A liberalizmus elárulása

2018 május 21 8:03 de.63 hozzászólás

Egy ideje szitokszó lett, ha valakire azt mondják, liberális. Nincs ezen mit szépíteni, a liberalizmust, mint olyat, lejáratták. Az ismert bon mot szerint: egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne.

Azokért meg – és ezt már én teszem hozzá – még annyira sem, akik nem hisznek benne, csupán felírják a zászlajukra. Bősz Anettre gondolok a legújabb fejlemények kapcsán. És persze Fodor Gáborra, merthogy Bősz Anett az ő magyar hangja.

Fodor Gábor tehetséges politikusnak indult. Időben szakított a Fidesszel, akkor, amikor Ungár Klára, Hegedűs István és még sokan mások. Bayer Zsolt is ekkor hagyta ott Orbán Viktor pártját, elmondása szerint Simicska Lajos miatt, mert mint írta a 90-es évek közepén, Orbán Viktor barátja körül olyan volt a légkör, mint egy kokainbáró rezidenciáján Kolumbia-alsón. Bayer aztán visszatalált a Fideszbe, Fodorék maradtak liberálisok.

Azzal, hogy Bősz Anett otthagyta az MSZP-Párbeszéd frakcióját, nem ennek a pártszövetségnek ártott a legtöbbet, még csak nem is a magát demokratikusnak mondó ellenzéknek. Bősz Anett árulása a liberalizmusnak ártott sokat, mert újabb adut adott azok kezébe, akik szerint a liberalizmus idejétmúlt, sőt, kifejezetten kártékony, és mint ilyen, irtandó.

Sokan úgy sejtik, hogy a Fidesz áll a mostani és az ezt megelőző ármánykodások mögött, a kormánypárt mozgatja a szálakat, Fodor végül is nekik tett szívességet. De ha így van, és jó lenne hinni abban, hogy ez nem igaz, akkor az MSZP is nyakig benne van. Ők vitték be a hátukon a parlamentbe Fodor Gábor magyar hangját, Bősz Anettet, mindenki tudta, már akit érdekelt ez egyáltalán, hogy Bősszel valójában Fodor került be a parlamentbe és az MSZP-Párbeszéd frakcióba.

Most, hogy Mellár Tamás beül a már majdnem megszűnt frakcióba, csak látszólag áll helyre a világ rendje. Lesz frakció és lesz pénz, de valójában semmi sincs rendben.

Amit ugyanis Fodor Gábor és magyar hangja, Bősz Anett képvisel, az nem liberalizmus. A liberalizmus ugyanis egy eszmerendszer, épp úgy, ahogyan a konzervativizmus is az. Arról, hogy valaki konzervatívnak mondja magát, még nem biztos, hogy konzervatív. Lehet, hogy csak hazudós az illető, vagy álszent, esetleg politikai haszonszerzésre szakosodott.

Bárki mondhatja magát konzervatívnak.

Fodor Gábor, Bősz Anett, ha kedvük tartja, nevezhetik magukat liberálisnak, mint ahogy Kövér László is mondhatja magáról, hogy demokrata. Ami persze szintén nem igaz, tőle magától tudjuk, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Abban az értelemben, ahogy Kövér László demokrata, úgy persze Fodor Gábor és magyar hangja, Bősz Anett is liberális.

Föld S. Péter

63 hozzászólás

  • A dologhoz tartozik, hogy nem szabad megfeledkezni a tényről, hogy majd 10 éven át Liberális Internacionálé (LI) első alelnöke Orbán Viktor volt

  • Maradva Ronagyuri vonalanal ÉS A CIKKIRO GONDALATANAL az méginkabb tekintheto igaznak, hogy sem egyik, sem masik (a koleszos csoporttars sem) soha nem voltak liberalisok a szo, vagy az „eszme” valódi vett értelmeben.
    Ha csak arra nem csereljuk (vagy forditjuk át) a liberalis szót, hogy „SZABADON”

    Igy irva mar teljesen egyenessé válik a vonal amit kovetnek, mert hogy akkor is „szabadon” HASZNÁLTÁK KI ÉS FEL az eszmét, és most is.

    Annak hazudjak magukat, ami éppen a legjobban beválik – termeszetesen A JAVUKRA.

