Orbán, puska, békegalamb

2017 október 25 10:04 de.31 hozzászólás

A miniszterelnök október 23-a alkalmából nem említette meg Soros Györgyöt. Mármint név szerint nem emlegette. Helyette nemzetközi pénzügyi köröket, vagy mi a szöszt emlegetett. De nem is ez volt a beszédében elért mélypont. Valószínûleg a „migránsmentes övezet” kifejezés az, ami vitte az olajágat.

Azt a bizonyos olajágat, amit a békegalambbal szokás társítani. Orbán Viktor ezt az olajágat egyre messzebbrõl szemléli. Olyan messzirõl, ahonnan a „migránsmentes övezet” már alig van messzebb a „cigánymentes övezet”, illetve „zsidómentes övezet” kifejezésektõl. Aztán jöhet az „ellenzékmentes övezet”. Elvégre az ellenzékrõl már régóta mondja a kormánypárt, hogy nem is igazán magyar. Mert magyar szerintük csak az, aki hason csúszva nyalja fel a vezér lába nyomát. Miközben aligha hiszem, hogy ma Magyarországon, vagy akár az egész Kárpát-medencében fel tudná bárki is sorolni az elmúlt ezer év negyven generációnyi õsének mindegyikét. De a retorikát illetõen nem is ez a lényeg.

A lényeg inkább az az ordas pánik, amivel Orbán Viktor görcsösen kapaszkodik a szélsõjobbosok várható szavazataiba. Jobbról elõzve a Jobbikon kívül még az onnan ideiglenesen távozott szélsõségesek egy részét is. Régen elfeledve már azt a bizonyos olajágat cipelõ galambot. Távcsõvel figyelve a madarat. A távcsõ alatt pedig ott a puskacsõ is. Aztán… Aztán majd utána az özönvíz.

31 hozzászólás

  • Robert Morrison

    @ Endre István Simay

    Idézet az önvallomásodból:
    “Az írások, gondolatok nem elfogulatlanok, mivel rajtuk a szerző árnyéka. az enyéimen is. ….
    A vitának, véleménynek szerintem szabadnak kell maradnia.”

    Teljesen egyetértek Veled mindkét kinyilatkoztatásban. És itt véget is ért az egyetértésem, mert amit ebben a cikkben produkáltál azzal nemcsak egyet nem lehet és szabad érteni, de igazából még vitatkozni sem érdemes Veled.

    Inkább azt mutatnám meg Neked és a Veled azonos elveket valló tásaidnak, hogy a címzést tévesztetted el. “Régen elfeledve már azt a bizonyos olajágat cipelő galambot.”? Attól tartok, hogy ezt a cikket a washingtoni Fehér Ház mindenkori lakóinak kellett volna megírnod vagy húsz évvel ezelőtt. Talán azt kellett volna ajánlanod az amerikai elnököknek, hogy „el a kezeket a békegalamboktól” és nem lövöldözzék le mindegyiket egyenként. A puskák helyett inkább olajágat küldjenek Irakba, Libiába, Afganisztánba, Szudánba, etc., De ezt elfelejtetted megtenni, vagy ami még valószínübb, talán drukkoltál is nekik, hogy húzzák ki az arab világ alól a tartópilléreket, hiszen azok olyan rossz emberek voltak, mint Szaddam Husszein, aki kordában tartott egy országot, ami a felakasztattása után a „civilizált” világra szabadította az ISIS-t, meg olyan rossz emberek voltak mint a Muammar Gaddafi akit le kellett mészárolni, hogy az afrikai söpredék szabad utat kapjon Európa felé. Az, hogy a Hosni Mubarak elmozdítása csak pillanatnyi csuklást okozott Egyiptomban az a véletlen szerencse, nameg az egyiptomi hadsereg vezérkari főnökének Abdel Fattah el-Sisi-nek a tökös kiállásának köszönhető, melynek hiányában ma már talán Izrael lenne „zsidómentes övezet”, hogy Töled kölcsönözzem a kifejezést.

    Tudod (vagy talán nem) Kedves Barátom, semmi nincs előzmény nélkül. Csak az akaratnak kell megjelennie ahhoz, hogy a jelent a múlt következményeként lássa valaki, ne a jövő előzményeként, mely a cikkedből eredendően hiányzik. Amikor a fejünk felett békegalamboknak álcázott héják repkednek akkor azokat fel kell tudnunk ismerni és megérteni, hogy az olajág nem ad védelmet ellenük, hanem puskát kell ragadni, mielőtt lecsaphatnának ránk.

