Mesék – habbal

2018 március 21 11:00 de.62 hozzászólás

Ezt mondják mifelénk, ha a nyilvánvaló képtelenségekre még egy kis ”habot” is rátesznek, hogy tetszetősebb legyen, könnyebben csússzon le a torkunkon. Célszerű ilyenkor kicsit belesni a „hab” alá, és feltenni az örök kérdést: kinek az érdeke? Így elkerülhetjük, hogy a finom habbal benyeljük a mérgezett csokit is.

Bár a közelgő választás miatt Magyarországon elszaporodtak a levegőben röpködő habostorták, kezdjük mégis egy nemzetközi esettel: az angliai kisvárosban likvidálni szándékozott kettős ügynökkel. Akit a lányával együtt közterületen, akart elhallgattatni valaki – a határozott brit álláspont szerint az orosz titkosszolgálat. Amit persze ugyanilyen határozottsággal tagad az orosz fél. Na, mármost. Azt halljuk évtizedek óta, hogy az orosz titkosszolgálat (elődjével, a szovjettel együtt) nemcsak erős, hanem erőszakos is, nem válogat az eszközökben stb… De azt nem hallottuk, hogy pancser is lenne.
Márpedig a kivitelezés módja erősen a James Bond-i mesékre hajaz. Miért választott a tettes ebben az esetben olyan ritka idegmérget, aminek az eredete kikutatható, hiszen nem kapni a sarki patikában? Mivel a kiszemelt áldozat egy téri padon üldögélt, nyilván nem tudták a kávéjába, ételébe csempészni, feltehetőleg ráfújták-rákenték-ráöntötték valahogyan. Igen életszerű, hogy egy kisvárosi csendes téren egyszercsak megjelenik egy vegyvédelmi ruhába burkolózott egyén – különben ő is ott fekhetne most a kórházban kiszemelt áldozatai mellett – és egy flakonnal-vödörrel hadonászik feltűnés nélkül. Merthogy az ilyesféle cselekedeteknek az lenne az egyik fontos jellemzőjük, hogy titokban maradjanak. Ha itt mégsem így történt, a vizsgálók helyében elsősorban azt vizsgálnám: kinek az érdeke volt, hogy az Európai Unióval éppen válófélben lévő Nagy-Britannia látványos, már-már hidegháborús hangulatot idéző konfliktusba keveredjen Oroszországgal? A nemzetközi ügyekben járatosaknak nyilván van válaszuk erre a kérdésre.

De evezzünk hazai vizekre! Bár itt – egyelőre még – nem emberéletről van szó, „csak” pénzről. Méghozzá iszonyatosan sok, felfoghatatlan mennyiségű pénzről, ami ezúttal a kormánypárt tárca nélküli miniszterének közelében bukkant föl, enyhén szólva is változatos magyarázatokat kiváltva a köztudottan nem a szavakészségéről híres Kósa Lajosból.

Az alaphír: valaki 4,2 milliárd eurót(13400000000000 milliárd forintot!) örökölt, és a minisztertől kért volna tanácsot arra nézvést, mit kezdjen ekkora összeggel. Ezúttal az ellenzéki pártok óvatosak voltak az ügy megítélésében: a legtöbb odanyilatkozott, hogy ki kell vizsgálni, mi történt, azután lehet bármit mondani. Indokolt volt az óvatosság, hiszen ez jelentős része a magyar államadósságnak. Ami a Nemzeti Bank 2016 végi adatai szerint 25 922 milliárd forint volt alig több mint egy éve. 1340 milliárd forintnál kevesebből is kézben lehetne tartani az egész magyar államot, gazdaságostól, politikástól együtt.

Szerintem viszont ez az 1340 milliárd a hab, aminek a célja elfedni a pici tortát magát. Nem azért, mert ennyi pénz „nincs is”. Bár nem gyakori, de megeshet ilyen értékű örökség. Az viszont szinte kizárt, hogy kp-ben (vagy számlapénzben) lenne az összeg. Az nem úgy van, hogy megjelenik 30 kamion és a kert végében leborítja a suskát. Ingatlanban, vállalkozásban, üzletrészben már elképzelhető. De ahhoz meg minek „befektetési tanács”?

Amiről egyébként állítólag szól az a közjegyző hitelesítette kontraktus, amit a miniszter aláírt, és nem tagadja az aláírás tényét. És amiben van egy érdekes, apró klauzula, miszerint a miniszter édesanyja 800 millió forint ajándékban részesül. Ez se kis pénz – bár ezerhatszázad része az „örökségnek”: ha valaki havonta képes 2 milliót megtakarítani, valamivel több, mint 33 év múlva meg is lesz az a 800 millió.

Hoppá! Itt a bonbon! Véleményem szerint erre az aprócska 800 milliócskára szándékoztak teríteni az 1340 milliárd habját. Ezért kellett a hivatalos okirat – igazolás arról, honnan került ez az összeg a miniszteri családba.

(Úgy tudom az angol nyelvterületen nem milliárdot, hanem billiót mondanak. Az itt emlegetett milliárd 1000, azaz ezer millióval egyenlő.)

Rátesi Margit

62 hozzászólás

  • ahhaaa es kikkel fizetteti majd ki az allambacsi? na kikkel? a megvezetett birkanyaj neppel!!
    bizony bizony gyerekek….
    tejelni fogtok mint a tehenkek!!

  • A hétköznapi emberek számára mindkét eset boncolgatása az összeesküvés elméletek témakörébe tartozik.

    Az angliai „akció” részletei a vizsgálatot összefoglaló jelentést olvasó előtt lehet úgy-ahogy világos. A sajtóban olvashatók közel sem biztosan valósághűek.

    Ami Kösa ügyletét illeti, az igazságot csak ő és Orbán Viktor ismerheti. Orbán nélkül Kósa nem lép bele ilyen ügyletbe. Ami biztosnak látszik, ekkora vagyonnal rendelkező nem halt meg az Unióban.

    Hogyan kezelje tehát a hétköznapok embere az ilyen szintű híreket? Elolvasásuk után mormolja azt: „hogy manapság mik meg nem történnek …”

  • Nemcsak angol nyelvteruleten, hanem minden latinnyelvteruleten.

    Tudniillik a millio a „mil”-nek (latin ezer) nagyitokepzos valtozata, onnan mar tovobb fokozni komplikalt, mint a magyar teszi (milliard) hanem „bi” (2-iken) és utana a „tri” (3-ik)

    vagyis : mil – million – billion – trillion

    magyarul : ezer – millio – milliard – billio –

    Az pedig hogy valamilyen tranzakciot akartak fedezni az egesszel, nyilvan nem is ketseges. Penzmosas.
    Talan egyszer kiderul hogy mit „mostak”, hol van valahol valami konyvelesbe beallitva.

    Varosi koltsegvetes, megyei koltsegvetes, állami koltsegvetes; barhol megjelenlenhet.
    Vagy valamilyen ONG, vagy banki hitelfedezet; a valasztek oriasi.

  • Drizari!

