Mit sulykol a kormánypárti propaganda?

2018 február 22 11:35 de.74 hozzászólás

Torkos Matild, a hosszú ideje tevékenykedő, Fideszpárti hurrá-optimista ismét cikket közölt az ellenzék hibáiról, mondván, hogy azért nem boldogul az ellenzék, mert a Fidesz kormány oly remekül vezeti az országot. Emellé példákat is felsorol. Ettől akadt ki a türelmem.

Lássuk tehát, hogy mivel érvel Torkos Matild!

Lássuk csak, hogy mi igaz ezekből a túlméretezett állításokból!

Matild Torkos írja:

„Az infláció elenyésző.”

– az infláció hivatalosan három százalék körül jár, de azok az árúcikkek, amelyeket a legtöbb ember vásárol sokkal nagyobb mértékben drágultak, a sertéshúsé 12,7%-kal, a baromfihús ára 14,9%-kal, a sajté 10,8%-kal, a cukoré 8,9%-kal, a kenyér és pékáru 20-30%-kal, a tojás 50%-kal míg az egészségügyben az infláció 25-30%…… Tekintsük át egyszersmind a lakbéreket, amelyek a következő mértékben emelkedtek az ország legtöbb részén:

Pest megye: 33,3%, Vas megye: 37,1%, Komárom-Esztergom,33,3%, Nógrád: (az ország egyik legszegényebb megyéje,): 7,8%, Békés: 75,5%, Baranya: 30,7%, és még Borsod-Abaúj-Zemplénben a szintén meglehetősen szegény megyében is 8,3%……. Elenyésző infláció? Hol méltóztatik élni Naccsád?

„a forint stabil”

– igen, a forint stabilan elvesztette az eredeti értékének egy harmadát……

„a cégek 2,5 százaĺék alatti kamatszinten jutnak hitelhez”

– igen, csak alig akad magyar cég amely elég hitelképes ahhoz, hogy a feltételeknek megfeleljen. Hiába az alacsony kamat, ha a kérelémezőt kizárják. …..

„a munkanélküliség, még ha a sokat szídott közmunkaprogramnak köszönhetően is, nem jelentős…”

– Igen, a munkanélkülieket részben eladták rabszolgának, ezek a közmunkások, részben pedig exportálták őket Nyugat Europába…..

„a minimálbért emelték…”

– Igen csakhogy még mindig nem éri el a létminimumot. A dolgozók nagy része a nyomorban stabilizálja az állapotát…..

„a közbiztonság javult…”

– mely bűnözési ágakban? Mert a hazai termésű terroristák, például állandóan elő-elő bújnak. És közben a kormány további börtönöket épít. Miért, ha a bűnözés csökken?……

„a vidéki kórházak közül sokat rendbe tettek…”

– persze, ezért csapták el a miskolci kórház két igazgatóját is immár néhány hónapon belül, ezért tűnnek fel többnapos hullák a kórházi WC-kben, ezért kell osztályokat lezárni orvoshiány miatt és ezért etetnek éheztetéses menűket a betegekkel. ….

„egy önkormányzat se ment csődbe…”

– ez igaz, a kormány rendre kisajátította őket, nehogy kiderüljön, hogy már csődbe mentek. Hogy csak Pécs példáját említsük.

„Az ellenzék szerintem akkor tudná hitelesen kritizálni a kormányt, ha nyilvánvaló tényeket, ami jót tett, azt elismerné…..”

-Nos, az eddigi ”jótétemények” kivétel nélkül hazugságok voltak…Kaphatnánk egy példát végre egy igazi jótéteményre? …..

„Mert ezeket az emberek maguk is látják, vagyis ha az eredményeket is letagadják, akkor a jogos komoly bírálatok is hiteltelenül hatnak. Ráadásul attól a baloldali ellenzéktől, amely lássuk be, a csőd szélére kormányozta az országot….”

– Igen, belátjuk, ez is hazugság volt. Egyik nap Orbán megköszönte Bajnainak, hogy jó állapotban adta át az országot és másnap a papagálykommandó elkezdte lecsacsogni a forint árfolyamát, hogy profitálhassanak belőle.

Mindez csak hazugság és szemfényvesztés.

Kerekes Sándor

Szerzőnk, Kerekes Sándor és Bokros Lajos.

74 hozzászólás

  • Egyetlen dolog tunik erthetelennek. Az allam leszallitotta a vallati adokat 9%-ra. Ami talan a legalacsonyabb a vilagon. De a kulfoldi befektetok nem akarnak sorban penzzel-teli zsakokkal ottan befektetni. Tehat mi mas hianyzik ? Trump ,ill. a Congreszus a Trump kuzdelmeire leszallitotta a vallalati adot a US-ban csupan 21%-ra. S masnap Apple jelentette hogy 350 billiot hoz haza befektetni a US-ban. Sot tobb mas kulfoldi vallaltok is a sosorkban. 21% messze all a 9%-tol. De meg sem mennek oda befektetni. Vajon miert ?

  • Kerekes Úr, van idő még a választásokig, tessék pontról pontra egy hihető és az eddigieknél pozitívebb MOMA-s jövőképet felvázolni.
    Bizonytalan vagyok és meggyőzhető.

  • Sanyi Bácsi !
    Mai hír : A t e s c o ban a cukor 175 ft.
    Nemrég még 245 ft körül járt.
    A Lajos bácsi biztos megoldana mindent de a nadrágszíjamat már akkor elszakította mikor működött,annyira ” megszorított”.
    lehetőleg ne üdvözletével

  • Sándor, a felsorolás pontos, pedig csak kiragadott példák az ezernyi hazúgság cunamiból, csak azon lepődök meg, hogy Te még ki tudsz akadni, amikor ebben élsz már itt egy ideje és naponta 10 ilyennel találkozol – és ehhez képest most még bele is állsz ezekbe politizálásoddal. Mivel ebben rokon lelkek vagyunk, igazából csak fájó szarkazmussal kérdezem, hogy Téged nem óvnak ettől az orvosaid?

  • “Az ellenzék szerintem akkor tudná hitelesen kritizálni a kormányt, ha nyilvánvaló tényeket, ami jót tett, azt elismerné…..”
    _____________

    Hát… JÓ SOKAT lopnak…

  • Tótkám:
    Ugye nem akarnád a libsibolsibibsi TESCO tevékenységét ugy beállítani hogy az imádottjaidnak az érdeme?

    A TESCO szerencsére képes diktálni az árakat..egyenlőre.

    Nem véletlen hogy folyamatosan támadják Kormány-oldalról.

    Erre te most itt ezzel jössz ??!

    Ha nem lenne TESCO meg még néhány NER-független multi, már rég elszabadultak volna az élelmiszer-árak.

    Persze hogy a kormányközeli tulajdonú CBA révén.

  • Kerekes Sandor

    Kedves Charley, a MOMA választási programja itt található:
    http://www.moma.hu/valasztasi-program/
    Ennek van egy osszabb, 130 pontos eredeti változata is, de azt nem ajánlom. Ennyi éppen elég.

  • Kerekes Sandor

    Miklós Bánfi, majd bolond leszek éppen őket tájékoztatni a terveimről!

  • Kerekes Sandor

    Bendeguz79, a kapitalista nem fog befektetni olyan országban, ahol a piac nem működik és ahol nincs jogbiztonság. Annak idején a szocializmussal is pontosan ugyanez volt a baj. Mikor azonban a kormány bevezette a törvényességet és a félig-meddig piaci gazdaságot, (a hetvenes évek vége felé,) a befektetési pénz szépen beindult. Ma a tolvaj oligarchia maga sem vállakozik befektetni Magyarországon. Az egyetlen befektetési forma az ingatlan, amibe fektetnek. A többi pénzeiket mind az off shore paradicsomokban parkolják. A piac ami a külföldi befektetőnek kockázatos, az még kockázatosabb a hazai bűnözöknek.

  • B79! Azért nem jönnek befektetők – csak elenyésző számban, miközben sok külföldi kivonult, mert nincs biztonságban a magántulajdon. Egy kormánydöntés, és másnap viszik a cégedet, bagóért azok, akiket a kormányfő kijelöl „tulajdonosnak”. Eddig ez történt a médiában, a szerencsejátékban, a dohánykereskedelemben, valamint a közműveknél. Most jönnek a kiskereskedők (Többeknek: kiskereskedő nem az, akinek kicsi a boltja, hanem az, aki a fogyasztónak értékesít: tehát a Tesco, az Auchan is kiskereskedő.)
    Fű alatt zajlik a bankok államosítása, ami várhatóan magával rántja a forint konvertibilitását.
    A társadalmi szolgáltatások közül államosították a közoktatást, az egészségügyben a kórházakat (a háziorvosi hálózat és néhány diagnosztikai szolgáltató még magánkézben van.
    Az eszetlen földtörvénnyel végképp fölszámolták az agrárgazdaságot (ezzel a vidéki életet) – Te fektetnél állattenyésztő telepbe, vagy nagyüzemi növénytermesztésbe, ha a földet nem tulajdonolhatnád, csak bérelhetnéd? (A föld ilyen elértéktelenítése megakadályozza, hogy bárki befektessen az agráriumba.)
    Csak hirtelen néhány nagy cég,ami távozott 2010 óta: Sanoma (média, finn), Ringier (média, svájci), Bertelsmann (média, német) Flextronic (elektronika, USA), Nokia (mobiltelefongyártás, finn).
    És még egy.Kedvenc mondásoddal,hogy „hazudok” – kétségbe vontad, hogy Magyarországon 100-120 lelkes faluban is van gáz, mert szerinted nem lehet „gázműveket” ilyen helyekre építeni. Ha „gázmű” alatt gázgyárat értesz, amikben 100 évvel ezelőtt kőszénből gyártottak gázt, ilyenek tényleg nincsenek. Már a városokban sem! Földgázt használunk – vagyis gázvezetéken érkezik a gáz: bizony, a jó része Oroszországból, sőt az Uralon túli területekről. Sokezer kilométer csővezetéken. Valamennyi jön délről, az Adriai tenger felől is, amibe Észak-Afrikában, meg a Közel-Keleten kerül be a gáz.

