Fideszes troll-mozgósítás

2018 május 4 9:10 de.71 hozzászólás

Parragh Lászlóról szólva emlegettem, hogy a Fidesz háza táján a vastag bőr az orcán: alapfelszerelés. Ha valakinek bármi csekély kétsége lett volna, akkor annak elég lehet Hidvéghi Balázs nyilatkozata. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint a Fideszt érte ugyanis a legnagyobb sérelem a választáson. Fekete Péter sehol nincs kérem szépen.

Az utóbbi ugyanis, mint illuzionista és cirkuszigató talán kompetensebb lett volna az ügyben. A Fidesz nevében jelentkező megmondóember különben azzal indokolta a hatalmas hátrányukat, hogy a nem szabványos borítékban küldött, mintegy négyezer levélszavazatot nem vették szabályosnak. Ennek következtében aztán tényleg hatalmas hátrány érhette a Fideszt. Nyilván sokkal nagyobb, mint azokat, akikével odakintről verik a csalánt. A választások manipulálására az alig ellenőrizhető valós feladóval bíró, nagyságrenddel több levélszavazat alighanem alkalmasabb. De ez nyilván nem zavarja Hidvéghi urat. Ahogy Hidvéghi urát és vezérét sem.

Az azonban nyilvánvaló, hogy az említett kijelentés nem is szól másnak, mint azoknak, akiket szintén nem zavar a manipulatív hatásokkal terhelt választási rendszer. Mindaddig, amíg hű orbanisták, és annak is könyvelik el őket. Mert az tudható, hogy a diktatórikus vezetés nem egy esetben a saját sorok megritkítására is felhasználja az ellenségképzés eszköztárát. Így esetleg a most lelkesen tapsolók egy része is találhatja egyszer magát a névsor rossz oldalán. Kivéve a feltétlen parancsteljesítőket, akik talán a saját anyjukat is feláldoznák, ha a vezér úgy kívánja. Hidvéghi szólama egyébként valószínűleg elsősorban nekik szól. Mert ők azok akik kritikátlanul bevesznek bármit. Ha a vezérét kell, akkor a vezérét.

A szólamokat természetesen. Nem azért, mert mást nem vennének be, hanem azért, mert abból Orbánnak is csak egy van. Azért, legalább a virtuális „szopok, nyalok” szekció tagjaiként, valószínűleg örömmel veszik a kommunikációs igazgató mondandóját. Számos fórumon lehetett ugyanis tapasztalni, hogy a választási kampány során szorgalmasan teljesítő trollok igencsak elcsendesedtek. Valószínűleg azért, mert nem kapták meg a szükséges muníciót azokra a felvetésekre, amelyek a rendszerszintű csalásokat firtatták. Így könnyen lehet, hogy Hidvéghi bejelentése alapvetően semmi más célt nem szolgált, mint a trollokat felszerelni egy kis demagógiával.

Amellett kicsit kifogni a szelet abból a vitrolából, amit Gyurcsány látszott felhúzni, de amelyek első széllovasa a Jobbik. A Kúria újraszámolásokról döntött, és kiderült: tényleg rosszak a számok. Amely kapcsán nem is arról van elsősorban szó, hogy magát a választás eredményét mennyire befolyásolja, hanem arról, hogy immár legfelsőbb jogi pecsét igazolja az adatok megbízhatatlanságát. Amelynek visszhangjaival megint csak a fideszes troll-seregnek kell majd először megküzdeni.

71 hozzászólás

  • Nem kell túlbonyolítani: Orbán Viktornak mindenki ellenség, aki nem NER-tag. A NER-tagok Orbánt szajkózzák, lesik minden mondatát.

    Ma a liberálisok, a baloldaliak a megsemmisítendő ellenség, ma csak annyiban könnyebb a helyzet, hogy nincs politikai bebörtönzés és kivégzés, a határok is nyitva az emigrálni kívánók előtt.

    Aki nem NER-kompatibilis, az nézhet új munkalehetőség után. Ma még akad hely, ahol előadást tarthat Alföldi Róbert, a holnaputánija már bizonytalan. Függetlenként dolgozott és végzett kiváló munkát a köztévének a Cseke Eszter – Takács András duó, a műsoridejüket mással fogja feltölteni a Duna Tv.

    Ezzel pusztán jelezni szeretném, hogy sokaknak nem lesz egyszerű a megélhetésük, amennyiben nem simulnak be az orbáni rendszerbe.

  • Ezért van a tömeges kivándorlás! Akár ’56 után!!!

  • Hat, egy magyar tv.s vagy radios azert nehezen tud boldogulni kulfoldon a szakmajaban,de mosogatni mindenutt lehet.

  • Drizari:
    „annyiban könnyebb a helyzet, hogy nincs politikai bebörtönzés és kivégzés, a határok is nyitva az emigrálni kívánók előtt.”

    Pontatlan fogalmazás.
    Helyesen: „még nincsen” és „még nyitva vannak”

  • Figyelő,

    te azon kivételek közé tartozol, aki idősödve nem bölcsebb leszel, hanem egyre fiatalabb. Most tarthatsz a 10 éves életkorodnál.

    Cseke Eszter és Takács András „magyar tévések” munkájukért Monte-Carlóban Albert hercegtől vehették át a legfontosabb európai elismerést, amit tv-műsor kaphat, az Arany Nimfát.

    Idehaza Prima Primissima és Pulitzer Emlékdíjat kaptak sorozatukért, amely a hazai és a nemzetközi sajtó elismerését is kivívta. A tekintélyes londoni napilap, a Financial Times „zsigerinek és lenyűgözőnek” nevezte munkájukat, amely a BBC szerint „ritka és exkluzív”.

    Burmai riportjukért az Európa Tanácstól 2011-ben Press Freedom Awardot kaptak, amazóniai filmjük Ezüst Medált nyertek az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében 2015-ben.

    Nohát őket rúgta ki a Duna Tv. Semmi perc alatt kaphatnak munkát külföldön.

    És hogy ne maradj teljesen egy 10 éves színvonalán, a 9 éven át készített sorozatuk címe, amikért nemzetközi díjakat söpörtek be, az On The Spot. Keresd a youtube-on.

  • Figyelo igen egyszeruen de nagyon valoan ismertette hogy jobb egyenek is, es nagyobb kepzetsegekkel is nyertek mar megelhetesuket edeny-mosogatassal meg szen lapatolassal mint a ti TV’ kedvenc barataitok.

    Az az elet sorsa, hol kerek, hol talp.

    Minden munka a becsulet es tisztesseg dolga !

  • Drizari
    2018 május 4
    5:00 du.
    Ha te is 6 ezer kilometerre laksz az esemenyektol, majd en is hasonloan fogok reagalni a kommentidhez. DE en nem is neked irtam, nem vagyok kivancsi a velemenyedre. Ha a magyarok csak bantani tudjak emebertarsaikat, ha valamit nem tudonak,, akkor valoban nem erdemes veluk targyalni, semmirol.

  • Figyelo

    Mint irtam volt mar nagyon sokszor, megint azt tortent, ami sokszor maskor …. ami, hogy is volt az iskolaban?

    – Tanito neni, hat az ugy kezdodott, hogy a Pistike visszautott…. brhü-hü-hü – …..

    Szoval kegyed megint sommasan megitélte, vagyis leócsárolta a masikat, jelen esetben egesz tomegeket, da ha kegyednek ezert szemrehanyast tesznek, akkor rogton az „áldozat” lessz. Akit megtamadtak a csunya nenik, vagy csunya bacsik.

