Utolsó figyelmeztetés Amerikának: Tessék tárgyalni Orbánnal, most azonnal!

2017 május 25 10:49 de.107 hozzászólás

Utójjára figyelmeztessük az Egybesült Államokat! Szálljatok le a CEU-ról! Az a mi egyetemünk, úgy tesszük tönkre, ahogy mi akarjuk. Ne üssétek bele az orrotokat a mi belső ügyeinkbe. Mi sem mondjuk meg nektek, hogy milyen kaja legyen a Harvard büféjében.

Remélem, értve vagyunk. Velünk lehet tárgyalni. Találkozzál Trump a mi vezérünkkel, örüjjé’ neki, hogy hajlandó egy asztalhoz ülni az Egybesült Államok elnökével.

De csak abban az esetben, ha ő is ott lesz.

Azt akarjuk, Trump, hogy üjjé’ le Orbán miniszterelnökkel és beszéljétek meg a CEU ügyét. Vagy bármi mást. Nekünk teljesen mindegy, hogy miről beszéltek. Az se baj, ha nem akarsz Orbánnal beszélni, mert undorodol tőle, és bottal sem piszkálnád. Akkor legalább egy közös fotót kérünk. Igen, olyat, amin te, Trump is rajta vagy. Nem elég egy fényképes kulcstartó, amilyent a múltkor küldtetek nekünk.

Ragaszkodunk a közös fotóhoz, ebben nem engedhetünk. Büszkeség is van a világon, tartás. Ha nem tudnád Trump, Orbán Európa erős embere. Sőt, leendő vezetője. Ezt az egyik kormánypárti lapban olvastuk, miután lediktáltuk nekik a cikket.

Ha két erős ember, Magyarország és az Egybesült Államok vezetője egy asztalhoz ülne, abból csak jó sülne ki. Legalábbis, a magyar kormány számára. Mert ebben az esetben az a látszat bírna keletkezni, mintha Orbán is lenne valaki.

Kérünk tégedet Trump, hogy még egyszer vegyed nagyon fontolóra ezt a megbeszélést, ami nekünk igen fontos lenne. Különösen most, hogy nyakunkon a 2018-as választás. Egy közös fotóval cáfolni bírnánk, hogy Orbánt mindenki kerüli, mint a leprás beteget. És ebben az esetben az is igaznak látszana, hogy nem csak diktátorok állnak szóba vele.

Kérünk tégedet, hogy mielőbb értesítsél minket a megbeszélés időpontjáról. Egyben azt is szeretnénk megérdeklődni, hogy szereted-e a szotyolát. Mert akkor szívesen viszünk neked bármennyit, nekünk ez tényleg nem gond.

Föld S. Péter

107 hozzászólás

  • sharapova2008

    Lázár úgy harangozta be,hogy Trump és Orbán „találkozni fognak”… Persze találkozni lehet a WC-ről jövet-menet is. Abban biztos vagyok,hogy négyszemközti beszélgetésre nem kerül sor!

  • Elvira bácsi

    Üzenjünk már hadat, a k. életbe! Úgy mint ahogy azt 1941-ben is tettük! Mit várunk?

    Lesz, lesz, lesz, csak azértis lesz! Miénk lesz még Kassa, Pozsony, Eperjes!

  • Senkinek nem tűnt fel a KMH-n hogy micsoda dráma történt nem rég Münchenben?

  • Sztem azért van, amitől még a Trump is undorodik!
    Orbán pont ilyen!

  • Latszik hogy az author elnezte a tegnapi hireket.
    US State Department tisztan kijelentette hogy semmi koze, sem lehetoseg semmifele „targyalasra”. Pont.

    De New York kormanyzoja Cuomo kijelentette hogy o hajlando es fog megbeszeszelre jonni a magayr kormany kepviselojevel.

    Tehat ki lessza az ?
    Jelentkezzen az a Kormanyzo Cuomo irodajaban !

    Egyeni velemnyem persze hogy mind az talan „beavatkozast” jelenthet egy onallo orszag sajat belugyeibe.
    Mi a feneert nem intezne az ugyet Orban es Soros mint felnott emberek?
    Perhaps one is too puffed up with pride, and the other may just be too senile.

  • ELVIRA BACSI soraira;

    Majdenem idezte a Zseranowsky es partja szlogankat, ami;

    ‘Mindent vissza, Alaskat vissza, DDR-t vissza, mind a nepkoztarsasagokat vissza’. !!!!

  • ezzel a vadalattal? hahaha minek?

  • Na ez megint egy elferdített,gúnyolódó cikk…..vitás ügyekben normális emberek tárgyalnak a másikkal.(az egyik hajlandó lenne..)de ha mégsem,ebben az esetben a kormánynak joga van dönteni a CEU egyetem ügyében országunkban(amit egyébként senki nem akar megszüntetni!!!)
    Az itthoni törvényeket,jogszabályokat,átláthatóságot kötelessége betartani mindenkinek,itt régen nem az oktatásról van szó,hanem a
    törvénytelen belügyeinkbe történő politikai beavatkozásról(uszításról…),ezt mindenki tudja,kár mellébeszélni!

  • Elvira bácsi

    A fenti hozzászóló szókincse kb. 35 szóból áll. Irástudatlan, meghülyült, primitív emberekkel, illetve egy selejt nép selejt kormányával nem szoktak kulturált emberek tárgyalásokat folytatni.

  • Elvira bácsi:
    „A fenti hozzászóló szókincse kb. 35 szóból áll.”

    Szerintem Ön téved. Korábban már említettem, hogy a Boda
    Marcsi nick alatti kommentelő – szerintem – nem létezik.
    Egy, az általános iskola első-második osztályába járó gyerek tréfából eszkábált össze egy kis programot, ami B.M. nick alatt rendszeresen firkant valami kis ostobaságot a KMH fórumára. Szerintem elég ügyes gyerkőc, kár, hogy kissé mocskos szájú. Hogy első vagy második osztályos, hat-hét éves, onnét tudható, hogy a szókincse még csak max. 50 szóból áll.

  • Furcsa ez a cikk. Ahogy en latom Orban es Trump elegge egy huron pendul a legfontosabb kerdesekben.

    Az mas kerdes, hogy sikerult-e Trumpot rabirnia az amerikai titkos szolgaknak arra, hogy folytassa elodei utjat Nyugat Europa tonkretetelet illetoen. Ha igen, konnyen lehet hogy Magyarorszag is cel, bar azt mar nem nagyon kell tonkretenni.

    Tehat lenyegeben azt akarom mondani, hogy amig elvileg Orban es Trump szinte mindenben egyetert, addig strategiai okokbol esetleg meg elutasitjak Orbant es megprobaljak mihamarabb elmozditani a tronjarol, hogy egy nyugat-europai stilusu hazaarulo vezethesse a pokolba Magyarorszagot. (Ehhez a munkahoz kerjuk Soros bacsi egyuttmukodeset is, es remeljuk ez esetben nem marad el munkank eredmenye sem.)
    Mellesleg, ha engem kerdeztek, szerintem Soros nem a sajat penzet kolti arra, hogy tonkretegye Nyugat Europat. Vannak boven, akik nyomjak neki a penzt erre a celra keleten, delen es nyugaton is.

  • Szereny velemenyem hogy aki cegerkedhetne muveltsegevel,talalna mas temat mint csak commenter tarsait kritizalni,s szegyeniteni.
    A fenti kritizalasok of Ms.Boda egyenisegen nem mas mint a kritizalok szellemi szegenyseg bizonyitekaik.

    Ha lehetne, talan probalnak valami ertelmesebb dolgokat jelezni. Meg ha nem is a cikk alanyat folytatva.

    Nincsen min. vagy max. szo, sem betuzesi kikotesek, csak egy kis tisztesseg embertarsaink irant. (Meg ha az magyar egyen is lenne;))

  • igen egy kicsit szimplabb de itt nem is ez a baj. a helyesiras es a fogalmazas sem szamit. a problema a gonolatokkal van. valamelyik cikknel valakinek a halalat kivanta, es veget nem ero szukseggel mindenrol velemenyt nyilvanit. arrol is amirol semmit nem tud. mindenhol megjelenik es minden topikot elaraszt velemenyevel. mint a masik ket torzsvendeg. volt egy nagynenem.

  • Hagyjátok már szegény Marcsit!
    Kinek árt ő? És mivel? A Nagyszerű TV-filmek nézésével?
    Még szavazónak is csak 1 fecske. Nem fog nyarat csinálni…
    Vannak itt jóval sötétebb figurák is, akinek lelkesen bedőltök…

  • Miklós, Miklós, most jól megfogtál mindnyájunkat… Miért is akarja Amerika tönkretenni Nyugateurópát? Miért nem inkább Kínára utazik, vagy urambocsá’ az Orosz Birodalomra? Vagy, mert azokat „nem bírja”, merő hülyeségből és rosszindulatból a saját egyetlen szövetségesét pusztítja? Tudtommal Európa sem anyagilag, sem katonailag nem vetélytársa…

    Szóval mit is akartál mondani? (Hacsak nem valami Gyula vagy, mert akkor értem…)

  • Miklós:
    „elvileg Orban es Trump szinte mindenben egyetert, addig strategiai okokbol esetleg meg elutasitjak Orbant es megprobaljak mihamarabb elmozditani a tronjarol, hogy egy nyugat-europai stilusu hazaarulo vezethesse a pokolba Magyarorszagot. (Ehhez a munkahoz kerjuk Soros bacsi egyuttmukodeset is, es remeljuk ez esetben nem marad el munkank eredmenye sem.)”

    http://hvg.hu/itthon/20170525_Antiszemita_uszitas_fomusoridoben

    http://hvg.hu/gazdasag/20170406_az_igazi_keleti_nyitas_semjen_nuklearis_megallapodast_ir_ala_iranban

  • Bendeguz79:
    „Szereny velemenyem hogy aki cegerkedhetne muveltsegevel,talalna mas temat mint csak commenter tarsait kritizalni,s szegyeniteni.”

    Hát igen, akad aki a (nem-létező) műveltségével „cégérkedik”, van aki a (nagyon is létező) műveletlenségével. Senki nem adhat mást, mint amije van. Igaz, Bendeguz79?

  • Orbán sokkal kedvezőbb helyzetben van Trumpnál. Az amerikai elnök kezét megköti az alkotmányuk (Orbán saját magának készíttetett), és a szétvált hatalmi ágak fékrendszere. Ezen kívül Trumpot lelőhetik, leválthatják, intézkedéseit nem fogadják el (nem emelik jogerőre).

    Orbánnál mindez nem fordulhat elő. Amit kigondol és kimond, azt a párja és a magyar közigazgatás végrehajtja. A magyar állam működésében fontos szerepet játszó köztársasági elnök, magyar nemzeti bank, ügyészség, honvédség, rendőrség élén mind Orbán emberei ülnek. A legfőbb törvényhozó testületben, a parlamentben is Orbán emberei foglalják el a legtöbb helyet, így bármilyen nekik kedvező új törvény elfogadása nem ütközik semmiféle ellenállásba. Kormányrendelet kiadása se ütközik semmiféle akadályba, mert a kormány tagjai is mind Orbán emberei.

    Orbánnal szemben Trump sehol sincs az Egyesült Államokban.

