Szijjártó a troll

2018 szeptember 20 10:38 de.116 hozzászólás

Az Európai Parlament alapvetően kiosztott egy taslit a magyar kormánynak. Ezt lehet szépíteni, illetve mesedélutánokon enyhíteni. De alapvetően megszavazták a magyar kormányt elítélő Sargentini-jelentést. Ehhez képest a lakosság békés dagonyában ücsörög, és békésen viseli, hogy a regnáló hatalom hülyének nézi. Mert mi mást is tenne? A recept bevált, tehát alkalmazza.

Az egyik pontja a kommunikációs cunaminak az, hogy egy hosszabb, talán megszeppenésnek is feltüntethető szünet után elindították annak a vitáját, hogy a lehetséges ötből három pofon küldte-e a padlóra, vagy a negyediket is rámérték-e az Orbán-kormányra. Mert azon polemizálni, hogy az említett jelentést a tartózkodókat figyelembe-véve vagy azt kihagyva szavazták-e meg, aligha más jellegű vita. Nem a jelentés tényeit, megállapítását cáfolja, hanem a politikai következmények mértékén rugózik. Egyébként a kormány propagandája még ebben is ellentmondásosnak tűnik. Az egyik pillanatban el sem fogadják a szavazás végeredményét, míg a másikban a szerintük meg sem történt szavazást akarják megtámadni az Európai Bíróságon. Úgyhogy Orbán szerint nem is kaptak taslit, de azért feljelentik a verekedőt. Egy vidámabbra részegedett kocsmaközönség ennél kevesebbre harsány közröhejjel reagálna. Valószínűleg. A politikusok azonban talán munkaköri kötelességből morózusak. Nem röhögik körbe Orbánt.

Talán Szijjártó Pétert sem. Pedig Orbán egykori csicskása igazán minden t megtesz a nagyérdemű szórakoztatása érdekében. Közben kicsit kamuzik is. De ez nála valószínűleg munkaköri kötelesség. Most minden esetre beleállt. A politikai szószékbe. Tudom, arra inkább ráállni szoktak. Mint a hordóra. A mintacsicska meg is tette. A maga hordószónoklatát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának az ülésén. Kijelentette, illetve inkább bejelentette, hogy „egyes tisztségviselők nemrég képtelenségeket állítottak Magyarországról, és ezek nem voltak mások, mint hazugságok”. No jó. De cáfolta a kormánypropaganda a Sargentini-jelentés hetven-valahány pontját? Noha valószínűleg meg lehetett volna tenni. Akár írásban is összerakva a manipulálatlan jelentésben leírtakat, és annak tételes, bárki által ellenőrizhető adatokkal alátámasztott cáfolatát. Az uniós kommunikáció azonban nem ettől hangos. Így aztán a kormány, egykor a forint bedöntésében is jeleskedő, külügyminisztere nagyjából olyan teljesítményt produkált, mint az internetes fórumok fizetett trolljai.

Azok, akik abban a pillanatban elkezdenek másról beszélni, személyeskedni, amint tények felsorolását kéri tőlük valaki. Amikor nem fogadja el valaki vitának azt, hogy szerintük Orbán szent, igazmondó, és csalhatatlan. Amiből következik, hogy a normális magyar ember Orbán fenekét nyalja, és a szavain csügg. Pókháló helyett. Mert az utóbbi a fejében van. A trollnak. Meg a magyar külügyérnek. Dúsan elfedve a valóságot, ami egy pillanatig nem hagyja magát zavartatni. Ahogy Szijjártó sem a valóságtól. Mert azt mondta ez a bátor ember, hogy „a magyarok véleményét mi képviseljük, hiszen mi nyertük a választásokat”. Amiből legfeljebb az következik, hogy Szijjártó troll-üzemmódba kapcsolva kifejtette: csak az a magyar, aki rájuk szavazott. Mert egyébként a többség, mint tudjuk, és bármikor ellenőrizhetjük: nem a Fideszre szavazott. Valójában az ellenzék megosztottsága segítette a hatalomba a Fideszt és nem a többségi szavazatok.

Miközben elég sokan otthon maradtak. Azaz tartózkodtak. Ha azt a logikát követjük, amit Orbán a Sargentini-jelentés kapcsán, akkor a szavazáskor otthon tartózkodók szavazata is beleszámítana a végeredménybe. Ebben az esetben, a teljes szavazásra jogosultak halmaza alapján kellene számítani a Fidesz szavazáskori támogatottságát. Ami alapján igencsak a lakosság kisebbsége juttatta ilyen mértékű hatalomhoz. Különösen úgy, hogy a határon kívüli szavazatok kapcsán a nyugati munkavállaló láthatóan kevesebb ajnározást kapott, mint a környékbeliek. Holott az előbbiek tudhatóan milliárdokat utalnak haza, míg az utóbbiak tudhatóan milliárdokba kerülnek az államnak a különböző támogatási csatornákon keresztül.

A jelenleg is hullámokat vető gazdasági exodus fényében különösen érdekes Szijjártó azon kijelentése, miszerint a „magyarok országa boldog, és büszke az ezeréves történelmére, a keresztény kultúrájára és hagyományaira”. Mármint a boldogsági rész. Tekintve, hogy tíz-, illetve százezrek a lábukkal szavaznak az ellenkezőjére.

116 hozzászólás

  • ez az izé teljesen úgy néz ki, mint egy celeb… és az már maga azt jelenti számomra, hogy az ilyen frizurával megjelenő akárkiket én a magam részéről besorolom…de nem árulom el hová, mert akkor ….

    maradjunk annyiban, hogy nagyon ügyesen használja a pulpitust, nem sikerült neki átesnie rajta sem alácsúszni és az már maga egy nagy eredmény

  • orban kiraly udvari fullajtarja ez a matolcsy himzeses nyelvu szijjartogyerek!!
    a felcsuti mini-duce elso szamu seggnyaloncza!!a feneseges nagyur ezzel torli ki a segget miutan tronolt es szart a nepre mint rendesen naponta teszi!!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Igazan forradalami lenne, ha Orban kilepne az EU bol. Itt az ideje! Maradjanak maguknak. Fogadok, ha megtenne tobben kovetnek! Nincs szuksege egy nemzetnek sem egy ujfajta diktaturara. Sajnos az a penz, ami fajna, ami onnan szarmazik.

  • Na most az a helyzet, hogy a DK vezetőjét annyira fellelkesített a Sargentini-jelentés, hogy azt hitte, az állampolgárokat is föllelkesítette és hullámzó tömegek lepik el az utcákat követelve Orbán és kormánya lemondását.

    Ehhez képest mára a színpadot is lebontatta az Alkotmány utcában a nonstop tüntetés helyszínén, hogy állítólag holnap Szegeden folytassa a kormányváltó nonstop tüntetés szervezését.

    Közben az a qrva nagy helyzet, hogy az emberek nagyon nem akarnak kormányváltást, leszámítva egy jelentéktelen kisebbséget. Erre mondhatta Lenin vagy Sztálin, hiába no, sose figyeltem, melyik kommunista mit mond, szóval közülük az egyik erre azt mondta, nincs még forradalmi helyzet.

    Végül, mivel Magyarországnak semmi tapasztalata nincs a demokrácia kérdésében, így lakosai nagyon jól elvannak ebben a puha diktatúrában is. Vagyis jelen pillanatban és még egy-két évtizedig az Orbán-rezsim lesz uralmon.

    Ami meg az Európai Uniót illeti, tehetetlenek Orbánnal szemben, mert ellene nem lehet demokratikus eszközökkel fellépni. Erőszakot alkalmazva meg pont a demokratikus alapelvekkel mennének szembe.

  • @Drizari, azért én nem félteném Nyugateurópát, ha az érdekeik sérülnének… Csakhogy ők is nemzetállamokat akarnak javarészt. Tudniillik csak úgy lehet jóízűen háborúzni egymással…

    Nagy szerencse lesz, ha a franciák és a németek – a Svédekkel talán – együtt maradnak. Az egy győztes szövetség lesz. A többi megy a levesbe…

  • Más: Tegnap este találtam a neten. Cifra dolog lesz, ha tényleg elindul az amcsi külügy ebbéli vizsgálata.
    Csodálom, hogy a Szíjas szószóló/megmondó/oktató lemaradt a listáról.
    <>

  • Sorry, lemaradt a lényeg: Az amerikai (USA) kormány a Global Magnitsky Törvénye alapján kitiltottak listájára kerülhet Orbán Viktor és családjából Orbán Győző, Lévai Anikó, Tiborcz István, valamint a belső oligarcha körből: Lázár János, Rogán Antal,Polt Péter, Matolcsy György. A feljelentést Radványi K. Miklós, a Frontiers of Freedom (A szabadság határai) elnevezésű, 1995-ben létrehozott amerikai alapítvány külpolitikai kérdésekkel foglalkozó alelnöke tette.
    Forrás: Frontiers of Freedom, 20. 09. 2018.

  • Clara Bencsics Figyelo Nagyon fájna nektek ott a tengeren túlon egy egységes Európa? Gondolom erről sem tudsz semmit, de megvan róla a tuti véleményed.
    Mi abban a forradalmi, hogy Orbán kilép az EU-ból, és az oroszokhoz csapódik? Volt már olyan. Miért gyűlölöd ennyire a magyarokat, hogy visszakívánod nekik az oroszokat?
    Lépjen ki aki akar, lesz megint egy Közös Piac mint régen.
    A pénz hiányozna? Te tényleg magyar vagy.
    Maradjunk magunknak? Már vacog a fogunk, mi lesz velünk Orbán védelme nélkül. Az angolok is a képzetlen kelet-európaiaktól sokalltak be. Már akkor szóltak, mikor felvették Romániát és Bulgáriát, csak senki nem hallgatott rájuk.

