A kanadai jobboldal kiáll Justin Trudeau mellett és bírálja Donald Trumpot

2018 június 11 11:15 de.61 hozzászólás

A kanadai jobboldal vezető politikusai egységesen kiállnak Justin Trudeau, Kanada liberális miniszterelnöke mellett, amiután Donald Trump példanélkülien személyeskedő támadást intézett a kanadai kormányfő ellen. Pedig a G7-es csúcs a Québec tartományi Charlevoix-ban egy barátságos gesztussal kezdődött Trudeau részéről. Annak ellenére, hogy az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény (NAFTA) körüli tárgyalások nem mennek zökkenőmentesen és az amerikaiak által bevetett új alumínium és acél tarifák hátrányosan érintik Kanadát, Trudeau egy baráti gesztussal nyitott. Átadott Trumpnak egy bekeretezett képet nagyapja egykori British Columbia-i szállodájáról.

Privátilag Trudeau elmondta Trumpnak, hogy az új tarifák felháborították a kanadai közvéleményt. Trudeau hangsúlyozta, hogy kanadai alumínum olvadékokban gyártottak amerikai vadászgépeket a II. Világháború idején. Sőt, amikor az elnöki repülőgép, az Air Force One, leszállt Bagotville, Québecben, Trudeau elmagyarázta, hogy a légibázis ahová Trump érkezett azért jött létre, hogy védelmet nyújtson a II. Világháború idején a közelben lévő, amerikai gépeket gyártó alumínium iparnak. Ezért az állítás, hogy Kanada „nemzetbiztonsági kockázatot” jelenthet az USA számára (ezzel indokolták az új tarifát), különösen sértő a kanadaiak számára–magyarázta Trudeau.

(Trump és Trudeau Charlevoix, Québecben.)

A Charlevoix-i találkozó alatt Trump és Trudeau elvonult és külön tárgyalt a Manoir Richelieu-ben, míg a többi G7 vezető egy másik tárgyaló teremben volt. Végül összeült az egész csoport és kiderült, hogy az USA nem hajlandó aláírni a nemzetközi kereskeledemi alapelvekről szóló közös nyilatkozatot. Ezt Larry Kudlow, Trump gazdasági tanácsadója erősítette meg. Nagy nehezen azonban kidolgoztak egy mindenki számára elfogadható közös nyilatkozatot, másnap reggelre viszont felborult minden. Úgy tűnik, hogy az amerikai nehezményezték, hogy a nyilatkozat futólagosan említést tesz a klímaváltozásról, illetve a tengereket szennyező műanyag hulladékról.

Trump korán távozott Québecből, Trudeau pedig azt sugalta, hogy egyezmény született. Ezt Trump hevesen elutasította. Hazudozással vádolta a kanadai kormányfőt, aztán „szelídnek,” „gyenének” és „tisztességtelennek” nevezte Trudeau-t. Kedd reggel pedig Trump a twitteren azzal csúfolta Trudeau-t, hogy eljátssza a sértődött fél szerepét, miközben szerinte Kanada közel 100 milliárd dollár hasznot húz az Egyesült Államokkal való kereskedelemből, az USA-ból érkező tej termékeket pedig Kanada különösen erősen megadóztatja. Trump kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro, kijelentette: „egy különleges helyet tartanak fenn a pokolban” Trudeau-nak.

Trump tirádája és Trudeau visszafogottsága még a liberális kormány ellenfeleit is egységbe tömörítette. Andrew Scheer, a Konzervatív Párt vezetője elmondta, hogy „aligha hasznos amikor ilyen szavakat használnak két kormány közötti tárgyalásokban.”

„Két olyan országról van szó, ahol a kölcsönös támogatásnak és együttműködésnek hosszú múltja van. Ezért teszünk mindent azért, hogy egységes legyünk amikor a NAFTA-ról van szó, amikor a szabadkereskedelem jótékony hatásairól beszélünk, a kanadaiaknak és az amerikaiaknak egyaránt”–tette hozzá Scheer.

Scheer elmondta, hogy ha a szabadkereskedelem forog kockán, a kanadai pártok és politikusok mindig azt mutatták, hogy szorosan együttműködnek a nemzeti érdekért.

Doug Ford, Ontario tartomány újonnan megválaszott populista jobboldali kormányfője pedig kijelentette: „vállvetve kiállok a kanadai miniszterelnök mellett.” Sokakat meglepett Ford kiállása, hiszen nem egyszer hasonlították stílusát és politikáját Trumphoz.

„Az első számú feladatom, hogy megvédjem Ontario állásait, különösen az alumínium és acél szektorban. Tárgyalni fogunk föderális partnereinkkel és egységesek leszünk”–tette hozzá Ford.

Stephen Harper, Kanada korábbi konzervatív kormányfője is felszólalt. Elmondta, hogy bár az USA jogos problémákat hozott fel a Kínához és Mexikóhoz fűződő kereskedelemmel kapcsolatban, nem érti Washington Kanadával kapcsolatos „megszállottságát.”

A lapunk olvasói előtt is ismert Göllner András testvérlapunkban írt az esetről angolul–ezt is ajánljuk a KMH olvasóinak.

61 hozzászólás

  • A Canadai adatok alapjan a G-7 szorakozas a Canadai adofizetoknek 600 millio Canadai dollarba kerult. Mikozben a kornyekbeli farmeroknak tiltva volt a tragyazas. Mr.Trudeau Vasarnap vissautasitott minden kerdesket a sajtonak. Ma meg, Hetfon, hivatalosan egy „munkaszunetet vett”. Talan unnepeli a G-7 szerepleset ? Vagy inkabb bujkal a kerdesek elol ?

  • Trump az USA elnoke…………….evident hogy neki az „America first!!” az elsodleges cel!!

  • Azt tudom, hogy Trump kijelentette, hogy csakis Amerika erdekeit nezi mindenkor.
    Persze, nem udvarias egy szovetsegest igy kezelni, ahogy tette. Sajnos, semmi diplomaciai erzek nincs Trumpban!.

