni az elejétől kezdve)mielőtt érdemben válaszolhatnának a véleményére! Így ugyanis gyakran a kedvét veszti aki egyébként szívesen beszélgetne vagy vitázna Önnel egy egy témáról!
    Látom, Drizari már megtette, hogy belinkelte a cikk aktualitását, de a tanácsom úgy általában érvényes a továbbiakra is, és akkor nem kell számonkérnie,ha egy egy témára reagálni szeretne, hogy nem magyarázta el Önnek a cikk írója valójában miről is van szó!

  • .

    Bayernek már a fid-SS léte is azt bizonyítja,
    hogy FidSS és Jobbik lényegében egy és ugyanaz…

    .

  • Föld S. Péter!

    Amit Bayer nap-mintnap produkál az nem bunkóság, nem tahóság, az színtiszta nácizmus.

    100-ezer bunkó, vagy surmó is elviselhetőbb, mint egyetlen náci!

    .

  • Erről – ti. a cikkről – jut eszembe, hogy és még a Fidesz hirdeti magáról, hogy ők úgymond egy mennyire is konzervatív párt…
    Képzelem. Ha nem azok lennének, mondjuk visszavennék az azóta elfinomult Jobbiknak egykoron még hitbizományba átadott „”jobboldali radikális”” 😀 rangot, ez esetben végre a k.-anyázás lenne náluk a kanonizált kiszólás, de még az ünnepi beszédeikben is. Ő de szép is vóóóna…
    Nehéz lehet hát a Vezérnek, hogy amit megszokott az alsófelcsúti tölgyfaerdők makkoltató szép magányában, azt ma már, mint kikupált konzervatív, ki sem ejtheti ama széles, békaszerű száján. A parlamentben meg ráadásul padlóra köpni is tilos… Brrrrrrrr! Legföljebb és egyelőre csak ilyen konzervatívákat, mint a vértakony, meg ehhez hasonlókat engedhet el. De mert ki ha nem, hát Ő tuggya, hogy honn van a konzervatív dóóógoknak a hataaara… Ja!

  • Nincs helye a közbeszédben se az SS-ezésnek, se a nácizásnak, se pedig a fasisztázásnak.

    Nagyon úgy tűnik, hogy a használóik nincsenek tisztában ezeknek a fogalmaknak a jelentésével. Ez akkor is így igaz, ha történetesen Bokros Lajos áll neki fasisztázni, mint azt valóban tette.

    Ez ilyen beszéd kivált egy ellenreakciót kommunistázás és libsizés formájában. A vége meg közel nem lesz csupán annyi, hogy egy Fidesz rendezvényen elvesznek egy újságírótól mobiltelefont és nem engedik őt ott dolgozni, vagy mint ma Botka László, a rendőrséggel akadályoztatta meg az Echo TV munkatársainak munkáját a polgármesteri hivatalban. Tatabányán MSZP-s rendezvényen akadályozták és lökdösték is őket, majd egy baloldali politikus nácinak és fasisztának nevezte a tévéadót.

    Közeleg az idő, amikor már egymás vérét ontják?

  • Drizari
    2017 május 10
    11:39 de.

    Nincs helye … ebben most tökéletesen egyetértek.

    Közeleg az idő … inkább érik a vetés, amin a mindkét oldali politikai „elit” szorgoskodott.

    Biztos vannak előítéletes emberek is, de ha amúgy rendben van minden egy társadalommal, a származási kérdések sokadik helyre szorulnak a mindennapi érintkezés vagy a munkakapcsolatok előnyére! Viszont politikai eszközökkel sikeresen lehet szítani a sosemvolt etnikai ellentéteket, és nem csak a rasszisták részéről!
    Ugye a fenyegetettség is egyben tart egy tábort, nem csak a fenyegetés …

  • Orsós Elemér

    Az egy ember kezein és lábain megszámolható takony- és festékdobáló az ország legnagyobb problémája?

  • „…Magyarország a vértaknyok országa lett…”

    Melyik „vértakony” elfogadhatóbb, Bayeré, v. Föld S-é?!

  • Orsós Elemér

    „Szomorúak vagyunk emiatt, de legalább magunkat ne csapjuk be: Magyarország a vértaknyok országa lett.”

    Kedves Koszorús Szatíra Szerző, aki ilyet állít, az maga a Vezértakony és helytelenül használja a többes szám első személyt amikor önmagáról nyilatkozik! Hál’ Istennek nagyon messze vagyunk még az Ön vágyországától avval a pár mostani bérvértaknyunkkal, bármennyire is igyekszik ilyen elszántan bizonygatni! 🙂

  • Kis Ferenc
    2017 május 10
    1:26 du.

    “…Magyarország a vértaknyok országa lett…”

    Melyik “vértakony” elfogadhatóbb, Bayeré, v. Föld S-é?!::::

    Ez így jó ahogy le van írva !!!
    Egyetértéses üdvözlettel

  • Orsós Elemér

    Kedves Föld S. Úr, az utolsó förmedvényemet ezennel őszinte megbánással visszavonom, mert nem szeretném ha e becses fórumon engem is besorolnának a Bayer-Föld S. kategóriába, bőven elegek az eddig rám mért cimkézések.

  • Drizari – 11;39

    Tényleg nincs helye a „SS-ezésnek és nácizásnak” ?

    Még akkor se, ha az egyszerű tényközlés??? Ugyanis Herr Bayer az nemcsak antiszemita, de megnyilatkozásai – minden formában – tökéletesen kimerítik a náci gyűlöletbeszéd és az uszítás fogalmát. Aki pedig náci elveket és módszereket vall, hirdet, és ilyen cselekedetekre uszít – ő ezt teszi – az náci, vagyis az, aki nem adhat mást, mint ami az ő lényege…

    Aki nem vette volna észre, a cikk is erről szól, bár irónikusan felhasználva e nyilas – így magyaroschabb – propagandista keresett mocskos szavait. Ő a vezér udvari publicistája, aki a Vezér helyett kimondja azt, amit az is gondol de nem mondhat ki, mert az etikett – de főleg és elsősorban a nemzetközi megítélés – akadályozza ebben.

