Magyarország szégyene

2018 május 15 7:46 de.154 hozzászólás

Közleményben jelentette be a Nyílt Társadalom Alapítványok szervezet, hogy nemzetközi irodáját Budapestről Berlinbe költözteti. A történet nem ma kezdődött, évek óta zajlik a civilek vegzálása és a velük kapcsolatos hangulatkeltés. „Felelős” kormányzati tényezők szinte egyetlen megszólalásukkor sem mulasztják el, hogy közöljék a nyilvánossággal: az új kormány első feladata a Stop Soros törvény elfogadása lesz.

Az alapítvány mostani bejelentének közvetlen oka az a hétfői bejelentés lehetett, amikor miniszteri meghallgatásán Rogán Antal az eddigi fenyegetéseket megfejelte azzal, hogy a Stop Soros törvénycsomag a korábbiaknál is szigorúbb lesz.

„Vannak idők, mikor menni kell, mikor feltűnik a ház falán a jel.” Bródy Jánosnak ez a dalszövege jut az ember eszébe, amikor az alapítvány közleményében fenyegető a jogi környezetről ír. Főként, hogy alig néhány órával később a CEU is bejelentette, amit már szintén tudni lehetett: hogy amennyiben a nyárig nem egyeznek meg a kormánnyal, az egyetemet Bécsbe költöztetik.

Két hír, amely nem rengeti meg Magyarországot. Pedig, ahogy mondani szokták, lenne rá igény. Magyarországot ugyanis az orrunk előtt üresítik ki, s miközben tehetetlenül nézzük, elviszik az értékeinket más országokba. Olyan helyekre, ahol jobban megbecsülik és ily módon, jobban hasznosítják azokat. A Nyílt Társadalom Alapítványok ugyanis egy olyan termék, amelynek értéke felbecsülhetetlen, vagyis, pénzben nem mérhető. A szervezet 1984 óta (Figyelem: akkor még Kádár János uralkodott!) működik Magyarországon, és fiatalok, valamint kevésbé fiatalok ezreinek segített abban, hogy jobb legyen az életük, tanulhassanak, dolgozzanak, éljenek.

A CEU-ról nem is beszélve. És arról is csak zárójelben szólnánk, mert már olyan sokszor elmondtuk, hogy már szinte szégyellni való előhozakodni vele, hogy a mostani kormány, valamint a Fidesz számos prominense Soros Györgynek köszönheti, hogy tanulhatott, és jobb élet jutott neki, mint amilyen Soros nélkül lehetett volna.

Magyarországot nem rázza meg a mostani bejelentés, legföljebb rendkívül hátrányosan érinti. A magyarok többsége persze nem tud arról, hogy mennyi káruk származik ebből, mert a legtöbben jól elvannak Soros és alapítványai nélkül. Különösen a kis településeken élők azok, akiket másfajta problémák foglalkoztatnak. A megélhetés például, valamint az, hogyha megbetegszenek, mikor és hol tudják őket meggyógyítani.

Az, hogy Soros György alapítványainak és a CEU várható távozásával Magyarország lesz szegényebb, ma még csak kevesen érzik. Pedig, azzal, ami mostanában történik, nem Soros veszít, hanem Magyarország. Soros György alapítványai szépen sorban távoznak az országból, de mi itt maradunk a megoldatlan problémáinkkal. És egyszer biztosan eljön az a nap, amikor már nem lesz kit gyűlölni.

Mi magyarok, nagyon fogjuk akkor szégyellni magunkat.

Föld S. Péter

154 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Kedves Móriczka, költözz a CEU-hoz! Ez a hír sem rengetné meg Magyarországot, sőt és ne írd azt, hogy mi magyarok!

  • Mintha a csőcselék uralná ezt az országot (és nemzetet)!

  • A röfi jól fogja érezni magat saját disznóóljában.

    Kozelibb es tágabb csaladja, a haveri kör, a bennfentes uzleti körök koszonik szepen jol megvannak. A svajci szamlakon ott a lóve, nem kell fosni, béke van. (és ki tudja még hol)

    A szellemi elitje pedig ennek a magyar generacionak is szetszorodik a nagyvilagba.
    (hasonloan az elmult idokhoz)

    Nezhetjuk mas nezopontbol is tehat: – „Isten a magyarsagnak is azt rendelte”, hogy igy jaraljunk hozzá a vilag eloremenetelehez.

  • A Szoros Aapitvany azt mar nehany hettel ezelott jelentette be hogy koltozik Berlinbe, es a tanfolyamait meg Becsben fogja folytatni.

    Bizonyara nem nez ki jol,de az intezet nem „egyetem” inkabb egy politikai celu kepzointezet.

    Maskent a neve is Soros Gyorgy Tudomany Egyetem lenne.
    Persze nem foglalkozik kepezni semmi tudomanyos sem kulturalis alanyokon tanitvanmyait. Mint kulombozo mernoktanokon, orvostan, biology,chemistry,sem history, architecture. Csupan „socialogy”.
    S magyarorszag valoban hianyaban van tudomanyos es technikai alanyokon levo kepzettekre.

    Mr.Szoros mint phylontropista nevezve. De valojaban o egy bankar es penzvalto. De idoskorara fokent politikai erdekek es celok serkenteseire kolt penzt.
    Phylontropistak mint Rockefeller, Canegi, Bill Gates, etc.Akik anyagilag tamogatnak humanitarian intezmenyeket, s nem egyenileg mukodnek politikai erdekeken es tetteken.

    Itt az USA-ban, Mr.Szoros nemcsak hogy Hilary Clinton egyik legnagyobb anyagi tamogatoja volt, de ezen evi valasztasokra az ugyeszsegi valasztasokra kolti millioit, Marxista valalkozokat financirocva.
    Persze az teljes egyeni joga, hasonloan mint annak ellenzeke is.

  • Idegen érdekek pénzelte, civilnek álcázott mozgalmár-, és forradalmárfiókákat nevelő szervezeteket rá kell venni valódi arcuk megmutatására, mert valami jótékony és humanista álarcban „bódítják” a Földes-féléket. Persze az lehet, hogy maga Földes is a főállású „bódítók” közé tartozik 🙂
    A cikk elfelejtette felsorolni a nyílt társadalom előnyeit, és a társadalom általi támogatottságukat, amin – régi motorosként – meg sem lepődök.

  • Mielott az elobbi a bejegyzest még nem volt liberalva más hozzaszolas.

    De hát … Már meg is jelent az irigysegtol, kisebbsegi komplexustol szenvedo mélymagyar gádzsó bejegyzese!
    Sajnos ráerosit arra amit batorkodtam bejegyezni – a Karpat-medence elobb utobb teljessegeben NEM A MAGYAROK HAZAJA LESZ.

  • Az irigység valóban a magyarok egyik legfontosabb tulajdonsága. A másik: imádnak siránkozni és áldozat lenni. Fogadjunk, hogy lesz még olyan idő, amikor Soros azért lesz a magyar nemzet mumusa, mert galád módon cserbenhagyta a magyarokat és elment Berlinbe. 🙂

  • Mennyi sokan vallanak „bölcs” teveszmeket, a vilagot egy szuk, maguk altal kreált sajat perspektivabol nézve, es mégis mindent megszakertenek, de azt nagyon jol.

    A CEU egy olyan tudomanyegyetem, ahol NEM TERMESZET-TUDOMANYOKAT, hanem TÁRSADALOM-TUDOMANYOKAT OKTATNAK, maskepp mondva erre specializalodott.

    Leteznek vilaghiru egyetemek ahol peldaul csak turizmust, hotelariat, gasztronomiat oktatnak – azok nem egyetemek?

    Vagy ahol csak egeszsegugyi kepzes folyik, az sem egyetem?
    Vagy csak es kizarolag muveszeteket – akkor az pedig nem az, legyen bar vilaghiru szintén?
    Nyilvan a CEU pedig konkurenciat jelent a volt Marx Karoly egyetemnek (ma Corvinus) – ami teljesen azonos palettaval rendelkezik. (tarsadalom-tudomanyokat oktat.
    (vagy esetleg az sem egyetem?)

    De nyilvan azoknak, akik nem tudnak valamirol, az nincs.

    Volt egy gorog bolcs, azt birta mondani, hogy a tudas egy gombhoz hasonlithato. Ami belul van azok az ismert dolgok az egyen szamara, logikusan a kivul-valo az ismeretlenek.

    Ahogy novekszik a gömb, ugy novekszik felulete is – de negyzetesen!

    Mindenki a gömb felszinen keresztul latja az ismeretlen vilagot.

    Igy logikus hogy aki keves ismerettel bir, az keves ismeretlent is lát, ahogy pedig novekszik a tudas, ugy kezdi az egyen belatni, hogy mennyire keveset tud a vilagrol, mennyire sok az ismeretlen.

    Az elobbi az ignorans ember, az utobbi pedig az alázatos!

  • ma már én a mr soros-t és tevékenységét egy nagyméretű tévedésnek tartom… és anno a kádár érában meg bűnnek?

  • Hozza kell tennem az elozo bejegyzesemhez egy lenyeges dolgot, kifelejtettem:

    AZ EGYENT NYILVAN BELUL ELKEPZELNI A GOMBBEN, IGY NYILVAN BELULROL LATHAT KIFELE!

    Az ismert vilaga van bent vele, az ismeretlen pedik kint.

  • Szegény apámnak volt egy sztorija: A tanító bácsi feladatot ad az osztálynak, hogy jövő hétfőig tegyenek valami jót , s majd számoljanak be. Hétfőn Móricka jelentkezik legelsőnek. „Tanító bácsi, átkísértünk heten egy vak bácsit az utca másik oldalára!” Megdícséri majd rákérdez: „De mért kellett ehhez hét gyerek?” Móricka válaszol: „Mert az Istennek sem akart átmenni…”
    Valahogy így vagyunk mi is ezekkel a filantrópokkal…
    S Földes szerint még szégyenkeznünk is kellene …

  • Orsós Elemér
    2018 május 15
    8:21 de.

    Világos:
    Csak „TI” vagytok a magyarok.
    Ha így lenne, eláshatná magát az egész magyarság

  • charlie
    2018 május 15
    8:38 de.

    Hát franc tudja..
    Ahogy átrágom magamat a sűrű agitprop dumádon,
    valahogy a kései Rákosi-korszak lózung-gyüjteménye ugrik be.
    Azok is ilyesmik voltak de nem voltak ennyire besűrítve.

    Ügyes fiú vagy NHC* : sikerült esszenciává tömörítened és még előjelet is váltottál azokon a régmúltbéli , már lejárt baromságokon.

    Dehát..tudjuk : nincs új a napalatt.
    A szélsőjobb és a szélsőbal kezetfog.

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charlie

  • Szocdem –

    prófetizalsz (de sajna szomoru)

    A gögös, ignorans, szukkeblu egyeneknek soha semmi sem volt draga!
    Azert irigyek, es kell nekik egy „eros vezerrel bíro horda” mert amugy felnek a vilagtol, felnek az INDIVIDUALIS MEGMÉRETTETÉSTOL!
    Mert milyen sajat, egyeni erteket, talentumot tudnanak felmutatni!?

    Orulhetnek, a magyarsag kremjenek egy jelentos resze ismet elvandorol – es mas orszagokat fognak gazdagitani.
    Az itthon marado ertekes egyeneket – AKIK KEPESEK ERTEKEKET TEREMTENI – azokat hallgatasra, begubzkodasra karhoztatjak.

    Viszont a bocskaiba kioltozott reverendasok meg hozongve birjak majd verni a melluket a rabszolgasorsban igat huzok verejtekenek a gyumolcsebol.

  • Charle mint regi motoros – GOI-MOTOROS

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 május 15
    9:13 de.

    A „TI” csak a földes és simay féle hungaroidokra és követőikre vonatkozik!

  • Mielőtt megint beindulnának a SIMAY-írományok, mint „goj” hadd tegyem én szóvá: IZRAEL ÁLLAM 70 ÉVE FÜGGETLEN !!! Ez egy rendkívül szép jubileumi évforduló. (Magyarországon sorba érnek az ünnepélyes egyházi/állami megemlékezések…)
    Nem kellene (esetleg GYURI10 besegítésével) erről ITT is megemlékezni ?! Kellene…

  • gabriel
    2018 május 15
    9:05 de. Sajnalatos, hogy Soros a penzet es nevet arra hasznalta(ja) fel, hogy megdontse a mai magyar kormanyt! Egyet felejt el mindenki, hogy a mai kormanyt nepi valasztas tobbsege valaztotta meg!

  • Itt a mai friss hir magyarorszagrol.

    Orban PM bejelentette a Parlamentnek hogy kormanya tervezi a kovetkezo 12 (igen tizenket)evre tervezi mukodeset.

    N ahat az mit jelenthet a „Politikai-tudosok” ertelmezesei a;pjan?

  • A napi propaganda vitazok kezdtek a vitat a „tudomany” ertelmezesenek elven.

    De azok, ha erdekeik kovetelene meg a ‘draving-schoolt’ is egyetemnek velnek, nem csak a szakasz-tanfolyamot, meg barmi mas ahoz hasonlithetokat.

    Persze politikai propaganda is kovtel valami ertelmet, tudast es annak masokra vali szoritasait.
    Maskent a politikai jelentektelen lenne a vilagon.

  • Sajat velemenyem, de nem hinnem hogy a ket hapsi, ertve Orbant es Szorost, ha idot vettek volna, hogy negyszemkozt nem lehettek volna kepesek tisztessegesebb vegeredemnnyel megoldani a CEU ugyet. S bizonyara a magyar tarsadalom erdekeit szemelott tartva.

  • Orsós:
    Mert ti mondjátok meg ki a magyar és ki nem.
    Már láttunk ilyet Németországban is.
    50 millió halott lett a vége.

  • A Nyugati civilizáció évtizedek óta csak hátrál. Addig hátrálnak, amíg a végen nem lesz hova hátrálni.
    Nem hátrálni kell, hanem támadni.
    Támadni kell és teljesen visszaszorítanil az anti-humánus, primitív érzelmekkel, megfélemlítéssel maguk mellé állított csürhe bandát. Be kell börtönmözni a kormánynak álcázott korrupt, társadalom pusztító bűnözőket, közmunkán dolgoztatni mindet, életük végéig.