  • Béla István
    2018 szeptember 20
    3:06 du.
    az a „magnitsky” izé az olyan hogy az a lilafejű mikulás akire rámutatok …, mert? „csak” és akkor mi van…van olyan aki sohasem megy oda és nagyon jól megvan nélküle

    gasgussler ek…V8 12 L diesel engine in a 2 person capacity very big truck RAM

    hahahahahaha meg a Belfegor

    nem kell csinálni semmit már elfoglalták ájrópát benne levédiabasznádot katonai erőüvel ott randalíroznak kisbugac alsón a volt tszcs gépházban parkolva

    van ám NÁ TÓ tudod amiben a tavi pontyok úsznak gépkarabéllyal a vállukon

  • KENNY’
    Elhiheted hogy NEM faj senkinek semmi europval kapcsolatban.

    Persze az elemult ido 2004-tol bizonyitotta hogya „kiskoru europai nemzetek”, a keletiek, a volt szocialistak ostobasaga volt csaylakozni mielott egyenlo novot eltudtak volna erni.

    Inkabb a sajat szovetseguket alkottak volna az elso 50 evre.
    Ketsegtelen hogy az oriasi kulombseg okozta a problemakat.
    Ne feledd, Roma sem epult egy napon !

    Anyugati penzel mind pazarlas lett.A felzarkozas idobe kerul, nem elkepzelesbe, sem allitasba, hanem sulyos tettekbe.

    Irorszag is kuzd azzal hasonlokkal meg ma is.

  • Clara Bencsics Figyelo
    2018 szeptember 20
    12:19 du.

    Ez a véleményed kb pont akkora hülyeség mint a régi-régi angol mondás (csakhohy ők afféle angol humornak szánták, neked meg nincs semmi humorérzéked).
    Tehát.
    A kezdetleges vitorlás hajózás korszakában,mikor nagy köd ülte meg a La Manche csatornát, igy sajnálkoztak a derék brittek:
    -Sajnos ma megint el van vágva a Kontinens a Szigetektől…

  • A Kossuth téren fölakasztották lábánál fogva Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőt. Illetve a róla mintázott bábut, de végül is mindegy, mert a készség és az igény nagy azoknak az ellenzéki politikusoknak a fölakasztására, akik megszavazták a Sargentini-jelentést.

    Most itt tartunk, kíváncsian várom, lesz-e valamiféle következménye az ilyenfajta „vélemény” kinyilvánításának, vagy a hatóságok elengedik követendő példaként?

  • GeYZA< Nem bannam, ha engem nem kritozalnal mindig. MI lenne , h e elkezdenem a kritizalast GEYZAN?

  • Kenny
    2018 szeptember 20
    3:14 du.
    NEM ertem, miert csapodna Orban az oroszokhoz , ha kilep az EU-bol?
    OK. ok nem tagok, de VAN EGY OLYAN<IS, hogy egy allaspont.

  • Csak ne minősítse Magyarországot, hogy egy ilyen szellemi toprongy képviseli egy igen mentálisan igényes poszton. Már amikor kinevezték ezt a paprika jancsit mindenki reszketett..

  • Ő, Kósa, Matolcsy, mind nemzetbiztonsági-gazdasági kockázat volt az elejétől.

  • B79!
    Remélem, a hazám soha nem éri el a nívódat(a novó godolom elütés). Még bodákkal súlyosbítva is sokat kéne ásnunk.

  • Bendeguz79 Nem hiszem el, mert sem az USA, sem Kína, sem az oroszok nem örülnek egy erős Európának. Ez tény.
    Nem tudom miért volt ez az erőltetet egyesítés, nem tudom volt e annyi haszna mint gondolták. Az látszik, hogy nagyon sok kár van belőle. Lehet, hogy a nagy különbség a hibás, de inkább a kelet csodavárása, mert azt hitték, most egycsapásra nyugat lesznek. De a szocialista felfogás él, sok idő kell a kipusztulásához. De nincs is rá türelem, inkább visszafordutak, és a könnyebb rombolás felé vették az utat. Úgy gondolja mindenki a házasságot, hogy Ő mondja meg, hogyan legyen. Ez viszonylag érthető, de furcsa látvány a kéregető, aki megmondja, hogy legyen.
    Írország szerencsére nagyjából túl van ezen. A pénzeket jól használták fel, hihetetlen fejlődés történt mint anyagilag, mind a fejekben. A válságot is (talán) kihevertük, öt év alatt 50% GDP emelkedés azért nem rossz. Tavaly 7.5%. Ha idevesszük, hogy a teljes szabadság megszerzéséért csődbe ment az ország (1949), hatalmas menetelés volt onnan. GDP az egekben, Anglia annyival gazdagabb, amennyivel többen vannak. Itt még az angol elnyomás maradványával kell megküzdeni, az északi részek elmaradottságát kellene szintbe hozni déllel Ezt erősen gátolja az angol megszállás. Egy esetleges egyesülés megint csak nagy csapás lenne a gazdaságra, de könnyítené az egyszintre hozást. Most az angolok nagyon igyekeznek minket elzárni fizikailag Európától, mindig gazemberek voltak.
    Az itt annyira kárhoztatott problémákkal (öngyilkosság, korrupció, otthontalanág, szegénység) Európa nagy része nagyon boldog lenne (Ti is). Mi fejlődünk szépen, ha nem jön egy új krach,vagy nem csináltok egy világháborút, akkor mink egyenesbe vagyunk. Az adóságunk is szépen csökkent, és a megszorítások is szépen apadnak. Épül, szépül az ország, bár nagyon messze vagyunk a német precizitástól, és a teaidő még mindig fontosabb a munkánál. Így van ez, de nincs is sok agyvérzés, infarktus. Az értékrend is jó, a kórház és az iskola a stadionok előtt van. Az élsportba nem döntik a pénzt, nem az Olimpián akarnak elsők lenni, bár nem bánják a sportsikereket. De milliókat kiadni érte, azt nem. Az utánpótlás is rendben, sok a gyerek. Ott hibáztak, hogy Ők is elkényeztették a gyerekeket, és Ők nem akarnak tanulni, dolgozni. Ez nem egyedi hiba sajnos Európában. Az EÜ-ben is hatalmasat hibáztak, Ti el is szívtátok az orvosokat. (Ezt mondjuk én nem bánom). DE hamar rájöttek, elindult a kiigazítás. (ezt sem bánom :)) Évente kétszeri komoly fizetésemelés, és a hét évnyi kiesett munkabér kifizetése folyamatban. Megy a szekér, csak ne tegyen senki keresztbe. Az időjárással van baj, egyre több hurricánt kapunk felőletek, de Trump szerint rendben van környezetvédelem, ő meg mindent jobban tud. Pedig még rendes parókát sem tud választani.
    A demokrácia is előbbre van egy kicsit, innen ki lehet utálni Trumpot és a királyi párt. Erzsébet sem töri magát az idelátogatással, Észak-Írországba is csak ritkán mer belépni. Az utolsónál ír nyelven köszöntötték, hogy tudja, hol van. A brit lobogó is lekerült a belfasti városházáról, szépen haladunk.
    Sok munka van hátra? Persze. Kinek nem?

  • A cikkírónak se kell a szomszédba menni egy kis trollkodásért.

    A Fidesz az ún. győzteskompenzáció segítette a hatalomba, de csak egy paraszthajszállal … Ha a DK néhány körzetben nem indított volna jelöltet, az ellenzék simán befutott volna, esetleg Jobbikos képviselők révén, de az ebből a szempontból mindegy.
    Elvileg a győzteskompenzáció azért van, hogy ne legyen marakodás meg hónapokig elhúzódó koalíciós tárgyalások.
    Épp ezért a hazai ellenzéknek arra kellene törekedni, hogy toronymagasan verje meg a kormányt, vagy visszalépjenek egymás javára.

    Na most, az EU hasonlót csinált. Lehetett volna külön számolgatni a tartózkodókat, és akkor még évekig ülhettek volna a jelentésen. Akkor viszont számoljuk újra a hazai szavazatokat is, de győzteskompenzáció nélkül!

  • Drizari
    2018 szeptember 20
    12:38 du.

    „Közben az a qrva nagy helyzet, hogy az emberek nagyon nem akarnak kormányváltást, leszámítva egy jelentéktelen kisebbséget.”

    Drizari meg azt hiszi, hogy a falvédőn vannak a többiek is, ahol ő van?
    Ez már a tények teljes elferdítése, amit ő itt napok óta csinál. Vagy valaki visszaél a nickjével, és trollkodik. A Gyurcsány-tüntetés lehet, hogy úgy volt, de az nem fedi le a magyar társadalmat!

    Meg kell nézni a 2018-as választásokat stb.

    Egyes szám harmadik személyben írok, mert úgysem áll szóba, csak akivel akar.

  • Aki B79 fejtegetéseit követi, annak nincs szüksége orosz propagandistákra ahhoz, hogy gyanakvással figyelje az USA-t.
    És egy nemrég hallott vicc:
    – Mi a hasonló Trump USA elnökben és Kim Dzsong Un észak-koreai vezérben?
    – ???
    – Mindkettőt szívatja a fodrásza…

  • KENNY;

    Latod, latod, ha gyuloleteidet felre teszed egy par percre es a korulotted levo meglatasaidat irod meg ,hat mondhatnam ,hogy nemzeti lecket adhatnal az egesz magayrorszagnak.

    Gondolnak hogy hajlandok lenenek abbol valamit levonni es tanulni abbol ?

    Minden tarsdalamaknak at kellet esni valamikot az u.n. „growing pain”.
    A magyarok attol remesen aggodnak, hat visszautasitjak a felnovest, s inkabb maradnak a pelenkaikban.

    P.S.
    Trump haja nem paroka ! Hanem remm hosszura noveszte es visszafele fesukve,ertve elore es aztan hatra.
    Egyszer a szel beelekapott es akkor lett lathato az.

  • Ne aggodjatok,Trump a beke-hive. De Putin es a volt elmejuk ami koveteli a mult „hatalmat” ujja-eleszteni.

    Krimia lecke lehetett volna,na meg kelet Ukrajna is.
    Nagyon nehezen tudjak megalni le nem rohanni a Baltik orszagokat.
    Na meg Polandert is viszket a foguk.
    Azt soha nem kepesek elismerni, ugy mint a magyarok a Trianont.
    De Putin remesen fegyverkezik, es hadai viszketnek a harcokra.
    Az masnap ottan lenne ha barmi is kitorne.