    Aztan a Bendeguz urrol ne is beszeljunk.

    Azt elfelejti, hogy ma mar azert mas a „módi” a mai fiatalok akár tobbnyelven is beszelnek, kapcsolatuk van a vilaggal, es ebbol kifolyolag van „szemuk” is, vagyis latasuk a vilagra.

    Az en fiam peldaul a munkahelyen a portugal terulet felolose (vagyis portugal ugyfelekkel tartja a kapcsolatot) a cegen belul pedig angolul beszelnek, mivel tobb fele nemzetisegu alkalmazottak dolgoznak. A magyart a legritkabban hasznalja.

    Na errol a vilagrol hazudja azt ez a szélhámos, hogy ujra egy bezart, SZENT-MARISKA, SZENT-HOROGKERESZT, MEG TURULANYAMKINJA KULTURANKAT KELL MEGORIZNUNK.

    Persze az ilyen gondolkodasuaknak, mint kegyed ez bejon, de nagyon. Es sajnos ilyenbol vagy az orszagban meg nagyon sok.

    Szerintem most is csak az sertodjon meg, akinek kabatja…. vagyis aki magara veszi.

    Masok miert sertodnenek meg?

  • A trollok sajnos nagyon jo munkat kepesek vegezni, nem szabad lebecsulni oket.

    A piszkoskodas, a remitgetes mindig a legkonnyebb, az majdnem ugy megy mint az ágybavizeles.

    Es a NER rendszer az arról szol, hogy minel tobb remhirt, hazugsagot kell terjeszteni, amitol majd a NER-vezér megved.

    Mint valami mesebeli kiralyfi, aki egyedul is osszecsap a hetfeju sarkannyal.

    Az elso ellensegek a „ballibsik”, ez mar le van zsirozva.

    A NER ertelmezeseben egyenlore aki a NER-t tamadja, azok valamennyien a nemzetkozi ballibsik altal penzelt hazai megfeleloik.

    Sok idiota, szelsoseges NER-es belehozza ebbe a szabadkomuveseket is, dehat a Orban maga szabadkomuves.
    Ezert hallgat errol. De majd eljon az ido, amikor zold utat ad.

    Aztan jonnek szepen sorban a tobbiek.
    A soros-torveny mar meglessz, elsokent, az mar tutin be lett harangozva.
    Az I. soros torveny. Aztan majd jon a II. soros TV, es lessz harmadik is, nem?
    Valami hasonlo analogia mar volt a tortenelmunkben.

  • Drizari
    2018 május 4
    5:00 du.

    Óriási veszteségnek tartanám, ha a Cseke-Takács páros valóban külföldön keresné a további boldogulást, és már a Duna TV-ből történt kirúgásukat sem értem! Az „On the Spot” általában vasárnap este ment a Dunán, ha valami oknál fogva nem tudtam nézni felvettem, közülük többet azóta sem töröltem le, most már nem is fogom. Viszonylag késői órákban történő vetítése ellenére is nagy volt a nézettsége, nem tudom miért épp ezt szünteti meg az adó, mikor semmiféle,politikai elveikkel ellentétes tartalma nincs, pusztán dokumentum szerű hitelességgel jártak körbe egy egy témát – színesen, mélyen naturális elemekkel, bárki számára élvezhetően!

  • Persze, mindenki mosogathat is. Madách művében (ami szerintem olyan jelentőségű, amihez fogható kevés van a drámairodalomban), a szép jövőben (ami nekünk a jelen) Michelangelo széklábakat farag…
    Nyilván Madách is jobban tette volna, ha „rendes” középnemesként, történelmi család sarjaként vadul iszik, vágtázik, nőzik, – esetleg nyilazik. Gyenge fizikuma ezt nem tette lehetővé. De támogatta a szabadságharcot, a bukás után börtönt is szenvedett, mivel szabadságharcosokat bújtatott.
    Egész életében „dolgozott” – a közigazgatásban táblabíróként, ügyészként, – 1948-ban szervezte a nemzetőrséget, bár ő maga nem volt alkalmas a katonai szolgálatra. Csak „munka után” írt. 41 éves korában halt meg.
    Elnézést a kitérőért – de Figyelő, és mások felfogása, miszerint „a magasan képzettek” is megélhetnének „becsületes szénlapátolásból” -, rávilágít arra a nézetrendszerre, ami a ner sajátja. Önmagában nem is lenne baj ezzel – ha nem tartanák kizárólagosnak. Az ember tragédiája meg le van szarva… Nagyon elfogult vagyok: szerintem az Elveszett paradicson (Milton) a fasorban sincs a madách-i mű mellett.
    Folyt.köv.

  • Az On the spot más műfaj – képpel,hanggal mutatja az „ecce homo”-t.
    Véletlenül bukkantam a sorozatra. A „nemzeti főadó” – a Duna – ugyan vetítette, de nagy reklámot nem csinált neki: este 11 körül kerültek adásba az egyes filmek.
    Engem az angol cím is riasztott: Ön the Spot” – Villanófényben? Fókuszban? A spotot én úgy fordítottam, hogy olyan fény, ami egyetlen, kicsi, de erős nyalábba összpontosít. Ezért nem alkalmas otthonos megvilágításra.
    Mi ez? Valami újabb amerikánus fontoskodó riszálás?
    De nagyon nem az. A Cseke-S. Takács házaspár – a legutóbbi filmekben már kisgyerekükkel kiegészülve – az újságírói hivatás legfontosabb, legnemesebb feladatát végzi. Megmutatja a világot (illetve a Földet), annak sokszínűségét. Amelynek legfontosabb szereplője, alakítója és elszenvedője az ember. Nem közöl megfellebbezhetetlen véleményt, nem „mutat utat” – csak tudósít arról, hogyan élünk e planétán. Hogy mekkora öröm például egy kisgyermek születése – Indiában, vagy vad északi tájakon. És nem siránkozik azon, hogy jajistenem se rózsaszín bababirodalom, se zenélő bili nem várja a kis jövevényt – minek egyátalán? Krónikás – és nem ítélethirdető: végülis ez lenne a dolga ennek a szakmának.
    Naná, hogy kiverte a ner-apologétáknál a biztosítékot. Még hogy messzi tájakon is emberek élnek? Nem ellenséges, potenciális migráncsok? Hát akkor mire föl a voksszerző vicsorgás?
    A hírek szerint valamilyen „kisebbségvédő” műsor kerül az On the spot adásidejére. Nem tudom, lesz-e szó ezekben majd a mostanában irtott rohingyákról, vagy a nemzetük elismertetéséért évszázad óta küzdő kurdokról, palesztinokról, csecsenekről, katalánokról, India vagy Kína soknemzetiségű államaiban duló ellentétekről?
    Tartok attól, hogy – ismerve a ner apologétáinak némethszilárdságú eszmei alapjait és kósai méretű széles látókörét, maradunk a szegény, és méltatlanul lealázott Hargita ormain, csíki sörön búsongva. Ha lesz elég pénz, esetleg megtekinthetünk vad muzulmán támadást egy arábiai keresztény templom ellen. Arra fogadni mernék, hogy a – többségükben szintén muzulmán – azeri-örmény konfliktusról nem készül film. Még megsértődne Ilham Alijev, a testvéri barát…
    Ha nem lesz igazam, bocsánatot kérek.

