Józsefvárosban sem lehet már a Fideszt megbuktatni

2018 július 9 9:40 de.50 hozzászólás

Ismerjük mindannyian a sokat ismételt mantrákat. Csak a civilek esélyesek a Fidesszel szemben. Ha végre lenne nagy ellenzéki együttműködés a pártok között, akkor a Fidesz megbukna.  Vasárnap a józsefvárosi időközi választás bizonyította azt, hogy egyik tétel sem igaz–egy olyan budapesti kerületben sem, amely még mindig sok szempontból éppen a baloldalnak kedvezhetne. Sára Botond (Fidesz) fölényesen győzött 63 százalékos támogatottságával, miközben Győri Péter összellenzéki független jelölt a szavazatok 36 százalékát gyűjtötte be. Indult még Fehérvári Zsolt István a Munkáspárt részéről, aki 0,76 százalékot tudhatott magáének. A részvételi arány pedig kimondottan siralmas volt: 23 százalék. A józsefvárosiak túlnyomó többsége úgy gondolta, hogy nem igazán fontos ki vezeti a nyolcadik kerületet, vagy esetleg inkább belenyugodott abba, hogy úgyis marad a Nemzeti Együttműködési Rendszer. Ez van, ezt kell szeretni.

És egy bizonyos fokig az utóbbi nézet talán nem is áll olyan messze a valóságtól. Nem az, hogy szeretni kell az állampártot, hanem az, hogy választáson leszavazni és demokratikus úton kormányt váltani már nem lehet Magyarországon. Győri Péter sok szempontból kimondottan jó és alkalmas jelölt volt, akinek életútja, szakmai tapasztalata és lelkes önkéntes csapata egy demokratikus rendszerben esélyessé tette volna egy olyan kerületben, mint amilyen Józsefváros. Szociálpolitikábal, lakásügyi és lakhatási kérdésekben, illetve a hajléktalanok és elesettek segítésében több évtizednyi tapasztalatokat és érdemeket szerzett. A rendszerváltáskor a Menhely Alapítvány alapítója, de még a Kádár korszakban is ellenzéki tevékenységet folytatott. 1979-től a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) aktivistája.

Józsefváros ma demográfiailag eléggé vegyes kerület. A Corvin negyedbe a felső középosztály költözött be, a régi omladozó házak és utcák már csaknem egy évtizede eltűntek innen–lakóikkal együtt. De a kerület további részein a mélyszegénység mindenhol szemelőtt van. A lakhatási kérdések, a hajléktalanság és a jó szociálpolitika kimondottan fontos területek és ezekben Győri Péter kétségkívül jártas.

De nehéz körülmények között volt kénytelen kampányolni–olyan korülmények mellett, amelyeket egyetlen egy kanadai politikus el sem tudna elképzelni. Például az ingyenes, adófizetői pénzen fenntartott önkormányzati lapban a fideszes Sára Botond polgármesteri-jelöltet összesen 22 alkalommal szerepeltették az egyik választás előtti számban. Vajon hányszor szerepelt ebben a lapszámban Győri Péter neve? Egyetlen egyszer sem. Amikor Győri Péter jelezte, hogy politikai hirdetést szeretne vásárolni, akkor as szerkesztőség válaszolt: nem fogadnak el ilyet. Igy kezeli a Fidesz az adófizetők pénzét, ennyire összeforrt a párt és az állam. Nem csak, hogy arra használják az adóforintot, hogy egy állítólagos demokratikus versenyben csak az egyik jelöltet mutassák be, hanem még azt is lehetetlenné teszik, hogy az ellenzéki jelölt saját pénzén nyilvánosságot vásároljon magának.

