Rabolt tévét, rabolt lapot — De újságodat te nyomhatod!

2017 szeptember 20 9:43 de.51 hozzászólás

Nem isten kalapja,
hanem korunk lapja;
nem kötődik párthoz:
újságot a vállhoz!
Megteheted ülve is:
NYOMTASD ÉS TERJESZD TE IS!

Egyszerű, mint az egyszeregy,
s már egy jó hónapja megy,
semmi nem állíthatja meg,
a hatalom máris remeg,
mert ez a te szamizdatod,
amivel őt megingatod.

Rabolt tévét, rabolt lapot,
hiába tette, láthatod,
újságodat te nyomhatod,
és tovább is te adhatod,
így orra alá dughatod,
meglásd, meg is buktatod.

***

Egy országos hálózat kiépítése vette kezdetét Magyarországon, amely a közreműködők, s a szinte már csaknem mindenütt elérhető technikai eszközök révén olcsón, könnyen és gyorsan igaz információkkal szolgálhat millióknak.

Megjelenik hetente, az internetről letölthető és mindenki által szabadon terjeszthető.

Kiszámítottan, szervezetten, országosan.

Hétről hétre.

Nagyon sokan rákényszerülnek, hogy szinte kizárólag az M1 televíziót nézzék, a Kossuth rádiót hallgassák, a megyei lapokat olvassák. Többen ugyanezt megszokásból teszik. Ők másmilyen országot érzékelnek maguk körül, mint ahol élnek. Ami a kormány által birtokolt vagy elfoglalt hírcsatornákból árad, az nem csupán egyoldalúan elfogult tájékoztatás, hanem gátlástalan propaganda, ténytagadó hazugságözön, agymosás.

Valamit tenni kellett és tenni kell ahhoz, hogy a tényeket, az országos gondokat nem ismerő, és a politikától elidegenített, gyűlölködőkké butított, vagy éppen tudatosan közömbösített emberek közül minél többen tájékozottabbak legyenek.

Hogy minél többen olyan világot érzékeljenek maguk körül, amilyenben élnek.

És amilyenben szavaznak majd, amikor választanak.

Ehhez a kormányzati médiafölényt legalább megtörni szükségeltetik.

Akad ugyan még néhány független újság, tévé, rádió és hírportál, amelyek tisztességesen tájékoztatnak az ország és a világ dolgairól, történéseiről, de az információik kevés emberhez jutnak el.

A Nyomtass te is kezdeményezés lényege, hogy hetente megjelentetett lapja értékes tartalmát olvasóit cselekvésre bírva hétről-hétre egyre többekhez juttassa el.

Hozzáértő, tapasztalt, pártfüggetlen médiamunkások választják ki, rövidítik, vagy rendelik meg és írják az adott hét lefontosabb eseményeiről hírt adó cikkeket, amelyeket, egy A/4-es lap két oldalára helyeznek el (tördelik be). Ezt a lapot félbehajtva egy újság formátumú kis kiadvány születik.

Akinek van számítógépe és nyomtatója, máris próbát tehet.

Az internetes és facebook oldalról (www.nyomtassteis.hu; nyomtassteis) letölthető kis újság úgy, ahogy van, több példányban is kinyomtatható, fénymásolható, terjeszthető. A kezdeményezés a kormányzati médiafölény falát akkor üti át, majd ingatja meg, ha ezt hétről-hétre mind többen megteszik.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat kicsiben is és nagyban is.

Aki csak egy-két példányt nyomtat ki és juttat el ismerősökhöz, ismeretlenekhez, sokat tesz az is. Akinek pedig megfelelő nyomtatási, esetleg szállítási kapacitása van, ha hajlik rá, a terjesztés aktivistáit segítheti. Bízunk egy országos hálózat kiépülésében, amelynek révén mindenüvé eljut ez a lap, legelőbb azonban a kistelepüléseken élők körébe, mert ott van erre a legnagyobb szükség.

Az újság terjesztésének fontos eleme a személyes beszélgetés, mert így azok, akik csak az állam által elfoglalt hírforrásokból tájékozódnak, nemcsak az újságot kapják kézhez, hanem hozzá hallhatják az emberi szót.

Az igaz szavakat.

Így mozgalommá érlelődhet a kezdeményezés, amely ha tömeges lesz, a hatalom médiamonopóliumát megtörheti, akár valamelyest ellensúlyozhatja is.

Ez a kis újság az eDemokrácia Műhely Egyesület független civil kiadványa, amely a választások közeledtével megismertetheti az országot a jelenlegi kormányt leváltani szándékozó politikai erők ajánlatával. Aki csatlakozik a kezdeményezéshez, a kormány helyett segíthet eleget tenni az Alaptörvényében rögzített alkotmányos kötelezettségnek: „Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.”

Emellett azok millióit szolgálja, akiket Orbán Viktor és kormánya az igaz információktól megfosztani próbál.

Aczél Gábor

51 hozzászólás

  • Igen, nem is nagyon értettem, amikor arról szólt az ellenzék, hogy a sajtóban túlsúlyba került a Fidesz. A print kiadásban minden bizonnyal, na de az elektronikusban?

    Jó, állítólag az idősek nem virtuózai az okostelefonoknak és az internetnek. De azért azt vegyük számításba, hogy akik Woodstockban voltak 20 évesek, azok ma 68 évesek. Nem annyira ügyefogyottak, mint azt sokan gondolnák.

  • A TV2 nézésére nincs rákényszerítve senki, de akaratlanul mindenki látja a kormányreklámot, aki nézi a Sztárban sztárt vagy valami hasonlót.

    Az M1-nek viszont nagyon lecsökkent a nézettsége, legalábbis a hírek szerint. Ahol nagyon szembetűnő a kormány fölénye, és nehezen ellensúlyozható, azok a megyei lapok és rádiók.

    Elméletileg jó egy ilyen kezdeményezés. Hátránya, hogy internetes portálokból ollózták össze valakik. Olyan nyugdíjasok, akik a megyei lapot olvassák, nem ilyen hírekhez szoktak hozzá.
    Az alapprobléma továbbra is az, hogy Magyarországon a sajtó az elmúlt 30 évben soha nem volt független az államtól.

