Szeretném szeretni a hazámat

2017 október 20 8:36 de.140 hozzászólás

Szeretném szeretni Magyarországot, de nem mindig hagyja magát. Van, hogy ellenszenves, visszataszító arcát mutatja, gőgös és gyűlölködő.

Megmondom őszintén, néha hányni tudnék tőle.

Mint például most, amikor Cserdi polgármesterét, Bogdán Lászlót bántották. Azt az embert, aki többet tett a cigányokért – és ily módon Magyarországért – mint az összes cigányvezető együttvéve. Bogdán nem elvett a romáktól, hanem adott nekik. Cserdiben rend van, a cigánygyerekek kivétel nélkül iskolába járnak, akik abban a korban vannak, gimnáziumban tanulnak.

Bogdán László legutóbb felajánlotta, hogy a falujában, Cserdiben nyaralhat az a néhány menekült, akiket Őcsényből, mielőtt még megérkezhettek volna, elüldöztek.

Emlékszünk arra a történetre, Magyarország akkor sem a szép arcát mutatta. Azt az embert, aki fogadójában néhány napra vendégül látta volna a sok szenvedés és viszontagság után pihenésre és nyugalomra vágyó embereket, megfenyegették, kocsijának gumijait kiszúrták. És a magyar miniszterelnök, jegyezzük meg a nevét, Orbán Viktornak hívják, azt mondta erre a gyalázatra, hogy nagyon jól tették az őcsényi emberek, amiért hangosan kinyilvánították a véleményüket, azt, hogy nem kérnek az idegenekből.

Bogdán Lászlót nemrégiben egy fórumra hívták, beszélgetni. Magyarország ekkor is a csúnyább arcát mutatta, azt, amelyiket normális, tisztességes polgárai nem szeretnek. A fórum végén ugyanis Bogdán Lászlót egy bizonyára igen rendes magyar ember leköpte, egy másik, feltehetőleg buzgó templomjáró, hátulról megrúgta, végül egy honfitársunk megpróbálta elgázolni.

Szeretném szeretni Magyarországot, mert itt születtem, ez a hazám. De ehhez az is kell, hogy a hazám szerethető legyen, és ne olyan, mint egy visszataszító, ellenszenves, gonosz gazember.

Föld S. Péter

140 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Úgy gondolom, sokan felismerik saját magukat a cikk üzenetét, különösen annak első két sorát. Én mindenképpen. Nem azért utaztam Magyarországra minden évben legalább egyszer az elmúlt 16 évben, mert nem szeretném szüleim hazáját. Nem a magyarellenességem miatt tanítottam 19 éves kortól 25 éves korig minden szombat reggel a Montreáli Magyar Iskolában önkéntesként és nem ezért töltök napi minimum 3-4 órát a KMH szerkesztésével, illetve angol testvérlapunk fenntartásával. Nem azért kerestem ki mindig magamnak Magyarországon és még Kanadában is a magyar árukat és a magyar termelőket, mert Magyarország érdekei ellen dolgoznék, valami összeesküvés részeként.

    De amit az elmúlt időben látok az igazán taszító. Korábban ha valaki identitásomra kérdezett, mindig azt válaszoltam, hogy kanadai magyar vagyok. Az utóbbi egy évben vettem észre magamon, hogy most már nem kell kötőjel, elég a kanadai.

  • Van egy aranyszabály a fontos cikkek megírásánál: double checking.

    Persze nem könnyű a fotelből és a monitor elől fölállni, és utánajárni adatoknak, eseményeknek, történéseknek. Könnyebb helyzetben azok a publicisták vannak, akiknek a megírni szándékozó eseményhez valamiféle formában kötődő személyhez van telefonkapcsolata. Ekkor megkérdezi, mondd, tényleg megtörtént amit írnak mások? Ez is része az ellenőrzésnek, meggyőződni az igazságtartalomról.

    Most arról lenne szó, hogy az ominózus fórumot szeptember 25-én rendezték a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, amit a Roma Parlament szervezett. Az egyik szervező Horváth Aladár volt, aki azt mondta: „hárman kísérték ki Bogdánt, egészen a taxiig, és egyáltalán nem volt semmilyen inzultus, békésen váltak el. Sőt, abban maradtak, hogy folytatják a beszélgetést.”

    „A rendezvényünkön nem esett szó a menekültkérdésről, miközben több híradás az állítólagos leköpését és megrúgását ezzel hozza összefüggésbe” – magyarázta Horváth Aladár.

    A többi részletről, hogy pl. a fórum után Bogdán a tévébe volt hivatalos, és ott sem említette megtámadtatását, s hogy most éppen nem lehet őt elérni interjúra telefonon, itt lehet elolvasni:

    http://index.hu/belfold/2017/10/20/nem_igazan_stimmel_a_cserdi_polgarmester_inzultalasanak_sztorija/

  • Robert Morrison

    Ha a józan ész felelülkerekhetne:

    Mindíg csodálkozom, amikor egy politikus elfeledkezik arról, hogy a vezetése alatt álló közösség nem az Ő tulajdona, és kijelentéseket tesz melyek nem találkoznak a választók akaratával.
    http://24.hu/belfold/2017/10/18/cserdiben-nem-mondanak-ellent-a-polgarmesternek/

    Erre szép számmal találunk példát, csak hogy Kanadát említsem, Justin Trudeau népszerűsége a mélypontjára sűlyedt ezen okból. Persze neki nem kell félnie, hogy leköpik vagy megrugdossák, mert a közelébe sem lehet jutni a 24/7 őrizettől.

    Visszatérve a cikk eredeti mondanivalójára, “Megmondom őszintén, néha hányni tudnék tőle”. Mekkora mocsokká kell valakinek válnia ahhoz, hogy egy faluban elkövetett (eddig még nem bizonyított) atrocitást arra használja fel, hogy egy országot és annak népét bemocskolja, miközben annak a népnek a kenyerét eszi (merthogy szarjankó Föld S. Péter eddigi életében még sok búzát nem termelt).

    Péter! Kezdj el imádkozni azért, hogy “A fórum végén ugyanis Bogdán Lászlót egy bizonyára igen rendes magyar ember leköpte, egy másik, feltehetőleg buzgó templomjáró, hátulról megrúgta, végül egy honfitársunk megpróbálta elgázolni.” erről a feltételezett három emberről nehogy az derüljön ki hogy roma származásuak, mert akkor bizony kezdheted megenni a klaviatúrádat.

    A tény az, hogy Te csak szeretnéd szeretni a hazádat ha lenne Hazád, de Neked és hozzád hasonló elvileg elkötelezett firkászoknak, nem hazátok van, hanem liberális világegyetem ahol mindenki ellenőrizetlenül jöhet vagy mehet ahová akar. Eddig ez volt az Európai Közösség, de ezt Soros és OSF katonái “elkúrták” számunkra.

    És ha már hányni akarsz azt megteheted minden reggel, csak nézz a tükörbe. Nameg köpd is szemen magad ezért a mocskolódásodért.

    Én a Hazámat szeretem feltétel nélkül, a polgárainak erényeivel és hibáival együtt, mert a hazaszeretet nem köthető feltételekhez. Ezután ha a Himnuszt játszák Te csak térdelj le nyugodtan!

  • Robert Morrison

    Christopher Adam 2017 október 20 8:43 de.

    “Úgy gondolom, sokan felismerik saját magukat a cikk üzenetét, különösen annak első két sorát. Én mindenképpen.” Sajnálom, hogy így érzel, mert nem kellene.

    Én szerettem Magyarországot a kommunista uralom idején is, csak az uralkodókat utáltam, ezért diszidáltam, hátrahagyva a szeretett Hazámat, de soha egyetlen rossz szót ki nem ejtettem a számon ellene.

    Szerettem a Hazámat amikor 1990-ben hazamentem, hogy a teknikai fejlődést elősegíítsem, és amikor a kapzsi “üzlettársak” kilopták a szememet akkor is szerettem a Hazámat, csak az erkölcstelenséget utáltam, ezért ismét “diszidáltam”.

    2000-ben ismét hazatértem, nem csökkent hazaszeretettel és azóta is ingázok a két ország között, melyből az egyik a Szülő Hazám, a másik pedig a Befogadó Hazám, és nem teszek közöttük külömbséget. Pedig van bőven.

    Amit Te eddig is tettél a Magyar Nyelv terjesztéséért (még ha itt el is tűröd annak rongálását) az tiszteletre méltó, ahogy a magyarságot általában képviseled az úgyszintén. Ezt még az sem csorbítja hogy egy ilyen moslék cikk hatására meginogsz, de nem hiszek Neked. A szivedben Te már akkor is Magyar maradsz, ha a politikai klima néha huzatos és a meggyőződésed ellenére van.

    Nyugodtan maradj meg kanadai-magyarnak, mert ez a segítségedre szolgál abban hogy jó kanadai legyél.

  • Robert Morrison

    Amikor a hazúg embert hamarabb utólérik mint a sánta kutyát … ebben az esetben a tények hamar utólérték a hazúg Föld S. Pétert!

    Idézet a nem éppen Orbán barát Index.hu mai cikkéből:
    http://index.hu/belfold/2017/10/20/nem_igazan_stimmel_a_cserdi_polgarmester_inzultalasanak_sztorija/

    „Kérdés tehát, hogy ha egy vitákkal teli, de alapvetően békés fórumon a résztvevők szerint nem történt semmi, majd a sietve távozó polgármestert többen kikísérik a taxiig, akkor pontosan hol és hogyan érte őt inzultus a fórumon. Erre Bogdán tudna válaszolni, de sajnos mi is hiába kerestük, a telefont többszöri hívásunkra sem vette fel. „

  • Az internet tele van ezzel, meg mással is. Némelyik nem hiteles, némelyik letagadható, és egyáltalán… Szóval innentől kezdve csakis a józan megfontolásra lehet hagyatkozni.

    Én sokat jártam a vidéket (falvakat) fiatalabb koromban, ismerek és jó barátságban vagyok parasztokkal, zsidókkal, cigányokkal és muszlim arabokkal is. Továbbá tősgyökeres Budapesti vagyok, jól benne már a korban.

    Tapasztalataim szerint sem a falusi ember, sem a pesti, sem a zsidó, sem az arab muszlim, sem a cigány nem olyan általában, mint ahogy az internetről, meg az ilyen kommentelő világból lejön. Persze van ilyen is, talán néhány ezrelék.

    Éppen ezért egyre inkább úgy gondolom, ezeket az eseményeket és véleményeket valami hangos, szervezett csapat generálja MINDENÜTT. A magyar ember gyakorlatilag otthon ül és riadtan kussol. Van erre konkrét tapasztalatom is. A lényeg, hogy most legalább a választásokig fenn akarják tartani ezt a légkört, mert az elképzelés szerint aki ezt utálja, az otthon marad és nem szavaz, aki meg szereti, az Fideszes. (Eredetileg ide számítottak a Jobbikosok is, de mióta Simicska a hónuk alá nyúlt, már semmi se biztos…)

    Ennek a tudatában kell szeretni a hazát és a magyarságot. Bizonyára vannak, akik már elvesztették a talajt a lábuk alatt, és talán hajlanak is erre a szemét propagandahadjáratra… Feléjük kellene a legempatikusabban fordulni, és türelemmel megvilágosítani őket.

    Egy azonban BIZONYOS, mert saját fülünkkel hallottuk, és saját szemünkkel láthattuk, ezt tehát ne feledjük: Orbán Viktor helyesli a gyűlölködést és a törvényszegéseket.

    Bízni kell az emberekben.

  • Errol a cikkrol, John F. Kennedy felejthetetlen szavai jutottak eszembe, ,ami pongyolan, magyar fodritasban igy jott le:

    ” Ne azt kerdezd mit tett neked a haza, hanem azt, hogy Te mit tettel a hazadert!”

  • Robert Morrison
    2017 október 20
    10:12 de.
    En is gyakran hazamentem a multban, de soha tobbe!
    A kolcsonos gyulolkodes engem annyira bant, hogy semmi honvagyam nem maradt.

  • Kommentekből sok következtetést nem lehet levonni a lakosság lelkiállapotára. Az ilyen-olyan hagyományőrző falunapok hangulatából sem.

    De amit Föld S. Péter leírt szösszenete első két sorában, az közel a valósághoz. Ha nem volna közel, nem hagyná el egyre több tehetséges fiatal az országot, hogy magának és leendő családjának egzisztenciát teremtsen.

  • Földes Peti ! Megint HAZUDTÁL, s gyorsan rajtakaptak… (Ne végy fel honoráriumot ezen irományodért, nehogy az ismét Vancouverben csapódjon le.)

  • T.C.Adam !
    Nem tudom, Bogdán, hogy jön ki ebből, de sokan benyalták ezt, kamut, persze a tróger sajtó legott rácuppant…
    – Igen búsulok, azon, hogy az Ön, magyarság tudata, ezen erősen megbicsaklott…
    Azt tudni, kell, hogy a hazai roma vezetők, politikai marketingje, sajátos jegyeket visel…
    A Kanadából visszazsuppolt, cigányok, ujra beilleszkedését, vonakodva, vállalták…
    Bogdán érdemein, cseppet sem változtat, hogy a publicitást, hogy alkalmazza…Idáig, jól csinálta, csak gratulálni tudok neki…

  • Drizari
    2017 október 20
    11:50 de.
    A sok tehetseges fiatal, el az alkalommal, hogy a hatarok ma nyitva vannak. Sok, sok evig NEM volt nyitva es senki nem tudott kulfoldon is, ervenyesulni.
    A masik pont, hogy azt hiszi sok fiatal, hogy kulfoldon, „zoldebb a fu”. Ezek majd csalodnak es szepen visszamennek.