    Tehat az elvtarsaik is remenykednek ottan azert!

    Mint a mondas; nincsen ketto a harmadik nelkul.

  • talalom kozel jott a valosaghoz.
    Most nem lessz szukseguk a propagandara.
    Lasd Sziriai hadmuvelteiket.
    A „mindnet elpusztito” modszereket hasznlaja ma.

    Meg a legmelyebb bunmkerokban sem lehet megmenkulkni.
    Az ideg-gaz mindenuve behatol es elpusztit minden szerves eletet.

    Sziriai varosok pusztitasaihoz Hirosima es Nagasaki gyerek-jatszoterkent hasonlithato.

  • B79

    csakhogy Surya-ban az ideg gazt eppenhogy az oroszok es asszad hasznaljak!!

  • Bendegúz79 Sosincs bennem gyűlölet. Nincs belém programozva. De nem szeretem ha hülyének néznek és gyaláznak. Egy darabig udvarias vagyok, de nem minden áron. Semmi köze ennek a gyűlölethez. Itt senkit nem gyűlölök. Egy-két beírót megvetek. Az szerintem rosszabb.

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 21
    5:02 de.

    Csúsztatsz as usual.
    Komolyan abban a hitben élsz, hogy senki nem képes számolni?
    A Fidesz a leadott, illetve a határkaréjon kívül pénzért vett, kirimánkodott, vagy szimplán levélbe hazudott szavazatok kevesebb mint felével élvez parlamenti kétharmadot.
    Ezt mesélheted, ahogy akarod, akkor is így van. Ez tiszta bolsevizmus.

    Ha Orbán jelen logikája alapján a teljes népességre vetíti valaki (a tartozkodók, érvénytelenül szavazók beszámításával), akkor egy alig 25%-os támogatottság jönne ki saccperkb.

  • Bendegúz79 Hát ez az, legalább parókát hordana. De igy bohócot csinálni magából, röhejes. Mégis csak egy világhatalom arca, amit még Ő sem vállal?

  • KENNY 10;23 soraira;

    Sajnos neha soraid azt tukrozte.

    19;39 soraira;
    Az sot meg sokkal tobb is, az egyenoi jogok korlatolhatlanok.
    S ha mindekinek van az a joga, miert nem lehete az elnokne is ?

    En soha nem ertelsultem hogy talan Trump kritizlta volna a kinezetedet, vagy hajadat.

    Inkabb kocentraljunk jelentosebb dolgokon.

  • Kenny
    2018 szeptember 21
    4:17 de.
    „Bendeguz79 Nem hiszem el, mert sem az USA, sem Kína, sem az oroszok nem örülnek egy erős Európának. Ez tény.

    Egyetértünk. De éppen ezért, feltéve, ha nem akar egykori gyarmatai szintjére kerülni, az európai földrész gyakorlatilag egyetlen szerintem jó válasza a birodalmasodás lehet(ne).
    A melldöngetést ugyanis nehéz vas helyett beolvasztani, és megenni is nehéz.

  • KENNY,es Andrew_s;

    Lenne valami megnevezheto otleteitek hogy miert nem lenne US, Kina, stb. boldog egy gazdag, termelokepes,es bekes europaval ???

    Kereskedni csupan kereskedesere kepes tarsakkal leheto.
    Elmaradt ,szegeny tarsdalmakkal nem lehet egyuttmukodni, sikeresen.
    A szegnyek es az elmaradottak csupan a „segelyekert tartsak ki a kezuket.

    Hat mit velnetek, mi a feneert koltott a US billiokat es billiokat Europat es azsiat ujjaepiteni, hogy cserekereskedelemre kepes legyenek.

    Ma nem a romai birodalomrol van szo, ahol csak rabszolga-szerzesek volt a cel.

    Ma mindenki celja termelni es kereskedni a vilaggal.
    Az garantalja a vilagbeket es mindenki sikereit.

  • Figyelo
    2018 szeptember 20
    8:46 du.

    Akkor ne írogassál bődületes hülyeségeket

  • Figyelo
    2018 szeptember 20
    8:54 du.

    Megint hülyeséget írsz.

    Már ODA VAGYUNK CSAPÓDVA a ruszkikhoz úgy hogy elszakadni sem tudnánk tőlül vagy 50 évig.

    Holott még tagja vagyunk az EU.-nak.

    Mindez köszönhető az imádottadnak.

    Csak hogy tudd:
    Magyarország képviselői
    már nem vehetnek részt a legfontosabb
    NATO megbeszéléseken. Mert attól tartanak,
    egyenesen a ruszkikhoz kerülnének a titkos anyagok,

  • Itt van a mostani hazai kurzus egyik mintakép.birodalma :

    https://nepszava.hu/3009149_digitalis-diktatura-kinaban

  • Geyza
    2018 szeptember 21
    7:24 du.

    le vagy maradva egy brosúrával, adókedvezménnyel a CIA tól vették leszállított áron, mert nekik már van szagfelismerős változatuk is

    esse’tunni?

  • Bendegúz79 Pont úgy nem érdekel Trump véleménye rólam, mint Őt az én véleményem. De én nem is csinálok bohócot magamból, nem akarok fiatalabbnak kinézni, vállalom magam. Feleséget sem pénzért vettem. Ilyen is van ám!

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 21
    7:07 du.

    A végéhez:
    – anno is sokat költöttek a gyarmatokra egy idő után. A birodalmi termékeket csak annak elehet eladni, megfelelő alapanyagokat csak attól lehet elvárni, aki érti a használatukat és igénye van rá. Hiába akarsz gépfegyvert eladni valakinek, aki köszöni, de nem ismeri, nem is akarja használni. De alsógatyát is, ha fűből font ágyékkötőben jár.

    Az elejéhez:
    – jelenleg az USA birodalmasodik. Ifj. Bush óta láthatóan, és Trump már nem is csinál belőle titkot.
    – jelenleg Kína is birodalmasodik. Ez a „jelenleg” persze tévedés. Kína évezredek óta valós birodalom. Az, hogy az égi sárkány kegyeltjét Mingnek vagy Maonak hívják, az mellékes.
    – az oroszok a moszkvai fejedelemség óta birodalmi vágyakkal élnek. Azt, hogy ezt cárizmusnak, pánszláv egységnek, vagy minek hívják az csak karcolja a felszínt.

    A jelenhez:
    – sötét (nem agyilag, hanem szándékában) terület az erőforrásokat éppen világfelosztani szándékozó, és jól látható birodalmi gócok mellett Afrika, ahol bőven van nyersanyag és van egy igen komoly embertömeg. Ezt igyekeznek megosztani, és rábírni, hogy lehetőleg egymás tizedeljék meg. Eközben lehetőleg fizessenek is a kilőtt raktárkészletért.
    – A közelkeleten látható az igény a birodalmasodásra. Az, hogy ez a régi pánarab nosztalgia jegyében fog-e lezajlani, az egy más kérdés. Az USA piacnak, gyarmatnak szánta, és az EU fel is áldozta a területet. Azonban a fagyi visszanyalt. A megosztás érdekében felfegyverzett törzsi vezetők összefogtak, és megalakult, hála az USA-nak, az ISIS.
    – Ebben a szorításban az EU-nak két lehetősége van.
    1/ önálló birodalmasodási útra lép, számolva, és agyilag megküzdve, innovatív utakat választva, az erőforráshiánnyal, kiégettséggel és gazdasági handicap-pel.
    2/ behódol a formálódó birodalmaknak és gyakorlatilag gyarmati piaccá válik, ahol az egyes birodalmi érdekcsoportok megharcolnak. Eközben elveszti a maradék politikai súlyát, a legjobb agyakat, és besorolódik az elnyomott népek közé.

    Erre a franciák és a németek láthatóan rájöttek. Félrerakták a több évszázados, hivatalos utálatot, és összebútoroztak. A marszejji fűszeres és a hannoveri boltos ettől még vidáman utálhatja egymást. A németek létre fogják hozni a negyedik birodalmat. Magyarország a régi Német-Római császárság illetve a frank birodalom határán volt régen is. Orbán beszorítja jelenleg a formálódó Európai birodalom (név nem számít) és az újjászerveződő pánszláv területek közé.
    Magyarország erőforrás-ügyben kitett. Mezőgazdasági piac ügyében szintén kitett. Technológiai fejlesztésre nincsenek erőforrások. Nem a vas és acél országa. Így egy korhadt deszka lesz két szikla közt.