  • Baloldali orgánumnak számít:

    Népszava,
    Vasárnapi Hírek,
    168 Óra,
    Klubrádió.
    ATV

    Liberális orgánumnak számít:

    Magyar Narancs,
    HVG,
    CEMP-csoport,
    444.hu,
    24.hu.
    RTL
    Index
    ÉS
    Blikk

    Konzervatív orgánumnak számít:

    Heti Válasz,
    Hír TV,
    Lánchíd Rádió,
    Mandiner,
    Magyar Nemzet.

    Kormánypárti orgánumnak számít:

    Magyar Idők,
    Magyar Hírlap,
    Figyelő,
    MTV
    Demokrata,
    MR
    888

  • Christopher Adam

    Slapaj,

    Ha a vidéki lapokat is a fent felsorolt kategoriák szerint osztjuk szét, akkor milyen az arány?

  • A Goebbels cikkebol: (Ezuttal nem a Bandi, hanem egy rokon.)

    ” Ami a kormány által birtokolt vagy elfoglalt hírcsatornákból árad, az nem csupán egyoldalúan elfogult tájékoztatás, hanem gátlástalan propaganda, ténytagadó hazugságözön, agymosás. ”

    Igy van elvtarsak, azzal kell vadolni az ellenseget, amik ti vagytok es amit ti csinaltok! Jo taktika!!!

    ” Valamit tenni kellett és tenni kell ahhoz, hogy a tényeket, az országos gondokat nem ismerő, és a politikától elidegenített, gyűlölködőkké butított, vagy éppen tudatosan közömbösített emberek közül minél többen tájékozottabbak legyenek. ”

    Ez nem jo. Ha lebunkozod az embereket, ha hulyenek nezed oket, magadat tartod az elitnek azzal csak ellened forditod oket. Az ilyen, es a Kertesz Akos fele „moslekzabalasokat” el kene felejtenetek, mert pont ettol valtok undoritova mindenki szamara.

    Amik most jonnek mar jobbak:

    ” Ehhez a kormányzati médiafölényt legalább megtörni szükségeltetik. ”

    ” Akad ugyan még néhány független újság, tévé, rádió és hírportál, amelyek tisztességesen tájékoztatnak az ország és a világ dolgairól, történéseiről, de az információik kevés emberhez jutnak el. ”

    „Így mozgalommá érlelődhet a kezdeményezés, amely ha tömeges lesz, a hatalom médiamonopóliumát megtörheti, akár valamelyest ellensúlyozhatja is. ”

    ” Emellett azok millióit szolgálja, akiket Orbán Viktor és kormánya az igaz információktól megfosztani próbál. ”

    Igy kell ezt csinalni fiuk! Ugyes! Igazi goebbelsi munka, egy rovid irasban 4-szer is elhazudni, hogy ma Magyarorszagon el van nyomva a sajto, es foleg az igazsag – ami viszont nalatok dekkol, mert az ateistak Istene titeket valasztott ki az igazsag hordozasara. (Hisz nagy felelossegel jar az, el kell dontsetek kit verjetek agyon es kit kell csak egy kicsit megkinozni.)

    ” Az újság terjesztésének fontos eleme a személyes beszélgetés, mert így azok, akik csak az állam által elfoglalt hírforrásokból tájékozódnak, nemcsak az újságot kapják kézhez, hanem hozzá hallhatják az emberi szót.
    Az igaz szavakat. ”

    Tehat bolsevik aknamunkara, felforgatasra, szarkeveresere biztatod itt a haverokat – akarom mondani az elvtarsakat. Aztan lesznek legalabb 100-an az egesz orszagban?

    Latom a lelki szemeim elott: A langlelku forradalmar, mikozben hordja az „igazsagot” tartalmazo szorolapokat, agitalja a meg politikailag nem elegge erett jovobeni elvtarsakat!
    Jaj de szep ez a kep! Valakinek meg kene festenie.

  • A mai vilagban a nyomtatott sajto lenyegeben halott es eltemetett.
    Az electronikus az mukodik, s a tobbseg azon kapja a hireiket.
    Hogy a politikai propagandakkal kik hajlandok idejuket tolteni, az csupan nemi megszervezett csoportok akik alaklamaznak azt. De az nem sok am.

    S hogy a maguk, ismet uralomra vagyo totalitarian uraik meg nem kepesek semmi otleteket, megoldasokat, sot meg frissebb elveket sem lebegtetni mint a regi voros zaszlot.

    A valosag persze hogy nem minden ottani szavazo egyen teljesen hulye am.

    Az atlag szavazo vilagszerte a sajat elete soran veli es iteli azokat akik lehetoseggel alnak a tomegek napi eleteit befolyasolni a jobbra, vagy a rosszabbra.

    Persze az „elvtarsak” nem kepesek meg hazudni sem ami a tomegek eletet a jobbra forditana.

    Mint Aczel Gabor elobbi cikkeben bevallotta, azok „akik nem toljak az o szeheruket”,azokat tisztan nem velne „elvtarsanak”, vagy „nyelvtrasnak” sot meg ember-tarsnak sem velne barkit is.
    S aki a valo-tettek alapjan latja a vilagot, azokat csak „az atkozottak”-nak nevezte.

    Barmi tokkel-utott is lenne a mai magyar allamigazgatas, nem hinnem hogy valah is lehetett volna normalisnak velni, de semmi lathato esely, sot meg a legtavolabbi remenyeik is nagyon tavol levo ,hogy oket a magyar-nep ohajtana ismet veres es allandoan-hazudozo uralkodoik lehssenek ismet.

    Bar mi ostoba, es felrevezeteheto is lenne az atlag szavazo, de nem teljesen hulyek. Senki nem vagna a sajat nyakat.