  • Chris, ha csak Földes és társai cikkeiből ismered Magyarországot, akkor érthető a szomorúságod. Vagy olvastál már tőlük egy cikket a felhőtlen örömről, vagy valamilyen sikerről? Pedig az is van nálunk bőven.
    A KMH ennek ellenére színvonalas honlap – olvasóinak is köszönhetően – az Ille-féle időszakhoz képest, köszönet érte.

  • Én is olvastam a hírt, de már első hallásra nem volt kerek a történet.

    Különben a cigányok nem nagyon rajonganak a migránsokért. A kormány gyűlöletkampánya is a tanulatlan rétegeket célozza meg. Ha romák között lenne most felmérés, hogy hány százalékuk fél a szíriai menekültektől, szerintem 90% lenne az eredmény!

  • Christopher Adam
    2017 október 20
    8:43 de.

    Talán nem kamuhírek alapján kellene véleményt mondani a magyarokról. Az is kérdés, hogy van-e értelme az általánosításnak?

  • Figyelő,

    tehetséges fiatalt írtam, és nem kalandvágyót. A tehetséges gyökeret ereszt külföldön is, és a gyerekeit talán megtanítja magyarul is beszélni, de ma már ez sem biztos.
    Mint ahogyan rábukkantam a neten két magyar férfire, egyiknek a gyereke 13 éves, a másiknak az ikrei négy évesek, de mindegyik gyerek csak japán nyelven beszél.

    Minek tanítanák meg a gyerekeiket magyarul? Ha egyáltalán akarnának Magyarországra jönni, itt nem tekintenék őket magyarnak, és még a szemük állásával is viccelődnének.
    Az már az ő egyéni bajuk, hogy a szemeik mégsem sikeredtek teljesen japánosra.

  • Dienes Erzsébet

    Ha egy esemény miatt képes vagy hányni tőle, akkor soha sem szeretted.

    Ha igazán szeretnéd, még egy gyomorrontást is képes lennél elviselni érte. Mi, akik helyben éltük át a XX és XXI. század összes borzalmát, eszünkbe sem jutna néhány száz, vagy néhány százezer eltévelyedett ember miatt az országot, vagy a nemzetet megutálni. Attól őket még utálhatjuk persze.

    Magánügyed mitől hányod le Magyarországot. Aligha sajtó-közügy.

    Megengedsz egy üzenetet továbbítanom neked a Dalai lámától?

    „Dalai láma:

    Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat,
    ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet,
    ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat,
    ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet, és
    ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat.

  • Drizari
    2017 október 20
    1:35 du.
    Nekem negy gyerekem van, mindegyik Kanadaban szuletett, mindegyiknek tokeletes a magyarja. Minden a szulotol fugg mit akar. Itt ket nyelvet kell tudni az angolt es a franciat. Viszont en azt mondtam, egy plusz nyelv, mindig jo ha van.
    Fiam a kanadai feleseggel Budapesten volt tavaly es mindenki oda volt fiam tokeletes magyar beszedetol.

  • Robert Morrison,

    ” Mekkora mocsokká kell valakinek válnia ahhoz, hogy egy faluban elkövetett (eddig még nem bizonyított) atrocitást arra használja fel, hogy egy országot és annak népét bemocskolja … ”

    Engem ez nagyon emlekeztet a jelenleg divo „hip”-re az NFL-ben. A milliomos bunkok azert nem allnak a himnusz eljatszasa soran, mert az orszagukban igazsagtalansagok tortennek. Amik kozott vannak valodiak is, bar sok kozuluk csak a Sorosjugendek almaibol szarmaznak.
    Tehat ahelyett, hogy a millioibol segitene a tarsadalmi igazsagtalansagok megszunteteset, nehany politikus miatt az egesz orszagat leszarja, leokadja.

    Ez a cikk ugyanaz, es ugyanolyan szinezettel. Az elvtarsaknak csupan az nem tetszik, hogy jelenleg nem ok rabolhatjak ki az orszagot, es ezert hazudoznak ossze-vissza minden marhasagot itt is es az angol nyelvu „ujsagjukban” is.

    Enyhen szolva undorito ez a ragalomhadjarat. Egyedul arra jo csak, hogy egyre melyebbre assak el magukat az elvtarsak.

  • Nem csak hogy teljesen esztelen cikk, de a leg-magasabb peldaja a Marixista gyulokodok altal egy kis orszag es minden lakossa ellen is.

    De vajon miert?

    Lehetne az mert;
    1., egy valaki bunozo kiszurta egy kocsi gumijat,

    vagy?;

    2., mert Soros elvtars 18 Billio US dollarjabol igen sokat fizet a gyulolet-terjesztoinek magyarorszag elleni gyulolet terjesztesere?

    Mifele ember lehetne az aki egy 9 es fil millios nemzet elleni gyulolet propagandajat terjeszti tudatosan es celzatosan, csupan azon urugy alatt mert egy troger kiszurta valaki auto-humijat ?

    Az persze csak a kifogas, de ketsegtelen, hogy mind az politikai celokbol terjeszti a cikk szerzoje es a KMH.

    Azon alapon mindenkinek GYULOLNI lenne szukseges minden nemzetet, mert nincsen sehol ahol hasonlo buntett nem tortenne.

    Talan elfelejtettek ,hogy mi tortenik vilagszerte.
    S nem csak az utcakon, mint pl. Las Vegas musik-concertjan, de minden nagy varosokban vilagszeret.

    Magyarorszag persze semmi mas mint kb. 35 ezer negyzetmerfolt ingatlan, ahol 9 es fel millio emberi leny eli eletet.

    De a bunugyi korulmenyek nem igen hasonlithatok a vilag minden nagyvarosaihoz.

    Mondana a cikk szerzoje, hogy akkor mindenki gyulolnie kellene minden nemzetet a vilagon, bele-ertve minden emberi lneyt?

    HA a szerzonek lenne egy kis kepessege normalis, legalabb is kozel a normalis gondolkodasra, nem inkabb az eggyetertest, testverieseget, embertarsaink iranti elismereseket es tisztessegeiket meg segitsegeit lenne inkabb szukseges hirdetni?

    Nincsen elegendo gyulolet, verontas, kegyetlenseg az emberiseg altal mas embertarsaik ellen kovetve mar is.

    Mi szukseg lehetne a gyulolet terjesztesere???

    U.I.
    A szerzo bio-ja adja,hogy tanmar volt fiatalabb koraban.
    Hat akkor nem csoda ,hogy vannak ottan akik csak gyulolok magyar embertarsaikat. Talan az O tanitvanyai voltak akik az auto-gumit kiszurtak ?
    Ki tudna.
    De a tanitvany mindeg tul tessz a tanarain ?!!!

  • MIKLOS soraira;

    KOSZONET MIKLOSNAK mewgirni a dolgokat ugy amint vannak.

    Az elvtarsak figyelmen kivul hagytak, hogy GYULOLET CSUPAN GYULOLETE PRODUKAL>

    De ez alkalommal a gyulolet terjesztoik ellenit.

    Nme lattak mi tortent Austriaban a mult hten?

    Nme latnak hogy mi fog tortenni ezen a jovo week-enden Cseh orszagban ?

    Vilagszerete a beka-seggehez jutnak!!!!
    Mert a vilag emberisegenek eleguk lett belolluk.

  • Föld S.Péter,
    kár,hogy jó pontokat akarsz szerezni,de azt is írd meg,hogy hová kukucskálsz,mert így azért nagyon cikis a műved.

  • Figyelő,

    de a négy gyerek közül egyik se telepedne le az óhazában, hogy gyarapítsa és gazdagítsa Magyarországot. 😀

  • Robert Morrison

    Látod Föld S. Péter látod,
    milyen lesz a kabátod,
    ha lehányod!

    Ideje lenne bocsánatot kérnek a blog olvasóitól, hogy ezt a mocskot idehánytad eléjük.

    Máskor ha berúgsz inkább a WC-be hányj!

  • Lagerkapo Gyuri10 írja:

    „kár,hogy jó pontokat akarsz szerezni, de azt is írd meg, hogy hová kukucskálsz…”

    Itt van két lehetőség:

    1. A New York – Tel Aviv tengely.

    2. A zsidó világösszeesküvés, úgy általában.

    Meggyőződésem, hogy Gyuri10 Csurka István kevésbé elegáns reinkarnációja.

  • Drizari
    2017 október 20
    1:35 du.
    A negy gyerekbol 3 hazas, egyiknek sem magyar az elettarsa.

  • Christopher Adam

    Azoknak akik eléggé méltatlanul támadják Föld S. Pétert:

    „A polgármester egy napot kért, mondván, a Hír TV filmet készített megaláztatásáról, és ez péntek este 9-kor lesz látható, ő pedig megígérte, a riport levetítésig senkinek sem nyilatkozik. Csak annyit árult el, hogy a botrányosan végződött fórumot Budapesten rendezték.”

    Továbbá: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/bogdan-lassan-veszelyes-egyedul-az-utcara-mennem-2422646

  • Robert Morrison

    Christopher Adam 2017 október 20 5:19 du.

    Chris, with all respect to you …

    „Azoknak akik eléggé méltatlanul támadják Föld S. Pétert”
    Aki az Én Hazámtól hányingert kap azt nem lehet „eléggé méltatlanul támadni” hanem ki kellene ebrudalni abból az országból amelyiktől hányingert kap.

    És ennek semmi köze a tényleges vagy vélt eseménytől. Mert egy dolog véleményt alkotni egy csoport cselekedetéről még akkor is ha nem bizonyított, bár már az is tisztességtelen, és egészen más dolog hányingert kapni a Hazánktól.

    Ez még annál is aljasabb mint amit az NFL izomagyú játékosai csinálnak, pedig az is eléggé undorító, de ehhez a mocsokhoz közel sem jöhetnek, mert ott legalább van magyarázat mégha sántít is. Itt azonban nincs sem magyarázat sem mentség, függetlenől mit fog a polgármester nyilatkozni.

    Remélem, hogy Te nem ugrassz fel erre a stráf kocsira mely s…t szállít.

  • Robert Morrison

    @ Föld S. Pétert

    Felszólítalak, hogy kérj bocsánatot elsősorban a Hazánktól, amiért tisztességtelenül nyilatkoztál Róla, másodsorban az olvasóktól amiért a hazaszeretetüket leköpted!

    Javaslom, hogy miután bocsánatot kértél menj önkéntes számüzetésbe erről a blogról amíg meg nem jön az eszed!

  • Christopher Adam,

    a cikkben megnézhető videó 14. másodpercénél Horváth Aladárral látható együtt. Itt nem mondja, hogy az inzultus őt Budapesten érte volna, a cikkben sincs róla szó. Csak általánosságában beszél, hogy hátulról megrugdosták és leköpték egy nyilvános rendezvényen, ami bármi lehetett, pörköltfőző verseny is. Fórumról nincs szó, pedig a Hír TV fórumot említett a Facebook oldalán október 19-én, ahová meghívták és jelen volt a stáb is. Ha lenne felvételük az incidensről …

  • Érdekes kérdés, h milyen haza fogalom (definíció) van a szerzőben akkor, ha egyenesen, őszintén írt.
    És milyen akkor, ha manipulációs szándékkal írta.
    Ahogy látom, a válaszokban mindkét feltételezés felmerült.
    Ugyanez a kérdés áll a szeretet fogalomra és a Magyarság tudatra, ennek milyenségére is.

  • Elvira bácsi

    ” Lagerkapo Gyuri10 írja: ”

    Ha nem csalodom, Elvira bacsi is zsido. Ekkora hulye csak egy zsido lehet, ha igaz az a mondas, hogy: „Ha egy zsido okos, akkor nagyon okos, ha hulye, akkor nagyon hulye.”
    Persze itt mar nem csak hulyesegrol, aljassagrol is beszelunk.

    Robert Morrison,

    ” Felszólítalak, hogy kérj bocsánatot elsősorban a Hazánktól, amiért tisztességtelenül nyilatkoztál Róla, másodsorban az olvasóktól amiért a hazaszeretetüket leköpted! ”

    Remelem nem tartod vissza a lelegzetedet! 🙂

  • Nagy Gyula
    2017 október 20
    7:35 du.
    Ezen nem erdemes gondolkodni. Az igazsag az, hogy van olyan, aki 6O eve hagyta el hazajat, ma is,a hazajarol ir es beszel.
    A lehanyas fogalma, viszont azt kozli az olvasoval, hogy neki ennyit er a haza. ELtem a kommunizmusban is es tudom, mi volt akkoriban az alap filozofia. Egy igaz kommunista, a vilag proterainak drukkol, akik egyetertenek. Ott nincs szo egy hazarol.

  • Troll kamu özön…
    https://zarojel.hu/lendvai-ildiko-ocseny-orszag-lettunk/
    Már többen hánynak, mint aki nem.. Járvány riadó van..

  • És egy másik a fájdalmas igazságról:

    https://zarojel.hu/parti-nagy-lajos-orban-rezsim/

  • Bitang, jó csávó, ez a Bogdán !
    Imádom !
    – Megszívatta, a HrTV-t, erősen, – megérdemelték..!!
    Az hogy Földes is szopott, aki egybként is vállalhatatlan, csak hab a tortán!
    Christophert, ne bántsátok, Ö ilyen anyagokból dolgozik!

  • Érthetetlen, hogy Földes Péter miért nem keres magának igazi HAZÁT (disznó vicceivel együtt). Szóba jöhetne Izrael (de a karakán Gyuri10 biztosan és gyorsan betenne neki), Ausztria (ahol most „rettegnie” kellene…), no meg persze Kanada. Ott egy évig biztosan ellehetne, sőt munkát is vállalhatna a közeli Washington Postnál vagy a CNN-nél. Biztosan megkapná a letelepedési engedélyt is, lenne rá ok, hisz az utóbbi napokban itt a KMH-nál is csunyán inzultálgatták !!!

