Sziszi mondja: durr bele

2018 június 18 9:52 de.48 hozzászólás

Aszondja a Sziszi, hogy katonának áll a világ. Meg hogy legerősebb honvédséget akar a magyaroknak a térségben. Nekem meg az jut az eszembe, hogy a fegyverkezési versenybe csak beledögleni lehet. Ha nincs háború, akkor a költségeibe. Ha van, akkor a kilőtt töltényekbe. De a Sziszi aszondja, hogy rohadtul kell egy erős honvédség. Márpedig a Sziszi rendes ember. Orbán is megaszondta.

Fotó: 444.hu

Egyébként egy pillanatig sem vitatom, hogy sokaknak a máját finom fegyverolajjal kenegetik az ilyen kijelentések. Különösen akkor ha nem voltak annak idején katonák. Akkor, amikor a magyar honvédség, bakától főkatonáig, gyakorlatilag a Varsói Szerződés határvédelmi homokzsákjának a szerepét töltötte be. Ehhez nem kellenek különösebb doktrina-viták. Elég összevetni az akár az 1970-es, illetve 1980-as évek katonai technológiájából közkeletű ismereteket, a Szovjetunió, illetve az USA akkori katonai potenciálját, és a hazai lehetőségeket. Akár a mélységieket. Felvetve azt is, hogy vajon meddig tartott volna felmorzsolni a hadsereget, ha valaki valóban fel akarja morzsolni. Eltekintve attól is, hogy sokkal vonzóbb egy olyan szerepe az országnak, hogy kiváló egyetemei, remek kórházai képzést, gyógyulást adjanak az arab sejkek gyerekeitől az angol királyi házig mindenkinek. Akár ténylegesen is. Annál sokkal vonzóbb, minthogy valaki kiálljon a regionális kocsma közepére és az asztalba bassza a bicskát.

Tudva azt, hogy az olyan vezetők, mint az enyhén túlsúlyos Orbán, vagy a hallhatóan nem csak derékra zsírosodott Németh Szilárd, aligha lenne képes megvédeni bárkit. Nem pofázva, hanem ténylegesen. Ellenben a máséval nagyon szívesen verik a csalánt. Talán azért, mert katonaként, amikor még kötelező volt, szerteszívatták őket. Most meg szívjanak a kopaszok. Legyen kötelező a sorkatonaság, meg legyen erős katonaság, meg legyen übermagyar az, aki éhen döglik, ha nincsenek uniós, vagy orosz, kínai, indiai, amerikai, pénzek, de díszmagyarba menetel a csontvázak mezején. Háromszoros hurrá az ilyen vezetőknek.

Akár elgondolkozva azon is, hogy a fészkes fene ellen akar erős hadsereget a térségben? Kit akar megszállni? Mit akar megszállni? Komolyan gondolja a határrevízió leporolását? Netán reguláris migránsokkal fognak majd riogatni? Ha igen, akkor az anyja szép szemének szeretné ezt bemesélni? Rendben, lesz kinek. Főleg annak, aki még a büdös életben nem gondolkodott el azon, hogy nagyságrendben hány háborús menekült kóborol a világban, és abból hányan akarnak valóban megszállni bármit is. Mert azért gyanítom: ha Afrika vagy a Közel-Kelet megindulna, akkor pont annyit érne a kerítés, és az egész hadsereg, mint Mohács a törökök ellen. Mármint tömegpusztító fegyverek bevetése nélkül. Alkalmasint persze a török megszállás végének is több köze volt a Habsburg megszállási vágyhoz, a hosszú logisztikai útvonalakhoz és a törököket is megosztó belső hatalmi harcokhoz, mint a melldöngetéshez.

De melldöngetésben és pocaktapsban mindig jók voltunk. Decibelizmozásban is. Úgyhogy inkább az érdekelne, hogy melyik Orbán-haver szeretne katonai beruházásokba beszállni. Elvégre, ha megemelik a honvédelmi kiadásokat, az pénzkiadást jelent. Márpedig ami kiadás az egyik oldalon, az valakinek bevétel.

