A Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke eltüntette a limuzinos fotókat

2017 október 19 9:24 de.20 hozzászólás

Kevesebb mint 24 óra telt el azóta, hogy a Kanadai Magyar Hírlap cikket írt kanadai közösségi vezetők limuzinos utazásáról, melynek költségeit – információink szerint – a magyarországi adófizetők állták. Ma reggel a KMH egyik olvasója hívta fel lapunk figyelmét arra, hogy az említett fotók nyomtatlanul eltűntek Szenthe Anna társelnök Facebook oldaláról. Lapunk olvasója azonban tegnap is számított arra, hogy ez előfordulhat, így screenshot-ot készített a Diaszpóra Tanács társelnöki oldaláról.

Mint, ahogy azt tegnap írtuk: a limuzinos „kényeztetés” pusztán a jéghegy csúcsa és úgy látjuk, hogy Magyarország Miniszterelnöksége, illetve a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkár nem ellenőrzi hatékonyan a magyarországi adófizetők pénzének tengeren túli vándorlását és az emigrációban történő elköltését.

Egy eltüntetett fotó pusztán a tünet kozmetikázása. A problémát kell orvosolni. Kötelessége mindazoknak, akik a kanadai magyar közösségekben szerepet vállalnak, hogy az átláthatóságot követeljék.

20 hozzászólás

  • „ezek” szépen be is vannak diaszpórázva…persze azok is nagyon sokat tesznek eme szemét ügy érdekében akik kanadaiként részt vállalnak eme kavarodás fenntartásában és a közösség megosztásában (magam részéről „ezek” nem léteznek és nem érik el az ingerküszöbömet) levédiab…don kellene ezzel foglalkozni
    nekünk itt vannak az elhanyagolt indiánok meg a hajléktalan dilisek akiket a scientológia politikai nyomására utcára dobtak, mint macskaszart, ahelyett, hogy gyógykezelnék őket

  • Kedves Christopher,

    Én 40 eve dolgozom a magyar közösségért, jelenleg is végzem funkciómat mint Director egy magyar nyugdijas otthnban. Természetesen ez nem egy fizetésées vagy jutalmazott tisztség de elégtétel, hogy a magyarok érdekeit védem.
    Felháborodva vettem tudomásul, hogy a magyar adófizetők verejtéke által fizetett összegből ide herdálják a pénzt.
    Szomorúan tapasztaltam magyarországon, hgy a nyugdijas otthonokban priccseket használnak tiszteséges ágyak helyett. A korházak még szomorubb anyagi helyzetben vannak aminek szemtanuja voltam. Sir a lelkem, mikor látom a pénz pazarlást és egyesek határt nem ismernek nincs lelkiismeretük ahhoz, hogy ezt megállitsák. A vanoucveri magyarok között ebből a pénzből megtették a ROMBOLÁST ÉS A SZÉTHUZÁST. Senki nem fogja fel ésszel,hogy mi történik és kinek a költségein?

    Remélem a következő Vancouveri Igazgatói választások ezt meg fogják szüntetni, ha nem akkor eladták a közösség vagyonát a MAGYARHÁZAT.

    ÉBREDJETEK MAGYAROK, A TI ÉRDEKETEK, HOGY EZ MEGSZÜNJÖN ÉS HOGY VISSZAVEGYÜK A MAGYARHÁZAT ami a Vancouverieké és nem más országból irányitsák, ami jelenleg folyik.
    Tisztelettel,

    Pali Zsuzsa

  • Christopher Adam

    Kedves Zsuzsa,

    Fontos kiemelni, hogy nagyon sokan végeznek igazán értékes munkát a kanadai magyat közösségeken belül, mint ahogy Ön is lelekesen dolgozik négy évtizede a kanadai magyarságért. Emlékszem, hogy 19 évesen kezdtem tanítani önkéntesként a Montreáli Magyar Iskolában. Az első napon Domán Borikával találkoztam, aki elmesélte, hogy évtizedek óta tanítja a magyar származású gyerekeket a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség szombati iskolájában, természetesen önkéntesként. Busszal járt be minden szombat reggel, még a kegyetlen téli hónapokban is. Szerényen végezte közösségi munkáját, soha nem kért és nem is kapott elismerést a magyar államtól…azon kívül, hogy az akkori montreáli magyar főkonzul – nagyon helyesen – évente egyszer fogadást tartott a helyi magyar tanároknak a főkonzulátuson. Egyszerű, de szép gesztus a magyar államtól.