  • Azt kell megnézni kik előtt lett lejáratva a „liberális” szó.

    Mert a félművelt, másokra írigykedő , szövegértési problémákkal köszkölődő , a saját kis ócska életterén távolabb tekinteni képtelen hazai tömegek előtt azt lehet lejáratni amit vagy akit csak akarnak.

    Ha holnap az lesz az irányelv hogy a Hold ellensége a Tejjel-mézzel folyó Árvalányhajlandnak-nak, akkor a sok idióta kinnt fog állni éjjelente és ugatni meg vonyítani fogja a Holdat.

    Csak mert azt sulykolta nekik a Hatalom.

    Ilyen országban élünk.
    Franc se gondolta volna hogy ilyenek vagyunk.

  • Ettől a Fodor Gábortól kiütésem keletkeznek.
    Szerencsére csak nagyritkán.
    Ha látom vagy hallok róla.

    Véleményem szerint ez a Fodor Gábor az egyik legfőbb felelőse a mostani áldatlan helyzetnek.

    Az ilyenek szoktak romlásba vinni családokat, népeket, országokat, eszmerendszereket.

    Sajnos az átlagember nem képes felismerni az ilyenekben rejlő óriási társadalmi veszélyt.

    Nem a diktátor a felelős az aljasságaiért, hanem az aki megnyrő modorával, logikusnak hangzó semmitmondásaival, behízelgő megdumálási képességével őt önös érdekből vezérelve, vagy pusztán hülyeségből hatalomba segíti.

  • Mára átértékelődött minden, a permanenssé vált kétharmaddal. Jelentéktelenné váltak az ellenzéki pártok és vezetőik. Parlamenti részvételük mindössze kirakat, fenntartása a látszatnak, hogy Magyarországon demokrácia van.

    Nem, Magyarországon nincs olyasfajta demokrácia, mint amihez szoktak az amerikaiak, vagy ismernek a kanadaiak. Még olyan sincs, mint amiben az angolok élnek, pedig nekik királynőjük is van.

    Magyarországon nem egy nyugati típusú fejlett demokrácia épült ki, hanem a már évtizedeken át megszokott autokratikus. A ma élők túlnyomó többsége emlékszik még, hogy 30-50 éve is népre hivatkoztak, a dolgozó nép nevében és akaratára hivatkozva követték el mindazokat a bűnöket, amik miatt ma a baloldalnak kell szenvedni. A vicc az egészben az, hogy ma is a nép nevében száll szembe kormányunk azzal az Európai Unióval, ahonnan kapjuk a pénzt gazdaságunk fejlesztésére, és amit teljesen másra fordítanak. Nincsenek fejlesztő/termelő beruházások, helyettük épültek és épülnek a futballstadionok. A szak- és betanított munkás hiány miatt a nemzetközi piacon elismert külföldi cégek kezdik csökkenteni a fejlesztéseiket, a munkaerőhiány miatti béremelések magukkal vonzzák a külföldi tőke más országokba történő áttelepülését. Magam is meglepődtem azon hír hallatán, hogy a Suzuki megszüntette magyarországi központi raktárát, így a javítandó (karambolos) autóik pótalkatrészeit a márkaszervizek külföldről hozatják be, mintha a Swiftek egy különleges és ritka típus lenne.

    És így igaz:
    „Most, hogy Mellár Tamás beül a már majdnem megszűnt frakcióba, csak látszólag áll helyre a világ rendje. Lesz frakció és lesz pénz, de valójában semmi sincs rendben.”

  • A mai Magyar politikai életben egy kivételével nincsenek val´ødi, hivatásos politikusok, szakértelemmel ellátva, akik a hirdetett ideologiájuk érvényesítéséért harcolnak a jól fizetett pozíciókért. Haszonélvezők vannak csak, akik felkapnak egy ideologiai kategóriát nevük mellé, mintha azt próbálnák érvényesíteni, holott csak a maguk jól fizető állásaik bebiztosítása az egyetlen cél, no és a hatalmas államilag szervezett és irányított korrupcióban való részvétel, a meggazdagodás kulcsa. A magyar politikai rendszer semmi más, mint egy színpad teli csepűrágókkal, akiket egy személy dirigál, rendez és még a szöveget is adja hozzá azoknak, akiknek az improvizálása nem felel meg ízlésének.