  • Figyelő írta:

    „Egyet felejt el mindenki, hogy a mai kormanyt nepi valasztas tobbsege valaztotta meg!”
    __________________

    Hát nem éppen…

  • György Molnár

    A legprimitívebb bűnözök hordája van hatalmon Magyarországon, mit várhatunk tőlük? Ezek véres polgárháború nélkül nem fognak távozni, és akkor is majd jól halásznak a zavarosban….. A legjobbak elmentek és elmennek itthonról, nem kell már sokáig várni, amikor a II. világháborús példa mintájára emigráns kormány alakul Londonban (vagy Berlinben, vagy Bécsben….)

  • „A Közép-európai Egyetem a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat, a közpolitika és a kognitív tudományok területén kínál posztgraduális képzést a jövő vezetőinek. Népszerűségét mutatja a nagy számú nemzetközi hallgatói létszám és a világ legjelentősebb egyetemeiről érkező tantestület.

    Tanulmányaik során a diákok zöme részesül pénzügyi támogatásban, amibe beletartozik a tandíjmentesség, a különféle kutatói ösztöndíjak, a szállás és az orvosi ellátás támogatása is.”

    Ennek az egyetemnek tényleg nem itta helye, nem lehet belőle lopni semmit, migránsokat okít, ha néhány magyar megy is, azokat meg Orbán ellenesre képzik ki.
    Valami ilyesmi róluk az egyszerű fidesz-rajongók elképzelése.

  • Az irányított civilek—azok igen , azok : Magyarország szégyene…Körölbelül ez az igazság.
    Gézuka ! Szerinted gyuriferi– akihez tartozónak vallod magad — melyik politikai csoporthoz tartozik : Neonáci ? kisnyilas? szélsőjobb ? középjobb ? középbal ? kádárista ? liberális ? szélső liberális , szdsz utánzat ? proletárdiktaturás? csegeverás ? castrós ? –netán szélsőbalos ???
    Na sorold már be magad —önszántadból valahova !!!
    Kiváncsi-fáncsi üdvözlettel.

  • „”””……közmunkán dolgoztatni mindet, életük végéig……””””
    NO ,NO No !!! Akkor gyuriferivel kellene kezdeni,a volt főpolgármesterrel folytatni,de hogy ki ne maradjon a többi szdsz-s sem azok is!
    Akiket még az alapítójuk is otthagyott , mert elege lett belőlük!!Nemdebár : ??? : Gyula Bognar

  • Geyza
    2018 május 15
    11:23 de.
    Egyébként a magyarok Németországban nem mondták meg ki a magyar és ki nem !.
    A kommunizmus áldozatainak számát 100 milliókra becsülik Gézuka!

  • Földes Úr Nagyot alkotott!
    Üdvözletével.

  • Gyula Bognár:
    Mert a francia meg német, magukat üzletembernek álcázó hazaárulók símán eladnak mindent a rongyfejűeknek, ha kis extraprofit mutatkozik, akár országaik hivatalos politikája ellenében is.

    Iránnak , mint kiderült, francia és német cégek szállították le apránként a bomba-barkácsoláshoz szülséges szuper-centrifugáket meg egyebeket.

    Valószínűleg É Koreának dettó és Pakisztánnak.

    Ilyen dolgokat nem sok ország képes előállítani.
    A ruszkikról nem feltételezem hogy szállítottak volna.
    De kitudja…

    Mindenesetre a Nemzetközi Atomcsend Egyezményt suttyomban semmissé tették ezek a szarháziak.

  • HUNT*
    Idézd ide mikor vallottam magyamat DK-snak
    Ha nem tudod ide idézni akkor meg ne hazudozz.
    (Hazudozás : a náci szarházial régi szokása.)

    *HUNT = Humosnélküli Náci tóthpéter

  • Tóth Péter
    Örülök, hogy a gyuriferit még fejben tartod…
    Úgy is kell a jelentős embereket…

  • tóth péter
    2018 május 15
    12:37 du.

    Megint hazudtál.
    Kevered a dolgokat.
    Persze tudatosan.Náci szokás:
    Hazudni mindig és mindenben.
    Sorold fel a kommunizmus 100 millió áldozatát,
    hogy hogyan jött neked össze. Mert ez egy igen régi hazugsága
    a magadfajta büdösnáciknak.Hogy enyhítsétek szellemi elődeitek mérhetetlen bűneit.

    Ezenkívül szövegértési gondjaid is lehetnek.
    50 millió halottat a szellemi mestered, bizonyos Hitler Adolf által kirobbantott Második Világháború követelt.

    Vagy talán még nem hallottál róla?
    Idióta, Nem tanult történelmet de idejár okoskodni.
    OIM* szellemi társa ez a HUNT*.Szövegértés nuku DDDDDD

  • tóth péter
    2018 május 15
    12:36 du.

    Te idióta.
    TE it miről hablatyolsz?

  • tóth péter
    2018 május 15
    12:39 du.

    „Földes Úr Nagyot alkotott!
    Üdvözletével.”

    HUNT* és az ócska csúszómászó stílusa…

  • György Molnár:

    Feltételezhető hogy
    abból is ki fognak venni
    jópár milliárdocska hasznot.
    Hogy miképpen, azt ne kérdezze senki.

    Eddig világosan
    láthatóvá vált hogy
    bármilyen társadalmi katasztrófa
    történik bárhol a Világban, abból ők
    kitudnak venni pár milliárdocska hasznot
    illetve bármilyen természeti kazasztrófa történik
    Magyarországon, az szintén igen jól jövedelmez nekik.

    Ez egyszerűen hihetetlen.

    Miért pont egy
    jó kis polgárháború
    ne hozna nekik a konyhára ?

  • Alma:
    Ennek a HNT* -nak nagyon a kis lelkébe gyalogolhatott valamivel a Gyurcsány.

    Hogy állandóan vele foglakozik.

    Azt nézi és tanulmányozza az idiótája,
    ahelyett hogy nőkkel vagy a gyerekeivel foglakozna.

    HUNT* = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Geyza
    2018 május 15
    1:08 du.
    Menj a GOOGlra es used be azt hogy „mennyi ember volt a kommunizmus aldozata.?” Kijon az, amit Toth irt. O is onnan kaptaaz informaciot. En ma regen rajottem erre . Nem szabad elfeledni Kinat es a tobbi kommunista allam osszeseget.

  • Geyza, azert ne ess tulzasba! Nem kell annak nacinak lenni, hogy az igazsagot megtudja es kozolje massal.

  • Gyula Bognar
    2018 május 15
    11:27 de.
    Igen, ezt a fele rendszert mar kiprobalta a a Rakosi, Kadar rendszer is. Bortonbe azzal aki MAST mond, mint amit a hatalmak akarnak. Van egy rossz hirem kedves Gyula a kommunizmus es a diktaturaja megszunt!
    Hala Ronald Reagan elnoknek es Khruscsovnak.!

  • Figyelo.

    Talan Michael Gorbacsov nevet velte emliteni Ronald Reagannal.

    Wikipedia lustazik 28 millio aldozatat a Nemzeti Szocializmusnak.

    S 94 millio aldozatat a nemzetkozi szocializmusnak.

    Az elvtarsak nem veszik figyelembe Mao parancsot adott kivegezni minden falunak legalabb egy „rizsfarmert”.
    Pol Pat Cambodia 1/4 et kivegeztette. Ahol meg a szemuveg viseles is halal buntetest kovetelt.
    Koreaban Kim Il Sen, Viet Namban Ho, Afghanistanban, Ethiopiaban, stb.stb. tomegkivegzesek mentek.Nem is emlitve Sztalin purgeit.
    A kollektivizilasa milliokat, meg a Gulkagokban 95% elpusztultak.
    A Spanyolorszagi es Gorogorszagi probalkozasaikat sem volt semmi mas mint ron\meg-verontasok.
    A B-listazasok, Kulturalar-forradalmaik, stbk.
    Sot Cuba, Venzuela sem bant kesztyus kezzel a mai napig sem azokkal akik nem tapsoljak a voros paradicsom hoditasait.

    Egy vilaghodito celu hatalom amely csupan az eroszak, tomeg-gyilkossag es a kegyetlenseg legszelesbbkoru alkalmazasan alapult mindeg, mindenutt.
    S vannak akik azt dicsoitik es ohatjak megismetelni.

    De vajon miert ?
    Arra nem hajlandok valaszolni !

  • Bandaguz, koszi a kijavitast! Regi hibam, hogy mindig osszekeverem a kettot!

  • Figyelő:
    Az eredeti szöveg úgy hangzik hogy 100 millióra tehető azok száma akik valamilyen módon hátrányt szenvedtek a kommunista diktatúrák alatt.
    Csaképpen a nácik, hogy elhomályosítsák (relativizálják) a bűneiket,kiragadták ezt a megállapítást az eredeti szövegkörnyezetből.

    Pontosan ugyanúgy ahogy Gyurcsány Öszödi beszédét is teljesen kiforgatták és a sok idióta nem képes megkeresni az eredeti szöveget és elolvasni, hanem mákonyos szemekkel csüggenek a hazugságáradaton.

    Kommunizmus ugyan sehol nem volt ezidáig, de a szocializmus idején sem mindenki került olyan helyzetbe hogy „áldozatává” kellett volna válnia.
    Csak mert neked problémáid alakultak ki, azért ez nem volt jellemző.

    Visszatérve:
    Ebben számban mindenki benne van.Körülbelül a „szocialista tábor” össza lélekszámának az egyharmada.

    Kínát azért már ne soroljuk ide, ott soha nem volt szocializmus. Mintahogy Kambodzsában sem, ahol a kinaiak által kitartott vörös khmerek kiirtották a lakosság egyharmadát.

    Ilyen alapon én is bele tartozok ebbe a 100 millióba mert 1976-ban ki akartam menni Bécsbe egy alkatrészért a Ford Caprimhoz,de azt mondták hogy csak akkor mehetek ha előfizetek egy olyan , szocializmus idején terjesztett szakmai újságra,ami engem nem érdekelt.
    Persze nem fizettem rá elő, egy barátomat kértem meg hogy hozza meg az alkatrészt.

    Tehát valamilyen formában hátrányt szenvedetem a diktatórikus berendezkedés okán.

    A 100 millió hátránytszenvedett embert így kell helyesen értelmezni.

    Tóth állandóan hazudik Csárlival karöltve.
    Mert egy szemét kis provokátor és troll csupán.
    Nekem senki ne mondja hogy az ő mentalitásukkal egy ilyen liberális oldalon érzik jól magukat !

    Azért járnak ide mert ez a dolguk.
    Hazudnak éjjel, hazudnak nappal,
    a kettő között meg elolvassák a párt-direktívákat hogy miről mit kell összehazudozni.

  • Kerekes Sandor

    Ha pénzért eladták volna a Soros Szervezetet és a CEU-t akkor joggal vádolnák őket hazaárulással. De most, hogy minden ellenszolgáltatás nélkül elüldözik őket, az csak politika. Érdekes.

  • Bendeguz már megint milyen piszok okos vagy.
    Ha nem lennél nem is tudom mi lenne velünk nélküled.
    Te vagy az oldal esze.A tudósa.A polihisztora.
    Aki mindent mindenkinél mindig jobban tud.

    Hogy tartana meg téged a jóisten ilyennek még vagy 150 évig heheeheehehehe

  • A drámaibb hatás kedvéért másodszor is bejelentették az egyik Soros-alapítvány egyébként is esedékes költözését Berlinbe !
    – A tájékoztatásban azt írták, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.
    A CEU ettől, független történet, a híresztelésekkel, ellentétben, budapesti maradása stabilabb mint bármikor…

  • Toth peter!

    Nekunk nincs szuksegunk arra hogy csordakban jarjunk, vagy birkanyajakban.
    Felnott ferfiak vagyunk, nem felunk egyedul, ergo nem kell „BESOROLNI SEHOVA MAGUNKAT”
    Mint felnott ferfiak, onalloak vagyunk, MAGYAROK, A DICSOSEGES, BAR MAROKNYIAN MEGMARADTAK LESZARMAZOTTAI.

    Tehat arra sincs szuksegunk, hogy igazoljuk magyarsagunkat.
    Nem kerunk falkavezerekbol, mert nem tartozunk a csuhos koborkutyak falkajaba, hogy vezer nelkul feljunk.

    Tehat nem kerunk SEMMILYEN VEZERBOL, LEGFOKEPPEN TOLVAJ KETSZINU SENKIHAZIAKBOL – akik szinten az ejszaka leple alatt szoktek ebbe a hazába.

    NEKUNK NEM kell nyajat valasztanunk, ahonnet hangosan tudnank kiugatni, vicsorogni, vonyitani, mert nem felunk egyedul, felnottek vagyunk, felnott ferfiak es holgyek, akik SZABAD MAGYAROK!
    A magyarsag szabad nép volt mindig is!
    Arrol ismerszenek meg a magyarok, hogy nem szolgalelkuek, akik viszont azok, azokban nem magyar ver csorgedezz.
    Ha nincsenek korulotted a csahos, nyalat csorgato veszett ebtarsaid, akkor feltedben besuttyogsz a sotetbe es FELJELENTGETSZ.
    Ilyenek voltak a komunista es naci rezsimeknek is a huseges kiszolgaloi.

    De nyuljal magadhoz elobb, mielott magyarsagra hivatkozol, mivel akik magyar-allampolgarok, azoknak egyforma joguk van ebben a hazaban.

    Ujra ezt akarjak elvitatni egyesek – pontosan azok akik koze bealltal. Te igen bealltal, besoroltad magad a haza elaruloi koze!
    Te is Magyarorszag szegyene leszel a jovo tortenelmenek a lapjain. Tudjuk, nem egyedul.

  • Geyza
    2018 május 15
    4:22 du.

    de ugyan ez szol
    gabriel
    2018 május 15
    5:54 du.