  • Kerekes Sandor;

    Hat valoban mi jelenthetne a „kockazatot” ma befektetni a kozgazdasagban ottan ?

    Akinek van valami megsporolt penze azt befekteti valamibe, barmi is lenne az egyen ideologiai eszmeje. Ma mar senki nem dugja a penzet a ‘szalmazsakba’.

    Sot meg kommunistak is. Ertve az egyeneket. Az egyik hozzaszollo a mult heten irta mi kivallo jovedelmet zsebelt be az OTP befektetesen. Nyolcszorosan kapta vissza penzet. Az MOL is sikeres ceg, s vannak masok is ottan hasonloan.

    Talalna barki befekteto kepzett megfelelo alkalmazottakat? Nem lenne ‘biztonsag” ? Felnenek az allamositasok elkobazasatol, mint „talalom” jelezte ? Europa kozepen vannak, az jo helyszini lehetoseg a piaci szallitasokat nezve.

    A Kadar kormany kerelmet a Marshal-segelyre a US visszautasitotta. Azert vett az allam nagy kolcsonoket nemet bankoktol. Persze annak befektetesei nem mukodott a „terv-gazdasag” eseteben. Elkoltottek a penzeket az eletszinvonalat kisse emelni. Abbol lett a „gulyas-komonizmus”. De penzt a kamattal vissza kellet fizetni.

    Persze bal-fenyeheto jelene az nem csabit senkit ottan koltekezni. Az nem jelenthet „biztonsagot”. Politikai stabilsag az amit mindenki figyelemben tart, nem csak a befektetok.

  • talalom soraira;

    Hivatkozna arra hogy a leheto befektetok nem biznak abban hogy az allam es a politaki rendszer stabil lehetne ?

    Felne barki is az elvtarsak uralomra jutni es ismet elkobozni tulajdonaikat?
    Azt nem igen velnem realisnak.
    S hogy a kormany felvasarlna barmi magan cegeket, hat az nem igen leheto, mert az allamnak nincsen penze.
    Az allamhatalom adossagokban uszik.

    S a „felvasarlas” sem veszely, ha valami nem elado.
    De ami elado is azert fizetnie kell a vevonek.

    Persze mint jeleztem Sandornak is egy orszag melynek kormany nem igen stabil az nem egy igen nyugtato gondolat.

    De a kerdes ismet, hogy miert nem stabil magyarorszag ma, s fokent az allamhatalom. Na meg jogszablyzatok es igazsagszolgaltatas is jelentos barkiket is megnyerni hogy az orsag civilizalt es stabil lehetne.

    De miket igernek mind az „ellemzekek” ?

  • Bendeguz amennyire te tévedsz.
    Magyarországon nem sok értelme van egy két millió Forintig bankba tenni a pénzt, egyéb befektetések meg kockázatosak.
    Lásd : Államilag támogatott Questor ügye.
    Gyakorlatilag ma itt semmi nem biztos.
    Akinek esze van aranyba fektet, de azt meg nehéz mobilizálni és át is verheti vele az embert a felvásárló.
    Még legjobb a törtarany.Vagy kövek.

  • Fenntiekhez még annyit hogy az új (Hende-féle) Honvédelmi Törvény értelmében a polgár aranytárgyait BÁRMIKOR lefoglalhatja az Állam, ha azt a helyzet megkívánja.

    Ez kérem le van írva a törvényben.

  • Kalocsai Miklós

    Bendegúz olyan mint a „szőke nő”: Értem én, hogy gőzmozdony, de mitől megy?

  • A fidesznácik meg a bokros-féle neoliberális-szociáldarwinisták is menjenek a 3,14-csába…

    https://www.youtube.com/watch?v=nBBkFqJvGUM&t=543s

    És úgyszintén mindenki, aki egy – egyelőre – puha-diktatúra, primitív kamuválasztásával kapcsolatban azt hazudja, hogy, az azon való részvétellel bármin változtatni lehet, a rezsim kitartott kollaboránsainak juttatott konc felosztásának arányait illetően. Ez az magyar „mértékadó” értelmiség intellektuális és morális szintje. Semmirekellő tetvedékek, akik csak a társadalmi státuszuk miatti fennhéjázásra képesek; ennek a társadalomnak az előbbre mozdítását illetően viszont semmire. Mert nem is érdekeltek benne. Bármely „oldalhoz” is tartoznak, hiszen valójában egy oldalon állnak: a népnyúzó reakcióén.

  • Az, hogy egy kaliforniai B79 mit gondol „lehetőnek”,meg mi van ténylegesen, törvényekben leírva Magyarországon, az két különböző dolog.
    Magyarország nem szegény ország, és sokkal kevésbé van eladósodva, mint az USA. (Sőt volt régebben is.) Magyarország adóssága az éves bruttó nemzeti termék (GDP) kb 80%-a, az USÁ-é meg 150-160%-a.Ez annyit jelent, hogy az USA él az adósságból – magyarul: élősködik.
    Magyarország épp regnáló kormánya viszont ezt a gazdagságot a saját és családja kitömésére használja fel. Ezért a még itt lévő befektetők sem fejlesztenek, sőt pl. a Tesco(angol cég) óvatosan leépít, hogy minél kisebb veszteséggel vonulhasson ki, ha muszáj. A Jobbik lehetséges megerősödése is fenyegetés a szabad vállalkozásokra nézve: a programjukban legalább négy helyen szerepel a termelőeszközök tulajdonosainak felülvizsgálata. Nem a cégek bevételeinek forrásvizsgálata,és főként nem a hatékony gazdaság feltételeinek megteremtése, az EU adta együttműködési lehetőségek vizsgálata.
    Nagyon beszédes az, hogy magyar tulajdonosok egyes becslések szerint az államadóssággal megegyező nagyságú tőkét síboltak ki az országból.

  • CORRECTION – Nyuszika
    2018 február 22
    5:18 du.

    És úgyszintén mindenki, aki egy – egyelőre – puha-diktatúra, primitív kamuválasztásával kapcsolatban azt hazudja, hogy, az azon való részvétellel bármin változtatni lehet, a rezsim kitartott kollaboránsainak juttatott konc felosztásának (arányait ) ARÁMYAIN ( illetően ) KÍVÜL…

  • Kedves Kerekes Sándor ! Ha az infláció 3 százalék, de a sertéshus 13 százalékkal ment feljebb, akkor van ami 10-el ment lejjebb… Ugy algemeine. Nem itt kellene kampányolni a KMH-n, ez nem jelent 3 voksot sem, hanem kint a prérin, a metró megállókban (legalább 5 van a körzetében). A dolgozó nép a konkrét témákra érzékeny, a Szent Kristóf Rendelőre, a Feneketlen tó körüli állapotokra, meg a Körtér-i iddogáló „hajléknélküliekre”, a döcögő Etele uti villamosvágány fektetésre… Meg még az ilyenekre. Az MSZP és a FIDESZ már országosan is teljesitették az ajánlásokat,a JOBBIK is már a vége felé jár – de én még egyetlen MOMA-s standot nem láttam a kerületben. Gondoltam, barátságból aláírok egy ívüket, de sehol semmi… Adjon meg már egy koordinátát valahol a KETTES-ben !

  • Kalocsai Miki:
    A szőke nő nem megy.Viszik.
    Kettő füle van neki, tehát ez a berendezés szállítható.