    Sok Borika van a helyi magyar közösségekben. Busszal járnak, nem mennek diaszpóra tanácskozásra, nem készül fotó Semjén Zsolttal. Egyszerűen és lelkiismeretesen tartják életben a magyar kultúrát kanadai városokban…

    http://kanadaihirlap.com/2010/03/03/elhunyt-a-montreali-magyar-iskola-egyik-tanara/

    http://kanadaihirlap.com/2010/03/13/obituary-barbara-doman-borika/

  • Talán meg kellene próbálni megtalálni ezekből a példás magyarokból ezen a fórumon és egy gesztus értékű elismeréssel megdicsérni őket. Tudom persze, hogy rengeteg a titkos zsoldos, tehát nem olyan egyszerű ez.

  • Megkoszontem a cikket a mellekelt idezetben. Szep volt, hogy megemlekeztel rola.

  • Ms.Pali es Mr.Adam soraira;

    Persze vannak egyenek akik hajlandok az aldozatot tenni es segiteni magyar embertarsaikon.

    De a Canadai koltsegeket nem lathatom jovahagyhatonak hogy a magyar allam ,a magyar adofizetok koltsegeibol kolti.

    Az helytelen, erkolcstelen, s velnem hogy torvenytelen is.

  • En itt elek Montrealban, de soha nem hallottam arrol, hogy magyar penzt koltenenek a helyi magyarok. Egyszeuen, en ezt egy rosszindulatu pletykanak veszem.

  • A névtelen figyelőnek válaszolok, aki azt irta, hogy nem igaz, hogy magyar pénzből itt költenek és adományoznak az ő szavaival élek „én ezt egy rosszindulatú pletykának veszem”. Sajnálom, hogy ilyen tájékozatlan és főleg hirdeti, hogy fogalma nincs arról, hogy mit beszél, nincs tisztában azzal, hogy a tudatlanságát hirdeti sajnálom, hogy név nélkül tette kijelentését, mert az ilyen embereket magyarországon „FRIGIDER MÁGNESSAL” tüntetnek ki.

    .

  • FIGYELO soraira;

    A KMH kozolte a cikket, s az allítast hogy a penz talan a magyaroroszag kincstarbol eredt.

    Reszemerol ezennel felteszem keresemet Mr.Adamhoz, hogy ha leheto lenne nyujtson valodi bizonyitekokat, hogy a penz valoban a magyar allam kincstarabol eredt.

    Remelve Mr.Adam erkolcse indito okaot nyujt majd neki, a valo tenyeket felfedezni azon, s azt feltarni az olvasok reszere.

    Azt elore is koszonom neki.

  • SUZAN PALI soraira;

    Azt a kerdest FIGYELO tette amit tisztan olvashat.

    FIGYELO a hasznalo neve a lapon.

    Miert nem csatlakozik keresemet Mr.Adamhoz,hogy talan kepes lenne a valosag bizonyitasat kozolnim a kerdesen.
    Ne felejtse, a KMH kozlte a cikket.
    Tehat remelve kepes is lehetne a valosagot a kerdesen feltarni.

    Nem hinnem ,hogy FIGYELO tisztaban lenne a valo adatok eseten.

  • Bendegúz és Figyelő, nem hiszem el, hogy a nyilvánvalót nem látják. Kedves Figyelő. Miért gondolja azt, hogy ez rosszindulatú pletyka? A pletyka az az ami minden alapot nélkülöz, míg ez a cikk nem nélkülöz semmilyen alapot: Először is ott van a kép és a szöveg bizonyítéknak, amit a a limóban ülő kanadai magyar „vezetők” tettek fel, majd hirtelen, –
    vajon miért – eltüntettek.

    “Egy egész évi fáradhatatlan munka köszöneteként a szervezõk “limo ride”-al “kényeztettek” minket és magyarországi vendégeiket.”

    Másodszor pedig a vancouveri kanadai napokat, amiről a limós nagy kanadai magyar vezetők szót ejtettek azt a magyarországi adófizetők pénzéből gazdálkodó Bethlen Gábor alap szponzorálta.

    Van kérdés? Nekem van!

    Figyelő!? Kérdem én, melyik része nem világos, Ön miért ilyen rosszindulatú, hogy a legegyszerűbb módon pusztán csak rosszindulatú írásnak vél egy nem is titkolt bűzlő pénzszórást? Komolyan mondom nem értem miért áll a rablók és tolvajok pártján most is, ebben a témában.

  • Figyelő!
    Bendegúz 79 is megírta,hogy a cikkben azt írják,hogy „feltételezhetően”a magyarok állták a költségeket……
    Feltételezhetően….ez egy újabb hazugság,mint a többi….!
    Egyébként többnyire a befolyt adóbevételekből finanszírozza a mindenkori kormány a kiadásait,a jelenlegi meg úgy,hogy előtte
    az alapvetően fontos költségek kiegyenlítésére összpontosít!
    Érdekes Gyurcsány idején ilyen kérdések,vádak nem merültek fel?hogy mire is költik a pénzt….aztán kiderült,sok minden!

  • Kiegészítés!