    Amikor valaki tisztán látja a horizonton gyülekező sötét felhőket, miközben a többiek még a fénylő nap sugaraitól elvakulva csak a bárányfelhőkben gyönyörködnek, akkor nem azt kell hibáztatni aki a közelgő viharról beszél és elkezdi a reá bízott birkák akólba terelését, hanem azokat akik ezt meg akarják akadályozni. Mire az európai emberek felébrednek az eufóriájukból, már régen nem lesz minek örülniük. Illetve annak igen, hogy lesz Európa keleti részén egy „migránsmentes övezet” ahová azok, akiknek a Judeo-Christian kultúra fontos és akik nem akarják lányaikat sex rabszolgaságba taszítani, akik nem akarnak lemondani a napi pohár vörösborukról, akik nem akarnak ajatollák által proklamált törvények szerint élni és a seggüket napjában ötször az ég felé pucsítani lesz hová menekülniük.

    Remélem a bejegyzésem kielégíti azon kívánságodat mely szerint „A szabadságot és a szabadosságot, személyeskedést azonban nem szeretném hagyni, hogy összekeveredjen.” Ebben is egyetértek Veled. Rajtad a sor, hogy csatlakozz hozzám és Te is érts egyet velem!

    Kasszandrának nem hittek Trójában, Orbán Viktornak sem hisznek Európában. Az egyik már elveszett régen a másik éppen most tárja ki a kapuját …. Isten óvja Európát.

  • A háborgó Orbánról eszembe jutott az orosz Lermontov Vitorla című versének vége: „És ő, a lázadó, vad vihart vár,
    mintha a viharban lelne nyugalmat”.(Eredetiben: А он, мятежный, просит бури, Как будто в бурях есть покой!) (fedeszesek tanuljatok oroszul!)

  • Az Orbán 56-os beszédét hallgatva, eszembe jutott az orosz Lermontov „Vitorla – ПАРУС” című versének utolsó két sora: (Eredetiben: „А он, мятежный, просит бури, Как будто в бурях есть покой!”. My comment: fideszesek tanuljatok oroszul!)

  • Turóczi Béla

    Morrison, R. idézet tőled: …” a másik most tárja ki a kapuját…Isten óvja Európát.” Gondolod, hogy a németek mind bugyuták, vagy nem normálisak? A Magyar Királyság nagy része 150 évig volt az iszlám török igája alatt, és még sem lettünk muzulmánok és nem is náluk akarnak a menekültek letelepedi. Egyébként olvasd el az orbáni 56-os beszédet (ahova a tapsolókat pénzért, autóbuszokkal vitette a fidesz), és talán megérted, miért nem kedvelik a Staatsführerünket európaszerte.

  • ROBERT MORRISON soraira;

    Szertenem tudni hogyan kuldhetne ojalfa-agat az ISIS , TALIBAN, BOKA HARAN es NUSTRA frontoknak melyet elfogadhatnanak s megallitani a veres kegyetlensegeket sajat nepeik ellen ?

    Ha arra lenne alkalmazhato es mukodheto valassza talan kuldene azt a Feher Haz tagjainak.

    Teljesen garantalva lehetne a Nobel Beke Dij, HA az valoban mukodheteto lehetne .
    Az utolso mondatom ami igen kerdeses.

    Remeljuk legalabb is mi majd olvashatjuk a megoldasat !!!

  • TUROCZI BELA soraira;

    „Staatsfuhrejet” nem kedvelik Busselban nem elvei miatt, hanem tettei miatt.
    Mert ellenzi mind azt amit Brussel kovet ot kovetni.
    Az engedelmetlen iskolas fiut senki tanitoja nem kedveli.

  • Orsós Elemér

    „Orbán Viktor ezt az olajágat egyre messzebbrõl szemléli. Olyan messzirõl, ahonnan a „migránsmentes övezet” már alig van messzebb a „cigánymentes övezet”, illetve „zsidómentes övezet” kifejezésektõl. Aztán jöhet az „ellenzékmentes övezet”.”

    Móricka! 🙁

  • Robert Morrison
    2017 október 25
    11:38 de.

    Kassandra jóslata Kossuthnak is volt. Ja, bocs rohadt messze az országtól, amit ugyanúgy elhagyott az első adandó alkalommal, mint az ’56-os „hősök” az első adandó zil-platón. Pl. Rácz elvtársad.

