Nemzeti Kövér-tendencia?

2018 március 6 9:24 de.15 hozzászólás

A lakossági fórumok a választás pártoknak hálás helyszínei lehetnek. A Fidesz is így lehet ezzel, és igazán nem lehet felróni azt, hogy ilyen rendezvényeket tartanak. Ami azért is hasznos, mert legalább első kézből lehet megtudni az éppen aktuális politikai irányvonalat. Ez a Fidesz esetében pedig mindenkinek hasznos. Mint egy olyan párt esetében, amelyik a szélkakashoz csak azért nem hasonlítható, mert már rég elrepült volna a sok forgolódástól.

A Fidesz ugyanis egy olyan politikai entitás esetében, amelyik az egykori KISZ-, és MSZMP-funkcionáriusokat sem csak nyomokban tartalmazó, baloldalhoz közeli liberális iránytól jutott el a decibelkeresztény konzervativizmusig. Ráadásul úgy, hogy a hangadók szinte ugyanazok maradtak. Ezért igazán jó tudni, hogy most éppen hova is beszélnek. Kövér László, a fegyverkező házmester, egy keszthelyi fórumon mesélt az MTI tudósítása szerint. Amely tudósítás szerint Kövér a Fidesz-KDNP pártszövetség vezető erejére hivatkozott. Amely beállítása a KDNP-nek legalább lerögzíti azt, amit eddig is tudtunk. A KDNP valójában csak jogilag önálló párt. Mert már egy lakóssági fórumon is egy fideszes politikus nyilatkozik a nevükben. Az MTI tudósítása ugyanis nem látszik kiemelni azt, hogy bárki KDNP-s politikus felszólalt volna. De valójában nem is ez a lényeg.

Valójában talán nem is volt semmi lényegi az egészben. Mert az említett hírforrás alapján látszólag ugyanazokból a képzavaros lózungokból tartott bemutatott a ház elnöke, amelyet unalomig ismerhetünk. A retorikai fokozás, miszerint már nemzethalált vizionál az ellenzék győzelmének az esetére, azonban árulkodó. Még akkor is, ha szinte elbújik a rizsában akkor is. Eszerint a fordulat szerint „arról döntenek majd az emberek április 8-án, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e”. Ami jól illeszkedik ahhoz a politikai előkészítéshez, melyet a Fidesz, és annak klerikális szócsöve már egy ideje folytat.

Nevezetesen ahhoz, hogy mindazok, akik ellenzékben vannak, azok nem is magyarok. Így most már eljutottak oda, hogy mindazok, akik nem szavaznak a Fideszre, azok tulajdonképpen hazaárulók. Ez a fordulat tulajdonképpen Kövér korábbi szerepléseivel is koherensnek tekinthető. Mármint akkor, ha emlékszünk még a „köteles beszédre”. De a miniszterelnökével is, aki nem is olyan régen adta tanujelét a személyes rasszizmusának Miskolcon. Inkább összefüggéseiben lehet szembántó, érzékenyebb szeműeknek akár rémisztő is a folyamat.

Kövér László. Fotó: MTI.

Meglehetősen sok stadionunk lett hirtelen, amelyekről a történelem során, például Chilében, többször bebizonyosodott, hogy igazi multifunkcionális építmények lehetnek. Azt is tudjuk, hogy a koncentrációs táborok lakói, már a náciknál is, először a politikai ellenfelek, az ellenzék köreiből kerültek ki. Amelyet hamarosan követett a rasszista indíttatású táborhasználat. Ugyanakkor a éppen a közelmúltban derült fény a Kövér-csapat már említett erőteljes fegyverkezésére. Ami alapján nyugodtan egy belső, közvetlen vezéri irányítás alatt álló elitcsapatot is érthet, aki akar. Az, hogy Orbán új rezidenciája egy külön irányítási-, illetve védelmi, terv része lehet, már négy éve felmerült. Ahonnan kiüzenhetik, hogy aznap éppen ki a magyar. Még akkor is, ha ennek eldöntésére aligha egy-egy személy, hatalmi vazallus lenne felkenve. Amennyiben valóban erről, és nem az ellenségnek bélyegzés eszközeként kijátszott nacionalista megvezetésről lenne szó.

