Kellene egy csapat

2017 június 10 11:19 de.60 hozzászólás

„Mi a győzelemről megtanultuk,
hogy a részvétel a fontosabb,
a vereség is fizet szépen,
és a győztes sokkal fáradtabb”
Zorán Sztevanovity: Így is jó

Egy évvel ezelőtt ezrek ünnepeltek a körúton a belgáktól elszenvedett 4-0-s vereség után. Eufórikus volt a hangulat, még a villamosokat is leállították a boldog szurkolók: Volt ok az örömre: a mi csapatunk kapott ki.

Néhány nappal ezelőtt az oroszoktól szenvedett vereséget a válogatott, 3 gólt kaptunk, úgy, hogy egyet sem rúgtunk. Akkor nem volt nagy ünneplés, de a himnuszt elénekelték a játékosok a közönséggel együtt, mert mindenki tudta, hogy a mi csapatunkat győzték le.

Ez egy szerethető csapat. Nem ma mondták ezt nemzetünk nagyjai a magyar válogatottról, hanem hét évvel ezelőtt, nem sokkal a 2010-es kormányváltás után. Én már akkor is próbáltam nem érteni az utalást. Mitől lett szerethető ez a magyar válogatott? A korábbi nem volt szerethető? Azok a futballisták, akik a korábbi kormányok idején futottak ki a pályára – majdnem azt írtam, hogy futballoztak – ugyanabban a mezben kergették a labdát, és ugyanazt a magyar himnuszt énekelték.

Jó, focizni akkor sem fociztak jobban, de rosszabbul sem. Értettem persze, hogy miről van szó, csak nem akartam érteni.

Pénteken este Andorrában nem volt szerethető a csapat. Nem volt csapat, amit szeretni lehetett volna.

Andorra eddig 141 hivatalos mérkőzést játszott, s mindössze négyet tudott megnyerni. Most, ellenünk, behúzta az ötödik győzelmét is.

Lehet elemezni az okokat, nyilván meg is magyarázzák majd, hogy miért kaptunk ki a mindössze 80 ezer lakosú ország válogatottjától, amelynek nemzeti tizenegyét amatőrök alkotják. Gyanítom, stadionjuk is kevesebb van, mint nekünk.

Az erre kijelölt illetők bizonyára megtalálják majd a vereség okát, még bűnösöket is sikerül kreálni hozzá.

Ám a mostani szégyen igazi oka nem a futballpályán keresendő. Egy olyan országban, ahol nem a teljesítmény számít, hanem a kommunikáció, hosszú távon nem is születhet más eredmény. Néha lehet így is nyerni, mert az ellenfél is kifoghat rossz napot, és a mieinknek is kijöhet a lépés, de hosszú távon ez az út csakis a vereséghez vezet.

Hiába írják ki akárhány plakátra, sok milliárd forintért, hogy több tiszteletet a magyaroknak, az ellenfelek – futballpályán és azon kívül – csak röhögnek rajtunk. Vannak a világnak olyan országai, ahol tudják, hogy a tiszteletet nem követelni kell, hanem kiérdemelni.

És lehet teleordibálni mindent, hogy Magyarország büszke és erős európai ország, elég felnéznünk az eredményjelző táblára, hogy visszazökkenjünk a valóságba.

Abba kell hagyni a hazudozást. Nem szabad többé azt mondani az embereknek, hogy a fekete fehér, a kicsi nagy, és ami rossz, az tulajdonképpen jó.

Persze, erre a szembenézésre nincs sok esély. A legvalószínűbbnek az az opció látszik, hogy hétfőn reggel Szijjártó Péter külügyminiszter bekéreti Andorra budapesti nagykövetét. Akár van ilyen, akár nincs.

Föld S. Péter

19059538_1576915392319601_4476326657141100411_n

60 hozzászólás

  • Egyértelmű : ebben a vereségben is Soros György áll a háttérben. 😀

  • Tudomásul kéne venni, hogy ez nem a mi sportunk. Soha nem is volt az. Volt egy jó évtizedünk ebben a sportban az ötvenes években, amikor az Aranycsapatnak hívott válogatottunk ezüstéremig menetelt.
    Viszont ha már van egy olyan fociszerető miniszterelnökünk, akinek mindenek feletti prioritása a labdarúgás feltámasztása, aki rengeteg közpénzt (TAO) talicskázik az akadémiákba évek óta – hogy majd jó legyen a focink -, temérdek közpénzből stadionokat húz fel – hogy a focistáink megfelelő körülmények közt szaladgáljanak -, azért csak elvárja az ember, hogy legalább ebben, ebben a kurva fociban legyünk jók. Mit jók!?? Legalább verjük már meg, vagy esetleg egy gólt rúgjunk már annak a mini-törpeállamnak, mely összlakossága a Népstadionunkban kényelmesen elfért volna, és úgy hívják, hogy Andorra. Amely Andorra nem tol semennyi pénzt és nem húz fel stadionokat, mégis legyőz bennünket. Ha ebben is megaláznak minket, amiben a miniszterelnök szíve és lelke, és a magyar emberek temérdek közpénze megy, akkor itt a vég, akkor nem maradt semmi, amiben bízhatunk, hogy valamilyen téren még tiszteletet kaphatunk más országoktól bárminemű teljesítményünkért. Megaláztak, lealáztak az ötödosztályú lelkes andorraiak. Mélységesen csalódott vagyok, mert szeretem a válogatottat, és bár értelmetlennek tartottam ennyi új stadion felhúzását és a közpénzek belepumpálását, kiváltképp a felcsúti akadémiába, ahol mára alig maradt akadémista, azért bíztam abban, hogy legalább ebben az egyben nem ér világméretű szégyen majd bennünket, sőt elindul labdarúgásunk felfelé, amíg egy focista a miniszterelnökünk. Tévedtem, az orbáni focirendszertől sem várhatunk éppúgy semmit, csak ugyan azt a lejtmenetet, és a szégyent a milliárdok eltüntetése mellett, ahogy azt a magyar politika is prezentálja hét és fél éve.