  • Gabriel
    2018 május 5
    12:17 de.
    Orulok, hogy a magyar fiatalok megtanultak tobb kulfoldi nyelvet, ezert tudnak ervenyesulni kulfoldon,.
    Sajnos, az en emlekeim szerint, a kulfoldi nyelvekkel mindig bajban voltak a magyarok. Maximum, a nemetet tanultak az iskolakban.

  • talalom
    2018 május 5
    6:44 de. Azt hiszem felre ertettel. AZ itteni hirek szerint, rengeteg magyar emigrans van Angliaban peldaul, akik bizony mosogatasbol tartjak fenn magukat. Iskolai vegzetseguk ismeretlen. En rajuk hivatkoztam. Bennem ilyenkor felmerul a kerdes, hogy miert mentek ki ezek? Valoszinu jobb kereseti lehetosegert, semmi masert. Nekem, most ne tedd fel a kerdest , hogy en miert mentem ki? De ha akarod megmondom, felelembol. Kesobb tudtam meg, hogy jogos is volt a felelmem. Arrol nem is beszelve, hogy miyen nehezen kezdtem itt az eletet a ferjemme;l, Ferjem megtanult autot vezetni es taxizott. En voltam cseled, gazdag hazaknal, gyari munkas, kesztyuket csomagoltam oraberert stb.
    DE nem kellett felnem attol, hogy letartoztatnak egy feljelentes miatt. Azota is elkerulom a hazmestereket.

  • talalom
    2018 május 5
    6:44 de.Igen, en is olvastam Madach muvet. Lehet, hogy a vilagirodalomban nincs nagy sulya az „Ember Tragediajanak”, de a magyaroknak O a legnagyobb szinmu iroja.. Az is igaz amit irt es a mu zaro soait, senki mas nem tudta igy megfogalmazni.: „Ember kuzdj es bizva bizzal!”

  • Gabriel
    2018 május 5
    12:17 de
    Elnezest, de nem tudok senkivel szimpatizalni aki baloldali! Eltem uralmuk alatt es azota ez a velemenyem. Sajnalom!

  • Figyelő,

    hazudsz, nem éltél baloldali uralom alatt Magyarországon, mert az soha nem volt! Hazudsz, mert akik uralma alatt éltél, azok kommunisták voltak!

    Ha úgy gondolod, hogy nem hazudtál, és mégis baloldali uralomtól szenvedtél, akkor csak szimplán meghülyültél öregkorodra.

  • Figyelő: „Bennem ilyenkor felmerul a kerdes, hogy miert mentek ki ezek? Valoszinu jobb kereseti lehetosegert, semmi masert.”
    Tévedsz, – ami nem lenne nagy baj, hiszen sokunkkal előfordul. A baj az, hogy nem akarod látni: Magyarországon április 8-án nem az egyik szemlélet kapott többséget egy másik felfogással szemben közös dolgaink irányítására, ahogy ez elvárható lenne.
    Itt egy immár 15 éve fenyegetőző csoportosulás szerzett, – legalábbis vitatható eszközökkel – jogot az ország felének elhallgattatására, kiiktatására. Ordas hazugságokkal, zsarolással, sőt, igen gyanús gyilkosságokkal, üzelmekkel.
    A mindennapos történések ezt igazolják.
    A választás győztesei ugyanis nem örülnek, és nem próbálják azt magyarázni, hogy miért jobb a hazának, az embereknek az ő ajánlatuk.
    Kárörvendőn heherésznek, és tájékoztatás helyett nyilvános feljelentésekkel riogatják a közvéleményt. Egyelőre csak néhány esetben jön a rendőrség hajnalonként olyan gyanúval, amit sok-sok hónap alatt sem képes az ügyészség váddá formálni.(A delikvens addig is előzetesen börtönben ül.)
    Most éppen a bíróságok teljes bedarálására készülnek: mit kekeckednek itt bizonyítékok követelésével egy vád megalapozásához? Hát „mindenki tudja, hogy Titó – oppardon – sorosügynök”…
    A mikroközösségekben – munkahelyeken, társasházakban – lett elviselhetetlen a légkör. A porrongyot nem rázhatod ki, mert „rohattkomcsi szemetel”. Nem csaphatsz indulatosan a számítógépedre – hegesztőapparátodra, vetőgépedre -, ha az meghibásodik. Mert rögtön ott vigyorog valaki: mi van, nem tetszik a rendszer? Ha másnak nem, Neked, akit állítólag üldözött a Rákosi-rendszer (amit te nagyvonalúan a „kommunizmussal” azonosítasz), fel kéne tűnnie a rémisztő hasonlatosságnak. Amit egyébként jól demonstrálnak Boda nagysasasszony hozzászólásai. Nem gondolom időskori eltévelyedésnek szörnyű tájékozatlanságodat, és gyakori ténybeli tévesztéseidet immár magam is a 70+-osok társaságába tartozván. Inkább úgy vélem: személyes értékeidet látnád szétfoszlani, ha kételkedni merészelnél a jelen magyarországi hangadóiban. Akik egyébként aljas módon használják ki a Hozzád hasonlók hitét.
    És a „házmester”. Nekem a házmester Édesanyám volt, aki hajnalonta lesöpörte a járdát, kapualjat, délelőttönként a lépcsőt, udvart, folyosókat, hetente le is mosta. Este lehordta a lakók szemetét, éjjel kinyitotta a kaput a későn érkezőknek. Intézkedett, ha eltörött a házba vezető víznyomócső, vagy eldugult valamelyik közös WC lefolyója, elintézte a lakók kisebb-nagyobb számlaügyeit, továbbította kérelmeiket, kifogásaikat. Téli hajnalokon feltörte a jeget a járdáról, nyári kánikulában felslagozta az udvart, hogy némi enyhülés érjen a gangra nyíló lakásokba. (Ezért egyszer vízkorlátozás idején 100 forintra bírságolta a körzeti megbízott – a havi fizetése 600 forint volt.)
    Beszedte a lakbért, amit hiánytalanul továbbított. Ja, és vezette a lakónyilvántartást – vagyis a bejelentőlapok alapján azt, hogy ki lakik a házban. Emiatt valóban kapcsolatba került a rendőrséggel (nyolcadik kerület): az 1959-1968 közötti működése idején tán féltucatszor. Anno ugyanis, a körözöttek tartózkodási helyét a rendőrök első lépésben a lakónyilvántartó könyvek adataiból próbálták megállapítani. Ilyenkor persze elhangzottak olyan kérdések is, hogy van-e olyan valaki a házban, aki nincs bejelentve – de ilyen nem nagyon fordult elő abban az időben. Igaz, volt személyes kapcsolata a körzeti megbízottal: miattam. Ugyanis Antal József (semmi köze a későbbi miniszterelnökhöz, csak névazonosság), nekem az esti gimnáziumban osztálytársam volt. Így azután pár évvel később figyelmeztette anyámat: tudja-e, mit csinál, hová jár a Margit, mert feljelentés érkezett ellene a helyi rendőrségre, államellenes destrukció miatt. 1968 volt: én lelkesen szerveztem a KISZ égisze alatt, mint agitprop titkár mindenféle „destruktív” kirándulást, társadalmi munkát. Nem lett komolyabb következménye: én megrántottam a vállam, és sértődötten rácsaptam az ajtót szeretett alma materemre – az Orion gyárra. Egy nap múlva találtam munkát, újságból, apróhirdetésre jelentkezve: jobb fizetésért, jobb beosztásban.
    Na, ilyesmiben a mai Magyarországon ne reménykedj. Ha vállalhatatlan aljasságok miatt távozol a munkahelyedről, a feltétel az: ok., mehetsz. De ha megmukkansz a távozásod valódi okáról, nemcsak a munkavállalásodat akadályozzuk meg, hanem ellehetetlenítjük mindenféle vállalkozásodat, épüljön az bármilyen fontos igényre. Hát legyőztünk! Örülj, ha élni hagyunk!
    Tehát a pánikszerűen innen elmenekülők dilemmája nem elsősorban az, hogy mennyi pénzből kell itthon élniük. (A nagy „hazzaffyaknek” legalább azt kéne tudniuk, hogy nem mindent lehet megvenni.) Hanem az: élhetek-e egyáltalán, ha itt maradok?
    Figyelő! Neked tudnod kellene erről a dilemmáról!

