Ha érdekli, hogy mi van Magyarországon, olvasson máltai lapokat!

2018 január 15 9:10 de.194 hozzászólás

Akit érdekel, hogy mi történik ma Magyarországon, annak nem a közmédiát, és nem is a Habony-Vajna-Mészáros trió sajtóbirodalmának valamelyik honi ékkövét kell olvasnia, hanem külföldi újságokat. A legjobb, ha máltai lapokat olvasunk, azokban mindig találunk valami érdekességet a hazai viszonyainkról.

Legutóbb Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyilatkozott a Times of Malta című újságnak. Az interjúból kiderül, hogy a magyar kormány nem olyan szőrösszívű, mint amilyennek látszik, és nem is olyan érzéketlen, mint amilyennek mutatja magát. Tavaly például Magyarország – Altusz Kristóf szíves közlése– befogadott 1300 menekültet.

A kormány tehát nem verte nagydobra az 1300 menekült befogadását, igaz, nem is tagadta. Amikor ez kitudódott, és az újságírók rákérdeztek, az illetékes nyilatkozók elismerték, hogy a hír igaz, de azt mondták, hogy ez az 1300 menekült nem az az 1294 menekült, akiket Brüsszel akar erőszakkal rásózni a magyarokra. A magyar kormány által befogadott 1300 menekültet a genfi konvenció alapján, kérelmük elbírálása után, emberiességi okokból fogadta be Magyarország.

Minderről azonban a magyar embereket nem értesítették. A hivatalos indoklás szerint nem azért nem értesítették a magyar embereket, mert el akarták titkolni előlük, hogy miközben milliárdokat költ a kormány a menekültek elleni uszításra, és Brüsszel elleni gyűlöletkeltésre, 1300 embert mégiscsak befogadtak.

A magyar kormány azért nem mondta el a magyar embereknek, hogy Magyarország befogadott 1300 menekültet, mert nem akarta, hogy bántódásuk essen.

Kérdés, hogy kitől kellett ilyen furfangos módon megvédeni a befogadott menekülteket. Csak nem az adófizetők milliárdjaiból finanszírozott kampány és nemzeti konzultáció által megvezetett és megfélemlített magyar emberektől?

Az őcsényiektől? A perbáliaktól? A kömlőiektől? Vagy, legújabban, a ceglédiektől?

A tanulság, ha van egyáltalán, mint annyi más esetben, most is igen szerény: a mi menekültünk jó menekült, a tiétek gazdasági bevándorló.

Föld S. Péter

194 hozzászólás

  • Kalocsai Miklós

    A hazug embert, akarom írni a hazug kormányt előbb utólérik, mint a sánta kutyát! Vajon Boda naccsosasszony mit szól hozzá?

  • Az a kezdettol ismeretes volt, es mint Fold elvtars bevalotta soraiban, hogy a magyar-allam altal befogadott 1300 „menekultek” jelentosen ismertett dolog volt a kezdettol.

    A tetbol tisztan tunik hogy magyarorszag nem un-humanis magatartast nyilvanit, csak nem akar kenyszeritve befogadni akiket nem ohajt, vagy nem vel a nemzet es lakossai szamara biztonsagosnak.

    Tehat mind a magyar-nemzet-ellenes bru-ha-ha, nem volt semmi mas mint egy lathato bizonyiteka hogy vannak erok amelyek csupan csak magyaroszagot ohajtanak mutatni mint egy un-humane nemzet.

    Fold elvtars elismereunket erdemli bevallani es elismeri a valosagot azon.

  • magyarorszag befogadott 1300 menekultet……..duma habbal. ocska hazugsag.
    persze menekult krizisre folvettek az eu-s milliuokat de abbol lett minden mas pl a szogesdrot a hatarra.a menekulteknek abbol meg ivovizre se jutott egy cent se magyar reszrol.
    a miniszter ur egyszeruen hazudik.

  • a menekultek kenyszeritett visszatartasa magyarorszagon bortonokben,taborokban…….NEM egyenlo a befogadas elveivel semmi formaban.

  • barlev, elegunk van a magyar ellenes szovekebol. Menjen valahova, ahol szivesebben latjak.
    Senkinek sincs kedve olvasni olyat ami megcafolja a hivatalos hireket.
    Bar Fold.S. Peter sem nagy magyar barat, de legalabb a hireket tovabbitja.

  • Én magyar lapokat(nem egyet,többet !!!)olvasok,nézek híreket,meg
    ismerem a valóságot,tényeket,sőt még a megmaradt normális baloldali ismerőseimtől tájékozódóm,akik a saját taggyűlésük keretében már felkészültek a számukra legrosszabbra!
    Az,hogy máshol mit írnak,időnként elolvasom…,le vonom a konzekvenciát(a valóságtartalmának lehetőség szerint utánanézek ,de különösebben nem izgat…nem érdekel!

  • A „tájékozott” szerzőnek meg azt üzenem,hogy a kormány elmondta,újság leírta,hogy fogadtunk be menekülteket,ami eddig
    sem volt titok!
    A gyengébbek kedvéért:az igazi menekültekkel a lakosság is együtt érez,de az értelmesek tudják,hogy mi a különbség a menekült és a migráns között…..!

  • Amúgy maga Orbán is többször kijelentette,hogy a VALÓDI menekülteket befogadjuk(TV.egyenes adásban)
    Na megint egy értelmetlen,alaptalan cikk,amiért ugye busás
    honorárium jár és csak a nem itthon élő magyarokat próbálják
    befolyásolni,félrevezetni!
    Szánalmas próbálkozás volt!

  • Bendgúz 79!

    Örülök,hogy Te is tudod,értesültél róla, az igazi menekülteket itthon is befogadjuk!
    Bár sok kinti magyart könnyű félrevezetni,de az itthoniakat már
    „nehezebb”,hacsak nem írnak,nm olvasnak,nem hallanak…..
    csupán azt értetted félre,hogy Földes azzal vádolta a kormányt,hogy eltitkolta ezt a tényt,tehát nem beismerte hanem
    alaptalanul vádaskodik,nevetségessé teszi magát!

  • Figyelő!

    Örülök,hogy reagáltál és „képet” kapsz a KMH rendszeres valótlan,hiteltelen állításairól és az itthoni igazságról!!!!!

  • Kötekedők!
    Izgalmas filmet nézek!
    Pá!

  • FIGYELŐ!

    FÖLDES NEM A VALÓDI HÍREKET TOVÁBBÍTJA,jobb ha tudod,hanem azt amit „javasolnak neki”!!!!

  • A magyar emberekket nem a kormanynak kell ertesiteni a tortentekrol, hanem a medianak. Az o feladatuk ez.

  • Boda ez qrva égő neked, amit itt most produkáltál! 😀

  • Figyelő!

    Igazad van Földes irányított ember,nem kicsit,hanem nagyon…!
    Egyébként a média(TV és újságok)közölték a menekültek befogadását!
    Többek között,mint egy másik cikknél leírtam egy keresztény vallása miatti szerencsétlen menekültet Svédországból hazaküldék volna,ahol biztos halál várt volna rá,mi meg befogadtuk….!!!

    A többi mind szemenszedett hazugság!

  • Figyelő:
    A „hivatalos hírek” nem hírek manapság, hanem híreknek álcázott kampány és propaganda anyagok.

  • OIM* megint megmondta a frankót.
    Hét részletben.

  • 😀 Marcsi akkor mondja meg mi a különbség a befogadott 1300 menekült és a befogadandó (helyesebben még csak nem is befogadandó, hanem mindössze elbírálandó) 1300 „kvótás” menekült között, ami ellen a magyar kormány 2 éve több száz milliárdos propagandákat költ el, és lázít. Szóval mi a különbség?
    Vagy tessék, még egy mentő kérdés: Mondja meg azt, hogy az őcsényi menekültek milyen menekültek ön szerint, aki ellen fellázadt a falu és Orbán helyeselte az általa szított gyűlölet utáni fellázadást? Megmondom magának, az állam által már elismert, legálisan Magyarországon tartózkodó menekültek (az ön szavaival élve tehát nem migránsok) voltak. Tud követni? Költői volt a kérdés, mert ha tudna követni akkor rájönne arra is, hogy megint saját magát cáfolja, hazudtolja meg jó Marcsi néni szokás szerint, csak hogy az éppen aktuális helyzetet igazolja.

  • Figyelő
    2018 január 15
    4:13 du.

    Érdekes kettős beszéd Figyelő gondolata. Mégpedig azért, mert miért értesít minket a magyar kormány úton-útfélen, TV-ben, rádióban, metróban, vonaton, mozgólépcsőn, kávéautomatákon, mindenhol a történtekről például ha „Soros veszélyről”, „Soros-tervről” démonizált civilszervezetekről kell értesítenie az embereket?

  • Egyszo mint szaz: „vakok kozott felszemu a kiraly!”
    Ha nem lenne magyarorszagon legalabb annyi becstelen, onzo es hazug ember amennyivel sikerul hatalomra juttatni egy hasonszoru kormanyt, legalabb 2 millio, akkor nem ez a bagazs uralna le az orszagot. Es hadd mondjam itt ki, hogy van meg egy masik millio, aki szzinten kaphato benyelni barmely hitegetest, azok pedig az ugynevezett balra szavazok. Azert megnyugtat, hogy meg van egy tobbseg, az „egyszeru” emberek, akik bekesseget szeretnenek, hogy gyarapithassak az orszagot egyutt a maguk hazatajaval, csaladjaval. De ez a demokracia „jatek” semmimasra nem jo, mint hogy idoszakonkent osszeugrassza az embereket – akarom mondani szurkolokat – vagy fradi-huliganok kontra dozsa-csocselek! Az orszagot sajnos csocselekek harci terepeve tette ez a fidesz banda, a focihuligansag a legnagyobb erdek! A valasztasi csatak mostmar nem csak negyevenkent vannak, hanem egyfojtaban ebben tartjak az orszagot! Elvtarsak, ne legyetek mar ennyire vakok, hogy kovessetek a csocseleket! Minden arrol szol, hogy hogy lehet meg inkabb egymasnak uszitani az embereket! Mindegy, hogy milyen hir jon-megy! Aki belemegy ebbe a „jatekba” az sajnaos egy nagy taho, sajnalom de lehetne melyebben is, de ne menjunk lejjebb!

  • Kedves Hun canada , lehet, hogy otthon mindenkit ;ertesit a media, de idekint csak Foldes veszi a faradsagot, ha cikket akar irni.

  • HunCanada,

    MArcsi nem fog valaszolni, maszatolni fog valamit, amit eppen olvasott vagy latott a tv-ben.
    Ez itt a kovetkezmenyek nelkuli ter. Marcsi itt barmit megtehet amit mashol nem mer, mert itt nincs kovetkezmenye. Mint egy keteves a jatszoteren, hiszen o sem tudja meg mit beszel, meg a masik keteves sem erti meg az ot ert inzultusokat. Marcsi ezt a korszakat eli itt ujra. Marcsi csak nekunk furcsa, mert nem vagyunk ketevesek, de o ezt meg nem tudja. 🙂

  • Ms.Boda;
    Persze hogy Fold elvtars nem csoda hogy „nevetsegesse teszi onmagat”, hiszen „humorista”. Tehat az a tehetseges szakmaja es foglalkozasa.

    De sorait olvassa megegyszer figyelemesebben, igen elismeri, hogy az tudatos volt mar magyarorszagon.
    En is olvastam azt mar mas lapokon.
    Elismerte soraiban hogy nem volt titok.

  • Figyelo
    mi van kisfiu?ennyire faj aznigazsag?ejnye no…………….amugy meg KUSS.
    majd epp te dontod el ki hova mit irhat…

  • barlev, latom te aldontod ki irhat ide es ki nem.