    Most konnyu ugralni es osztani az eszt!

    Eltetek volna Rakosi es Sztalin idejeben Magyarorszagon, maskepp beszelnetek!
    Ma mar egy 17 eves diaklanyt nem csapnak ki az orszag osszes iskolajabol es kihallgatasra jar ezutan az AVH ra, majd a torvenyszek eliteli egy ev fitalokoruak bortonere,mert azt mondta az osztalyaban, hogy Sztalin neki nem isten!
    Ez volt a magyar hazaban 1952 ben,.
    Lehet ideologizalni es okoskoni mama ezen a lapon, mert tudjatok, hogy nem csuklnak le emeiatt!

  • gabriel
    2018 május 15
    5:54 du.
    Nem tudom a korodat, de en eltem Magyarorsa==zagon a a naci korban, es eltem kesobb az ugy nevezett szocializmusban is. Onnan mentem ki..Anicizmus igazan 1944 ben 1045 ig
    volt ugyan.

  • gabriel, tehat Magyarorszag sokaig volt nem fuggetlen es bizonyos korokban idegen hatalmak allatt elt. A nacizmusban a nacik, azaz a remetek szalltak meg Magyarolrszagot felevre, de a szovjet uralom alatt volt, 1950-től 1989-ig. Azaz 1990ig.
    Szabad orszagnak hiszed az akkori meegszallast es uralmat. en nem erre emlekszem.

  • Bendeguz79
    2018 május 15
    2:55 du.

    hogy te miket tucc? az 1000 azaz egyezer usa katonai támaszpontról mi a nézeted (ezek mind az usa határain kívül helyezkednek el)
    Hyroshima, Nagaszaki, afganisztán, Pakisztán, lybia, szírfia, yemen, szomália, etiopia, venezuela, cuba, jugoszlávia europa teljes megszállása, ukrajna, brazília, chile, colombia, ja és hol is van palesztina?

    ugye lököd a kecskét?

    nem plagizálom @geyzat dehát aki nálad többet dumál az már hazudik

  • gabriel
    2018 május 15
    5:54 du.

    nekem a demagográcia csimborasszója a süsülandia a sok süsüvel benne és hőscincér mely retteg és állandóan lő bármire ami mozog, még a kérdéseiket sem hiszem el

  • Bendeguz79
    2018 május 15
    2:55 du.

    süsülandia „becsülete” sohasem létezett, egyébként az alábbi nagyon jól festi mit is gondolok a sok maszlagról amivel beetetik a náluk is seggebb többieket

    You mountebank. I myself, yes, I must sometimes
    set the fear of God aside and get around honor out of necessity;
    use strategems and deceits, maneuver, tack.
    And you, with your rage and with your crooked leopard’s glance
    and your fetid sniggerings have as escort your honor!
    What honor? What nonsense! What a joke!
    Can honor fill up your belly? No.
    Can honor repair a shinbone? It can’t.
    Or a foot? No. Or a finger? No. Or a hair? No.
    Honor is no surgeon. What is it then? A word.
    What is there in this word? Air that flies away.
    Fine advantage!
    Honor: can it be felt by a dead man? No.
    Does it live only with the living? Not even, because
    It is falsely swollen by flattery;
    It is corrupted by pride, it is tainted by slander;
    And for myself I don’t want it, no, no!

  • Gabriel:
    Legyen így !!!!
    (Gyalog megyünk vagy szabadok..izé..RABOK LEGYÜNK vagy..stb ))

  • Christopher Adam úr figyelmébe:

    Orsós 8:21 alatt jegyzett kommentje egyértelműen rasszista

    (antiszemita) és kirekesztő. Kérem, szíveskedjék eszerint

    kezelni… – ti. Orsóst.

    🙁

  • Geyza 9:17-kor írod, hogy
    „a szélsőjobb és a szélsőjobb [mindig] kezetfog”.

    Május elsején a munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula a televizió nyilvánossága előtt dícsérte „Orbán Viktor szélsőjobb rendszerét”

    Ezt a jelenséget én a mágnespatkó enyhén egymás felé hajló két ellentétes pólusához szoktam hasonlítani…

    Üdv: V

  • Csupáncsak egy „aprócska” dolgot felejtett ki az „újságíró” úr, akinek a hiteles tájékoztatás a dolga.

    Azt, hogy Magyarország nem légüres térben lebeg. Mi volt a nemzetközi helyzet 1990-ben és ma? Akkor egypólusú világ volt, ma meg többpólusú.
    Szerintem a korrekt tájékoztatás, ami valódi újságírók feladata, az lenne, hogy Magyarország óhajt-e valamelyik nagyhatalom érdekkörébe tartozni. Olyan nyilván nincs, hogy sehova se tartozik egy ország.

    Aztán a hiteles tények alapján döntse el minden olvasó, hogy mi az álláspontja! Földes úr fordítva ül a lovon. Rögtön a drámai csúcsponton kezdi a cikket, aztán még fokozza is. Holott minden fogalmazványnak kell legyen bevezetése, tetőpontja, tanulsága, ha jól emlékszem általános iskolás tanulmányaimra.

  • hazai lámpa
    2018 május 16
    5:21 de.

    Még annyit az előzőhöz, hogy a magyarok igen nagy számban szavaztak az EU-tagságra a belépéskor is, és most is kvázi arra szavaztak az ellenzékiek (a szavazók közel fele!).

    USA meg Oroszo. tagságra nem volt szavazás, de a választópolgárok igen csekély része választaná bármelyiket egy szavazás esetén. Tehát ha Bécsbe költözik a CEU, az talán a magyar kormánynak veszteség. A magyar állampolgároknak, akik EU-s polgárok is, szerencsére nem veszteség, és jó esetben a jó hírünket is megőriztük. Emberileg megtett mindent a lecsúszó középosztály, amit lehetséges. Befogott orral a bukott ellenzékiekre szavaztak a középosztályból nagyon sokan, pedig még hasznuk se volt belőle.

  • Figyelő 11:05 írja:

    „…a mai kormányt nepi választás többsége választotta meg.”

    1./ Ez nem igaz, mert a választáson többen voltak(!) azok, akik nem a FidSS-re szavaztak. Csak a maga által megbuherált választási törvény hozta előnyös helyzetbe Orbánt.

    2./ Másfelől; ha úgy is volna, ahogy maga mondja 1932-ben Németországban is a „nepi többség választotta meg” Hitlert is, mintegy 14millió a 27millió ellenében. Az így csupán matematikai fügvénnyé degradált demokrácia lenne az igazság, a népakarat kifejezője ?

    (Megjegyzés: Tudniillik, az orbáni illib’ választási törv. többekközt egy tollvonással megszüntette a második forduló, a sorok újrarendezésére alkalmas korrekciós rendszerét.)

    .

    „…NEM SOKASÁG, HANEM LÉLEK S
    SZABAD NÉP TESZ CSUDA DOLGOKAT.”
    (Berzsenyi Dániel 1807.)

  • György Molnár
    „A legprimitívebb bűnözök hordája van hatalmon Magyarországon, mit várhatunk tőlük?”

    Ez csak részben igaz; politikai és köztörvényes bűnözők ugyan, de nem mondanám őket primitívnek, a vezéreiket pedig semmiképpen.

    György Molnár:
    „Ezek véres polgárháború nélkül nem fognak távozni, és akkor is majd jól halásznak a zavarosban…”

    Nem lesz polgárháború. Egy országot akkor fenyeget a polgárháború veszélye, ha két, többé-kevésbé hasonló erejű és elszántságú
    ellentétes fél áll egymással szemben. Magyarországon nincs ilyen probléma. Olvassa csak el pl. az itteni kommentek többségét, láthatja; a politikai és köztörvényes bűnözők hatalmon lévő hordáját milyen szépen kiegészítik az őket támogató kisebb gazemberek, a piti csirkefogók, a tudatos ersatz-nácik és az idióták hordái.
    Semmi vész, csak az ország süllyed le lassacskán kulturálisan és majd gazdaságilag is a harmadik világ szintjére.

    György Molnár:
    „A legjobbak elmentek és elmennek itthonról,”

    Persze, elmentek, elmennnek. És? A belső helyzet alakulására nézve ez nem túl sokat számít.
    Egyébként is csak politikai döntés kérdése, a mai technikával, a már rendelkezésre álló rendőri erőkkel és némi mozgósítással, jó szervezéssel nagyon gyorsan megoldható, hogy innét ugyan el ne menjen senki.

    György Molnár:
    „nem kell már sokáig várni, amikor a II. világháborús példa mintájára emigráns kormány alakul Londonban (vagy Berlinben, vagy Bécsben….)”

    Nem, ezt legalábbis egyelőre a legkevésbé sem hiszem. Úgy vélem, hogy pár nyugat-európai vezető ugyan nagynéha színpadiasan tépi és tépi is majd még a száját, de valójában nagyon is megfelel nekik a jelenlegi magyar rezsim, gazdaságilag és politikailag egyaránt támogatják. Még csak holmi „Szabad Európa” vagy „Amerika Hangja” műholdról működő televíziót sem tartanak szükségesnek működtetni. És ez a maguk legszűkebb napi érdekei szempontjából érthető is. (A náci Németországot is jól eltűrték egészen 1939 szeptemberéig.)

  • Belzebub
    2018 május 16
    6:28 de.

    „Olvassa csak el pl. az itteni kommentek többségét, láthatja;”

    Bár én fontosnak tartom a kommentelést, de azért az nem közvéleménykutatás. Különben ha az lenne, hát itt pont fele-fele arányban vannak a kormánypártiak és az ellenzékiek, ha jól látom.

  • Földes írja:
    „Mi magyarok, nagyon fogjuk akkor szégyellni magunkat”

    1) Kérem, senki ne általánosítson, Földes se! Ezért helyesen: Egyes magyarok szégyellni fogják magukat (esetleg), mások nem fognak szégyenkezni, míg megint mások örülni fognak. (Ha Földes szégyenkezni akar, akkor szégyenkezzen. Nekem spec tök mindegy, hol van az OSI).
    2) Miért ez a felháborodás az OSI távozása miatt, nem mindegy hol van?
    3) Soros OSI-ja felett eljárt az idő jócskán, mert azt a kommunizmus lebontására hozta létre. Tájékoztatom Mr George Soros-t (Soros Györgyöt), hogy a kommunizmusnak (létező szocializmusnak) 30 azaz harminc éve vége és egy ideig nem is támad fel, így az OSI-t be lehet csukni-:)

  • Az egyik itten makogo hehehehe a milliok es milliok halara valo kinzasait, es a legkegyetlenebb modu kivegzeseit, eh-halalait csupan „hatrany”-nak veli.

    Es civakodasat kezdve hogy az nem lett volna a nemzetkozi szocializmus vilagszerti tettei a nemzeti-szocializmus verontasai ellenere ami csak europa reszen tortent.

    Igen szerencses hogy nem tudja hogy a jovo mit hozhat neki, mint barkinek sem.
    Abbol eredo a mondas; „count your blessings” (mindeg emlekezz az aldasokra amit elvezel).

    Latogasd meg a „60-t” hogy otleted lehessen hogy mi ment ottan !

  • Bizonyos politikai celokbol valo koltekezesek Mr.Szoros altal meg nagyban nem csak Europaban, de itten a US-ban is megy.

    A kozelgo Novemberi valasztasokkal kapcsolatban adakozik milliokat bizonyos politikai kandidatusok elo-segitesere.
    Itten a vegrehajto ugyeszek versenyeiben vessz reszt.
    Mert a birosagok donteseit tervezve befolyasolni.

    Pl.Genevieve Jones-nak San-Diegoban $1.5 milliot nyujtott.
    Itten persze a torvenyaltali kimutatas kotelezve minden penzugyeken. Ms.Jones $194,884 koltott TV hirdeteseire,
    $100,000 digitalis hirdeteseire, $107,375.68 postazott hirdeteseire.
    Persze mas palyazoknak is akadnak tamogatoi.

    http;//www.threattosandiego.com es a [email protected]
    cimek alatt a teljes reszletek, kozottuk Szoros ur szavai is olvashatok.
    Ez a noralis es demokratikus valasztasi versenyges modjai minden egyeni gyuloletek es hazugsagok mellozesevel.

  • Igen sajnalnam kiabranditani, sem celozom ellenzni mind a jelenlegi magyarorszagi kormany ellenzoit, de nem csak az europai, sot meg a nemzetkozi altalanos kozvelemnyekkel alnak szemben.

    Nem az hogy kinek tetszene a mai ottani kormany celja es mukodese, de a vilag-velemny erosen abban az iranyban megy ma.

    Masszovasl,a bal-oldali-liberalis eszmek altali elvek es cselekdeteket a tomegek altal ,igen vilagszerte, mert nem csak europaban, az ujvilagban,de meg erosen azsiaban is sikeresebb, biztonsagosabb es jovedelmezobb tarsdalmi rendet kovetelnek.

    A muzulman vilag talan maskent, de azok az ultra-konservative- sot orthodox tarsdalami rend ertelmeben esnek.

    Tehat kiabalasaitok nem ernek el sokat.

    Az okosabb dolog lenne valtoztatni a taktikat, de elsokben a celokat es a modszereket !
    Mondhtanank, kezdve az alapelvekkel,ill azok normalizlasaval.

  • Föld S. Péter
    „És egyszer biztosan eljön az a nap, amikor már nem lesz kit gyűlölni.
    Mi magyarok, nagyon fogjuk akkor szégyellni magunkat.”

    Ebben Ön téved.
    1867-től 1914-ig a magyarok (és az asszimiláns zsidók) egy jelentős része gyűlölte a nemzetiségieket, egy másik jelentős részük némileg ambivalensen egyszerre szerette-gyűlölte az osztrák sógort. (A cigányokat akkor még inkább „csak”megvetették, mintsem gyűlölték.)

