A kitiltott ország

2018 május 23 7:59 de.94 hozzászólás

Kövér László újságírókat, politikusokat tilt ki a parlamentből, az Index újságíróit nem engedik be a Kisvárda legutóbbi meccsére, most meg itt a legújabb: több portál munkatársai nem regisztrálhattak Steve Bannon előadására.

Meg tudja valaki magyarázni, hogy miért kell egy futballcsapatról jót írni? Egy előadásról, vagy egy parlamenti ülésről? Miért kell úgy írni, ahogyan a regnáló hatalom elvárja?

Számtalanszor leírtuk már, és most sem tudunk okosabbat: aki újságírókat akadályoz a munkában, kitilt meccsről, parlamentből, egy szélsőséges nézeteket valló (vagy bármilyen más) ember előadásáról, az a nyilvánosságot veszi semmibe. Aki nem engedi, hogy a sajtó tájékoztassa az embereket, az nem a sajtónak árt, hanem a nyilvánosságnak, és mint ilyen, még ennél is nagyobb gazemberségekre képes.

Ha ilyen történik, az akkor is baj lenne, ha a közmédia, melyre több mint 80 milliárd forintot költenek a magyar adófizetők, tisztességesen végezné a munkáját. Tájékoztatna arról, ami Magyarországon és a világban történik – pártatlanul, hitelesen, vagyis, magas szakmai színvonalon.

Erről, tudjuk, szó sincs. A közmédia nem a valóságot mutatja, hanem azt, amit a hatalmon lévők valóságnak szeretnének látni és láttatni.

Tudom, csak ábránd, de elképzelni azért lehet, hogy minden sajtómunkás, az összes szerkesztőség és kiadó, tiltakozó levelet ír Schmidt Máriának, amiért nem engedik be a nem kormánypárti sajtó munkatársait Steve Bannon előadására. Tiltakoznának a Kisvárda elnökénél, Seszták Miklósnál, amiért az Index újságírói nem nézhették meg a csapat legutóbbi mérkőzését. És Kövér László is kaphatna egy levelet, amelyben minden jelentős újságíró szervezet nevében közlik vele, hogy ő nem főnöke az újságíróknak és az általuk képviselt nyilvánosságnak, hanem alkalmazottja, ha úgy tetszik, szolgálója.

És ha ezekre a levelekre nem érkezne válasz, vagy olyan válasz érkezne, amely nem kompatibilis a demokratikus értékrenddel, akkor mindenkinek, aki magát újságírónak tartja, bojkottálnia kellene ezeket az eseményeket és embereket. Nem írni róluk sehol, nem mutatni őket egyetlen tévében sem.

És akkor egy idő után Kövér László, Seszták Miklós, vagy éppen Schmidt Mária azon venné észre magát, hogy hiába ír róluk a kormánypárt médiája, az majdnem olyan, mint nem írna róluk senki.

Tudom, ilyen nincs, és tudja ezt Orbán Viktortól Kövér Lászlón át Schmidt Máriáig mindenki. Ha úri kedvük úgy tartja, legközelebb is kitiltják azokat, akiknek a jelenléte nem kívánatos a számukra. De nem kell örülniük azoknak sem, akik ma még bemehetnek a parlamentbe, a Kisvárda meccsére, Steve Bannon előadására. Elég egy rossz szó, egy félreérthető képsor, vagy gondolat, és a ma még kedvezményezettek egy pillanat alatt a sötét oldalon találhatják magukat.

És ha megkérdezik, hogy miért, azt a választ kapják, hogy szűk volt a terem, nem fértek be. Ami magyarul azt jelenti: közöd?

Föld S. Péter

Rajesh Reddy

94 hozzászólás

  • hahahaha

    ez bennem felébresztette (az meg sohasem aluszik) a kisördögöt…az meg aszongya, hogy: a mainstream media ugyanez csak lila pöttyökkel valamint az, hogy kizárólag azok a „dolgok” szerepelnek „a dolgozó nép” előtt amelyeket a regnáló hatalom odabiggyeszt…

    hogy a világ milyen piciri?

    engem még mindíg „gyötör” a kérdés, miért is kellett földig bombázni Lybiát? és kinek mi köze a venéz választásokhoz amikor egy bizonyos országban csak vetésforgó műxik azaz sohasem változik semmi csak headhoncho vagy state jester neve

  • https://varosikurir.hu/kover-kozszolga-szolgalati-kecoja-kepekben/

    és ráadásul olyan gusztustalan, hogy ilyet csak egy kövérlaca hihet el szépnek…ráadásul -szerintem- kényelmetlen is, semmi bennsőséges egy randa bútorraktár

  • A magyar szereti a megszokottat, a járt utat járatlanért el ne hagyj nézet híve, ahogyan azt számára számára az írás előírja.

    A magyar megszokta már, hogy azt olvasson, amit a párt számára megírat, és az újságírók egy része is megszokta, hogy azt írja le, amit nekik a párt megenged.

    Így a párt nagyon jól teszi, ha kitilt/eltilt renitens újságírókat, akik nem szeretik a pártot, mert aki nem szereti a pártot, az nem szereti a népet sem.

    Mert mivé lenne ez az ország a párt gondoskodása és iránymutatása nélkül?

  • Bende István

    Ha már a sajtószabadságról beszélünk, hadd említsem meg, hogy az itt megemlített „újságírók” saját médiája semmivel nem különb, és ha nem is embereket tilt ki, de híreket mindenképpen.

    Ezen újságírók médiája ugyanúgy tiltja ki az alkotmányos válságról és a valós közjogi helyzetről szóló információt, mint ahogy őket tiltja most ki a „naygobb kutya”.

    Még egy olyan hír sem jelenhetett meg, arról már nem is szólok, hogy nem tudósítottak róla, hogy egy civil szervezet (Alkotmányos Ellenállás) aláírásokat gyűjt egy népi törvénycsomag (1. link) elfogadására. Érdekes, hogy a Momentum már másnap folyt minden sajtótermék csapjaiból, pedig 1. nem voltak többen, 2. nem volt fajsúlyosabb az ügy, 3. na ezt nem írom le, mert úgy sem hinnék el, de azért beteszek hozzá egy linket (2. link).

    Tehát ez az ügy egy kicsit olyan „bagoly mondja verébnek” típusú.

    1. link: https://alkotmanyos-ellenallas.com/pub/torvenyjavaslatok_alkotmanymodositas_t1701_es_atmeneti_torveny_t1702_minta.pdf

    2. link: http://www.magyar-allam.com/dtar/dok/Level-K-NOB-20160831-masolat.jpg

  • Drizari
    2018 május 23
    9:12 de.
    BIZONY BIZONY
    plagizálják a „nagytezsvírt” az meg le sem…el van foglalva a saját hülyeségével sokkal nagyobban…már Tejútrendszer és a belátható Universum a cél csúzli van hozzá, hogy elfoglalja, kavicsok meg szerte széjjel

    így kell ennek lennie ONE WORLD ORDER

    kérdésem ki az aki megaszongya is az éppen aktuális „order”?