  • Arulhatjak a liberalismust, ma az nem igen arulhato, mert nem igen kello a tomegeknek.Vilagszerte lefele eseik.

    De a nagy kerdes lehetne, hogy mi lessz majd jovo eredmenye ?

  • Magyarorszagon az a problema, hogy a mai liberalisok tobbsege az MSZP bol szarmazik, aminek ma mar nincs otthon hitele. Sajnos, soha nem volt otthon demokracia, a kormany vezetoi sem tudjak az hogyan is van. Nekik kene elni egy darabig demokraciakban, hogy azt megtanuljak!

  • „…szitokszó lett, ha valakire azt mondják, liberális…”

    Igen, azért mert mára az ultra-liberalizmus (szélsőséges liberalizmus, liberal fasizmus) váltotta fel a klasszikus liberalizmust.

  • Figyelő:
    Hol van már az MSzP.
    Jó hogy mindjárt azt nem irod, a Kún Béla emberei ök.

  • Orsós Elemér

    Kis Ferenc
    2018 május 21
    1:36 du.
    Bizony, de amikor én ugyanezt vagy fél éve elmondtam, mindjárt vadbarom lettem! Remélem Te ezt már megúszod! 😀

  • Nos hol is van Bősz,vagy Fodor ? sehol!
    Hol van Orbán,vagy Kövér? fent!

    Orbán és Fodor valamikor azonos dolgoz képviseltek…Orbán régen és most is megmaradt konzervatív hazaszerető embernek(rendszerváltást is ő szorgalmazta),míg Fodor az MSZP része lett…de ott sem aratott tartós sikert,sőt …eltűnt,szerencsére ő és a liberálisok is(Demszkyvel együtt)Az MSZP meg épp eltűnőfélben van….persze a DK-s Gyurcsány alkoholista megzakkanttal együtt!
    Azon meg ugye kér vitatkozni,hogy a szó szoros és mai értelmében ki is a demokrata?….Na Kövér legalább annyira,mint ezek a szánalmas alakok,Orbán meg pláne,mivel itthon minden ellenkező,hazug híreszteléssel szemben biztosította a demokráciát,vagyis mindenki azt mond,nyilatkozik,amit csak akar,és persze szabadon!!!
    Nos kell ennél több ? nem hinném….csak beszéljen a lecsúszott balliberális ellenzék ,amit csak akar,de főleg egymást közt,mert a többség nem kíváncsi rájuk!

  • A liberális-t én inkább egy gondolkodási módnak tekintem, mint önálló eszmének. Tudom, nem tudományos. De magyarra szabadelvűnek, szabadgondolkodónak fordítjuk – így hát lehet szerintem szabadelvű konzervatív is, meg baloldali is. Kossuth pl. liberális nacionalista volt – még a nácik előtti idők nacionalizmusát értve.
    Ami a Bősz esetet illeti: világosan megmutatja, miféle perverzió egy sokszínű sokaságtól „összefogást” követelni. Nem szóltam ellene, de most már világosan látszik: ha többségbe is tudna kerülni a parlamentben, nem tudna kormányozni. Nem azért, mert nem lenne bármelyik ellenzéki pártban elég irányításra képes erő, hanem azért, mert egészen mást gondolnak arról, hogy: merre?
    Mondok példát. Van olyan ellenzéki párt,amelyik azt mondja minden gyereknek azonos támogatás jár a közösségtől, függetlenül attól, tehetős, vagy szegény családba született: az adókedvezménnyel ezt nem lehet kiváltani. A másik szerint csak a rászorulók kaphassanak családi pótlékot. Ez nézet nem számol azzal, hogy Magyarországon a hivatalos jövedelmi viszonyok egyáltalán nem esnek egybe a valóságos keresetekkel, így ez a módszer a mai segélyezési rendszer hibáit viselné: vagyis a feketén pénzt szerzőnek járna, a hivatalosan dolgozónak meg nem. Ezért nemcsak egyszerűbb, olcsóbb is, ha minden gyermek kapja. Van az ellenzéki pártok között olyan is,amelyik szerint csak az kaphasson, aki „dolgozik”. Ez meg a mainál is nagyobb zsarolási potenciált adna a helyi kiskirályok kezébe.
    A mai kormányerőnek nincsenek ilyen fenntartásai. Ha 25 évvel ezelőtt volt is valamilyen elvszerűség, ami összetartotta a tábort, mára nyoma sincs. Nagy, szürke massza, amiből mindig az a hang jön ki, amit az éppen jelenlévő közönség vár. Csöpög a keresztyéni szeretettől – aztán zsidózik egy picit. Mivel érzékeli, hogy az antiszemitizmusra kisebb már az igény -, hát egy laza mozdulattal lemigránsozza a magyar nép tizedét, a cigányokat. Együttműködésről hablatyol a „bátor, furfangos, szorgalmas, szabadságszerető” nemzetnek – aztán közli, hogy e keretekbe nem fér bele a sokaságnak az a kb. 55-60 százaléka, amelyik nem a kormányerő hű csicskája.
    Nehéz ennek ellenszerét megtalálni. Az ellenzék most egyet tehet:megpróbálja megőrizni a nemzet maradék becsületét.