  • Kalocsai Miklós

    Marcsi! Bendeguz!
    Véditek a magyar kormányt, és közben magatokat járatjátok le! Mióta beszélünk arról, hogy a kormány befogadott 1300 menekültet? néhány napja. Miért? Mert a kormány eltitkolta. Nyilván azért, mert zavarta volna a gyűlölet kampányát. Maga a külügyi helyettes államtitkár ismerte el a montenegrói újságnak adott interjúban a befogadás tényét, és azt is, hogy nem hozták nyilvánosságra. Ezek a tények!

  • LATOM AMIT IRTAM……..AZ TELITALALAT VOLT ES AZONNAL EL IS SULYEDT.
    EZ AZ IGAZSAG.-
    A MAGYAROK EROVEL TARTANAK VISSZA MENEKULTEKET KULONFELE OCSKA UGYNEVEZETT NEMZETVEDELMI OKOKRA HIVATKOZVA BORTONOKBEN ES DIREKT E CELRA FOLALLITOTT LAGEREKBEN.
    -ES VAN POFAJUK AZT HAZUDNI…./IGAZOLANDO AZ EU FELE A MILLIOKAT AMIT FOLVETTEK MENEKULT KRIZIS KEZELESRE, DE LETT BELOLE MINDEN MAS CSAK AZ NEM/….HOGY OK BEFOGADTAK OKET. A KENYSZER VISSZATARTAS ES A BEBORTONZES AZ KOZELEBEN SINCSEN ANNAK HOGY BEFOGADAS.
    A KORMANY ERONEK EREJEVEL HERGELI A NAGY TOMEGEKET IDEGENGYULOLETRE. ORIASPLAKATOKON HIRDETIK A HIVATALOS KORMANY-METELYT.
    A FIGYELO FEDONEVUT MEG NEM ERTEM MIT es foleg milyen alapon UGAT FLORIDABOL??vagy jaaaaaa mar az is ott az orban kiralysag tartomanya??4500 km-rol osztja itt azeszt.,.
    holott csak egy szelsojobbos szellemi toprongy.

  • a magyarorszag teruletere erkezett menekulteket 09%-ABAN CIVIL SZERVEZETEK ES VALLASI SZERVEZETEK LATJAK EL.
    AZ A TOBB MILLIO AMIT A MAGYAR KORMANY FOLVETT AZ EU-TOL MENEKULT KRIZIS KEZELESRE SZOREN SZALAN ELTUNT. ABBOL MINDEN MAS LETT CSAK AZ NEM AMIRE FOLVETTEK.
    LETT BELOLE SZOGESDROT A HATARRA, PELDAUL. AZTAN LETT BELOLE KAKSTOLLAS FEL KATONAI HATARVADASZ -/EX-NYILAS UJNACI CSURHE/-NAK CSUFOLT GYULEVESZ CSOCSELEK ASOTTHALMON.AZTAN LETT BELOLE A KORMANYTAGOKNAK UJ AUTOPARK.
    A MENEKULTEK ABBOL EGY MEGVESZEKEDETT CENTET SE KAPTAK.
    VAGYIS A CIKK OCSKA HAZUGSAG. A MAGYAROK MEGMUTATTAK UJFENT HOGY SEMMIT SEM VALTOZTAK 1944 OTA.

  • 98% ban akartam irni fontebb
    javitas tolem…/sic/

  • Gabriel:
    Hát ezzé nem nézek én Hungaro-TV.-t.
    Nehogymá valami szarházi mucsáról szalajtott senki mondja meg , vagy próbálja megmondani nekem hogy mit gondoljak.

  • Drizari!

    Neked nem csak az „eszed”….égő,a modorodról már nem is beszélve,de nem ér meglepetés tőled,meg a hozzád hasonlóktól….

  • Figyelő mi
    2018 január 15
    6:27 du.

    Kedves Figyelő, nem jól értelmezte írásomat. Éppen azt írtam, hogy sajnos nem a média, hanem a Kormány értesít úton-útfélen és mindenütt. Ez a reflektálásom az ön első kijelentésének megcáfolása volt: „a magyar emberekket nem a kormanynak kell ertesiteni a tortentekrol, hanem a medianak. Az o feladatuk ez.”

    Hogy értse, teljesen egyetértek Önnel miszerint a média feladata volna, csak sajnos a magyar kormány nem ért önnel egyet (kár) és a gyakorlat az, hogy a kormány kénye kedve szerint szelektál hírek között, aszerint, hogy éppen mivel lehet országosan méterről-méterre hülyíteni az embereket plakáton, rádióban, TV-ben, mozgólépcsőn, vonat, metrón, villamoson, aluljáróban, kávéautomatán, újságokban és aláírni, hogy készült a „magyar kormány megbízásából”.

    Szóval ez még csak egy álom kedves Figyelő, hogy a kormány helyett a média értesítse a magyar embereket.

  • Bizony, erre van példa, hogy mást mond itthon a fidesz a szektás tagoknak, és mást mond külföldön vagy a műveltebb hallgatóság előtt.

    Ennek az lehet az oka, hogyha itthon normálisan politizálnának, akkor sok szavazójuk átmenne a Jobbikhoz. Ugyanis a Jobbik populista párt, és sokat ígérhet az embereknek.
    De másfelől az is igaz, hogy a fidesz sok szempontból becsapta az alsó-középosztályi szavazóit. És azért kell most a szektás nyugdíjasokra és a kétfogú, segélyes falvakban élő egymillió állampolgárra támaszkodnia, mert egyébként senki nem szavazna rájuk.

  • hazai lampa
    csakhogy kulfoldon nem dolnek be neki………..nem hiszik el azt se amit kerdez. tul sok a mocsok korulotte

  • Geyza
    ott a pont.

  • Hoztam egy alig két hónapja készített vlogot, amiben egy fiatal lány meséli el egy posztnak a történetét, pontosabban a poszthoz románul érkezett kommentek tartalmáról beszél.
    Az eset nem ma történt, de nem hiszem, hogy a helyzet sokat változott volna, érdemes meghallgatni, megnézni:
    .

  • Kalocsai Miklós!

    Érdekes én hallottam,vagy olvastam róla(régebben) és nem a napokban.(Lehet,hogy a neten?)
    Lehet,hogy nem mondták be minden híradóban,nem írták le minden újságban,de tényleg nem a napokban értesültem a dologról.
    Az eddig is tudott volt,hogy a valódi menekülteket befogadjuk!

  • Barlev:
    Az kétségtelen hogy valahogy eltűnt a migrációs problémák kezelésére adott EU-s pénz.

    Ez kérem benne volt a magyar sajtóban.

    Naa nem mindegyikben..

    Érthetőség kedvéért:

    MA a határon napi 5-6
    IGEN JÓL OLVASSÁTOK !
    Menedékkéröt hallgatnak meg.
    A többi párezer elképesztő körülmények között vergődik gyakorlatilag láger-körülmények között.
    Régebben a civil szervezetek vittek nekik tiszta alsóruhákat egyebeket, tisztítószereket és élelmiszereket meleg ruhát de ezeket a civileket mostanra már szinte üldözi a Hatóság arrafelé.

    Evvan kérem…

  • Drizari és mások…!

    Botrányos volt,amit a román elnök mondott az erdélyi magyaroknak,
    aki kirakja a zászlót,az is lógni fog,nemcsak a zászló…
    Hát botrány lett belőle itthon is kint is!
    behívták a román nagykövetet stb….
    Most a híradóban közölték,hogy a sok (és jogos!!)támadás miatt
    az elnök lemondott,ami nagyon helyes,új elnöke van Romániának!
    Ezen a példaértékű cselekedeten sok kinti és itthoni magyar
    elgondolkozhatna,egyes szerzők lemondhatnának,míg egyes hozzászólók elhallgathatnának….,ha nem tudnak hitelesek lenni,akkor is ha gyilkossággal nem is fenyegetődznek,elég ha
    tájékozatlanul,ok nélkül írogatnak,sértegetnek….

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2018 január 16
    11:29 de.

    Ne viccelj Marcsi! A kötvény bizniszről hallhattál, aminek semmi köze nincs a menekültekhez. Bár tőled kitelik, hogy látnoki képességekkel rendelkezel, így érthető, hogy te tudtál róla.

  • Nem kell feltétlenül Máltára utazni-:)
    A magyar bevándorlási hivatal nyílt közleményeiben megtalálhatóak a Magyarország által menedéket adott személyek száma és adataik.

  • Kalocsai!

    A kötvényről hallottam,mindenki jól járt,papírokkal jöttek,leellenőrizték őket,sokat fizettek a betelepedési engedélyért,dolgozni jöttek és
    nem erőszakolni robbantgatni,több példa is van a környezetemben,amit leírtam egy másik „idétlen,hiteltelen”cikknél és a „gyengébbek”kedvéért most nem ismétlem meg,mert nem érek rá!

    Kiss Ferenc!
    Teljesen igazad van,több helyen is utána lehet nézni,de ugye van aki erre képtelen,csak lefetyel…a világba!
    Nem titok,hogy az igazi menekülteket régóta befogadjuk,de ugye
    a Keleti pályaudvari képen lévő migránsok nem kellenek,pár éve volt szerencsém közelről is látni őket……

  • Kalocsait melloztem az elso megjegyzeseota amit tett nekem.
    De erre reagalnom kell.

    Vedem a ……..t.
    Marhasagabol elegem volt.
    De a teny amint a cikk szerzoje is irta, s en olvastam azt mar weben ,mert nem tegnapi tortenet volt.
    Csupan aminek maguk nincsenek tudatabn az nem letezetlen !

  • Boda Marcsi A román miniszterelnök nem a székelyek és nem a magyarok miatt mondott le. Hitelesebb forrás után kellene nézned.

  • Na abban teljesen igaza van Kalocsainak,hogy a letelepedési kötvénynek tényleg nincs köze a menekültekhez,ezt nélküle is
    tudja mindenki……ugyanis az igazi menekülteknek nincs annyi pénzük,hogy kötvényt vegyenek és vallási,élet elleni üldöztetés
    elől menekülnek,akik egyébként szintén dolgozni akarnak…..!
    Csak azt nem értem,hogy miért beszél össze vissza….(?)

  • Az idióta nő azt akarja itten bemagyarázni hogy akik letettek valami 300 000 Eurót a magyar identitást igazoló papírokért
    (EU útlevélért főleg) azok itt élnek és viszik a kis szatócsboltocskájukat vagy puliszkahámozó butikjukat .

    Ekkora lúzer idiótát…

    Pont itt magyarázza…

    az O.S.T.O.B.A

  • És ha már hoztam egy vlogoló magyar kislányt Romániából, hoztam egy másikat a kommunista kínaiaktól, akik már nem használják a pénzt. Járhatsz piacon, vagy utcai árusnál, nem kell fizetned pénzzel. Persze csak akkor, ha náluk élsz:
    .

  • Marcsi, valódi menekültek azok is akikről szólt az érvénytelenül megbukott népszavazás, akikről szólnak a plakátkampányok. Na itt van az, hogy fogalma sincs miről beszél, csak benyeli a szándékosan összemosott dolgokat amit a kormánypropagandából hall mert azt hiszi, azt gondolja, és el is fogadja minden utánajárás nélkül, hogy illegális menekültek befogadásáról lett volna szó a kvóták alapján. NEM Marcsi, nem illegális menekültekről, bár ha utánanézne akkor tudná magától is. Nem is tudom minek rendelkezik szürkeállománnyal, ha nem használja, csak arra, hogy propagandát papagájként visszamormoljon.
    Ha Önnek most olyan természetes lett, hogy a valódi menekülteket befogadjuk akkor miért szavazott illetve értett egyet pontosan ugyanannyi menekültkérelem elbírálásárának elutasításával a 2016-os októberi elbukott népszavazáson, amiből lehet, hogy csak a fele lett volna „valódi” menekült, nem is 1300 fő?