  • Lehetseges lenne, hogy az en irasaimat ignoralnad? Hazudni nem szoktam. Az en szememben a baloldal mindenutt a vilagon kommunzmust jelent. tudom, ma „szocialzmusnak hivjak.

  • Meg annyit, remelem, hogy te is megoregszel egyszer!

  • Figyelő
    2018 május 5
    11:37 de.

    Na TOSSZA MEG kegyelmes asszonyom, most legyen kedves es ujra olvassa el a KEGYED (MAGACSKA) ALTAL BEJEGYZETT SOROKAT 5-szor, 10-szer, 20-szor – egeszen addig, amig FELNEM FOGJA, MEG NEM ERTI, hogy a mai fiatalok is elsosorban PONT AZERT MENNEK EL, amiert kegyed akkor!

    M e r t f é l n e k!

    ARROL BESZELUNK itt mar jo ideje, hogy sajnos visszajottek azok az idok, amikor ujra felni kell, amikor mar beharangoztak ujra, hogy lesznek megtorlasok!

    Ja, hogy miert nem varjak az emberek meg, amig tenylegesen jonnek is a verolegenyek?

    Tudja, mert a fiatalok nem csak tobb nyelven beszelnek, hanem van annyi latasuk, hogyha ez az elmult szazadban mar tobbszor megismetlodott a diktatura, akkor sajnos nagyon-nagy az esely ra, hogy ujra meglessz, ha mar egyszer meg is igerte a kormanyfo, a nemzetvezeto.

    Na ennyit a KEGYED NAGY BOLCSESSEGEROL. Veletlenul sem vonom ketsegbe, hogy amikor menekult kegyed is felt, bugyiba vizelt, – PONT EBBOL VESZIK A PELDAT, HOGY ELJOTT AZ IDO, MENNI KELL!
    Nem varnak arra amig ez ujra valosag lesz az az ido, es bugyiba vizelve kell menekulni.

    De kiskegyed csak arrol beszel itt egyfojtaban – hogy jaj de hat azok a kommunistak! Es a viktorka olyan, de olyan szep imadni valo szep-ember volt!

    Ujra mondom, hogy tudjuk, mindannyian tudjuk, hogy mi volt a kommunista idokben, itt senki nincs olyan aki azt visszasirna, csak kegyed beszel egyfolytaban arrol idorol. Mi tudjuk azt is amikor zsakokba varrtak az embereket, ugy vertek a verolegenyek, es a tobbit is, nagyon vilagosan.

    Nemcsak a kegyed volt az EGYETLEN MEG „NEM ERTETT” ALDOZAT.

    De tudja mit, ha ennyire a kebeleben viseli azt „gyonyoru szep szakallas „szépembert”” akit legszivesebben fél ejszakan at olelt volna, hat fogja meg, es vigye magaval!

    A magaé. Boda marcsa majd talal maganak ugyis mas imadni valo vezert, neki tokmindegy, csak legyen egy fonok, akinek „be lehet sugni, ahol fel lehet jelenteni”

    Nezze meg, hany eves Talalom (Ratesi Margit) annyi mint kegyed!

    Friss tiszta elmevel, bolcsesseggel – mert gondolkodik!
    Ugy hogy a kora nem menti fel kegyedet sem – mert amikor az ember idosebb, bolcsebbnek kell lennie, es abbol itelkezni, nem a vagyaibol.

    Margitka hiaba beszel kegyedhez, szinte rimankodva probalja elmondani hogy mi az igazsag, amirol kegyed mar nem tudhat szinte semmit, mert ugye 60 eve elment, semmit nem hallgat meg.
    AKKOR MI A FENET AKAR kegyed?

    Bocsanat a hasonlatert de csak visit, mint egy szukakutyakolyok, hogy de …. hááát engemet bááántooottak a roooosz báááácsik” azok a komunistak.
    Hat fogja mar fel, hogy nem maga volt a kivaltsagos! Sokan masokat is bantottak, nagyon sokakat.

    De a nyilasok is. Nagyon sok embert. Nagyon sok embert megkinoztak, szazezreket kivegeztek. Sajnos sokkal tobbet mint a komunistak.
    Es az pedig a jobboldal. Tehat nem kerunk a diktaturakbol se jobbrol, se balrol. Meg a pofonokbol sem.
    De kegyed tovabbra is azt hajtogatja nekunk itt, hogy magat bantottak.
    E L H I S S Z U K !

    Ugyhogy az Isten szerelmere jojjon ide, fogja meg es vigye magaval a hos-szerelmesét! A VIKTORKAT!
    Jo szerencset hozza!

  • Rokuszkám:
    Hát most igazán megörvendeztettél.
    Remélem a citromfalók valahogy visszacsinálják a hülyeségüket.

  • Krókusz:
    „K” betű lemaradt.
    A többi stimmelt. DDDDDDDDDD
    Most képzeld el ha „ó” helyett meg „ő” betűt skribálok le

  • Chris : javícsad mán ki a hibáimat légyszíves.Nem bírom leírni Krókusz kollega nevét. Tán mert hajnali hatkor szunyáltam el?

  • Szerencsére az idő múlásával minden változik, de egy kis ideig még egymás mellett él a régi elavult ósdi, és a friss új.

    Ilyen „együttélésre” példa Figyelő léte, és egy Budapesten született kislányé, aki magát magyarnak vallja. Luca magyar állampolgár annak ellenére, hogy a szülei nem magyarok.

    Ez a kislány öt nyelven beszél, köztük a szülei hazájának nyelvén is, aztán angolul, franciául és spanyolul.

    Ő a jövő embere, Figyelő már a múlté. A kérdés mindössze annyi, hogy a kislány a tanulmányai befejezése után (amit Párizsban folytat) haza jön-e, és a tudását itthon hasznosítja, vagy máshol?

    Luca a választásra komolyan készült, erről beszél az alábbi videó ötödik percétől:
    .

  • Figyelő
    2018 május 5
    9:40 du.

    Jézus Mária, ez azért hajmeresztő volt. A baloldal nem a kommunizmust jelenti, és nem is hívják a kommunizmust ma szocializmusnak. A szocializmus és a kommunizmust nem lehet egymásra ráhúzni, vagy egymással helyettesíteni. Nagy tévedés ez kedves Figyelő. Azt elfogadom, ha az Ön fejében így van, de ez csak azt mutatja, hogy hibás az ismerete. Tanulással ezt ki lehet javítani, hát vagy ezt a rögeszméjét is megtartja így ahogy most van, hibásan. Nekem teljesen mindegy amúgy, de ez egy teljesen hibás gondolatmenet, hogy baloldal = kommunizmus, ami ma = szocializmus. Azt hiszem ebből ered minden más egyéb félreértelmezése a mai magyar politikából.
    Hogy szemléletesebb legyen a dolog, minden komcsi baloldali, de nem minden baloldali (párt) kommunista… talán így el tudja képzelni, hogy az egyik halmaz lefedi a másikat, addig a másik nem fedi le az egyiket. Na, de nem magyarázom úgy mint Marcsinak, mert szerintem Ön érti ezt a nagyon egyszerű bizonyítást.