    És tegyük hozzá még azt is, amire a fenti írás és ez az illusztrív fotó is utal, hogy ez a náci elveket valló és hirdető briganti (utóbbi jelző talán még megbocsátható) az . o r s z á g . elsőszámú . v e z e t ő j é n e k, és pár esztendő leforgása alatt a leggazdagabb emberének, a Führernek a legjobb barátja, nameg kormánypártjának az egyik vezető ideológusa. Mondhatjuk, hogy Orbán leárnyékolt szócsöve…

    A fid-SS pechére Vona pedig csak cukiskodik, és egyelőre[!] nem hajlandó a megalakitásukkor rátestált „vadóc kisnyilas” szerepet tovább játszani. Ennélfogva van most megint szükség a mindig kéznél lévő, e szókimondó kedvesen takonyszavú, ugyan időnként véresszájú, békemenetes, goebbelsi „publicista” közreműködésére. Nem mellesleg e legújabb aktuálsorozathoz ismét Orbán „viszkető tenyere” sütötte el startpisztolyt és adta meg a a hozzá méltó hangnemet. Egyszóval, madrat tolláról, embert barátjáról…!

    Ez pedig egy demokrata számára nem közömbös, nem ítélheti meg olyan flegma, weimari módon, egy legyintéssel, mert igenis tudjuk mit jelent a fasizmus, de méginkább mit, a nácizmus, és figyelmeztetni rá, hogy már megint a speizban van, kötelességünk. Mert hisz’a Weimari Köztársaság politikusai – szegények – még nem tudták, de mi, akik már megértük, vagy tanultuk és tudjuk mi az, és ismerjük hogyan beszél, ezért már mi felelünk.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Voronyezs! 5:35

    Jól látod a lényeget.
    Mert Bayernak volt honnan átvennie a nyilaskereszttel és horogkereszttel ékesített stafétabotot. Tehát itt nem fikció, avagy szitokszó, hanem tény, hogy náci.
    Náluk a családban a Volksbund és a Nyilaspárt örökség volt, főleg nagyapai alapon… Hozzátéve persze, hogy ez még nem is számítana, ha ez a sötét alak úgy, mint ma már a német-nácik unokái többsége legalább elítélné nemcsak a nácizmus bűneit, de magát az eszmét is.
    Ezzel szemben, és ehelyett Zsóci mint az Orbánpárt kitüntető ötös számú bilétájával jutalmazott ölebje, szóban és írásban gyakran harsány kijelnetéseivel szereti az említett öreg felmenők emlékét eszmei alapokon is ápolgatni úgy, hogy elmegy a társadalmilag már alig megtűrt drasztikum határáig is, ha valahogy a hivatalos háttérrel maga mögött legalább szavakban odacsaphat az ellenoldalnak. Teszi ezt annál is inkább, mert a FideSS felől erre bátorító bíztatásokban részesül, hol magas kintüntetések [többek közt így váltotta fel a horog, ill.a nyilas-keresztet a Magyar Érdemrend Lovag-keresztjével], hol meg egyéb kedvezmények formájában. Jah kérem, a führer így jutalmazza „a nehéz időkben mellette „kitartó” bajtársak kitartását” °. Több se kell tehát egy olyan embernek, akinek a tőlük direkte kért tartalmak nemcsak szíve szerint valók, de egyenesen ösztönzést kap a legjobb barát fővezér irányából az iránt, hogy időnként fenyegetően lépjen föl – az ő védelmében – a civilek, „a sorosok”, és természetesen liberális demokrácia minden híve ellen…
    És, ha már fenyegetés, alighanem ő agyalhatta ki, a Holokauszt-ellenes és antifasiszta Életmenet-re cinikus módon nyelvileg alliteráló Békemenet, valójában fenyegető célú, erősen szélsőjobbra görbülő fideSS felvonulás nevét is… – Mindezt az aljas cinizmust ráadásképp azzal is tetézve, hogy az ezt szervező elit gyülekezetet elnevezték „Civil” 😀 Összefogás Fórumának akkor, amikor tudjuk róluk, hogy épp ez a bagázs az, amelyik galád, állami szervezésű hajszát folytat a magyarországi civil szervezetek ellen.

    .

    ° Hitler egyik kijelentése a tolvaj náci bajtársak védelmében egy magánbeszélgetés alkalmával…

  • voronyezs
    2017 május 11
    5:35 de.

    A weimari politikusok sokáig megakadályozták a komcsi és a náci szélsőségek hatalomra jutását! (Ami a hazaiakról nem mondható el, mert ők puccsolták a Tanácsköztársaságot a hatalomba 4 hónap „kormányzás” után, 1919.)

    Hitlert börtönbe zárták a sörpuccs után, mondjuk ez pont jót tett az illető népszerűségének. Végül a náci pártot a nagyarányú munkanélküliség és hasonló problémák emelték a magasba, mert vonzó ajánlatot adtak a tömegeknek.

    A bukott ballib politikusoktól egy pótcselekvés a nácizás, mert jobb ötletük nincs. Amúgy ha tényeket akarsz közölni, akkor rengeteg szinoníma van: rasszista, kirekesztő, antidemokratikus stb, ezek jobban kifejezik a lényeget.

    A komcsizás helyett, amire ugye a régi pártállami rokonok adnak lehetőséget sok mai közszereplőnél, lehetne mondani, hogy vallásellenes, egyházellenes, szociálisan érzéketlen, munkaadó párti stb.

  • Úgy látom ez a ” vértakony”populáció felszabadult-nagyon élvezi e helyzetet és rágja minden oldalról–mondhatni szájára vette a témát.
    Elgondolkodtató üdvözlettel

  • voronyezs
    2017 május 11
    5:35 de.
    És még másoknak, akik ezzel egyetértenek.
    Mivel én már akkor éltem, mikor a nácizmus volt uralmon Magyarországon, kissé nevetségesnek tűnik számomra, hogy a mai kormányt és vezetőit így jellemzik egyesek. Ez arra mutat csak, hogy igazából, nem ismerik mi volt a nácizmus akkoriban.
    Az ellenzékre mindenhol szükség van, minden kormánynak van ilyen, vagy ehhez hasonló ellenzéke. Csak itt olvasom a masszív gyűlöletet és rágalmakat a jelen kormány ellen, más országokban erre sehol nem vetemednek, még Németországban sem, ahol a valódi nácizmus megszületett.