  • lelszi
    2018 január 16
    4:23 du.

    A helyettes államtitkár a saját szájával mondja, hogy befogadtunk menekülteket, szintén a saját szájával mondja, hogy nem verték nagydobra.
    „1294 menekültet kellett befogadnunk az országba, de nem álltunk ki a nyilvánosság elé” by Altusz Kristóf
    Mi ebben az ami értelmezhetetlen?

  • Boda Marcsi
    2018 január 16
    2:13 du.

    Marcsi a kötvényekkel a Rogán-Habony-Vajan maffiatengely és segítőik jártak jól csak és kizárólag. A magyar állam, a magyar emberek veszítettek. Már leírtam többször is, de önnek kell a korepetálás és nem vagyok rest újból elmondani, hogy a letelepedési kötvényeket a magyar államnak vissza kell fizetnie a semmi komoly ellenőrzésen át nem esett így potenciális nemzetbiztonsági kockázatnak tekinthető kötvényes bevándorlóknak. Mégpedig nem csak vissza kell fizetnie a mgyar államnak (a magyar embereknek), hanem kamatostul kell visszafizetni. Az, hogy a Rogán által kitalált kötvénybiznisz 5 cége közül 4 offshore cég az is jelzésértékű, de persze nem magának mert Önnek fogalma sincs mi az offshore, fogalma sincs mi az, hogy kötvény, fogalma sincs mi az, hogy kamat és úgy egyáltalán ebben a témában még azt sem látja, hogy maga a Fidesz mondta azt, hogy nem Magyarországon csinálnak üzletet ezek a kitudja milyen gazdag mágnás emberek, hanem már el is hagyták az országot, mert az EU kell nekik. Hát tömören röviden a „mindenki jól jár” így szűkült le a Rogán-Habony-Vajna bűnbandára, és valójában a magyar állam kárára – hisz tudja már Marcsi, kamatostul a magyar állam fogja visszafizetni a kötvények árát nem pedig ez a pár ember, akik ezzel a biznisszel mesebeli dúsgazdagra lopja magát. Édes Istenem, mint egy 6 éves gyereknek úgy kell a megismételt mondatokat szájbarágni.

  • KENNY;
    A Roman PM nem mondott le, valaki hivta az u.n ‘vote of no confidence’ szavazatot,a korrupciokkal kapcsolatban.
    S az urge vesztett.

    Az az egyedulli ami tetszik nekem a Parlamentary szisztemben.

    Habar, az mas-szempontbol gyerekes, mert a torvenyszerinti eljaras es a jog figyelemen kivul hagyva.

  • Lelszi boy:
    A Pestisrácok elnevezésű félnáci FIDESZ szócsövet kb. akkor fogom elolvasni, mikor Istenkegyelmébőlmiurunk szívhezszóló leveleit.
    Szaal kis propagandistám, ne erőőköggyé’ 😀

    „Kár a motalkóért”..ahogy Benedek művészúr mondá anno.

  • Kinaban, legalabb is a lakosok a nagy varosokban igen modern es elorehaladottak.
    Persze manapsag kihasznalan penzt. Ertve a papir penzt.
    Azert van a plasztic hitel-lartya.
    Gyors fizetesi modszer, nagyon sokkal biztonasagosabb mint a papir penz, s meghatarozott idon belul mindeg van nem csak reklamalasra meghatarozott ido, sot meg a teljes papir jelentes az egesz evi koltsegek kimutatasainak.
    S a legrosszab esetekben is, ertve a lopas, mas buntettek eseten meghatarozott osszegik van feleloseged.
    Nehany esetekben cslasok aldozatai lehettem volna, de minden esetben a kartya-bankka hozta azt figyelemmere mielott en meg sejthettem is volna azt.

    S ne felejtsek, hogy ha fizeti mindeg havonta szamlajat idejeben, kap vissza-fizetest.
    En kapok 1.5 %-ot, ami nem sok,de minden vasarlasiam nem hogy nem kerul tobbe, hanem kevesebbe.
    Bizonyos vasarlasokert es koltekezsekert kaphat 2 sot
    3 %-ot is vissza.

    „What’s in your wallet”?

  • Drizari:
    Ezeket a technologiákat mind az USA-ban találják ki.
    Aztán jól eladják a szabadalmakat.
    Ebből él az USA.Szabadalmi dijakból.
    Kár hogy Kína nem nagyon fizet értük.
    Inkább megpróbálja ellopni .
    Ezzel van tele a Média.
    A Kínai Népköztársaság internetes és egyébb ipari kémkedéseivel továbbá a lenyúlt szabadalmak fizetés nélküli felhasználásával.

  • lelszi
    2018 január 16
    4:23 du.
    Prostisrácok?
    Te ugye hülyéskedni tetszel!!
    Tőlük még a pontos időt is csak fenntartásokkal…

  • Kalocsai Miklós

    lelszi
    2018 január 16
    4:23 du.

    A ProstiSrácok c. szennylappal akarsz itt bizonyítani?

  • Drizari Londonban a földalattin egy angol nő visítva kötött bele két külföldibe, hogy Londonban beszéljenek angolul, amit egyébként roppan szörnyen beszélt. Ostoba ember minden országban van, ezzel semmit sem tudsz tenni. Valószínűleg Romániában sokan tele vannak a magyarokkal, és így próbált elégtételt venni. Ha olvasod a magyar oldal gyűlölködéseit a románokkal szemben, nem is csodálkozhatsz rajta. Mindkét oldal vastagon benne van, hogy idáig fajult a dolog.

  • a magyar sertodos sovinizmus-/sot mondhatni batran rasszizmus/-kituno peldajaa fentebb lathato roman vs magyar video.
    azt taglalja milyen szar annak aki erdelyben magyarul szol…/baromsag/
    az meg se fordul a fejekben magyaristan-ban hogy a magyarok epp ugy leugatjak a zsido turistakat akik a metron merreszelnek egymaskozt azanyanyelvukon /heberul/ beszelgetni.
    miert kellene hogy ez maskent legyen veletek kulfoldon??
    nem vagytok kiveteelezettek…..

  • magyaroszag meg olyan mint egy kulonlegessen cizellalt ekszeres doboz………amibe beleszartak de nagyon.-es nem a baloldal kezdte a szarast……..

  • barlev Nem vennék rá mérget, hogy a magyarok többsége felismeri a zsidókat ha nincs rajtuk sapka és pajesz. A nyelvet pedig holtbiztos, hogy nem ismerik fel. Magyarországon az a zsidó, akire azt mondják. Számtalanszor mondták már rám, mert sűrűn hordok fekete kalapot. Nyugodj meg, sokan azt sem tudják, hogy a zsidó nyelv a héber, megesküdnének rá, hogy „zsidóul” beszélnek.
    Ahogy egy szélsőjobboldali seggfej kifejtette nekem, a zsidókat nem személy szerint kell gyűlölni, hanem globálisan. Ha érti valaki, mit rejt ez a mélyenszántó baromság.

  • Kenny:
    Az azt jelenti hogy a büdösnácik szerint vannak azért rendes, jó zsidók is.
    Azonban maga a nép, a rassz egy -idézek- „Istengyilkos nép”

    Sok olyan oldal van sajnos amelyeken ezeket a dolgokat (ál)tudományos alapossággal fejtegetik.

    Ezen cikkek írói és olvasótáboruk nagyon várhatják már a VALÓDI endlözungot.

    Merthogy szerintük Hitler elcseszte.

  • barlev
    2018 január 17
    10:16 de.
    Igen! nem ő kezdte,csak 45-től csinálta és állandóan becsinált,így Hazánkat benne hagyta -ahogy írtad – abban és onnantól kezdve próbál az ország kimászni,de az elvtársaknak folytonos hasmenése volt ezért nehezen megy a kilábalás.
    Nahát ennek üdvözletével.

  • Geyza Nagyon nem várnám a helyükben, mert a zsidók megtanulták megvédeni magukat.

  • Tóth te miről és főleg minek írogatsz

  • Van olyan adat, hogy a romaniai magyarok hazassaganak hany szazaleka vegyes hazassag?

  • Kenny!

    Itt ebben a cikben nem a vallás ill. a zsidóság a központi kérdés….
    Van akin látszik(arcvonások..),de vannak szőkés és pisze zsidók is!
    Engem ez soha nem érdekelt,és attól,hogy katolikus vagyok vannak
    zsidó barátaim,ismerőseim ,akikkel jó kapcsolatot ápolok.
    Attól,hogy jobboldali beállítottságú vagyok,soha nem voltam és leszek,se antiszemita,se rasszista,mindig az embert kell nézni,pontosan ezért tartottam gusztustalannak,érthetetlennek Heller Ágnes
    „sugallatát”az MSZP felé,hogy szövetkezzenek a Jobbikkal(persze
    a hatalom megszerzése érdekében…)amelyik pártnak az egyik „szárnya” ma is erősen antiszemita és holokauszttagadó!
    Na ezért vetem meg Hellert, mint zsidó származású nőt,de mint embert!!!!!Sajnos vannak még ilyenek…
    Szerencsére itthon a keresztények és zsidók békében élnek régóta és a kormány is ezt támogatja!

  • László!

    Ilyen adatról nem tudok,de nem is érdekel,mert nem ez a lényeg!
    Itt a kinti és itthoni magyarokról van szó,akik szeretik a hazájukat!

    „Akit magyarnak teremtett az Úristen,és nem fogja pártját
    nemzetének-nem derék ember” (Széchenyi)
    Na ez így igaz!(Nagy ember volt,de túl finoman….fogalmazott,ami a mai helyzetet illeti!)

  • Egyébként a közvetlen környezetemben több zsidó származású ember is van, akik közismerten jobboldali beállítottságúak(sőt a jelenlegi kormányban is!!!),míg ismerek olyan keresztényeket,akik
    a baloldallal szimpatizáltak ……persze ma már a jelenlegi pártok ismeretében egyre kevesebben!
    A hit,a vallás,a politika bár többnyire hatással van egymásra,de
    mégis külön dolog,tapasztalat,meggyőződés kérdése!

  • Figyelő:
    „barlev, elegunk van a magyar ellenes szovekebol. Menjen valahova, ahol szivesebben latjak.”

    Tiszteletlenül megkérdezném Önt, Figyelő: miért ír többesszámban? Ha már elfelejtett magyarul, azt megértem. Ha azért ír többesszámban, mert úgy véli, hogy sokan értenek Önnel egyet – ez vagy így van, vagy nincs így. De ha így is lenne, akkor is nagyon sokan vannak – például én is – akik az Ön véleményével általában nem értenek egyet.
    Én például nem mindig és nem mindenben értek egyet Barlevvel (különösen a stílusával), de eszembe sincs elküldeni. Ahogy Önnek sem javasoltam eddig a távozást. (Lehet, hogy ez csak a túlzott udvariasságom következménye.)

    „Senkinek sincs kedve olvasni olyat ami megcafolja a hivatalos hireket.”

    Ha Önnek nincs, olvassa a Magyar Időket- Gondolom, fiatalkorában a Rákosi-rendszerben Ön hozzászokott, hogy mindig csak a hivatalos híreket, hivatalos hazugságokat olvassa. De honnét tudja, hogy senkinek sincs kedve mást olvasni, mint a hivatalos hazugságokat?

  • jenny
    ugyan eriggyel mar valahova…………..mer az orban a korabbi kormanyzasaalatt kievett a szarbol mi?
    az ezusthajo story-valmes a tokajhegyakjai szolok ellopasaval apuka reszere meg telibb szarta.
    nem mindenki tok hulye am.nem feldtunk el mindent

  • Barlev nem magyarellenes.