    A kemugyekben, legfokeppen az ahhoz kapcsolhato ugyekben meg bizarrabb dolgokat nemcsak hogy elkepzelni ellehet, hanem meg is esnek.

    Csak altalaban a 99,9 szazalekukbol nem lessz „kozhir” mert nem nem koveti ilyen nyilt allami intezkedes valamelyik fel reszerol.

    Aki ert a kezelesehez az ilyen dolgoknak, annak nem volt szuksege „vedooltozettel” bohackodni.

    Del-amerika oserdeiben el egy bekafaj, amelynek a valadekat a nyilvesszo-hegyeken hasznaljak az idianok. Idegmereg, harom perc alatt ol, ha a boroddel erintekezik. Nem kell ehhez beleloni az ember testebe.

    A noveny, amelybol mellesleg a ricinus-olaj keszul – mamona – magjanak kivonatat szokasos levelekben kuldozgetni, – ilyet kapott Barack Obama es Michael Bloomberg New-Yorki ex-prefect (polgarmester). Shannon Guess Richardson amerikai szinoszno, fegyverellenes kuldte nekik. 500 MICROgramm belelegezese halalos.
    Amugy a „rakkezelesben”, a kemoterapiaban hasznalatos.

    Es ezek csak termeszetes kivonatok. Nem olyan nagy kunszt elkepzelni, hogy mire kepes ma vegyifegyvergyarto-ipar.

  • De ez már a negyedik ilyen orosz titkosszolgálati akció Angliában.
    Csak eddig nem nagyon balhéztak a türelmes angolok.

    A NATO szövetségesek (úgyértam aki SZÁMIT mert mi ugybár..)
    szóval ők meggyőzve érzik magukat a bemutatott anyagok alapján arra nézve hogy Anglia jogosan háborodott fel.
    Ez az egyik oldala az éremnek.

    És a másik:
    Elvileg ugyan mi oka lehetett volna Putyinnak kivégeztetni egy Oroszországban kémkedés miatt elítélt és bebörtöbzött embert, akit utóbb hivatalosan, fogolycsere-egyzmény révén kiadtak Angliának?

    Hát szerintem csak annyi hogy hogy intő példát állítsanak a többi ruszki ügynök elé hogy NINCS MENEKVÉS.
    Ezért használhattak állami harci-mérget.

    Putyin kb 10-15 éve, miután az egész világ összeadta a pénzt és az IMF révén kisegítették az államcsődből, nagyon pökhendivé vált.Azthisz neki mindent lehet.
    PEdig nem.
    Minden Youtubén, az orosz titkosszolgálat által terjesztett álobjektiv videókkal ellentétben, a NATO még az USA nélkül is erősebb itt Európában. (Még Orbán nélkül is peg az nagy szó hehehe)
    Egyszeűen azért mert több katonája és jobb fegyverei vannak, továbbá a földrajzi elhelyezkedés sem kedvez a ruszkiknak.

    És az EU gazdasági erejéről már ne is beszéljünk.
    Azzal össze sem hasonlítható Oroszország vergődő gazdasága.
    Mi van amit exportálhatnának kőolajon kívül?
    Esetleg a harmadik vonalbéli fegyvereik amiket különféle délamerikai meg afrikai csóró diktatúrák vásároolgatnak mert nem tellik nekik rendes német francia meg USA felszerelésre.
    SEMMIT nem látok a TESCO polcán amire az lenne írva hogy Made In Rossija.

  • Gabriel,

    hogy manapság mik meg nem történnek …

  • $Elsokben GABRIEL soraira;

    Koszonet az ertelmes felvilagositasokert. Amiert velehetnem ,hogy mind az itteni olvasok tartoznanak.

    A „penzmosas”-eseten.

    TEVES.
    NEM lehetett PENZMOSAS, mert nem VOLT PENZ sehol.

    A Scongrad megyei liba jol atvalgta Kosat.
    Kosa esett a hazugsagnak mert a mo PENTZ igert Kosa nayjanak.
    Kosanak az torvenytelen lett volna penzt kapni abbol.

    A no boldogan ment es alairta hazug igeretet, mert aztan azt az iratot hasznalat hazugsagat elhihetove tenni akitok utann vett fel kolcsont.Amit pedig SOHA NEM fizetett vissza.

    kezdve Kosaval, s barki aki fek-ukt annak a hazugsagnak, mint mar javasoltam ,szuksegeuk van az agyzsugoritora !

    NINCS PENZ, NEM VOLT SOHA, CSAK A HAZUGSAG.

  • Mielott cikket irsz, erdemes lenne megvizsgalni, hogy fake news-rol van-e szo.
    No es ha nem tudod hol lehet a „4 milliardrol” hiteles informaciot kapni, akkor csak sajnalni tudlak. Ugyanis ha en, itt Kanadaban megtalalom a megfelelo magyar forrasokat, neked meg konnyebb lenne.

    Ideje lenne, hogy megtanuljatok hihetoen hazudni, de valamiert nem megy ez nektek.

  • Te Szikszai.
    Miért nem TE írsz itt cikkeket?

    De meg is válaszolhatom helyetted:

    Mert Margitot kedveljük és szívesen olvassuk,

    rajtad meg csak jó esetben bosszankodunk
    rossz esetben el sem olvasunk.

  • talalom cikkere;

    Igazan megelepo volt egy reszrehajlastalan cikket olvasni talalomtol.

    Lehet hogy tevednek talan, ha masok ugy vennek soraibol hogy a FSN-t, (a volt KGB) talan mentoen ertette?! Az nem igen tiszta.

    Az Angol hatosagok,ill.nyomozoknak van viedojuk az illetokrol akik a gyanusak az angliai gyilkossag ugyeben.

    A gyilkossagok az ideg-gaz alatal volt kovetve.
    Az apa akta-taskajaba teve valahogyan. Az bizonyitott.

    De Anglia es minden nyugati allam betartva a nemzetkozi egyezmenyt a „harci-gazok” leten.

    S hasonlo gyilkossagok a Moszkvai elvtarsak altal az mar tortent tobbszor.
    Angliaban a Litvinenko esete volt a jelen-elotti.Sot Romaban is hasonloan ideg-gazzal az esernyu pontjaval.

    A KGB, most az FSN koveti a mult hagyomanyait.

    A KGB az ujjonccai kikepzesenek vegen addott figyelemzteteset mindnek, egy film bemutatasaval, hogy mi fog tortenni veluk ha hutlenek lennek a rednszerhez.
    S az a leg-kegyetlenebb kinzo-kivegzes filmjet mutatta.
    Azt en egy volt GRU (harom csillagos) ezredes (KGB kepzett)ozvegyetol tanultam. Tehat nem propaganda mese.
    S azt kovette is am a KGB.
    Alig velheto hogy sokat valtoztak azota.
    De ostobasag mert a „csere”-veget okozza majd.
    Bizonyara mind „megsemmisitik” majd a jovoben, az jovo terevi alapjan.