    /BME gépészeti jegyzetek…/

  • Kerekes Sandor
    2018 február 22 1:15 du.
    Elolvastam az ajanlott site-ot ( http://www.moma.hu/valasztasi-program/)
    Bocs, de egy eredeti brazil vicc ugrott be, lehet, hogy kisse hosszu, de asz’hiszem megeri vegigolvasni.
    Itt van:

    Egy vezeto kepviselo, aki vilageleteben politikus volt, meghal.
    Megerkezik Szent Peter elé; meg is lepodik, nem is kevesse, mivel mar szinte biztosra vette, hogy egyenesen a pokolra kerul.
    Szentpeter mondja neki:
    …>> Fiam, egy ilyen fontos politikai poziciokban eltoltott elet utan, mint a tied volt, megszoktuk adni a sanszot, hogy te valaszthasd ki magad dontese alapjan, hogy hova kerulj.
    De ahhoz, hogy valoban „demokratikus” lehessen a dontesed, nyilvan a magad szemevel kell latnod azokat amibol valaszthatsz.
    Tehat, dontesed meghozatala elott betekintest nyersz mindkettobe, a mennyorszagba es a pokolba is.
    Melyiket akarod elobb latni? <>A Poklot!<<
    El is volt telve onmagatol rogton – "… hat bizony megsem volt az csak ures mondogatas, hogy minden magas hivatal csakis Isten altal nyerheto el. Ugyhogy aki egy ilyen fontos politikai szemilyiseg volt mint omaga, aki minden valasztason barmilyen szinekben is indult, mindig fontos szeket nyert, az bizony az Uristen altal kivalasztott szemilyiseg, ugy bizony!…… "
    Szentpeter leropitette a pokol kapujahoz, ahol maga Lucifer fogadta! (na ugye?!…)
    Lucifer meghajolt elotte, maga elott vezette, es maga mutatta neki be a "szineket"
    Csodalatos szinhazak, barok, kaszinok, mintha csak magaban Las Vegasban jarna. Le is ulhetet, jatszhatott, ihatott a kedvere, es latni is velt jo nehany regi "harcostarsat"
    Szamtalan ordogfiokak szolgaltak ki oket minden lepesukben. A barokban csodalatos holgyek tancoltak, kedvukre mulathatott veluk. De nem egy elzart videk volt ez, hanem meg csodalatosabb tengerpart is a latohatorig, minden amit csak el lehet kepzelni. Dus boseges erdok, tele szep vadaszni valo szarvasokkal, amihez kedve keredik.
    Lucifer mondta neki, itt soha nincs se tel se forro nyar, mindig csodalatosan kellemes az ido. Akkor aludhat, akkor kelhet amikor kedve tamad. Vegezetul egy csodalatos izu es illatu pezsgot is bontott, igeretet veve, hogy oket valasztja.
    Politikusunk szepen megkoszonte, es mondta hogy csak azert nem mond rogton igent, mert vissza kell mennie Szentpeterhez, a megbeszelesehez hiven, megneznie a mennyet is.
    Vissza is ment, es be ment a kapun. Hat ott bizony angyalkak tancoltak, enekeltek, de mind alaposan feloltozve. Latta, hogy az ott levok nem "szorakoznak" nem buliznak, ugy erezte, hogy inkabb csak nagy melankolia az egesz.
    Mar a fejeben volt a Pokol "osszes gyonyore" nem is igazan erdekelte az egesz.
    ment vissza Szentpeter apohoz, mondvan rogton: …."Megneztem itt is, tetszett, de en mar csak a Pokolnal maradok"…
    Sajnalom fiam, de dontettel szolt meg utana a szakallas, de az meg se hallva, mar rohant is.
    Dorombolt a Pokol kapujan, mindjart ki is tarult. Szembe vele egy hatalmas kejesen vigyorgo ordogfioka rogton vegig is huzott rajta egy "kilencfarku macskaval" (tobbszaru borszij)
    Egy masik rogton nyakon ontette egy dezsa forro vizzel, egy masik egy tobbagu villaval szurkalva kergette egy forro ust fele!
    Emberunk orditott, hogy hat o Luciferrel akarna beszelni!
    Rohogtek rajta, "…na akkor rogton ustbe bele, mert vele csak igy dukal beszelni.."
    bele is loktek egy fortyogo ustbe, … es jott Lucifer:
    emberunk nyoszorogve probalt reklamalni:
    De hat uram, Lucifer, nezd minden hibas ami itt velem tortenik, teljesen mas mint amit magad mutattal azelott. Az ordogeid nem tudjak a feladatukat.
    "De bizony jol tudjak azok" – vigyorgott Lucifer.
    "Akkor mi hiba?" – sirt az emberunk.
    "Hiba nincs semmi, hanem nagyon jol teszik a feladatukat"
    "de hat Te nem ezt mutattad nekem!" – probalkozott meg egy utolsot a szerencsetlen.
    "Jaaahaa, hát az a valasztasi propaganda volt, ami mint te magad is belathatod, nagyon is jol sikerult! Még most is azt hiszed, hogy az egy "valosag" volt, pedig az csak egy jo illuzio! De Te meg most sem fogtad ezt fel, ennyi politikaban toltott eveid utan????
    Ugyhogy gratulalhatsz nekem nyugodtan, ÉN NYERTEM A VALASZTAST!!! – es maga bokott rajta meg egyet a villaval!

  • Nyuszika:
    Ne légy próféta.
    Bonyolult világunkban szükséges egy csipetnyi opportunizmus.

  • Kerekes Sandor 2018 február 22 1:15 du.

    Meg valamit, ha mar egy kicsit komolyabbra vesszuk a figurat, es „valasztasi tervrol” beszelunk:

    Itt mellekelek en is egy cimet, ahol van egy kisse komolyabb terv, es program.
    https://www.lmp2018.org/valasztasi-programunk
    es itt pedig pdf-ben letoltheto, mert nyilvanos, atvilagithato es szamonkerheto.
    https://docs.wixstatic.com/ugd/8d9233_60ed4d8f3a0c42fe917c8000ddc54e9c.pdf

    Sajnalhatod, kedves Kerekes ur, hogy rossz lora tettel!

    Hiaba elsz 1976 ota egy „demokratikus, modern vilagban, a magyar „virtust” Te is megorizted” Mácsó magyar maradtal, inkabb valasztasz egy oportunista szelhamost partfogoltnak, aki mar egyszer megszopatta az orszagot, mert az „macso magyar gyerek” nem egy nyavalyas asszonynép!
    Nem tudsz semmit a magyar kozelmult (rendszervaltas) tarsadalmi viszonyairol, mint sok kitantorgott „jóakaro” a 90-es evekben hazatantorogtal, es gondolom besegitettel nehany kapcsolattal a haza vagyonát kiaruloknak. Bocs, ha nem igy volt, de nekem nagyon az az erzesem, hiszen sajat ket szemmemel lattam es eltam meg jonehany ilyen joakaro tevekenyseget. Akik nem a haza akkori adott szuksegeben gondolkoztak, hanem valami elvarazsolt ideologiaval, azt tettek a fejukbe, hogy most megtanitjuk a hazaiakat a „szabad piacgazdalkodas” fortelyaira. Ja, hogy ebbe belenyomorodott az orszag, ki nem szarta le, mivel mar „odakinn” nektek megvolt a biztos kinti megelhetesi bazisotok, tehat nektek csak jatek volt, az ami viszont 10 millio akkori magyar borere ment, aminek most isszak a levet.
    egy regi mondast ideznek >> a pokolhoz vezeto ut jó szándékkal van kikovezve <<<

  • talalom soraira;

    1., SOHA nem hivtam magat „hazugnak” !!!!
    Sot nehanyszor irtam tisztan,hogy oszinten bevalott dolgokat soraiabn.

    2., Maga az aki soraiban nevezett engem „hazug”, „gonosz” es „gazember”-nek. de most Californianiak, azt am igazan sertonek veszem, s kikerem magamnak !!!

    3., Kulfoldi cegek „le-epitenek”. Hm, ha nem novekedhetnek az a bizonyitek hogy nincsen lehetoseguk arra ottan. Nem koltenek HA nincsen jovedelemuk.
    Mas szoval; rossz az uzlet ottan.

    4., Mi az hogy :”..toket siboltak ki az orszagbol…”?
    Koltheti maga sajat penzet ottan ahol ohajtja ?
    Nem szabadon fektette-be az OT{-be?
    Nem lehetne masoknak is joga oda tenni, kolteni, befektetni sajat penzuket ahol ohajtanak ?

    5., Mi az hogy nincsen fold ? berelni kell. Kitol ?
    Ki a foldek tulajdonossa ? Az allam ismet?
    Tehat volt ingatlan tulajdok elkobzasa az allam altal ismet ?

  • Kerekes Sandor

    Kedves Nagy István!Tegnap a Körtéren voltam, ma a Fehérvári Piacon leszek, 11 és 13 óra között. Ott megtalál

  • Kerekes Sandor

    Gábriel, az LMP pontosan azt a gyakorlatot folytatja, amelyet a brazil vviccben elmondtál. Mindenféle nemes dumákat hangoztatnak, azután beválasztják a Fidesz gazembereit az Alkotmánybíróságba. Ezek a tipikusan magyar, a saját érdekeik ellen politizáló szerencsétlenek.