  • Figyelő nem tudja hogy a baloldal onnan kapta a nevét hogy anno a Francia Forradalmat küzvetlenül megelőző időkben a jakobinusok, akik liberális elveket vallottak, a Parlament baloldali karzatán foglaltak helyet.
    Jobboldalon pedig a királypártiak .
    Marx még nem is élt akkoriban.
    http://tortenelemcikkek.hu/node/457

  • Figyelőkém:
    Itt ez a link:
    https://www.youtube.com/watch?v=EVFL5n7cOeI
    Mennyé 24 perc 40 másodpercre és hallgassad meg mit mond Roosevelt elnök az amerikai népnek.
    Na hát pont az a 4 dolog hiányzik a mai Mo.-n, ami mellett kiállt.
    Mindössze csak ennyi a bajunk nekünk itten.

  • hAT MEGKAPTAM A MAI (VASARNAPI)Letolast, koszi.Valtozatlan a velemenyem azert, a jobb es bal oldalra szakadt szet az orszag valtozatlanul ez a szomoru helyzet.
    Mondhatnak ram minden felet, de nem hinnem ,. hogy a mai”diktaruban” lecsuknak, egy evre,politikai kihallgatasokra jarnak , 17 eves diaklanyok, mert kritzaljak a mai
    rendszert!

  • Figyelő,

    jogodban áll idiótának lenni. A legfrissebb hír:

    Családjával együtt Franciaországba költözik Schilling Árpád. Erről a rendező a német nyelvű Arte csatornának beszélt.

    „Idén Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy választási győzelme esetén ütni fog a bosszú órája. A miniszterelnök a saját országának állampolgárait fenyegeti. Ez őrület itt, az Európai Unió szívében” – nyilatkozta.

    Schilling Árpád Jászai-díjas rendező, a Krétakör alapítója, 1995-ben, 21 évesen lett művészeti vezetője.
    Többször megkapta a színikritikusok díját, 2003-ban Magyar Köztársaság Lovagkereszti Érdemrendjét is, amit viszont az akkor 29 éves rendező nem fogadott el. (Medgyessy Péter volt ekkor a miniszterelnök)

  • Figyelő
    2018 május 6
    1:53 du.

    Tiszteljuk mindenkinek az egyeni izleset. Megertettuk, hogy neked az orszag sorsa nem erdekes, az ami a legkevesbe se erdekel.

    Csakis a sajat izlesedert harcolsz.

    Ez is hozza-allas, dehat itt velemenyeket cserelunk, azert probalunk diszkurzust folytatani, hogy az egymaset megertsuk, es pontosan arra probalunk megoldast talalni, hogy hogyan lehetne az orszag ketteszakadasat, es teljes tragediaba omlasat megakadalyozni.
    Megtargyaljuk, hogy van-e erre valami mod, vagy teljesen lehetetlen?

    Mint lathatod, felnott emberek beszelgetnek, neha hajba is kapnak, de azert hal-istennek a bicsak nem kerul elo, aki pedig ennek lathatoan az ellenkezojet keresi – tovabbi gyulolet szit, azt halistennek azert a szerkesztoseg egy idore partvonalon kivulre allitja.

    Ennyi. Mar tudjuk, nem kell ezerszer is elmondani, hogy a kommunistak terror-kommandot tartottak fenn, sem azt hogy a nyilasok ugyszinten, annak is mondnyajan a tudataban vagyunk.

    Elmontuk, hogy az a neked szimpatikus szep fiatal ember (balvanyod) sajnos diktaturat epit, es mar letre is hozta a SAJAT TITKOS ELHARITO KULONITMENYET – vagyis mar valosagga valt, ami a valasztas elott meg remalom volt.

    Pont. Nem tudjuk meg hogy mi lessz a tovabbi folytatas, de valoszinu, hogy valami hasonlokra lehetunk elkeszulve, amik veled tortentek a rakosi idokben.

    Ugyhogy most kerunk szepen, huzzal uj bugyit, mert a regi mar pisis.

  • hazai lámpa

    Figyelő
    2018 május 6
    1:53 du.

    „Valtozatlan a velemenyem azert, a jobb es bal oldalra szakadt szet az orszag valtozatlanul ez a szomoru helyzet.”

    Ez teljesen így igaz. A szektás, fanatikus jobb és baloldali nyugdíjasok ölre mennek, hogy a maguk igazát védjék.
    Aztán rendszerint az unokáiknak is továbbadják a gyűlölködést.

    A gyűlölködők arról ismerhetők fel, hogy a 20. századi magyar történelmet angyalokkal és ördögökkel népesítik be.

    Pl. azt képzelik, hogy Magyarországon a nyolcvanas években olyan volt az élet, mint az öt évig tartó Rákosi-korban (ugyebár akkor mi értelme volt a forradalomnak?). Vagy azt képzelik, hogy a huszonöt évig tartó Horthy-korban semmi mással nem foglalkoztak az emberek, csak a zsidóüldözéssel (akkor hogyan maradtak zsidók az országban?).

  • hazai lámpa

    Figyelő
    2018 május 5
    12:00 du.

    „Elnezest, de nem tudok senkivel szimpatizalni aki baloldali!”

    Steinbeck baloldali író volt. Azt írtad máskor, hogy az egyik kedvenced!

    Szerintem ezt gondold át még egyszer.

  • hazai lámpa

    Messziről jött ember azt mond, amit akar. Nyugaton minden rendben van, ott együtt reggelizik a hiéna és a krokodil.:) Ott a „buziházasság” pártiak és az ellenzői fogják egymás kezét, és Hillary és Trump egymást kézenfogva énekelnek.

  • Figyelő
    2018 május 6
    1:53 du.

    „Mondhatnak ram minden felet, de nem hinnem ,. hogy a mai”diktaruban” lecsuknak, egy evre,politikai kihallgatasokra jarnak , 17 eves diaklanyok, mert kritzaljak a mai
    rendszert!”

    De gyerekek!! Vagyis kedves Figyelő. Hát hiszen tudjuk, hogy van ilyen. Hogy a rendszer ellen felszólaló diáktüntetőket vegzálják, hogy beviszik, hogy váratlanul otthonukban megjelenik hajnalban a hatóság és beviszik, lefoglalják az eszközeiket, a számítógépeit. Hogy aki részt vesz a tüntetéseken azokat tucatszámra igazoltatják és küldik nekik a magyar szinten nagy pénzbírságokat, hogy elrettentsék, megfélemlítsék elvegyék egy életre a kedvét attól, hogy hangot adjon a nemtetszésének. A nem diákokat pedig a munkahely elvesztésével tartják sakkban és ezért nem mernek kiállni egy-egy tüntetésre. Ez nehogy már új dolog legyen Magának és másoknak a mostani kormánytól? :O Pont ugyan az van amit Ön leírt, teljesen! Szóval ma jobban jár az ember ha nem hangoztatja a kormánnyal szembeni ellenvéleményét sehol, mintha hangoztatná. Magyarul jobb kussban lenni, akkor baj nem ér. Ez biztosan nincs így jól.