  • Bendeguz79 No nézzük. Van viselkedés kutatás, azt ugye tudod? Benne van az öltözödés, a testbeszéd, és még sok minden más.
    Mindent elárul az emberről. Trump viselkedése a feleségével, a hazug műember kinézete, testbeszéde és eltorzult arca mindent elmond arról az emberről. Az, hogy az USA elnöke lehet, az az USA-ról. Az, hogy Te ezt véded, az meg rólad. Így van ez.
    Én nem számítok ebben a játszmában, mégis mindig jól öltözött vagyok, udvarias és kedves, hogy ne hozzak szégyent a régi és új hazámra, illetve a feleségemre. Biztos én vagyok a hülye, de mindenki aki minket ismer, jó véleménnyel van a magyarokról, de legalábbis látja, hogy nem mindegyik „keleti ostoba és elmaradott”.
    A X miniszterelnök kinézete szintén szörnyű. Miután ízlése nincs, öltözködni nem tud, ezért inkább használja azt a fajta viselkedést, amit régen alkoholista, kövér és mosdatlan mentős kollégám csinált. Nem érdekli más véleménye, nem érdekli, hogy lejáratja az országát, az sem érdekli, hogy megsért, megbotránkoztat embereket, pedig neki pont az ellenkezője a feladata, mert egy ország vezetője, egy ország arca.
    Most nagy divatja van a „laza” öltözéknek, a nem alkalomnak illő viselkedésnek. (Nem értem, mert én 45 éve hordok öltönyt, és egyáltalán nem kényelmetlen. Tudni kell hordani). Nem tudom mire jó, attól még senki nem lett nagy ember, hogy nem adja meg a tiszteletet másoknak. Tudom, egy elhízott ember dagadt nyakára tényleg kényelmetlen nyakkendőt kötni, nehéz öltönyt varrni. De egy ország vezetője nézzen ki, nem kötelező elhízni. Ne mond, hogy a kinézet és a viselkedés nem jellemez egy embert. Nem 12 milliós csicsás óra kell, hanem egy ízléses öltözék, ízléses órával. Egy elegáns szép órát már 2-5oo euróért lehet kapni, igaz az nem a gazdagságot mutatja csak az eleganciát. Véletlenül van egy óragyűjteményem, nem a legdrágább a legszebb, sőt! Így ez olcsóbban is megoldható. A kiemelkedésnek hálátlan részei is vannak, például az ízléses elegáns ruházat és viselkedés. Lehet méregdrágán öltözni, de mégis elegánsan, ha már mutogatni akarja ebül szerzett pénzünket. De az elegáns ruházat nem feltétlen drága. Ízléssel és egy jó szabó-varrónővel vidáman megoldható. Persze, tudni kell viselni. Tudom, ez mind hülyeség, már többször megkaptam itt, ne is fárszd magad a kritikámmal.
    Tudod, mikor egy buszvezető kérdőre vonta a felettesét, miért kell neki nyakkendőt venni, mikor nem a ruha teszi az embert, a válasz nagyon frappáns volt. Nem a ruha teszi az embert, de minősíti. Kénytelen vagyok igazat adni neki, pedig ki nem állhattam embertelen módszerei miatt. Ha egy buszvezető megtiszteli az utasait az öltözékével és a viselkedésével, akkor egy miniszterelnök ne nézzen és viselkedjen kocsisként.

  • Bendegúz79 Nem vagyok gazdasági szakember, már mondtam. De néhány gondolat.
    Nincs jobb üzlet annál, ha lerombolok egy országot, majd segélyt és kölcsönt adok az országnak, felépítem neki amit leromboltam. Nagy buli. Évtizedekre van munkám, és évtizedekig lekötelezet nekem az ország. A fegyvert is eladtam, és építhetek is
    Miért jó nekem, ha egy nagyhatalommal üzletelek? Nekem az a jó, ha olyannal üzletelek aki rá van szorulva az üzletre, én diktálhatok.
    Tudomásom szerint, régebben elkezdték suttogni, hogy áttérnek a dollár helyet az euró elszámolásra a világban. Ez nektek nagyon rossz lett volna. Érdekes módon, azóta ott tesztek keresztbe a németeknek, ahol tudtok.
    Volt orcátok egy „független szervezet” vizsgálata során belekötni egy német autógyárba, mert az amerikaiaknak nem kell a vacak saját autó, mert máig sem tudtok autót gyártani.
    Inkább megpróbáljátok tönkretenni az európai konkurenciát, mert az könnyebb. Egy már kifutó motorba kötöttetek bele, ami odáig nem fájt. Ti csináljátok a balhét a VW környezetszennyezésével, mikor Ti vagytok a világ egyik legnagyobb környezetszennyezője.
    „Bizonyos esetekben, bizonyos körülmények között többet fogyaszthat”. Ne haragudj, röhej. Közben gyártjátok a Hummert és a többi szörnyet. Közben majd minden gyártó megbukott, ami egyértelművé teszi, hogy nem lehet technikailag még megoldani ezeket a szigorú normákat. Istenititek a Teslát, ami egy nagy humbug, az áramot is gyártani kell, legfeljebb máshol csinálja a környezeti károkat. A VW kibírta, mert nagyon jó autókat gyárt, a balhétok óta szárnyal az eladás. Akkor jöttek a bankok, a német bankokba kötöttetek bele. A savanyú almátok a Samsungból él, a Samsung szállítja a telefonotok több mint felét, de mégsem tudtok sikeresek lenni, ezért havonta tiltjátok be valamelyik telefont, vagy perlitek be nevettséges indokokkal. Persze az USA „független” bírósága mindig zsíros kártételeket határoz meg. A mostani vámháború is a szabad kereskedelmet célozza? Nektek nem erős ellenfél kell, hanem kiszolgáltatott kis országok, akiket zsarolni és kihasználni lehet. Olyan adóságotok van, amiből már nincs kiút, már csak rongyra telik amit rázhattok. Nem kell gazdasági szakembernek lenni, hogy ezt lássam. A Brexitben is rátok számít Anglia (elég kétszínűen viselkedtek velük, hol igen, hol nem), Ti meg hitegetitek, most Macront környékezte meg Trump, hogy lépjenek ki az EU-ból. Putyin is keményen dolgozik az EU bomlasztásán, már sikerült néhány keleti vezetőt megvennie ebből a célból. Azt nem tudom, miért nem veszik észre, hogy csak eszköznek használja az országát Putyin, ezek szerint vagy rossz vezetők, vagy megvásárolták Őket. Én ezt látom. De nem vagyok szakember, csak egy polgár. Európa érdeke egy nagy birodalom összehozása, de sajnos még nem érett meg a helyzet rá, a legtöbb (főleg keleti és déli) vezető nem látja be. Inkább a könnyebb utat választják, alamizsnáért bomlasztják saját szövetségüket, és ezt a nacionalizmus hangoztatásával érik el. Ahogy János és Pál mondta, rossz felé rohamoznak. Kína egészen más, Ők másképpen dolgoznak, megtehetik hiszen iszonyú nagyok.
    Természetesen tévedhetek, de nekem ez a meggyőződésem.

  • Miért ez a helyzet és hogyan történt? Nézzed és hallgasd, kerek kis összefoglaló:
    .

  • B79: „…miert nem lenne US, Kina, stb. boldog egy gazdag, termelokepes,es bekes europaval ???”
    Semmi reményem, hogy megértsd, annyira intakt vagy minden gazdasági folyamat megértésétől. De talán a többiek.
    Azért nem lennének boldogok, mert egy békés,gazdag Európa KONKURENCIA, a segélyezés meg ótvaros nagy biznisz. Jó alkalom az abban résztvevő cégeknek,hogy leszívják a saját államuk pénzét.

  • Rodeo11
    2018 szeptember 21
    11:42 du.

    Értem én a vicceidet, csak nem szeretem őket

  • Drizari:

    Ha már üzlet,
    inkább az USA-val mint a ruszkikkal

  • Sajnalom „talalom” kenytelen vagyok folytatni, mert amiket allitott ojj remesen valotlansagok.

    Lassa a nemzetkozi „balance of trade’ a vilag cserekerskedelem adait.
    Nyugat Europa es azsia amely nagyban jovedelemzett a maga altali allitason.
    Tahat ellen-bizonyitja a maga elkepzelset.

    Nem kevesebb mint 3/4 trillio dollar elonyt elveznek.
    Az jovedelem PROFIT az europaikanak es azsiaiaknak.
    Belatna azt ?

    Tehat hol lehetne az maga altal allitott „leszivott” penz ?
    Dung Xia Ping megnyitotta Kinat az US befekteteseknek.
    Az minimum $ 60 billios volt. S ma Kina azon jovedemekbol nagyahatalomma valik.

    Azt veli maga Kina, Japan Europa, stb.stb.
    kizsakmanyolasanak ?

    Azon dolgozik ma Trump kormanya azt egyenlove tenni.
    Az egyenlo cserekerskedelem helyreallitasat.

    Az egyoldalu kereskedelem az kizsakmanyolo, s a nemzetkozi egyensuly allapotat veszelyezteti mindeg, mindenhol.
    Az okozta a haborukat 1914 es 1941-ben.
    Azt ohajtana ismet ?

  • Tudna a cenzor valami tisztesseges es oszinte valaszt nyujtani miert nem reagalhatok „talalom” megjegyzesere ?

    Azt veli maga „nyilt es liberalis gondolkodasnak” ?

    Vajon Orban tenne azt ???

  • Christopher Adam

    Igen. Vegye a fáradtságot és irjon olvasható módon.

  • B79!
    Érdekes fogalmai vannak az „egyenlő cserekereskedelemről”. Az USA-nak azért van a teljes évi termelésének másfélszeresére rúgó adóssága, mert többet vásárol a világban, mint amennyit eladni képes. A Mercedes, meg a BMW jobb – és használati értékéhez képest olcsóbb, mint az amerikai hasonló kategóriájú autók. Ugyanez a kínai és egyéb ázsiai termékekre.
    És miért? Mert az európai, ázsiai átlagember jóval alacsonyabb színvonalon él, mint az USA-beli.
    Az USA nem szívjóságból fektetett európai és ázsiai üzemekbe, hanem azért, mert a tulajdonos így nagyobb nyereségre tudott szert tenni.
    A Trump-féle védővám ötlet az „egyenlő cserekereskedelem lenne????

    * és

  • Az ilyen akasztásos gyermeteg játákok veszélyesek , mert a Szar- gentini félék ezt felkapják es tapadnak ra mint gyongytyuk arra a bizonyosra. Kedves Simay Endre sikerult magam halara nevetnem a cikken, gratulalok a humorahoz.

  • Julius Jobak,

    Érdekes a világlátásod. De sebaj. Fasisztának is kell biztosan lennie valakinek.

    Azért érdekes lenne, ha a Fideszt a teljes szavazati bázis alapján kellene a helyén kezelni azzal a 20-25% -os támogatottsággal.

    A közvéleménykutatást azért szarom le, mert a ’89-es gengszterváltáskor a közvéleménykutatások 85-90%-os MSZMP győzelmet jósoltak. A diktatúrákban mindig jelentős a látszattámogatás. Orbán valós támogatottsága a saját pártjában sem nagy. Nem véletlen, hogy időnként pont olyan kavarás zajlik, mint amilyet Sztálin csinált. Csak Lázár, mint potens ellenfél nem Szibériában kötött ki. Még. Mert Orbán környékén igény lenne rá valószínűleg….

  • talalom
    2018 szeptember 22
    2:01 du.

    Szerintem az USA most a saját ostobaságában vergődik.