    Az első világháború után Magyarország „szerencsésen megszabadult”
    úgy a nemzetiségeitől, mint az „osztrák sógortól”. Mit lehetett tenni? Előbb a fiatal értelmiség, majd az országlakók nem jelentéktelen része gyűlölni (mintegy pót-nemzetiségként tekinteni) a zsidókat, egy kisebb rész (a „népi értelmiség” egy része) pedig a biztonság okáért a svábokat is.

    1938-44 között „sikerült” önerőből előbb jogfosztottá tenni, majd kirabolni, végül a német nácik segítségével „megszabadítani” az országot a zsidók háromnegyedétől. Mit lehetett tenni? Szerencsére itt voltak a svábok. Lehetett őket nyíltan gyűlölni Nagyobb részüket, főként akiknek volt némi vagyonuk ki lehetett rabolni és ki erőszakkal ki lehetett űzni az országból. Ezt (Mindszentyék és talán az SZDP részleges kivételével) a kommunista párttól a kisgazdákig minden politikai irányzat támogatta. „Az egész magyarság kollektíve bűnhődik bűnös politikájukért, az egész svábság kollektíve felelős a svábok tetteiért: nincs irgalom nincs kegyelem. A legradikálisabb megoldást követeljük: a svábokat egytől egyig ki kell telepíteni az országból. A fasiszta métely, a hitleri őrület, a bűnös háborús politika szálláscsinálói és melegágyai voltak, most takarodjanak. Takarodjanak, úgy, ahogy jöttek, egy batyuval a hátukon. A házuk, a birtokuk itt marad a magyar történelem legmostohább harcosának, az agrárproletárnak. Le merjük írni, ki merjük jelenteni: harminckilós csomaggal és ötven pengővel menjenek.” (Kovács Imre népi író, a Nemzeti Parasztpárt politikusa, Szabad Szó, 1945.április 22.)
    Végül is „sikerült” minimum 185.000 népi németet kirabolni és elűzni.

    Folytathatnám a sort a „jó forint ellen spekulálóktól” a kulákokon, a „volt kizsákmányolókon”, a jugoszlávokon és a reviziónistákon át a cigányokon keresztül egészen a mai napig, a „migránsokig”, Sorosig, Brüsszelig (A Kádár-rezsim utolsó 10-15 éve ebből a szempontból mintha valamiféle „kegyelmi időszak” lett volna, kivéve persze az 1980-81-es felülről gerjesztett lengyelellenes hisztériát.)

    Azt is hozzátehetem, hogy ez nem valamiféle magyar, még csak nem is Kárpát-medencei sajátosság. 1945-48 között hasonló volt a helyzet a szlovákiai magyarokkal, s még sokkal rondább a cseh-morvaországi németekkel szemben. 1944 végén, 45 elején a – nácikkal koábban legfeljebb 60%ban kollaboráló franciák is jeleskedtek az 1940-44 között német katonákkal viszonyt létesítő francia nők, mint kollaboránsok elleni „népi igazságszolgáltatás” terén. (Igaz, a Vichy-kormánnyal ténylegesen kollaboráló Mitterand például kimaradt ebből.) A Szovjetunióról pedig talán jobb nem is beszélni.

    Egy szó, mint száz, kedves Föld S. úr, nem kell attól tartania, hogy eljön a nap, amikor már nem lesz kit gyűlölni. Lesz. Kisebbségek mindig lesznek. Ha az aktuális vallási, etnikai, nemzeti kisebbségek netán elfogynának, mindig tudunk újjakat gyártani, pl. fiatalok, öregek, szinglik és sokgyermekesek, kunok és jászok, szemüvegesek, házasok és elváltak, segédmunkások és értelmiségiek, és így tovább a végtelenségig…

  • Geyza
    2018 május 15
    1:08 du.
    Aranyos Gézukám : én csak : idézet ” büdös kommunistákról ” hallottam.
    Gratulálok üdvözletével.

  • Figyelő
    május.15.10:14

    „Ma mar egy 17 eves diaklanyt nem csapnak ki az orszag osszes iskolajabol es kihallgatasra jar ezutan az AVH ra, majd a torvenyszek eliteli egy ev fitalokoruak bortonere,mert azt mondta az osztalyaban, hogy Sztalin neki nem isten!
    Ez volt a magyar hazaban 1952 ben,.”

    Kedves asszonyom, Ön 1952-ben nem 17 éves volt, amennyiben 1932-ben született – tehát vagy az évszám, vagy az Ön akkori életkora nem stimmel! Máskülönben mit keresett volna a fiatalkorúak börtönében, amit esetenként fogházként emleget – nem ugyanaz! – és ahonnan 3 hónap kedvezménnyel szabadult a „könyvkiadói” tevékenysége okán! És mindezt 17 évesen…?

    Egyébként meg megint olyasmiről bölcselkedik, amiről sok fogalma, ismerete nincs – konkrétan arról, hogy hol milyen állapotok uralkodnak, kit miért és milyen retorzió ér ha „ugrálni” merészel! Ezt Ön nem tudhatja, tehát ha lehet, ne próbálja előírni egyik hozzászólónak sem, hogy mikor, mi okból kritizáljon, elégedetlenkedjen, mert erre bárkinek joga van – Önön kívül is – más kérdés, hogy mi jár érte!

    Azt rég tudja mindenki, hogy akkora méltánytalanság soha senkit nem ért mint Önt Rákosi korában, miután kicsapták az iskolából és „börtönbe zárták” de azért próbálja már elengedni ezt a szálat(legalább itt a fórumokon)nem csak azért mert túl sok minden nem stimmel,és ahányszor előhozza, mindig szembesül vele – hanem azért, mert épp Ön az aki rendre felszólítja a nácizmus áldozatait, a holokauszt túlélőit, hogy 70 év után most már ideje lenne feledni a múltat, és csak a jövőre koncentrálni… – mintha ez lehetséges lenne! Ám, ha másokkal szemben ilyen „racionális” akkor talán Önmagával szemben is következetes lehet!

  • tóth péter
    2018 május 16
    11:52 de.

    „Aranyos Gézukám : én csak : idézet ” büdös kommunistákról ” hallottam.
    Gratulálok üdvözletével.”

    Azért aranyapám mert nem figyeltél eléggé.
    Állj a tükör elé és nézzél bele.
    Minnyá megláthatsz egy büdösnácit.

    Nefelejcsé’ el szelfizni !
    Várjuk a fotót.

  • Belzebub:
    A felsoroltjaid közül páran megvoltak:
    ” Értelmiségiek, etc..”
    Románokat szlovákokat kifelejtetted.

  • A magyar alapvetően egy gyűlölködő nép.
    Mint korábban értekeztem róla
    egy itteni tudományos munkámban,
    a Földcsakra káros kisugárzása miatt lehet.

    Ha egy helyi káder elhagyja a Kárpát-medencét,
    gyógyulni kezd mentálisan.

    Persze nem mindenki.
    Vannak idült, menthetetlen esetek,

  • Figyelő:
    Sokan nem szerették Sztálint aztán mégsem lett semmi bajuk.

    Nem lehet hogy valami csirkefogóságot is elkövettél hogy kicsaptak az ország összes középiskolájából?

    Ami azért is különös mert elmondásod szerint azért csak csak elvégezted a Puskás Tivadar technikumot.
    Ami később üzemmérnöki végzettséget adott.

    Tudomásom szerint érettségi nélkül oda nem vettek fel senkit.
    Még olyanokat sem akik hangot adtak annak hogy hisznek Istenben.

    Megjegyzem az ötvenes években a Néphadseregnek is volt tábori főlelkésze bizonys Dr.Szimonidesz Lajos tábori püspök vezérőrnagy személyében.
    Na erre varrjál gombot.
    A Honvédségnél!!
    Egy püspök!!
    Mint tábornok !!!!

  • Geyza
    2018 május 15
    1:08 du.

    A kommunizmus fekete könyve (Le Livre noir du communisme) 1997 novemberében jelent meg………….

    A kommunizmus áldozatai a könyv adatai szerint

    A könyv adatai szerint a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok):

    Szovjetunió: 20 millió áldozat;
    Kína: 65 millió;
    Vietnam: 1 millió;
    Koreai Népi Demokratikus Köztársaság: 2 millió;
    Kambodzsa: 2 millió;
    Kelet-Európa: 1 millió;
    Latin-Amerika: 150 000;
    Afrika: 1,7 millió;
    Afganisztán: 1,5 millió;
    a nemzetközi kommunista mozgalom, illetve a hatalomra soha nem került kommunista pártok számlájára pedig körülbelül 10 000 áldozat írandó (14. o.).

    Szerzők

    Stéphane Courtois (szerkesztő)
    Nicolas Werth
    Jean-Louis Panné
    Andrzej Paczkowski
    Karel Bartosek
    Jean-Louis Margolin
    …..MÁS :
    szerző:
    hvg.hu

    Szerte a világban vagy százmillió, Kelet-Európában negyven év alatt egymillió ember halála szárad a kommunista pártok lelkén

    Tíz diktátor, több mint százmillió halott
    Index
    2013.03.05. 17:49

    Sztálin…….. A szovjet vezető így a történelem leginkább véreskezű diktátorai között vonult be a történelembe. E diktátorok listáján az áldozatok száma szerint a talán legismertebb diktátor, Adolf Hitler csak a harmadik lehetett: Mao Ce-tung és Sztálin uralma külön-külön is több tízmillió ember halálához járult hozzá.

    A lista tartogat néhány meglepetést: például azt, hogy az Afrikában tomboló szocializmus legalább annyi áldozatot követelt, mint a második világháborús japán agresszió, és sokaknak az is újdonságként hathat, hogy II. Lipót belga király még Kim Ir Szennél is nagyobb söpredék volt
    …….Ha összeadjuk a kommunista rendszer (szovjet, kínai, kelet-európai, észak-koreai, afganisztáni, kambodzsai és vietnámi) valamennyi áldozatainak számát, akik kitelepítések, kivégzések, kényszermunka és éhínség következtében haltak meg a végösszeg megközelíti a:
    100 millió főt.
    Lehetne még sorolni!Lehet válogatni üdvözletével.

  • Almási Alma
    2018 május 15
    1:06 du.
    Igen ebben egyetértünk : A jelentős embereket !!! Kérdés,hogy nála mi volt a jelentős!!!???
    Talán a budapesti verekedés,vagy egyéb intézkedései??
    üdvözletével.

  • Geyza
    2018 május 15
    1:02 du.
    Keresd vissza hozzászólásaid , megtalálod!Csak tiszta fejjel csináld–nagyon kérlek!
    üdvözletével

  • Ja!!!???? Nagyon kedves ,drága Gézukám ::::
    bece neveidet valószínű ismered , de kicsit segítek : kisnyilas, avh-ba betelepüléssel,fogorvos afrikai barátja feleségét elszerető,Dűgő ( dühöngő őrűlt ),OIP ( Oldal Idióta Pacákja )…mondjam még? Mások böcsmérlésére ez a válasz!!!
    üdvözletével.

  • Ja !? Gézácska : mi is az a : labhatyolás,magyarázd már el –no persze tudományosan..
    üdvözletével

  • Geyza
    2018 május 15
    4:22 du.Idézet tőled :::”””
    Hazudnak éjjel, hazudnak nappal,”””

    Te Géza nem a gyuriferi vallotta be ezt az mszp(mszmp)re,
    Vagy ekkor nem jártál iskolába?
    üdvözletével

  • MATADORKAM;
    Igen „plagizalsz”, „dumalsz” igen rengeteg marhasagokat es teljes hazugsgokat.

    Nincsen US katonai tamaszpont Nagasakiban, Hirosimaban, sem Cubaban, Yemenben, Szyriaban, Lybiaban, Pakistanban ,Chiliben, Ukrajnaban, egyetlen nemzetben sem amit listaztal.

    Az mind a te teljes hazugsgaid !!!

    A US, soha egyetlen nemzetet nem fenyegetett semmivel. Soha nem kebelezett be egyetlen nemzetet sem.
    Soha egyetlen nemzetre nem kenyszeritette politikajat, hatalmat, uralmat.

    Sem europa nem „megszalva”.
    Van egy katonai allomas nemetben es egy tengereszeti pontja Olaszban.Mind a NATO kereten beluliek.
    Azok evi 100 billio dollarba kerulve az US adofizetoinek Europat vedeni.
    Maskulomben Sztalin reges regen lerohanta volna egyesz europat tankainak tizezreivel. Most ti mind a Putin elvtars Federaciojanak a huseges tagja lenntek a US vedelme nelkul.

    Trump elnok nyiltan tette Merkel muttinak es egesz EU-nak hogy vedjetek magatokat, vagy fizesetek a vedelem koltseget.

    A negyeves veres haboru vegevel, ugy Japan mint nyugat europa
    a US adifizetok billioit elveztek egy jobb es szabadabb tarsadalmaik epitesen.
    A US tisztessegesen mukodu demokraciat hozott letre ugy nyugat-europaban, mint Japan es azsiaban is.

    Ohajtanad az azt megelozo rendszer es korulmenyei alapjan elni ma ???

    Miert nem rohansz Cubaba, Venezuelaban, stb.stb.???
    Igertem szamodra ingyen repullo-jegyet oda !!!
    Persze egy-iranyut, csupan passportorad kertem cserebe.

    Vedd a lehetoseget, vagy halgass orokre !

  • Belzebub a cananita ordog meg egy sort sem kepes irni a gyuloletenek okadasai hianyaban.

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2018 május 16
    4:57 de.

    „Christopher Adam úr figyelmébe:

    Orsós 8:21 alatt jegyzett kommentje egyértelműen rasszista

    (antiszemita) és kirekesztő. Kérem, szíveskedjék eszerint

    kezelni… – ti. Orsóst.

