A felmérések dzsungelében – A KMH olvasójaként Ön melyik listára szavaz április 8-án?

2018 április 5 10:21 de.77 hozzászólás

Fenntartással kell kezelni valamennyi felmérést néhány nappal az áprilisi magyar országgyűlési választások előtt. Tegnap még a Medián kétharmados győzelmet jósolt április 8-án a Fidesznek és még azt is hozzátette (szinte mindenki meglepetésére), hogy a magas részvétel végül a rendszerpártnak kedvezhet, mivel a Fidesz sikeresen mozgósít a falvakban. Csütörtök reggelre viszont a Publicus 74 százalékos részvételt jósolt vasárnapra, növekvő Jobbik és MSZP tábort, valamint elszántságot az ellenzéki oldalon. De ami a legfontosabb: 400 ezerre tehető a rejtőzködő szavazók száma. A Publicus szerint 65 százalék részvétel alatt, a Fidesznek kétharmada lesz, 70 százalék fölött viszont reálisan elképzelhető, hogy kisebbségbe szorulnak. A Publicus szerint a következőképpen fest a listák népszerűsége:

  • FIDESZ: 45%
  • JOBBIK: 20%
  • MSZP-P: 19%
  • LMP: 7%
  • DK: 5%
  • Momentum: 2%

A Republikon ma hozta le mandátumbecslését, amiből kiderül: 21 választókerület van Magyarországon ahol szoros eredmény (5 százalékon belüli) várható vasárnap. Ha az ellenzéki jelölt győz e kerületek többségében, akkor a Fidesz kisebbségbe szorul.

A Republikon a következő mandátumbecslést hozta le ma reggel:

  • FIDESZ: 113
  • MSZP-P: 33
  • JOBBIK: 29
  • DK: 13
  • LMP: 7
  • Együtt: 2
  • Független, de a baloldal által támogatott: 2

Részletesen minderről a KMH testvérlapjában írtam, angolul.

Most azonban az érdekelne minket leginkább, hogy a KMH olvasói hol állnak. Egy tágabb értelemben nyilván nem reprezentatív felmérést készítünk, amiből az derülhet ki, hogy milyen politikai állásponton vannak lapunk aktív olvasói. Természetesen sok olyan olvasónk van, aki „passzív”–olvassa cikkeinket, de nem ír hozzászólást. Ez jelenti nálunk a többséget és különösen örülnénk, ha közülük is résztvennének néhányan az alábbi felmérésben.

Szóval ime (kattintson a ‘vote’-ra, ha szavazni szeretne, vagy az alatta lévő ‘results’ linkre ha az eredményekre kiváncsi):

KMH olvasói felmérés -- Ön melyik listára szavaz április 8-án?

View Results

Loading ... Loading ...

Illusztráció: Martyna Zoltaszek

77 hozzászólás

  • Most ugrottam le a falvédőről!!!

  • Gyuri bácsi, remélem hosszabb időre jöttél vissza, mert egy csomó dologban bizonytalan a társulat, és elkelne a higgadt véleményed.

  • Csak azok válaszolnak egy ilyen internetes „felmérésre” a titkos szavazás előtt, akiknek dinamikus az IP címük, vagy használnak valamiféle IP címet elfedő programot.

    Magyarország ebből a szempontból annyiban biztonságos, hogy az IP cím legfeljebb az internetszolgáltató helyét jelzi, az előfizető lakcímét nem. Munkahelyről viszont nem ajánlatos ilyen kérdésekre válaszolni, mert a munkahelyi IP cím kiadja a munkáltató nevét is.
    (így járt pórul évekkel ezelőtt egy ügyész, aki egy közösségi oldalon álnéven heves zsidózásba kezdett, és mielőtt maga az ügyészség fedte volna föl a kilétét, önként lemondott beosztásáról és kérte jogviszonyának megszüntetését)

  • Ez a KMH olvasói felmérés csak az olvasók politikai nézeteit tükrözi.

    Ami fontosabb és sajnos nagyon félrevezető az a percenként publikált felmérések, melyek semmi más célt nem szolgálnak, csak a szavazók rafinált félretájékoztatása. 2002-ben a Fideszt ezek a politikai punditok megszopatták, most remélem ez nem fog megtörténni.

  • Drizari
    2018 április 5
    12:09 du.

    Csak azok válaszolnak egy ilyen internetes “felmérésre” a titkos szavazás előtt, akiknek dinamikus az IP címük, vagy használnak valamiféle IP címet elfedő programot.
    _______________________________

    Ezzel voltaképpen azt mondod, hogy veszélyes, ha valaki megtudja, kire szavazol majd… Na meg persze utána is veszélyes lesz neki, ha nem jó helyre szavaz.

    Hát nem is tudom, mi is akkor a helyzet a szabadsággal?

  • Lalika
    2018 április 5
    12:14 du.

    TI már magatokat szopattátok meg.
    Csak sajnos mi látjuk a kárát.

  • Alma:
    Itten akkora marhanagy szabaccság van hogy mindenki szabadon összeszarhattya magát.
    Persze csak utólag.
    Ha valahol valamit meggondolatlanul elejt.

  • azert en betegre rohognem magam ha veszitene a fidesz………..

  • gyuri10
    mit ugralsz!!
    gondolod jobb lesz lent??

  • Ha elképzeljük, hogy mennyi pénz megy ezekre a közvélemény kutatásokra, aminek a nullánál nincs több értelme, akkor sírhatnánk.. Miért nem inkább dolgoznak valamit??
    Ez így csak propaganda..

  • Almási Alma,

    mint írtam, Magyarországon dinamikus IP címek működnek, ha bekapcsolod a géped és csatlakozol a netre, az éppen szabad IP címet kapod, mindig másikat, de azok is csak a szolgáltatód helyét jelzik.

    Más a munkahely, mert a munkahelyek fix IP címet kapnak ugyanúgy, mint US-ben az egyéni előfizetők. És a munkahelyi IP kiírja a cégnevet és a telephely címét.

    Ha valaki munkahelyről ámokfut a neten akár álnéven is, a forgalmi napló alapján (amit kötelező egy ideig megőrizni) a cég rendszergazdája megtalálja azt a munkahelyi számítógépet, amiről ámokfutottak.
    A kérdés ilyen esetben már csak annyi, hogy ki ismeri a megtalált sz.gép belépési jelszavát? 😀

  • Na, megint elütöttem az email címem 😀

  • Mennyire valaosagos a Doug Casey mondasa, hogy politika produkal semmit. Csak a dontes hogy ki fog kapni mit es hogy kinek a koltesegere.

    De ha a kerdest tette, hat en ketsegtelenul a fej-nelkuli harom farkas kutyara szavaznek.

    Mi a kulombseg ? Mind a versenyzoik fej-nelkuliek, de se fuluk sem farkuk ugy sem.

