Sorosról konzultálunk?

2017 október 8 7:15 de.214 hozzászólás

Valószínűleg a szelektív vakságom az oka, hogy a remekbe szabott Soros-gyűlöleti plakátok esetében csak most tűnt fel: nem azonosak. Kérdésenként hirdetik a nemzeti ellenségkeresés toborzóleveleit. Amelyek kellenek, mint egy falat penészes kenyér. De nem is igazán hiszem, hogy valós jelentőséggel bírnak.

Nem abból a szempontból, hogy lehet-e mindenféle magyarázatokat gyártani a plakátokkal, illetve a nemzeti konzultációkkal kapcsolatban. Ki lehet ugyanis találni a legkörmönfontabb, különböző komplexusokat emlegető érvrendszereket. Holott a valós magyarázatok valószínűleg egyszerűek, mint a faék. Olyanok, amelyeket korábban, legalább részben magam is érintettem.

Nemzeti konzultációkat alighanem két okból tartanak. Az egyik, hogy valakinek a kormány közelében érdeke fűződik a nyomdaipari munkákhoz, és a kézbesítéshez. A visszaküldés mértékétől teljesen függetlenül. A másik, nem kevésbé egyszerű indok lehet a hatalom mérhetetlen gyávasága, és az érvek totális hiánya. Valós, a társadalom elé tárható, vitában is védhető érvek birtokában népszavazást tartanának és nem konzultálnának. Azonban a társadalom a legutóbbi, érvénytelen, népszavazással tanúsította: még mindig nagy a rezisztenciája a demagóg baromságokkal szemben.

A plakát-kampányok mögött valószínűleg szintén fellelhető egy hasonló gazdasági motiváció. Azokat ugyanis szintén ki kell nyomtatni, ki kell helyezni, és az eltávolítás mértékében pótolni. Alig hiszem, hogy ezt ingyen, társadalmi felajánlásként tenné bárki. Ha pedig „társadalmi felajánlás”, akkor könnyen meglehet, hogy hosszabb távon drágább, mintha piaci áron számlázna valaki. Az, hogy nyilvánvalóan van egy társadalmi üzenete is az ilyen kampányoknak, aligha tagadható. De az ország jelenlegi állapotában ezt valószínűleg nem érdemes túldimenzionálni.

Az, akinek Orbán Viktor, illetve a Fidesz nem szimpatikus, az legfeljebb kap némi muníciót ezekkel a kampányokkal. Ahhoz, hogy ne kelljen bonyolult érvrendszereket kitalálnia. Ahogy ugyanez az egyszerűség szolgálja a Fidesz-tábor egyben tartását is. A sorosozás történetét nézve az is látszik, hogy az egész hecckampány belső logikátlansága láthatóan nem omlasztotta az egészet Orbán fejére. Ami legalább azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy a Fidesz alapvetően az egybites állampolgárokat célozza meg. azokat, akik nem kérdeznek, nem vitatkoznak, nem gondolkodnak. Csak morognak, szavaznak, és lőnek, ha kell. Legalább virtuálisan. De ez nem újdonság. Minden diktatúra leghűségesebb vérebei azok, akik a saját lelki nyomoruk mentegetésére bármilyen rajtuk kívül álló ellenfelet elfogadnak. Az, hogy ez az ellenfél a bankszektor, a migránsok, az ellenzék, vagy éppen Soros György? Számít ez? Már az első körséta esetében sem számított. Csak a hárítás.

A baj talán nem is ez. Egy társadalomban szinte mindig jelen vannak azok, akik tenyéradó gazdájuktól függetlenül hajlandók kézből enni a baromságokat. Legfeljebb lecserélik a karszalagot tányérsapkára, majd vissza. Kicsit nagyobb problémának tűnik, ha egy disznót a saját posványában akarnak megverni. Ott, ahol neki nagyobb a rutinja. A Fidesz egybites híveit hasonlóan egyszerű lózungokkal nem lehet eltántorítani, hogy parlamentbe juttassák Orbánt. Legfeljebb akkor, ha nagyobb erő, a valós váltás lehetősége csillan fel. Akkor viszont tömegesen fognak átállni. A kormányváltás potenciálja valószínűleg azokban lenne, akiket valamiért fél, vagy képtelen megszólítani a magát oly szívesen demokratikusnak aposztrofáló ellenzék. Azt a néhány millió embert, akik még gondolkodnak, és még az országban vannak. Igaz, nekik többet kellene nyújtani a hetente változó, nem egyszer tartalom nélküli vezér-szólamoknál. Így azonban egészen biztosan, hogy a soros konzultációról kellene konzultálni?

214 hozzászólás

  • Sokan küldik majd vissza egyetértőn a konzultációs levelet. Egyes jobboldali elemzők szerint a vidék nyerni fog a liberális főváros ellenében. Számuk meghaladja a milliót.

  • Drizari
    2017 október 8
    8:03 de.

    És, persze, a neten többször is kitölthető:
    https://444.hu/2017/10/07/tobbszor-is-kitoltheto-a-nemzeti-konzultacio-az-interneten

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 október 8
    8:03 de.
    Jó lenne, ha az egyet nem értők is visszaküldenék a konzultációs levelet, mert abból lehetne következtetni az ellenzők számára is, míg a bojkottálókéból nem, az csak a mindkét oldali manipulativ kalkulációk gyártására ad lehetőséget.

  • Orsós Elemér
    2017 október 8
    8:44 de.

    „mert abból lehetne következtetni az ellenzők számára is”
    Ami persze nem igaz. Mert az eredményközlés manipulálható, a neten többször kitölthető, stb.

    Amire Te gondolsz azt népszavazásnak hívják. Nem véletlen, hogy Orbán nem mer népszavazást tartani.

  • Ez is nagy átverés mint a többi .Fel kellene jelenteni hűtlen kezelés miatt,amióta hatalmon van több 10 milliárdot elköltött a közpénzből semmire.Soha nem azt csinálja amit ott leír.Remélem sok ember már nem lesz vevő rá.Fölösleges visszaküldeni,fölösleges interneten is kitölteni.Tegnap megmutatták,hogy hogy lehet csalni az internet kitöltéssel is.Az a gyalázat,hogy egy 90 éves emberrel ezt műveli!Ennek az alaknak se hitele,se gerince nincs.

  • Nos, itt egy nem régi utcai kérdezősködés. Jó, tudom, ezt is össze lehet úgy vágni, ahogyan azt sugallni akarják. Ám ez valamiért nekem hitelesnek tűnik. Mármint olyan szempontból hitelesnek, hogy nagyjából ez lehet Magyarország lakosainak hozzáállása az idegenekhez. Nézzétek és hallgassátok:

    http://www.youtube.com/watch?v=oredA9zi7x8

  • Dienes Erzsébet

    Nincs jelentősége!

    Ez nem szavazás, csupán vélemény nyilvánítás, senkit, semmire nem kötelez.

    De tessenek már odaát is észrevenni, mekkora öngólt tetszettek rúgni a népkeveréssel.

    Bizony, mi itt Európában, hol nem az őslakósok kiirtásával és az afrikai rabszolgákkal népesítettük be a földrészt, most szembesültünk az országterületek használati jogával amerikai módra, méghozzá nem telepes, hanem őslakosnak számító minőségben.

    A Fidesznek és az SZDSZ-nek alig 1 hónapig voltam pártfogója, többnyire még abban az időben, amikor még nem váltak szét egymástól.

    Most nagyobb a dilemmám, mint önöknek a vegyes etnikumok vegyes életformájú államainak földrészén, és sokkal súlyosabb is a Fidesz-Akárki kérdésnél.

    Katalánok, írek, baszkok, ukránok, székelyek, tibetiek, kurdok, tatárok……..stb élnek egy tömbben, saját ősi területükön, más népek fennhatósága alatt, teljes önállóság nélkül. Majdnem úgy,-hogy önök is megértsék-, mint az amerikai földrészen a maradék indiánok.

    Aztán, -hogy önök is megértsék- ami még nálunk nem volt, most vetődik fel itt is a néger-fehér kérdés a betelepítések miatt. De még ebben a kérdésben óriási a különbség Amerika és Eurázsia között. Az amerikai négerek ugyanis ugyanolyan telepesek az indiánok földjén, mint a fehérek még akkor is, ha rabszolgának tetszettek behurcolni oda őket. Tehát a mai kor szellemében teljesen egyenrangú terület-birtokosai a földrésznek. az indiánokkal szemben.

    Csakhogy a mainstream világpolitika egyáltalában nem hajlandó észrevenni ezeket a különbségeket. Európa, sőt Eurázsia lakói kettős kihívással néznek szemben! Mik lehetnek? Amerika módra Indiánok, vagy négerek saját élettérségükben.

    E kis kitérő után térek vissza a Fideszre. Egyszerűen öngyilkosság lenne nem arra az egyetlen pártra szavazni, amelyik képesnek látszik megvédeni az alapállapotot. igaz, hogy saját zsebre dolgozik, de ha a hagyományos társadalmi létformát sikerül megőriznie Európának, akkor a helyi bajokon könnyebb lesz úrrá lenni. Az amerikai rendszerű politikai és etnikai káoszban már soha sem lesz rá lehetőség.

    Nem jó kedvvel írtam ezt a megjegyzést, mert sejtem mekkora támadás fog érni miatta, de MUSZÁJ ezen az áron is legalább egy mécses fényét elküldeni a nagy, internacionalista sötétségbe.

    Üdv: DE.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2017 október 8
    10:13 de.

    Az utolsó alany volt a legtájékozotabb.

  • Kedves Mindenki,
    tisztánlátásotok érdekében itt küldöm a felvilágosítást soros és Izrael kapcsolatáról.Bizony a magyarországi zsidók nem igen tudják átlépni a saját árnyékukat.Izrael ellenességgel tetszelegnek saját maguk előtt,mert Ők ugyebár különbek mint Mi a cionizmussal”fertőzött”izraeliek.

    https://leharblog.wordpress.com/tag/soros-gyorgy/

  • Előző beírásomat elsősorban a cikkíró Endre István Simay figyelmébe ajánlom.Az általam betett linket nem lehet”összevágni” de minden szava leellenőrizhető.

  • ez mar kozonsegesen rohejes erolkodes………es meg csodalkoztok hogy Europa rajtatok rohog.
    Soros le se sz@rja mit gondoltok rola………………ezt job ha tudjatok.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 október 8
    12:16 du.

    Kedves Gyuri bácsi!
    Az általad küldött link ékesen bizonyítja hogy, a Sorost kizárólag a tetteiért jogosan kritizálók nem antiszemiták, de paradoxonként felmerülhet, hogy ő esetleg az! 😀 (Mellesleg el tudom képzelni mennyire imádjátok, abból a tényből hogy, eddig csak az osztrák festőt illetted kis kezdőbetűvel! 😀 )

  • Orsós Elemér,
    nem látok sok differenciát egy áruló kápó és egy tömeggyilkos között.A különbséget csak a lehetőségeik határozzák meg. Az önantiszemitákat inkább gyűlölöm,mint a közönséges idiótákat. Viszont,hogy van egy kis reménysugár azt itt elküldöm:

    http://www.kulfoldiapro.com/news/az-evszazad-botranya-bortonbe-kerulhet-soros-es-elveszik-az-osszes-vagyonat/

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2017 október 8
    9:25 de.

    Igazad van, de ők a meghamisítás előtt fogják tudni a valós véleményeket, azt sem ártana közölni velük, mennyi az ellenvetés, nehogy túlságosan elbízzák magukat! 😀 Mellesleg a tavaly megtartott kvóta népszavazás a demokratikus svájci rendszer alapján -ahol nincs érvényességi küszöb, mert szerintük nem szavazni is demokratikus, de akkor az aktiv szavazók voksai mindenkire kötelező érvényüek- simán ügydöntő lett volna, míg nálunk a többször agyonbírált antidemokratikus rendszer miatt csak feleslegesen kidobott pénzt eredményezett.

  • gyuri10
    2017 október 8
    12:16 du.

    Megértettem Lehar írásából és a hozzáfűzött kommentekből, hogy Soros György valami olyasmit művel, amivel – szerintem a gyerekkori traumája miatt – Európán áll bosszút. Azt is megértettem, hogy – nekem érthetetlenül – a zsidókat is támadja. Vagyonával olyasmit pénzel, ami végeredményben káros folyamatokat indít és táplál. Ehhez jóhiszemű és félrevezetett, többnyire általa alapított szervezetek tagjait használja. Kihasználja és felhasználja alantas céljára a sokak által kívánt „minden ember legyen szabad és minden embert ugyazok a jogok illetik” jelszavát.

    (mintha találkoztam volna már Lehar írásaival máshol is, nagyon megalapozottnak és ténybelinek tűntek Izraellel kapcsolatos cikkei, ezért őt autentikusnak tekintem Soros Györgyöt illetően)

  • Drizari
    2017 október 8
    10:13 de.

    Magyarország lakosainak nagy része a kínai büfén kívül nem ismer idegeneket. Még az albán pékségről sem tudja, hogy albán.
    A manipuláltságot jól mutatja az a sok-sok éves felmérés az előítéletekről, amely alapján a pirézeket is utálták. Erre a generációs előítéletre játszik rá Orbán.
    Az az Orbán, aki a Horthy-korszakban legfeljebb vályogvető lehetett volna. Mint kiemelt pozíció

  • kovács Éva,

    ” Az a gyalázat,hogy egy 90 éves emberrel ezt műveli!

    Miert, ha 20 eves lenne a szarkevero, akkor minden rendben lenne?

    gyuri10,

    ” Bizony a magyarországi zsidók nem igen tudják átlépni a saját árnyékukat. ”

    Van egy olyan erzesem, hogy a magyarorszagi zsidok is olyanok lehetnek mint az eszak-amerikai zsidok. Legalabbis azok, akik ide kuldozgetik a okadekaikat.

    Mellesleg nem tudom hogy nem lenne-e egyszerubb megoldas, ha a MOSZAD venne kezebe a Soros korul felmerult problemakat?

    Hol lehet az interneten kitolteni a kerdoivet?

  • @Drizari
    jaj… ne légy már hülye…

  • Almási Alma,
    én is hülye akarok lenni.Vagy…ragaszkodsz az egyeduralomhoz?

  • Miklós,
    sajnos az ívet nem tudom,hol lehet aláírni.Ha tudnám minimum három millió aláírást tudnék begyűjteni.

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 8
    11:49 de.

    „Bizony, mi itt Európában, hol nem az őslakósok kiirtásával és az afrikai rabszolgákkal népesítettük be a földrészt, most szembesültünk az országterületek használati jogával amerikai módra, méghozzá nem telepes, hanem őslakosnak számító minőségben.”

    Már bocs, de történelmet nem tetszik ismerni vagy a biológiát, vagy egyiket sem?
    Elképzelem az afrikai géncentrumból teleporttal ide röppenő pigmenthiányos mutánsokat is sikítva röhögök.
    Esetleg a honfoglaló magyarokra, a kijevi fejedelemséget megalapító vikingekre, a Londiniumig végigihódító római légiókra értetted az őslakos kifejezést? Esetleg mindezek egy embermentes, sterilra atombombázott területre érkeztek? Ha igen, akkor hogy élték túl a sugárzást? Ha nem, akkor szigorú szűzességi fogadalmat is tettek?
    Hány biológiai ősödről tudsz? Mármint név szerint. Majdnem biztos vagyok benne, hogy már a nyolc dédszülőd fejenként négy nagyszülejével bajban lennél. (egyébként szinte mindenki)
    Honnan vagy olyan fene biztos, hogy az őseid közt nem volt egyetlen migráns, hódító katona, félrelépett béreslegény, stb.

    Te őslakos! Te!
    Buksisimi! Csücs le Zsóka!

  • Miklos
    2017 október 8
    2:35 du.

    Kortól független. De egybiteséknek még nem sikerült feloldani azt az ellentmondást, hogy a „Soros zsebből be tudja dönteni az országot, és az Unió is a zsebébe van”, illetve a „Soros egy rosszindulatú csibész, aki az országot be akarja dönteni”
    Egyszerre nem lehet igaz.
    Mert vagy nem tudja megtenni, hiába rosszindulatú, vagy meg tudja tenni, és mégsem olyan rosszindulatú.

    De tudom, hogy az ilyen logikai buktatók a Fidesz-hívekben nem okoznak frusztrációt. A gondolkodás hiánya felvételi követelmény a Fun-Club-ban

  • gyuri10
    2017 október 8
    12:22 du.

    Tegyük fel, hogy Nálad a Bölcsek Kavicsa.
    Akkor mi van? A cikk, ha figyelmesen elolvasod, és megkérdezed a magyar-tanárodat is, nem Izraelről, és még csak nem is Sorosról, hanem a népszavazástól rettegő, a haveroknak nyomdapénzt adó csirkefogókról szól leginkább.
    Egyébként Soros biztosan nem szent. Kevés milliárdos szent van. Sorostól Larry Ellisonig és vissza.

  • gyuri10,

    és akit érdekel, itt lehet kitölteni a kérdőívet:

    https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

  • gyuri10
    2017 október 8
    3:05 du.

    Almási Alma,
    én is hülye akarok lenni.Vagy…ragaszkodsz az egyeduralomhoz?
    ________________________

    Te már az vagy. Megfordítottad a süvegedet, és most te vagy a „hunyó”… Egy becsületes Szófia-utcai zsidó sráctól nem kis teljesítmény… De ehhez már én nem szólok semmit…

  • Robert Morrison

    @ Endre István Simay!