    🙁 ”

    Tisztelt Voronyezs Úr figyelmébe:
    Kérem szíveskedjék figyelembe venni, hogy a koszorús szerzőnek nem a származásával vagy vallásával van problémám és még sokaknak, hanem a rosszul álcázott magyar gyűlöletével amit sorozatban sikertelenül próbál átlátszó hazafias aggódásnak beállítani! 🙁
    Ezzuttal én is kérem Tisztelt Laptulajdonost, hogy nevezett szerzőt kérje fel egy kis önmérsékletre! 🙁

  • Geyza:
    >” Értelmiségiek, etc..”
    Románokat szlovákokat kifelejtetted.<

    Igaz, igaz. De hát "vadrácok", "macskazabáló taljánok", "csigazabáló franciák" stb., – hát nem írhattam minden nációt, akiket a magyarok egy része valaha utált vagy lenézett, még kevésbé a (Anglia kivételéve) az összes európai (no, meg ázsiai, afrikai) nemzetet, ahol lakosság egy része kollaborált a náci Németországgal.

  • HUNT*
    A többit is írd ide le.
    Az egész Öszödi Beszédet.

    HUNT*nak én nem magyarázok mert csak egy ócska kis provokátor de aki nem tudná:

    Gyurcsány pontosan a politikusi hazudozások ELLEN emelt szót az Öszödi Beszédében.

    Tudjuk hogy a politikusok hazdnak. Na és?
    Gyurcsány Ferenc szerette volna végét vetni ennek a gyakorlatnak ami jellemzi jelenleg is az összes párt kampányát.

    Ezek a szarháziak meg országos botrányt kreáltak belőle.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Voronyezs
    2018 május 16
    4:57 de.
    Ismert magyar modszer arulkodni, feljelenteni a maskepp gondolkodokat. Pontosan,ezert elek Kanadaban 61 eve!
    T.i. Az ilyen magyarokat utalom, mert a feljelnteseket , arulkodasokat sajat borobon tapasztaltam hazamban.

  • Bendeguz79:
    „Belzebub a cananita ordog meg egy sort sem kepes irni a gyuloletenek okadasai hianyaban.”

    Jé…! Ennek a ripacsnak meg vajon mi a baja velem? Ebben a topicban szót se írtam se neki, se róla. No, mindegy, nem érdekel.

  • Besancon
    2018 május 16
    12:00 du.

    URAM, ELOSZOR IS nem SZOKTAM HAZUDNI, MIOR KICSAPTAK VOLTAM 17 EVES, ES MIKOR A BORTONBOL KISZABADULTAM VOLTAM 19 AZON A NYARON . EN FELEVIG (MIELOTT LECSUKTAK) AVH Kihallgatasokra kellett jarjak, ok persze, azt kerdeztek mindig, ki volt a baratnom az iskolaban es a tanarom. De neveket SOHA nem voltam hajlando mondani! Feleev utan feladtak es azt mondtak menjek haza, de legkozelebb internalnak ha valmait is mondok.

    Viszont, sajnos az aktaimat atadtak a Torvenyszeknek, ami kituzott egy targyalast. Az elsofokon, 6 honapra iteltek, de az ugyesz sulyosbitasert fellebbezett, es mar nem emlekszem mennyi ido (talan felev) utan volt a Legfelso birosagon a targyalasom, ahol viszont Janko Peter volt a Tanacselnok, es ott o egy evre itelt el. Erdemes megnezni a Googlon ki volt Janko Peter!
    Ez pontosan igy tortent sajnos!

  • Geyza
    2018 május 16
    En nem hazudok.

    Amit irtam az pontosan igy volt.

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2018 május 16
    6:25 du.

    „Ismert magyar modszer arulkodni, feljelenteni a maskepp gondolkodokat.”

    Kedves Figyelő, nem kellene átvenni és erősíteni a rólunk -vesztesek által- terjesztett sztereotipiákat!

  • Belzebub
    2018.május 16.
    6:28

    „Egy országot akkor fenyeget a polgárháború veszélye, ha két, többé-kevésbé hasonló erejű és elszántságú
    ellentétes fél áll egymással szemben. Magyarországon nincs ilyen probléma. Olvassa csak el pl. az itteni kommentek többségét, láthatja; a politikai és köztörvényes bűnözők hatalmon lévő hordáját milyen szépen kiegészítik az őket támogató kisebb gazemberek, a piti csirkefogók, a tudatos ersatz-nácik és az idióták hordái.
    Semmi vész, csak az ország süllyed le lassacskán kulturálisan és majd gazdaságilag is a harmadik világ szintjére.”

    Ez bizony pontosan így van, és valamiért mindezt nem akarják látni az emberek, vagy ha látják, nem veszik tudomásul.

  • Belzebub
    2018 május 16
    11:45 de.

    Bezzeg mennyire humánus, mikor eltartott kisujjal, angol teát szürcsölgetve nézed, ahogy a menekültek belepotyognak a tengerbe?

    Aztán a teát alulfizetett indiai nők szüretelik valami óriásfarmon, ahol mérgekkel permeteznek? Vagy az nem zavaró, mert messzi vidékeken történik? Ha nem iszol teát, akkor is talán iszol kávét, hordasz pamutpólót vagy tornacipőt, tehát nem mondhatod, hogy te kimaradsz ebből. És a kelet-európai munkás esetenként ugyanannyit keres, mint az ázsiai, sőt itt munkanélküliség lesz, ha ott megnyitnak egy gyárat! Életszínvonalban csak azért van különbség, mert Európában más az infrastruktúra.

    Ha keresztény lennél, akkor csak annyit írtam volna, hogy aki legyilkosozza az előző generációkat, az maga is gyilkos.

  • Geyza
    2018 május 16
    12:26 du.

    „Figyelő:
    Sokan nem szerették Sztálint aztán mégsem lett semmi bajuk.

    Nem lehet hogy valami csirkefogóságot is elkövettél hogy kicsaptak az ország összes középiskolájából?

    Ami azért is különös mert elmondásod szerint azért csak csak elvégezted a Puskás Tivadar technikumot.
    Ami később üzemmérnöki végzettséget adott.

    Tudomásom szerint érettségi nélkül oda nem vettek fel senkit.
    Még olyanokat sem akik hangot adtak annak hogy hisznek Istenben.”

    Bocsi, hogy közbeszólok, de Figyelő – saját közlései szerint – nem a Puskásba járt, hanem a Kandó K.technikumba, és itt szerzett érettségit a szakmai képzéssel együtt.(Ez nem adott diplomát,lévén középfokú képzés) Az már más kérdés, hogy hogyan tette, ha 17 évesen kicsapták onnan ahova járt, sőt az ország összes középiskolájából is kizárták, majd a „fiatalkorúak börtönébe” zárták. A fenti állítása szerint viszont 1952-ben volt börtönben v. fogházban (máshol is írta, hogy 1951-52 évben volt lecsukva) akkor pedig már 20 éves volt. Józan számítás szerint a büntetése után járhatott a suliba, akkor viszont már alighanem legálisan tette, mert a kitiltás lehet, hogy csak az adott tanévre, esetleg az azt követőre szólt, és nem „örökre!” Ha viszont a börtön előtt szerezte az érettségijét a nevezett intézményben, akkor tényleg nehezen elképzelhető, hogy mindezt a hatóságok orra előtt tette, miközben kihallgatásokra járt az AVO-hoz, majd a „legfelsőbb bíróság” ítéletével a zsebében készült az érettségire? AZ mindenesetre elgondolkodtató, hogy folyamatosan a feljelentgetőkről ír – számára ezt a házmesterek testesítik meg – akik beárulták stb, miközben nem csinált semmit, csupán a „forradalom lelki támogatója volt” mint írta egy helyen. Akkor mégis a miért menekült, mi ellen menekült, ha csak bámész szemlélője volt az eseményeknek? Csak nem a 17 éves korban tett kijelentése miatt (amelyért elvileg „megbűnhődött”) tartott annyira a letartóztatástól, hogy évekkel később 24 évesen 1956 novemberében menekülőre fogta? Mellesleg folyamatosan két szálon vezeti az eseményeket, mondván a vőlegénye zsarolta azzal, hogy ha nem tart vele akkor ő sem megy, és ezt már végképp nem vette a lelkére – lehet hogy a vőlegény volt a hunyó és ezt 61 évvel később már másként éli meg?
    Én már többször rákérdeztem tőle magától is, de az ilyesfajta hsz.-kat általában válasz nélkül hagyja, és bár tulajdonképpen majdnem mindegy lenne, ha nem ez lenne az egyetlen témája, mint az emberi megpróbáltatások csúcsa – legyen szó bárkiről, bármiről, szinte minden cikk alatt olvashatod, miközben nem érti, hogy miért nem képesek már egyesek túllépni a holokauszt elszenvedői közül az őket ért gyalázaton!
    Senkinek nem kötelessége a múltjáról, jelenéről, jövőbeni elképzeléseiről írni – de ha megteszi, akkor nagyon oda kell figyelni, és nem maszatolni.

  • Csak azoknak „akik meg is ertik”

    https://www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0

    („szabadon” Almasi Alma utan)

  • Besancon:
    Igen !
    Kandó Kálmán Technikum.
    Később villamosmérnöki diplomát adott,bár csak üzemmérnökit.

    Tudod..a fene se tudja fejben tartani Figyelő kacskaringós életútjának egymással ellentmondó állomásait.
    Csa úgy nagy vonalakban…

  • Kösz Gabriel.Nagyon szeretem a Csík zenekart. A legnemesebb hagyományőrző csapat.

  • Boldogan, maskor is Talalom!

  • Geyza!

    Figyelo csak kicsit szepit az elutjanak a kezdetein. En megertem, valahogy megprobalta uj hazajaban kicsit szepiteni es megmagyarazni a magyarorszagi ifju éveit.
    Mint mindenki tudja, szuksegtelenul, mivel sok-sok ezren menekultek el hasonlo okok miatt, anno.
    Mostanra mar kicsit keveri a valosaggal a „kis szépiteseket”
    Nincs ezzel semmi baj, az emberi lelek esendo, ez mindenkire all, ugyanugy enram is.

    „Az vesse el az elso kovet, aki maga is buntelen”
    Ez nem egy ket evezredes mondas veletlenul?

    Amitol jobban tartok, hogy sajnos nagyon a horizont folott lóg az ujabb menekulesi hullam – ilyen a vilag.

  • gabriel
    2018 május 17
    9:07 de.

    Oszinten, mindig megbanom amit a mult
    amrol ITT kozlok, de alkalom adtan , nem tudok ellenallni.Ha valaki felultesen olvas egy kis rosszindulattal vegyitve, akkor ilyen hulyenek latszanak a beirasaim. Tudom, le kene szoknom errol. Sajnos , ha az ember 86 eves akkor a mult az ami feleled legjobban.

  • Geyza, igen, a Kando Kalman technikumban vegeztem, es technikusi diplomat kaptam. A datum 1954 volt, azaz a borton evem utan.

  • Geyza, igen, a Kando Kalman technikumban vegeztem, es technikusi diplomat kaptam. A datum 1954 volt, azaz a borton evem utan.
    a 7 gimnaziumot elismertek, amit mar elobb elvegeztem.

  • Figyelő
    2018 május 17 1:29 du.

    Figyelo

    Sokszor en is megbanom, hogy acsarkodom – csak neha felboszitenek azok a tenyek, hogy ujra olyan politikai éra utotte fel a fejet, ami az embereket egymasnak uszitja.

    Es sokan bele-szaladunk a csapdajukba, ha akarjuk ha nem.

    En inkabb orulok, hogy ilyen idos kora ellenere nagyon jokat tudunk vitazni is, ha kell!

    Tudja hogy ez milyen eros lelekre vall?

    Azert probaljak itt sokan meggyozni kegyedet – hogy legyen rálatasa arra, hogy pont a Rakosi érához hasonlo besugo, gyuloletre uszito uralmi rendszert epit ki egy politikai elit, csak pepitaban, amelynek nagyon rossz vege lehet.

    Vannak sajnos nagyon sokan, akik hiaba sokkal fiatalabbak kegyednel, már sajnos annyira megfertozottek a gyulolkodes szellemevel a másság irant, hogy nem ernek semmit a hozzajuk intezett szavak.

  • Bár Figyelő véleményeivel – de talán pontosabb, ha doxáknak, hiedelmeknek nevezem azokat – a legritkább esetben értek egyet, DE amit a fiatalkori büntetőügyéről, és börtönben (fogházban? fiatalkorúak börtönében?) töltött idejéről ír, az számomra, esetleges kisebb dátumbeli tévedéseitől függetlenül teljesen hitető.

    Később a Kandó erős- vagy gyengeáramú szakán végzett? (Nyilván munka mellett, esti vagy levelező tagozaton.) Az is érdekelne, hogy amikor egy KTSZ-nél volt anyagbeszerző, a tervutasításos rendszerben mikroszinten hivatalosan, illetve ténylegesen hogyan működött az anyagellátás, mi volt egy anyagbeszerző feladata, miből állt ténylegesen a munkája?

  • gabriel
    2018 május 17
    6:38 de.
    nem jegyeztem fel melyik beszólásban szóltam hozzád Verdi Trubadúr témában most Verdi La Forza del destino
    és MDM, Teabaldi, Boris Christoff, és azt hiszem Dmitri Mitropoulos a karmesteri pulpitus előtt
    https://www.youtube.com/watch?v=PZmw0TRB_WI&t=333s
    https://www.youtube.com/watch?v=PZmw0TRB_WI&list=RDPZmw0TRB_WI&t=335

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • gabriel
    2018 május 17
    6:38 de.

    kkkkkkkkkkkkkkk aki ezt sem? az ássa el magát

    Donna Leonora: Renata Tebaldi
    Don Alvaro: Mario Del Monaco
    Padre Guardiano: Cesare Siepi
    Don Carlo: Aldo Protti
    Preziosilla: Fedora Barbieri
    Fra Melitone: Renato Capecchi

    Orchestra e Coro del Teatro Comunale di Firenze
    Dimitri Mitropoulos

  • gabriel
    2018 május 17
    2:40 du.
    Sajnos, minden kornak a magyaroknal megvan a besugok tobbsege. Vigyazni kell sok helyen a hazfelugyelokre is. Az en idomben voltak olyanok akik a zsido uldozesnel a bujkalo zsidokat arultak el, majd kesobb a Rakosi korban a „reakciosokat ” es volt katona tiszteket jelentettek fel.