  • Mas szoval; A magyarok mar focizni sem tudnak!

    Lehetne valami mas alany ahol kivetelesek lennnek ?
    Vagy legalabb is nem lejartak annyira mint a sportban, fokent a ficival ?

    De a kerdes ; MIERT ?
    Hogyan lettek a legjobbol, a leg gyatrabbak ?
    Kell hogy arra valami magyarazat, ill. okk lenne !

  • Jó lenne focitémában a földön maradni. Mint mindenhez, ehhez is tehetség kell, ahogyan kell a tehetség egy zongoraművésznek, vagy operaénekesnek is.

    A legutolsó ilyen tehetség Détári Lajos volt, azóta nem született hozzá hasonló tehetséges labdarúgója Magyarországnak.

    A tavalyi EB-t ne emlegesse senki, mert a Portugálok szinte azonnal rúgták nekünk a kiegyenlítő gólokat, ők mindössze tudatosan elakarták kerülni a belgákat, ami a magyaroknak a csoportelsősség miatt nem sikerült.

    Az andorraiak semmivel nem voltak gyengébb képességű focisták – a látottak alapján. Bebizonyították, hogy nem a stadionok száma jelenti a jó eredmény elérését.

  • Drizari
    2017 június 10
    11:27 de.
    Ezt írod: „Egyértelmű : ebben a vereségben is Soros György áll a háttérben”
    Azért tegyük hozzá, h Gyurcsány keze is benne van 🙂

  • Gere Gábor,

    persze benne volt a keze:

    „2012-es labdarúgó Európa-bajnokság magyar-horvát megrendezését is szolgáló magyarországi infrastrukturális fejlesztésekre fordítható források összértéke meghaladja a tízmilliárd eurót, Puskás Ferenc Stadion felújítása félmilliárd euróba kerül, jelentős részben állami pénzből” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Mindezt 2006-ban mondta, és naná nem újíttatta föl a stadiont! Ma sincs még kész! Ez is oka az andorrai vereségnek! 😀

  • Nos Föld. S.Péter és a többi „bölcs” hozzászóló:Abból,hogy egy jóval kisebb csapat,Andorra győzött a magyar csapat ellen,talán nem kellene
    politikát csinálni,bár sajnálatos és szégyen,de ugye erről mégsem Orbán tehet……hanem a magyar csapat,de van ilyen…..sajnos!
    Na az meg azért még nagyobb szégyen,hogy egy ilyen szerző „magvas” cikke egyes hozzászólóknak számít……és azt hiszik
    az idétlen hozzászólásaikkal bármit is elérnek!!!

  • Amúgy Sorosnak és Gyurcsánynak ehhez természetesen semmi köze, ettől teljesen függetlenül van miért szégyenkeznie…szánalmas,hogy el nem hangzott rágalmakkal
    illetik a kormányt,és a normális szavazókat,ezzel csak nevetségessé válnak és semmit nem változtatnak a baloldal jelenlegi (és jövőbeli!!)siralmas helyzetén,ami ugye más téma!!!!

  • Egyébként nem vagyok sem hozzáértő sport szakértő, sem foci drukker,nem néztem
    a meccset……sajnálom,hogy így alakult,(több ismerőssel is beszéltem)de aki akár itthon,akár kint ennek az eredménynek örül,az jellembeli fogyatékos és nem magyar,az biztos!!!

  • Bendegúz79!

    Mindenkinek vannak rossz,indiszponált napjai….mint a magyar csapatnak is,de kérlek ne ezt,hanem a fórum acsarkodó , ellenséges és indokolatlanul rosszindulatú szándékait vedd figyelembe,ami magáért beszél…..!

  • Na lehet moderálni,ha ugyan van mit….,szerintem teljesen indokolt és normális hozzászólást írtam,amit nem lehet tagadni,legfeljebb hozzászólni,persze természetesen a demokrácia
    jegyében…!

  • Földes, esetleg az MTK kiesése a másodosztályba is indukálhatna nálad egy cikket. Hisz ott aztán tényleg van pénz, szakértelem, politikai hátszél, új stadion, Sándor Károly Akadémia. A foci pénz, szerencse, akaraterő és tehetség kombinációja. Sok sportágban világelsők vagyunk, sajnos a foci nagyon nem megy nekünk.

  • Ez nem a politikusok vetke, de talan el-lustultak a magyarok? Semmi nem igen megy ma nekik. Miert nem ?

    Mikor szegenyebb volt a magyar tobb ambicikja letezett.

    A mai modern elctromos gizmok foglaljak el a fiatalokat. Eredmenye hogy elhiznak, s cukor bajosakka valnak.

    Mikor a szegeny paraszt gyerekek disznoszorbol csinaltak a maguk labdajat, de rugdaltak minden ami elottuk letezet.
    Azzal kezdtek a focizast, de az kivant ambiciot, erot, akaratot. Ma a cell-phonos videokat jatszva csak a huvelykujjaik mozognak. Ellustultak mind !

  • Charlie!
    Igazad van,mellesleg örülök(bíztam benne!!!),hogy nem „moderálták” a hozzászólásom,de másrészt elszomorít,hogy egyes állítólagos „magyarok”így állnak hozzá a magyarok vereségéhez….gondolom nem vagyok egyedül!(???)
    Jó éjszakát!