48 hozzászólás

 • megint lesz mire kidobni elherdalni milliardokat!! a fideszes tekozlas megy tovabb…………….kozben tizerek eheznek!

 • Elsem tudom kepzelni hogy kire hivatkozik a szerzo a “Sziszi” nev alatt.
  Tudom altalanos kifejezeseben, s azt is hogy Erzsebet, Ferenc Jozsef tavol-elo felesege volt becezve Sziszinek.
  Habar azt Cici-kent irtak.

  Ami a magyar hadi-eroket illeti,hol a penz hadakozasokra es haborukra potyazni.
  Tehat az inkabb csak ures habogas.

  De miert nem a nep reges-regen ohajtott “SEMLEGES-seget”hajtana a nemzet. ill. a kormany kovetni ?

  Magyarorszag ugy sem lenne kepes soha , semi elkepzrelheto “ellenseggel” sikeresen szembe alni.

  De meg ha valami elkepzelheto “aggresszio” is jonne az orszag ellen, a bizonyitott tenyek hogy a “PASSZIV-ELLENALAS a legiskeresebb. S az kerul a legkevesebb aldozatokba es pusztitasokba.
  De a magyar soha nem lenne kepes arra sem. Mindeg lehet rengeteg akik sajat honfitarsaik ellen fordulnak, csatlakozni barmi ellensegeikhez.

  Persze azt felfogni,az valamit kovetelne a koponyakban !

  Tehat magyarorszag hadi-tervei mar is teljes vesztesseg !

  Ne almodozzanak a “trianoni-visszafoglalsrol” !

  Barmely szomszedos nemzet igen kepes lenne az egesz orszagot elfoglalni.
  A magyar ezer-eves hadtortenelme azt mutatja!

  Talan atom-fegyver-eloallitsra gondolnanak ?
  Az meg a leg-nagyobb marhasag !

  Milyen valo a mondas; “Power corrupts, absolute power absolutely corrupts”.
  A hatalom-vagy verszemenek nincsen hatara.

 • Isten legnagyobb dicsőségére minden érában sikerül a szerencsétlen magyar állampolgároknak kifogni olyan vezetőket, akik a saját, személyes uralkodási és vagyonszerzési vágyaikat tartják a “sor” elején, és fütyülnek a többi honfitársukra. Mindezt a Lázár Jánosi elv alapján. Ha ilyet választott a “nép”, akkor úgy kell neki.

 • A kormány a röhejes állapotok miatt az idén elfogadott egy hosszú távú programot, amely a következő években – egészen pontosan 2016 és 2026 között – a GDP 0,1 százalékával vagyis évi 35-40 milliárd forinttal növeli az elkölthető pénzeket. Ennek megfelelően a már elfogadott 2017-es költségvetés 312,9 milliárdos védelmi kiadással számolt, ami már a GDP 0,8 százaléka. A többletpénz 2018 -ban gyakorlatilag elmegy megemelt Gripen-törlesztőrészletre, illetve a béremelésekre, ám ha minden jól megy, 2026-ra a Magyar Honvédség is elérné a NATO által elvárt 2 százalékos szintet, ami mai árakon számolna évi 700-750 milliárd forintot jelentene.

  Egészen sajátosan fest a honvédség személyi összetétele: papíron a hadsereg egy 25 ezer fős tömegszervezet, ám ha erről lefejtjük a minisztérium és a Honvédkórház személyzetét, vagy épp a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot, úgy kiderül, hogy a Magyar Honvédség létszáma csak 19 871 fő. Ebből a vezérkarban dolgozik 6224 alkalmazott vagyis marad 13 647 katona.
  Ez nem tölti el rémülettel a nagyhatalmakat, de az EU már ezt is kikövetelte, sőt kötelezővé tette a fejlesztést, amit nem sumákolhat el az Orbán kormány!
  Simay Úr szánalmas dolgozatát nem minősíteném!

