A civilek bűnössége

2017 december 22 4:08 du.27 hozzászólás

A civilek, illetve a civilek szervezetei kapcsán olyan kommunikációs nyomás alakult ki az elmúlt hónapokban, illetve években, hogy néha a vízcsapból is az folyik. Ha kiderülne, hogy valamelyik civil szervezetnek köze van a lakossági vízellátáshoz, akkor különösen. Néhány kormányhívő pedig talán szomjan is halna. Inkább.

Mert a kormány szerint minden civil bűnös. Kivéve azokat, akiket ártatlannak neveznek ki. Természetesen vezéri ellenjegyzéssel. Elvégre nagy történelmi elődök mutatják az utat. Abba az irányba, hogy az a bűnös, akit annak neveznek ki. Amiből az is következik, hogy az az ártatlan, akit a hatalom annak tekint. A legtöbb civil szervezet nem tartozik az utóbbi kategóriába. Egyébként érthetően nem tartozik oda. A civilek ugyanis valóban bűnösök. Néhány szempontból mindenképpen. Akkor is, ha azokat tekintjük civileknek, akik valóban azok. De akkor is, ha a társadalmi szervezetek tagságát, aktivistáit tekintjük annak. Mely utóbbi leszűkítés a Fidesz megszólalóinak igen kedves, ám igen ostoba megoldása a kollektív bűnösség „megszemélyesítésére”. Annak érdekében, hogy a valós tartalmat szétmaszatolják, és az „ügyeletes ellenség” képét rájuk testálják. Az, hogy olykor maguk a szervezetek, és az azokat támogató média is él ezzel a beszűkítéssel egy nem kevésbé ostoba befekvés a kormány kommunikációjának, igencsak prokrusztészi, ágyikójába. Mert a társadalom alapvetően a civileké. Kellene, hogy legyen.

A civilek egyfajta bűnössége azonban még a szélesebb értelemben is megáll. Legfőbb bűnük talán a megvezethetőség, illetve a kényelemszeretet. De nem is annyira a kényelem szeretete, mint a kockázatkerülés. Ugyanakkor ezek a jellegzetességek annyira általánosak, hogy a hatalom szinte minden korban számíthat ezekre a jellemzőkre. Az, hogy az emberek tömegben buták, az olyan közismert, hogy szinte minden populista népszónok ki is használja a tömeggyűlések adta lehetőségeket. Az sem tekinthető különlegesnek, hogy még az aktívabbak sem igazán szeretik a „balhékat”. A hatalom ténykedésével szemben elégedetlenek többségének is szimpatikus szervezés az, amelyik lehetőséget ad némi ökölrázásra, de amelyik nem torkollik olyan akciókba, amelyben az ökölrázók esetleg be is azonosíthatók. A hatalom ezt a hatást is szívesen kihasználja, ha teheti. Korábban, a technikai lehetőségek egy alacsonyabb szintjén, nem véletlenül terjesztették el szívesen a beépült megfigyelőkről szóló „híreket”. Amely kommunikációs húzás sokszor akkor is hatott, ha utólag az ilyen híresztelések jó része üres fecsegésnek, legendának bizonyult.

Manapság a legendagyártásra sincs rászorulva az, aki az említett hatással élni akar. A térfigyelő kamerák jól láthatóak, a mobil távközlési eszközök pedig köztudottan bemérhetők. Bőven elég annak a képzetnek a kialakítása, illetve fenntartása, hogy kialakítható egy megfigyelési adatbázis. Amely képzeteket néhány demonstratív hatalmi kiszólással, -akcióval meg lehet erősíteni. Aztán hagyni, hogy hasson. Ha sikerül ezt még néhány olyan tüntetéssel is megfejelni, amelyben esély sincs a vezető spontán kiválasztódására, akkor eljutunk ahhoz a társadalmi fásultsághoz, amelyet ma nap, mint nap tapasztalhatunk. Ebben a szervezők felelőssége elévülhetetlen. Azoké, akik aztán cserben is hagyják a tüntetésre hívottakat, azoké különösen. Azonban ezért a hatalom aligha tekintene rájuk bűnösként. Elvégre az orbáni vezetés érdekeit aligha lehetne ennél jobban szolgálni.