  • 5. Magyarországon van egy törvény, ami szerint a föld tulajdonosa csak az állam, illetve magánszemélyek lehetnek. (Magánszemélyek is csak egy limitált – most kb 1300 hektár – földtulajdonnal rendelkezhetnek.) Tehát: nem lehet gazdasági cég, termelőszövetkezet tulajdonában föld. Érthető? Ez megakadályoz minden fejlesztést – az agráriumban a megtérülés években (sőt., pl. gyümölcsösnél évtizedekben) mérhető. Ön befektetne, ha 5-10 évenként meg kellene újítania a bérleti szerződést? És egyáltalán nem biztos, hogy Önnel kötnék.
    Így tették tönkre az egyik biogazdaságot, ami bérelt állami földeken gazdálkodott sikeresen. Az állami földeket ugyanis „árverésre „bocsátották, ahol az volt a nyerő, aki a kormányhoz kötődik. A bioföldeket beszántották – terméssel együtt -, levegyszerezték. (Elismert biogazdaság az lehet, amelynek a földjeit 3-5 éven keresztül nem éri vegyszer, sőt védőtávolság van a szomszédos földektől is.)
    A földek tehát a kijelölt magántulajdonosok kezében vannak. Akiktől bérelhetik az agrártermeléssel foglalkozók. Jó mi? Ez nemcsak a mezőgazdaságot teszi tönkre, hanem a vidéki életet is: ha eltávozik az én korosztályom (70 évesek) nemcsak a nyomortelepeken, hanem a falvak többségében konkrét éhínség törhet ki. (Ez a korosztály, mivel a termelőszövetkezetekben alkalmazottként dolgozott, még kap nyugdíjat.)
    Hogy ezt miért hagyták a vidéken élők? Őszintén: nem tudom. De vannak tippjeim:a sokaság nagyjából Boda naccsasszony és az Ön színvonalán ítél. (Mindkét oldalon, bár itt a jobboldali stupidság felül van reprezentálva.)
    Ipari termelés nincs. Amit a statisztika kihoz exportnövekedést, azt néhány multinacionális cég (Audi, Mercedes) hozza össze, amelyek idetelepültek. Ez nem lenne baj – másutt is így van.
    A baj az, hogy a jelenlegi kormányzat (kormányfő) fejében valamiféle hepciáskodó bugris mentalitás él- nagyon népszerű egyébként – nemzetről, hazáról.
    A legújabb ötlet: március 15-én lesz az elvetélt magyar polgári forradalom 170. évfordulója. Ennek keretében 1848 ember végighúzna a főváros egyik sugárútján 2 kilométernyi piros-fehér-zöld anyagot. El tudja képzelni, hogy bármely hazafi zsebében ne nyílna ki a bicska, hogy a nemzete lobogóját formázó trikolort ráncigálják végig porban-sárban? Nos, itt a „jobbosoknak” ez a nemzeti büszkeség…

  • Kedves Kerekes Sándor!

    Mostanáig nem akartam hozzászólni és indiszkrét kérdéseket feltenni, elvégre tapintat is van a világon. De most azért csak mégis kikívánkozik belőlem… Legbecsületesebb dolog az őszinte beszéd. Előre is bocsánatot kérek…

    Ki a fenét érdekel a mai helyzetben a „program”? Én Bokros Lajost igazán kiváló és okos, realista embernek tartom. De sajnos akkor meg kell valahogy magyarázni ezt az egész ellenzéki indulást…

    Az nyilvánvaló, hogy egyedül küzdve még tán az 1% se lesz meg. Az persze nem baj, elvégre egy párt gondolkodhat hosszú távon is. Csakhogy…

    A Facebook tele van káromlással, hogy Gyurcsány Önökkel (vagy Önök Gyurcsánnyal?) nem tudtak megegyezni az egyéni körzetek kiosztásában, ami szerintem most az egyetlen valamire való ötlet – amely persze még így is necces, és csak akkor működne, ha a választók önmaguktól is fegyelmezetten együttműködnének. Ha ez bejönne, az valóságos csoda lenne. Gondolom, ezt maga is, Bokros Lajos is tudja, sőt, nálamnál sokkal jobban tudja.

    DE ha Önöknek sem így, sem úgy semmi esélyük nincsen, akkor vajon miért ez a bősz indulás? Gondolom, ez talán valami párttörvényi szabályozás, vagy ilyesmi lehet, esetleg van mögötte valami taktikai megállapodás… Mert azt nem feltételezem, hogy Bokros úr azért az egymilliós forintos támogatásért csinálná ezt a párt-hercehurcát, és éppen olyankor, amikor a legtöbbet árthat vele nemcsak a választási esélyeknek, hanem még a pártja megítélésének is…

  • Bendeguz79 2018 február 22 10:45 du.
    Bendeguz! Ha megengedi en valaszolnek a soraira, amiben ‘találom’ hozzaszolasat kritizalja!
    Kezdjuk, ott, hogy nem hazugnak nevezett, hanem egyszeruen
    Egy a balfaszsag lehet >>jóindulatu<>rosszindulatu<< de akkor is az. Olyan mint veletlenul olni, vagy keszakarva. Veletlenul elgazolni, vagy készakarva megkéselni.
    En 60 eves vagyok, tudom hogy a tied kicsiket tobb, de korulbelul ugy mutatkozik ez a hozzaszolasod, mint az bizonyos 16 eves szuzlanyka, a Rozi, igen, aki bamul a moziban (mint Rozi a moziban)
    Es hadd ne soroljam a tobbit! – Probald felfogni vegre, hogy lof@szt se tudsz a magyar es az europai gazdasagi valosagrol, kormanyzatrol, politikarol! Van egy egyszeru "amerikas" ismereted – tudod hogy ¨mukodik az egyszeru alapgazdasag, mint az "adok-veszek" oszt ennyi!
    Nem baj az persze hogy hozzaszolsz, drukkolsz a volt hazadnak, de Please! Ne merulj el komolyabb közgazdasagtani (economist sience) fejtegetesekben, mert mint ahogy Kerekes urnak is irtam a magyar valosag más! Teljesen más!
    Lehet ez joszandeku, de mint a nagyapam mondogatta – "a pokolhoz vezeto ut jószándekkal van kikovezve"
    Egyebkent neki azert volt valami fogalma mar akkor reszvenyekrol, befektetesekrol, (a 29-es vilagvalsagban elvesztette valamennyit) Csak azert irom, hogy nehogy azt erezd, hogy akkor meg mit sem tudtak ilyenekrol.
    Kozvetlenul az elso vilaghaboru elott amerikabol visszajottek az edesanyjaval, aztan a haboru miatt itt rekedtek. Dednagyapam es masik fia kint maradtak (Wallingford)
    A multik (kulfoldi cegek) azert telepedtek itt le, mert az allam adokedvezmenyeket adott nekik, és szegyenletesen alacsony bert kell fizetniuk ( éh-bért, vagyis havi 300 dollar nem az szerinted?).
    A magyar ujgazdagok ("tokések") pedig a jovedelmuket off-shorokba utaljak, hogy ne kelljen adot fizetni! Tobbek kozott Delawar-ba! Az egyeb szigetekrol ne is beszeljunk! Ez a töke-kisibolas!
    Magyarul senki nem fizet adot, csak a melos, aki az igat huzza, ezert a magyar AFA ( comercial TAX) a legmagasabb europaban – 27%. A betelepult multik robotokkent, rabszolgakent foglalkoztatjak, mint irtam ÉH-BÉRÈRT! Tudod mi az? Megelni keves, de ehen dogleni sok!
    Miert? Mert az elozo kormanyok kisiboltak az orszag vagyonat!
    Irod elotte, hogy a Kadar-kormany a nemet hitelekbol epitette fel a gulyaskomunizmusat, vagyis arra vette fel, hogy felelje az orszag!
    Lóf@aszt a seggedbe! En itt eletem dolgoztam, tudom, hogy mi volt, hogy es miert! Neked halvany lila fingod nincs errol! De te megszakérted!
    Probald felfogni, hogy a magyar gazdasag nem volt se csodben, se valsagban a rendszervaltaskor! Ezt kene mar ott az amerikas fejetekbe beletenni – hogy az a hideghaborus propaganda volt! Persze oroszorszag igen! De az nem magyarorszag volt!
    Az en sajat tulajdonu cegemnek sajat export-import joga volt abban az idoben (meg a kadari rezsimben) Nem az ujjambol szopom amit mondok, es foleg nem ugy, hogy elotte a segg*mbe dugtam azt, aztan a szel fele tartottam!
    Idejottek az amerikas hetprobas szerencse-lovagok, es az ujdonsult "politikai-elittel" elkotyavetyeltek minden javat az orszagnak, ezert van az allamadosag!
    Nem a felvett hitelek miatt!
    Ugyan mar 20 milliard dollar mi a pics@ osszeg egy orszagnak! De az orszag vagyonat leertekelni 2000 milliarddal az mar valami!
    Kb ennyivel lett leertekelve akkor! Csak hogy ertsd, hogy tudjuk, hogy mi az hogy vagyoni értek!
    Nem kell egy amerikas szatocsboltbol eszt osztani, OK?
    Meg kell alazkodni, es megkerdezni az otthoniakat, hogy mi is van ott?
    Mintahogy ha en is odamennek, az lenne az elso kerdesem, hogy fiuk, hogyan csinaljatok ott?

  • Elnezest kell kernem valamennyi hozzaszolotol, aki elolvassa esetleg az elozo bejegyzesemet, a szoveg kisse alparisra sikeredett stilusa miatt.
    De mivel Bendeguznak cimeztem, ugy ereztem, hogy csak ebben a stilusban fogja megerteni azt amit leirtam, ha megerti es át is éli!

  • Kerekes Úr, elolvastam az ajánlott linket.
    Érdeklődnék, hogy a bővebb, 130 pontos verzióban szerepel-e a család, a nemzet, a keresztény vagy a patrióta szavunk, mert ebben a rövidített verzióban nem találtam ezekre utalást.
    „A közmédia politikai semlegessége, a tudományos, művészeti, oktatási és egészségügyi intézmények politikai függetlensége, a piac-, verseny-, bank- és médiafelügyelet autonómiája és politikai semlegessége” programpontok személyi garanciájára szeretnék példákat kérni.
    Sokat számítana nekem a hiteles életutat befutók felsorolása.

  • Gabriel,7:32, az ügy súlyosságához képest még finom is voltál.
    A belorusz MTZ traktorok példája a legjobb, nem engedték a Nyugat által beszántani a céget, mára a világ egyik legnagyobb traktorgyártója lett, pedig sehol nem volt az akkori IKARUS-hoz képest.

