Igy lett belőlem Soros-ügynök a Ferihegyen

2017 július 2 5:06 de.96 hozzászólás

Egy Wizz Air járattal érkeztem meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőterre szombat reggel Burgászból. Az elmúlt öt nap alatt a Fekete-tenger román és bolgár partvidékeit volt szerencsém bejárni. Amiután Budapesten landolt járatom, az útlevélellenőrzés felé siettem. A kanadai útlevelem volt éppen kéznél, miközben a magyar útiokmányom valahol az egyre káotikusabban megtelt hátizsákomban hevert. Gondoltam, hogy egyszerűbb inkább a kanadait felmutatni.

Amikor a határőr púltjához érkeztem magyarul kívántam jó napot a nagyon fiatal (korai huszas éveiben járó) ellenőrnek. Elvette kanadai útlevelemet, a megszokott módon átviszgálta azt, illetve a benne lévő pecséteket, aztán megkérdezte, hogy honnan érkeztem. Egy szóban jeleztem, hogy Bulgáriából. Ekkor még egy pillanatra megvizsgálta útlevelemet, majd a mellette ülő, nála idősebb kollégához oda hajolva ennyit mondott: “Soros ügynök.” Aztán szó nélkül a púltra csapta útlevelemet és tovább mehettem.

Lehet, hogy humorizálni akart a munkatárssal, lehet hogy nem. A szakmaiság viszont elvárható lenne határellenőröknél.

Talán nem véletlen egybeesés, hogy pont a napokban került ki az Orbán kormány újabb bődületes plakátkampánya, ezúttal egy kissé gonoszan mosolygó Soros Györgyről meg a következő szöveggel: “Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén.” Az ezt megelőző plakátokon jelezte a kormány a népnek, hogy Magyarország büszke és erős európai ország, az előtt pedig annyit, hogy “állítsuk meg Brüsszelt.” Aki jár Budapesten az tudja, hogy sokszor egymás mellett négy-öt teljesen egyforma politikai óriásplakátot helyeznek el.

IMG_4450 - Edited

Lassan úgy tűnik, mintha a magyar jobboldal egy példanélküli önironikus műsort nyújtana az országnak. Mert, hogy a Fidesz egyetlen cinikus politikusa sem dől be az ilyen abszurdumnak, az biztos. Azt viszont tudják, hogy a 2,5 millió szavazóból álló keménymagnak pont ezt a mérget kell adagolni.

A kampánytól függetlenül, Ferihegy klimatizált termináljában többet várnék a határellenőröktől. Komoly országban nem szokás egy ennyire fontos munkakörben szórakozni, jópofáskodni, vagy éppen gyalázkodni.

96 hozzászólás

 • Chris, milyen oldal???
  mondád: “Lassan úgy tűnik, mintha a magyar jobboldal egy példanélküli önironikus műsort nyújtana az országnak. Mert, hogy a Fidesz egyetlen cinikus politikusa sem dől be az ilyen abszudumnak, az biztos.”

  arrafelé nem oldalak vannak, hanem a maffia különböző rétegeihez csapódott piócák és aki egyik sem az az a 6,5+ millió aki sohasem szavaz…mert minek is

 • csasztuskák még nincsenek??? a fidentitesz még nem vonúl hosszú tömött sorokban a fidelitás szal karöltve és szorosan egymás megett??? mindez olyan kellemesen langy meleg, mint a posvány: mint a gulyásgergely és a rétváribence meg a többi hókuszpók

 • Nem lepődnék meg, ha a KMH munkatársai valami belügyi feketelistán lennének – akár “üzenetként” is felfogható a megjegyzés. Itt a mocsok továb fog ömleni ameddig – nem teljesen érdemtelenül – oda fogja hagyni magát juttatni ez az ország, mint a “kivételes államférfi” hivatalos példakép, előd idején… Az írástudó, középosztálybeli magyarok többsége – beleértve a “liberálisok” töbségét – ( az alattuk lévők nem is emberek, nem számítanak ) úgyis szereti a sötét osztálysovén reakciót, hát megkapják újra és újra az összes következményével együtt…

 • Ez igy sajnos egy LEGENDA… Lehet, hogy a fiatal utlevélkezelő azt mondta, hogy “Üdvhadsereg ügynök”… De akkor most itt nem lehetne ismét sorosozni… Attól tartok, I’am afraid, hogy Kanadába nem lehet belépni fél percen belül, s ennél jóval több inzultust kell elviselni. (Erre saját tapasztalatom is van!)

 • Chris,

  ma már mondhatsz akármit, csak nagy nehezen töröltek egy jegyzőkönyvből, mint a Demokratikus Koalíció (nem létező) kanadai fiókszervezetének az irodavezetőjét.

  Belekeveredtél egy “kabátlopásba”, a határőröknél ezért neved a Soros-ügynökök között szerepel. 😀 Magyarországi utadat titkos megfigyelők követik. 😀

 • Ez az Internet vilaga. Letezik meg Magyarorszagon is [ersze, s talan az urge rendszeresen olvassa a KMH-t.

  Szerencseje volt Mr.Adamnak , hogy nem a ‘ Jo napot Mr.Bendeguz’-zal koszonteotte.

  De kerdesem ismet, hogy hol a pokolban van es mit csinal az “ellenzek” a Parlamanetben ?
  Mert van am jelentos szamokban mind ket oldalon, s mind kotelessegeik az altaluk felhatalmazott adminisztraciot sakk-ban tartani. Lenne elhiheto valasz arra?

  Igen, tudjuk, ull a nagy elhizott seggen ! Az am a baj.
  S kulonosen az u.n. OMB-val egyenlo iroda?

  Vagy talan magan egyenek az allami propagana mogott?

 • ISTVAN Nagy

  Valóban nem lehet fél perc alatt Kanadába bejutni, de vajon olyan féle inzultust kell elviselni a kanadai belépésnél, amit a kormány az emberek agyába sulykol minden egyes méteren méregdrága plakátokon? Nem hiszem, sőt egyértelműen NEM! A cikk tartalma erről szól nem a belépési időről, és az a közbeni biztonsági macárákról.

 • Persze elkepzelheto , hogy ma mar letezne ottan is nemzetbiztonsagi vedelmi modszerek. Hasonloan a regebbi “Patriot Act” es az “NDAA” system, a mai terroristak megelozesere azokat gyorsan ellenorizni.
  Mikor a Visumat mutatta, csak egy masodperc alatt scaned-te azt, s rogton mutatta a letezo informaciot. S az velenm hogy mutatta Mr.Adam mukodesenek, foglalkozasanak, s minden letezo reszleteit gyorsabban mint egy pruszkoles tartama.

  De az amit ma szukseges alkalmazni vilagszerte a koz-biztonsag erdekeben.
  Tehat amikor panaszkodik, de ugyanakkor az eletet is vedi az a modszer.

 • Miklos Bánfi

  Na de két és fél millió micsoda???? Kutyagumi:)
  Most még egyáltalán beengedtek. Örülj!

 • ISTVAN Nagy
  2017 július 2
  6:26 de.

  az én ismereteim szerint (tapasztalat!!!) igen, hosszabb, de udvarias, kultúrált, és nyugodt!!! velem történt évtizedekkel ezelőtt…még csak a landed dokuim volotak kézben és utaztam haza London (England) -ból a gép ajtajában (SIC) RCMP várt mindenkit és tőlem a papírjaim megmutatása után még egy kérdése volt vezet e??? mondám: igen!!! megnézhetném (imígyen nem másképpen) a jogsiját??? előszedtem a majdnem rongyos akkori jogsit és akkor jó utat kívánt

  kell ez!!!!!!!!! és így kell még ham 3,5 perc is, és nem fél perc …olyan a Ferihegyen sincs…és seholsem

  de azért utazzál jól és derűsen lehetőleg ne Delta légitársasággal

 • Kár ,hogy a magyar útlevél elbujt
  Bujkálós üdvőzletével.

 • György Molnár

  Így néz ki egy útlevélellenőrzés abban az országban ahol egy primitív demagóg tolvaj a diktátor……Ideje lenne Orbánt eltakarítani,a kedvence szavajárásával……

 • György Molnár (1:44)
  De legalább nem homokos, nem férfi a felesége, öt gyereke van (egyetlen) feleségétől, büszke hazájára, és a megtalált hitére, Európát védi az okostelefonos migránsoktól…. és pogácsával kinálja a felcsuti háza előtt ordibáló “nem maradunk csöndben”-es öregasszonyokat. Meg friss ásványvizzel… Ez sem semmi !

 • ISTVAN Nagy Mulatsagos vagy, milyen szoveged van. De ez nem a Ludas Matyi.

 • Orsós Elemér

  ISTVAN Nagy
  2017 július 2
  3:38 du.
  🙂 🙂 🙂

 • Na kár,hogy nem került elő a magyar útlevél,csak a kanadai…meg ugye Bulgáriából érkezett C.Á,…amúgy kissé hihetetlen a történet,de ha igaz talán ennek a fórumnak illetve vezetőinek,moderátorainak nem igazán indokolt ez a “nagy érzékenység”….ahhoz képest,amit a cikkírók hetente,naponta “produkálnak” az ország ellen…
  Nem szakad meg a szívem….

 • Amúgy simán átléphette a határt,nem érte atrocitás,csak egy spontán,de talán nem véletlen,találó ….megjegyzés!(ha igaz?)

  Egyébként György Molnár és Miklós Bánfy meg mások által a cikk “drámai” megközelítése több mint nevetséges,sőt szánalmas!!
  Na ne izgassák fel magukat feleslegesen!

 • ISTVAN Nagy
  2017 július 2
  3:38 du.