  • Rodéjjókám én magát egyre jobban útálom.
    Főleg hogy rákaptál maga a Városi Kurírra.
    Aszittem eddig, azt egyedül én olvasom..
    (Fene sem akar osztozkodni…)

  • György Molnár

    Irigy, buta, tehetségtelen, bosszúálló, csaló-tolvaj-rabló tahók! Orbán és bandája…..

  • „”””…..hogy szűk volt a terem, nem fértek be…””””
    Az igazságot nem lehet elfogadni???

  • Geyza
    2018 május 23
    10:28 de.

    ugye tudod a gyűlöletet és a szerelmet egy kettéhasított hajszál választja el egymástól…ez szikológiai kutatási eredmény eredője! az útálatról és annak contrapunktjáról még nem találtam író Dalma -t…de asszem ez is kölcsönös…még néhány sajttermékről amelyeket sűrűn fogyasztok nincs is fogalmad, pedig a NER ben messze bűzlenek, hát még Pompeii ben és a CIA NSA NRA és hasonszőrű balettintézeti tüllkavaró szeretetvendégségben (ez presbiteriánus szokás és igazi) bár emezek nem igen férnek el azokon szögeken amivel a Jézust felrögzítették a halhatatlanság tuskójára

    mondd? iszol te rendesen?

  • Nemértem Föld S Petit, mit nem ért ezen, mikor mindenki tudja mi volt Herr Kövér utolsó munkahelye.

    Ott, tanulmányozva a Párt történetét, bííírta jóóól elsajátítani azokat a módszereket, melyek szükségesek egy valamirevaló egypárt-rendszer működtetéséhez.

  • no az indexet tenyleg nem engedik be focimeccsekre ugyanis nem a foci erdekli oket hanem teleobjektivvel vadasznak drukker fideszes politkusokra pl hogyan szotyizik orban mikor vakarja meg a fulet sesztak miniszter geciseget nem engednek meg nagyon helyesen nyilvan van mas butasag is a cikkben de fold s petit nem olvasok mert ismerem beteges orban/fidesz gyuloletet

  • Rodeó:

    Leigyalak?
    (Van barackom.Tennap tettem rá a kezemet.)

  • Norma2:
    Mért szerinted szeretni kéne őket?
    Szerinted ?

  • rodeo a siras es a nevetes is rendkivuli erzelmi allapot aki peldaul allandoan vihoraszik az beteg idegzetu

  • tóth péter
    2018 május 23
    10:36 de.

    Az igazságot el lehet
    de amit te szoktál írni az inkább hazugság.
    Mikor kérdezel, az dettó. Sőt.

    A hazudozás művészei kérdésekbe rejtik hazugságaikat, igy manipulálva a jó embereket.
    A naívak meg persze bedőlnek ennek az ősi technikának.

    Lásd :
    a Kormány által kiírt
    „irányított kérdésfeltevéses” álnépszavazások

  • Rodéjjó mondtam én olyant hogy gyűlöllek??
    Ha azt akarod hogy meggyűlöljelek, adjál kölcsön mondjuk ötmilliót.
    Garantálom hogy életed végéig gyűlülni foglak. DDDDDD
    (Benne van Mörfi törvényeiben is)

  • Irgum-burgum, aki rosszalkodott, tiltott helyen, tiltott eszközökkel szemétkedett, akkreditációs kérelmére, ezt a választ kapta:
    -„Sajnálattal értesítjük, hogy sajtóakkreditációs kérelmét az Országgyűlés 2018. május 8-i alakuló ülésére nem áll módunkban teljesíteni. Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat.”
    Ez nem jelent, hosszú távra kitiltást, mert a bünti esemény és kérelem függő!

  • Mi celja lehetne az ujsagirokat Parlament gyulestermebe lenni?
    Ugysem tehetnek kerdeseket a tagoghoz.

    Azt csupan a folyosokban lehetoseguk.

    De nem letezne a kormany TV-je amely allandoan kozli minden uleseket, a PM es kabinetjenek targyalasait, a torvenyhozo testulet minden uleseit, vitait, bizotsagok targyalasait, a leg-felsobb-birosag elotti minden ugyek kozvetiteseit, stb.stb. minden kommentalozas nelkul ?

    Nem lehetnenek annyira an-demokratikusak es elmaradottak.

    Lennenek ???

  • geyza nem kell hogy erdekelje a foci az indexet de akkor ne menjenek focimeccsre azert akarnak mindig olyan focimeccsekre menni ahol jelen van valamelyik fidesz potentat hogy lefotozzak teleobjektivvel pl megvakarja a farkat aztan utana ezen vihog az ellenzek heteken at

  • BENDE ISTVAN;

    Koszi a csatolt „torveny-jacaslat”-ert.

    Hat nem csoda hogy az orszag mindefele probalkozasai mindeg csak csodbe vezetnek.

    Vegyelen ostoba blah-blah-k.
    A hosszu szoveg kozott elveszet az ertelme.
    (Vagy a sok baba kozott a gyerek?)

  • Fognak még történni nagyobb disznóságok is, csak legyen újságíró, aki megírja, és azt valahol olvasni is lehessen.

  • Kanadaban sem jelenhet meg kormany ellenes cikk. Lehet kritizalni az belefer a sajtoszabadsagban, de kormany ellenes cikket azert nem olvasunk.

  • Geyza
    2018 május 23
    11:37 de.
    nem mondtad! nem is vártam, ez az elemzés norma2 nek ment csak úgy galambpostaként

    inkább igyál le pálinkával de nagyon jófajta én a szilvát és a csesznyét persze a fütyülőset is de ha svájci körte akkor nem utasítom vissza

    ez a magyar nyelv eredetisége(!) angolul sem tudom meg a többin sem amit beszélek hogy lehetne azt mondani hogy: leigyalak?

    igekötők nélküli világban minden komplikáltabb

    norma2 (lehet, hogy 2 1/2?) összekeveri a vihogást a röhögéssel
    ez is már egy agyhúgykő kezdeti jele

    és asszem csak magyarul lehet 112 igével kifejezni a menni helyét változtatni cselekevést… valamelyik másik nyelvben van valami jelenségre (ja a jégre/hóra az eszkimóknak) több, mint 100 kifejezésük

    na pusszantlak megy borni (milyen hülyén hangzik ugyanez angolul: to wine)

  • Drizari
    2018 május 23
    1:19 du.
    Nem mondom, hogy nem lesz.
    Nem szabad elfelejteni, hogy Orban es Gyurcsany is, a kommunizmusban nottek fel es kaptak nevelesuket.
    A nyugati demokraciat csak hirbol ismerik.