  • ezek a problémák nem a politikusok íróasztalán oldódnak meg! a piacok reagálnak és a reakció megoldja a problémát

    certified oregoni vöröshagyma cukrozott ízű és nem lehet megpirítani…azaz certifikáció tömény hazugság és a hagyma (is ) génkezelt…mint minden egyéb…
    Kanadának van saját tejipara és a világpiacról bárhonnan beszerezhet bármit olcsóbban és jobb minőségben…mit kell ezzel a nyavajgással foglalkozni…holmi sohasem létezett „ídeák” miatt… érdekes amikor casino tulajdonos las vegas ból nagyobb hatással van a süsü elnökre mint a saját kormánya akkor csakis csinnbummcirkuszról és tömeggyilkosságokról beszélhetünk

    az kép rossz emlékű a drumpf családnak mert az egy kupleráj volt ahol aranyért is kéjelegtek…de muszáj volt hozzá a mosolyalbum

    ha nincs süsülandia akkor mi van? semmi, majd lesz másképpen és kevesebb háborúval

  • FIGYELO;

    Trump az importalt aluminiumon Canadabol egy 10%-os behozatali adot kovetel. Canada ugyan akkor 270% import adott szed az amerikai tejtermekeken. Hat melyiket velne „udvariasnak” ???

  • Bendeguz79
    2018 június 11
    3:24 du.
    Canadá has its own cattle does not need any import whether export the products, in case of aluminum and steel these two are common ground are interchanged during a very long and complicated bilateral (sometime trilateral incl México) technical/commercial procedure independently of the endproduct, usa relay on canadian material supply for their armament manufacturing including the air industry unjustified usa claim as security breatch

    you can learn some trade and commerce before talking nonsense

  • Csak az a kérdésem, hogy miért is kellene Amerikából tejet venni, ha Kanadában is van elég?
    Csak azért kellene ezer kilométerekre elszállítani az árut, hogy a kanadai Walmartban is amerikai tejet lehessen eladni?

    A légköri szennyeződést – ha van olyan 🙂 – Samuel Waltonnak köszönhetjük.

    O találta ki a hipermarket szisztémát, és megölte vele a racionális termelést és fogyasztást.

    Romlandó termékeket több-ezer kilométereken át oda-vissza utaztatni a legnagyobb kártétel az emberiség történetében.
    Ez hozta el a végidőket.

    A helyi termelés és értékesítés idejében nem volt szükség az amúgy romlandó termékek „kezelésére” (ne a hagyományos konzerválást értsük ezalatt) – a zölden való leszedés, mesterséges kémiai érlelés (quimica), csomagolás, szállítás – ez mind a petróleum biznisz része.
    Például, hogy értsük – tartós tej (90 nap), mint olyan nem létezik, hanem létezik egy olyan valami, aminek a kiindulási alapja tejeredetű.

    Az emberiség lustaságból (kényelemből 🙂 ??? ) elfogadta ezt a szemét rendszert, ami tönkre vágta a fogyasztást – a szupermarket hálózatokat.
    Meg is érdemli a sorsát – csatlakozom Almához, háború lesz, nagy háborúk jönnek.

    Nem önmagában a kapitalista rendszer számlája ez – a kommunista rendszerek is ere törekszenek. Igazából a kormányzatok totalitárius ellenőrzésre való törekvéséből származik mindez.
    Mindegy hogy kommunista, vagy úgynevezett kapitalista.
    Ahogy kevésbé képzettek mondjak, jobb vagy bal.
    Azok akik meg mindig így bírjak csak meghatározni a látásukat a világról.

    Trump egy hülye amúgy mellesleg – egy rafinált, mindenre képes, ignorans üzletember. De államférfinak nulla.

  • Bendeguz79
    2018 június 11
    3:24 du.
    Itt is rosszul fejeztem ki magam! T.i. volt egy megallapodas Kandavl, aszerint nem kellett fizetni. A szerzodesek betartasat illik a szovetsegesnek betartani.

  • Rodeo36-11
    2018 június 11
    9:05 du.

    whether replace it: rather
    breatch rectified: breach

  • trudeau mondott valamit amitol trump breagott ennyi!
    es hat hazudott is trudeau a vamolasi kerdesekben!! ezert lepett vissza trump!
    eppenhogy rendkivul eles eszu trump jobban atlatja mint az a nyamnyila obama

  • Az „udvariassagot, a kanadai udvariassagrara ertettem, mikor Trudeau kezet nyujt a kepen es a masik nem reagal ra. Kulonben, Szerintem, kituno diplomata. Most tortent meg eloszor, tobb mint 5O ev utan, hogy Eszak Koreával az USA maskepp allt szoba es ezzel a fenyegeto haborut elkerultek.

  • GABRIEL;

    A tejtermekek NEM ezer km-rol importalva.
    Csak a hatarvonal masik oldalan.
    A nagy dairy remelo orszagok ott vannak a Canada hataran.

    De igen sok Canadaiak kozel a hatarhoz mindent a US ban vasarolnak.

    S hogy mirt a cserekerskedelem ?
    Hat miert akarna barki is Nemet automobilt, vagy Francia konyakot, Ortosz vodkat, Dan sajtot ,stb.stb.
    Egyszeru a valasz arra, mert vannak akik azt ohajtjak, s hajlandok annak arat fizetni.

    Barmi is Trump egyenisegeben kritizalhato, de az elso elnok, egy igen regen, aki nem a sajat anyagi sikereit, hanem nemzetenek, fokent a dolgozo egyenek erdekeit szolgalja.

    Azert sok Canadaiak is irigylik a girly-boy PM-juk helyett.

  • Okostóbiás:
    Az emberek azért akarnak német autót mert ma azok a legjobbak.
    Az emberek azért akarnak francia konyakot mert régóta az a legjobb
    Az emberek azért akarnak orosz vodkát mert jóóó
    Az emberek azért akarnak dán
    (vagy francia vagy svájci) sajtot
    mert azoknál nincs és nem is volt soha jobb.

    Ez nem egyszerű „óhaj” a zemberek részéről hanem jólmegfogalmazott reális kívánalom.

    De TE ne törödj ilyesmivel.
    Edd a kínai sajtot, igyál rá híres norvég bort
    (vagy francia viszkit mert olyan is van.Mikor „deklaráltam” a svájci határőrnek, röhögve hőkölt hátra.)
    És járjál kitűnő szerb autón.