  • Kedves fórumozó társaim !

    Megmagyarázná valamelyikőtök, hogy mit jelent a hazaszeretet ?

    Egy kérésem lenne, mielőtt valaki belekezd magyarázkodni, először nézze meg ezt a videót –

    https://youtu.be/0fKBhvDjuy0

  • Szukits Rezső

    Száz évek legnagyobb bűneit „Isten, haza és a család” nevében követték el ellenünk. Volt már hazaáruló, aki nem elég lelkesen gyilkolt, aki nem gyűlölt szomszéd népeket, zsidót, cigányt, hajléktalant és menekültet. Volt hazaáruló, aki nem imádta Horthyt, Rákosit, újabban Orbánt. Kedves Barátaim(!) ebben az értelemben, Földes Péterhez hasonlóan, én is hazaáruló vagyok.

  • Elvira,
    de nem bácsi,mert Elvirának hívták az újpesti,megyeri úti stadion meszes dobozt húzó kiherélt szamarát.Kár,hogy szegény pára már régen kilehelte hozzád viszonyítva arisztokrata lelkét.Gondolom, hogy ismerted és vele konzultáltál még kápó korodban(akkor még húzta az igát),a New York-Tel Aviv tengelyről,a zsidóvilág – összeesküvésről és a lelketlen testét az ördögnek visszaadott Csurkáról.Nem is értem mit kerestél Elviránál,hiszen ki volt herélve!Nem akarod azt mondani,hogy több esze volt és tanácsért fordultál hozzá?

  • István Nagy,
    betett ő már magának egyedül.Minden esetre valós értékelésedet köszönöm.

  • Szukits Rezső,

    ezt kevesen fogják mélységében és mondandójában itt megérteni.

  • Robert Morrison

    Egy reporter megkérdezte Brezsnyev pártfőtitkárt egy, hogy a Pravdában megjelent egy cikk kapcsán ami szerint Moszkvában fényes nappal Mercédeszeket osztogatnak. Igaz a hír?
    Brezsnyev válasza:
    A hír alapjában igaz, csak nem Moszkvában hanem Leningrádott, nem fényes nappal hanem éjszaka, nem Mercédeszeket hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak hanem fosztogatnak. De a hír alapjában igaz.

    https://index.hu/https://index.hu/belfold/2017/10/20/nem_igazan_stimmel_a_cserdi_polgarmester_inzultalasanak_sztorija/

  • Robert Morrison

    Bocsi, de az első sorba belopakodta magát egy felesleges „hogy”

  • Dienes Erzsébet

    Pityi Palkó (2017 október 21 4:18 de.)

    A video eszembe juttatott valamit. Köze van a távolsághoz, a hazához, fogadd szeretettel:

    (A cikk az Új Idők 2000. aug. 15-i számában jelent meg)

    „VAGYOK, AKI VAGYOK
    (Egy individuum üzenete a nagy Globalizátoroknak)
    Obersovszky Gyula klasszikus kifejezésével szólván: -vagyok. Vagyok, mint más, legfeljebb ujjlenyomatom, a külsőm, neveltetésem, gondolat-és érzelmi világom tér el a többiekétől.
    Történetesen magyar vagyok. Egyszerűen azért, mert annak születtem. Észre sem veszem csak akkor, ha kapcsolatba kerülök valamelyik más nemzet nyelvezetével, szokásaival, kultúrájával, vagy egyéb jellegzetességével. Ilyenkor személyi dominanciám háttérbe szorul, mert nem egyéni, hanem kollektív szférában történik az efféle találkozás.
    Európai vagyok, Európa összes sajátosságával. Európaiságomat nem hivatalos befogadó nyilatkozat tanúsítja, hanem a többi földrész életvitelének és életszemléletének minden okiratnál meggyőzőbb tükre
    Ha egyszer valóban találkozom majd egy földönkívüli lénnyel, azonnal meg fogom különböztetni egyetemes földi jellemzőimet a csillagköziétől. Mindaddig azonban, amíg e találkozás létre nem jön, fogalmam sem lehet arról, hogy mi bennem a kozmosz és mi a föld lényege.
    És így tovább, a világ végtelenségéig.
    Vagyok, aki lettem. Összes szférámban egyszerre és egyidejűleg vagyon jelen. Létdimenzióim együttese kozmikus öntőforma, amelyet hiánytalanul kitöltve tökéletesen megvalósíthatom önmagam. Annyi lehetek a világból, amennyit az önmagából, térben és időben, saját anyagából és szellemiségéből, a még fel sem fedezett lényegéből számomra kijelölt. Mikró-és makró környezetem többfunkciós köldökzsinór az élet forrása és személyiségem között. Bármelyik elemétől megfosztani kizárólag fizikai vagy intellektuális gyilkosság árán lehet.
    Szerencsére az ember nem tulajdonosa, csupán részese az ÉLET-nek. Miként papírfiguráknak nincs hatalmuk a tér fölött, akként képtelen ember saját tudatsíkjára nyomorítani a létkapcsolatok bonyolult, sokdimenziós rendszerét. Földi időmet lassan betöltve, már csak szánakozni tudok az efféle próbálkozásokon, s maradok továbbra is akinek lennem rendeltetett:
    egy európai magyar földlakó,
    a földi időszámítás másodi évezredének utolsó évéből.”

  • PITYI PALKO soraira;

    Igen, a kozolt videoja emlekeztetne mindenkit hogy mi emberi lenyek mik vagyunk valojaban.

    S mi, emberi lenyek, legalabb is par nehany, kepzelik onmagukat a mindenseg tudatossaiknak.

    Amikor meg el sem tudnak kepzelni, hogy valojaban miert is vagyunk itten, legalabb is hogy miert letezunk, vagy hogy a a vilagegyetem miert letezik.

    Mert minden jelenleg ismert tudomanyos elvek es azok alaptorvenyei alapjan csupan a teljes semmiseg lehetne az egyedulli letezo.
    De a vilagegyetem lete es valosag azt teljesen tagadja.
    De hat mi lehetne a valasz ???

    Na most a kerdesere a „hazaszeretet” eseten.

    Az emberi leny, mint mamalian leny, erdetunk altal, u.n. teritorial lenyek vagyunk. Ami bizonyos ragaszkodast hoz egy bizonyos terulet maghatarozashoz, mint az u.n. „MIENK”-et jelenti az emberi agyban.

    Persze a kerdes felteve egy „nemzetkozi-szocialista” szerzo altal, az valojaban ontagado.
    Mert nemzetkozi szocialistaknak nincsen „hazajuk”.
    Ok a teljes vilag uralomat celoztak politikai meggyozodesukben.

    Tehat az teljesen esztelen kerdes volt a szerzotol.

  • A szabadelvű bizniszszekta szervezte fórumon cigány belvillongás történhetett, de úgy néz ki, nem történt semmi:
    https://888.hu/article-hazudhatott-cserdi-polgarmestere-az-inzultalasarol?source=hirstart
    ……….
    A fenti, meg sem történt inzultustól hány Földes a magyargyűlölő, de miért nem hány attól, amikor egy 88 éves magyar asszonyt egy cigány vascsővel agyonver? Ha magyart ér bántódás, miért nincs egy könnycsepp sem ejtve?
    http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/vascsovel-vertek-agyon-a-magatehetetlen-bozsi-nenit88/svp0r67

  • Robert Morrison

    @ Föld S. Péter

    Arról már meggyőződhettél, hogy ezt jól „elkúrtad” és ideje lenne, hogy megpróbálj emberré válni azáltal, hogy belátod a hibádat és bocsánatot kérsz. Tudom ez a liberális körökben nem szokás, de Te nem igazán vagy liberális sem. Csak olyan okádós fajta.

  • Soha sem értettem, hogy miért hiszi azt bárki, hogy aki a hazáját szereti az ugyanakkor süket, vak és hülye kell legyen.
    Ne vegye észre hogy éppen merre viszik az országot, amit a hazájaként szeret, milyen gyalázatba viszik nemzetét.

  • Nos aki igazán magyar(akárhol is él..)az bizony szereti a hazáját,a magyar emberek többsége itt él,és ez az ország a hazája!
    Sajnos vannak ,akik pártpolitikai elkötelezettségből….,befolyásoltságból…..,anyagi érdekből ….kifolyólag erre képtelen,amit ezen a fórumon már többször is
    bizonyított……!
    Oda se neki,ők vannak kevesebben és mindez az ő szégyenük!!!!

  • Dienes Erzsébet köszönjük, hogy visszatértél.
    A sértegetőkkel ne foglalkozz.

  • charlie!

    Nem érdemes erőlködnöd,ezen a fórumon többen….csak magyarul beszélnek……de sajnos nem voltak és most sem nem azok!
    Remélhetőleg a többség már nem itthon rontja a levegőt?!!

  • SZUKITS REZSO megjegyzesere;

    Igen ertelmetlenseg vadolni barki hazajat vagy nemzetet, szulo vagy elo-foldjet csupan azert mert az emberi gyarlosag, onzes es kegyetlen magatrtasai vezeti embertrsai elleni vetkekre.

    Mivel hogy barki hazajanak gyulolete nem fog az emberiseg kegyetlensegein segiteni, sem fel-ebreszteni senkit, hogy eletet , magatrtasat, tetteit valtoztassa.

    Arra egy erkolcsi valtoztatasra van szuksege minden haza-gyuloloknek es minden „haza arulonak” is.

    Legyen inkabb egy ‘Johnny apple-seed’, terjessze, kulonosen a mai fitalsagnak az embertars iranti joindulatokat, segitoseguket, s irantuk valo embertarsi szeretetuket !!!
    NEM A GYULOLETEIT !
    Hazja es embertsai iranti gyulolete nem er el semmi tisztessegest, megbecsulest, elismerest, talan csak a „lopott javakbol” valo jutalamazsat a magyar-ellenes gyulotenek terjeszteseert, csupan mert hajlando ostoban tolni a Soros erdekek szekeret.

  • Le5I1leL es Ms.Boda soraira;

    KOSZONET az ertelmes es tisztesseges megjegyzeseikert !

  • Dienes Erzsébet!

    Csak gratulálni tudok a tartalmas és szép hozzászólásodhoz!!!!!

  • DIENES ERZSEBET altal kozolt sorokra, ami persze Obersowszky sorait idezete.

    Sajnos az emberi lenyek gyengesegei , a tobbiek kozott, hogy mindeg valami kivalloan meghatarozott, de mas mint amik vagyunk, mindeg valami kepzeletbeli egyenisegre ohajtozottan itelunk.

    Sot ma sokan nem csak terveznek, hanem elo is fizettek egy vilag-uri-utazsra. A Virgin Atlantic Inc. tulajdonossa mar is nyujt lehetoseget arra a kozel jovoben.
    De a gazdagabbak nem csak almodoznak, de terveznek is mar mas bolygokat is latogatni a kozel jovoben.

    Az emberiseg figyelemen kivul hagy egy jelentos es tagadhatatlan dolgot.
    Habar mi emberi lenyek vagyunk a leg-kepesebb es fejletebb lenyek ezen a Foldon, de mi vagyunk a leg-kegyetlenebbek is.
    A foldi-emberi-leny amely pusztit mindent ezen a Foldon.
    Minden mas lenyek a mi taplalekaikka valva.

    S ha valaha is valami Extra-terrestial lenyek megtalalnak minket, a ketsegtelen valosag lehet majd hogy izletesebb elelmi-lehetoseget keresnenek.

    Emlekszem egy regi fekete-feher TV filmre.
    Cime „The Visitors” volt (A Latogatok).
    Technikailag igen elorehaladott, hozzank hasonlo lenyek, sot igen jo-modoruak, jo viselkedesuek es nepszeruk lettek igen hamar.
    De ahol vizitaltak, a lakossag reszei kezdtek eltunni.
    Egy ujsag-iro (persze),be sikkant az ur-hajorukba.
    S ott talalta mind az eltunt lakosokat, de mely-fagyasztasban.
    Kerdore vettek a ‘latogatokat’, akik meglepoen reagaltak, hogy ok csupan azert jottek a Foldre mert kifogytak minden elelmiszereikbol a sajat bolygojukon.
    S igen meglepetten vettek, hogy a foldi lenyek azon csodalkoztak.
    Valaszuk volt, hogy Ti is megesztek minden mas elolenyeket ezen a Foldon, hat mi kifogasuk lehetne hogy talan a foldi ember izletes lenne nekik.

    A lecke volt a filmbol, hogy mindenki, minden leny a sajat tettei alapjan gondoljon es iteljen minden mas emberi lenyt es minden elolenyeket.

    Barkit is itelunk, onmagukant lathatjuk a tukorben !

  • Rejtő Jenő nagy koponya volt.
    Az Ő tollából való az a szöveg amely szerint Piszkos Fred barátsága öl butít és nyomorba dönt. Ő tudja ezt és jól ki is használja.
    Mi van akkor, ha a cikk szerzője a produktumával épp egy olyan beszélgetést akart kiprovokálni amit az imént produkáltatok?
    És igen. A Haza és a Szabadság a Magyar életfilozófiában két olyan szentség amiért meghalni is érdemes.
    A legnagyobb szentség pedig maga az Élet amelynek védelme érdekében érdemes mindent elviselni.
    Sokkal könnyebb harctéren adrenalin mámorban meghalni, mint egy életen keresztül elviselni a megaláztatást a család, az élet tovább vitele érdekében.

  • Dienes Erzsébet

    Bendeguz79 (2017 október 21 3:27 du.)