A civil szerevezetek jó részét nem is ezért tekintik bűnösnek. Azért sem, hogy Soros, vagy bárki más, alapítványai járulnak hozzá a tevékenységükhöz. Az egész sorosozás ebből a szempontból szimpla szemfényvesztés. Annak érdekében, hogy a lóláb kicsit kevésbé fityegjen ki, és a személyhez kötöttséggel az említett egyszerűsítést is meg lehet oldani. Amelyre nagyon is rá vannak szorulva a hatalom részéről. Ellenkező esetben, az egyedi estek kommunikációjával egy sor olyan kérdést kockáztatnának, amelyre nincs a vezér nagyszerűségét kicicomázó válasz. Márpedig a civil szervezetek eredendő bűne a hatalommal szemben éppen az, hogy kikezdik a vezér tökéletességének a képzetét. Azzal, hogy olyan kérdéseket visznek a nyilvánosság elé, amelyekre a válasz nem támasztja alá azt a tökéletes országképet, amelyet a Fidesz, illetve a kormány szószólói szeretnének sugallni.

Ha ugyanis a hatalom gyakorlatilag állatként akarja kezelni a menekülteket, akkor ezt a képet igencsak rombolja, ha a háborús övezetből érkezett kismamát, gyermeket, és általában az embert mutatják be. A személytelen „migráncsot” ugyanis bárki képes utálni, és alávetettnek tekinteni. Az éhező, rettegő, fázó gyermek azonban nehezen azonosítható a rettegett terroristával. Az összemosás alapjaiban leplezi le kormány embertelen politikáját. Ez a lelepleződés pedig veszélyes lehet a hatalomra. A civilek elleni hadjárat tehát valójában a hatalom immunválasza az igazság kiderülését ígérő kommunikációs „fertőzésre”. Nem csak a menekültek ügyében, hanem szinte mindenhol, ahol megy a sorosozás és civilezés.

Tulajdonképpen az utóbbiak szinte lakmuszpapír-szerűen jelzik, hogy hol van nagyon nagy gáz az országban. Ahogy az ételosztások sorai is jelzik, hogy az országban nagy a szegénység, és az éhezés korántsem csak „rossz szokás”. Bármennyire is nyomult ezzel Harrach annak idején. A „immunválasz-jelleg” azonban azt is jelzi, hogy a kormány ellenséges fellépése annál erősebb lesz, minél közelebb kerülnek a civil szervezetek a valós képhez, a munkájuk szükségességének, valóságosságának demonstrálásához. Mert ezt a bűnüket magukban hordozzák. A hatalom szemében.

27 hozzászólás

  • Kedves Bandy öcsém, megér-e egy kellemetlen aranyér műtétet ez az álandóan visszatérő makacs erölködése?

  • Karacsony kozeledik. Nem volna jobb valami gyulolet mentes irast latni itt, mint csupa gyulolkodest, ami egesz evben megy?

  • bűnös nincs csak vétkes!

    Sok sikert az életben és köszönöm jó kívánságát – zászlónk a piros fehér 4x mely szimbóluma a valóságnak a V–ÉR után mindig jön a FEH–ÉR!

    KERECSEN EMLÉKE 2017-12-23

    Ha valós az az üzenet, hogy semmi sem az aminek látszik – és miért ne lenne az – akkor ma nem tudom, hogy 23-24-25-26-án a négyes ünnepen mit ünnepeltetnek velünk – ezen dolgozom – de a szokás amit belénk vertek – uralkodik rajtam is és én is kívánok:

    NAGYON SOK BOLDOG JÉZUS SZÜLETÉSÉNEK ÜNNEPÉT ÉS

    OLYAN ÚJÉVET KÍVÁNOK AZ EGY VALÓDI IGAZ ŐSI NÉPNEK MINT A MAGYAR, ÚGY HOGY UGYANAKKOR TUDOM, HOGY

    EZ A JÓ KÍVÁNSÁG AZ EGYETEMES EMBERISÉGNEK SZÓL AMELY BÉKÉRE

    HARMÓNIÁRA ÉS BOLDOGULÁSRA EGY EMBERSÉGES ÉLETRE UTAL!

    ISTEN LEGYEN MINDIG VELETEK

    – AMÍG PÉNZ LESZ AZ ÚR——

    ZSEBEDBŐL SOHA NE FOGYJON ELA PÉNZ – UTÁNA NEM LESZ SZÜKSÉGED PÉNZRE!