  • Tisztelthölgy.., Lámpa, Tót és Figyelő !

    Amit én 5:35 hsz. alatt elmondok, az nem érzelmeken – bár ezt nagyon nehéz megállni – de annál inkább tényeken alapul, amelyeket maga Bayer-testvér sem cáfol, sőt…

    „Tisztelt…” a tények felvonultatásával csak ráerősít erre a szomorú valóságra. Aki náci, az nem feltétlen attól az, hogy belépett e NSDAP, vagy a Nyilaspárt díszes soraiba, hanem a nyíltan valott emberellenes [antihumánus], erőszakos és gyilkos nézetei alapján. Márpedig ez az ördögi alak nagyonis megfelel eme „elvárásoknak”. Talán nem véletlen az sem, hogy Bayer kintüntetésekor immár több, mint 100 magas állami kitüntetett potentát dobta vissza a Lovagkeresztjét Orbanisztán Fid-SS kormányának…

    Ps.

    A Bayer nevével is fémjelzett Civil Összefogás Fóruma [CÖF] évente százmilliónyi állami forint infúzióban részesül. Ezt jórészt állami vállalatok – többekközt a Magyar Villamos Művek – jótékony támogatásaként „oldják meg”, ill. adagolják.

  • Figyelő!

    Ön azt állítja, hogy „itt olvassa a masszív gyűlöletet”.
    Azt hiszem, alighanem kihagyhatta Kamerad Bayer, a magyar Führer kedvenc udvari publicistájának írásait és szónoklatait a jelentős túlsúlyt élvező fid-SS lap és médiabirodalom végtelen síkjain…

    Másrészt írja azt is, hogy „ezt még Németországban, ahol a nácizmus megszületett, sem engedi meg a magának az ellenzék”… Erre sajnos azt kell mondjam, hogy a német nép, szemben velünk, már rég magába szállt és ma is, nap-mint nap a látvány és az ideológia szintjén is hitet tett (tesz) a nácizmussal való végleges szakítás melett…

    .

  • Voronyezs!

    Pontosítanék: A CÖF az MVM-től pontosan 550 milliót azaz bő félmilliárdot kapott, melyre vonatkozóan nem tud, és nem is akar nyilatkozni a szervezet épp megkérdezett illetékes képviselője – ha véletlenül nem derül ki, alighanem örökre a jótékony homály fedi! A CÖF alapító aki épp és pont ennek a magát „civilszervezetnek” feltüntető bagázs „ügyvédje” mellesleg Csizmadia L. mellet ez egyik vérmes szószólja (ifj.Lomniczi) azzal igyekezett lerázni az őt erről kérdező újságírónőt (miközben lekezelő módon „lekedvesezte” és a vállát lapogatta) hogy őt köti az „ügyvédi titoktartás”! Érted? Őt köti, de az összes többi civil szervezet aki az utolsó fillérig beszámol az adományokról és a tevékenysége részleteiről az sorosbérenc! Miközben a valóban civil, tehát még véletlenül sem kormányközeli Civil-szervezeteket folyamatosan vegzálják, ügynököknek bélyegzik melyről torvényt is hoztak, és a jogos tiltakozásuk okán a miniszterelnöki jóbarát, Fidesz alapító „publicista” a már ismert módon akarja őket kirángatni a parlamentből!

    És ezek után leülnek „kávézni”, hogy egyeztessék és megbeszéljék a dolgokat – mit lehet itt megbeszélni, kinek akar ez a szegény Szél B. meg a többi jobb sorsra érdemes társa a szemébe nézni? A sakáléba? Lelehet ülni kávézni, beszélgetni vele azon az alapon, hogy meggyőzzük, elmagyarázzuk, tisztázzuk ezt és ezt? Bizony hogy nem, mert a sakál mindig sakál marad – ha átmenetileg meghunyászkodik is a túl nagy botrány láttán és némi visszakozást mutat – sosem fog (pláne az ő korában) érdemlegesen változni, legfeljebb visszafogottabb jelzőket használ de a lényeg marad! Mióta Bayert ismerem ilyen és ezt műveli,attól hogy találkozik néhány vérig sértett és porig alázott, megfenyegetett jó szándékú demokratával semmi nem fog változni!
    Annyit érnek el vele,hogy „segítenek” neki némileg elsimítani a botrányt, a túl nagy lánggal égő tüzet csendesebbre venni, azaz megkönnyítik Bayer dolgát – „Ó hát mit kell ebből akkora hűhót csapni, látható, hogy az előbb még egymás torkának estek, most meg már szent a béke?” Ennyi, és holnap már a kutya sem törődik vele megy minden tovább, és csak nagyon kevesen fognak emlékezni arra, hogy valójában ki kezdte a másik torkon ragadását, és ki milyen eszközöket használt!?

  • Orsós Elemér

    Voronyezs, Besancom!
    Nem mentegetés képen, csak úgy a tárgyilagosság kedvéért: az un. Norvég Alap és a Soros alapítványok -talán magyar, de inkább magyarul is beszélő- „civiljei” akik legalább ugyanennyit kapnak nem forintban, hanem EURO-ban vagy dollárban, mennyivel szuverénebbek, elfogulatlanabbak, elfogadhatóbbak, őket miért nem piszkálja a politikai etikára oly nagyon érzékeny igazság érzetetek? Nem gondoljátok hogy, nagyon átlátszó ez a magyarokért való szívszaggató aggódásotok?

  • voronyezs
    2017 május 12
    1:28 de.

    És mikor Bayer a Népszabadságnál volt, akkor is náci volt? Ezek mindig ugyanazok, ahogy a dal mondja, legfeljebb átöltözködnek.