 • a Sziszi az a világ esze és pacalja! a feeeneke meg a pocakberci aki hatalmi tébolyban szenved és egy útonálló lótolvaj szépen összehozzák a gulyás gergely meg megideologizéli közben a mészaros és mészaros egyre többet kapar maga alá, ugye Csányi OTP je is célkeresztben van meg a Zendyvajna tv-je mikor kiáltják ki a királyságot és adják királyi tulajdonba az egész patkányfészket?

 • slapaj
  2018 június 18
  1:39 du.

  szvsz a hajléktalanokat és a közmunkásokat kellene bevonultatni, a Sziszi azokat is tudná egzecíroztatni…lesz össznépi hadgyakorlat is és népi milíciák meg a munkásőrség mintájára kerületi katonai ügyelet minden éjjel más tart fegyveres éjjeliőrséget kötelezően hazaffhyságból… és vesznek -hasonlóan a bratankikhoz- ócskavasat a süsü hadsereg fölösleges készletéből tripla áron ha már nátó legyen jó dagadt

 • Honvédnek az orbánvezetés gyerekeit! Menjenek Afganisztánba és lrakba! Tök jo ötlet, támogatom!
  Azokat a titkos infokat mindenki ismeri, hogy orbánék a magyar fegyvereket, löszereket fegyvernepperként hova tették, kinek, melyik országokba juttatták?
  Talán Sziriába? Közép-Afrikába?
  Na! Kitaláljátok, kinek a zsebe duzzad megint jobban? Vagy orbán már az inge alatt dugdossa, ahogy a képen is látszik?

  Felmerült-e bárkiben is, h többek között mire is kellhet Paks2? Lehetnek tervek atomfegyver elöállitására a jövöre vonatkozoan?
  Büszkék lehetünk! Magyaro.mint atomhatalom! Románia megszeppenve visszacsatolja Erdélyt, szlovákok a Felvidéket és a beszari szlovénektöl visszakapjuk a tengerpartunkat! Ukrajnátol meg az éhes farkasainkat, medvéinket….

  De elöször is angyalbörben lássuk honvédként az önkéntes orbángyerekeket és a hivöik gyerekeit, hogy kusznak és lövöldöznek lrakban, Afganisztánban és Sziriában!

 • Boda! Figyelö! Bendeguz! Remélem vannak fiaitok, unokáitok, akiket meg lehetne kuszatni aa szir és iraki sivatagokban!

 • Természetesen golyozáporban, hogy bizonyithassanak!

 • Nem kell leszólni a 70-es 80-as évek honi haderejét azzal a 100-150 ezres állományával, légi erejével és rakétaegységeivel. Pluszban itt állomásozott (ideiglenesen 😀 ) a Vörös Hadsereg Déli Hadseregcsoportja az atomtöltetű rakétáikkal.

  Nem tudom, hatályos-e még az 1947-es párizsi békeszerződés kvótája, miszerint a szárazföldi haderőnk létszáma nem lehet több 65 ezer főnél több, a légierő maximum 90 repülőgépet tarthat, amiből csak 70 lehet harcigép, de nem lehet köztük bombavető és a személyzet nem haladhatja meg az 5000 főt. A kommunista időkben ezzel nem törődtek. 😀

 • Elég gyenge a reklámfotos képminösége.
  Ki az a vágásérett mangalica fehér poloban? Csak nem magamat látom?!

 • Drizari
  2018 június 18
  3:39 du.
  nekem gyanús ez az egész !!! mintha pókhasú most meg a Kim Jong Un t akarná utánozni, hogy szóljanak hozzá? feltünési viszketegség a minden magyarok királyát levédiabasznád örökös uralkodóját még le sem szarják de basztatja az ejjujjujujjjujjujjjujjj

 • Drizari:
  Volt nekünk valami 1500 darab T55 meg T72 es harckocsink.
  A hazaáruló Antall-kormány szétvágatta a méregdrága harcjárműveket és eladta ócskavasnak.
  Most meg itt állunk nehány gulyásszaftot fingó leányszázaddal, azok majd megvédik a hazát a romániktól akik épp az elmúlt hetekben költöttek valami 400 milliárd forintnyi pénzt a legmodernebb USA légvédelmi rendszerekre.
  Összehasonlítésképpen : ajümiurunk stadionokra ez idő alatt elcseszett valami 417 milliárd Forintot.