    Orbán jóséata elég önmegvalósító, amennyiben olyan problémákra kínál „megoldást”, amelyek kialakulásában elég sok szerepe volt. Alkalmasint Orbán még 2012-ben a magyar munkaerővel házalt az araboknál. Mint afféle rabszolgakereskedő. Úgyhogy Orbán is az a fajta jós, akinél a lé nagyon is meghatározza az álláspontját.
    Ugynúgy megvehető, kiszámítható és korrupt, mint panamai pályatársa volt.

  • Robert Morrison
    2017 október 25
    11:38 de.

    Szíria az egy prezidenciális köztársaság, amelyet egy ellentmondást nem tűrő, katonai rezsim irányít vagy negyven sziriai gengszter család szigorú ügyelete alatt.
    Bassár al-Aszad egy sziriai svábbogár, rettegve ébred és fekszik mert látja, hogy hazája és a térségbeli háromszázmillió arab – tunisziától törökországig követeli, hogy ők is úgy akarnak élni mint ahogy a civilizált Israeliták és a demokratikus Israelben élő arabok !
    Assad hadserege sorozatos kegyetlenkedéseket, mészárlásokat, tömeggyilkosságokat követ el a sziriai nép ellen.
    Ennek dacára az Orosz Birodalom támogatja ezt a szíriai diktátort mivel ott is rettegve ébrednek és fekszenek a demokratikus elvek terjedés miatt. Röviden, Putyin egy tömeggyilkost támogat és tart hatalomban.
    Putyin sokat költ propagandára, egy autokratikus, oligarchikus Oroszországból oktatja a világot, ahol az emberi jogokat lábbal tapossák és ahol uralma alatt számos politikai gyilkosság történt. Ez nem látszik sikertelennek, mert az általa támogatott embertelen rezsimekkel szemben a Nyugatot és főleg Amerikát állítja be fő gonosznak, és erre vevők az olyan országok, amelyek a liberális demokrácia helyett inkább önkényuralmi rendszereket építenek, mint amilyen Magyarország. Az Orosz Birodalom érdeke, hogy menekültek százerei vagy milliói árasszák el Európát és gyengítsék az Európai Uniót az elviselhetetlen terhekkel, esetleg hulljon darabokra az EU.
    Látod így van ez te kis szeleburdi Robika, így lehet, veled együtt, a ‘keresztény‘, iskolázatlan magyar embereket ostoba szövegekkel, féligazságokkal, politikai kábítással egymásnak uszítani – közben szégyen és gyalázat a világ szeme előtt a magyarok kegyetlensége és embertelensége ahogyan a menekültekkel bánnak, miközben erkölcsről, kereszténységről és családról prédikálnak.

  • Robert Morrison

    Pityi Palkó 2017 október 25 6:26 du.

    Köszönöm az ismeretterjesztő előadásodat. Már majdnem elfelejtettem ezeket az információkat amikkel a CNN, MSNBC, ABC, The New York Times és a Washington Post nap mint nap eteti a világ proletárjait. Még jó, hogy Te itt felidézted amiáltal sokkal tájékozottabbak lettünk. Amennyiben saját tapasztalatod is került a beírásodba azt emeld ki mert mint élő szemtanúnak sokkal nyomósabb a véleményed, mintha csaj szajkóznád a bal liberális sajtó propaganda anyagát.

    Nekem azért egy kérdésem lenne hozzád. Honnan tudod hogy „Bassár al-Aszad egy sziriai svábbogár, rettegve ébred és fekszik… „? Talán a vejed az illető és a lányodtól tudod ezt?

    „az Orosz Birodalom … Putyin egy tömeggyilkost támogat és tart hatalomban …. a liberális demokrácia helyett inkább önkényuralmi rendszereket építenek, mint amilyen Magyarország…. etc., kissé zavarosnak tűnik, talán kellene rá aludni egyet, hátha valami csak előmászik ebből a zagyvalag egyvelegből mely egy kissé hosszúra sikerült elipszis mondat lett amiből nem világos mit is akarna a tudomásunkra hozni?

    Az viszont szépen hangzik, hogy „kis szeleburdi Robika” meg az hogy a kötelező iskolai rendszert kijátszó „ ‘keresztény‘, iskolázatlan magyar embereket” meg hogy „szégyen és gyalázat a világ szeme előtt a magyarok kegyetlensége és embertelensége ahogyan a menekültekkel bánnak, miközben erkölcsről, kereszténységről és családról prédikálnak.”