  • „Ignatieff rektor úr (a kanadai Liberális Párt volt elnöke és miniszterelnöki várományosa) által vezetett propaganda hadjárat igazságtól messze elrugaszkodott állításaival, az akadémiai szabadságot éppen a CEU eddigi körülmények közötti működése sérti és sértené továbbra is. Minden szabadság előfeltétele az egyenlőség, ha nincs egyenlőség a szabadság privilégiumokkal való visszaélés szabadságává fajul. Ezt élvezi ma a CEU, tbk. a specifikusan rá szabott, 2004-ben hozott és hivatalosan Soros György által is a »Lex CEU«-nak nevezett törvény alapján. A jelenlegi új törvény – helyesen és jogosan – az egyetemek közötti egyenlőséget javítja és így, tárgyilagosan nézve, az akadémiai szabadság előmozdítását is szolgálja.

    Ha a Magyarországon működő egyetemek közötti egyenlőség körülményei között a CEU fenntartói nem látnak elegendő üzleti vagy morális, politikai hasznot a CEU működtetéséhez, feléjük – és nem az új törvény ellen – kell irányulnia a KEE és CEU fenntartását szorgalmazó jogos és általam is teljes mértékben támogatott követeléseknek.

    A nyugati stílusú demokráciákban a felsőoktatás elsősorban üzleti és nem kormányzati feladat, szolgáltatás. Jellemző módon az EU adminisztráció kizárólag esetleges szabadkereskedelmi problémát látott csak az új törvényben. Ilyen körülmények között gyakori, hogy a különböző egyetemeken belül nincs sok nyoma az akadémiai szabadságnak, aki kilóg a sorból, nem sokáig kap levegőt, és ezt csak a különböző tendenciájú egyetemek szabad versenye hivatott jórészt korrigálni. Ugyanez vonatkozik a kutatásra is.

    Tehát a CEU jelenlegi üzleti modelljét (tanítás magyar egyetemen, USA diploma kiállítási jogosítvány egy asszociált USA-beli postafiók egyetem által) csak akkor lehet, szabad és az ország számára előnyös fenntartani, ha ugyanezt az elvi lehetőséget biztosítjuk a többi magyar egyetem számára is, beleértve többek közt a versenytárs állami egyetemeket, pl.: ELTE, DE, SzTK, BME stb. Ehhez annyi kell, hogy egy befektető cég az USA-ban akkreditációt szerezzen be, és szerződést kössön egy magyar egyetemmel az oktatási tevékenység ellátására, mint ahogy a KEE teszi a CEU számára. Az egyetem diákjai részére ez USA-beli diploma egy térítésköteles külön opció lenne, ami az amerikai illetőségű befektető cégtől szerezhető be. Az utóbbi pedig a magyar egyetemnek fizet térítést a tanításért és így előmozdítja az egyetem fejlesztését, segíti kiváló hallgatók és oktatók vonzását, megnyerését. Feltételezem, hogy Soros György nem szabadalmaztatta kiváló üzleti modelljét, de ha igen (ami az USA-ban nem elképzelhetetlen), a szabadalomnak hamarosan le kell járnia és a séma használata még royalty fizetése mellett is megérné.

    A magyar egyetemek által az EU keretében kiadott európai diplomák mellett komoly előrelépés, ha a CEU üzleti struktúráját követve, ezt a lehetőséget az USA irányába is ki tudjuk terjeszteni. Ennek viszont mindenképpen vannak olyan politikai, diplomáciai vetületei, amelyek kormányközi megállapodásokat igényelnek, ahogy az új törvényben is szerepel.”

  • „Orbánnal szemben Trump sehol sincs az Egyesült Államokban.”

    theoritikailag otthonukban igen. csakhat penzben, befolyasban es haderoben nem. Trumpot majd szepen tuleli az USA a kerdes az hogy valyon majd a vilag is tuleli? egyenlore pompasan lehet rohogni rajta. csak ne lenne ujjacskaja a gombon. Orban, well… Orban albanizalja Magyarorszagot. hogy aztan tuleli ot az orszag az itt a kerdes.

    mint hatalom Kina veszelyezteti a vilagot. mindenhova beepult mar. termekeivel ugyanugy mint embereivel. mar ott vannak a vilag minden csucsken. Canadaban peldaul Vancouvertol egeszen New Brunswick-ig. Putin egy kismiska helyi mafiozo Kinaval szemben.

  • Elég sértő ennek a cikknek a hangvétele.

    A politikai korrektség tényleg ennyire nagy teher, hogy a liberálisoknál is rögtön elfogy, ha az ún. vidéki stíluson kell gúnyolódni?

  • Zsuzsa
    2017 május 25
    11:35 du.

    Ugyebár ha vannak gondolatok, azzal lehet vitázni. Nálad még az sincs, csak a nagy üresség a kommentjeidben. Vagy a fejedben.

  • Ma Orbán telefonbeszélgetett Putyinnal. Fontos egyeztető megbeszélnivalója lehetett. Gondolom, a beszélgetése tartalmáról tájékoztatta az Európai Unió tagországai elsőszámú vezetőit is. Vagy nem. Ez utóbbi a lehetséges variáns. Öntörvényű politikus ez az Orbán Viktor.

    Elkezdtem nézni a neten az 1968-ban bemutatott, Várkonyi Zoltán rendezte Egri csillagokat. Budavár csellel történő elfoglalása utáni jelenetben Jagelló Izabella özvegy királyné kérdezi:
    – Mi az, amit még itt tenni lehet, Bornemissza Gergely …
    – Segítségért megyünk, felséges asszonyom. Elmegyünk a császárhoz.
    – Jobb orvosságot nem tudtok, ti magyarok? Valakihez mindig el kell menni?

    1541-ben még nem volt telefon.

  • Hazai Lámpa:
    „Elég sértő ennek a cikknek a hangvétele.”

    Hát, nem egy világirodaalmi alkotás, ez igaz.
    De kit és mit sért?

  • Drizari,

    minnel jobban valtozik a vilag annal ugyanolyanabb lesz. ugyanolyan a taktika, az agymosas es a nep reakcioja. csupan a szerszam valtozik.

  • „Bunkókáim”(Elvira kétnemű…..”okos” Belzebub)

    Szerencsére se a tájékozottságommal,se az intelligenciámmal,se a
    szókincsemmel, eddig nem volt gond szerencsére,no meg az is előny,hogy nem kizárólag erről a „mindent tudó „demokratikus….
    fórumról tájékozódom !

    Na pá!

  • Amúgy kint D.Trump itthon meg Orbán a főnök,és ez így is marad ugyanis két külön
    ország vagyunk,ha valaki nem tudná….!

  • Amúgy lehet,hogy D. Trumf nem jön hozzánk mostanában,de Soros (sajnos!!!) igen(bár nem hívtuk…) a június végi CEU egyetemi évzáróra…(hát nagyon bátor!)remélhetőleg a milliárdjaiból telik népes testőrségre…..amellett,hogy a magyar adófizetők pénzének
    pocsékolásával, itthon is biztosítani kell a védelmét „ennek” a
    dicső,volt magyarnak….!
    Na a szókincsemnek köszönhetően nem mentem bele a mélyebb minősítésébe!

  • Figyelő!

    Elírtad nem Münchenben hanem Manchesterben történt a terror cselekmény,persze ugyanolyan tragédia,pláne,hogy gyerekek ellen
    irányult!!!!
    Ma Egyiptomban ismét terror támadás érte a keresztényeket!!

  • Drizari
    2017 május 26
    11:43 de.

    1968-ban meg a kommunista történelem szemléletet nyomatták, vagyis csak az ún. haladó hagyományt dicsérhették a filmekben.

    Izabella királyné sokat egyezkedett György barát közvetítésével a német király meg a török szultán között. Végül kiegyezkedte a fiacskájának az Erdélyi Fejedelemséget, ami török vazallus állam volt.

    Mennyivel volt ez jobb, mint az önálló Magyar Királyság, amelyiknek Bécsben volt a királya?

  • Belzebub
    2017 május 26
    11:51 de.

    Odaírtam, hogy kit sért.

  • Föld S Péter!

    Kissé le van maradva…New York állam kormányzója telefonált
    Orbánnak,hogy tárgyalna a CEU-ról,mindezt a HVG.hu rendkívüli hírekben közölte,de máshol is megjelent méghozzá május 24-én….!!!
    A maga cikke meg ugye május 25-én kelt……!

  • 1968-ban sokan értették pontosan a mozinézők közül a fönti idézetet, hiszen Kádárt orosz tankok hozták vissza 1956-ban.
    Ma azon csodálkozom, hogy a cenzúra a forgatókönyvben hagyta ezt a mondatot. Nemeskürty István volt a forgatókönyv írója.

  • Zsuzsika!

    Egyébként helyesírásból nagyon jó voltam már az iskolában is,de ha (azóta is figyelek rá)
    az észbeli különbségeinket,mondanivalónkat elemezzük,akkor pláne nincs miért itt veled szemben szégyenkeznem……
    Képességeidet,írásaidat itt már más is méltatta….

  • Hazai Lámpa:
    „Odaírtam, hogy kit sért.”

    A cikkben én nem fedeztem föl sértőt, de a kommentek nem feltétlenül szoktam kellő figyelemmel olvasni. Zsuzsa egyik kommentje elkerülte a figyelmemet, idézem: „Orban albanizalja Magyarorszagot”. Ez valóban sértő lehet Abániára nézve.

    Önnek most igaza van, elnézését kérem.

  • Boda Marcsi:
    „New York állam kormányzója telefonált Orbánnak,hogy tárgyalna a CEU-ról”

    Igen. Idővel, majd az általános iskola felső tagozatában Ön is megtanulhatja, hogy NY. kormányzója nem azonos az Egyesült Államok elnökével.
    No, kislány, dolgom van, pá-pá!

  • Belzebub!
    Minő ész….én is tudom,hogy a kormányzó nem azonos az elnökkel,de ugye ezt a „kétes és zavaros” ügyet ők is meg tudják
    oldani….főleg,hogy sok jogilag kifogásolható (csalás…)dolog van a háttérben,egyre több dolog derül ki…..(Sorossal a háttérben)
    Na ne vágjon fel a „nagy” eszére!

    Tényleg jó film van,pá!!!!

  • Egyébként az a legfőbb baj magukkal,hogy nem csak hiteltelenek,alaptalanul vádaskodók,
    sértegetők (próbálkoznak…)hanem buták is,amivel csak leégnek!!!!Nem kicsit,hanem nagyon!
    Szerencsére minden téren nagy a különbség köztünk….

  • Almasi Alma, kerdesedre, miszerint: “merő hülyeségből és rosszindulatból a saját egyetlen szövetségesét pusztítja?” hadd adjak egy tortenelmi peldat a kozelmultbol.

    Gondolom emlekszel a Masodik Vilaghaboru tortenetere. Nos, Nagy Britannia es Franciaorszag Amerika szovetsege volt akkor is. A ket elozonek kiterjedt gyarmatbirodalma volt, roppant gazdag es befolyasos orszagok. Tetelezzuk most fel az egyszeruseg kedveert, hogy a Masodik Vilaghaboru teljesen spontan robbant ki, senki sehol sem tervezte azt. Miutan kirobbant a haboru, vajon Amerika miert arult uzemanyagot a naci Nemetorszagnak, mikozben kuldtek billio tonnaszamra a segitseget Anglianak? Amerika mar csak akkor vagta le Hitlertol az uzemanyagot, amikor mar ok maguk is bealltak harcolni.
    Amerika termeszetesen nem akarta se Angliat es Franciaorszagot tonkretenni teljesen a nacik altal, de kivereztetni oket, eladositani annal inkabb. A vilaghaboru vegevel sem allt le a bohockodas; Sztalinnal karoltve (akinek szinten ugyanugy volt az erdeke) megszerveztek a nemzetkozi felhaborodast, hogy marpedig milyen undorito dolog is az a gyarmatositas.
    Hogy miert? Amint Anglia es Franciaorszag kenyszerusegbol feladta a legnagyobb, legertekesebb gyarmatait, a mestersegesen krealt uj orszagokba beultett paprikajancsi sajat maga dontotte el, hogy melyik orszag melyik vallalkozasa kapja meg a sokszor dollar milliardokra rugo szerzodeseket. No es persze a paprikajancsi tudta jol, hogy kinek koszonheti a hatalmat.