  • szokatlan cikk fold s petertol a vesztes nyugalmaval irta igy tenyszeru egyetlen hazugsag azonban van benne kover valoban mondta hogy komcsi kutyabol nem lesz nemzeti es magyar szalonna de nem magara ertette hanem a jelenlegi ellenzekre

  • Plagizáció (remélem, a nagy költő megbocsátja…

    Boda Marcsi verse:

    Nem hivalgó, cifra páva
    Nem modern az én szivem.
    Egyszerűség lakik benne
    Mosolyogva szeliden.

    Egyszerű, de tiszta nóták
    Amiket én dalolok –
    Mert a szívem súgja őket,
    Nem is olyan nagy dolog.

    Úgy csicsereg az én szívem
    Egyszerűen, szabadon,
    Mint a pintyőke madárka
    Fönt a lombos ágakon.

    Ami a szívemen fekszik
    Azt dalolom, semmi mást:
    Legelő, kicsiny birkáktól
    Tanultam a versirást.

    Egyszerű és tiszta nóta,
    Gólyafészek, háztető –
    Nincsen benne semmi, ámde
    Az legalább érthető.

    A jó Isten egyszerűnek
    Alkotta az eszemet,
    Nincsen abban nagy modernség
    Csak szelídség, szeretet.

    Kicsi kunyhó, szerető szív,
    Messze égbolt, tiszta, kék –
    Fulladjon meg Gyurcsány Ferenc
    Lehetőleg máma még.

  • Konkrétabban: Marcsikám, a demokrácia NEM AZ, hogy mindenki összevissza gyalázhat nyilvánosan bárkit…

  • norma2!
    .
    és te kire érted, vagy értetted? he? mi? na!
    .
    szeretem az olyan kifejezetten nem okosakat, mint te, akik megmagyarázzák, ki, mire, mit, mikor, és hogyan is értett.
    persze te nem értesz semmit sem az tisztán látszik!
    tekintettel arra az el nem hanyagolható tényre, hogy a paralmenti nyilas házmester, alias kövér – kövér valóban aljas volt! copywright by Hofi – életében kimondott egyetlen igaz mondata az általad magyarázott,
    .
    DE
    .
    ellentétben a te „magyarázatoddal”, mégha a szívednek kedves parlamenti nyilas házmester valóban másokra gondolt,
    .
    AKARATLANUL IS MAGÁRÓL MONDTA EL A VALÓT.
    .
    látod? ennyi, s nem több, mi történt akkor!
    ha visszafelé keféled a cilinderedet, vagy esetleg mást, akkor is ez a valóság.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Almási Alma
    2018 május 22
    3:26 de.

    Nem is tudtam errol a tehetsegedrol, hogy verst is tudsz irni.?! Gratulalok.

  • Alma!

    Jó vers…(átköltve),de a hozzászólásod különösen az és ugye öngól!!!!
    Egyes ellenzékieknek,de főleg a felbérelt „értelmiségi” tüntetőinek próbáld ezt elmagyarázni,akik ordenáré módon üvöltöznek a parlament előtt (alakuló gyűlés,eskütétel alatt)és
    meghívott papikat,püspököket gyaláznak,mert nem tudják elfogadni a törvényesen megválasztott új kormányt és a csúfos vereségüket!
    Ami pedig a szeretett Gyurcsányodat illeti,hát ezt ő az „uralkodása” alatt biztosan nem tűrte volna ilyen békésen…..
    Még emlékszünk tankokra, vízágyúkra,meg némi…lövöldözésre!
    Na erről ennyit!