A józsefvárosiak kevesebb mint egy negyede szavazott vasárnap. A lakosság közel száz százaléka viszont megkapta a kerület ingyenes lapját, amelyben szintiszta pártpropagandát folytattak a magyar lakosság pénzén, az ellenzéki jelöltet pedig egyszerűen eltüntették. És úgy néz ki, hogy ez, illetve nyolc évnyi tapasztalat is azt támasztotta alá, hogy ezt a pártot már nem lehet megbuktatni, így a legjobb megoldás a belső emigráció. Mindenki élje a magánéletét és maradjon ki a politikából. Érdemes ismét meghallgatni Koncz Zsuzsa Kertész leszek c. dalát. Legfejebb otthon, vagy internetes felületeken anonim módon vesz az állampolgár verbális elégtételt a Fideszen. A politikai vezetők maradnak, orzágosan és helyi szinten egyaránt. És ameddig van legalább kenyér az asztalon, ez így is marad.

Az Isten segítse azokat az ellenzéki politikusokat Magyarországon, akik ilyen körülmények között még egyáltalán vállalják a megmérettetéseket.

50 hozzászólás

  • „Az Isten segítse azokat az ellenzéki politikusokat…”

    Már csak Isten segíthet rajtuk: kezdhetik az imádkozást.

  • Masik topikban irtam, hogy amig az ellenzek partjai (23) nem kepes egyesulni, azaz egyforman beszelni es irni, addig a Fidesz hatalmon marad!

  • Amíg mi itthoniak tájékozatlanok vagyunk a kinti helyzetben,aktuális választásokban és ezt tárgyilagosan elismerjük,(ezért nem vagyunk illetékesek véleményt nyilvánítani)
    ugyanez elvárható lenne a tőlünk távol élőktől is…..,ha lenne némi önkritikájuk!

  • Nos HÁROM hozzászólásomat nem közölték le….talán véletlenül?mert se modortalan,se alpári nem voltam!!!Igazat írtam!!!!!!!!!!!!!!
    Talán nem engem,hanem másokat kellene moderálni,ha tárgyilagosak
    lennének!Oda se neki levontam a „konzekvenciát”,a nem kívánatos,nem cáfolható tényeket nem közlik le….: az itthoniak és a kerület lakói az illetések a döntésben és a meggyőződésük alapján ezt meg is tették,ami többeknek nem tetszik!
    Az eredmény pár kinti és itthoni embert ugyan irritál,de ez ugye
    mellékes!

  • Kiss Ferenc!
    Mind a kinti,mind az itthoni ellenzéki politikusok nagyon távol állnak mind az igazságtól,tényektől, Istentől meg pláne!
    De sebaj a közakarat győz!

  • Boda Marcs
    2018 július 9
    3:39 du.

    Marcsi, biztos elfelejtette a „küldés” (Submit Comment) gombot megnyomni. Másra nem tudok gondolni, ha nem volt alpári, se modortalan.

  • Christopher Adam

    Alpári nem volt, viszont hosszan gyalázkodott és a már ezerszer ismételt, reciklált jelzõket használta. Szóval már nem volt kedvem sokadszorra ugyanazt olvasni és Ott kecsegtetett a delete gomb. 🙂

  • A Submit Comment.re kattantam,mint máskor is….
    Köszönöm a jó tanácsot,észrevételt(!!!)de csak kicsit bosszankodtam…de nem a fórum a fő érdeklődési köröm,tájékozódási forrásom!nem dőlt össze a világ…
    Azért tényleg köszi a válaszát!!!!

  • Látja Marcsi, akkor csak gyalázkodott „egy kicsit”, csak annyira a sajátja, hogy már talán észre sem veszi. Hát.. ez szomorú! :(( Tipp: Tessék gyalázkodás mentesnek lennie és átjön a komment.

  • Kerekes Sandor

    Isten segítsége természetesen mindig kapóra jön, még akkor is ha ugyanolyan kiszámíthatatlan és szeszélyes, mint az ellenzék egyéb ügyei. De bizony addig semmiben sem reménykedhetnek az ellenzékiek, amíg meg nem értik, hogy egymást kell segíteniük. És, mint ez a példa is mutatja, olykor még az sem elég

  • Boda Marcs
    2018 július 9
    2:42 du.

    OIM*
    Teljesen igazad van.
    Például piszok jó lenne
    ha erdélyi meg ukrán (magyar anyanyelvű)
    állampolgárok nem járkálnának ide állami szervezettséggel szavazgatni továbbá levélben sem überelnék azt amit az itt élő és adózó emberek akarnak.