  • Gabriel:
    Megyek Alpárra.
    Állítólag most ott jó lesz a hó.
    (Ha elfelejtek lécet vinni majd káromkodok jó sokat)

  • Talalom:
    Pontosan erre a földtörvényre céloztam én is.
    Csak nem tudtam felásni de hallottam róla régebben.
    De..hiába minden szó.Hazzudóssy látja a Téeszt az ablakából.

  • Kerekes Sandor 2018 február 23 4:02 de.

    Kedves Kerekes Ur!

    Ha ugy lesz, ahogy gondolod a Bernadettekkel kapcsolatban, akkor egyet mondhatok csak „”Mea culpa””

    De a masik oldalrol mondva azert megnezheted ezt a videot:

    https://www.youtube.com/watch?v=PBMHaWWa6OY

    Csak hogy ne legyenek ketsegeid, kinek a szekere moge álltál be.

    Bokros „Ur-elvtars” az MSZP penztarnoka volt az olajszokitesek idejen, csak ugy mellesleg.

    mit kell még tudni? Sokat lehetne meselni…
    Kar hogy nem vagyok Budapesten, esetleg tobbet is mondhatnek, bár lehet, hogy nem erdekelne teged.
    Ebben a leosztasban nem az en fejem fáj – Boross ur mellett jo karriert lehet befutni.
    Meg a vegen en is beadom a derakam (halal komolyan) Persze, tudom, egy rebellisre nincs szukseg ilyen uzleteknel.
    De, ha lenne valami jo feladat, lehet, hogy visszamennék én is.
    Isten bizony mondom!
    Keresek lehetoseget, a gyerekeim ott vannak.

  • Az kérem tagadhatatlan hogy rendberakták az egészségügyet.
    Béremelések is voltak.
    Itt a cikk róla:
    http://nepszava.hu/cikk/1153421-ket-forint-beremelest-kapott-egy-apolo-az-uzsokiban

  • Gabriel
    2018 február 23
    7:32 de.
    Nálad sokkal szalonképesebb birkatürelmüek sem tudtak zöldágra vergődni vele, igaz sokkal keményebben fogalmazók sem. Valószínü hiányos, elfelejtett nyelvtudása okoz neki megértési problémákat, amiért nem szabad haragudni rá. Egyébként amiket írtál az teljesen korrekt!

  • talalom 2018,Feb.23, 2;23 du. irta;

    „Magyarorszagon van egy torveny amiszerint a fold tulajdonosa csak az allam, illetve maganszemely lehet.”

    Kepes lenne az a maga „torveny”-e, vagy maga is donteni, hogy valoban melyik???

    „Csak az allam”, vagy a „maganszemely” ?

    S korlatozva az 1300 hektarra?

    Hm? Amikor magyarorszag mezogazdasaga mukodott, az az kepes volt kifizetni a vilag haboru koltsegeit,stb. exportalni sok mezogazdasagi termekeket, mind az az atlag 20-30 holdas kisgazdak munkajabol,termekeikbol.
    Most meg a „Sztalinista” nagygazdasgok meg semmire mennek.
    Vajon miert ?
    Miert nem mukodott a „kollectivista” mezogazdasag ?

    Az igazsag nagyon faj maguknak.
    De azert nem kepesek semmire menni meg 1/4 evszazad utan sem !
    Elvezik azt ?
    Azt dicsoitik, de hat vajon miert ?

    Tehat mind amit kritizalok a maguk dicso-szocialista eredmenyeiken, az mind valosag. De azt utaljak olvasni.
    Azert engem kritizlanak, de minden tagadthatok hianyaban mind azt bevaljak. Lasd Gabriel sorait is !

  • GABRIEL soraira Bendeguzhoz cimzettekere;
    Sot Orsoso megjegyzesere is.

    Furcsa egyen lehet maga .

    Elobb „engedelyemet” keri reagalni megjegyzeseimre, s aztan meg „megalazas”-kodasomat koveteli.

    talalom, nem jelen soraiban, hanem kb, egy evvel ezelott nevezett engem azon jelzokkel ! Erti azt eddig ?

    A hosszu panaszaira csupan anyit, mind azon tarsadalmak amelyek a normalis jozan modszerek altal mukodnek, szabad tarsadalmak, sikeresek, termelnek, dolgoznak, gyarapodnak es gazdagodnak minden Foldreszen.

    Nevezi maga azt amrikai-orletnek, vagy barmi masnak is, DE a valosag mind amelyek a maguk utjait kovetik terdig alank a sz…..n.
    A maga sorai is egy teljes bizonyiteka annak.
    De amig maguk azt elvezik, en csak rohoghetek !!!

    Tehat, magyarok, tovabba a mult utjain.

    En csak nagyon sajnalom azokat a nehany egyeneket ottan, akik biztosan jobbat erdemelhetnenek.

    P.S. Kertesz Akos tapsol maganak, mert sorai is egy bizonyitek hogy Akos nem tevedett ! Azt mar elhiszem.

  • talalom;

    Ha sorai valosagok, hat miert panaszkodnak az elvtarsaik ?

    Az allam minden ingatlanok/foldek es mind a sajto tulajdonossa, hat akkor maguk elertek amit az „arany-csuke tojt”, az eredeti celjaikat, a SZOCIALIZMUST !

    Nincsen tobbe semmi joguk panaszkodni !

  • György Molnár

    „a forint stabil”

    A 2 ezres évek elején 235.- volt az Euró/Forint átváltási ára…..

  • B79! Passz.Nem érthető, hogy a 2011-ben hozott földtörvény alapján NEM LEHET NAGYGAZDASÁGOKNAK földtulajdona?
    Igen, jól tudja, mi itt Sztálin atyuskát imádjuk, kagylókkal fizetünk és pattintott kőbaltát eszünk…

  • NHC* : TE traktoron jársz?

  • Talalom:
    Nagyon is hogy fínom étel a kőleves.
    Benne van valami Grimm-mesében.

  • BBendeguz!

    Ne ram legyen tekintettel, halgassa amit Orsos Elemer mond!
    Hianyos a nyelvtudasa, nem erti a bejegyzeseket (hozzaszolasokat) ezert vitatkozik!

    Viszont azt jo lenne, ha megertene, hogy az 1989-es magyarorszagrol teljesen fals elkepzelesei vannak, fogalma sincs, hogy mi volt akkor, es hogyan mukodott a gazdasag.
    Mindenesetre jo lenne, ha a fejebe tenne, hogy a magyar gazdasag akkor sokkar erosebb volt mint ma! Voltak sajat nagy vallalatai, sajat ipara, mezogazdasaga!
    A magyar szarvasmarha allomany 12 millio fo volt, 6 millio elo sertes, es az arab orszagok zomebe akkor magyarorszag exportalta a csirket!
    Amerikaban volt a Raba Vagon es Gepgyarnak leanyvallalata, az Ikaruszokat amerikaba is exportaltuk! A Tungsramnak mexiban es Indiaban is leanyvallalata volt!
    A Ganz-elektrik, a Ganz_mavag a legnagyobb gyarakkal volt versenykepes. A MOM az egesz vilagon ertekesitette a rontgengepeit. Csak hogy nehanyat emlitsek!
    Abbol indulnak ki hogy az orszag egy lepusztult, eladosodott szoc-barakk volt! Nem uram!
    Azert irom megegyszer hogy lofasz az urasagod seggebe!
    Azt szajkozza vissza, amirol 30 evvel ezelotti elkepzelese volt szabad-europa radiobol!
    A Babolnai allami gazdasaghoz tanulmanyutakra jottek amerikabol is! A magyar haltenyesztes vilaghires volt a szakman belul!
    Mit akar meg tudni?
    Nem kivanom vissza a Kadar-rezsimet.
    De jo lenne, ha megertene minden hozzaszolo, nemcsak urasagod – hogy magyarorszag tulajdonkeppen akkor pont azon az uton jart, amin ma Kina es Vietnam!
    Kina rovidesen lehagyja amerikat, Vietnam rovidesen akar Japan szintjere is erhet.
    At kellene ezeket gondolni!
    Mi volt a Gorbacsov fele valtas? A lovak koze dobta a gyeplot, aztan megprobalta csak orororszaggal foglalkozni. itthon pedig hirtelen eloteremtek ezek a mai nyikhajok, (politikusok) akik felugrottak a bakra, kihasznalva a hatalmi urt, es kifosztottak az orszagot a kulfoldrol betodulo szerencselovagokkal osszefogva.
    hat ezeket nyogi az orszag ma is.
    Ne tessek nekem elemezni, hogy miert nem jo! Tudjuk. Csak azt nem, hogy hogyan tudnank mindegyiktol megszabadulni. Erre tessek felmondani a lecket!
    Hogy ne Bodamarcsik meg hasonlok, jobbos-balos ehenkorasz foci-huliganok osszak az eszt ebben a hazaban!
    A magyarsagban van eleg okos elme, tessek elhinni, akik nem szelhamosok, csakhat a szellel szemben pisilni nem tanacsos, mert hugyos lessz a nadragszara!
    Ha a Margaret Thatcher-nek jo volt egy magyar tanacsado – Peter Thomas Bauer (Baron Bauer), annak idejen megreformalni a minden sebbol verzo Brit gazdasagot, bizony elhiheti nem lenne olyan nehez talalni magyarfoldon olyat aki megtenne itt is! Ugye azt is tudja urasagod, hogy Reagen elnok tanacsadoja is magyar szarmazasu kozgazdasz volt – a hires, neha hirhedt Milton Friedman.
    Jo, hat zsidok voltak, kerem alasan, de a penzhez ok ertenek! Na ezeknek a magyar neofasiszta naciknak az itt nem kell. Ok jobban szeretnek inkabb lopni meg elvenni.
    Ma sem az esz hanyzik magyarfoldon uram, hanem azok akik a bakon ulnek, azoknak hianyzik eszuk-lelkuk! Azok jobban erzik magukat ha ruhes kobor-kutyakkal vannak korulveve, mert azok falkakban jarnak, es ugatasukkal felverik erdot-mezot, falut -varost.
    Ennyit a fidesz, jobbik, DK, MSZP szavazokrol, meg a velemenyukrol.
    Ugyhogy arra kernem, hogy abban keressenek receptet, hogy ezeket hogyan tudjuk kisoporjuk a hatalom kozelebol, az irmagjukkal egyetemben!
    A Bernadett utalasaban kozmegegyezes van, azok kozott akik a kormany es ellenzeke huligan-tabora.
    Pont ezert tudom biztosan, hogy Szel Bernadett alkalmas asszonysag lenne. ez a proba, a csordanak nem kell rendes pasztor, az szeret odakoborolni ahova akar. Olyan, mint Margaret Thatcher volt, vagy sorolhatnank sokaig. Akar Angela Merkel. De a csurhe-bandanak, akik a hangadok, azoknak nem kell. Magyarorszag tele van hangadoval sajnos!
    Ugyhogy Magyarorszagra nyugodtan keresztet lehet vetni, aztan majd varunk egy „GAZDIT”
    Mar volt svab, osztrak, torok, nemet, orosz – lehet hogy jo lenne ujra egy torok? Vagy inkabb Orosz? kire tetszenek tippelni?