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    12:17 du.
    a bölcs hazaffhy hahahahahaha (mármint krumplee őszencsége)

    Krugman writes this morning: „…de facto foreign agent sits in the Oval Office.”

    Fortune cookie diplomacy rules in Trump world

  • Geyza
    2018 június 12
    2:18 du.
    addig nem iszok vizet, amíg nem reagál a bende gizi, aki a fejében horgya a Bölcsek Kövét

  • Minden nemzet exportal amit csak kepes olcsobban termelni, s azt magasabb jovedelemert adjak el.

    A nemet kocsik megjegyzesen.
    A VW diesel csalasanak meg nincsen vege.
    Sot a Mercedes, BMW es az Audi is alkalmaztak azt a csalassaikat.

    Mire a buntetes meghatarozva azok talan nem is lesznek majd tobbe auto-keszitok.

    Ne hidd hogy a Dan sajt, Francia brandi vagy az orosz voddka minden versenykepeseget megszuntet.
    Ebben a vilagon SEMMI sem potolhatatlan.

    A szocialista idokben azt mar reg megtalaulhatatok volna.

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    5:26 du.

    mindenki azt vesz amit akar!, és az aljas pofátlanság ha az egyik fegyverrel és szankciókkal kényszeríti vételre a másikat, amit a süsüék csinálnak már régóta, most ráfáztak

    eburafakó, ki mint veti ágyát úgy alussza álmát!
    krumplee egy hisztérikus pojáca, de a tied, légy büszke rája

  • Bendeguz már megint jobban tudja…

    Holott mindenki tudja:
    Ha sörre vagy autóra van szükségünk, forduljunk a németekhez.

  • Bendegizi persze hogy nem képes felfogni, hogy egy „Metaxa” más termek, mint a mindennapos fogyasztásra szánt tej, krumpli.

    Mert jó-jó a HENESSY, de azért a METAXA csak METAXA.
    Aztán akkor még nem is beszéltünk az ARARÁT-ról, ami selymesen csúszik le. Valódi orosz kaviárral kísérve, nem hamisított magyarral.

    Bendegizi!
    Ezek egyedi, termékek, mint ahogy Herz-szalámi, vagy az Unicum, hogy magyar példánál maradjunk. Vagy a kosher szatmári-szilvórium.
    Tehát speciális áruk van, élvezeti termékek.
    Nem a 10-20 %-kal magasabb vám miatt drágák, hanem mert eleve azok, és az azt fogyasztó rétegnek akad rá plussz-pénze.

    Nem ezer-kamionszámra szállitgatják a nagyvilágban.
    Hogy mennyire nincs felfogásod, képzelőtehetséged a világról, fájdalmas, nagyon fájdalmas.
    Sajnos nem vagy egyedül ebben.
    Pont a veled hasonlatos milliókon, milliárdokon múlik, hogy az a néhány tehetséges gazfickó a „világot át tudja verni”.
    Sajnos.
    Mert okosnak gondoljatok magatokat, nagyon okosnak. És aki ezt megkérdőjelezi arról csípőből kijelentitek, hogy gyűlölködik.

  • gabriel
    2018 június 12
    9:25 du.

    http://www.informationclearinghouse.info/49611.htm

    my2cents · 1 hour ago

    Americans are projecting their own stupidity on others. Kim Jong un is described as a silly boy…
    He is far better educated than Trump and while he may have enjoyed the whole spectacle he knows exactly who he is dealing with…..Nothing has changed. They know/remember who destroyed them in 1952 and will not allow it to happen again. The movie is deeply insulting…..to North Korea and has most likely cancelled out whatever Trump thought that visit may have accomplished. Highly embarassing.

    „Are You Tired Of The Lies And Non-Stop Propaganda?”

    NINCS MEGJEGYZÉSEM

  • Rodeo:
    Neigyálvizetmégfelpuffadsz.
    Hogynézneazki nemiga?.. : )

  • Gabriel:
    Ez a baj velük.
    Ezekkel az emberkékkel.
    Fogyasztják a szart mértéktelenül.
    Mind szellemi, mind fizikai vonatkozásban.

  • Rodeo36-11
    2018 június 12
    9:38 du.
    Szerintem okos diplomaciai lepes volt Trumptol , hogy talalkat rendezett ellenfel;ve;! En meg emlekszem a vietnami haborura,
    es hany amerikai katona halt ott meg!

  • Kulonben, Trump elott, hany amerikai elnok volt azota, kik NEm mertek ilyet tenni?

  • T.i. az orult vietnami elnok nuklralis fegyverrel fenyegetozott, mar hosszu ideje!

    Rodeo36-11
    2018 június 12
    9:38 du.
    Mellesleg lathato, hogy KIm nem normalis, a KULSEJEN IS, ahogy kinez.

  • Figyelő
    2018 június 13
    9:06 du.

    nyugodj le! még megárt…nem vietnam bombázta porig a süsüéket hanem fordítva és hál’stennek néhány szarházi katonájuk is otthagyta a fogát…Afganisztán, Lybia, Szíria, Yemen, Szomália, Etiópia, Venezuela, Brazil, Argentina, …soroljam? mi a bánatos semmi köze sincs a süsüéknek ezekhez és most nekiesett a „szövetségeseinek” mint tót az annyának, maradhatna otthon és kikezelhetné a pestist ami kitört a nagy jólétben

  • Akarki akarmit is velne, de a diplomacia alkalmazasa mindeg jobb lehetoseget nyujt barmit is intezni mint egy nuclearis haboru.

    Trump tisztan es nagyon nyiltan elnoki szerencsejenek kezdetetol meggyozodott celja a vilag-beke sikeresege.

    Eszak Korea ketsegtelenul nem velheto mint mas civilizalt nemzetek a Foldon. De nemi hitelet erdemel Trump erofesziteseiert.
    A talalkozo nem ert el sokat, de ez csupan a kezdett volt.
    Mint mondhato ” a jeget megtorte”.

    Formalisan Eszak Korea es a nyugat haboru allapoton volt.

    Jimmy Carter, Bill Clinton nem ertek el semmit a multban.

    Nem tudni hogy mi lessz majd az eredemney ennek a talalkozonak, de legalabb a bekes uton elso lepeseket tettek.