Márpedig a morzsák alapján arról is szó lehet. Ha pedig szó lehet, akkor Kövér félmondatos megjegyzése nyomán lehet, hogy a választás arról fog szólni, hogy lesz-e még választás? Olyan, ahol nem flaszterből lesznek a szavazócédulák, és a házfalakról sem fog csorogni semmi vöröslő. Egy kinevezéses magyarsággal operáló, magánhadsereget fenntartó diktátor megbuktatása alkalmából.

15 hozzászólás

  • Persze Magyarország lesz április 8. után is az ország, legyen bármi szavazási végeredmény. Attól sem kellene tartani, ha történetesen a Fidesz elbukná a kormányzását, mert az eladott letelepedési kötvények után is megmaradt a magyarok országának.
    Azt már meg sem említem, hogy bírunk mi olyan mértékben utálatoskodni, hogy a betelepítettek rövid idő után fejvesztve meneküljenek el.

    Nem tartok attól sem, ha maradna továbbra is nyeregben a Fidesz, mert a vegzáláson és az ignoráláson kívül mást nem tehetne a politikájukkal egyet nem értőkkel. Amíg az EU tagországa vagyunk, biztosan nem. Addig az országhatár nyitva lesz nyugat felé.

  • Drizari:
    Te..te reményforás : DDDDD

  • Drizari
    2018 március 6
    9:49 de.

    Abban igazad van, hogy Schengen elemi szelepérdeke Orbánnak.
    Az emberi elkeseredés, pláne tömegben azonban nem mindig racionális.

  • Bizony nagyon is lehetséges a „nemzet halál” és bizony az is, hogy talán utoljára van valami – ha van egyáltalán – beleszólásunk ebbe a 2018-as választások alkalmával. Kár, nagy kár,hogy ezt a tényt egyetlen ellenzéki tömörülés sem hangsúlyozza eléggé.

  • Mijaza ” nemzethalál”

  • Sajnos elég sok agyhalott magyar él, akik elhiszik ezt a nemzethalált. 150 év török uralom se bírta kiirtani a magyart, viszont sikerült nekik meghonosítani nálunk a korrupciót és az adócsalást.

    Ezek az agyhalottak elfelejtették azt is, hogy „nyelvében él a nemzet”, hogy aztán ezt ki, mikor és hol mondta, azt végképp nem tudják.

    Így tehát, amíg lesznek területek itt a Kárpát-medencében, ahol magyarul beszélnek egymással az emberek, nem lesz nemzethalál sem. 🙂

  • De hogy ne hagyjak kétséget a sötét fejekben, a „nyelvében él a nemzet” szólás egy 19. századi erdélyi lapszerkesztőtől, Kőváry Lászlótól származik.

    A korának neves történetírója, az 1842-ben megjelent Székelyhonról című könyvében található meg ez a mára szólássá nemesült mondat. Az eredeti szövegkörnyezete így szól:

    „Mert ha bémegyünk egy fővárosba s látni akarjuk a nemzetet, színházát keressük fel. (…) Itt veszi elő az utazó csinmérőit, mert együtt találá a nemzet öregit, ifját, hölgyeit, férjfiait, tudósát, művészit, előkelőit, polgárát st. Színészet által terjed a nyelv. Nyelvében él a nemzet. Legyen nálunk is országosan ápolt színház, s nem fogják Erdélyt kerülni színész gyermekei.”