    Csak szólok…

  • Háttt ugyebár Kenny..akinek az a hülye ötlete támadna hogy kikezd Izraellel, annak viselnie kell a hülyesége ódiumát.

  • Laszlo:
    „Van olyan adat, hogy a romaniai magyarok hazassaganak hany szazaleka vegyes hazassag?”

    Nem tudom, talán van. A Román Statsztikai Intézet (INS) évkönyveiben meg lehetne nézniaz adatokat, de most nincs kedvem hozzá.

    Gondolom olyan 95-97% között lehet. Szerintem ugyanis nem létezik „vegyesebb” házasság, mint egy nőnek és egy férfinek a házassága. 🙂 🙂 Ehhez képest minden más, etnikai, nemzeti, nyelvi, kulturális, vallási különbség bakfitty.

  • Belzebub,
    🙂

  • Hegedus Sarolta

    Geyza
    2018 január 17
    2:33 du.
    Hat persze, annyira imadja oket, hogy meg be is nyal nekik, ugye?

  • Hegedus Sarolta

    Ez egy gusztustalanul antiszemita es magyargyulolo lap, ugyhogy eleg is volt belotetek!!!!

  • Hegedus Sarolta
    2018 január 17
    4:25 du.
    ” antiszemita, és magyargyűlölő”?
    Biztos, hogy olvastál is, vagy csak írsz?

  • Geyza Most már sosem tudjuk meg, Sarolta honnan vonta le ezt a téves következtetést. Talán az avarpálinkából?

  • Mellesleg, tobb zsidot ismertem es ismerek akik magyar erzelmuek voltak, vagy vannak.

  • Belzebub
    2018 január 17
    1:29 du.

    barlev
    2018 január 17
    10:16 de.
    magyaroszag meg olyan mint egy kulonlegessen cizellalt ekszeres doboz………amibe beleszartak de nagyon.-es nem a baloldal kezdte a szarast……..

    Elezeest, de barlev irasai tele vannak hasonlokkal/ Olyan nagy magyar gyulolo, hogy sajnos nehez elviselni.

    A szerkesztoseg meg elnezi neki/

  • Geyza
    en sose voltam globalisan magyarellenes…………..csakhat kozrohej ami ott megy es gyulolok par ezernyi nyilaskogo ferget es nembert a 14 milliobol.
    NEM ok a tobbsdg meg ha ezt hiszik is magukrol

  • Hegedus Sarolta
    nameg egy hulye tyuk……….kesz baromfi park

  • Hegedus láthatólag nem tudja mit mond.
    De azt nagyon szeretné elmondani.
    Valami úgy feszíti őt belülről.
    Hát most kitört belőle 😀

  • Figyelő:
    „Elezeest, de barlev irasai tele vannak hasonlokkal/

    Önnek ebben igaza van, Barlev stílusa – finoman fogalmazva – néha tőlem is kissé idegen. A stílus hiányosságainak, esetenként durvaságának általában több oka lehet, ezeket idő, hely hiányában és lustaságom miatt nincs se módom, se kedvem megpróbálni itt elemezni. Talán megegyezhetünk abban, hogy Barlev nem éppen Kosztolányihoz mérhető stiliszta, ám itt egyikőnk sem az.

    Figyelő:
    „Olyan nagy magyar gyulolo, hogy sajnos nehez elviselni.”

    Barlev nem magyargyülőlő. Márai Sándor sem volt az, pedig a magyar társadalomnak nem volt olyan osztálya, rétege, csoportja, az úri osztályoktól a munkásságon az és a parasztságon át a zsidókig, amelyet – rendszerint jogosan, néha igazságtalanul – írásaiban ne illetett volna izzóan kíméletlen megjegyzésekkel. (Márai persze sokkal jobb stiliszta volt Barlevnél, másfelől pedig – nagyon enyhén szólva – közel sem érte annyi sérelem, mint Barlevet, sőt egy időben épp ellenkezőleg.)

    Figyelő:
    „A szerkesztoseg meg elnezi neki/”

    Önnek is elnézik a rendszeresen visszatérő amatőr, ám durva történelemhamisítási kísérleteit, a Horthy-rezsim mosdatását, stb. E vonatkozásban Önnek nincs oka panaszra.

  • Hun Canada ! 7:43 /Figyelő

    Csak egyet hagyott ki a Figyelőnek tartott fejtágítójából, mégpedig az MTI-t amely deklaráltan is a kormány hivatalos monopol hírcsöve…

    Ez a „távirati irodai” és stílusú monopólium a magán rádiókban és TV-kben IS ingyen – természetesen az adófizetők pénzéből – „ad” hírszolgáltatást olyannyira, hogy még a bemondókat is a kormány biztosítja hozzá akik nyájas és behízelgő macsakhangon nyávogják el a minél érdektelenebb vatta híreiket fehér oroszlánokról, meg szörnyűbbnél szörnyűbb balesetekről,stb, csak, hogy komoly tartalmas infoirmáció ne juthasson az alattvalók, az istenadta nép fülébe….

    E legfontosabb eszközükkel igen jól teljesítik fogadott hivatásukat a népbutítás platformján.

    .

  • 20’000 kötvénymagyar kapott eddig állampolgárságot egy olyan kormánytól, amely tűzztel vassal tiltakozik a menekültek ellen.

    A pénz beszél, a kutya – a kormány – ugat. Az a kormány vonyít, amely szereti Sorost spekulánsként aposztrofálni. Undorító diktatúra. Ráadásképp ezen az üzleten a közvetzítő magyar offshor-lovagok – elsősorban Rogáns propagandaminiszter – kerestek milliárdokat…

  • barlev
    2018 január 17
    10:14 de.

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.

  • Belzebub
    2018 január 17
    1:29 du.

    Belzebub
    2018 január 18
    4:52 de.Belzebub

    Ket hozzam irt irasara szeretnek valaszolni.

    1, Csak hogy tudja, a R’akosi korban bortonben voltam, eppen
    azert, mert nem hittem el egy szavat sem Rakosinak,
    Barlev stilusa hazamrol, felhabotitott es ezert ajanlottam neki, talan mashol boldogabb lenne, mint egy magyar forumon.

    2,
    Marai Sandor mnem gyulolte a magyarokat, O csak megkritizalta oket, ami nagy kulonbseg. Marai mindent es mindenkit megkritizalt.
    Marai minden konyve megvan, nagy tiszteloje vagyok.

  • KORDON BLUED
    2018 január 18
    6:54 de.

    Mit gondol, Kanadaban nem igy mukodik a media? Ami kedves a politikus szivenek, azt veletlenul sem kritizaljak. Igaz, vannak lapok amik azert szohoz jutank.

  • Figyelő!

    Minden politikus a másik zártot kritizálja,ami természetes,csak van ami bizonyítható és van ami idétlen valótlan uszítás!
    Amúgy itt senki sincs elnyomva,ugyanis a jobboldali lapok mellett jó pár baloldali lap kapható,cenzúra nincs,szabadon okádhatják
    a hazugságokat,sőt a trágár stílus sincs betiltva!
    Szerencsére a lapok színvonala között vannak „különbségek”…mint
    ahogy azik között is,hogy ki melyikre kíváncsi….melyiket olvassa!

  • Marcsi,

    Amúgy itt senki sincs elnyomva,ugyanis a jobboldali lapok mellett jó pár baloldali lap kapható,cenzúra nincs,szabadon okádhatják
    a hazugságokat,sőt a trágár stílus sincs betiltva!

    21. szazad cenzuraja a zajkeltes. Keltsunk zajt, hogy a lenyeget senki se hallga. Ez is cenzura, csak annak a modernkori valtozata. Mindenki migransozik, meg Sorosozik, nem pedig a lenyeges dolgokrol cserel eszmet, mint a gazdasagi mutatok, egeszsogugy allapota, oktatas helyzete. Mert a kormany zajt kelt, nagyon nagy zajt kelt.

  • Figyelő!

    Ha magának azt mondják Horthy, vagy hogy Holokauszt, akkor maga alattomos, sunyi trükkel rögtön előjön a Rákosikorban ért bántódásával, amelynek semmi köze sincs a maga lelki traumájához.
    Hiszen azt a félmillió embert már jó-pár évvel korábban ama rákosirendszer előtt . a . s e m m i é r t , í t é l e t . n é l k ü l . gyilkolták meg Horthyék.
    Magát viszont, kezdjük ott, hogy élve hagyták, legföljebb . v a l a m i é r t . – tegyük fel, hogy igazságtalanul – pár hónap javítóintézetre – b í r ó s á g . í t é l t e . e l … Ugyanakkor, attól maga államköltségen még „diplomát is szerezehetett” amire gyakran hivatkozik is, annak az államnak a költségén, akkor amikor ama meggyilkolt magyar tömegek már füstként sem léteztek sehol…

    Hagyja már ezt abba !

  • Laszlo:
    OIM* nem érti az ilyesmit…ő ‘gyanis kissé O.S.T.O.B.A.

  • Egyébként akit érdekel,hogy mi van Magyarországon a kinti károgók
    közül,az jöjjön haza nézze meg,utána dumáljon,aki meg itthon él és tudja,de ez sem elég neki az meg menjen világgá nyugodtan,nem fog hiányozni….!
    A kivándorlás a szocik alatt,meg főleg a válság idején kezdődött,majd egyre csökkent,most meg már jelentéktelen,sőt egyre több embernek megéri hazajönni!
    Persze akinek nincs végzettsége,itthon sem szeretett dolgozni az uszít és nyavalyog
    kint sem viszi sokra,de ez legyen az ő baja!
    Munka van,csak dolgozni kellene…

  • Boda Marcsi Vigyazz, egyre butabb mantrakat ismetelgetsz. Ismeretsegi korunkben mindenkinek magasabb kepzettsege van mint neked. A nyelvtudasrol nem is beszelve. Sajat erdekedben, vegyel vissza.
    Nem munka kell, hanem megfizetett munka. Ezt nem lattad a hiradoban?

  • Kenny!

    Ne fenyegess tudatlanul,nekem felsőfokú végzettségem van,ami tény és nem dicsekvés,aztán nálatok az ismeretségei körben mindenki diplomás?…..ha az itteni hozzászólókról beszélsz,hát többeken nem látszik….!
    Amúgy itthon egy kezdő orvos aki épp elvégezte az egyetemet,több fizetést kap,+ meg majd még hálapénzt…mint én 40 éves munkaviszonnyal,nyugdíjasként és több magasabb végzettséggel,na az ilyeneknek mondom,hogy szálljanak magukba…
    Az itthoni képzetlen semmirekellőknek meg ugye kint sincs kolbászból a kerítés?…..
    Nem akarlak cukkolni,de ha egy magyarul írt levelet nem vagy képes felfogni,akkor bizony a te készülékeddel lehet probléma…

  • Nos HunCanada annyira „okos” és persze tájékozott (hunnan is?),hogy egyfolytában méri az észt és a hazugságokat,olyanoknak
    akiknek legalább annyi van…és itthon élnek!
    Amúgy párszor már felvetettem (itt,vagy más cikknél..),hogy a sok harcos…”észkombájn”,talán nyilatkozzon,hogy mégis melyik „törpe”
    és esélyes…. ellenzéki párttal szimpatizálnak és ugyan miért?
    Nem árulták el….
    Na nincsenek érveik,csak indulataik,akárcsak az ellenzéki pártoknak,akik többen már csak arra hajtanak,hogy egyáltalán bejussanak a parlamentbe……
    Ha egy csoda folytán ők győznének,rögtön káosz és csőd lenne,mivel képtelenek a hatalmat egymás közt megosztani,felosztani és ezt naponta harsogják egyenes adásban
    a TV-ben.
    Lehet,hogy az itteni okos…fanatikusok nem néznek TV-t?…..
    Na ez biztos!Részvétem!

