Várkonyi Mátyás – Gunar Braunke – Ács János: Dorian Gray a Kálmán Imre Teátrumban

2018 január 20 4:32 de.3 hozzászólás

„A lélek rettenetes valóság“ – mondja Oscar Wilde, a XIX. századi angol irodalom híres-hírhedett szerzője. Ezt példázza kultikus regényének, a Dorian Gray arcképének címszereplője, egy gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, aki oly kétségbeesetten szeretne örökké szép és fiatal maradni, hogy még a lelkét is eladná érte. És valóban, minden úgy történik, ahogyan szeretné; züllött, kicsapongó élete az arcán nem, csak a róla készült, gondosan rejtegetett fiatalkori festményen hagy rettenetes nyomokat…

A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott, misztikus történetből 1990-ben a zeneszerző Várkonyi Mátyás és az író-rendező Ács János és Gunar Braunke készített megrendítő musicalt. A darabot Németországban és Angliában is bemutatták.

A 2017/2018-as szezonban a Dorian Gray a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában, annak a Réthly Attilának a rendezésében kerül ismét színpadra, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán a librettista Ács János tanítványa volt. 

Szereplők:

Kocsis Dénes, Homonnay Zsolt, Csengeri Attila, Gubik Petra, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Pesák Ádám, Dézsy Szabó Gábor, Vásári Mónika, Papadimitriu Athina.

Koreográfus: Bodor Johanna,

Jelmeztervező: Velich Rita,

Díszlettervező: Túri Erzsébet,

Karmester: Kovács Adrián / Hermann Szabolcs

(forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

 

3 hozzászólás

  • Sikeresek a Magyar, ill. a Pesti szinhazak? Ertve anyagilag, az onfentartasaik folott? S a szineszeik es szineszholgyeik muveikkel neveik is ismerettesse valnak legalabb is orszagszerte?

  • Gergely Beatrix

    Bendeguz79, Igen, sikeresek a színházak, persze nagyban függ a játszott darabtól, színészektől, rendezéstől.
    Vannak színházak amiket támogatnak, és vannak önfenntartó színházak. Azt elmondhatom, hogy nagy általánosságban nem olcsók a jegyek. Az önfenntartó színházakban különösen nem, hiszen minden költséget nekik kell kitermelni…(pl: Rózsavölgyi Szalon), de több is van. A színházjegyek árai ha azt mondom drágák, ezt a magyar fizetéshez kell nézni, egy külföldi biztos sokkal könnyebben ki tudja fizetni. Az átlag ár 3.500.- forint körül mozog –színháza válogatja, de nem ritka a 6-7 ezer forintos jegyár sem. Az Operába, Operettbe, Madách Színházba a jó helyek ennél sokkal drágábbak. De ezek az árak hozzávetőleges árak. Attól is függ, hogy ebben az évadban mutatták-e be a darabot, vagy már pár éve repertoáron van.
    Én csak a budapesti színházakban járok fotózni, így országos szinten nem tudom mi a helyzet.

  • Ms.Gergely; Koszonom felvilagositat.

    Az az u.n. „teamogatott”, habar ertnem azt mint latogato-nezo-kozonseg” altal tamogatva a belepo jegyek vasarlasaval (?).
    Vannak ‘telt-hazaik’ gyakran ?
    Amik az adofizetok kotelezett osszegeikbol, az persze nem lenne ‘ingyen’ belepo barki adofizetonek ;))
    S vajon mit vel az atlag-adofizeto azon?

    De mit vel onmaga, miert nem lenne egy jo szinhaz jovedelmezo ?