  • Kedves Figyelő, ezt a verset nem én írtam, hanem Karinthy Frigyes. Az Így írtok ti-ből van, Szabolcska Mihály költőről… 😀

  • Ertem Alma, de te Gyurcsanyt csak betetted a sorok koze es a mai problemakat. Nem emlekeztet egyaltalan Karinthy stilusara.

  • Bár válaszoltam Almának,de a gyengébbek kedvéért bővebben:

    A demokrácia nem az,ha a csürhe…..pontosabban a birkák összetévesztik a legelőt a Kossuth térrel…,de ugye oda hajtották őket!

    Ezek a”legelő ” élőlények ugye csak emberszabásúnak látszanak!

  • Kedves Figyelő, ez szórul szóra Karinthy, kivéve a címét (Karinthynál „Szabolcska Mihály: Egyszerűség”), és a „Gyurcsány Ferenc”-et. Ez utóbbi helyett Karinthynál „Ady Endre” szerepel. 😀 😀

  • Figyelő!

    Nem kell megsértődni az „okítás” miatt,pláne ha figyelembe vesszük a kozmetikázást(átköltést!)….,magyarázkodást……!
    Gyurcsány nélkül itt egyesek nem tudnak létezni…!
    Erről ennyit!

  • Aki nem látta, annak ajánlom ezt a tíz évvel ezelőtti filmet, és amit a középiskolásokkal is megnézetném. Nem kell hozzá más, mint egy laptop és internetkapcsolat. A suliban ketten is nézhetnék egy gépen. Mondjuk Figyelőn már nem segítene ennek a filmnek a megnézése, neki mindegyik kommunista egyenlő a mai baloldaliakkal.
    Íme a film:
    .

  • Szolzsenyicint olvasni kene egyeseknek . Mindjart megismernek kozelebbrol a szovjet vilagot!

  • Drizari
    2018 május 22
    5:06 du.
    Sajnalom , de azok az evek, felejthetetlenek voltak, 1945-57 kozott.
    marad nekem akar mikor a balolsal balol]dalnak.

  • Drizari
    2018 május 22
    5:06 du.
    Sajnalom , de azok az evek szamomra, felejthetetlenek voltak, 1945-57 kozott.
    ezert, mindig az marad nekem a baloldal, aminek hivja magat.

  • Alma:
    Kóros humor-hiányban szenvedőknek
    kár magyarázni egy duplán tréfás verset.
    Egyetlen kukkot sem fognak megérteni belőle.
    A gyobberság kínos velejárója a kóros humor-hiány.

    Persze ők ezt másképp élik meg:
    mondanak egy ostobaságot és azt hiszik viccesek voltak.

  • Orsóskám olyan nincs hogy „liberál-fasizmus”

    Aki ekkora fogalom-böszmeséget összebarkácsol,
    az egyáltalán nincs tisztában ezeknek a dolgoknak a jelentésével.

    Mondhatni a kettő kizárja egymást.

    Kb. akkora hülyeség mint az a szó hogy ” égszíndrapp”

    Csak elborult agyú Horthy-fanok hajtogatják, hogy tereljék a figyelmet a saját aljasságaikról.

    Mint ahogy a vér-nácik erőszakkal terjesztik a „kommunizmus 100 millió kivégzett áldozata” című baromságot.

  • Geyza
    2018 május 23
    6:01 de.
    Engem CSAK ezen a lapon hivtak nacinak! Kikerem magamnak.
    A verbeli hivo kommionista persze ,. hoga ellenzi ezt a tomeg gyilkossagot. DE ha, osszeadod, a Sztalin idokkel es a kinaiakkal, vietnamiakkal hozza szamolod stb. Kijon ez a szam.
    Ja., es hogy ha nem tudnad, a kommunizmus vegkepp megbukott a szovjet bukasaval! Hogy Kinaban es Venezuelban meg minidg hatalmon vannak, azt a rendszeres gyilkossagaikkal erik csak el. Mindenkit kinyirnak, aki Ellenzek mer lenni.