    A Kosa ugyon. Sehol, soha NEM LETEZO billio Euroe, de meg egy arva vas sem. Mar ismetelten irtam itten es a HFP-n, hogy NEM VOLT PENZ, soha, sehol!!!
    NEM tortenhetett „penzmosas” mert NEM volt semmi penz mosni !

    Az csupan egy hazugsag volt, kezdodott 2012-ben.
    Kosa bedult a valotlansagnak, mert nagyon felrevezette a penz szaga. ‘
    A penz/vagyon/hatalom imadasa minden gonoszsagok gyokere'(Bibliai szoveg, de 100%-an igaz.)

    Kosa nem kaphatott volna torvenyesen penz-jovedelmet ,szazalekot abbol, de anyjanak igerte a no, s abba beugrott Kosa.
    A no ravette Kosat hogy fogadja el a kozjegyzoi felhatalmazasat.
    S fogadnek barmit, hogy azzal a no sikereskedett kolcsont kapni. Amit SOHA nem fizetet vissza.
    Mind az a svihaksag koronajat jelnti.

    Elhihetetlen hogy meg ma is letezhete ottan ,politikus, burokrata, ugyved aki aldozatanak esett egy falusi liba hazugsaganak.
    Kosa valojaban csak kapzsisagat es ostobasagat bizonyitotta !!!

    Kosa nyilvanosan bevalotta, kijelentette hogy a falusi no becsapta, hulyeve tette !

    De ha valki meg elhinne azt a 4.5 billios hazugsagot, hat valoban szuksege van am az agyzsugoritora !

  • Geyza, szeretem ezeket a szakmailag kifogástalan, tényekkel, számokkal alátámasztott elemzéseidet.
    Messziről látszik, hogy értesz hozzá.

  • SZIKSZAI;
    A magyar mediban kozolve Kosa bevallasa, amiben elismerte hogy a falusi liba atverete a hazugsaggal.
    De hazudni nem torevenbyellenes ottan.
    Kosa sem tett semmi torvenytelent.

    Csupan a no van ma bajokban, mert mast is atvert a hazugsagaval, aki kenzt kolcsonzott neki, sa no nem fizette vissza a kolcsont.

    Talan torvenytelen lehetne „hazugsaggal-kolcsont nyerni” meg ottan is? Ill. Hazugsagbol jovedelmezni.

  • En minent elhiszzek a ket ember mergezeserol. Anglia eleg ovatos, tehat nem probal szenzaciot krealni valami kis esemenybol.
    Ha nem lenne komoly oka, nem kuldene haza az orosz kovtseget LONDOBOL, MINdET.
    ASIK, EZ A MERGEZES nem AZ ELSO ALKALOM AZ OROSZ LELKEN, EN MEG NEHANYRA EMLEKSZEM.

  • Szolgálati közlemény. Szakértők jelezték, hogy rossz az átváltási arány. Mivel ma egy euró csak 311,34 forint, az „örökség” teljes összege csak 1308 milliárd forint (nem 1340,ahogy a cikkben szerepel). Ígérem, ha sikerül megkapnom a különbözetet a helyesbítésért, egyenlő arányban szétosztom itt, a beszélgetőtársak között. Ötven személlyel számolva kb.640 millió jutna fejenként (forintban). DDDD

  • NHC*
    Nem tévesztettél össze valakivel?
    Milyen számok? Milyen elemzések?

    Öregszel már.
    Néha nem tudod kinek mit írsz.
    Végy be valami alkoholosat, orvosok javallják a te bajodra.

  • Figyelő:
    És a legújabb fejleményt hallottad?
    Hogy a ruszkik azzal tagadtak le mindent hogy azért sem lehet igaz, mert a tett színhejétől egy titkos brit vegyigyár van.
    Onnan szabadulhatott ki a Novocsok nevű harci ideggáz, mert az angolok is csinálják.
    Vagyis ők ártatlanok.
    Az angolok tehetnek mindenről.
    Ezt valami faszkalap ruszki tótumfaktum bírta így előadni.

  • a tett színhelyétől PÁR KILOMÉTERRE egy stb stb…
    ez kmaradt előbb

  • Cui prodest?
    Esetleg annak, aki érdekelt egy esetleges brit-orosz közeledés megakadályozására – különös tekintettel a brexitre.
    Az oroszokat kizárhatjuk.

    Kósa és a milliárdok – merő feltételezés?
    (Már írtam)
    Erről az irdatlan mennyiségű pénzről tudott (kellett tudni!) a 2012-2016-os kormány egy részének: Orbánnak, Vargának, Matolcsynak és Simicskának, hiszen ekkor Mo-nak minden fillérre szüksége volt, érkezzen az bárhonnét. Valószínűsíthető, hogy ezért vannak – az akkor gazdasági tótumfaktum – Simicskának az „ügyről” atombombának szánt dokumentumai a pénz-ügyletről.
    (A 800 milliós „sikerdíj” mértéke nem túlzott az 1300 mrd Ft-hoz viszonyítva, csak erkölcstelen-:)
    Orbán minden bizonnyal Simicskát fenyegette meg ezért „erkölcsi, politikai és jogi” elégtétellel március 15-én.

  • Szikszai! Olvasni tudsz??? „…az aprócska 800 milliócskára szándékoztak teríteni az 1340 milliárd habját. Ezért kellett a hivatalos okirat – igazolás arról, honnan került ez az összeg a miniszteri családba.”
    Ki mondta, hogy van 1300 milliárd?

  • Bendeguz!

    El hiszem, hogy nem vettel reszt meg „pénzmosasban”, mivel a megjegyzeseddel tokeletesen igazoltad, hogy nem tudod, hogy mit jelent az.

    Egy olyan ugyletet neveznek penzmosasnak, amivel nyilvanossag es az adohatosag fele (Financcontrol, Tax control) megprobalnak elbujtatni valamilyen valosagosan megtortent ugyletet.

    Nem azt a penzt mossak, ami csak elvileg letezik, amit megszelloztettek! ezeket a csengeri milliardokat.
    A napnal vilagosabb annak, aki tudja, hogy ez mit jelent.

    Mint, ahogy elobbiekben is irtam, valahol, valamilyen konyvelesben egyszer csak fel fog bukkani valami „susmus” sumak ugylet, aminek ez lett volna az alcazasa (make-up)

    Megprobalom meg erthetobben – nep ezt a virtualis penzt mostak, hanem ennek a mutogatasaval mosnak tisztara valamilyen nagyon csunya lopast valahol.
    Amerikaban, vagy europaban biztos leleplezne a rendorseg nagyon hamar, de magyarorszagon mint tudjuk az ugyeszseg vezetoje (vadhatosag), a rendersog vezetoje (nyomozas) es az adohatosag vezetoje (financkontrol) kozvetlenul O.V. szemelyes emberei.

    Innentol csók …. sok-sok puszi, majd valasztasok utan ……
    80 evre titkositjuk …. állambiztonsagi erdekbol ….

  • Bendeguz, helyesbitem a szoveget, elgepeltem egy betut.
    Nem is egyet, 🙂 🙂 de azok nem szamitanak

    Ez ami fontos, ami a szoveget erthetetlenne teheti – egy helyen egy „m” betu helyett „p” betut sikerult beutnom.