    Persze lehetne lehetoseg lenyeges, valo es tisztesseges meglatasokkal valtoztatni a hosszu sikertelen allam-vezetsen, de akik NEM hajlandok a realizmus valosag belatasara, s keptelenek a mult veszett-dogmaiktol elvalni, azok a multanak a reszei, s azzal fognak elmulni orokre.

    Rest in Peace elvtarsak ! Vesheto az kobe !!!

  • MIKLOS megjegyzesere;

    Koszonheto sorai. Igen kivalloan sorolta es jelentette a valosagot.

    Persze HA az „elvtarsak” nem tetszoknek latjak a vilagban , europaban es az ottan torteno hireket, csak masik gombot szukseges nyomni.
    Ma az letezik vilagszerte. S magyarorszag sem kivetel.
    (En 1990-91-ben jartam ottan, s megleponek talaltam hogy az rggyik Tito-orszagbol eredo TV- adon noi-bubu-versemyt mutattak. A dijjak nem voltak igen jelentoseg a leg-szebb ciciknek, de erdekes volt az europa-szerti noi-cici-versemy esete.

  • Valami ismet elobbre ugrott mint en akartam volna.

    De az elvtarsaknak szukseges belatni. hogy a sajto, s minden elektronikus formajaban az anyagi erdekekert versenyeznek.

    Tehat nyomjak meg a gombot, es csereljek az ado-allomast.
    Amelyet senki, vagy nagyon kevesen neznek, vagy olvasnak, az hamar eltunik a felszinrol. Mas szoval ,tonkre megy.

    Az mind a maguk ostoba keptelensegenek az oka, s nem a Parlament, sem barki mas allam-burokrata.

    Ideje felnoni elvtarsak, s felnottkent gondolkodni es elni !

  • Na megint egy cikk….milyen újság készül és ki fogja megvenni?…
    Amúgy slapaj felsorolásából egyértelműen kiderül,hogy bizony sajtószabadság van,és ugyanez mondható a TV.csatornákra is!
    Akkor ugye minek kell már megint feleslegesen erőlködni?.
    Amúgy nyugdíjasként több csatornát nézek,több újságot veszek(balos,jobbos…) és olvasok,meg még internetem is van,és nem vagyok egyedül!
    ár a nyugdíjasokat sértegetni,pláne mert ugye tapasztaltabbak,a múltat is ismerik és nem csak hallomásból…
    lehetőségem(lehetőségünk van!!!)a látottakat,olvasottakat összehasonlítani a valósággal,tényekkel!

  • Arról már ne is beszéljünk,hogy több baloldali forrás abszolút
    hiteltelen,meg tetejében sokszor nem csak sértő,de egyenesen
    becsületsértő,rágalmazó,és megjelenhet!!!!
    Akkor hol itt a probléma ? szabadság van túlzottan is,minden baloldali gusztustalanul ,büntetlenül uszíthat…MANAPSÁG!

  • Talan majd kovetik szeretett Sztalin isten peldajat az Iszkra-val?! Menek az asott kut melyebe lapjukat kiadni.

  • Miklós, én a legnagyobb örömmel olvasom a balosok kezdeményezését, legalább megtanulnak beszélgetni az emberekkel, meghallgathatják a kisemberek véleményét. Mondjuk felénk biztosan nem fognak ilyesmivel próbálkozni, mert kutyákat is tartunk, meg minden portán ott vannak a szerszámok is a kezünk ügyében, kasza, kapa, vasvilla.

  • Kalocsai Miklós

    slapaj
    2017 szeptember 20
    12:29 du.

    slapaj! Ez a te képességeidet meghaladja, ne erőlködj! A teljesség igény nélkül néhány korrekció: Baloldali újságnak csak a Népszava és a Vasárnapi Újság mondható. Elfelejted megemlíteni, hogy az MTV hány csatornát működtet, kihagytad a Duna TV-t, az Echó TV-t, az Origót, a már említett megyei, helyi lapokat és tv-ket, stb. Nem említetted mennyi állami hirdetést kap az egyik és másik. Persze Boda Marcsi és bendegúz elismerésére így is számíthatsz

  • Herr Miklós, köszönöm! Soha nem gondoltam, hogy újágírói pályafutásom során ilyen aljas, ennyire hazug és embertelen minősítést valaha is kiérdemelhetek. Higgye el, ez engem majdnemhogy felemel, mert visszaszorítom dühömet, ami gyomromat remegteti. Ön engem, akinek a kommunikáció az élete, egy olyan kommunikátorhoz hasonlított, akihez hasonló se élt még ezen a Földön, mert a beszédével ölt. A holokauszt első számú szorgalmazója volt, aki a kommunikációt is halálra sebezve, embermilliókat gyilkoltatott meg vele, majd a saját népét is halálba kergette, mielőtt a vezére tulajdonnevének kezdőbetűjét keresztnevük elején viselő gyerekeit: a 13 éves Helgát, a 11 éves Hildét, a10 éves Helmuthot, a 8 éves Holdét, a 7 éves Heddát és az ötéves Heidét – elhitetve a feleségével, hogy jót cselekszik – egyiket a másik után, szépen sorba az édesanyjukkal mérgeztette meg. Heil!

  • Ms.BODA soraira;

    Igen, az egyeni szabadsag lehetove teszi szabadon barmit is mondani,kifejezni, irni, stb.

    De az nem jelenti hogy nem lehetne felelosegre vonni ha azzal valami kart okoz, szemely egyeniseget serti, jo hirnevet, stb.

    Sot a valotlan ragalmaert es valotlan vadolasokert sulyos kovetkezmenyekkel ,is talalhatja magat.
    Valotlan buntettek vadolasaert birtonben is juthat.

    Az egyeni sertesek persze mind „civil” az az polgari ugy, ami azt jelenti hogy az anyagi feleloseg eseten gatyajat vesztheti.

    Az ottani ugyvedek nem leg eszsek arra meg. De majd jon am az is hpgy prusszenteseert is perleve lehet.
    Mert azzal jaranyokat terjeszthet am.

