Sokan nem értik Hódmezővásárhely tanulságait

2018 február 27 9:16 de.20 hozzászólás

Sajnos több párt nem érti Hódmezővásárhely tanulságát. Együttműködésre van szükség az egyéni választókerületekben, és abba kell hagyni a kiszorítósdit. Mert akkor a Fidesz legyőzhető most tavasszal országosan is, és a Sárbogárd-Enying-Baracs egyéni választókerületben is.

Azért mentem tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorába közvetlenül a sárbogárdi ajánlásgyűjtésből, mert mindennél fontosabbnak tartottam elmondani: vannak minden pártban győzelemre képes egyéni jelöltek, és itt is, ott is, a javukra kell visszalépni.

Sajnos a Jobbik nem 2018-ban akar kormányt váltani. Cikizik ellenzéki konkurenseiket, és nem akarnak együttműködést. Így a rájuk leadott szavazat egyéniben elvesztegetett szavazat.

Mi, az Együttben tesszük a dolgunk, lesznek jó jelöltjeink, lesz országos listánk, amire szavazhatnak a liberális demokraták, és nem kell nekik baloldali vagy szélsőjobboldali pártra szavazniuk listán. De egyéniben meg kell állapodni.

***

A Médiatanácshoz fordulok, miután a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelemről a közmédia súlyosan kiegyensúlyozatlanul tájékoztattatott, sőt, leginkább sehogy sem tájékoztatott.

Ez jogsértő, a Médiatanácsnak el kell járnia az ügyben!

A 80 milliárd forint közpénzből működő propagandagépezet politikailag elfogult és korruptan pazarló. A mostani költségvetés tizedéből lehetne tisztességes közszolgálati hírszolgáltatást biztosítani, az így felszabaduló forrásokat pedig az egészségügy és az oktatás rendbetételére kellene fordítani!

A mai, putyini mintára kiépített illiberális propagandagépezetet azonnal fel kell számolni!

Szigetvári Viktor

Szigetvári Viktor

20 hozzászólás

  • Láttam az adást, és határozottan jó voltál benne, de mint már közben elhangzott, hogy Szél Bernadett már hallja és egyből meg is válaszolhatja a Te felvetéseidet ugyanott pár percen belül…
    Én egyike vagyok a kevesebbeknek, akik már évek óta az ellenzék elleni és közötti marakodás ellen beszélek, mert rengeteg energiát vitt és visz el, amit alig titkoltan a fidesz „bátorít”… De mégis Szél kisasszony csak nem mutatta azt a szükséges alázatot és tovább sütögette a saját pecsenyéjét. A Momentum is még szilárdan ezeket a választási alapvetéseket hagyja figyelmen kívül. A Momentum felejthető úgy, ahogy van, az LMP-ben viszont tényleg van egy pár komoly egyéni körzet esélyes, de a saját pártpolitikájuk csak nem köt kompromisszumokat, melyek elvárhatóak lennének.
    Eleve ez a két párt azt hajtogatja, hogy a múlt összes politikusait menesszék. Csak az újak a jók… Hahaha.. Vannak igenis profi politikusok minden pártban, akik nem a korrupcióban való részvételükkel lettek profik. A fiatalok nagy része még semmit se bizonyított. Ez lenne a bizonyíték, hogy ők jobbak és nem korruptak? hahaha.. Több mint elég jó politikussal lehetne megtölteni a Parlamentet. A szelekciót arra érdemes szakembereknek kellene elvégezni, nem a szubjektív ítéleteknek. Hajrá!

  • Három dolog érdemes megjegyzésre.
    1. A teljes ellenzéknek le kell szokni a médián keresztüli üzengetésekről.
    2. Be kell látni, hogy ezekben csapatocskákban sok a „kis kakas”, de nincs mögöttük amolyan „Macron” féle támogató tömeg. Ha a melldöngetős büszkeségüket félre teszik, együttműködnek, akkor lesz új értelmük a magyar igéknek.
    3. Orbántól csak egy ‘DELETE’ gomb megnyomásával lehet megszabadulni. Ezt viszont csak a fidesztől lehet várni, mert a „balpék” ellenzék erre nem alkalmas. Be kellene látni, hogy a fideszes varjak között csak hasonlóan erős károgással lehet eredménye elérni.