    – EZT KÍVÁNOM ÉN ID. KISS LÁSZLÓ A VILÁGOSODÁS NAPJÁN BÁZAKERETTYÉRŐL 2017 DECEMBER 21-ÉN 13:26 óra kor…

    KÉRDÉS

    „Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
    sétálni télen kigombolt kabátban,
    szalonnát szúrni fagyos ágra,
    nem vadászni nyúlra fácánra,
    koldus kezébe kenyeret nyomni,
    csábítók között hűnek maradni,
    házad kapuját kitárni,
    hadd jöjjön hozzád akárki,
    kisgyerek könnyét letörölni,
    senkivel soha nem pörölni,
    dermedt verébért hajolni porka hóba,
    más baját sosem hozni szóba,
    békét, nyugalmat, szépséget akarni,
    adni, adni, mindig csak adni,
    tökéletesre lelni egy madár dalában…
    Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?….”
    KÁLNAY ADÉL

    YYYYYYY
    Ha hívod mindig megsegít téged magyar!

    Nincs rossz világ csak azt hiszed, mert nem tudod mindenki jónak született!
    Ha majd megérted mágus táltos dalát: a mágus táltos ajkán az a legszebb zene, amikor tárt karral mondja, gyere magyar, gyere”

    Eregy – eregy mag nőj, magasodj, minden rügy az életfáján bizalmat ölt!
    Öntözd éltető vizével és a nap szerető melegével, világosítsd meg a fordulón!
    Egy nap az élet és végtelen a kék óceán vizében – ahol a küzdelem a szellem!

    Magyar és éber vállalom, nem gyötör a fájdalom, forr a dalom füledbe, zúgja dallamom!
    A tudásnépe vagyok, felvállalom, minden keservét kínját leküzdve örökön éberen!
    Mert egész vagyok és a jó Isten gyermekeként soha meg nem kísértem magom!

    Ne siránkozz, imádkozz, hittel tudással, mert a szeretet ereje felülkerekedik minden rosszon!
    Ha emberileg mindent megteszel és ez nem sikerül, na add fel a reményt, mert akkor jön!
    Bizony – bizony írom nektek, jön az Isten ítélet! Mely mindig megsegít ezen az úton!

    Ma írtam 2017-12-22 Bázakerettyén én id. Kiss László mindenkinek!

  • Definiálandó, hogy ki számít civilnek?
    Másként: Civil-e, aki nem önkéntes, aki munkaadójának havi fizetésért- és annak érdekében tevékenykedik, nem függetlenül attól, hogy tevékenysége politikai-e.

    Csak azt szeretném kifejezni, hogy nevezzük nevén azt, ami. Nem okoznak senkinek problémát, ha a Tasz, a Helsinki bizottság, stb. nem neveznék magukat civilnek, mivel valóságban nem civilek még ha, tiszteletre méltó munkát is végeznek.

    Megismételve: Ki a civil?

  • György Molnár

    Évente több százan fagynak meg vagy halnak éhen nem csak az utcákon, hanem saját lakásaikban is. Ez nem tömeggyilkosság?
    Kádár 32 éve alatt volt 320 kivégzés, ha mindegyik ártatlanul halt volna meg, akkor is az évi átlag 10 halott…És Orbánéknak van vagy 20-30-szor annyi, és még ők „komcsiznak”……

  • György Molnár
    2017 december 23
    10:12 de.
    Rossz a képlet –a gondolkodás miatt

  • Kis Ferenc
    2017 december 23
    8:11 de.

    A civil az a társadalom nem közszolgálatban álló tagja. Szerintem. Aki közpénzből fizetve agitál a valós többségben levő emberek érdekei ellen, az aligha. Márpedig a többség nem szavazta meg pl. Orbán pártját (Orbánt meg a választásokon senki)

  • György Molnár
    2017 december 23
    10:12 de.

    Jelenleg az állam az állampolgári jogon, a befizetett adó alapján elvárható, vagy akár csak szolidaritás alapú, gondoskodás jelentős részét rátolja az államtól független, az állam által alig finanszírozott, vagy éppen gátolt szervezetekre. Egyesületekre, alapítványokra, magánkezdeményezésekre. Miközben a befizetett adókból Orbán strómanjai gazdagodnak, vagy szavazatokat vásárolnak.

    Egy álszent korruptokrata államvezetés van jelenleg.

  • Ez a vers ide tartozik, ehhez a temahoz.
    Juhász Gyula:

    Karácsony felé

    Szép Tündérország támad föl szívemben
    Ilyenkor decemberben.
    A szeretetnek csillagára nézek,
    Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
    Ilyenkor decemberben.