    Nem tudom, hogy mas nemzeteknel hogy van, de sajnos nalunk divat volt mindig.

  • A hivatalos neve Fiatalkoruak Foghaza volt es azok kerultek oda , akik 18 ev alatt kovettek el a bunt. Tobbseg utcalany volt, de volt egy par gyilkos es betoro is koztuk.A lanyoke Kecskemet szelen volt, a fiuke Kalocsan

    A technikumban, elfogadtak a 7 gimnaziumomat es 3 ev alatt vegeztem el esti tagozaton, mert dolgoztam kozben.,(4 ev kulonben) erettsegit adott akkor. Nem volt olyan rangos, ahogy olvastam, hogy ma mar komoly foiskola lett.A diplopmam ugy szol, hogy:”Finom mechaniaki technikus.” A tobbseg fiu vagy meglett ferfiakbol allt, rajtam kivul, csak meg egy lany volt az osztalyban.
    Az anyagbeszerzes nekem nagyon tetszett, mert reggel bementem a vallalathoz felvettem a munkasok rendeleset es nehany telefon erdeklodes utan elmentem megvenni az arut. Altalaban elektromos vallatnal dolgoztam vagy szovetkezetben.

  • Belzebub, a beirt szoveg maganak is szolt.

  • Tóth Péter, Figyelő, Bende Gúz(H.I. Sharif), meg a többiek akik a „kommunizmus” áldozatait próbálják ide tálalni:

    Egyezzünk meg már, legalább egyszer abban, hogy a kommunizmus – mint a marxizmus legfelső foka – soha létre nem valósult meg. …De abban is, hogy a marxizmus, viszont mint elv és elmélet soha nem alkotott olyat, amelynek a. n e m . l é t e z ő . t é t e l e i r e . egyes vezetők (csak kapásból: Mao, Polpot, Sztálin, Rákosi) mint gyakorlati előírásra csupán csak . h i v a t k o z v a . alkalmazták az erőszakot.

    Tény az, hogy a marxista, ill az ahhoz vezető polgári eszmék egyes tételeinek óriási népszerűsége virágzott a XIX, ill. XX.század elején – ld.akár már Petőfi, Tóth Á, vagy Ady néhány verssorát is – ami rögtön arra ösztökélte és ösztönözi ma is, az automatice vele járó és sajnos hozzá tartozó jobboldali reakciót, hogy minél alattomosabb és sunyi ferdítésekkel járassa le ezt a szndékában a társadalmi értéket valójában létrehozó és megteremtő néptömegek, munkások és parasztok felemelése – vagyis az igazságos elosztás – érdekében kialakult, ill. létrejött, vagyis a marxista tanokban testet öltött eszmét…

    Hölgyejim és urajim! Olyan tényeket szíveskedjenek itt, de . t é t e l e s e n . felhozni bizonyítékként, e maga valójában szabadságeszme rovására, amelyeket konkrétan emberiség és emberi jog-ellenes és végrehajtandó gyakorlati célként jelölt meg Marx és Engels. Olyanokat, amely célok és alapelvek végrehajtása az önök bűvészkalapjából mindig állítólagos tényszerű gigászi számokat kotornak elő.

    Kérem még Önöket arra is, hogy a tévedésből, vagy emberi hibából, vagy sajátos történelmi helyzetből adódó ám a „kommunizmus nevében”, arra hivatkozva elkövetett bűnöket ne sorolják a marxista tanok bűnjel-tárába. Ugyanúgy, miként Önöknek nem szokásuk a Nagy Francia Forradalom, vagy az Északamerikai Forradalom túlkapásait, de még a vérzivataros Vienámi Háborút sem, a hitleri puccsról* már nem is beszélve, a . k a p i t a l i z m u s . b ű n e i k é n t . annak rovására írni…

    Üdv-üdv: V 🙂

    .

  • Gyula Bognár 11:27

    Teljes mértékben osztom a véleményedet !

    *****5

  • Figyelo!

    „Vigyazni kell sok helyen a hazfelugyelokre is.” 🙂 🙂

    Bizony eleg gyakori ebben a szakmaban hogy szerep ertelmezesi zavarba keverednek.
    A „haz-felugyeletet” felcserélik a „lakó-felügyelet” feladat-körrel

  • Voronyezs!

    Fiatalon néha én is eljutottam arra, hogy bizony az altalad idezett urak tézisei talán nem is voltak olyan rosszak, csak hát…. a végrehajtasnál kisiklott. 🙁 🙁 🙁
    Ma mar tudom, hogy Marxnak volt egy nagyon kiválo tezise, amely teljesen vilagossa tette, hogy tobbet haszanlt volna az emberisegnek, ha inkabb annak a targykorebe tartozo dolgokkal foglalkozik. Nevezetesen alkotott egy integral szamitasi modszert, amely briliáns, messze felulmulja a Riemann-féle módszert, amit ma az egesz vilag hasznal.

    Mivel elolvastam jó nehany kotetét (carramba!), belebotlottam ebbe is, és utana tudtam, hogy ez az ember nagy bolond volt.
    Mivel értettem is keveset akkortajt a matematikahoz (muszalybol) – megertettem a nagyszeruseget a teteleinek.

    Marx, Engels, Lukacs, Gramsci és hasonlo „filozofus urasagok” lelkuletukben teljesen megegyeznek a bibliai kornyezetben emlitett Judassal.

    Azt gondoltak alapvetoen, hogy ha megfogjuk a javakat es szetosztjuk egyenloen, attol minden megoldodik. Csak azt felejtettek ki, hogy a javak hasznalatahoz es ahhoz valo jutas merteke a „kapcsolatokon” mulik. Es innentol oly mindegy, hogy az tulajdonjog, vagy rendelkezesi-jog.
    Sot, az elso es legfontosabb a rendelkezesi-jog, mert mit sem ér a tulajdon rendelkezesi jog nelkul!
    Akinek ez utobbi van van a kezeben az leszen a haszonelvezo!

    Ugyhogy ezek az urak nem tettek mast, mint a gyulolkodes, az uszitas oldalarol kozelitettek meg a tarsadalom problemait.

    Es ezeket a tenyeket sajnos a „rovidke” élet-tapasztaimmal (tortenelmi leptekben) is tanusitani tudom.

    Hibaztak az alapoknal – rossz AXIOMA-RENDSZERT állitottak fel (Marxizmus).
    Es pont azert jelenthetem ki, hogy Marx bolond volt, mivel akinek voltak ilyen szintu matematikai ismeretei, mint neki – az nem allithatta volna fel a Marxismust, ha nem lett volna elmejében megbuggyant.
    Abban a korszakban pontosan az axioma rendszerek kutatatasa volt a matemetika legfontosabb es legdivatosabb terulete.

    E lapnak a vezeto gardajahoz PG teren professzionalis szakmabeliek tartoznak. Tanusithatjak, hogy a PG elmeletek teren sok vajudas tortenik, de a bazist, vagyis ezt a tetelt a szakmat gyakorlok valahogy kerulik mint ordog a tomjent.
    Inkabb maradnak az egyik vagy masik oldal elemezgeteseinel.
    Marx contra Keyness contra Adam Smith. Vagy maskeppen komunizmus – contra liberalizmus – contra konzervatizmus

    Pedig a lenyeg ott van (elasva) hogy az emberiseg (tarsadalom) ugyanugy kettos termeszettel rendelkezik, mint az egyen (egyes ember)
    Egyszerre testesit meg önös es tarsadalmi erdekeket.

  • Rodeio!

    Megegyszer koszi a Verdi ajanlatot a kivalo szereposztassal, egy kellemes estet szereztel!

    Es mellesleg elgondolkodtato tortenet – sobre destinos – mindannyiunknak.

  • tóth péter
    2018 május 17
    11:06 de.

    Gézuka !
    Te tudtad azt , hogy Izrael állam létrejöttét Sztálin segítette?
    Pedig így van.Ezt olvastam!
    Te mit tudsz erről? Csak tudományosan válaszolj-mindenmóka nélkül
    üdvözletével.

  • Sajnos elobbi beirasom eltunt.
    Abban probaltam a szocializmus alatti idoket idezni Magyarorszagon.
    Megint elvesztettem a beirasom.
    Tovabba, egyszoval, kkoriban elvettek a rozsadombi villakat a tulajtol es partelnokok ultek abba.A legtobb villa orvosoke
    , tudosoke volt akik munkajukkal szereztek meg a penzt a villakra.
    Az elv az volt, hogy minden ember egyforma es ezert egyelo aranyba jogos a tulajdonok szerzese!
    Nem IGAZ! Mert vannak teheteseges , szorgalmas emberek es vannak lusta naplopok,.Nem vagyunk egyformak.
    Ezert bukott meg Marx es az elmelete.

  • Sajnos elobbi beirasom eltunt.
    Abban probaltam a szocializmus alatti idoket idezni Magyarorszagon.
    Megint elvesztettem a beirasom.
    Tovabba, egyszoval, kkoriban elvettek a rozsadombi villakat a tulajtol es partelnokok ultek abba.A legtobb villa orvosoke
    , tudosoke volt akik munkajukkal szereztek meg a penzt a villakra.
    Az elv az volt, hogy minden ember egyforma es ezert egyelo aranyba jogos a tulajdonok szerzese!hazai lámpa
    2018 május 17
    4:44 de.
    Nem IGAZ! Mert vannak teheteseges , szorgalmas emberek es vannak lusta naplopok,.Nem vagyunk egyformak.
    Ezert bukott meg Marx es az elmelete.

  • HUNT*
    2018 május 18
    10:50 de.

    Húzzad ki az orrodat a seggemből.
    Az enyém nem viszket, nem kell hogy vakargassad.

  • Voronyezs
    2018 május 18
    6:44 de.

    Pontosan így van.

    Most képzeljük csak el ha egyesek a kapitalista termelési mód szörnyű bűnei közé sorolnák például az egészen a legutóbbi időkig Faranciaországban alkalmazott lefejezési kivégzési módot.
    Vagy Amerikában, ahol még ma is van egyik-másik államban halálbüntetéss, felrónák a kapitalistáknak.

    Ez a egész 100 milliós baromság azért lett elterjesztve a nácik által hogy eltüntessék vagy legalább kisebbítség a szörnyűséges bűneiket.

    És az ilyen Tóth Péter szerű alja-nácik és kamerádjaik úton útfélen harsogják ezeket a nettó hazugságokat.

  • Figyelő
    2018 május 18
    12:08 du.

    Hülyeséget irsz megint.
    Nem ezért bukott meg Marx elmélete ami nem elmélet hanem egy közgazdasági munka.

    Társadalmio szempontból azért bukott meg mert Marx és Engels
    FEL SEM TÉTELEZTE hogy az eszméiket diktátorok fogják kiforgatni és a nép sakkbantartására használni.

    Gazdasági szempontból pedig azért nem volt sikeres mert nem tudott alkalmazkosni a II Világháború utáni felgyorsult tudományos-technikai forradalomhoz.

    Vegyük például az 1948-ban megalakult Izraelt és a kb ugyanekkor megalakult Magyar Népköztársaágot.

    Magyarország a marxi elméletek alapján felépített „vas és acél országa” kívánt lenni , ehhez balga módon megvették az akkor már igencsak elavult szovjet acélgyártási technológiát, holott vasérce meg nem is volt Mo.-nak.
    (Legalább vettek volna valami nyugati fejlett technológiát, de nem.Mondjuk az sem segített volna.)

    Akinek esze volt láthatta hogy a II Világháborút nem a vas és az acél döntötte el hanem a rádióelektronika, (benne a számítástechnika)a kémia és a fizika.

    Az is látható volt hogy pár 10-év alatt ki fog futni az acél iránti óriási kereslet.
    Így is lett.Viszaépültek a lerombolt hidak, vasutak, hajók és leesett az acél világpiaci ára.De Magyarország csa erőltette a vasgyártást.Mig végül már senki nem akart drágán venni tőlünk, ott álltunk a bazinagy vasiparral de mindenki mikrochipeket akart csak.

    Izrael, mikor megalakult, CSAKIS A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIÁKRA költött.

    Tessék megnézni hová fejlődött a két ország.
    (Pedig Magyarországnak jobbak voltak az adottságai természeti kicsek tekintetében)

  • Geyza
    2018 május 18
    12:40 du.Nem lehet mindenki olyan okoos a partvonalon int te. Nekem semmi kozom nem volt a gazdasaghoz, tehat en maskepp latom a helyzetet. Nem kell mindjart valakit lehulyezni, ha mas velemenye van, mint neked, a nagy szakertonek.

  • Geyza
    2018 május 18
    12:40 du.

    TE KIS FURFANGOS NYESZTYERKA
    ezek történtek de! a KGST teljes embargo alatt volt a szovjetunió duplán! azaz nem is kaphattak legújabb akármit zsebben hordtuk haza a pc alkatrészeket és hasonló dolgokat mert nem adhattak el nekünk semmit sem, ugyanakkor a zsidók megkapták ingyen

    most éppen arról panaszkodik a krumplee, hogy a szövetségesei nem elég loyálisak ki a rossebb a krumplee hogy bárkinek loyálisnak kellene lenni hozzá? a nato tagországokat kényszeríteni akarja hogy GDP 2%/év azaz csak ebből lenne kb $500000000000 bevétele ócskavasakért a nagy békeharc keretében…
    $21000000000000 tartozás csak úgy ukmukfuk eltünt a pentagonban

    azt most másokkal akarja kitermeltetni, az is marketing ha a nato égisze alatt a nato tagállamokat kirabolja a nato segítségével a többiek egyébként is kereskedelmi ellenségek amelyek az érdekeit sértik, mert dolgoznak termelnek mialatt ezek meg harci kecskéket gyártanak és a hulladékot raktárkészletet kiürítik a bratankiknak meg a többi hasonló agylúdtalpas senkiknek

    elemezzél még olyan jó olvasni hülyeségeket derűs, mókás perceket szerzel
    a $$$$$$$$$ egy PONZI SCHEME semmi kevesebb és a Madoff 500000 év börtönt kapott egy ennél sokkal kisebb ponzi sémáért

    a központi bank nyomtattja a többiek meg …most már …szóval hallgatlak Óh nagy Bölcs Guru Szent Fazhéch

  • Gábriel! 9:27

    Egyetlen, csak látszólag konkrét kérdésre reagálsz, valahogy így:
    „Azt gondolták >ezekn e m z e t i . ö s s z t e r m é k b ő l< részesedni, mely költői kérdés semmiképp sem az aki kapja marja igazságát rejti magában, hanem (ismétlem) egy kizsákmányolás mentes arányt… 🙂

    .