  • Régi dolog, már az átkosban is észrevettem, hogy két eset lehetséges:

    1. _GYŐZTÜNK!!!

    vagy pedig:

    2. _KIKAPOTT A CSAPAT…

    Nemcsak a szurkolók, de Orbán Viktortól kezdve minden politikus is ezt játssza… És minden sportban… 😀

  • Még ebben is van mit ünnepelnünk.
    A gladiátor csapatunk szépen, elegánsan maradt alul a meccsen.
    A népünket mag funkcionalitásra gyártották (ideologizálták) és hangszerelték úgy, h a magfunkcionalitás egymást követő szakaszait jól megcsinálják (megcsináljuk).
    A népideológiánk gerince mindig a becsületesség (becsület, mint élet érték) volt, még a nagyon durva aljassággal való lepusztítástól való védekezés közben is.
    Ezzel párhuzamos vonal a népi ideológiánkban a hősiesség, amivel szintén sokszor gyalázatosan visszaéltek.
    Ezek egyike sem zsoldos erény.
    Mit is mondott Puskás „öcsi” akiről stadiont is elneveztek? Ja, igen. Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci. Mint, az életútja is mutatja, Ő „vérbeli” a munkájából maximális MEGÉLHETÉSI hatékonyságra (eredményességre) törekvő zsoldos volt.
    Jó igazság, h minden megnyilvánulásban (alkotásban) benne van az alkotó, az alkotó milyensége (kondicionáltsága).
    A téma felvezető cikk is ékesen beszél a megalkotójáról (a hülye Magyar, még a vereséget is megünnepli).
    Azt már nem említi meg, h a Magyar a leleményességével való produktivitással, az ebben való EREDMÉNYESSÉGGEL világ első.
    Ide sorolhatjuk a túlélő képességünket is és végül mindig az győz aki túlél.
    Ha a szellemiség szintjét nézzük, akkor az aki az általános életérdeket jobban megtestesítő, beteljesítő életfilozófiával él.
    Külön jó hír, h mindenkinek megvan a lehetősége, h előcsalogassa a jobbik eszét.
    Ehhez segítség az is, h a trendek változásában egyre rosszabb és veszélyesebb megélhetést ad a bérlatorság.

  • A téma a mai foci, ne keverje ide senki a világklasszis tehetségű Puskást és a nem kevesebb tehetségű társait.

    Az állam, Orbán Viktor vezérletével, hatalmas pénzeket öl bele 2011-től a látványsportokba, ami jelenti pénzügyi támogatásban a labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong sportágakat.

    Ki mennyire vette észre, hogy egyikben sem szerepel első helyen a magyar válogatott? A kajak-kenu hiába sikeres úgy a férfi, mint a női nemzeti válogatottnál, némelyik sportklub bizony nincs anyagilag valami rózsás helyzetben. Érdekes az a jelenség is, hogy kézilabdában a férfiaknál és a nőknél is, egyes klubok sikeresek nemzetközi szinten. (talán mert nem mindegyik klubjátékos magyar állampolgár?)

    Ennek a hatalmas pénzeket fölemésztő állami hobbinak csak egyetlen pozitívuma van, hogy sok ember kap munkát (stadion építők és üzemeltetők, edzők-gyúrók, játékos menedzser-ügynökök, klubvezetőségek, stb). A Kádár-éra alatt szocialista vállalatok pénzeltek egy-egy klubot, ma a szerepüket átvette az állam (mivel megszűntek ezek a szoc.vállalatok), különben összeomlana a magyar versenysport. Ma a Fradi játékosai már nem a budapesti közvágóhíd papíron kimutatott és fizetett dolgozói, hanem az FTC klub fizeti őket abból a pénzből, amit kap az államtól.

    No, nem írok a témából dolgozatot, ezért itt hagyom abba a részletezést, nem folytatom a hozzászólásom.

  • Rendben van, nem elek ottan, s nem tudom annak okat hogy mirt lett az egyszer vilaglehkivallobb focistaikbol csak a nulla.
    Ezen a lapon tobben a penzt es a PM-t vadoljak annak az oka.

    De az az egyettlen valosagot az tagadja, s az az hogy a sport, Europoaban kulonosen a „foci” amely az eggyik leg-oriasiabb penz es jovedelem lehetosegei.
    Sport clubbok,tulajdonosaik, jatekosok, s valojaban mindenki aki azzal kapcsolatban mukodik oriasi milliokat zsebelnek.
    Tehat hogyan vagy miert lehetne az ottan kivetel,egyedul az egesz vilagon?
    Van valasz arra ?
    Igazan szeretnem olvasni a tobb mindentudok valaszait azon!

  • Bendeguz79,

    nem mindegy, hogy kiknek a pénzét teszik zsebre. Magyarországon az adófizetők pénzét, mert egyetlen nemzetközileg sikeres fociklub nincsen, ezért bevételük sincs, a magyar bajnoki mérkőzéseket átlagban 3-4 ezer néző látja a stadionokban. A nemzetközi kupákban általában a selejtező körben esnek ki. A válogatott meg azt tudja, ami eredménye volt Andorra ellen.

  • Bos ma Dzsudzsák nyilatkozott,bár burkoltan:
    részben Brend Strock -ot okolja,mert több jó játékost lecserélt,meg van amiről nem akar beszélni…..hát majd talán kiderül egyszer…!
    Azt állítja sokan támadják ,a „pénzéhessége” és az eddig keresett milliók miatt …sírva is fakadt!
    Valószínűleg mint eddig több alkalommal,az előzőeket lecserélik a „kapitányt”
    B.Storckot…
    Az tény,hogy mind a kormány,mind a magyarok nem győzelemben bíztak,drukkoltak!