  Ja és voltak kiváló 105 mm -es tarackjaink is.
  Katonakoromban láttam őket.emelet magas félelmetes zord hadieszközök voltak.A telephelyen tompán csillogott rajtuk a vastag gépzsír, ahogyan az illik.Szépek voltak,

  A hazaáruló Antall-banda ezeket is mindet bezúzatta ócskavasnak.

  A SCUD rakétákról és a hozzávaló kiváló, katasztrófák esetére pompásan felhasználhatóvá alkitható járműveikről már ne is beszéljünk.

 • Kalocsai Miklós

  Orbánnak megint csak a pofája nagy! A NATO évek óta kéri, hogy Magyarország emelje a hadi kiadásait, mert a vállaltnak csak a töredékét teljesítjük. A zsebdiktátor, hogy javítson az Amerikával való hűvös viszonyon, Szíjártóval megüzente, hogy emelni fogják a kiadásokat. Ezt a kötelezettséget csomagolta nemzeti színű papírba, és adja el, mint Magyarország védelmi tervét.

 • Or+ban666′
  Remelhetoleg lessz meg hely szamodra az elmegyogyinyezeytben !

  Nem tudtal volna nagyobb marhasagot elkepzelni meg ha ertelmesebb lennel sem.

  Mikor olvashattal volna “Boda”, “Figyelo” es “Benmdeguz”-tol valaha is olyan velemenyet hogy almodhatnad hogy egyikuk is verszomjas, kegyetlen es oldoklesre vezeto tetteket kedveltek volna valaha is ?

  Ha ostobasagodat ohajtottad bizonyitani probalj mas alanyt es mas hozzaszollokat gyalazni. !!!

  Talan olvasnad velemnyeiket es probald azt elrtelmezni, talan megertened nehanyat mielott butasgodat probalod bizonyitani.

  Talan az tul sok remelni tolled !

 • Miert a hadsereg ?
  Az ellenseg mindeg belul van mindenutt.

  Israel ma letartoztatott egy elozo kormany-miniszteret, Teheran keme volt.

  Barmi haboruk eeten rengeteg magyar ugy is az “ellenseggel” egyuttmukodik. Ugy a jovoben mint a multban mindeg.

 • Bela Istvan

  ti valasztottatok meg magatoknak onkentesen!! tessek beletorodni!!

 • Geyza,

  itt egy kis oktatófilm, mit és hogyan 😀
  .

 • Nnna, elfelejtettem, hogy még nem lehet látni teljes terjedelmében a videókat. Megismétlem a linket:

  http://www.youtube.com/watch?v=N-uik0Qn9qc

 • Geyza
  2018 június 18
  4:48 du.
  A jo romanik megerdemlik azt a par kiszuperalt Patriotot, amiert megvettek hozza meg maguknak ketszerannyi ideig tarto ideiglenes USA megszallast is mint amennyit a ruszkik nalunk elmulattak!!! Hehehehe!!!
  Te tudatlan a stadionok Merkelisztan kereszteny menekultjeinek epulnek csak meg nem tudnak rola!!!

 • Drizari
  2018 június 18
  3:39 du.

  Amikor katona voltam, akkor olyasmit rebesgettek, hogy az egész magyar honvédségnek egy nyugati támadás alatt egyetlen dolga van:
  saját magán megállítani 72 órára az ellent. azért, mert annyi kellett az oroszoknak, hogy átvegyék a stratégiai pontok ellenőrzését.
  Szép számok amiket írsz, de az állomány kétharmada szerintem igencsak alkalmatlan lett volna egy kocsmai verekedésnél komolyabb bevetésre. A technika meg gyakorlatilag ponyva alatt rohadt szét.