  • norma2
    2018 május 23
    12:40 du.

    Aki politikus az viselkedjen.
    De nem viselkednek.Mostanság.

  • Figyelő:
    Szörnyű lehet ott neked Kanadában abban a réémes diktatúrában.
    Miért nem jössz haza?
    Az ottani nyugdíjadból itthon királylány lehetél.
    És még kormány-kritikus sajtót is olvashatnál.

    Gondold meg..jóóóól járnál ….

  • Majd örülnének még ha legalább egynehány újságíró lézengene a hülye meccsjeiken :
    http://nepszava.hu/cikk/1160355-ingyen-busz-ingyen-jegy-csak-nezze-vegre-valaki-a-felcsut-meccset

  • geyza igazad van de orban szotyizni akar igy az index nem jarhat tekeobjektivvel lesipuskazni ot mert kitilatja oket olyan mint rakosi azt se lesipuskazhatta akarki a nepstadionban sot nagyobb ur mint rakosi volt raadasul matyibacsi mindossze 5-6 evig diktatorkodott a viki meg most harmadszor 2/3-al es osszesen negyedszer azert valamit csak tud ez a miniducse meg brusszelnek is visszadumal biztos putyin is a zsebeben van orbannak

  • Geyza
    2018 május 23
    2:58 du.
    Mikor utoljara otthon voltam,2OO6 ban, Gyurcsany volt a kormany elen.
    Az 56 os megemlekezeskor, kirendelte a rendorseget, ami bantalmazta a megemlekezo tomeget. Voltak ott , Kanadabol, Ausztraliabol es nyugat Europabol sok ezer megemlekezo.
    Akkor megfogadtam, hogy soha tobbe nem megyek haza!

  • Meg csak annyit, itt nincs diktatura, itt demokracia van, ami soha nem lesz a magyaroknal.

  • „Szép, új inverz világunkban” újságírók politizálnak a politikusok helyett (irányokat, témákat, stb. jelölnek ki). Ezek az újságírók kimondatlanul és gyakorlatilag politikusok. Ezért politikusokat tiltottak ki egy politikai rendezvényről.
    Ez nem a sajtószabadság korlátozása, aki ezt állítja az nem mond igazat.

  • „Szép, új inverz világunkban” újságírók politizálnak a politikusok helyett (irányokat, témákat jelölnek ki, stb). Ezek az újságírók kimondatlanul és gyakorlatilag politikusok. Ezért politikusokat tiltottak ki egy politikai rendezvényről.
    Ez nem a sajtószabadság korlátozása, hanem napi politikai gyakorlat – amúgy worldwide-:)

  • Figyelő:
    Ezerszer elmagyaráztuk neked mi volt itt 2006-ban.
    Mert mint tudjuk a dolgok általában nem azok aminek látszanak.

    De hiába való volt a több éven át folytatott magyarázás.

    Reménytelen vagy (ebben a kérdésben legalábbis)

  • Kisském:
    Hát könnyen lehet.
    Meglehet jobban járnánk ha újságírók kormányoznának.
    Meg kőfaragók és balettáncosok DDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Geyza
    2018 május 24
    8:06 de.

    polityikusz idiotisszimusz… nem áll szóba senkivel…namiértis? mert halvány lila fingja sincs arról amiért felveszi a fizetését és ami mellett külön juttatásokban (leszophattya a vezírt) isrész besűl…
    erreföl gyüvik a mindentjobbantudó újságosbácsi és rá akarja dumálni polityikusz idiotikussz t arra, hogy assztatatatat tegye és mongya ami neki tetsző lenne nem tudnak megállapodni és ez már régóta így van lásd még a CNN csinnbummcirkuszait és hasonszőrű fősodratú (azaz ezeket sodorja el előszőr a tcunami)

    és akkor néha kiderül a z Í gasság de akkor már késő…
    most is evvan

    én a krump lee t szeretem annál jobb már csak az Alfonzó volt jobb meg a Bilicsi Tivadar a Fővárosi Nagycsirkusz porongyán

    a krumplee nem fejlődőképes sohasem éri el aszt a szintet amit a Bilicsi mint Porondmester

    most idegzsábája lesz mert sem a NAFTA (kanada rosszkislány a miniszterünk mongya magáét) mexico boldog, korea felrobbantotta önmagát ott északon…irán be van felhőzve, a teutonok már fenik a Nótungot, a gallkappan most éppen nem sikeres de majd lesz valahogy és a britishek meg gondolkoznak (nem mindíg sikeredik nekijjek) hogy a veszteségeiket hová könyveljék mert az Ejjujjujjujjujj és a süsüék között a pad alá estek és kész röhögény

    és akkor orbáncuci a rángatózó szikodelik amint 170 azaz egyszázhetven méter hosszú metró kiegészítést akar hogy abból mennyit lehet lopni? de még degenerálódik már nyalogattya és pislog mint a béka a fazékban

    csupa vidámság meg móka szerte szana

    mondd iszol te rendesen?

    és gyűjcsed a gyurka szerelmi vallomásait jó lesz később

  • Rodéjjó:

    ÁÁÁááá én csak egyszerű fémmunkás vok.
    Annyit tudok a Világról hogy:

    Feltalálva Angliában
    Kidolgozva Amerikában
    Gyártva Japánban

    És lgújjabban:

    Ellopva Kina által, hogy ne kejjen licensz-dijjat fizetni

  • Geyza
    2018 május 24
    4:53 de.

    Tudom Geza! Azt is tudom mit irt a Nepszava arro, akarom mondani mit hazudott. De keso este meg lattam a TV n, a tovabbiakat.

  • Figyelő
    2018 május 23
    9:30 du.
    2006-ban NEM a megemlékezők ellen ment arendőrség, és NEM Gyurcsány Ferenc,sőt NEM IS A KORMÁNY rendelte ki őket, hanem a törvény szerint volt kötelességük megvédeni a bejelentett nagygyűlés résztvevőit, az akkor már hatodik hete randalírozó csőcseléktől.
    Te betetted a lábad előző nap, de nem tudod, hogy szeptember 17. óta minden nap több ponton égett a város. Sőt, nem is vagy hajlandó tudomást venni erről, miközben hajtogattál már olyan hülyeséget is, hogy aki a pillanatnyilag uralgó magyarországi kormányfő beszédébe belekiabál, az „ünneprontó”. Aki meg nekimegy a rendőrségnek, az „jogos fölháborodó”.

  • Gézuka

    „Kisském:
    „…Meglehet jobban járnánk ha újságírók kormányoznának.”

    A Magasságos ne adja, hogy a senki által nem megválasztott (a klf kommunikációs alibi szakokon képzett) újságírók kormányozzanak.

    ps: A demokrácia olyan mint a házasság, nincs nála jobb jelenleg.