    Hozzatennem, hogy dicseretesen es nagyon helyesen “szovetsegest” irtal, es nem “baratot” (mert olyan nincs a politikaban), de gondolom meg annyit is tudsz a tortenelembol, hogy szovetsegek jonnek es mennek, egyszer lazabbak, maskor szorosabbak. De igazabol minden kutya harcol minden mas kutya ellen.
    Ennek kapcsan meg valami: Nem kell izguljal ezen. Amerika minden mas nagyhatalomnak is ala akar tenni, ugyanugy, ahogy minden mas nagyhatalom is ala akar tenni Amerikanak es a tobbinek. Sajnos, mi igy szeretjuk egymast.

    Remelem, igy erthetobb, hogy mire gondoltam.

  • Elfelejtettem hozzatenni, hogy ez alkalombol a nemet, sved, francia, olasz ipar lehet nagyon utban. Nem lehet eladni a jo kis amerikai termekeket.

    Ehhez a tervhez hozzajarulhat Putyin is, bar neki talan nem erdeke Nyugat Europa tonkretetele.

    A gazdag arab orszagok pedig orommel exportaljak, vagy exportaltajak a mudzsahedinek milliot Europaba, hogy az iszlam fenyessege gyozedelmeskedjek. Tehat van boven penz es akarat.
    Mar most egy masik 7 millio all keszen bevetesre Marokkoban, Libiaban es Torokorszagban. Nemsokara kicsit megszaporodik Magyarorszag is.

    Hacsak Trump le nem allitja ezt az oruletet. De nem vagyok biztos abban, hogy meg ha akarna is, tudna-e. Illetve hany orat elne a dontese utan?

  • MIKLOS soraira;
    A dolog pnt a 180 fokkal az ellenkezo.
    Mert Soros az az „ut-toro” aki az elen all annak a „nyugati”liberalis globalista erdekenek. Azert koltott amjdnem egy billio dollart csak a CEU alapitasra.

    Az aki ellenzi azt eppen a Trump-fele egyenek. Legalabb is akik huegesen kivetik renduletlenul. Persze azoknak nem letezik mas erejuk a szavazataiko kivul.
    Azert az egesz globalista vilaghatalom minden elkepzelhetoket probalnak hivatalabol eltavolitani.
    Mit vel, miert probalkoznak minden lehtoseggel „hazaarulas’ vadjat ellene, az „ossze=eskuves Putinnal.
    A Clintonek akik biliokat zsbeltek Beijing es Moskvatol evtizedeken at.
    Ilvasta a Seth Rich esetet ?
    Vagy a „Clinton Chronicals”-t? A „Clinton Body-count”-ot ? Vagy a „Uranium One”-t ?

  • hazai lámpa
    2017 május 26
    1:10 du.

    Köszönöm, most már mindegy. Tényleg elírtam!

  • Belzebub, az elso cikkel kapcsolatban: Aki a Sorost cionistanak nezi, valahol nagyon lemaradt, es feltehetoen szellemi fogyatekossag kovetkezteben. Tehat erre felesleges is a szot pazarolni. Hadd mondja a butacska. Majd beveszi a pirulait es megnyugszik.

    A masodik cikk kapcsan: Igy jar az EU, amikor csupan annyiban egyesult, hogy a kulonbozo iparmagnasok megegyeztek kinek mi lesz a monopoliuma, aztan csak szepen atverik a nepet minden egyes tagorszagban.
    Talan ha Magyarorszag kapna penzt igazi fejlesztesre, olyanra, ami aztan allando jellegu munkat ad szazezreknek, akkor nem kene Orbannak kilincselnie Putyinnal es Putyin szovetsegeseinel. De ilyen segitseg nem johet az EU-tol a fenn emlitett monopolium-teremtes miatt.

    De ha mar itt tartunk; ha Orban csak egy kicsit is becsuletesebb lenne mar kilepett volna az EU-bol. De mivel o es a bandaja is az EU altal adott penzt sikkasztja el, nyilvanvaloan nem fog kilepni, amig jon a penz.
    Szerintem a volt kommunista orszagoknak meg kene alapitani a Kelet Europai Uniot (vagy valami mas nevet adni neki es bevenni mas orszagokat is), es bekesen nezni ahogy a Nyugat „ongyilkossagot” kovet el.

    Lehet hogy tevedek, de en nem latom, hogy a magyar nepnek lenne barmi haszna is az EU-bol (kiveve a fenn emlitett urak es holgyek ezreit, akik neha kapnak kicsit tobbet is, mint mocsingot.)

  • Miklós!

    Nagyon jó,igaz és tanulságos hozzászólás!Több ilyen értelmes vélemény kellene ahhoz,hogy érdemben lehessen vitatkozni,érvelni!

  • Drizari, „Orbán sokkal kedvezőbb helyzetben van Trumpnál”

    Ez igaz. Amerikaban total kaosz van.
    Persze csak ilyenkor.

    Pl. Obama uralkodasa soran ugyanaz volt igaz az USA-ra is, amit fenn a mai Magyarorszagrol irsz, annyi kulonbseggel, hogy ott a Demokrata Part emberei vannak beultetve minden fontos pozicioba.
    Ha az elnok demokrata, akkor bologato janosok lesznek, ha republicanus, akkor viszont mar okoskodnak. De tobbnyire akkor is elfogadnak mindent, ha az elnok a hatterhatalom embere.

    Most hogy a Trump egyedul harcol meg a sajat partja ellen is, termeszetesen mindenben el fogjak gancsolni, amivel nem ertenek egyet, vagy ami nem hoz hasznot nekik.

    Mas szavakkal; ennek az egesznek semmi koze nincs a demokraciahoz, joghoz, vagy eppen az alkotmanyhoz. Csupan hatalmi harc. Gondolom, hogy Magyarorszagon is.

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 május 26
    4:07 du.
    Fején találtad a szöget! Az elsőből is haszonnal jött ki, de a második gusztustalan gerinctelensége tette utélérhetetlen, sok liberális által irigyelt világhatalommá! Ja, és a legnagyobb poén hogy, hitlert (sic! Gyuri bá!) kétszer is supermanné választották!

  • Bendeguz79,

    Igazad van szerintem is. En mindossze annyit feltetelezek, hogy a Soros ezt a sok pofatlansagot nem engedhetne meg maganak, ha nem allna mogotte az amerikai hatterhatalom.

    Ugyanakkor Sorosrol sok mindent el lehet mondani, de hogy hulye lenne, azt nem. Erre alapozom azt, hogy igazabol nem o fizet mindezert, mert amit „o” beinvesztal a vilag felforgatasaba, az egyreszt meghaladja a lehetosegeit penzugyileg es politikailag is, masreszt ha lenne is annyi penze, nem lenne hulye ahhoz, hogy az osszes penzet feltegye igy lutrira.

    Utananeztem a minap a kulonbozo orszagok atlagfizeteseinek. Leginkabb azok az orszagok erdekeltek, ahonnan az allitolagos szirai menekultek erkeznek. Van, ahol a havi fizetes 20 dollar korul mozog, de azert van olyan is, ahol eleri a 80-at.
    Mivel a bemozdult tomeg 90%-a 20 es 30 evesek, azt kellene felteteleznunk, hogy ezek egytol egyig mind penzugyi zsenik es a Wall Streeten a helyuk. Ugyanis meg ha 15 eve dolgozott is folyamatosan havi 50 dollarert, amibol helyben is nagyon nehez megelni, akkor is felmerul a kerdes, hogy mibol sporolt ossze repulojegyre mondjuk Pakisztanbol Torokorszagba, vagy Ghanabol Libiaba, es honnan teremtette elo azt a rongyos 3000 dollart, amit az embercsempeszek kernek azert a rovid kis parszaz meteres csonakazasert? Eddig kb 2 millio erkezett, es 9 millio all keszenletben jelenleg. Ezeket kozben etetni es elszallasolni is kellett.
    Ha csak 5000 dollaros koltseget nezel szemelyenkent, 11 millio ember eseteben ez 55 000 000 000 dollar. Ennyi penze Sorosnak nincs, es emellett o meg sok minden masba is belekotnyeleskedik, ami szinten eleg sokba kerul.

    A szamok magukert beszelnek.
    A Soros csak a frontember, akit lehet szidni es mocskos zsidozni. Jol jon ez tovabba megint azoknak a kereszteny uraknak, akik igy a hatterben maradnak, amig az eszuket kevesbe hasznalok igy megint az egesz zsidosagot hibaztatjak mindezert.

  • Boda Marcsi, koszonom. Ugyanakkor te is leallsz neha hulyezni masokat.

  • Elnezest, rosszul emlekeztem a szamra. Nem 9 millio muzulman var transzportaciora jelenleg, hanem „csak” 7 millio.

  • Miklos:
    „De tobbnyire akkor is elfogadnak mindent, ha az elnok a hatterhatalom embere.”

    „A háttérhatalom embere…”? Kedves Urambátyám, instállom alássan (bokasattogtatás), nem értem teljes bizonyossággal, mire méltoztatik utalni.
    Nyilván a háttérben világösszeesküvést szövő gonosz cionista zsidókra, de miért kell ezt ilyen félig burkoltan megfogalmazni? Urambátyámnak nincs mitől tartania, ezen a fórumon a moderáció átengedi az ennél durvább, nyíltan rasszista, antiszemita kommenteket is.

  • hazai lámpa
    máj.26.11:06

    „Zsuzsa
    2017 május 25
    11:35 du.

    Ugyebár ha vannak gondolatok, azzal lehet vitázni. Nálad még az sincs, csak a nagy üresség a kommentjeidben. Vagy a fejedben.”

    Még az a jó, hogy te – állításod szerint – nem szoktál személyeskedni! Hogy a klasszikusokat idézzem „…kis pista, nehezen gyógyul a tarlóseb a seggeden!…” (by falusi)

  • Belzebub,

    Meltoztatasom kozepette az angolul Establishment-nek nevezett csoportra gondoltam „hatterhatalom” alatt.
    Ez a csoport olyan rendkivul gazdag emberekbol all, akik szokatlanul magas szintu erkolcsi normakkal elnek.
    Az Istenuk neve Penz.
    Az alapelv: Elvtelenseg.
    A hajtoero: Meg tobb penz barmi aron.
    Amerikaban a tobbseguk kereszteny szarmazasu, de van koztuk nehany zsido szarmazasu is.

    Ahhoz, hogy valaki vezeto politikus lehessen eloszor bizonyitania kell a hatterhatalomnak, hogy o maga is elvtelen, barkit barmikor atver, hazudozik, lop, sikkaszt, csal, ami csak belefer. Erre azert is szukseg van, hogy az illeto kesobb zsarolhato legyen. Onnantol fogva o a hatterhatalom embere.

    Azt mar nem tudom, hogy (pl. az USA eseteben) milyen alapon utaljak at es melyik politikust a Republikanus, vagy a Demokrata Partba. Lehet, hogy sorsot huznak.
    Ugyanis lathatoan semmi kulonbseg nincs koztuk, ha megis lenne, azt lelovik zaros hataridon belul.