  • charlie,

    Hogyan ismerik fel a kutyak a „haladokat”?
    Valami jobbat kene kitalalni, valami elekronikus bolsi-riasztot.

  • Igen, Kalocsai druszám:) Nekünk igazi 2/3-unk van a Miklós országban:) Egy-két boda-slapaj-benji fajzat csak megerősít minket hitünkben és tudásunkban. Aztán úgyse tudnak ők annyira megvetni minket, mint mi őket az áldott rendszerükkel és ostobaságukkal:)

  • Slapaj !

    Immáron a nagy nézettségű TV2 is egyértelműen kormánypárti, az Ady Vajna nevű Orbánpárti öleb jóvoltából, akinek jóságos Vezérünk ezt a koncot is odahajította…

    Másfelől, igaza van Kalocsai Miklósnak, amikor ő jobb és baloldalról beszél és nem pusztán ellenzékről és kormánypártiságról. Az ún. ellenzékiség egymással teljesen ellentétes világnézetű csoportokat is egybefoglalhat, ennek megfelelően antagonisztikus érdekkülönbségekkel megspékelve.

    A konzervativizmus is csak mese olyan lapoknál, mint pl. a fid-SS Borókai Gábor alapította, majd mai napig vezette Heti válasznál. Nem konzervatív, legfeljebb egy kissé visszafogottabb…

    Konzervatívizmus legfeljebb annyiban igaz ezeknél, amikor nyíltan, vagy burkoltan a neo-feudalizmus támogatóiként elsumákolják az új nagybirtokrendszer egyre kevesebb kézben történő koncentrációját, de ezzel is valójában a Fid-SS nevű kormányhatalom malmára hajtják a vizet.

    Ugyanígy mítosz a Magyar Nemzetnél is, amely csupán a G-nap óta „”ellenzéki”” mióta a tulajdonos Simicska Lajos összeveszett a diktátorral addig tök kormánypárti volt. Ugyanígy a Lánchídrádió is…

    Az pedig, hogy egy orgánum konzervatív, vagy más, az nem attól függ, hogy minek mondja, hirdeti magát, hanem a mindennapi munkájában megnyilvánuló világnézete alapján.

    A vidéki, beleértve a helyi, pl. a kerületi „újságokat” is, csak és kizárólag az ottani polgármester világnézetét – tehát a ma többségi – kormánypárti érdekeket öntik a választók agyába.
    Pl. a Bp.III. kerületi Önko. Óbuda című lapjában nincs olyan oldalpár, ahol legalább 1 fotó ne a Fid-SS, azaz kormánypárti polgármester bús képét ábrázolná.

    Csak úgy mellesleg:

    A „Demokrata” valódi neve szöveghűen: Magyar Demokrata, melynek kormánypártisága márcsak azért is kétségtelen, mert a szerkesztőség a helyét, a Fid-SS álatal [ebben ők nagyon profik] szánt-szándékkal goebbelsi tökéllyel, furmányosan tönkretett, azaz szervezetten csődbevitt, néhai Reálbank egykori ingatlanját (székháza földszintjét) birtokolja, ill. bitorolja, amiért ugye a kormánypártnak még ma is hálával tartozik…
    Ami meg a >Magyar< Demokrata némileg ellenmondásos, szó összetételt illeti, az tényleg a már akkor is rég nem demokrata, sötét fid-SS cinizmus tipikus csimborasszója…

    .

  • Voronyezs!342

    Noigen, amikor a Magyar Néphadsereg Váci-utcai székház-palotájával a zsebében, Orbanini még ’94-ben kispekulálta „aztat”, hogy tulajdonképpen ők nem is demokraták, akkor kezdett el abban tetszelegni, hogy „mostantúúúú löszünk inkaaabb konzervatívok – Ja”. Retrográd projektjéhez átmenetnek magukra nézve a polgári jelzőt választotta, hogy a polgári választók azon csoportját tegyék magukévá, akik komolyan gondolják ama osztály erényes oldalát, ám ügyesen elhallgatták a feltört parvenü, a parasztbú lett valaki törekvését az uralomra tőke, termőföld és hatalom fölött. Úgy is lett, aminek ma „élvezzük” a mocskos gyümölcseit…
    Viszont, az idő múlásával, a vagyont illetően nyugodtan nevezhetik mostmáááá magukat konzervatívnak, hisz ők már csak így „zu Rück” eljutottak Pató Pál úr, és a Magyar nemes színtjére, ezek többszörös hatványán… Legföljebb a viselkedésük és rabló természetük dolgában húzza őket még mindig koloncként még mindig vissza az uborkafa kusza indája, ti.az amelyen felmásztak, fölkapaszkodtak idáig. Ám ők erre rá se rántanak, hisz ők is csak egyszer élnek…

  • Rabolnak parkolójegyek árát is! Erre a sikkasztásra mondják Magyarországon: ügyes. Azt is szokták mondani : megoldották okosban.

    Hiába no, leleményes a magyar, ha lopásról van szó. Látszólag minden rendben, a gyanútlan autós érvénytelen parkolási jegyet kap, ami hibát a jegyen észre sem vesz. És vajon ki üzemelteti ezeket a parkolóórákat? Nem lövöm le poént, benne van a videóban:
    .
    .

  • Valojaban nem ertem a kifejezest, hogy el-lopta a jelen kormany a TV=t meg a sajtot:))

    Hogy letezhetnw az el-lophato.

    Ahhh, tonkre ment a maguk propaganda gepezete mert ma mar nem leheto elkobozni a jogos tulajdonossaiktol.

    De hat miert nem elnek akkor meg a mai szabdlehetoseg eselyevel? Mind az elobbikeben adott „lopot holmikbol” vasaroljak meg a LEG-nepszerubb media-t.
    S akkor maguk lesznek a nyeregben .

    Miert-ne? Mint a mondas, „put you money where your mouth is”. ( TEGYE A PENZET ODA AHOL A SZAJJA VAN ).
    Mas szoval; beszeljen tettekkel nem ures szavakkal.