  • talalom
    2018 május 24
    10:47 de.
    En oktober 23 an voltam Budapesten es nem erdekel mi volt 6 hettel azelott. Velem egyutt, ahogy irtam szamtalan kulfoldi magyar is ott volt, az USA bol, Ausztraliabol, Canadabol, Nyugat Europabol stb.
    Tudok arrol is, ami szerintem agan provokatorok voltak. Tudod az mi? Ha nem tudod, szivesen megmagyarazom.

  • Mellesleg, ismerem a kommunista gondolkozast es a sotet tetteiket. Evekig eltem benne.

  • Ahogy mar irtam tobb helyen, akkor megfogadtam, soha tobbe nem megyek Magyarorsagra, ahol a civilkrkre sajat rendoreik lonek.

  • Nugodjon meg, a talalom által randalírozó csőcseléknek hazudottak nem civilek voltak, a rohamozó rendőrök meg nem magyarok! Saját fülemmel hallottam, hogy egy földrevitt, azonosító nélküli rohamrendőr droid nem magyarul kért segítséget a társaitól! Az egésznek olyan Majdan előpróba szaga volt! Máskülönben meg abban igaza van, hogy soha többé nem jön Magyarországra, főleg Budapestre, mert ez már csak a nevében magyar, de egyelőre hallani még elkülföldiesített magyar szavakat és nyelvtant!

  • Figyelő! Ja, olyan provokátorok,mint Orbán Viktor, Rogán Abtal,és a többi, akik minden nap gyújtó hangon uszították azt a kb. kétezer táborozót, akik sátrakban rendezkedtek be a Kossuth téren. Érdekes módon került gulyáságyú, meg benzin az ott gyártott molotov-koktélokba, csapágygolyó a zoknikba,amivel a rendőröket dobálták. A rendőrök NEM LŐTTEK a civilekre, hanem tömegoszlatás volt, aminek a során gumilövedéket is használtak.
    Elhiszem, hogy Téged „nem érdekel” mi volt 22. előtt. Vagy mi történik itt valójában. Akkor miért HAZUDOZOL makacsul?

  • Figyelő
    2018 május 24
    12:57 du.

    Itten hülyeséget írtál

  • honleány
    2018 május 25
    3:43 de.

    EZ KOMOLY ???
    Svéd rendőrök támadtak a békés polgárokra??

    Aztaaa…

  • Geyza, nyugoggyá meg… Nem svédek vótak azok a rendőrök, hanem izraeliek… Nem tuttad? De má’ nagyon bánnyák, mer’ má’ rájöttek, hogy a Viktor a zigazi…

  • Figyelő
    2018 május 24
    12:49 du.

    talalom
    2018 május 24
    10:47 de.
    „En oktober 23 an voltam Budapesten es nem erdekel mi volt 6 hettel azelott. Velem egyutt, ahogy irtam szamtalan kulfoldi magyar is ott volt, az USA bol, Ausztraliabol, Canadabol, Nyugat Europabol stb.
    Tudok arrol is, ami szerintem agan provokatorok voltak.Tudod az mi? Ha nem tudod, szívesen megmagyarazom..”

    Kedves asszonyom, az „agent provocateur” egy francia kifejezés – amennyiben erre gondolt – és kizártnak tartom, hogy az információknak még véletlenül sem híján lévő talalom ne ismerné – felesleges tehát a pikírt fölényeskedése, mert senki nem szorul az Ön „megmagyarázására.”
    Továbbá, azt is észrevehetné, hogy ellentmond önmagának, amennyiben 1.Gyurcsány által elrendelt akciónak véli a történteket 2. provokátorok által elkövetett cselekményként magyarázza. A kettő sehogy sem jön össze. Sokszor megkérdeztem már – tudom, hogy most is hiába teszem, mert erre még önmagának sem tud válaszolni- hogy vajon mi érdeke lett volna egy alig féléve hivatalban lévő kormánynak és kormányfőjének, hogy a kerek évfordulós megemlékezést melyen a honi megemlékezőkön túl jelentős külföldi delegáció is részt vett, egy gyalázatos és minősíthetetlen botrányba fullassza? Van erre elfogadható magyarázata azonkívül, hogy Gyurcsányt utálja mert „baloldalinak és „komcsinak” tartja, és ebből kifolyóan Ön szerint bármire képes azaz direkt „rátámadtat” a honfitársaira és az ünneplő tömegekre? Ehhez ugyanis orvosi értelemben vett komplett őrültnek és öngyilkosjelöltnek kéne lennie – már pedig nem tűnik annak, akár kedveli akár nem!

    Sajnálom, hogy ismételten szembesülnie kell a ténnyel,de a „provokátorokat” minden jel szerint az Ön által igen kedvelt és sokra tartott Orbán bérelte fel – egyértelmű szándékkal! Ők ugyanis azok a B/közepes Fradi szurkolók és egyéb, mindenre kapható személyek voltak, akik bármikor, bárhol „kisegítik” Orbánt a céljait illetően. Tudja Budapest egy viszonylag kis város, semmi nem marad titokban, előbb utóbb minden kiszivárog – kivált ha valaki nyitott szemmel és füllel jár-kel, elolvassa és mérlegeli a témában tett nyilatkozatokat, végignézi a képeket, videókat, pláne ha a tetejében még gondolkodik is. Ezt a bandát azóta több „fellépésükön” viszont láthattuk, többek között a diákok tüntetésén a Fidesz székház „védelmében” (mellesleg a kutya sem akart kárt tenni az épületben, csak hát Orbán nyilván magából indult ki) vagy a Nemzeti Választási Irodásnál, amikor az egyik MSZP-s képviselő népszavazásra irányuló kérelmének beadását akadályozták meg a derék egyen kopaszok! Mára elég ismertté vált a fizimiskájuk, megjelenésük, a vezetőjük egy bizonyos Szőke Feri (egyébként emberölésért elítélt köztörvényes) a választások előtt több TV csatorna közéleti-politikai jellegű műsorában szerepelt, és egy másodpercig sem csinált titkot belőle, hogy mikor mire kaptak megbízást Kubatovtól, aki többek között a Fidesz alelnöke! Hogy mi volt a célja ezzel az önvallomással, azt csak sejteni lehet. Mindenesetre érdekes, hogy ez a Szőke Feri „katonaként” aposztrofálja ömagát, aki feladatot hajt végre – olyat amire épp megbízást kap, őt tehát nem terheli semmi felelősség(!) valószínű mindez a megbízóra hárul! Egyetlen feltételük volt 2006-ban is, az elvégzett munka utáni „büntetlenség” – ezért volt marha fontos, hogy a már előzőleg bíróság által elítélt „szabadságharcosok” és egyéb csőcselék ítéletét és kiszabott büntetését semmisnek nyilváníttassák! Képzelje csak el, mi lett volna ha ez nem sikerül, és a madarak énekelni kezdenek? A 2006-os ismételt vereséget Orbán képtelen volt elfogadni, ezért minden követ megmozgatott az akkori kormány megpuccsolására! Itt a magyarázat az Ön provokátoraira! Orbán pedig aki az általa elmondott ünnepi beszéd után sietve elhagyta a helyszínt, arról nem szólt az őt meghallgató híveinek, hogy most pedig pucoljatok haza békével, mert erre meg erre még kb félóráig szabad az út, aztán nem tudok garantálni semmit, hisz ő pontosan tudta mi készül! De számára nyilván nem az volt a lényeg, hogy az őt megtisztelő hallgatóságát megóvja, hanem, hogy minél nagyobb legyen a felfordulás, kerül amibe kerül, nem számítanak az áldozatok, a pusztítás a sebesültek – akár rendőr akár civil – égjen a város, verjenek szét mindent amit lehet, csak egy a lényeg, Gyurcsány a gyűlölt ellenség (nem ellenfél!) takarodjon a hatalomból, hisz az neki jár!