    Ez is egy nézőpont. Az enyém más! Nézőpontokon nem érdemes vitatkozni, mert sok igazság van abban is, amit leírtál, de ez csak érem egyik oldala.

    Az éhes vadállatok csak enni akarnak! Az emberek akkor is, ha nem éhesek. Emiatt süllyednek a vadállati szint alá, még az űrhajós korszakban is, amikor nem táplálékról van már szó, hanem valami fölény fitogtatásáról.

    Az én véleményem abban tér el a tiédtől, hogy az ember TÖBB, mint éhes vadállat. Ha nem lenne több, nem ért volna el olyan eredményeket, hogy már a bolygókat is képes „megszállni”. Vagy valamelyik másik faj tenné meg helyette ugyanezt.

    Nos, ez a többlet nem csak a technikával bizonyítható, hanem számtalan tulajdonsággal is, ami valójában az állatvilágban is felfedezhető, legfeljebb nem olyan mértékben, és nem olyan tudatosan, mint az emberben, hogy alkotni tudjanak „énjükből” (Láttam az interneten festő elefántokat is, tehát nem tagadom meg az ihletet sem az állatvilágtól, de emberi tanítás nélkül aligha fogna ormányába ecsetet egy elefánt.)

    Nos, én ezt a TÖBBLETET” értékelem minden emberben, nem az állati ösztönöket. Elismerem, hogy igazad van, nem minden ember képes legyőzni állati ösztöneit, de a TÖBBSÉG IGEN!!! Enélkül már rég kipusztítottuk volna egymást, akárcsak az amerikai földrész őslakóit az odaevező éhesek.

    Korunk egyetlen szégyene, hogy átadtuk a hatalmunkat az ösztönembereknek. Igen kevesen vannak, de igen erős a fegyverzetük, amivel már képesek az élővilággal együtt a humanoidokat is kipusztítani a földről.

    És bizony Tudják, Merik, Teszik is ma már. Menekültjeik, zsoldosaik az Ő ÁLDOZATAIK!

  • Dienes Erzsébet

    Boda Marcsi (2017 október 21 1:55 du.)

    Kösz Marcsikám.

    Apró kiegészítés beírásodhoz. Valamennyi nemzet szereti a hazáját, nem csak a magyar! Bajban a sokhazájú emberek lehetnek, de közülük csak azok, akik képtelenek eldönteni, melyik is az igazi hazájuk a sok közül, melyeknek polgárai. Nem ismerem ezt az érzést, mert nekem csak egy hazám van, és csak egynek vagyok polgára, de azt tudom, hogy bárhová is vetheti az embert a sorsa, bármelyik országban is érezheti magát otthonosan, szívét nem tudja kicserélni. A nosztalgia örökre megmarad.

    Nevéről lekophat az ékezet, édes anyanyelvét is elfelejtheti, de a szülő házat, a haverokat, az emlékeket soha. Akkor sem, ha nem mindig voltak éppen kellemesek.

  • Szukits Rezső
    2017 október 21
    6:20 de.

    Kedves Rezső,

    „Száz évek legnagyobb bűneit “Isten, haza és a család” nevében követték el ellenünk.”

    Pontosabban: Száz évek legnagyobb bűneit “Isten, haza és az egyház nevében követtük el, mi magyarok, embertársaink ellen.

    Példának itt egy kérdés;

    Magyarország mikor fog bocsánatot kérni az orosz vagy az ukrán néptől mindazért, amit hadserege az ő hazájukban művelt ?

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 21
    11:52 de.

    Kedves Erzsébet,

    Egy Globalizátor üzenete Obersovszky Gyula álláspontjához:
    ‘Történetesen magyar vagyok. Egyszerűen azért, mert annak születtem.’

    Történetesen magyar vagyok a mai népies belátások szerint. Egyszerűen azért mivel egy olyan ponton születtem ezen a földön
    amit akkoriban éppen magyarországnak hívtak. Ideologiai nevelésembe beleszólásom nem volt. Írhatnám úgy is, hogy ebben gyermekkori visszaélést szenvedtem. Szerencsémre, egy szép napon fölébredtem, és rájöttem, hogy mit is jelent ez az ‘Isten, haza és egyház’ csatakiáltás és képzeld, azóta szabad vagyok !

    Szeretettel egy földlakó xxxxxxx

  • Robert Morrison,

    ” Egy reporter megkérdezte Brezsnyev pártfőtitkárt egy, hogy a Pravdában megjelent egy cikk kapcsán ami szerint Moszkvában fényes nappal Mercédeszeket osztogatnak. Igaz a hír? ”

    Azota kiderult, hogy a mi „ujsagironk” feleslegesen turaztatta a lepenylesojet:

    http://magyaridok.hu/belfold/cafolta-hir-televiziot-az-index-penteki-cikke-2367667/?utm_source=Napi+hírlevél+a+Magyar+Idők+kiemelt+híreiről&utm_campaign=20af687f28-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-20af687f28-202047005

  • Szukits Rezső,

    ” Volt hazaáruló, aki nem imádta Horthyt, Rákosit, újabban Orbánt. Kedves Barátaim(!) ebben az értelemben, Földes Péterhez hasonlóan, én is hazaáruló vagyok. ”

    Gratulalok! Foleg, hogy itt a hazaszeretet nem szemelyi kultuszt jelent, hanem egy aljas tervet, az osszes europai nep lecsereleset, beleertve a magyart is.

    Kozben meg ti itt nagyuzemi modon gyartjatok a hazugsagokat, vagy ultok fel hazugsagoknak.
    Azer’ arra jo, hogy lejarassatok magatokat vele. Csak elore elvtarsak a sullyeszto fele! (Tudod, a tortenelmi sullyesztorol van szo.)

  • Pityi Palkó,

    ” Szerencsémre, egy szép napon fölébredtem, és rájöttem, hogy mit is jelent ez az ‘Isten, haza és egyház’ csatakiáltás és képzeld, azóta szabad vagyok ! ”

    Es ezt hasznaljak ki jelenleg a bekeaktivistak, akiknek majd nem lesz tul konnyu bemagyaraznod az Isten es az „egyhaz” hianyat.
    Persze meg sem fogod probalni, mert addigra mar regen bekakkantottal a gatyeszba.
    Csak most vagy ilyen baromira bator az elvtarsaiddal egyutt.

  • DIENES ERZSEBET soraira;

    De a nagy kulombseg, hogy egyetlen ragadozo husevo allat sem pusztitja a s jat fajat, csupan az emberi leny.

    A ragadozo allat csak akkor pusztit masik allatot amikor ehes.
    Az ember pusztitja sajat embertarsat csupan gyarlosagabol, s tudataban leve annak, s meg is cselekszik celzatosan. Azert tettei megbocsathatalan.

    A ragadozo allat csupan osztone alapjan cselekszik, s csupan let-fentartasa miatt.
    De amint eleget evett, aldozatat masik allatoknak hagyjak, s nem mennek vadaszni sokasagokat meg amikor eheznek sem.
    Azert a ragadozo allatok osztoneiket kovetik, nem sajat onzo celjaikat mint az emberi leny.
    Az a nagy kulombseg az emberi leny es az allatok eseten.
    Azert nevezve az ember tetteit bun-nek.

  • Robert Morrison

    Le5I1eL 2017 október 21 1:23 du.

    „Soha sem értettem, hogy miért hiszi azt bárki, hogy aki a hazáját szereti az ugyanakkor süket, vak és hülye kell legyen.”
    Neked ehhez nem is kell szeretned a hazádat. Sikerült hülyének születned, tehát bárhol otthon vagy.

  • Robert Morrison

    Figyelő 2017 október 20 11:42 de.

    Én minden évben hazamegyek kétszer, és nagyon jól érzem magam, mert nincs TV a lakásomban és bárhová megyek vendégségbe politizálási tilalmat kötök ki előre. Már a baráti köröm elfogadta és megszokta aminek következtében rengeteget nevetünk és nincs vitatkozás.

  • Robert Morrison

    Pityi Palkó 2017 október 21 4:18 de.

    A kérdésedre „hogy mit jelent a hazaszeretet” csak annyit tudnék válaszolni, hogy aki érti vagy érzi annak nem kell magyarázat, aki nem érti és nem érzi annak meg nincs magyarázat.

  • Robert Morrison

    Nagy Gyula 2017 október 21 5:10 du.

    „ Mi van akkor, ha a cikk szerzője a produktumával épp egy olyan beszélgetést akart kiprovokálni amit az imént produkáltatok?”

    Csoda lenne. Túlértékeled a szellemi képességeit. Csak egy bunkó akinek semmi sem szent, sem a mi Hazánk (mert neki ilyenje nincs csak lakóhelye) sem a Hazájukat szerető emberek érzelmei. Igy aztán mi is leköphetjük meg bele is rúghatunk még ha tettekben nem is tudjuk de legalább szóban.

    „A Haza és a Szabadság a Magyar életfilozófiában két olyan szentség amiért meghalni is érdemes. A legnagyobb szentség pedig maga az Élet amelynek védelme érdekében érdemes mindent elviselni. Sokkal könnyebb harctéren adrenalin mámorban meghalni, mint egy életen keresztül elviselni a megaláztatást a család, az élet tovább vitele érdekében.”

    Ez egy eléggé bölcsnek mondható gondolat sorozat csak egy kicsit azért sántít. Merthogy ahhoz hogy a Hazánkat megvédjük nem feltétlenül kell meghalni. Elég, ha megálljt parancsolunk azoknak akik meg akarnak ölni, mielőtt ezt megtehetnék.

  • Dienes Erzsébet

    Bendeguz79 (2017 október 21 9:01 du.)

    Akkor te az embereket utálod? Én csak a ragadozókat közülük.
    Nem vetted észre, hogy valójában nem cáfoltál. Vagy csak barátságosan elbeszélgettünk egymás mellett? Oly korban élek itt a földön, amikor a ragadozó minőség uralkodik a humán minőség felett. Most is! A liberálisnak nevezett haszonelvűség korában is. A zsákmánytól esnek bódulatba sokan, a többség pedig megszenvedi a ragadozók hatalmát.

    Pityi Palkó (2017 október 21 7:01 du.)

    Sajnálom, hogy rossz helyre tett le a gólya. Véletlen egy területre dobott le, nem meleg fészekbe. Tudod, a kakukkfiókák valamennyiünket állandóan ki akarnak verni a fészkünkből, mert ez a természetük. Csípnek, marnak, tollainkat fosztogatják nekünk is, de testvéreinkkel, a galambanyóval, apókával közösen, azért még valahogy megvédelmeztük egymást. Sőt! Azokat sem hagyjuk cserben, akiket kidobtak a MI fészkünkből idegen tojásból kikelt áltestvéreink.

  • IDÉZET:
    …..””””””egy másik, feltehetőleg buzgó templomjáró, hátulról megrúgta””””””……….
    Biztos egy komenista provokátor volt aki azért rúgta meg,hogy a templomba járókat lehessen pocskondiázni–ahogy e cikk írója szereti!

  • „”””””mindig azt válaszoltam, hogy kanadai magyar vagyok. Az utóbbi egy évben vettem észre magamon, hogy most már nem kell kötőjel, elég a kanadai””””””
    Hát ezt sajnálom!
    Ennyit Magyarországunk nem változott!!!
    De vajon szabad e egy eszme mellet leragadni?Vajon az mindig igaz amit az mond , sugall?
    Ami Hazánkban történt a szocialista-liberális –1945-től—gondolkodás intézkedései alatt—ezek miatt e gondolatvilágtól el kell távolodni minél messzebb!
    És akkor más lesz a kép a magyarországi dolgokról.Másképp alakulnak a gondolatok.!
    Aki eleve előítéletekkel jön Magyarországra,aki csak az ő eszmevilágán keresztül ítél meg dolgokat ,történéseket–az biztos , hogy így jár!
    Bizonyos határon túl hagyni kell az eszmét , itt a magyarok ,magyar emberek érdekeit kell szem előtt tartani,akár tetszik ez akár nem.Ha pedig e mellett való kiállás nem tetszik , akkor biztos el fogja ezeket ítélni,és semmi nem fog tetszeni ami itt történik.
    Mi Magyarok egy kis létszámú nemzet vagyunk,lettünk — ezért védekezünk ennyire!Bár nem mindenki aki Magyarországon él! Mert nem ismerik fel a problémát , nem akarja felismerni,de amikor a baj megtörténik akkor már késő!
    Merem remélni ezzel a kijelentésével nem a magyarságát tagadta meg! Vagy igen?
    Gondolkodtató helyzet üdvözletével.

  • Átfutva a hozzászólásokat, kiegészítve a korábbi hozzászólásomat, tényleg van aki azt hiszi hogy hazaáruló mindenki aki nem szereti, netán leleplezi az Orbán kormányt? De akár a Gyurcsány vagy akármelyik kormányt.
    Ők, egyikőjük sem a haza, nem a nemzet, de még csak nem is az ország.
    Hanem az éppen hatalomban lévő „ügyintézők”.
    Kérem mindenki nézzen utána a miniszter szó eredetének, eredeti jelentésének.
    Nem az a lényeg, hogy mit mondanak a „leleplezők”, „beárulók” stb., hanem az, hogy igaz-e.
    „A haza nem lehet ellenzékben”, de egyik kormány, egyik politikus, egyik párt sem a haza.
    A haza meglenne nélkülük is.
    Sajnos, nem egyszer sokkal jobban.

  • Robert Morrison
    2017 október 21
    11:20 du.