  • Gyurcsány tettes…

  • Kiegészítés szellemi segéderőhöz (a héber szlengből származó slapaj magyar jelentése).
    MTI (Magyar Távirati Iroda)- kiemelten fontos, hiszen az legtöbb hír forrása.
    MTV – NYOLC(!) közpénzből működő kanális, köztük két analóg, földisugárzású (nem kell hozzá se előfizetett kábelcsatorna, sem digitális adás vételéhez alkalmas tv-készülék).
    11 megyei napilap (a 19-ból).
    Origó és Echo TV – kösz Kalocsai.
    TV2 – az egyetlen analóg sugárzású földi kanális a kereskedelmi tévék közül.
    Lokál – ingyenesen terjesztett hetilap – több millió példány (Nesze neked Bendegúz79 a szabad a piac álmaiddal)
    Több száz önkormányzati lap.

  • talalom, Bánfi,Kalocsai, Aczél author stb !

    – Itt, Kanadában, (több egyetemen megfordultam) összesen nincs annyi média szakember, mint ezen a felületen !
    Van, egy igen rossz hírem számukra, mégpedig hiteles médium nincs .
    Azért, mert, a média munkás, a médium alkalmazottja, amit megélhetési, szakmai, okból, legjobb tudása szerint szolgál.
    Az alap tétel, akár Kanadában is, a nyugati világban, az, hogy nem az a bünös a médiumokkal szennyezett területen aki hazudik, hanem aki elhiszi…
    A média fogyasztó, privilégiuma, hogy minden olyan orgánumot kerül, amelyik irritálja…
    Nem aggódnék, a magyarországi, publikum miatt, mert, sokkal nehezebben motíválható, a sajtó hagyományos eszközeivel mint a nála szerencsésebb országok polgárai…
    Ennek, elég otromba történelmi okai vannak…
    Megmosolyogtató, az itt pötyögő barátaink, dohos orbánozása, és undora, a hazai közállapotoktól… ami teljesen kontra produktiv…

  • Aczél Gábor,

    ” Herr Miklós, köszönöm! … Heil! ”

    Szivesen, de felreertetted. Te es a barataid/elvtarsaid „dolgoznak” itt ugy, mint Goebbels elodotok.
    Nem unalmas szamotokra allandoan, egyhuzamban ismetelgetni ugyanazokat a hazugsagokat?

    ” Soha nem gondoltam, hogy újágírói pályafutásom során ilyen aljas, ennyire hazug és embertelen minősítést valaha is kiérdemelhetek. ”

    Lehet, hogy „embertelen” az, amikor valakinek felhivjak a figyelmet arra, hogy felesleges hazudoznia, de mitol lenne aljas es hazug az?

    Betettem a cikkedet (a cim nelkul) a WPS writer-be, 539 szot szamlal. Ez egy rovid cikk. Az 539 szobol 120 szo azt a hazugsagodat szolgalta, hogy ma Magyarorszagon nincs sajtoszabadsag (es akik meg cincongnak mar jelentektelenek, senkinek sincs lehetosege oket olvasni, latni, hallani).
    Tehat kicsivel tobbet, mint 22%-at a mondokadnak arra hasznaltad fel, hogy a rovid cikkecskeben 6-szor ereszd el ugyanazt a hazugsagot. (Es meg kegyesen kitoroltem olyan mondatokat is, amik csak felig-meddig voltak kapcsolatban a hazugsaggal.)

    Bar konnyen lehet, hogy ez egy uj vilagcsucs, tolem jobb ha nem varod, hogy ajnarozzalak ezert. Arra itt vannak a Sorosjugendjeid.

  • Miklós, a friss közvélemény kutatást most mutatják a baloldali TV-ben, miszerint a szoci választók kétharmada!! kívánatosnak tartaná, ha a Jobbikkal – ami ugye eddig maga volt a sátán – szövetkeznének a hatalom visszaszerzéséhez a választások közeledtével. Tehát ezeken az oldalakon olvasott cikkek eszmeisége, gerincessége, hitelessége ilyen szemüvegen keresztül nézendő.
    Prof. Göllner szemében kezdek majd felértékelődni. 🙂 Szerinted engedjem, hogy hízelegjen?

  • charlie!

    Az utolsó bejegyzésedben is teljesen igazad van,a szerencsétlen
    balos elvtársak még az „antiszemita ” jobbikkal is képesek szövetkezni,az előbb mutatták a TV-ben (hanggal!!!)hogyan is
    bájolog a zsidó származású Heller Ágnes a „náci” Jobbikkal….
    Hát hányinger mindkettő!
    Ezek akarnak győzni?de főleg embereket meggyőzni?
    Se ész,se jellem!

  • Ejnye MIKLÓS!

    Hát nem szép dolog így „beletaposni” Aczél érzékeny lelkébe….

  • charlie
    2017 szeptember 21
    1:58 du.

    Kedves Charlie!
    Lesznek ennél még sokkal cifrább közvélemény kutatási eredmények is a szerencsétlen szavazók „jó helyre” irányítása érdekében! Én csak Churchillnek hiszek, bár ha igaz ez az eredmény, akkor az gerinctelen hataloméhségre utalna! Szerintem ez a „közvélemény kutatás” csak egy gyermeteg próbálkozás a Jobbik bokorból való kiugrasztására!

  • charlie,

    Szerintem fokozatosan engedd, hogy dorgolozzon. Eloszor be kell vallania, hogy mindig is ugy tartotta, hogy a szive kozepen van, de a nagyobbik resze a „jobbik” oldalon.
    Aztan hagyd hogy nyilvanosan bocsanatot kerjen a nem kivant, illetve „rosszul leirt” szavakert, es hagyd hogy megmagyarazza, miszerint azok csak azert felreerthetok, mert ki lettek ragadva a szovegkornyezetukbol.
    Vegul kellesd magad egy kicsit, amikor felajanlja, hogy csokolgatna a seggedet napi 12 orat.

