A magyar állam jó pénzért eladott egy gyilkost

2017 szeptember 6 7:54 de.18 hozzászólás

Régóta azt hiszem, hogy már semmiféle illúzióm nincs Orbán Viktorral és a Fidesszel kapcsolatban, azt gondoltam nincs olyan gazemberség, amelyet ne tudnék elképzelni róluk. És most ismét csalódnom kell magamban; nem tud olyan mélyre szállni a képzeletem, mint amit a valóság produkál.

Mind ezidáig azt gondoltam, hogy azért adják ki a baltás gyilkost Orbán és Szíjjártó haverjának, az azeri diktátornak, hogy ezzel az undorító gesztussal tovább mélyítsék Orbán és Aliev örök és megbonthatatlan barátságát. És most kiderül, hogy annak hátterében, hogy a magyar állam kiadta a baltás gyilkost Azerbajdzsánnak – ahol azonmód szabadon engedték és azóta is nemzeti hősként ünneplik -, egész egyszerűen magánszemélyek adásvételi ügylete áll, a kiadással egy időben ugyanis dollármilliók landoltak egy kibogozhatatlan tulajdonosi hátterű magánszámlán. A pénzt pedig az az Azerbajdzsánban bejegyzett alapítvány utalta át, amelyet azért hoztak létre, hogy dollármilliárdokat költsön újságírók és politikusok megvesztegetésére azért, hogy az azeri diktátort és az általa működtett diktatúrát kedvező színben tüntesse fel külföldön.

A magyar állam tehát jó pénzért eladott egy gyilkost, az ezért kapott pénz pedig csak olyasvalakinek a számláját hizlalhatta, aki döntést hozhatott a kiadatásról. Márpedig tekintettel az ügy súlyára nehéz elképzelni, hogy a kiadatással kapcsolatos – óriási nemzetközi felháborodást kiváltó – döntést nem személyesen Orbán Viktor hozta meg. A dollármilliók néhány – könnyen körülírható – magánszemély számláját gyarapítják, a lemoshatatlan szégyen az országé.

Az ilyesmit hívják a tengeren túl lator államnak.

Vásárhelyi Mária

(Örmények tüntetnek Magyarország ottawai nagykövetsége előtt 2012-ben az azeri gyilkos kiadatása ellen. Fotó: C. Adam / KMH.)

18 hozzászólás

  • Bálint-Pataki József

    A szégyen sajnos az enyém is, miközben semmi közöm hozzá, sőt…Mert az én hazámat hozták szégyenbe.

  • Göllner András

    Jo Anne Barnhart az Orbán kormány által Amerikába bejegyzett Magyar Foundation Ügyvezető igazgatója. Az Alapítvány állítólagos célja, a magyar kultúra Észak-Amerikában történő népszerűsítése, a Magyarország és Amerika közötti kapcsolatok erősítése, valamint az Amerikában élő magyarokkal való kapcsolatfelvétel és számukra magyar kulturális programok szervezése.

    Az igazi célja ennek az Alapítványnak az, hogy Orbán Viktor és az Azeri Diktátor reputációját, a két korrupt és autoriter politikai rendszert tisztára mossa Amerikában.

    Jo Anne Barnhart-ot, Arthur J. Finkelstein, Orbán és az Azeri Diktátor főtanácsadója neveztette ki a Magyar Alapítvány élére 2014-ben. A Magyar Alapítvány ügyvezető igazgatónője, az Azeri diktátor 2016-os választási kampányának volt az ügyvezető igazgatója. Annyi köze Magyarország kulturális értékeihez mint Makónak Jeruzsálemhez. A magyar adófizetők többszáz dollárjával szórakozik az USÁ-ba ez a spiné, míg korrupt főnökei Budapesten és az Azeri fővárosban, jókat szórakoznak.

    És mit csinálnak az Amerikai magyar diaszpóra vezetői, az öreg alezredesek akik ide is írkálnak? Azokat fenyegetik akik ezeket a tényeket, visszaéléseket a nyílvánosság elé tárják. Éljen Horthy Miklós ? Éljen Szálasi ? Éljen a Aliev és Orbán, és a Magyar-Azeri barátság ?

  • András!
    Sajnos ebben a mocsokban izraeli szálak is vannak. Finkelstein úr ugyan már a másvilágon lesz főtanácsadó, de sajnos az utódjai bárhol, bárkinek, bármikor a renedelkezésére fognak állni. Itt Ausztriában is volt két ilyen jóember. A dolog pikantériája, hogy a mostani kancler Kern nem is ismerte és nem is tudott róluk. Ezek még Gusenbauer tanácsadói voltak, de itt maradtak „hagyatéknak”. Nem itt buktak, mert arra vigyáztak nehogy sárosak legyenek. Izraelben buktak nagyott mert azt a pénzt amit itt tok és vonó nélkül kézalatt kaptak izraeli bankba tették le. Miután nem fizettek rá adót se itt sem ott lecsapott rájuk a hatóság. Izrael hírnevét ezek csak szennyezik, de becsületére legyen mondva az államnak nem tesz különbbséget hogy ki volt az elkövető. Ha rajta kapják lehet miniszter vagy milliárdos le kell töltenie a kiszabott büntetést. Nagy hiba hogy ezt a nemzetközi sajtó nem irja meg. Persze mi értelme volna hiszen elkennék bárhol a világon, hogy sima propaganda de nem igy van. Leültették a volt államelnököt és Olmertet is csak feltételesen engedték szabadlábra. Ha kiderülnek róla további disznóságok mehet vissza a börtönbe.Ebben még van egyenlőség Izraelben is.