    Nem „nép” van ott, hanem „nem” szo.

    pont ahol azt irtam, hogy

    „Megprobalom még érthetobben – nem ezt a virtualis penzt mosták, hanem ennek mutogatasaval mosnak tisztara valamilyen nagyon csunya lopast valahol”

    O.k?

    Jo is hogy ismetlem, nem ezt a virtualis penzt („a habot a tortan”) vagyis nem letezo penzt.
    Senki nem ismerte el mostmar ezt a penzt, hogy letezik, de senki nem tagadta le, hogy kozjegyzo altal hitelesitett dokumentumot krealtak a letezeserol.
    Senki nem mondta, hogy ez van valahol.
    Ugye ha valos penz lenne, az valahol fizikailag letezne (az elektronikus szamla is penz)

    De errol soha nem szoltak sehol egy arva kukkot se, es vissza se vontak, vissza se csinaltak semmit, – ugyhogy – bakfitty….

  • Igen Gejza, sajnos ismerem oket regrol. Hazudni nagyon jol
    tudnak.

  • Kis Ferenc
    2018 március 21
    5:46 du.

    Annyira akarnak közeledni egymáshoz, hogy -talán két éve- Putyin a La Manche csatorna fölé küldött egy TU95* atomfegyver hordozására képes bombázot ” rutin őrjáratera” amihez szerinte nemzetközi vizek felett neki joga van.
    http://vigyazo.blog.hu/2015/03/04/_barmire_kepesek_orosz_agressziotol_retteg_a_nato
    Láttam akkoriban a TV-ben egy bejátszást amit a TU95-ből filmeztek:
    Megjelent az angol vadász a TU95 szárnyvége mellett karnyújtásnyira és szépen kísérte.Aztán hirtelen mozdulattal a hasát mutatta neki. Tele volt Sidewinderekkel.
    Ez lefordítva azt jelentette:
    „Ha csak megmukkansz, egyet pislantasz öcsi, a vízben találod magadat”

    Szaal ennyire akarnak csak közeledni Angliához a ruszkik.

  • GABRIEL;

    Ketsegtelenul maga viccelni ohajtott a money laundering eseten.
    Hat mi a fenet kepzel maga hogyan jutnak sok szaz billio dollar osszegek a Mexicoi es del-amerikai cocain-ellatokhoz?

    Mind az a „nem-kovetheto” elektromos alneveken meno bank-szamlai at-utalasokkal, s nem keszpenzekben megy.
    S a kincstar is billiokat es billiokat kolt azokat leleplezni, mert elkepzelhetetlen vagyonokat veszit az adocsalasokon.

    Ma meg a Swajci bankok is mind megszegik a sajat tobb-szazeves-titok-tartasaikat is, mert nemzetkozi torvenyekkel arra lettek vegre kenyszeritve. De az csak a politikusokat felemliti.

    A KOSA ugyon;

    A kozjegyzoi papir NEM a penz letetet igazolta, hanem hogy a no felhatlamazasa Kosanak a befektetesket intezni a neveben.
    Kosa SOHA nem latott egy arva vasat sem abbol a penzbol.

    De az allitott-penz nem letezik sehol, s nem letezett soha.
    Az csupan hazugsag volt.
    Mmulti-biillios orokles mind a Tabloidoikat toltene. Azok egyedul milliokat nyernek azt plethka-modon hirdetni vilagszerte.
    (Tudjak mi a „Tabloid” ? A vilagszerti ronda-pletyka kepeslapok mind hires film-csillagokrol,zeneszekrol, labda0jatekosokrol es mindenfele billiomosokrol. Mint a Trump sex-eleterol naponta megjeleno pletyak, stb.).

    A no bistos hasznalta azt a kozjegyzo altali igeretet elhiteteni valakivel hogy adjon neki kolcsont.

    Nem jatszon naivot !
    Velnem tortent hasonlo mar mindenkivel kis osszegeket probalva valaki kolcsonkerni magatol is hazug igeretekkel megnyerni hogy van sok penze csak ma nem nyulhat hozza, stb.stb.

    A leg-ocskabb truk a svihakok alatal.

    Ha valaki elhiszi a meset, oh boy, van nekem egy oriasi hid olcso aron Brooklyn-ban amit elszeretnek adni maganak;))

    P.S. Kosa belatta es bevalotta a sajtonak hogy a no becsapta.
    Kosa beugrott a truknek, mert nagyon penz-ehes es ostoba volt volt. A falusi liba svihakabb mint Kosa.

  • Megjegyzesem mindenkinek a Kosa mesen aki bedult a mesenek.

    Olvastam mar itten elkepzelhetetlen megjegyzeseket, de megdobbentoen veheto az hogy vannak ma magyarorszagon akik meg a leg-elemibb es a leg-ocskabb hazugsagna is bedulnek.

    Mert alig hihetnem hogy ma meg egy falusi-ovodas is elhinne ezt a Kosa-fele meset.

    Kosa bedolt a mesenek, mert a no igert penzt az anyjanak.
    Kosa maga nem zsbelhetett volna egy vasat sem torvenyesen.
    Hat (6) evbe telt meg Kosanak is belatni hogy az mind hazugsag volt.
    Soha ,sehol , senki nem latott penzt !!!

    Barmi bank, barmi uzlet, broker-ek (befekteteseket kezelok) mindenki ad elismerest a penzert.

    Sajnalom magyarok.

  • Figyelő:
    Valahol olvastam Csernobil kapcsán hogy
    „Az oroszok biológiailag képtelenek az igazmondásra”

    Első felvonás:
    Előbb eltitkolták magát a katasztrófát.
    Napokig kussoltak róla, holott már minden környező állam pontosan tudta mekkora mennyiségű sugárzó anyag került a magaslégkörbe.
    Ezzel megöltek és beteggé tettek sok tízezer embert Ukrajnában mert nem menekültek idejében a fan out* utjából és alól.

    Második felvonás:
    Mikor tarthatatlanná vált a szitu,
    elkezdtek hazudozni hogy kisebb baleset történt de urai a helyzetnek.
    Akkor már épp a China-szindróma* felé tartottak, vagyis megsemmisült a reaktor és készült bele olvadni a Földbe.

    Harmadik felvonás:
    Nagy nehezen elismerték a tragédia tényét de azt nem magyarázták meg hogy miért hazudoztak napokig.

    Pedig emlékeim szerint akkortájt Gorbi volt a Pártfőtitkár.

    *Fan out = a magaslégkörbe került sugárzó anyag beépül az esőfelhőkbe és azokból, ahogy vándorolnak a Föld felett, rádiaktív eső hull ki. Szörnyű betegségeket okozva.