    Még valami! Ön rendre hivatkozik rá, hogy a világ mely pontjáról, hányféle náció polgárai látogattak „haza” a megemlékezésre, és személyes sértésnek veszi, hogy Gy. rendőrei civilekre támadtak ill.”lőttek!” Ez nem igaz, mondhatnám színtiszta hazugság, már mint, hogy a rendőrök Gy. parancsára vagy bárkiére lőtték volna a hazalátogató vagy honi civileket! Ön aki a rendezvény egy pontján állva hallgatta meg idolját (valószínű előtte érkezhetett egy-két nappal) az ég világon semmit nem ismert, nem tudott, nem látott – és túl nagy bajban nem is lehettek, ha a beszéd után nem a hotelbe „menekültek” hanem egy belvárosi étterembe mentek, nem messze az események helyszínétől! Másnap aztán az újságban olvasta, mi történt éjjel Budapest utcáin, és az éttermet hívta fel ahol előző este vacsoráztak,igaz e, amit a hírekben olvasott! Ezt Ön sokszor leírta, nem kitaláltam – tehát Önt és becses családját semmiféle bántódás nem érte, elfogultságában mégis valótlanságokat állít! Mi ugyanis nem „hazajöttünk”, hanem itt éltünk, és azóta is itt élünk – tehát pontosan tudjuk, láttuk mi történt, és bár őszintén nem kívántunk senkinek semmi rosszat akárhonnan jött – de ahogy Önt nem érdekli mi történt okt. 23.-a előtt, úgy nem érdekel minket sem – legalábbis a saját nevemben nyilatkozva biztos nem – hogy mit gondolt Ön Kanadában élő egykori magyarként az akkori eseményekről. Számomra és „földijeim” számára egy volt a lényeg: a rend őrei védjék meg a városomat Budapestet és annak lakóit, akár ünneplők akár csak kósza járókelők, a vandál, begőzölt, elállatiasodott csőcselék pusztításától! Nem voltam katona, valószínű már nem is leszek, de annyit tudok, hogy ha többszörösen elhangzik az oszlatás, ott oszolni kell – ha már előzőleg nem hagyták el a helyszínt, legkésőbb akkor muszáj! Aki ennek ellenére, ott marad, felveszi a harcot a rendőrökkel és biztonságiakkal, a legkülönbözőbb veszélyes eszközöket és fegyvereket alkalmazva (Molotov -koktélok, robbanóanyagok, petárdák, dobócsillagok, viperák,nunchaku, különböző kések súlyos utcakövek, téglák stb)az valószínű azt kapta amire nagy valószínűséggel számíthatott. Őszintén sajnálom mindazokat aki esetleg csak úgy „belekeveredtek” a balhéba(nem sokan voltak) de gondolom ez Kanadában sincs másként, ha a megvadult csőcselék nem képes kontroll alatt tartani akcióját. Mert a biztonsághoz nekünk mint itt élő, adózó, kötelezettségekkel és jogokkal rendelkező állampolgároknak éppúgy jogunk van/volt, mint a messzi földről hazalátogató ünneplőknek – Ön nem így gondolja? Ugyanis nem csak a külföldi vendégek biztonsága volt a tét, hanem a városlakóké is- erről azonban Ön szeret megfeledkezni!
    Mindezt nagyon sokszor, nagyon sokan leírtuk már Önnek (is), és nem érdekel ha el sem olvassa, vagy nem érti meg – ahányszor téves és ferdített állításokkal jön elő a 2006-os eseményeket illetően, ezt mindig megteszem, mert nem tudok és akarok elmenni a szándékos vagy, hogy durvább kifejezése ne használjak csakis hamis információkon alapuló állítások mellett!

  • A gyurcsányi hívta be őket, repülllővel jöttek… Mindenki tuggya…

  • A legújabb zsidó találmányt hozták, a szemkilövő puskát, amelyben a golyó direkte megtalálja a szemgolyót, mer’ olyan érzékelője van… hja, az izraellli teknika…

  • Soha nem hittem el azt a ” kacsat” hogy zsidok voltak a katonak. En a magyar rendoroket lattam es ismertem meg akkor, akiket Gyurcsany kirendelt.
    Almanak,
    Igen , rovid ideje volt meg Gyurcsany a kormanyon, de csak a szemelyes felelme volt az, amiert a rendoroket kirendelte!
    Mellesleg, egy etterembe a Kecskemeti utcaban, aminek az a neve volt, hogy, „Magyar etterem” bement 6 rendor es bantalmazta a vacsora vendegeket,. Sajnos, raadasra kulfoldi tarsasag volt. Onnan tudom mindezt, mert felhivttam az etterem vezetojet masnap, olvasva ezt a hirt a Magyar Nemzetben. Azt mondtak , hogy igaz volt.

  • Besancon
    2018 május 25
    9:36 de.
    Koszi a hosszu „elemzest” de sajnos nem tud meggyozni amit sajat szemelyem atelt es latott, az nekem a mervado.

  • Suma sumarum, soha tobbe nem megyek haza. Mivel eleg oreg vagyok, nem hinnem , hogy amig elek az orszag ketteszakadasa megvaltozna eletem hatralevo eveiben.

  • 2018 május 25
    12:51 du.
    Besancon
    2018 május 2
    Az a hatalmas tomeg amiben en voltam abban nem volt egy ember sem aki lazadozott! Amirol irogat, az a Nepszavaban olvashato es olyanok mint maga hisznek is. Egyszeruen csak megemlekezes volt, akart lenni 56 rol, ahol sokan meghaltak es sokat Kadar kivegzett a szabadsagert. Nehez ezt megerteni?