    *OIM = Oldal Idióta stb…

  • Horn Gyulával kihaltak az értelmes, karizmatikus „baloldali” politikusok Magyarországon … Évek kellenek, míg valaki „kitermelődik”. Ebben az elfajzott liberalizmus a legfőbb ellenérdekelt!

  • Boda Marcs
    2018 július 9
    3:39 du.

    Sivár vagy OIM* mint egy kiszáradt pocsolya.

    OIM* = Oldal Idióta etc..etc..

  • C.Á!

    Sem alpári nem voltam,sem nem gyalázkodtam,csak ugye nem volt képes a válaszomat elviselni……
    Talán hasznos lenne és főleg tárgyilagos,dicséretes,ha a valóban
    alpári bunkókat mellőzné,figyelmeztetné……főleg mint tárgyilagos magyar „származású” ember!
    Lehet,hogy sértve érezte magát,mint cikkíró,mert nem értettem egyet,de ha némi önkritikát
    gyakorol,akkor rájön,hogy nincs igaza…..
    Remélhetőleg elgondolkozik ezen,meg azon a tényen!!!!,hogy nem igazán illetékes,(!!!)nincs pontos képben az itthoni helyzetről,(!!!)ha ezt elismerné nem lenne kevesebb…hanem több!

  • Kedves Chris,

    nem érdemel ennyi karaktert a vasárnapi „esemény”. Semmi olyasmi eddig nem történt, ami fölkeltette volna a Józsefvárosiak érdeklődését, vagy ami miatt változást akarnának a lakosok. Ezért ment szavazni mindössze a negyedük.

    Lám, a Balaton Saund jóval nagyobb érdeklődést generált, és nemcsak Rita Ora vendégszereplése miatt, hanem mert az olcsónak nem mondható belépőjegyek ellenére erre van igényük a magyar fiataloknak. Állítólag az idei rendezvényen látogató csúcsot döntöttek, több mint 135 ezren szórakoztak felhőtlenül a Balaton-parti buliban, aminek éjszakai hangjait a túlparton is hallani lehetett, s a közeli szeizmográf kisebb „földrengést” jelzett. 😀

  • C.Adam!
    – Kicsit csalódtam, Boda Marcsi /delete/ kicenzurázásán…
    Boda Marcsi valahol a „nép hangja” tetszik- nem tetszik…
    – Bírja a gyűrődést, amikor meggyőződése mentén kommentel..kap hideget-meleget egyaránt…
    Tudom, nehéz mindenkinek megfelelni a szerkesztésben de, hallgattassék meg a másik fél is, elv nagyvonalúságot feltételez…

  • slapaj
    2018 július 9
    5:25 du.

    OIM* nem „másik fél” hanem a
    „semmi megnyilvánulása”…/By Laszlo/

    De ahogy elnézlek te sem nagyon vagy más.

  • Boda Marcs
    2018 július 9
    4:35 du.

    Neked nem „válaszaid” vannak hanem mocskolódásaid.

  • NAGY István
    2018 július 9
    4:29 du.

    A „libsibibsik” mi?

    szerintem meg a magadfajta illibillik.

  • slapaj
    2018 július 9
    5:25 du.

    Most úgy őszintén.
    Szerinted érdekel bárkit, akár egy fikarcnyit is az, hogy te itten csalódott lettél?

    Az a problémád hogy állandóan túl komolyan veszed önmagadat.

    Holott éppoly senki vagy mint bárki más.

    Próbáld ezt feldolgozni.Nagyfiú vagy már, menni fog.

  • Keves volt a szavazo. Megfigyeltem, mar reg ota, a magyar nem szeret szavazni ! Talan azert mert, nem szoktak meg,olyan soka volt az egy part rendszer, hogy nehezen szoktak meg a szabad valasztast!