  • Gabriel:
    Amit leírtál, annak kb a 80 %.-ával egyet is értek.
    A maradék 20 ról más a véleményem de megtartom magamnak.
    Amit a végén írtál,azt én régebben eképpen fogalmaztam itt meg:
    /idézem magamat/

    „Mi itten várjuk a Messiást.De nem jön.Csak a Puklik jönnek”

  • Bendeguz észrevehetnéd már magadat néha..
    Akkora hülyeségeket írsz időnként mint ide Lacháza.
    Jó neked ha hülyének néznek?

  • ELNEZEST MINDENKITOL!

    Azon elv szerint, hogy aki meg nem méretetett meg es talaltatott konnyunek, vagyis meg sarozta be magat a kormanyzassal, a Jobbik is jelolt lehet – hiszen meg nem voltak kormanyon.

    A valasztason jo eselyuk lehet.
    Ha sikerul nekik maguk melle allitani sok fideszes tyukeszut, a Bernadett pedig megnyer egy csomo balaoldali szavazot a normalisabbakbol, meg letre is johet egy erdekes koalicios kormanyzas Szel es Vona kozott!

  • Gabriel 2018, Feb.23-5;23 de soraiban isrta:

    ” Amerikas hetprobas szerencse lovagok…elkotyveltek minden javait az orszagnak azert van az adossag..”

    Igazan Gabriel, kik voltak azok a hetprobas ameriak akik elkotyvaltak magyarorszagjavait ?
    Belatja hogy mit allitott?
    Kik es hogyan tehettek volna azt?

    Az allam-nev-valtoztatasa idejen az elvtarsak, ugy mint „talalom” is irta, az akkorimvezetok magukeva tettek minden allami vagyont es azt eladtak nyugati, fokent nemet bankoknak es valalatoknak.
    S ugy letttek multi milliardosak.

    Az „adossagaik” meg, s mindeg es mindehol a nagy „szocialais koltekezesek” eredmenyei. Mert mindent amit igernek es szornak politikai celokbol azt mind fizetni kell valakinek.
    S az allamnak nincsen penze, csupan amit az adofizetoktol ki-csikar.
    De a tobbleti koltekezeseket fedezni kell valahogyan.
    Azt csak kolcsonikkel leheto.
    Meg talalom is jelezte azt, hogy nem csak ottan de meg itten is. Azert a balos-demokrata-part nepszeru neve a
    „tax and spend” part.
    Hilary igert mindent mindenkinek, de csupan az ado-emelesekbol. Azert a dolgozo-adofizetok NEM-et mondtak nekik.

    Mit gondol mibol fizette a maguk kormanya a 13 honapos nyugdijjakat, meg a „mozgolepcsoket” ? (Kerekes Sandor cikke). S mibol fizetne a MOMA igereteinek koltseget ?
    Arra nem is gondoltak soha !

  • GABRIEL es TARSAI;

    Rendben. A maguk joga irni velemebyiket, amit ugy velnek hogy amit irok az csak „hulyesegek”.

    De azok a „hulyesegek” kivalloan mukodnek barhol is amint azt a nemzetek kovetik azt.

    S a maguk ,talan okossagaik (?)teljes elegedetlensegeket, elmaradottsagot, nyomort okoz barhol a vilagon is gyakorolva.

    S ugyanakkor maguk adjak a tanuvallomasokat, hogy amit velek az ottan valosag. De hat akkor hogy a feneben nincsennek megelegdve mind azzal ottan ?
    Az nem csak hogy ertelmetlen, hogy miert nem elvezik mind azt boldogan?
    Valojaban a soraik alapjan, nincsen joguk semmi panaszaikra.

  • talalom irta;

    ” Nem ertheto ,hogy 2011 evi torveny alapjan NEM LEHET NAGYGAZDASAGOKNAK foldtulajdona?”

    NEM ! Mert most ostobasagokat irt .

    Hogy a feneben lehetnenek NAGYGAZDASAGOK foldtulajdonok nelkul ???

    Tudna arra ertheto valaszt adni???

    S az 1,300 hektar, az NEM nagygazdasagi foldtulajdon ?

    A maguk uralama elott az atlag magyar gazda a 20-30 holdas csaladi foldmuvelok voltak,s akkor nem volt elelmiszer hiany sem jegyrendszer !
    Sot volt sok termek exportokra.

    S akkor hogyan lehet mind a Fideszeseknek igen nagy „foldtulajdonaik”? Mint az Orbanek, Meszarosok, stb. ???

    Ohh, elfelejtettem, azok a tovenyeken kivul allok.

  • Geyza
    2018 február 22
    7:47 du.

    Ha a kamuválasztások kampányában beteljesülő – részben jó pénzért, részben úri passzióból ( utóbbi pl. a fenti cikk szerzője, meg a másik futottak még kategóriába tartozó „balos” szerzőtárs a nyóckerben – látszatpolitizálás a „csipetnyi” opportunizmus ( a nem csipetnyi persze a történelem folyamán már rendszerint emberellenes bűncselekményekben való közvetlen részvétel volt ), ennek az országnak annyi…

    Egyébként meg a Bokros tanárúr se kifejezetten egy Nobel-esélyes ökonómusprofesszor, csak egy az állami közigazgatás legfelsőbb szintjeit is megjárt bürokrata, aki most – sokakhoz hsonlóan – politikust játszik belterjes, közép és felsőpolgári közönségének.

  • Geyza 1:07

    Minden normális ember észreveszi, hogy a TESCO ellen centrális antipropaganda folyik, kezdve a pont őket sulytó sztrájkhullámtól egészen a fenti Tóth-förmedvényig.

    Amikor a Klubrádió egyik interaktív rádióműsora keretében a TESCO-sztrájk idején (több alaklommal is) megszólaltatta az azt szervező szakszervezet elnökét, betelefonáltam és megkérdeztem tőle, hogy ugyan többet keresnek e a CBA-s dolgozók – kiderült hogy kevesebbet. Majd megkérdeztem, hogy mikor kerül sor a CBA-ban egy ekkora munkabeszüntetésre, rövid tétovázás után annyit válaszolt, hogy „a CBA-nak más a struktúrtális felépítése és nem alkalmas rá…” Ezzel szerintem elárulta magát, hogy a kormány felől fújt a szél, mégpedig csak azért, hogy a CBA útjából elsöpörjék a a konkurrenciát…

    Valamikor 2006-os választások táján a Lázár-testvérek tulajdolta és vezette CBA a bennük érdekelt fidSS-nek tett „apróbb” szívességeket, többek közt, hogy fid SS-es óriásplakátokra a cég nevében, mint megrendelő adott megbízást. Olyanokra hatalmas ragaszokra mint, amelyeken egyebek mellett Gyurcsány Ferencet bilincsben, ill. vezető-száron montírozták… Azóta ezt „a nemes gesztust” a nyilas CBA vezetői bagázsának a Orbán folyamatosan a fentiekhez hasonló szívességekkel honorálta.

    Megjegyezném, hogy korábban még az ugyancsak piaci konkurrencia LIDL-re és Penny-markt-ra szállt rá az Orbán-propagandagépezet olyan – rádió-hírekben terjesztett – [MTI-s] rémhírekkel, mint hogy valakik (név és cím nélkül) „rágcsálót láttak”, hol az egyik, hol pedig a másik cég boltjaiban, ugyancsak cím nélkül, de néven nevezve…

    .