    Termeszetesen a valasztasi cirkuszokat jol megjatszak a jonepnek, vannak is gyonyoru igeretek… aztan minden megy tovabb, ahogy az elore meg lett tervezve. Ez utobbi leginkabb a kulpolitikajukon latszik meg minden alkalommal, amikor az ujonnan megvalasztott elnok a vilagert sem valtoztatna semmit.

    Most, hogy Trump egyedul talalta magat, vilagosan lathato mindez. Sajat partja is ellene van, a masik is. Vajon miert? Csak nem a hatterhatalom?
    Barmit probal csinalni, keresztbe tesznek neki, kiveve ha az valami olyasmi, amit a hatterhatalom is akart csinalni. Mindazonaltal egyre inkabb ugy tunik nekem, hogy a Trump inkabb az eletet (valamint a gyerekei, unokai eletet) valasztotta, semmint a hatterhatalom elleni harcot.

    Termesztesen ez nem csak Amerikaban megy igy.

  • BELZEBUB’
    Koszonom hogy adott bizonyitekot soraimnak !

  • MIKLOS;

    Soros Gyurka csupan egy egyen a harcvonalon a vilag-globalistaiknak aki a vilag gazdasagi uralmanert mukodnek.
    Persze azon sokan jovedlemznek, de nem mindeik all a harcvonalban.
    O bizonyara elvezi is. Mint irta bio-jaban, sot nevenek erdetet is alklamazza. Tehat a cel, es a „kuldetes” eggyuttjarok.

  • Drizari
    2017 május 26
    1:54 du.

    Örülnék, ha nem a fallal kéne beszélgetni, de elég műveletlen az, akinek Kádár jut eszébe Bornemissza Gergelyről.

    A Kádár-Nagy Imre harc inkább az István, a király rockoperában jelent meg. Ahol István behívja a német papokat, hogy leverjék a népet.

  • Miklós!

    Azt azért észre kellene venned,hogy én jogosan ,kulturáltan és maximálisan visszafogottan „hülyézek” le másokat,és főleg azokat
    akik erre tényleg rászolgáltak!
    Igyekszem „becsomagolni” a véleményem,amivel nem vagyok egyedül,és természetesen mindíg vállalom!!

  • Talan tapsolnak sokaik? Botka Laszlo lett valasztva probalkozni a kovetkezo valsztasokon. Lhetosege nyerni is ?

    Az igen kerdeses, amint a velemnyek hangzanak onnan, a tobbseg hajlando lenyelni egy kis belsart inkabb mint a baloldallal probalkozni.

    Nemi commenter jelezte hogy az USA-ban Trump politikai ellenzeki nyomasok alatt van, az u.n. Orosz beavatkozasokkal a valasztasokbanm.

    Montana orszagban, az egyedulli kepciselojuket kellet valsztani rendkivulli valsztasok altal.
    A Trump tamogatoja a valszats napja elott nyakan-ragadott egy Angol ujsagirot es a foldre dobta.
    A Sheriff eroszakkal vadolta. De a kovetkezo nap a valsztason sikereskedett mindenek ellenere. 13%-os folennyel (7 % a demokrata ellen, es volt egy harmadik Libertarian aki 6%-ot kapott).

    A Trump kovetoi az egesz USA-ban renduletlenul tamogatjak. Mert harcol minden nap az igereteit tartani, meg sikertelnsegei ellenere is.
    Minden mas politikusok a valasztas nap[ja utan elfelejtett mindeg mindent. Nem a Trump ficko am !

  • Bendeguz79,

    Valoban. Ugy latszik valamiert tetszik a Sorosnak, hogy mindenki szidja az anyjat. Meg a zsidok tobbsege is.

  • Bendeguz79,

    Trump mar jonehany igeretetol eltancolt. Termeszetesen nem tudni, hogy mi az oka, es hogy kesobb meg vissza akar-e terni hozzajuk.

    No es vannak dolgok, amiket egy-egy biro allittatott le, koztuk olyan is, ami teljesen legalis volt, de a jo biro maskepp ertelmezte a torvenyt.
    Meg az a jo, hogy ugy lehet az amerikai torvenyt is ertelmezni, mint a Bibliat. Akar az ellenkezoje is igaz mindennek.

    Leginkabb nehany kulpolitikai kerdes aggaszt, ami arra enged kovetkeztetnem, hogy valahogy meggyoztek Trumpot, hogy az a jo amit ok foztek ki. Itt beszelgetunk Iranrol, az IS-rol, az amerikai nagykovetseg Jeruzsalembe valo koltozteteserol stb.
    Valami nagy disznosag keszul es ugy nez ki Trumpnak vagy megtetszett az otlet, vagy kenytelen volt elfogadni valami oknal fogva.

  • Marcsi,

    Egyszerubb az olyanra nem valaszolni.

  • Véleményem szerint az egész CEU. ügy éppen e találkozó létrejöttéért van

  • Miklós!

    Biztosan igazad van,de amellett,hogy nem tudnak megsérteni(szintbéli különbség…)azért „helyre” (helyükre …)kell tennem őket,mert nincs okom az ilyen népség előtt meghunyászkodni,még azt hiszik,hogy igazuk van…..meg nem árt, ha észreveszik magukat!!!!

  • Tüske Zsófia

    Miklós:
    „Talan ha Magyarorszag kapna penzt igazi fejlesztesre, olyanra, ami aztan allando jellegu munkat ad szazezreknek, akkor nem kene Orbannak kilincselnie Putyinnal es Putyin szovetsegeseinel”
    http://www.origo.hu/gazdasag/20150213-europai-bizottsag-20-millio-forint-fejlesztesi-tamogatas.html
    arról aztán az EU igazán nem tehet, hogy ezek a fejlesztésre fordítható összegek kizárólag a Mészaros Műveket és orbán egyéb csókosait teszik gazdaggá, nem utolsósorban a baksisért foglalkoztatott közmunkásoknak köszönhetően.

    „De ha mar itt tartunk; ha Orban csak egy kicsit is becsuletesebb lenne mar kilepett volna az EU-bol.”

    csak szólok, hogy nem orbán döntöttel el egyszemélyben, hogy belép az EU-ba, bár annakidején az ő pártja is támogatta a belépést és részt vett a jogharmonizációban, hanem az érvényes népszavazás alapján történt. Így nem dönthet ő sem egyszemélyben arról, hogy kilép onnan.

    „Szerintem a volt kommunista orszagoknak meg kene alapitani a Kelet Europai Uniot (vagy valami mas nevet adni neki es bevenni mas orszagokat is), es bekesen nezni ahogy a Nyugat “ongyilkossagot” kovet el. ”

    csak szólok, volt már ilyen, úgy hívták, hogy KGST. De azt a kérdést feltenni is, megválaszolni is elfelejtette, hogy akkor ki is finanszírozná Magyarország gazdaságát? Mert a KGST idejében azt lehetett látni, hogy Záhonynál megy ki a telepakolt tehervonat, de visszafelé már üresen jönnek a kocsik. A Nyugat haldoklásán kuncognom kell, mert ilyen jelszavak elhangzottak már ebben az országban, az ötvenes évek első felében, rákosi elvtársa szájából.
    Azért az EU-tól való elszakadás hátrányait sem ártana ám számbavenni: jönne az importárun a vám, utazásnál a vízum, és nem utolsósorban van egy nagy fogadásom arra, hogy más, volt KGST tagállamot nem tudna bepalizni egy újabb oroszokkal kötendő unióra. Ilyen nettó hülyék csak Magyarországon teremnek.
    Itt, a magyar ugaron száz éve nem változik semmi, hiába volt itt ingyenes köz- és majdnem ingyenes felsőoktatás,
    Kompország csak Kompország marad.

    ” Tízezer ember előreszaladt, európivá vált idegenben, vérben, gondolatban, kínban, szomjúságban. Egy túlfejlődött embertípus termett itt, mely előtte fut a magyar társadalomnak száz esztendővel legalább. Ezek a szent kengyelfutók nem is álmodták, hogy sarkukban százezrek nincsenek.

    Ime, egyszerre zúgás, a kendőzött Ázsia lemossa az arcát, szája bugyborékol, s kiárasztja folyóit, melyeknek áradata szörnyűséges, mint a Jankcekiangé.

    Turulok kerengnek a levegőbe, nyílzáport lőnek a Nap felé, támadásra készülnek a magyarok. Hányadikra, mióta a betűtanító olasz papokat koncolták?

    Nagy vagy, én népem, nagy vagy, én népem: ezer éve élsz folytonos harcban Európával, csapatokat gyűjtöttél közben, holott véreztél. De a gondolatot nem engedted győzedelmeskedni gyermekeid koponyáin, úgy élsz Európa közepén, mint eleven tiltakozás az állati élet megszűzietlenítése ellen. És hogy most utolsó dátuma járt le az Időnek, hatalmasabban kelsz fel, mint valaha: zajlik a tatárság a Kárpátok alatt.

    Kompország megindult dühösen Kelet felé újra: egy kis sarka leszakadt a kompnak, ott maradt a nyugati partok táján vagy tízezer emberrel; mi lesz ezekkel? Aranyas felét nem bánjuk, aranyuk partra veti őket valahol Nyugaton, nem kénytelenek érezni, hogy nincs hova menni. Hogy elnyeli őket a magyar tatárság, a valóság, melyre, íme, ma ébrednek szegény magyar Ripek, hogy ez elnyeli őket.”

  • MIKLOS tobb soraira;

    Elsokben a May 26 =i megjegyzesere.
    1941 December 7-en Japan megtamadta az USA-t.
    Azon nap Hitler, Olasz es Magyar hasonloan hadta uzent.
    Azon napig a US „semleges” volt a haboruban !
    Semlegesseg alatt kereskedelem szabd volt minden allamal.
    Sot, Japan tamadott mert a US nem volt hajlando „aviation-fuel”-t adni Japannakm amit hasznalatk Kina elleni harcokban.

    A Trump eseten.
    Mit vel hogy Trump „vissza-lepkedett” ?
    A mai napig semmiben !
    Persze a tamogatoi ohajtjak „to drain the swamp”-ot.
    Ami hogy Washington DC mielott vasor lett angy mocsar volt. S ma az allami burokratak mint a mocsari-piocak.

    A penz a „Fal”(Mexicoi hataron) a koltsegveteseben van.
    Hasonloan a depostalasok mennek naponta.
    A koltasegvetese noveli a katonai kiadasokat,csokkenti mas koltdegeket.
    Dolgoznak a rendeletek csokkentesien a 2;1 aranyban.
    A Parizsi eggyezmenyt megtagadta.
    IS-t allandoan tamadja, bomabazzak.

    3 rendikivulli kepviselo valasztasok voltak, mind 3 a Trump tamogatoi, mind nyertesek. Meg a Montanai is aki egy Angol ujsagirot a foldre vagott az elootelevo nap.

    A „Democratak” nem csak duhukben, de szegyenukben, mert nincs kifogas a sikertelensegeikert, csak elkepzelt vadakat probalnak jelenteni, minden letezo bizonyitekok hianyaban.
    A Democratak csak 4 orszagbnan a folenyesek.
    Trump az 3145 megyekbol 3084-ben volt gyostes. Hilary csupan a nagy (fekete) varosokban volt gyoztes.

    A Trump urge kisse bolndos, mert nem a megszokott modon mukodik, de azer tamogatoi renduletlenul tamogatjak.
    Sikere a lakosag sikere lenne, nem Putin sikere.