  Amiket leírtál, az még sok millió másik magyar emberre is igaz. Nincs ebben semmi kunszt, ehhez nem kell miniszterelnöknek lenni feltétlenül.. Esetleg valami reakció arra vonatkozóan amit az Országgal művel, vagy amivel törődnie kéne mint miniszterelnök a tolvajláson és egy nagyon szűk baráti réteg mérhetetlen gazdaggá tételén felül? Kit érdekel, hogy pogácsával kínál bárkit, kit érdekel hány gyereke van, kit érdekel, hogy homokos vagy, hogy hány feleségétől van gyereke???!!! Nehogy már ez legyen a mérce, amivel megmérjük Orbán érdemeit… hogy egy feleségétől van 5 gyereke…. Jézusom!!!!

 • “A szakmaiság viszont elvárható lenne határellenőröknél.”

  Tudod, nagyon sok szakmát tudnék még mondani, ahol nálunk a szakmaiság nem alapkövetelmény! Kezdjük mondjuk a ballib politikusokkal! Te magad írtad, hogy a leveledre még csak nem is válaszolt az mszp-s, akit megkerestél.

  Tegnap 20 éves osztálytalálkozón voltam. Megállapítottuk egy ügyvéd osztálytársnőmmel, hogy még ma is kellemetlenül érezzük magunkat, ha angolul kell megszólalni valahol. Mi általános iskola 3. osztályig angol szót sehol nem hallottunk, ma már ez azért könnyebben megoldható.

  Az elmúlt harminc évben mikor kért a baloldali párt elnézést azért, mert sok magyar embernek tönkretették a megélhetési lehetőségeit vagy akár az életét a szocializmusban? És nem kell a jobboldallal takarózni, azoknak is van a rovásán, azzal számoljanak el ők.

 • rodeo36
  2017 július 2
  10:51 de.

  Emlékeim szerint a szüleim még a kilencvenes években is vigyázzban ültek a kocsiban a határnál, mikor bevásárló útra mentünk Ausztriába.

  A húszéves határőr nyilván nem magától ilyen bunkó, hanem így szocializálódott. Az idősebb kollégáktól látja a viselkedést! És tök mindegy, milyen kormány van hatalmon, mert az államapparátusban legfeljebb a felső vezetés cserélődik kormányváltáskor.
  Popper Péter egyik kedvenc témája volt, hogy pl. a magyar orvosok lekezelik a beteget. Végig lehetne menni egy csomó szakmán, hogy amíg nem mennek végleg nyugdíjba a régi rendszerben szocializálódott emberek, addig nem lesz változás. Orbán korosztályának még 20 év van a nyugdíjig, és ő is a régi rendszer gyermeke.

 • Részlet a 12 téves mítosz c. cikkből, Venesz-féle szakácskönyv

  “1962. január 1. Életbe lép a belkereskedelmi miniszter 81/61. BK. M. sz. utasítása: állami vendéglátó-ipari üzemben kizárólag a Venesz István és Túrós Emil által jegyzett új Egységes vendéglátó receptkönyv és technológia című kötet receptúrái és nyersanyaghányadai alkalmazhatók. A „Venesz” trónra lépésével megszületik a magyar népi demokratikus tervgazdálkodási konyha. „Az olyan ételeknél, amelynek receptúrája a Receptkönyvben nem szerepel, az étel receptúráját az átszámítási lap előírásszerű vezetésétől függetlenül, egy külön lapszámozott receptkönyvben kell tintával bevezetni.” Olyan pillanat ez, mint mikor feláll a műtőasztalról Frankenstein szörnye: életre kel egy rémmítosz, és mindennapjaink részévé válik. A magyar szakácsszakma már a II. világháború előtt sem táplálkozott mindig friss és tiszta forrásból. A Venesz most végképp lehúzza a rolót: kőbe vési a korábbi tévedéseket, és új dimenziókat nyit a minőségrombolás terén. Ideológiája: egységes, laktató tömegétkeztetés kell az új embertípusnak, első-, másod- és harmadosztályú szinten.

  Emelkedő liszthányadok mellett megjelenik a gazdaságos szocialista pecsenyelé (sütőzsír + liszt + paradicsompüré + víz vagy csontlé), generációk tanulják ettől kezdve rizottó néven a piláfot, finzerv néven a Duxelles-t, hollandi, béárni, tartár néven azt, ami nem az. A technológiai leírások gyengék, félrevezetőek, magától értetődő az év minden napján a konzerv (a „borjúcomb tavasziasan” zöldborsókonzervvel és zöldbabkonzervvel készül, I. osztályú üzemegységben spárgafejkonzervvel egészül ki). A hideg sonka evidenciaként gépsonka, támogatott a libamájhab „szaporítása” sertésmájjal (I. osztályú étteremben 50%-kal, II. osztályúban 80%-kal), és hogy senki se maradjon éhen, besamellel is dúsítják. A szerzők természetes adottságnak tekintik a gyenge alapanyagot, például az olyan hátszínt, amit nem lehet hirtelen sütni, így bőven szolgálnak különféle fantázianevű párolt rostélyosokkal. A „nemzetközi” kínálatban sok az itthon kreált fogás: „bélszín Colbert módra” vagy „francia rostélyos”, amitől egy francia hidegrázást kapna, „milánói makaróni”, amit Milánóban kizárólag a Veneszt olvasók ismernek.

  A könyv tulajdonképpen a slamposítás és a középszerűség manifesztuma. Zárójelbe kerül az alapanyag- és a technológiaismeret, a szezonalitás, a kreativitás; a kulináris intelligencia fejlesztése fel sem merül. Azt gondolná az ember, hogy mindez a ’60-as évek elmúltával, majd a rendszerváltozással végképp feledésbe merülhetne. A Venesz mellett máig használatos jogutód-tankönyvek azonban (több is van belőlük) meg sem kísérlik a kitörést. Ellenkezőleg: maximálisan kiteljesítik a veneszi szellemet, anyagát tragikus és tragikomikus ételekkel egészítik ki. Ilyen például a „nemzeti marhasült”, amely attól nemzeti, hogy sárgarépával (piros), fehér répával (fehér) és ecetes uborkával (zöld) töltik. Ilyen a „francia pecsenyemártás”, ami valójában tejszínnel dúsított sültzsír-rántás. És itt kísért a „kaszinórostélyos”, amit pörköltlében párolunk, majd félbevágott kemény tojással és konzervborsóval tálalunk. És ha 2012-ben a vizsgán egy jobb érzésű szakácstanonc lefelejti a tojást, megbukik. Születnek új kreációk is, mint a bakonyi pandúr és a bakonyi betyár, a dorozsmai ponty és társai, de a séma meglehetősen szűk: szalonna, hagyma, fűszerpaprika, tejföl közegben mozog. Az egyik utódkönyv társszerzője így nyilatkozik: „Nem lehet ajtóstul rontani a házba, valamilyen folyamatosságot fenn kell tartani. Nem lehet megbántani azokat a szakikat, akik évtizedeken át hittek a Veneszben, és ezt tanították.”

 • hazai lámpa
  2017 július 2
  6:13 du.

  Gondolom, nem kell külön magyaráznom, hogy miért van itt a helye ennek a szakács példának. Ha a magyarok mentalitását meg akarjuk érteni, akkor nem elég a fideszre mutogatnunk, ahogy itt is sokan teszik.

 • Anita Szászy

  Nagyon jó cikk.Mellesleg nem csak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vizsgáznak elégtelenre a biztonságiak,másutt is Budapesten ,ami a stílusukat illeti.Egyebek mellett ott van a magyar Parlament.Ott az összes párt elégtelenre vizsgázik,ami a stílusukat,politikájukat illeti .

  Ez az ország már csak ilyen ,nem álltak az első sorban ahol a jómodort osztogatták,sőt akkor se amikor a jogrend betartását,és a munkáért sem lelkesednek,de azért büszke európai ország lehet az amelyik a PISA felmérésen utolsók között szerepel,ahol még mindig nagyobb az érettségi nélkül 8 általánossal,némi szakmaisággal megáldott csóró,akiből többnyire szaktudás híján ,alulfizetett közmunkás lesz.Mire is büszke Orbán Viktor és nemzedéke,és az utána következő FIDESZ nemzedék?A szellemi teljesítményére aligha lehet büszke .

 • Miklos Bánfi

  Ezzel a sok butasággal te meg kis pista maradtál:)

 • charlie Igen, ilyen lenne, ha az oktatási rendszert nem sorvasztották volna el, mert ez egy jó példa, mi lehetne, ha lenne rendes oktatási rendszerünk. De ez így egyedi eset, arra jó, hogy lásd milyen nagy a baj. Ez a hegy csúcsa, alatta a sötét mélység. Sajnos.

 • Miklos Bánfi Vegyük sorba. Nem homokos. Ez nagy dicsőség egy ostoba homofob társadalomban, ahol két dolog a fontos, a férfi hetero legyen és magyar. A többi emberi egyed mind másodrangú. Jobb esetben. Nem az agy kapacítása a fontos, hanem az, kit dug meg este. Most ne beszéljünk a homokosok heterosításáról, ez érthető kérdés, mikor baráti országokban tilos Darwin tanítása. 🙁 Nálunk csak a hittan van helyette, de van idő.
  Öt gyereke van. Ez maximum a feleségének lehet dicsőség, neki csak akkor, ha kényszerből kellett szexuális életet élnie. Nem hiszem, hogy erről szó volt, így nem tartom az Ő dicsőségének az öt gyereket, főleg, hogy az adózok pénzéből tartja el.
  Okostelefonos migránsoktól védi Európát. Elképzelem vizuálisan, ahogy áll a vártán, és veszi el az okostelefonokat a migránsoktól, visszalökve Őket a kerítés másik oldalára. Politikailag érthető, de egy olyan embertől, aki büszke megtalált hitére, valahogy nem ilyen viselkedés várható el. Krisztus nem ilyeneket mondott, Krisztus nem lenne büszke erre a hitre, Orbán sem lehetne. Azt sem értem, a hitre miért lehet büszke az ember? Az nem ok a büszkeségre. Van akinek szüksége van rá, van aki tényleg hisz, és van aki jól felhasználja.
  Vajon keresztényi megbocsájtás miatt ölel keblére minden diktátort, magasztal az égig, és ugyan ebből a kereszténységből támad minden keresztényt Európában? Jó, hogy nincs tengerünk, bele sem merek gondolni, ahogy a magyar hadihajó mellett felfordul a menekültek csónakja, de semmit nem tesznek értük. Ilyen biztos nem lenne, de hitének őszintesége erősen megkérdőjelezhető. A pogácsa és az ásványvíz is jó. Tehát Orbán gond nélkül kiengedte a feleségét a ballibsi, Soros féle csőcselék közé, akik köztudott, mindenre képesek, Istenre bízva, mi lesz vele? Miért nem Ő ment? Én nem engedtem volna ki a feleségemet, ha kell, a TEK-kel állítom meg (vannak arra felé bőven), mert féltettem vola a vérszomjas tömegtől. Még az egyetlen feleség is jó, hiszen elválni politikai okokból nem szabad, ha tetszik, ha nem együtt kell maradni. Lehet verekedni házon belül, lehet marni egymást, de szétmenni, azt nem, mit szól hozzá a vallásos Nagy István bácsi? Remélem nem erről van szó, de feleségéről megjelent fotók nem a boldogságról tanuskodnak. Minden fényképet álnok “sorosügynökök” csinálnak? Tudom, ez is egy szélsőséges nézőpont, és köze sincs a valósághoz, de félek mégis közelebb van a valósághoz, mint Nagy Pista bácsi hiszékenysége. Színház az egész világ, Pista bácsi meg elhiszi a meséket?