    Oszt, + 1:

    Jellemző volt még, hogy a fid-SS&Kádcsempe kormánynak az úgynevezett vasárnapi nyitvatartás ellen, úgymond „a dolgozók érdekében” szervezett >keresztes hadjáratát< is speciálisan a C B A számára . m é r e t r e . s z a b o t t . alapterületi kívánalmak szerint ütötték nyélbe úgy, hogy csak az X nm alatti – azaz a CBA-átlag méretű élelmiszeráruházak képezzenek a nyitvatartási tilalom alól kivételt. Vagyis azok nyugodtan tarthassanak nyitva vasár ás ünnepnapokon is…

  • Nyuszika:
    Sajnos Mo.-n beállni látszik a FUBAR szituáció

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2018 február 23
    6:31 du.
    Sajnos a tapasztalatlanságunk miatti baklövéseinkről, a kezdeti, belénk ivodott félelmeinkből adódó tulzott óvatosságunkról, a rendszerváltás körüli titkos háttét alkukról és az ezekből adódó elszalasztott lehetőségekről csak ilyen bosszus elkeseredettséggel lehet beszélni, amit csak a hozzánk hasonló koru, végig magyarországi tapasztalatokkal rendelkező patrióták tudnak megérteni! Már elég közel a 70-hez én csak azért sem adom fel, mindenesetre már nagy ívben szarok azokra a politikusokra, akiket már kívülről is láthatóan csak a görcsös parlamentbe jutás motivál, de elszomorító, hogy még a XXI. században alapított pártok nagy része sem az ország érdekében politizál! Legjobban azokra a benfentesekre haragszom, akik a jóhiszemü Kádár körül sündörögve már a 80-as évek elejétől készültek a torra majd a jussra!

  • Dubois:
    Asszem az említett Klubrádiós beszélgetést hallottam.
    Mintha ott hangzott volna el az is hogy magasabb a bérük a TESCO-soknak mint a hazai átlagbér.De akkor miért sztrájkolnának?
    Valami olyasmi volt a válasz hogy a munkakörülményekkel nincsenek megelégedve. Vagyis blabla.

    A TESCO-s kamionsöförök esetében is ugyanez volt.Valami többletjuttatást nem kaptak meg (igaz hogy kb 25-30 e. Ft-tal többet kerestek havonta mint az átlag) mire elkezdték követelni.
    A TESCO frappánsan válaszolt: kifizette a követelőknek a juttatást és levette a fizetésüket a törvényben rögzített szintre.Mire egyből sokkal roszabbul jártak.Onnantól annyit kerestek mint más hazai teherautó sofőrők.

    Rágcsáló kérdés:
    A TESCO-ról is hazudozott egy betelefonáló, hogy a a sajtpultban egereket látott.Ami nyilvánvaló hazugság, az egerek nem mennek oda ahol a nap 24 órájában vakító villanyfény van és sok ember járkál.

    CBA-kérdés
    A CBA tulajdonosai tudtommal a GOY-Motorosk náci érzelmú alapítói, akik a primet vitték a 2006-os zavargások idején meg amikor Göncz Árpi bácsiba bele kellett folytani a szót.Meg Gyurcsány sem mondhatta el tőlük a beszédjét a Hősök terén.
    Az Állam , mikor felvitte a cukor árát, megpróbálta „szubvencionálni” a cukorárakat a CBA bolt-hálozatában.
    A dolog valahogy kipattant, cikkezett róla a média.
    A CBA valami olyasmit zagyvált hogy az még régebbi beszerzés és csak pár nap múlva kerülnek a polcokra.
    Aznap direkt elmentem a TESCO-ba és csodák csodája:pont akkor tették ki a CBA által beharangozott LAKOSSÁGSEGITÓ AKCIÓ cukor-árnál kicsivel kevesebbért a raklap cukrokat.
    Később valahonnan hallottam hogy picit dohos volt a CBA „olcsóbb-cukor”.
    Aztán be is fulladt az egész akciójuk.Természetesen.

  • Gabriel! Halványsárga fogalmad sincs a gazdaság-társadalom működéséről, de ez hosszú lenne. Most csak annyit: az ún rendszerváltás kb. 1972-ben indult el, az első olajválsággal. Felborult a háború utáni erőegyensúly (ami akkor is csak Európában, meg Észak-Amerikában volt meg: Ázsia, India és Afrika népei bőszen ölték egymást: a”civilizált” államok áldásos közreműködésével).
    Amit viszont NAGYON károsnak tartok, és ami miatt itt, Magyarországon még hosszú évtizedekre bezápul az élet, az az iránytalan düh, meg a messiásvárás. Függetlenül attól, hogy aktuálisan kit és miért utálsz (vagy szeretsz), azt kéne valahogy megérteni: kormányok, pártok, politikusok demokráciában nem tudják elhozni a Kánaánt: csak demokrata támogatókkal. Olyanokkal,akik képesek megérteni és elfogadni(vagy éppen ellenezni) egy-egy intézkedés értelmét. Amíg csak azt hajtogatja az általad is képviselt óriási többség, hogy „csak a saját boldogulásukat nézik”, addig minden ótvar dumával át lehet vágni a Hozzád hasonlókat. Szél-t nem sorolom ide: de sokat ront a „csak mi vagyunk a tiszták” indokolatlan sulykolása. Egyébként a náluk fiatalabb momentumosoktól ugyanezt megkapja az LMP is, hiszen ők is”ott melegedtek a parlamentben jó sok pénzért”. Igaz? Ugye, hogy nem.
    Mi lenne, ha gondolkodnál? Például azon: a világon nincs olyan döntés, amelyiknek ne lenne kárvallottja.
    Demokratikus kormányok és politikusok csak azt tehetik, hogy minél kevesebb kárt okozzanak a társadalom minél kisebb részének. Olyan szabályrendszert fogadtassanak el, aminek a keretében a lehető legtöbbeknek van esélyük a békés,nyugodt életre, boldogulásra. Kiemelkedő teljesítmény esetén akár az egyéni, de FELELŐS gazdagságra.

  • Talalom:
    /Géjza most szégyenkezik.Ezzé asztán lehajtott fejjel, pirulva várja továbbra is a Messiást./

  • Lássuk be, jobb egy lúdnyak… izé…Messiás tíz tyúknyak… izé… demokratánál…

    Nem vitás, mi magyarok nemigen igényeljük a demokráciát – talán az lehetetlen is, én már rég fel is adtam – de viszont én például kifejezetten igénylem, hogy a politikai vezető az ország érdekében működjön. Mikszáthnál olvastam, hogy Deák Ferenc semmibe sem hagyott beleszólni, mindent maga döntött el személyesen… Na igen, de HOGYAN!!! Nekem most is megfelelne…

  • Hmm… Gyakran benézek ide, van itt minden… de úgy tűnik, már nem kapok választ ERRE:

    Almási Alma
    2018 február 23
    6:00 de

    MIÉRT?

  • Alma:
    Még választ is akarsz?
    Nem elég a 10 nyak?

  • Gézuka : a „kisboltban”-a sarkon :190.
    Magyarázd ezt is meg.

  • Geyza
    2018 február 24
    8:27 de.
    Gézuka :
    A cukor árát nem az ÁLLAM vitte fel!
    Tudod !? azt a németek vitték fel!
    Egyrészt a Junión keresztül kikényszerített privatizáció,másrészt a Junió kompenzációs pénzei amelyek a cukorgyárak bezárására , a répatermesztés abbahagyására kaptak az érintettek-nem számolva a későbbiekkel.Harmadrészt a Juniót felhasználva a németek megegyeztek a brazilokkal,hogy cukornádból készített cukrot szállítanak a Junióba, természetesen német kereskedőkön keresztül! Na persze ennek fejében a németek szállították a braziloknak az összes-ami a cukornád megművelésétől a cukor készítéséig- szükséges gépeket,berendezéseket,technológiát .Kölcsönös előny !
    De az ára a Junió cukorgyárainak bezárása.De német kézbe került az európai cukor értékesítés !.
    IGEN!IGEN! Csak közben a brazilok meggondolták magukat és nem a cukrot adták el , hanem üzemanyagot kezdtek belőle gyártani!!!
    Itt a hiány és megkezdődött a cukor árának emelkedése!
    A kormányzat megpróbálta kideríteni , hogy is történt a gyárak bezárása—mikor rájött,hogy német-kemény-érdekeltség van a dologban– nem merte napvilágra hozni mi történt.
    A kabai cukorgyár tulajdonosa 23 milliárd forintot kapott kompenzációként a gyár bezárásáért ,leszereléséért.
    Az egyetlen ” Magyarországon működő ” cukorgyár osztrák kézben van !
    A kvóta megszüntetésével—amit a németek a Junión keresztül kényszerítettek ránk —már épült új cukorgyár és a répatermesztés is felélesztésre kerül–ha nem a cocialisták kerülnek hatalomra!
    Nézz utána! De nehéz lesz ,mert mintha minden akkori cikkek,intézkedések eltűntek volna a sajtóból,tárolt adatokból.
    Nagyon üdvözlettel szeretett Barátomnak.

  • Ja! Még egyet! Egy idézetet,csak neked :

    ……”””” Az alábbiakban felidézzük Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz írónak – aki 1945-től kezdődően 11 évet töltött szovjet börtönökben, munkatáborokban majd száműzetésben – a kommunistákról írott szavait”””””…..:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
    Remélem magadra ismertél üdvözletével.