  • Helyesbítés,elütés :Nos,Bernd Storck a helyes !
    Meg ugye a győzelemben és nem a vereségben bíztak!!!!
    Telefonon megzavartak,de remélem sikerült a hozzászólásom korrigálni?!!!

  • Kell-e ennél több?:

  • Itt (Magyarországon) nincs már más, mint propaganda. Különben csak egy nagyra nőtt lufi az egész.

  • terminus
    2017 június 12
    3:48 du.

    Siralmasan gyenge demagógia.

  • Aszondja a „Terminus” által belinkelt videóban a fociminiszterelnök, hogy az MTK az milyen jó példa (Épp most esett ki az első osztályból, pedig új stadiont is kaptak a magyar emberek pénzéből), folytatja, hogy a Debrecen mindig jó, (az utolsó fordulóban dőlt el, hogy éppen nem esett ki az első osztályból, pedig egy kongó üres és új stadionjuk van nekik is). A fociügyiminiszterelnök, tovább folytatván az ostobaságait, megemlít két, azaz kettő sajátnevelésű felcsúti akadémistát, akit sikerült 10 év alatt „nemzetközi szintre” nevelni, csak elfelejti azt, hogy Kleinheisler-t fél év németországi kaland után már több mint fél éve szó szerint hazazavartak a Werder Bréma csapatából a Ferencvárosba, ahonnan most rúgdalják tovább, mert nem tud futballozni. Emberek, ez az ember melyik bolygón él? Kezdek aggódni, hogy már a foci témában is össze-vissza hazudozik. Mondjuk van gyakorlata a főnöknek ebben. Na de basszus, ilyet!

  • DRAZIRI soraira;

    Uram belatja hogy mit isrt ?

    A sport, meg a labdarugas itten USA-ban ahol csak az idegenek kedvelik azt, is oriasi jovedelmzo uzlet az.
    Hogayn lehetne az „adofizayok’ penzebol az ?

    A sport az eggyik legnagyobb ezlet. Club tulajdonosok s a jatekosok milliomkat zsbelenk, a tulajdonosok billiokat !

    S nem kell a stadionba menni, a TV amit vcilagszerete milliok neznek, s a hirdetesek hozzak a penzt.
    Nem ertik mahuk az uzletet ?

  • Bendeguz79
    2017 június 12
    5:40 du.

    Kedves Bendegúz!

    Nagyjából minden országban úgy működik, és úgy is kellene működnie az élsportnak, hogy az a nézőkből, és a reklámokból, valamint a TV közvetítésekből eltartsa, fenntartsa magát.
    Magyarországon ez persze nem így van. A magyar labdarúgó meccsekre az új „hipermodern” stadionok ellenére is folyamatosan csökkenő nézőszám jellemző (színvonal zéró), nagyjából átlag 10-13%-os kihasználtsággal. Ahhoz, hogy fenntartható legyen és ne vesztességes egy létesítmény üzemeltetése, olyan 60% feletti folyamatos nézősereg kellene. Tehát ebből illetve a piacról nincs pénze a sportklubboknak.
    A magyar labdarúgó meccseket a köztévé közvetíti, melyet éves szinten a magyar állam lát el és pumpál bele 80 milliárd forintot, így ez a közpénz, illetve ennek egy része vándorol a közvetítések által a klubokhoz.
    Harmadik szegmens a TAO támogatás, melyet a cégek belepumpálhatnak sportklubokba, ahelyett, hogy az állam kincstárába fizetnék azt be. Azaz a TAO támogatás így szintén a közpénz állományát csapolja le. Ebből a TAO támogatásból, mely a közpénz lenyúlás egyszerűbben szólva, tehát ebből valamilyen teljesen furcsa és véletlen mód az Orbán Viktor által elnökölt
    saját felcsúti akadémiája kapta legtöbbet minden egyes évben, legutoljára százhúszor többet, 3 milliárd forintot, mint a többi klub és sportegyesület TAO átlaga.

  • Bendeguz79. Azt hiszem, így már sokkal világosabb, hogy miért van az, hogy a magyar emberek finanszírozzák Orbán hobbiját és kedvtelését közpénzből.

  • HUN CANADA soraira

    Hun Cnanada, koszonom teljes beszamolojat.
    Mind azt elfogadom es ertem amiket irt.
    De hogy mit nem ertheto mind abbol, hogy miert meg a foci is fejjel-lefeke megy Magyarorszagon?

    A sportok, ertve a nepszeruek, azok mind valodi „ARANYBANYAK anyagolag.

    Nem hogy az adofizetok penzet kolthetne barki is arra, de pont ellenkezoleg.
    A sport egyletek fizetnek oriasi jovedelmeikbol adot az allamank. Hasonloan a sportolok is. Mind millios fizeteseket kapnak.Persze a nepszeru sportok, mint az itteni (amerikai) football, baseball es kosarlabda.De a boxolas, s tobb nepszeru sportok.
    Minden amin lehet penzt csinalni az nagy uzlet. S a sport az igen nagy penzoszegekben.
    Meg az olimpiai kepezesre is nagy osszegeket koltenek mind a magan vallalatok ,ami segiti azokat a hirdetessel.

    Valami nem megy rendben ottan. Minden az normalissag ellenere mukodik. Talan sokkan bolond gombat attek ?l))

    Sajnalom de nagyon dobbentonek velheto sokk dolog ottan.