    Persze igy mukodik a ket-part rendszer. A kis0partok csak az u.n. spoilers (problema okozok a valszatasok alklamaval, mert csak szavazatokat szednek el a sikerek elleneben).

  • Tüske Zsófia

    Boda, nyugodj meg: Soros néhány fokkal bátrabb, mint a te pohos alcsúti vezéred, aki már a parlamentbe is dupla golyóálló mellényben mer csak bemenni és az ötfős faluba is tizenhat gorilla szoros gyűrűjében köszönti a röfiket.

  • Tüske Zsófia,

    http://www.origo.hu/gazdasag/20150213-europai-bizottsag-20-millio-forint-fejlesztesi-tamogatas.html

    Koszonom a cikket! Majdnem nem nyitottam ki, mert a link 20 millio forintrol beszel. Ez szep es jo elvileg, de:

    “ gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (7,73 milliárd) “

    Kisse tag fogalom, belefer akar meg egy masik 50 stadion is.

    “ terület- és településfejlesztési OP (3.97 milliárd)
    versenyképes Közép-Magyarország OP (927 millió)
    integrált közlekedésfejlesztési és a környezeti és energiahatékonysági OP-k (összesen 6,5 milliárd) “

    Ezek mind, megint csak ideiglenes munkat adnak.

    “ arról aztán az EU igazán nem tehet, hogy ezek a fejlesztésre fordítható összegek kizárólag a Mészaros Műveket és orbán egyéb csókosait teszik gazdaggá, “

    Dehogynem. Ha ok is nem lennenek velejeig korruptak, akkor nem adnak a penzt. De hat epp ez a plane az EU-ban.

    “ csak szólok, hogy nem orbán döntöttel el egyszemélyben, hogy belép az EU-ba, … Így nem dönthet ő sem egyszemélyben arról, hogy kilép onnan. “

    Hat ha igazak a hirek, miszerint Orban a kiraly Magyarorszagon, akkor meg tudja tenni. De Orban alatt termesztesen a magyar parlamentet gondoltam, ami ha jol ismerem az EU jatekszabalyait, megszavazhatja nepszavazas nelkul is a kilepest.

    “csak szólok, volt már ilyen, úgy hívták, hogy KGST. De azt a kérdést feltenni is, megválaszolni is elfelejtette, hogy akkor ki is finanszírozná Magyarország gazdaságát? Mert a KGST idejében azt lehetett látni, hogy Záhonynál megy ki a telepakolt tehervonat, de visszafelé már üresen jönnek a kocsik.”

    Igen, epp ezert irtam, hogy nem a KGST-t kene visszaallitani. Azt hittem egyertelmu.

    “ A Nyugat haldoklásán kuncognom kell, mert ilyen jelszavak elhangzottak már ebben az országban, az ötvenes évek első felében, rákosi elvtársa szájából. “

    Nem csak gazdasagi problemakkal kuzd a Nyugat, ha csak azok lennenek, azokat meg is tudnak oldani. A lakossag lecserelese, a szemelyi szabadsagok megnyirbalasa, a torveny be nem tartasa, az EU hosszu ideig tarthatatlan mukodesi elve, mind hanyatlast mutat es ha surgosen nem valtoztatnak rajtuk nehany evtized mulva a 7. szazadban talaljak magukat.

    “ Azért az EU-tól való elszakadás hátrányait sem ártana ám számbavenni: jönne az importárun a vám, utazásnál a vízum,”

    Na igen. A regi szep idokben, amikor meg nem volt kereseti ado, minden allam bevetelenek kb 90%-a a vambol szarmazott. Persze azt azok az artatlan milliomosok, milliardosok fizettek, akiknek az EU es a NAFTA szerint is jobb ha nem fizetnek se vamot, se kereseti adot. Majd a minimum oraberbol fizetik a melosok az allam kiadasit. No meg a kolcsonokbol, amiket aztan sosem lehet visszafizetni. Ez a jo, igaz? (A vizumra hadd nem mondjak semmit.)

    “ és nem utolsósorban van egy nagy fogadásom arra, hogy más, volt KGST tagállamot nem tudna bepalizni egy újabb oroszokkal kötendő unióra. Ilyen nettó hülyék csak Magyarországon teremnek.”

    Nem KGST, vagy EU stilusu szerzodest kene kotni, hanem olyat, ami valoban minden tagallamnak es minden nepenek hasznos. Az egesz nepenek. Remeltem, hogy egyertelmu mire gondolok.

    Meg kell valljam, hogy amikor az EU megalapult en is orultem. Azt hittem ez valoban egyesult lesz, nem lesz tobbe haboru, a lemaradtak feljonnek… stb. De nem. Csak a milliardosok egyesultek, es azok is csak annyira, hogy megegyeztek kinek mi a monopoliuma. Gyakorlatilag csupan kihasznalnak mindenkit, a segitseguk is sajat magukat segiti.
    Mindennek a tetejeben most meg le is cserelik a lakossagot mikozben pofatlanul hazudnak az agymosott nyugat-europaiaknak, akiknek kb. annyi gozuk van a vilagrol, mint az eszak-amerikai agymosottaknak.

    Ugyanakkor tudom, hogy Magyarorszagon el egy reflexszeru “keletutalat”, aminek persze vannak tortenelmi okai. De neha talan erdemes lenne atgondolni a helyzetet. No es azt is tudom, hogy a magyarok kozott vannak olyanok is, akik ezt a fajta EU-t akartak, ezt a Nyugatot akarjak ma is utanozni, mert ugye ez a “halado”- foleg ha az fizet is nekik a majmolasert. Hat akkor kellemes haladast a teljes kihasznaltsag es kiszolgaltatottsag fele!

  • Bendeguz79
    2017 május 28
    12:12 du.
    Jól látja Trumpot!

  • Soros nagyobb gazember, Zsófia!

  • Bendeguz79,

    “ 1941 December 7-en Japan megtamadta az USA-t. Azon nap Hitler, Olasz es Magyar hasonloan hadta uzent. Azon napig a US “semleges” volt a haboruban !
    Semlegesseg alatt kereskedelem szabd volt minden allamal. “

    Ebben igazad van. Lenyegeben nem allt fenn koztuk akkor semmilyen katonai szovetseg. Sot, meg a Nemzetek Ligajaba sem lepett be Amerika, hogy ne az angol es francia koreografiara kelljen tancolniuk.

    ” Mit vel hogy Trump “vissza-lepkedett” ? A mai napig semmiben ! “

    A Nagy Mexikoi Fal, az illegalisok deportalasa, es bar ehhez hozzasegitettek, de a muzulman orszagokbol valo bevandorlast sem tudta megakadalyozni. Sot! Hogy legalabb a hadiiparnak legyen bevetele 110 milliardert fegyvert ad el az araboknak.
    Irannak meghosszabbitotta azt a „deal-t”, ami szerinte a vilagtortenelem legrosszabb deal-je volt.

    Van tobb is, csak most nem jut eszembe.

    ” Ami hogy Washington DC mielott vasor lett angy mocsar volt. S ma az allami burokratak mint a mocsari-piocak. “

    Ebben van valami.

    “ A penz a “Fal”(Mexicoi hataron) a koltsegveteseben van.”

    Nem hallottam rola. Nem beszelnek rola, bar lehet, hogy talan a CNN-t kene neznem a FOX helyett, ha ilyen hireket akarok hallani.

    ” Hasonloan a depostalasok mennek naponta. “

    A bunozo elemeket deportaljak. Akiknek normalis munkajuk van maradnak. Meg azt sem tudjak elerni, hogy a “menedek-varosokat” megszuntessek.

    “ A Parizsi eggyezmenyt megtagadta. “

    Ugy tudom meg csak “gondolkodik rajta”.

    ” IS-t allandoan tamadja, bomabazzak.”

    Igen, tessek-lassek modon. Hol vannak a katonak, akiknek a valasztast koveto nap mar Sziriaban partra kellett volna szallniuk?

    “ A “Democratak” nem csak duhukben, de szegyenukben, mert nincs kifogas a sikertelensegeikert, csak elkepzelt vadakat probalnak jelenteni, minden letezo bizonyitekok hianyaban. “

    Ebben is egyetertunk.

    ” A Trump urge kisse bolndos, mert nem a megszokott modon mukodik, de azer tamogatoi renduletlenul tamogatjak. “

    En is Trump mellett vagyok. Csupan az eszreveteleim szerint mindenhol gancsoljak, ahol csak tudjak. Esetleg meggyoztek hogy jo az, amiben settenkedik a State Department. Tovabba ott van az a lehetoseg is, hogy ha sokaig ugyeskedik, meg a Kennedy sorsara juthat.

  • „En is Trump mellett vagyok.”

    Well good for you. Trump is an example of white male mediocrity. His supporters are liars, authoritarians, ignorant racists, and vulgar, sexist morons. That’s the men. The women are cruel and lack brain.

  • Veletlenul belebotlottam egy cikkbe. Ugy latszik nem vagyok egyedul a sejtesemmel:

    http://magyaridok.hu/velemeny/europa-keleti-fele-meg-megmenekulhet-1745887/

  • Sejtes? hahaha. Orbanisztanban fogalom sincs arrol hogyan mukodik egy demokracia vagy egy unio. Magyarorszag jovoje felelmetesen kezd hasonlitani Europa multjara. A nemzetallam sotet oldala visszatert. Veszelyes almaik osszeegyezhetetlenek Europaval. Az egesz orszag egy alternative valosag karmaiba kerult.

  • ZSUZSA soraira;

    Ki hagyta a „punci-markolo” vadat !

  • MIKLOS soraira;

    Hat nem csak az hogy a hadi-ipar alkalmazottai dolgozhatnak, hanem he nem segiti a Suadikat, azok mashova mennek fegyverzeteikewt beszerezni.
    Saudi es Iran megolo ellensegek. Iran nagyon fegyverkezik,modernizalodik dahi-kepessegeit. S hasonloan a nuklearis celokat koveti. Am,if a Sauik nem.

    Persze Trump allitja hogy valtoztani celozza a Cubai egyezmenyt ugy mint a Iran atomfegyverkezesi celjait .
    Nem tudni mi jon ki mind abbol. Meret mindent a Congereszusnak kell jova hagyni.

    A nagy kerdes hogy mi fog kijonni a jelen Trump elleni kiviszgalasokbol.
    Egyeni velemenyem hogy az back-fire majd a demokratak ellen. Mert semmi bizoniyek, de meg semmi ertelemes elkepzeles nem letezik. Az egyesz csupan egy igazi ” witch-hunt” = Boszorkany uldozesek.

    Mint kozolyem itten hogy volt mar 3 kepviselok valasztasai Nov-ota. Akiket rendkivulli valsztasokon lettek valasztva.
    A demokratak minden erovel es rengeteg penzzel tamogatva, de mint cesztettek. Meg a multheti Montanai kepviselovalsztason aki az elotti napon egy Angol ujsagirot nyakanal ragadva foldre vagta. A sherrif a eroszak-buntettevel vadolta, DE sikereskedett a valszatason a demokrata es meg a Libertarian elleneben is. Trump tamogatoi renduletlenul mogotte alnak.

    Egyeni velemnyem HA az u.n. Universal egeszsegugyet bevezeti, es a Kinai urucikkeket kepes korlatozni, ami a hazai termelest serkenti, a leg-nepszerubb elnokke valhat.
    Na de ki tudja a jovot latni ?

  • „Ki hagyta a “punci-markolo” vadat !”