  • Geyza
    2018 május 23
    6:01 de.
    Engem CSAK ezen a lapon hivtak nacinak! Kikerem magamnak.
    A verbeli hivo kommunista persze ,. hogy ellenzi ezt a tomeg gyilkossagot. DE ha, osszeadod, a Sztalin idokkel es a kinaiakkal, vietnamiakkal hozza szamolod stb. Kijon ez a szam.
    Ja., es hogy ha nem tudnad, a kommunizmus vegkepp megbukott a szovjet bukasaval! Hogy Kinaban es Venezuelban meg minidg hatalmon vannak, azt a rendszeres gyilkossagaikkal erik csak el. Mindenkit kinyirnak, aki Ellenzek mer lenni.

  • hát persze Figyelő.
    Kigyön.
    Minden kigyön.
    Rákosi idejében például a statisztika szerint beszedtek a parasztoktól 1000 disznót aztán a valóságban csak egyet szedtek be.

    Vietnámban az amerikaiak kutattak haláltáborok után.
    Még a nyolcvanas években.
    Vietnami meghívásra, mert a vietnamiaknak elegük lett a gyanusítgatásokból.aztán nem találtak semmit.
    Pedig oda mentek ahová akartak, azzal beszéltek akivel akartak,

    Csak hogy tudd.

    100 millió kivégzett ember mi ?
    Röhög(ne) a vakbelem ha nem lenno oly siralmas ez vissza vissza térő baromság.

    Te meg mindenre rábuksz amit a nácik terjesztenek, mint gyöngytyúk a takonyra.

  • Geyza
    2018 május 23
    2:53 du.R
    osszul tudod, vietnam harcolt a franciak ellen es az amerikai segitseget kerte. az mas lapra tartozik, hogy vietkong kommunista volt es ez akkor derult csak ki es vietkong ellen harcoltak az amerikaiak!
    Sok szaz amerikai katona halt meg ertuk.

  • Ja, es Gejza, hal Isten te nem tudod jogy milyen egy naci.
    A mai magyaoknal, divat lett, ha nem ertett vele egyrt valaki, maris nacinak hivjak, ami egy hulye, rossz szokas. Hal Isten, nem is talkozott az illeto., eleteben nacival, sajnos en olyan oreg vagyok, hogy en talkoztan veluk!

  • Ja, es Gejza, hal Isten te nem tudod jogy milyen egy naci.
    A mai magyaoknal, divat lett, ha nem ertett vele egyet valaki, maris nacinak hivjak, ami egy hulye, rossz szokas. Hal Isten, nem is talkozott az illeto., eleteben nacival, sajnos en olyan oreg vagyok, hogy en talkoztan veluk!

  • hehe Figyelő DDDDDDDDDD
    Marrrhaságokaz írsz de már fáradt vok a magyarázgatáshoz.

    Megérkezett Spanyolországból az amerikai EBAY-on vásárolt angol gyártmányű múszerem, a német DHL szolgálat közvetítésével.

    Ez mos jobban leköt bocsika

  • Geyza , ertem, Nem tudsz valaszolni, csak nacizni! Azt a legkonnyebb.

  • Boda: „Még emlékszünk tankokra, vízágyúkra,meg némi…lövöldözésre…” Úgy látszik, a pofátlanságnak nincs határa: az EGY DARAB kiállított tankot egy öreg nyilas kötötte el, és a járókelőknek, meg a rendőröknek akart menni a Deák téren.
    Egyébként meg:

  • Talalom:
    Nem tudtad?
    Marcsi az oldal ostaba macája.
    Csak hülyeségeket képes összehordani.
    Gyuri barátunk nagy örömére.Ő falja ezeket a baromságokat.

  • Figyelő:
    nem látom továbbiakban értelmét annak hogy kilónétereken át magyarázzam a jelen hazai helyzetet.

    Tudod én eléggé türelmes ember vok, de három év azért sok.
    Kb. ennyi ideje próbálom Neked elmagyarázgatni mik történtek itt, miért és mik az események háttérben lévő mozgatórugói.

    Láthatólag nulla eredménnyel.

    Úgyhogy engedelmeddel felhagyok a hiábavaló próbálkozásokkal.