  • Csak megjegyzem:írni,olvasni és értelmezni,már az általános iskolában is megtanítják a gyerekeket…..ehhez nem kell egyetem…!(sőt még középiskola sem…)
    na jó film van,amin derülni is lehet,bár ezen a fórumon is,de legalább az előbbi szórakoztató és szellemes……!
    Na viszlát!

  • MArcsi,

    Minden iformaciotol ket kattintasra vagyunk ugy altalaban.

    1,2 millió magyar tervezi, hogy a jövőben tartósan külföldön vállal munkát,
    sokan (55 százalék) azért, mert nem tud megélni a fizetésből, kevesebben (28 százalék) azért, mert nem tud megfelelő jövőt biztosítani a gyerekeinek, és kábé ugyanennyien (27 százalék) a magyarországi közéleti-politikai viszonyok miatt. Legtöbbek szerint (43 százalék) az egyre növekvő kivándorlás oka az, hogy a fizetésekből nem lehet megélni. 26 százalék szerint Orbán Viktor az oka a menekülésnek, 12 százalék a rossz gazdasági helyzetre, 7 százalék pedig az előző kormányokra, és konkrétan az MSZP-re mutogat. Különösen szomorú, hogy a távozni szándékozók 40 százaléka fiatal, 530 ezren vannak.

    Forras: http://www.publicus.hu/blog/kivandorlas_meg_tobb_mint_egymillio_fo_menne/

  • Reklám alatt!
    Amúgy munka lehetőség van,csak kevesen akarnak dolgozni…..
    inkább „segílyből” éldegélni!

  • Voronyezs
    2018 január 20
    1:53 de.
    Csak most lattam hozzam irt sorait.:en es csaladom soha nem volt Horthy parti, ezt mmar itt tobbszor megirta
    A Holcaustban apam is szenvedett es apai oldalrol tobb csaldtag.
    Tehat, vadai alaptalanok, es kikerem magamnak.

  • Meg annyit, hogy nem Horthyek gyilkolak meg azokat, hanem a nacik.
    A mai otthoni politika es sajto Horthyt okolja mindenert, viszont en akkor mar 12 eves voltam es emlekszem az akkori esemenyekre, sot, van rola bizonyitekom is.

  • Boda Marcsi Ki fenyegetett kedves Marcsi? Figyelmeztettelek.
    Azutan meselj mar nekem, milyen halapenzt kap egy kezdo orvos? Azt is ird le, hany szazaleka a szakoknak kap halapenzt? Semmit nem tudsz az egeszsegugy felepiteserol, csak a kozhiedelmet hirdeted. Azt azert tudod, hogy egy orvos egy honap alatt tobbet tanult, mint Te harom ev alatt az esti iskolaban? Igen, kepzeld itt szinte mindenki diplomas a magyarok kozul, es senki sem mosogat. Egyedul nekem nincs diplomam (tudom, irtad egy senki vagyok), nekem csak negy szakmam van. Hiaba beszelik a hasadba, az ertekes emberek jonnek el. De tudom, nem szabad megertened, mert osszedol a balvanyod.

  • Kalocsai Miklós

    Boda Marcsi
    2018 január 20
    3:15 du.

    „Csak megjegyzem:írni,olvasni és értelmezni,már az általános iskolában is megtanítják a gyerekeket…..ehhez nem kell egyetem…!(sőt még középiskola sem…)”

    Látod Marcsi, hiába van akár hány felsőfokú végzettséged, az ostobaságod nem gátol meg abban, ontsd magadból a butábbnál butább bejegyzéseket.

  • Kalocsai Miklós

    Figyelő
    2018 január 20
    9:33 du.

    Figyelő! Lehet, hogy az Univerzum egyedüli csoda gyereke voltál, aki 12 évesen eligazodott, és megfellebezhetetlen megállapítást tett egy bonyolult, történészek által is ellentétesen megítélt helyzetben.

  • Boda Marcsi írta:
    „Nos HunCanada annyira “okos” és persze tájékozott (hunnan is?)…”

    Marcsikám! „hjúmor”? 😀 😀

    Gyönygyszem ez a hozzászólásod, és óriási igazad van az ellenzéki pártokról is:
    „Ha egy csoda folytán ők győznének, rögtön káosz és csőd lenne, mivel képtelenek a hatalmat egymás közt megosztani, felosztani…”

    Marcsikám, nem is innen jön a megoldás, majd meglátod…

  • Úgy látom, hogy Boda Marcsi kommentjei maximum olyan válaszra érdemesek, amilyeneket Geyzától szokott kapni, és még akkor is jelentősen túl vannak értékelve.

  • Figyelő:
    „Meg annyit, hogy nem Horthyek gyilkoltak meg azokat, hanem a nacik.

    Középiskolásként Önt sem a Rákosi-rezsim, nem az AVH, még csak nem is a Jankó vezette bíróság zárta börtönbe, börtönbe hanem egy fegyőr. Ehhez semmi köze nem volt sem a bíróságnak, még kevésbé annak a politikai rendszernek és vezetőinek, akik megteremtették az Ön börtönbe juttatásának politikai feltételeit, csakis a fegyőrnek. Ő és kizárólag ő a felelős. Igaz -e, Figyelő?

    Mondja Figyelő, az 1938 és 1944 március 19-e között meghozott 21 zsidóellenes törvényről és számtalan kormány- és miniszteri rendeletről,, a Kamenyec Podolszkij-i deportálásról, az ukrajnai és a bori munkaszolgálatról hallott már valaha?
    De még 1944.március 19 után is a deportált zsidók 97%-át az akkori határállomáson, Kassán adták át a német hatóságoknak. Mit gondol, a zsidók önként, kíváncsiságból vonultak be a gettókba, és onnét szórakozásból vonatozgattak Kassára?

    Figyelő:
    „A mai otthoni politika es sajto Horthyt okolja mindenert,”

    Tényleg? A feleségem nem rég hallotta az egyik a nem éppen a mai magyarkormánnyal szemben álló rádióban, hogy a munkaszolgálat tulajdonképpen nem volt más, mint az állam által ajándékozott ingyenes nyaralás a zsidóknak.

    Figyelő:
    „viszont en akkor mar 12 eves voltam es emlekszem az akkori esemenyekre,”

    No igen, tehát azt mondja, hogy Önnek már akkor épp annyi esze volt,
    és éppen annyi ítélőképessége, mint most. Elhiszem.

    Figyelő:
    „sot, van rola bizonyitekom”

    Nézze, kevés olyan levéltárilag is jól dokumentált időszak volt a magyar történelemnek, mint azok az évek.

    Figyelő, Ön a folyamatosan ismételt szándékos hazudozásával nem csak az annak idején meggyilkolt deportáltak, munkaszolgálatban elpusztult emberek, hanem még a saját néhai férje emlékét is meggyalázza. Szégyellje magát!

  • Figyelő Ne essél túlzásba. Te és mindenki 12 évesen egészen mással foglalkozik. Ahhoz képest.hogy félig zsidónak állítod be magad, szépen mosod Horthy szennyesét. Skizofrénia vagy vészes feledékenység? Ne viccelj már. Nem az a baj, hogy szégyellted zsidó származásodat, és próbáltál a keresztény jobboldali elit tagjává válni? Ez a zsidó vonal csak az utóbbi időben jelent meg nálad, idáig nem emlékeztél rá. Abbahagyhatnád ezt a mindenre emlékszel már az óvodából is, Marcsi pedig mindent lát az ablakából. Ne legyünk már vicclap.

  • Voronyezs

    Figyelő válaszához hozzáteszem, hogy a negyvenes években már a hazai zsidóság harminc százaléka vegyes házasságban élt. Tehát, jelentős számú keresztényt is közvetlenül érintett a holokauszt.

  • Pontosítok. A harmincas években minden harmadik zsidók vegyes házasságot kötött.

  • Figyelő:
    Hiába akartak volna dolgozni a haláltáborok, ha nincs „emberanyag”

    Dániából pl. nem tudtak zsidókat és balosokat deportálni a nácik, hiába erölködtek.

    Mert nem szolgálta ki üket a dán rendőrség, vasút és más közigazgatási szervek.(Pl anyakönyvi hivatalok)

    Itthon viszont önként és dalolva, boldogan dolgoztak a nácik keze alá. Ennek széles szakirodalma van nemértem miért tagadod le.

    Azonkívül sok magyart legyilkoltak a munkaszolgálatban is illetve a gyalogos transzportokban. És bizony azok magyar keretlegények voltak.

    Ne menj ebbe bele jó?

    TE 12 éves voltál akkor semmit nem tudsz arról hogy mik zajlottak.

    Az úri leánykáknak nem azt tanították hogy miképpen kell kevés mozdulattal (gazdaságos erőkifejtéssel) kiverni a zsidó MUSZ-os fogait, vagyhogy az orosz fronton egy szekérre hány haldokló flekktífuszost lehet aképpen felpakolni „máglyarakásban” vagy gúlába, hogy az 5 Km-re lévő meszesgödörig egy se hulljon le közülük.

  • Neki ” felsőfokú végzettsége ” van…

    Oim* te..te kis professzor-asszony.

    (A hülyeség professzora hehehe )

  • Belzebub:

    Belzebub
    2018 január 21
    4:30 de.

    Há me én türelmes vok.
    Azé van.

  • Kalocsai Miklós
    2018 január 21
    4:06 de.
    Uram, sehol sem irtam, hogy 12 evesn en valami velennyel lettem volna. Amit itt tolem olvasott a tapasztallataim alapjan irtam.
    A maga altal emlitett tudos torneszek a KOR szerint itelik meg bizonyos esemenyeket. Ma meg divat Horthyt es korat szidni es mindent rakenni, en viszont es csaladom megszenvedte azt a kort es mint tulelok merunk emlekezni aki a valos totenelmre.

  • Kenny
    2018 január 21
    6:04 de.
    Oszinten nem erdekel a velemenyed. TE meg Irorszagbol osztod itt az eszt es azt hiszed nagyon okos vagy. En soha, senki maganeletet nem piszkaltam a tiedet sem, Bar eleg sokat tudok rolad, de nem vagy erdekes. Az ember nem azert ir ide, hanem azert, mert ez egy magyar kapcsolat a nagy vilkaggal.

  • belzebub
    2018 január 21
    5:12 de.
    mar ne is haragudjon, ha nem az akkori rendszer volt felelos ami pl. velem tortent , es sokeszer artatlan magyarral is, akkor ki FELELOS.? Janko Peter es a fegyor valoban csaka feladatat vegeztek el. De ki, vagy mi kesztette oket arra.?
    ;En megmondom> a Nepi Demokracia,ami kovetelte az allampolgaraitol hgy engedelmesekedjenek neki, kulonben bajuk lesz.

    Mellesleg, Janko P;ter onguyilkos lett 57 ben.

  • Belzebub
    2018 január 21
    5:12 de.
    Birtokomban van annak az ornagnak a konyve akit HOrthy megbizott egy levellel amit Moszkvan=ba kellett eljutatni, Ebben az allt, hogy Horthy ki akart lepni a haborubol.
    Budapesten megkapni a konyvet az uzletben. A cime> Horthy futara voltam…

  • Geyza
    2018 január 21
    7:15 de.
    Nem egeszen igy volt, az a munkaszolgalatos szazad amit a nemetek hatarra vitte
    k, PL. Radnoti MIklos is ilyenben volt azok iegen, rosszul jartak, valoban a nacik en ugy tudom n;emetek agyonlottek oket. Viszont voltak munkaszolgalatos szazadok akik nem kerultek a nemetehez es csak Vacon, vag mas helyen ;epitettek utakat azok megmenekultek.