  • ” hal’istennek nehany szarhazi katonajuk is ott hagyta a fogat…”

    Haboru az emberiseg legnagyobb bune.
    De haboruk nem tortennek mint a tavasz erkezese.
    Politikai, hatalmi es uralom-celokbol, ill hoditasi celokbol eredt ugy a vilagahboruk mint Korea, Vietnem, Yemen, stb.

    De hogy „hal’isten”-ezni emberi lenyek kegyetlen pusztulasain az igazi gonoszsag !!!

    Persze akik remeltek hogy gaz-olaj tuzben, vagy levego megtagadasa pusztitatana embertarsaikat, hat igen kerdore vonhato, hogy mifele lenyek lennek azok ?

    Talan az olvasok emlekeznenek hogy kik tettek azokat az elobbi megjegyzeseieket a KMH soraiban.

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    9:45 de.

    majd ha senki sem megy katonának bármekkora is a zsold akkor -talán- lesz remény a békére…termeljenek krumplit, vagy balettozzanak…igen: taps! annyival kevesebb gyilkos…a gyilkost meggyilkolni nem bűn…mi a frásznak mentek oda? nem volt meghívójuk! és a katona nem ember, a katona egy gyilkoló gép amely parancsra („enter”) gyilkol, és pénzért!… majd jön a rablómese hogy dehát meg kell védeni? mit és kitől? ha nincs még káromkodás sem akkor mitől védte meg a süsüéket a süsügyilkos katona lybiában? lybia nem ártott senkinek békésen élt és dolgozott és egységes szabad afrikát szervezett és a betolakodóknak ez nem teccett hát cum trucc…és akkor a röhögény „botrány” a nagykövet élve megsütéséért? megérdemelte és kevés volt az ami Bengháziban történt ez ugyanolyan, mint mikor a betörő azért jajgat mert szétvertem a pofáját és emberi jogaira hivatkozik… és az én emberi jogom meg az, hogy -minimum- szétverjem a pofáját

    evvan

  • Hogy miert importal Canada tejtermekeket a US-bol azt meg hulye is lathatna.

    Egyszeruen mert 270% os jovedelmet, az az tiszta profit szed az allam. Amig a termeloje alig kepes megelheteset nyerni meg teheneit etetni.

    Ki nem lenne boldog 270%-os adot szedni a semmi tevesert.

    Ertened azt „susuke” ?

  • „susuke”.

    A US NEM tamadta meg fascista nemetorszagot, sem Japant.
    Sem Eszak Korewat, sem Eszak Vietnamot.
    Sem Lybiat, sem Iraqot, sem Yement, sem Somalait.

    Csupan a te szertett muzulman harem-koralyok.

    Az Obamatol kapott $ 150 billios osszegbol a Hamas ma haboruzik Szyriaban, Golanban, Lebanonban, Yemenben, Nigeriaban, Somaliaban, a muzulman kozep afrikai orszagokban is.
    Amig Iran lakossaga rosszabb eletkorulmenyek kozott el.

    De te azt elvezed, orulsz a emberi lenyek pustitasain es szenvedesein. Az am az igazi gonoszsagod bizonyiteka.

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    3:26 du.

    nahát? hogy miket ki nem találsz? mikor adod ki eme gyermekmeséidet hülye gyermekeknek?

    szóval még az is belefér -nálad- hogy a Föld kocka alakú?

    hogyan van az a 270% -os adó? elemeznéd? mennyi a süsü overhead a tejtermékeken? és mennyi az eladási ára (exportár?) és mennyi a kanadában kapható tejtermékek kiskereskedelmi ára (esetleg megvilágosíthatnál a nagykereskedelmi import és belkereskedelmi árakról számszerűen?) érdekelne …számszerűen (egyelőre nem nézek utána az itten bárhol hozzáférhető számadatoknak

    másik kérdésem, mikor tanulsz meg írni? mert, hogy olvasni sem tudsz az bizonyos arra az itteni bömbölményeid a bizonyítékok

    hahahahaha

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    3:26 du.

    gizike erre varrjál gombot

    http://www.dairyinfo.gc.ca/index_e.php?s1=dff-fcil&s2=imp-exp&s3=imp

    http://www.cdc-ccl.gc.ca/CDC/index-eng.php?id=3809

    https://www.loblaws.ca/Food/Dairy-and-Eggs/Milk-%26-Cream/2%25-%26-Whole-Milk/plp/LSL001005005005

    ez az egyik legnagyobb ellátó, de

    https://www.nofrills.ca/Food/Dairy-and-Eggs/Milk-%26-Cream/2%25-%26-Whole-Milk/plp/NFR001005005005

    ezen felül Costco és Walmart +++ szépen ki van egyenlítve, nem olcsó de lagalább nagy a választék

    Canadians stand behind supply management
    Canadian farmers point out that despite the tariffs that protect them, imports make up 10 per cent of the country’s dairy consumption.

    Canada is the top U.S. export market
    According to data from the U.S. trade representative, Canada purchased more than $340 billion in American goods and services in 2017.

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    3:26 du.

    http://www.usdec.org/research-and-data/market-information/prices

    az árak csökkenő tendenciát mutatnak az utolsó 3 év vonatkozásában

  • Luluka;

    A kozgazdasag booming. Vallalatok mar is hianyban vannak a kepzett munkavalalok eseten.

    Ami okozza hogy az energia arak, es a penz ara emelkedik.
    Nincsen inflacio,, mert nincsen hianyosag.

    A Commodity arakat a „future market” hatarozza.
    Lovesd a „Bloomberg” es a „CNN commodity”.
    Az persze 15 perces kesessel a weben.