  • Érdemes észrevenni, h a KELETKEZTETETT pénzes pénzgazdaság és a reálgazdaság két külön valami, csupán működtetési szabályokkal egymáshoz kötött.
    Zseniális konstrukció ez a fiktív értékességű pénzzel vezérelt reálgazdasági konstrukció.
    Ezzel úgy lehet személyekre lebontottan is, kézi vezérlést végezni, h közben látszólag csak az automatizmusok működnek.
    Jó lecke volt a legutóbb megrendezett pénzügyi világválság színjáték is, amelyben azt mondták, h a konstrukció elkerülhetetlenül összeomlik (magával sodorva a pénzzel vezérelt reálgazdaságot is).
    Mára ez is eltűnt, mint minden más is eltűnt amit felszíni jelenségek gerjesztésével alátámasztottan felülről gyártottak.
    Az élsportra, mint média felületre szüksége van a vezetőségnek a tömegirányításhoz.
    Az már csak huszadrangú technikai részletkérdés, h mikor, hogyan biztosítkják az ehhez szükséges erőforrásokat.
    A bolsevik konstrukcióban ez sokkal tisztább volt.
    Abban azt mondták, h a fizetésünk két részből áll. Abból amit kézhez kapunk és a természetbeli juttatásokból.
    A gladiátor játékok cirkusz a természetbeni juttatások kategóriájában volt. Ez sem teljesen, de az exkluzivitásoktól eltekintve, a jegy árak mindenki számára jól megfizethetők voltak.
    Érdekes volt az amatőrség látszatot alig gyártó sport állások is. De jogilag ez a konstrukció alkalmas volt az amatőr címkézettségű rendezvényeken való fellépésre.
    A facén már szerepeltetik azt a vonalat is, h itt is előre meghatározott volt a végeredmény.
    Úgy is, h megvették az edzőt aki szakmai hibákat szakmai hibákra halmozva megcsinálta a megrendelt végeredményt.
    Ez is egy megalapozott, jól tartható vélemény.
    Tanulságos, ebből a szempontból is nézelődve elkalandozni más rendezvényekre is. Példul, a dal fesztiválokra ahol nem is olyan régen, közfelháborodást keltett a transzvesztita győztes.
    Van még pár terület ahol ordít a gyártottság és az is megfogható, h milyen célirányossággal, milyen cél beteljesítésére.
    Érdemes olyan területeken vizsgálódni amelyeken nem vagyunk érzelmileg erősen érintettek, mert az érzések is könnyen tévútra tudnak vinni bennünket.

  • HunCanada:
    „A magyar labdarúgó meccsekre az új “hipermodern” stadionok ellenére is folyamatosan csökkenő nézőszám jellemző (színvonal zéró), nagyjából átlag 10-13%-os kihasználtsággal.”

    Legalább annyira nem értek a focihoz, mint az egykori igazságügyi miniszter, D.I.; mentségemre szolgáljon, hogy nem is érdekel. Ám nem tudom, mi a probléma a csökkenő nézőszámmal? Adaptálni kell a más irányú tapasztalatokat, például megfelelő számú lengyel bérnézőt kell idebuszoztatni, és máris meg van oldva a probléma. 🙂

  • Bendeguz79
    2017 június 12
    5:40 du.

    Nem tehetek róla, ha képtelen vagy értelmileg fölfogni a magyar versenysport finanszírozását.

    A rendszerváltás előtt szocialista nagyvállalatok tartották el a klubjaikat, mindegyiknek volt egy-egy. Például Budapesti Építők, Salgótarjáni Bányász, Vasas Izzó stb. Az elsőosztályú versenyzők papíron a vállalatok dolgozói voltak, onnan fizetést kaptak, de nem kellett nekik bemenni dolgozni. A Fradi sportolóinak foglalkoztató cége a budapesti vágóhíd volt, innen kaptak fizetést.

    A rendszerváltással a szocialista vállalatok egy része átment magántulajdonba, a másik része csődbe ment, vagy megszűnt. Ezzel a sportklubok is veszélybe kerültek, hogy ne omoljon össze a magyar versenysport, ezért az állam vette át a pénzelésüket. Ez így maradt a mai napig, az állam fizeti a sportcsarnokok és a futballstadionok üzemeltetését és a versenyzők is az államtól kapják a fizetésüket, amit részükre a klubok fizetnek ki.

    Ma amerikai módra egyedül Hosszú Katinka sportol, aki pénzdíjas sorozatversenyeken vesz részt, de ő is ingyen kapja az uszodát, ahol edzhet. Sőt, van vállalkozása, egy úszóiskola, talán ennek a működtetéséért már kell neki fizetni uszodabérleti díjat. A legfrissebb hírek szerint az állam már megvette neki a csillebérci úttörőtábort, ahol az állam egy úszóakadémiát épít és ott lesz fő-fő irányító Hosszú Katinka. Ezért nem megy amerikai férjével US-be, marad itt a Kánaánban.

  • A sport, meg a labdarugas itten USA-ban ahol csak az idegenek kedvelik azt, is oriasi jovedelmzo uzlet

    BENDEGUZ79 – nem veszed figyelembe, hogy Magyarország összlakossága 9 millió, gyerekekkel és öregekkel együtt. Az USA lakossága 322 millió, ezért a sportban is teljesen mások az üzleti lehetőségek. Itt nálunk nem üzlet Dzsudzsák aláírt fényképe, vagy meze, alig kell valakinek. Egy-egy focimeccsre jó, ha kimegy néző 2-3 ezer ember.