 • Geyza
  2018 június 18
  4:48 du.

  Anno volt olyan dicsőséges gyakorlat, amikor bezavarták a pszh-t a Dunába. Aztán bezavarták a következőt, hogy próbálja meg kihúzni az előzőt. Azon a csörlő döglött meg. Aztán vitték a darus kétéltűt, hogy majd az kivonszolja az egész bandát. Ez utóbbi részben elsülyedt, részben (ezért is) megfeneklett. A végén egy polgári uszódaru szedte ki a kiváló technikát a pancsiból
  Elképzelem ezt éles helyzetben és az egész nem több a biológiai hadviselés részénél. Az ellenség halálra röhögi magát.
  Amikor dolgozni kezdtem, akkor kezembe nyomtak egy polgári védelmi leiratot, amiből állítólag mikrobiológiai mentesítőlaborságunkat kellett volna tanulmányozni (eredetileg még csak nem is állatokkal, hanem növényekkel dolgoztam kertészmérnökként). Azon én röhögtem majdnem halálra magam.

 • Julianus barat

  Geyza

  “Most meg itt állunk nehány gulyásszaftot fingó leányszázaddal, azok majd megvédik a hazát a romániktól ” faj a pofam a fohogestol:-)))))))

 • Elnézegetve a videót, olvasva a cikket és hozzá-szólásokat, bizony igaz, hogy nem véletlen lettünk rögvest NATO tagok, meg sem várva hogy a varsói szerződés felbomoljon rendesen

  (vagyis hogy hivatalosan eltemessék aztatat)

  Magyarország “kivérzett” rendesen minden szinten a XX.sz. folyamán.

  Ugy emberileg, mint erkölcsileg, úgy gazdaságilag, mint technikailag.

  Felesleges arról értekezni, hogy hiszen a “magyaroknak” köszönheti a világ a bombákat (atombomba, hidrogénbomba) – azok a magyarok azért tudták ezt ott Amerikában (süsülandiában) összehozni, mert még időben elslisszoltak Horthy nagyvezérünk és nemzetvesztő “nemes-vitéz” körének “nemzettisztító” hagymázgőzös, vérszagra hajazó karmaiból. Az óceánon túlról a vízen át nem vezettek vágányok, pedig ha rajta múlt volt, azokat a “magyarokat” szintúgy vagonba gyömöszölte volna.

  Aztán akik megmaradtak a Horthy kezeiből, azokkal Rakosi (Kadar) számolt le.

  – A magyar földön a magyarság annyira “tiszta lett” és “homogén” hogy most is újfent kiadott egy újabb kétharmadot az újabb “tisztogatásokra felesküdött” mély-magyarokból.

  Tudomány, technika, kultúra valódi képviselőitől a Kárpát-medencében egy jó darabig tartani nem kell – legalább 2 generációig, hiszen a mostani friss generáció alkotásra képes zöme garantáltan elvándorol magától.

  Akkor meg nem mindegy, hogy milyen hadseregünk van? Mint kellene védeni? A Dunát? Az köszöni szépen megvan már pár millió éve.

 • Geyza

  az aktualis korulmenyek kozt magyarorszag-ot barmelyik szomszedja magasan kentrebe veri katonai szinten!
  a romanok a legmagasabban!!-ok mint izrael katonai szovetysegesei el vannak latva a legkorszerubb izraeli technikakkal is amik koztudottan vilag elsok!!