    *China-szindróma = mikor a reaktor leolvad mert elment a hűtővize,ugyan atombomba módjára felrobbanni nem tud, a magreakció akár le is állhat abban a párszáz tonnás olvadékban, de a roppant mennyiségű hasadó anyag bomlási hője miatt nem képes kihűlni.A jópárszáz fokos fémolvadék szép lassan átolvasztja magát a reaktor-tartály alsó betonrétegein és beleolvad a Földbe.
    (Direkt írok „Földet” és nem „talajt”)
    Mind mélyebbre és mélyebbre hatol, mig végül eléri a magmát, maga mögött hagyva egy relative lágy csatornát.Amin lement.
    A magma óriási nyomása azonban ezen a laza csatornán keresztül az egész szart azonnal felvágja a magaslégkörbe !

    EZ LENNE CSAK AZ IGAZI VILÁGMÉRETŰ KATASZTRÓFA !!

    Párszáz tonna sugárzó anyag ami szétszóródik av Föld felszínén, hónapokig szennyezve mindent.
    Az atombomba a maga pár kilós hasadóanyag-töltetével semmi ehhez képest.Legalábbis sugárszennyeződés tekintetében.

    Most, a még működő másik csernobili reaktornak egyetlen dolga van : villamos áramot termelni a felrobbant reaktor-tartály alá épített hűtőrendszer üzemeltetéséhez, hogy ne tudjon beolvadni a Földbe.
    Ezt az egész szarságot legalább 30 000 évig őrizni kell.Addigra fognak lebomlani az utolsó nagyon mérgező izotópok is.

  • Bendeguz79
    2018 március 21
    9:32 du.

    Öregkém, papppír van róla.
    És maga Kosa is elismerte.

    De mindegy magyarázzad csak ahogy akarod.

  • talalom irta;

    Mifele „.. kellett hivatalos okirat-igazolas arrol honnan kerult ez az osszeg a miniszteri csaladba.”

    Come on talalom, megdobbentei probal ezzel a megjegzesevel ?

    Tudjuk hogy ert magyarul.

    Soha, sehol NEM letezett semmifele IGAZOLAS a penz leterol.

    Csupan igazolasa annak hogy a no felhatalmazta Kosat segiteni a „befektetesben”.
    Nem letezett penz, tehat nem tortent semmi-fele befektetes!

    S azt a felhatalmazast a no hasznlta elhitetni hogy a Kosa neve azon es a kozjegyzo bizonyitasa a felhatalamzasnak.
    Azzal a no felre vezette azt aki elhitte es adott neki kolcsont.
    Ma a no torvenyelotti problemakkal all szemben ,mert a kolcsonmt nem fizette vissza. Ami egyenlo a lopassal, mert hazugsaggal szerezte a kolcsont.

    Kosa, semmmi tagja a csladjanak NEM kapott, s nem is latott egy arva vasat sem az igert milliardokbol.
    Kosa bedult az igeretnek !

    A no kihasznalta Kosa kapzsisagat !

    Nincs penz. Nem volt penz, Nem volt oroksege sem, sem elhalt gazdag rokon sem soha, sehol.

    Gondolkodjon csak egy percre. Nemet-adohivalat kovetelne az oroklesi-adot. Ami a legmagassabb-ado vilagszerte. 2/3-3/4-et.

    Legtobb orokosok kenyszerulnek eladni orokseguket csak az oroklesi-adojat fizetni, meg itten a US-ban is, ahol az ado sokkal-sokkal alacsonayabb mint Europaban.

    Ebredjenek fel.
    Remelnem okosabbak maguk mint az a Kosa !

  • Géza

    Talán nem fogalmaztam jól: Nem brit-orosz közeledésre gondoltam, hanem a további távolodásban nem érdekelt egyik fél sem. Különösen nem az orosz.

  • Nos B79 kiválóan igazolja, hogy miféle színvonalra épül a kormánypárt dumája. Még egyszer – harmadszorra: a 4,2 milliárd eurónyi örökség léte vagy nem léte NEM ÉRDEKES. Az IGAZOLÁS nem a 4 milliárd euróra kellett, hanem arra 800 millió forintocskára, és ez az IGAZOLÁS LÉTEZIK, abban a szerződésben, amit a miniszter aláírt. Világos?

  • Geyza
    2018 március 21
    9:47 du.
    Tudjuk, hogy mindig hazudtak az oroszok. Csak tovabb kellene vigyazni, mert Putynnak „sem all, jol a szeme.”

  • B79 reménytelen, de mások talán felfogják. NEM az örökség 4,2 milliárd eurója a tétel, mindegy, hogy van vagy nincs. A Kósa családjába került viszont így IGAZOLTAN 800 milliócska. Erről kellett igazolás, nem az örökségről.
    B79! ne vállalkozz, mert nagyon átvernek…

  • Bendeguz!

    A fenebe is, tenyleg jobb, ha az ember nem szol hozzad.
    En joindulattal megprobaltalak felvilagositani valamirol, amit most sem ertesz es te tudni sem akarod?
    Akkor meg mi a feszkes fenenek?
    Mi koze van ehhez az ugyhoz a drogcsempeszek penzmosasanak?
    Lehet, hogy abban profi vagy, en megvallom oszinten, nem. Es nem is akarom tudni, nem is erdekel.
    Olyan temahoz hozza nem szolok.

    ebben az esetben viszont ket dolog merul fel
    1. – Vagy mindenaron vedeni akarod a Kosat, de akkor mondd ki
    2, – Vagy barmiaron a sajat tokelutott feltetelezeseid akarod megvedeni, szamarsagok hangoztatasaval is.

    fogd mar fel, hogy a csengeri no semmi mas nem volt, es nem lesz csak egy „strómann” (straw man)

    En ismerem Csengert nagyon jol. A Kosa meg egy miniszter, Debrecenbol. Gondolod, hogy ennyire hulye. Mar bocs, de aki ezt gondolja rola…. hááát….

  • talalom;

    A „800 milliocska” csupan igeret volt anyjanak, mert Kosa torvenyesen NEM kaphatna commission-t az allam-kolcson vasarlasaert.

    De senki NEM orokolt semmit. Az mind csak csaletek volt, amit a no hasznalt atverni valakit, elhitetni azzal hogy lehetne penze.
    De ha billuioi lettek volna mit gondol mi a fenenek volt szuksege kolcsont kerni valakitol. Amit soha nem fizetet vissza.

    Senki nem kapott egy arva vasat sem a hat (6)ev alatt.
    Csak a no a „kolcsont” a hazugsaga alapjan.

    Latom maga megvasarolna a Brooklyn-i hidat. Csak hozza a penzt!

  • GABRIEL;

    Hogy mi koze van a „penzmosasnak” a drug-penzek folyositasaihoz?

    Az Gabriel, hogy a vilagszerti drug-cartellok tevekenysegeinek a problemai hogy szaz es szaz billiokat szukseges nekik vilgaszerete mozgatni, annelkul hogy a leg-kevesebb nyomot is hagyjon.
    Minden lehetot kiagyalnak hogy sem a nemzetkozi torvenyvegrehato szervek, sem a vilag osszes nemzeteiknek az ado-hivatalai nem legyenek kepesek barmi nyomat talalni a penzeknek.
    Multi billios osszegekrol van szo naponta es ezrek es ezrek leheto-lebukasarol a vilagszerti drug kereskedelmben.