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    9:38 du.

    szóval booming? mi az a boom süsülandiában? részletekben az ördög… tudtommal a szórakoztató ipar és a részvények azaz a tőzsde az meg nem termel értéket csak lefölözi…
    hahahaha
    nem képeznek szakképzett munkaerőt van NBA doktori amivel lehet labdát pörgetni
    hatalmas az infláció de jól lehazudják

    a future market a mai árakat nem szabályozza viszont inflációt csinál

    a Bloomberg et tudni kell olvasni te meg analfabéta vagy
    a CNN meg egy darab szar

    van még valami izgalmasad?

    szóval mi booming és hol? ez a kérdésem ma a mai boomingról és nem a furure marketről

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    9:38 du.
    azoknak akik nem tudnak angolul: Bloomberg mai cikke: a hatalmas infláció és a túlzott magán beruházás ami a hazug rövidtávú kamatok lejártával a hosszútávon a befektetések veszteségessé válását eredményezik…

    AZAZ PONT AZ ELLENKEZŐJÉT ÍRJA A BLOOMBERG MINT AMIT GIZI A SZÁJÁBA AD! HAZUG HÜLYE IDIÓTA!

    todays news:
    https://www.bloomberg.com/view/topics/u-s-economy

    from this:
    https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-04-23/america-is-going-even-deeper-into-debt

    https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-04-13/sorry-america-but-spending-is-too-high-and-taxes-are-too-low

    https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-04-23/treasury-yield-curve-isn-t-telling-investors-much

    Conor Sen is a Bloomberg Opinion columnist. He is a portfolio manager for New River Investments in Atlanta and has been a contributor to the Atlantic and Business Insider.

    hahahahahaha LOL
    from the article:
    „The Treasury yield curve is a closely watched metric for good reason. But investors fixating on it right now may miss the bigger risk.

    In each of the last two economic cycles, the yield curve flattened and then inverted — meaning short-term interest rates became higher than long-term interest rates — in the period leading up to recession. The curve is flattening now, and could invert next.

    The yield curve is seen as a forecast because it has historically represented a measure of where in the economic cycle we are. When short-term interest rates are low at the beginning of a cycle, the yield curve is steep. Following many rounds of rate increases later in the cycle, the curve tends to flatten.

    But aside from the yield curve, there are few signs of excess investment in the U.S. right now, or of rapid inflation.
    Inflation and wage growth are slowly rising yet still not at levels that concern the Federal Reserve, despite years of high employment that ought to pull them up.These are signs that the flattening yield curve is not signalling the same risk as in the previous two economic cycles.

    There’s another number that tells us more about the direction of the economy: fixed private investment as a share of GDP.

    Out of the various components of gross domestic product (consumption, investment, government and foreign trade), investment tends to be the most cyclical and the driver of recessions and expansions. By looking at spending on residential construction, nonresidential construction, equipment and machinery, and intellectual property — collectively known as fixed investment — as a share of GDP over time, we can see whether investment is running above or below average. This indicates whether it’s possible there’s excess investment in the economy that could fall and cause a recession.

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    9:38 du.

    gizi avagy luluka anyukája…kiscuncimókuska, el ne hagyd a kislapátot és a kisvödröt és már többet ne pisilj bele a homokba, mások is akarnak benne homokvárakat építeni, ne légy önző! husi olvass értsd meg és utána közöld le bömbölményeidet…a legyek is elmenekülnek a környezetedből

    hahahahahaha

    ha esetleg nem lennél tisztában eme fogalommal az angol értelmező szótár meghatározása a gazdasági értelmezéséről

    yield yēld
    verb
    verb yield 3rd person present yields past tense yielded past participle yielded gerund or present participle yielding
    produce or provide (a natural, agricultural, or industrial product).
    (of an action or process) produce or deliver (a result or gain).
    produce bear give supply provide afford return bring in earn realize generate deliver offer pay out rake in
    (of a financial or commercial process or transaction) generate (a specified financial return).

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    9:38 du.

    NAMOST GIZI KOPOGTASD A FEJED, UGYE -MINT TUDJUK- BENNE REJTEZIK A BÖLCSEK KÖVE…mit szólsz ehhez? mármint ami itt következik szintén Bloomberg töl betüröl betüre

    LOL

    If Trump continues waging a trade war, this will almost certainly lead to a revival of old-fashioned Canadian nationalism. The Conservative Party could readily use the conflict to ride back into power, toppling Trudeau’s Liberals, much as the Conservatives did repeatedly so many years ago.
    And while Canada can no longer turn to the British Empire to replace trade with the Americans, there are other options available. China is currently Canada’s second-largest trading partner. There is no reason the Chinese can’t eventually supplant the U.S. for the top spot.
    Such a shift would come at the expense of American jobs, prestige and influence, while strengthening China. In the long run, that’s not going to Make America Great Again.

  • Rodeo36-11
    2018 június 14
    Bocsi, de a vietnami haborut ateltem, es az amerikaiak a kommunista Vietnm ellen harcoltak, ahol sok amerikai meghalt, de a vegen legyoztek az ekllenseget. Mellesleg, amerikaiak SEGITETTEK a szovetsegesekat 1944 – 45 ben megverni a nacikat. Ha Ok nem lepnek be a haboruba, ki tudja mi lett volna az eredmeny?!

  • Figyelő
    2018 június 15
    12:01 du.

    Juci te semmiféle vietnami háborút nem éltél át abban az időben éltél amikor amikor az usa lerohanta és napalmmal felégette vietnamot, azért mert valaki kommunista vagy buddhista vagy fidesz nem kell lebombázni és milliókat megölni 12000 km távolságról odapofátlankodva
    az usa tökig leszarta az egész európai baromságot , ha csőrcsill nem ugratja be a Hawaii és a japán csapdával, egyébként tv -n nézték volna és kurvára meggazdagodtak volna

    pofátlan szemét banda porig foszforbombázta Lipcsét és Berlint a talajon sehol sem voltak Dunkerk nél és az Ardennek ben elvéreztek mert közelharcban sehol sincsenek és ez azóta is be van bizonyítva gyáva patkányok!!!

    egyébként a történelmi igazság a IIVH ról nem az amit a gonosz hitlerről és a sok rablómeséről volt, hanem új és megfelelő energiaforrások megszerzése (a nyugat (ANTANT)) kizárta a németeket és a tengelyhatalmakat a gyarmatosítás gyümölcseiből és energiához sem alapanyaghoz sem és még kikötőhöz sem engedték őket az olaszokat kivéve akik egy félsziget és tele kikkötési lehetőséggel

    és pénz volt az oka a németek nem akarták az akkori nemzetközi valutát hanem sajátot akartak (mint lybia és le lettek bombázva a talajig) a többi rablómese a Kohn meg Grűn meséi a sok hollóról és akausztikáról meg az anti ról a tökeim tele vannak vele

    te meg egy hülye liba vagy

  • mint a mellékelt ábra mutítja bende gizi elnémult…önmagát lelőtte…, és most keresi a rablómesét, hogyan tud még valami seggséget idetolni

    hahahahahahaha

  • Figyelő
    2018 június 15
    12:01 du.

    jaaaaaaaaa és hogy tudd, a Bush dinasztia a II VH alatt lett nagyon gazdag mert nagyon jó szerződése volt a németekkel és ellátta őket mindennel amire szükségük volt persze drága pénzért

    és ők nem az egyedüli süsük akik mind a két félnek eladtak mindenfélét mmert pénz beszél kutya ugat

    másik kérdésem csak neked mi a bánatos lópimpili köze van az usa nak ahhoz, hogy vietnam az ő fizikai határaitól 12000 km r5e kommunista vagy balettáncos?