  • Figyelő
    2018 január 20
    9:33 du.

    „Meg annyit, hogy nem Horthyek gyilkolak meg azokat, hanem a nacik.
    A mai otthoni politika es sajto Horthyt okolja mindenert,”

    Én megértem, hogy te az emigrációban sok úri magyart ismertél, akik abban a rendszerben érdekelve voltak. De sajnos amíg ez az osztály Horthyval azonosítja magát, akkor a konzervatívok mérsékelt, angolbarát szárnyával azonosítja magát. Pedig volt ott németbarát, radikális szárny is, és nem a nyilasokról, hanem a keresztény-nemzeti pártról beszélek!
    Megértem, hogy nehéz lehet szembenézni, ha valakinek a nagyapja mondjuk Endre László volt.

    A történészek között élénk vita van, ami átmehetne a közbeszédbe is, de nem engedik a megmondóemberek. Abban egyetértenek a történészek, hogy nálunk a német megszállás nélkül nem lett volna deportálás.

    Amiben vita van: Horthy miért nevezte ki Sztójay Dömét miniszterelnöknek 1944. márciusban, aki németbarát volt?
    Miért nem dobta ki a kormányból a németbarát tagokat, mint pl. a belügyi államtitkárokat (Baky, Endre László) és a pénzügyminisztert (Reményi-Schnellert)? Ezek mind „jó magyar” embernek számítottak az akkori közéletben, sokan voltak az úri középosztályban hasonló nézetekkel. Ti. hogy a zsidókat ki kell szorítani. Csak egyesek nem törődtek azzal, hogy mi a deportálások végcélja (pl. Hóman Bálint). Horthy meg néhányan viszont kisakkozták, hogy nem táncolni viszik a zsidókat a vonaton …

    A liberális történészek (Ungváry, Karsai) szerint Horthy gyáva volt, és nem törődött a vidéki zsidókkal. Egyetlen ellenvélemény van, a baloldali Ormos Mária, aki szerint Horthynak nem volt mozgástere tavasszal.
    Viszont júniusban megszervezte az ellenállást, de az csak részleges volt, és a pápa tiltakozása is erre késztette.

  • Figyelő
    2018 január 21
    7:10 du.

    Az biztos, hogy ha nincs német összeomlás, akkor nem indítják meg a határra a musz-osokat, hogy védvonalat építsenek 1944. októberben. Az auschwitzi halálgyár bezárt addigra, és már mindenhonnan kiszorították a németeket, Szerbiából, Romániából, Lengyelországból stb.

    Én megértem, hogy nagyon nehéz neked elképzelni, hogy jó magyar emberek hogyan állhattak be ezek közé? De sajnos, ha nem akarsz hazudni magadnak, akkor tudomásul kell venned, hogy nálunk is voltak begőzölt, fanatikus emberek. Hol nincsenek? (Csak nekünk ezért viselni kell azóta a bélyeget, a nyugatiaknak meg nem.)

    Pl. vegyük a magyar katonákat. A ballibek imádnak a Donnál elesett katonák sorsán siránkozni. Most volt januárban 75 éve.

    Szintén januárban, 76 éve történt az újvidéki vérengzés, a Hideg napok. Na most, az ottaniak ugyanolyan magyar tisztek, katonák voltak, mint akik a Donnál jártak. Talán még személy szerint is ugyanazok. Csak egyik helyen „ártatlan áldozatok” voltak, máshol meg „büdös nácik” a kritikusaik szerint! Ez az igazi fekete-fehér gondolkodás, szerintem te ezt ne kövesd, ha rám hallgatsz!

  • hazai lámpa
    2018 január 22
    8:37 de.
    Egesz oszinte leszek. Ahogy mar irtam csaladom NEM volt Horthy parti az elejen sem. Akkor a nagy szemelyi kultusz ami a csaladja korul ment allandoan, az volt unalmas. Horthy NEM volt politikus es nem szamitott arra, hogy a nemetek elhatalmasodnak. Mivel Horthy NEM tett eleget a nemet kovetels;eknek a zsidok deportalasa vegett, pl. BUdapesten utolso percig sok zsido elt ee mukodott, ezert szalltak meg Magyarorszagot a nemetek es tettek naci embereket a kormanyba.
    Horthy, mar irtam nem volt er;lyes vagy eros egyeniseg. A naciknak konnyu dolguk volt.
    Ezert szalltak meg a nemetek Magyarorszagot es kezdtek a naci taborokat, munkaszolgalatosokat behivni meg a keresztenye valt zsidokat is.

  • Ja, es egyet nem szabad elfeeljteni, Magyarorszag nemet oldalon volt az orosz ellen. Sajnos, volt aki hitt a nemet gyozelemben.
    A magyar lakossagnak e;mhireket adtak az oroszokrol ;es a veszelyrol. Vegul be is kovetkezett, a nemat vesztesseg miatt. Persze a nemetek nem veszitik el a haborut ha az EGyesult Allamok nem lepnek be a haboruba.

  • Belzebub
    2018 január 21
    5:12 de.
    Rosszul latja, igenis a Rakosi rezsim volt olyan, hogy wegy gimnazist kicsap ay orszag osszes iskolajalbol, mert valamit moindott Sytalin elvtarsra. Ez volta gyakorla akkoriban. Hogy engem az AVH felterjesytetta legfelsobirosaghoz az az egyenez kovetkezmenye volt a rezsik allaspontjanak. Hogy Janko Peter Ta nacselnok e is a rezsim szava volt. Hiszen Janko Peter sokkal okosabb volt es tudta, hogy ez marhasag. Viszont hivatalbol, koteles volt elitelni.
    Igy mukodotta Rakosi rendszer!

  • Hazai ne hazudozzál
    A MUSZ-osokat párhuzamosan hurcolták ki a Szovjetúnióba a katonákkal azzal a határozottan kimondott céllal hogy megdögleni viszik ki öket.,

    Vagy talán a faterom álmodta amiket ott átélt a háború első napjaitól?

    Amikor az általad ide citált összeomlás volt, akkor sikerült hazavergődniük az életben maradott munkaszolgálatosoknak, már akik életben maradtak közülük .

    De ezt nem neked íróm te hazug és hamis ál”történész” .

    UNDORÍTÓ VAGY KISANYÁM !!!

  • Na nemcsak Geyza válaszai hanem több „egy-két” fokkal magasabb szinten állóké is szánalmasak……pláne akik erről a fórumról,meg hiteltelen kinti lapokból tájékozódnak,”gyűjtik”
    az ismereteiket…..
    Na részemről ennyi, felesleges időpocsolás lenne részemről ezt az értelmetlen csevegést folytatni,ennyi „okos” emberrel!

  • M ellesleg, ma a mahgyar kultura napja van, miert nem abban ;ekeskednek egyesek,?

  • M ellesleg, ma a magyar kultura napja van, miert nem abban ;ekeskednek egyesek,?

  • Figyelő!
    Neked sem kellene mindenre részletesen reagálnod…(pláne szívre venni a sok idétlen,valótlan rágalmat….),ami a kultúrát illeti,hát ezen az oldalon azt ne keresd…..itt csak az elvakult politika,az ellentmondást nem tűrő „kiosztás”,meg az alaptalan sértegetés a
    menő……
    Erre már rég rájöhettél volna!
    Szerencse,hogy normális emberek is szóhoz jutnak!

  • OIM* előírja ki mire reagálhat…

  • Figyelő:

    „Ha azt a szót hallom hogy KULTÚRA, máris nyúlok a piszolyom után.”
    /Kellermann, a volt német náci írószövetség elnöke/

  • Figyelő:
    „mar ne is haragudjon, ha nem az akkori rendszer volt felelos ami pl. velem tortent , es sokeszer artatlan magyarral is, akkor ki FELELOS.?”

    Mar ne is haragudjon, ha nem az akkori Horthy-rendszer volt felelos azért, ami többszázezer magyarországi zsidóval, és a rendszer törvényei szerint zsidónak minősült százezer kereszténnyel történt, akkor ki FELELOS.?

  • Figyelő:
    „Ezert szalltak meg a nemetek Magyarorszagot es kezdtek a naci taborokat, munkaszolgalatosokat behivni meg a keresztenye valt zsidokat is.”

    Elég türelmes ember vagyok, ám kezd az a véleményem, hogy Önnel már nem érdemes szót váltani. Sokszor és sokan leírtuk már, hogy a munkaszolgálatos századokat az 1939-es honvédelmi törvény alapján 1940-től állították fel, 1941 nyarától hurcolták őket Ukrajnába, 1943 nyarától pedig a szerbiai Bor rézbányáiba.

    Magyarországra – ezt is többször próbáltam valahogy megértetni Önnel, de sikertelenül – a német csapatok 1944.március 19-én vonultak be.

    Milyen okból, nem tudom (pontosabban sejtem a két lehetséges okát, de tapintatból nem kívánom kifejteni), Ön ennek ellenére folytonosan ismételgeti a zagyva valótlanságokat.

    Elég türelmes ember vagyok, ám az a véleményem kezd kialakulni, hogy Önnel már nem érdemes szót váltani.-

  • Itthon január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját,
    1823.január 22-én fejezte be Kölcsey F. a Himnuszt.
    Ebből az alkalomból több művész kitüntettek,többek között
    Szörényi Leventét ,aki Kölcsey-plakettet kapott.
    Ők szépet és maradandót alkottak!
    Na Ő és más igazi művészek kiérdemelték!
    Sajnos olyanok is kaptak ebben az országban pár éve magas kitüntetést,akik akkor esetleg megérdemelték,(átvették)pld. Kossuth díjat….,majd később szégyent hoztak az országra,de szerencsére már elhúzott,akire gondolok és nem itthon rontja
    a levegőt………

  • Figyelő!

    Egyes okító és „bölcs” anti -magyarral nem érdemes vitázni és bár
    magyarnak(?) vallja magát a fórum a kultúrához,a nemzeti értékekhez semmi köze,csak az elvakult,hamis politizáláshoz,ami
    nagy szégyen rájuk nézve!

  • Marcsi, mondja csak ki, hogy Kertész Ákosra gondolt! Legyen bőr a képén, ha már belekezdett a mocskolódásba megint.

  • Marosi Daniel

    HunCanada
    2018 január 23
    2:15 du.
    Nem kell kimondani, minden magyar tudja, az antimagyarok meg le vannak sajnalva!

  • HunCanada!

    „Éles elmével” rendelkezik, bravó(!!!)valóban a genetikai „zsenire ” gondoltam,de nincs egyedül!Sértegetett,megsértődött,elmenekült…..a díját megtartotta..!
    Nekem sokakkal ellentétben van bőr a képemen és a véleményem
    továbbra is fenntartom!
    Kenny „értekezése”,Figyelő kiokítása megint a zsidósággal kapcsolatos,akikkel ugye semmi bajom,a kormány is megemlékezett
    a Holokausztról,de ugye a Magyar Kultúra Napja nem vallásokról,nem a zsidókról hanem az NEMZET-ről szól,ha ez egyeseknek jelent valamit…..(?)
    Amúgy (másik cikk)Soros is zsidó származású(az igazi zsidók szégyene!!!)de nem ezért utálják,hanem az aljas jelleme miatt.
    Más pld, afrikai országokban,ha valaki ennyit ártana a volthazájának és visszatérne,biztosan kinyírnák……itthon
    csak nemkívánatos személy……
    Bár nem tudom, melyikük tud „jobban úszni”…..de mindegy,az a lényeg,hogy nincsenek itt!
    Remélem világos voltam?!Ha nem értik egyesek,az nem az én hibám.
    Na most lehet „fasísztázni” szokás szerint,de csak magukat járatják le!