    Engedd meg hogy a saját ars-poétikádból idézzek:
    „A vitának, véleménynek szerintem szabadnak kell maradnia. A szabadságot és a szabadosságot, személyeskedést azonban nem szeretném hagyni, hogy összekeveredjen.”

    Szépen hangzó kijelentések, csak azt nem értem, hogy a liberális beállítottságú bloggolók miért nem eszerint élnek. Merthogy ezen a lapon a jelenlegi magyar kormány bevándorlási politikáját támogatókat mindenféle jelzőkkel illetnek, melyek közül talán a legenyhébb a fasiszta. Hogy létezik az, hogy miközben szabad elvi vitákat folytatunk, az egyik oldalnak mindent szabad a másikat pedig lépten-nyomon a megfélemlítés fenyegetettsége üldözí. Miért nem tudnak a liberálisok tárgyilagos érveléssel megvitatni bármit annélkül, hogy a másik oldalon megnyilvánuló ellenvéleményeket megalázó szándékú jelzőkkel illetnék?

    „ Holott a valós magyarázatok valószínűleg egyszerűek, mint a faék.”
    Igen, a valóság tényleg nagyon egyszerű, de valami beláthatatlan okból pont ennek felismerése elől zárkózik el a soros györgy nótáját fújó zenekar. A Magyarok nem akarnak beengedni egy inváziós hordát. Ennél egyszerűbben nem is lehet kifejezni.

    “A másik, nem kevésbé egyszerű indok lehet a hatalom mérhetetlen gyávasága, és az érvek totális hiánya.” Na ez lehetséges. Az az Orbán Viktor aki az EU valamennyi fórumán és valamennyi Hazánkat érintő témában szembeszáll Európa nagyhatalmú vezéreivel, érthető félelemmel viseltetik a teljesen szétzilált, vezető nélküli baloldali ellenzékkel szemben. Mielőtt ez a karikatúra megjelent elolvastad hogy mit írtál vagy sürgetett a leadási határidő?

    “… a társadalom …… tanúsította: … nagy a rezisztenciája a demagóg baromságokkal szemben.” Ha ezen az oldalon is igaz lenne ez a tézis akkor a cikk nem látott volna napvilágot (vagy stilszerűen, képernyőt)”

    A nyomdai és egyéb költségeket pedig nem feltétlenül kellene a Fidesz nyakába varrni, mert azokra nem lenne szükség, ha az ország érdekeit és nem az idegenekét védenék azok a baloldali képviselők akik az illegális migránsok behozatalán munkálkodnak és nem a Nemzetet szolgálják.

    “Az, hogy nyilvánvalóan van egy társadalmi üzenete is az ilyen kampányoknak, aligha tagadható. De az ország jelenlegi állapotában ezt valószínűleg nem érdemes túldimenzionálni.” Nos ennek az elejével igen a második felével aligha tudok egyetérteni. Az országot kívülről támadó soros talpnyalókat belülről is támogató hazaárulók tevékenységét széleskörben érdemes és kell leleplezni, mert az állampolgárok megtévesztése nem a kormány részéről történik, hanem a soros bérenc NGOk által terjesztett hazugság áramlat árasztja el.

    “Ami legalább azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy a Fidesz alapvetően az egybites állampolgárokat célozza meg. azokat, akik nem kérdeznek, nem vitatkoznak, nem gondolkodnak. Csak morognak, szavaznak, és lőnek, ha kell. “
    Hát ez igazán mestermű az egyszerűbb állampolgárok jellemzésére. Ha a bal-liberális intellektuális nagyeszűeken múlna, az “egybites” állampolgároktól a szavazati jogot is megvonnátok, mert ez a liberális demokrácia alap eleme. Vezessenek a társadalomtudományok professzorai. Azok akik a legnagyobb, a valós élettől elrugaszkodott baromságokat könyv alakjában hozzávágják a társadalomhoz. Lásd: Marx-Engelsz-Lenin-Sztalin. Bocsánat, az utóbbi idióta csak a végrehajtásban jeleskedett Beriával karöltve.

    Az ellenfél (vagy én inkább ellenségnek nevezném) felsorolásában kitűnő munkát végeztél, noha a felsorolás nem tükrözi az ellenségesség sorrendjét. Én első helyre azt a mocskot tenném, aki ezt az egész felfordulást kisemberek százmillióinak megnyomorításával összeharácsolt dollar milliárdokból finanszirozza. A bankszektort talán utolsó helyre tenném, mert ők ‘csak’ az ország kisembereit rabolják ki (lásd THM% és deviza hitel), a migránsok nem ellenségek, hanem a nagy játszma áldozatai, az ellenzék pedig a gerinctelen csúszó-mászó férgek élősködő hada!

    “A Fidesz egybites híveit hasonlóan egyszerű lózungokkal nem lehet eltántorítani, hogy parlamentbe juttassák Orbánt.”
    Hasonlatként hoznám az USA 2016 választást. Trump nem azért került a Fehér Házba, mert a másik oldalon ‘többbites” okos tóbiások osztották az eszüket, hanem azért mert az ‘egybites’ kisemberek akik az okos tóbiás intellektuálisok asztalára teszik a kenyeret, megelégelték az okos tóbiások hülyeségeit. Na ez a folyamat megy végbe Magyarországon is, és a soros féle beavatkozás összehozta a nemzet összehozhatatlan tömegeit, mint Clintonné az ‘egybites’ amerikaiakat.

    “Így azonban egészen biztosan, hogy a soros konzultációról kellene konzultálni?”
    Nem, szerintem sem. Inkább a hazaárulás okairól, arról, hogy a bal-liberális csürhe a hatalom megszerzése érdekében eladja az országot a soros patkányoknak, hogy eláraszthassa Hazánkat a semmiben nem kompatibilis hordával mely a kultúránk elpusztításában teljesedne ki.

    Azt azonban alá tudom támasztani a saját magam elkötelezettségével is, hogy “lőnek, ha kell.” Igen, én is lőni fogok a magam 70 évével ha fegyverrel kell megvédeni a Hazámat, a Judeo-Christian kultúrát, a Hollokauszt túlélt családtagjaimat és azok leszármazottait, nemutolsósorban a saját lányaimat és unokáimat, hogy fajunk, kultúránk és Nemzetünk tovább éljen a szüleimtől örökölt Hazában.

    Hadd emlékeztesselek Petőfi Sándor szavaira: “Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer, Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete”

  • Andrew_s,

    ” Magyarország lakosainak nagy része a kínai büfén kívül nem ismer idegeneket. ”

    Es a hireket sem olvassak?

    Aztan:

    ” Hány biológiai ősödről tudsz? Mármint név szerint. ”

    En is szova akartam ezt tenni, csak nem ebben a stilusban, de aztan lemondtam rola, mert az Erzsébet hozzatette, hogy: „méghozzá nem telepes, hanem őslakosnak számító minőségben.”
    S z a m i t o! Tudod mit ertett ez alatt?

    Persze lehet vitatkozni, hogy a teruletrablas utan mennyi idonek kell eltelnie ahhoz, hogy a teruletet rablok jogos tulajdonosoknak szamitsanak. De vannak olyan esetek, amikor az eredeti lakosok mar eltuntek, beolvadtak …stb. Igy tehat csacskasag lenne pl. Magyarorszagot nem tekinteni a magyarok orszaganak. Kinek akarod visszaadni? Az avaroknak?

    Aztan:

    ” De egybiteséknek még nem sikerült feloldani azt az ellentmondást, hogy a “Soros zsebből be tudja dönteni az országot, és az Unió is a zsebébe van”, illetve a “Soros egy rosszindulatú csibész, aki az országot be akarja dönteni”
    Egyszerre nem lehet igaz.
    Mert vagy nem tudja megtenni, hiába rosszindulatú, vagy meg tudja tenni, és mégsem olyan rosszindulatú.
    De tudom, hogy az ilyen logikai buktatók a Fidesz-hívekben nem okoznak frusztrációt. ”

    Huuu wazzeg, van am logika! Az meg nem fordult meg a logikus fejedben, hogy az esemeny kialakuloban van, es mivel nyiltan nem mondhatja ki, hogy miben settenkedik kenytelen az aljas tervet ugy beallitani, mintha o lenne a segito angyalka? Ami viszont lelassitja a folyamatot.
    Mellesleg, itt nem FIDESZ hivekrol van szo, hanem minden normalis magyarrol, akinek nincs kedve kiserletezni a bekeaktivistakkal. Ez utobbiak mar eleg jol bemutatkoztak Nyugat-Europaban is, csak te nem vagy hajlando olvasni a hireket.

    gyuri10,

    ” sajnos az ívet nem tudom,hol lehet aláírni.Ha tudnám minimum három millió aláírást tudnék begyűjteni. ”

    Szerencsere Drizari feltette. Azt hiszem nekem is sikerulni fog talalni nehany normalis magyar allampolgart itt Edmontonban.
    En mar ki is toltottem.

  • Andrew_s,

    ” A cikk, ha figyelmesen elolvasod, és megkérdezed a magyar-tanárodat is, nem Izraelről, és még csak nem is Sorosról, hanem a népszavazástól rettegő, a haveroknak nyomdapénzt adó csirkefogókról szól leginkább. ”

    Es? Kit erdekel a cikkiro butasaga, vagy bugyuta hazugsaga?
    Itt a lenyeg maga a kerdoiv es hogy minel tobben mondjanak minden kerdesre nemet.

    Nektek az a bajotok „haladoknak” hogy egy demokratikus orszagban kikerik a vezetok a nep velemenyet.
    Vajon hova a francba „haladtok”? Egy biztos, nem a demokracia fele.
    Mi tetszik nektek, a nep velemenyenek semmibe vetele, a diktatura – amivel epp azt vadoljatok, aki a nep velemenyet keri ki? Szanalmas es bugyuta hazudozok vagytok egytol egyig.

  • Almási Alma,
    elnézésedet kérem,nem akartalak megsérteni.Ahogy így vissza olvastam magamat,tényleg sértő amit írtam.Amit Drizarinak írtál: Jaj..ne légy már hülye,erre akartam”jópofizni”.Mellé lőttem,bocs.

  • Kedves Drizari,
    félreértettél!Nincs szándékomban részt venni semmilyen konzultációban.Orsós Elemérnek szóló okt.8 1:29 du beszólásomhoz betettem egy cikknek a linkjét.Nem konzultációról,hanem soros bíróság elé állításáról szól,háborúban elkövetett bűnökért és a manapság szokásos terrorizmus támogatásáért.Amerikában!

  • Gátlástalan és szégyentelen Orbán kormány kigúnyolja az EU kormányzást, miközben elveszi a pénzét, hogy gazdagítsa az oligarchiáját és tovább szilárdítsa a populista nacionalizmust hazánkban.

    Ezen a videon is érdemes elgondolkozni !
    https://www.facebook.com/agostonlaszloartist/videos/893320557438710/

  • Almási Alma,
    elsőként Neked,másodsorban Mindenkinek küldöm ezt a kissé hosszú, de nagyon értékes csemegét:

    http://www.dzsihadfigyelo.com/2012/10/11/interju-bat-ye%E2%80%99orral-a-nyugati-civilizacio-osszeomlasa/

  • oj-oj-ojj belz majn stejtele belz iz di sejnste in der welt………..
    frejlekh simes tajro far alle……..

  • Barlev:
    „ez mar kozonsegesen rohejes erolkodes………es meg csodalkoztok hogy Europa rajtatok rohog.
    Soros le se sz@rja mit gondoltok rola………………ezt job ha tudjatok.”

    Tisztelt Barlev!

    Soraiból úgy tűnik, hogy a Vezér és a Párt Önt – Miklóstól, Gyuri10-től, Robert Morrisontól, Drizaritól eltérően – még nem tájékoztatatta, hogy Soros György csak strohmann, akit a valójában a maga valójában személyesen csak a Vezér által ismert Emmanuel Goldstein mozgat. 🙂
    Kiváló miniszterelnök-helyettesünk, Semjén Zsolt pedig épp tegnap világosította fel az ő szeretett nemzetét, hogy a világ tönkretételét csak látszólag irányító Soros vagy Goldstein is csak bábok, akiket a szabadkőművesek tartanak kézben. )-:
    Valószínűnek tartom, hogy a szabadkőműves világösszeesküvésének „felfedezése” után a Vezér és a Párt felfedezi majd a „Cion bölcseinek jegyzőkönyvé”-ben propaganda-lehetőséget is, és az iránt sincs sok kétségem, hogy Miklós és társai azt is támogatni fogják.

  • gyuri10! Jótett helyébe jót várj!

    A belinkelt cikket majd elolvasom, igérem. Cserébe meg küldök neked egy másikat.

    http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2017/10/09/miert_soros_nevet_a_vegen/

  • Belzebub
    2017 október 9
    9:01 de.

    Well, és mégegyszer well! [Karinthy]

    😀 😀

  • Na, kedves gyuri10, elolvastam, és mindjárt KI IS VÉGEZTEM a linkedet…
    Íme:
    _______________________

    „Melyek voltak azok a folyamatok, amelyek hatására a többségében keresztény lakosság –főleg Közép-Európa, Magyarország és a Balkán – muzulmánná vált és arabul vagy törökül kezdett el beszélni?”

    NEM VOLT ILYEN, egyedül a Boszporusz környéke, de az is elég hosszú ideig tartotta magát kultúrálisan. Ha lett volna katonai erő 200-300 éven belül a felszabadítására, ma sem lenne muszlim. Minket 150 év után szabadított fel a Habsburg Birodalom, de a török időkben sem iszlámosodtunk el, így nem is volt mit visszacsinálni.

    „És jelenleg annak a folyamatnak vagyunk részesei, amelyben lemondunk a történelmünkről, a történelem felfogásunkról, annak érdekében, hogy alkalmazkodjunk az iszlám történelem-értelmezéséhez.”

    KI, HOL mond le Európában a mi saját történlmünkről?.. ráadásul az iskolák, az oktatás révén, és mindezt a hatóságok támogatásával? Álmodik ez a csaj?

    „Mert ahogy írtam, a Nyugat a dzsihád áldozata. Az áldozatnak pedig kötelezettsége van az elnyomójával szemben, mégpedig az, hogy tanúskodnia kell.”

    Hogy mivaaaan…?
    _________________

    gyuri10, te ezt eszed? 😀

  • Izrael legnagyobb példányszámú napilapja, az Israel Hayom, mai száma (2017. július 11.) beszámol arról, hogy a napokban kerül a törvényelőkészítő bizottság asztalára Miki Zohár (Likud) kezdeményezésében az u.n. “Soros törvény” (חוק סורוס) munkapéldánya. – írja blogjában Lehar, majd folytatja:

    A törvénytervezet lényege, hogy gátat vessen a világszerte Izrael ellenes tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek Soros György pénzmágnás általi támogatásának. A tervezet egyértelműen leszögezi, hogy elérkezett az idő azon csoportosulások tevékenységének megakadályozására, melyek aláássák a kormány tekintélyét, rágalomhadjáratot indítanak Izrael ellen és elvitatják azon jogát, hogy megvédje önmagát.

    Olvastam több izraeli cikkét Leharnak, amik teljesen korrektek voltak. Így nem kételkedem ebben sem, ami teljesen megváltoztatta a kialakult véleményem Soros Györgyről.
    Ennyike.

  • Robert Morrison

    Pityi Palkó 2017 október 9 5:03 de.

    „Gátlástalan és szégyentelen Orbán kormány kigúnyolja az EU kormányzást, miközben elveszi a pénzét, hogy gazdagítsa az oligarchiáját és tovább szilárdítsa a populista nacionalizmust hazánkban.”

    Három a kislány:
    1./ Hol láttál Te már eddigi életedben olyan polutikust aki nem volt „Gátlástalan és szégyentelen”? Talán az USA-ban? Esetleg Madam Clinton?
    2./ Mennyivel lenne jobb ha komolyan vennék „az EU kormányzás”-nak titulált bohócok társaságát?
    3./Szerinted mi más a pupolárisan megválasztott kormánynak az elsődleges feladata mint „tovább szilárdítsa a populista nacionalizmust hazánkban”?

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 október 9 10:23 de.

    „http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2017/10/09/miert_soros_nevet_a_vegen/”

    Almuska Te Drága!

    A cikk lenyügöző, csak egy lényeges elemet felejtett az alkotója leírni. Azt, hogy ezek a hedge fundok nem a termelést és fogyasztást serkentő és a becsületes munkán alapuló rendszerben működnek, hanem a nemzetközi pénzügyi piranják által mesterségesen kialakított pénzleszívó rablógazdálkodást az egész világra valahogy rávasalt rendszerben.

  • Robert Morrison nevű ősmagyarnak!

    A nemzetközi pénzvilágot nem Soros György találta ki. Viszont meglovagolja. A cikk egészen pontosan megmondja, HOGYAN. És én úgy találom, hogy ez eléggé jogos.

    Ha ugyanis bárhol, bármikor a pénz értéke felfuvódik és eltávolodik a valóságtól, akkor valaki a végén be lesz csapva. Ha tehát Soros megpróbálja kipukkasztani a lufikat, az csak jó az egész világnak – ja persze azoknak a politikusoknak és pénzembereknek, akik szándékosan fújják a lufit, bizonyára szörnyen bosszantó… 😀

  • Robert Morrison

    Drizari 2017 október 9 11:00 de.

    „teljesen megváltoztatta a kialakult véleményem Soros Györgyről”

    Ez cask azért lehetséges, mert az Israel Hayom egy Orbán által befolyásolt antiszemita lap akiknek más dolguk sincs mint ütni vágni azt a szegény soros gyuri bácsit aki a Hollán Ernő utcában olyan készséggel segítette a nyilasokat mint most a zsidóság esküdt ellenségeit.