  • Miklos!

    Ha Szigetvary Viktor elment az ATV-be reklamalni a Media partfogultsagarol, na ez a vicc, de ez az o dolga.
    A vaksag is gyogyithato, annak a medianak a tulajdonosa pont hirdette is egyidoben, ma inkabb csak sajat onos erdekbol, a legtutibb parasztvakitasbol. (Mivel hogy orban szekeret tolja)
    Ugyhogy nem ereznem ugy, hogy erkolcsileg valami is feljogositana teged arra, hogy ennek kapcsan a Szel Bernadett probalod nevetseg targyava tenni. Szel Bernadettet nem fog ossze sem Gyurcsannyal, sem Vonaval, sem Bokrossal, Magaval Karacsony Gergellyel sem, na vajon miert?
    Egyszeruen es nyilvanvaloan azert, mert ugy latja, hogy azok a politikusok, akik mar egyszer besaroztak magukat, azokkal nem ulne egy hajoba. Es azzal sem, aki most ezekkel osszeall.
    Egy kesobbi kormanykoalicio nyilvan mar mas kerdes.

    Mar irtam, Szel Bernadett nem tetszik a mácsó legenyeknek, >>mert hogy jon ahhoz egy nö, hogy politikai baberokra torjon?<<
    Ez bizony minosit, minositi a valasztokat, az orszagot, a magukat fensoseges intelektueleknek es eros ferfiaknak gondolokat!

    Ezt jobb egtajakon ugy hivjak hogy ARROGANCIA!

    Az arrogancia pedig mint tudjuk a legjobb ut a lessullyedeshez, ami fele sajnos ma az orszag evickel.

  • Remelhetoleg a „politikusok” tanulnak a Hodmezovasarhelyi esetbol.
    S az egyszeruen az ,hogy a valaszto tomegek am nem hulyek.
    Kepesek felfogni es eleg gyorsan,hogy ki egy kepes es a kozosseg reszere megfelelo kandidatus. S arra hajlandok szavazni, eltekintve a part neve, es a mogotte predikalo politikusok propaganda maszlagait lenyelni.

    De a lenyeg nem csak Hodmezovasarhelyen is, de ma Europa szerete, hogy az altalanos tomegek politikai iranyvalasztasai nem a „bal”, hanem erossen a „jobb” politikai iranyt kedvelik.

    Az tortent Lengyel,Cseh, Ausztria, maj az olasz valasztasokkal is hasonloan all.

    Minden magyarorszagi internet barataim allitjak hogy a „Jobbik” lessz a gyoztes Aprilis 8-an.

    En ketlem, de mint a vak mondja „majd meglatjuk” !

  • Ja, meg egy valamit Miklos:

    Ha vannak „mindegyik partban olyan politikusok, akik nem a korrupcioban valo reszvetelukkel lettek ..PROFIK..” (sic) akkor miert dorgoloznek ott bent a korrupt vezetokhoz???

    Na erre tessek nekem gombot varrni, es talan akkor meg a tisztelt urasag valagat is kinyalom!

    Bocs, de ez a mondat nagyon bicskanyitogato volt – vagyis tulmegy minden arcatlansagon!

    Ha madarat tollarol embert baratjarol, akkor aki ragaszkodik egy adott korrupt bandahoz, azt minek tudnank minositeni? Esetleg angyalkanak?