    és bárki bármit csinál odarohan szétgórja és olyat csinál ami neki dolgozik és a hasznot neki adja a nép meg éhezik afganisztán, yemen, chile a pinochet vel, argentina a másik diktátorral aki usa nevelt volt és fasiszta… meg amikor a Lula megváltoztatta braziliát és már nem voltak mély szerelemben az usával akkor azonnal gonosz fekete seggűek lettek lybia, panama (segítette Fidelt)… szíria sem adja be a derekát hogy ne engedje át az orosz gázvezetéket…ez a legnagyobb gonoszság

    de te meg egy agyament idióta vagy agylúdtalppal és agyficammal meg agysérvvel

    gyalázatos hazug liba

  • susuke;

    A hirdetesek mindeg azt ajalnjak amit hirdetnek.

    A US economy a legmagasabb ponton ma ami volt az elmult 17 evben.
    Munka es jovedelem lehetosegek is.

    Ma a befektetesek a tozsdebe mennek fokent mert a bond-market sokkal kevesbb jovedelmet jelent.
    De a penz ara emelkedik, lassan, de emelkedik.
    A bankok alacsonyra tartjak ugy tobb kolcsonoket vessz a piac.

    Hogy mi lett volna Hitler hadaival a Normandiai partraszallas nelkul azt csak saccolni lehet.

    De Sztalin elvtarsad a haboru elso harom honapjaban teljesen szuksegtelenul felaldozott harom (3) millio Voros katonat mert az ehinseg pusztititta mindet.

    Csupan amikor 1941 augusztusaban 1,400 Libeerty Ships kezdtek a szallitast Murmanszk es Archangelbe volt kepes etetni es felszerelni hadserget.

    De harom es fel-evbe kerult a Voros Hadserehnek visszafoglalni a teruletet amit vesztett a haboru elso 3 honapjaban.

    De a dicso voroshadsereged sehol nem volt a Pacifikon, sem Eszak-Afrikaban, sem Olasz,sem Normandiaban.
    Csupan kelet europaban ittak minden ihatot es eroszakoltak a nok sokasagait.

    Viet Namban a Congresszus , a politikusok megtagadtak barmi segelyt a Viet Nami Koztarsasagnak.
    Az eszaki hadak lerohantak oket amikor a hadsereguk teljesen loszernelkul volt.
    Nem lattad a „Last days of Viet Nam” ?
    Talalhatod a http://www.pbs.org/Last Days of Viet Nam.

    De ezrek es ezrek fulladtak a tenger vizebe menekulve a „felszabidasaik”-elol.

    A VC es NVA SOHA egyetlen probalkozasaikban sem sikereskedtek.

    Emlekezz a „Tet Offensive”-re. Lathatod azt is a PBS.ORG-on.
    Minden probalkozasaik teljes kudarc volt mindeg.

  • Bendeguz79
    2018 június 15
    3:06 du.

    na, kiderült halvány lila fogalmad sincs…a tőzsde és a bond market az ugyanaz!
    de veled beszélni? minek? olyan mint lóval balettozni

    a pénz ára? hahahahaha

  • Bendeguz79
    2018 június 15
    3:06 du.

    most, hogy már túl vagyok a mai meccsek zivatarán…szóval a tőzsde szerinted azon kívül, hogy egy Ponzi scheme csak az inflációt növeli ami manapság (ugye egyetlen Bloomberg idézetet sem olvastad el?) egyre gyorsulóan növekszik! kötvények (bond) piaca hasonló -azaz nem pontosan ugyanaz- az a felesleges magánberuházások (csalóka a kezdeti alacsony kamatok később égig érnek és csőd lesz…) dehát gazdasági ismereteid a propaganda sajtóból származnak…

    a IIVH ról és az utána következő gyilkolászásról (vietnam, kora +++ távolkelet) valami tévképzeted van és amit ezekről firkálsz nem érdemli meg a választ, csak egy megjegyzést: úgy ahogy írod egy kalap szar…

    te tényleg ilyen hülye illúziókban létezel és a propaganda mainstream media halvány lila ködében a cukrozott tejszínhabban?

    maradj is ott, de ne terjeszd e ragályt…megárthat sokaknak…képzeld ha meg is értenék?

  • Bendeguz79
    2018 június 15
    3:06 du.
    susuke;

    A hirdetesek mindeg azt ajalnjak amit hirdetnek.

    hát ez egy csodálatos meglátás fel is írom a kéménybe korommal, most képzeld el, ha a babapelenka hirdetés zongorákat hírdetne? én elképzeltem és azóta röhögök rajtad

    A US economy a legmagasabb ponton ma ami volt az elmult 17 evben.
    Munka es jovedelem lehetosegek is.

    tényleg? legmagasabb ponton? az hol van? a küszöb alatt 4 centivel?