    Palkó Öcskös, figyuzz ide. Próbálj kijózanodni mielőtt ismét elkezded verni a billentyűket. Nem gondoltál még arra, hogy a fejedet kellene egy kicsit a falba verned, hátha attól helyrerázódnának a gondolataid?

  • Robert Morrison

    Turóczi Béla 2017 október 25 2:14 du.

    „Gondolod, hogy a németek mind bugyuták, vagy nem normálisak? „
    Nem Béla, csak a vezetőik. A nép meg le van bénítva és nem mer nyilatkozni. Borzasztó lehet nekik, hogy látják a veszélyt, de nem tudnak semmit tenni ellene.

    „A Magyar Királyság nagy része 150 évig volt az iszlám török igája alatt, és még sem lettünk muzulmánok” ami a mai világban már egészen másként működik. Csak nézd meg a nyugat-európai példákat.

    „és talán megérted, miért nem kedvelik a Staatsführerünket európaszerte.”
    Inkább Te világosíts fel, mert én meghallgattam a beszédét és abból számomra nem derült ki, hogy miért kellene emiatt „nem kedvelni a Staatsführerünket európaszerte”. Szerintem abban egy szó nem esett arról, hogy a magyar kormány el akarna venni bárkitől bármiféle jogot. Csak azt hallottam, hogy nem engedi hogy tőlünk vegyenek el jogokat. Mert nem mindegy hogy valakit megpofozok, vagy hogy valakinek nem engedem meg, hogy megpofozzon. Vagy Neked ez ugyanaz?

  • Robert Morrison

    Bendeguz79 2017 október 25 3:29 du.

    Bendike! Nem tudom mit szeretnél tudni mert nem vagyok hajlandó a hozzászólásodat mazsolázni. Irj mai magyarul, vagy ne számíts rám. Viszont amit az angol nyelvű HFP-en művelsz az igen. Göllner Andris toporzékol miattad (is).

  • Robert Morrison

    Andrew_s 2017 október 25 5:44 du.

    Bocsika de teljesen összezavartál. Mit csinált Kossuth Lajos ami ehhez a cikkhez kötődik?
    És ki az a „Rácz elvtársad”? Felriadtál álmodból és azonnal a géphez ültél? Nem kellene inkább egy kávét beküldeni mielőtt gépelni kezdesz?

    Ha ráérsz magyarázd már el hogy Orbán jóslata mitől elég önmegvalósító? És miben van neki szerepe? Te tudsz valamit amit előlünk eltitkoltak? Lehet hogy Viktor Merkel Banyával együtt hívta ide a csürhét?

  • Szerintem, jol beszelt az 56 os evfordulorol, amikor meg o nem is elt.

  • Robert Morrison,
    amit itt írsz,többeknek is,annyira tökéletes,hogy nem szeretnék rontani rajta egyetlen felesleges szóval sem.Kösz!

  • Robert Morrison
    2017 október 26
    1:16 de.

    Kend emlegetett valami Kasszandrát, és arról jutott eszembe Kossuth, mint önjelölt, de gyáva népvezér.
    Annyira meg maga sem hülye, hogy ne tudná: Pongrátz Gergely volt azon hősök egyike, aki elhúzott az első platón, majd évtizedekkel később hazajött ünnepeltetni a gyávaságát. Amúgy szerintem pontosan értette a célzást, csak játsza az okostojglit.
    Orbán jóslata meg annyiban önmagvalósító, de ezt kend is pontosan tudja, hogy miközben 2015 januárjában várható menekülthullámról beszélt, addig 2015 elején magyar nyelvű plakátokkal vélte felkészülni, és az átmeneti táborok férőhelyeinek csökkentésével. Így amikor valóban ideért a menekülthullám eljátszhatta a hattyú halálát, hogy micsoda borzasztóság érte. Mert felkészülni nem készült fel a tömeghisztin kivül semmivel.
    De kend nyugodtan játszódjék csak a trollok fagurigájával, ha eredményesen akar akklimatizálódni a bodamarcsis szinthez. Elvégre ők a fideszbirkák derékhada.

  • Robert Morrison

    Andrew_s 2017 október 26 5:39 du.

    Egy kicsit bajba vagyok, mert attól tartok, hogy valami olyasmire kellene vállalkoznom, ami inkább a Göllner Professzor Úr szakmai területe. Na mindegy azért megpróbálom, mert én sem vagyok rosszabb nála csak egy kicsit szebb.