  • Nem figyelem Bayert, mert kezdettől fogva ingerelt a beszédstílusa. Lehet, hogy antiszemita, és erősen jobboldali.-Ilyen minden nyugati országban előfordul.
    Viszont ma szabadság van állítólag és szólásszabadság is.

  • tóth péter!

    Teljesen igazad van! Az tény,hogy Bayer Zsolt egy nagyon tehetséges,szókimondó és jogosan kiosztó….ujságíró, és nem véletlenül népszerű!!!
    Az,hogy most egy kicsit keményebben(drasztikusan…) fogalmazott,begurult…azon nincs mit csodálkozni a baloldaliak bunkósága,provokálása,megnyilvánulásai és főleg a stílusa ismeretében,ennek ellenére sokkal értelmesebb,hitelesebb mint az
    őt támadók,kritizálók!
    Van úgy,hogy betelik „pohár”..,de legalább úgy fogalmazott,hogy a libsik is képesek legyenek „felfogni” …..
    a választ!!!!

  • Ja amúgy, se nem náci,se nem fasiszta,(itt ez az állandóan ismételt baromság!)de szerencsére normális intelligens magyar,aki
    nem csoda,hogy néha begurul!!!

  • Orsós Elemér
    2017 május 12
    10:09 de.

    „az un. Norvég Alap és a Soros alapítványok -talán magyar, de inkább magyarul is beszélő- “civiljei” akik legalább ugyanennyit kapnak nem forintban, hanem EURO-ban”

    Hányat ismersz személyesen? Én anno ismertem ezt a szubkultúrát, és a legtöbb hivatásos környezetvédő csóró. Móra Vera, Szili Laci, Fidusz, hogy csak a legismertebbeket említsem, valóban magyarok, egyik se milliomos, és kézműves cuccokat hordanak.
    Persze nem voltam ott, mikor a Norvég Alapot szétosztották, de a civil nem egyenlő az LMBTQ „buzi”parádéval, már bocsánat a kifejezésért.

  • Figyelő
    2017 május 12
    12:36 du.

    Nem vagyok polkorrekt mániás, de kisebbségek ellen ne uszítson senki, ez a véleményem.

    Civileket meg ellenzékieket nyugodtan lehet bírálni. Más kérdés, hogy Bayer stílusa útszéli.

    De a ballib ellenzéknek meg kb. annyi humorérzéke van, mint itt Talalomnak. Tarlós pesti polgármester sokkal viccesebben mondta anno: „Leveszem a szemüveged és rátaposok!”, és azt is vérig sértődve kikérte magának az ellenzék.

  • Figyelő
    2017 május 12
    12:36 du.

    Igen szólásszabadság van. De a szólásszabadságot sokat összetévesztik a gyűlöletbeszéddel, gyűlöletkeltéssel. Ön ennél úgy érzem sokkal okosabb, hogy ne tévessze össze. Bayer folyamatosan gyűlöletbeszél, Bayert a KORMÁNY lovagkereszttel tüntette ki, Bayer gyűlöletbeszédére Orbánnak sem Ádernek nincs ellenvetése, vagy felszólalása. Annak a Bayer Zsoltnak akinek „szólásszabadásgát” gyilkosságra való felbújtásként vették, hisz a romagyilkosságok elkövetői a bíróságon elmondták, hogy Bayer hamis és gyűlöletes riportja inspirálta őket a gyilkosságokra. Miért nem lehet ennek gátat vetni, akkor amikor most a civilek vérét szeretné látni?
    Bayert a kormány elnézi, elnézi uszításait és még ki is tünteti állami elismeréssel tovább biztatva őt a hasonló kirohanásokra. Sajnos ez már ártatlan emberek életébe került pár évvel ezelőtt. Bayernek nem volna helye a közéletben, és ez amit ő művel köszönő viszonyba sincs a szólásszabadság definíciójával, főként közszereplő és véleményformáló firkászként. Ennél jóval nagyobb a kormány és a köztársasági elnök felelőssége, mint hogy el sem ítéli az uszításait továbbra sem.

  • Hát ha valaki uszít itthon,az bizony csak és kizárólag az ellenzék!!!!persze tehetetlen dühükben(méghozzá
    primitív,ordenáré módon,alpári stílusban!!)

    De minek, kinek? !!!!a többség nem vevő rá,jó lenne felfogniuk!
    Ha erre „hasonló” stílusban reagál valaki(bár nem dicséretes…)
    az csak azért van,hogy értsék,hol is a helyük!!!!

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 május 12
    1:06 du.
    Igazad van mert az LMBTQ-ban van legalább annyi büszkeség hogy, nem politizál, csak korszerűtlenül gondolkodó polgárokat pukkaszt, de azt legalább profi módon!

  • HunCanada
    2017 május 12
    1:21 du.
    Ha ez mind IGAZ, akkor egyetértünk!

  • Orsós Elemér
    2017 május 12
    4:50 du.

    Persze, hogy nem politizálnak a melegek, mivel nincs parlamenti és politikai képviseletük. Mióta az szdsz megszűnt.

    A környezetvédők meg, ezt nagyon jól tudja mindenki, aki nem szenved időszakos amnéziában, mindig is inkább JOBBOSOK voltak! Kezdve a Duna körrel, de említhetném a GMO ellenes szervezeteket, akik a Kossuth Rádióban állandó meghívott vendégek voltak még pár éve is!

    A fidesz nagyon sokat köszönhet a zöldeknek, nélkülük nem jutott volna talán még a hatalomba sem! Illés Zoltán az élő példa rá, hogy a mór megtette kötelességét, a mór mehet …

    Ettől még a Norvég Alapot lehetne bírálni, de a civilekről szóló kormányzati kampányt csak azok az idős fidesz szavazók veszik be, akik legfeljebb a szocialista társadalmi munkában végeztek civil tevékenységet! Biztos vannak kamu civilek is, de sok olyan is van, akinek a tevékenysége visszakereshető akár évtizedekre!