    S a vegeredmeny latszolag az ODESZ es JOBBIK alkuja alapjan alkot kormanyt.(Odesz = oreg-demokratak-elavult-szovetsege)

    S aztan valaszolhatnanak elozo kerdesemre hogy mi ertelme volt a „valasztas”-nak ? Hiszen a koaliciok eseten a szavazok kimaradnak a politikusok alkudozasaibol. Emlekszel a nemet valasztasokra tavaly ?Hat honapi politikai alkudozasokkal jott letre egy kormany.

    Talan, talan, majd valaha lehete ottan is demokratikus modszeru valasztasok, amikor a lakossag nevszerint, egyenileg valaszt majd minden allami tisztviseloiket, a sintering.

  • Almási Alma,

    ami a félelmet illeti, nagyon sok helyen a munkáltató tiltja a dolgozóinak a közösségi oldalakra történő regisztrálást, pl. Facebook, és tiltja interneten is a politikai megnyilvánulást.

    Az internetet természetesen használhatják, elolvashatnak és megnézhetnek bármit, csak nem szólalhatnak meg.
    Ezért sokan, pl. a közigazgatásból is, álnévvel és fals adatokkal regisztrálnak a Facebookra. Ha dekonspirálják magukat, az állásukat is elveszthetik.

  • Egy másik felmérés szerint:
    Fidesz 50 %
    LMP 8 %
    Jobbik 7 %
    Dk 3 %
    Libsik 1 %
    Momentum 1 %
    Még nem
    tudja 17 %

    Hát majd vasárnap minden kiderül(vagy egyeseknek beborul..)

  • Egyébként több közvélemény kutató van,eltérő ….véleményekkel,de
    a TV-t,riportokat nézve ….amit én olvastam,azt hiszem közelebb
    áll a valósághoz!

  • Drizari!

    Egyetlen munkáltatónak sincs joga,hogy korlátozza a közösségi oldalakra történő regisztrálást!Ilyen nincs!
    Természetesen a facebookon és más nyilvános fórumokon sok érdekes
    dolog van,ami sokakat érdekel,és nem muszáj az ottani politikai
    cikkekre reagálni,pláne,ha valaki ismeri a „főnökét”,más nem nyilvános fórumokon is lehet véleményt mondani!
    Sem egy baloldali sem egy jobboldali vezetőnek nincs joga a beosztottja szimpátiáját kifogásolni,kivéve,ha a munkahelyén kezd
    politizálni,másokat befolyásolni!Na ezért szólhat!

  • Mellesleg..mivel nekem már régóta nincs munkahelyem,nyugdíjas vagyok,így bátran leírhatom,bárhol a véleményem,ami nagy előny
    többekkel szemben!
    Most(majdnem..) minden pártszimpátiát mellőzve,küldenék egy „aranyos”szellemes viccet ,amit ma kaptam :
    -Gyurcsány kopogtat a Mennyország kapuján,
    -Szent Péter kiszól, ki az?…
    -Gyurcsány Ferenc vagyok,de biztosan eltévedtem….
    -Most az egyszer igazat szóltál fiam! (mondá Szent Antal..)
    Szerintem,és több baloldali ismerősöm szerint is nagyon szellemes,aranyos és főleg találó……
    Szép estét mindenkinek,főleg akik értik a viccet,és van némi
    humorérzékük!

  • Szerintem, mindenki arra szavaz, akire akar, es a link ezen az oldalon tulzas. T.i. senkinek semmi koze NINCS ahhoz, hogy ki, hanyan szavaz es MIRE?!

  • Viszont, aki ma Gyurcsanyra szavaz az szegyelje magat!

  • Boda Marcsi,

    tudatlanságodban magabiztos vagy és kinyilatkoztatsz, mint mindenben. Márpedig vannak munkahelyek, ahol a munkáltatói jogkör gyakorlói tiltják a közösségi oldalakra történő regisztrálást. Sőt!

    A munkavállalók tudomásul veszik és aláírják, hogy személyes megfigyelés alatt tartják a munkahelyi és saját telefonjaikat, a számítógépeiket.

  • Figyelő! Most komolyan, ezt miért írja? Én MSZP-s vagyok, nem dékás, de Gyurcsány már 9 éve nincs kormányon. Ez a választás nem róla szól, hanem a Fidesz nevet viselő bűnszövetség eltakarításáról. Ezzel a magyar lakosság több mint fele egyetért!

  • Figyelő!

    Teljesen igazad van,de sajnos sok itthoni és kinti értetlen ezt nem fogja fel….már csak pár nap (egyébként holnaptól kampánycsend,már aki
    be is tartja,remélhetőleg…!) Akik a szavazás ill.a szavazó helység előtt megpróbálnak befolyásolni,(volt rá régebben példa ,)azok szabályt sértenek,és természetesen a legjobb modoromban és jogosan elküldöm őket,melegebb éghajlatra…!Ezzel egyébként nem vagyok egyedül!

  • DK, a Magyarellenes part kap 33% a KMH olvasoktol. Egyaltalan nem meglepetes.

  • szocdem89
    2018 április 5
    4:34 du.
    Elnezest, nem akartam megbantani, de en nem szavazok a baloldalra, elvbol. T.i. benne eltem hosszu ideig.

  • Kisboda.

    az OK hogy megpróbálsz úgynevezett vicceket prezentálni, de miért hagyod le mindig a poént ?

  • Szalmásy Szabolcs

    Joe
    2018 április 5
    4:47 du.
    Én is direkt a magyarellenes pártot húztam be nekik innen Magyarországról, hagy örüljenek! Talán rájönnek, hogy miért van 10 magyar közvéleménykutatónak 10 féle egymásnak ellentmondó tudományos eredménye!

  • Csak a tények kedvéért. A mostani kormány által hzott választási törvényben ELTÖRÖLTÉK A KAMPÁNYCSENDET! A szavazóhelyiséget kivéve BÁRKI KAMPÁNYOLHAT még vasárnap is.

  • Szoval?
    Urak es holgyek!

    Senki nem meri vallalni, hogy mit fog X-elni?
    Meg a messzi kanadaban is félsz van?

    Be is masolom egy az egyben, a Simay Endre cikkehez valo hozzaszolasomat, mert ide is illik, talan meg jobban is, es talan nem is sokan olvastak ott.
    Amugy valoban Simay Endret cikkenek igazat bizonyitjak az itteni hozzaszolasok is.
    A foleg szimpatia alapon valasztott csoportosulasokhoz (partok) valo elkotelezettseg.
    Ahol nincs hagyomanya a demokratikus kulturanak, ott nem is lehet mas alapon.
    Igy tehat azon sincs mit csodalkozni a jeloltek tobbsege nem tudja megszolitani a valasztokat. Hiszen nem kozugyekrol beszelnek, hanem kozugyek alcajaba csomagolt maganugyeikrol folyik az egymasra valo acsarkodas.

    Azon se kell csodalkozni, hogy a valasztok is igy tesznek egymas viszonyaban, szapuljak egymast, acsarkodnak egymasra.
    Aki pedig nem akar part-szineket valasztani, vagyis elkotelezett drukkere lenni egyik csapatnak sem, es maradnak inkabb a megszokott idotoltesuknel es a megszokott szineiknel (zold-feher, lila-feher, piros-feher …. es igy tovabb) azok inkabb hetvegeken a stadionokba mennek ki magukat kiörjöngeni, vagy kitombolni magukat.