    Minden szellemi termékének a gyártását kihelyezte ázsiai országokba, akik szép lassan a fejére nőnek.

    Nem lenne baj a szabadalmainak az árúsításával, de az már nagy baj szerintem hogy gyakorlatilag leépítették a Hidegháború idején a hazai kommersz technikai termékek előállítását.Merthogy nem érte meg a hadi-eszközök előállítása mellett.
    Most meg már késő.
    Ezt megtetézték azza a semmihez sem fogható hülyeséggel hogy Kínát, ami hosszútávon nyíltan az USA megsemmisítésére törekszik, ellátták csúcstechnológiával.
    Ugyíanígy a ruszkiknak is lehetővé tették hosz a „Közértben beszerezzék mindazt” ami előtte embergós volt és amik miatt sikerült megbuktatni a Szovjetúniót gazdaságilag.
    Most csak nézhetik amint a ruszki haditechnika szépen kezd felzárkózni az USA mellé.
    (Hacsak ki nem találnak valami igazán átütő dolgot mondjuk a DARPA.-nál)

  • Andrew_s
    2018 szeptember 23
    6:22 de.

    Pont olvasom hogy a Századvég mostanában kapott párszáz millió Forintot valamilyen semmiért.

    https://mno.hu/belfold/napi-25-millioert-kutatja-a-migraciot-a-szazadveg-2441965

    https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/egy_800_millios_tanulmanyt_titkolhat_el_a_szazadveg.636139.html

    https://index.hu/gazdasag/2018/04/12/szazadveg_kutatas_kozbeszerzes_nyugdijas/

    https://nepszava.hu/1068451_ujabb-200-millios-allami-megbizast-kapott-a-szazadveg

    VÉGTELEN sok az ilyen tudósítások száma.
    Naná hogy arról ír a Századvég hogy a FIDESZ-nek elsöprő többsége van a lakosság körében. Mert ők tudományosan felmérték.

  • talalom, Kenny, stb.

    Europa ma gazdag es bekes.

    A US nem rombolta le Europat es Japant mert azt ohajtotta.

    Hanem mert Hitler, Tojo,Mussulini es Horthy elvtarsaik a vilag 3/4 megaszallatak, pusztitottak es a LEG-kegyetlenebul bantak minden naciokkal.

    A US hianyaban ma azokat kellene nektek imadni mint az eszak Koreaiak a Kim isteneket es szobraikat.
    (Oh, tudom,bagyogtok majd az orosz aldoazatain,de a US segelyneklul mind ehenhaltak volna.)

    Az ujja-epitett Eutopa es Azsia nem a US tulajdon, sem az ujjaepitett sikeres iparai !!!
    Mind a billiok ajandekok voltak !

    Mind azok ma profitalanak azokon, s termekeiket olocsobban tudjak eladni mert a dolgozoik efficiency-jeik alacsonyabb, es kevesebbert dolgoznak.

    Azsiaban meg ma is sok helyeken a munkaber 20-50 cent.
    A US ipari munkas atlag $ 35/ora.

    Azt veli „talalom” egyenlo-cserekereskedelemnek ???
    Persze hogy szukseges a terrif, az arak kiegyenlitesere, s az Alkotmanyos is (Art.1,Sec.8) kotelessege az elnoknekazt betartani.

    A bal-liberalis politikusat a kerskedelmi erdekek lekenyereztek mindig a „valasztasi kampany penzek” adomanyaival.
    Azt nem tehettek Trumppal, Trump a sajat penzet koltotte.

    Mi profit van a 20 centes oraberen keszitett termeknek, amikor azt eladhatod a US-ban olyan aron mint ha $ 20-35 oraberes munkas keszitette volna ??

    Azert fizetnek azok a cegek es jovedelemzoik billiokat a medianak az ellen ilyeszto propagandakat terjeszteni.

    Az ujj eggyezmeny Mexicoval hogy ami ide erkezik,min. $14/ora munkaberrel kell termeltnek lenni.

    Elhihetetlen hogy a civakodok teljesen ertelmetlenek lehetnenek az adas/vetel alapmukodesein.

    Az amerikai munkas jelentosen magasabb termelo kepessegu mint a Japan es a nemet.
    Azert keszitik a Toyota, Honda,BMW, Mercedes, VW, stb. itten. Nagyobb a profitjuk mint beszallitani ide.

    A US 16 millio nagyobb kocsikay ad el itten evente.A Nemet es Japan kocsik szama minimalis.

    Persze ma a gazdag es bekes Europa,Japan kepesek minden vonalon a sajat vedelmeikre. A US vedelmenek veget kell ernie. Egy arva centet nem teritettek meg soha, csak az egyenlotlen kereskedelmen jovedelmeztek.
    Annak veget kell vetni. 50 eve keson is.

  • Chris Adam;

    Persze az allitasanak a bizonyithatosagat eltorolte.

    Hat akkor hogy allithatja azt?

    Mar jo nehanyszor szukseges volt a IX-ik Parancsolatra emlekeztetnem magat.

  • GEYZA;

    Velne hogy mind a „kutato munkak” nem kerulnek penzbe ?

    Hat hogyan elnenek meg mind azok a szociologusok, trasdalami kutato szakertok, stb. ???

    Mi mast allasokat lennek kepesek talalni a CEU tanitvanyai ?

    25 millio, naponta az alig 10 ezer $.
    Kereste mar az adatokat hogy hany szociologus van fizetve abbol?

    S HA mind az felhaborito,miert nem cselekszik „ellenzeki” vezetoi ugy mint itten a bal-liberalisok ??
    Nem kepesek talalni egy par kepes ugyvedet ?

    Az uitccai rendeylensegekkel ugy sem mennek semmire.

    Miert nem a torvenyes utat valasztjak ?

    Velhetnenk, hogy ugyvedeik ottan azt nem ertik sem kepesek semmire ?!

  • Andrew_s
    2018 szeptember 22
    4:58 de.

    Csak az utolsó mondattal nem értek egyet…

    Mert már azzá lett

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 23
    10:51 de.

    Nemtom myt yrtál hozzám de nyncs ys kedvem megfelyteny

  • GEYZA;

    NEM hiszem el, hogy nem tudnad hogy az u.n.”intelectual property” es a „szabadalom” az ket teljesen es messze levo fogalmak.

    A „szabadalom” annak a tulajdona aki azt feltalalta, de amikor eladta ,az aze aki MEGVASAROLTA.

    Az „intelectual property” az vedve nemzetkozi torvenyek es eggyezmenyek alatal.
    Mint pl. nyomtatott kiadvanyok jogai.
    Nem ismetelheted pl. Jokai muveit a sajat neved alatt.
    Az lopas lanne bar ki is probalna azt.

    De a technologiai teren Kina nem a sajat kutatsai es gyakorlatai alapjan fejleszti a technikai kepessegeit, hanem el-lopjak a mai „hacher”-ek modjan.
    Az egyszeru electronikus betores !
    Ha az nem sikerul nekik kemeket, vagy belso egyenekt fizetenek le milliokkal.
    De az is lopas !
    Az lopas, azt ma sokan tesszik vilagszerete, elsokben a gazemberek. S az lopas, s az gazemberseg barmi eszkozok alatal kovetve.

    A szlas, lopas, kemkedes az mindeg az elvtarsak modszere volt. Mas modon keptelenek voltak inovaciokra, elohaladasra, fejlodesre.

    Az ideologiajuk jova-hagy barmi eszkozoket a celuk elosegitesere. De az csupan azok szocialista erkolcsuk.

    Ne feledd, Hitler is oriasi elonyokben volt a 30-as evekben. De a gonoszsag sikere korlatozott, s a vilag erkolcsibb celjai sikereskedett.
    Persze Moszkvai elvtarsak csak kesobb mentek tonkre a „sikereik alatal” okozva.

  • Kenny
    2018 szeptember 22
    5:27 de.

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    öregem szokta volt mondani, hogy egy „úr gatyában is úr”
    (már idéztem párszor – bocs ha uncsi, elismerem, de aktuális)

    A viselkedés, a kultúra … – ezek belülről jönnek

    Aki ezen előbbiekből hiányt szenved, az megpróbálja drága cuccokkal elfedni (a hiányt) – de mindhiába, a lóláb (disznóláb) kilóg

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Tisztelr Andrew, Hitlerék voltak a fasisták – nem értem miért nevez fasisztának? – Ez a szo inkább azokra illik akik elenfeleiket igy felakasztják, de En nem fejeztem ki ezzel az egyetértésemet. Egyébként Sztalin és Rákosi embereire is illik a fasiszta jelzés akik több ellenfelüket öltek meg mint mint a 2 ik v. hárboru.

    Kenny, Donald Trumpot én sem kedveltem soha, talán pont ugyanugy a kulseje miatt , mint ahogy On, de miutan megválasztottak elnoknek es figyelem a tetteit egyre jobban megszerettem. Sajat anyagi erejebol lett elnok, nem volt kivancsi egyetlen nagytokes adomanyara sem, mind a demokratak mind a republikaniusok utaljak ot es arra torekednek, hogy megfosszak elnoki hatalmatol, de nem sikerult eddig, barhogy armanykodnak. En szurkolok neki, hogy maradjon tovabbra is elnoke az USA nak.

  • Geyza
    2018 szeptember 23
    8:38 de.