  • HunCanada!
    máj.12.1:21

    „..Bayert a kormány elnézi, elnézi uszításait és még ki is tünteti állami elismeréssel tovább biztatva őt a hasonló kirohanásokra..”

    Nem csak elnézi akormány,de egyszersmind biztatja is azzal, hogy semmiféle retorzió nem követi bármit mond,irkál,vagy cselekszik,sőt – amellett hogy kitünteti, még jól is jön neki, mert tulajdonképpen elvégzi helyettük a „piszkosmunkát”, míg ők a háttérben ájtatos képpel pislognak!

    Ez a fajta folyamatos uszítás,a magyar kormány áldatlan és „idegenellenes” gyűlöletkeltése eredményezi aztán, hogy egy budapesti aluljáróban az angolul megszólaló pizzást letámadják és minősíthetetlen szavakkal illetik amiért Magyarországon mer tartózkodni, mikor „..ez az én hazám – rikácsolta a magyar hazaffy – takarodj innen a büdös k…a anyádba te csótány.. stb stb” Mi kell még, hogy belássa a kormánnyal együtt az a kb 1.5 – 2 millió elmehunyt is aki mindehhez tapsikol, hogy ha mi itt Európában Uniós „polgárokként” kikelünk azon, hogy valaki más nyelven szólal meg mint a magyar, vajon milyen alapon várjuk, hogy minket mindenki elviseljen, segítségünkre legyen, és meg is értsen amikor jó magyar módra kézzel lábbal elkezdünk „kommunikálni” amint átléptük a határt, mert a magyaron kívül a zöme nem beszél semmilyen nyelvet! Értem, hogy az aluljárói esetnél nem annyira a nyelv, mint a ” származás” volt az ok – de gondoljuk végig, hogy miközben mi felháborodunk azon, ha a szomszédos országokban a magyar beszédet hallva nem válaszolnak, úgy tesznek mintha nem értenék, holott tudjuk, látjuk, hogy értik, csak nem hajlandóak velünk magyarul kommunikálni még azok sem akik jól beszélik és értik a nyelvet, mert egyszerűen lenéznek, megvetnek,és nem kíváncsiak ránk! Vajon mivel sikerült ezt elérnünk – törjük csak a fejünket!
    Pár évvel ezelőtt egy magyar származású, határon túl élő diáklányt bántalmazott súlyosan két „helyi menő csávó”, mert meghallották, hogy az magyarul beszélt a telefonjába (sajnos nem jut eszembe a vezeték neve, valamilyen Hedvig volt) és évekig tartó eljárás, büntetőper követte! A vége majdhogy nem az lett, hogy a lány saját magát hagyta helyben mert a megvádolt két ártatlan ifjú makulátlan volt. Joggal háborodtunk fel, bár hozzáteszem nem ez volt az első és az utolsó eset amikor minket magyarokat a származásunk miatt ért retorzió amint meghallották a nyelvünket! Milyen alapon kelünk ki egy egy ilyen eset hallatán, ha mi magunknak természetes a gyűlölet, a kirekesztés mindenki mással szemben aki nem magyarul beszél, tehát akkor nem is magyar!

    Áder János k.e.-től pedig szívesen megkérdezném hol élt eddig? Csak most tűnt fel neki, hogy „eldurvult” a közbeszéd, hogy a politikai- parlamenti szócsata minősíthetetlen fordulatot vett? Egyiküket sem hallottam, sem a K.e.-öt, sem a miniszterelnököt, sem más közjogi méltóságot, hogy elhatárolódtak volna, elnézést kértek volna Bayer rendszeres szóhasználatai, fenyegetőzései miatt! Az nem duma, hogy Bayer nem tagja a kormánynak – de Fidesz alapító, jó barát aki állandó jelleggel jelen van minden fontos párt eseményen – madarat tolláról!

  • Figyelő
    2017 május 12
    6:07 du.

    Kedves Figyelő! Ismét örülök, hogy egyetértünk valamiben. Ebben most 100%-ig bíztam is. Azt pedig köszönettel veszem, hogy le is írta.

    Kellemes hétvégét.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2017 május 13
    4:12 de.
    Nem kéne elenyésző esetekből általánosítani, főleg nem azt hogy, azokhoz 1,5-2 millió elmehunyt lelkesen tapsikol, mert ez csak a kárörvendő vágyálmaidban igaz! Miért érzel gyögyört attól, hogy ezerszeresére nagyítod a hibáinkat? Milyen borzalmas atrocitás ért Téged itthon, amiért ennyire utálod a Magyarországon rekedteket?

  • Hazai Lámpa
    05.12./11:59

    „És amikor Bayer a Népszabadságnál volt, akkor is náci volt?” teszi fel nékem a kérdést.

    Válaszom az, hogy az, hogy Bayer Zsolt a Népszabadságnál dolgozott, csak arra mutat, hogy annak a > rémes diktatúrának< micsoda hatalmas elnyomó gépezete működhetett akkoriban, amikor úgymond, másképp gondolkodókat dobott a szakmájuk perifériáira, vagy teljesen ki belőle.

    Az, hogy ez a náci "érzelmű" senkiházy az ország elsőszámú napilapjánál eredménnyel . m i m i k r i z h e t t e . magát, arra is rámutat, hogy ő egy hazug disznó nagy valószínűséggel a saját "gondolatatai" és a mára kibontakoztatott identitási képletei helyett az akkori hatalom szája íze szerint cikkezett és publikált. Azaz Bayer testvér addig, csak testtel, de lélek nélkül azt szolgálta vigyázva arra, hogy közben még idő előtt nehogy előbújjon az otthon talajában náci eszmékkel teleszívott szívott főgyökér. Utóbbi ugyanis, így nyílt formában csakis a rendszerváltás főleg fideszes fregoli-kabát, vastagon trágyázott, hamis, vidéki disznóólakból előbuggyant, háború előtti horthysta eszmék dús televényében volt képes "őszintén" kibontakozni.

    Válaszom tehát igen, sajnos Zsóttink, már akkor is náci volt.

    .