    A valasztasnak igy „nincs-tetje”
    A valasztok igazabol szurkolók.

    Szo sincs itt arrol, hogy a valasztok mikor szavaznak azt ereznek, vagy az tudatosulna bennuk, hogy a maguk sorsarol dontenek.
    Valosagosan azt erzik, hogy a Bernike, vagy a Ferike, vagy a Viktorka esetleg a Gergoke sorsarol dontenek. Hogy kihagytam a Gabi-t? Nem akarattal volt, bocs.

    A Viktorka volt a legprofibb ebben a nepi cirkuszban, rájott, hogy meg kell tudni szolitani egy reteget, olyanokat, akik huek is maradnak hozza!
    Husegesen kovetik, kitartanak mellette!

    FIDELITAS! (KITARTAS)

    Sikerult neki kivalasztani azt a reteget, amelyik ugyan igaz hogy egyaltalan nem heterogen, de a „legodaadobb” tud lenni. Akik leginkabb az erzeseiket kovetve valasztanak, es mindenek felett ragaszkodnak is ahhoz, akit valasztottak.
    Akiket esz ervek nelkul a legkevesebb befektetessel lehet meggyozni.

    Akik nem fogjak rajta szamonkerni a kormanyzast, mert FIDELITAS-bol adtak a voksukat. (HUSEGBOL – KITARTAS)

    A tobbseg erre meg nem jott rá.

    Ezert rohog a Viktor az elejen, kozben es vegen.

    Amugy az LMP-re szavazok. (Meg akkor is, ha a „Berniket” a Bartus Laci is csak pocskondiazza 🙂 – vagy annal inkabb?!)

  • Drizari
    2018 április 5
    4:28 du.

    Kivételesen, nagyon kivételesen, van igazság abban amit Boda írt.

    „Márpedig vannak munkahelyek, ahol a munkáltatói jogkör gyakorlói tiltják a közösségi oldalakra történő regisztrálást. ”
    Jogilag nem tiltható, és ebben Bodának igaza van. Alkalmasint akkor sem tiltható, ha valaki érzékeny munkahelyen dolgozik.
    „Sőt!”
    Ahogy a rabbi mondaná, Neked is igazad van. A munkáltató ugyanis nem kötelezhető senki alkalmazására. Ergo: neked jogod van beregisztrálni bárhova. A munkáltatónak ellenben nem kötelessége felvennie egy munkakörre. Elvben ki sem rúghat emiatt. De indok mindig található. Csak keresni kell.

    „A munkavállalók tudomásul veszik és aláírják, hogy személyes megfigyelés alatt tartják a munkahelyi ”
    A céges telefon és számítógép munkavégzésre használandó. Ezt joga van ellenőrizni a munkáltatónak. Ahogy a munkavégzés területét is.

    „és saját telefonjaikat, a számítógépeiket.”
    Ezt nincs joga ellenőrizni. A helyzet azonos azzal, ami Facebook-regisztrációval.
    Átmenetei állapot, ha a munkáltató elvárja, hogy munkavégzésre a munkáltató biztosítsa az eszközparkot. Azonban ebben az esetben is joga csak a munkavégzéssel kapcsolatos tevékenység ellenőrzésére van. Most is saját számítógéppel dolgozom, és meg tudom oldani, hogy izoláljam a céges munkát. Amikor meg az orrom alá dugtak egy jogilag necces felelősségi záradékot, akkor kedélyesen mosolyogtam és nem írtam alá.

    Valójában az a baj, hogy a munkavállalók megfélemlítettek, egzisztenciálisan zsaroltak, és tudatlanok. Nem ismerik a jogi határokat, és ha ismerik sem mernek élni vele.

  • Gabriel
    2018 április 5
    10:40 du.

    Szerintem a hozzászólások alapján saccolható, hogy kire biztosan nem fogok szavazni 🙂
    Az LMP-Fidesz-Jobbik tengelyre semmiképpen. Listán az MSZP is eljátszotta előttem a Botka-fordulóval és a 2014-es lefekvéssel a bizalmat. Az olyan viccpártokkal, mint az Együtt, a Momentum, és társai…., ugyan már….
    A maradékból a legnagyobbra 🙂

  • talalom
    2018 április 5
    8:04 du.
    „Csak a tények kedvéért.”
    ” A szavazóhelyiséget”
    és annak 150 m-es körzetét
    „kivéve BÁRKI KAMPÁNYOLHAT még vasárnap is.”

  • Na most nézzetek magatokba! El nem maradhatna semelyikőtök valamelyik hozzászólásából, hogy a magyar ember birka, meg van vezetve kivéve a hozzászólót. El nem maradhat, hogy aki ide vagy oda szavaz, az hülye, ostoba, hazaáruló – kivéve a hozzászólót… Hogy a többiek mind gyűlölködnek, fasiszták, nácik vagy komcsik, hogy ők lőtték a Dunába a zsidókat… kivéve a hozzászólót…

  • Kedves Gábriel, „Bernike” ott is fog ülni a parlamentben, és buzgón fogja nyomni a gombot a fidesz mellett.

  • Szalmásy Szabolcs
    2018 április 5
    6:50 du.

    Ezekszerint akkó a FIDESZ-re szavaztál…,,-

  • Gabriel:
    Itt helyben az LMP-re fogok szavazni, országosban meg az MSzP-re.

    Lesz ami lesz..

  • Miért is kell sokaknak titkolni a politikai hovatartozását?
    Mert például az egri kórház főigazgatója körlevelet adott ki a beosztott kollégáinak, hogy miheztartás végett kire is kell szavazni. Alá is írta a levelét :

    https://24.p3k.hu/app/uploads/2018/04/kep-1-582×800.jpg

    A másik nem is nagyon meglepő „mozzanat”, hogy a Jobbik elkezdte őrizni a plakátjait, mert azokat valakik rendszeresen festékszórókkal összerondították.
    Csütörtökről péntekre virradólag a XI. ker. Budaörsi út 31 C számú háznál is épp őrizgették a plakátjukat, amikor két kocsival heten érkeztek a plakátrongálók. A Jobbikosok azonnal leütöttek két – mint később kiderült – valóban fideszes aktivistát, ám agyonverni már nem volt idejük, mert a közelben várakozó Mercedesből fegyvert rántva kiugrott két civil rendőr és megbilincselte a plakátvédőket. Mit keresett a plakát közelében a két civil rendőr??? A két Jobbikost bevitték a rendőrségre, és ellenük súlyos testi sérülést okozó garázdaság címén eljárást indítottak.
    A plakátlefestéseket véleményszabadságnak nyilvánították, és további jó munkát kívántak a fideszeseknek. 😀

    Amúgy törvény szerint a kormány közvetlen irányításával működik a magyar rendőrség.