  • Ez az írás az uborkaszezon miatt jelent meg, vagy már a választási kampány része?

  • Lelszi, V. Mária oknyomozása mindig briliáns, csak akkor szárad ki a tinta a tollában, ha a Strabag-kenőpénzek, az SZDSZ egy milliárdos tartozása, vagy a balos korrupció lenne a téma. És minden héten felemel egy táblát, hogy nem megy innen el, mégis marad a diktatúrában.
    Én csak örülök, ha hetente egy cikkben a nyakunkra jár szenvedni.

  • ” Márpedig tekintettel az ügy súlyára nehéz elképzelni, hogy a kiadatással kapcsolatos – óriási nemzetközi felháborodást kiváltó – döntést nem személyesen Orbán Viktor hozta meg. ”

    Ha a hir igy igaz, ahogy irva vagyon, egyetertek avval, hogy valami disznosag tortent.

    Viszont az „óriási nemzetközi felháborodást kiváltó” zoldsegen jot rohogtem. Miert kell allandoan tulzasokba bocsatkoznotok, meg akkor is, amikor veletlenul normalis ugyben szoltok bele a dolgok folyasaba?
    Ez az óriási nemzetközi felháborodás olyan marhara nagy volt, hogy se az amerikai, se a kanadai TV csatornak nem foglalkoztak vele. Van egy olyan gyanum, hogy ezen TV tarsasagok vezetoinek halvany gozuk sincs arrol mi az a Magyarorszag, berett-e mar, lehet-e szuretelni, vagy meg nem?

  • Kedves Vásárhelyi Mária!

    Egyetlen dolgot vitatok.

    Nem a magyar állam adott el egy gyilkost.

    Hatalmával visszaélve, a magyar állam nevét bitorolva adott el „VALAKI” egy gyilkost.
    (Ha az állam adta volna el, ott kellene hogy legyen az állam költségvetésében a bevétel rovatban. De nincs ott az állam – A MI – költségvetésünk bevételi rovatában. Valahol máshol „nyugszik”.)
    A magyar állam nevében adott el „VALAKI” egy gyilkost. Az én nevemben, az Ön nevében, a feleségem, a gyermekeim, a rokonaim, az ismerőseim nevében „VALAKI” eladott egy gyilkost.

    Mi ehhez képest Júdás harminc ezüstpénze? (Bár úgy látom, ez még „charlie”-nak is megüli a gyomrát; talán ezért is terelné más irányba a szót …)

    Erre azért még én sem vagyok képes azt mondani: „Oszt jó napot!”

    Szégyen. Szégyen. Szégyen.

  • avi,
    látom megint nem bírsz magaddal. Mi újság van nálatok a hitlerájban?
    Ragaszkodsz továbbra is hűségesen igazolni az ukrajnai email címedet? Ki adott neked izraeli állampolgárságot?Folytatod Izrael mocskolását ott,ahol Ille után szüneteltetted?Voltak értelmes írásaid.Azt hittem észhez tértél!Fuss neki újra,hátha menni fog.Szerintem képes vagy rá.

  • Kis Kálmán!

    Nagyjából ezek a gondolatok játszódtak le az én agyamban is, amikor a napokban meghallottam a hírt, és elolvastam V.M. rövid,de valós konklúzióit. Nem gondolnám, hogy bárkit is meglepne, hisz kb mindenki tudta, sejtette, hogy nem szívjóságból vagy a „javulásba vetett hit” okán adták ki a baltást. Most mégis mellbe vágott – gondolom nem csak kettőnket – ez a fajta „bizonyosság”. Tegnap láttam Bárándy G.nyilatkozatát valamelyik adón(talán a HírTv?) ahol is pontosan és érthetően levezette miből mi következik, miért gyanakodnak a fentebb leírtakra, ill feltette a kérdést, lehet a dolgok kronológiai sorrendje alapján más következtetést levonni? (Bárándyt egyébként a dolgok megtörténte után fogadta Navracsics Tibor akkori igazságügy miniszter és közvetlen betekintést nyert az iratokba.)

    Egyébként köszönöm, hogy leírta amit gondol, már garantáltan nem vagyok egyedül.