  • Nem Bayer nem „tehetséges” újságíró, hanem egy gátlástalan bunkó, aki nem ismeri elég jól az anyanyelvét, hogy a dühét kifejezze.
    HL.Lehet,hogy nekem nincs humorérzékem, de egyáltalán nem tartom viccesnek az idézett Tarlós kirohanást. Ahogy nem tudok nevetni az olyan poénokon sem, amikor valaki s@ggberúg egy másvalakit,majd röhögve nézi,ahogy az a tömegben keresi a tettest.
    Mondjuk az már a vicc kategóriáját súrolja, amikor valaki egy gennyes megnyilvánulást bírál, mire az egybodás őt teszi felelőssé.
    Orsós! Te elolvastad Besancon hozzászólását? Egyébként Malina Hedvignek hívják a Szlovákiában élő magyar hölgyet,akit azért bántalmaztak szlovák bayerzsótik, mert magyarul beszélt az utcán a mobilján. Majd a feljelentést követő tárgyaláson majdhogynem a Malina Hedviget ítélte el a bíróság, mondván, hogy „szlovákgyűlölő”, a magyar beszédével provokálta a szlovák hazafiakat. Valami ottani Orsós lehetett a bíró.

  • @lámpa
    Ha kedvem lenne még itt bármihez hozzászólni, szívesen elmondanám:
    „Persze, hogy nem politizálnak a kövérkés köpcösek, mivel nincs parlamenti és politikai képviseletük. Mióta a Kisgazdapárt megszűnt.”

  • Jut eszembe a kanadai elnök mosolyáról, ennek a cikknek a fejlécében Orbán Viktor mosolya se semmi… 😀

  • Alma, kissé nevetséges össze hasonlítani Orbán és Justin helyzetét.
    Justin milliárdos szép fiú, aki bejött az utolsó választáskor. Halvány fogalma sincs mi a politika!
    Orbán, már jó ideje harcol egy élhető országért, ami végre elhagyja a kommunizmus maradványait!

  • Kedves Figyelő!
    Hogy MIÉRT harcol a mi Viktorunk? 😮
    Nem mondod… 😀

  • Alma, én emlékszem még Orbánra, mikor pajeszos diák volt.
    Azt viszont észrevettem én is, hogy a hatalom kissé a fejébe szállt!

  • „””Figyelő
    2017 május 15
    2:21 du.

    Alma,………………..
    Orbán, már jó ideje harcol egy élhető országért, ami végre elhagyja a kommunizmus maradványait!”””””
    Figyelőnek ebben teljes mértékben igaza van -ha hiszed,ha nem!
    Ezt már én is többször leírtam-ezért nem fejtem ki most bővebben.
    Figyelőt megértő üdvözlettel.

  • tóth péter
    Orbán olyan jól harcol egy élhető országért, hogy nagyjából félmillióan hagyták el MIATTA az országot…)))
    Szervusztok, jó napot !

  • kedves Figyelő! Azt írod:
    „Azt viszont észrevettem én is, hogy a hatalom kissé a fejébe szállt!”

    KISSÉ??????

  • Kedves tóth péter!

    Orbán Viktor, mint a Kádár belső belügyminisztériumi ellenzéke által nevelgetett titkos Kádár utód (Berecz, Horn, Békessy, Németh Miklós ellenében), már kezdetben is abszolut teljhatalomról és jó sok vagyonról álmodozott. Szegény Sorost jól behúzták a csőbe az ügyes hazudozással, liberalizmussal, stb… Hogyne vernének át benneteket is, bamba népség?

    A Nagy Imre temetésén elhangzott beszéd hűde jó volt! Érdekes, hogy a művészetet nemigen lehet becsapni. A Kerényi által felkért festők közül egy meg is örökítette ezt a beszédet a Hősök terén. Az oszlop tetejére pedig szépen oda is festette a kaméleont, amint hallgatja a beszédet… Tudott valamit az az ember…

    http://img1.hvg.hu/image.aspx?id=3a7f4f69-79b8-44bf-aecb-7fa157ba1aed&view=00000000-0000-0000-0000-000000000000

  • Ha a képet letöltöd magadnak, és alaposan kinagyítod, jobbszélen ott láthatod Miviktorunkat, hosszú hajjal, elegáns öltönyben, amint szónokol. A kaméleon pedig az oszlopon vidáman csettintget a nyelvével…

  • Figyelő!

    6000km távolságból jelenti ki, hogy „Orbán már jóideje harcol egy élhetőbb országért, ami végre elhagyja a kommunizmus maradványait.”

    A HŰ-BÉRES

    Hát tényleg, biztos arra gondol a nagySasszony, hogy a Vezér mindössze pár éves uralkodása alatt már el is jutott az >ország harmadik leggazdagabb embere< kitüntető címig, tagdva, hogy országrésznyi hatalmas termőföldek, cégek, sportegyesületek, műemlék kastélyok, kőbányák és állattelepek stb. bővítik a vagyonát. Mindezt oly szerényen teszi, hogy közben a gyerekkori (ma gázszerelő) barátját megtéve hűséges kincstárosává [magyarul strómanjának] mintha az a szerencsétlen paraszt [már elnézést kérek ama nem létező osztály dolgos rétegétől] nevezzük Sancho Pansa-nak, gáztűzhelyek javításából, maga kereste volna a rávalót és tudná is, hogy igazából ilyenkor tulképp' mit is tesz. Mert ha csak azt az egy, kettejük által elhallgatott elfelejtett adóköteles jövedelmét vesszük számításba, amely az "ajándékozás" kategóriájába tartozik adóban is milliárdokról van szó. Így aztán igazi hűbéri jogviszony áll fenn közöttük, ami nemcsak a kettejük eltagadott jövedelem-növekményei tényében, de a viszonyukból eredő zsarolási pozíciókból adódó "biztonság" köti őket össze, mint a "mészáros" és a hentestőkét az acél abroncsok. Hát tényleg, a kettejük viszonya szinte jelképezi Völkische Beobachter (értsd Népi Figyelő) asszony lefestette váteszi "élhetőbb országot", ami aztán tényleg oly messze áll a soha meg nem valósult "kommunizmus" tényétől, mint Makó Jeruzsálemtől… 😀

    .