 • Boda Marcsi Látom megtaláltátok a “lényeget”. Igen, ha valakinek több útlevele van, akkor azt használja amelyért több megbecsülést kap. És ez sajnos ma a kanadai útlevél. Ha utaznál az SZTK-nál tovább, tapasztalnád.
  Megnyugodhatsz, senki nem izgul már rajtatok, csak szörnyűlködik, milyen szellemi mélységekig juthat el egy ember, ha megvakul és megsüketül. Továbbra is Te képviseled a kommentfolyam legalját, pedig nagy a verseny. De állod a sarat, ne hagyd magad. 🙂

 • hazai lámpa
  2017 július 2
  6:03 du.

  magam részéről mér a 70-es években sem ültem semmilyen pózban a kocsiban sem, a buszban sem és a vonaton sem mikor Austria ba látogattam, én ugyan elkerültem azt a bizonyos strasse-t mert bóvlit a Corvin dobálósában sokkal jobbat lehetett kapni és ráadásul kemény magyar forintért utiköltség nélkül… de nyugodtan terjesszetek bármit arról aki élt akkor lepereg, aki meg nem az sorosozik…meg migráncsozik és olvassa a nagy kék plakátokat onnan tájékozódik nem pedig a pénztárcájából…jó és kellemes valamimnt értő olvasást kívánok…

 • hazai lámpa
  2017 július 2
  6:13 du.

  sem a veneszt sem a másikat nem ismerem ismertem soha, az üzemi konyhákon ehető kaják voltak fillérekért és még a la carte is magvalósúlt annak akinek volt erre: 5,60 Ft ja… mert a normál, állandóan 3 választékból választható az 3,50 volt . azaz 1 órabérért kétszer vagy többször is lehetett főétkezést naponta akinek szakmájából adódóan (nyári szünetben esztergáltam és diákbér helyett teljesítménybérbe tettek,mert jól értettem a szakmát 9,50 et kaptam óránként 1964 ben az egész következő tanévi szükségleteimet (ruházat benne) ebből fedeztem pedig csak 5 hetet doolgoztam) vonalojegy ,50 Ft és volt diákbérlet…de lehet, hogy nem a Ritz hotel receptjeit használták az éttermek én nem sokat jártam étterembe otthon ettünk és ragyogóan minden megtermett a gyesznó és tyúk is meg az elképzelhető összes gyümölcs a téásztát is otthon recept nélkűl rizst nem sokat vettünk krumplit meg a piacon és a piacon sok mindent venesz nélkűl lehetett kapni, pláne ha a kofa el is akarta gyorsan adni az áruját a Nagycsarnokban sem ismerték a veneszt meg azok sem akik magyar élelmiszert exportáltak…dwe olyan jó olvasni azt, hogy én hogyan éltem én ugyanis másképpen éltem…mindíg venesz nélkűl asszem anyám fel is pofozott volna ha veneszeztem volna

 • Miklos Bánfi

  Steve, kár érte. Soraid pontosak, de valóban Lévai Anikó maga is sírna ezektől a soroktól, amit kis pista és mindenek legalja mária itt összefirkál…
  Tegnap óta Orbán és Polt a TEK védelmét élvezi. Csak nem félnek?:):):)
  Közben érdemes elolvasni a Magyar Narancs e heti írását Soros Györgyről, akinek szobrai fogják leváltani annak a büdös Horthy as cimborái szobrait nem sokára, mikor kicsit helyükre kerülnek végre a dolgok.

 • rodeo36
  2017 július 3
  5:42 de.

  Akkor nézzük a tényeket!

  1962-ben központilag szabályozták az ország összes menzájának működését. Ezzel talán nem taposunk a lelkébe egy lelkes szocialista érzelmű magyarnak se, ha ezt megemlítjük.

  Függetlenül attól, hogy ebből mi volt jó és rossz, amíg a szocializmus létezett, ez kialakított az emberekben egy bizonyos szemléletet. Ez a rendszerváltás után lassan változott. Ami furcsa, hogy a magukat “demokratikusnak” nevező pártok egy kicsit se álltak ennek a változásnak az élére. Ők mai napig a parancsolgatásban, a tuti megmondásában, a felsőbbrendűségben hisznek.

  Ami pozitív változás van, azt inkább lelkes civilek érték el. Na nem a Soros úr által támogatott haszontalan NGO-kra gondolok. Hanem szakmájukat szerető lelkes emberekre, akik saját területükön terjesztették a demokratikus gondolkodást, a nyugati tapasztalatokat.

  A határőrséget nem ismerem, de mondjuk a mostani rendőrséget össze lehetne hasonlítani a Kádár-korival. Pl. régen a családi verekedésekhez már csak akkor vonultak ki a szervek, ha agyonütöttek valakit, legtöbbször az asszonyt. Ez a szemlélet mára sokat változott.

  A menzákon a színvonal a kilencvenes években nagyon lecsökkent. Előszeretettel használták a konyhafőnökök a NA-glutamáttal teletömött ételízesítőt. Ezt pár éve pont a fidesz kormány tiltotta be, sajnos alapanyagra azok se adnak több pénzt.

  Tehát ma is gyakori a vízben úszkáló fagyasztott leveszöldség. Sok gyerek nem is szereti az igazi sárgarépát, mert nem ismeri.

 • Egyik lányom, (kanadai születésű) az USA-ból jött haza üzleti tárgyalásról. és a kanadai határon, azaz a repülőtéren megnézték az útlevelét és behívták egy külön szóbába, kihallgatásra.
  Vannak ilyen ügybuzgó emberek a határon!

 • rodeo36
  2017 július 3
  5:28 de.

  Én a hetvenes években még nem éltem, de biztosan tudom, hogy a szüleim nem jártak akkoriban Ausztriában sem, se máshol külföldön.

  Skoda autót igényeltek a hetvenes évek közepén, az volt sokáig a családi autónk. Munkába az emberek közelre biciklivel jártak, távolabbra vonattal. A buszközlekedés elég kezdetleges volt.

  Nem vonom kétségbe az élményeidet, de ne akard már jobban tudni másoknál, hogy ki hogyan élte meg azt a kort! Híres magyaroktól is olvastam, hogy a rendszerváltás után is sokáig görcsbe szorult a gyomruk, mikor a határátkelő felé közeledtek, pl. Ranschburg Jenő.

 • harlie
  2017 július 3
  2:58 de.

  Én sajnálom az ilyen diákokat, az ilyenekből csinálnak strébert ezek az újságcikkek.

  Magyarországon elég torz a szemlélet, ez politikai oldaltól független. A természettudományoknak van csak becsülete, vannak építész és orvos sztárok, de pl. a szociológusokat semmibe veszik.

  A bölcsészeknek semmi becsületük nincs, és nem csak az íróasztal mögött elméleteket gyártókra gondolok. Egy Horn Gyula megengedte magának annak idején, hogy egy Popper Pétert fölkérjen tanácsadónak, aztán semmibe vegye a tanácsait. Ezt egy Popper interjúban olvastam.

  Azt, hogy a fizikai munkától milyen undort éreznek a ballib megmondóemberek, talán nem is szükséges részletezni.

 • Az a baj,hogy eleve olyan gondolatokkal,belső szorongással vagy : na most megpróbálom mi lesz ? gondolatokkal van tele az utas…. akkor minden rezzenésre rámozdul –mindenben csak azt látja,hogy ellene készül valami? minden pillanatban arra készül,hogy hogy kell reagálnia ami vele szemben tőrténik
  -az magára hívja a figyelmet ha kell ha nem,amikor az izgatottság kiül az arcára –az feltűnő ember lesz—- ha benne van az írományokban,ha nincs,kb. ilyen feszengéssel léptük át a szocializmusban a határokat.
  Az izgalom magas fokra szőkőtt , azt vártuk mikor tőrténik valami.És ilyenkor mindig tőrtént valami.
  Az egyénnek kell egy kicsit másként megkőzelíteni az eseményeket és akkor nem lesz baj.
  Baj nélküli üdvőzlettel.

 • Anita Szászy
  2017 július 2
  11:41 du.

  “Mire is büszke Orbán Viktor és nemzedéke,és az utána következő FIDESZ nemzedék?A szellemi teljesítményére aligha lehet büszke .”