    Azert csupan az allitolagos hirek , de mikor olvasott mar a drug-kerskedelem bukasarol ?
    Itt-ott, csupan csak „kis-fickok akik neha lebuknak.
    Reszben orulok hogy maguk ottan nem is kepzelik hogy a vilagszerti drug-kereskedes mi-meretu uzeleteles.
    Tultesz barmi mas kereskedelmi tevekenysegen is.

    Na, nevezze meg kerem, hogy mi a fene „vedelem” lehetne abban hogy ramutatok arra ,hogy az seg-fej, a kapzsisaga miatt at lett dobva egy falusi no altal?

    Hat even at Kosa remenyjkedett hogy talan a mese valo lehetett volna. Vegre bevalotta a sajto elott hogy az mind hazugsag volr.
    S a no, csupan hasznalta Kosa nevet, es a kozjegyzo nevet elhitetni valakit hogy kolcsont kaphatott a hazudott „oroksege” elhitetesevel.

    Csak gondolkodjon egy percre, kellene egy billiomosnak par ezer Forintos kolcson, amit nem kepes sem hajlando visszafizetni.

    De Gabriel, van am a Brooklyn-bridge, amit szeretnek maganak eladni. Csak hozza a penzet. Jo ?

    Latom maga nem kepes eldonteni hogy talan a hazugsag valo lett volna-e, vagy nem?!

  • GABRIEL irta;

    „En meg ismerem Csengert nagyon jol.”

    De ismeri-e azt a not ?

    „Kosa meg egy miniszter.Gondolod hogy ennyire hulye?”.

    Nem Gabriel, de mint mar irtam ketszer is, hogy a KAPZSISAG-a.
    Biztosan velte hogy a mese lehetetlennek tunt, de az igert 800 milliocska anyjanak. A HATHA , a meg is, esetet nem volt kepes ellentallni a csabitasnak. A KAPZSISAG !
    Mit gondol, mi mas vezette Kosat a politikaba?
    Love of money is the root of all evil.(A penz imadasa minden gonoszsagok gyokerei.)

    Mert Kosa NEM kaphatott volna penzt allam-kotveny vasarlas javaslataert.
    Az igazi csaletek lett. A HATHA megis valami valo jonne abbal.

    De mint mar irtam, barhol a vilgon mehetsz barmely bankba es vasarolhatsz „allam-kotvenyt”. Az u.n. „CD”-ket.
    S 50 ezer dollar felotti osszeggel mehetsz minden kedden a US Treasury-ba (kincstarba) es resztvehetsz az allam-kotvenyek arveresen. Sot 4.5 billioval a zsebedben fel-verhetned a kamatat meg a torvenyes (18%) legmagasabbra is.

    Tehat nem kell a fenenek sem semmi „polgarmester” sem „allam-miniszter” kotvenyt vasarolni.

  • Talan valami hab lehetne a mese ujjabb oldalan ?

    Most olvastam a Magyar Nemzetben, hogy eggyik ujsagiroja Csengeren jelen volt egy diszno-vagason Kosaval.
    Ahol allitolag latta az emlitett „haztartasbeli not”.
    S jelentese szerint, ugy tunt hogy Kosa es a „no” talan romantikus kapcsolataik leteznenek.

    Persze az csak sejtegetese az ujsagironak.

    De nem ismertette fel a not neve-alapjan.
    Ismerve hogyan az ottani irok mi folenyesseggel irnak ostobasagokat, soha nem tudni hogy mi a valosag.

    De HA az lenne az eset, akkor lehetseges hogy az egesz ugy Kosa talalmanya lehetett, lehetove tenni hogy a no kolcsont kaphatott.
    Persze a kerdes ismet, hogy mennyi kolcsont vett a no? es kitol ?
    De mivel celzatos csalas volt, s ha Kosa otlete alapjan tortent,Kosa tolthet eveket a racsok mogott.

    Lattak mi tortenet Szlovakiaban ?
    Lessz magyarorszag a kovetkezo ?

  • Bendeguz

    Irtam, hogy ismerem Csengert. Csenger egy kis poros varos, ma is falunak hivjak az emberek.
    Mit jelent ez? Ha ez a no kapott volna valaha is valami orokseget- mondjuk 100 euro – kulfoldrol, akkor a fél falu hamarabb tudott volna rola, mint a sajat fia. Nemhogy 4 milliardot.
    Vagyis; senkinek nincs ketsege, hogy a dolog mese, habbal.
    Remelem ebben egyetertunk.
    Csakhogy probald megerteni, ha a no talalta volna ki a meset, arrol is hamarabb tudtak volna Csengerben, minthogy Kósa nevu profi szelhamosunk megneszelte volna.
    Tehat, semmit nem ert volna a tortenet, es mint miniszter (debreceni polgarmester) nem is foglalkozott volna vele, tudvan, hogy hazugsag.
    A tortenetet Kosa talalta ki, arra hogy valamilyen egyeb csalasi ugyeben ez legyen az igazolas. (valami mast fedez vele) Az itteni velemenyek szerint a 800 milliot, amit az anyukaja kapott. Persze meg arrol sem derult ki, hogy honnan jott, mert az lenne igazan erdekes, hogy a 800 millio honnan lett ellopva.
    Mindenki Strowman, anyuka, csengeri holgyike.
    Rendersog nyomozni nem tud, nem tudhat. NEM NYOMOZHAT, MEG CSAK KERDEZNI SEM SZABAD NEKIK.
    Ez a fasiszta rendszer lenyege. Kosa mint volt polgarmester (foispan) ma miniszter.(fovitez – akarom mondani hivatalnok kormany eros embere, fougyesz es forendor klikkje) – mindent befolyasol.
    En nem tudom hányban mentel ki, a komunista egypartrendszernek is ez volt a lenyege – a part-hierarchia belso koreibe tartozok kivul voltak a torvenyeken.
    Ok hozzak azokat a nepnek, azok rajuk nem vonatkoznak.
    Csak a mai egypartrendszerben nem a komunistanak nevezett, hanem a fasisztanak nevezett vilag koszon vissza. Kulonbseg semmi. Csak megint az oroszok a tamogatok – nem europa. Persze nem a kommunista oroszorszag, hanem az uj orosz-birodalom.
    De azert ugy kell tenni mintha „minden rendben lenne” egbekialto torvenytelensegeket azert nem csinalnak, hiszen a torvenyeket ugy es akkor modositjak, amikor es ahogy nekik szukseges.
    Kar errol ennyit beszelni.
    Ezek a drogkarteles penzmosasok pedig valahogy nem jonnek a temahoz. Mi koze van ennek a Kosa ugyhoz, ujra kerdezem.
    Amugy koszi a tanacsokat, es erdekes ismereteket.
    Ha egyszer nekem is erre lenne gusztusom, majd applikalom.