  • Belzebub
    2017 június 13
    11:37 de.

    Jó az ötlet, és a lengyelek idebuszoztatása is természetesen a közpénz herdálását növelné. 😀 Egyébként lehet, hogy már ezek is csak bérnézők, akik lézengenek a stadionokban 😀

  • HunCanada
    2017 június 13
    1:53 du.
    Az impériumi konstrukciókhoz LÁTSZATOKBÓL vannak a díszletek.
    Ebből adódóan, a látszatok mindent megérnek a rendszergazdáknak.
    Ha nincs elég statisztaságba bepalizható akkor jönnek a bérstatiszták.

  • Ezek az „akadémiák” – ők ehhez értenek, ezek még arra is jók, hogy komoly milliárdokat passzoljanak át a haveroknak a jobbsarokba, de legalább is a jobboldalra…

  • hozzátzeszem: e l l e n ő r i z e t l e n ü l .

  • Röhögnék, ha nem fájna.

  • DRAZIRI soraira;

    Talan elfelejtette hogy Matyas elvtarsaik elott ottan is minden sport magan vallatok voltak. S jovedelmeztek is. Meg ha nem oly nagybnan is mint ma, de az alapja a jovedelem volt.

    Az USA eseten, a helyi sportok mind heluiek.
    A Tampa Bay RAWDY megverte a NY Rochestery Rhynokat.
    A jatekosok persze kozep-es delamaerikaiak.
    Az USA-ban csak a leanyok a jo focizo0k. Sot nyertek ugy az Olympiai mint a Vilagbajnoki cimet is. De NEM aferfiak !
    SW vannal orszagok itten sokkal-sokkal kisebbek meg a Magyarorszagnal is.
    S a foci europa szerti sport. Mind fociznak, a nyelv az NEM elszigetelo a fociban.
    Figyelmenkivul hagyta mind azokat !!!

  • Újsághír : Adósságba fullad a magyar labdarúgó NB I.

    A cikkből idézek : Egyrészt a teljes magyar NBI jóformán idegen tőkéből működik, ami tekintve, hogy sok esetben hitel vagy a tulajdonosi befizetések lélegeztetőgépként tartják életben a klubokat, nem meglepetés.

    A másik következtetés, ami az iménti számsorból levonható, hogy az NBI klubjainak összesen nincs annyi saját forrása és fedezete, mint amekkora adósságot felhalmoztak. Ez a helyzet az egyes klubok szintjén sem jobb.

    Részletezve, akit érdekel:
    http://www.atv.hu/belfold/20170615-adossagba-fullad-a-magyar-labdarugo-nb-i/hirkereso

  • DRIZSARI altal kozolt sorok a mgyar foci-ugyerol;

    Van valami is ami mukodne a notmalis ,ofszerek alapjan ottan ?

    S nem gondolnak hogy mind-annak vannak okaik ?

    S hogy mi lehten az okaik?

    S hogy mi szukseges ahoz hogy a dolgokat, nem csak a foci teren, de minden mas dolgokban is mekodtethetove tenne valaki ?

  • Bendeguz79
    2017 június 15
    1:44 du.

    A Római birodalomból származtatottan, van egy mondásunk amely szerint cirkusz és kenyér kell a plebsznek, h békén maradjon.
    Tapasztalat, h ha nincs kenyér akkor a plebsz előbb utóbb megcsinálja a cirkuszt.
    Mindenkinek van valamilyen szükségleti hierarchiája.
    Ebben általában sokminden előrébb van, mint a gladiátor játékok finanszírozása.
    Ezért is nagy komponens a finanszírozásban a sarcoltakból való finanszírozás.
    A sponzor/reklám finanszírozás is ilyen. Ezeket a termékek árába építetten sarcolják.
    Jól ki van ez találva.

  • Drizari 1:03 [utolsó bek.]

    A Mór megtette kötelességét, a Mór mehet.

    Az tényleg megért Hosszúnak egy Csillebércet, mint fizetség, hogy a nagy nemzetközi gyakorlattal, szervezőkészséggel, ismeretséggel és ismertséggel rendelkező Gyárfás Tamást kétségtelen ügySS, és persze echte fidSS konspirációval* – pont a Vizes VB előtti utolsó pillanatban, amikor Ő már lényegében mindent megfelelően előkkészített, megalapozott – úgy végatta ki a Magyar Úszószövetség elnöki székéből, mint Felcsúton „a macskát szokták sz@rni.
    ˙

    .
    * Ez az összetéveszthetetlen, sötét Orbáni machivellizmus…

    🙁

  • Don Golo 4:48

    Sajnos igaz. Ezzel az erővel lényegében írhattál volna már

    V I Z-SS vb-t is…

  • Bendegúz79 és Nagy Gyula 4:45

    Csakhogy Amerikában a sportegyesületek a maguk pénzéből és nem a . m á s o k é b ó l , vagyis nem az adófizetőkéből finanszírozzák a saját hobbijukat, a cirkuszt…

    Ahhoz, hogy állami adópénzekből legyen fedezve a sport, ahhoz szükségszerű az olyan diktatúra, mint rendszer működtetése, amelynek feje totális, egyéni hatalommal rendelkezik a közpénzek felett. Ilyen az Orbán rendszer is.

    Mutasson nekem valaki, csak egy másik államfőt, aki a kertje végébe, közveztlenül a saját parasztháza mellé 😀 közpénzen futballsatadiont építettetett..!

    .

  • ˙

    Magam azt is nevetségesnek tartom, hogy egy . j á t é k b a n . mindenki hibás, csak a játékos, az nem.