  • Az ellenzéknek összefogni ma már nem is szükséges. Hanem DOLGOZNI kellene, nem csak másféle politikusokat, hanem ELVEKET és CÉLOKAT felmutatni. A sajtó helyzete miatt ezt pedig csakis személyesen lehet, napról napra, csökönyösen. Nem választókat, hanem aktivistákat szerezni, meggyőzni, gyűjteni… És lehetséges, hogy még így sem sikerülne… Sajnos, az ifjúság már régen levált a valóságról…

  • Az ellenzéknek:
    „Segíts magadon, az Isten is megsegít”

  • Figyelő
    „az ellenzek partjai (23) nem kepes egyesulni, azaz egyforman beszelni es irni, addig a Fidesz hatalmon marad!”

    Ez nem a véletlen műve. A FIDESZ a mienk, míg az ellenzéket végtelen sok szeletre vágtuk, hogy ne avatkozhassanak a dolgainkba. A FIDESZ 2/3-a hatékonyabban szolgál minket, mint két közel egyenlő méretű kormány- és ellenzéki párt együtt. Sok 2/3-os törvényt kell megszavazni és nehéz volna megmagyarázni a sajtónkkal, hogy ilyen volumenű szavazásokon, miért szavaz együtt az ellenzék, a kormánypárttal. Nagyon kilógna a lóláb. Esszerűbb, egyszerűbb ha a FIDESZ-nek négyévente megcsináljuk a 2/3-ot. Egyedül a végeredmény számít és az jó lesz. Egy háborúban vannak áldozatok, de a győzelemért cserébe, időnként fel kell adni valamit.

  • Imre
    2018 július 10
    7:53 de.

    Imre, ez egy korrekt beszéd volt a helyzet vázolása tekintetében! Ez van.

  • Imre:
    Szójjá’ mán a Jóistennek hogy a miuccánkban a szemetes ne hajnalban zörögjön.

    Nemtok aludni !!

  • Persze nagy örömünkre „megszólalt” a felület ökre akit örökre megrontott a sapkarózsában virító otthoni vörös csillag…aki mindenhez „hozzászól” gyalázza a magyarok nyelvét, az hívén, hogy ez „humoros”…jujj !
    – Remélem, Tisztelt C.Adam nem neki akar megfelelni…
    Hozzá hasonló korú, tiszteletre méltó hölgyeket, bunkó módon fikázza../pl.OIM/stb.stb.
    A nyelvnket, talán azért védem, mert KMH ad lehetőséget, számomra, hogy magyarul írhassak !

  • Christopher Adam

    Slapaj,

    A B.M.-mel az a gond, hogy immár 7 éve semmi újat nem mond és még jelzőit sem nagyon variálja. Nem igazán számít, hogy miről szól az adott cikk, a válasz mindig a „normális többségről”, a „leszerepelt, hiteltelen, gyűlölködő” ellenzékről szól, ami „ugye rém kellemetlen” az utóbbi számára. Ez nem következetes érvelés vagy álláspont, hanem pongyola és unalmas pártszöveg. Ezt már mind ezerszer olvastuk–vettük az üzenetet. Új lemez kell.

  • slapaj
    2018 július 10
    9:22 de.

    Nesiránkozzá’ wazze.
    Szoríjjad össze a fogaidat és türj.

    Hamár az a kótyagos gondolat vert fészket beléd
    (új determináció, most találtam ki hehe)
    hogy egy ballibsi oldalon próbálsz észt osztani.

    Javaslom ezt az OIM*-ot meg OIK*-ot hívd el pl. a Kurucinfó nevú oldalra.Az is Amerikában üzemel.

    Ott majd nem érnek benneteket ilyen atrocitások, továbbá nem kell mocskolódni a megjelenő cikkek tartalmán sem.

    Köszönöm a megértésedet.

    *OIM = Oldal Idóta Macája
    *OIK = Oldal Idióta Köcsöge

  • Chris:

    Nade Slapaj kollega meg még páran isszák OIM* szavait.

    Mennyei muzsika fülüknek, amiket ide leskribál naponta háromszor.