  • Almási Alma 1,21

    )))))))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((((((((

    ! C o n g r a t u l a t i o n !

  • Kedves Almási Alma!
    ???

  • mavtelep
    2017 május 16
    11:35 de.
    Kedves Mávtelep !
    Ne zavarjon az igazság!!!
    amit már többször leírtam itt ,olvashattad!
    Az Ő ( Orbán) idejében lehetett először menni Eu-s országokba -ezért indult meg a magyar,no meg azért mert —TUDOD….
    …”””mert elkúrtuk””””… mondotta kedvencetek.És ez az embereken csapódott: ez sok minden…nem ismétlem meg a korábbiakban leírtakat.gyuriferiék hatása több évre tehető–ezért indult meg a magyar.Egy tény mindez Orbánék idejében történt —de azért mert akkor lehetett először szabadon munkát vállalni.
    Odadobált megszólalásokkal még nem alakul át igazsággá a hazugság.!
    Megértő üdvözlettel.

  • tóth péter
    2017 május 17
    12:39 du.
    Ebben igazad is lenne. Viszont a nehéz gazdasági helyzetért ami ott kialakult, a külföldi balos magyarokat okolom, a rossz hírek a kormányról, terjesztése miatt!
    T.i. állandóan terjesztik róla a valótlan híreket, és a külföldi befektetők nem akarnak otthon befektetni.

  • Dubois
    2017 május 17
    2:32 de.
    A fenti szöveg magának is szól.

  • Miért hagyták el a magyarok sokan hazájukat?
    Szerintem, mert a határ végre nyitva van és „külföldön zöldebb a fű”!

  • Figyelo Kulfoldon nem csak zoldebb a fu, hanem van fu, es altalaban munka utan osztjak nem a haveroknak. A kulfoldon elo balosok remhireket terjesztenek? Mint multiellenesseg, kulonadok, korrupcio, orosz baratsag es EU ellenesseg? A jobbik letet is hazudjak es a Bayer fele gyuloletkeltest? Orban zavaros viselkedeset cseh parttarsa nevezte a neven. A Lazar fele cinizmust es a Kover altal jegyzett demokracia elleni terrort? A Fidesz arcatlan gazdagodasat? Az emberek elszegenyedeset? Esetleg Varadi eltusolt halalat? Ugyan mar, ne legyel mar gyerek. Magad sem hiszed el amit irsz, remelem.

  • tóth péter Kedves Péter Ezt rosszul tudod. Nem sok köze volt az elvándorláshoz Gyurcsány igazmondásának, mert olyanokat mondott, amit mindenki (jó nem mindenki) tudott, de magában hordozta a fordulat lehetőségét, valaki végre kimondta. Már Gyurcsány alatt is el lehetett menni, már mi is készültünk. Nem azért, mert volt a „beszéd”, hanem azért mert olyan rendelkezéseket hoztak, ami nagyon negatív volt kis életünkre. Mikor jött a Fidesz, már az első hónapokban látszott, hogy első uralkodásuk csak piskóta lesz, mostani hatalomgyakorlásukhoz.
    A Kövér, Lázár, Rogán név már jelentett valamit annak, aki látta az első uralkodásukat. (Az igaz, ilyen arcátlan viselkedésre kevesen számítottak, ez minden rossz előrejelzést túlszárnyal). Ezt a vak is látta, csak Ti nem látjátok még mindig. Aki kimerte nyitni a szemét, az látta, hogy jön a hét (28?) szűk esztendő. Hét éve uralkodik a megváltó, és mégsem jut eszébe hazamenni a kivándoroltaknak, sőt! Figyelő szerint azért, mert a balosok hazudnak. Illik minden kint élő magyart hülyének nézni? A befektetőket főleg nem. Éppen a múlt héten érkeztem ide haza Magyarországról. Hazudnak a „balosok”? Saját szememmel láttam megint a szomorú valóságot. Nem tudom kit akartok becsapni, mert csak magatokat csapjátok be. A helyzet rossz, egyre rosszabb, távolodtok Európától, mentek vissza a diktatúrába, de vagy nem látjátok, vagy ez az álmotok. A háború is közeledik, szerintetek ez is jó, csak ne legyen liberalizmus. Olyan adósságot csinál éppen a Fidesz, amit sosem fogtok kifizetni. Ez is jó? Nektek jó, hogy Orbán és Semjén megmondja még azt is, mikor élhettek nemi életet, másnak ez nem jó. A 10 ezer forintos utalvánnyal is csak a félnótások szemét lehet kiszúrni. Örülök, hogy Nektek jól megy még, vagy az is elég ami jut, de az emberek egy részének nem elég a jobbágyoknak leesett morzsa.
    Ennek cáfolásához nem elég a kigúnyolásom vagy meghazudtolásom, attól nem lesz jobb otthon, legfeljebb a lelketeknek jó. Mondjuk az is valami Nagyon büszke vagy, hogy többször leírtad az igazságot, de sajnos már elsőre sem volt igaz, sokadszorra sem lesz az. Ha valakik elhagyják a családjukat, az nem egyszerű okok miatt van, és ha nem rohannak vissza az első adandó pillanatban, akkor nincs meg a pillanat. Pedig itt kis közösségünkben csak kettőnknek van ingatlana és állandó állása, a többiek akár holnap indulhatnának vissza. Eszükbe sem jut. A KMH hazugságai miatt? Nem gondolod, kedves Péter?
    Még egy apróság. Igen a lengyelek már régebben és többen elmentek. Van egy különbség, általában képzetlen lengyelekkel találkozunk, sokan a nyelvet sem bírják. A magyarokból viszont eljött a krémje, az iskolázott rész is nagy számban. Nem láttam statisztikát, de itt ezt látjuk. Nem jó otthon, és ezzel a folyamatos kritikátlan írásaitokkal csak rontjátok a helyzetet. Egyetlen politikus sem érdemel annyit, mint egy orvos. Ez Írországban így van. Ehhez képest nézd meg kedvenceid vagyoni helyzetét. Gondolod nem röhögnek rajtad is kedvenceid? Ti pedig magyarázzátok, hogy megérdemlik. Miért? Hidd el, nem tudod miért jött el sok magyar, de tudhatnád miért nem megy vissza. Csak körül kellene nézni nyitott szemmel. Igaz, fájni fog.
    Ui: Ha mindenki Gyurcsány miatt jött volna el, nem akadályozná a Fidesz a kint élők szavazását minden módon, hiszen rájuk szavazna. Ez sem gyanús?