    De komolyra forditva a szot, en roppant nagy hibanak tartom a Vona reszerol, hogy ezekkel ossze akar allni. El fogja vesziteni az egesz szavazobazisat. Lehet, hogy a bolsik pont erre utaznak, igy akarjak kinyirni az egyik ellenseguket. Sajat magukkal. Azaz a „szeretetukkel”.

    De hat ti tudjatok. Ha nektek jo, nekem is. De ebbol hamarosan lesz vagy 20 „jobbik” part.

  • Szellemi segéderő! A média világa nem a szakértőké, meg a területen működöké, hanem a köznyilvánosságé. Ugyanúgy, ahogy az egészségügy és az oktatás nem az orvosoké, tanároké, hanem az egész közösségé.
    Sajtószabadság. A mai kormányfő mondta: a média kormánylefedettsége 98 százalékos. Akkor ki hazudik?
    A sajtószabadság NEM az ott dolgozóknak fontos, hanem a köznek: hogy élhessen tájékozódási jogával, sokszínű, sokféle szempontú információk birtokában dönthessen.

  • Boda Marcsi,

    ” … az előbb mutatták a TV-ben (hanggal!!!)hogyan is
    bájolog a zsidó származású Heller Ágnes a “náci” Jobbikkal….
    Hát hányinger mindkettő! ”

    Melyik musorban volt ez? Ezt megneznem!!! Hatha megvan valahol az interneten.

    Oh, es ne izgulj Aczel elvtars lelki udveert! Ot mar varja a komcsi Paradicsomban a 72 komszomolos, piros-szemu, vorosnyakkendos szuz jutalma jeleul. Sztalin elvtars sajat kezuleg valasztotta ki szamara ezt a 72-ot, mind kinzoleany volt a Csekanal es kesobb a KGB-nel.

  • Kedves Miklós!
    Hát nem vagy semmi..jót derültem!
    Egyébként a TV 1 esti híradójában mutatták a Heller-Jobbik riportot…élőben!!!
    Remélhetőleg valamilyen módon elő tudod varázsolni?…..a neten,vagy máshol?!

  • Miklos
    2017 szeptember 21
    3:24 du.

    „De komolyra forditva a szot, en roppant nagy hibanak tartom a Vona reszerol, hogy ezekkel ossze akar allni. El fogja vesziteni az egesz szavazobazisat. Lehet, hogy a bolsik pont erre utaznak, igy akarjak kinyirni az egyik ellenseguket. Sajat magukkal. Azaz a “szeretetukkel”.

    Nahát, pont erre gondoltam én is 2:53-kor!

  • Miklós, megfogadom a tanácsaidat, de a csókolgatásnál feltételem, hogy levágassa a szakállát, mert szúrni fog. Ebből nem engedhetek.
    …..
    A viccet félretéve, a Jobbik ezerszer kijelentette, hogy nem kötne koalíciót senkivel. Ha mégis, akkor a tv székház helyett a Jobbik székház fog felgyulladni.
    …..
    Heller videója:
    https://www.youtube.com/watch?v=-UJ12TzI7LQ
    Róla tudni kell, hogy véleménye a baloldali értelmiségi körben 100 Göllner súlyú.

  • Drága Margit Néni !
    Ön még hisz a mesékben ! Ez szép dolog ! Hű a naftalin szagú szocialista elvekhez . Ez szép dolog!
    Sajnos rossz hírem van, kormány lefedettség a hazai médiában 100 %-os ! Azért, mert a kormány, aki az államot képviseli, gazdagon finanszírozza, a saját ellenzékét (lásd, a rengeteg törpepárt, kamupárt stb.) ezek média hozzáférêsét, az adófizetők pénzéből… Ja, hogy nem tudják eltartani magukat, nincs piacuk stb A demokrácia, vagy annak látszata rengeteg pnzbe kerül…A tájékoztatási kötelezettség mindenhol az államok terhe !
    A sajtószabadság, csodás álom, a világon mindenütt, drága, de limitált ! -A sok csacsiság amivel a klaviatúrát, zaklatja bőven belefér !

  • Miklós!
    Sajnos,nem tudom a neten elővarázsolni a híreket (TVl vagy RTL -en volt?)de remélhetőleg ,vagy Te vagy én megtaláljuk?saját szememmel fülemmel hallottam!!!!Hidd el!
    Remélhetőleg újságban is közlik!

  • charlie
    2017 szeptember 21
    4:33 du.

    „A viccet félretéve, a Jobbik ezerszer kijelentette, hogy nem kötne koalíciót senkivel. Ha mégis, akkor a tv székház helyett a Jobbik székház fog felgyulladni.”

    A viccet félretéve: ha a Jobbikon múlna, mert egál esetén Ő lenne a mérleg nyelve, szerinted hagynia kéne, hogy a két rossz közül újra az a baloldal próbálkozzon aki már előre beharangozta győzelme esetére a kerítés lerombolását és a „menekültek” munkába állítását? Szerintem, sajnos nem kell izgulni ennek a valószínűségétől, mert a Fidesz háttér támogatói ezt úgy sem hagynák, másrészről a kerítés a baloldali szavazókat is védi és ezt Ők is nagyon jól tudják, ezért én még az előzőnél is nagyobb győzelmet prognosztizálok a Fidesznek, úgy hogy, a magát ismételten elszámító Jobbik támogatására sem lesz szüksége. Lehet álmodozni, de sajnos ez a büdös nagy realitás! Ki merem jelenteni, hogy a Fidesz csak egy véres „magyar tavasszal” lehet megbuktatni, amit nagyon nem szeretnék, de az előkészületek szaga már erősen bűzlik!

  • charlie,

    Koszi. Nekem van egy olyan erzesem, hogy ez a TV1 is „halado”.

    Valoban erdekes a video.
    Az teszi legerdekesebbe szamomra, hogy beigazolodott a gyanum szegeny Agi nenirol. Ugyan nem vagyok orvos, de eddig is lattam mar az irasaibol, hogy egyre inkabb elveszti szegenyke a fonalat.
    Amiket itt osszehordott az mar a veg. Valakinek meg kene neki mondani, hogy ne szoljon hozza semmihez, mert pont az ellenkezojet eri el annak, amit szeretne.