    Bendeguz79,

    methinks „vulgar, sexist morons” just about covered it. 😀

  • Zsuzsa,

    ” Trump is an example of white male mediocrity. ”

    Minden bizonnyal vannak olyan tulajdonsagai is amelyek atlagosak, tovabba lehetnek olyanok is, amelyek az atlagon aluliak, amig vannak olyanok is amik atlagon feluliek.
    Melyikre gondoltal?

    Miert olyan nagyon fontos a „feher, himnemu” szavak hasznalata ebben a mondatban?
    Csak nem az a legnagyobb baj Trump-al, hogy feher a bore, vagy az, hogy ferfi, esetleg mindketto? Ezzel mintha azt akarnad mondani hogy a nemiszerve atlagos meretu. Csak nem azt jelenti ez, hogy szerinted az amerikai elnoki poziciojara kizarolag egy olyan neger/barna/sarga ferfi alkalmas, akinek legalabb 30 centis a penisze nyugalmi allapotban?

    Tovabba, kivancsi lennek, hogyan tudtad ezt megallapitani oly messzirol? Hanyszor talalkoztal vele? Tanitottad ot az altalanos iskolaban? Nem lehetseges veletlenul, hogy csupan az elvakult, duhos ellensegei buta hazugsagait masoltad be?

    ” His supporters are liars, authoritarians, ignorant racists, and vulgar, sexist morons.

    Ezt megint honnan tudtad megallapitani ilyen bizonyossaggal, anelkul hogy ismerned az osszes tamogatojat? En pl. nem hazudozok (lehet, hogy neha tevedek, de az nem hazugsag), tekintelyelvu sem vagyok, sot igencsak kedvelem a szemelyi szabadsagot. Se tudatlan, se „tudos” rasszista nem vagyok. Szexista is csak annyiban vagyok, hogy kizarolag a noi nemet szeretem. Vulgaris? Ez vicces. Legalabb ugyanannyi vulgaris tamogatoja van Trump ellenzekenek, mint neki.
    Arra a nehanyszaz Trump tamogatora, akiket ismerek, egyikre sem all ra a fenti leirasod. Csak nem a Clinton hecc-kampany egyik reszletet idezted be ide?

    ” That’s the men. The women are cruel and lack brain. ”

    Valamit kifelejtettel a Clinton propagandabol. Ugy nez ki, hogy egy egesz mondat hianyzik az elejrol:

    „Azok a ferfiak. A nok kegyetlenek es nincs agyuk.”

    Mik a ferfiak? Mar idezni sem tudsz rendesen? Vagy csak mindenaron bizonyitani akartad a masodik mondatot? Kar erolkodnod, ismerek rengeteg nagyon okos not.

  • MIKLOS eszmecserejeirjez tovabbi megjegyzes.

    Egy dolog nem volt figyelemre hozva ami osztokelt igen sokakat a valasztason tavaly Novemberben, hogy a Legfelsobb Birosag tagjai igen oregednek, s tobbjuk valtozasra jonnek koraik miatt.
    Senki ,mondjam rengetegen nem ohajtottak volna hogy Hilary aljon a lehetosegen javasolni a jovo fo-biraikat.
    Sot egy mar is a Bar-tagja, aki Trump jelolese volt.

  • Zsuzsa,

    ” Orbanisztanban fogalom sincs arrol hogyan mukodik egy demokracia vagy egy unio. ”

    Minden demokracianak az az alapveto hibaja, hogy barki is nyer, lesznek kisebbsegek, akiknek nem tetszik az iranyvonal. Tovabb komplikalja a helyzetet, hogy mint minden mas emberi tarsadalom, a demokracia is korrupt mindenhol.
    De talan a legrosszabb benne (es minden mas tarsadalom eseteben is igy volt, ahogy en latom) hogy idovel csak rosszab lesz, meg korruptabb, meg zullottebb lesz, annyira, hogy mar beut a kaosz. Ez egy hosszu folyamat. Az okai tobbek kozott; az allando belso ellensegeskedes, az eredeti lakossag felhigitasa, az eredeti „ertekek” megvaltoztatasa, illetve elhagyasa.

    A nyugati demokraciak mar elertek azt a stadiumukat, amikor keszenallnak az ongyilkossagra, ahogy annak idejen Roma is elerkezett oda.
    Akit meg erdekel valami a nyugati polgarok kozul, azt kizarolag a penz erdekli. Lehetoleg munka nelkul.
    Minden ami megmenthetne oket, erkolcsi, vagy koztorvenyes bunnek szamit ma mar naluk. Azokat uldozik, akik meg akarjak menteni magukat.

    Igaz, valamitol akadnak olyan magyarok is, akiknek ez haladasnak szamit, akik szerint ez az igazi demokracia es a kovetendo jovo. De a magyarok messze tobbsege nem estek at azon az agymosason, amin a nyugati emberek.
    Volt ugyan mas fajta agymosas a kommunista idokben, de a sztalinista es a mai nyugati kommunistak kozott van nehany alapveto kulonbseg amit a legtobb ember szerintem nem lat. A sztalinista kegyetlen, tobbnyire tudatlan es eroszakos, de tobbe-kevesbe realisztikus volt. Tudta, hogy ebben a vilagban kell neki elnie, es nem valami elkepzelt alomvilagban. A nyugati kommunista viszont gyakorlat hianyaban csak egy idealizalt alomvilagban tudja elkepzelni a jovot, es mikozben minden erejevel rombolja a fennallo rendet (demokraciat, szabadsagot stb) nem veszi eszre hogy sajat magat is pusztitasba sodorja.
    No es ez az, amit a magyar, lengyel, szlovak, cseh, roman nepek fiai latnak, meg akkor is, ha pontosan nem is ertik miert megy ez igy. Mindenesetre, ok nem kivannak reszt venni a tomeges ongyilkossagban.

    ” Magyarorszag jovoje felelmetesen kezd hasonlitani Europa multjara. A nemzetallam sotet oldala visszatert. Veszelyes almaik osszeegyezhetetlenek Europaval. Az egesz orszag egy alternative valosag karmaiba kerult. ”

    Valoban, lehet a „nemzetallamnak” sotet oldala is, ugyanugy, ahogy a nyugati „demokraciaknak” is meg van a sotet oldala. Ha viszont tulelesrol van szo, az emberek inkabb a tulelest fogjak valasztani, semmint valami alomvilagbeli, szepnek hangzo, de valojaban veszelyes es buta ideologiat. Az igebol a keresztenyek sem tudtak megelni. Sot, az orcajuk masik felet is csak egy ideig mutattak oda, aztan egyszercsak visszaadtak a pofont.
    Abban nem ertek egyet, hogy a nemzeteiket felto embereknek veszelyes almaik lennenek. Inkabb azoknak vannak nagyon veszelyes almaik, akik le akarjak cserelni Nyugat Europa (es egesz Europa) lakossagat.

    Ez pedig: „Az egesz orszag egy alternative valosag karmaiba kerult.” nagyon jol hangzik, de van valami ertelme is? Vagy csak fokozodik a nemzetkozi helyzet?

  • Bendeguz79,

    „hanem he nem segiti a Suadikat, azok mashova mennek fegyverzeteikewt beszerezni.”

    Valoban, a korabbi adminisztracio mintha azon ugyeskedett volna, hogy ravegye az USA korabbi vevoit, hogy mashonnan szerezzek be szuksegleteiket.
    De ennek az orultsegnek veget kene vetni valahogy. Nem az a megoldas, hogy mi adjuk el nekik a fegyvereket es akkor minden jo. Miert nem lehet meggatolni, hogy barmelyik is fegyverhez jusson?

    ” Saudi es Iran megolo ellensegek. Iran nagyon fegyverkezik, modernizalodik dahi-kepessegeit. S hasonloan a nuklearis celokat koveti. Am,if a Sauik nem. ”

    De Iran nuklearis almait is igazabol az amerikai State Department tette valosagga. Most pedig aruljak a fegyvert Iran ellensegenek. Vajon mi lehet a cel?
    Ha sikerul oket osszeugrasztani, kinek lesz jo? Nyugat Europa kenytelen lesz orosz olajat venni, tehat Putyinnak ez jo. De mire jo ez Amerikanak?

    ” Nem tudni mi jon ki mind abbol. Meret mindent a Congereszusnak kell jova hagyni.”

    Hat ez az. Amig minden masodik elnoki ukaszt megtorpedoznak az ugynevezett birok, addig minden mast meg tud torpedozni a kongresszus. Tehat nem az elnok iranyitja az orszagot, hanem a hatterhatalom. Illetve, elnezest… ez az igazi demokracia.

    ” A nagy kerdes hogy mi fog kijonni a jelen Trump elleni kiviszgalasokbol.
    Egyeni velemenyem hogy az back-fire majd a demokratak ellen. Mert semmi bizoniyek, de meg semmi ertelemes elkepzeles nem letezik. Az egyesz csupan egy igazi ” witch-hunt” = Boszorkany uldozesek. ”

    Tipikus emberi gyarlosag. Minden bunozo azzal vadolja az ellenseget, amit o kovetett el. Clinton-t es egesz bunbandajat le lehetne csukni, az osszesitett buntetesek szama evekben meghaladna a vilagegyetem koranak szamat, de hat ok erinthetetlenek. Hamarabb lesz Trump bortonben semmiert, mint ok a valodi buneikert.

    ” Trump tamogatoi renduletlenul mogotte alnak.”

    Orulok a montanai valtozasoknak. Ott is valami zavarosagyu „halado” gazember volt a kormanyzo.

    ” Egyeni velemnyem HA az u.n. Universal egeszsegugyet bevezeti, es a Kinai urucikkeket kepes korlatozni, ami a hazai termelest serkenti, a leg-nepszerubb elnokke valhat.
    Na de ki tudja a jovot latni ? ”

    Ahhoz eloszor haza kell csalogassa azokat, akik Mexikoban, Indoneziaban, Kinaban, Bangladeshben, Indiaban stb epitettek fel a gyaraikat. Tovabba haza kell csalogassa mindazokat, a penzukkel egyutt, akik elhordtak a penzuket offshore account-okba a magas adok (es egyeb okok) miatt. Azonban, mielott azok hazajonnenek, kell nekik garancia, hogy a szakszervezetek nem fogjak megint tonkretenni az invesztmentjeiket.
    A felsorolt orszagok munkasai jelenleg max. 1 dollaros oraberert dolgoznak nekik es semmi extra „juttatast” nem kapnak. Miert jonnenek haza, amikor a szervezett amerikai munkas azonnal 40 dollaros orabert fog kovetelni, es annyi extra „juttatast”, hogy az fel fog erni egy masik 60 dollaros fizetessel? No es lattal te mar szervezett munkast „dolgozni”?

    Olvastad ezt?
    http://www.naturalnews.com/2017-05-27-evergreen-state-college-students-seize-campus-begin-forced-searches-of-vehicles-for-white-professor-who-refused-to-kow-tow-to-liberal-insanity.html

    vagy ezt?
    http://www.americanthinker.com/articles/2017/05/why_jared_kushner_was_crucial_to_the_saudi_opening.html

    Ilyen millioben mekkora hulyenek kell lennie egy amerikai gyartulajdonosnak, hogy hazavigye a gyarat? Szerintem az allampolgarsagukat is csak azert tartottak meg, hogy szabadon behordhassak a termekeiket.

  • Besancon
    2017 május 27
    5:15 de.

    A bunkóság nem a társadalmi helyzettől függ, példa itt rá sok művelt ember az útszéli stílusával.

  • Miklos
    2017 május 29
    4:44 du.

    Jézus mondta a tanítványainak, hogy: Ingyen vettétek, ingyen adjátok tovább!, ti. a Szentlélek ajándékát.