  • Christopher Adam

    Drizari,

    Pont ez a legérdekesebb: ha csak felületesen mozgunk (pl. turista vagy látogatóként), Magyarország (különösen Budapest) egy dinamikus, pezsgő, fiatalos fesztiválokkal teli hely. Magyarországra látogató külhoni magyarok szinte mind pozitív élménnyel térnek vissza (haza?). De mennyire volt ez más a Kádár korban, amikor Magyarország a kultúra, vendéglátás és a szórakozás területén szintén előbbre volt a többi diktatúrához képest? Budapest akkor is csábító volt. Szóval igen, a fesztiválok hangulata kellemesebb és könnyebb valóság–és ez vonzza a fiatalokat, a szavazófülke magánya talán kevésbé… De legyünk igazságosak: nyár van, júliusban választást tartani nem igazán szerencsés– nem csak Magyarországon.

  • slapaj
    2018 július 10
    9:22 de.

    Megjegyzem ÉN legalább szolgáltam a Hazámat, fegyverrel a kézben.

    Hogy ki volt AKKOR az ellenség, az most mellékes.
    Ha úgyhozta volna a sors, kész lettem volna meghalni is a HAZÁMERT.

    ÉS TE ???
    Nyavajás ingyenélő vagy csak.

  • Christopher Adam
    2018 július 10
    9:37 de.

    Azt se felejtsük el
    hogy a Kádár rendszer idején
    a szétszakított nyugatnémet és keletnémet családok
    a Balatonon tölthettek el együtt pár hetet.És az akkori
    magyar vezetés nem nagyon foglalkozott az NDK nemtetszésével.

  • Christopher Adam

    Geyza, ez így van.

  • Még egy megjegyzés a cikkhez.
    Mint mondtam, a FIDESZ a mienk. A FIDESZ-en számon kért kétes ügyek száma közelít a végtelenhez, de lehet már végtelennél is több 🙂 Higgyétek el, hogy ez így nagyon is jól van.

    1. Amit a FIDESZ és a FIDESZ-hez közeli emberek-, cégek eltüntetnek, szinte mind a mi zsebünkbe vándorol.

    2. Nekünk nagyon megfelelnek a FIDESZ kétes ügyei, bármilyen alantasnak is nevezik a sajtóban. Ugyanis az újságírók vigyáznak az inkognitónkra.

    3. Minél inkább ostorozzák Viktort és a FIDESZ-t, mi annál inkább rejtve maradunk.

    3. A fentieket támogatva, tettünk róla hogy ne legyen olyan igazságszolgáltatás, amelyik belepiszkíthatna a levesünkbe.

    Értitek már?

  • Geyza
    2018 július 10
    9:34 de.

    „Mennyei muzsika fülüknek, amiket ide leskribál naponta háromszor.”

    Háromszor? Tegyél elé még egy hármast…!

  • Christopher Adam
    2018 július 10
    9:37 de.

    „Magyarországra látogató külhoni magyarok szinte mind pozitív élménnyel térnek vissza (haza?).”

    Hja, aki Felcsúton kisvasutazik vagy más Orbánék (az EU) által kitömött látványosságot látogat …
    Aki túlélő túrára vágyik, annak ajánlom pl. a vidéki Volán társaságok helyi buszait! Már az is egy élmény, ha elindul. Mindennapos dolog, hogy lerobban vagy nincs légkondi vagy nem férnek föl a dolgozók.
    Tegnap is egy Kádár-korabeli (átfestett) Ikarusz busszal mentünk, aminek az ajtó fölött van a jelzője, idősebb olvasók biztos emlékeznek a sárga buszokra.

    Hihetetlenül kontraproduktív, mikor a KMH-ban a hazai fesztiválokról áradoznak. De egy normális cikk nincsen, ami a hazai valóságról szólna. Pedig a képeid alapján nem vagy egy antiszociális, de az írásaid alapján kételkedem.

  • hazai lámpa „Pont ez a legérdekesebb: ha csak felületesen mozgunk (pl. turista vagy látogatóként), Magyarország (különösen Budapest)”
    Mit nem lehet ezen érteni? HA CSAK FELÜLETESEN MOZGUNK, KÜLÖNÖSEN BUDAPEST. Mi nem világos ezen? Rátesi cikkét is teljesen félreértelmezted. Remélem szándékosan, bár nem tudom melyik jobb, a szándékos félreértés vagy a nem értés.
    Neked külön magyarázzanak el minden mondatot? Most komolyan, ennek van értelme?