    Üdv: V

  • Gábriel! 9:27

    Egyetlen, csak látszólag konkrét kérdésre reagálsz, valahogy így:
    „Azt gondolták ezek, hogy ha megfogjuk a javakat és . s z é t o s z t j u k . e g y e n l ő e n, attól minden megoldódik…”

    Szándékosan egy vulgáris változatot próbálsz a mondatodban erőszakkal ide citálni, ami így, ahogy te „odavágod” elénk, az úgy semmikép nem igaz…

    Ugyanis Marxék ezt a fajta egyenlősdit soha sehol nem proponálták. Márcsak azért sem, mert ők a társadalmi változásokat sose tették egy pillanatnyi szubjektív szeszély, vagy egyéni akarat függvényévé. Ők mindig a gazdasági, azzal együtt a történelmi fejlődés szükségszerű keretei között kialakuló . s z e r v e s . fejlődés következtében kialakuló egy-egy szakasz (kor,időszak stb.) eredményét, azaz annak végkifejletét célozták meg. A történelmi váltásokat aztán általában forradalmi folyamatok katalizálták, hogy egy új, sőt teljesen más szerkezt által és módszer szerint görögjék a történelem kereke, mint annak előtte döcögő rendszer. Persze ezeket a forradalmakat időben már jóval korábban is megelőzték más, de nem forradalmi próbálkozások is.

    Ugyanakkor Marxék tudományos munkásságuk során nem fegyveres eseményeknek is az eredményüket tekintve forradalmi hatást tulajdonítottak, e tényből jutván arra a megállapításra, ami törvényszerű lehetőségét adja békés forradalomnak később is, mint átmenetnek… Sose mondták, vagy állították, hogy 50, 100, vagy 1000 év múlva fog bekövetkezni.

    Tehát az a vulgár-marxista, avagy éppenséggel ellenséges beállítás, miszerint „fogjuk meg oszt vigyük haza az egészet” [Amint ezt most Orbán gyakorolja] pontosan ellentétes a Marxizmus elemző metódusával, ahol a kérdésben megfogalmazott demagóg tételt éppen annak ösztönös ellenségei – mint már tényt állítva – terjesztenek róla. Ezek azok, akik vagy a bukásában érdekeltek, vagy más önös érdekből ellenszenveznek vele…

    Persze az is egy más lapra tartozik, hogy forradalmi helyzetben könnyen teret nyer(t) a türelmetlenség és az egyéni önzés hangja is, amelyet a forradalom ellenségei uyganúgy meglovagolhatnak, mint a maguknak a jelszavak mögött egyéni előnyöket kovácsoló bűnöző hajlamúak.

    Az 1917-es nagy októberi orosz forradalom kor-sajátossága volt a többségében a társadalmi kérdésekben tudatlan parasztokból lett, frontról hazatért katonák nyomort megtapasztalásából adódó – legalább is a hatását rekintve – „forradalmi” türelmetlensége, amelyet meglovagolva könnyebb volt a felkelésre ösztönözni…

    A marxizmus kérdése tehát végsősoron az, hogy hogyan lehet a dolgozók (a munkavállalók), és a munkáltatók között, a GDP-hez való . h o z z á j á r u l á s u k . a r á n y á b a n .
    a > n e m z e t i . ö s s z t e r m é k b ő l < részesedni, mely költői kérdés semmiképp sem az aki kapja marja igazságát rejti magában, hanem (ismétlem) egy kizsákmányolás mentes arányt, elosztást… 🙂

    .

    Üdv: V

  • 🙁 Bocs’

    10:03-as bejegyzésem technikai okokból töredéke a 10:17-esnek.

  • Figyelő:
    „Az anyagbeszerzes nekem nagyon tetszett, mert reggel bementem a vallalathoz felvettem a munkasok rendeleset es nehany telefon erdeklodes utan elmentem megvenni az arut. Altalaban elektromos vallatnal dolgoztam vagy szovetkezetben.”

    Köszönöm a választ. Ez elég érdekes, hiszen – ismereteim szerint – meglehetősen eltért a centralizált tervutasításos gazdálkodási rendszer általános gyakorlatától. (Ha érdekli, egészen röviden vázolhatom, hogy milyen volt az általános gyakorlat. Ha nem érdekli, akkor nem fárasztom a firkálással se Önt, se magamat.)

  • Belzebub:
    Azért anyagbeszerzők a tervgazdálkodás idején is tevékenykedtek.
    Nem is kicsit !

    Pl. a szolgáltató-iparban egyáltalán nem lehetett folytatni a tervgazdálkodást, de kis tételeknél sok értelme nem is lett volna.

    Nade nem is anyagbeszerző vásárolta meg pl. a Ganz Mávagnál mondjuk az előirányzott 250 vasúti kocsihoz és 3 hídhoz az 1500 tonna nyersacélt.

    Viszont ahol én is dolgoztam, a TV szervízben nem lehetett tudni előre mikor milyen alkatrész fog kelleni.
    Naprakészen vásárolgattuk.

  • gabriel
    2018 május 18
    9:41 de.

    én köszönöm, hogy megértetted…
    ugye Mozart a maga „könnyed” módján szintén beletenyerelt a napi valóságba, a Cosi fan tutte csodálatos harmóniáiban olyan emberi mélységek szólalnak meg…hogy ihaj, a Szöktetés dettó, a Figaró házassága túlnő önmagán mindjárt a kezdetben Figaro szépen „kiosztja” Cherubino-t de ami utána jön az mélylélektan, a Don Giovanni…hát a mai „METOO” MOZGALOM MINDEN TAGJÁNAK KÖTELEZŐ…IS a csélcsap Don-t üldözik a nők, és akkor a Varázsfuvola: abban azok a percek amikor az Öregpap és Taminó találkoznak a „KAPUK” előtt és azok a szavak: vezérelnek engem: kit baráti kéz vezet az a véghetetlen éj sötétségében sem vész el (és Taminó akkor még nem érti, mert…)
    de lépjünk: Bellini Norma kolosszális politikai látomás, I Puritani is, Verdi mindjárt kezdjük a La Traviata val azt ma egyetlen színházi szerző sem merné elővezetni a maga nyersességében ugye utcai ruhában játszottak a színpadon, mert az aznapi valóságról szól a történet azóta aktuálisan…
    a Simón Boccanegra (az én titkos kedvencem) a mai politikai ármányok leleplezése és az emberi nagyság felmutatása még a legrohadtabb szituációban is…Ernani ott meg az EMBER FENNSÉGE DOMINÁL ÉS EGY OLYAN SZÓ AMIT MANAPSÁG NEMIGEN MERÜNK HASZNÁLNI: A BECSÜLET! az Aida kötelező a mai közelkeleti szereplőknek úgy, hogy leszögelném őket a székeikre 100 as szegekkel…a Don Carlos egy birodalom nagyságának ára millió ember áldozatáról szól… és aki ki mert az elnyomottak mellett állni az halott de addig sok minden történik (kötelező megnézni) és a Falstaff abban sok minden van (Wagner Nürnbergi Mesterdalnokaira hajaz???) Falstaff „becsületmonológja” a szerző szája Arrigo Boito szövegíró lett és minő nagyság és Verdi a Hattyúdala

    Wagnerről talán máskor…mert …azt sem mondom meg miért nem mondom

  • Geyza
    2018 május 19
    5:58 du.
    Csak halkan mondom, mikor en anyagbeszerzo voltam, NEM volt meg a magyaroknak TV je.Akkor meg otthon gyerekcipoben jart, volt hir talan arrol, hogy egyes kavehazakban TV is lathato.

  • Aurora Boreálisz

    Figyelő, Geyza és Voronez vitájához:
    Nem, a Marxizmus nem bukott meg, mint ahogy azt Figyelő könnyedén kijelenti, leföljebb lassan dolgozik.
    A bukás bélyege az elsősorban és csak az erőszakosan türelmetlen és vulgármarxista bolsevizmust de főleg az autoriter sztálinizmust illeti. A leninizmus bár hivatkozva Marxra, az elméletet a történelmi és az adott gazdasági adottságok figyelmen kívül hagyásával, történelmi törvényszertűségeket átugorva erőltette rá egy arra éretlen, azaz gazdaságilag és történelmileg is fejletlen, félfeudális, alaposan elmaradott, embrió kapitalista ország rendszerére. Elzártságát tovább fokozta sőt a rendszert létében is fenyegette a vele szemben álló nemzetközi tőkés államok vele szemben gyakorolt embargós és intervenciós politikája, amely már a kezdetektől fogva súlyos gazdasági szociális és ennél fogva belpolitikai következményeket, belőle kikényszerített permanens válságintézkedéseket vont maga után. Mindeme tényezők együtt adtak teret aztán az autoriter, a . m a r x i z m u s t ó l . abszolút . i d e g e n . sztálini személyi kultuszt és erőszakpolitikának, amely a többségében paraszti néptömegeket még távolabb taszították a rendszertől.
    Tehát az időszerűségen tett erőszak a sok és világra szóló eredmény mellett is, éppen a Marxék által kitűzött társadalmi célokat tette végrehajthatatlan utópiává. Miközben semmiképp nem hagyhatók figyelmen kívül (a SzU esetében ) a rendszert kívülről is bomlasztó, sőt azt katonailag is támadó és kényszerítő erők fegyverkezési kényszert kiváltó hatása. Ez persze épp a kitűzött és hirdetett szociális célokkal ment homlokegyenest szembe s végül elvezetett az egész, valóságban nem is marxista(!) kisérlet bukásához…

  • Aurora Boreálisz
    2018 május 20
    6:35 de.

    hááát meglepetések mindig érnek, ez kellemes lett!

    a történelem valósága…

    hozzátenném, most nagyon nagy „közdelem” folyik agymentes idiótákkal az élen mint rétváribence kisasszony és sokm indenki más is… miért is nem tantárgy Marx és Engels? meg Voltaire, Hegel, Aristótelés, Lukács György, ??? ( a hiányzóktól bocsánatot kérek)
    csak nem rettegnek tőlük mint ördög a szenteltvíztől?

    manapság ébredeznek sokfelé sokféleképpen és főleg olyanok akik nem is ismerhették eme gondolatokat

    németeknél van olyan irányvonal, hogy a nato tök fölösleges gittegylet az usa fegyverbusiness ének marketingje (persze, hogy az, van még ízetlen texasi eper nagyon szép nagy csak nincs eper íze és a többi zöldségük gyümölcsük is ugyanaz, mialatt a délamerikai termények zamatosak és táplálóak…utoljára ropogósra sült malacot Cuba ban a Sierra Maestra ban ettem az ittenit nem lehet megsütni teljesen ehetetlen és az usa marhahús amiért meg a hamburger az ami sohasemtuggyukmegmibőlvan…

    és a gallok is hajaznak erre de nincsenek egyedül már volt is kis emlékeztető Páris ban 24 órával a bejelentés után…az usa marketingje nagyon jól fel van fegyverezve

    szóval: nem lehet elkerülni, a kisgömböc bizonyosan kipukkad és az összes borzalmas beltartalma láthatóvá válik, bár aki lát és nem csak néz az már tudja régen

    túltermelési válságban a fél világ éhezik és nélkülöz mialatt a Föld forrásait pazarolják holmi semmitsemérő profitért

  • Figyelő:
    Tudom hogy nem volt TV akkoriban de kisipari állami KTSz-ek voltak.A szolgáltatóiparban.
    Csak példaként hoztam fel.

  • Aurora Borealisz:
    Annál is inkább, mert az ún. ‘Sztálini Alkotmánynál” még humánusabbat nem készítettek ezen a világon.

    Igaz Sztálinnak nem sok köze volt hozzá,Javarészt Buharin készítette, akit pedig az életbeléptetése után pár hónappal kivégeztek.
    Az is igaz hogy ebből az Alkotmányból kb. SEMMIT nem tartottak be, ami az állmpolgárok jogaira vonatkozott.

  • Geyza
    2018 május 20
    9:07 de.

    nyünyüke, te ugyanazt írtad (csak pirézül) amit aurora borealis

    ez azt jelent, hogy már „lámpással jársz”?

  • Rodéjjókám nem tudtad?

    Én vagyok ” A Vak Akinek Lámpása Van „

  • Rodeo36-11
    2018 május 19
    4:09 de.

    Nana !
    Ne vadásszál partizánra!
    Az USA még a Marshall-segélyt is felajánlotta nekünk.
    Csak éppen nem dogadtuk el. Yugoszlávia bezzeg igen.
    Fejlődésnek is indultak szépen csak éppen utóbb elcseszték.

    Azért nem minden volt cocom-listás.
    Viszont volt egy két fasza húzása Sztálinnak:
    Például a hasára ütött és kijelentette hogy a kibernetika
    az „burzsoá áltudomány” Így aztán tilos volt vele foglakozni
    a Szovjetúnióban. A többi ország meg szolgalelkűen követte
    ezt a hülyeséget.Az „eredmény” hamarosan kézzelfogható lett

    A vicc az az egészben, hogy a rádiólokátorok mögé kapcsolt tűzvezető-rendszerek megkívánták a kibernetikai alapokon álló fejlesztéseket.
    Gondolom eléggé nehezen párosították össze a két irányvonalat.