    Kisfaludi Stroble Zsigmond ha még élne soros györgyről mintázná meg az antiszemita takony szobrát.

  • azt hiszem gyuri10 tett fel egy linket ide arról, hogy milyen palesztin szervezeteket támogat Soros. Elméláztam rajta. Ha felteszem – és úgy tudom, ez igaz – hogy Amerika meg Izraelt és az izraeli zsidó szervezeteket támogatja, akkor csak annyit látok, hogy Soros próbálja az egyensúlyt tartani, figyelembe véve, hogy a PALESZTINOK IS EMBEREK.

    És itt most mellékes, hogy létezik-e palesztin nemzet, vagy sem. Nyilván hajdan nem létezett, de mióta Izrael kitolt az arab lakosságával, és a konyharuhás elkezdte a színpadias szabadságharcát (minek adtatok erre alapot?), azóta VAN palesztin nemzet. Szomorú, de semmi sincs ok nélkül, és az okok soha nem csak az egyik oldalon keletkeznek…

  • Na, asszem többeknél kihúztam ma a gyufát… 😀

  • Kedves Alma,
    az ide belinkelt leírás egy nagyszerű,gazdaságokat kihasználó és a világ bármely pontján élő milliókat tönkretevő társulatról mondhatni bűnszövetkezetről szól.Lévén,hogy nem vagyok közgazdász a téma csak annyiból érdekel,hogy egy mocskos önantiszemita tróger a megszerzett milliárdokkal az én Hazámat is tönkre akarja tenni.Az ok sokféle lehet.Lehet,hogy a zsidókat akarja büntetni amiért ebbe az üldözött népbe született.Lehet,hogy azért,mert mai napig is kevésnek tartja a nyilas keresztapjával közösen rekvirált zsidó vagyont 1944-ben. Drizari beírását a Lehár bloggal kapcsolatosan egészen jó válasznak tartom a soros-nyalókkal szemben. Kedves Alma,véleményed megváltoztatására nem reflektálok.Ezzel együtt nem bánom,ha az MSZP székházát soros palacera keresztelitek,pedig nekem több közöm van ehhez,mint nektek és sorosnak ahhoz,hogy Izraelben ki legyen a miniszterelnök a jobb oldalról.Ugyanis manapság egy baloldali kormány csak a banán-köztársaságokat boldogíthatja.Nálunk egy élni akaró nép van. Remélem Nálatok is.

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 október 9 11:48 de.

    „Na, asszem többeknél kihúztam ma a gyufát”

    Dehogyis Almuska!
    Mi itt egy nagy család vagyunk és valamennyien szeretünk Téged (is). Mindössze annyi történt, hogy más megvilágításba tettük az általad irtakat. Ettől még nincs semmiféle gyufa kihúzás.

    Csak ne vidd túlzásba 🙂

  • Orsós Elemér

    Robert Morrison
    2017 október 9
    12:40 de.

    Robi, a Jóistened áldjon meg, akárki vagy!

  • Robert Morrison

    Orsós Elemér 2017 október 9 12:44 du

    „Robi, a Jóistened áldjon meg, akárki vagy”

    Téged is és valamennyiünket akik veszik a fáradtságot, hogy itt eszmecsere formájában alakítsuk Hazánk sorsát. Ebbe a szerkesztőséget is beleértem. Almuskát pedig különösen mert okos kiscsaj csak félre van vezetve 🙂

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 október 9
    1:41 de.

    „Mellesleg, itt nem FIDESZ hivekrol van szo, hanem minden normalis magyarrol, akinek nincs kedve kiserletezni a bekeaktivistakkal.”

    Kedves Miklós, Neked is ugyanazt kívánom, mint amit Robinak!

  • kovács Éva
    2017 október 8
    10:09 de.
    ???

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 8
    11:49 de.
    Tetszik amit írtál.
    Bár ezek a „lopások” mindig kelendőek : amióta világ a világ : volt van és lesz a magas szinteken,.–de állandóan ezt szajkózni esztelenség. Úgyis meg fogja tenni.Ha jön az lmp,párbeszéd ,együtt,együtt és külön, jobbik stb. : majd ők is megtanulják az ízét , meg egyébként ezek az új : ” lopni akaró pártok”,és az ők meglévő slepjei is már alig várják,hogy lophassanak,ezek azt hiszik ,hogy ők tiszták fognak maradni!Dehogyis : a jelenleg háttérben levő pénzelők majd nekik is benyújtják a SZÁMLÁT ÉS AKKOR KÉNYTELENEK LESZNEK LOPNI!
    Én igazán nem kiabálnék itt állandóan a lopásról,ez már engem hidegen hagy,akik pedig elhiszik : majd rájönnek mi a helyzet.
    Nem lopós üdvözlettel.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 október 9
    11:33 de.

    Kedves Alma az ősmagyarsággal kár gúnyolódni, mert mára már valószínű egy fajtisztát sem tudnál találni, szerintem Te sem vagy az, én meg főleg nem, mert minimum öt náció keveréke vagyok, és most kapaszkodj meg, anyai ágon még valószínű zsidó vér is előfordulhat bennem, ennek ellenére én nem ős, csak egy szimpla magyar vagyok, a szégyentelen keverék, de magát magyarnak valló honfitársammal együtt! Ezért a viccért most erősen haragszom! 😀

  • Orsós Elemér
    2017 október 9
    12:51 du.
    jajistenem…
    a pomogácsok már a spájzban vannak?
    😮

  • Miklos
    2017 október 9
    1:52 de.

    Értem.
    Tehát tök mindegy, hogy miről van szó. Teljesen mindegy, hogy ahhoz szólsz-e hozzá. Te elmondod a magadét, mint egyszeri felszólaló a lakógyűlésen 🙂
    Ezt nevezem kitartásnak. Ja, meg butaságnak is.

  • Miklos
    2017 október 9
    1:41 de.

    Még annyit, hogy
    1. A hírek manipuláltak is lehetnek. Alkalmasint azok is.
    2. Az őslakos szó jelentése az, hogy őslakos. Felesleges azon magyarázkodni, hogy honnantól őslakos az őslakos. Európában akkora népességmozgások zajlottak a történelemben, hogy bárkit őslakosnak tartani egyszerűen ostobaság. Javasolható lenne az államalkotó többség, és a hasonló kifejezések. De aki az „őslakos” szót használja, az vagy arra gondol és ostoba, vagy nem ismeri a szó jelentését, és akkor meg minek arcoskodik.

    Amellett, mint látod Erzsébet igen hosszan tudja a semmit is kifejteni. Felesleges beszállnod a megvédésébe a jelek szerint 🙂

  • Robert Morrison
    2017 október 9
    12:40 de.

    A tényszerű megállapítások, illetve a lehetőségek megvitatása nem okvetlenül személyeskedés 🙂
    „Igen, a valóság tényleg nagyon egyszerű, de valami beláthatatlan okból pont ennek felismerése elől zárkózik el ”
    A Fidesz megannyi bértrollja. Így hogy tetszik a befejezése a mondatodnak. Egészen egyszerű okból. Ha Orbán biztos lenne a támogatottságában, biztos lenne az érvei átütően meggyőző erejében akkor népszavazást tartana. A plakát és postakampány biztos jövedelem az abban résztvevőknek, és biztosan garantált végeredményt lehet bemondani a végén. Mint a pókerben úgy, hogy utána nem kell teríteni alapokat.

    „Az az Orbán Viktor aki az EU valamennyi fórumán és valamennyi Hazánkat érintő témában ” aláír mindent, amit elé tesznek, beleértve a kvótaegyezmény záróhatározatát,
    „érthető félelemmel viseltetik a ” nép valós akaratát, szándékát, a többség véleményét tükröző népszavazással szemben.
    Amúgy a legutóbbi népszavazás előtt igencsak nagy garral ment a migránsozástól kezdve minden, ami eszébe jutott a Habony-csapatnak. A társadalom többsége meg arra sem vette a fáradtságot, hogy elmenjen az urnákhoz. Ergo lepergett a sok baromság. Még akkor is, ha az ellenzék képtelen volt megszólítani az embereket. A két jelenség együtt létezik, és egymástól függetlenül.

    „Az országot kívülről támadó..kat belülről is támogató hazaárulók tevékenységét széleskörben érdemes és kell leleplezni, mert az állampolgárok megtévesztése ”
    Nagy erővel zajlik az ötvenes évek stílusában. Javaslom a Tanu című film megnézését. Amit leírsz, azzal díjat nyertél volna ’53-ban. Legfeljebb Sorost kellett volna Tito-ra cserélni. De biztos vagyok benne, hogy ennyi rugalmasság beléd fér 🙂

    „Hát ez igazán mestermű az egyszerűbb állampolgárok jellemzésére.”
    O.K. Fogalmad nincs miről szólt a mondat, amire reagáltál. Rá se ránts. Gondolom itt már nagy volt odabent a nyomás 🙂
    Egy bit ugyebár különben arról ismeretes, hogy két állapota létezik. nincsenek átmenetek, nincsenek árnyalatok. Nincsenek viták sem. Ez nem diploma kérdése, hanem szemléleti. Hitlernek elég sok diplomás támogatója volr, akik csak fekete/fehérben, illetve barátban és ellenségben voltak képesek gondolkodni. Miközben elég sok SS- barom is tartozott hasonló kategóriába. Miközben voltak kevésbé iskolázott, de empatikus emberek, akik ennél kevésbé voltak egybitesek.
    Azért, ha egy megnevezést nem ismersz, akkor kérdezz, olvaas inkább, mint égeted magad. Amelyhez való jogodat természetesen eszembe sincs kétségbe vonni.

    A továbbieakhoz… Trump ugyan nem azért győzött, amit írsz, de hitvilágokon nem érdemes tényekkel vitatkozni. Talán, ha utána olvasnál az USA választási rendszerének, a hírekben Trump elfogadottságának, stb. akkor árnyaltabban látnád a képet. Nem feledve persze, hogy az USA még Bush jr idejében rálépett a nyílt gyarmatosító háborúk ösvényére, és a héjják nem engedik letérni róla. Az afgán, majd iraki hadjárat forgatókönyve eléggé hajazott a német terjeszkedés kezdeteire. Hitlert is „megválasztották” (némi csalással Goebbels vezényletével, de megválasztották). Legfeljebb az USA-t kicsit nehezebb lesz megállítani, ha Trump agyában megszaladnak a fogaskerekek.

    „Hadd emlékeztesselek Petőfi Sándor szavaira: “Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer, ”
    Nyugodj meg. Szent Feltsuthy Orbánkád az első védett vonattal húzna el a világ végére, ha a pofázáson kívül bármit tennie kellene.

  • Almási Alma
    2017 október 9
    2:08 du.

    A pirézek meg az előszobában 🙂

  • Sanda véleményem, hogy Soros György ennek a figyelemnek, amiben itt érvényesül is és máshol is, Magyarországon, nagyon örül.
    Ez a célja és ehhez segítik a magyarok. Engem egyáltalán nem érdekel a vagyona, hogy van e vagy nincs.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 október 9
    2:08 du.

    „jajistenem…
    a pomogácsok már a spájzban vannak?
    😮

    Azonnal vedd le a kezed a kedvenc megyybefőttemről! 😀

  • Az itteni keresztény, fasizmust imádó ősi mélymagyaroknak ! Valaki legyen szíves megmagyarázni nekem, hogy ezen a videón miről beszél a hős, végvári Orbán kapitány ?

    https://www.facebook.com/agostonlaszloartist/videos/893320557438710/

  • Pityi Palkó,

    ” Gátlástalan és szégyentelen Orbán kormány kigúnyolja az EU kormányzást, miközben elveszi a pénzét, hogy gazdagítsa az oligarchiáját …”

    Ez felfogas kerdese. Pl. nekem sokkal jobban imponal az Orban aki ellent mer mondani azoknak akik penzelik ot, mint azok a magyar bolsik, akik ugyanazt csinaltak amit Orban csinal ma, kiveve hogy meg kritizalni sem mertek a nyugati elvtarsakat, nem hogy ellentmondani nekik.
    Ilyen megvilagitasban hogy tetszik az a butasag, amit ideirtal?

    Almási Alma,

    ” KI, HOL mond le Európában a mi saját történlmünkről?.. ”

    Az angolok es a franciak mar ott tartanak, de hamarosan kovetni fogja oket a tobbi is, ne izgulj!
    Ha valami nem tetszik az angol vagy francia iskolas tortenelemkonyvekben a bekeaktivistaknak, akkor azt kiveszik azokbol. Pl. Charles Martel ujabban mar tabu. Illetve ellensegnek szamit.
    Miert nem olvasod az igazi hireket? Megartott a sok KMH?

    Orsós Elemér,

    Koszonom, es viszont!

    Andrew_s

    ” … Az őslakos szó jelentése az, hogy őslakos. Felesleges azon magyarázkodni, hogy honnantól őslakos az őslakos. ”

    Nektek felesleges, legalabbis egyelore. Nem akartam irni, mert hosszu, de …

    Mit szolnal hozza, ha a magyarorszagi ciganysag kitalalna, hogy ok az avarok, mar 30 000 eve ott elnek, a gonosz magyarok csak most az utobbi 50 evben kiturtak oket onnan? Mit szolnal ha mindez parosulna azzal, hogy (elso lepeskent) kovetelnek a Duna-Tisza-Kozet, mint fuggetlen orszagot Budapest fovarossal? Hogy tetszene ha ehhez jonne meg szamukra kulfoldi penzugyi tamogatas korlatlan mennyisegben, es az ENSZ nagyuzemi modon gyartana a hatarozatokat, hogy a gonosz magyaroknak ki kell vonulniuk, fel kell adni…stb?
    Nem lenne neked is hirtelen fontos, hogy ki volt ott elobb?

    Na es csak varj meg. Elobb-utobb az amerikai hatterhatalom el fogja erni amit akar – igy vagy ugy – es Magyarorszag is el lesz arasztva bekeharcosokkal. Akkor majd megtudod azt is, hogy mit jelent az umma fogalma, es hogy milyen marhara fontos az. 🙂

  • Andrew_s,

    ” Javaslom a Tanu című film megnézését. Amit leírsz, azzal díjat nyertél volna ’53-ban. Legfeljebb Sorost kellett volna Tito-ra cserélni. ”

    Azt szeretem bennetek „haladokban”, ahogy hazudozas kozben meg szerettek gunyolodni is.

    Ugyanez ment masfel-ket evvel ezelott is a kvota-rendszer kapcsan, annyi kulonbseggel hogy akkor akadt koztetek olyan is aki teli szajjal habzott a gunyolodas mellett, mondvan hogy csak a hulyek es a mindenfele konspiracios elmeletben hivoknek lehet azt beadni.
    Mellesleg, az Orban kormany akkor is elmondta nektek hogy van kvota-rendszer.
    No es persze akkor is letagadtatok, lehulyezve mindenki mast, aki olvassa a nemzetkozi hireket mas nyelveken is.

    Aztan a betelepitest tagadtatok, de kesobb kenytelenek lettetek elismerni az 1000 koruli letszamot, de a mai napig el nem ismernetek, hogy ez csak a kezdet. No meg azt, hogy az lesz a magyar nep vege.
    Es meg te gunyolodsz, ha hazaarulonak neznek a hazaarulasert – ami persze lehet hogy nalad nem rosszindulato, csak valamit nagyon bevettel a hosi eszmek kozul.

    Most ott tartotok, hogy „jaj de milyen jo, hogy a Beke Vallasanak tagjai jonnek”.
    Mikozben ugy akarjatok beallitani a magyarsagot, hogy ok mindenki mast gyulolnek, holott csak a bekeaktivistakat nem akarjak, es azokat sem azert mert gyulolik oket, hanem azert mert a bekegalambok kisse tul veszelyesek.

    Ezzel az allitolagos „Pirezek Felmeressel” is gunyolodsz, amit en eloszoris szeretnek latni. Ez valoban letezett?
    Es ha valoban letezett milyen formaban? Mert amig ti teli pofaval hozongtok, hogy az Orban kormany kerdesei ugy vannak megfogalmazva, hogy a valasz „eleve elrendelt”, addig azt hiszem, hogy a „Pirezek Felmeres” is ilyen lehetett – ha letezett egyaltalan.
    Volt a kerdesre olyan valaszadasi lehetoseg is, hogy: „Nem tudom, nem ismerem a pirezeket.”? Nehezen hinnem. Nagyon valoszinu hogy csak az igen vagy a nem kozott lehetett valasztani. Bizva az emberek lustasagaban, hogy nem neznek utana kik is azok a pirezek, beletette ezt a baromsagot valamelyik megbizhato jo elvtarsad a kerdoivbe. Es nyilvanvalo hogy be is jott, mert egyszerubb kipipalni, hogy „nem” mint feloraig keresgelni az interneten, hogy kik is lehetnek azok a pirezek.
    Igy tehat a te elvtarsaid az emberek lustasagabol xenofobiat es rasszizmust varazsoltak.
    De te csak emlegesd a pirezeket es probalj meg viccelni vele. En speciel jot nevetek – na nem a pirezek hulyesegen – hanem rajtad.

  • Miklos
    2017 október 9
    6:00 du.

    Próbálj józanul gondolkodni és ne mindig ilyen félrevezető zagyvaságokkal erőlködjél itten ! Orbán haverodnak üzend meg, hogy a gyűlölet kultuszát cserélje fel Magyarországon az emberi méltóság iránti tisztelet kultuszára.

    Ilyen megvilágitásban, hogy tetszik az a butaság, amit ideirtál?