    Kérdezzed Gyuri-10 et. Ő ANNYIRA okos és szépen bírja a magyarnyelvet is.
    Majd ő megmagyarázza neked.

    Én a továbbiakban csak arra szorítkozok hogy ha böszmeséget találnál írni, a magam cseppet sem bonyolult stílusában jelzem Neked, hogy böszmeséget találtál írni.

  • abramovics
    2018 május 22
    6:15 de.

    Szteem Norma2 tökjól értelmezte Kövér úr beszólását.

  • Abramovics:

    Kövér úr megveti és felejteni igyekszik azt az eszme-kört ahonnan érkezett.

    És megpróbálja azonosítani az ellenzékkel.

    Nézd csak meg a parlameni működését.
    Gyakorlatilag az ellenzéki képviselők másodrendű állampolgároknak számítanak előtte.

  • geyza ille szeret bogracsozni ne veszekedj vele mert eros gyerek lebirkozhat

  • Norma2:
    Ille nem jár már ide.
    Szoktam levelezni vele.
    Egyszer talán elugrok hozzájuk.
    Már megdumáltuk egyszer de közbejött nekem valami.

  • talalom
    2018 május 25
    6:07 de.

    2006-ban a kiállított tankot egy akkor 65 éves nyugdíjas kötötte el, akit te „nyilasnak” nevezel. Számold ki, mennyi idős volt 44-45-ben, vagy még korábban? Lehetett-e nyilas?

    Ha a tüntetők komolyan akartak volna üzemanyagot az elindított harcjárműbe, meg tudták volna csapolni a környéken parkoló diesel motoros gépkocsikat. Nem tették…

    Szóval, a saját hitelességeddel is foglalkozz, ne csak a Boda Marcsiéval!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2018 május 25
    6:07 de.
    jani
    2018 május 25
    10:59 de.

    Az még mind semmi, mert „véletlenül” oda volt odakészítve egy fegyverekkel és lőszerekkel megrakott teherautó is, amit az Istennek sem akart felhasználni a csőcselék, mert egy-két normálisan gondolkodó nyilas felvilágosította a tömeget, hogy egyesek tenyerüket dörzsölve vágyakoznak egy kis lövöldözésre, ami hátha polgárháborúvá fajulhat, de ha nem is, legalább a méltán elégedetlenkedőket erdogáni módszerekkel végleg ki lehetne iktatni! Egyébként meg minden megtorolt tiltakozásért és durva rendőr attakkért Gyurcsány a felelős, ha nem tudott róla, akkor azért, ha meg tudott róla, akkor főleg, mert akkor ő volt az akkori kormány teljhatalmu orbánja!

  • jani
    2018 május 25
    10:59 de.

    Blabla.

    Ahhoz hogy valaki nyilas lehessen, nem kellet élnie a vészkorszakban

    http://www.atv.hu/belfold/20150605-hungarista-zaszlo-a-jobbik-trianon-megemlekezesen

  • Orsós Elemér
    2018 május 25
    3:23 du.

    Szép történet.
    Más is tud róla rajtad kívül?
    (A Kurucinfót és tsa.-it ne idézzed ide.)

  • Orsóskám:
    Gyurcsány mint „teljhatalmú”

    Ha megengeded,most felpattanok és szanaszéjjel röhögm magamat.

    /Géjza óvatosan megy a lépcsőn lefelé,nehogy leröhögje a falat/

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 május 25
    4:11 du.
    Pont akkora hatalma volt, mint most a patás Orbánnak!!! Sőt nagyobb, mert a patás most nem „élne túl” egy olyan böszme ingerküszöb felmérő beszédet amit a Fletótól a pártja először csak hőskölteménynek hitt vagy annak akart a nagyérdeműbe beleszugerálni!!! Bele is buktak -valószínű legalább egy új nemzedéknyi időre- bugyuta magyarázkodásaikba, mert a leértékelt szavazó egyedek nem találták olyan viccesnek mint az MSZP birkák!!!

  • Orsóskám:
    Alkottam:
    Íme itt egy nagyobb lélegzetvételű ballada arról,
    hogy az MSZP hatalmasságai mikképpen irányították
    az országot,hogyn tartották kordában a felvonuló
    békés magyar tüntetőket és hogy miféle módszereket
    használt ő és bandája a Nép féktelen elnyomására.