    Abban egyetértünk, hogy kettészakadt az ország de nem jobb és baloldalra, hanem kormánypártira és a kormányt kritizálókra. A kormánypártiak a legnagyobb kisebbség, így ők alakíthatnak mindig kormányt. Már rég nincs itt semminek semmi köze a jobboldalisághoz, vagy a baloldalisághoz.

  • hazai lámpa
    2018 május 7
    5:23 de.

    A Nyugatot hadd bekeben. Az amerikai valasztas viszont tisztan szemelyes ellentet volt. Hillaryt utalta az amerikai nep, Trumpot meg nem ismerte meg!

  • Mar tobbszor irtam, Orban SEM tud jobbat, azaz soha nem elt igazi demokraciaban, mint altalaban minden magyar.

  • Azert kisse erthetetlen, hogy itt engmem izelgetnek a velemenyemert , kozben valtozatlanul tobbseggel jon be Orban Viktor a valasztasokon, bar en az iden nem is valasztottam! Miert engem szapulnak? Nem elek otthon eppen ezert , igen mert hiaba telt ei 6O+ ev, valtozatlan otthon a ketteszakadas, sot rosszabb lett! Soha nem „imadtam” Orbant, nem is ismerem. Amit ITT olvasok rola az csak elitelo. Tehat biztos NEM a valodi kep rola.

  • talalm a hozzaszolasom, hogy irasaimat iggnoraljad, nem neked szolt, hanem Drizlainak.

  • hazai lámpa

    Figyelő
    2018 május 7
    9:51 de.

    „Orban SEM tud jobbat, azaz soha nem elt igazi demokraciaban,”

    Ez így nem teljesen igaz, bár már sokszor leírtad.

    Orbán tanult Oxfordban Soros-ösztöndíjjal. Plusz a rendszerváltás utáni 10 évben még nem is akart mást, mint a liberális demokráciát, mert nagy híve volt.
    Aztán 2010-ben megváltozott, akkor hirtelen az illiberális demokrácia felé fordult.
    Ezt a minap kifejtette egy riportban, igaz, most már keresztény demokráciának hívja.

    http://hvg.hu/itthon/20180504_orban_regi_vagasu_keresztenydemokraciat_epitunk

  • hazai lámpa

    hazai lámpa
    2018 május 8
    5:30 de.

    „A kormányfő arról is beszélt, mindig is büszkén vallotta, hogy a kormányai mindig a leginkább keresztény lelkületűek voltak Európában.

    Mi nem vagyunk liberálisok, és nem liberális demokráciát építünk, hanem kereszténydemokráciát építünk. (…) Mi itt egy kereszténydemokrácia felépítésén dolgozunk, európai hagyományokban gyökerező, azt is mondhatnám, régi vágású kereszténydemokráciájén”

  • hazai lámpa

    Figyelő
    2018 május 7
    9:48 de.

    „A Nyugatot hadd bekeben. Az amerikai valasztas viszont tisztan szemelyes ellentet volt. Hillaryt utalta az amerikai nep, Trumpot meg nem ismerte meg!”

    Te meg jó volna, ha Európát hagynád békében, ha már egyszer itt hagytad a szülőfölded!

    A hidegháború idején mentél ki, és abban a korban ragadtál, mint látható. Akkor még nem volt európai érdek, mert csak amerikai vagy szovjet érdekszférák léteztek.
    Azóta Európa egyesült, ha még ezt nem vetted volna észre. Namost Orbán harminc év alatt háromszor változtatta meg Európa-politikáját (nem Európát!).
    Először liberális korszakában, Soros és az USA civil programjai iránt volt elköteleződve.
    Másodszor 1998-ban a konzervatív Nyugat-Európa pártjaival lépett szövetségre.
    2010 óta az EU-szkeptikusokhoz közeledik.

    A magyarok harminc év óta a hidegháborús retorikában élnek. Ugyebár a liberális Nyugaton is számtalan érdekellentét volt már a kilencvenes években, de azt nem illett észrevenni a rendszerváltás éveiben.
    Orbán 2010 előtt elkötelezett EU-párti volt, de a konzervatívok felé, mikor még Merkel nem volt „migránssimogató”. Nem aggódott, hogy a Nyugatot elönti a buziházasság meg a könnyű drogok és a színesek. A Kádár-rendszer végén nem volt ilyen propaganda. A Kádár-rendszerben már működtek Soros-alapítványi szervezetek, Orbánt is az utaztatta.
    Az a magyar emberek többségét nem zavarja, hogy Orbán szakított a feltétlen nyugat-barát retorikájával. Ez csak a liberálisokat zavarja, hogy az Obama-féle USA-nak búcsút mondott.
    A volt konzervatív fidesz szavazók akkor koptak le, mikor Orbán az Európai néppártot kezdte szőnyeg szélére állítani. Neki már a konzervatív Európa is Soros kottájából játszik.

    Most éppen egy maroknyi elvtelen, megélhetési propagandista örül annak, hogy Orbán az illiberális nagyhatalmak zászlóshajójához köti a kis csónakunkat. Facebook-os fidesz trollok hirdetik ennek az előnyeit.

    Aztán emigráns nyugdíjasok meg úgy zabálják a politikusok szövegét, mint kacsa a nokedlit.
    A magyar ember meg csak a fejét kapkodja, mert újra a hidegháborúban érzi magát. Még Kádár utolsó éveiben se volt ennyi gyűlölködés meg köpködés a külpolitikában.

  • hazai lámpa

    Figyelő
    2018 május 7
    10:14 de.

    „Soha nem “imadtam” Orbant, nem is ismerem. Amit ITT olvasok rola az csak elitelo.”

    Ez nem igaz.

    Én pl. leírtam többször is, hogy 2010 előtt mennyien szavaztak rá, és azóta kik hagyták el a fideszt és miért.
    Pl. a tanárok nagy része fideszes volt 2014 előtt, és semmi bajuk nem volt önmagában a központosítással. Most arról lehetne vitatkozni, hogy ez mennyire volt helyes. De Orbán nem elégszik meg azzal, hogy valami az állam kezében legyen.

    Narcisztikus személyisége csak akkor elégedett, ha mindent személyesen kontroll alatt tart. A KLIK is nagyon szigorú ellenőrzéssel kézben van tartva. A személyi kultuszra talán még emlékszel a Rákosi-időkből?
    Na hát, annak a jelei láthatók Orbánon.

    Te is menthetetlen vagy, mert te csak azt nézed, hogy jobboldali-e? Amíg Orbán magyar érzelmű, te akkor is rászavaznál, ha cukrozott varangyot akarna veled etetni. A ballibek meg akkor is elutasítanák, ha nektárt adna neki italnak. Én szánom ezt a sok szektás nyugdíjast, akiknek nincs jobb dolguk, mint hogy Orbánt lessék nap mint nap.