  Mire is büszke az MSZP meg az SZDSZ? Arra, hogy átmentették a ballasztot a Kádár-korból? Mert “nem szabad megbántani” a jól bevált kádereket, “mert kell a szavazatuk”! Inkább egy nemzedék vesszen el a magyarságból, de ne konfrontálódjunk a régi rendszer középvezetőivel, akik megmaradtak a posztokon! A kórházak, az iskolák élén, ahol sikeresen szabotáltak minden demokratikus változást. Hány fiatal tanár volt, aki gyomorfekéllyel hagyta ott a pályát, mert az elmúlt harminc évben nem emelték a fizetést, de cserébe még harcolni is kellett volna, hogy az új módszerek szerint taníthassanak! Ápolónő, orvos, ezt nem is kell részletezni.

  Ezeket a vesztes rétegeket a fidesz jól hangzó demagóg ígéretekkel megnyert, hogy aztán ne is váltson be sok mindent ezekből az ígéretekből. Ezek után a fideszből kiábrándult szavazók nyilván nem a bukott ballib oldalnál keresik majd a megoldást.

 • HAZAI LAMPA elso hozzaszzpllasanak az utolso mondata fejen utotte a szeget.

  Amint ramutatott, hogy mind a mai allamvezetoseg a volt Marxista rendszer tanitvanyai voltak.

  Hogyan ertheten barki is amit soha nem latott, vagy tapasztalt a maga boren?
  Mi mas meggyozodese lehetne azon kivul?

  Tehat miert csodalkoznak ?

 • hazai lámpa
  ” A Venesz ” az üzemi konyhák nyersanyag normáit írta elő és mint társunk rodeo megemlítette, ezért napi 3,50-t kellett fizetni. (leves, hús -kivéve hétfő-, köret, savanyú, )
  Hallottál valamit, de rosszul hallottad !
  Szervusztok, jó napot !

 • hazai lámpa
  2017 július 3
  11:13 de.

  nem tudok máswt adni, mint mi lényegem: saját, személyes tapasztalataimat…nem vonom kétségbe a Ranschburg gyomorgörcsét sem… bár nem tudom mi oka volt rá??? ha nem tudta ügyesen eldugni a feketén (extraként) vásárolt nyugati valutáját akkor volt rá oka, de ha ögyesen csinálta, akkor mosoly…a Maria Hilfer Strasse -n azért nem, mert nem segített hilfe hilfe hanem rabolt szó szerint ocsmány felklészületlen magyar utazókat kifosztó “üzletek” voltak teljes hosszában és már a buszpályaudvaron vagy a vonat nál vártak az ügynökök a “világ legjobb ajánlatával” ilyen helyekre én nem megyek bár egyszer odamentem és láttam mit csinálnak gyomorforgató volt és a lenézés is…

  nem érdekelt az egységes menza, ettem és egészséges voltam (maradtam) az üzemi koszt is ehető volt (nem tudom a normákat nem is érdekelt akkor sem általában nem a normát hanem a kaját ettem meg…nyári szünetben különféle gyárakban hasznosítottam tudásomat és jó volt az egyébként is elmélet mellett azonnal oktatott gyakorlat mellett is élőben termelni tudni milyen is az… olyannak neveltek és ez jó, hogy engem érdekelt a felnőttek termelő tevékenysége, hogy megtuggyam mibe is kerül az annyi…meg is szüntettettem a nagy ajándékozásokat, ha kell valami bármikor de csak azért hogy a fa alatt legyen valami arra ne költsenek ez pragmatizmus ami bennem maradt örökre…megtanultam falusi rokonaim mellett a földművelést szőlő művelést és amit a falun csináltak… nekem erről a 90 es években nincs odavalósi élményem (asszem jobb is) viszont korábban az ember abban él ami adott és nem álmodik másról vagy iolyanról amit lehetetlen és akkor derűs és mosolygós és nem összeszorított fogakkal csikorgatva azokat a másét kívánja…másnak több jutott??? hát aztán nekem annyi és tudtam, hogy megdolgoztam érte…és a munkámat megbecsülték

  te említed az autjavító lemezlakatost azt is ismerem, tudom hogyan s miként és a Nagy Pocsoly eme oldalán néznek rám mint peti a moziban amikor meg is tudom mutatni pedig ugye mérnök errefelé is ritka aki tudja…jól le vannak osztva a feladatok, hogy a főnök megőrizhesse a tekintélyét még akkor ha csak ordibálással megy és nem igazi tudással…

  az ami arrafelé manapság folyik az gyászos lehet

 • mavtelep
  2017 július 3
  12:09 du.

  Azt is kitalálták, hogy a panelokba elég egy teakonyha, mert elmúltak már azok az idők, mikor a családok otthon ettek! Ez lehet, hogy senkit nem zavart az új lakótelepi lakásban. De azóta eltelt 40-50 év, és nem váltak be azok a kis teakonyhák.

  Én nem mondtam, hogy a hatvanas években nem lakott jól senki az üzemi konyhákon olcsóért. Én azt idéztem, hogy előírtak valamit, ami akkor talán jó volt, de később nagyon nem vált be. Ugyanis teljesen elment az üzemi, vendéglős étkeztetés abba az irányba, hogy hogyan főzzünk keveset, rosszul, gyenge alapanyagból?!

  Ahogy írja a cikk, a konzerv alapanyag több reklámot kapott, mint a friss zöldség! A vagdalt húsáru is kezdett divatba jönni a rendszerváltás körüli időben, volt a menzán csibefasírt meg löncshús. Sokszor volt uzsonnára sima fehér kifli. Na nem mintha ma különb lenne a közétkeztetés, de egy időben úgy látszott, hogy a fidesz tényleg megreformálja az ágazatot.

  Állandó téma manapság, hogy nem lehet jó kenyeret kapni rendes áron. Sokan emlegetik az ún. tsz-kenyeret. Nem tudom, mit jelent, de az biztos, hogy azt jó minőségű lisztből készítették.

 • tóth péter
  2017 július 3
  11:27 de.

  Szerintem ennél egyszerűbb a magyarázat. A régi határőrök megtehették, hogy mondvacsinált indokkal félreállítsanak, és valami értelmetlen vizsgálatnak alávessenek.

  Románia, Csehszlovákia és Jugoszlávia felé ráadásul nemcsak komcsik voltak a határőrök, hanem utálták is a magyarokat.

 • rodeo36
  2017 július 3
  12:28 du.

  Mindig vannak ilyen divatok, abban az időben a bécsi kirándulás népszerű volt. Nem krémesezni mentünk, mint a Rogán Tóni. Lehet, hogy nem volt szuper minőség a fagyasztó, a magnó, de nyilván itthon nem lehetett kapni. Én például kaptam egy motoros kvarcjátékot, mert azt kértem.

  Arra is emlékszem, hogy Szabadkán hatalmas választék volt farmerből 89-ben. Lehet, hogy török áru volt a sok farmer kabát, nadrág, szoknya, de a legújabb divat szerint, amiből itthon hiány volt.

 • hazai lámpa Annyira unalmas és értelmetlen ez a bukott “ballib” szöveg. A jobboldal is bukott, Orbán kétszer esett orcára, tehát minden magyar politikus esett már pofára. Újítsatok már a szövegen, már a születésekor is hülyeség volt.
  A magyar szavazó feledékeny és megvezethető, a bukott Orbánra is szavazott.újra, Él a remény arra, egyszer észre veszi, hogy hülyére veszik. Ha nem, úgy kell nekik, Cipő már megírta rá a dalt.

 • mavtelep
  2017 július 3
  12:09 du.

  Még annyit, hogy a cikkben, amit idéztem, azt is írják, hogy a Venesz-féle szakácskodás kevés a nemzetközi versenyeken.

  De mégis több utókiadást megért a Venesz-könyv, és abból oktatták a növendékeket a rendszerváltás után. Mert ugye “nem lehet megbántani a régi szakikat”, “kell valami átmenet”. Hány ilyen szakma lehet még Magyarországon? Hogy közben egy generációt elkaszálunk, és esetleg kitesszük az országot egy demagóg hatalomátvételnek? Ilyen “apróságok” nem szokták érdekelni a hazai politikai “elitet”, főleg a ballib oldalt.

 • Orsós Elemér

  Llanfair
  2017 július 3
  2:42 du.
  Honnan szeded hogy, Orbán jobboldali, csak szeretne annak látszani! Nézz utána honnan származik ő és hüséges sleppje, milyen a “rendszerváltás” előtti előéletük! Ugyanabba a volt MSZMP-s elvtársi ,baráti, családi, leszármazotti körbe tartoznak mint azok, akik most ballibnek híresztelik magukat! Mellesleg a ballib meg nem kétszer bukott meg, mert a legelső botlásuk 1989-ben volt! Tévedsz, a magyar szavazó nem feledékeny, de sajnos megvezethető!

 • Ilanfair 2:42, lehet, hogy unalmas, de igaz a bukott ballib szöveg! SZDSZ már nincs, az MSZP meg 10% alatt van.