  • Egy méltatlanul mellőzött politikus mondta volt:

    „Nem közvélemény kutatást kell nyerni, hanem választást”

  • Akkor én most jósolok. (Hályogkovácsnak könnyű.)
    Valószínű forgatókönyv: a kormánypártok szereznek egy gyenge, 51% körüli többséget, de nekik kétharmadra van szükségük. (El kell még sikálniuk 1-2 dolgot.)
    Az LMP koalícióra lép a néhai fiataldemokratákkal, így meglesz a kétharmad. Még azt sem hiszem, hogy a sarzsiért (Sokkal jobb véleménnyel vagyok az EGÉSZ politikai osztályról, mint az általános. Főként azért, mert önfelmentésnek tartom, másra mutogatásnak, hogy minden bajunkért a politikai vezetők felelnek.) Talán az is megfordul a fejükben: koalíciós partnerként vissza tudják tartani a mai kormányzókat a legkirívóbb aljasságoktól.
    Nem, nem a Jobbikkal keres együttmködést a mai kormánypárt. Két okból. Az egyszerűbb: a nemzetközi porondon még ciki egy nyilaspárt hírében lévő alakulattal lepaktálni.
    A bonyolultabb ok. Vona nem hülye: nem akar beleugrani egy piranjáktól nyüzsgő medencébe, ahol eddig az összes partnert széttépték: a milliós táborral rendelkező kisgazdákat, MDF-et éppúgy, mint a kereszténydemokratákat. (A KDNP senkit ne tévesszen meg: csak egy kis része a valahai KDNP-nek: Bírósági ítéletekkel verték szét 1996-97 körül.) A neve meg kell a kormányzóknak, a templomba járók megtévesztésére.
    Ráadásul Vonáék fiatalok, van idejük kivárni még négy évet: na bumm, majd csak 4 év múlva kerül be az SS-törvénybe (StopSoros) a tűzparancs. Jobb opció négy év múlva a romokon megmentőként bevonulni.
    Persze árnyalhatja a képet, ha a kormánypárt a határon túli látványmagyarok szavazataival nyíltabban csal, és megszerzi egyedül a kétharmadot.
    A szabadgondolkodás hosszú időre el lesz ásva: akár konzervatív, akár polgári, akár baloldali.
    Még egy fontos körülmény, amit eddig egyetlen politikai „elemző” sem vett figyelembe. A zalaptörvény szerint a köztársasági elnöknek nem kötelező a legtöbb szavazatot szerzett pártnak adnia a kormányalakítási mebízást. Tehát, ha pl. ha a kétfarkú kutyapárt szerez 31%-ot, az egyfarkú macskák meg 32%-ot, az elnök adhatja a kutyapártnak a kormányrudat azzal, hogy a macskapárt nem lenne képes működő kormányt alakítani az egérpárttal, a kutyák viszont igen. Szóval, meg van ez bolondítva rendesen.

  • No, ez egy jó „játék”, egyet már kitöltöttem és az eredményen magam is meglepődtem. Annyit elárulok, hogy a kerítést nem akartam lebontani, az eurót nem akartam a közeljövőben bevezetni, és nem akartam az alapjövedelmet sem. És még annyit mondhatok, hogy a válaszaim a Fidesszel csak 23%-ban, a Jobbikkal 54%-ban egyeztek, és a nyertes 82%-ban válasz azonos párt nem az MSZP volt.

    Itt lehet kitöltögetni a teszteket, kíváncsi vagyok a többire is:

    https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/06/valasztas_2018_szavazas_teszt/

  • Andrew_s,

    tévedsz, vannak ilyen munkahelyek és törvények rendeletek írják elő. Csak te sem tudsz róluk. Sőt, még az is előírt, hogy egyes munkakörökben a munkaidő alatt mennyi készpénz lehet a dolgozónál. Ha többet találnak nála az ellenőrzéskor, azonnal eljárást indítanak ellene.

  • Almási Alma
    2018 április 6
    4:17 de.

    Igyekeztem nem elkövetni, amit a szemünkre vetsz. Ha mégis, akkor elnézésedet kérem

  • Szalmásy Szabolcs
    2018 április 5
    6:50 du.

    Joe
    2018 április 5
    4:47 du.
    „Én is direkt a magyarellenes pártot húztam be nekik innen Magyarországról,..”

    Kétszer oda-vissza végig böngésztem a KMH-n felkínált listát, de Istenbizony nem láttam olyat, hogy „magyarellenes párt” pedig én is direkt ezt akartam bejelölni, hagy örüljenek – de tulajdonképpen kik is örüljenek? -:)))

  • Végül kitöltöttem mindegyik tesztet, egyetlen közös volt mindegyikben: a Fidesz és a Jobbik az utolsó helyeken szerepelt. Viszont az első helyen más és más párt végzett, úgyhogy végül mégsem lettem okosabb. 🙁

    (talán ebből azt a következtetést is levonhatom, hogy a Fidesztől és a Jobbiktól bármelyik másik pártok győzelme jobb volna)

  • Almási Alma
    2018 április 6
    4:20 de.

    „Kedves Gábriel, “Bernike” ott is fog ülni a parlamentben, és buzgón fogja nyomni a gombot a fidesz mellett.”

    Na, azé’ néha csak úgy balhéból odasétál a fideszes felszólaló mögé valakivel akit épp fülön fog a pártjából, és feltartja az A/4 – es fehér lapot, amin ugyan semmi sem látszik, de állítólag az van ráírva, hogy „hazudik!” – csak hogy ki ne jöjjön a gyakorlatból! Négy évig vehemensen gyakorolja, hogy aztán mikor fel kéne mondani a leckét, elfelejtse!

  • Andrew_s
    2018 április 6
    4:12 de.

    Gabriel
    2018 április 5
    10:40 du.

    Szerintem a hozzászólások alapján saccolható, hogy kire biztosan nem fogok szavazni 🙂
    Az LMP-Fidesz-Jobbik tengelyre semmiképpen. Listán az MSZP is eljátszotta előttem a Botka-fordulóval és a 2014-es lefekvéssel a bizalmat. Az olyan viccpártokkal, mint az Együtt, a Momentum, és társai…., ugyan már….
    A maradékból a legnagyobbra 🙂

    Üdv a klubban!

  • Andrew 4:12, a Gyurcsány-féle pártot miért szégyellitek felvállalni? Sosem lesz népszerűbb a DK, ha az elkötelezett támogatók is szemérmesen titkolják a rokonszenvüket irányukban.

  • Koszonet mindenkinek, aki nyiltan kimeri mondani hogy mit partol, mert ebben a kiallasban mindjart az a nem elhanyagolhato teny is benne van, hogy az illetonek magarol kell elmondania, megindokolnia, hogy miert preferalja az allaspontjat.

    Es igy rogvest ki is maradt minden hozzaszolasbol a „masik ostorozasa”
    Emberek, ugye tudunk mi beszelgetni is, tenyleg!

    Ez jó erzes. Nagyon jo erzes.