    A mellette ulo fiatalembernek igaza volt; tehat ez a marhasag sosem fog letrejonni.
    Most bajban leszel, nem fog a Bandi elhalmozni teged a bokjaival. 🙂

  • Charlie!
    szept.21. 4:33

    http://pestisracok.hu/vona-es-heller-kez-kezben-az-arulo-jobbikos-partelnokre-debrecenben-nemet-mondtak/

    Csak nem erre gondoltál? Látom örömködsz, és „humorizálsz” (brrrr !)Heller tévedésén! Azén a Hellerén, aki eddig minden volt a szemedben/szemetekben csak mérvadó véleményalkotó nem, hát lám, hogy megnőtt az ázsiója, egyből amint Vonára (is) terelődött a figyelme az óhajtott kormányváltás érdekében! „100 Göllner súlyú” befolyásoltsággal bír baloldalon -írod! Pedig jó ha tudod, Heller se nem jobbos, se nem balos – Heller filozófus és mint olyan egyedül annak a tudománynak a lekötelezettje amit mint gondolkodó képvisel! A filozófus örök kétkedő, és örök felfedező, nála semmi nem abszolút fehér és semmi nem fekete. Ebből kifolyólag szerintem nem is lehet egyértelmű elkötelezett. De, mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, ezért én utána néztem ennek a nagy összeborulásnak és a baloldal óriási sikerű „behódolásának”-ezért azt ajánlom, olvass más filozófusokat, történészeket és véleményeket is e tárgyban, hátha rájössz azok is befolyásolják némileg a balos „értelmiségieket” (pl Radnóti Sándort,Gerő Andrást stb)Vona valóban egy szélkakas, ezt jól látják a „tieitek” és ha az a Vona aki per pillanat ezerrel húzna be középre, és cukiskodásával kábítja a sok reményt vesztett váltást sürgető honfitársát valóban a „ti emberetek” akkor ő most nem tesz mást mint, hogy megtéveszt, magyarul hazudik, nem csak a választóknak, de a pártjának is! (Nem hiába volt Orbán tanulója aki a nagy mágus köpönyegéből bújt elő)Ám ha valóban komolyan gondolja amit jelenleg kommunikál, és elhitetni igyekszik a választókkal, akkor ő mégsem a ti emberetek, jobbára háttér nélkül maradt, amennyiben a pártja kihátrál mögüle, és nem vállalja fel Vona megváltoztatott új arculatát. A Jobbik tehát menthetetlenül két vagy több részre fog szakadni, sőt már szakadt is, vezérük nélkül identitásukat vesztett gyülekezet! Amennyiben pedig Vona nagyon is Jobbikos, tehát csak álca amit jelenleg csinál, az a legrosszabb fajta átverés amit ezzel az országgal el lehet még Orbán után követni, szerintem ezt végképp nem fogják a hívek tolerálni! Úgy látom, hogy Vona jelenlegi odamondogatása és parlamenti keménykedése nem szolgál más célt, mint hogy amennyire lehet gyengítse Orbán imidzsét, mert pontosan tudja, hogy ha csodák nincsenek nem tudja a Fideszt megverni, de annyira legyengítheti, hogy Orbánnak a hatalom megtartása érdekében szüksége lehet egy „koalíciós partnerre” és akkor Vona máris ugrik „..ehol vagyok, ni mit parancsolsz kisgazdám..” és belesimul szépen Orbán ölébe! Szerinted ezt pl mennyire fogja díjazni a radikális vonalat folyamatosan számonkérő, és emiatt már most Vona ellen forduló Jobbikos gárda-horda? Utóbbi kifejezést valamelyik cikk alatt erősen sérelmezted (nem emlékszem biztosan,lehet találom használta) de bármennyire is dehonesztálónak érzed, a gárda attól még létezik, és ha mutatkozik, általában vidéken falukban, akkor csakis hordába verődve vonulásznak. Választások közeledtével meg még inkább fog! Apropó! Ha cikinek érzi a jobbik a „hordát” miért csinálják?
    Megmondom: egy eszköz a félelem keltésre, az Önregulázásra, önhatalomra, melyre a kutya sem kért fel benneteket. Megjelenésetek már önmagában jelzés értékű, a „mihez tartás végett”! A bíróság betiltotta ugyan a gárdát, mégis létezik, mert mit nektek törvény, melyet nem ti alkottatok a magatok képére? Te magad Csárli több alkalommal világossá tetted utalgatásaidban, egy – egy vélemény szándékos vagy óvatlan megfogalmazásával,kifejezéseiddel, hogy a Jobbiknak melyik ágához tartozol, máskülönben miért lennél Jobbikos -így van? Na már most van egy főemberetek aki egészen mást csinál mint azt ti a megbízók elvárnátok – mi a fene is lesz ebből? Személy szerint úgy véded Orbánt, a kormányát, azt a szabad rablást, ami most már szinte minden szinten és mindenhol folyik, amit nem is titkolnak, sőt a szemedbe röhögnek – és azt a mérhetetlenül infantilis, ostoba cselekedeteket és javaslatokat melyeket kormányzás és előterjesztések címén a legválogatottabb debil sereg végez különböző államtitkári, helyettes á.t. vagy egyéb szóvivői, frakciói tótumfaktum posztokon mintha meglennél róla győződve, hogy a legtisztakezűbb és a legteljesebb szakértői gárdával lenne dolgod – de akkor ugyan tedd már meg, hogy visszanézed a kedd du.-i parlamenti közvetítést ahol, ha jól emlékszem Volner János nevű emberetek minősíti Orbánt a legsötétebb gazembernek! Igaza van? Igen! Akkor te miről szoktál hadoválni Csárli amikor ezerrel győzködöd a „nem itthon élőket” ( By Boda) hogy itt minden rendben, a hangulat remek, az ország virágzik, a gazdaság pörög stb? És ezzel a sötét gazemberrel akartok ti parolázni – állj arrébb most én jövök, hagyjatok valamit nekünk is – alapon? Vagy ti a radikális Jobbikosok nem akartok, csak a csúnya Vona akar?
    Tökéletes a tudat hasadás a Jobbiknál!
    Nem hivatkozom a többségre meg „hitelességre” meg sok egyébre mert nem születtem Bodának, de ne ájulj már el attól, hogy a tegnapi betelefonálós műsor pár ezer szavazója közül a nagyobb százalék valóban azt szavazta , hogy a cél – kormány váltás – érdekében akár a fekete patás ördöggel (Vonával) is meglehet állapodni – pontosan nem tudom, hogy szólt a kérdés – de szerinted ez mit jelent? Közel sem azt, hogy a Jobbik lám, milyen elfogadott és támogatott párt lett – sokkal inkább azt húzza alá, mekkora jelenleg az elkeseredés, ha már…!