    …Bizalmas szívvel járom a világot,
    S amit az élet vágott,
    Beheggesztem a sebet a szívemben,
    És hiszek újra égi szeretetben,
    Ilyenkor decemberben.

    …És valahol csak kétkedő beszédet
    Hallok, szomorún nézek,
    A kis Jézuska itt van a közelben,
    Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
    S ne csak így decemberben.

  • Molnár György, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Valóban Orbán és rendszere évente emberek ezreit gyilkolja meg – nem túlzok. A pénzkiszívott sápadt egyészségügyi rendszer, ami száz évvel ezelőtti állapotban van, az öngyilkossági számok emelkedése, az alkoholizmus minden eddiginél magasabb rombolása és még sorolhatnánk..
    Tóth Peti: Ez egy karácsonyi vicc volt? Te akarsz gondolkodásról beszélni?? Naaaaaaaaaaa:)
    Andrew, így igaz, bár lehet, hogy van akinek túl bonyolult ezt megérteni, amit KF-nek elmagyarázol.

    Hontalanokkal, nyomorultakkal, éhezőkkel Orbánnak esze ágában sincs foglalkozni, hiszen ők tudvalevőleg egyáltalán nem mennek el szavazni. Számára és emberei számára ezek nem is léteznek.
    Az, hogy kitiltja az ételosztókat a társadalomból? Hát az ő országában a siker csúcsán nehogy már jőtékony civil emberek felhívják a figyelmet a kígyózó éhezőkre…

  • Miklos Banfi, ” Valóban Orbán és rendszere évente emberek ezreit gyilkolja meg – nem túlzok.” Írhattál volna hatszázezret is, van aki még azt is elhinné. 🙂

  • Tobb hozzaszollo megjegyzese hogy a magyar PM ezreket gyilkol meg. S vadolja, ami inkabb kifogasnak jelentette, hogy allitolag Kadar-rendszere csak 320 magyar emberi lenyt gyilkotatott meg. Az az hatosagai altal fizetve mind azok eletenk kioltasaert.

    De 1990 utan mikor a 301 parcellaban kezdedott a titkos sirok felasasa valami 3 ezer folotti maradbvanyok derultel fel. Meg Nagy Imre sirjaban is ket masik holtest volt lefoldelve. De mind azokat csupan politikai celokbol, egyszeruen a hatalmuk fentartasanak celjabol, inkabb bosszubol oltek meg.

    Ma, ha nem tevednek, mar nincsen halalbuntetes ottan. Ami egy igen jelentos elorehaladas.

    Persze letezik emberi halalalozas sok mas okokbol.

    Itten tavaly (2016-ban) 64 ezer egyen halt meg csupan eros-kabitoszer (overdose)tul-adagolasai altal.
    Egy masik 30-35 ezer akik az orvosi ki-irt (opiod)fajdalomcsilapitok alatl vesztetek eleteiket.
    30-40 ezer evente buncselekmenyek altal. Nem mis emlitve a balesti halalozasokat. Ongyilkossag, alkohol, stb.
    Persze vannak akik tobb mas, igen konnyen megelozheto okobol vesztik eletuket.
    Pl. ezer+ minden egyes nap aki csak dohanyzas altal okozott tudo-rakk aldozata.
    S a lista folytatodhat orakig ha irni akarman minden okokat.

    De a kerdes hogy valoban hanyat nevezhetne barki is amodon mint nehany hozzasollok hogy X-vagy Y egyen okozta azokat.
    Kulonosen a kormanyfo?

    Tisztaban vagyok a talalhato adatok alapjan, s az nem az itten allitott ragalmak alapjan, hanem mind ami veleheto a jozan esz elleni allami intezkedesek zomei mind kiritizalhatok.

    De biztosan kolt az allamuk jelentos osszegeket a raszorultak segitsegere. Hiszen magyarorszag maig is egy welfare allam.

    Azert all javaban az orszag penzugyi problemakkal szemben.Az esztelen koltekezesek ,elyek nem kozerdeku koltsegek, abban elen-all a maguk rendszere ma is.

    De az nem a kormanyfo gyilkos tette !