  • Amúgy visszanézve a régebbi hozzászólásokat,többen igyekeznek lecsúszni Geyza szintjére,nos Barlev -nek sikerült is még mélyebbre, amikor Figyelőt(egy tisztességes idős magyar hölgyet) „kisfiúnak” nevezve „okította”,lehet,hogy már G.O.I.P -nál is többet iszik,vagy csupán ennyire tahó?….
    Na mindegy,elmentem,jó film van!

  • Boda Marcsi
    2018 január 23
    2:57 du.

    Valóban Marcsi, igaza van. Sokat ártott az országnak azzal Soros, hogy temérdek pénzzel támogatta a Fideszt abból az elgondolásból, hogy egy demokratikus és jogállami rendszerváltó erőt formáljon, és az is nagy hiba volt hogy külön-külön is ösztöndíjjal támogatott valamennyi fideszes politikust egyénenként is. Hát ez bizony napjainkra kárrá fejlődött amit az öreg nem látott előre.

    Marcsi had javítsam ki századszor, bár úgy sem érti meg a különbséget. Ön megint cinikusan de legfőképpen hibásan „genetikai”-t mondott, holott a genetikus amit Kertész használt teljesen más jelentőséggel bír. De Önnek tök mindegy, mert ezt se, és azt se érti. De, hogy megint leírja, hogy „genetikai” hát az k..va vicces. 😀 😀 Fortyogjon csak a rosszindulatában Mari néni 🙂 Aztán a TV műsort el ne felejtse.

  • Boda Marcsi. Szorenyi mint szovegiro kapta a dijat. Azokat a szovegeket Brody irta. Szovegiro nem lesz valaki, ahhoz koltonek kell lenni. Levente sosem volt az.

  • Marosi Daniel Antimagyarok? Fontos volt lemenni ennyire szinvonal ala? Ez a legbutabb jobboldali jelzok egyike, ami kijeloli hasznaloja helyet. Kar volt.

  • HunCanada!

    Hát nagyon szánalmas,hogy nem érti ,amit írtam,(Kertész szemét sértegetéseit ,az itthoni emberek ócsárlását)tudom,hogy Kertész mit mondott…és nem az itteniektől,nem érti a burkolt iróniát..!
    Aztán Soros ennek az országnak semmit sem adott(rég elment,letojva, mind az itthoni és kinti zsidóságot!!!!Ő maga vallotta be! szerencsére),és Orbán csupán fél évig kapott tőle ösztöndíjat..(és akkor mi van?)Ezért kellene Orbánnak a hazája
    érdekeivel szembeszállnia?….
    (mások sokkal tovább élvezték a támogatását,főleg ,akik ide írogatnak)),utána Orbán saját erejéből végezte el az egyetemet,diplomázott!Ez is tény!
    Nem kell erőlködni feleslegesen,mert csak nevetséges lesz!
    Mindezt a reklám alatt!

  • Marosi Daniel
    2018 január 23
    2:40 du.

    Miért ne kéne kimondani a sejtelmes ködösítés helyett főleg akkor, amikor pontosan mindenki tudja kiről van szó?!!

  • Kenny!
    Zavarosan ír….(sok szöveget valóban Bródy írt,de Szörényi énekelte,persze utóbbi is ír szöveget)Szörényi vagy Bródy?…..össze vissza beszél,….különben Szörényi az énekesként kapott díjat,(valószínű úgy hallottam,hogy rendeznek egy búcsúkoncertet is…..)
    Na nem kell tájékozatlanul erőlködni!

  • HunCanada Sosem fogjak megerteni a Kerteszre sertodo magyarok, hogy minden mondatukkal Kertesz Akos igazat bizonyitjak. Ez az igazan szanalmas.
    Nem sertodni kellene, hanem elgondolkodni. De akkor megremulnenek maguktol? De persze aki kritizalni mer, az nem magyar.

  • Marcsi persze, hogy nem adott… Megint földsötét tetszik lenni? Azt hiszem kevés itt a hely, hogy tételesen felsoroljam, hogy 1984-óta mennyi támogatást adott az Országnak.

    De pusztán a tényszerűség kedvéért, nem volt olyan rég, és Öntől nem is csoda hogy nem emlékszik, de a kolontári vörösiszap katasztrófa károsultjait 1 millió dollárral támogatta. Az utóbbi években éves szinten 1 milliárd forintot költött az Oktatás, az Egyenlőség, az Egészségügyi jogok, a Demokrácia, az Emberi jogok, és az Információszabadság területeken. Ehhez képest az 1 milliárd forintból három olyan szervezet részesült, akik a valódi menekülteknek jogsegélyt és ellátást nyújtanak (az állam helyett), ők összesen 46,2 millió forintot kaptak. Hát ebből az egymilliárdból a 46,2 millió szinte nulla, amit Magyarországnak juttat évről évre Soros. Mindemellett létrehozott Magyarországon, Budapesten egy világhírű Egyetemet, ahol a jelenlegi kormányszóvivő Kovács Zoltán szerzett amerikai diplomát, és Kumin Ferenc New York-i főkonzul is annyi más prominens személyiség mellett. Szóval azért az, hogy semmit nem adott az Országnak – és még nem is említem a Fidesz meghatározó párttá támogatását – az enyhén szólva megint egy ordas nagy hazugság. MArcsi maga már Gyurcsányon is túltesz, Ön éjjel, nappal, reggel, délben és este, minden levegővételnél hazudozik. Ez betegség, tudja-e?

  • Kenny!

    Kimaradt:Amúgy februárban ismét színpadra áll a Fonográf együttessel,ahol ÉNEKELNI fog természetesen(mint régen!!!)
    Na ennyi,és ez bizony tény!

  • Kenny 3:48, látom rövid, kint töltött idő után már az egyszerű szavak értelmezése sem megy. Nézz utána mit jelent az a szó hogy „magyar költő”.
    Bródyt idesorolni nem lehet. Persze ha te a „Személyi igazolvány” nevű szóhalmazt is versnek veszed..

  • OIM* „elment”
    Most kérdés hogy félkézzel, vagy már mindkettő kell neki hozzá…

  • Hun Canada:
    Antimagyar?
    Az olyan mint a Ferimagyar, Józsimagyar, Erzsimagyar, stb..

  • Kenny-nek címeztem de úgy is jó ahogy eggyel felljebb írtam

  • Csak azzé bonyolódtam bele me’ lassan mindenki ezzel a senki jobber Marosival vitázik holott elég körberöhögni is.

  • Boda Marcsi Hat persze, hogy ezt is jobban tudod. Hallottad ezt is a TV-ben? Vicces vagy.

  • Na igen.
    Erősen hiányolom Ákosbácsi Mr. Kertész írásait innen.

  • Kenny:
    Csak azt nem tuggyuk melyik kezével hallotta.
    Lehet hogy mindkettővel ?

  • Kicsoda Soros Gyorgy?

  • HunCanada
    2018 január 23
    3:38 du.
    Eln;z;st de Soros EGY EV osztondijat adott Orbannak, hogy angolul megtanuljon. Meg masnak is adott, de akkoriban diakok voltak es meg nem Fideszesek.

  • HunCanada
    2018 január 23
    2:15 du.
    Igen Kertesz Akosnak is adott penzt. Annaka Kertesznek mikor az hazament lebvelet irt amiben azt a kifejezest hasznalta, hogz hanyniia kell Magyarorszagtol, itt olvastam anno.

  • Geyza
    2018 január 22
    2:00 du.
    Sajnalom a munkaszolgalatosaokarat foleg Nemetorszag fele vittek, Radnotit is ott lotte le egy naci. A munkaszolgalatosknak utakat kellett epiteni Nemet hatarnal es mas hataroknal.

  • charlie Ha nem haragszol, továbbra is Magyarország egyik legjobb élő költőjének tartom. Ott is annak tartottam. Ha már említed, a Személy igazolvány egy igazán jó szöveg, nem hiszem, hogy nem érted. Nálunk már nincs is. Igen ellenzéki, de hát a művészetet hiba így megítélni. Ennél kevesebbért kaptak már Nobelt. Azóta persze megírta élete eddigi legjobb lemezét, verseinek tömegéből egy Neked nem tetszőt kiemelni nem szerencsés. Párttársad a Kárpáthyék lányát hozta fel rossz érvként.

    De ha már megszólítottál bár természetesen gorombán, tudom nagyon bántja a szemedet a szépen gondozott virágoskert, többször hangot adtál neki.
    Ha az ember ledolgozta a munkaidejét vagy az életét, akkor ne kelljen neki otthon háztájiban dolgozni, legyen az szabadon választott. A munkájából meg kellene élnie mindenkinek. Ha valaki a munkájával keres annyit, hogy megvegye azt a zöldséget attól aki termeli, miért ne csináljon magának virágoskertet?
    Főleg, ha percentben a saját munkája sokkal többet hoz, mint a konyhakert? Jó dolog a konyhakert, de van aki abból él, vegyem el a megélhetését, hogy maradjon 100 euróval több?
    Azután szőjön otthon, varrjon gatyát a férjének, vissza a múltba? Szereljem a villanyt, csináljak mindent otthon, iparosok munkáját elvéve? Gazdaságilag ez nem vált be. Mindig hátra, sosem előre? Tudom, az unalom rossz tanácsadó, de nem halára kell dolgoztatni az embereket, hanem értelmes szabadidő eltöltésére kell sarkalni. Például Bródy János szövegeinek helyes értelmezésére. Szerintem.

  • geyza. Érdekes ez a Szörényi történet. Van egy közepes gitáros, egy közepes énekhanggal, szódával elmegy. Kap egy jó szövegírót, és jó időben jó helyen van.
    Az Illés zeneileg nem egy Led Zeppelin, Szörényi sem Robert Plant vagy Jimmy Page, de Bródyval nagyot fog. Művészileg, mert Bródy fölé magaslik minden tekintetben, „még a lányokat is mindig Ő vitte el”. A szövegen kívül a népi hangszereket Bródy viszi az együttesbe, mikor hangszere a ritmusgitár kihal.
    Ír Zsuzsinak, magának, az Illésnek a Fonográfnak és a nagy ellenfélnek az Omegának meg ki tudja még kinek. Mikor szétválnak, Szörényi próbál tovább élni, nagyon kevés sikerrel. Megkeseredik, és elkezd gonosz interjúkat adni. Bródy tovább él, egyre jobb koncerteket ad, és hírneve egyre fényesebb, dacára rettenetes lámpalázának, amit minden koncertje elején le kell győznie. Persze mint ellenzéki, ezt próbálják nem látni, ott Ákos és Pataky kell. Szint alatt vannak, de hűségesek. Szörényit próbálják kijátszani Bródy ellenében, de már Szörényi is látja, nem ilyen lovat akart. Bródyval már nem lehet, hiszen Bródy önálló életet él. Marad a keserűség, így jól meg lehet venni egy újabb kitüntetéssel, amibe beleszövik nem, vagy alig létező szövegírói múltját, hiszen mégis csak Kölcsey-díj, a hiúság pedig emberi dolog. Nem sajnálom Tőle, de ez a díj most értelmetlen. Lehet nem értek ehhez sem, de véletlenül megvan minden Bródy szöveg leírva és megzenésítve. Hosszú autóutakon jó társaság.
    A búcsúkoncert is jópofa, Szörényinek ez lesz a tizedik. Szeretem, mikor „könnyűzenészek” hosszú hallgatás után kezükbe veszik a hangszert, és a pénzért képesek lejáratni magukat, gyakorlatlanul odaállnak gyalázni a zenét. Füldugó nélkül ilyen koncertre elmenni nem szabad. Véleményem szerint.