  • Julianus barat

    Meg akartam nezni kover laszlo lakasat es mar nem lehet megnezni. Hat ilyet? Ilyet egy demokratikus kormany tenyleg nem tehet meg, hogy eltunteti a kepeket, vagy lehet a magyarokban van a hiba, hogy nem tenne oket boldogga , ha latnak? A futbalmeccsekre sem lehet bemenni? Meg a parlamentbe sem? Vagyis nem mindenki, ez tenyleg furcsa es erdekes. Itt barki barmit mondhat az elnokrol es a politikusokrol, csak a megolesuket Nem lehet tervezni, vagy barkit erre uszitani.
    . Hat lehet abban valami, hogy talan egy uj becsuletes fiatal nemzedek ha hatalmra fog kerulni, becsuletesen meg is engedik, hogy az ujsagirok barmirol tudositsanak, mert nem lesz olyan dolog amit rejtegetni kelljen.

  • 2018 május 25
    12:51 du.
    Besancon
    2018 május 2
    Valtozatlanul allitom, hogy Gyucsany felette poziciojat es eletet akkor., Ezert volt rendorseg es szem kiloves stb.

  • NEM Gyurcsány Ferenc kormányfő rendelte ki a rendőröket!!! Akkor ugyanis még jogállam volt, és a rendőröket a Fidesz nagygyűlésének biztosítására rendelték ki – minden tömeges megmozduláson kötelességük. Ekkor támadtak a RENDŐRÖKRE a már ötödik hete városszerte randalírozók – Orbán, Rogán és hasonló „agan provokatőrök” uszítására.
    És ha „Hagyják el a területet”, az a világ minden városában azt jelenti: a rendőrség tömegoszlatásba kezd. Aki nem megy magától, magára vessen… a magyarországi jelenlegi kormányfő szívesen forgatta volna a szemeit legalább egy áldozat siratásán, de nem jött be. Hiába szorgalmazta a FIDESZ AKKORI NEMZETBIZTONSÁGI BIZOTTSÁGI TAGJA, Nyitra, hogy vessenek be éleslőszert.
    NEM LŐTTEK A TÖMEGBE – oszlattak, gumilövedékkel, könnygázgránáttal, ahogy mindenütt másutt szokás.

  • talalom
    2018 május 25
    5:40 de.Ahol voltam az Ausztorianal, Orban ugyan mondott egy rovid beszedet, de csak a szabadsag lenyegerol. Rogant nem lattam.

    Akkor meg Orban senki nem volt, gondolom a tarsai sem.
    Ezen a tuntetesen nem volt mas csak egy megeml;kezes akart lenni, amit vegsofokon, az egyetemi ifjusag kezdemenyezett!

  • Kedves Figyelő, beszélj, amit akarsz, két dolgot érsz el vele: akik itt élnek és látták (pl.a TV-ben), hogy mi történt, azok rajtad csak mosolyognak. Esetleg újra meg újra helyreigazítanak, bár mindketten tudjuk, hogy vagy annyira fafejű, hogy a kiigazítás falra hányt borsó… 😀

    Akik meg nem tudnak semmit, de ugyanúgy el vannak szállva Orbántól, mint te, azokkal jóízűt gyűlölködhetsz, ha ez neked jó…
    Nekem tulajdonképpen mindegy, a te dolgod… Legfeljebb beléptél az igaz magyar gyűlölködők táborába. Na és? Vagytok elegen…

  • Alma és Talalom:

    Tök felesleges már a helyi idiótáknak magyarázgatni bármit is.

    Unalmas és fárasztó.

    Hagyni kell had mondogassák a hülyeségeiket.

    Hülyék hülyesége ellen tenni bármit is lehetetlenség.

    Erre találták ki a viccházakat.

    De sajna azt (pont a szocik) bezáratták.

    Azóta szabadon kóborolnak és hülyeségeket mondogatnak.

    Sajna a hülyék hülyesége kissé ragadós.

    Ezért tart ott az Ország ahol tart.

    Nem látom már értelmét az állandósulr magyarázgatásnak.

    A hülye nem ért a normális szóból.A tényekből sem.

    Szerintem van nekünk jobb dolgunk is annál hogy hülyéknek magyarázgassuk mitől hülyék.

    Elég szólni nekik hogy hülyék amikor hülyék.

  • Almási Alma
    2018 május 25
    1:41 du.

    Nem vagyok ” megszallva”Orbantol, mar sokszor irtam. Akkor, 2OO6 BAN MEG CSAK KIS FIU VOLT. Szeretek az igazsaghoz ragaszkodni es allitani, aminek szemtanuja voltam. Ennyi.

  • jo Alma , nvessetek, akkor is levontam a konzekvenciat, es sikerult ki olni beloem a honvagyat, eredmenyesen!
    Megegy, nem szokasom hazudni!Ugy volt, ahogy leirtam.

  • Geyza
    2018 május 25
    2:19 du.
    A hulye te vagy! Ha nem hiszed el az igazsagot.

  • Figyelő
    2018 május 25
    1:36 du.

    „Orban senki nem volt, gondolom a tarsai sem.”

    Orbán akkor egy ellenzékben lévő volt miniszterelnökként lépett fel, akit azért senkinek nem neveznék.

    Szerintem ez az egész 2006-os október egy pesti történés volt, annak országosan az égegyadta világon semmi előzménye, semmi nyoma nem látszott! Én nem tudok állást foglalni se pro, se kontra. Biztos a tüntetőknek és a síró rendőrlányoknak fájdalmas volt, de ez egy felfújt esemény volt az ország szempontjából. Orbán és Gyurcsány legnagyobb bánatára …

    Bezzeg 56-ban, a vidéken másnap már tudtak mindenről. Anyu nagynénje, aki a szegénység miatt belépett a Rákosi-időkben a tsz-be, ő mesélte. A nagygazdák (akiket a kuláklista miatt zaklattak az előtte lévő években) már másnap agyon akarták a kommunistákat verni, hogy megtorolják a sérelmeket.

  • Figyelő:
    Hogy hülye vok, azt so’sem vitattam.
    De ez mennyiben tartozik a tárgyhoz?

  • A cikkhez annyit, hogy én mélyen hallgatnék a rendszerváltó újságírók helyében.

    A hatalom kitartottjai voltak a „demokráciában”, mert soha nem az előfizetésből éltek! Aztán most egyből fáj nekik a sajtószabadság, akkor nem fájt.

    Ez olyan, mint a néhai humorista, akinek ávós írta a szöveget. Aztán volt pofája a fidesz diktatúrán háborogni. De halottakról jót vagy semmit.

  • Figyelő
    2018 május 25
    6:07 du.