  • Orsós Elemér
    2017 október 9
    1:21 du.

    „Kedves Alma az ősmagyarsággal kár gúnyolódni”
    Ki gúnyolódik az ősmagyarsággal?
    Én kifejezetten az „legújabbfideszmagyarsággal” gúnyolódom, akik – Miviktorunktól tuggyuk – kifejezetten homogének…

    „Ezért a viccért most erősen haragszom!”
    Sebaj, akkor majd „kisértődsz”, ahogy a gyerekeim mondták pöttömkorukban…

  • @Andrew_s

    „Javaslom a Tanu című film megnézését. Amit leírsz, azzal díjat nyertél volna ’53-ban. Legfeljebb Sorost kellett volna Tito-ra cserélni. De biztos vagyok benne, hogy ennyi rugalmasság beléd fér 🙂 ”
    ______________________________
    Pontosan ezt akartam mondani már tegnap, hogy mennyire emlékeztet engem a Soros duma a hajdani Tito dumához… 😀

  • „Legfeljebb az USA-t kicsit nehezebb lesz megállítani, ha Trump agyában megszaladnak a fogaskerekek.”

    És milyen közel van ehhez! 🙁

  • Hoppá, kedves Miklós!
    Budapest – őslakosság címén – nem a „dákó románoknak” jár? Én sokáig ezt hallottam…

    Pláne az ősi könyvekben meg a szlávokról volt szó, meg valami fehér lóról…

  • @miklos

    ” KI, HOL mond le Európában a mi saját történlmünkről?.. ”

    Az angolok es a franciak mar ott tartanak, de hamarosan kovetni fogja oket a tobbi is, ne izgulj!”
    ____________________

    „Augusztusban lett a sakál,
    esőt hozott szeptember,
    és azt mondja, ilyen vizet
    sose látott az ember…” [Kipling]

  • Azért ez teljesítmény! Van egy jelenség – az álnok, bűzlő „nemzeti” inzultáció, amiről a cikk szól, erre hagyjuk magunkat elvinni magukat jobboldalinak tartóktól az „őslakos hülyeségekig.
    Visszafordulok. Az izé kérdései a legalapvetőbb felmérési szabályoknak sem felelnek meg, mert nem kérdeznek,hanem sugalmaznak.
    Példa: Szereti Ön a tejeskávét? Válaszok: 1. Igen. 2. Nem, mert a koffein árt. 3. Nem válaszolok.
    Ez egy rendes kérdés-válasz.
    Ez meg a nemzeti izé „kérdése”: Ön szerint a tejeskávé, vagy a sósav finomabb-e? Válaszok: 1. Igen, a tejeskávé. 2. A sósav jobb, mert tisztíccsa a bélcsatornát. 3. Aki a sósavat szereti, attól meg kell védeni a nemzetet.
    Aki nem látja az ordító manipulációt ebben az egészben, abban legalább három Miklós és két Robert M. lakozik, leöntve kis Dienes nyálassággal.
    A feldolgozásról nem is beszélve. Nem tudjuk, kik, mikor, hogyan számolják a „kérdésekre” adott válaszokat. Csak arról van hír,hány „kérdőív” érkezett vissza – a legutóbbi alkalommal gyanúsan hosszú idő múlva tudtuk meg ezt is – miközben meghosszabbították a határidőt.
    98% helyeselt – közölték. Mind a hat kérdésben pont 98%????
    Aki meg az interneten szaporítaná a manipuláltak számát, jó,ha észbe tartják: a legutóbbi akciónál az internetes kitöltők adatait egy orosz oldalra irányították.

  • Andrew 2:23

    Vályogvető ? Tévedés !
    Ha történetesen megmarad az az általa ma dicső és követendő példaképnek állított Horthy, majd az azt követő nyilas* rendszer, és az ő kedves nagyszülei, szülei esetleg azt még túl is élték volna – ami persze nem valószínű – akkor Orbán még a legjobb esetben is, legföljebb teknővájó, vagy drótos kisiparosként tengetné az egzisztenciáját. Tudniillik azok effajta iparengedélyekkel becsülték meg az ilyen, általuk alantas származásúnak besorolt, a maguk szakmájában viszont mégis magasfokú szaktudást elsajátító kóborló egyéneket… A vályogvetés csak a már helyhez kötött putrilakóknak volt hatóságilag engedélyezve…
    ˙

    .
    * Éppen ennek, az általa ma magasra emelt Matolcsy MNB-elnöknek két nagybátyja is, az ország házában két évtizeden át, nyilas képviselőként szította a tüzet, többek közt e „jólélek” felmenői és egyéb pereputtya ellen…

    .

  • Gyuri10 !

    Biztos vagy benne, hogy nem egy kígyót melengetsz a kebleden? Nem az észt odsztod, hanem az esztelenséget. Az azonban biztos, hogy el vagy tévedve, de nagyon…

    Ajánlom figyelmedbe Pityi Palkó 5:03-as kommentjéhez . m e l l é k e l t . videót! És ez még semmi…

    Elismerem, hogy ostromlott várban élni sajátos mentalitást és fals értékítéletet szül, de azért a támadót felmagasztalni, békejobbal kínálgatni, miközben a sajátjaidat szapulod NA, ez enyhén szólva is egy kissé ellentmondásos, skizoid mentalitásra vall. Te már itt tartasz. Nézd meg, hogy a helyi szélsőjobb, (értsd: itt KMH-n) nem győzi méltatni és hálás neked a fenti hsz-eidben megfogalmazott szíves és a nekik hízelgő „”jótéteményeidért””, amellyel lovat adsz alájuk…

    Goebbels megégett teste pedig némán, de elégedetten forgolódik jeltelen berlini sírjában, csupán a szelleme az, ami itt lengedez köröttünk is, az dagadozik a büszkeségtől…

    Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy holnap talán már a nácikkal is parolázol, bár a lényeget illetően semmi különbség fid-SS és Jobbik – Orbán és Vona* – között, „az egyik kutya, a másik eb”.
    ˙

    .
    * Pár évvel ez előtt pl. még Vona hívott össze egy iráni-magyar aktíva-értekezletet (Tarlós részvételével) Budapesten.

    🙁

  • Kedves málnaszőr!
    gyuri10 csak azt hajtogatja, amit pártja és kormánya ott a kies Izraelben. A kormánya részéről tudatos propaganda, gyuri10 részéről a szokásos állampolgári butaság, de megbocsátható, sőt bizonyos szempontból el is várható. „Haza iránti lojalitás”…

    Én már lemondtam róla. És ne adj isten, hogy az események odáig fajuljanak, hogy maga gyuri10 is elszégyellje magát… Inkább én szégyenkezem MOST helyette…

  • Miklos
    2017 október 9
    7:11 du.

    Rajtad nem kell gúnyolódni. Csak szó szerint idézni. Elég nevetséges. Ja nem. az sajnos sírnivaló. De az a nevetséges, hogy Te ezt a saját jól értesülséged igazolásaként akarod beállítani.

  • Ajánlom az olvasmányt a „Soros Terv”-ről…

    http://huppa.hu/szele-tamas-egy-aranyhal-emlekei/

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 október 10 10:20 de.

    Kedves Almuska!
    Emlékszel még János esztergomi érsek híres kétértelmű mondatára?

    „A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.”

    Itt van a Tiéd. Gratulálok!

    “bizonyos szempontból el is várható. “Haza iránti lojalitás”… Én már lemondtam róla.“

    Azért még mindíg szeretünk Téged (is).

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 október 9 11:33 de.

    Almuska Te Drága!
    Ha sértegetni akartál akkor most telitalálatot értél el: “Robert Morrison nevű ősmagyarnak!”
    Ez csak annak köszönhető, hogy figyelmetlen vagy, esetleg kavington hiányban szenvedsz. A harmadik lehetőség pedig, hogy nem tudsz a sorok között olvasni, ami egy Magyar lánynak eléggé szégyenletes hiányosság. Gondold csak végig (esetleg olvass vissza a HSZ-imban) hogy kik laktak 1944-ben amikor szeretett soros istenetek ott garázdálkozott, a Hollán Ernő utcában.

    “A nemzetközi pénzvilágot nem Soros György találta ki. Viszont meglovagolja. A cikk egészen pontosan megmondja, HOGYAN. És én úgy találom, hogy ez eléggé jogos.”
    Nos a machete-t (hosszú kést) sem az ISIS találta ki de a lefejezett áldozatoknak ez nem gyógyír az elvágott ütőereikre. Attól, hogy nem ez a nemzetközi bűnöző találta ki ezt a szégyenletes útonálló módszert mely a felhőkarcolók tetején lebzselő trógerek zsebeit tömi tele a gyárakban és földeken görnyedők verejtékkel megtermelt munkája eredményeként előállított értékek lerablásának gyümölcsével, annak “meglovaglása” akkor is mocsokság, ha mégoly mesterien műveli is mint a Ti bálványotok. És ez minden csak nem “eléggé jogos.”

    “ bármikor a pénz értéke felfuvódik és eltávolodik a valóságtól,”
    Szerinted mi a pénz valódi értéke amikor minden deviza az FX-en keresztül manipulált pont a szóban forgo mocskok által?

    “akkor valaki a végén be lesz csapva.”
    Ez igaz, Te meg én és a többi hét milliard ember ezen a Földön, melyet a soros féle paraziták kisajátítottak maguknak az általuk kitalált agyafórt rendszerrel.

    De azért még mindíg szeretünk Téged (is)

  • Kedves Almási Alma és még kedvesebb málnaszőr,
    először is én büszke vagyok rátok.Mindkettőtök beírása igazolja,hogy jó helyen vagyok és Ti ezt még észre is veszitek. Sajnos a tárgyi tudatlanságotok tönkre vágja a jóindulatot, akkor is ha túlteng bennetek.Én azt kívánom Almának,hogy szégyelljen engem és soha ne kelljen sírnotok,akár már a közeljövőben is saját naivságotok miatt.Az idejáró”nácikkal” és „elvtársakkal” nem parolázok,de inkább odafigyelek ideológiával rendelkezőkre,még akkor is,ha ellenségeim(vagy akkor még inkább),mint brosúrákon nevelkedett elvtelen tévelygőkre.A humanizmus bajnokaitól,pedig nem szeretnék tanulni.A Tórából szabadon fordítom,hogy:”Aki kegyes a kegyetlenekhez,az kegyetlen a kegyesekhez”Merem feltételezni,hogy a Tóra szavai helyett,elfogadjátok legalább Jézus szavait,hogy:”Aki se nem meleg,se nem hideg, hanem langyos,azt Isten is kiköpi szájából”

  • Robert Morrison

    Andrew_s 2017 október 9 2:58 du.

    Nagyon tetszik hogy felfedeztétek bennem a rasszistát. Az utóbbi idöben mindenféle ista nyavaja talált rám. Xenophobe lettem, sexista, és fasiszta is. Igaz az életfelfogásom az elmúlt 50 évben szinte semmit nem változott csak a környezetem. 25 éve ugyanúgy nem akartam egy fekete vőt mint most sem. Csak akkor még nem vettek körül idióták akik azt hiszik, hogy olyan okosak, hogy nekik előjoguk van mindenkinek megmondani hogyan kell élniük.

    Neked ha van lányod annak javasold hogy hágassa meg magát egy bantú afrikaival és gyönyörködj a csoki unokádban ha ez Neked annyira szived vágya.

    Én és az ország lakóinak túlnyomó többsége elégedettek vagyunk azzal, ha unokáink a strandon szereznek egy kis szint.

    Az nem tünt fel Neked hogy saját gondolataid nincsenek csak a soros broshurából idézgetsz? Nameg az én általam leírtakat próbálod saját ízlésedre átformálni. Kissé együgyünek tünsz ezzel az erölködéseddel.

    Ennek ellenére hajlandó vagyok Veled is vitába szállni, mert az elvem szerint nincs olyan hülye ember akitöl valamit ne lehetne tanulni. Töled például azt várom, hogy megvilágítod számomra, hogy mi elönye származik Magyarországnak a kvota rendszerben ránktukmálni szándékolt migránsok befogadásából. Erre csak öt érvet hozz fel, de azokat legyél képes megvédeni jelszavak puffogtatását mellözve, mert csak értelmezhetö és logikusan megvédhetö pontokat fogadok el.

    Várom a frázisok nélküli, vitára alkalmas megnyilvánulásodat. (gondolom hiába, de optimizmusom határtalan)

  • Te Morrison! (így jobb?)
    Te valami színház vagy filmrendező vagy? Mert az írásaid nagyon szinpadiasak, harsogók és főleg rendkívül romantikusak. Ezt olvastam a soraid között. Most jobb?

    Szeressél csak bátran engem, ez hálistennek csak virtuális tér, itt mindenkink szabad szeretni és gyűlölni is, következmények nélkül. Mint a színházban… 😀

  • Kedves gyuri10!
    Írod:
    „A Tórából szabadon fordítom,hogy:”Aki kegyes a kegyetlenekhez,az kegyetlen a kegyesekhez”Merem feltételezni,hogy a Tóra szavai helyett,elfogadjátok legalább Jézus szavait,hogy:”Aki se nem meleg,se nem hideg, hanem langyos,azt Isten is kiköpi szájából””

    A Tórához: Szokásos homályos szöveg, mint minden vallásos irat. Fogadjunk, hogy megtalálod a Tórában az ellenkezőjét is! Az értelmezéshez pedig előbb definiáld, hogy ki a kegyetlen és ki a kegyes, és miért kegyetlen egy menekülő muszlim család? Aztán esetleg folytathatjuk, bár minek?

    Krisztushoz: Ez is afféle tetszetős szöveg, de ennek speciel tudom az ellenbizonyítékát: Sem a forró vízben, sem a túl hideg vízben NINCS ÉLET.
    ÉLET csak a langyosban van…

    Szóval hagyjuk a vallásos rébuszokat, legalább is a velem való beszélgetésben…

    Tudod mit, mégis inkább szégyenkezek miattad, ennyit szívesen megteszek egy eltévelyedett földimért… 😀

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 október 10
    2:06 de.

    Az én lányaim is kiváló nyelvújítók voltak, amit az unokáim is örököltek! 😀

  • Alma, szerintem ennek nézz utána:
    „Ez is afféle tetszetős szöveg, de ennek speciel tudom az ellenbizonyítékát: Sem a forró vízben, sem a túl hideg vízben NINCS ÉLET.
    ÉLET csak a langyosban van… „

  • Kedves Alma,
    ha a tóra szavairól akarsz vitázni ajánlom Neked a Köves Slomó rabbi urat Ő még egy 3.14csa nádot is tud tanítani judaisztikára. Ha Krisztus szavait akarod saját ízlésed szerint megváltoztatni, a nevet egyedül kell megtalálnod.A cím:Róma-Vatikánváros.Érdemes odalátogatni.Sokkal szebb,mint a Vörösmarty utca gangjai és főként okosabb emberek népesítik be.
    Egyébként a hidegvízben úszkálnak a pisztrángok,melyeket forró vízben életet adó finomságokká változtatnak.Erről a témáról akár Krisztussal is vitába szállhatsz.Velem ne tedd!Azt pedig,hogy ki a kegyetlen és ki a kegyes egyszerű definiálni,ha a saját házadba fogadod be őket és a saját pénzedből tartod is el.Az Országra ne hivatkozz,mert néhány habókos 70 éven felüli, balféken kívül nem sokan szeretnék,hogy ők legyenek az eljövő messiások.

  • Kedves Alma,
    folytatásként még azt is hozzátenném,hogy ha már muszlimokat akarsz befogadni,nagyon humánus lenne részedről,hogy a lányodat és az unokáidat is költöztesd Magadhoz.A további fejleményekről majd értesítsél.Addig pedig nyugodtan szégyenkezhetsz miattam. Naponta három műszakban.Vasárnap is,mert fület és lábat mosni csak pénteki napokon kell a sáríjjá szerint.A Miattam történő szégyenkezésben a csadra sem fog gátolni.

  • Minek nézzek utána?

    Forró (100 Celsius fokos) vízben gyakorlatilag nincs élet. Igazából már 45 fok fölött sem igen – talán néhány speciális baktérium – mivel a fehérje ezen a hőmérsékleten már megalvad (lásd keménytojás), élet pedig csak a fehérje kolloid állapotában működik.

    A hideg, az egy kicsit más, elvben lehetséges spóra állapotban, vagy valamiféle hibernált alvó állapotban. De semmi esetre sem ficánkoló élőlény állapotban.

    Mindezt a tudomány JELENLEGI álláspontja alapján mondom. De persze az ilyesmi változik.

    Szóval mifenének nézzek utána?

  • Pityi Palkó,

    ” Orbán haverodnak üzend meg, hogy a gyűlölet kultuszát cserélje fel Magyarországon az emberi méltóság iránti tisztelet kultuszára. ”

    Megtennem, ha szukseg lenne ra. De mivel nincs ra szukseg meg a vegen azt hinne, hogy en is egy megvezetett bolsi vagyok.

    Csak hogy ertsd a kettonk kozott levo kulonbseget; amikor eloszor kijott a hir, hogy a sved elvtarsaid visszatoloncoljak az egyetlen olyan irani menekultet, aki nem bekeharcos, en vettem a faradtsagot es megkerestem az interneten az illetekes magyar hivatalt es irtam nekik, kertem, hogy Magyarorszag fogadja be a not. Ez eleg az „emberi méltóság iránti tisztelethez” vagy tegyek meg valami mast is?
    Te szoltal az irani no erdekeben barkinek is?