  • Jaj B79! Tényleg ennyire izé vagy?
    Hab nélkül. Támad valahogy a sifonérban 800 milliócskád, holott hivatalosan, adózva, bejelentve összesen nem kerestél ennyit. Kéne ennek valami papír, hogy honnan van. Hát ajándékba kapta az anyám! Jóvanna, belekerül pár millába, hogy ezt az „ajándékot” kisikáljuk. Erről szól a miniszter által aláírt papír, az örökség, meg befektetés csak a hab.

  • talalom;

    Tudna csak egyszer, csak egyszer, gyuloleteinek nyilvanitasa hianyaban irni?

    A kozjegyzo altal tanusitott irat IGERTE Kosa anyjanak a 800 milliocskat HA segitene befektetni az allitolagos 4.5 billiot.

    Na most azt veli hogy Kosa valahonnan kapta a 800 millcssit, minden allitolagos orokseg hianyaban is ?

    A 800 millcsi jonni kellet volna valahonnan HA Kosa anyja zsebelt 800 millcsit.
    Mifele ember hasznalna idos szulo-anyjat gazembersegeit takarni
    Bar honna is johetet volna az a penz de annak is van nyoma.
    Hasonloan mint a lopott, vagy mososott drug-penzeknek is.

    Csak fel kell fedezni azt.
    Azert vannak az u.n. investigative reporter”-ek. ( „a nyomoz- ujsagirok)” az igazsag es a demokracia legkivallobb vedelmezoi.
    Miert nincsennek ottan?

  • GABRIEL;

    Amit maga irt, az azt jelentene hogy Magyarorszag egy masik Mexico.

    Ahol a drug-cartel zseben vannak a hatoasagi szervek, a kormany es fokent a rendorseg.
    De annak lehetosege a trillios vilagszerti drug kereskedelem.

    Magyaroszagnak nem letezik semmilte ami taplalhatna hasonlo torvenualatti jovedelmezeseket.

    Barmi termekeik nulla. A lakossagnak nincsen kolto penze.
    Az EU adakozasai a foldimogyoro. Abbol nem jonnek a billiok.
    A nemzet aranyfedezetet az elobbi kormanyok reg eladtak.
    De az sem volt jelentos osszeg.

    A lopasokat emlegetig. De valahol vagyonoknak szukseges letezni ami lophato lehetne.
    Magyaroszag egy „welfare-orszag”.

    Nem ellenzem amiket irt, de valahol annak anyagi alapjanak kell hogy legyen. S az az „anyagi-alap” nem letezik sehol !

  • Bendeguz79
    2018 március 23
    5:22 du.

    Hát ha itt valaki gyűlölködik megállás nélkül az pont TE vagy, Szikszai barátoddal karöltve.

    És mostmár hozzátok csapódik ez a leány-lelkű kisgyerek Lelőke is.

  • Bendeguz az idióta irja:

    „A nemzet aranyfedezetet az elobbi kormanyok reg eladtak.
    De az sem volt jelentos osszeg.”

    Holott pont a szoci MNB elnök és a szocik idején lett feltöltve jól a Nemzet Bankja valuta tartalékokkal.

    Barátaid, a Matolcsyék mostanában ezekből a pénzekből vásárolgatnak az otthonaikba műkincseket illetve a közpénzt átutalván saját családtagjaik alapitványaiba kijelentik hogy „az a pénz az alapitványba történt átutalás után már elveszíti közpénz jellegét”
    https://444.hu/2016/03/01/a-kormany-azt-akarja-beadni-nekunk-hogy-az-mnb-alapitvanyok-penze-elvesztette-kozpenz-jelleget-a-norveg-civil-alap-altal-kiosztott-forras-viszont-vegig-magyar-kozpenz-volt

    DE HAZUDOZZÁ TOVÁBB TE CSIRKEFOGÓ

  • Bendeguz te vadbarom mért hazudsz ekkorát? :
    „Magyarorszagnak……Barmi termekeik nulla. A lakossagnak nincsen kolto penze.
    Az EU adakozasai a foldimogyoro. Abbol nem jonnek a billiok.”

    Te idióta: és a Mercedesz? Gőzöd sics róla mi? Mert azt a Gyurcsány lapátoolta még össze szerencsére.
    Meg az Audi?
    Innen látják el Európát Audi motorokkal te tudatlan vadmarha !

    És a Suzuki?
    Egész Európába innen viszik,

    Meg van még jópár cég akik világszínvonalon állnak…míg a barátaid rájuk nem teszik a kezüket.

    Az EU.s pénzek ” földimogyoró” ??????????

    Te Isten barma te.
    Halvány szaros fingásod nincs róla mennyit adtak eddig és abból mennyit loptak el de írod az istentelen nagy hülyeségeidet megállás nélkül.

  • Ezt bírja leírni :

    „S az az “anyagi-alap” nem letezik sehol”

    Vagyis nem lehet igaz amit már mindenki tud szélsőjobbtól szélsőbalig, hogy ez a kurzus „hazavitte” az országot.

    Merthát ami nincs azt nem lehet ellopni.

    EZZEL zárja rövidre az egészet !

  • Bendeguz
    Azért mert te nem tudsz magyarul, még nem kéne baromságokat összehordanod egy általad teljesen félreértelmezett nyelvi fordulat miatt.

    Ezt írod :
    „A kozjegyzo altal tanusitott irat IGERTE Kosa anyjanak a 800 milliocskat HA segitene befektetni az allitolagos 4.5 billiot.”

    A valóság az hogy arról beszél a sajtó a hogy a Kosa-mama KAPHATOTT több mint 800 millát.

    Ez kisapám nem ÍGÉRET hanem feltételes mód.

    Tanuld meg egy számodra tök idegen nép és ország nyelvét ha érdemben akarsz beleszólni abba amihez amúgy semmi közöd.

  • Bendeguz

    Te mikor szoktel el az orszagbol es miert?

    Na most jon a kerdes, ugye?

    Ha igy alssz hozza, es ennyire becsulod az orszagot, akkor mi a feszkes fenenek irogatsz ide, hat nem sul le a pofadrol bor?

    Most kiugrott ez a megveszekedett ven getthes nyul is a bokorbol!

    Te is csak egy csicska vagy, ugy latszik.

    Mar valamikor irtam, hogy fogalmad sincs az orszagrol, az allapotarol, arrol hogy az emberek ott hogyan elnek.
    Nem itt elsz reges reg – es abbol allnak a beirasaid – gondolom Google-val forditva, (translation) hogy az orszagot ugy am-blokk ocsarolod, de a jelenlegi fidesz kormanyt elteted.

    Nem tudom, hogy a rendszervaltasi utani nagy lopasokban, amikor meg volt is igen, volt mit, azokban reszt vettel e valamilyen formaban.
    Vagy valamilyen szep nyugdijat kapsz az allamtol, karpotlas formaban, sok ilyen eldegel szerte a vilagban. Kulhoni uldozottek ilyen-ilyan szovetsege.
    Ismerek nehany ilyen semmirekellot.
    De mindegy.
    Kimelj meg ezektol a hazat ragalmazo beirasoktol.