  • FIDETIKUS BRAVÚR

    A tüzelőfa szétvágva jóval értékesebb, mint egyben. A favágó méretű brutális muszlim szekrényember éppen az értékelmélet „hozzáadott érték” fejezetét tette magáévá a Magyar Közszolgálati Egyetem >szövetségesi< 😀 tanfolyamán, miközben egy örmény, keresztény "bajtárs" fejéből gyújtóst fabrikált…

    Az, hogy az áldozat keresztény volt, Orbanisztán keresztény mivoltukra igen büszke vezetőit, miniszterelnökét és papagálytermészetű külügyminiszterét egy csöppet sem zavarta abban, hogy ebből a vércsatakos mészárlásból maguknak személyes hasznot faragjanak. [Ismét csak a hozzáadott érték esete: mert "nagy-bűnnek hosszú az árnyéka".]

    Ők, mint a legnagyobb hívei a jog-realitivizálás machiavellista gyakorlatának, miszerint "a jog nem más mint a bármikor megváltoztatható parancsok halmaza"*, ami afféle relatív igazságként ugyanaz, mint Azerbajdzsánban keresztényt gyilkolni nem is bűncselekmény, hanem erény tehát, ha . o t t . ez van érvényben, akkor az már csupán földrajzi kérdés, hogy ezért a szolgáltatásért azeri vérdíj € milliárdokat felvenni a legtermészetesebb igény az "azeri hős" magyar kiszabadítói részéről…

    .

    *Kövér és Orbán diákköri közös dolgozata szerint [már 1987-ben].

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    B.Tercsi ! 4:58

    Épp pár perce motyogta Orbán a Hírtévében, hogy-asszogya:

    „M á r p e d i g . a . j o g t i s z t e l e t . a z . U n i ó . a l a p j a”

    Óh, hogy oda ne rohanjak !!!!!!!! Meccsoda pofátlanság ! Tipikus orbanizmus.

    .

  • Ha ehhez hozzávesszük az ellenzéknek 1 millió euróért ajánlott, de még nem hitelesített dokumentumot – amiről annyit tudni, hogy a jelenlegi kormányfőt zsarolni képes bankszámla másolata – akkor kezd összeállni a kép.

  • Brunszvik Teri: Nem a közszolgálati egyetemen (az akkor még nem is volt), hanem a NATO által Budapesten rendezett katonai továbbképzésen találkozott a gyilkos és áldozata.

  • Nem ismerjük pontosan az örmény-azeri viszály okát. Annyit illik tudni, hogy 1994-ben Moszkvában írták alá a fegyverszünetet, de a két állam azóta se kötött békét egymással. A határmenti fegyveres villongásaik azóta állandónak mondható. Legutóbb tavaly áprilisban villongtak egymással egy jót, amiben mindkét oldalon bevetettek nehézágyúkat, tankokat, és vadászröpcsiket.

    Tény : az átadás nemzetközileg is felháborodást váltott ki, és Erdő Péter szolidaritásáról biztosította a keresztény örményeket.

    Megjegyzés : Orbán Viktor, majd Szijjártó Péter Azerbajdzsánba utazott egy lehetséges gazdasági együttműködésről tárgyalni, napokkal a döntés előtt pedig olyan sajtóértesülések jelentek meg, amik szerint az azeri állam 2-3 milliárd euró értékben vásárolna magyar államkötvényt.
    Úgy tűnik, nem államkötvényt vásároltak.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    T. Drizari!

    Az „örmény-azeri viszály” oka az 1915-ös örmény népirtás [ld. örmény holokauszt] szellemének a XXI.századi . f o l y t a t á s a. tekintettel arra, vagy éppen azért hogy Azerbajdzsán volt szovjet, ma független állam, „köztársaság” lakosságának a nagy része ma is a török (nyelvű), kultúrájú, illetve siita-muzulmán népesség él az ős-keresztény Örményország tőszomszédságában.

    Kétségtelen, hogy a szovjet uralom el és lefojtotta a vallási és nacionalista indulatokat, ám ezen országok kiválása úgymond felszabadulása a szovjet államszövetségből szinte azonnal újra-gyújtotta a vallási és nemzeti soviniszta tüzet a >tüzek földjén<.

    .

  • „tisztelthölgyeimésuraim”,

    köszönöm, így beugrott, miről van szó. Az örmények azóta is „visszavágnának” a törököknek, és ugyebár az azeriek szegről-végről kultúrájukban a törökökkel rokonok. És területi vitáznak egymással, ahol többségében örmények élnek, a Hegyi-Karabahi részen.

  • Érdekes. Volt egy jó ismerősöm, örmény származású, aki lelkes magyar volt, és váltig állította, hogy az örmény és a magyar rokonok. Erre mindig volt valami régi krónikákból való idézete. Na most akkor mi van?

  • Ez nagyszerű! A baj csak ott van, hogy ilyesmit bárki tud fogalmazni, mert A KONKRÉT BIZONYÍTÉKOK HIÁNYOZNAK!!!
    ÍGY EZ CSAK EGY GUSZTUSTALAN RÁGALOM, amit az idő igazolni fog 😀 😀