    Almási Alma,

    ” Budapest – őslakosság címén – nem a “dákó románoknak” jár? Én sokáig ezt hallottam…
    Pláne az ősi könyvekben meg a szlávokról volt szó, meg valami fehér lóról… ”

    En ugy tudom, hogy az avarok es a romanok is szlavok.
    De tolem atkeresztelhetik magukat a magyarorszagi ciganyok szlavnak, vagy romannak is. Ha erre gondoltal…

    Andrew_s,

    ” Rajtad nem kell gúnyolódni. Csak szó szerint idézni. Elég nevetséges. ”

    Akkor miert nem idezted? Halvany gozom nincs mirol beszelsz. Az altalad adott idoben ha volt hozzaszolasom azota eltunt.

    ” De az a nevetséges, hogy Te ezt a saját jól értesülséged igazolásaként akarod beállítani. ”

    Ha ezt a semmitmondo marhasagot en kuldenem neked te tudnal ra valaszolni?

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 október 10 2:24 du.

    Almácska, Almácska!

    Hová lett a stílusod? De ne aggódj, nem sértődök meg, mert engem nem lehet megsérteni. Tudod kicsi lány, az élet egyik alap törvénye, hogy aki sérteget annak nemcsakhogy nincs igaza, de Ő maga is tudja, hogy nincs igaza.

    Amit a ‘művészi’ életemről írtál nagyon hízelgő, de abban tévedsz, hogy a szinhházban mindenkit szabad gyűlölni. Az maga az élet és ami ma Magyarországon folyik az meg egy cirkusz, tele bohócokkal és vadállatokkal.

    Abban pedig nem lehetsz biztos míg meg nem győződtél róla hogy “hálistennek csak virtuális tér” ahol szerethetlek. Lehet hogy az élet mást bizonyítana Neked kedves kis Almácska ha személyesen ismerhetnél!

    De azért addig is szeretünk Téged (is).

  • Robert Morrison,

    ” Gondold csak végig … hogy kik laktak 1944-ben amikor szeretett soros istenetek ott garázdálkozott, a Hollán Ernő utcában. ”

    Itt mire utalsz?

    „” Attól, hogy nem ez a nemzetközi bűnöző találta ki ezt a szégyenletes útonálló módszert mely a felhőkarcolók tetején lebzselő trógerek zsebeit tömi tele a gyárakban és földeken görnyedők verejtékkel megtermelt munkája eredményeként előállított értékek lerablásának gyümölcsével, annak “meglovaglása” akkor is mocsokság, ha mégoly mesterien műveli is mint a Ti bálványotok. És ez minden csak nem “eléggé jogos.” „”

    Egyetertek veled, de hogyan varhatod el, hogy egy kommunistabol lett „halado” is megertse ezt, amikor Soros elvtars penzeli a magyarorszagi „haladokat”?

    Masnak irva:

    „… azt várom, hogy megvilágítod számomra, hogy mi elönye származik Magyarországnak a kvota rendszerben ránktukmálni szándékolt migránsok befogadásából. Erre csak öt érvet hozz fel…”

    Hat ez konnyu. Amint Orbant elsopri a „magyar tavasz” az elvtarsak kerhetnek egy extra 5 milliard eurot az ujmagyarok letelepitesehez. Ezt 5 reszre osztjak az elvtarsak, es jot rohognek a bekeharcosokon es a magyarokon.

    gyuri10,

    ”Aki se nem meleg,se nem hideg, hanem langyos,azt Isten is kiköpi szájából”

    Remelem felkeszultel a kioktatasra az elvtarsaktol. Ok meg emlekeznek ugyanis, hogy a parttitkaruk az egyik partgyulesen kozolte veluk: „A vilag nem fekete es feher. Van szurke is, es a szurkenek sok arnyalata van. Arnyaltan kell szemlelni a vilagot elvtarsak!”

    Nekem legjobban az tetszik az elvtarsaktol, hogy mindenkit ismeretlenul is lenaciznak, lefasisztaznak, mikozben nagyon ugy nez ki, hogy ok vannak sokkal kozelebb e kettohoz. De talan epp ezert vadoljak vele az ellenfeluket.

  • Almási Alma,

    ” Sem a forró vízben, sem a túl hideg vízben NINCS ÉLET.
    ÉLET csak a langyosban van… ”

    Mar kaptal ra valaszt, de hadd egeszitsem ki, hogy nagy kalandom eszakon alkalmaval osszefutottam Whitehorse-ban (Yukon terulet) egy magyar biologussal. A kanadai allamnak dolgozott. Tobbek kozott meselte, hogy fenn, messze eszakon, a Jeges Tenger partjan tobbszaz fele novenyt lehet megszamlalni egy negyzetmeteres teruleten. Ezek a novenyek el vannak latva termeszetes „fagyalloval”, hogy kibirjak az ottani marha nagy hidegeket. De vannak bogarak is… Hozzatette, hogy bar sokaknak furcsa, de az elovilag a Foldunkon a ket vegletben (tropus es a sarkokhoz kozel) a leggazdagabb.
    A vizalatti vulkanok forro vizeben is rendkivul gazdag elovilag el.
    De ez hagyjan.

    ” és miért kegyetlen egy menekülő muszlim család? ”

    Hanyszor ragtuk neked es verzoszivu elvtarsaidnak szajba, hogy a jelenlegi nyugat-europai bekeaktivistak kozott van mar 4. generacios is? Tudod ez mit jelent, vagy ezt is meg kell magyarazni, mint egy dedosnak?
    Na es hany „menekulo” muzulman csaladot lattal 100-bol? 4-et, talan 5-ot? A tobbseguk fiatal, egyeduallo ferfi.

  • Gyerekek! Miért rugózunk ennek a két makogó őstuloknak a rögeszméin? Akik annyit sem tudnak nagy „ősnépiségükben”, hogy a román nem szláv nép, a román nyelv a retoroman nyelvcsaládhoz tartozik.Nem tudom, ma hogy van, de a hetvenes években még a retoroman Svájc hivatalos nyelve volt a német, az olasz, meg a francia mellett.
    Eszmékkel lehet vitatkozni – rögeszmékkel nem érdemes. Aki szerint a bantu néger kizárólag meghágni képes egy embert, annak annyi esze van, mint a nótabéli „fehérvári huszárnak”.
    És miért pont „bantu”: miért nem maszáj, busmann, hutu vagy tuszi? Mert fingja nincs, milyen sokféle az ember, akkor is, ha a bőre színe fekete vagy sárga. Megsértődik, hogy egy néger vagy kínai-hahn számára ő pont olyan „fehérember”, mint a szerb vagy a dán. Dehát magyar a szerencsétlen, idevetette a sorsa, elég baj ez nekünk. Nehéz a gyilkos indulatait elviselni – ennél már csak az nehezebb, hogy az ember látja: ezek miatt veszik el a nemzete, gyönyörű nyelvén szégyen lesz megszólalni.

  • Na, izé…
    Ősmagyar Morrison már volt, Te Morrison szintén… akkor most?

    Morrisonka, picinyem! (na, ez milyen?)

    1. Tudjuk, hogy a kazár ősmagyar törzsek egyenesen a Hollán Ernő utcába telepedtek… nem látom a problémát.

    2. Hozzám képest gyereknek joggal mondom, hogy TE!

    3. Ha a „picinyem” is problémát okozna, nézzen végig magán… (Persze mentálisan… 😀 )

    Mi van még? ja…
    „alma a fa alatt, nyári piros alma”

  • kedves gyuri10, maradok tisztelettel…

  • Alma, a Déli-sarkon az átlaghőmérséklet -50 fok, több száz zuzmófaj él és ad otthont rovaroknak, atkáknak. Vannak olyan növények, amelyeknek a gyökerei hőt termelnek, ezért élik túl a rendkívüli hideget. Vannak olyan állatok, melyek a hidegben hagyják, hogy az orruk vagy lábuk 0 fokos legyen – és nem fagy el -, ezzel is óvva a test maghőmérsékletét.
    Az ausztrál sivatagban – ahol +70 fok is előfordul – rengeteg állat él, a hőháztartás és szabályozás remek dolog.

  • Miklos,
    ezek egy megszálló hadsereg sorkatonái.Az előőrsöket már betelepítették az évtizedek folyamán. Ők voltak az első drogdillerek,pénzváltókká avanzsált betörők és bérgyilkosok.Ma már az iszlám vallás kádijaivá és terjesztőivé váltak,akár Magyarországon is.

  • ahhhaaaa……………….a kormany elpocsekol 6,6 milliardot soros ellenes konzultaciora………..de nem jut cask 1 milliard a kaposvari korhaz felujitasara.
    ez mar koros elmebaj………..

  • Robert Morrison
    2017 október 10
    1:00 du.

    Nem írtam ugyan, hogy rasszista vagy, de ha ettől kiegyensúlyozottabb a napod, akkor legyen úgy.
    Nem tudom, hogy fiuból, vagy lányból vagy, de nagyon szívesen lekecskézlek, ha Te hágni szoktál, illetve Téged hágnak.

    Tehát, Kedves Kecske Borisz,
    „Az nem tünt fel Neked hogy saját gondolataid nincsenek csak a soros broshurából idézgetsz? Nameg az én általam leírtakat próbálod saját ízlésedre átformálni. Kissé együgyünek tünsz ezzel az erölködéseddel.”

    A magam részéről nem láttam ugyan semilyen Soros-brussúrát, de Te ezek szerint behatóan ismered. A Fidesz soros brossúrájából, vagy saját tapasztalatból?
    Amúgy nem kifrogattam azt amit írtál, hanem fogtam és másként egészítettem ki. Ha Te ezt kiforgatásnak tartod, annak kifejezetten örülök. Mert ezzel is igazoltad, hogy milyen semmijelentésű féligazságokat tartalmazó üres lózungokat írtál.

    Beleértve az országra tukmálást is.
    Különös tekintettel arra, hogy a kvóta azt jelentette volna, hogy max 2000 emberrel kapcsolatban le kellett volna folytatni az idegenrendészeti eljárást. Ami ugyebár tizede annak tételnek, amit Rogán Tóni utalt be az országba a saját zsebe örömére is.
    Egyébként tekintettel arra, hogy a honosítási kötvénybiznisz kötvényeinek a pénzét visszakapják az állampolgárosított akárkik, míg az netto ráfizetés. Az idegenrendészerti eljárás költségeibe beszáll az unió….

    Amúgy már 2015-re százezrek távoztak a gazdasági exodus kormányának áldástalan tevékenysége nyomán. A 2015-ös nagy hullmámmal elég sok menekült szakember és alkalmasint elég sok elűzött keresztény is érkezett. Épelméjű reakció lett volna a menekültáradat megszűrése, és a szakmunkásoknak inkább a kiesett munkaerő pótlásába való becsatornázásáa, mint a magyar nyelvű, a menekültek számára semmit sem jelentő, de a honiakat gyűlöletre uszító plakátok kipakolása.
    De tudom, hogy ez Számodra nem ér. Elvégre egy hágott kecske, aki önjelölt rasszista is, igazán nem pazarolhatja a drága idejét gondolkodásra.

  • Kedves Alma, Ennek semmi köze a keresztény kultúrához, ez a népnek természetes önvédelme.

  • Az egész SOROSOZÁS célja a fajankosasn gondolkodó emberek fajankobbá tétele,és az ellenzék lejáratása,hogy 2018-as választáson biztos legyen a győzelem.A mai hatalomnak nagyon érdeke,hogy ne legyen kormány váltás.Ha lenne,a mai hatalmon lévöknek nem tenne jot.

  • Elolvatad, Figyelő? A különféle vallsi vezetők NEM MERIK nyiltan hirdetni a kereszténység alapelvét, hogy tudniillik „szeresd felebarátodat”…
    Ja, hogy a népek önvédelme, ja… a krisztusi szeretet ideiglenesen felfüggesztve…

  • istvan berecz
    2017 október 11
    11:44 de.

    „…A mai hatalomnak nagyon érdeke,hogy ne legyen kormány váltás.Ha lenne,a mai hatalmon lévöknek nem tenne jot..”

    Hát ilyen finoman megfogalmazva még nem olvastam a kormányváltás hatását, és annak következményeit! -:))))

  • Kedves Alma,
    humanista értékeid megőrzése céljából küldöm Neked és a többi békegalambnak is ezt a kissé hosszú,de megértendő cikket.
    Továbbra is irántad,de elveid iránt nem,Tisztelettel:egy volt szófia utcai eltévelyedett zsidó srác,Gyuri.
    (a srác szót csak azért nem komálom,mert ivrit eredetiben fattyút,csavargót jelent.)

    http://kozszolgalat.com/ez-az-oka-hogy-nincsenek-muszlimok-japanban-pit-33593

  • gyuri, szerintem a buddhizmus erős vallás.
    A mai judo- keresztény vallások elgyengültek, de nagyon.

  • Klárika,
    ebben igazad van,de a nagy baj az iszlámmal van.A többi nem szállja meg Európát,Amerikát és majd az egész földtekét aljasul világuralmi célok érdekében.

  • Kedves gyuri10!

    nem tudok ivritül, én magyarul írok…

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2017 október 11
    4:57 du.
    Kedves Gyuri Bátyám!
    Volt VII. kerületi, nem zsidó fattyú csavargóként mocskosul egyet értek Veled, mégha goyokkal szimpatizáló kollaboránsnak is vélnek Téged itt ezért egyes lefizetett elkötelezettek!

  • talalom,

    ” Akik annyit sem tudnak nagy “ősnépiségükben”, hogy a román nem szláv nép, a román nyelv a retoroman nyelvcsaládhoz tartozik…”

    Nem akartam ezt ragozni az ido szuke miatt, de ha mar ennyire kivanod: Regebben olvastam valahol, hogy a roman nep genetikailag szlav. Kb. 100-150 evvel ezelott kitalaltak, hogy ok „romaiak” lesznek, es elkezdtek latin, elsosorban francia szavakat beepiteni a nyelvukbe, aminek a szerkezetet is latinositottak. Nehany generacio utan be is valt.
    Hogy ez igaz-e vagy sem nem ellenoriztem le, mert nem is nagyon tudnam hogyan lehetne. De ha te tudod cafolni, szivesen vennek 1-2 linket ebben a temaban.

    barlev,

    ” ahhhaaaa….a kormany elpocsekol 6,6 milliardot soros ellenes konzultaciora..de nem jut cask 1 milliard a kaposvari korhaz felujitasara. ez mar koros elmebaj.. ”

    Na egen. Csak azt felejted el, hogy a konzultacio hianyaban esetleg 30 ev mulva mar korhaz sem lesz. Korhaz helyett ha a Magyarorszagon elo rokonaid megbetegszenek ihatjak a tevehugyot vagy a jo kis zamzam vizet, aminek meg van az a csodatevo hatasa a gyogyitas mellett, hogy nem csak a szomjat, de az ehseget is csillapitja. Es ez nem is olyan nagy csoda, hiszen van benne boven arzen. Az mindenre jo.

    Andrew_s,

    ” Amúgy már 2015-re százezrek távoztak a gazdasági exodus kormányának áldástalan tevékenysége nyomán. ”

    Ennek nem veletlen az Orbant megelozo kormanyok voltak az okai?
    Melyik gengszterbanda adta el az orszagot? A FIDESZ, vagy a „baloldali” csirkefogok?

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2017 október 11
    6:46 du.

    És tudod mit, simám levégbéltermékezem azt, aki ezért bármelyikünket hitszegőnek vagy aljas megalkuvónak, internacionalista rebellisnek tart, mert nem látja a belénevelt csőlátásával, hogy kurva nagy átverésre készülnek egyesek a globális világhatalmuk megszerzése érdekében!

  • Almási Alma,

    ” A mi gyönyörű keresztény kultúránk…

    http://24.hu/belfold/2017/10/11/a-magyar-egyhazak-mar-csak-titokban-merik-segiteni-a-menekulteket/

    Tudod mi a kozos a verzo szivemben es az Europat megszallo muzulmanok hadaban? Mindketto megallithatatlan.

    De ez se rossz:

    ” Ja, hogy a népek önvédelme, ja… a krisztusi szeretet ideiglenesen felfüggesztve… ”

    Imadom, amikor ateistak hitvitaznak. 🙂

    Hadd kerdezzem meg, hogy szerinted a bekeharcosok altal kiirtott keresztenyek hogyan fogjak gyakorolni a krisztusi szeretetet?

    gyuri10,

    Az a cikk Japanrol csak annyiban igaz, hogy a muszlimok sem kapnak allampolgarsagot, ha nem ott szulettek japan szuloktol.
    De amugy sajnos mar ott is vannak bekeaktivistak, sot mar bennszulott japan beterok is vannak.

    https://www.youtube.com/watch?v=i1tKrVVg8hg

    https://www.youtube.com/watch?v=TPH9A7jnWcE

    Hat nem erdekes, hogy meg Japanban is belekotnek a teljesen artatlan bekegalambokba?

  • gyuri10
    2017 október 11
    6:02 du.
    Ebben, neked van igazad !