    Csupán vélelmeink vannak a szerző kvalitásáról.
    Igen, inkább élni kell, mint meghalni.
    A Magyar szemléletmód célirányosan védő szemléletmód.
    Meghalni akkor érdemes, ha ezzel többet használunk, mint amennyit az egyéni életünk ér (közösségi szinten).
    Az elállatiasodásról, az állati ösztönök előtöréséről annyit, h a természetes közegükbe szocializálódott állatoknál sok minden nincs, amit az emberek produkálnak. Például, ismeretlen a bosszú.
    Ezek egy része megmutatkozik az emberi közegbe szocializáltaknál.
    Ez egyértelműen mutatja, h ezek a gondolkozási/viselkedési sémák tanultak/kondicionáltak.
    Ezeknek a mintáknak a forrása is egyértelműen megtalálható.

  • Szukits 6:20

    Igazad van. Osztom a véleményed 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 !!!

  • Auróra Boreálisz

    Hazaszeretet

    „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
    Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
    kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
    Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága,
    s remélem testem is, majd >e földbee földön : kiemelés tőlem

    🙁

  • Auróra Boreálisz

    [javítás:]

    Hazaszeretet

    „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
    Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
    kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
    Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága,
    s remélem testem is, majd „e földbe” süpped el…”;
    írta a magyar költőzseni,
    még mielőtt az „elaljasult”* honfitársai Őt
    a nagy magyar kálvárián végighajszolván,
    az Ő testét egy az „e földbe” készített
    tömegsírba lőtték bele…

    .

    .

    * „Oly korban éltem én „e földön”,
    mikor az ember úgy elaljasult,
    hogy önként kéjjel ölt, nemcsak parancsra,..”

    🙁

  • Auróra 10:00

    A hazaszerettel kapcsolatban ís úgy van ez, mint az arra méltatlan szerelemmel, melynek tárgyát az egyik fél akkor is imádja, ha amazt akár súlyos bűnök is terhelik ővele szemben, de ő képtelen neki ellenállni, avagy szakítani vele…:
    Szinte megmagyarázhatatlan…

  • Le5I1eL 7,30

    Teljes mértékben igaz még akkor is, ha ezek az Orbantyú trollantyúk itt mást kárognak össze… 😀

  • DIENES ERZSEBET irta Bendeguznak cimezve;

    ” Akkor te az embereket utalod?”

    Semmit nem irtam ami azt valna !!!
    Utalom csupan gazember es onzo tetteiket !!!

    „En csak a ragadozokat kozulluk.”

    Az emberi leny ‘ragadozo es husevo’.Eszik minden mas elolenyeket, novenyeket, magokat, gyumolcsoket, halakat,bogarakat, csuszo-maszokat, szarnyasokat, emlosoket DE PUSZTITJA SAJAT EMBERTRSAT is hasonloan onzo erdekeit szolgalni !
    Semmi mas ragadozo-husevo nem teszi azt sajat fajaval.
    Az ami megocsajthatatlan !

    „Nem vetted eszre hogy valojaban nem cafoltal?”

    Csupan allitasomat tettem, maga megegyezett azzal.
    Mi a cafolni valo abban ?

  • MoseAkiva – 8,34
    Kamerad!

    Bevallom hovatartozásod szerint a legszívesebben így köszöntenélek;
    S|EG HE|L !

  • Bendegúz 9:01

    Hűűűű, de mekkora, ám . h a n g z a t o s . h a z u g s á g . ez „a nemes húsevő ragadozókról, meg annak a saját fajáról” elhablatyolt, légbőlkapott blöffje.
    Csak egy példa:
    bármelyik medvefaj veszélyezteti a másik hím által fogantatott hím medvebocsokat, ha teheti, ha anyjuk hagyja, vagy kijátssza azt, még meg is eszi őket… Ez az oroszlánoknál is előfordul éls a nem oly előkelő, mert növényevő elefánt-bikák is megölik a más hímek borjait. A szintén húsevő aligátor is szívesn lakmározik fajbeli kölyköket…

    KÁR önmagát oly nemes pózba beállítania, mint egy afféle nemes húsevő ragadozót… A maguk nemében és a maguk körében ők sem annyira nemes vonásuak, mint az kívülről kinéz róluk. Menjen csak ki az Állatkertbe: hát kérem, azt a sz@rszagot nem könnyű elviselni, amit éppen ezek a húsevők produkálnak.

    Ugyanez a felvett pózolás jellemzi azokat a törzseket, vagy népeket is, akik a maguk valamiféle értékét növelendő, valóban gyönyörű ragadozókat választanak címer állatukul, aztán évszázadok során még el is hiszik magukról, hogy Ők nem csak annyira nemes és vitéz nép, de annyira szépek is mint a választott oroszlán, párduc, medve, sas, sólyom, vagy monnyuk a turullmadár… ))) 😀 ((( E számtalan és ilyen szimbólikus állat legfeljebb viselője hiúságát igazolhatja. Mert érdekes, hogy senki nem választotta címerállatának például a cinkét, vagy teszemazt kékvércsét amely, ha szép is, de valahogy kicsinységénél fogva olyan snassz lenne a nemzeti erény megtestesítőjeként…
    Ugyanígy a tasmán ördög neveztű húsevőt sem választotta még senki , dehát ez a vadságáról hirhedt húsevő faj a Berlini Állatkertben 1933-ban kihalt, ám a német nép ehelyett egy osztrák ördögöt választott jelképéül. ÉS igaz, ami igaz, végülis ez, ill.ő már méltó szimbóluma utóbbi germán törzsnek, aki még az Ön, Bendegúz által alaposan lefestett vérszomjas embertípus ábrázolásának, az ő rendszerét is időben megelőző magyar „lovastengerészen” is alaposan túltett…

  • voronyezs
    Csatlakozom – hanyadikként – a szerző csapatához.
    Amúgy meglehetősen sértő, hogy távolba szakadt hazánkfiai gyalázzák az itthon maradottakat, pusztán azért, mert a mi mindennapjaink nem szivárványos, árvalányhajas révületben telnek.
    Kis segítség még a kezdőknek :az , hogy van hova hazajönni, az éppen a „komcsiknak” és a ma már idősödő/idős ellenzéknek köszönhető.
    Szervusztok, jó estét !

  • VORONYEZS soraira;

    Valotlan !

    Semmi ragadozo NEM vadassza es taplalkozik a sajat fajainak vadaszasaval, fogyasztasaval.

    Parosodas idejen a kanok osszemerik erejuket, a gyengebb elszalad, az erosebb sikeres a nostenyekkel.
    Testi serteseik igen igen ritkan tortenik, s veletlenul, nem tervezetten ,sem celzatosan.
    Az a „survival of the fittest” !
    Ugy a phizikailag erosebb szaporodik. Az biologiai teny!

    A kan-oroszlanok, amikor egy uj-haremet vesznek vezetesuk ala,az elozo fiatal magzatokat neha, de nem mindeg,elpusztitjak amik nem az oveke. Az a parosodas idejetol fuggoen.
    De az a biologia torvenye a faj-tisztasganak megorzesere.

    Az aligatorok NEM falatoznak sajat fajaikon. Parozas idejen az eros kanok eluzik a fiatal kanokat mas vizekbe.
    Nem ajalnlatos azon idokben ejszaka az utcakon setalni!

    Az ausztraliai bili-bongokban, amikor az felszarad es nincsen semmi eledel nekik, hajlandok fiatal aligatorokat meg-enni.De az az egyedulli let-lehetoseguk.
    Persze az emberi leny is gyakorol canibalizmust amikor mas lehetoseg nem letezik.
    Talan emlekezne a Viet Nami menekulok eseten akik csonakokkal heteket toltottek a tengereken, a 70-es evekben.

    A sasok, ket tojast tojik, mind ketott kikelti, de az elso, mondhatnam az erosebb csibe kitolja a gyengebbet a feszetbol, ugy hogy a sas mindeg csak egy csibet etet es nevel.

    De mind a fenti esetek a biologia mukodese a faj fentartasanak erdekeben.
    Az NEM azon allatok dontesei, sem tervei alapjan tortenik.

    Az emberi leny eseteben a sajat embertrsanak a kihaszznlasa, kegyetlensegei es pusztitasait tudatosan, celzatosan a sajat ohaja, terve es ertelmei alapjan koveti. S tudatban van hogy az erkolcstelen, torvenytelen es megbocsajthatalan bun.

    Az allatok arra nem kepesek. Az allatok csupan kovetik a termeszet altali osztoneiket. Cybermatic, s nem ertelmeik, ontudataik alapjan.

    Talan tobb figyeelmet kellene maganak forditani a biologiai tenyek ertelmezesen.
    S probalna ertelmezni hogy mi az emberi kepesseg/ontudat es ertelmei a kitervezett tetteik elkovetresen.

  • HOZZAADAS VORONYEZShez;

    Az elephantok matrialkalisok.
    Az az a nostenyek es a fiatalok elnek es teszik meg egyuttesen az evi vandorlasukat mint ewgy csordaban.

    S az arva kis-elephantokat amiket a rangerek megmentenek , a nosteny-csorda elfogadja. A koca-vadaszok rengeteg elephnatokat megolnek az agyaruk nagy ertekeikert.

    A kanok a salateri-ek. Az az csak maganyosagban elnek, hasonloan a medvekhez. Parosodas idejen jelennek meg csupan.

  • Bendeguz79,

    ” VORONYEZS soraira;
    Valotlan !
    Semmi ragadozo NEM vadassza es taplalkozik a sajat fajainak vadaszasaval, fogyasztasaval. ”

    Ne erolkodj ezzel, mert ebben a voronyezs elvtarsnak igaza van. A kivenhedt himoroszlanok, akiket kiturnak a csoportbol, neha ovatlan pillanatban visszaternek es felfaljak a bebi oroszlanokat.
    Ettol persze ez meg nem jellemzo a vadon elo allatokra.

    Amit en kifogasoltam a Dienes Erzsébet irasaban ez volt:

    ” Az éhes vadállatok csak enni akarnak! Az emberek akkor is, ha nem éhesek. Emiatt süllyednek a vadállati szint alá, még az űrhajós korszakban is, amikor nem táplálékról van már szó, hanem valami fölény fitogtatásáról. ”

    Ugyan nem teljesen vilagos mire gondol, de hat ugye az ember rajott arra, hogy konnyebb ha allatot tart, es novenyt termeszt, nem kell elmenni vadaszni es gyujtogetni. Ezzel egyuttjar a felhalmozas, hogy telviz idejen valamivel kenyelmesebben elhessunk. Ha erre gondolt, ha ezt nehezmenyezte, nem ertem hol a problema.
    De lehet, hogy valami masra gondolt.

  • Valasz MIKLOS soraira;

    Igen, az ehes allatok enni karnak. Sot enniuk kell.
    Azert vadasznak, de NEM eszik a sajat fajaikat.

    A kan-oroszlant lehettelen a haremebol ki-uzni.
    De amikor meg megoli is a masik kan kis-szarmazotat, NEM eszi meg.

    Sot meg a halak, esznek halakat, kisebb halakat, de soha nem a sajat fajait.

    Allitasimat talalhatod a http://www.pbs.com/ …barmi fajtok esetei ohajtanad tobb videokon latni.

    Hogy Dienes Erzsebet talan mit ellenzett, hogy ugy ertette talan az emberi leny pusztitasait a sajat embertarsanak, mint velve az eledel, ill. etkezesere.

    Tisztan az ember kegyetlen pusztitasaira jeleztem embertarsai ellen. Nem a canibalizmisra.
    Ami tagadhatatlan !
    Mozes a Cain es Abel esetevel jelezte azt nekunk.
    Ma azt sok-milliok szamban kovetjuk el megallas nelkul !
    De nem a letfentartas kovetelese alapjan.
    Csupan onzo gazembersegbol.

  • Tisztelt hozzászólók, véleményprofesszorok – kedveseim, itt betettem egy másik hasonló videót, a neve kaptafa, ugyanis tökéletes egy szerszám elme tágításra. Remélem segít benneteket kizökkenteni a megrekedt gondolkodásmódjaitokból.

    https://micro.magnet.fsu.edu/primer/java/scienceopticsu/powersof10/

    Dienes Erzsébet 2017 október 22 4:12 de.

    Kedves Erzsébet – Köszönöm soraidat, csupán a gólya várhatott volna addig amíg a jelenleg földünkön élő zárt, csukott, agyuak elfogadják azt az egyszerű tényt, hogy a Teremtő, ki a világmindenséget velünk együtt teremtette, állandó alkotó folyamatban van. Várhatot volna és egy olyan világba pottyantott le, hol már nem lehet az embereket ostoba szövegekkel, féligazságokkal, politikai kábítással egymásnak uszítani – miközben erkölcsről, kereszténységről, és családról prédikálnak.

  • Dienes Erzsébet

    Figyelő (2017 október 21 11:54 du.)

    ????????

    Bizony, nem vagyok ám egy számítógép zseni. Alaposan megdöbbentem. Ezt hogy csináltad? Mi jöhet ezután?

  • Csak 4 gyerekem van, akiknek elkuldtem a linket, na megy hat az egykoru baratnomnek is.
    Ja kerem, mar nagymama vagyok a javabol!

  • Hozzáfűzve még sajűt 12,06-os kommentemhez:

    A viccet félretéve, Bendegúz 9:01 alatt előadott filozófiája, egy végtelen embergyűlölettől átitatott, antihumanista önvallomás…

    .

  • Voronyezs!

    Ne légy kegyetlen, hisz Bende egy kicsivel odébb már kifejti azt is, hogy „…emberi lény esetében a saját embertársának a kihasználását, kegyetlenségeit, és pusztításait tudatosan, célzatosan a saját óhaja és tervei alapján követi” és valósítja meg, tehát nem ösztönei öntudatlan hatása alatt, mint azt a húsevő ragadozó állatok teszik.