    Hat ezert ragodik ma a magyar valaszto azon, es mennek olre egymassal, akar csaladon belul is
    .. >>Mondvan: az en korruptom azert nem olyan am mint a tied! Inkabb te vagy mocsok! ..<<
    A korrupt mocskok meg kozben halalra rohogik magukat, mint neveto harmadikok, negyedikek stb.
    Megelhetesi politikusok…. hahahaha, Szigetvari politikiai kurzust vegzett, magyarul politikai marketinget tanult, es utana az allami berkekben dolgozott… Mibol elne meg masbol, mint verszivasbol?

  • GABRIEL meglatasaira;

    A „maccso legenyek” ideje lejart. Hasonloan mint a voros-elvtarsak ideje. Ma europai szavazo lakossag inkabb az ellenkezo politikai ideoploga iranyat koveti.

    S az emberi termeszet altal minden szavazo a sajat jovojenek a latszo lehetosegeit ohajtja eloserkenteni.Azert azon lehetoseget nyujto kandidatusokat kedvelik.

    Eppen az tortent ottan Hodmezovasarhelyen. Veltek hogy egy fiatal nyugaton tanult,tisztesseges csalad apa, megbizhatobb a varos erdekeit szolgalni,elolenditeni mint onzo egojat es zsebeit tomni, mint mind azok a szellemileg, elvileg ures politikusok barmely oldalon is.
    Fogaddjak el, a tomegek nem hulyek. Meg ahol vannak sok hulyek is,de a szavazo-lakossag kepes jozanul donteni a sajat erdekeben. A sok lud disznot gyoz modszere.
    A tobbseg hatarozata = a demokraci.

  • Kalocsai Miklós

    Az LMP meghirdette új szövetségi politikáját. Tárgyalásokat kezdeményez a Jobbikkal, és az MSZP-vel. Mivel régóta ismert az LMP szélső jobb felé vonzódása, az MSZP-t azért említi, hogy így eltakarja ezt a régóta dédelgetett frigy álmát a Jobbikkal, az MSZP lenne az alibi.

  • Kalocsai Miklós

    Béla István
    2018 február 27
    11:09 de.

    ad.3. Naivitás a Fidesz belső ellenzékére bízni Orbán elzavarását. Korábban volt erre vérszegény kísérlet, de ez már az ötlet megszületése kor megbukott. azóta átalakították a Fidesz szervezeti szabályzatét úgy, hogy Orbán leválthatatlan. Orbán = Fidesz! Ott bárki csk akkor rúghat labdába, ha Orbán valamilyen súlyos okból kifolyólag kiesik.

  • Orsós Elemér

    Kalocsai Miklós
    2018 február 27
    1:15 du.
    Kedves Uram, ne röhögtess! Az LMP(SZDSZ 2.0) és a szintén sorban álló Momentum(SZDSZ 3.0) a Jobbikot csak kihasználni, ugródeszkának akarja, mint anno a nagy jogelőd az MSZP-t, de ezek már rafináltabbak, ezért a Jobbik húzná a rövidebbet, ha nem elég óvatos.

  • Orsós, én úgy hallottam, hogy Szél Bernadett lenne az elszámoltatásért felelős kormánytag a Jobbiknál, szerintem
    ennél nagyobb csapdát nem is lehetne neki állítani.
    A Momentumra meg rábíznám a Gyere haza! programot.

  • Az Együtt, a Momentum meg a különféle Kétfarku kutyák akkor tennék a legnagyobb hasznot a Baloldalnak, ha eltűnnének a porondról. Ők nem voksokkal támogatják a közöst, hanem egyszerűen voksokat vesznek el. Persze az idő majd megoldja… Részemről nagyon csodálkoznék, ha valamelyikük is országos listát tudna állítani. Szegény Kerekesék is vacognak a piacokon a dermesztő hidegben, a napok pedig mulnak… (Legjobb lenne valamin megsértődni, s emelt fővel távozni még hétfő d.u. 4 óra előtt!)