  • Miklós! Kezdjük a végén. „Melyik gengszterbanda adta el az országot?” Egyik sem: csak mást gondolnak az ország lehetőségeiről. Az meg egyenesen nevetséges, hogy az ÖT ÉVVEL A KORMÁNYVÁLTÁS UTÁN távozókat a korábbi vezetők nyakába akarod varrni.
    Ami meg azt illeti, hogy Románia mikor alakult egységessé, vagy, hogy honnan „származnak” – különösebben nem érdekel. Pontosabban: az ÖSSZES mai értelemben vett európai nemzet a XVIII.-XIX. század folyamán alakult ki, beleértve a németeket, magyarokat, románokat is. Pontosan az „illiberálisok” által olyannyira megvetett felvilágosodás, és az 1789-es francia forradalom nyomán. Az ilyesmi nem hétfőről-keddre támad a semmiből, hanem hosszú évtizedek, évszázadok során alakul, változik, formálódik.
    Az európai királyok hatalmának forrása nem a „nemzet” volt – a királyoknak nem nemzetük volt, hanem népeIK. Isten jelölte őket: meg is kellett erősíttetniük uralmukat a földi helytartóval, a pápával. Kellően erős uralkodók esetén ez elmaradhatott – lsd. a brit példát. A katholikosz (egyetemes) egyház jól látta a folyamatot, megakadályozni nem tudta, hát az élére állt. És bár papjai egészen a XX. sz. közepéig minden tekintetben a pápai államtól függtek – e NEMZETEK FELETTI függelem folyton gyengül, alakul, de létezik.
    Ebből a szempontól teljesen mindegy, hogy a romának (magyarok, németek stb.) honnan származnak, mikor jöttek, az a lényeg, most mit akarnak, hogyan gondolják megoldani súlyos KÖZÖS problémánkat.
    Mielőtt belemagyaráznál bármit: az egyén számára fontos a nemzeti identitás, ennek őrzése hazafias kötelesség. Hazug illúziók fogságában bőgve vergődni viszont a nemzeti identitás feladása.

  • Miklos írta:
    „Csak azt felejted el, hogy a KONZULTACIO HIANYABAN esetleg 30 ev mulva mar korhaz sem lesz.”

    Köszönöm a felvilágosítást! Miviktorunk meg akarja szüntetni a kórházakat? Mondjuk nem csodálom, végtére elég sok pénzt emésztenek fel, nem is beszélve a sok „örökéletű” nyugdíjasról, akik csak úgy falják Miviktorunk pénzét…

  • Miklos
    ha a hulyeseg fajna te orditanal torkod szakadtabol……..
    orvos mikor latott utoljara??

  • baal z’buth
    egyedul ennyire hulye vagy esti tagozaton orakat vesz?

  • Miklos
    2017 október 11
    7:04 du.

    Nem. A változás az arányokban van. Népességmozgás mindig is volt. Nagyjából 2011 ig egyensúlyi mozgás volt. Az emberek kimentek, majd viszatértek. Dolgozni, ösztöndíjjal, stb.
    2011-től folyamatosan mgemelkedett azoknak a száma, akik kimentek és tartósan ott is maradtak. 2013 után megemelkedett azoknak a száma, akik már itthon gyakorlatilag felszámoltak mindent és úgy távoztak. A 2014-es Fidesz-választásokat követően ez csúcsra futott. Miközben beindult az a folyamat, hogy aki kiment, az már külföldön alapított családot. Személyes tapasztalatom, hogy 2014-ben Cambridge-ben azok között, akik nem időhatáros szerződéssel dolgoztak kint csak egyfélével nem találkoztam. Olyannal, aki haza tervezett költözni.
    Mára már a következményes kivándorlás is nagy. Az, amikor a kiment fiatal kihívja a szülőket (pl. bébisintérnek), rokonokat, ismerősöket. A 6-7 százezer tartósan külföldön dolgozó munkavállaló így közel milliós lakosságvesztést jelent.
    Többségében jó, innovatív, nyelveket beszélő, és nemzetközi szinten is megmérhető szakembereket.

    Ezeknek az adatoknak nyugodtan utána is nézhetsz. A zsigeri tagadásuktól függetlenül naponta is megtapasztalható amikor nincs elég magasan képzett orvos, informatikus, gázszerelő, építész, stb.

  • Bocsánat Miklós, muszáj magyaráznom. Nem kötelességem a magyarságom, hanem a létezésem egyik szintje. Nem akarok ettől semmit: sem dicsőséget, sem szégyent. Van, mint az, hogy nőnek születtem Európában. Nem gondolom, hogy attól magyarabb vagyok, hogy ismerem a kettőt erre – kettőt arra csárdás bonyolultabb figuráit, vagy meg tudom különböztetni a buzsáki, meg a kalocsai hímzés motívumait. Ez csak a felszín – ok. fontos felszín mindazoknak, akik nem itt élnek. Úgy tudom, Te is másik államból „véded a nemzetet” – ne tedd, kérlek. Nem azért, mert nincs hozzá közöd: van, és köszönettel tartozunk minden magyarnak, aki szélesebb látókörből szemléli hazai dolgainkat. De ne akarja megmondani, hogy a mai, széles, európai határokon belül ki a magyar és ki nem. Mesélj inkább arról, hogy mostani hazádban mi a helyzet az európaisággal, az osztráksággal? Miben változott Ausztria,mint az Európai Unió egyik állama,és hogyan befolyásolják ezt az ott már jelentős számban élő magyarok? Ugyanez lenne a hazafias feladata Robert M-nek is,aki tudtommal valahol az USA-ban él. Hogy mit és hogyan kellene cselekednünk azért,hogy a magyarság megbecsült, népe legyen e közösségnek, ne csak valami sosemvolt „Nagyhatalom” örökké siránkozó hőbörgői.

  • Almasi Alma
    a jezuskajat a szovegeivel egyutt tegye ahova en gondolom
    mi valodi izraelitak NEM fogadjuk el.

  • a jezuskaval az a bibi hogy sose letezett…..
    1,;- a szo nazareti jezus hazugsag.
    nsareth sem eleteben sem a megfesziteskor BNEM letezett, jo 300 evvel utana alapitottak cask.
    2.;- az ember akit izgatas es lazitas vadjaval megfeszitettek ugy hivtak.-pilat helytarto levelei- yeshua bar-yosse aki egy essenusokbol kivalt nasareen szekta tagja volt.
    -egyes kereszteny szovegekbenm van erre utalas .-„yeshua a nazarenus”- szoveggel.
    az egesz jezus story az egyptomi horus tortenet szinte szo szerinti forditasa.
    horus szuletett egy szuztol. mekeresztelkedett a nilusban, volt 12 tanitvanya, keresztre feszitve halt meg………….

  • -es horus jo 2000 evvel jezuska elott elt………

  • barlev
    2017 október 12
    11:15 de.

    Almasi Alma
    a jezuskajat a szovegeivel egyutt tegye ahova en gondolom
    mi valodi izraelitak NEM fogadjuk el.
    ______________________

    Csak tudnám, hogy mi bajod van velem…

  • Robert Morrison

    Almási Alma 2017 október 12 12:29 du.

    Almuska Te Drága!

    barlev idézeted „Csak tudnám, hogy mi bajod van velem…” megfejtése nagyon egyszerű: unatkozó dühös ember ír ilyeneket akinek az életében nem sok öröm adódik.

    Ne vedd a szivedre inkább az én szeretetemre reagálj!

    Mert mondanom sem kell már hogy szeretünk Téged (is)!

  • Kedves barlev, Jézus körülbelül annyira létezett, mint Mózes… Úgyhogy kvittek vagyunk. Én, mint ateista, mindkét vallási tanítást méltányolom (akárki alkotta is meg) a társadalmi fontossága miatt, viszont egyiket sem hiszem… Na most erre varrjál gombot…

    Ezzel szemben – csak bosszantásként mondom 😀 – Mohamed kétségtelenül történelmi személy.

  • Kedves Alma,
    merem remélni,hogy észrevetted,hogy én,bár tudok ivritül szintén magyarul írok.

  • @gyuri10
    😀

  • Kedves Alma!
    A csipos megjegyzes ugyan nem nekem szolt,
    es nem az en dolgom vallasi vitakat folytatni,
    de- 2000 evvel az internet es a hirlapok megjelenese
    elott, erdekes megnezni, mit irtak- a KORTARS irok
    egy bizonyos Josua ben Joszef {Jezus} nevu zsidorol,
    aki nagyon a begyeben volt Romanak-es a helytarto-
    Pontius Pilatusnak.

    https://www.gotquestions.org/Magyar/Jezus-letezett.html

  • talalom,

    „” Kezdjük a végén. “Melyik gengszterbanda adta el az országot?” Egyik sem: csak mást gondolnak az ország lehetőségeiről. Az meg egyenesen nevetséges, hogy az ÖT ÉVVEL A KORMÁNYVÁLTÁS UTÁN távozókat a korábbi vezetők nyakába akarod varrni. „”

    Ez az, amit eloszor is akartam mondani, de nem volt vilagos valamiert. Hatha most sikerulni fog:
    1990-tol (feltevesem szerint mar akkor is a remenyteli EU-s szereplesert) az orszag iparat egyreszt leepitettek, masreszt eladtak a nyugat-europai elvtarsaknak/uraknak bagoert. Kik adtak el? Az elvtarsaid. Ezt az elkotyavatyelest lehet ugy is hivni, hogy „mást gondolnak az ország lehetőségeiről”, de en ezen inkabb sirnek, mint rohognek. Remelem azert, hogy viccnek szantad.
    Namost: Ha akkor nem adjak el az orszagot bagoert, akkor ma nem dolgozna 2-300 000 magyar Nyugat-Europaban, hanem mind otthon lenne. Akkor az Orban kormanyzasa idejen sem ment volna el meg tobb magyar mas orszagba dolgozni. Igy mar ertheto?

    Es egyuttal Andrew_s-nek is uzenem, hogy amikor en 1994-ben Magyarorszagon meg akartam latogatni serdulokorom egyik legjobb baratjat, o eppen Ausztriaban volt, ott dolgozott. Nem o volt az egyetlen, mar akkor is rengetegen dolgoztak kulfoldon -feketen.

    ” Pontosabban: az ÖSSZES mai értelemben vett európai nemzet a XVIII.-XIX. század folyamán alakult ki, ”

    Attol fugg mit ertesz ez alatt. Ha azt erted, hogy pl. Franciaorszag rengeteg menekultet fogadott be a 20 szd. elejen es emiatt a francia nep meg akkor is alakuloban volt, akkor egyetertunk.

    „” Pontosan az “illiberálisok” által olyannyira megvetett felvilágosodás, és az 1789-es francia forradalom nyomán. „”

    Helyesbitenem az Orbant. Itt nem illiberalisrol van szo (bar o mint jobboldali nyugodtan mondhatja, hogy o jobboldali es nem baloldali demokraciat akar) hanem komcsikrol, cocjalistakrol, anarchistakrol, nacikrol es egyeb orultekrol, akik liberalisnak hazudjak magukat, es akiknek halvany gozuk sincs arrol milyen is az igazi liberalizmus.

    Na es az is egy rosszul iranyzott hazugsag, hogy a nacionalizmus a „kapitalizmus” szulotte. Tudom, hogy leninista mesedelutanokon ez volt a tema, de talan olvasd el a Bibliat. Olvass bele a korabeli gorog, vagy romai tortenetirasba. Miert hivtak Babilont Babilonnak, Perzsiat Perzsianak, es miert nem A Nemzetkozi Munkasosztaly Elharcosai Orszaganak?
    Talan meg azt is fel fogod fedezni, hogy pl. Roma bukasanak legelso, legfobb oka az esznelkuli „internacionalizmus”, a „felhigitas” volt. (Ez alatt azt ertem, hogy nem art egy kis verfrissites, de amikor annyi idegent fogadsz be rovid idon belul, hogy azok nem erzik szuksegesnek a beolvadast, akkor megerkeztek azok az elsok, akik nagy ivben beleszarnak, hogy mi az orszag erdeke. Es most nyugodtan „felreertheti” barki, nyugodtan olvashatja szelektiven amit irtam, es nacizhat ami belefer.)

    ” Ebből a szempontól teljesen mindegy, hogy a romának (magyarok, németek stb.) honnan származnak, mikor jöttek, az a lényeg, most mit akarnak, hogyan gondolják megoldani súlyos KÖZÖS problémánkat. ”

    Ebben, az utolso vesszoig, 100%-ig egyetertunk, az utolso tagmondat azonban kicsit sokertelmu. En vigyaznek vele.

    ” Mielőtt belemagyaráznál bármit: az egyén számára fontos a nemzeti identitás, ennek őrzése hazafias kötelesség. Hazug illúziók fogságában bőgve vergődni viszont a nemzeti identitás feladása. ”

    Talan meglepodsz, de nekem nem igazan fontos sem a magyar, sem a zsido identitasom. Ha az lenne, nem Kanadaban lebzselnek.
    En Izrael mellett azert allok ki elsosorban, mert egy paranyi nep az elet-halal harcat vivja agymosott idiotak ellen, akik minimum 60-szoros tuleroben vannak. Masodsorban, mert zsido vagyok. De ha Magyarorszagot fenyegeti veszely – ahogy most a bekeaktivista hordak egesz Europat is fenyegetik – akkor Magyarorszagert es Europaert is kiallok.
    Sajnos az van, hogy a beteges, vegletekig meno, teljesen vak internacionalizmus minden orszagot (vele a nepet) elobb-utobb gyeprevagja. Ugyanakkor a nacionalizmust sem kene tulzasba vinni, eleg az, hogy mi magunk valogassuk meg, hogy kit hozunk be es kit nem.
    Persze ez sem 100% tuti, mert pl. nekem semmi beleszolasom nincs abba, hogy Kanadaba hany millio bekegalambot hoznak, es ezt meg szavazassal sem tudom megvaltoztatni. Ugyhogy ti csak oruljetek, hogy az Orbanban legalabb ennyi gerinc van, akarmennyire korrupt is.

  • Ojve… hosszu lett…

    Arrol nem tudok beszamolni, hogy Kanadaban hogyan elnek es gondolkodnak az osztrakok. Magyarok koze sem jarok, sot mar evek ota zsidok koze sem.

    Hebe-hoba szoktam irni a kanadai „csendeletrol”, es ezutan is fogok, ha valami elojon.

    Az europai bevandorlok maximum az elso itt szuletett generacioig izgatjak magukat Europaval. Utana mar csak kb. az a 20%-uk, akik az itteni „oktatasi” rendszer ellenere is ki tudja bokni kapasbol a vilagterkepen Europat. De azok is csak azert, hogy elutazzanak oda, hogy elmondhassak, ok volt Europaban is.

    Almási Alma

    ” Ezzel szemben – csak bosszantásként mondom 😀 – Mohamed kétségtelenül történelmi személy. ”

    Nem akarlak kizokkenteni a nyugalmadbol, de az iszlamot kutato torteneszek kozott szep szammal akad olyan, akik ketsegbe vonjak Mohamed letezeset.
    En speciel hiszek abban, hogy valoban letezett, kulonben nehezen lehetne magyarazni a szunni/siita szetvalast.
    Gy.K: A siitak szerint Ali, Mohamed egyik rokona, volt Mohi jogos orokose a „tronon”. Nehez elkepzelni hogy Ali tudott volna maganak hiveket toborozni annak idejen, ha Mohamed nem letezett volna.

  • Almasi Alma
    teved
    Moishe rabbenu letezett………………nyoma van az egyptom-i tanniszban is.de ma mar ismert a sirja is.
    yeshua bar yosse sirja is ismert…………….talpiot-ban van ugy kb legvonalban 450 meterre a Golgotha-tol.

  • Robert Morrison
    egeszzen a magyarok karepataljara torteno bevonulasaig volt boldog vidam eletemm is. de azota…………….plane mikor a magyarok -/NEM A NEMETEK/- BERAKTAK CSALADOSTOL -/40 FO/-A WAGGONOKBA. AUSCHWITZ-BOL EN EGYEDUL ERTEM HAZA……………
    EZT AZ OROMET KIVANOM NEKTEK IS SZIVBOL.

  • Bizony van okunk és „szerencsére” jogunk is a konzultációra,amire minden elterelő hazugság ellenére szükség is van!
    Hát a normális emberek (pártoktól függetlenül,kivéve a fanatikus
    eszetleneket…)nem akarnak tömegével kétes embereket befogadni
    a hazájukba és békében,biztonságban szeretnének élni,a családjukkal együtt!!!
    Nem csak itthon,de a többi környező országban is!!!!

  • kedves Izraeli!

    Nekem van erről a kérdésről egy könyvem, amely bizonyítja (illetve megpróbálja bizonyítani) Jézus létezését – a könyvet valami keresztény kiadó adta ki még a 70-es években. Engem azonban nem győzött meg. Az egyetlen „hiteles” forrás Flavius Josephus lenne (állítólag egy helyen céloz rá), csakhogy az ő munkáit keresztény szerzetesek másolgatták különféle kolostorokban, és könnyen el tudom képzelni, hogy valamelyik másolónak feltűnt a HIÁNYOSSÁG, és beletette… Ennek ellenére az ellenkezőjében sem vagyok biztos. De nem is én hoztam fel, hanem barlev támadt nekem ezzel – csak fogalmam sincs, miért.

    Hogy voltak „keresztény” tanok, az nyilvánvaló ránk maradt iratokból, de nem tudható, hogy ezek az akkoriban nagyon sok divatos próféta és igehirdető közül kinek a tanai (gondolom én, hogy inkább ezek akkoriban a levegőben voltak, akárki hirdethette őket).

    Nekem különben – minthogy Jézus isteni természetét semmiképpen sem fogadom el – igazán mindegy, nevezzük az igehirdetőt (az igehirdetők sokaságát akár közös néven) az egyszerűség kedvéért Jézusnak.

  • Kedves barlev, nem vagyok meggyőzve.