    Sajnos, mindjart ki is derul, hogy bizony a jeloltek sokszor hozzanyulnak bizony nem fair eszkozokhoz, a nehany fanatikus „tamogato” kozremukodesevel.
    De ilyenek ohatatlanul lesznek is, meg a vilag „legfejletteb demokraciajanak” minositett USA-ban is szep szammal fordultak elo rondabb esetek is.
    Persze ha mar itt tartunk, ottan meg ma is „folyik a valasztasi harc” ma mar a birosagi targyalotermekben, a „meg nem engedett eszkozok” igenybevetele kapcsan.

    Akar hatra is dolhetnenk a karosszekben.

    Legyunk targyilagosak, a valasztasnak nagy a tetje mindig, nyilvan a valasztok reszerol kellene hogy az legyen elsosorban.

    De sajnos nalunk, es minden hasonlo szinten kevesbe fejlett demokraciaban a jeloltek reszerol meginkabb nagy a tetje.
    Es ez nem helyes. Mert egyertelmubben semmi nem mutatja meg nyiltabban az erdekeltseguket a kepviseloi allas, pozicio betoltese irant.
    „Kilatszik az also nemu” ahogy egyszer felem cimezte az Almasy Alma.

    Miert? Csak a fizetesek miatt? Azt gondolom nem. A mienkhez hasonlo kevesbe fejlett demokraciakban a kepviseloseg egyutt jar privilegiumokkal, hozzafereshez olyan „mellekes” jovedelmekhez, amihez csak a parthierarchian keresztul lehet hozzajutni.

    Ennek az ellenorzesere, megfigyelesere es ellehetetlenitesere lenne orvossag a civil szervezetek „fuggetlen” mukodese.

    Hat itt latszanak ki az „alsonemuk”
    Mivel a kormanyaink „bevett gyakorlata” a titkositas – a kormanyzat kereskedelmi megallapodasait letitkositjak????!!!!
    „….Es meg raadasul azok a franya civilek meg utana is mennek!
    Na ez mar mindennek a teteje, elvtars urak es holgyek!…”

    Es mint ahogy fentebb mondtam, bizony az demokraciahoz szokott amerikaik tobbsege nem akarja lenyelni, hogy becsaptak.

    Mi sem dolhetunk hatra a fotelekben, valasztasok utan sem.
    Vagy a lovak koze dobhatjuk a gyeplot…..

  • charlie!

    Ebben az utobbi megjegyzesedben nagyon igazad van!

    Bar most Te sem osszegezted a preferenciad miertjet. De egy tomor leiras jolesne.
    Na nem kell mindjart „kortesbeszed” 🙂 🙂 🙂

  • Szocdem89!
    Az lehet,hogy Gyurcsány már rég leszerepelt,”nincs divatban”…de
    az ütődött még mindig el tudná képzelni,hogy miniszterelnök legyen…..részegen erről álmodik!
    Geyza!
    Rajtad kívül mindenki értette a poént és jót derült(!!!!),persze ez tőled nem várható el……..illetve lehet,hogy „nem akarod ” érteni,mivel te is hasonlóan hazudsz,gyűlölködsz mint Fletó. Csak nem DK-s vagy?….he.he
    Egyébként mint bennfentes szólhatnál az ellenzékieknek,hogy ne zaklassanak telefonon óránként,egymást váltogatva,mert már unalmas…..és persze teljesen felesleges!

  • charlie
    2018 április 6
    12:10 du.

    Charlie. Önmagadnak mondasz ellen. Nem először 🙂
    Ha szerinted a leírtakból kisakkozható a párt, akkor miért csinálsz hülyét magadból egy ilyen beírással.

  • Egy nagyon erdekes szituacioban vagyok.
    Hivhatom anakrosztikusnak, vagy inkabb szurrealisztikusnak.
    Jelenleg eppen egy olyan orszagban vagyok, ahol a korabban hatalomra kerult kormanyzat – teljesen megegyezo modon a magyarral – elkezdte atepiteni, atszabni az intezmenyeket, a torvenyeket a sajat arculata szerint. Nem kevesbe latvanyos modon, mint odahaza, pontosan ugyanazon okokert, a „hatalma bebetonozasa” celjabol, es a korrupcio allami, intezmenyesitett szintre emelese okan.
    Minden, minden lepese tokeletes parhuzamot mutatott a hazai fidesz kormanyeval.
    A harmadik periodus vegen mar a nep teljesen megelegelte, es mindegy, hogy mi lessz, csak legyen eltavolitva kozhangulat alkult ki. Csak ekkora a valsztasi rendszer teljesen at lett szabva, raadasul elektronikus urnakkal, amivel hát … nyilvan csak annyira lehet csalni, amennyire eppen kell.
    Belepett a negyedik periodusba – de ez mar az eltavolitasa erdekeben, egy fokozatos harc kezdetet jelentette.
    Eloszor csak egy Impechmeant, eltavolitani az elnokot, es aztan beindultak a nyomozasok, a birosagi eljarasok. Egy 4 eve tarto folyamat, elvileg iden lesznek uj valasztasok.

    Es pontosan a mai nap tortenik meg az, ami az orszag nagyobb resze var, a „nagyvezír” itteni ido szerint 17-ig kapott idot a bejelentkezesre a 12 ev fegyhaz letoltese celjabol.

    A sema ugyanaz: Zsiros allami megrendelesek nehany kivalasztott cegnek, ertelmetlen stadionepitesektol kezdve, minden ami belefer. A versenyeztetesek tisztasaga, az elszamolasok igen finoman szolva is nemi kivannivalllot hagytak maguk utan. Az „egzotikus” kulfoldi orszagokkal valo uzletei megallapodasok, a kivalasztott cegek reszvetelevel, a megallapodasok letitkositasa, 30-50 evre. (meg grippen-ek vetele is belefert) A fejlesztesi bankok hitelezesei, azoknak az atlathatosagai es had ne folytassam, nagyon ismeros kell ez hogy legyen otthon is.
    A kulonbseg, hogy az orszag nagyobb merete miatt, nyilvan joval nagyobb osszegekrol van szo.
    De itt is kellett hogy elerkezzenek a negyedik ciklusig, amikor az amugy nagyon elkenyelmesedett nep, ugy dontott hogy mostmar az utcara megy. Es pontosan ezekben az utolso napokban elerkezett a hangulat arra szintre, hogy a polgarhaboru kell, akkor megyunk elebe.
    Mert a huseges tamogatoreteg (FIDELITAS) megvan, a 25-30 szazalek, akik tuzon-vizen keresztul kitartanak a korruptak mellett, akiknek csak az szamit, hogy a „mi csapatunk es a mi vezerunk”
    Erre a szavazobazisra lehet szamitani, akik nem „vesztenek semmit”, akikkel el lehet hitetni, hogy ha mas kormany jonne, akkor azok elvennek azt a semmijuket is, ami nincs.