  • Miklos Banfi
    2017 december 23
    2:06 du.
    Miklós !
    Ne hidd azt , hogy a gondolkodás a Te, a Ti kiváltságotok.! Nehogy azt hidd ,hogy csak Ti jártatok liberalista,vagy egyéb egyetemekre!Te tudsz mélyebben is gondolkodni a dolgokról,eseményekről-jobb lenne ezt használnád.Az ilyen csapkodó gondolkodás nem vet rád jó fényt! Mások le fikázása alapjában véve önmagad mélységéből indul ki de ön magad felé nem tudod elmondani,hát így kitörsz mások felé,de egyben önmagadról
    is elmondod véleményed–csak erre még nem jöttél rá.Felvilágosítás üdvözletével.
    Volt egy nagybátyám az ötvenes-hatvanas években kezdett inni,mint fiatal ember ,de végzete is ez lett a nyolcvanas években.
    Valószínű ennek okozója is Orbán rendszere volt!
    De tudod a Világot is Orbán teremtette , akár ezek okozója is lehetett!!!
    Ez túlságosan egyszerű képlet–a gondolkodás miatt!!
    Gondolkodó Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!! Vagy Ti most hogy nevezitek ezt??? : A fény ünnepe ??? Mások érzékenysége miatt a karácsony szót már nem is mondjátok!? Mi nektek a karácsony???
    A Gondolkodás Üdvözletével!!!

  • a cikk írójának :
    …”””Mert a kormány szerint minden civil bűnös”””…
    Ezt a kormány nem mondta,ezt te akarod a szájába adni.
    Azokat a civileket akiket te védeni akarsz – nem igazi civilek : pénz mentén szerveződött társaságok,akik a pénzt adó urak,elvtársak parancsait hajtják végre.Ahhoz pedig nem kell minden egyes „aktivistának” közvetlenül elmondania a „főúrnak” , hogy mit kell tenni,mert megvannak az alatt valók akik továbbviszik a parancsot és már csak a végrehajtásról beszél a többivel,meg egyébként amikor hasonszőrűek —akkor már fél szavakból is megértik egymást,innentől csak a pénz kell a „költségekre”–a bérköltség,jutalom is az–ezért dolgoznak.
    És vannak az igazi civil szerveződések –akik alulról szerveződnek egy bizonyos cél,célok érdekében,távol tartják magukat a politikai behatásoktól és egyéb nagyurak érdekeinek képviseletétől.
    A kettőt nem kell egybemosni és jóságos civileknek ki-kiáltani őket amikor nem azok.
    ….””””Mert a társadalom alapvetően a civileké””””….
    Ezen az alapon azon civileket akik mások által diktált politikai érdekeket akarnak megvalósítani –azért már ne akarjuk ideszorítani őket,amikor majdnem pártként tevékenykednek,csak még nem nevezik magukat annak , mert így hatásosabb , mert nyugaton jóságos civilekként lehet eladni őket?!!!??
    És együttműködnek a pl.csempészekkel???

    Nem baj ? ,hogy ” hogy kikezdik a vezér tökéletességének a képzetét”… : Vezér betegségben szenvedtek????
    …””” a hatalom gyakorlatilag állatként akarja kezelni a menekülteket””””… Ezt azért szajkózzátok , mert mindenképpen ezt akarnátok elérni,mert akkor még jobban lehetne köpködni.Nem baj,hogy kedveseim tulajdonképpen együttműködtök az embercsempészekkel????
    Nem baj , hogy nem fogjátok fel : nem 2000 ember betelepítéséről van szó?Nem látjátok hányan jönnek ,hányan akarnak jönni.Nem látjátok nyugatejrópában micsoda rendőri erőket kötnek le –vagy ez a cél–rátok ne jusson belőlük ,és azt csináltok amit akartok?
    Cikkíró : Az összemosás az ,hogy tömegével szándékosan küldik a gyerekeket–mondván ezeket nem küldik vissza és biztosan ejrópában maradnak,majd felnőve a hátországból irányítják őket,mert szegények nem találják helyüket de a távoli hangokat meghallják,és ekkor ejrópában jönnek a görcsös sírórohamok testvéreik,szüleik elvesztése miatt?
    Ezek nem jutnak el a gondolataitokig,nem is akarjátok.Mert ti is „migráncsok” vagytok ????
    Ételosztás a Horn elvtárs és egyéb elvtársaid idejében is volt –bár nem ilyen nagyság rendben—mivel a szocialista nagyúrak még adakozni sem voltak hajlandók , mert sajnálták a pénzt az emberektől.
    Az áll civilekről ekkora értekezést felesleges volt készíteni és siránkozni felettük
    .!A leküldött pénzekből megszervezett civilek nem ” civilek” ,” párt katonák ” – a pénzt küldő nagyúr pártkatonái!!!
    ennek üdvözletével.