  • Geyza
    2018 május 20
    10:25 de.
    már megint elfelejtettél mindenfélét: aki „lámpással jár” nappal az szlopál!
    namost a magyar népköztársaság kapott Trumann mozdonyokat (411 esként vonultak be a hírhedtségbe) a Jugoszlávok kaptak hideget meleget most éppen a jéghideg van soron, mi meg kaptunk svájci csokit 1956 karácsonyára (mármint az oskolás gyerkőcök én a csokis szaloncukrot jobban zabáltam)

    a kíber meg a kíbertelen az sok mindent elmond a …emléxel te a Parkinson (Cecyl Northcott Parkinson ) törvényeire?

    szóval a nyertesek az a rohadt pedofil csőrcsillel az élén valakikkel szemben voltak csak képesek bemutatni a „jobbságukat” tehát aki nálam nyomorultabb annál én gazdagabb vagyok (ferdítem Parkinson kartársat, eredetileg aki nálam hülyébb annál én okosabb vagyok ez meg a személyzeti politikájukra érvényes mármint csőrcsilléknek)

    sohase’ feledd, a Szovjetunió és a KGST minden része porig volt rombolva és saccperkábé 30 millió halálos áldozata, a süsüék és a többiek nem kis Londoni lángok meg Coventry azután mintha elvágták volna, a gallok alig kaptak valamit (ügyesek a gallkappanék) a nyugatnémeteket meg fel kellett mutatni mint Úrfelmutatáskor az ostyát, hogy íme az egyik milyen jó …1987(!!!!) ben a nyugatnémet barátom nem kaphatta meg a saját pénzét a saját bankjától amit nekem kölcsönadott és én átutaltam neki határidő előtt, mert csak cum trucc és volt ott rend (!!!demekkora, és azóta is meg vannak szállva) Los Azzurri meg hát ugye az a kis porigbombázás meg az utána eredetiben újjáépített kis kolostor templom komplexum mijaznekik a többi mellett…közben a süsüék hatalmas gyarmatbirodalmat nyertek csupa testvéri szeretetből mexállták ázsiát, európa nyugati felét és délamerikát Fidel Castro felmutatta nekik a Középső jó nagy újját…azóta is „lássákaszt” )

    szóval a regény többi fejezetét is el kellene olvasnod vagy…inkább hordozd a lámpást nappal az jobban áll neked…mint annak a szekerét tolni ami soha semmi előnyödet nem okozta…de kurva sok hátrányba kavart (mióta Belgrád ugye nem kedvenc azóta nincs Csepel Duna tenger járás és a jóvátételről hallgatnak, mint szar a fűben bár az a lapuló sokkal értékesebb mint a krumplee és a jaredkuschnerjadvánkakuschnerné bolhacirkusz

  • Tehát még ennyit sem tudsz!
    Egészen más van agyad hejjén,mint kellene!
    Ezt tudományos alapon beismerted!
    Megértelek üdvözletével.

  • Rodeo:Na igen.
    De azt hallottam,
    Németországban már rég lehetett kapni a piacon
    tojást vajat, mikor még Angliában mindig jegyre adták ezeket.

  • gabriel
    2018 május 18
    9:41 de.

    és még valamit szeretnék tisztázni bizonyos fejekben! NE NÉZZÉK ÉS -FŐLEG- HIRDESSÉK GIUSEPPE VERDI T HÜLYÉNEK!
    a Nabucco ról beszélek

    ugye ott Jeruzsálem környékén ma netán yahoo val az élen előszeretettel idézik a „Vá pensiero l’alma adorata…” kezdetű kórus t, mint amiben ők a szenvedők…dehát Verdi ennél sokkal komplexebb és mindíg a valósághoz hű!

    lássuk Abigaile-t
    https://www.youtube.com/watch?v=Oe2dOC6bOrE
    ez a Callas utáni leghűbb előadás
    és a szöveget érteni kell …különben az egész értelmét veszti a nyaktörő szopránéneklés (ami a hatalmi téboly hisztéria ábrázolására komponálódott)

    és akkor Nabucco önmaga
    ha ettől nem nyílik ki bárki szeme aki ért legalább néhány szót olaszul:

    figyeld

    https://www.youtube.com/watch?v=WwvzLRUIrM8

    na erről van szó a hatalmi téboly és a gőg nem áll meg (legalábbis nem sokáig, mert ez lesz a vége….minimum!)

    non son piú ré io son Dío! és belevág a mendergetős és????
    minő jelmezek?

  • gabriel
    2018 május 18
    9:41 de.

    HA NEM BOSSZANTLAK?
    kivel lehetne beszélgetni a Beethoven G dúr zongora koncertjéről Széll György és Emil Gilelsz előadásában különösen tekintettel a második tétel második részére

    ki beszéli ezt a nyelvet (Lukács György !!!)

  • Geyza
    2018 május 20
    2:49 du.

    hahahahaha

    a britek bizonyosan ott álltak az utcák és országutak két oldalán II Bözsinek tapsolva és őrjöngtek, hogy van Queen God bless the queen… addig a tikok meg a tehenek és a fű…és a piac (na nem a közösült?) és büszkék voltak, kivették és Earl the Grey a legújabb earl a duke and duchessek mellett és Baron Ess és porcelán csésze remegő kezekben kilötybölve a drágalét

    a teutonok meg takarítottak, felmostak és kimostak rendbe tették (szokásukhoz híven) nem nyalogatták a sebeiket…gyógyítottak és dolgozni kezdtek mert ugye..

    ez ma is így van lásd a süsü farmer lebetonozza texast és 60 cm termőföldet terít rá bulldózerrel (a kapát, gereblyét, sarlót, kaszát: nem ismeri) és abba ültet gabonát meg epret természetesen a génkezeltből mert az… olcsóbb és nagyobb a profit belőle de semmire sem jó, ha más nincs azt veszik a fegyveres marketing a krumplee vel segít neíjjek és a búzát is a többi hülye meg hagyja a gaz cukornádat (igen, az egy gaz: weed) nőni és learattya mert az is nagyobb profit mint a répa…és akkor szóval észak amerika cukorbeteg és obese meg tele izületi betegségekkel és drága életbiztosítással hogy mielőtt eltemetik nagyon drágán még fiessen a joly ba

    naevvan

  • Jólvan HUNT*
    ezt megbeszéltük.
    Akkó mostmár elmehetsz innét a sárgába.
    Várnak a Pártházban egy jó kis zsidózásra,
    Sorosozásra, komcsizásra téged.Siess hogy jó helyet kapjál.

  • GŰDŐ és dűgő vagy mint régen.
    Üdvözöllek szeretett Barátom

  • Kis Ferenc
    2018 május 16
    9:04 de.
    Igaza van, 1OO % ig!

  • Geyza
    2018 május 21
    9:13 de.
    nesze ha érted ha nem hahahaha

  • charlie
    2018 május 15
    8:38 de.
    Pár nap eltelt, de hátha. A zárt társadalmak elveszítik meglévő vitalitásukat is. Nem jövő keddre – történelmi léptékben.
    Jó példa erre Kína, amely évszázadokkal korábban birtokában volt olyan technikai, kulturális – civilizációs – ismereteknek, amikről az európai sztyeppéken, meg őserdőkben portyázó csoportok még csak nem is hallottak.
    Aztán felhúzták a bazi nagy kőkerítést a betörő hordák ellen – és egyszercsak azt vették észre, hogy a hordák könnyedén megkerülve a kerítést, térdre kényszerítik őket.
    Az európai fehér dominancia elsősorban a nyitottság miatt alakulhatott ki a Földön. Zárt társadalmaknem viselik el a kreativitást, az adaptív képességeket – önmagukba roskadnak.
    Nagyon vázlatosan – ennyi.

  • talalom
    2018 május 22
    6:24 de.

    „Aztán felhúzták a bazi nagy kőkerítést a betörő hordák ellen – és egyszercsak azt vették észre, hogy a hordák könnyedén megkerülve a kerítést, térdre kényszerítik őket.”

    Bocs a belekottyért, de most azt írtad, hogy az alapítványokat a barbár mongol hordákhoz hasonlítod?

    Ha a zárt társadalmakra keresel példát, akkor az újkori Kínáról jobb lett volna írnod. Amelyik lezárta a kikötőit az angolok elől, és azok az ún. ópiumháborúkban kényszerítették a birodalmat a piacai megnyitására.

  • HL! Eddig legalább olvasni tudtál, ha írni nem is. a bazi nagy kőkerítés-sel a Nagy Falra céloztam.

  • Rodeo:
    Meghallgattam, komoly !

    De tudod:
    Én még zenei kérdésben a Boci-boci-tarkánál tartok.
    Tudod életem nagyrészét a repülőtéren töltöttem
    ott meg főként trágár nótákat ordítoztunk éjjelente.
    A soksör után.

  • Hazai és Talalom DDDD
    Jó nézni amint
    mindketten egyre gondoltok és összevesztek rajta heheeeheeheheheeh

  • Auróra Boreálisz

    Talalom!
    (Láttam egy fotót egy önmagában heverő kendős női fejről valahol a még fel nem épült fal környékén… Borzalom!)

    Bocsdánat, de a legyszerűbb humanizmus mondatja velem, hogy Izrael csupán élni akar és megvédeni az egyes állampolgárait is az őrülten fanatikus nacionalista és iszlamista önrobbantó terroristáktól, ÉS e kénytelenségből építette fel „a falat”.
    Mi táplálja az úgynevezett „palesztin” hazafiságot ? Egy fiktív nemzettudat, amely akkor ébredt a zsebkendőnyi terüleen lakó néhány arabban amikor Izrel állam, amelyet Róma anno elvett tőlük ÚJRA megalakult 1948-ban.
    Tegyük még hozzá, hogy a jeruzsálemi kinevezett(!) főmufti már évekkel korábban személyesen Hitlerrel és Himlerrel is tárgyalt, majd ezt követően világkörüli utján szervezkedett a zsidók kiirtása mellett, sőt… Boszniában kisebb – többszázezres – muszlim hadsegereget is szervezett, amelyet az SS ruházott és fegyverzett fel. – A szegény és ártatlan bosnyákok, mi ?
    Aztán amikor Izrael megalakult és példát mutatott állam, gazdaság és hadseregszervezésből,stb, az arabok – nem palesztinok – felháborodtak és hiába kínált nekik Izrael alkotmányból fakadó, egyenlő állampolgári jogokat, ők a fokozatosan szinte édenkertté változó területet CSAK a magukénak hirdették és ezt nemzetközi szinten ismételgették, mígnem a dramaturgia érdekében magukat is átminősítették – palesztin – lnemzetként határozták meg. Aztán meg látva az izreli lehetőségek tárházát felgyorsult a szaporulat, amelyet az öngyilkos merényletek tartalékhadseregeként neveltek, és nevelnek ma is hisz az ilyesfajta halál az iszlámban dicső halálnak minősül, amely odfenn kf. jutalommal jár… Ez az ideológiájuk lényege, amely félelmetes.
    Izrael pedig – ismétlem – csak élni akar, s mivel nincs más választása: mard a fal.
    Itt tehát nem azonos a helyzet a Kinai Nagyfal céljával, amely céljában kultúrák elválasztását célozta. Ezzel szemben ez a fal nem ideológiai célzatú, hanem csak katonai. Gyakorlatilag felfegyverzett csürhék, vagy beszivárgó orgyilkosok bejutását hivatott megakadályozni. ÉS az az igazság, hogy sikerrel, mert amióta áll . c s ö k k e n t . az orgyilkosságok, az önrobbantások száma. Ellenben és ez várható volt, a direkt katonai jellegű támadások azóta sűrűsödtek ami csak az arabokon múlik. Az utóbbi, „ramadáni” gázai betörések ill. zavarghások is ilyen lényegében katonai jellegű volt… Jellemző, hogy az arabok a civil lakosságot, a gyermekeket is – a minél több mártír érdekében – pajzsként használják fel. Épp e célból a rakétakilövőiket is gázai iskolákba és kórházak közelében telepítik.
    Tény és való, és ebben Talalomnak igazat kell adjak, hogy a „falak” sajátos pszichés hatással vannak a védett, elkerített csoportra is, hasonlóan a börtönlakók és az őrök bizonyos értelemben hasonló lelki állapotához, de pillanatnyilag nincs okosabb megoldás a falnál.

    .

  • Kedves Aurora Borealisz, örülök, hogy a helyzetet ennyire egyszerűnek látod. Ez nyilván segít élni, gondolkodni és dönteni. 🙁

  • Auróra tökéletesen megvilágította a helyzetet.

    Izraelnek szüksége van a Falra a gyilkkos elborult agyú csürhe ellen.

    Véleményem szerint Magyarországnak nincs ilyesmire szüksége,
    tekintve hogy itt csak egyszer volt sok menekült, amikor a Kormány rendőrileg megakadályozta hogy a sok menekült a megváltott jegyeik dacára felszálljon a Keletiben a Bécs felé tartó vonatra.
    Mimást tehettek volna, pár napig a parkokban meg hid alatt aludtak a Keleti környékán.
    Vittem néhány fejkendős, kisbabát szorongató nőnek pár palack vizet.Amennyi befért a csomagtartómba.
    Aztám elindultak gyalog Bécs irányába.
    Ennyit a hazai „menekült-hullámról”.

    De az elkészítéso óriási politikai haszonnal járt és nem utolsó sorban elképesztő összegeket lehetett vele ki szivattyúzni az az adófizetők pénzéből.

    270 MILLIÁRD Forintról beszélünk, a hosza pedig kb 180 Kilométer. Így tehát méterenként nagyjából másfél milliócskába került.Nekem senki ne mondja hogy 1 méter 4 méter magas drótkerítés másfél millióba kerül, mégha minden méterére őrkunyhót is építenek.

    Ez jelenleg a világ legdrágább kerítése, haszna meg a nullával egyenlő.

    https://444.hu/2017/09/01/az-eu-nem-fogja-kifizetni-a-magyar-kerites-felet

  • Orsós Elemér

    Auróra Boreálisz
    2018 május 26
    9:09 du.
    Igen, bizony, de vajon amikor mi a magyar kerítést emlegetjük, ami gyakorlatilag majdnem ugyanazt a célt szolgálja mint a gázai, akkor miért van heves relativizálás? (Önnek csak költőinek szántam ezt a csúnya kérdést, mert egyet értünk!)