    …És ez igaz márcsak abból szempontból is, hogy például még békeidőben is rideg számítások alapján, tudatosan dönt alkalmazottai sorsáról jövedelméről, munka és szociális körülményeiről, kvázi a jövőjükről is… Ezek a döntések nem ritkán végzetesek is azokra nézve, akik tulajdonképpen a döntést hozó szerencsés, kiemelt társadalmi körülményeit, extra életszínvonalát sőt magát a létét is a maguk kétkezi, vagy agyi (szellemi) termelő munkájával az ő számára biztosítják. Háborús időkben pedig, hatványozottan ugyanez… Egy addig békés eszközök gyártásával és fogyasztói megrendeléseket hajszoló cég bármikor boldogan áll át háborús megrendelések termeltetésére, illetve értékesítésére, mely állapot csak addig marad „fenntartható” szinten, ameddig a háborús gyilkolászás, de minimum az újabb megrendeléseket generáló háborús hangulat folytatható. Tehát addig, amig a katonai, lényegét tekintve állami, ill. költségvetési megrendelések nem válnak okafogyottá… Aztán pedig, újra jöhet az újjáépítés, az elpusztított országoknak szóló nagylelkű segélyajánlatokkal, amelyek megintcsak a korábbi fegyvergyártóknak bitosítja a még-újabb, „békés” megrendelést s ezzel együtt a „nemzeti” mukásságának a megélhetését is, ami bizony a közhangulat miatt sem mellékes szempont.
    Már csak egy a kérdés, hogy mindez megéri e százezrek halála, városok, országnyi iparok, őserdők százer hektárjainak az élővilága elpusztítása, évtizedekig megmaradt alvó taposóakna-mezők és kémiai szennyezések veszélyzónái stb. árán…?

    Szerintem Bendegúz konkrétan erről gondolkodik ama nyilvánvaló emberi gonoszságot összehasonlítva és szembeállítva a vérengző fenevadak relatív >nagylelkűségével<…

  • Voronyezs
    2017 október 22
    12:06 du.

    „vagy teszemazt kékvércsét amely, ha szép is, de valahogy kicsinységénél fogva olyan snassz lenne a nemzeti erény megtestesítőjeként…”

    Láttál már sólyom madarat? Alig nagyobb, mint a vércsék. Ehhez képest a honfoglaló magyarok zászlóin ez a madár volt, vagyis a turul. A háromszáz évvel későbbi Képes Krónika gyönyörűen megfestett kis képein is vannak turulos zászlók, pl. a Magyarok bejövetele miniatúra.

    Különben itt az írják, hogy a kék vércse és a vándorsólyom is rokonok.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3lyomf%C3%A9l%C3%A9k

    Ami meg a cinegéket illeti, hogy azok milyen békés madarak szerinted. Láttál már télen a madáretetőnél verekedő cinkéket? Elűznek minden más kismadarat, ha tehetik. Mondjuk, ez inkább a széncinkékre jellemző, amik kicsit nagyobbak, mint a kékcinke.

  • Amúgy Föld.S Péter!

    Ha képes rá akkor szeresse a hazáját….már ahogy Radnóti M. is
    tette aki „oly korban élt e földön,amikor az ember elaljasult…”Töredékek vers, és a Nem tudhatom versben
    „nekem szülőhazám e lángoktól ölelt kis ország….”vallott,pontosan tudta,hogy a német nácik és magyar
    támogatóik nem egyenlőek a magyar néppel,a hazával…..!
    Ha ő zsidó üldözöttként ezt meg tudta tenni,akkor talán maga is képes lenne rá,hogy korrigálja a nézeteit,mivel maga él és virul,senki nem üldözi,kínozza,gyilkolja,csak legfeljebb jól megfizetik az uszításért?(!!!!)

  • Egyébként elhiheti,hogy nekünk (a többségnek!!!) is sokaktól
    „hányingerünk’ van,de ők szerencsére nem egyenlőek a hazánkkal,nem számítanak….!

  • Egyébként most vettem észre,hogy Auróra B.szintén Radnótit idézte….és .több más hozzászóló is megbotránkozik a szerző hozzáállásán!Nem véletlenül!

  • MALNASZOR soraira;

    NEM malanaszor, nem a a husevo ragadozok, ill „fenevadak nagylelkusegere” mutattam.

    Hanem azt ,hgoy az oriasi kulombseg mind a foldi allati lenyek es az emberi leny kolombsege.

    Az allatok nem kepesek szellemi-erkolcsi hatarozayaik alapjan cselekedni, csupan amint eletmodjuk a DNA0jeikben van ‘programmozva’. Azt nem kepesek felulmulni.

    Csupan a emberi leny, melyet sokan elfogadnak,hogy a majmok-fajabol eredtek. Ill. valami modon az ‘evolucios elkepzelesek alapjan’ emberri lennye valtak.

    Az emberi leny egyedul, semmi mas leny ezen a foldon, nem kepes tervezni, donteni tetteit a sajat ohaja, dontesei alapjan elni, s cselekedni.
    Az e,beri leny DNA-je azt nem korlatozza !

    Sajnos, az emberi leny nem hajlando korlatozni sajat onzo , gazember tetteit amiket elkovet nem csak embertrasai ellen, hanem minden mas lenyek es a termeszet ellen ezen a foldon.
    S az emberi leny azt teljes tudataban, celzatosan koveti el.
    De miert ? amikor tisztan latja tetteinek kovetkezmenyeit a sajat embertasai ellen, s a teljes termeszet mukodese ellen.
    Tudatosan on-pusztito tetteket kovetve.

    Csupan mert visszautasitja allandoan a regi jo tanacsokat, a tisztesseges eletmod, emberiseg es a termeszet/ecologia on-erdeku tiszteletben-tartasat.

    Az emberiseg az on-pusztitas utjan halad !!!

  • VORONYEZS meglatasaira;

    Igazn sajnalom Voronyezs, hogy maga eppen az ellenkezojet ertelmezte soraimbol.

    Nem anti-humanista, elbergyulo elveket irtam, hanem eppen azt hoztam az olvasok figyelmere, hogy az emberi leny ezen a foldon amely kepes es felszerelt elmei/szellemi kepessggel belatni hogy onzo, kegyetlen es embertelen tettei a termeszet, embertarsa es minden elolenyek ellen az nem szukseges, s a sajat letet, sikereit nem segiti. Csupan a termeszetet, a Fold ecologiajat es minden elolenyeket pusztit. Amivel a sajat let-lehetoseget pusztitja.

    Az emberi leny kepes es szellemileg tudatban van gyarlo tetteinek a kovetkezmenyeivel.

    De sajnos, nem hajlando azt belatni es valojaban on-pisztitasait feladni.
    Mert minden tettei a let-lehetosegeinek a vegere vezet.

    De a kerdes, megeri azt???

    Na ha maga azt nem kepes belatni, nagyon sajnalom magat.

    Az egyedulli philozofia amit masoknak javasolhatnek;
    DO NO EVIL ( Ne kovess el gonoszsagot !)
    Cause NO harm to any living beings !
    (Ne okozz kart semmi elolenynek !)

    Veli maga azt „anti-humanista’-nak ?
    es „vegtelen ember gyulolt”-nek?

    Akkor bizonyara velheto ,hogy meg a ragadozo allatok is humanisabbak mint maga!

  • „Elvira bácsi
    2017 október 20
    4:39 du.
    Lagerkapo Gyuri10 írja:

    “kár,hogy jó pontokat akarsz szerezni, de azt is írd meg, hogy hová kukucskálsz…”

    Itt van két lehetőség:

    1. A New York – Tel Aviv tengely.

    2. A zsidó világösszeesküvés, úgy általában.

    Meggyőződésem, hogy Gyuri10 Csurka István kevésbé elegáns reinkarnációja.”

    Ez jó.

  • PITYI PALKO es valaki mas is kozolte mar itten azt a viedeo-t, ami a web-en ismerten letezik tobb variaciokban a
    ” Power of Ten” nev alatt.

    Barki is Googleja azt azon nev alatt talalja tobb variaciokban.

    Remelnem hogy leheto az magyar-nyelvu-formaban is.

    Az mutataja foldunket az 1 meter tavolsagrol, emelve azt a tizedik eron minden masodik masodpercenkent, s majd vissza a 100 milliard feny-ev tavolsagrol, sot vissza az emberi leny alkoto molekulaira.
    Persze hogy a tudomanynak nincsen valasza ,hogy organik molekulak (3 hydrogen es egy carbon)hogyan lett on-reprodukalo szerves elolenyekke ?!

    De a video (talan) sokakat a gondolkpodasra tesz majd.

  • FIGYELO videojara;

    Persze a vegen mutat eseteket az 50 eves emlekezese esemenyeirol.

    A Hungarian Lobby weblapjan talalhato az 56-os forradalom teljes esemneyek, adatok, egyeni beszamolok es eredeti photokkal.
    Igen reszletes es nagy terjedelmu.
    A Muegyetem tevekentysege, s tisztazza Kopacsi Sandor esetet is.

  • Bendeguz79
    2017 október 23
    9:04 du.
    Koszonom, meg is neztem. Liptak Bela, neha felbosszant engem.
    T.i. Nagy Imre kommunista volt, es CSAK azert akartuk ot a kormanyba, mert nem volt olyan vereskezu, mint az elodei.
    Azert sajnaltam a vegen, hogy az elvtarsai, felakakasztottak!

  • Tragikomikusnak látom ahogy a megfigyelhetők, megtapasztalhatók ellenében is a materialista köztudományosság vallás hamis dogmatikája szerint mentek.
    Jól megfigyelhetően létezik minimum, a sejtszervecskéktől indulóan egy működés szervező, a részek működését felsőbb célok megvalósulására összehangoló tudati hierarchia.
    Ennek műszaki megvalósítása a mostani számítógépek is.
    A konstrukcióban az alsóbb szinten levők részautonóm működésűek. A részek között meghatározott protokoll szerint megy a kommunikáció.
    Az állatokban is jól megfigyelhetően, a biológiai lényiség (ami önmagában is egy hatalmas tudati hierarchiát tartalmaz) fölött létezik egy személyiség identitástudat szint. Ez is értelmes. Tanuló és alkalmazkodó képességgel is rendelkezik.
    Csodálatos, h mimindent képesek eltanulni és mimindenre kondicionálhatók (idomíthatók).
    Erre egy nagyon durva példa a TÁMADÓ harci kiképzések (idomítások). Ehhez érdemes belenézni az állat viadalok témakörbe is.
    Ha belenézünk az időfolyamba akkor évezredeken átívelő folyamatban az emberiség belátóképességének csökkenését (csökkentését) és ezzel párhuzamosan az idomítását láthatjuk. Mégpedig célcsoportokos bontásban úgy, h a célcsoportok a kondicionáltságuk szerint, felső hatásokkal irányítottan a helyeiken jól funkcionáljanak a köréjük font társadalmi gépezetekben.
    Ehhez olyan általános mentalitást kellett kialakítani amelyben az emberek EGYENKÉNT és célcsoportok szinten egymás pusztítására is irányíthatók. Még célcsoportokon belül is. Ehhez mára még a család szentségét is megtörték.
    Így érték el, h az egyéni megélhetés hatékonyságában gondolkozó emberek számára célszerűbb a társadalminak mondott gépezettel lojálisnak lenni, mint az embertársaikkal.
    Ehhez remek húzás volt a szocialitás állami gépezet szintjére emelése is. Így könnyen mondhatják az emberek, h én adóztam, ezzel a szociális kötelezettségemnek eleget tettem. Innentől nem az én gondom, a bajbajutottak forduljanak a szociális intézményekhez.
    Mindezt úgy, h az ősi (praktikussági alapú) viselkedés mintákat még úgymond, kinyilvánított isteni akaratként (parancsolatokként) is rögzítették.
    Emberségnek, emberségességnek a mai napig is az ősi minta szerintieket mondják.
    A média felületeken már egyre nagyobb súllyal nyomatják az EMBERSÉG és a bioszféra konformság szükségességét a megmaradásunkhoz.
    Nagyon itt van az ideje ÉBREDNI.

  • nyuszi mak mak,
    már előbbiekben írtam,hogy láttam néhányszor a megyeri úti Újpesti stadion meszes ládát húzó szamarát.Elvirának hívták és nem volt bácsi csak azért,mert ki volt herélve.Nagyon rendes állat volt, de már évtizedekkel ezelőtt a paradicsomba költözött.Lehet,hogy ez az Elvira egy reinkarnáció?Te melyik fajta kullancsnak vagy a reinkarnációja,hogy ilyen jól összenőttetek?
    A palesztin óvodában még arra sem tanítottak meg,hogy egy mennyországból kiebrudalt herélt szamárnak az i-ázását pontosan idézzed?Ja…hogy ott nem irodalmi törvényeket tanítanak?
    Azt is nehéz megérteni,hogy miért futkározol együtt vele,hiszen már az előző életében is herélt szamár volt.

  • Dienes Erzsébet

    Kedves Föld S. Péter!

    Ha már nem a te hazád, nagyon szépen kérlek, ne is szeresd az enyémet!

    Rettenetes bajban lennénk, ha már csak azok szeretnék, akik nem képesek összes bajával, bánatával együtt szeretni.

    Most éppen egy ilyen időszakot élünk. Éppen elég teher ez is számunkra. Ne tetézzétek külföldről a nehézségeinket.

    Kösz!

  • Mint minden másnak is, az 1956-os eseményeknek is számtalan nézete és nézőponti megélése van.
    Nagyon durva az egész ha abban a keretrendszerben vizsgálódunk amely szerint vezérkari rendezvény volt a bolsevizálhatóságunkhoz szükséges legyengítésünkre.
    Ehhez felhasználták a fiatalok becsaphatóságát és a kész helyzet elé állított legjobbjaink életvédő hősi helytállását.
    Nagyon sok jó embert vesztettünk úgy, h meghaltak (bitófán is), vagy emigrációba kényszerültek.
    1956 jól láthatóan, 1848 reprintje. Akkor a kapitalizálhatóságunkhoz való legyengítésünk volt a cél.