    Kezdjük az alapfokú ismeretekkel:
    Az a “valami Kasszandra” Priam trójai király és Hecuba királynő lánya volt. A görög mitológia szerint Apollo azért hogy hanyatt fektethesse és combjai közé keveredhessen egy kis sexy hancurra, a jövőbe látás képességével áldotta meg. Csakhogy a kis szajha meggondolta magát és úgy összeszorította az összeszorítani valóját, hogy a felcsigázott istenke kénytelen volt a szájába köpni azzal a kifejezett szándékkal, hogy a jövöképet elcsessze ennek a kis ribancnak. No ettől aztán lett egy jósnője Trójának aki látta a városra váró pusztulást de ezt senki nem hitte el neki. Ilyen egyszerű. Trója még ma is állna ha a csajszi nem vigyáz annyira a szüzességére.

    Andrew_s tudtad ezt eddig követni?
    Nomármost hogy a nyavajába kerül Kossuth ide amikor mi ezen a bloggon az éppen regnáló Orbán Király jövendölésében nem hívő Nyugat Európa-i idióták kapunyitogató koncertjét nézzük végig könnyező szemmel.

    Azt meg mélységes felháborodásomnak hangot adva kikérem magamnak hogy valaki (Te)megpróbáljon megakadályozni engem abban hogy annyira hülye legyek amennyire akarok. Téged sem lehet ebben befolyásolni és mint a beírásod arról ékesen tanuskodik senki meg sem próbálta ezt.

    Igy aztán eljutottunk a platós Pongrátz Gergelyhez aki “évtizedekkel később hazajött ünnepeltetni a gyávaságát.” Ha tudnád, hogy hányan szerették volna ugyanezt tenni, de mert hősiesen nem voltak gyávák a felkelés leverése után felakasztgatták őket. Én ha szabad lenne választanom, inkább a ‘gyáván a platóra felkapaszkodott’ élő Pongrátz Gergely társaságában töltenék el egy ünnepi fogadást mint a hősiesen felakasztott Maléter Pál és Nagy Imre sorsában osztozni.

    Emlékeztetnélek Petőfi Sándor (remélem Őt nem illeted semmiféle gatyába szaró jelzővel) szavaira:
    “Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer, Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete.”
    Hogy nehogy félreértsd a költő szavait elmagyarázom Neked ennek a rövid de a hazafiasság minden elemét zseniálisan felölelő versszaknak a lényegét. Harcolj amíg van miért és add az életedet is ha kell, de ne dögölj meg feleslegesen csak azért, hogy megmutasd milyen fasza gyerek vagy. Kapis?

    Amint azt oly szépen és érthetően leirtad “Orbán jóslata meg annyiban önmagvalósító,” hogy semennyibe. Persze ehhez értelmezni kellene a szót. Önmegvalósító az amit Te megjósolsz és annak érdekében mindent megteszel hogy meg is történjen. Mit tett az Orbán kormány miután Viktorunk megjövendölte a várható inváziót annak érdekében, hogy milliók kelljenek útra és százezrek rohanják le a magyar határt?

    Tehát Orbán ‘megjósolta’ a migráns inváziót és “2015 elején magyar nyelvű plakátokkal vélte felkészülni, és az átmeneti táborok férőhelyeinek csökkentésével.” A mondat nyakaterkertségén kívül azért van itt más probléma is. Szerintem arra ami a határokon történt nem lehetett megfelelően felkészülni, mert azt a nemzetközi egyezmények tiltják és Orbán nem tudott vagy nem mert (ezt majd az önéletrajzi regényéből egyszer talán megtudjuk) a helyzetnek megfelelő intézkedést elrendelni. Ugyanis a ránk zúdult inváziós rohamot csak géppuska fészkekkel lehetett volna megállítani. Abból pedig lehet hogy óriási balhé lett volna. Még talán az is előfordulhatott volna, hogy a Nyugat Orbánt lefasisztázza. Oh bocsi az így is megtörtént.

    Amit az itt kommentelőkről írtál, azt most én csendben meg nem történtnek tekintem, és az érdekedben remélem, hogy az érintettek nem veszik észre. A magam részéről pedig megbocsátok Neked, mert a hit azt tanítja, hogy a Te szinteden élő gyengeelméjüeké a Mennyek Országa.

  • Dienes Erzsébet

    Kösz Robert Morrison (2017 október 26 7:28 du.) a precíz, világos, pontos választ!