    Oly hatalmas Gyurcsányferi
    A jónépet szemmel veri
    Kilöveti a nép szemét
    Gyurcsányferi aza szemét

  • Mielőtt elkezdenétek engem köpködni,
    elmondanám hogy a fennti vers CSAK IRÓNIA.
    Tréfa. Sutka. A gyobberek állandó károgásának körberöhögése.

  • Geyza, ne magyarazkoj!
    Szerintem, MOST eszre vetted, hogy kissebbsegben vagy, a hely velemenyek alapjan!

  • DE elismerem, hogy benned egy fuzfa poeta veszett el!

  • talalom
    2018 május 25
    6:07 de. Peched van! T.i.en eppen ott voltam, mikor az ember elkoitotte a tankot, de nem tudott vele sehova menni, mert nem volt gaz a tankban, igy egy ket proballkozas utan az megallt!!!
    Nem kell elhinni, de ez az IGAZSAG! Akar mit irt a Nepszava!E
    En es sok ember szemtanuja volt.

  • talalom
    2018 május 25
    6:07 de. Peched van! T.i.en eppen ott voltam, mikor az ember elkoitotte a tankot, de nem tudott vele sehova menni, mert nem volt gaz a tankban, igy egy ket proballkozas utan az megallt!!!
    Nem kell elhinni, de ez az IGAZSAG! Akar mit irt a Nepszava!
    En es sok ember szemtanuja voltunk.

  • Geyza
    2018 május 26
    2:10 du.
    Szemtanuja voltam, az akkori esemenyeknek . Ugyan a szem kilovest NEM lattam, de szerintem, ha valakinek kilovik az egyik szemet, a masikkal tud meg latni. Nagy szerencseje az akkori kormanynak, hogy MAS remes dolog nem tortent.
    Persze, egy bekes tunteteskor nehez azt megtamadni!
    T.i akkor senki sem hozongott, csak meg akart emlekezni az 56 os forradalomrol. Ahogy irtam, vegig mentem , kanadai csaladommal egyutt a felvonulason. Nehez eszt megerteni?

  • GEyza, tudod mi volt akkor a baj>? GYucsany volt a kormanyon es felt! FELT szemelyieg is, meg persze attol is, hogy a tomeg kovetelni fogja levaltasat! Viszont a tomeget nem erdekelt e Gyurcsany akkor, csak meg akart emlekezni, bekesen!
    Gyurcsany felelme szabaditotta a tomegre a rendorseget is. Igy ert vegett az emlekunnepely. Meg megemlitem, hogy mar irtam ezt is, a vaxsora helyre is betort a magyar rendorseg, es gumibottal verte ott a vendegeket. Viszont , voltak ott kuldfoldiek is. AZOK SEM JONNEK TOBBET Magyarorszagera!

  • Geyza
    2018 május 25
    6:37 de.
    Jol van Geyza, ne irj tobbet nekem. Remelem , hogy tul fogom elni!
    MAR SOKSZOR irtam, hogy nem vagyok baloldali! Tudhatnad.
    Nem tudom a mai kormanyt sem szidni, mert nem ismerem,. Ennyi.
    Ha ez neked nem tetszik, sajnalom.

  • Figyelő:

    1: nem vettem észre hoögy egy liberálos lapon kisebbségben lennék a libsi nézeteimmel.
    Inkább azt látom hogy a nácik meg a náci-szimpatizánsok idetódulnak de mi meg körberöhögjük őket, ők meg tehetetlenek ez ellen.

    2: Nem tudsz te semmit a 2006.-os hazai eseményekről.Igaz, ezerszer elmagyaráztuk itt neked többen is hogy mi volt az egéasz MÖGÖTT de te csak szajkózod a hülyeségedet.

    3: továbbra is szólni fogok ha hülyeséget írsz, (és észreveszem) de mint korábban jeleztem nem valószínű hogy ismételgetni fogom a magyarázatokat.
    Fárasztó dolog falrahányni a borsót.

  • Nem baj Geyza!
    Tudod, az AVH -n is, meg a bortonben is, akartak megjavitani! DE mar akkor sem sikerult! Belolem nem lehet kommunstat csinalni!