    Azt el kell ismerni tárgyilagosan,hogy mindenkit( főleg az átlag és kisembert) irritál a felesleges pénzszórás,luxus az állam részéről….de ugye a feltételezéseket,vádakat bizonyítani is kellene….!

    Nem vagyok elfogult,de azt azért halkan megjegyzem,hogy (a fenti
    véleményem fenntartása mellett!!)hogy jelenleg ugye nincs csődközeli állapotban az ország,mint anno……”a takarékos szocialisták” idején!

  • SUSAN PALI
    2017 október 19
    12:52 du.

    Kedves KMH-sok! Én eleve azt sem értem, hogy miért a tiétek a Magyar Ház? A kanadai magyarok alapították vagy a Magyar Állam? Ha a tiétek, akkor miért nem tudtátok megakadályozni, hogy az állam beleavatkozzon? Talán kisebbségben maradtatok a véleményetekkel a tagságon belül?

    „A korházak még szomorubb anyagi helyzetben vannak aminek szemtanuja voltam”
    Amióta jönnek az uniós pénzek, rengeteg felújítás és korszerűsítés történt, főleg a sok embert érintő részlegeken. Sajnos vannak részterületek, amit elhanyagol a kormány.

    Fő probléma az orvosok elvándorlása Nyugatra, és ezért orvoshiány van. Némely szakrendelésen több hónapot kell várni.
    Az orvosok az alacsony fizetések miatt mennek ki elmondásuk szerint. (Más kérdés, hogy miért nem fizeti meg a magyar állam az orvosokat? Ennek olyan oka van, ami túlmutat a magyar kormányokon.)

    De az egyetemi képzés költségeit persze a magyar ADÓFIZETŐK fizetik. A fidesz kormány akarta bevezetni, hogy aki kimegy külföldre dolgozni, az fizesse vissza az egyetemi képzési költségeket az államnak. Ezzel egyetértett volna sok magyar szavazópolgár!! De az értelmiségi felháborodás ezt elsöpörte, mert micsoda felháborító már szerintük, ha „röghöz kötik” a magyar egyetemistákat!

  • Tisztelt HUNCANADA;

    Orulok hogy maga mindent elhisz, mert azon alapon szeretnem magank eladni a Brooklyn hidat.
    Kivallo aron, sot ha vasarolna bedobom hozza a Golden Gate hidat is fel-aron.

    Biztos elhinne azt is, amikor elhitte a fenti meset a cikkben.
    Nekem is van sok fenykepem tobb tul-hizott egyeneket abrazolva egy limoban. Az is valosag am !
    A kep a bizonyitekom !

  • HAZAI LAMPA Ms.Palihoz inteset soraira;

    Persze barmely korhaz gyatra vezetese csupan a mannagere-enek a vetke.
    Biztos letezik meg ottan is szovetseguk, szervezeteik, stb. amik rendelkeznek a publikumot befolyasolo hatalommal.
    Miert mindenki ul a seggen es semmit nem tesz, csak panaszkodik?
    Igazi magyar cselekdet.

    Ma a Lengyel orvosok, korhazi dolgozok mind strajkolnak ottan a jobb intezmeny vezetes es anyagitamogatast kovetelve.

  • HunCanada
    2017 október 21
    2:16 du.
    Egyet biztosan tudok, hogy a Bethlen kor nem finanszirozta, jol ismerem a vezetojet. Erre kis helyi magyar tarsasagoknak nincs penze!

  • SUSAN PALI
    2017 október 21
    12:08 du.

    Azert vagyok „nevtelen”, mert tobb forumra irtam, es meg 2OOO/ben kezdtem irni, eloszor a Magyar Nemzet forumara. Akkor mindenkinek felvett neve volt. Tehat, en is felvettem egyet.
    Persze, nem kene magyarazkodnom, mert senkinek semmi koze nincs ehhez.

  • hazai lámpa
    2017 október 23
    4:43 du.
    Altalaban Kanadaban a magyarok penzebol epitettek temmplomaikat es m. hazaikat. Viszont vannak hazak pl, a montreali idosok haza amiben a kandai kormany is beadott penzt, mert abban az idoben ilyen miniszerunk volt. De a torontoi eredeti magyar hazat eladtak es ami maradt penzukbol, akartak egy ujat. „allitolag ” ehhez jarult segitseggel a magyar kormany.

  • Hazai lampa Neked meg mindig nincs fogalmad az orvoselvandorlas miertjeirol, a felszint kapargatod folyamatosan. Ne csinald, magadat is felrevezeted. Ha kifizeti az orvos a kepzeset, akkor lesz orvos? A tobbi magyar is fizesse vissza, aki elmegy az orszagbol? Ha hazamegy, visszakapja? Minden kilepesnel mindenki fizessen ki mindent? Az orvosok nem csak a penz miatt mennek el, ennek megertesehez nem kell sok. Tenyleg nem ertem, miert ragadtal bele, nagyon felrevezeto ez a szoveg.