  • http://www.hetek.hu/belfold/201201/az_elhibazott_cukorprivatizacio_torténete
    Íme mégis találtam egy korábbi cikket ami a cukorról szól.

  • Kerekes Sandor

    Kedves Amási Alma! Az indulásnak az az értelme, hogy a párt által egyedül képviselt józan ész, klasszikus liberális állameszme és tisztesség hangot kapjon az eszmék piacán.
    Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy éppen ezek az eszmék érdeklik a választópolgárokat a legkevésbé, de ez annál fontosabbá teszi a hirdetésüket. MInt azt a cikkben kimutattam, a jelenlegi kormány a legkevésbé a kormányzásban érdekelt, a józan észről pedig jószerével még csak nem is hallott. Így történhet meg azután, hogy csaknem egy teljes nemzet esik áldozatul azoknak a hazug szólamoknak amelyek kollégánk Charlie kérdéséből bűzlenek: miszerint ”a család, a nemzet, a keresztény vagy a patrióta szavunk,” előfordulnak-e a programban.
    Nos, Kedves Charley, nem vagyok benne biztos, de remélem, hogy nem fordulnak elő. Ugyanis a párt politikai programjának a kormányzásról és a társadalom kollektiv boldogulásáról kell szólnia, amelyhez a felsorolt lozungoknak semmi köze. Sem kormányra, sem pártokra nincs szükség ahhoz, hogy bárki törődjék a családjával, büszkélkedjék a nemzetével, legyen keresztény, avagy sem, és buzogjon benne a patriotizmus. Ezek azonban magánügyek, a kormány dolga mindössze annyi, hogy ezekhez a minél jobb feltételeket biztosítsa.
    A Fidesz ”kormányzás” legnagyobb hibája éppen az, hogy a lózungokat hangoztatja, anélkül, hogy a feltételeket megteremtené. Sőt, valójában a feltételek egyre rosszabbak.
    Ha viszont Charley a felsorolt lózungokat kívánja megtalálni a pártprogramban, akkor legjobb, ha a hamvábaholt KIsgazda Párt programját olvasgatja. Ott jócskán megtalálja őket. Egyben azt is megtalálja majd, hogy miért jutott az a párt oda, ahova jutott: lózungokkal nem lehet… Khmm….tojást festeni.

  • Alma!
    Szerintem kétféle válasz létezik: egy hosszabb és egy rövidebb. A hosszabbik kifejtésén sokan rugózunk, itt is, másutt is.
    Ami nekem eddig lejött ebből: olyan, hogy „ország (nép, nemzet) érdekei” nem léteznek. Sok-sok pici érdek áll össze valamiféle közös cselekvéssé. Aki ezt képes integrálni – az politikus. Aki meg csak arra képes, hogy a Ló utca 1. nézőpontjának alávesse az összes többit, az csak egy hepciáskodó bugris. Beszari is, mert reszket attól, ha nem az övé a világverő lószerszám, akkor vége a világnak.
    A demokrácia nem az, amikor Neked (nekem, neki) van igazad. Olyasmi, amikor együtt próbáljuk megtalálni a lehető megoldást. Nagy kihívás a demokratának, hogy megtalálja azt a pontot, ahol már „a tett halála az okoskodás”. Deák is évtizedekig – egész életében – a megoldást kereste, latolgatta. Úgy látta, (miután képes volt kilátni a Ló utca 1. ablakán), hogy a birodalom megrendülésével adódik a legjobb alkalom egy előnyös kompromisszum megkötésére. Akkor már nem hezitált – de élete végéig benne maradt a kétely, hiszen sokan hazaárulózták fröcsögve.
    Ez a hosszabb válasz egy kis szelete.
    A rövidebb? A fene tudja…

  • A rövidebbet tudom: CSAK… 😀
    A hosszabbikkal viszont nm értek egyet. A mai helyzetben Magyarországon nem az okos tervek diszkutálására van szükség, hanem egy jó, ütős csatadalra… 😀

  • Kerekes Úr, köszönöm az őszinte válaszát: a „család, nemzet, keresztény, patrióta” szavak „hamis lózungok” és „magánügyek”.
    Gondolom ezen szavak ellentétei – gender-tudomány, multikulti, nihilizmus és kozmopolitizmus – pedig értékesek, igazak, közügyek és kormányprogrammal is megsegítendők.
    Szerencsénk van, vitánkban nemsokára döntenek az emberek.

  • Tothkám:
    Aha..télleg.
    Kicsit utánanéztrm mert igazából annó nem foglakoztam a dologgal sokat.
    Az én évi cukorfogyasztásom csak kb 25 deka, tekintve hogy az nélkül iszom a kávét.
    Csak a vendégeimnek adok a kofihoz cukrot de csak ha jól viselkednek, nagy koszt nem csinálnak.
    Komolyra fordítva: itt a cikk az előzményekről:
    http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2011-09-08/az_osztrak_piacon_emelkedik_-_itthon_nem_valtozik_a_cukor_ara.html

    Deakkor meg -kérdem én- miért kezdett el trükkösködni a FIDESZ által befolyásolt média ezzel a dologgal?
    Miután a minap ide feljebb beírtam azt amire válaszoltál, az jutott eszembe hogy talán ezzel a húzással szerettek volna megszabadulni a Kormányközeli CBA-tulajok egy kamionnyi kissé pudvás cukortól?
    Nem sikerült mert a TESCO -mint írtam- rögtön kitett olcsóbbért egy kisebb hegynyi cukrot és nem a polcokra hanem középen egy raklapra.

  • tóth péter
    2018 február 25
    1:40 de.

    Inkább fogalmazzál úgy hogy a „Sztálinista”
    Reája mindaz illik .

    A „kommunista” és a ” Sztálinista, Maoista, Polpotista ” stb. fogalmak nem azonosak.

    Attól hogy valaki marxistának állítja be magát, még nem válik valóban azzá.
    Hogy a p…csába lehet például alkalmazni a marxista közgazdaság-tudományt egy olyan országban ahol gyakorlatilag nem nincs munkásosztály?

    Mintahogy a Batman-jelmez sem teszi rőpképessé annak viselőjét….amerikai áruház játék-részlegében volt olvasható ez a figyelmeztetés.

    Szolzsenyicin-kérdés.
    Tudjuk jól hogy a Sztálinisták a Szovjetúnióban (csakúgy mint itthon) munkatáborba zárták a valódi kommunistákat.Mert azok voltak annyira naívak és gerincesek hogy nem törleszkedtek a Vezérhez, volt bátorságuk kimondani a kritikát.

    A hazai”törleszkedők”
    (más szóval a „komcsik” )
    legügyesebbjei most a legelvadultabb szélsö gyobberek.

    Totkám: nem voltál te is véletlenül valami KISZ-titkár féle?
    Ha nem akarsz ne válaszoljál mert amugy a francot se érdekli ki vagy mi voltál ill. vagy.

  • Akkó ennyiben maradtunk

  • Kedves Charley! Önnek politikai beszélgetésben nincs helye. Ha csak ilyen értékpárokban tud gondolkozni és közben az oktatásügy, egészségügy, a kereskedelmi bevétel és kiadás, valamint a nyugdíjak fenntarthatósága és értékállósága eszébe sem jut, (vallaja be, hogy eszébe sem jutott,) akkor Ön is egyike azoknak a ”hasznos idiótáknak” akiket Lenin elvtárs oly találóan megnevezett, akiket néhány odavetett jelszóval akármire be lehet palizni, anélkül, hogy különösebben költeni kellene rájuk. Ön is, sok más magyar hasznos idiótával együtt, ágyútöltelék a Fidesz aljas nemzetellenes háborújában.
    Ne felejtsen el feliratkozni a Fidesz jelenlegfolyó aláírási kampányában, hogy amikor legközelebb a Fidesznek marhákra és félkegyelműekre lesz szüksége, Önt is megtalálják és besorozzák.
    Ön pedig majd lelkesen masíroz a békemenetben, az összetartozás boldog érzésével a szívében, meghallgatja orbánviktorminiszterelnökúr szónoklatát. És közben eszébe sem jut megkérdezni, hogy miért ilyen alacsony a nyugdíja, miért vesztette el a forint az értéke egyharmadát a Fidesz kormány alatt, miért növekszik a magyar gazdaság lassabban, mint Egyiptom, miért ment el az országból hatszázezer tehetséges ambiciozus fiatal, és miért magyarországon a legalacsonyabb a várható élettartam az Unióban?
    Migráns, migráns! Soros,soros!

  • Nézze Kerekes Úr, nem szeretnék az igazammal fölényeskedni a hódmezővásárhelyi történést magyarázva, hisz bizonyára látta, ahogy a győztes a családja előtt tett hitet az általam is preferált értékek mellett.
    Ön felsorolhat velem szemben bármennyi „igazságot”, a lényeg a hitelességen van. Ha egy üzlet cégérére az van írva hogy „Cipőbolt” akkor én elhiszem, hogy bent eladó cipőket találok. Ha a MoMa cégérét olvassák az emberek az Ön hajtókáján, vajon mit hisznek, mi jut eszükbe? Gondolom olyasmi, aminek a hitelessége a nulla és az 1% közé tehető.