 • Orsós Elemér Ha a magyar szavazó nem lenne feledékeny, Orbán nem lenne hatalmon első négy éve után.
  Akik ma “ballibsinek” nevezik magukat, vagyis Ti nevezitek így Őket, közük sincs a baloldalhoz. Soha nem képviselték a munkásokat, kisembereket. 89-ben nem voltak “ballibek”, volt az MSZMP utodja az MSZP (mint liberális? Vicces.), és a KISZ csapata Fidesz néven. Volt egy SZDSZ, álmodozó, szabadságra vágyó emberrel, akikben kódolva volt a széthullás, hiszen ahányan voltak, annyi féle módon képzelték a szabadságot, és egy MDF egy rosszindulatú első emberrel, aki elnyomottnak képzelte magát, és hát egy halálos betegség nem hat az ember lelkére pozitívan. Halála után pedig jött a kocsmárosból lett miniszterelnök, alkoholtol lepusztult miniszterekkel. Nagy buli volt. Rásadásul miután sok zsidó csatlakozott hozzájuk (SZDSZ), nem sok kellett a pusztulásukhoz. Ezt a Fidesz profi rombolása is segítette, de kormányzásra alkalmatlanok voltak, Horn nagy hibája volt, mikor bevette Őket a hatalomba, csak gondot, bajt okoztak. De baloldalinak nehezen nevezhetjük Őket, a munkások Őket sem érdekelték. Ti mindenkit “ballibnek” hívtok, aki ellenzi Orbán uralmát, de nem náci. Tévedés. A kereszténydemokratáknak aztán tényleg közük sincs a nevükhöz, sem keresztények sem demokraták. Jól megélnek a képmutatásból. Nincs nekik oldaluk, boldogok a morzsáktól. Ezt remélem Te is látod. A Fidesznek pedig nincs oldala, hirdeti amít az emberek hallani akarnak, a munkásokat [email protected]ák, dörgölödnek mindenkihez, aki hajlandó a diktátor elnökükkel szóba állni, ahol egyéni hasznot látnak. Talán már minden diktátorral összecsókoloztak. Egy diktátornak nincs oldala, azt egy érdekli, a teljes uralom. Nekem már csak az a kérdés, hogy Orbán tényleg így össze tudja tartani a gárdáját a pénzszerzéssel, vagy a gárda tartja Orbánt fent, mert jól lehet alatta lopni. Semmi más nem történik, mint egy csapat éppen ellopja maga számára az országot (persze a legalitás zászlaja alatt, mert törvényesítenek mindent), az adóból felvásárol és megszerez mindent, így bárki kerül hatalomra, már övék az ország. Az, hogy az általatok “ballibek” szándékosan vagy “[email protected]ásból” hagyják, nem tudom. A “jobboldali” szavazók pedig boldogok, mert milyen jó, hogy egy magyar csapat lopja meg, emelkedik föléjük, az sem számít, hogy L Simon, Német Szilárd, Balog szintű emberek uralják Őket. Egy olyan alvezérrel, aki az emberek szemében mondja, hogy [email protected] sem veszi Őket, mert semmijük sincs. Ők meg aléltan omlanak a karjába, és boldogan nézik Rogán és “Tarajos” stb pofátlan gazdagodását, minden érték lerombolását. Hát én nem látok baloldalt és jobboldalt. Így utána gondolva, még jól is áll az ország, hihetetlen mit kíbir. Kérdés, meddig? Nem tudom, hol látsz Te itt “ballibsit”, jobboldaliakat? Ez csak játék a szavakkal. Ha csak nem az a jobboldal ismérve, hogy [email protected] és megveti azt, aki kézzel dolgozik, tehát semmije sincs. Én így látom.

 • hazai lámpa A jobboldal éppen annyit bukott, és szűnnek meg a pártjai. Ezt a bukott baloldalt hagyd meg a Bodának, az Ő szintje. Az emberek nem oldalakra szavaznak, hanem arra, akinek jobb a kommunikációja. A magyar nép ma olyan mint a hülye megcsalt férj, nem a szemének hisz hanem a feleségének. Ez könnyen változhat bármelyik pillanatban. Bár továbbra is állítom, hogy sem az MSZP, sem az SZDSZ nem volt soha baloldali. Rég értelmét vesztette Magyarországon ez a felosztás.

 • hazai lámpa
  ha már a szakács mesterségnél tartunk, éppen hogy ez a szakma futott fel, talán mert a Venesz és a többi nagy szakács -Túrós Lukács, Rákóczi János stb.-, átadták a tudásukat és tapasztalatukat a fiataloknak.
  Ezt a szakmát nem kell elsiratni, de a gépgyártás, könnyűipar, bányászat bizony már a múlté, és erről nem a ballib tehet.
  Szervusztok, jó napot !

 • Orsós Elemér

  Llanfair
  2017 július 4
  3:53 de.
  Többször elolvastam a hozzászólásodat és beleélés után, nagyon kicsit másként, de egyetértek Veled! Különösen a tanulság tetszett:

  “Hát én nem látok baloldalt és jobboldalt. Így utána gondolva, még jól is áll az ország, hihetetlen mit kíbir. Kérdés, meddig? Nem tudom, hol látsz Te itt “ballibsit”, jobboldaliakat? Ez csak játék a szavakkal. Ha csak nem az a jobboldal ismérve, hogy [email protected] és megveti azt, aki kézzel dolgozik, tehát semmije sincs. Én így látom.”

  Basszus! Föl foglak jelenteni plagizálásért mert elloptad a már rég óta érlelődő gondolataimat! 🙂 🙂 🙂

 • Llanfair
  2017 július 4
  3:53 de.

  “Ha csak nem az a jobboldal ismérve, hogy [email protected] és megveti azt, aki kézzel dolgozik, tehát semmije sincs. Én így látom.”

  Alapvetően ez a jobboldal ismérve, amióta kialakultak a polgári, képviseleti, demokráciák a 18-19. századtól kezdve. Hunniában például csak jobboldal létezik, különféle árnyalatokban. A “ballibnek” nevezett , alapvetően konzervatív-liberális beállítottságú oldal “csak” simán lenézi a szegényeket, a jobboldalnak becézett fasiszoid, sokszor náci jellegű, ultrareakciós szélsőjobb pedig hozzáveszi ehhez a legsötétebb, nemzetiségi, vallási hangulatkeltést, fajelméletet is. Mi több a társadalom legnagyobb része is elfogaja ezt a jobboldali, reakciós világképet. Megítélésem szerint ezért sem fog soha egyről a kettőre jutni ez az ország, mert demokratikus jogállamot és fejlett, a lehető legtöbbek számára a lehető legnagyobb jólétet nyújtó gazdaságot ( azaz ny.-európai életnívót ) nem lehet szélsőséges társadalmi ( jövedelmi, vagyoni, kulturális, műveltségbeli, egészségbeli stb. ) egyenlőtlenséggekkel, a szegénységet, kilátástalanságot örökletesen újratermelő kasztszerű viszonyokkal építeni. De ez többnyire megfelel azon rétegek többségének, akik kezében a nagyobb anyagi és szellemi, kulturális tőke van ( beleértve mind az uralkodó osztályt, mind a szűk középosztályt ); nekik elég ha ők tetszeleghetnek a felsőbbrendűek szerepben. Sokszor még azt is elhiszik, hogy születésüktől fogva azok.
  Sok lefelé rúgó embertelen és felfelé nyaló jellemtelen alak mindig is csak Európa egyik legelmaradottabb társadalmát ( ez az ő olyannyira féltett, híres “zsidó-keresztény”, “euroatlanti” stb. civilizációjuk ) fogja képezni, amely alól csak a “minden oldal” által lenézett emberszámba se vett szolgarétegek politikai-társadalmi tudatosodása és lázadása tudna változtatni. Egy “magyar tavasz”.

 • Orsós Elemér

  Nyuszika
  2017 július 4
  10:38 de.
  Sok mindenben igazad van, mégha nagyon sarkosan és érezhetően hatalomittas ultrabalos elkötelezettséggel is reagálsz, azonban hidd el nekem, az mindenkinek katasztrófa lenne, még Neked is -már ha Magyarországon élsz-, ha egy “magyar tavasszal” akarnátok az “euroatlanti civilizációt” (az mi?) Európa egyik “legelmaradottabb társadalmába” importálni! Sajnos egyre többek üres agyában merül fel ez a hazaáruló dekadencia, melynek legdicsőbb eredménye egy olyan újabb gyarmati, évtizedekre vagy örök időre érvényes, ideiglenes “rendfenntartó” megszállás lenne, mint teszem azt a 45 évre sikeredett, ideiglenes szovjet volt! A ti “magyar tavaszotoknál” még egy totális diktatúra is jobb! Jó példa erre Libia vagy Irak diktátorok előtti és az amerikaik által oda exportált arab tavaszok utáni állapotok összehasonlítása!

 • Orsós Elemér Örülök, hogy egyetértünk, de inkább megegyeznék a biróság kikerülésével, volt már ügyem magyar birósággal. Brrrrr.
  Bár meggondoltam, a plagizálás nem is büntetendő Magyarországon tudomásom szerint. :(, 🙂

 • Nyuszika Pedig mennyivel jobb úgy módosnak lenni, hogy a környezeted is módos. Mikor nem kellemetlen, hogy van valamid, mert a többieknek is van, vagy lehetne. Sokkal boldogabb az élet, boldog, elégedett emberek között, mint amikor csak nekem van.

 • Nyuszika
  2017 július 4
  10:38 de.
  Elolvastam eme beírását, és tiszta komcsi, azaz szoci. szövegnek tartom. Fel kéne ébrednie, MA kapitalizmus van Magyarországon is.
  Tudja mi a jellemzője a kapitalizmusnak? Az egyéni érvényesülés akarata, tehetsége adottsága szerint! NEM az állam segít , hanem az egyénen múlik hová viszi.
  Intelligens ember senkit sem néz le, ez egy tévhit.
  Aki lemaradt valami oknál fogva a “létrán” az beszél így , tiszta irigységből.
  Észak Amerikában és Nyugat Németországban sok munkás többet keres, mint egy iskolázott valaki, pl. mérnőki beosztásban.

 • Orsós Elemér
  2017 július 4
  12:51 du.

  írád: “Sajnos egyre többek üres agyában merül fel ez a hazaáruló dekadencia, melynek legdicsőbb eredménye egy olyan újabb gyarmati, évtizedekre vagy örök időre érvényes, ideiglenes “rendfenntartó” megszállás lenne, mint teszem azt a 45 évre sikeredett, ideiglenes szovjet volt!”