    Mózesről, ha jól emlékszem, Sigmund Freud XX. századeleji pszichológus írt egy tanulmányt, amelyben valószínűsíti, hogy Eknaton Fáraó egyik egyiptomi hivatalnoka volt, aki Eknaton bukása után állítólag elmenekült a zsidókkal… (Eknaton fáraó volt az első, aki transzcendens, mindenható istent akart Egyiptomban bevezetni, Aton néven, de a régi Amon főisten papjai megbuktatták. Így megy ez kérem a politikában… 😀 ) Azért ez nem annyira bizonyított elmélet, ugyebár…

    Ami pedig a sírokat illeti, Shakespeare feledhetetlen irodalmi szerelmespárjának a sírját is mutogatják Veronában, de még az erkélyt is, ahol a híres jelenet játszódott… Az idegenforgalom ilyesmiben VERHETETLEN… 😀

  • Ja, és IF várában a kazamatákban állítólag megszemlélhető az alagút, amit Faria abbé és Gróf Montecristo ásott…
    😀

  • Drizari!

    Nagyon tévedsz…ugyan miből gondolod,hogy a fővárosban többségben vannak a liberálisok?meg egyáltalán valahol,itthon?….még
    kevesebben vannak,mint a szocik,pedig azok sincsenek sehol….
    A lényeg az,hogy igenis van „Soros terv”!!!!ami ellen a józan,normális többség tiltakozik,a saját és a családja érdekében!!!

  • Vissza a témához!
    Megkaptam Miviktorunk knzultációs levelét, és meg vagyok sértve. A régebbi levelekben mindig kűdött nekem egy fiatalos arcképet, amelyről nagy szeretettel tekintett rám… Már most is alig vártam.. Hát erre nem kispórolták az én levelemből a szerelmetes pillantását?

  • Almási Alma,

    „” Az egyetlen “hiteles” forrás Flavius Josephus lenne (állítólag egy helyen céloz rá) „”

    Jezusrol van szo.

    Szerintem nem az a kerdes, hogy elt-e egy Jezus nevu zsido akkoriban, hanem inkabb az, hogy az a Jezus ugyanaz a Jezus-e, akit a 4 Evangelium bemutat? (Es most eltekintunk az ellentmondasoktol.)
    Szerintem a tortenelmi Jezusnak semmi koze a Bibliaban leirt Jezushoz. Persze en sem vagyok csalhatatlan.

  • Annak azért örülök, hogy Miklós nem állt neki cáfolni a kivándorlási tendenciák tényeit 🙂

    Vagy azóta is keresgéli a pártközpont ezirányú direktíváit 🙂

    Almási Alma
    2017 október 13
    4:02 du.

    Pont ez hiányzott volna?
    Gondolm a régit már nem tették ki, mert közröhej lett volna.
    Az újat sem, mert az meg maga a kórtünet.

  • Almasi Alma
    -„hogy voltak kerestyen tanok…”
    hol?
    mert a yeshua idejebol szarmazo apokrif irattokban egyetlen b etu sincsen azokrol sehol…………..
    maga a szo christos is jo 300 evvel kesobbi eredetu O-Gorog szo.

  • IF Marseille-vel szemben van-/a kikotoben/.
    semmifele montechristo latvanyossag nincsen benne
    ……………………………………………..
    a romeo-julia story viszont valos alapu cask a csaldok nevei nem amugy veronaban zajlott le valoban.csak joval korabban meg a romai birodalom idejeben, i.sz. utani; 9-7 ben.

  • jezus amirol a kereszteny egyhaz beszel ma NEM LETEZETT.
    KITALALT FIGURA.

  • barlev
    2017 október 14
    5:39 de.

    Jézus létező figura is lehetett. De nem élhetett abban a formában, ahogy az idealizált dogmák említik.
    Viszont az kétségtelen, hogy még az evangéliumok alapján sem volt vallásalapító. Sokkal inkább a zsidó vallás reformját hirdető népi tanító. Amolyan korabeli zsidó Luther.
    A vallás alapítója sokkal inkább volt Péter, Pál és András. A bürokrata, az ideológus és a demagóg (a szó nem pejoratív értelmében).

  • Andrew-s
    az a ferfi akirol a mai keresztenyek almodnak sosem letezett.
    de letezett viszont egy nazarenus szekta tanito bizonyos yesha bar yosse.-errol a Pilatus helytarto levelei szolnak is.
    ezt iteltek keresztre lazitas vadjaval.
    a feje fole aramiul-/yesha anyanyelve/-odairtak.;-
    yesha nasarea melekh h’yehudim = yesha a nasarenus a zsidok kiralya

  • Dienes Erzsébet!

    Szerencsére már régen túl vagyok a cikken,de az bizony nagy tévedés,hogy egy országban a többség véleménye nem számít….bizony nem csak az itthoni (jelentéktelen,lecsúszott)
    ellenzéket,de a kintieket,meg a szintén kinti döntéshozókat is elgondolkoztatja,befolyásolja!!!!!(akár tetszik,akár nem!)

  • barlev
    2017 október 14
    12:26 du.

    Nem érzek éles töréspontot az általad és általam írtak között 🙂

  • Boda Marcsi
    2017 október 14
    12:55 du.
    „de az bizony nagy tévedés,hogy egy országban a többség véleménye nem számít…”

    Teljesen egyet értek Veled. Igazán kár, hogy Orbán erre tojik nagy ívben.
    (vö. az érvénytelen népszavazás tényét, és annak orbáni kommunikációját).
    Azért örülök, hogy még Veled is lehet egyet érteni pár kérdésben.

  • Andrew!
    Azért várd ki a végét,mielőtt kötekedsz….
    A normális többség a biztonságra szavaz és elítéli a hazaárulókat!
    Ami a kormányt illeti (a konzultáció eredményétől,érvényességétől
    függetlenül is)megvédi az országot,akkor is ha nem mindenki vesz
    aktívan részt a szavazásban (pld. betegség,vagy egyéb akadály miatt..)
    Egyébként Te ugyan hol élsz?Jó lenne tudni,mivel ezen a fórumon sokan titkolják (talán nem véletlenül)!

  • Andrew_s,

    ” Annak azért örülök, hogy Miklós nem állt neki cáfolni a kivándorlási tendenciák tényeit ”

    Ha tul buta vagy hogy megertsd mit mondok, hat tul buta vagy. Ezen nem tudok segiteni.

  • ANDREW-S
    A TORESPONTROL
    OTT A PONT HOGY A SZUZTOL SZULETES,A KERESZTENYSEGALAPITAS MINT TAN…………..CSAK OCSKA MASZLAG
    az a „JEZUS” akirol az ujszovetseg cimu konyv ir SOSE ELT.

  • valaki egeszen mas hitu elt -( YESHA BAR-YOSSE)-egy arami igehirdeto nazarenus szekta tag ……/az esszenusokbol valtak le../….de neki az eg vilagon SEMMI KOZE az on altal irt „jezus”-hoz.
    yesha bar-yosse a leheto legadazabb vedelmezoje volt a Mozes-i torvenyeknek…………

  • olvastam valahol hogy soros ugyben Horthy es Kun Bela is kapott kerdoivet………..
    azer az mar valami…………

  • barlev
    2017 október 15
    6:15 de.

    olvastam valahol hogy soros ugyben Horthy es Kun Bela is kapott kerdoivet………..
    azer az mar valami…………
    _____________________________

    Hja, Miviktorunknak még a mennyországban meg a pokolban is vannak hívei… 😀

  • Kedves Almási Alma,
    ahogy itt írogatsz,félő,hogy ha Te lennél a teviktorod helyében még saját magad ellen is uszítanál.Ez igazán nem illik egy VI. kerületi csajkáshoz!A huncsin mi több haveri szeretettel voltunk egymás iránt.Lehet,hogy az évjárati differenciák hozzák a többi difit is.Persze lehet,hogy a Ferdinánd hídon más volt a módi. Ezt a beszólást ne vedd komolyan.Ellenem nem kell géppuskát (újfent) előszedned a sufniból.

  • @gyuri10

    Ki a fenét uszítok én, és ki ellen? 😮

    Nem uszítok senkit senki ellen.
    Soha nem is tettem.
    De azon már túl vagyok, hogy az őszinte véleményemet udvariasságból rejtegessem.

  • gyuri10
    -„ellenem nem kell a geppuskat elovenni a sufnibol…”
    mar elovettek…………..cask meg kussolnak rola. logyakorlatokat is tartottak mar a zempleni hegyekben es a mecsek-ben.
    de ellenunk -/zsidok ellen manapsag../- azzal mar semmire se mennek.

  • egy regi harcostarsam fia a SAVAK-nal dolgozik…………..onnet jonnek erdekes jirek

  • a gyemgebbek kedveert.;
    savak = Israeli military secret service…………..independent of the mossad totally.

  • barlev
    2017 október 16
    5:47 de.
    Kamerád, te rémeket látsz, azok festékszóró pisztolyok voltak! Osztán még azt áruld el nekem, hogy azok a SAVAK harcostársaid mit kerestek a Zemplénben meg a Mecsekben, tán az elhagyott és fel nem robbant paintball golyóikat vagy anticionista partizánokat?

  • Kedves barátom barlev,
    ezt Neked küldöm.Felvilágosításul soros,általam nem egészen hitsorsosként kezelt figurájáról.

    https://leharblog.wordpress.com/2017/07/11/soros-es-izrael/

  • gyuri10
    sem a te sem az en reszortom itelkezni egy masik zsido felett.
    olvasd ujra a hala’ha idevago reszet…..
    ugyan azt a neshamat iteled meg ami benned is van……..

  • Orok Tamas
    nem latok remeket……………….a savak pedig vegkeppen nem.
    van fenykep es videofelvetel a birtokukban rola………..

  • barlev,

    ” ugyan azt a neshamat iteled meg ami benned is van…….. ”

    Ez felelmetes!

  • Nos nem egy „féregről” hanem az ország jövőjéről konzultálunk,ha valaki nem tudná?!
    Óriási különbség!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 október 16
    11:34 de.

    Bocsásd meg eddigi vétkemet, ha előbb tudom meg, hogy szatmári haszid vagy, akkor nem áltam volna le szemtelenkedni veled!

  • Orsós Elemér,

    ” … ha előbb tudom meg, hogy szatmári haszid vagy, ”

    Viccelsz?

  • Miklos
    te meshuga niemand
    azt se tudod mi fan terem a neshama Yehudi.
    okoskodsz hulyen.
    lebuktal akiva mint rottenbiller……./szerintem arrol se tudod ki volt/-
    apam.nagyapam,szepapam mind-mind haszid vallasos zsidok voltak. jomagam yeshivaban es israelita bteologia tagozaton gymnasiumban tanultam. de majd te a nyilasfereg jobban tudod.

  • gyuri10
    de csendbe vagy haver………
    nu wos iz mit dir liber haver? bist di krank…?

  • gyuri10
    di verstaj’st yiddisher??

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 október 17
    12:00 de.

    Igazad van, leírtam egy oltári nagy hülyeséget, de közben rájöttem, hogy, már megint elhamarkodottan hadováltam, mert ha jól sejtem az ortodoxok megtagadják a fegyverek kézbe vételét, más vallásuakkal nem jópofáskodhatnak és talán még az internet használata is tiltott nekik, ami Barlev esetében messze nem áll fenn!
    Azért köszönöm, hogy észhez térítettél!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 október 16
    11:34 de.

    Tisztelt Barlev!
    Bocsánatot kérek, ha netán tévedésből megsértettelek!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 október 17
    8:32 de.
    Hát ez most nagyon blamás, hogy akaratlanul -tudatlan mesügeként-összeugrasztottalak Benneteket, de nem gondoltam volna hogy, elsőre ráhibázok a kilétedre! 🙁

  • Elemer
    rosszul tudod ezt is………..mint mar annyi mast
    1,- az Israeli seregben van kimondottan HAREDI egyseg. nem tilos a fegyver hasznalat mert a torveny vilagosan irja „es tulelsz a kardod altal”-/na ezt ferditette el ugy a korai keresztenyseg az erdekeiket szolgalando hogy „ne olj”/-
    2,- honnet veszed azt a baromsagot hogy a net tilos?? hulye vagy ehhez is…………..eppen a neten keresztul juttatjuk el a valodi igazi torah szzoveget a hiveklhez 87%-ban…………a tobbi 233$ az elko szavas hirdetes a zsinagogainkban.
    -de majd te meg a nyilasfereg miklos jobban tudjatok…

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 október 17
    12:00 de.

    Kedves Miklós!
    Látod, ezért nem szeretek és nem is akarok semmilyen bigott ortodox vallási fanatistával vitázni, mert nem a földön járnak! Még a végén valami huncut kabbalista átkot is rámzúdít, ezért kénytelen leszek holnaptól lottózni, mert a státusza kitalálása után tuti, hogy képes vagyok a nyerőszámokat is megjósolni! 😀

  • Orsós,Miklós és a többi normális!

    friss hírek:(mármint a cikkel kapcsolatban)!!!!!4
    Bizony konzultálunk,bár az anti -magyar,és egyéb….Soros már a
    Helsinki Bizottságot is lefizette,hogy akadályozzák meg,zúzzák be
    a postai kérdőíveket,küldeményeket,meg a kormányzati kommunikáció
    honlapját is rongálják meg…..
    Na ez minden határon túlmegy és jogtalan beavatkozást jelentene a belügyeinkbe ha hagynánk!!!
    Minden kormánynak joga van konzultálni az emberekkel és a népnek joga van véleményt nyilvánítani,akár tetszik ez a kinti és itthoni ballibsiknek,akár nem!
    Bezzeg ők sem a komcsik,sem a szocik,nem kérdeztek,konzultáltak,csak döntöttek az emberek feje felett,akiknek „kuss”volt)
    Szerencsére változnak az idők!!!!

  • Kedves Elemér,

    ” Látod, ezért nem szeretek és nem is akarok semmilyen bigott ortodox vallási fanatistával vitázni, mert nem a földön járnak! ”
    Hat, mondjuk vallasrol en sem vitatkozom mar veluk regota. Nem latjak az erdot a faktol, es egy kokorszaki butasagban hisznek.
    Ugyhogy ezt a reszt rajuk hagyom.
    Barlev elvtars kulonben attol meg lehet haszid, hogy nem szatmari barom. A szatmari barmok Iranba jarnak drukkolni a haja-tollah-nak, hogy az minel hamarabb atombombakat szorjon Izraelre. Barlev – ha jol ertettem eddig – nem Izrael-ellenes, tehat 99% hogy nem szatmari seggfej.

    Na es te nem tudsz vele osszeugrasztani, o van mar annyira szenilis, hogy mindenkinek nekitamad. Par napja Almasinak is neki esett, azota sem tudja miert.

    Boda Marcsi

    ” Soros már a Helsinki Bizottságot is lefizette,hogy akadályozzák meg, zúzzák be a postai kérdőíveket, küldeményeket, meg a kormányzati kommunikáció
    honlapját is rongálják meg….. ”

    Mi ebben a meglepo? Szinte minden maganember megengedheti ezt maganak a vilagon, es persze teljesen buntetlenul. 🙂

    Ugyan nem valaszoltal, hogy erted-e az angolt, de ez var ratok is, amint olyan part gyoz, amelyik hajlando behordani a bekeaktivistakat:

    http://barenakedislam.com/2017/10/17/canadian-citizen-who-scribbled-no-more-muslims-on-a-bus-stop-wall-is-sentenced-to-5-months-in-jail/

    A kanadai feher, aki egy padra rafirkalta: „No More Muslims” (kb azt jelenti, hogy „nem kell tobb muzulman”) 6 honap bortont kapott ezert. A bekegalamb taxisofor, aki egy 19 eves lanyt berangatott a taxijaba es megeroszakolta semmit sem kap erte. Meg talan ki is tuntetik, es ha ugyesen csinalja meg kaphat egy 5 millio dollaros csekket is a „miniszterelnokunktol”.

  • Kedves Marcsi, én úgy de úgy örülök, hogy végre elmondhattyuk Miviktorunknak az Ő VÉLEMÉNYÉT a nemzeti konzultáció kapcsán! De mondd meg őszintén, neked nem hiányzott az a kedves, szerelmes pillantású, szerényen mosolygós arcképe, amivel a régi konzultációk meg voltak fejelve? Most kereshetem elő az egyik régi levelét a sifonírból, hogy a párnám alá tegyem, és ha nem tudok aludni, elővehessem és ábrándozhassak rajta…

  • Boda Marcsi,
    némelykor annyira helyénvalókat írsz,hogy még én is egyetértek veled.Kár,hogy”ballibsizel”,mert ez az undorító szó a bibsiből ered.Aki ezt tudatosan használja már be is mutatkozik,mint neo-nyilas.Remélem,hogy te csak a nemtudásod miatt használtad és ezután leszoksz róla.Lehet valaki balos vagy liberális ezért még nem kell volt nyilas jelzőket idehozni.Magadnak is több szavahihetőséget szerzel.Üdv:Gyuri.

  • Kedves barlév,
    tisztelem,becsülöm nézeteidet,akár a sorosra vonatkoztatva is.A chalachához való hűségedet nagyra értékelem.Elárulom Neked a véleményemet úgy általában a bűnözőkről.Zsidóról vagy nem zsidóról:Ha lenne a testemnek vagy a lelkemnek egy olyan része amelyik közösséget hajlandó vállalni a sorossal és az általa finanszírozott Izrael ellenes”civil szervezetekkel”,garantálom kioperáltatnám magamból.Gazemberekkel nem vállalok semmilyen lelki közösséget akkor sem,ha megvetést generálok magam iránt.
    Baráti üdvözlettel:Gyuri.