    ELOLVASTÁK &#@{[Đ&&&@#GEYZA-T A DARPA -nál és máris vettek ciroksöprűket a kenderesi kisvásárban (árleszállítva, adómentes) és söprik a DARPA padlását Arlington ban …tudod:

    mingyárt a hőseik menedékei mellett

    (oda menekültek miután feláldozták magukat a jólét oltárán, kis világháború a jólétért és a világbékéért sohasem árt)

    olyan kripta fasizmus által…

    éljen #geyza a bölcsek köve amit a fejiben hord

    offshore tőzsdei manipulációkkal még lehet hogy meg lehet állítani az ellent és némi szankciókkal lelőni az offshore vállalataikat és a CIA hackereit már felhívtad haverodat a krump lee t, hogy most igazán habzó szájjal és véresen (tudtad? aranyerük is van már? ki is aknázzák kézigránáttal)

    meg kell dönteni azt a sok rohadtat és ha nem dől akkor bombázni de akkor ha már mindenki le lesz bombázva akkor ki lesz az a balfasz aki fegyvert fog venni? és akkor csődbe jutnak vagy egymást kezdik lőni (ja az már megy csak nem elég nagy méretekben)

    írjál még ilyeneket a süsüékről olyan bölcs és mókás meg vidám és sok röhögény van benne: vasárnap délutáni whyskey-mhez a bőrfotelban (tudod ahogy Gábris irigyli) elmélkedve a cserebogarak halhatatlanságán

    és azon, hogy miért nem lehet köhögésgátlókat kiosztani egy élő koncert előtt, vagy be sem engedni aki csak köhögni megy oda, vagy recsegteti a vizes palackját mert pontosan a pianissimo nál jut eszibe szippantani egy kortyot a vízből

    szóval hogyan is van ez most: 2008 ismétlődik a 12dik hatványon?

    Mesélj Jolánka nagyon ki lehecc heccelve…hess hess hess édes tyúkom mégis van egy fél pénzem

    hahahahahahaha

  • Lehet,hogy Kovács Lászlót kellene újra külügyminiszterré tenni?
    Így gondoljátok üdvözletével.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 23
    11:12 de.

    Ne fárassz.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 23
    11:12 de.

    És föleg ne az én hátamon „futtassad” magadat itten

    Útálom mikor arra használ ki valaki engemet hogy látszólag ugyan nekem de valójában önmagának írja a mondókáját végtelenül.

    Ha akarsz valamit tőlem intézd el max három mondatban melyekben nem lehet több 15 összetett szónál, világos ?

  • Jobák:
    Hitler nem volt fasiszta.
    Azt csak az oroszok ragasztották rá.
    Elmondom hogyan és miért.

    A II.Vilháb. idején a tanulatlan szovjet katona-tömegeknek kuvvául nehéz lett volna elmagyarázni azt, hogy a szocializmust építő Szovjetúnió miért visel hadat a szintén szocialista (mégha „nemzeti” is ) Németországgal szemben.

    Szerencsére Sztálin teoretikusainak ott voltak Hitler szövetségesei :
    1 a fasiszta Olaszország
    2 a fasiszta Magyarország
    3 a fasisztoid Japán (Szamuráj-fasizmusnak is nevezik)
    4 és még egy-két kiszolgáló ország.Románia, stb..

    Tehát ezek után nevezték a nácikat el fasisztáknak.
    Meg még sokat számított hogy a csatakiáltásokban a FASISZTYI szó jobban érvényesülhetett más bonyolultabb kifejezéseknél,

    Most képzeld el hogy a hadnagyelvtárs kiáll 35 katonája elé és így kiált : „Halál a nemzetiszocialista megszállókra..”

    Lehet hogy akkor az oroszul gyengébben tudó csukcs harcosok pl. az oroszokra kezdtek volna el lövöldözni ))))))))))))

  • Haha Geyza koszi, mar ertem. :-))))))

  • Kenny
    2018 szeptember 20
    3:14 du.
    Fogalmam nincs mi koze annak ki hol el? Pl, Christophr Adam is itt el . Es meg nehany szazer tobbi magyar. Az egyesult Europa alma. azert nem fog letrejonni, mert EUropa 2o on egynahany kulonbozo orszagokbol tevodik ki, melyek mas es mas nyelven beszelnek, mindegyik orszagnak megvam a lulon yortenelme, kulturaja stb. MIERT KELL MINDJART SZEMELYESKESKDNI???

  • Bendegúz79 9:43

    Mit jössz folyton az úgymod’ „krími leckével” ?!
    Hiszen ott van neked igazán indokolt példaként Vietnam, Nicarauga, Grenada, vagy a többi. Például a dél-Amerikai félgyarmati országotok – a te szavaiddal az a – régi (szép) „hatalom”, ahol általában a társadalmat a gazdasági monokultúra pórázán kolonizáljátok, ahonnan nincs is kimozdulás, vagy kiút…
    Ha meg már Krímfélsziget, mit szólnátok ahhoz, ha mondjuk a panamai elnök lezárná előletek a Panama csatornát ?! Asszem lenne ott hadd-elhadd… Az ilyen prezidentből rögtön csinálnátok kábítószercsempészt, de minimum feketeseggűt, az biztos… Ugye? hát persze, Te is tudod azt jól, hogy az orosz nagyhatalomnak a Krím, az Ohtszki korridor, az ugyanaz, mint USA-nak a P.csatorna…
    Egyébként érthető, hogy USA-nak a SzU megszűntével nehéz probléma új bűnbakot találnia, különösen így, hogy most már világnézeti – ti. kommunizmus/kapitalizmus – különbségek sem indokolják ezt a szembenállást és kakaskodást… Visszatért az I.Világháború előtti kukorékolás, ahol „a másik szemében a szálkát is, de a magunkéban a gerendát sem vesszük észre”, csak azért, hogy indokolt legyen az újabb és a még-újabb állami fegyverrendeléseket, korszerűsítéseket, stb. megindokolni… – Vagy legalább egy icipici helyi háború, „akkéne, ha vóna!” Ja.
    Pedig már jobb érveket kéne keresni, vagy más területeken kölne kutakodni, kedves Bendegúz…, vagy inkább hagyni ezt az egész hidegháborút a francba…

  • Clara Bencsics Figyelő 12,19

    Azt írja, hogy „igazán forradalmi lenne, ha Orbán kiléptetné Magyarországot az unióból”..

    Ja! Sőt, mi több, lépjünk vissza mindjárt a középkorba avagy mégjobb, vándoroljunk ki Etelnek közübe, Ja. Magánál ez a forradalom…

    Bocs magácska aztán nincs tudatában a forradalom jelentésével.
    Ugyanis amit ön akar azt úgy híjják, hogy ellenforradalom.

    Asszonyom, kegyed ezzel a szövegével igazolja, sőt még alá is húzza, azt a soha el nem múló, Horthy iránt érzett mélységes tiszteletét, amelyet már az így megtisztelt, valójában inkább kötélrevaló egykori diktátor már sajátmaga is ellernforradalomnak nevezett. Ő jobban tudta magánál…

  • DonGolo
    2018 szeptember 24
    6:52 de.
    üdvözlettel>>>

    „Miközben a falusi orvos egy 75 éves paraszt bácsi sérült kezét varrta össze, gondolta, beszélget egy kicsit az öreggel. Valahogy Orbán Viktor került szóba. Az öreg paraszt így szólt: “Tudja doktor úr, a Viktor egy cölöp-teknős.” Az orvos nem értette a meghatározást, ezért megkérdezte az öregembert, hogy mit jelent a “cölöp-teknős”. “Hát… tudja, amikor az ember egy vidéki földúton haladva meglát egy kerítéshez rögzített cölöpöt, melynek tetején egy teknősbéka egyensúlyoz, az egy cölöp-tenkős,” – magyarázta az öreg paraszt. De mivel látta a doktor arcán, hogy nem érti a dolgot, tovább magyarázott. “Tudja, doktor úr, a teknős nem került fel oda csak úgy magától, és az egyáltalán nem az ő helye. Valamint fogalma sincs arról, hogy mit csináljon, amíg ott fenn van, mivel sokkal magasabban van, mint amit képességei megengednek. És az ember egyébként is elgondolkozik azon, hogy ki volt az a hülye, aki a teknőst oda feltette.”

  • FORTIMBRASZ
    2018 szeptember 24
    6:20 de.

    Azért azt ne felejtsük el
    hogy az oroszok már ott űltek
    -igaz csak mint megfigyelők- a NATO-ban.
    Természetesen USA meghívásra.Aztán amikor széjjel
    cseszték Grúziát,el lettek tanácsolva.Azóta keménykednek
    a ruszkik.Ott tartanak be ismét az egész Világnak, ahol csak lehet.

  • Rodeo11
    2018 szeptember 23
    2:16 du.

    Hm..
    Egy őrült naplója.
    /Géjjza csak legyint egyet/

  • Clara Bencsics Figyelo
    2018 szeptember 20
    12:19 du.

    Lehet hogy neked az jó
    (fel nem foghatnám mi okból)
    De NEKÜNK itten az tragédia lenne.

    Aztán meg ekkora hülyeséget is rég olvastam.
    Méghogy „diktatúra” Csak tudnám honnan veszed ezeket.

  • Geyza
    2018 szeptember 24
    9:45 de.
    kijaza a geyza? és ha a ruszkiknak „nem szabad” grúzia akkor a Ná Tó nak miért szabad a többi benne afganisztán, szíria, yemen, iraq, európa, délamerika (na ezutóbbi teljesen északi)

    meg ahogy a geyzák ezt brekegik a náááá tó ban a pontyok között

  • JULIUS JOBBAK;

    Az altala nevezett „elvtarsak”, lenin, Sztalin, Berija, Mao, Kim, Assad, stb. nem „ellenzekeiket” gyilkoltak meg , hanem sajat honfitasaikat.Nem kevesebbet miny 94 milliot.

    A Voros Hadsereg a II.V.H.-ban kb. 4 millio nemet katonat pusztitott el.