  • tóth péter „Mások érzékenysége miatt a karácsony szót már nem is mondjátok!? Mi nektek a karácsony???”

    Kedves Péter, Te hülye vagy?

  • Kenny
    2017 december 26
    8:38 de.
    ….””””A Forrest Gump Winston Groom 1986-ban kiadott regényének Robert Zemeckis által rendezett 1994-es amerikai filmváltozatá””””-ból idézek,amit a főszereplő mondott többször beszélő partnerének :”””””az a hülye aki mondja.avi – YouTube”””””https://www.youtube.com/watch?v=g5M8sy2GN5M

  • Ja ?!
    Megértő üdvözlettel.

  • @Kenny

    Körülbelül… 😀

  • Almási Alma
    2017 december 27
    3:28 de.
    Megértő üdvözlettel.

    Ja ?!
    Forrest szavaival : aki mondja
    Karácsonyi Üdvözlettel minden jót.

  • tóth péter Kerdeztem, nem mondtam. Sajnos kommemted utan felvetodott a kerdes. Erre valaszolsz egy 80 IQ alatti fiatalember szavaival. Igy mar ertem. 🙂 De Forrest legalabb kedves volt.

  • György Molnár ! 10:12

    TABU

    Ésakkor, ott vannak azok a rejtélyes „MÁV-hírek/MTI” amelyek legalább heti 1 (átlag) sűrűsággel közlik, hogy úgymond „gázolás miatt” hol, és mettől medig állnak a vonatok. Namost, nehéz azt elképzelni, hogy évi kb. 52 alkalommal valaki „mint a kecske stb” az ország különböző pontján rátéved a vágányokra, oda ahol tudvalevőleg csak a vonatok közlekednek, miközben ott, vidéki magányában, vagy az álomáson ne lehetne hallani, amikor gyorsvonat közeledik…
    Nekem már régi meggyőződésem, hogy az ilyen, a tartalmukat elkendőző, „véletlen” balesetnek sejtetett hírek* többsége az estek nagy többségében bizony öngyilkosságot takar, melyek fő okai – asziszem, nem kell külön mondanom – a hazai szociális körülményekben keresendők.

    .

    .

    * Ezt az is alátámasztja, hogy szemben az öngyilkosságot szűkszavú, vasúti forgalmi akadályként aposztrofáló MÁV-hírekkel a véletlen közúti baleseteket az MTI és a rendőrség hírei a legapróbb részletekbe menően elidőznek és mint szenzáción, az ilyen hírt viszont naponta többször is jól megcsócsálják a médiumok.

  • UI.

    Magyarország az európai öngyilkossági statisztikában az elsők közé tartozik.

    .

  • Fiatal Kiss Laszlonak Bazakerettyen.

    Koszonemt mind a jo kivasgaiert es a jelentos versekert.
    Kivanva Maganak is hasonloan mindeg.

  • A civilek bunossegeamitol a cikk szol. :n nem ;rzem bunosnek magam, inkabb aldozatnak, egy olyan kornak az aldozata, amit nem kivant a nep, hanem raeroszakolta a diktatura.

  • Kenny
    2017 december 27
    9:44 de.
    Második bejegyzésedben tulajdonképpen bizonyítottad,hogy mit akartál mondani a ” kérdéseddel „-csak így ki lehetett egy kicsit hátrálni belőle!
    De egyébként itt nem a KIKU az érdekes

  • Jó a cikk.A mai hatalom Magyarországon semmit sem szeret,ami a valoságot mutatja,ami valoságot a kormánynak kellene megoldani.Üzenem az illetékeseknek:El a kezekkel azoktol,akik azt csinálják,amit a kormánynak kellene csinálni.És ne a határon tuli biztos FIDESZ-re szavazokra szorják a pénzt,hanem azokra,akiket a civil szervezetek nagy odaadásal kiszolgálnak.Minden elismerésem a szegényekért,Magyarország jobbulásáért dolgozoknak és kockáztatják egzisztenciájukat.

  • istvan berecz
    2018 január 1
    10:52 de.
    Csak hogy tudja, az egy egyszeru hazugsag, hogy a kint elok p;nzt kapnak a magyar allamtol. Sajnalatos, hogy van ilyen aki elhiszi.