  ÉSAKKÓ’ A NATO AZ KISMISKA VAGY MICSODA? (ráadásúl kötelező kölcségvetése is lett nagyhírtelen mert vagy epret vagy fegyvert képes az az izé ott mexico tól északra előállítani az előbbit sokkal nagyobb mennyiségben, mint az utóbbit

  atársadalom meg tetraoktaéder vagy gömbalakú ezutóbbinak keresd az oldalait…

 • Figyelő
  2017 július 4
  10:26 du.

  máááááááár megint??? eltaláltad a szarva köszt a tőgyit…ott atlantidáknál sokmindenkit mérnöknek titulálnak akinek sem az iskolái sem a zagya nem mérnöki hanem rajzikál vagy tologattya a papírt manapság meg pittyeg a pc-n és nézi a kisszinest ami láccik
  Márnök az: Bill Gates, Neumann János. Ganz Ábrahám, Kandó Kálmán, Bánki Donát stb

 • Miklos Bánfi

  Steve, bravó! Rég olvastam ilyen jó kommenteket nyuszikával kiegészítve ez egy nagyon pontos leírás. Ráadásul sok eddig kevésbé megfogalmazott gondolat talált célba.
  Elemér, ezek szerint neked jót tesz, ha többször elolvasod a dolgot és nem csípőből reagálsz, mint oly sokszor. Megkövetlek, hogy beláttál olyan dolgokat, amit eddig messze elvetettél.

 • Figyelő Neked tényleg halvány fogalmad sincs, mi történik Magyarországon, milyenek az emberek. Ennyi badarságot leírni másképpen nem lehet. Tehetség? Legalább olvasnál. Rokonok? Moldova? Már a létra leírása is a lenézés kifejtése. Az a siker, ha feljebb jutsz a ranglétrán? De hát az a létra nem létezik, csak a fejekben. Mi a feljebb jutás? Politikusnak lenni? Könyvtárosnak? Orrváladékát az ingébe törlő sportolónak, vagy gazdag, művészetet meggyalázó Mágának? Vagy egyszerűen elég ha parancsolhatsz más embernek? Szerintem az, mikor az ember azt csinálhatja, amit szeret. Nekem az a “létra” csúcsa. Az emberek többségének az, hogy nem lesz piszkos a keze munka közben, sőt, ha dolgoznia sem kell. Akkor legyen akármilyen buta és közönséges, boldogan nézz le mindenkit, aki különb nála. Neked a kommunizmusról sincs fogalmad, írsz zöldségeket róla. Intelligens ember nem néz le senkit? Krisztus az egyetlen, ha hihetünk a legendának. Egyre jobban szeretlek, édesanyám lett ennyire naív mire elmúlt kilencven, elfelejtette a világ gonoszságait. Nem írok tovább, Te már úgy sem ébredsz fel, és lehet így a jó. Nyuszikának igaza van, csak a magyar tavaszban nincs szerintem.

 • Nyuszika Sajnos Orsós mellé kell állnom. Egy magyar tavasz nem hozna eredményt. Félek, hogy egy korlátolt, buta népet nem lehet forradalommal megváltoztatni. Lehetne fegyveresen hatalomra jutni, de a sok sötét fejben, hogyan gyújtanál világot? Tudom, sokat segítene egy felvilágosult kormányzás, de egy tulipán nem segít a gyomtengerben. Az ország felét pedig csak nem akarod kiírtani? Az ország nagy részének fel kellene világosulnia, akkor lehetne esély. A sok seggnyalóból, hízelgőből, hazug tolvaj semmittevőből, hogy csinálnál embert rövid uton? Átnevelő táborokkal? Mikor a nagypapa büszke arra, hogy unokáját nacionalista, homofób, korlátolt embernek neveli, akkor egy forradalom nem segíthet. Birkák között élek (igazi szép birkák között), semmilyen módon nem lehet Őket megtanítani a civilizációra. Nem kell nekik, elég a kolomp. Kell még idő, amig szükségét érzi magában, és akkor lehet változtatni. Jobban szeretik az orosz zsebkendőt, mint a batisztot, ez van. Addig a gondolkodó magyarok megelőzték korukat, így jártak (síró arc). Egy munkás ember fogalmazta meg, ezeknek a magyaroknak (többségének) ostor és egy segg kell, mert egyénileg alkalmatlanok az életre. Orbán ezt jól látta meg, és ügyesen kihasználta. Jól mondta valaki, hatalmas esélyt kapott, hogy nagy államférfi legyen, de nem sikerült. Egy ország bánhatja.

 • Miklos Bánfi Pedig boldog lennék ha tévednénk.

 • Sípja régi babonának

  Csak magamban sírom sorsod,
  Vérem népe, magyar népem,
  Sátor-sarkon bort nyakalva
  Koldus-vásár közepében,
  Már menőben bús világgá,
  Fáradt lábbal útrakészen.

  Körös-körül kavarognak
  Béna árnyak, rongyos árnyak,
  Nótát sipol a fülembe
  Sípja régi babonának,
  Édes népem, szól a sípszó,
  Sohse lesz jól, sohse látlak.

  Szól a sípszó: átkozott nép,
  Ne hagyja az Úr veretlen,
  Uralkodást magán nem tűr
  S szabadságra érdemetlen,
  Ha bosszút áll, gyáva, lankadt
  S ha kegyet ád, rossz, kegyetlen.

  Üzenhettek már utánam,
  Kézsmárk hegye, Majtény síkja,
  Határ-szélen botot vágok,
  Vérem többé sohse issza
  Veszett népem veszett földje:

  Ady Endre (1914)
  Sohse nézek többet vissza.

 • Elnést, az utolsó versszak helyesen:

  “Üzenhettek már utánam,
  Kézsmárk hegye, Majtény síkja,
  Határ-szélen botot vágok,
  Vérem többé sohse issza
  Veszett népem veszett földje:
  Sohse nézek többet vissza.”

 • Llainfair, a jobboldal legyen a jobbosokat gondja! Bőven elég lenne, ha mindenki először a maga háza táján söprögetne!

 • jobbosokat: jobbosok

 • Nyuszika 10:38, szerintem is szükség lenne kikeletre, de inkább a fejekben. Lehetetlen dolog az, hogy míg vannak orvos sztárok és közgazdász sztárok, addig a társadalomtudósokat nem nézi semmibe a magyar “elit”. Pl. szociológust, történészt, pszichológust lenézi a magyar sztárértelmiség, ha nem azt mondja, amit hallani akarnak.

 • Orsós Elemér

  Miklos Bánfi
  2017 július 5
  12:38 de.
  Bár kívülről nem látszik rajtam, enyhe időskori evolúciós fejlődés vette kezdetét nálam, lehet hogy, kezdek bölcsebb lenni. 🙂

 • Orsós Elemér

  Llanfair
  2017 július 5
  4:10 de.
  Te alaposan félreértettél engem, én nem egy “buta nép” miatt félresikeredhető forradalomtól tartok. Egyrészről kinek lenne törvényes joga egy tövényes, többséggel( mégha az vitatott is!) támogatott kormányt fegyveres eszközökkel félre söpörni, másrészről a “forradalmárok” hogyan szereznének BELSŐ támogatást hozzá, amikor a hadseregünk és rendőrségünk -természetesen- lojális a regnáló kormánnyal. Ha arra gondolsz, amire a “nagyon demoratikus” ellenzék is, hogy IDEGEN csapatokat kéne ránk szabadítani(a NATO és az EU is idegen és jogtalan belpolitikai viták eldöntésére!) azt sürgősem felejtsd el, mert nem szeretnénk egyetlen, kívülről provokált, majd kívülről, fegyverekkel megajándékozott “tavaszon demokratizált” ország sorsára sem jutni! Volna képed a volt hazádból Afganisztánt, Irakot, Libiát vagy akár Ukrajnát csinálni? Hadd fejezzem ki ez úton, irántad való csalódottságomat! 🙁

 • Orsós Elemér

  Orsós Elemér
  2017 július 5
  2:35 du.

  Elnézést, ez a kommentem tele van gépelési hibával, ami az erős megrökönyödésemnek köszönhető! Bocsánat érte!

 • Llanfair
  2017 július 5
  4:10 de.

  Llanfair, Orsós, és más érdekeltek:

  A “magyar tavasz” két ( sok ) értelmű metafóráját szándékosan használtam, “gondolatébresztés”, érdemi vita generálása céljából. Az előbbi hozzászólásomban a tömegek társadalmi, politikai tudatosságán, hozzávetőlegesen azt értettem, amit Llanfair “felvilágosodáson” . Ez a társadalmi, kulturális “felvilágosodás” már önmagában egy “tavasz” lenne, érdemi “kézzel fogható” politikai változás csak utána következne. Változás így is úgy is lesz, előbb vagy utóbb, semmilyen rezsim vagy birodalom nem marad fenn örök időkre, pláne változatlan formában. Csak nem mindegy mikor, milyen áron és mi fogja váltani a jelenlegi fidesznáci rezsimet.

  Amúgy egy valamikori demokratikus fordulatot követően, egy “ground zero”-ról kezdődő újjáépítés során szerintem triviális, hogy a gazdaság és szociálpolitikát illetően egy keynesiánus, redisztributívabb megközelítéssel nyílhat egyáltalán lehetőség Nyugat, Északnyugat-Európa fejlettségének, életszínvonalának elérésére. Az elmúlt lassan harminc évben dogmává tett szélsőségesen neoliberális modell még csak a megközelítésére se alkalmas; csak a fejlett tőkés országok félperiférikus, “félgyarmati” , függelékének szerepére, harmadik világ felé ( jelen esetünkben az immár hivatalosan – és nem véletlenül – “kivételes államférfi” példaképpé avanzsált lovastengerész-kormányzó országa szintjére ) lecsúszó szociális viszonyokkal.

 • Llanfair
  2017 július 4
  2:04 du.