    Az egyház működését Jézus szerint is pénzzel kell támogatni, pl. szegény asszony két fillérje, az egyházadó megfizetése és más példabeszédek.

  • Bendeguz79,

    ” Egy dolog nem volt figyelemre hozva ami osztokelt igen sokakat a valasztason tavaly Novemberben, hogy a Legfelsobb Birosag tagjai igen oregednek, s tobbjuk valtozasra jonnek koraik miatt.
    Senki ,mondjam rengetegen nem ohajtottak volna hogy Hilary aljon a lehetosegen javasolni a jovo fo-biraikat.
    Sot egy mar is a Bar-tagja, aki Trump jelolese volt. ”

    Nem vagyok ebben biztos, de nem ugy nez ki hogy lenne lenyeges kulonbseg. A torvenytelenseg megy tovabb.
    Milyen orszag az, ahol a fougyesznek kulon ukaszba kell adni, hogy a birok tartsak be a torvenyt?
    Az addig nem volt nyilvanvalo?
    Mi a biztositek arra, hogy be is fogjak tartani onnantol fogva?
    Ez kaosz.

  • hazai lámpa,

    ” Az egyház működését Jézus szerint is pénzzel kell támogatni, pl. szegény asszony két fillérje, az egyházadó megfizetése és más példabeszédek.”

    Ezt miert irtad?

  • MIKLOS valaszara;

    Az allam-ugyesz a torvenyes biztonsag felugyeloje, de a birosagok dontenek az iteletkben. S azzal hozzak a birosagi iteleteik alapjan a jovobeli torvenyek koveteset.
    S a US Legfelsobb Birosaga az mindenek folotti hatarozat!

    A liberalis birak nagyon sok donteseket adtak le nagyon sok vonalokon ami gyakran a tarsdalamat labbal-fel allitatta sokszor.
    A tomegeknek,legalabb is a dolgozo-adofizetoknek eleguk lett a nemi, borszinszerinti es anyagilak elonyosebbek brathizasi-szeru hatarozataikon.

    S minden hatarozat, torveny, nemzetkozi szerzodesek, s az anyagiakat erinto hatrozatok a birosagok vegso dontesei tarthjak fenn, vagy semmisitik meg.

    Azert Miklos ! It van egy mukodo rendszer, s azt akarjuk mukodni a kozoseg erdekeben, nem a politikai hatalmak szerint !

  • A mai Yahoo hirekben lett kozplve hogy a Magyar Kulugyminiszteriun keresi a kapcsolatot Cuomo Kormanyzoval az ECU rggyel kapcsolatban targyalni.

    tehat vissza lehet vonni a „haduzeneteiket „.
    Tehat nem rettegunk tovabb !

  • Bendeguz79,

    Igen, a torvenyek ott vannak, csak szemlatomast senkit sem erdekelnek.

    Mit szolsz ehhez?

    http://pamelageller.com/2017/05/betraying-campaign-promise-refugee-admissions-will-explode-coming-weeks.html/

    Nem hogy megallitana oket, meg tobbet hoz be beloluk.

  • MIKLOS es LAMPA eszmecserejere a vallasi penzadasra.

    De a Bibliai erkolcsi kovtelmenyek titlja az anyagisagot, onzoseget.
    S az aldozat-adas, a ver-a foldre ontva, a szir-szalonna egetve, es a hus volt fogasztva a kozosseg, s a rabbik napi elelmei.A ‘show-bread’, az oltari kenyer volt letuk fentartasara, amint a friss kenyeret tettek az oltarra.
    A Leiak-nak (papoknak)NEM volt orokseguk, sem fold-teruletuk, sem fizetesuk, sem mas tulajdonuk.
    Sot meg a Gorog-theologia (kereszteny) is erossen tiltja az anyagi onzoseget.
    Saul (Pal) utasitotta oket hogy egyek-nyerjek a sajat munkaik altal kenyeruket mint o maga. Aki sator-ponyva (kuppa) keszitesbol elt Romaban.(II.Tess.3)

    Mind az „egyhazi vagyon”-tartas az az eredeti hit-ellenesse.

  • MIKLOS irta;
    „milyen orszag az ahol a fougyesznek kulon ukaszba kell adni ,hogy a birak tartsak be a torvenyt.”

    Vannak birok akik ulnek a dutyikban. S magatrtasukert elmozdithatok. A Legfelsobb Birosag eseten a modszer hasonlo mint az elnok elmozditasara.
    Itten Florida orszagban, fellebbezesi birak es az orszag legfelsobb biroi a lakossag szavazata altal elmozditva, vagy megismetelve/valsztasra vannak a kijelolt idotartamukra. De az minden orszagban mas lehet.
    A szovetsegi kormany birai az elnok altal nevezve, DE a Senatus altal jovahagyva.

    De ne feledje hogy minden biro az iteleteit a torvenyek sajat ertelmezesei szerint alkalmazzak. Tehat az ideologiai-politikai befolyast mellekelni amiben leheto.
    Azert van a nagy ellenkezes a liberalis ideologiak befolyasolasan.

  • MIKLOS megjegyzesei ZSUZSA-hoz.

    Miklos, a tagadhatalan valosag hogy semmi rendszer ezen a foldon, de meg a mennyekben sem, mukodheto az egyenek erkolcsi magatrtasai hianyaban.

    Az egyenek erkolcsi magatrtasa ami tarja fenn barmi tarsdalmat,bermi nevu, elvu, vallasu, stb. is lehetne az.
    Erkolcsok hianyaban csupan erkolcstelenseg, az az gazemberseg, diktatura es kegyetlensegek kaoszokba dont barmi tarsdalamt, nepseget, stb.stb.
    Az erkolcstelesegeket okozta a haboruk, Istentagadasok, egyenek zullott magatrtasai, rendszerek celzatos erkolcstelen tettei, mint Hitler, Sztalin, stb. modszerei. Mint alkohol, kabitoszerek, tomeges fegyelmetlensegek, abordalsok, nyilt es terjesztett szexualis zullesek, stb. De fokent a tarsadalom szemethunyasai az erkolcstelsegre.

    De amikor a tarsdalom, ill. a rendszer csupan az erkolcstelensegen alapozva, az ami okozta pl. a Hitler, Sztailin, Saddam Hussein, Assad, Pol Pot, stb. rendszereket, s azok eredmenyeit.

    MASIK SORAIBAN IRTA a US politikai partok, ill. a Democrata es a Koztarsasagi part elveit.

    A Demokratak a nagyon Liberalisak. Evtizedekkel ezelott voltak az u.n. „Blue Dog Democrats”, az az deli-more conservativabb gondolkodasu democratak. Az Eszak-keleti es a Nyugati orszagok a leg liberalisabbak. A kozep es del a leg-conservativabb. Ma a munkas osztaly a korulmenyeik miatt. 50 eve azok nagyon demokratak voltak.

    Valsztott kepciselok part-atallasa nafyon ritka, de leheto.

    A Koztarsasagiak a Conservativok.
    A Koztersasagiak kulombozo elvek-alapjan vannak elforgacsolodva. AQ „Tea Party” a leg conservativabb. Az 1775-os Anglia elleni lazadast koveto neven.
    A Libertarian, a szabad-elvuseg, csak Sen. Paul, aki a Koztarsasgi jegyen valasztva.

    Trump volt minden a multban.Dem.Rep. FreedomParty,Fuggetlen, stb.
    A Koztarsasagi jegyen versenyzett, s megvert 17 Koztarsasagi versenyzojet. Azert a nagy ellenzekeskedes a Koztrsasagiak kozott.

    A WEB-CIMET kozolt hogy Muslimokat be-engednek.

    A dolog az hogy a US erkolcsileg tartozik, es kolteleve azokat akik Iraqban es Afghanistanban dolgoznak, vagy dolgoztak, mukodtek a US militaruval hogy be-engedikoket. Mert a US kivonulasa eletuket veszelybe teszi. Kb.50-100 ezer teljes szamuk. Tobbseguknek mar adtak is Visumot. De Trump rendelete tartotta vissza ekezesuket. Azert voltak a tuntetesek ellene. S a birosagok is ketszer felul multak. Csak azok johetnek.
    Barmi bevandorlo folyamodvanya csak remnykedhet.

  • Bendeguz79.

    „A Leiak-nak (papoknak)NEM volt orokseguk, sem fold-teruletuk, sem fizetesuk, sem mas tulajdonuk.”

    „Lev 25:33 De a mit ki nem vált is valaki a léviták közül, szabaduljon fel a kürtölésnek esztendejében, az eladott ház, és az õ birtokának városa; mert a léviták városainak házai tulajdon birtokuk nékik Izráel fiai között.
    Lev 25:34 De a városaikhoz tartozó szántóföldeket el ne adják, mert örök birtokuk az nékik. ”

    A 34-es vers erdekes csak, de a 33-as nelkul talan azt hinne meg valaki, hogy a szovegkornyezetbol lett kiemelve.
    De nem baj, nem ez az egyetlen ellentmondas a Bibliaban.

    Ami a muszlimok bevandorlasat illeti, azon muszlimoket, akik segitettek az amerikaiakat, csak annyit tudok mondani, hogy ugyanigy kezdodott Angliaban es Franciaorszagban is. Es milyen jol kiforrta magat mara, igaz?
    Ketto behoz majd egy masik 8-at, a 8 majd 32-ot, es igy tovabb. Kozben minden nonek lesz 5-10 gyereke, es mire a 3. generaciohoz erunk, mar regen elfelejtettek, hogy szivesseget tettunk a nagyszuloknek.
    Miert nem lehet oket egy szovetseges muszlim orszagba vinni? Allitolag van abbol tobb is.

  • MIKLOS soraira;

    A nemzet Izrael 13 torxscol alt. De csak 12-nek volt oroksege.
    A foldeket, a termelo-erewkeben es a torzsek nepszamai aranyaban lett felosztva.
    A Levi-torzse (Mozes es Aron eredetuk) NEM kapott foldet.
    Nem kapott orokseget, mert az Ur volt nekik az orokseg.
    Szzmaikban elosztova lettek a masik 12 toezs-kozott a papsakent szolgalni mindazokat.
    De azert nem voltak othontalanok, csovesek !
    Lev.25;33-34 jelzi ha azt megvlatotta volna, mert a Torah oroksegi torvenye alatt,egyeni ingatlan tuladon, hasonloan mint kolcson, csupan a „Jubeli-evig” letezett. Minden 50-ik evben minden vissza-ment az eredeti torzs-tulajdonba. Az volt az ev amikor kurtoket gujtak ( a Yom Hoshoja)jelezte. Tartozasok eltorolve. tehat csak 50-evre volt letes a tartozas, kolcsonkotelesseg, stb.

    Az nem ellentmondas, csak teljes ertelemben szukseges venni, nem amai gyakorlatokhoz hasonlithato.
    De a rendeszer erkolcsoa es igazsagos volt.
    Senki nem lehetet „filthy rish” sem „dirt poor”.
    Mindenkinek volt lehetoseg es alkalom biztositvam de mindenkinek dolgozni kellett erte.
    A szegnyejm arvak, ozvegyek, stb. mindenkire volt mukodo torveny szabta gondozas. De minden kepes egyennek dolgoznia kellet meg ha a foldek sarkait takaritotta be, vagy ha szedegetet is, megelhetese biztositva volt. Persze nem ingyen a semmi tevesert.
    Igazsagos gazdasagi rendszer volt.

  • Miklos
    2017 május 30
    12:07 de.