    Es hogy miert szurrealisztikus mindez?
    Mert itt baloldalnak, az igazi demokracia kepviselojenek hivjak magukat, es pontosan Lenin-Gramsci teoriat alkalmazzak, ott pedig jobboldali, illebaris, polgari-ertekrend megorzojenek, bajnokanak nevezik magukat – a Mossulini-Gramsci fele taktikai harcok ajanlasait kovetik. Itt is, ott is ugyanazt a taktikat kovetik.

    Vicces nem?

    Es a nép, az istenadta bal es jobb (f@sz) nep cuclizza mindket variacioban.

    Kedves Urak es Holgyek!
    Irom mert nekem a szemem elott zajlik premier-planban, ket kepernyot nezek egyszerre.
    A musor pedig ugyanaz, csak a jelmezek masok.
    Meg mindig nem vicces?

    Ezert nagyon-nagyon kernek minden joerzesu tarsamat itt, hogy arrol beszeljunk inkabb, hogy mi a kozos bennunk – MI BENNUNK! – es ne azt keressuk, hogy mi valaszt el.

    Jo ha megertjuk, hogy a masik miert dont valami mas mellett, de megerteni csak akkor tudjuk, ha kifejtik, hogy oszinten, sajat enjukbol miert dontottek a kepviselojuk mellett.
    Azt lenne jo ha mindenki megertene, hogy AKI VALASZTO AZ KULDI KI A KEPVISELOJET!
    A KEPVISELO PEDIG A VALASZTO KULDOTTJE.
    Vegeredmenyben az az erdekes hogy ki az aki beszamoloval tartozik a masiknak.
    Es ebben a felallasban a kepviselo kell hogy szamot adjon.
    A valasztonak pedig meg kell tudni fogalmaznia, HOGY MIT VAR EL A KEPVISELOJETOL.
    Hiszen hogyan adhat szamot valaki valamirol annak, ami nem volt megfogalmazza.

    A KEPVISELETI DEMOKRACIANKA AZ A LENYEGE, HOGY A VALASZTONAK VAN PROGRAMJA, ES AHHOZ VALASZTJA KI A MEGFELELO KEPVISELOT.
    Ha ez nincs, akkor ne is varjon el semmit.
    Ebbol a logikabol neveztem en azt a tomeget csocseleknek, akinek nincs semmi programja azon kivul – „… – hogy adjatok tobb buzat, meg lisztet! ….” mint ahogy Róma-ban is 2000 evvel ezelott.
    Aztan epitettek nekik Cirkuszokat is a megvalasztott csaszarok, hogy ne unatkozzon ez az „istenadta” szerencsetlen nep. Es megvedtek oket, minden fele betelepuloktol is. Meg Attilatol is. (vagy nem? 🙂 🙂 🙂 )
    A szo szerinti ertelme, vegyes, csalamade, meghatarozatlan. Nem kell mindjart ezt szellemi minositesnek venni. Egy olyan csoport, akiknek nincsenek jol definialt elvarasai, nincs jovokepuk, mert kerestek maguknak!

    Na nem kell mindjart a joslasrol gondolkodni, hanem csak arrol, hogy milyen program kellene ahhoz az elkovetkezo negy ev folyaman, amivel meg lehetne valositani az elkepzeleseket.

    ÉS EHHEZ MAR EGYSZERUBB VALASZTANI kepviselot, csak ossze kell hasonlitani az en elvarasaimmal.

  • Gabriel
    2018 április 6
    12:42 du.

    Charlieról eddig is tudtuk, hogy Jobbik-aktivista. Maga írta le többször is.
    Ahogy én is többször leírtam, hogy szerintem a jelenlegi dágványból a DK talán a leginkább kezelhető galacsin.

    Egyébként leginkább talán egy valós nagykoalició lenne a megoldás sok szempontból (pl. oktatás) Csak rohadt erős csipesz kellene hozzá az orrokra.

  • Egy javitas az elozo bejegyzesemhez (2:19 du.)
    A vegetol visszafele szamolva a harmadik bekezdesben a
    „…mert kerestek maguknak!…” helyett ertsd:
    mert NEM kerestek maguknak!

  • Meg egy szovegertelmezes azoknak, akik szivesen szeretik felreerteni a szovegeket:
    az utolso mondat:

    Nem az én (Gabriel) elvarasaival kell osszehasonlitani, hanem mindenki maga magaban az ö sajat elvarasait hasonlitsa ossze az altala valaszthato jeloltek meghirdetett programjaval.

  • Gabriel, én már évek óta „hirdetem az igét” változó sikerrel ezen az oldalon, sok újat már nem tudok hozzátenni.
    Mindenki menjen még utoljára szavazni, mert a Jobbik győzelme esetén fékevesztett, dühöngő és kimondottan rasszista diktatúra lesz bevezetve!!
    És ez biztos!!
    (remélem, mindenki megijedt, és most már csak elérjük a 70%-os részvételt)

  • Charlie!

    Igazad van a DK-t illetően,már csak 3 %-on van…ami magáért beszél!
    Bár tisztellek,és tudom,hogy jobbikos szimpatizáns vagy,de sajnos
    őket az MSZP ,meg még az LMP is megelőzte a közvélemény kutatások szerint,sajnos Vona sok dolgot elszúrt…..talán mégis át kellett
    volna adnia a stafétabotot, azoknak akik bírálták?
    Holnaptól kampánycsend van,remélem ezt minden párt betartja?….
    Én csak békét és biztonságot szeretnék mindenkinek itthon!
    Minden jót kívánok!

  • charlie,
    2017.okt.29.-én azt írtad,hogy(„A héten már második zsidót kérlelgetem maradásra.Skizofrén egy szitu nekem”).A kettőnk közötti levélváltás Részedről is mindig korrekt,emberi és tisztességtudó volt.Nem tartanám rendesnek,ha egyszeri válasz nélkül elsiklanék ápr. 5. 11:54 d.e. hozzám szóló beírásod mellett.Nézeteimet és identitásomat ismered!Azt még hozzá adom a kitárulkozásomhoz,hogy soha nem mondtam le a magyar állampolgárságomról.Szeretem a magyar nyelvet,szeretem a magyar kultúrát,szeretem M.O.-t.Sajnos a nép nagy részéhez másképpen viszonyulok,melyre minden okom és jogom meg van.A választási hajcihőben is szavazni fogok holnap. Természetesen a Te pártod és nézetei több ezer fényévre vannak érzéseimtől.Ennek ellenére csak annyit akarok mondani az irántad és korrektségedhez táplált szimpátiám miatt,hogy nem szeretném,hogy M.O.része legyen egy Eurábia nevű új kreációnak.A többit a kétségbe vonhatatlan intelligenciádra bízom. Üdv:Gyuri.
    U.I.Itt a bizonyíték,hogy két EGYENES vonal a végtelenben találkoz(hat)ik.

  • Bár a közvéleménykutatók (némelyik jobboldali,némelyik baloldali…)nagyon eltérően „jósolnak”,a TV-és szereplések,riportok alapján sajnos a Jobbik esélye, bizony csökkent,de ennek ellenére Charlie-ben tisztelem,hogy hozzám hasonlóan legalább nyíltan és tisztességesen felvállaljuk a pártszimpátiánkat,az itteni baloldaliakkal szemben,akik erre
    képtelenek….. mert egyenlőre nem tudják….majd persze azt mondják,hogy aki aki „netán”
    jól szerepel,ők arra szavaztak…..na kész röhej…!