    Nem vagyok ” megszallva”Orbantol, mar sokszor irtam. Akkor, 2OO6 BAN MEG CSAK KIS FIU VOLT

    HEHEHEHEE hehhheheeh hehee KISFIÚ VOLT heheheeeehehhehh

    Az Orbán.
    Kis fíúcska volt akkoriban csupáncsak,
    Kétezerhatban.
    Az Orbán.

  • Figyelő, te semminek nem voltál tanúja. Láttad az Astoriánál tizennyolc békés ember hátát az ünnepség alatt. Hogy a többi mit csinált, merre járt, azt honnét tudnád?

  • Alma, nem 18 ember volt, hanem ezrek. Na de ez mind, 1O eve volt.

  • bocsi, 12 eve volt.

  • Kedves Alma, innen a messze tavolbol figyelve a magyar esemenyeket, sajnalom, de Gyurcsany nem latszik nepszerunek.
    Meg valami, az ido haladt es ma az EU aki dirigal otthon is.
    Szerintem, az lesz majd a kormanyon, amit azok akarnak.

  • Geyza
    2018 május 25
    7:12 du.
    Igaz.
    De en is ezt kerdezhettem volna, mikor engem lehulyeztel. Olvasd vissza amit irtal.

  • Kedves figyelő, dícséretes dolog, hogy te onnan a messzetávolból is figyelsz minket. Deazonbanellenben nem látsz mindent jól, és ez nem azért van, mert távol vagy – amikor itthon voltál, akkor is sajnos mindent egyoldalúan láttál – hanem azért nem látsz jól egyrészt, mert napszemüvegnben vagy (mi azt mindig úgy hívtuk, hogy „látásgátló”), másrészt pedig be vagy gyöpösödve, és nem is kicsit. Nem baj, csak úgy mondom.
    Mellesleg abban igazad van, hogy Gyurcsány nem népszerű, viszont az is tény, hogy az én szememben sokkal többet ér egy kevésbé népszerű politikus, aki szem előtt tartja nem csak a hatalmat, hanem az ország érdekeit is, mint egy Orbán féle, istenített, népszerű önző bunkó. Hát ez van.

  • Fgyelő: 2006-ban a nevezett illető a Fidesz elnöe és kétszer bukott ministerelnöke volt.

  • Figyelő
    2018 május 25
    9:29 du.

    Alma arra célzott, hogy a rendőröket is ütötték. Még a Kossuth rádióban is volt erről riport, pedig az nem vádolható Gyurcsány barátsággal.
    Hogy köveket dobáltak a rendőrökre a tüntetők.

    Gyurcsány valóban nem népszerű, de azért annyira nem volt közutálat tárgya, mint Rákosi 1956-ban, akit a nép elzavart fegyveresen. Persze, saját magától lemondhatott volna, és akkor nem zárja be a Lipótmezőt 2007-ben!

    Ez olyan történelmi bűne, amit nem lehet eléggé el nem ítélni.

  • Abban tomegben ahol en voltam es elmentunk az Asztoriag senki sem vert meg , senkit.Ha a radionak es az ujsagnak jobban hisztek, az nem az en problemam.
    Teljesen vilagos, hogy az Igen a rendor visszutot, szegeny! Hany szazan voltak, arrol nincs szo, ugye az akkori media ezt hazudta.

  • Julianus barat

    Kedves Almasi Alma, Gyurcsany mivel nezte az emberek erdekeit? Mivel? O szuntette meg a nyugdijasoknak a 13-ik havi nyugdijat , bevezette a 300 forint vizit dijat es semmivel sem volt jobb Rakosinal, Rakosi legalabb sajat maga kerte lemondasat betegsegere hivatkozva. Gyurcsany egy alszent patkany volt, aki semmi penzt az orszag epitesere nem forditott, hamem egy hazaarulo volt, Brusszelben elarulta sajat nemzetet. Volt egy szemet egeszsegugyi minisztere aki meg kapott 10 millio forintot is a szemetsegeert mikor mar a nepnek nagyon elege volt belole. Korhazakba felszereltetett trezort minden betegnek, a marha ahelyett, hogy gyogyszereket vehetett volna belole minden korhaz a betegeiknek. Bezaratta Lipot mezot, sooot egy csomo jo hiru korhazat szuntetett meg es vont ossze, tonkretette a hazankat. Lopott mint egy allat. Semmit nem epult az orszag az o iranyitasa alatt. Most nyithatjuk ki Lipot mezot miatta. Odavalo.

  • Julianus barat!

    Szívesen vitatkozom valódi problémákról. Ámde! Vitatkozni csak azzal lehet, akinek van valamennyi józan itélőképessége. Akinek van valamennyi empátia-képessége.

    Aki már be van etetve, mint te, azzal sajnos nem érdemes.

  • Alma, nincs igazad. Te egy elkotelezet kommunista vagy, miert nem tudnal vitazni egy nem elkotelezttel?
    Olvashatnank elvek es ellen elvekrol. Ez egy igazi vita lenne.

  • Almási Alma
    2018 május 26
    2:16 de.
    Meg vissza olvastam. Tudom, sokan bunkonak tartottak Orbant, de a problematok az, hogy kituno esze van, sot van egy jo adottsaga is: Vizionarus megerzese, ami politikusoknal igen ritka.

  • Figyelő
    2018 május 29
    1:03 du.

    Almási Alma
    2018 május 26
    2:16 de.
    ” Meg vissza olvastam. Tudom, sokan bunkonak tartottak Orbant, de a problematok az, hogy kituno esze van, sot van egy jo adottsaga is: Vizionarus megerzese, ami politikusoknal igen ritka.”

    Kedves Figyelő! Ennyi ostobaság még öntől is sok, bár tény ha Orbánról van szó, ön csodákra képes – de elmondaná, mit ért a „Vizionarus megerzesen?” Főleg, hogy politikusoknál igen ritka – akkor ezek szerint ez valami olyan tulajdonság lehet, ami direkt a politikusokat elkerüli? Vajon miért?