    For workers, the modest 0.1 percent rise in average hourly earnings was disappointing. Since October, year-over-year wage growth had been shooting up at a much faster monthly rate compared with the characteristic plodding increases that have whittled down the standard of living for millions of low- and middle-income Americans.
    Some of those gains were reversed in February, leaving the 12-month average at 2.6 percent, higher than last year’s average, but still below what many economists think a tight job market should yield.

    azaz: a bérek és jövedelmek hosszú ideje be vannak fagyasztva és az emelkedés el sem éri az inflációs rátát, tehát számszakilag jövedelemcsökkenésről kell beszélni azaz reménytelenségről, ez a trend már 25+ éve AZAZ HAZUDSZ

    Ma a befektetesek a tozsdebe mennek fokent mert a bond-market sokkal kevesbb jovedelmet jelent.

    a tőzsdébe nem lehet befektetni, a tőzsdén jegyzett gazdasági egységek részvényeit lehet megvenni, és az ottani „yield” az inflációs ráta körüli azaz zéró, kivéve néhány rövidtávú játékot amivel mint egy pókerpartyn lehet nyerni is de lehet nagyot bukni is…az, hogy a kötvény (bond nem james) piac miért olyan amilyen az azt mutatja nagyon világosan, hogy az állam nem megbízható!

    De a penz ara emelkedik, lassan, de emelkedik.

    a pénz ára az milyen kategória? a nemzetközi currency exchange rates? vagy valami kókomfitty bendegizi szerint

    A bankok alacsonyra tartjak ugy tobb kolcsonoket vessz a piac.

    a bankok mit tartanak alacsonyan? csak nem a kamatokat? mert az meg nem igaz, a változó kamatráta a divat és az aki kölcsönt vesz fel az pénzt teremt a banknak azaz a bank a hitelezéssel (másik ponzi scheme) inflációt és pénzromlást idéz elő a piac nem vesz semmit a piacon vesznek vagy eladnak

    teljes fogalomzavarban is szenvedsz

    van még valami agylúdtalpad amit közzé akarsz tenni?

    gizi jobb lenne, ha balettoznál az itt a blogon legalább nem látható, bár jó móka lenne

  • még valami, usa bank data alapján, mai számadatokkal
    30 éves lakáshitel 5,50%/év a vételár $550000, előleg $50000,
    ennek alapján a 30 dik év végén kifizetett összeg:
    $2,922,594.00 azaz semmi kevesebb, mint 550% kát fizeted ki a vételár-előlegnek

    útonállás, vagy fegyveres rablás és akkor te alacsony kamatokról regélsz

    ugyanakkor a bankok a te megtakarításaidra 0,025-0,031% ot fizet ha hosszú távra lekötöd, akkor -bizonyos körülmények adottsága esetén akár: 0,75% egészen 2,35% kig

    Bloomberg:
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-12/u-s-inflation-at-six-year-high-eating-away-at-wage-increases


    U.S. inflation accelerated in May to the fastest pace in more than six years, reinforcing the Federal Reserve’s outlook for gradual interest-rate hikes while eroding wage gains that remain relatively tepid despite an 18-year low in unemployment.

    The consumer price index rose 0.2 percent from the previous month and 2.8 percent from a year earlier, matching estimates, a Labor Department report showed Tuesday. The annual gain was the biggest since February 2012 and follows a 2.5 percent increase in April. Excluding food and energy, the core gauge was up 0.2 percent from the prior month and 2.2 percent from May 2017, also matching the median estimates of economists.”

    ennél többet ne is kívánj!

    le vagy lőve, már csak el kell hantolni

    hahahahaha

    gizi ha hallgattál volna azt hitték volna (én soha), hogy bölcs vagy? hahahahahaha

  • előző bejegyzésem:

    Bendeguz79
    2018 június 15
    3:06 du.

    nak szól, elsősorban, de mindenki másnak is aki el van ájulva a nagyság látszatától

  • susuke;

    Allandoan ismeteled ostobasagaidat.
    Az nyutja a legmegbizhatobb diagnsisyst.
    Paranoid vagy !

  • Bendeguz79
    2018 június 16
    12:01 du.

    az, hogy neked milyen diganózisaid vannak rólam, a valóságon nem változtat

    MÁSRÉSZT TE HIVATKOZTÁL BLOOMBERGRE, ÉN MEG ÍDÉZTEM BLOOMBERGET, ÉS AZ ABBAN ÍRTAKNAK AZ ELLENKEZŐJE SEM AZ, MINT MINT AMIT TE RÖFÖX… TEHÁT MEGHAMISÍTOD AZ ADATOKAT VAGY BUTA VAGY ÉS NEM IS ÉRTED AMI VALÓSZÍNŰBB!

    kiderült ebből, hogy nem vagy vitaképes, SZERENCSÉTLEN HÜLYE

  • susuke;

    Minden hirdetes a sajat erdekeit hirdeti,mint te a sajat marhasagodat.

    Ma a US gazdasagi elolendules a legnagyobb az elmult 17 evben.
    Unemployment, inflacio a legalacsonyabb.

    Az energia arak es a penz ara lassan de biztosan emelkedik.
    Mindenki josol amit hirdet es amin jovedelmezni remel.

    Semmi nem letezik ami lehetoseget nyujtana a vilagkozgazdasaganak osszeomlasara.
    S barmi is tortenik a vilagban, a US a kezdopont.
    Barmit is kepzelnel te.
    Tehat amit hiszel az a te elkepzelesed, nem jelent semmit meg neked sem, s kevesebbet masoknak.
    Vedd az orvossagodat, talan jobban erzed majd magad.

  • Bendeguz79
    2018 június 16
    7:38 du.
    GIZI, elgurult a gyógyszered… jól van na, buksit megsimogat, lecsendesít és alukál a kis beteg…csicsijja babujja… cumit el ne felejtsd kis heroinnal megtöltve, bye for now

  • Bendeguz79
    2018 június 16
    7:38 du.