  • Robert,
    „A magam részéről pedig megbocsátok Neked, mert a hit azt tanítja, hogy a Te szinteden élő gyengeelméjüeké a Mennyek Országa.”
    A Mennyek országában ezek szerint találkozunk, helikopter? 🙂
    A kommentelőkről meg szabadon meg van a véleményem. Rólad is. Mint olyan trollról, aki először provokál, majd kioktat, némi mazstalással vegyes betütengerekkel. Bízva abban, hogy senki nem olvassa végig.
    Sajnálom, hogy komoly szövegértelmezési problémákkal küzdesz, és szerinted minden indulatból elkövetett demagóg lózungokkal megoldható.
    Egészségedre.

  • Göllner András

    @ Robert Morrison Andrew_s hez intézett soraira

    „Kikérem magamnak hogy valaki,(Te) megpróbáljon megakadályozni engem abban hogy annyira hülye legyek amennyire akarok.”

    Ne haragudjon, kedves „Lovas”, hogy bele szólok kettőjük beszélgtésébe. Szerintem félreértette Andrew_s mondatait. Nyugodtan maradjon olyan hülye amilyen, csak kérem, az Isten szerelmére, ne forzírozza hülyeségeit másokra ide lenn.

    Kedves „Lovas” ! Én azt kérem ki magamnak, hogy valaki (Te) rám akarja erőszakolni hülyeségeit, hülye módon próbálja lóvá tenni, meglovagolni népünk s nemzetünk már amúgy is elferdített gerincét.

    Örvendek, hogy Christopher Adam Szerkesztő Úr nemet mondott az ilyen fajta lovagok erőszakoskodásának. Én azt tanácsolnám magának, „Lovas”, hogy ne hülyéskedjen, hanem térjen észhez. Szívélyes üdvözletem a Hollán Útcából. 🙂 Számára Bibi vagyok.

  • Orbán – puska – békegalamb

    a nyulak a bokorban
    hálót szőnek titokban…

  • Alma, es kitiltas a KMH -bol.

  • Figyelő
    2017 október 28
    1:35 du.

    Alma, es kitiltas a KMH -bol.

    Miért? Én csak Orbán Viktor szavait idéztem. Azt nyilván szabad… 😀

  • Na most mar innen kitiltottak Morist is

  • gyuri10
    2017 október 26
    1:05 du.
    Remelem elbucsuztal tole!

  • Robert Morrison
    2017 október 25
    11:38 de.
    Ha meg erre jar…
    Szeretn;ek gratulalni es megkoszonni kituno beirasat! Jo volna, ha nem kene elmennie innen. Szuksegunk van ilyen es ehhez hasonlo irasokra, mert nagy a hiany es a kulso nyomas .

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Nem tudom mitől fél, hisz a főszerkesztő Úr egy rém rendes kanadai magyar fiatalember, Krisztus Úrunk útján jár, az igazságosság elvét vallja, jó családból származik, Ottawa legnagyobb Katolikus egyházközsége Ő reája bízta vagyonát. Az hogy egy „Lovas” hisztizik, vagy egy Izraeli lábvízkereskedő képtelen az igazságosság, a józan ész, az emberi méltóság tiszteletének követelményeit ide lenn betartani ne zavaja magát. Ne féljen a Christől. Ő még egy legyet se bántana. Egy magyar hazafi. Egy derék fiú. Minden asszony álma. Ha asszony lennék, hozzá mennék. 🙂

  • Gollner, En nem felek, csak figyelek.
    A nevem is az , nem igaz?

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „En nem felek, csak figyelek. A nevem is az , nem igaz?”

    Nem. A maga neve Bencsics Klára. Én csupán figyelmetlenségeiből szeretném magát kivezetni, s rávezetni arra az ösvényre, melyet Krisztus Úrunk azért taposott ki számunkra, hogy el ne vesszünk. Ez az igazságosság útja, az Atyához vezető út. Én ezért nem írok ide más néven, mert nem félek saját nevemmel járni a Fiú által kitaposott úton.

  • Gollner, nem hatott meg egyaltalan az idezete nekem nem tunik koshernek. T.i.
    Ha jol emleksyem Jezus mondta, hogy „Cseleketeirol ismerik meg oket” A maga itteni szovegei, nem erre mutatnak.

  • Ami meg a nevemet illeti, elnzest de EZT szoktam meg 2OOO ota, mikor is elkezdtem a facebookra irni. Akkoriba a Magyar Nemzet inditott egy ilyet es ez volt ott a szokas. En is bekapcsolodtam es ezt a nevet vettem fel, amit azota is hasznalok, minden forumon.
    Sajnalom, hogy nem tetszik maganak.