  • Visszakanyarodva a cserdi polgármesterhez, a legújabb mai hír szerint: „Bogdán László most azt mondta, nem vádol senkit, nem tudja, kik voltak ott az ominózus esetnél, mert sötét volt. Pontosan tudja, hogy nem tudja bizonyítani a történteket.”

    Kimúlt az izgalomra okot adott meg nem történt eset, miszerint elakarták volna őt gázolni és seggbe is rúgták, miközben köpködték.

  • Robert Morrison

    @ Föld S. Péter

    Már majd egy hete, hogy ezt a mocskot elénk borítottad és még mindíg nem volt annyi becsület benned, hogy bocsánatot kérj érte. Mert tévedni lehet, még akár szabad is, de elsunnyogni azt helyesbítés nélkül csak gerinctelen férgeknek fenntartott privilégium.

    Lehet hogy a „becsület” szó számodra ismeretlen?

  • Egy biztos, mikor a tomeggel a Bem szobortol, atvonultunk a Margit hidon a parlamenthez okt.23 an, tudatommban volt, hogy
    MOST, egy tortenelmi pillanatot elek at.

  • Elnezest, hog meg mindig emlekeim kozott vagyok, de mentsegem legyen az,. hogy ez egy olyan emlek, amit soha nem felejtek el..

  • MALNASZOR volt az egyedulli aki kepes volt ertelmezni megjegyzesem jelenteset az emberi leny magtartasain.

    De csodalkozom hogy Voronyezs nem csak hogy nem volt hajlando felfogni azt, de eppen a teljes ellenkezojet vette ki belolle.

    Masok meg ketelkedtek is az egyszeru biologiai tenyen.
    Mivel az emberi leny („homo sapien”)egy ragadozo es omnivour az az „minden-evo), s elmeik es szellemi kepessegei a legmagasabb ezen a foldon minden mas lenyek folotti. Az egyszeru biologiai temy. De lathatoan az ketes tobbek tudataban.

    De a tanulmany volt soraimbol, hogy senkit nem igen erdekel hogy az emberiseg zome ,nem csak hogy magallas-nelkul, de fokozott erovel igyekszik bizonyitani amit irtam a novekvo kegyetlensegeivel, verontasaival vilagszerete, s az senkit nem erdekel.
    Sot elfogadja mint normalis es elfogadhato es elvarhato.

    Az ami mutaja hogy mi lehet, s mi lessz az emberiseg jovoje .

  • FIGYELO idezte John F.Kennedy szavait 1960-bol.

    Most van a meghatarozott ideje a Kennedy merenyletenk a kivzsgalasait nyilvanossagra adni.
    Trump elnok jelezte mar elore, hogy NEM fog semmit tenni azt megakadalyozni.

    Vajon lessz-e minden nyilvanossagra teve?
    Vagy csak nagy resze „biztonsagi celokbol” olvashatatlanna athuzva fekete markerral ?

  • FIGYELO tette a megjegyzest, hogy Nagy Imre komunista volt.

    Igen, eletfogytiglani kommunista fiatal suhanc koratol, s halt meg mint huseges kommunista is. Azert visszautasitotta a kegyelem lehetoseget.

    A lakossag csupan Nagy Imret ismerte es bizott benne mint valamivel enyhebb es talan emberibb kommunista.
    1953-ban, amikor rovid ideig PM volt, beszuntette a „beszolgalatast” es a „bika-penzt”.

    Magyarorszagon nem letezett semmi mas lehetoseg.
    Nem volt „ellenzek” mint Lengyelben , sem mint Csehszlovakiaban.

    Nagy kinevezte Kadar es tarsait mint allam-minisztei.

    A Moszkvai elleni huseg-megszegese az megbocsajthatatlan bun es elkerulhetetlen max.buntetes kovetkezmenyeit jelentett.
    Kadar es tarsai azt tisztan belattak.
    Azert kenyszeritettek Nagy Imret a Warsoi Szerzodes felbontasra.
    A Warsoi Szerzodes felbontasanak semmi politikai sem katonai jelentosege nem volt 1956 Oltobereben.
    De Kadarek azzal tisztan Nagy Imre-re kenhettek mindent.
    Az igazi „Judas tett volt”.

    Bizonyara azert szabta meg Kruschov a kivegzesenek szemtanui bizonyitekat Kadar altal.

    Tehat az oreg roka Nikita ismerte a bibliai szoveget ?!
    Bizonyara annak emlekeit Kadar a sajat sirjaba vitte.
    A Judas buntetese volt.

  • DIENES ERZSEBET Okt.21 soraiban, ahol irta hogy az amerika oslakoi, amikor az europai „ehesek” oda erkeztek.

    Az a felfogas igen szeles korokben van hirdetve.
    De a valosag ,hogy ma sokkal tobb „oslako” el ittten ,sot del amerikaban is, mint amikor Colombus felfedezte a foldreszt.
    Csupan hogy ma mar nem elnek ugy amint eltek 4-500 esztendovel ezelott.

    Akik azt ohajtjak ma elni teljesen szabadon elhetnek amodon az u.n. rezervacioikon.
    Ahol sokkal tobb joguk letezik mint masoknak, ill. nekunk. A teljes „osi-modszereik es torvenyeik” alapjan, sot szabadon cselekdhetnek amiert mi, es en bortonbe juthatnek.
    Akik a civilizalt eletet kovetik, s be-olvadtak a trasadalomba, azokat nem kepes meghatarozni.

    De a pusztitasaikat nem csak a haroruzasaik, hanem fokent a jarvanyok okoztak.
    Mert az itten eloknek NEM volt termeszetes ellenallo-kepesseguk az europai jarvanyok ellen.

  • Dienes Erzsébet

    Bendeguz79 (2017 október 25 3:48 du.)

    Persze nem ismerhetem az adatokat, de jó hírnek veszem az üzenetet.

    Csak tudod, nem adhattok vissza a mostani generációnak mindent. Nem tudom, nyelvük él-e még? A múltjuk, kultúrájuk, gyökereik, őstörténelmük, hagyományaik, meg rengeteg önazonosítást szolgáló tényező számukra örökre elveszett.

    Mit kaptak cserében? FÁJDALMAS emlékeket, technikát meg ki tudja innen meghatározni mi mindent még. Viszont a hírekből az is kiderül, hogy az olajvezeték is fontosabb az uralkodó telepesek számára az indián rezervátumoknál.

    Ez viszont valóban érdekes: -(..sokkal tobb joguk letezik mint masoknak, ill. nekunk. A teljes “osi-modszereik es torvenyeik” alapjan, sot szabadon cselekdhetnek amiert mi, es en bortonbe juthatnek.”)

    Ugyanez történik Európában is az úgynevezett „pozitív diszkriminációval”!!! Csak bennünket TERHEL a módszer, hiszen Európa lakói között nem áll fenn az a különbség, ami az amerikai földrész őslakóinak és telepeseinek eddigi életvitele, életformája között fennállt!

    Évek óta sokan tiltakoznak Európában a kivitelezés szabványosítása ellen! Jó magam is! De a te hozzászólásodból jöttem rá, hogy mindenféle megközelítő szöveg helyett jobb lett volna egyszerűen a szabványosítás szót használni. Végülis meg sem tudtuk fogalmazni enélkül egyértelműen, világosan, hogy mi ellen is tiltakozunk.

    Kösz, hogy kisegítettél.

  • VÖRÖSMARTY MIHÁLY (1800-1855):
    Szózat
    Hazádnak rendületlenűl
    Légy híve, oh magyar;
    Bölcsőd az s majdan sírod is,
    Mely ápol s eltakar.

    A nagy világon e kivűl
    Nincsen számodra hely;
    Áldjon vagy verjen sors keze;
    Itt élned, halnod kell.

    Ez a föld, melyen annyiszor
    Apáid vére folyt;
    Ez, melyhez minden szent nevet
    Egy ezredév csatolt.

    Itt küzdtenek honért a hős
    Árpádnak hadai;
    Itt törtek össze rabigát
    Hunyadnak karjai.

    Szabadság! itten hordozák
    Véres zászlóidat,
    S elhulltanak legjobbjaink
    A hosszu harc alatt.

    És annyi balszerencse közt,
    Oly sok viszály után,
    Megfogyva bár, de törve nem,
    Él nemzet e hazán.

    S népek hazája, nagy világ!
    Hozzád bátran kiált:
    „Egy ezredévi szenvedés
    Kér éltet vagy halált!”

    Az nem lehet hogy annyi szív
    Hiában onta vért,
    S keservben annyi hű kebel
    Szakadt meg a honért.

    Az nem lehet, hogy ész, erő,
    És oly szent akarat
    Hiába sorvadozzanak
    Egy átoksúly alatt.

    Még jőni kell, még jőni fog
    Egy jobb kor, mely után
    Buzgó imádság epedez
    Százezrek ajakán.

    Vagy jőni fog, ha jőni kell,
    A nagyszerű halál,
    Hol a temetkezés fölött
    Egy ország vérben áll.

    S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
    Népek veszik körűl,
    S az ember millióinak
    Szemében gyászköny űl.

    Légy híve rendületlenűl
    Hazádnak, oh magyar:
    Ez éltetőd, s ha elbukál,
    Hantjával ez takar.

    A nagy világon e kivűl
    Nincsen számodra hely;
    Áldjon vagy verjen sors keze:
    Itt élned, halnod kell.

    1836

  • Kedves Figyelő!
    A te klavidból ez egy kicsit jópofi: nem itt élsz,nem itt halsz… Másokat meg ne oktassál!

    Mérő László matematikus írta erre: Neki lenne másutt helye, de ő itt akar élni, és jobb lenne, ha itthon hagynák őt élni.

  • DIENES ERZSEBET soraira;
    Persze, Europaban nem leteznek „eredeti lakosok”, hasonbloan az eszak amerikai indianokhoz hasonlok.
    De a problema europaban ma ,hogy a szocializmus ma mas formaban jelntve ottan, mint eredetileg a „nemzetiseget” igyekszik megsemmisiteni.
    Az az a „nemzetkoziseg” celjain mukodnek.
    Mint szoktak enekelni ” …es nemzetkozive-e-e-e lessz holnapra a vilag.”
    Az a nap ma van.
    De vannak akik annak elent ohajtanak mondani.
    Mint az USA szavazoi tavaly Novemberben.
    Sot Osztrakban ket hete, ma a Csehek, meg a Lengyelek, sot meg a magyarok is.
    A kerdes a vegen melyik oldal jon ki gyoztesen???

  • ALMASI ALMA soraira;

    Igazan kivancsi lennek, hogy mi koze Mero Laszlonak a Szozathoz?

  • @bendeguz

    És neked mi közöd van hozzá ott a messzi Ámerikában?

  • Almási Alma
    2017 október 26
    10:18 de.
    Ez igaz, de az erzelmeimet, nem csereltem fel.!
    Hallottal arrol a mondasrol,hogy” aki hazat cserel, szivet cserel<"?
    Nekem nem sikerult, magyarnak tartom magam, ha a gyerekeim kanadai szuletesuek is.
    En kenyszerultem, elhagyni a hazamat 1957 januarjaban, mivel apam levelben megirta, hogy januuar vegen, ket civil ferfi keresett! Jol tettem ezek szerint, hogy a volegenyemre hallgattam akkor, es bucsut mondtam Budapestnek.

  • Bendeguz79
    2017 október 26
    11:19 de.
    Igaza van.
    Figyelve a regi es a jenlegi europai politikat, arra jottem ra, hogy amit ma az EU hirdet, semmi mas, mint a multban a komcsik jelszava volt> „Vilag proletarjai egyesuljetek!”
    Most nem a proletarokat akarjait egyesiteni, hanem az europai nemzetek nemzeti tudatat.

  • Ki a Mero Laszlo?

  • ALMASI soraira;

    Maga tette megjegyzeset, mivel nem adott ertheto magyarazatot azt kerdeztem.

    Azert nem kellene goromba pokrocnak lennie. !

    Amikor egy publik forumon megjegyzest tesz az minden olvasojanak a „koze” !!!!

  • FIGYELO soraira;

    Persze a kulombseg hogy a nemzetiseguket, nem csak a nwemzeti tudataikat celoztak elsoporni.

    A vileg proletrjai helyett, ma a vilag bankarjai egyesuljetek !

    S egyesulktek is am mind a vilag bankarjai de a sajat erdekeiket szolgalni, nem a nemzet, es a lakossag erdekeket szolgalni.

  • Klárika,
    miért írtad egy előző alkalommal,hogy 56 nov 27-én lépted át a határt?Visszamentél,hogy 57 januárban újra kijöhess?
    Ott felejtettél valamit?Azért emlékszem a Te dátumodra pontosan, mert én két nappal előtted 56 nov 25-én hagytam el a jányi-horthy féle szenthazát.Ezt egyszer már letárgyaltuk.Ne nyisd ki újra a kriminalisztikai albumot.

  • Dienes Erzsébet

    Bendeguz79
    2017 október 26
    11:19 de.

    Jó kérdés! De amióta világ a világ, mindig egyesülni készül. Ez az természetes evolúcíó törvénye!

    Csak tudod, nem mindegy, hogy hogyan! Egy-egy politikai irányzat hatására és érdekében erőszakosan és gyorsan, vagy saját magától, természetes módon, ám lassan.