  • Geyza 9:34

    Írod, hogy a „ruszkik” ott tartanak be a világnak, ahol csak tudnak.
    Azon túl hogy ebből a megállapításodból – bár magad se vallod be – némi nacionalista felhang látszik kicsengeni, márpedig nem az irányítja az eseményeket, hanem a gazdaság. Mindig affelől fúj a szél.
    Csakhogy nemcsak az egyik oldalon, hanem mindkettőn. Mindkét – vagy ki tudaja hány – térfélen a tőke az, ami keresi az útját és meg is találja, mert nagyon akarja. Ilyen a természete. Mert mindennek a mozgató ereje a gazdasági érdek, a többi csak díszítés… Még a politikai, sőt még a katonai stratégia is, amely az ürügyet, az okot is és az okozatot, vagyis a következményeket is együtt szolgáltatja az általad olvasott, v. nézett . h í r e k h e z .
    Emlékszel? Annak idején, még az általános fiú iskolában – mi még abba jártunk – a szünetekben nagyon ment a bunyózás, kakaskodás, hogy „na üss meg, ha olyan erős vagy, mire a másik; üss előbb te..stb.” Nem is azt akartuk, akarták, hogy a másik tényleg megüsse, csak azt, hogy okot teremtsenek, kiprovokálják végülis a másik látszat-gyengeségével végződő, a saját igazságukat kiemelő „győztes játszma” . m á s o k . e l ő t t . (ma, nemzetközi téren) igazoló látszatát.
    Geyza! Na mégis, szerinted mi a különbség az úgymond „ruszki” vagy a jenki szoldateszka között. Szerintem ma már mindkettő uyganazt akarja. Tehát semmi.
    A katonai fegyverkerzésben működő gigászi méretű . t ő k e , (tőkék) ill. az ebből burjánzó . p r o f i t . további, az egész ún. nemzetgazdaságra kiterjedő, további prosperitást ösztönző hatását. De csakis ott helyben, vagyis országon belül. Mert az, hogy aztán ez távoli emberéletek, százaiba ezreibe, vagy százezreibe kerülhet, az érdekeltek felől [de még a helyi munkásság számára is] már teljesen másodlagos kérdés… A gyártmányok és a konstrukció működtetését már lehetőleg házon kívül kell megoldani, azaz ahogy azt csak lehetséges exportárlni* kell.
    És mindez a politika – ti. a katonai szállítás komplex „”éltető”” hatása egy egész nemzetgazdaságra – minden, tőkés gazdaságra épülő államban ugyanzt az „érdeket” táplálja, ill. szolgálja.
    Ennélfogva az ott élő – úgymond’ érdekelt – állampolgár számára teljesen . e l f o g a d h a t ó . az a láthatólag tisztán demokráciára épülő saját, illetve hazai rendszer, a bolygó túloldalán élő, már távoli államok lakosságát már létében is fenyegető, falánk, narratívájában viszont harsogóan hazafias organizmus is. Holott az nem >a hazát<, hanem a működő tőkét szolgálja, legyen az ruszki, vagy jenki, ma már
    "az egyik kutya, a másik eb".

    .

    *Működtetés exportja: lehetőleg minél távolabb, ám akár – kiprovokált – háborúk formájában is, "lehetőleg" az otthoni polgárok megkímélésével…

  • Julius Jobbak 12:47

    De miféle demokrácia az, ahol az anyagi helyzet határozza meg az elnök emberi értékét ?!

    .

  • Geyza 9:34

    Szerinted „a ruszkik már ott ültek a NATO-ban megfigyelőként >természetesen az USA meghívására<, csak aztán…"

    Ne röhögtesd ki magad, hogy az amerikaiak akár csak egy percre is komolyan gondolták volna, hogy feladják a remek lehetőségüket egy kiváló . b ű n b a k n a k . v a l ó . a l a n y . elszalasztásával, hogy úgymond fölveszik őket a NATO-ba. Azt az aranytojást tojó tyúkot, akit 40 éven át sajátmagának
    😀 nevelt az USA gazdasági-katonai-komplexum ? Ma már hiányzik is neki és egyfolytában keresi az igazit :-)… Mert már az orosz sem az a régi. Nincs már alapvető világnézeti antagonizmus köztük…

    Tőlük más ki sem tellett volna, minthogy alig várták már, hogy a továbbra is nagyhatalom maradt, Oroszország már e státuszánál fogva is valami nemzetközi csínyt kövessen el, ami okot szolgáltathat a javuló kapcsolat megszakítására…

    Geyza, ne csapongj barátom felszíni jelenségek mezején, csak azért mert az úgy sokkal könnyebb…

    Szia !

  • Don Golo:
    Meghívták őket mint megfigyelőket.
    Az enyhülés eléggé nagymértékű volt a kilencvenes években.
    Az USA nem akart szerintem soha konfrontációt a Szovjetúnióval.

    Egyébként meg egy vicc:
    -Mikor gyöz a kommunizmus ?
    -??
    -Ha majd nem oroszok fognak emigrálni az USA-ba,hanem amerikaiak a Szovjetúnióba

  • SIMAI Endre AKA Andrew_s;

    A Taliban es az ISIS lehetosge letre jott, csupan mert a maga allitasai es elekepzelesei valotlanok.

    Az az mert a US NEM tartott,sem alakitott „gyarmati” allapotokat sem Iraqban sem Afghanistanban, sem sehol.
    S az meg Puerto Rikot es a US Virgin szigetek eseteiben is a teny es valosag.

    Csupan milliardokat dobott nekik az orszagaik ujjaepitesere.
    Ami nagyban csak korrupciot lehetoseget tette lehetove, es a veres ellenseg mint a Taliban, ISIS lehetoseget.

    Remelve kepes es vegre hajlando lenne belatni, HA a maga allatasa meg a legkissebb vonalon is valosag lett volna, ma azok teljesen a US csizmaja alatt lennek, ugy mint Bjelaruss es Gruzia, stbk.az Oroszanak es mint Tibet meg az Ujgur nemzetiseg a Kinai csizmak alatt.

    remelhetoen maga probalna felnoni es nem a regelmult ocska Moszkvai propafandaka fufni megallasnelkul.

    Probaljon vegre elni a jelenben, NEM reg elmult elkepzelt multukban!!!

    Egy kis logika, ertelem es racionalizmus sem artana !
    Legalabb probalja azt, kerem !

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 25
    9:50 de.
    gizi mit szippantassz, nagyon erős lehet

    hahahahahaha

  • Geyza! 8:50

    Azt én sem állítottam, hogy az USA valaha is valóban konfrontálódni akart volna a Szovjetunióval – bár másokkal, főleg nála sokkal kisebbekkel, még ezt az opciót is gyakran igyekezett gyakorolni…

    Viszont kijelentem, hogy a háborús légkör fenntartásához más nagyerejű nagyhatalmakkal – Fulton óta – nemcsak érdeke, de folyamatos programja is. Erre blöffre* akkor, 1945-ben a SzU volt a legalkalmasabb, akit volt szövetségeséből egy perc alatt nemcsak az I.számú ellenségének kiáltott ki, de mint a helyzetnek megfelelően, pillanatnyilag jól felfegyverzett nagyhatalmat bele is kényszerített a katonai egyensúly folytonos korszerűsítésébe, ill. kiegyenlítésébe. Bár nem tudatosan, tehát nem kiszámítva de, mint gazdasági rendszert, ahol a fegyverkezés nem hoz magával prosperitást sőt, ezzel 40 év alatt bele is kergette a társadalmi kisérlet összeomlásába.

    Két érdekes fejlemény jellemezte ezt a „rendszerváltást”.
    – Az egyik, hogy ők maguk (ti. a nyugat, a NATO) is csodálkoztak rajta, nem hittek a száz szemüknek.
    – A másik, hogy ez a bizonytalanság azonnal felvetette azt a „gyakorlati” kérdést, hogy mi lesz ezek után a mi „műnyúlunkkal” ?!

    Történelmi és gazdaságtörténeti szempontból csaknem harminc év után is még ugyanebben a légüres térben próbálnak egy másik csalit kitalálni, ill. megnevezni. Azonban megszűnt az az ideológiai ok, amelyre még anno, ama mesés 40 év alatt oly jó volt hivatkozniuk… (Sztem. ez a bűnbak hiány sok-ezer milliárd dollárt vett ki már az amerikai gazdaság zsebéből.) Nem maradt más hátra, mint nacionalista húrok pengetésivel próbálkozni, hogy a ruszkik így, meg az oroszok amúgy, meg a cáratyuska, meg satöbbi, satöbbi…, amely villanó horogra sajnos már a mi kedves Geyzánk, megjegyzem az én barátom is rákapott… Pedig csupán egy másik tőkés nagyhatalom ilyen-olyan globális szárnypróbálgatásának vagyunk a tanúi, amit a rutinos USA már 70 éve, épp az általa gerjesztett a hidegháborúra hivatkozva, napi gyakorisággal művel…

    Hello neked Geyzapajtás: DG 🙂

    .

    *Ha az elhunyt Rooseveltet akkor a szintén meggyőződéses demokrata és nagy formátumú Wallace követi az elnöki székben és nem az a pitiáner Truman, bizony minden másképp alakul „”a ruszkikkal”” is…

    Ui: Geyza tanulmányozd a You-Tube-on Az Amerika elhallgatott történelme c. (könyvben is kapható) kiváló videopuszt. 🙂

  • műnyúl = agár versenyek csalija

  • Geyza 9:27

    FINN UGORJ!

    Az oroszkém torta, nem újdonság amióta Oroszország nagyhatalomnak számít. Márpedig Nagy Péter és Nagy Katalin óta igencsak nagy, legföljebb, korábban kissé nehézkesebben lépdelt, mint manapság… Arról nem is szólva, hogy nagyhatalmi státuszához méltatlanul az egyik cáratyuska képes volt azt a kitűnő Alaszkát bagóért eladni éppen az Egyesült Államoknak… Szörnyű hiba volt, de mindegy…

    Manapság – értsd az elmúlt 30 év alatt – a kapitalizmus lassú, talán biztos kibontakozásával > ők is < jeletősen felgyorsítják immár nemcsak a katonai, de az ipari-gazdasági kémkedés, ill. tőkés terjeszkedés lehetőségeiket is… Hatalmas lehetőségként kínálkozik a magyar "letelepedési" kötvény projekt is, amely – talán éppen orbáni céljának megfelelően is – belépőként szolgál mindenféle külföldi hatalmak alvó és aktív ügynökeinek és kémjeinek na nem éppen a hortobágyi, v. bugaci csárdákat övező zsombékok kalandos kikémlelésére, nem. Hanem mint az általad itt is említett finn kém-skandallumok során is, mégpedig állandó belépőjegy, bérletként a Schengeni Övezetbe. [Szóval állati. 🙁 ]

    Tegyük hozzá, ez a Finnugordia irányába megnyilvánuló orosz .
    k é m t o r t a . aktivitás semmivel sem jelenősebb, mondjuk Gait Faraon nemzetközileg körözött szaudi milliárdos ügynök ingatlan bevásárlásai a Orbanisztánba, meg még kitudja mikbe is, vagy Hernádi Zsolt az orbanisztáni illetőségű, hivatalos személy tízmillió Eurós korrumpálása vádjával szintén Interpol-körözés alatt álló olajügynök/és focirajongó eseténél…

    Jah kéräm – ahogy ezt a néhai Benedek Tibor (ny.b.) [Zácsek úr] mondta vón' még anno – mindenki úgy és ottan tärjeszkedik, ahol lähetőségät kínállanak näkijje. Márpedig az imp'rialicizmusz, kérämszépän ammán csak illän: nem ám nämzetfüggő sőt, inkább ägy kapitaaalisan nämzettek fölötti, furmányos orga'zmusz…
    Hát nem így van, Cicvarek ?!