  Ezt teljes szívből így gondolom. Amúgy egy régi bölcsesség szerint az az igazán gazdag aki elégedett… ennek az elégedettségnek pedig a puszta anyagiakon túl – de nem azok helyett, úgy hogy a legminimálisabb fizikális/biológiai emberi életszükségleteket is nélkülözik – lelki dimenziói is vannak…

 • Orsós Elemér Kedves Elemér Szerintem nem csak kapkodva írtad, hanem kapkodva is olvastad. Eszem ágában nincs csapatokat küldeni Magyarországra, és nem óhajtok polgárháborút sem, ezt már többször leírtam (Most jogszerűen felháborodhatnék, hogy szerinted képes lennék családomat és barátaimat halálos veszélybe keverni, mikor én egy másik ország védelmét élvezem). Liberális vagyok, szerintem a magyar népnek joga van birkaként viselkedni, de szeretném ha nem úgy viselkedne. Ehhez meg nekem van jogom. Azt írtam, hogy erőszakkal nem lehet egy népet sem fejlődésre, sem gondolkodásra, sem civilizációra bírni. Erre rá kell ébreszteni az embereket. Soha semmilyen erőszakra nem buzdítottam senkit, és nem is fogok. Sajnálatos, hogy a jobboldal viszont nem így gondolkodik (lásd Budapest lerombolása). Se a NATO, se az EU nem fog fegyveresen fellépni, ez egyértelmű. De az is egyértelmű, hogy ez a banda körömszakadtáig kapaszkodni fog a hatalmába. Én egy halvány esélyt látok, hogy felébred a magyar, és szavaz. Kár volt megrökönyödni, nem először olvasol, soha nem buzdítottam erőszakra. Szerintem mindegy egyébként miért nem akarunk fegyveres konfliktust, lényeg, hogy nem akarunk. Remélem, hogy ha odáig fajul a helyzet, akkor Orbán megmutatja, hogy szereti a “népét”, és lemond. Legyél kedves nem előítéletekkel olvasni, kevesebet fogsz megrökönyödni. 🙂 Sajnálom, hogy ennyire félreismertél. 🙁

 • Miklos Bánfi

  Elemér, Hadd védjem meg barátom. Ha Te mondod azt, hogy valószínűleg félreértett, akkor szerintem Te értetted őt félre.
  Először is ma Magyarországon törvényességről beszélni – arrogancia.. Amíg a legfelsőbb ügyésznek semmi más dolga nincs, mint pl. Kádár korában, hogy egyoldalúan használja a törvény kapuját ura megrendelésére és velük együtt lopja szét az országot…
  Valóban a karhatalom rétegei pénzfüggésben vannak. De ne tévedjünk, a TEK-eseken és az elit hadseregen kívül a nagy számú karhatalom szíve nincs már a kormány mellett… Emlékezzünk 89 Romániájára.
  Szóval külföldi katonai beavatkozásról se Steve se én nem is gondolkodunk. EU, Soros, USA vagy akár a németeknek esze ágában sincs Magyarországból tűzfészket csinálni. Ellenben a ruszki-oszmán hatalomról már nem lennék ennyire biztos. Úgy tűnik ők már előre vetítik az árnyékukat… Az oroszok már kiépítették új bástyáikat. Ezrével jönnek az országba… Putyin jön őket is meglátogatni már megint…

  Steve, persze én se akarom, hogy igazunk legyen, de mint leírásod pontossága ékesen bizonyítja naív vakságunk sokat nem javítana a helyzeten.

 • Llanfair
  2017 július 5
  3:46 de.
  Te, aki olyan informáltnak tartod magad, honnan tudod a magyar helyzetet, olyan jól Angliából?
  OK. tudom, rokonaid élnek otthon.
  De, nekem van kis élettapasztalatom. Ha valaki saját maga kezébe veszi a jövőjét, irányítani tudja. Én kétszer tettem ezt, igaziból háromszor, és nem maradtam lent a létra alsófókán!

 • Miklos Banfi En annyira szeretem a katonasdit, annyira szeretem a fegyvereket, hogy inkabb nyolc evet vezettem autobuszt Pesten, hogy ne kenyszeritsenek fegyverfogasra. Az eletet annyira tisztelem, hogy meg egy levelet sem tepek le feleslegesen. En leszek az utolso, aki haborut kezd. Valamiert alkotni szeretek, nem pusztitani.

 • Orsós Elemér

  Llanfair, Miklós!
  Tényleg totális félreértés volt, a válaszotok lényegét elfogadom, az érveknek meg kb. 70 %-át! Bocs! 🙁

 • Orsós Elemér

  Nyuszika
  2017 július 5
  3:49 du.
  “A “magyar tavasz” két ( sok ) értelmű metafóráját szándékosan használtam, “gondolatébresztés”, érdemi vita generálása céljából. Az előbbi hozzászólásomban a tömegek társadalmi, politikai tudatosságán, hozzávetőlegesen azt értettem, amit Llanfair “felvilágosodáson” . Ez a társadalmi, kulturális “felvilágosodás” már önmagában egy “tavasz” lenne, érdemi “kézzel fogható” politikai változás csak utána következne. Változás így is úgy is lesz, előbb vagy utóbb, semmilyen rezsim vagy birodalom nem marad fenn örök időkre, pláne változatlan formában. Csak nem mindegy mikor, milyen áron és mi fogja váltani a jelenlegi fidesznáci rezsimet.”

  A ma divatos tavaszok arab, szír, ukrán változatai ugrottak be nekem elsőre, amitől feláll az összes szőr a hátamon(mind a három!) és kinyílik a sjájci bicskámnak még a sörnyitója is a zsebemben, de a Te Magyar Tavaszodat akár 2 perc múlva is örömmel üdvözölném!

 • Az igazság az, hogy ” tele van a hócipőm”a külföldről írt véleményekkel.
  Én is külföldön élek, én NEM Orbán menekült vagyok, hanem Kádár elvtárs menekülte.
  Véleményem ma is az, hogy a magyarok nagyon szerencsések, hogy Orbán a miniszterelnökük!
  Pl. azért, mert megvédte a magyarokat az ázsiai hordától.

 • Llanfair
  2017 július 5
  3:46 de.
  hozzám intézett szavaidhoz, elég zavaros a szöveged, de megértem azért.
  Kissé figyelhetnél. Én csak válaszoltam egy beírásra, a ” létra” ügyben , nem az én találmányom, nézz utána.
  Gondolom, egy generációval fiatalabb vagy mint én. Engem 17 éves koromtól elkapott a politikai balhé, és bizony, börtön és munkás státusz után, LÉTRÁNAK számított, mikor már eredményeim (melyet igen nehezen értem el) folytán, végre műszaki ellenőr , vagy anyagbeszerző lettem. Ahogy már írtam börtön után gyári munkás lettem, hajnal 6-kor keltem, hogy kiérjek Újpestre Budáról. 3 évig, a ledolgozott munkám után, 3 évig az esti technikumra jártam, hogy munkás sorsból technikus legyek. d.u 2 kor kezdődött a tanítás a technikumban, és este 9-ig tartott. Másnap, újra mentem dolgozni reggel 6-órára. Ezt végig csináltam, technikusi diplomát kaptam érte, ami soha nem tudtam igazán kihasználni, Legfeljebb csak annyit, hogy a munkássorból m. ellenőr lettem. Ennyit a létráról.

 • Figyelő:
  “Véleményem ma is az, hogy a magyarok nagyon szerencsések, hogy Orbán a miniszterelnökük!”

  Én nagyon szívesen átengedném Önnek ezt a “szerencsét”. Csak élje túl – mármint Ön.

  Figyelő:
  “Pl. azért, mert megvédte a magyarokat az ázsiai hordától.”

  Én úgy emlékszem, hogy Orbán épp a magyarokat nevezte “félázsiai barbár népségnek”, akiket csak az ő módján lehet kormányozni.

 • Figyelő Teljesen és tökéletesen tudom, mi a “létra”, és azt is tökéletesen tudom, hogy sok ember életcélja a létrán felmászni. Sajnálom, ha neked zavaros amit írok, sajnálom, hogy nem tudom annyira leegyszerűsíteni, hogy megértsd. Mások értik.
  Én lent maradtam annak a lépcsőfoknak a legalján, és teljesen elégedett voltam, mert imádtam amit csináltam. Többször próbáltak “kiemelni”, de elhárítottam, és nem bántam meg. A sors meghálálta, beleestem a mézesbödönbe.
  Egyébként nem Angliában élek. Azt is megírtam egy tucatszor, mitől vagyok jól tájékozott. Nem írom le megint.

 • Orsós Elemér 🙂

 • Nyuszika Ne haragudj, a saját példámal támasztanám alá írásodat. Adva van egy nagytudású orvos feleségem, aki elnézte azt a hóbortomat, hogy autóbuszvezető voltam, és az is akartam maradni. Nem szégyellte, vállalta. Most boldogságban és jómodban élünk.
  Volt orvos-ismerősünk nem tudta elviselni, hogy férje GKV, addig rágta a fülét, amig középvezetői állást vállalt, ami már elég volt a sznobizmusának. A férje felmászott a létrán, utálta amit csinált, alkoholista lett, és most van egy roncs házasságuk.
  Igaz, a pénz nem boldogít, szükséges a teljes boldogsághoz, de a környezet legalább olyan fontos. Sokan nem értik, akik csak a létra felső fokát látják.

 • Miklos Bánfi

  Klárika, itt a nagy esélye. Ne halassza el!:

  Az istentisztelet vége felé a lelkész megkérdezte nyáját:
  – Hányan bocsátottatok meg az ellenetek vétkezőknek?
  Mindenki feltartotta a kezét, kivéve egy törékeny idős hölgyet.
  – Jones asszony!? Ön elzárkózik attól, hogy megbocsásson ellenségeinek?!
  – Nekem nincs egyetlen ellenségem sem – mondta kedvesen mosolyogva az apró hölgy.
  – Asszonyom, ez igen szokatlan. Megkérdezhetem, mennyi idős is Ön?
  – Kilencvennyolc múltam – felelte az ősz matróna.
  – Kedves asszonyom, megkérhetem, hogy jöjjön ki ide a gyülekezet elé, s mesélje el nekünk, miképpen lehetséges, hogy valaki majdnem százéves, és nincs egyetlen ellensége sem!
  Az aranyos néni kitotyogott a lelkész mellé, szembefordult a
  gyülekezettel, és csak ennyit mondott angyali mosollyal:
  – Túléltem a rohadékokat!

 • Miklos Bánfi
  2017 július 6
  10:21 du.
  Nagyon tetszett a beírása, de már ismerem rég óta!