    A technikán kívül rengeteg mindent képesek vagyunk egymástól átvenni, de csak azokat, amik nem mérgek a különböző társadalmakra, humán közösségekre, egyénekre.

    A politikai gyorsító berendezések egyike sincs beprogramozva a természetes kohézió elengedhetetlen feltételeire. Márpedig enélkül valamennyi GYILKOS szerkezet!

  • gyuri10
    2017 október 26
    5:02 du.igazad van, jo mgfigyelo vagy, elirtam. Nov.27 en mentem ki , 1956 ban.
    1957 Januarban voltak a latogatoim, a lakasomon, a ket civil ferfi.

  • Dienes Erzsebet megjegyzesere;

    A problema a Maga meglatasaval, hogy az emberiseg mindeg felelmetesen veszi az elohaladas lehetosegeit.
    Sot meg annak otleteit is.
    Emlekezne talan hogy mi tortent amikor az elso varro-gep modelje lett bemutatva.
    A sabo-segedk elpusztitottak, mert feltek hogy az majd megszunteti a szabok munka-lehetosegeeit.
    De mennivel tobben dolgoznak ma a ruhazti elletasban?

    Ma hasonloan tamadva az automatizalas, ill. a „robotok” alkalmazasa kulombozo iparagakban.

    Az ismeretlen mindeg velelmetesen latva es ellenezve.

    Hasonlo az meg az embertarsainkkal kapcsolatban is.
    Miert az oriasi felelm pl. a sziriaiaktol?
    A kutyafeju tataroktol az ertheto volt a tatar-jaras idejen. De mivel keptelenebbek, vagy kevesbe emberi lenyek pl. a Sziriaiak?
    Persze idegenek, az az ismeretlenek, de meberi lenyek lenyegeben ugy mint barki mas is.

    S a fenyiekben hivatkozasok hogy mi oriasi a mgyarok genetikai, ill. mas nemzetisegaltali keveredese.
    Amint a nye;lvet kepesek hasznalni es alkalmazkodnak a tobbseghez, ok is ugyan olyan magyarok lehetnenek mint barmi mas keverekek a magyarban.

    Belatja azt ?
    Nem szukseges meg-eggyezni, csak nezze a valo lehetoseget.

  • Dienes Erzsebet meglatasara;

    A vilag nem egyesulni ohajtott, hanem mindeg az erosebb kutya….ill. hoditani , beket igerve mindeg a maguk uralmuk alatt.
    Ismerve a romaiak altalit kezdve.
    Majd a Vatikan vagy a Szent Romai birodsalom altal.
    Napoleon altal.
    A kaiser latal, a Habsburgok altal.
    Hitler latl, meg a moszkvai elvtarsak altal.
    Ma meg Brussel es tobb masok altal.
    De mindeg csupan a sajat elkepzeleseik es uralmuk alapjan.

    Mikor es miert nem elfogadni inteligens emberi tarsadalmakat es mindenkit elni sajat eletuket a sjat ohajaik es remnyeik alapjan?
    Lenne oszinte es rational valassza arra.

    Csupan azt az egyetlen lehetoseget publikalom mindeg mindenkinek.
    S mi reagalasokban reszesultem megallas nelkul?!

    „Hulye”, „marha”, „bolond”, ” hazug”, „gonosz”, „gazember”, „devi;” „Belzebub”, sot meg a „k…. anyad”-at is kaptam a „pelenka” stb.stb. ragalmakat amig en SOHA snkit nem cimeztem semmi hasonlo ragalmakkal.

    De valoban miert ?

    Csupan mert az itteni lehetoseggel uralkodok utaljak meg azt az otletet is hogy minden emberi leny szabadon lehetne kepes minden korlatozasok nelkul elni sajat eletet amint ahogy ohajtana, s senki mas alatal NEM korlatozva abban?!

  • Dienes Erzsébet

    Bendeguz79
    2017 október 27
    9:51 du.

    Jó példa a varrógép! Nem is tudja, mennyire találó! Éppen a gép és az ember viszonyának bemutatására való. 2017-ben különösen!

    Mire is való az evolúció? Az élóvilág egészséges, egyre életképesebbé válására.

    Mit is csinál a gépkorszak? Először is, CSAK a humanoidok számára való. A bioszférával egyáltalában nem törődik!
    De mivel a humanoidok is bele tartoznak, az ő biológiai létezésüket is fenyegeti.

    Hogyan jutottunk el a robotkorszakig? Évezredek valamennyi emberének közös eredménye még akkor is, ha csak nagy-nagyon kevesen voltak feltalálók, zsenik, a tűz hasznának felfedezői, vagy a varrógépek feltalálói, modernizátorai. Egyszerűen a Gauss-görbe elvitathatatlan mennyiségi eloszlása alapján, a zsenik, feltalálók „kitermeléséhez” és a találmányok eltejesztéséhez még az őrültekre is szükség volt. Nem volt elég a tűz hasznát felfedezni, a varrógépet feltalálni, tűz csiholóira és a varrógép használóira is szükség lett. Mert a tűzzel bánni is tudni kel, megfékezni ha szükséges, a gépek tökéletesítéséhez pedig a gépeket használók tömeg tapasztalataira.

    Egyetlen tudós, feltaláló, zseni sem jutott volna el az űrhajókig, ha a hagyomány és a tömeg nem őrzi meg számára az összes tudást, s mindegyiknek saját magának kellett volna az egész evolúciót meztelenül, a fáról lekászálódva, a beszéd feltalálásától kezdve az űrhajóig végigvinni.

    Egyszerűen nem lehet kihagyni a feltaláló (korábban egyén, most már team) és a használó viszonyát! A varrógép korszakban pontosan ugyanaz volt viszony, mint az atomkorszakban és lesz a világ végezetéig.

    MINDEN LÉPÉSÜNK KÖZÖS! És minden ember kivétel nélkül részese, jogos tulajdonosa az eredményeinknek, a fától az atomfizikáig valamennyi korszaknak.

    De nem vehető észre! A homo sapiens bizony erősen háttérbe szorult a homo technikus mellett. ÖN IS! ÉN IS! valamennyien!

    Minél nagyobb, erősebb Gólemet hozunk létre magunknak saját képünkre, a szakadék annál inkább nőni fog. És a társadalmi Gauss-görbe annál hegyesebbé válik.

    Robotok, robotkorszak, mesterséges intelligencia. Óriási a fejlődés. Nagyobb, mint a kézi varrógép korszaka volt. De nagyobb a szakadék is. Ha már nincs szükség emberre sem mellettük, akkor a humán-evolúció is véget ér. Majd átveszi helyét az öngyártásra képes, mesterséges intelligencia, aminek természetesen nem lesz szüksége piacgazdaságra sem, kizárólag a természetes energiákra, a napra, a szélre és az atomokra.

    Tudom ez a jövőkép meglehetősen túlzás és még nagyon messze vagyunk tőle, de errefelé haladunk, egyre gyorsuló ütemben.

    Korunkban már nem a csak a szabólegények féltik a megélhetésüket a varrógépektől, hanem maga a homo sapiens félti életét a homo technicustól. Méghozzá JOGGAL!

    Pedig, akárcsak a varrógép a szabóműhelyekben, ugyanúgy hasznosítható minden tudás a Gauss-görbén belül.

    De oda kellene figyelni a „szabólegények” jelzéseire is!

  • Bendeguz79
    2017 október 27
    9:51 du.

    Nagyon függ mit látunk attól is, h mekkora időhorizonton és ennek melyik szakaszában vizsgálódunk.
    Hiba kihagyni a képletből a hosszabb távon megmutatkozó aranykori-vaskori hullámzást.
    Ezt is sokféleképpen leírták.
    Organikus és individualitás túlsúlyos időszakok hullámzásaként is, ezek sajátosságaival.
    A vaskori sajátosságokra építetten fed rá jelenleg a nagy program amelyben az emberiséget az egymás felé való lojalitás rovására társadalmi gépezet lojalitásba vitték.
    Ez az oszd meg és uralkodj szólásunkban is megjelenített.
    Sok más is egyértelműen, hivatalos forrásokból is mutatja a nagy program létét, működtetését. A program méretét is többek között a geo címkézettségű foglalkozásnevek és tevékenységek megjelölésével.
    A gépesítésről, gyártás automatizálásról:
    A természetes gondolkozás szerint az ellátottságunk biztosítására fordítunk valamennyit munka tevékenységre az életünkből. Ezt is úgy, h jó érzések között tegyük.
    Minél kevesebbet kell az életünkből „robotolnunk” annál jobb.
    A fogyasztóinak mondott konstrukció benne azokkal a trükkökkel amelyek alkalmazásával hatalmas ráfordítással szemétdombbá alakítjuk az élőhelyeinket, maga a tömény gyalázat. A linkelt publikáción túl még sok a témába vágó más is van. Ilyen az Élelmiszer RT is.

  • Megjegyzesemet kell tennem erre a Bob Morrison altali soraira.
    Inteligensen kepes irni, fogalmazni.
    Kivalloan jelezte magyarposzag iranti hazaszeretet is.

    Hogy min csodalkoztam eleg regen, nem csak hogy mi ellenzekeskedo egyenne kepes valni a Latin betuk feletti pontok es vesszok maiat. De hogy mi embertasat ragalmazo egyenne valik azon.
    Az pedig ellentetben all barki intelegincialis kepessegevel.

    Na de nem ohajtanek vele tobbe eszmecserebe kerulni, mert mar tobbszor jelezte, hogy nem olvassa soraimat es nem hajlando reagalni.
    Amit en igen orommel veszek.
    Csualn altalanos megyjegyzesemet ohajtottam adni, de mas olvasoknak.

  • DIENES ERZSEBET megjegyzesere;

    Mar mint elobbi soraimban jeleztem hogy csupan az emberi leny kepes elobre haladni szelemmi kepessegei alapjan.

    Habar agymerete, nem fejlodott a milleniumok ideje alatt sem, de kepes eletet, letkorulmenueit javitani, elobre lenditeni. Csuapan azert van a mai techniaki elohaladasok gyorsulasai.

    A majmok soha nem voltak kepesek az osi sotet barlangokban fal-festeseket tenni. Az osi ember kepes volt, s az lenditette elobre naponta.

    Habar agy merete, nem evolult, sot ma kissebb mint a Neandeerthalloi ember agya volt, kb. 10%-al.

    Vannak tobb allatok, mint a Dolfinok, Balnak,Elefantok sot az Okra-nak lenyegeben nagyobb agya van mint a „gondolkodo embernek”.

    Mint mar az elobbiekben jeleztem, amivel tobben nem egeyztek, vagy nem ertettek,hogy az emberi leny onzo, erkolcstelen magatartasa miatt ,kepesseget nem az egesz emberiseg elosegitesere, hanem gyakran embertarsai ellen alkalmazza azt.

    Az a teljes ellent-allitas az evolulas ellen.
    Az allatok, meg ragadozo-husevok sem pusztitjak sajat faj-tarsaikat, csupan mert a DNA-jeikben programrozott alapokon kepesek csupan elni.Azon nem tul-tenni.
    Tehat nem kovetnek el, amit az ember nevez; „bun”-nek.

    Csupan az emberi leny hasznalja kepesseget, elohaladasat embertrsa ellen.

    A technilkai fejlodes az emberiseg elet-korulmenyeit segiteni az mindeg a hatterben marad. Csupan az onzes celjait koveti.
    Azert mind a verontasok, nyomor, kegyetlenseg, elmaradottsag az emberiseg nagy reszenek a sorsa.

    Mikor lessz az emberi leny egy erkolcsos faj???
    Az „evolucio” arra nem vezett !!!

    De hat akkor mi okozhatta azt az oriasi szakadekot mind az allati lenyek es az emberi leny kozott???

  • NAGY GYULA soraira;

    Sajnos az emberiseg tortenelmi adatai, sot meg a tudomany teren is sok valotlansagokat allitva.

    Tortenelmi pelda az atltalanos adatok alapjan a Romai birodalom a „bronz-age”-nek tartva.
    De az teljesen valotlan.
    Vas-acel keszitese mar ismeretesen, letezett 2,500 evvel a romai birodalom elott is.
    A Balkanon metalurgi , az az a vaserc olvasztasa, kovacsolasa igen ismeretes es gyakorlott volt.
    Persze a carbon tartalamat csupan az altalasossag alpjan, s nem merve keszitettek.
    Hasonloan a Romai Gladiatorok „gladiussza”, nem bronzbol volt.
    Sot meg biblai idokben is a vaserc, a „malakite” banyaszasa ment nagyban.

    Hasonloan 1871-ben Earnst Maeckel elve, a „Reconstitution” azonnal tagadva volt orvosdok altal.
    A Heilderbergi egyetem perelte is Haeckelt. Bevallota ,hogy allitasa valotlan volt, csupan a tanitasanak egyszerusitese celjabol alkalmazta.
    De a birosag elitele annak dacara, mert teljesen valotlan allitas volt.
    De manapsag tanitjak a Reconstitution elvet mint tenyt. S az evolusios tanmkonyvekbol nincse altavolitav maig sem.

  • Bendeguz79
    2017 október 28
    5:02 du.

    Minden mese az okkal és céllal együtt kerek.
    Ehhez szükséges az is, h a mese önmagában koherens legyen.
    Az általam favorizált mese ilyen.
    Már jól láthatóan folyik a valóban megtörtént múltnak a köztudatban való restaurálása.
    Ez is vérprofi módon úgy, h közben a nagy folyamatok irányíthatósága megmaradjon.
    Emellett nyomatják egyre intenzívebben, h a megmaradásunk záloga az emberség és a bioszféra konformság. Ezzel szépen be is állítják az átalakítás irányát.
    Remekül hangzik a múlt átértelmezése és a tévedések kiigazítása kifejezés.