  • Figyelő május 7., 9:29:
    „talalm a hozzaszolasom, hogy irasaimat iggnoraljad, nem neked szolt, hanem Drizlainak”
    Elnézést, eddig úgy láttam, Téged tényleg érdekel Magyarország sorsa, csak érthető módon kevesebbet tudsz az itthoni dolgokról, mint mi. Úgy gondoltam, ha jobboldali is vagy – én nem tartok minden jobboldalit „gyilkos komcsinak… bocsi fasisztának” -, azért érdekel a hazánk és népünk sorsa. De úgy látom, egyáltalán nem izgat. Az érdekel, hogy hajtogatás útján megerősítsd a magad tévképzeteit, a tények ebben csak zavarnak.
    BM alapból sík…gondolkodású, de Te azért láttál egyet s mást – hittem én.
    De tévedtem: Neked is csak az a fontos, hogy siránkozhass a „szétszakítottságon” – vagyis azon, hogy nem mindenki pont ugyanolyan, mint Te. Ajövőben nem zavarom ilyen irányúközhelyeidfelsorolását.
    De az olyan „tévesztéseket”, mint „Antall István temetésén”, meg „saját szakállára zavarta ki az oroszokat”, továbbra sem hagyon szó nélkül. Nem miattad:a többiek miatt. További boldog köldöknézegetést.

  • Drizari
    2018 május 5
    12:23 du.ERtem, en hazudok mert a kommunizmus NEM balodali volt. Kerem, magyarazza meg , szegeny hulye embernek, ha nem baloldali volt, akkor MI is volt.?
    Az biztos, hogy nem jobboldali.

  • Hazai lampa.
    Figyelő
    2018 május
    9:51 de.

    “Orban SEM tud jobbat, azaz soha nem elt igazi demokraciaban,”

    Ez így nem teljesen igaz, bár már sokszor leírtad.

    Orbán tanult Oxfordban Soros-ösztöndíjjal. Plusz a rendszerváltás utáni 10 évben még nem is akart mást, mint a liberális demokráciát, mert nagy híve volt.
    Aztán 2010-ben megváltozott, akkor hirtelen az illiberális demokrácia felé fordult.
    Ezt a minap kifejtette egy riportban, igaz, most már keresztény demokráciának hívja.

  • MIIIIiii ????
    ANTALL ZAVARTA KI A RUSZKIKAT ??????
    Hát halljátok,,,,,a történelmi tények smafuk egyeseknek.

    Figyelő: mostmár tényleg jó volna MINDEN EGYES ilyen hivatkozásod előtt felguglizni hogy is volt anno.

  • Figyelő:
    Nem Antall zavarta ki a ruszkikat
    hanem azért jöhetett be Antall mert kimentek a ruszkik.

    De téged ez ne izgasson.
    Csak meg kell fordítanod a logikai aránypárt és minnyá úgy lesz ahogy te szeretnéd. De csak neked ! Ezt so’se felejcsed

  • Hazai lampa, EGY EV Oxfordban mint diak volt, es szerintem akkor meg NEM TUDTA, hogy egyszxer allamfo lesz. Egy evet tanitatta Soros, TOBB MAS fiatallal egyutt. angol nyelvre., talan ezert tud valamit angolul, ellentetben a tobbi orszag vezetojevel, akire emlekszem…
    de ez meg nem jelenti azt, hgy hogyan is mukodik egy igazi daemokracia.

  • Tudod az igazi liberalizmusnak bizony sok buktatoja van. MInden nap tapasztaljuk Kanadaban.

  • talalom
    2018 május 8
    9:49 de.
    Oszinen sajnalom, hogy magadra vetted amit NEM neked szantam. Altalaban en tisztelem mindenki politikai felfogasat, csak akkor leszek duhos, ha valaki el kezd szemelyeskedni.
    Kerlek hogy ne vedd magadra a fenti tevedesemet. Engem erdekel a Te es Alma velemenye, bar tudom, hogy kommunistak vagytok valtozatalnul. Viszont, ha valaki intelligensen vitazik mint Ti azokkal erdemes beszelgatni.

  • Figyelő:
    Jó.
    De akkor NEKÜNK
    miért kívánsz -„ILLIBERALIZMUST” ?
    Ami,ha lefordítom „újbeszél nyelvről”magyarra
    annyit tesz hogy nem liberalizmus hanem az ellenkezője, vagyis: ———–diktatúra————-

  • Figyelo irja:

    „Tudod az igazi liberalizmusnak bizony sok buktatoja van. MInden nap tapasztaljuk Kanadaban.
    ——————————————————-

    Csak azt nem tudom, akkor miert ment el oda. A liberalizmusba.

    Hisz itt olyan „jol erezhette” volna magat. 90-ig kiratott az ILLIBERALIZMUS, es aztan 20 ev szunet utan 2010-tol ujra epitgetik. Egyre komolyabban, egyre fenyegetobben.

    A husz ev szunet alatt „UJRARENDEZODTEK A SOROK” vagyis hogy a RENDELKEZESI JOGOK kiknek a hatalmaban lesznek. Kozben persze mint altalaban egy hatalmi marakodas soran a nemzeti vagyonok tekintelyes resze ment a levesbe.
    Olyan ez mint egy „nem kozmegegyezeses” válásnál.

    Mint lathato, nem a tulajdonjogok a legelsobbek.

    Marmint az ILLIBERALIS DEMOKRACIAKBAN.

    A liberalis az mas, kérem.

    Viszont a liberalisokat nem szereti Figyelo. Es meg sokan ugy latszik.
    A magyar nep egy jó resze sajnos nem vevo rá. 2800000-en ellene szavaztak.
    ——A demokracianak——-

  • Az orvostudomany nagyon kolyan szamol az orokletes betegsegek letezesevel.
    Sot ujabban reneszanszat eli a modi.
    DNS vizsgalatokra kuldenek rogton a legtobb betegseg eseten.
    (nyilvan nem a natha, es hasonlok diagnizisztalasa eseten)

    Szoval orokletes.

    FIGYELO 60 EVE KANADABAN EL, VAGYIS KETSEG KIVUL OTT TOLTOTTE LE AZ ELETET – EGY LIBARALIS DEMOKRACIABAN – ES A VEGEN KIJOTT AZ IGAZI FARMAVAL – NEM SZERETI, MIVEL CSAK A BAJ VAN VELE.

    Inkabb kedveli azt, ha nem kell politikaval foglalkozni, nem kell azzal torodni, hogy az orszag vezeteseben mi tortenik, ki mit csinal, miert.
    Hagyjak ot bekevel az ilyen dolgokkal. Majd a „kedves vezeto” megoldja.

    A magyar vezetest is megoldotta, egy olyan „szep charmos fiatalember” (sicc!) kezeben van a kormanypalca – miert is hozongenek a magyarok?

    Miert ne lenne a MENTALITAS IS OROKLETES hasonloan a betegsegekhez?

    Mondjuk, ki ez a magyar betegseg, oszt joccakat! dobjuk be a felest oszt menjunk csicsikalni!
    De jo korareggel el ne felejtsuk a „keritesszaggatot” ebresztore!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 május 8
    1:18 du.

    Csak 50 %-ot tévedtél, uganis a liberalimus ellenkezője az antiliberalizmus, az illiberalizmus a kettő között van! 😀 (Ha nem hiszed kérdezd meg Fareed Rafiq Zakaria nevü amerikai újságírót, aki az illiberalizmus fogalmának megteremtője!)

  • Orsóskám nem kérdezem meg Zakariást mert ma Amerika vacsoraidő miatt zárva van

  • Gabriel:
    ÉN örökletes módon szeretnék kis pénzecskéhez jutni,
    de az orvostudomán erre nem mond semmitse.