  • Orsós Elemér

    charlie
    2018 február 27
    3:54 du.
    Charlie, Te azt hiszed, hogy ezekkel a kormányzás vicces lenne, én biztosra veszem, hogy tragikus, úgy mint anno az MSZP-nek, akit kisebbségből akartak arrogánsan irányítani, végül majdnem mindketten rámentek. De azóta az SZDSZ utódpártok is okultak és valószínű becsületesen kikupálódtak, ezért ők nem kerülnének a túlságosan elbizakodott elődeik sorsára, magyarul csak a Jobbik szopna mint az MDF vagy a torkosborz! Sajnos a Jobbik még mindig jobb erős ellenzéknek, mint a KDNP-hez hasonlatos kiszolgáltatott, bólogatásra megtürt másodhegedűsnek, koalicióra pedig kb akkora esélye lenne a kollektiv ellenséges hátszél miatt, mint a németeknél az amugy másodiknak befutó AfD-nek! Bár ne lenne igazam!

  • Annyira kell szoritanom a szek karfajat, hogy ne vagjam ki az ablakon, mert egyebkent szeretnem a kepebe csapni azoknak, akiknek a haza sorsa csak annyit jelent, mint egy masodosztalyu bajnoksag eselyeinek latolgatasa. Beosztja csapatokra a merkozes resztvevoit, aztan kivalasztja hogy kinek szurkol.
    Beoszt engem is jobb meg baloldalba, hat a jo edesanyukajat, nem vagyok se jobb, se baloldali, mar elmondtam tobbszor! Es meg rajtam kivul jo nehany millio! Engem ne soroljon senki a maga kedvere sehova, es foleg ne a hazamat redukalja le egy boksz-meccsre!
    Ahol van egy jobbos meg egy balos, piros-sarok, meg kek-sarok.
    Akinek csak ennyit jelent egy orszag sorsa, az miert nem huz el melegebb eghajlatokra, de inkabb hidegre, oda putyinekhoz. Putyin ingyen osztogat foldeket barkilyen nacionak, ott irkutszkban.
    Vegezetul, ne osszon ki elhelyezest azoknak a politikusoknak, akiknek elege van ebbol az ostoba, arrogans de annal korruptabb kiehezett ragadozoknak, mint a magukat jobb es baloldalinak titulaloknak. Mindegyik, mindegyik amelyik magat igy nevezi meg, az nem mas mint szelhamos szedito. Tudom en, hogy sajnos a birkak leginkabb erre vevok, de azert alljunk meg egy pillanatra, nem mindenki birka!

    Ha mast nem olvassatok el Bendeguz hozzaszalasat, most nagyon osszszedte az idos kori bolcsesseget, odafigyelt amit irt, es arra is amit masok mondtak. Nem szemelyem miatt mondom, hanem azt olvassatok ami a lenyege a A KONZEKVENCIANAK, AMIT A HODMEZOVASARHELYI VALASZTAS KAPCSAN LEVONT – IGENES A TOBBSEG BEKES es CSALADSZERETO EMBER, ES magahoz hasonloan, bekes, tisztesseges embereket szeretne KEPVISELOJENEK. Nem akarunk „populista, hazug, illuzionista politikusukat mar latni” (jobb es baloldal) megcsomorlottunk toluk!
    Ugyhogy Nagy Istvan, te is csak azt kuldheted a fenebe, akit te nemzettel, vagy a te nyajadban van. Senkit se kuldozz sehova! Hanem valaszt ki a magadet, es azt nyeld es emesszed, ok?

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2018 február 27
    5:54 du.
    Nagyon igazad van! Mondom ez úgy, hogy az előző túlpolitizált hozzászólásommal én is túllőttem a célon, pedig már nagyon elegem van ebből a demokráciából ami az antihumánus, megélhetési pártokráciára épül!

  • Orsóskám:
    Nem találod különösnek, hogy az AfD a volt NDK területén -és lakosai körében- érte el azt a szavazat-mennyiséget, amivel 16 % -ra tudott feljönni?