  • A cikkhez annyit, hogy Chrisnek fogalma sincs a magyar valóságról.

    „A rendszerváltáskor a Menhely Alapítvány alapítója, de még a Kádár korszakban is ellenzéki tevékenységet folytatott. 1979-től a Szegényeket Támogató Alap (SZETA) aktivistája.”

    Nem ismerem az alapítvány tevékenységét, de ha az, ami Iványi úré, hogy a hajléktalan szeret az utcán élni, akkor megértem a választók ellenszenvét.
    Az meg, hogy valaki Pesten terjesztette a szamizdatot 89-ben, aztán 90-ben verte a mellét, az kifejezetten ellenszenves az átlagszavazó szemében.

    Szóval: a lehető legrosszabb jelölt, a lehető legrosszabb program, és még egy saját újságra is sajnálták a pénzt. Ez már a ballib szavazóknak is sok volt, vagyis túl kevés …

  • Christopher Adam,

    a külföldi turista a látványosságokra kíváncsi, és szórakozni akar. Budapest, és sok vidéki város a kiegyezés aranykorában (1867-től 1914-ig) épült olyanra, ami rabul ejti őket.

    Többnyire tisztában vannak azzal, hogy Magyarország nemrégen a kommunista keleti blokk tagja volt, ehhez képest – főleg a fiatalok – el vannak ragadtatva egy magyar zenés fesztiváltól. Sok európai fiatal tudja azt is, hogy Magyarországon lehet pszichedelikus buliba menni, ami Európában a legnagyobb, idén július 30-tól augusztus 5-ig tartóan rendezik, amire csak regisztráltan és euróban fizetve lehet jegyet kapni. Nyilván az idelátogató külföldi fiatalok tízezrei elvannak tőle ragadtatva.

    Milyen ez a pszichedelikus fesztivál, ami a goa/psy kultúrkörhöz tartozik? Először is frenetikus sikere van a külföldi fiatalok körében, így a vendégseregnek legfeljebb csak a 10-20 százaléka magyar. A rendezvényt eleve a rendőrség biztosítja, ami a megközelítési útvonalakon elhelyezett és felállított ellenőrzési pontokon való áthaladást jelenti. Elsősorban kábítószert keresnek, de egyetlen goa fesztivál sincs legalább marihuána szívása nélkül. A fesztivál előkészítése és lebonyolítása a környékbelieknek munkalehetőség és pénzkereseti lehetőség, emellett az államnak jelentős adóbevételi forrás is.

    Mivel ez a rendezvény nem a magyar közízlésnek megfelelően zajlik, ezért különösebben a magyar sajtó erről nem tudósít. De hogy legyen valami fogalma erről a rendezvényről az itteni olvasóknak, itt róla egy tavalyi amatőr felvétel (érdemes végignézni), ettől lehet sokkal hosszabb ideig tartó felvételt is találni a neten:
    .

  • Amúgy Józsefvárosban azért került sor előrehozott polgármester választásra,mert a leköszönő polgármester parlamenti képviselő lett,és a két tevékenység összeegyeztethetetlen!
    A részvétel (22 %) valóban alacsony volt,valószínűleg a nyári
    szabadságok miatt,de az új jelölt S.Botond magasan győzött kb.65 %-kal ,a másik kettő jelölttel szemben ,akik 20 % körüli szavazatokat kaptak….mellesleg a szavazóhely közelében agitálták a szavazásra érkezőket és szórólapokat is osztottak…amit a szavazóbizottság is kifogásolt,mert szabályellenes!
    Ebből nem kéne politikát csinálni,mivel a kerület lakói ismerik a jelölteket mint embert,és ők tudják kitől mit is várhatnak!
    Az meg,hogy ebben a kerületben(sőt az V.ben is) fideszes lett a befutó csak a fanatikus balosokat zavarhatja….pláne a kinti,kanadaiakat.(???)amivel nevetségessé teszik magukat!