 • Kalocsainak igaza van: bármilyen kormány is nyert volna áprilisban, meg kellett volna lépnie ezt. Csak akkor a mai kormányfő nem “nemzetvédelemről” rikácsolna, hanem bűnös militarizálódásról.
  Holott szerintem a helyzet egyszerűbb: a “First USA” következménye. A NATO költségeinek túlnyomó részét az USA viseli, az egész EU-tól követeli a hozzájárulás emelését.
  Egy “apróság” azonban háttérben marad: Az USA nemcsak a költségeket viseli: egyben a NATO legnagyobb hadiszállítója is. A több fegyver így döntően az USA-nak jelent üzletet, hasznot, ezzel munkahelyeket, és a rettenetesen eladósodott gazdaság némi levegőhöz jutását. (Az USA adóssága jóval a GDP 100 százaléka fölött van – jelentős részben kínai kézben -, miközben mi itt szívunk mint a torkosborz a magunk 78-80 százalékával.)
  Úgy vélem,az USA-Orbán elhidegülés nem annyira a 2001-es események miatt kövekezett be. Sokkal inkább az F16-os szállítások meghiúsulása miatt.
  Egy az ezerhez lefogadom: hamarosan, vélhetőleg még idén ősszel a vágyott ovális irodából pózolhat a magyarországi kormányfő.

 • Nem vicces.

  A rendszerváltás utáni “katonaság-mentesítés” nem egyszerű költségvetési kérdés volt, hanem egyértelmű teljes betagozódás a NATO politikai hatósugarába. Ha ezt megszűntetjük, az arról szól, hogy esetleg máshová pártolunk…

  Sajnos a világ határozottan valamiféle háború felé megy. Enyhén debilis Viktorunk talán ezzel kapcsolatban hadi sikerekben reménykedik? Megint “legfontosabb” csatlós leszünk valahol? Ki tudja, talán valaki be is igérte a Trianion revíziót? Csakhogy a történelem meg fogja ismételni önmagát, ez elég nyilvánvaló… Megint Magyarország létezését, a magyar emberek életét kockáztatja abban a reményben, hogy a történelem “nagy hősként” emlékezzen rá?

 • Ami pedig a fotót illeti, sohasem fogom elfelejteni, amikor a mi hősünk kijelentette, hogy utálja a pocakos tábornokokat…

 • Lasd a gazdag es sikeres europa es az Europai Unio kozepen azt a csopp kis szegeny nemzetet.

  Amely NEM tagja az EU-nak, sem a NATO-nak, s nem volt csatlossa mas hatalmalnak az elmult 400 ev alatt.

  Igen, az a csipp kis Switrzerland.
  Termeszeti kincsekben nagyon szegenyek.
  Nincsen gyemant es arany banyaik, sem olaj mezoik.
  De kepes es szorgalams, multi-nemzetsegu nemzet.

  Semleges es meg-menekult haboruk pusztitasaitok mar kb. 400 eve.
  Jolet es totalis szabadsagot elvez minden polgara.

  Teljes es 100%-os ellenbizonyitasa minden ertelmetlen maszladoknak amit a magyarik elkepzeltek es elhittek az elmult 1000 eve.

  Oh, no, ne kezdjetek ismetelni hogy mind az csupan a szep magas hegyek lehetosegei altal. Probalj gabonat, es barmi elelmoszert termelni az Alpok hegyein, ahol csak Edelwise no.

 • Orsós Elemér

  bar-lev
  2018 június 19
  2:38 de.
  Ti csak úgy óvakodjatok a román szövetséges hűségétől, mint ahogy Julius Cezarnak kellett volna július idusától! Mióta annalesek íródnak róluk, még nem volt olyan szövetségesük akit el ne árultak volna! 😀

 • Orsós Elemér

  Orsós Elemér
  2018 június 19
  9:08 de.
  Pardon, helyesen: Julius Caesar!

 • Orsós Elemér

  talalom
  2018 június 19
  7:05 de.

  “Egy az ezerhez lefogadom: hamarosan, vélhetőleg még idén ősszel a vágyott ovális irodából pózolhat a magyarországi kormányfő.”

  Az orális irodában nem pózolni, hanem térdelni szoktak az alárendeltek! 😀
  Az idézet fölöttiekkel viszont nagyon egyetértek!