    Ami végül is nem csoda mert az NSDAP melegágya is a kelet-porosz térség volt anno.

    Majd még megéri Németország hogy az újkeletű derék volt NDK-s állampolgárai révén ismét a horogkerszt fog lengedezni felette ?

    Mondjuk..azért én ettől nem tartok mert Németországban hatóságilak üldözik a neonácikat.
    Kénytelenek bujkálni.
    Ezért járnak Magyarországra jamboree-zni.

    Mai Median felmérés a biztos szavazók körében:
    A FIDESZ mélyponton van tavalyi év nyarához képest:kb.47 % és csökkenő a tendencia

    MSzP 3 % erősödés,16 %, növekvő tendencia

    Jobbik 1 % növekedés, 18 % növekvő tendencia.

    A FIDESZ-nél lemorzsolódás tapasztalható, a FIDESZ-fanok biztos mind elmennek szavazni (és a Jobikososk is ) de a felmérés szerint a FIDESZ-nek már nincs tartaléka a bizonytalanok között.

    Az ellenzéknek viszont jelentősek a lehetőségei a „hallgatag többségben”

    Azt egyenlőre nem tudni milyen pártra szavaznának.
    szteem inkább balra húznak.

  • „A mai, putyini mintára kiépített illiberális propagandagépezetet azonnal fel kell számolni!”

    A „liberális demokraták” a mai putyini mintára kiépített illiberális választási rendszerben akarnak nyerni… …persze nem választást, hanem a képviselői juttatásokat, párttámogatást…

    https://nepszava.us/bartus-laszlo-az-ellenzek-anyagi-erdekeltsege-az-akadaly/

  • Csak hogy azok is tudjak, akik nem elnek Kanadaban, milyen a kanadai valasztasi rendszer.
    1. Ugyanugy korzetek vannak, mint otthon.
    2. Nincsen listas szavazas !!!! Amit en nagyon helyeslek. Vagyis aki az elsok kozott van, automatikusan bekerul a parlamentbe. Miert is ? Megmerettete magat valasztason, hogy mennyire nepszeru ? A dehogy, az neki alanyi jogon jar, mivel a partban, o a nagykutya. Mar megtortent, nem egyszer itt, hogy nagykutyak, nem jutottak be a parlamentbe, mert nem nyertek meg a korzetuket. Jogos ? Szerintem nagyon is.
    Mert akkor megtortenne, hogy Gyurcsany, Orban, es mas nagykutyak , esetleg nem kerulnek be a parlamentbe.
    3. Visszalepes a masik javara ? Ezt probald elmagyarazni egy kanadainak. Egy NDP -s visszalepjen a liberalis javara mert az eselyesebb, es hogy ne nyerjen a konzervativ part? Na ilyen nincs.Igaz hogy nincs 40 part sem. SZDSZ, kisgazdak, MDF, eltuntek. Remelem a valasztasok utan, eltunik meg van 10-15 parttocska, akik csak erdekbol politizalnak. Elobb utobb, remelem Magyarorszagon is, csak 3-4 part marad,a tobbi viszlat.

  • Gabriel, köszönöm figyelmed, de ez az áradat annyi pontatlanságot, ostobaságot és demagógiát tartalmaz, amire nem kívánok hosszabban válaszolni.

  • Mint a regi mondas; „minden csoda csak harom napig tart.”

    A Hodmeozvasarhelyi polgarmester valasztasa is el-lanyhult az elso harom nap-utan.

    Na de biztos vagyok abban hogy majd amint a polgarmaester kazdi majd munkajat az atkozatok fognak ismet jonni.
    Ugy a jobb, mint a balolalrol

    A magyarok nem tudnanak megelegedettek lenni senkivel es semmivel.

  • Bendeguz79
    2018 március 1
    5:33 du.
    Jol latja. A magyarok ha, Jezus Krisztus lenne a komanyon, O sem lenne jo!