  • Miklos
    te nyomorult szellemi hajlektalan……
    te ne szatmar-izz itt. azt se tudod mirol szol az egesz. kevered a szart igazi nyilas propagandistahoz illoen.
    a netorei karta es a hasszid szatmari zsidosag az KETTO…….
    a netorei karta cask azt hirdeti hogy ok szatmari zsidok…………………holott ok sefardi irani zsidok szatmartol jo 4000 km-re. kozuk nincsen szatmarhoz.

  • gyuri10
    nos sajnos a boda nagyon is tudatosan-/kitunoen ertve mi mibol ered/-hasznalja a szot.-korabban mashol mas forumon hasznalta mar az eredeti „bibsi” szot is…..

  • Miklos
    BAR-LEV.;- SOHA NEM VOLT ELVTARSA SENKINEK……………ez rolatok koponyegforgato magyarokrol nem mondhato el…….

  • A félreértések elkerülése miatt……én ennél a cikknél sem „bibsiztem” hanem libsit írtam:liberálisokra gondoltam!
    Figyelmesebben kéne olvasni,akkor is ha egyeseknek ismét üldözési mániájuk van(itt a cikkben nem a zsidókról,nácikról esik szó)!!!

    Amúgy a kérdőívek megsemmisítése még Sorosnak,meg a BALLIBSIK-nek
    sem sikerült,ugyanis ma én és több ismerősöm is megkapta!
    Amúgy a gyengébbek kedvéért általában a Soros „élőlényt”minősítjük,aminek semmi köze a valláshoz,mint neki sem
    mert akkor különb……lenne!!!
    Az is tény,hogy Izraelnek is sokat ártott és árt,ami szintén rá vall…..!

  • Boda Marcsi,

    „” A félreértések elkerülése miatt……én ennél a cikknél sem “bibsiztem” hanem libsit írtam:liberálisokra gondoltam! „”

    Ajanlanam a „libbant” szot. 🙂
    Ebbol a cikkbol:

    http://magyaridok.hu/velemeny/diktaturazo-korutak-mediaban-2345125/?utm_source=Napi+hírlevél+a+Magyar+Idők+kiemelt+híreiről&utm_campaign=5f947cfba2-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-5f947cfba2-202047005

    Esetleg ha nem banod, a „halado” is jo kifejezes a bolsikra.
    Akik persze se nem liberalisok, se haladok, se bolsevikok. Egyszeruen csak odaallnak, ahonnan penz, vagy a vart hatalom jon.

    Barlev,

    Kar hogy ennyire tudtalannak velsz engem. Annak idejen nagy erdeklodessel es mela undorral figyeltem a szatmar-barmok vitait, amikor a szekta eloszor kette, aztan tobbsejtuve osztodott.
    Probalj meg valaki mast hulyiteni, aki vevo ra.

    Miert nem a Chabadhoz csapodtal? Azok is baromira „ortodoxok”, de legalabb nem Izrael-ellenesek.

  • Amíg barlev ok nélkül sértegetéseivel illet (rajtam kívül …)Miklóst és másokat is,addig csak egy probléma van,de az súlyos,és nem nekünk hanem neki ….gyógyíttassa magát sürgősen,
    meg ha olvasni értelmezni nem képes,ne fárassza magát „írással”…!

  • Boda Marcsi,
    Sajnos akarva vagy akaratlanul meg sem értetted,amit neked írtam. Ha valóban akaratlanul nem értetted,hát olvasd el újra.Az pedig, hogy ennél a cikknél nem”bibsiztél”valóban szép teljesítmény.

  • Miklos
    te niemand
    hogy lehetnek en izrael ellenes ha tobb mint 14 evet szolgaltam az Israeli hadseregben…?
    nem tunik fel hogy baromdsagokat irkalsz te vakeger??

  • Boda…stb
    ne hazudj…………..irtad te azt es meg cifrabbakat is az USA/NEPSZAVA oldalon peldaul……….
    onnet teged ki is rugtak azz miatt.

  • Alma!

    Jó a „humorod”…!de nem érted a lényeget!
    Orbánt ugye mindenki ismeri és ő nem akart lemaradni a Soros képéből „kisugárzó szépség,jóképűség,becsületesség,tisztesség”
    tekintetében…….!(na a tekintet is lényeg….)
    Aki látja az már tudja is,hogy hová X-eljen….!

    Reklamálj!

  • Alma!
    Van egy ötletem,az ünnepi hétvégén be lehet menni a parlamentbe,kérj egy dedikált képet Orbántól,mond,hogy ő hiányzik
    Lenin mellől „szobád falán”….a barátaidnak is szólj!!!

  • gyuri10!

    Én úgy tudom,hogy a „bibsi” szót a gúnyolódok a zsidókra értik,én viszont „libsit” liberálist írtam,azt persze nem tudtam,hogy minden liberális eleve zsidó?….vagy esetleg minden
    szoci is?….azt sem hiszem,hogy ez lenne a pártba lévő felvétel kritériuma?…..így azt sem hiszem el,SŐT TUDOM,hogy a keresztény vallásúak nácik,fasiszták lennének.
    Soros viszont zsidó és a népének is a szégyene,rendszeres támadója,károkozója!.
    Ha valaki félreértett volna,sajnálom ,hogy ilyen „tudatlan”voltam,minden vallás tisztességes tagjait tisztelem,ami nem egyenlő a pártokkal és több politikusával!

  • Nos barlev-vel nagy bajok vannak!!!!!
    Nem az a baj,hogy zsidó,hanem az,hogy egyfolytában ócsárolja a keresztény vallást és a hívőket,miközben ő indokolatlan üldözési mániában szenved…..(ha beteg gyógyíttassa magát!!!),ha egészséges akkor meg ne hazudozzon,ne provokáljon tisztességes embereket,ne vádoljon azzal,hogy „bibsiztem”,mert ez nem igaz!
    Na az ilyenek miatt terjed az antiszemitizmus,de én csak azt mondom,hogy az ilyen embert nem becsülöm,szánalmas,szerencsétlen
    idióta!
    Amúgy nem a magyar kormány van Izrael ellen,jók a kapcsolatok a miniszterelnökkel is aki nemrég volt Magyarországon és méltatta
    a kormány zsidó egyházzal való kapcsolatát,a holokauszt megemlékezést,az áldozatok tiszteletét!!!
    A GYENGÉBBEK kedvéért: pontosan Soros ártott és árt politikailag és gazdaságilag egyaránt Izraelnek!
    Ezek tények!
    Na túlragoztuk a dolgot,hazug emberekkel nem érdemes vitatkozni!

  • Sem most sem régebben nem bibsiztem,barlev meg egy közönséges és hazug ,leépült idióta,az „USA/NÉPSZAVA” oldalon meg soha nem regisztráltam,írtam,meg a magyar(a baloldal jóvoltából!!!…megszünt) Népszabadságot,és a még élő Népszavát sem
    olvastam,olvasom!
    Nem kéne fokozni a jellemtelen hazugságokat!
    Na túl sok időt töltöttem itt,még elkapok valamit…..jobb és tartalmasabb szórakozást választok!

  • „Volt valami Sándor…
    nem lehet az bírni…
    Nem olvastam, ‘sz nem is tudok
    olvasni, csak írni…”

  • Boda….stb
    a tisztessegesektol maga nagyon messze van………..
    maga cask egy aljasul ketszinu koponyegforgato hazug.-/echt hungaricum./-
    a keresztenysegrol meg azt irom ami a fajdalmas-/maguknak../-igazsag. ocska elferditett kiforgatott hazugsagok tomkelege az egesz uj-testamentum.
    a negy evangeliom hulyeseg……………mert az osszes tobbi apokrif szovegekben SEHOL OLYASMIKROL SZO SE ESIK……..mint amiket ez a negy allit. hozzateszem hogy az elso laterani zsinat atirta ezeket is a korai egyhaz erdekeit szolgalandora.
    azAGORA c film kitunoen bemutatja a korai kereszteny fanatikusok mivoltat.

  • Miklos
    „szatmar barmok”………
    szeretnel te cask 1/10 olyanm okos es tanult lenni mint a satmari rebbik…………megegyszer mert latom vak vagy es nem cask gyoker fereg.- a satmari Hasid-oknak semi kozuk a netortei karta alzsidokhoz. azt cask okk hirdetik magukrol-/azt hiszik ugy hitelesenbbek lesznek…/-.
    es ezt en jobban tudom itt mint barmelyiktek…………a gyuri10-et bele ertve. apam.nagyapam,szepapam mind hassid satmari israelita voltak. jomagam is oda jartam a yeshiva-ba.

  • Boda Marcsi,
    nem csalódtam benned,pedig nagyon szerettem volna.

  • Miklos
    a satmari hassidok leteznek mar az 1600-as evek ota…………az amirol maga ugat.-/a netorei karta/-nem letezikk cask kb; 35 eve.
    de majd jobban tudja ezt is biztosan. a satmari hassidok sose voltak-/ma se/-Israel allam ellenesek. ok cask azon agallnak hogy elsodlegesen a torah-i hagyomanyok szerint kellene hogy mukodjon.

  • Kedves barlév és Miklós,
    jó lenne,ha nem baszogatnátok egymást.Nem illik bele egyikünk mentalitásába sem.כול ישראל חברים!És ezt tartsátok szem előtt.

  • gyuri10!

    Én igazat írtam,és azt is gondoltam,hogy barlev ok és jog nélkül
    sértegeti a más vallást gyakorlókat,miközben mi nem tesszük ezt!!
    Emellett még közönséges is és provokál!
    nehéz lenne és nem is tudom őt bunkoságban,hazudozásban felülmúlni,de ugye én csak hozzászóltam,az ilyen „élőlény” nekem nem partner!

  • Majd ha én is kifogásolom,kritizálom a zsidóság tanait,hitét,(Tóra)ünnepeit,akkor
    dumáljon,de szerencsére nem vagyok vele azonos szinten!Igy csak gyűlőlelet kelt többekben,de nem jegyzem az ürgét…

  • gyuri10,

    ” jó lenne,ha nem baszogatnátok egymást. ”

    Legyen ugy.

  • Soros… „képes egy üggyel kapcsolatban érdeklődést kelteni pereskedéssel, tudományos kutatással és sajtókommunikációval; és hajszálpontosan meghatározni a szüksége egyedi jogi, költségvetési vagy politikai változtatásokat, amelyek képesek JAVÍTANI A HELYZETET”

    továbbá:

    „olyan politikusokkal és eurokratákkal lép szövetségre, akik osztják a céljait és segítenek elérni azokat. Ilyen például az EU Emberi Jogi Főképviselője, az Európa Tanács Emberi Jogi Különmegbízottja, épp úgy, mint az Európai Parlament képviselői.”

    Pontosan ezt kell csinálni egy jó vezetőpolitikusnak is, nem? Erősíteni az Eu emberjogi képviseletét, joggyakorlatát, és az európai parlamentet a fent említett HELYZET-JAVÍTÁSBAN… Vagy nem?

    Továbbá:

    „…szorosan együttműködik a tagállami – és a más országokban is működő- alapítványokkal és azok támogatottjaival(!) azért, hogy a problémák, témák, ügyek uniós szintre vitelében a legszélesebb körű információval rendelkezzenek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy… …megszervezi, hogy egy országból az érdekelt felek (ezek sokszor civil szervezetek, politikusok) eljussanak Brüsszelbe, és ott a megfelelő szinten MEGHALLGASSÁK őket”

    Na, pont erre van szükség, hogy ne lehessen egy-egy országnak ELHALLGATTATNI senkit. Vagy nem?

    És még itt a legförtelmesebb Soros gazság:

    „2015-16-ban különösen fontossá vált a kötelezettségszegési eljárások aktiválása. Amint már régen korteskedtek ennek érdekében, az Európai Bizottság aktívabbá válik a kötelezettségszegési eljárások alkalmazásában, különösen a romák elleni kirekesztés és diszkrimináció orvoslása terén Csehországban, Magyarországon, Olaszországban és Szlovákiában.”

    Az a ROHATT Soros nem hagyja, hogy mi csak úgy kirekesszünk és kötelességeket szegjünk… Disznóság, nem?

    [idézetek az Origo-ból]

  • Alma
    nem vagyok baloldali………….sose voltam az es nem is leszzek az………..de amit az origo ir az igaz.
    orban es meg sokan masok eppen soros osztondujakon tanulhattak, talan fizessek most vissza ha annnyira budos a soros penze nekik.

  • Kedves barlev, néha nem látsz a szemedtől. Nem az a probléma, hogy mit ír az Origo – mert amit konkrétan ír Sorosról, az szerintem olyasmi, amire Soros büszke lehet. A probléma az, hogy mit torzít el benne, hogyan értékeli azt, amit Soros tesz.

    Tőled, meg izraeli honfitársaidtól nem is várok mást, nektek létszükséglet, hogy ellenérzéssel viszonyuljatok hozzá. Sajnos már rajta vagytok egy sínen.

    De aki tud higgadtan gondolkodni, másképp látja. És ez nem „pártosság” kérdése, hanem az ésszerűségé, legalább is Magyarországon annak kellene lennie.

  • Alma
    mint hivo Hasid zsido en ugy tekintek sorosra hogy az is egy teljes erteku zsido………….abban az ertelemben egyik zsido sem kulomb-/se nem job se nem rosszabb/-a masiknal.
    ezt hivjuk ugy NESHAMA YEHUDI. ez mindenkiben-/zsidok es cask ok kizarolag/-meg van es mindenkiben ugyanaz az egy van kis reszekben. ettol egy nagy csalad a zsidosag

  • az hogy soros mit es hogyan az egy egeszen mas kerdes. nem kozos az elozovel semmmilyen tekintetben.
    azt dontsek el maguk…………
    viszont attol soros meg marad zsido teljes ertekben.
    ——————————————————-
    mondokk egy peldat a konyebb erthetosegert.
    egy baba keresztennye valik a keresztviz altal. egy zsido baba mar eleve annak szuletik. akar uszoleckeket vehet a keresztelomedenceben-/ami eredetileg a zsido mikve keresztenyesitett valtozata/-attol az meg zsido marad orokre. a neshama belul van. az nem olyan mint egy nagykabat amit levetek mert tul meleg.az kitorolhetetlen.

  • illetve…………igaz az is hogy nem minden bocsanatos bun a torah szerint sem.
    vannak bizonyos dolgok amik vonhatjak maguk utan a kikozosites-kiatkozas folyamatat is a Sanhedrin gadol -/vallasi legfelsobb birosag/-altal.
    van arra egy specialis ima……..

  • kedves barlev, érdekes, amit írsz. Nem vagyok járatos a zsidó hitvilágban, mert bár sok zsidó embert ismerek, ők nem hívők.

    Én keresztény ateista vagyok. Azt szokták írni, hogy aki ateista, az nem lehet keresztény, dehogyis nem. Nem hívő szüleim és nagyszüleim keresztény gondolkodásban neveltek fel, keresztény „értékrendet” tanítottak nekem. Ebben a kultúrában minden egyes ember egyformán EMBER, esendő, nem hibátlan, és a személyiségét nem vallás és nem származás szerint, hanem az egyéni tettei szerint kell megítélni. Mivel pedig ateista vagyok, nem hiszek a Sátánban sem, meg az ős-gonoszságban sem…

  • Almasi Alma
    maga azt es abban hisz amiben akar……..
    a hit kerdese lelki ismereti kerdes.
    de…..azt azert hozzateszzem..-/es tapasztalatbol irom/-..job felni az UR-at mint nagyon megijedni………

  • Kedves barlev, miért félnék egy Istentől, ha van?

    Bosszút áll rajtam? Miért, amikor ő Jóságos, és én nem vagyok az ő szintjén?

    Megbüntet? Miért, ha én korrektül viselkedem, úgy, ahogy engem tanítottak? Mert nem jól tanítottak? Akkor nem engem kell büntetni, már persze, ha az Isten Igazságos.

    Ha pedig Isten nem Jóságos és nem Igazságos, akkor úgyis azt csinál velem, amit úri kedve tartja. Még meg is alázkodjak?

  • Alma
    az UR cask jot akar……..

  • Kedves barlev!

    Elfogadom egy pillanatra, hogy az ÚR létezik, és csak jót akar. Továbbá, hogy engem, meglátásaimat és jellemvonásaimat az ÚR alakította ilyenné.

    Akkor az ÚR nem kívánhatja tőlem, hogy legjobb meggyőződésem ellenére cselekedjek, hogy gondolataimat és karakteremet, emberi tartásomat sutba dobva könyörögjek neki, és gyűlölködjek azok ellen, akiket ő kijelöl nekem.

    Sajnálom, ha ilyennek teremtett, akkor ez van. „Pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs” 😀 😀

  • Almasi Alma
    de az UR nem is kivanja azt toled.
    megadta az O.-rokkevalo-/magasztaltassek a Szent Neve../-az embernek a szabad valasztas lehetoseget…../errol Noah fejezetben olvashat/-hogy valasztja a helyes az UR altal mutatott utat vagy mast.
    a lenyeg hogy mikor ott allunk iteletre varva nem mindegy melyik utrol jottunk az UR szine ele.

  • Kedves barlev! Végül is igazad van, nem mindegy, milyen utat járunk be. Én az ateizmusba születtem bele – bár meg vagyok keresztelve, ez talán ellentmondás – és arra tanítottak a szüleim, hogy minden vallású és fajtájú embert, nőt és férfit egyaránt EMBERNEK, és magammal egyenjogúnak tekintsek. Ezért én ezt az utat járom, mindenkit elfogadok olyannak, amilyen, és csak a személyes tettei alapján alakítok ki róla véleményt (de nem ÍTÉLETET).

    Aztán majd a túlvilágon (ha van) lesz, ami lesz…