  A helyzet az, hogy még NEM vagyok ennyi idős. A másik, hogy kint élek és tudom, hogy mi történik Németországban, mi történt Franciaországban. Ezért mertem azt írni, hogy szerencsések a magyarok, mert az ő kormányuk NEM engedte be a “menekülteket”

  Ennyi.

 • Llanfair
  2017 július 6
  4:09 du.

  Kedves Llanfair,

  örülök és őszintén gratulálok, hogy alapjában véve boldog, elégedett életet élhetsz; hogy van olyan szerencséd, hogy emberi kapcsolataid vannak, családod van stb. Az tapasztalataim szerint szinte a tudományos fantasztikum határát súrolja, ha nő embertársaink nem a pénz és státusz, no meg a tömegkultúra által meghatározott társadalmi előítéletek férfiképének megfelelés alapján keresnek társat. Magyarországon egészen biztosan, de többé kevésbé ez az egész világra érvényes, ahol tőkés osztálytársadalmak vannak. Ahol meg nem ( törzsi-feudális társadalmak ) ott a nőknek ( mint ahogyan a társadalmi ranglétrán alul lévő férfiaknak ) meg amúgy sincs szavuk.

  Nekem itt Hunniában mindig is az egyedüllét, kirekesztettség, magány volt osztályrészem. Alapvetően engem osztályalapon mindig is kinéztek mindenhonnan, arról nem beszélve hogy “fél-zsidó-ként” mind a zsidók mind az antiszemiták ellenszenvéből bőven kijutott az évek során. Egy-két barátom leszámítva, akivel hébe-hóba találkozom mindig teljes magányban éltem, barátnőm, társam soha nem volt és valószínűleg soha nem lesz, de az első bekezdésben leírtak alapján mindenbizonnyal sokat nem is veszítek. Mindez édesanyám tavaly júliusi elvesztésével ( gyakorlatilag hagyták tüdőgyulladásban meghalni a MAZSIHISZ-kórházában, arról nem beszélve, hogy a reklamáció után bosszúból olyan súlyosan fertőzőként akarták kezelni , hogy csak hamvasztani lehessen, de legalább ezt sikerült megakadályozni ) teljesedett ki igazán .

  Bár egy-két pesti liberális hátterű zsidó barátom, illetve édesanyám volt osztálytársnője nagyon sokat segítettek ( nekünk semmiféle rokonságunk, családunk nincs – édesanyám egyedül nevelt fel, “köszönhetően” a magyar és magyar-zsidó középosztálybeli jellemtelenség, aljasság példaképének számító biológiai apámnak ), tartani bennem lelket, nekik köszönhetően voltunk egyáltalán páran a temetésen; de azóta már ők is egyre inkább lekoptattak, éreztetve hogy húzzak a francba , mert tehertételt jelentek. Mielőtt még valami faszkalap, mocsadék fajturul vagy cionista, liberális stb. azt hinné, NEM anyagi segítségről volt szó, itt állítólagosan “befogadó”, “másságot elfogadó” ( persze az olyan tisztes középosztálybeli decens polgári családi milliőbe tartozó “másságot”, mint amilyenek ők maguk, ellentétben a magamfajta magányos sehonnani bitangokkal ), “liberális” zsidó körökről és “szolidaritásukról” van – tisztelet egy-két kivételt képező barátomnak – szó.

  Alapvetően egy szál egyedül maradva a gyászban egy a kirekesztettek egzisztenciális megsemmisítésére törekvő ellenséges társadalomban, sőt világban, én már lassanként kezdek mindenből kiábrándulni, és ezt a velejéig képmutató embertelen társadalmi berendezkedésünket – valamint híveit – és “kultúránkat” csillapíthatatlanul gyűlölni. Tulajdonképpen így harminc éves koromra amikorra már vénembernek tekintik az embert ( ezt már huszonhat-huszonhét évesen is indirekt módon egy zsidó körben a pofámba vágták, noha nem-zsidó körben ugyanúgy vághatták volna ) – már az öngyilkosság gondolatával is egyre többet kacérkodom, de a bosszún is ( amely nem feltétlen fizikális bosszút jelent mielőtt még fajturul és fajcionista olvasótársaink az alapvetően a fegyvertelenek és védtelenek fejbelövését imádó antiterrorizmus nevében intéznének el; a szennyes kiteregetése, egy szellemi intifáda is elég bosszú ), és innen is viszont kívánom minden ellenségnek a sok rosszat amit nekem és édesanyámnak kívántak, kívánnak, ahogyan az itteni fórumon írogató virtuális-ellenségeimnek is. Majd a Jóisten egyszer igazságot tesz.

 • Orsós Elemér

  Nyuszika
  2017 július 9
  9:24 de.
  Be ne magyarázd Magadnak hogy, Benned van a hiba! Egy frászt, szerintem csak az úgynevezett nagyon jó tanácsokat adó “barátaidat” kell lecserélni, egzisztenciától és tudástól függetenül vidámabbakra és optimistábbakra! Én -szerintem- sokkal rosszabb körülmények között nőttem fel, vizes albérletben, csonka családban, ráadásul kétballában miatt még a grundfociból is kirekesztettek a testvéreim, a középiskolában meg azért találtak utálatosnak, mert az osztályban csak én voltam budapesti, ezért kénytelen voltam 19 éves koromig az összes reál és humám klasszikust rojtosra olvasni, de legjobban Moliere, Jaroslav Hasek, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő és Örkény István tudott mindig felvidítani! 67 éves koromig annyi sorscsapás ért hogy, már rég meghülyültem volna, vagy többször “megöngyilkoltam” volna magam, ha nem mindig valami hülyeségen, tréfán járna az agyam! Tessék jó példát venni egy ilyen, minden negatívumot elbagatelizáló “életművészről”! 🙂

 • Nyuszika Köszönöm őszinteségedet, de ezekre nem válaszolnék a nyilvánosság előtt. Itt az őszinteség csak gúnyt és lenézést kap, “ellenfeleink” nem ismerik a fair playt, visszaélnek mindennel. Tapasztaltam, megtanultam az embertelen leckét.
  Most másztunk le a fáról, mit vársz az emberiségtől? Kevés igazán jó ember van, nehéz Őket megtalálni.

  A bosszú nekem nem hozna nyugalmat, ezért kitaláltam egy “nemes” bosszút. Egy bizonyos csoport tagját, akik sokat tettek nekem keresztbe, meghívtam magunkhoz ide Írországba. Itt minden szépet és jót megkapott, betekintést nyert életminőségünkbe és új hazánk szépségeibe. Ezután hazament valós életébe. Természetesen ezt minden tagja a csoportnak megtudta. Én így álltam bosszút rosszakaróimon, ez a kicsinyes bosszú kielégítette gonosz lelkemet. 🙂 Hiába, én is csak gyarló ember vagyok.

 • Llanfair
  2017 július 9
  2:57 du.

  “A bosszú nekem nem hozna nyugalmat, ezért kitaláltam egy “nemes” bosszút. Egy bizonyos csoport tagját, akik sokat tettek nekem keresztbe, meghívtam magunkhoz ide Írországba. Itt minden szépet és jót megkapott, betekintést nyert életminőségünkbe és új hazánk szépségeibe. Ezután hazament valós életébe. Természetesen ezt minden tagja a csoportnak megtudta. Én így álltam bosszút rosszakaróimon, ez a kicsinyes bosszú kielégítette gonosz lelkemet. 🙂 Hiába, én is csak gyarló ember vagyok.”

  Ez jó…

 • Orsós Elemér

  Llanfair
  2017 július 9
  2:57 du.
  Te csibészebb vagy mint én! Csípom az ilyen rafinált, gavallér ürgéket! Bárcsak politizálni ne kellene Veletek! 🙂 🙂 🙂

 • Orsós Elemér Köszönöm. Már többször próbáltunk becsempészni mást. Irodalmat, zenét, én még írtam egy amatőr whiskey-s cikksorozatot is, de valahogy mindig visszakanyarodik a gyülölethez és a politikához a kommentfolyam. Most kaptam éppen meg, hogy majmoló vagyok, mert olvasok, zenét hallgatok, még szépen is öltözök, és betarom az etikettet. Ez nonszensz ezek szerint. De végül is, ez egy politikai lap, miről szóljon? 🙁 Ma a politika a gyűlöletről szól.
  De így van ez más, nem politikai lapoknál is, az első két hozzászólás után jön a gyűlölet. Megette a fene az egészet.

 • Orsós Elemér

  Llanfair
  2017 július 10
  10:09 de.

  ” 🙁 Ma a politika a gyűlöletről szól.
  De így van ez más, nem politikai lapoknál is, az első két hozzászólás után jön a gyűlölet. Megette a fene az egészet.”

  Erről mi is tehetünk, mert jó médiuma vagyunk a hivatásos árokásó politikusainknak, de ha mondjuk kirekesztenénk az ilyeneket és csak az örömöt okozó megnevettetőket díjaznánk, akkor a mi életünk is boldogabb lehetne! 🙂 Sajnos ez csak leány álom! De milyen szép!

 • Orsós Elemér Nem olyan elérhetetlen. Itt nálunk nagyságrendekkel kulturáltabbak a kommentfolyamok. Kedvesen, sokszor szeretettel írnak egymásnak, tudnak örülni a más örömének, és ha nem értenek egyet valakivel, azt udvariasan adják tudtára. Persze, van mikor elszakad a cérna, de nagyon ritka. Igaz, itt mindenkinek saját néven, felelőséget vállalva kell írni. Biztos van aki kikerüli, de a többség tartja. Ne menjünk bele, mert megint megkapom a “magyargyűlölő” jelzőt “tisztelőimtől”, pedig mindenki tudja, hogy így nem jó, változtatni kellene otthon. Különben is mindenki aranyos, csak én vagyok gonosz. Ma (is)hallottam. 🙁

 • Llanfair
  2017 július 3
  4:24 de.
  Muszáj neked ide írni?
  Ha olvaslak nem tudom, hogy hányjak e vagy inkább menjek sétálni, mint téged olvasni.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.