  • Marcsi, nincs semmiféle kampánycsend, nyugodtan lehet még győzködni a bizonytalanokat.
    Vona semmit sem szúrt el, ugyanis a mi pártunkban nem egy személy dönt valamiről, hanem egy szakmai stáb javaslatára a párt kongresszusa, ami anno el is vethette volna a „néppártosodást”. De nem tette.

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2018 április 6
    2:22 du.

    „Egyébként leginkább talán egy valós nagykoalició lenne a megoldás sok szempontból (pl. oktatás) Csak rohadt erős csipesz kellene hozzá az orrokra.”

    Most lehet, hogy kurvára meg fogsz rökönyödni -főleg, hogy az imént alaposan levonabérenceztél- DE, ha szuperbiztos garancia lenne rá, hogy ezzzel a nagykoalíciós partnerek nem fognak összeszövetkezve visszaélni, én még csipesz nélkül is kibírnám! Nemcsak magam, hanem főleg az utódaim és honfitársaim boldogabb jövőjének az érdekében!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2018 április 6
    3:13 du.

    Kedves Marcsi, rosszul tudod, sajnos csak a választási helyiségek 150 m sugaru körében van kampánycsend, úgyhogy a szentéletü pártok még vasárnap is piszkoskodhatnak! (Ezt most biztosan tudom, mert ismét szavazat számláló leszek és ezt is tudomásunkra hozták!)

  • charlie!

    Ha nem voltam egyértelmű:nem csak a DK-t,de a Jobbikot is megelőzte az MSZP és az LMP ,ami azért elgondolkodtató….

    Ennek ellenére bízom abban,hogy a végeredménytől függetlenül,minden pártban,így a Jobbikban is többen maradnak,lesznek hazaszerető és tisztességes emberek?!!!!…

  • Jaj Marcsi!

    Amit te teszel mar megint aztatat ugy hivjak, hogy NEGATIV PROPAGANDA
    Szivesen vennenk, ha valami POZITIV kortesbeszedet adnal elo (neked meg ez is meg van engedve)

    Csak ne arrol legyen mar szo, hogy a masikokat miert gyulolod, es ebbol kifolyolag azokat is, akik esetleg mast preferalnak.

    Ha azert irsz be egy kozossegbe, hogy elmodhassd, hogy mindenki mas hulye, akkor legyszi ne gyakorold.
    Errol szolt a bejegyzesem, es a Charle is azt kifogasolta, hogy miert nem allnak masok ervekkel amellett, akiket javasolnak. De nehogy mar el tud donteni, hogy mondjuk Zalaegerszeg 2-es valasztokorzeteben ki kepviseli majd igazan az ott elok erdekeit!
    Nem tudhatod, ha mast mondasz, akkor hazudsz.

    Tudjuk, mindenkinek vilagos, hogy jeloltek kozott, a kepviselosegre aspiransak kozott nagyon sok olyan szemely fut, akik enyhe kifejeessel elve is, hatso, sajat szandekuk ervenyesitese celjabol akarnak a parlamentbe kerulni – egyszeruen szolva a nagyust melle!

    Egy kepviselo attol lessz KEPVISELO, hogy amikor megvalasztjak, azutan a kuldottek erdekeit fogja kepviselni, es barmikor kesz a kesobbiekben is a mandatuma ideje alatt nyiltan szamot adni, beszamolni tevekenysegerol.
    Nyilvan elsosorban annak a tobbsegnek, akik altal a parlamentbe jutott, de nem veti el masok erdekeit sem a korzetebol, hiszen elvileg arra „eskudott” fel hogy „mindenkit” kepvisel, igy meg kell hogy hallgassa a tobbieket is!

    BODA MARCSI! A NEP NEM LEHET ELLENZEKBEN!

    Csak a kepviselok egymassal ott a parlementben!

    A dolog ettol egyszerubb nem lehet!

    Ez kepviseloseg, a tobbi humbuk.

  • Andrew_s
    2018 április 6 2:22 du.

    Igen, teljesseggel osztom. Hiszen a magyar tarsadalom teljeseen megosztott, tehat csak egy nagykoalicio tudna a nagytobbseg, es az orszag erdekeit kepviselni.
    Irtam is valahol mas cikknel, amikor egyesek azon kejelegtek, hogy a nemeteknek a valasztas utan harom honap kellett kormanyt alakitani, mert nagykoaliciot alakitottak ujra. Es nekunk pedig mennyire fura elkepzelesunk van a demokraciarol. Igen nekunk magyaroknak.
    Ott nem az egyes partok erdekeit teszik az elso helyre, hanem az orszaget.
    Igen, ott az az orszag prosperal, nekunk meg azeriekkel, torokokkel kell egyezkednunk, mivel az uniobol kifele all a szekerunk rudja.

    Sok sok dolgot kellene rendbe szedni az orszagban,, hiszen a rendszervaltasbol igazan semmi sem lett meg.

    Nincs egy rendes uj alkotmanyunk sem, csak egy fideszes. Nem lehet, hogy egy alkotmanyt ne kozmegegyzessel, nepszavazason fogadjank el.
    Nincs oktataspolitika, nincs uj egezsegugyi terv – az orvosok es apolonok meg mindig halapenzt kapnak, nem fizetest es soroljam még?, gondolom nem kell.

    Rengeteg ember kiverekedett mar maganak ulohelyet ott a parlamentben, de meg senki sem kezdemenyezett egy alkotmanyozo nemzetgyulest, amire még 1989 ota varnak nehanyan.

  • Orsós Elemér
    2018 április 6
    4:21 du.

    Azzé arra figyelmeztetnélek, CSAK A FIDESZ !!!
    (szavazatait számold. Nehogymá a Hazzza ellenzékbe kényszerüjjön megint)

  • Kalocsai Miklós

    Szerintem Orbánnak nem lesz meg a kormányzáshoz szükséges többsége, támogatásra szorul. ez lehet koalíció, vagy kisebbséggel kormányzás, külső támogatással. Az MSZP és a DK ettől nyilvánosan elzárkózott, az LMP és a Jobbik nem volt hajlandó erre, tehát szóba jöhetnek mint támogatók.

    Korábban már írtam, hogy a jobbik cukisága máz, nekik nem a diktatúrával van bajuk, hanem azzal, hogy nem ők működtetik a diktatúrát.

    Az igaztalanul magyar ellenesnek hazudott párt, a DK minden ostoba hazugsággal szemben nem magyar ellenes, hanem Magyarország felvirágoztatásáért elkötelezett párt! A szavazati joggal kapcsolatos kampánya nem szerzett jog elvételéről szól, hanem egyrészt választási csalás megakadályozásáról, másrészt Magyarország polgárai önrendelkezési jogának a visszaszerzéséről! Arról, hogy ne más államok polgárai döntsenek a magyar költségvetés felhasználásáról, mert nem osztoznak a közös felelősségben.