  • A Jobbik kutyaszorítóban van.

    Egyedül nem tud győzni.
    Ha az MSZP-vel „összefog”, elveszti a szavazótáborát.
    Ha a FIDESZ mellé beáll csatlósnak, Miviktorunk felszámolja, mint a Kisgazdákat.

  • Ja, és: mivel ujjat húzott a Fidesszel, ha ellenzékben marad a Fidesz mellett, akkor is fel lesz számolva (hogy aztán sok jobbikos visszamenjen Miviktorunk kebelébe). Voltaképpen egyetlen lehetősége, ha az ellenzék nélküle is győz, és a fidesz megy a süllyesztőbe. Akkor a baloldal nem fogja őket felszámolni, és a hoppon maradt fidesz-szavazókat a következő választásra begyűjtheti magának.

  • Alma, ne reménykedj….

  • Besancon, sokadszorra is megtisztelsz egy hosszabb válasszal, amit köszönök. Sajnos ma már nem, de holnap szánok én is egy bő választ a felvetéseidre.
    Taggyűlésem van.

  • Figyelő
    MDF, Kisgazdák, – de nem kell, hogy tudd, mire is célzok.
    Egyébként :egészen visszataszító, hogy az ellenzékkel szemben csak a személyeskedést és a gorombáskodást alkalmazzák néhányan, különösen azok, akik évek-évtizedek óta nem élnek itthon.
    Szervusztok, jó estét !

  • Mindenkinek fel percig tart mire bejon a KMH, vagy csak nekem?
    Minden mas webpage itt van 1 masodperc alatt, csak a KMH lassu.

    Almási Alma,

    Nem kell a Jobbiknak sehova sem „csapodni”, nem kell nekik senkivel sem szovetkezni, csak megmaradnak egy kis partnak. A lassu novekedes hasznosabb szamukra, mint az a kockazatos jatek, amit a Vona csinal ma. Szerintem is a „mindent vagy semmit” vege a semmi lesz Vona szamara.

  • Én soha nem személyeskedek, csak válaszolni mertem egy beírónak.

  • Alma!
    szept. 21 9:15 és 9:21

    Logikus levezetés, helyesek a következtetéseid – de hát egy fizikus valószínű a matematikát is vágja, így a másodfokú kétismeretlenes egyenleget is nullára redukálja -:)))))

    Egyetértek az általad felvázoltakkal!

  • Figyelő
    2017 szeptember 22
    12:20 du.

    „Alma, ne reménykedj…”

    Miért ne reménykedjen – míg élünk remélünk! Nem tudta?

  • Charlie!

    Itt van még egy apró gyöngyszem! Úgy tudom Toroczkay az egyik leghangosabb „számonkérője” Vonának, és hívei szívesen látnák az elnöki székben Vona helyett! Szerinted vele és a követőivel mit tudna kezdeni Vona ha valami oknál fogva mégiscsak „beleszédül” a bársonyszékbe? Ha elhatárolódik tőle/tőlük, alighanem kitörik a nyakát – ha felvállalja a bandát, a választók törik ki a nyakát! Nehéz ügy ez Csárli!

    Apropó! A ma esti hiradások szerint a jelenlegi 8 ellenzéki párt közül egyik sem akar a Jobbikkal együttműködni, pedig holnap Gulyás Marci sarkalatos bejelentést tesz, mely mind a 8 pártot érinti, és legalább ebben mind megállapodtak!

    http://sztarklikk.hu/kozelet/gyurcsany-es-horn-megoleserol-beszelt-a-jobbik-alelnoke/328946

  • Besancon, egy átlag jobbikos gondolkozásáról fogalmad sincs. Ugyanis megveti a hazug és pénz vezérelte pártokráciát. Közösségben él, és abban is szeretne, őrzi hagyományait, tiszteli őseit, elutasítja a devianciát, családban él, munkával tölti a napjait.
    Azonban haszonelvű emberként elfogadja a mai politikai berendezkedés megváltoztathatatlanságát és támogat egy olyan pártot, amelynek programja a szívéhez a legközelebb áll. Tehát mindegy a párt neve, meg hogy szakad-e, a lényeg a megvalósítandó program. A Jobbik programjának nagy részét a Fidesz ügyesen megvalósította kormányon, ezért kéne rájuk haragudnom? A pártok színjátékai neked szólnak, mert téged befolyásol, engem hidegen hagynak, én csak a megvalósult programot nézem.
    A Gárda sosem „vonulászott hordába”, alakzatban, oszlopba rendeződve tették meg látogatásukat oda, ahonnan kétségbeesett magyarok üzentek a kiszolgáltatottságukról. Szerencsére itt is érezhető javulás, ugye a közbiztonságot a Jobbik nyomására a Fidesz hatalom viszonylag rendbe tette. Köszönet érte mindkettőnek.
    Vona Gábor erőfeszítései mind a programpontok megvalósulásáért vannak, bizalmat csak akkor veszítene nálunk, ha ebben nem lenne sikeres. A jobboldal célja a kormány és az ellenzéki oldal egyidejű uralása, szerintem ez is remekül alakul.