  • Laszlo:
    Lehet hogy Soros György sem Soros György, hanem csak egy ember akit véletlenül pont Soros Györgynek hívnak.

    /Murphy után szabadon../

  • Marosi Daniel

    Laszlo
    2018 január 23
    7:31 du.
    Ez csak es kizarolag a bizonyithatoan fellettebb zsido szimpatizans kormany elleni antizemitizmust gerjeszto ripacskodas, nagy ivben kikerulve a sorosozas valodi okait! A kormanyban soha senki nem Soros szarmazasat, hanem csak a rank kedvezotlen tetteit becsmerelte. Nagy szarban lenne a kis szalmababozo, ha Soros mondjuk horvat vagy gorog szarmazasu lenne, mert nem tudna szandekosan ilyen latvanyosan a kormany ellen antiszemitizmus vadjara terelni! Ez a minden szempontbol tulgesztikulalt szinjatek teljeseggel atlatszo!

  • Bendeguz nem találod undorítónak ezt az állandósult „elvtársazásodat?”
    Hidd el baromi hülyén és nevetségesen áll ez neked.

  • Én soká azt hittem, hogy a „Soros” a „Sörös”-ből lett magyarosítva. Pontosabban szépítve.

    ———————

    Van egy vicc az ötvenes évekből. A nevével elégedetlen állampolgár elmegy a Hivatalba, hogy megváltoztassa a nevét. Kérdezik tőle:
    – Hogy hívják?
    – Ganaj Mátyás.
    – Hát ez tényleg elég ronda név. – Szól a hivatalnok.
    – Na és mire szeretné változtatni?
    – Ganaj Jánosra.

  • Bendeguz

    Ne higgy a Géyzának!

  • Marosi Daniel,

    Kerlek nezd vegig, ne csak az elejet.

  • Marosi Daniel
    2018 január 24
    5:37 de.

    Marosi Dani, teljesen félreértelmezed és valóban tökmindegy, hogy Soros zsidó származású-e vagy sem. A Kormány propagandája, az ahogy kiplakátolja Sorost és hajszát indít az a göbbelsi, szó szerint. Ha Soros Feröer szigeteki lenne, akkor is göbbelsi és az antiszemita előítéleteket erősítené ez a propaganda hajsza. A Sorosozás valódi okát, ahogy Te fogalmazol azt pedig a Nemzeti Nyomozóiroda cáfolta, miszerint nem jelent hazánkra veszélyt, ahogy pl Navracsics is kiröhögi a saját pártját, ha a „Soros-tervről” kérdezik, azzal, hogy ilyen nincs.

  • jani
    2018 január 24
    8:26 de.

    Ez vicces volt! 🙂 A Sörös György-ben már sok volna az „ö”, biztos ezért lett Soros.

  • Figyelő
    2018 január 23
    10:43 du.

    Kedves Figyelő. Nyilván az angolját is csiszolta, de nem azért taníttatta Orbánt Angliában, hogy megtanuljon angolul :)) Másrészt pedig abban is tévedni tetszik, hogy „csak” diák volt és nem fideszes, hiszen 1989-90-ben járt oda, míg a Fideszt 1988-ban alapította Orbán a társaival. Nem fontos, csak a tényszerűség kedvéért ezt azért pontosítsuk, hogy legközelebb tudja.
    Az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia tanulmányozásával készült az első szabad országgyűlési választásokra, és a Parlamentbe jutásra, miközben Soros a Fideszt, amely alapításánál szintén liberális demokrata szellemben alakult, további jelentős összegekkel támogatta, hogy a békés átmenet után és a régi rendszertől eltérő demokratikus országot faragjon. Tehát Soros folyamatosan jelen volt A Fidesz életében a rendszerváltáskor, és nélküle aligha nyert volna 1998-ban, hiszen nem tudott volna jelentős párttá fejlődni.
    De mindegy is ez, mert A Fidesz már rég visszafelé vezeti az Országot abba az irányba, amely ellen pontosan megalakult 1988-ban.

  • Figyelő
    2018 január 23
    10:50 du.

    Kedves Figyelő, most új infót adott nekem. Én nem emlékszem arra, hogy Soros Kertész Ákost támogatta volna, és nem is értem mit támogatott volna egy írónak. Egy tollat? Szívesen tanulok újat, ezt hol lehet olvasni, ezt a támogatást?

    Egyébként felvetődik bennem a kérdés, hogy Ön annyi mindent olvas, és látszólag majdnem annyi mindent el is hisz. Miért nem megy át Kertészékhez és nyitottan megbeszéli a legautentikus forrásból azokat a kérdéseket, amiket Ön másod, harmad sokadik forrásból „csak” olvas? Nem lakik túl messzi Öntől, szerintem egy teázást megérne. Nem kell összebarátkozniuk, de legalább személyes és első kézből való infói lehetnének az „ezt vagy azt olvastam” helyett. Nem gondolt még egy ilyen kötetlen beszélgetésre?

  • Hun Canada:Lehet hogy Soros eredetileg piréz ?

  • Jani:Ne higyj Bendeguznak.

  • Laszlo
    2018 január 24
    8:47 de.
    A keresere ujra vegigszenvedtem ezt a profi, latszatra Soros vedelmere keszult, valojaban Orban ellenes kampanyfilmet, legjobban az exhibicionista eloadomuvesz Puzser Roberthez hasonlo nagykepuen modoros ripacskodasai es kovethetetlen hadarasai borzoltak a hatamon a szort. (Lehet, hogy en mar oreg vagyok ehhez a fiatalos, trendi stilushoz?) Maga az eloadas nagyon profi volt az ugyesen kiragadott bejatszasaival, a mondanivalo szandekahoz szigoruan mert vagasaival az agyon mantrazott latszat elfogulatlansagaval, az alkalmazott technikai hatterrel, Gobbels is elegedetten csettintett volna ra! Sok mindenben igaza volt, de sok mindent el is hallgatott, ahogy kell es ahogy tanitjak a CEU-ban, am a vegen oriasit csattant az ostor, amikor kiderult, hogy nem is Soros vedelmeben vagy Orban ellen keszult ez a hosszu filmeposz, hanem inkabb onreklam es egy kis adomany koldulas celjabol.
    Am az is lehet, hogy rosszul szurtem le a tanulsagot.

  • Geyza
    2018 január 24
    11:27 de.

    Az biztos, hogy van benne piréz vér is 😀

  • Daniel,

    „legjobban az exhibicionista eloadomuvesz Puzser Roberthez hasonlo nagykepuen modoros ripacskodasai es kovethetetlen hadarasai borzoltak a hatamon a szort.”

    Ne azt nezd hogy hogyan, hanem hogy mit mond. Gulyas ilyen, talan kicsit hadar, talan kicsit tul mozgekony.
    Puzser ue. neha kicsit ordibal, azt hisszuk mindjart agyverzest kap, beleeli magat a mondanivalojaba. De inkabb nezzuk azt amit mondd, azzal lehet vitatkozni.

    Biztos vagyok benne, hogy tobbet is lehetett volna mondani, mas aspektusbol nezni, Gulyas igy mutatta be, ennyi fert neki bele 50 perbe. Igy is sokkal tobb informacio, mint amit a Fidesz nekunk kommunikal. A fidesz kommunikacioja nagyon sokba kerul a magyar adofizetoknek, Gulyase ingyen hozzaferheto. Hogy a vegen tamagotast ker, van egy kis csapata akik gondolom nem ingyen dolgoznak. Legyen ez a legnagyobb bunuk.

    Nekem sem egy szimpatikus ember Soros, de nem latom, hogy ha holnap meghalna Magyarorszag vagy eppen Europa megmenekulne a nagy fenyegetettsegtol.

  • HunCanada
    2018 január 24
    9:37 de.
    Figyelő Kertész Imrére célzott..

  • falusi
    2018 január 24
    2:09 du.

    Az lehet, hogy arra célzott, de K. Ákos-t írt a Figyelő.

  • HunCanada
    2018 január 24
    4:13 du.

    falusi
    2018 január 24
    2:09 du.

    „Az lehet, hogy arra célzott, de K. Ákos-t írt a Figyelő.”

    Sőt, irományaiból kiderül, hogy konkrétan rá is gondolt!
    Az ő agyában K.Ákos jelenít meg minden elítélendőt,és noha lehetséges, hogy tud K. Imréről is, de ha csak annyit olvas vagy hall, hogy Soros egy Kertész nevű írót is segített, neki automatikusan K. Ákos ugrik be.

  • Figyelő!

    Eredetileg Orbán két évre ment Oxfordba – nem nyelvtanulás okán, hanem mint HunCanada is írta, az angol liberalizmust tanulmányozni, ez pedig akárhogy nézzük is, egyfajta politikai – társadalmi képzés! Az már más kérdés, hogy még egy év sem telt és hazajött, konkrétan az 1990.- évi választási kampány miatt! Ekkor került be – kollégiumi haverjaival együtt – a parlamentbe, ahonnan azóta sem sikerült kirobbantani, sőt folyamatosan a munkavilágába akarnak visszavezetni mindenkit – Ők akik talán még sosem jártak ott! -:))))

  • Besancon:
    Rosszul látod a kérdést.
    Csak az tud a munka világáról hiteles képet kapni
    aki kívül..momentán FELETTE áll annak.És igy segít a jónépen.

  • Hun Canada:
    A pirézek gonoszak:
    Elfoglalnák édes hazánkat !
    Mert kell nekik a hazai kristálytiszta ivóvíz.
    Amiről tudható hogy egyedülálló a Európában meg mindenhol.

  • Besancon Ez nem egészen igaz, mert bukása után nyolc évig nem járt be a Parlamentbe, csak a fizetését vette fel. Aki nem végzi el a munkáját, de a fizetését felveszi? Az mi is? 🙁

  • Kenny:Életművész?

  • Geyza Nekem más jutott az eszembe. Tisztességes munkahelyen bércsalónak hívják, azonnali elbocsátás és feljelentés jár érte. Tisztességes munkahelyen. De becsületesnek nem mondható egyetlen nézőpont szerint sem.

  • Kenny:
    Há aszondom én is.
    Csak egyszóban…

  • Figyelő
    2018 január 22
    1:36 du.

    Köszönöm az őszinteségedet, és neked megírom, hogy én se vagyok Horthy-párti. Viszketni kezd a tenyerem, mikor egy középosztálybeli öregúr a Horthy-kultuszról áradozik.

    Viszont azt írtam, hogy a ballib oldal hagymázas elképzeléseivel szemben, Horthy egy mérsékelt politikus volt. Voltak itt viszont olyan magyarok, akik fanatikus gondolkodás miatt attól rettegtek, hogy a zsidók elzsidósítanak minket is, pl. Teleki.

    Ez azért volt, mert a zsidók kezében voltak országos újságok, és a nagyobb ipari vállalatok. Ha mondjuk zsidó helyett muszlimot írnánk, akkor megnézném, kinek mi lenne a véleménye.

  • hazai lámpa
    2018 január 28
    4:52 du.
    ‘Köszönöm az őszinteségedet, és neked megírom, hogy én se vagyok Horthy-párti.”
    _________________

    Ajvé… Fordul a hajó? Te tudsz valamit?

  • HUn Kanada, elirtam, rossz a nev memoriam, elnezest.

  • 1,;- soros meg csak le se szarja mit ugatnak cola orbaniaban……………../plane olyan fergek akik az o pensent tanultak/
    ——————————————————————————————
    en net vagyok magyargyulolo,
    ez igy baromsag a legnagyobb magyargyulolok itt eppen a magyuarok, nekem eszembe se jutott ilyen kifejezees,
    viszont teny es valo…………hogy adaz haraggal gyulolok min,den antoiszemita ferget, plane azokat akik itt zsidoznak orbba fulbe