    Valamikor imádtam a flipperrel játszani, de én mindig a golyót, meg a készüléket okoltam, ha az acélgolyó rossz helyen pattant, vagy landolt, és nem magamat… Sőt, némely játéktárs szerint mindig a gép volt szándékosan rosszul beállítva. Az ilyenek mérgükben időnként rácsaptak, vagy kicsit odébb-lökték, avagy emelgették az egész miskulanciát és csodálkoztak, hogy az letiltotta a a hülyék játékát…

    Tény és való, mi mindannyian a saját zsebpénzünket költöttük erre a sajátos hóbortra, szemben a futballfan sportmanokkal, akik ma már szemrebbenés nélkül a mások pénzét herdálják…

    A közelünkben van egy kerületi focipálya [fideszes önkormányzóval]. A FideSs KDMP kormány óta óriási autóparkkal, buszokkal felpumpált infrastruktúra… Ezen kívül, vagy épp ezért hetente többször, messzi tájakról, jobbnál jobb terepjáróikkal meg hasonló kocsikkal hordják, a fidess karriert remélő nyárspolgár szüleik edzésre az ő nagyreményű gyermekeiket.

    Mi, környékbeliek már félve várjuk, hogy alighanem a környezetünk kárára mikor is jelentik majd be, hogy menő stadionná alakítják, a hivatalosan eddig mégcsak „akadémiának” sem minősített, közpénzherdáló intézményes grundot.

    Nem akarják tudomásul venni, hogy az ő nagy példaképük „Puschkasch [alias Purczeld] Oecsi” és a többiek a legközönségesebb grundokon, a port rúgva rongylabdával kezdve, szedték össze világlasszis tudásukat.

    .

  • Don Golo,

    Nem történt más, mint Gyárfás rossz érzékkel kezdett el baszakodni Hosszú Katinkával és a férjével. Ha helyette kinyalja a seggüket és lesi minden kívánságukat, még ma is ő a szövetség elnöke.

  • Drizari
    2017 június 13
    1:19 du.

    Én úgy tudtam, hogy 10 millió fő Magyarország lakossága. Ebben Gyárfás is benne van, de csak a mennyiséget gyarapítja, nem a minőséget …

  • málnaszőr
    2017 június 16
    5:14 de.

    Minden az értékteremtő tevékenységet végzők produktumából van és finanszírozott.
    Közvetlenül, vagy áttételesen (Barbatrükkösen).

  • Nagy Gyula 10:56 írja:

    „Minden az értékteremtő tevékenységet végzők produktumából van és finanszírozott.”

    Ebben egyetértünk, és ez pontosan egybevág egy huszas-évekbeli munkásmozgalmi induló bizonyos részletével, amely így szól:

    .

    „…Nézd, itt a Földön minden érték a munkából fakad,
    S mi majdhogy éhen nem veszünk a tőkés rend alatt…”

    .

    – Ma, csak Magyarországon, majd’ 4millió ember küzd ezzel a dilemmával…

    .

  • MALNASZOR a Bendeguz79 es NAGY GYULAhoz cemezett soraira;

    Itten a hozzaszollok ismetelten allitgatjak hogy Magyarorszag egy demokratikus allm.
    Hat akkor hogyan tortenhetnenek mind azok az esemenyek amiket maga sorolt soraiban ?

    De amikor en figyelmet mutatok azon valotlansagaik allitasaira ,engem mindeg le…..izelnek.

    Tehat hol a valaotlansag ?

    A maguk allitasaikban, vagy az altalam irottakban ?

    Mindketto NEM lehet valo, sem valotlan !Csak az eggyik.
    De melyik ?

  • Mind ezeknek a vitaknak az eredmenyebol konnyu megalapitani , hogy;
    1., A focinak Magyarorszagon vege van ,

    2., hogy mindenki csak az allami cuclizast tufja elkepzelni, annelkul elveszetnek erzik magukat,

    3., hogy ottan senki nem halott vagy olvasott valaha is a FIFA eseterol. mert az a bizonyitek hogy micsoda oriasi jovedelmezo spert a foci, s hogy a vezetok hanu=szaz milliokat loptak vagy sikkasztottak a foci jovedelmeibol.

    4., hat talan lenne mindennek cege ottan mit a focinak is.,

    5., miert ne ?

  • Bendegúz79 2:27 UTsó.bekezdés

    „Mindkettő [egyszerre] nem lehet való, sem valótlan. Csak az egyik. De melyik?” teszi fel a kérdést…

    Sajnos ma Magyarországon, mint minden autoriter államban, így hazánkban is az úgynevezett államkapitalist, ezzel szoros egységben, amúgy egy vacak monokultúrás gazdasági rendszer, az egyszemélyi hatalom teszi rá a mancsát „az értékteremtő tevékenységet végzők produktumára” [utóbbi Nagy Gyulától], vagyis a „teremtett” összértékre, a tányleges GDP-re.

    Azt transzformálja át „Ő”, egy különleges bendőn átforgatva és újra rágva, a maga [személyi-] magántulajdonává, de ezt is, az egészhez képest, csak a legritkább esetben – aktív, „termelő” tőkévé a baráti, bajtársi és pártapartcsik kar tagjai hüséges zsebein keresztül.

    Jellemezük gazdaságilag Orbanisztán „NER” nevű bűnszövetkezetét* Arany János szavait kölcsön véve:

    „Egy csak egy >tőkés< van talpon a vidéken,
    Amerre szem ellát puszta földön, égen".