  • Kis Ferenc

    „Az ellenzéknek: “Segíts magadon, az Isten is megsegít””

    Nyugodj meg, mert az ellenzék is nekünk dolgozik. Azt csinálják, amivel megbíztuk őket. Mégpedig a FIDESZ szekerét tolják. Közben úgy tesznek, mintha egymás ellen harcolnának. Jó móka. Egyszer-egyszer ugyan, kigurul a nyilvánosság elé erre vonatkozó pár morzsa, de mivel mindenkit mi fizetünk, nem lehet belőle semmilyen hátrányunk.

  • Természetesen sok helyen van baloldali és jó polgármester,valamikor régen nálunk is volt,de beteg lett és meghalt.
    Rendes ember volt,akit a kollégái simlis ügyei miatt sok kellemetlenség,rágalom ért,de ő nem követett el semmit!
    Régóta (3 ciklus) fideszes polgármesterünk van,akit az itt élők nagy többsége szeret,közvetlen,sok fejlesztés,szociális és egyéb
    támogatás,juttatás van ,programok stb. minden korosztálynak,több más kerületben élő barátnőm irigyel is érte!
    Az emberekhez való viszonya,a munkája és az elért eredmények,a lényeg!

  • Besancon
    2018 július 10
    10:04 de.

    Hehe ebből is láccik milyen keveset vok itt.

  • Boda Marcs
    2018 július 10
    1:28 du.

    Nahááát..ki gondolta volna..
    És tessék mondani:
    A maci az VALÓBAN az erdőben kullant ?

  • A normális és főleg értelmes embereknek írtam,akik valószínűleg megértették a válaszom!nekem is vannak napi problémáim, elintézendő dolgaim,programom,egyéb szórakozásom,amivel nem terhelek senkit,nem tartozik senkire! A témához ennyit kívántam hozzászólni!

  • Kenny
    2018 július 10
    10:32 de.

    Akkor írjanak utazási irodának reklámot! Már javasoltam ezt máskor, hogy ha a KMH-nak nem áll szándékában valós ismertetést írni az országról.

    De akkor meg mi alapján rettegtek az Orbán-diktatúrától, ha fogalmatok sincs az ország valós helyzetéről?
    Mit lehet ezen nem érteni …?

  • hazai lampa Mivel szamtalanszor leirtam, miert vagyok tisztaban a magyar helyzettel, nem irnam le megegyszer. Igaz az en ablakom nem nyilik mindenhova, es a kiralyi TV-t bar fogom de nem nezem, szamtalan kapcsolatunk van Magyarorszaggal. (meg a VB-t is az ir es angol TV-n neztem, mert az egyperces migrancsozastol undort kaptam az M4-en.) Most eppen azt tapasztalom meg, hogyan hasznaljak ki a fiatalokat, miutan terhes leanyunknak lakast vasarolunk.
    Igen terhes es nem aldott. Aki szerint aldott, az csinalja végig amit Ő csinal. Nagy szoveg, kozben csak a penzlehuzas, es a szandek 30 ev adosrabszolgasagba hajtasra. Az is hulye Magyarorszagon aki szul. Miert rettegnèk Orban diktaturajatol? Engem mar nem erint. Rettegjel Te. Azert mert nem latod, attol meg letezik. Egy-ket cikket megerthetnel, tisztan voltak fogalmazva. Bar valoszinuleg szokas szerint csak le akartal irni valamit, fuggetlenul a cikk tartalmatol.
    A tobbesszamot pedig felejtsd el, nem tartozom a laphoz. Egyedul, sajat velemenyt irok. Szep dolog a propaganda, de koze nincs a valosaghoz.

  • Hazzaykám most adod a maflát?
    (Elég élethűen.Ami azt illeti.)

  • Kenny:
    Azt is útálom mikor
    „Áldott Karácsony”.-ról hablatyolnak ezek.
    Én még jól emlékszem a kilenc évvel ezelőtti időkre,mikor
    a FIDESZ megbízásából az úgynevezett „Vasutas Szakszervezet”
    Pontosan Karácsonyra időzítette a semmiért folytatott rohadt kis sztrájkjait.

    Hogy tönkretéve a ZEMBEREK ünnepét,feszültséget és haragot keltsenek a szoci kormány ellen.