  • Gabriel,

    Bendeguz
    Ha igy alssz hozza, es ennyire becsulod az orszagot, akkor mi a feszkes fenenek irogatsz ide, hat nem sul le a pofadrol bor?
    Most kiugrott ez a megveszekedett ven getthes nyul is a bokorbol!
    Te is csak egy csicska vagy, ugy latszik.

    —————-

    Emelkedik a szinvonalod arkangyalkam!
    Legalabbis a „haladashoz” emelkedik.
    Furcsa egy olyan hithu keresztenytol, mint te vagy.

  • Na végre.
    Szikszai bírt írni egy olvasható méretűt.
    Értelme ugyan nem sok, de legalább az ember
    eltudja olvasni annélkül hogy leszállna az est

  • Szikszai!

    Na alljunk mar meg egy pillanatra!

    Latszik, hogy abba a csurhebe tartozol, akik a keresztenyseget is arra hasznaltak fe a tortenelem folyaman is, es ma is, hogy ket reszre osszak a nepet, a bargyu nyajra, es az azt terelo kapzsi, farkasehes „pasztorokra”
    A bargyu nyaj koteles lenne kovetni a farkast.
    De a legszomurubb, es legocsmanyabb, hogy mindig akad egy falka, aki mellettuk csahol – persze remenykednek, hogy nemcsak leragott es kiszopott csont hullik az asztal ala.

    Ugye most is berakta a gazdad még az alkotmanyként aposztrofalt, altala gyartott dekretumaba, hogy kereszteny orszag vagyunk.

    Minden arrol szol itt, hogy bargyu nyajat csinaljanak az orszag ban azokbol, akik nem allnak be a farkascsordaba, mint te.

    A hitet illetoen pedig meginkabb te valasztasz, termeszetesen, hogy hova allsz, kit kovetsz.
    Meg valaszthatsz – hogy mire visz a sorsod.

    Rolam pedig szaljal le, es irjal a cikkrol, velemenyezd a cikk tartalmat es annak irojat. Ha nincs tobb hozzaszolasod a temaban, akkor dugulj el.
    Nehogy mar meg hit vita terepeve is akard valtoztatni az Ujsagot, mikor mar elfogy minden „ertelmes” tartott erved.

    Ok?

    Ez a felulet, amibe beleirhatsz erre lett letrehozva.

  • Gabriel
    2018 március 27
    9:07 de.

    Had javítalak ki:Nemzeti-keresztény !!

    Mászóval, fasiszta.
    Aki nem tudná.De utána lehet nézni Mussolini munkáiban.
    Ott a válasz mindenre, ami itt zajlik nyolc éve.

  • Geyza
    2018 március 27
    9:47 de.
    Geyza, szomoruan allapitom meg, hogy az agyad kimosva van, Ezt ugy hivjak , hogy agymosas.
    En is kereszteny vagyok es nemzeti. Nekem a mgayarorszag a hazam, akar hol elek, es sok ezernek. Nekunk, igen is fontos meg tavolrol is, 6O ev utan, hogy a magyar labra alljon es jolet legyen ott.
    Viszont, vosszautasitok, minden ma divatos szot. hogy a fasiszta, naci stb.

    Szokjatok le arrol a nevadasrol, vagy megbelyegzesrol. A nacik reg kihaltak a rendszeruk utan. :En egy itteni magyart sem isemrek, aki vissza sirna oket. A Fasizmus, ami olasz megnevezes viszont, teves fogalom. Ok voltak fasisztak egyedul. A Tobbi jobbi=oldali, egyszeruen nacinak van feltuntetve.
    De sajnos, a mai emberek sietnek mindednkit kategorizalni , ha nem tetszik az allaspontuk. Aki ma Orban „hivo” nem azonnal naci, csak szimpatozal esetleg a parttal.
    Vissza a temahaoz, aki viszont szereti hazajat, nem kell, hogy Fidesz parti legyen.

  • Figyelő:
    megismétlem:
    Olvass Mussolinit.
    Mást nem mondhatok sajnálom.

  • Figyelő:
    Orbán nem náci.
    Még.
    A „fasizmus” az nem „nácizmus”
    Teljesen más ideológiai alapokon állnak.
    A Nemzetiszocializmusnak semmi köze az egyházhoz.
    Csak abban egyezik a két ideológia hogy mindkettő diktatórikus

    A fasisztoid berendezkedés élhetőbb egy fokkal mint a náci.

    Ezért mondta anno a Bartuslaci, idézem :

    „Sírva fogunk mi még a FIDESZ-re szavazni, csak ne a Jobbik kerüljön hatalomra”

    (Én mongyuk most az MSzP re fogok, bár nem szívesen.)

  • Gabriel,

    Rossz iranyba tuzelsz. En ugyanis zsido vagyok, es bar nem vagyok ateista, nem hiszem, hogy a Biblianknak tul sok koze lenne Istenhez.

    A jotanacsodat koszonom, csak azt nem ertem, ha nekem tudod tanacsolni, hogy a cikkre valaszoljak, akkor te miert nem tartod be a sajat tanacsodat?

    De mivel kerted, hat elkuldom:

    https://www.youtube.com/watch?v=0oINKKdI4Jw

    es

    https://www.youtube.com/watch?v=FWlZrjJwMDQ

    Remelem ezek megmagyarazzak azt a sok bugyutasagot neked, amik a „cikkben” lettek osszehordva.

    Oh… es te kezdtel el szemelyeskedni, nem en. Ha valakinek le kell szallni a masikrol, akkor az te lennel.

  • Figyelő,

    „Szokjatok le arrol a nevadasrol, vagy megbelyegzesrol…”

    Lehetetlent kersz. Tudjak, hogy butasagokban hisznek, vagy csak tudjak, hogy igazunk van, de nekik fontosabb a megbizotol jovo penz. Ezek miatt ervuk nincs. Csak szemelyeskedesre futja nekik.

    Ezert nem olvasom miket irkal a Geyza pajtas. O nem penzert teszi, o a butabb valtozatbol van, ezert nincs is min vitatkozni vele.

  • Gabriel:
    Nekem az eddigiekből nem az tűnik ki hogy ez a Szikszai zsidó lenne.
    Csak meg kell nézni hogy törleszkedik a zsidóság gyilkosainak szellemi örököseihez.

  • Ez a Szikszai ( másnéven SZaR* )
    TELJESEN HÜLYÉNEK NÉZ ITT MINDENKIT !

    A Youtube.-ra felrakott Bayer Zsolt és Bencsik féle szélsőjobbos pöcegödör, az ECHO-TV gyűlölet-videóit akarja itt felhozni bizonyíték gyanánt?

    Nomen est omen : SZaR* ember vagy

    Méghogy ez zsidó.
    Az ilyen ember, ha kell mosolyogva veri agyon azt akire a gazdája rámutat, rassztól függetlenül.

    *SZaR = Szikszai a Rohadék

  • Geyza , ezzel a tema vegetert? Szerintem nem.

  • Geyza , ezzel a tema vegetert? Szerintem nem.|
    A cikk cime. „|Mesek habbal” kozben ronda fekete habokat latok a cikknel.