    "Hm, paraszt, én! emígy füstölög magában.
    Hát ki volna úr más széles e határban ?"
    ˙

    .
    *NER = Nemzeti Együttműködés Rendszere [értsd: a korporatív, fasiszta politikai és gazdasági együttműködés rendszere].

  • Bocs’

    Magyarázat:

    Bendő = a marha összetett gyomra.

  • Bendeguz79
    2017 június 17
    7:32 du.

    A képlet roppant egyszerű.
    Az emberek az élvezetért cca a jegy bevételnyit hajlandók áldozni.
    Még ez sem teljesen igaz, mert ebben is van reprezentációs (presztízs) hányad is.
    A sponzor/reklám hányad pedig (elvileg és jórészt gyakorlatilag is) a termékek árába építetten, a vásárlókkal finanszíroztatott.
    Ez a kereskedelem jelenlegi nagyfokú monopolizáltsága mellett csinálható így.
    Általánosan is érdekes kérdés a (valakik, valamik) finanszírozása és a finanszírozási lánc (amely jól rejti, kik is a valódi finanszírozók és honnan veszik azt amivel finanszíroznak).
    Ugyanennek megvan a diszkriminalizációs oldala is.
    Úgy is, h vannak akik fajlagosan több/kevesebb támogatást kapnak, mint mások.
    Hazánkban már ezt is egyre intenzívebben szellőztetik.
    Úgy is, h a támogatásoknak ára van.
    Pár napja a jobbik burkolt kampány finanszírozása (olcsóbb reklám felületek) van műsoron. Firtatva a reklámfelületeket bérbeadó oldalt is. Ennek az adó vonzatát is.
    Jó kérdés az is, h épp mit és miért (minek érdekében) szellőztetnek.

  • John Lenon szerint „Pénzért nem vásárolhatsz szerelmet”.

    Bár Pukás mondta, amit mondott, őt és játékos társait szinte szerelem fűzte a labdarugáshoz. Nem úgy indultak neki, hogy majd ez lesz a „kenyerük”. Ők játszani szerettek. Slussz-passz.
    Pedig nem jártakfölmagasztalt, akadémiának túlbescült fociegyletbe… A grund volt az ő egyesületük, oszt
    „aki jön, aki nem megyünk…!” – ennyi volt a kényszer.

  • Koszonom mindenki valaszat es magyarazatait.

    Sajnos, megnyertek engem amikor irtam elobbiekben hogy ottan valojaban semmi nem valtozott, csak a nevek, vedeni a bunosoket. Lehetne az a Magyar vegnelkulli atka ?

    Tehat amiket irogatok rendszerint, az mutatja a maguk valaszaik altal, hogy igazan szuksege van ottan egy valodi valtozasra, nem csak nev-cserekre !

    Maskulomben minden csak a maga regi modjan fog mukodni orokke.

  • NAGY GYULA magyarazatara;

    Sajnos az „Europai adoztatasi” modszer, az az u.n. „value added tax” a leheto legtisztesegtelenebb es gazemberebb.
    S ami a szbad-versnegest tonkre teszi.

    Itten is emlegettek azt akik kedveztek meg a 70-es evekben.
    De azt teljesen kizart dologga lett teve, teljes visszautasitasa altal.

  • VISSZA A FOCI TEMAJARA.

    Tegnap esete egy igen jo meccs volt az Orlando City es a Montreal MLS kozott. Orlando vesztett 3;2 re.

    De az Orlanado Heat 0;0 erdemnnyel vegzett a Chicago ellen.
    Mind az a Keleti conference-ben.
    Tampa a deli-ben jatszott.

    Jo meccs voltind ketto. Itten a foci nem kedvelt a nativek altal. De jo uzlet is am.
    Miert nem lehetne az ottan is, ha kedvelik. Persze neha nyerni szukseges makent a tomegek elvesztik erdeklodeseiket.

  • Bendeguz79
    2017 június 18
    5:47 du.

    Ezt a konstrukciót (úgy egyben) direkt arra fejlesztették ki, h a megélhetésén keresztül mindenkit egyenként, társaságonként és kategóriánként a megélhetési lehetőségét szabályozva kézben (irányítás alatt) lehessen tartani.
    Azt is jól megcsinálták, h mindig az épp aktuálisan polkorrekt megoldások szerinti út legyen a leggazdaságosabb. Ezt nem teljesen így, mert a trendiségnek is ára van és van amihez szükséges kellék a trendiség (divat és egyéb presztízs dolgok és tevékenységek).
    Példul, kevesebb ráfordítást igényeljen egy szoftveresen elévültetett nyomtató lecserélése, mint valamilyen szoftveres megoldás megvalósítása.
    Nem kicsit durva, de még a mezei Linux felhasználókat is erősen kényszerítik a szoftveres elévültetéssel.
    Nagy ráfordítás kell olyan mélységű tudás megszerzéséhez amellyel egy meglévő hardver fölé a hardvert jól kezelő egyedi kernelt lehet fordítani és ez még csupán a kernel.
    A GNU szinten levő disztribúciókat is folyamatosan variálják.
    Nagyot trükköztek a Biossal és a rétegeken való átlépegetésekkel is.
    Közben azt is tudni lehet, h a háttérben az egész jól standardizált. Már csak pusztán abból is, h némi díjazás ellenében a neten keresztül leszkennelik a gépet és a Biostól indulóan a jelenhez aktualizálják.
    Nem kicsit elkeserítő mindezt látni és tudni, egyenként (a széttördeltségünkben összefogásra képtelenül) alig tudjuk a diktáltakhoz képest másképpen csinálni.
    Az emberek jelentős része pedig, ha mondják neki, h jelenleg még miben él, el sem hiszi.