    Erre írtam:
    „Az igebol a keresztenyek sem tudtak megelni.”

  • Bendeguz79
    2017 május 30
    2:25 du.

    A szadduceusok a gazdag főpapság pártja volt, nem? Harminc ezüstöt fizettek Júdásnak, hogy Jézust elárulja.

    Többek közt a Templom udvarán folyó kereskedelemből gazdagodhattak. Jézus a pénzváltók és galambárusok asztalait felborogatja a kapzsiságuk miatt. Az áldozatra szánt állatokat árulják ott az (akkori) világ minden tájáról érkező zsidóknak.

  • HAZAI LAMPA soraira;

    Az Izraelita hitben is voltak , s vannak kulombozo szektak, hasonloan mint a Kertenyben , s minden mas vallasokban.
    Persze nem oly sok mint a Keretnyek kozott.

    A Sadaceas, Esseneese, Farsius,voltak akkor a jelentos csoportok. No meg a Hassid-ok, aminek Josuja )Jesus) volt a rabbija.
    Hasonloan mint ottan Magyarorszagon ma is a Neologok (kb. 94%, kb. 2% Orthodox es kb 4% az u.n. non-efiliated-ek.
    Persze az mas mindefele.
    Mint van itten az igazi amerikai Izraelita secta ;a „Recontsructionist-ak. De letezik meg a regi-regi Karaite-k nagyon-nagyon kis szamban.

    Evemte 3 unnep volt kotelezo betartani ,az elso a Pass-over, Masodik a Ypm Kippur es a Sukot.

    Vannak persze a gyakorlatban, ami NEM letezik a Torah (Bibliaban) mint a Rosh HoShana. Amit a Babilonia fogsagban szokasbol adoptaltak a Babyloniakatol. Akik a az evet a ket-termeszetes idoszak-alapjan vettek az evet, mint 2 fel-evet. De az nem a Bibliai Ujjev, mert az az Egyptombol valo szabadulas ideje az ev kezdete. A pass-over. Kezdve a Aviv ( az elso elet, a kenyer-gabona eresevel)
    Vannak akik megemlekeznek a Shavout-ra, s a Jubeli-ev-et majd nem mind mellozzi ma. A „Yom Ha Shoa” , illetve a Shophar fujasaval jelezve.

    No de az gyakori minden vallasokkal.

  • SchumackerLady

    Gere Gábor !

    Amikor Orbanini az EU-ban beszédet mondott, akkor Sorost elmondta mindenféle bűnösnek és „spekulánsnak” is.

    Nem csodálhatjuk tehát, ha Trump magára vehette ezt is, hisz ő is csak egy nemzetközi pénzember akik, Orbanini szemében egyszerűen szólva, spekulánsok…

    .

  • Shoemaker Lady;
    Minden uzlet kovetel speculalast de fokent a reszkit.
    Mert minden speculacival a risc az elso veszely !
    No de aki sikereskedin ohajt, az el nem kerulheto.

    Velne azt gonoszsahnak ? Kerem valaszoljon arra !

    De a legalacsonyabb fizetesu munkavallao is speculal, s vesz nagyon nagy reszkit am.
    Velne azt is bunnek ?

  • MIKLOS irta elobbi cikkeben;

    „Igen, a torvenyek ott vannak de szamlatomast az senkit nem erdekel.”

    Miklos, velen hogy nem tevedese az ?

    Mit velne, hogyan vannak ma 2.2 millio amerikaik bortonben ?
    Tobb mint barmi mashol a vilagon !
    Tobb mint meg a Communista Kinaban ahol a lasokkag szam kb. 4x tobb. S kegyetlenekm is am. Tomeges kivegzesek. Kivegzettek testeit ki-keszitve aruljag vilagszerete tan-modeleknek. S oriasi uzletet kovetnek a kivegzettek atultetheto szerveit.

    Nem bizonyitana az hogy a DA-k es birosagok mukodnek a az eroszakos es veszelyes bunozoket tavol tartani a lakossagtol ?
    A torvenyek nem erdekelne senkit, hogyan lehetne az leheto ?
    Sajnos , a nagy bunozesi jarvany a welfare , drug, es a gang-ek, ill. erkolcstelenseg szellesegenk eredmenyei !

  • MIKLOS figyelembe;

    Percekkel elobb volt kijelentve a Fehar Haz Rozsa Kertjeben hogy a Trump elnok dontese alapjan a US visszavonul a Parizsi climat szerzodestol.
    Latja, ez nem egy tancolo urge a Trump.
    Nem csak tartja szavat de nem a politikai ,janem a nemzet lakossai es gazdasahi erdkeik alapjan dont.

    Nem politikus, pont azert valasztotta meg ot a lakossag. Eleguk volt a ketoldalu mezes-mazos politukusokbol.
    Nem beszel, sem hataroz, sem gondolkodik mint a politikusok rendszeriben.
    Only time will tell !

  • Bendeguz79,

    A SchumackerLady hozzaszolasaban nem az volt az alapveto problema, amit te magyaraztal neki. Inkabb az, hogy hulyenek nezi a Trump-ot.
    Soros es Trump kozott akkora kulonbseg van, hogy nincs ezen a vilagon senki, aki a Soros mocskos uzerkedeset osszekeverne a Trump legitimate business-evel. Meg egy 3 eves sem, nem hogy Trump.

    Az amerikai (es egyeb orszagok) torvenyeinek hanyagolasa alatt pl. olyat ertek, hogy 15 millio illegalis dolgozhat, szavazhat, kaphat orvosi ellatast, ingyen iskolat a gyerekeknek, amig 80 millio allampolgar munka nelkul van az USA-ban (es hasonlo allapotok uralkodnak mas orszagokban is, ahova hordjak az almenekulteket).

    Deportalni szinte lehetetlen meg bunozoket is. Par hete olvastam valahol, hogy (ha jol remlik) New York-ban egy „biro” 364 napra csukott le valakit, akit inkabb akasztani kellett volna, mert ha egy nappal tobbre csukta volna le (egy evre) akkor eligible lett volna a bunozo a deportaslasra.
    Naponta mennek ezek az egbekialto aljassagok.
    Nem csak illegalisok, beszelgethetnenk az ugynevezett „egyetemi tanulokrol” is, akiknek inkabb a kobanyaban lenne a helye, de ahelyett ok uldoznek el mindenkit az egyetemrol, aki nem tetszik nekik.

    Mint mar tobbszor irtam: Ez kaosz.

    Hogy a Trump kilepett az agybeteg klimavaltozos baromsagbol, az jo. Remenyteljes, de nem bizom a hatterhatalomban. Semmi bajom Trumppal. Ot is a hatterhatalom kenyszeriti, vagy teveszti meg.

  • Bendeguz79,

    Ha mar visszatancolasrol beszelgetunk:

    http://pamelageller.com/2017/06/trump-caves-opts-not-move-embassy-jerusalem.html/

    Ugy latszik a 110 milliard dollaros fegyveruzlet fontosabb volt.

  • MIKLOS soraira;

    Miklos;NEM akarna lberalis birokat az igazsag iteleseben.
    Persze azok sokaik vannak hatalmon.
    Sok liberalis birak akik csak bunokovetok jogait veszik figyelembe, s visszautasitjak az bun-aldozatok jogait.

    S a legfelsobb szovetsegi birak az elnok alatl jelolve. Persze a Szenatus jovahagyasaval. S abban Trump mar sikereskedett is egy Conservativ birot jelolni, aki mar a birosag tagja is. De tobbjuk igen idos, s a kovetkezo evekben tobben lesznek valtasra.
    Sokkan csak azert szavaztak Trumpra, meg akik masban elleneztek is. Hilary kinevzne birakat akik arany-ermet adnanak a bunozoknel;))

    A US kovetseget NEM koltozteti Jerusalembe amig az Izraeli fovaros, es az Izraeli kormany szekhelye Tel Aviv. Az teljjesen ertelmetlen lenne. Nem?

  • Szerencsétlen Tüske!

    Nyugodj meg,Orbán több helyre” mellény „nélkül is elmehet,míg a tényleg „maffiózó”(több ország szerint,ahonnan már kitiltották!!!)Sorosnak van pofája…hazajönni,(egyetemi évzáró)mint régebben írtam remélhetőleg a milliárdjaiból telik neki nagy testőrségre
    (szüksége lesz rá!)és nem a magyar adófizetők pénzéből biztosítják a testi épségét…..bár ez a kormány minden ellenkező híreszteléssel ellentétben „hivatalból” fogja a biztosítani…..
    sajnos!!!!!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi írta: „Sorosnak van pofája…hazajönni,(egyetemi évzáró)mint régebben írtam remélhetőleg a milliárdjaiból telik neki nagy testőrségre..”

    De természetesen nem lesz szüksége Sorosnak nagy testőrségre amikor Mária országába látogat, ahol immár 7 éve keresztény és polgári kormány van hatalmon.

  • Chris,

    Boda Marcsi kezd Ilse Koch módjára viselkedni?

  • Bendeguz79,

    Tudom en is hogy miert mellozik a torvenyt a birok messze tobbsege Amerikaban. Legalabbis, amikor nekik tetszik. Azt az alakot, aki par napja megszurt harom embert, mikozben mindenfele muzulman/zsido es egyeb -ellenes dolgokat kiabalt, minden valoszinuseg szerint fel even belul kivegzik majd. Ami odaig rendben is lenne, de a masik iranyban valahogy sokkal elnezoebbek a birok.

    Amugy pedig en ugy tudom, hogy a Knesszet Jerusalajimban van, es nem Tel Avivban. De meg ha tevednek is teljesen mindegy, hogy a 110 milliard dollaros fegyveruzlet miatt tancolt el Trump az igeretetol, vagy mas okbol kifolyolag. A teny teny marad: Egy ujabb megszegett valasztasi igeret.

  • MIKLOS soraira;

    Tel Aviv a fovaros. Jerusalem esete vitaban mert a Muzulmanok kovetelik Jerusalemet az ok fovarossanak.
    Amig az nincsen eldontve, ill. a beke-kozottuk kerdese, az marad valtozatlanul Tel Avivban.
    Trump kijelentette hogy o az Izreali allaspontot tamogatja.
    A Saudi felgyver-rendelesnek semmi koze ahoz. Azt tamogatta mert az Irani atom fegyverkezese elleni. Iran es Saud vallasi ellensegek.

    A biroi iteletek esete. Minden birosagok az egyen jogainak vedelmet veszik. S barki bunozo, meg a jihadi-tomeggyilkosnak is jogai nem mas mint az elnoke.
    Az iteletben minden szerepet jatszik. Nincsen itt Sharia!

    A kivegzest emlitette. Igan, van nehany orszagokban, es a szoversegi torveny alapjan is halal buntetes. De az alig vegrehajthato. A nehanyak akaik ara varnak 25-30 evet is. Sot volt tobb eset hogy 36 ev varakozasa, fellebbezesek evei utan derult ki a mai DNA bizonyitekok alapjan, meg a teves-felismertetes alapjan is hogy artatlanok voltak.
    Mind amellet mivel az Alkotmany tiltja; „Kegyetlen es rendkivulli bunteteseket” azt evtizedeken at vitatjak a birosagokon. Az emberi jog a legjelsobb ! Nem a buntetes!

    Latja hogy meg a leg-nepszerutlenebb hatoraza is csupan igerete alapjan torteent a Parizsi Accord ellen.

    Trump igazi problemaja hogy gyakran nem a szuksegesseg es praktikus gondolkodast veszi utmutatonak, hanem igeretet a szavazoknak. Azert van bajokban !