    „Tehat amit hiszel az a te elkepzelesed, nem jelent semmit meg neked sem, s kevesebbet masoknak.” (ez eredeti #@bendegizi)

    nambőr van: én semmiben sem hiszek, olyan vagyok, mint hitetlen Tamás!

    nambőr tú: elképzeléseim vannak, de azok itt ezen a blogon nem voltak sohasem közölve, mert senkire sem tartoznak! (következésképpen nekem nagyon sokat jelentenek, mert, mint alkotó ember azok megvalósításából nagyon jól élek)

    nambőr szrí: az, hogy másoknak -mint elképzelés- mit jelentenek az számodra a terra incógnita volt maradt és lesz! (miután meg lettek valósítva „a mások” nagyon nagyra értékelték!)

    nambőr fór: nagyon soxor is meglep, hogy kutatva, keresve (tudod?: riszörcs) milyen dolgok derülnek ki, és akkor azoknak a „mélyére ások”, kutatván…és eme kutakodások eredményeivel leptelek meg téged aki egy illuzionált világban -mint egy képzelgő beteg- élve, nem vagy képes a valóságot látni, mert a te kis beteges, de anyagilag megelégedett világodban nem is lehetsz képes rá, (a lét meghatározza a tudatot, mondá a Nagy Bölcs!), és rettegsz attól, hogy meglásd a valóságot, mert környezetedben hozzád hasonló egyedek léteznek és egymást hülyítitek (ez az orbanizmus lényege is: a szegregáció más szóval a divide et impera(!) és máris rá fox szavazni a fülke kellemes fingmelegében, mert önző valóságodban rettex felismerni, hogy valami másképpen is van, mint abban a patkányfészekben ahol létezel… mert nem csak hülye vagy de gyáva is…ezek tartják fenn a diktátorokat (is) meg a maffiákat és a korrupciót, a megvesztegetést (te is meg vagy vesztegetve) és a lila ködökben elkábulva ezeket röfögöd ide a nagyérdemű közönségnek…

    szedd tovább az akármit ami eme állapotodat fenntartja, mert rettenetes lenne az ébredés (mármint számodra)

    tente baba tente itt van már az estve és a cserebogarak berregnek olyan kellemes neked eme lábszagban létezni, nemdebár?

    és a tejjel mézzel folyó Kánaán ból nem is láthatsz ki mert mindegy, hogy mi az amit „assziszel” azt fogod hírdetni, hogy a te saját szavaiddal válaszoljak

    hahahahahaha (most kuncogok, csak úgy zeng)

  • RODEO;

    Hatarozz gyorsan, ez a utolso ajalnlatom !
    Cuba vagy Venzuela ?
    Csomagolj gyorsan. Nagyon ondorito vagy itten.
    Tedd az ekvtarsaidat ottan majd boldogga.

    Mikor akarsz repulni oda?
    Egy iranyu repulo-jegy, csupan a Passptyot kerem elleneben.

    P.S.
    Bloombutg News pont azt mutatja amit irtam, csak te nem erted meg.
    A penz a tozsdebe megy (Dow es Nasdaq) amig az iparcegeg ertekei emelkednek es jo jovedelemeket fizetnek.Ha az valtozna akkor a penz, a befektetesek a kamat-betetekbe megy.
    Mi erthetetlen abban neked ?

    Az import adokkal a import arucikke arai melkednek.De a magasabb arakkal a hazai cegek kepesek lesznek versenyezni es termelni ismet.
    Itten kesziteni ami ma importalt, csupan mert mashol a munkasok bagokert dolgoznak.
    Azt sem vagy kepes ertelmezni. Sajnalom.

    De Cubaban vagy Venezuallaban arrol soha nem fogsz meg hallani sem.
    Eszak Korat nem ajalnlom, mert az majd mas azsiai nemzetek peldait kovetheti majd a kozel-jovoben.

  • Bendeguz79
    2018 június 17
    4:37 du.
    mutasd meg itt egy linkkel vagy másold ide amit speciálisan neked írt a Bloomberg

    ha nem tudsz olvasni sem írni akkor nem szennyezd a blogokat mindenféle krixkraxoddal

    most el vagyok foglalva nem érek rá a gyógyításotokkal foglalkozni… várom a bloombergedet ide a blogra hátha kiderül?

    mit szedsz? nagyon erős lehet (mivel nekem nincs utazási irodám és nem szoktam odaadni a „passpotyyojamot” senkinek kivéve az illetékes hatóságoknak és te nem vagy egyik sem…hát maradok ott ahol vagyok és azt sem tudod, hogy az hol van)

  • Bendeguz79
    2018 június 17
    4:37 du.

    ez eredeti #@bendegizi:
    „Az import adokkal a import arucikke arai melkednek.De a magasabb arakkal a hazai cegek kepesek lesznek versenyezni es termelni ismet.
    Itten kesziteni ami ma importalt, csupan mert mashol a munkasok bagokert dolgoznak.”

    maradt egy sanyarú kérdésem: hogyan is van ez? kivel fognak versenyezni a magasabb áraikkal? és ki lesz az a marha ki megveszi olyan drágán?
    errefelé a nagy monstrum RAM, GMC, Ford F250 gas guzzler -eket 25% os árengedmény mellett $5000 és $7500 készpénz visszatérítéssel ajánlják, mert a kóbor kutya sem veszi a jelenlegi csillagászati összegű üzemanyag árak mellett (a biztosításokról ne is beszéljünk)

    a bérek mennyivel fognak emelkedni? (kisvállalkozó szerszámkészítő -hidegsajtoló présszerszámok és hasonló – +++$75 órabért számláznak… most mennyi lesz ez és mekkora lesz az infláció?

    Óh Bölcsek Bölcse a Bölcsőben meséld el a nagyérdeműnek, epedve várják és idézz szó szerint a „Bloomburg News” -ból, élethűen és azt is honnan idézed

    egyébként tényleg igazad van: minden nagyon szép minden nagyon jó és hogy a @Szentéletű Juliánus Barát ot idézzem: az usa annyit szenved és mindenkit támogat és rettenetes az usának mert önfeláldozó és szentéletű és sohasem lőtt senkire és csak szenteltvízzel mosaxik…most mi lesz vele?

  • Na ez a rohadeo,
    jól szétbaszta az egész oldalt,de legalább az évek folyamán megtanult magyarul(nem hibátlanul)fogalmazni.Egyébként szerintem nem a Figyelő a „buta liba”,hanem aki egy ilyen rohadeot ellett a világ szégyenére.

  • gyuri10
    2018 június 29
    10:25 de.

    szia #&@˘°^˛gyurcsika 10 vagy 10,21 kitérdekel, be vagy tépve? szeggyél duplát abból a lila tablettából mert eddig nem hat eléggé…nagyon izzacc…tegyél magadra ízlapot hátha az…vagy használj sérvkötőt agysérv ellen…

    és most kacagány és röhögény…

  • Nekem „kacagány és röhögény”.
    neked meg legyen a soros fia a „buzogány”.

  • ERdekes ot nem tiltja ki a szerkezto!