    Egyébként jól tudja, Orbánt sokan bunkónak tartották, sőt nem csak múlt időben, miután azok a sokak ma is annak tartják! Hogy mennyire kitűnő az esze valakinek, az meg 1. jelen esetben viszonyítás kérdése, azaz mihez vagy kihez képest kitűnő 2. majdnem mindegy, hogy kitűnő vagy sem, ha rosszra használja…

    Ha ugyanis valaki pusztán Önös, hatalmi (és hiúsági) okoknál fogva egy ünneplő fővárost készül szervezetten bedönteni, és taccsra vágni, nem kímélve a benne élőket, és idelátogatókat, házakat, épületeket, utcákat és gyanútlan résztvevőket, valamint a feladatukat ellátó, teljesítő szolgálatos rendőröket annak tök mindegy, hogy milyen az esze, az egy sunyi felbújtó, és különösebb pszichológiai ismeretek nélkül is láthatóan beteg ember!
    Sunyiságát igazolandó, „beszéde” elmondása után rögvest beugrott a mellékutcában járómotorral rá várakozó páncélozott szolgálati kocsijába, és elmenekült, prédának otthagyva az őt ájultan tapsoló híveit(igen, pontosan, személy szerint Önt is kedves Figyelő) anélkül, hogy figyelmeztette volna őket, hogy a saját érdekükben pucoljanak – hisz pontosan tudta mi készül, jeles közreműködője volt. Ön nem tud semmit kedves Figyelő, sokadszorra is a rögeszméit hajtogatja konkrét ismeretek híján, és megvan lepve, hogy mindazok akik itt éltek akkor is, előtte is, utána is, és pontosan látták, átélték, a történteket,információiknak, józan eszüknek hisznek és nem az Ön párnapos látogatása közben az Astoria egyik pontján állva tapasztaltaknak! Sokan jelen voltak az utcákon, de a rádió is,és a TV több csatornája is élő közvetítést adott, közvetlen közelről láttam én is más is, mi történt Budapesten 2006. okt. 23-án, és Ön már rég a vacsoráját eszegette a belvárosi étteremben amikor mi még mindig láttuk a pusztítást. Éjjel 2 -3 óra is elmúlt amikor lassan kiszorította a rendőrség a „lázadókat” – de ezzel nem volt vége, még napokig állt a bál – Ön akkor már a kanadai demokráciát élvezte, de sok ezer km -ről is jobban akar tudni látni mindent mint az aki elszenvedője volt!

  • kedves Besancon!
    Figyelőnek hiába magyarázol. Nem tudom, elolvassa-e? Megérti-e, amikor olvassa? De az biztos, hogy tíz perc múlva már elfelejti. Bevallom, én már feladtam.

  • Jóeszű gyerek a ‘Stenkegyelmébőlmiurunk.

    Most is milyen szépen szerzett 1 év alatt valami 70 milliárdot az adófizetők pénzéből.

    Legalábbis kb ennyi szerepel a Mészáros & Mészáros elnevezésű stróman-cég adóbevallásában, mint növekmény a két-három évvel ezelőttihez képest.

    Lehet hogy tévedek. Ide vagy oda, plusz vagy mínusz 10-20 milliárdocska már nem oszt nem szoroz ezekben a magasságokban.

  • esancon
    2018 május 31
    9:01 de.
    Jo, maga utalja Orbant! Es akkor mivan? O a mai miniszterelnok es addig az lesz, amig nem lesz jobb!
    Lehet valasztani mindig, negy evente. ha lesz jobb nala majd arra szavaz a tobbseg.
    A demokracia, ugyanis igy mukodik.

  • Besancon
    2018 május 31
    9:01 de.
    Megegy, nem lehet mindenki olyan okos, mint maga.En ostoba vagyok, a maga szemebe, sajnalom.

  • Besancon
    2018 május 31
    9:01 de.
    AMIT ATELTEM AKKOR AZ IGY VOLT!
    Ha nem tetszik arrol nem tehetek, ez Almanak is szol.

  • Besancon
    2018 május 31
    9:01 de.
    AMIT AT ELTEM AKKOR AZ IGY VOLT!
    Ha nem tetszik arrol nem tehetek, ez Almanak is szol.

  • Figyelő:
    Amit átéltél 2006 ban az semmi.

  • Figyelő:
    „Tudom, sokan bunkonak tartottak Orbant, de a problematok az, hogy kituno esze van, sot van egy jo adottsaga is: Vizionarus megerzese, ami politikusoknal igen ritka.”

    Egyetértek. Orbánnak majdnem olyan kitünő esze, (és lehet, hogy vizionárus megérzése is) van, mint pl. annak idején Hitlernek volt.

    Ám ha egy vezető politikusnak „vizionárus megérzései” vannak, azt azonnal el kell(ene) távolítani a politikai hatalomból, és az ország és a saját érdekében pszichiáterhez kell(ene) irányítani. Nem értek hozzá, de a „vizionárus megérzések” nagy része ma már gyógyszeresen jól kezelhetek, stabil korlátotok között tarthatók.

  • Figyelő
    2018 május 31
    2:12 du.

    esancon
    2018 május 31
    9:01 de.
    Jo, maga utalja Orbant! Es akkor mivan? O a mai miniszterelnok es addig az lesz, amig nem lesz jobb!

    Kedves Figyelő, változatlanul a szövegértés a problémája, de ezen én nem segíthetek! A hozzászólásom, ugyanis nem az Orbán utálatról vagy imádatról szólt pusztán, mert mint tudjuk ez mindkettő egy szubjektív érzés – ehelyett natúr és száraz tényekről írtam, melyeket Ön nem ismer és nem is érdekli! Pedig éppen ismerhetné is, mert az évek folyamán jó néhányszor leírtuk már többen is és az cseppet sem változtat a dolgok lényegén, hogy Önt nem érdekli!

    A színész is átél valamit a színpadnak azon a behatárolt részén, ahol a szerepe szerint neki jelenése van, miközben a színpad teljes terjedelmében játszódik a darab – de nem tudja mi történik a színfalak mögött, vagy a nézőtéren tőle 10 méterre, esetleg még hátrébb – nos arról már fogalma sincs mi és miért történik. Én az előzményeket, az okokat, és a cselekvés módját próbáltam közelebb hozni. Rendben?
    Egyébként tényleg mindegy mit gondol, ha egyszer úgysem érti, meg nem is akarja.

  • Hagyjon bekebe, nemm otthon, tehat nincs semmi velemenyem. Csak felejtsenel kerem!

  • Hagyjon bekebe, nemm otthon elek, tehat nincs semmi velemenyem. Csak felejtsenel kerem!

  • Kedves Figyelő, hogyne lenne véleményed! Ime:

    „Jo, maga utalja Orbant! Es akkor mivan? O a mai miniszterelnok es addig az lesz, amig nem lesz jobb!
    Lehet valasztani mindig, negy evente. ha lesz jobb nala majd arra szavaz a tobbseg.
    A demokracia, ugyanis igy mukodik.”

    Ebben van legalább kettő darab tévedés:
    1. Orbánnál a Buksi kutyám is jobb – mármint Magyarországnak jobb! – miniszterelnöke lenne.
    2. Így nem a demokrácia, hanem a propaganda működik.

  • Almási Alma
    2018 június 8
    3:14 de.

    A HELYZET AZ AHOGY IrTAM EZEN LEHET VALTOZTATNI ES MAsRA SZAVAZNI! Ez igy mukodik a demokraciakban. A propagandara ivatkozol, en meg a magyar nepre.
    Latom, nehez megerteni, hogy a kommunizmusbol elege van a magyaroknak? Eleg soka elveztek az ugynevezett „szocializmust”!