 • Orsos Elemer

  koszonjuk aggodo sorait!! mi argus szemekkel ugyelunk!! nehez minket kijatszani higyje el

 • gabriel
  2018 június 18
  9:44 du.
  Horthy utan a memoria mar nem mukodik?
  t.I. A LEGTOBB “MENEKULT” A NACIZMUS ES KOMMUNIZMUS MIATT MENT KI. A zsidok mentek elobb, utana mentek a magyarok!
  T.i. az emberiseg mar ilyen, szabdsagra vagyik, ha Isten szabad akaratot adott az embeknek!

 • A katonasag jot tesz fiatal embereknek. Itt sincs, kotelezo katonai szolgalat, nagyon sajnaltam mikor fiam 18 eves lett.
  En felkuldtem eszakra dolgozni. Jol meg is izmosodott!
  Jot tesz abban a korban, fegyelem, a tisztelet stb megatnulasa.
  Mindent jobban ertekel utana .

 • Figyelő
  2018 június 19
  12:37 du.

  mert ugye, a családjától nem kapta meg a megfelelő nevelést, másokra bízva azt, ami a család kötelessége!

  és merre van az az észak, és mi az a speciális ami miatt érdemes oda északra elküldeni

  gyötör a kétség, nem voltál jelen azokon az órákon amelyeken a családi élet lényegét oktatták? vagy? -esetleg- ilyen oktatás nálatok nincs? és hol volt a nagyi?

 • FIGYELO;

  Nem a fiatal ferfiak katonasdijara hivatkoztam soraimban.
  Hanem a magyar-allam-politikussainak a gondolkodasarol.

  Swajcban is van katona-kotelezettseg. Minden katona-koru ferfi kotelezve van es megy a kikepzesen keresztul.
  Sot szolgal is a “citizen-hasderegukben”.

  Egy 5 ezr fos kikpzo sereg, de 860,000-fos polgari sereg letezik a nemzet vedelmere.
  A nemzet celja az u.n. “armed neutrality”.

  Sot minden ferfinak nyujtva egy FN “stromgewer”, amit otthon tart. Kepezett es hajlando hazajat vedeni amint a szukseg jonne.
  Sot Swajcnak igen elorehaladott legiroje is letezik.
  Az utak, alagutak mind tervezetten felrobbanthatok barmi ellenseges megszallo-csapat mozgast lehetetlenne tenni.

  Nem hogy nem lennenek kepesek, vagy hajlandok onmagukat vedeni, csak a nemzet politikaja a semlegesseg, minden haborukba valo belekeveredeseket megelozni.

  Bekes nepek, bekes eletmodot es celokat kovetnek.
  Hat miert ellenezhetne a magyar ugyan azt ?

 • Bendeguz79
  2018 június 19
  1:42 du.

  Te öregem SEMMIT nem tudsz a svájci haderőről,
  csak amit felületesen össze Gugliztál.
  És most ezzel a lepkefing félinformáció-halmazzal
  játszod itten a tudóst.Te senki.

 • Geyza
  2018 június 19
  4:18 du.
  hagydmá’ most keresi a “TOYOTA” reklám lényegét és nem találja (az én gúglim brazil portugál, úgyhogy ha &#@{}bendegizi megérti a “felvetést” akkor már kaphat legalább vekkert…

 • Geyza
  2018 június 19
  4:18 du.
  az ilyen >#&¤{}bendegizy nek találták ki a nagyméretü ABAKUSZ -t, mert azt a tömpe remegő újjaival is eltalálja (2*3/4+8*9= az nála “ȹ” (néha) nem úgy mint az okosteló vagy tablet minibillentyűit…és ráadásul rajtahagyta a szójavaslat 3 kezdőbtű beütése utáni seggséget és azt meg nem képes javítani, mert mindig közbeugrik és olyankor jönnek a pirézzel kombinált hottentotta átkok hsz -ként

  én kúrvára élvezem… de most éppen pihizik a házi krokodiljával florida alsón a mocsárban

 • Geyza
  2018 június 19
  4:18 du.

  most kaptam twitteren: a svájciak találtak egy római kori “hűtőgépet” Basel felett a hegyen! és most megpróbálják…na mit is? újra beindítani ez gyakorlatilag egy kődarabokból malter nélkül felfalazott gödör, amelyben lehetett…szóval elektromosság nélkül is (emléxel még a falusi jégvermekre amik a legmelegebb nyárban is adtak jeget ahhoz amihez kellett?)