  • Boda Marcsi
    2018 április 6
    3:13 du.

    Nincs kampánycsend. Pont.
    Az ismerethiányt nem pótolja a decibel

  • Orsós Elemér
    2018 április 6
    4:06 du.

    Odatettem egy smájlit is. Ha olvasod, amit írkálok, elég ritkán használom, és akkor úgy is gondolom. Egyfajta kacsintásként is. A nagykoalíció egyébként számos területen előnyös volna, és a jelenlegi felek eléggé utálják egymást, hogy csak a kezeket figyeljék.
    A hitbérenvcek azonban nem viselnék el. Nekik lehet, hogy nem csak az orrukra kellene csipesz.
    Mert ez a fajta szemlélet hiányzik a magyar politikai közéletből

  • Gyuri bácsi3:29, köszönöm a barátságos szavaidat, és hogy emlékeidben nyomot hagytam, megpróbálok érdemesnek mutatkozni rá.
    A világ sok dolga érthetetlen és kibeszéletlen, ezért roppant fontos hogy mindent értelmesen körül tudjunk járni, ehhez a véleményed komolyan hiányzik a fórumról.
    Ha időd engedi, gyere légy szíves gyakrabban.
    Addig is jó egészséget, harmonikus, örömteli mindennapokat kívánok.

  • Gabriel
    2018 április 6
    6:00 du.

    Nem fogok beállni a licitbe, hogy ki mikor emlegette a nagykoaliciós ötletet először 🙂 Magam is írtam, beszéltem róla régóta. Azt a fajta nagykoalíciót ellenezném, amibe a Fidesz is benne van.
    Nem azért, mert minden Fidesz-tagot ördögnek hinnék, hanem mert az a pár olyan mélységig korrumpálódott, hogy az 1. 2. 3. és 4. vonalát sem lehet komolyan venni.
    Az LMP-vel pont ez a bajom, hogy ebbe az irányba könyököl szerintem. Fenntartva a tévedés jogát.
    Gyurcsány pedig márc. 15-én pont azt mondta, hogy a választások után le kell ülni a Jobbikkal is tárgyalni. Azaz kezdeményezni egyfajta nagykoalíciót.
    Az ország jelen állapotában, momentán nincs jobb ötletem akkor, ha a Jobbik mégsem a Fidesszel áll össze. (Amit továbbra is valószínűbbnek tartok, mert Vonát is jobban érdekli szerintem a hatalom, mint az ország).
    Ha ez a Jobbikkal alkotott baloldalibb nagykoalició alakul ki, akkor nekem is kellenek majd a csipeszek. Mert a Jobbikot továbbra is neofasiszta, rasszista pártnak tartom, amelyik hat éve még bőszen vérvádazott.

  • A felmérés végeredményét látva kiderült,hogy mennyi volt mszmp-es (ma dk-s) , mennyi volt mszmp-s ( ma mszp) van jelen e honlapon,így érthetőek a dühöngő,másokat sárba tipró,pocskondiázó hozzászólások.
    Kedves felmérés üdvözletével

  • Kalocsai Miklós
    2018 április 7
    3:41 de.
    Ez a mondat azt mutatja , hogy a magyar szocialista forradalmi munkáspárt,a forradalmi-munkásparaszt kormány utóda,a felvirágoztatással visszahoznátok a „szocialista összeköttetést” :::
    Az igaztalanul magyar ellenesnek hazudott párt, a DK minden ostoba hazugsággal szemben nem magyar ellenes, …. Magyarország polgárai önrendelkezési ( és vissza jönne az általatok rendelkező jog : az emberek azt hinnék hogy van joguk,de ezt a jogot ti gyakorolnátok-mint régen-az emberek fejét pedig a halandzsa dumával beszélnétek tele és elhinnék ennek hatására,hogy őnekik van joguk.(erről szól a történetek!!!…..jogának a visszaszerzéséről!
    Ez a párt nem más mint a csegevaralista párt gyuriferi módra( aki elsők között volt ,hogy kirabolta a nép vagyonából „ami neki járt”—nem kevés szocialista összeköttetéssel,meg igazán édes banki kapcsolatokkal!
    Ennyire nem magyarellenes ez a lélek nélküli dumáló gép.
    És mennyien beveszik mondásait!
    üdvözletével.
    …….ne más államok polgárai döntsenek a magyar költségvetés felhasználásáról, mert nem osztoznak a közös felelősségben: Nahát ezért ne akarjanak a sorosisták bekerülni a parlamentbe!!!menjenek inkább gyuribácsi ámerikájába,ott kavarhatnák a …rt.

  • tóth péter
    2018 április 7
    9:18 de.

    Valamint kiderül, hogy mennyi volt mszmp-s, ma fideszes nincs jelen. Talán mert fél, hogy felismerik…

  • Tóth Péter 9:18, de gyönyörű szám a 19 jobbikos, úgy hogy nem kértem sehonnan segítséget az eredmény „megdolgozására”.

  • Andrew_s
    2018 április 7 4:42 de.

    A nagykoalicionak az a legfontosabb szerepe, hogy meg kell tudjanak egyezni a kormany minden fontos elott, es ezzel kontrollaljak is egymast!

    Egy nagykolacio sokkal tisztabb kozeletet eredmenyez!

    Meg a FIDESZ is beleferhetne, ha nem lennenek mar ennyire mélyén a korrupcionak.

    Mirol szolna most a koalicios egyeztetes a reszukrol (FIDESZ)?
    Nyilvan nem masrol, mint azzal inditananak, hogy:
    … – sikaljatok el ezt es ezt nekunk, es akkor mi is behunyjuk szemunket amikor ti is lenyuljatok azt es amazt! – …

    Hat ebbol nem szeretnek kerni én sem!
    A FIDESZ az elejetol csak lenyult, o volt az aki elinditotta a szekhaz eladasokat is. Ez volt a jelzes anno, hogy szabadon lehet rablogazdalkodni. Es onnantol semmi sem allitotta meg ezt az uj modit.

    A fiatalok valoszinu hogy nem ertik, hogy miert nem kerek en es meg sokan azok, akik ismerik a valosagot a rendszervaltasrol, az akkori idok partjaibol!
    Azok, akik megmaradtak es hatalomhaz jutottak az eltelet ido alatt az akkori oportunistak, csalo szelhamosok gyulevesz bandajabol osszeallt partok.
    Nyilvan vitathato, hogy nem volt senki becsuletes ember aki akkor politikai palyara lepett?
    De voltak sokan, csak azok akiket ma „vezeto politikusoknak” tisztelhetunk, azok pontosan azon szemelyek akik kozos egyetertesben kitaszitottak a politika palettajarol azokat, akik nem onerdekbol es masokkal cinkossagbol politizaltak
    Meg ma is boven talalhatok az interneten informaciak, hogy mennyire mindennaposak voltak a parteleti botranyok, a sajto a 90-es evtizedben ezektol hemzsegett.