    És most lemegyek inni pálinkát.
    Akinek nem tetszik felfordulhat vmi örökletesben.(Is)

  • Gabriel
    2018 május 8
    3:38 du.
    Valasz kerdesere, miert ment oda? Mert az USA ban mar betey a Qvota! Csak Kanadaba sikarult. DE azert orulok, mert az USA politikat sem komalom. Itt az a jo, hogy snkit semerdekel kire szavazol, kit tamogats politikailag. Szemelyem teljesen ismeretlen nagyjabol. Nincs seemmifele befolyas az eletemhez senkinek.Ha kommunista lennek, vagy esetleg naci, az sem erdekes. Persze, csak addig a mig csendben vagyok. Azert irtam az itteni liberalizmusrol, mert most sajnos, liberalis a kormanyunk.MInden johet, homokosok hazassaga, abortusz stb. Minden engedelyezett. Ez a liberalizmus fotulajdonsaga.

  • Gabriel
    2018 május 8
    4:35 du.
    Annyi meg a szovegehez, igen en hiszek az oroklendo tulajdonsagokba, Csak unokaim, gyermekeim tehetsegeit, vagzy gyengesegeit kell megfigyelnem.
    Egyik unokam imadja amotorokat, nekem volt egy nagybacsim, aki feltalalo volt. A lanyom kitunoen ir, volt nekem egy nagybacsim szinten, aki kituno, hires, ujsagiro volt a 2O .szazad elejen. Ezek csak adottsagok, a rossz tulajdonsagokra most nem terek ki.
    Viszont, az egeszet azert irtam le, hogy a magyar nepnek is van oroklott jo es rossz tulajdosaga. A sok rosszat peldaul, a rossz tulajdonsaguknak koszonhetik. Peldaul az „uram_batyam” kora, mikor az atlag magyar szeretett dorgolodni az „urakhoz”. Vagy az egyeni, „kisssebbsegi „erzes”szinten sok emberben megvan, az ontudatossag hianya ! stb.

  • Ez leiras. Mikor idejottem a kanadai kormany befogadott tobb ezer , azt hiszem 39 ezermagyar menakuktet. Ellatott zsebpnzzel, egy lagerben laktunk sok szazan es haromszor egy nap kaptunk kosztot. Aki hamarosan talalt munkat ,(amit az emigracios hivataalban szamon tartottak ) mit keresnek a vallalatok oda mentunk dolgozni, ki nr=em akart lagerben elni, Mi a ferjemmel hamar elmentunk, mert minden munkat elfogadtunk. Ferjem megtanult autot vezetni es taxis lett, en gyarban csomagoltam kesztyuket az elejen. majd ismerosok kezdtek segiteni, ferjem muszaki rajzolo lett egy nagy vallatnal, en meg a McGill egyetem konyvtaraban, konyvtaros.

  • Figyelő:
    Még hány helyen fogod propagálni a 888 nevű hazugság-portált?

  • Gayza, honnan tudod, hogy hazugsag. KOnnyen elkepzelhetonek tartom. ja, es MIERT lenne szukseg a hazugsagra?

  • Figyelő:
    A „888” vegy hazugság-portál.
    Lehet , sőt biztos hogy egyes „híreinek” van némi valóságalapja, de aztán szépen hozzáköltenek.Felturbózzák.

    Mert pontosan tudják
    hogy a mai magyar ALATTVALÓK úgysem tudják ellenőrizni.
    Szabolcsmegyében meg meg a többi hasonló kiskirályságokban.

  • Orsós 4:39

    Az > IL < szócska a latin eredetű szavaknál fosztó-képző.

    Azaz:
    Il-legális – törvényellenes, nem legális, nem engedélyezett stb.
    Illegitim – törvénytelen
    Illiberális – (régen:)szűkkeblű, kicsinyes, (+ma)antiliberális*
    Illuminált – szellemétől megfosztott, eszetlen, sötét, részeg

    .

    *(régi idegen szavak szótára) Fareed Rafiq nem lehet a kitalálója, mert ő csak 1964-ben született.

  • Figyelő 2:14

    „és miért lenne szükség hazugságra?” ti. a 888 portállal kapcs.

    Azért kedves Figyelő, mert az 1 kormányközeli portál, amely nem adhat mást, mint ami az ilyenek lényege.

    ( Madách – Lucifer: „Nem adhatok mást, mint mi lényegem”.)

    .

  • Gábriel 4:35!

    Figyelő, aki 60 éve él Kanadában, mint úgymond menkült „forradalmár” s mégis, tehát ennek ellenére konzervatív – horthysta, jobboldali – szellemben politizál itt a KMH-n, miközben e hivatását, magát ügyesen álcázva tájékozatlan és ártatlan háziasszonynak, felső fokon gyakorolja ezt trolli mesterséget.

    .

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2018 május 11
    7:40 de.

    Köszönöm a helyreigazítást!

  • T.Hazai és Figyelő!

    Orbán pávatánca – mint alap mentalitás – nem 2010-ben alkult ki.

    A kis – már bocsánat, de – gyerekkorában többször is sérült falusi suttyó már jó korán, a kezdetek kezdetén, a nyolcvanas években úgy tette ezeket a tánclépéseit, hogy mindig a pillatnyilag és talán perspektívikusan is a számára előnyösnek látszó csoportokban villogtassa büszke pávatollait. Ezért vélték úgy naiv liberális kollégiumi főnökei, azaz protektorai, hogy ennek az agilis srácnak ott a helye Sorosnál… Kűdték is…

    Amikor egy, a nyolcvanas évekbeli tüntésen – társaival együtt – a Bathyány örökmécsesnél még azt kiáltozta, „le a rendőrállammal”, ő már akkor úgy gondolta – amint ezt később nyilvánosan, a parlamentben is megvallotta – hogy csak az akkori rendőrállammal vóttt neki baja… Ugyanebben az ominózus országházi hozzászólásában azt is kifejtette, hogy neki n e m . a z . a k k o r i . r e n d s z e r r e l, hanem csak azokkal a . s z e m é l y e k k e l . szemben volt kifogása*, akik akkor vezették az országot.És e kijelentését már majdnem az illiberalizmus megvallásának a határán tette, egy ritkán őszinte percében, amikor ő már tudta, vagyis amikor a politikája konkrét tervévé vált az, hogy most jött el az ő igazi ideje – a szabadrablás kora. S lám, mára már ő az ország leggazdagabb embere…

    Ergo Orbán már fiatal csapongásában csupán azt az utat kereste, amely minden áron a hatalom csúcsára – mi több, mint a népmesében, egy másik szegényember fia is – igyenöst a koronához vezet. És fönn, „jó budavár magas” fokán már kívülről festik is a belülről már kiaranyozott palotáját, ahova ez a pávatáncos hamarosan föl is száll…

    .

    .

    * Ebből az is következik, hogy az egész Nagy Imre újratemetésen elmondott beszéde is színtiszta hazugság, vagyis a pávatánca szerves része volt.

  • Vorhenyes
    ne keverjuk az idopontokat es a megjegyzeseket, mert ez csak rosszinulatbol szarmazik.Ket kulonbozo idoben , ket KULONBOZO temarol van szo.
    Pl. „a ruszkik hagyjak el az orszagot” amit mondott, azt a kulfoldi MENEKULT magyarok is hallottak.
    Lehet, hogy mar akkor magasabb vagyai voltak, de a nepet megfogta ezzel a kijelentessel! En viszont ketlem, hogy olyan fiata]on, ahogy akkor volt, ez az eszebe jutott volna!