  és akkor …képzeld tönkremegy a hűtőgépgyártás a süsüéknél a krump lee KMH híre szerint hisztériás rohamot kapott attól, hogy kanadaiak átjárnak cipőt venni…és a fűzőt is kérik hozzá

  van ám ész ha meg nem b…szták?

 • Or+ban666

  Az a te igazi jeled, a 666.
  Ki mas kivanhatna masok pusztulasat a “golyozaporokban”.

  Csupan akinek a jele a “666”.

 • Rodeo36-11
  2018 június 19
  1:32 du.

  Hal Isten, a gyermekeim, mind a 4, boldog kiegyensulyozoott egyeniseg! A fiamnak is jot tett az eszaki munka, foleg megismert egy eletmodot, ami sok kanadainak a multban volt. A nehez fizikai munka, a fegyelem es a tavolsag jot tesz mindenkinek. Az egesz mas, ha a katonasagban, vagy mas emberi kornyezetnem megtanul sok mindent. Vannak olyan dolgok minden eletben, amit nem kapott meg otthon soha.

 • bar-lev

  1) Ami majdnem igaz:
  “megint lesz mire kidobni elherdalni milliardokat”
  2) Ami biztosan nem igaz:
  “…kozben tizerek eheznek”

  Nem tudom, hogy bar-lev Magyarországon él-e van nem, én igen. Én nem látok Magyarországon éhező embert/embereket, tízezreket pedig egyáltalán nem pedig gyakran járok az ország szegényebb vidékein is (Észak-, Kelet-Magyarországon).
  Ha nem él Mo-n akkor bejegyzését mire alapozza?

  bar-lev! Kérem, ne nácizzon le, ne fasisztázzon le, ne orbánistázzon le, stb. mert egyik se igaz. Legyen mindig a tényszerű. Köszönöm.

 • bendeguz
  floridabol maga ne hivatkozgasson!!nyugodjon bele az es ott meg nem orbania resze!! arra meg varjon ugy 7000 evet!

 • Rodeo36-11
  2018 június 19
  7:55 du.

  Mostan röhögni fogsz
  ami neked nehezedre esik de mégis előadom:

  Mikor először mentem Svájcba, az Alpok vadregényén át,
  megálltunk kicsit lazítani az út szélén.
  Egy arrafelé szokásos
  fél méter mély folyó csordogált szélesen,
  párás hegyi levegő, buja növényzet, béke,nomeg madárfütty.

  És a sekély folyó kellős közepén
  egy kidobott hűtöszekrény árválkodott mint valami modernkori folyami jelző-berendezés.. DDDDDDDD

  Biztos az jelezte a fél méternél kevesebb merülésű, arra járó hajóknak “vigyázat,innentől elkóborolt frigiderek felbukkanása várható”

  Úgy éljek megkeresem a fotót és benyomom ide…

 • Geyza
  2018 június 20
  7:41 de.

  az nem svájci voltn aki betette…

  és biztosan kilőtték nem sokkal utána

 • kiss Ferenc

  ne a fidesz es a jobbik mediakbol tajekozodjon!!
  tobb tizezrek eheznek pedig!! ja hogy maga vakot es suketet jatszik!!
  az a rengeteg szerencsetlen kilakoltatott-(sok amlkalommam magatehetetlen orgerek,kerekes szekes rokkantak,stb)-a hajlektalanok ezrei akik kozul telent tobb MEGFAGYNI kenyteklen!!
  hol el maga a hold melyik oldalan!!!?
  na adja itt a bankot es az ertetlent!!!!

This site is protected by Comment SPAM Wiper.