  • „arról döntenek majd az emberek április 8-án, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e”?
    Ettől féljen a bajszos beszari barom, Magyarország Magyarország marad bármi legyen a választás eredménye, akár nélkülük is, sőt.
    De hogy a bűntársáról se feledkezzünk meg, „nem vagyunk bevándorló ország”?
    Én inkább maradok Nimródnál, Emesénél, a Csodaszarvas-Hunor-Magor hármasnál, a „bevándorló” Álmos, Árpád, István és utódaiknál.
    Arról már nem is beszélve, hogy történelmünkben hányszor kellett a tatár, török stb. dúlások után megfogyatkozó népességet betelepítéssel (egyfajta bevándorlással) segíteni „helyreállítani”.

  • ˙

    . Kitűnő cikk !!!

  • Bemásolom a másik szálról, mert ide is illik kicsit

    Geyza
    2018 március 6
    6:06 du.

    Az a baj, hogy személyiség-fejlődésében sérült, gyerekkorában talán sokszor csúfolt, talán a szüleitől sem akart, jobbára tehetségtelen, de mindenképpen irigy és komplexusos embereket mindig eredménnyel találja meg a náci, és általában is a gyűlöletkeltő ideológia. Mert alternatívát és hatalmaskodási terepet kínál.
    Alternatívát abban, hogy nem ők a tehetségtelenek, a buták, a középszerű és ebből kitörni sem akaró figurák, hanem a másik elveszi a munkát (amit valószínűleg esze ágában sem lenne emberünknek megcsinálni), felveszi a segélyt (amibe emberünk alig tesz bele valamit), ide akar jönni, vagy nem akar elmenni, stb.
    Ha megfigyeled a portás-.effektus is így működik. Ezeknek az embereknek adj hatalmat, fegyvert, lehetőséget, és Gyöngyöspata gyorsan összejön. Meg a besúgók hálózata (hatalom felelősség nélkül). Gyakorlatilag az SS-től a pufajkásokig ez mozgatott sokakat. Ezért volt támogatottsága is.

  • Andrew_s 1:31

    Tökéletes orbanisztánus kor és kórkép. :-D47.

  • Drizari 9:49

    Bízol benne, hogy „amig az EU tagjai vagyunk addig nem tehetnek semmmit a velük egyet nem értőkkel”.

    Hát, ahogy elhallgatom a papagálykommandós Szíjjjgyártó, ENSZ-et, vagy Lazar bécset támadó förmedvényeit; bizony már ez sem tart soká.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Bendegúz 12:05

    Remélem már elolvasta Geyza kollégánk 2:23-as jegyzésű hsz-éhez mellékelt:
    „Tisztázatlan körülmények között – Váradi András halála”
    című Magyar Narancs cikket.

    Nem is kicsit feltűnő, hogy a pg-mesterválasztást megelőző éjjelen éppen egy arrafelé s o s e m, vagy alig l á t o t t külföldi a g g a s t y á n sosem látott gépkocsija e s t e . 1 0 ó r a körül(!) elüti az ellenjelölt polgármestert, azt az embert, aki szembe merészelt szállni Orbán miniszterelnök és alcsúti keresztapa csicskásával, a mára – a Simicska G-nap (2015.feb.6.) jóvoltából – azóta immár 3 éve, ez alatt(!) strómanjává avanzsált legjobb emberével, és attól fogva Magyarország egyik legnagyobb milliárdosával…

    Hozzátéve, hogy nyomatékot ad még a haláleset maffiát sejtető jellegének, hogy a Váradi, kontra Orbán-Mészáros Klán alcsút-felcsúti ügye(i)t néhai Ferenczi Krisztina . o k n y o m o z ó . r i p o r t e r . már jóval korábban kiadott, több könyve is részletesen tárgyalja… Az egyszeri juhász f u r a halála csak igazolni látszik, alátámasztja az e könyvekben foglaltak szomorú igazságát…

    🙁

  • Jó cikk, jó hozzászólások és a trollok szabadságon…

  • AZ BIZTOS

    Semmiképp nem vagyunk
    bevándorló ország, de
    méginkább vagyunk
    kivándorló ország.

    .