  • Figyelő (azaz az egyszerű Völkischer Beobachter) 5:37/5:34

    Tipikus demagóg érvelés: „mindig más a hibás”.

    Megnyugtatom, ahogy „a jó bornak nem kell cégér”, viszont ugyanúgy, a pocsék pimpós lőrét is már messziről elárulja annak büdös cefreszaga, még akkor is ha olcsó bögrekocsmában mérik, kínálják – hiába… De az ilyen „kutyakaparó” csárdát biza, már magát is messziről elkerülik még a szenvedélytől ittas szesztestvérek is nemhogy a jóhírű vándor borlovagok…

    Kedves Mamika, az hogy Magyarországnak ki is kelti a rosszhírét, semmi sem bizonyítja jobban, mint amikor a maga drága szittya Führere, az akkorra már x-edszer elvesztett választásokra személyes bosszújától indíttatva, válaszul többek közt még 2006. októberében(!) Strassbourgban az Európai Unió Néppárt frakciójának az ülésén . f e l s z ó l í t o t t a . a társpártokat, azok képviselőit és döntéshozóit, hogy akadályozzák meg egyszer 370milliárd folyamatban lévő, valamint a 2007. és 2013. közötti időszakra esedékes 8000milliárd forint nagyságú EU-s pénzek kifizetését . M a g y a r o r s z á g . s z á m á r a .

    MA pedig már [lásd: a napi hírekben] . u g y a n e z e k (!) a . s a j á t . j o b b o l d a l i !!! testvérpártjai kezdeményezik Orbán kormánya, ill így már Magyarország ellen az EU-s szabályzat 7. büntető pontja . s z a n k c i ó i n a k . a bevezetését, illetve ennek az eljárásnak az azonnali, sürgős megkezdését.., ami Magyarország szavazati jogának a megvonását jelenti egy meghatározott időre [években kifejezve].

    Ergo, bár nagyon megkésve, de már Ők is látják, mert végre rájöttek, hogy kivel is van dolguk. Egy, az egész országra, de talán még Európára is közveszélyes, skizofrén pszichopata dúvaddal…

    😀

  • 5’02 kommentem T. Tóth Péter 11:12-re is válasz.

  • Dubois
    2017 május 17
    2:32 de.
    Második beírására nincs válaszom, azt ír amit akar és gyűlölete sugall!
    Az első pedig, Nem lehetek „jó béres” ilyen messziről.
    De már ismerem egyesek véleményét, a regnáló miniszterelnökről. Majd választáskor fejtsék ki véleményüket, nem olyankor, mikor ez van megválasztva.

  • Nem azért, mert volt a “beszéd”, hanem azért mert olyan rendelkezéseket hoztak, ami nagyon negatív volt kis életünkre.
    Llanfair
    2017 május 18
    3:38 de.
    fentiekkel egyetértek—én is ezt írtam.
    …”””mert elkúrtuk””””…mondta feri,szövegéből csak ezt idéztem,érzékeltetvén –amit tettek az nem tetszett az embereknek és rossz hatással volt életükre–ezért készültek elmenni.
    De az is igaz ,hogy a zorbánék idejében lehetett először tömegesen munkát vállalni a magyaroknak nyugatejrópában.
    Idézet :::””” A külföldi munkavállalás volumene a 2008-ban kezdődött válság hatására nőtt meg, melyet elősegített az osztrák és a német munkaerő-piaci korlátozások 2011. tavaszi feloldása.”””……….
    Ettől az időtől ( feloldás ideje)lehett tömegesen menni külföldre–ez előtte nem volt lehetséges,gyuriferiék idejében csak készülődtek az emberek.ill.ahogy a joggyakorlatok megengedték.Ahogy én emlékszem.
    Emlékező üdvözlettel.

  • Kedves Figyelő! Azt írod:
    „már ismerem egyesek véleményét, a regnáló miniszterelnökről. Majd választáskor fejtsék ki véleményüket, nem olyankor, mikor ez van megválasztva.”

    Ez a hozzászólásod is mutatja, hogy virtigli magyar vagy. Szerinted, aki hatalmon van, arról az állampolgár nem fejtheti ki a saját rossz véleményét…

    Állítólag te anno Rákosi alatt hősiesen kifejtetted… legalább is ezt mesélted nekünk. Akkor most? Hmm… Rosszabb vagy, mint az itthoniak. Te mit tanultál meg 50 év alatt a szabadságról Kanadában? Mert hogy mi itthon nemigen tanulhattunk semmit, így az itthoni magyaroknak van mentségük, hogyha szervilisek maradtak…

  • Almási Alma
    2017 május 21
    2:31 de.
    Sajnos két világban élünk. A kanadai politikában ha a megválasztott elnök kerül hatalomra,akik másra szavaztak, sokan kritizálják működését, de nem gyűlölködnek.
    Várnak sorukra, mikor új választás lesz és az ő jelőltjük esetleg bejön.

  • Kedves figyelő, írod:
    „A kanadai politikában ha a megválasztott elnök kerül hatalomra,akik másra szavaztak, sokan kritizálják működését, de nem gyűlölködnek.
    Várnak sorukra, mikor új választás lesz és az ő jelőltjük esetleg bejön.”

    Vagyis szép szerényen és megértően olvasgassuk Bayer Zsóti kedves szavait rólunk, és ne gyűlölködjünk…

    kedvesem, a gyűlölködés a másik oldalon van…