    Na! Alázatos szolgája! DG

  • Don Golo megjegyzeseire;

    Ahol irta Julius Jobbak soraira;
    ‘.. mifele demokracia az ahol az anyagi helyzete szabja meg az elnok elteket’

    Julius Jpobbak csupan azt az ertesitest hozta soraiban az olvasok figyelemere, hogy Trump a sajat penzen kompanolt es sikereskedett 17 gyakorlott es nagyon jol ismert GOP politikusok ellen, es sikereskdett.

    Amig minden mas politikus a masoktol kapott milliokat koltik a sajat versenyeikre.

    Hogy a feneben johetne az meg kozelebbe is a maga allitasanak ?

    A dolgozo munkasosztaly, a „deplorables” valasztotta meg mert legalabb elevei lehetoseget nyujt amint az valosagga valik.

    Nyolc millio (8)munkas lehetosege jott letre Trump gazdasagai igereteinek a betartasa altal.
    Akik ma dolgoznak es magasabb fizeteseket kapnak mint valah is az elmult 40-evben letezett.

    Maganak ketsegtelenul semmi eltelmezese nem letezik a dolgozo munkasosztaly kelyzeten !

  • Don Golo soraiban Figyelohoz a magyar munkasosztaly mozgalmat es igen rovid sikereit a kegyetlen elnyomo zsarnoksag ellen csupan „ellenforradalom”-nak veli.

    Mit mondana, miert reszkiroztak eletuket ugy a kelet-Berlini, mint a Poznani, meg a magyar munksok az idegen tankok ellen ?

    Az volt maganak „ellenforradalom” ?

    A magyar-munkasosztaly hosszu elnyomas utan felszabaditotta onmagat. Meg ha csak negy napig is, de fuggetlen es szabadnnak ereztek magukat, de legalabb szabadon kitudtak fejezni ohajaikat, remenyeiket, terveiket ami mind kegyetlen verontasban vegzodott.

    Idegen kulfoldi haderok, 150,000 fos hadsereg, 6,000 tank ami tiporta le a magyar proletar dolgozok remenyeiket es szabdlehetoseguk remenyeit.

    Khrushcsev legalabb visszahivta az Iljushin bombazokat Ukrajnabol amikor meg Romania folott voltak.

    Hat melyiket veli maga „ellenforradalom”-nak ???

    Kik ‘reszkettek mert feltamadt az elnyomott proletar’?

  • ALMASI ALMA;

    Mi az hogy „gyoztes komepnzacio” ???

    Azok a valasztasokban a vesztesek, 5-10%-ot szavazatokat sem japottak. Hogy a feneben nevzehne egy vesztest „komenzacios gyoztesnek” ?
    Az mind csupan megajadekozas.

    Nem az volt pont a Voros Viktor esete is Sopronban ?

    Nem ugyan ugy lett Hitler is megajandekoizva a kancellarsaggal. Hiszen egyetlen egy szavazatott sem kapot. Csupan partja, a NNSMP (nazi)s Hindenburh halotti agyan megjutalmazta.
    Talan allitolag, mert fel sem tudott mar ulni agyaban, sem kezet mozditani, sem beszelni.

    S hogyan lehet az u.n. „nyertes” aki meg a szavazatok felet sem kapja.
    Hol a dekoratikus dontes ahol a kisebbsegi szavazatokat velik donteseknek?

    Hogyan nem lehetne a valasztasi eredemnyeket tudni rogton a valasztas utan ?
    Par oraval utanna az adatok ntilvanossagra hozva.

  • Christopher Adam

    Bendeguz, legutolsó hozzászólása után 24 órás pihenőre küldöm.

  • Don Golo:

    Hát lehetséges.
    De a ruszkik tetteit
    akkor is rühellem (leszámítva
    hogy kissé felégették a Hitlerájt)
    „az amerikai életforma” meg smakkol nekem
    leszámítva az értelmetlen anyag-pazarlást.Amit azok az
    országok is átvenni látszanak akik nyíltan kritizálják Amerikát

  • Bendeguz, te mit találtál ki már megint abból a ködös fejedből? 😮 Hol beszéltem én „győztes kompenzációról”? egyáltalán, bármiféle választásról?

  • Hey BAR LEV;

    Mi tortent? Micsoda megelepetes !!!

    A David kiraly pajzsa ?

    De mi az az iras a kozepen ” HM?

    Az u.n. „teragamaton”,az az a negy Heber massalhangzok a Yod, Heth, Vau, Heth ?

    De ott van am alatta a maganhangzo pontok is !

    Hat annak kiejtese nem „YeHoVaH” ???

    Mitortent Lev?
    Kezdesz kijozanodni ? Vagy „vissza a Torah”-hoz ?

    Vagy talan te is „rohadt fereg” lettel ???
    Hasznalva a te szavaidat !!!

  • Kedves talalom; igen kivancsiva tett, hogy maga mit talal furcsnak, vagy rendkivullinek az u.n. „csrekereskedelen” ?

    Amikor megy a kozertbe, vagy barminek is nevezve ma, hat nem fizeti az annak megfelelo arat penzben amit vasarol?

    Az a „csere-kereskedelem”, akar egy parfilleres araut vasarol , vagy nagy elmeleti-magassagban rakodott container-hajok tarta;amait vasrolja valaki.

    Az magyarul cserekerskedelem. Barmi modon is fizetve azt. Lenne az elfogadhato papirpenzzel, amit bevalthat, vagy vasarol valami mast az eladotol.

    Mit talalna abban rendkivullinek ?

  • ALMASI ALMA;

    NEM talaltam ki semmit !!!

    Probalja allitani hogy nem vitazott mar tobbszor az ottani valasztasi modjuk alapjan ?

    Vagy meg a Soproni Voros Viktor eseten sem tette megjegyzeset?

    Allitana hogy soha nem ellenezte a nepszavazas demokratikus modszereit es alapelveit ?

    Vagy hogy tollem varja a datumokat, nap, ora, perc, es hogy valaki hozzaszollasat ellenezte-e ?

    Talan jobban emlekezne a sajat elveinek az allitasaira.

    Amig sokszorosan bizonyitotta mar ,hogy mi reszletekben emlekszik Horthy-ra, meg a multszazadok elotti nemes urakra, irokra, stb. de nem a sajat allaspontjara es allitasaira ?

    De nem az volt am a megjegyzes alanya, amin maga nema maradt !

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 27
    11:46 de.

    ALMASI ALMA;

    NEM talaltam ki semmit !!!

    Probalja allitani hogy nem vitazott mar tobbszor az ottani valasztasi modjuk alapjan ?

    Vagy meg a Soproni Voros Viktor eseten sem tette megjegyzeset?

    Allitana hogy soha nem ellenezte a nepszavazas demokratikus modszereit es alapelveit ?
    __________________

    Hát bizony soha. Sem itt, sem más cikk alatt. Bendeguz, ezt álmodtad?

  • Bendeguz79 A magyar nyelvben a cserekereskedlemben nincs pénz. A cserekereskedelem áru, áruért. Általános iskola, történelem tantárgy, ötödik osztály.

  • KENNY;

    „BARTERING” a szo amire maga hivatkozik, de az NEM kereskedelem ,hanem szolgaltatasok,erteekekik cserelese lehetolegi egyenlo ertekekben !
    ]
    Ovoda elso lecke !!!
    Mert ottan tette azt masik gyeremekekkel.

    Kereskedelem barmikor barmit barmi ertekben, barmi penzjeegyekkel eladva, vasarolva.

    Talan az meg egyszerubb lehetne megertenie ?
    A kerskedelem az mindeg mindenutt, minden formaban es ertelemben csereles, azert csere-kereskedelem.
    Mert nem csak az eggyik oldal as-el valamut, sem vasarol egyedulit.

    Javaslom az Ir-ovodakat !

  • Bendegúz79 Köszönöm, hogy tanítani nekem magyarni. Tudtam, hogy egy Higgins profeszor veszett el benned.
    Bunkó vagy Bugsy. 🙂

  • KENNY
    Csupan figyelemere hoztam hogy mirol volt szo.

    De azert nem szukseges bekepzelt,flegma es gyalazonak lennie, meg ha ‘allandoan nyakkendot es zakot’ visel. !

  • Bendegúz79 Nem, te nem figyelmeztettél, hanem kioktattál a magyar nyelvről. Kommentjeid után ez nagyképűnek és mulatságosnak tűnt. Mi köze ennek a nyakkendőimnek?
    Ha pedig a „Bunkó vagy Bugsy” szóláson megsértődsz, akkor hiányos a filmes műveltséged. Sajnos ahhoz sincs köze a nyakkendőimnek. Egyébként most se zakó, sem nyakkendő nincs rajtam, így nem kötelez a PC, leírhatom a mezítelen igazságot.

  • talalom sept.22,2;01 du irta;

    ” A Trump fele vedovam „egyenlo kereskedelem” lenne ?

    Elsokben, nem a Trump otlete !
    Az az Alkotmany kotelezetsege.

    De amikor valaki 50 centes munkabert fizet dolgozinak, s azt arusuitja ottan ahol az ipari teremelo munkasok oraberei 20-30 dollar.

    Azon a termeken a behoztali-ado legalabb a $19.50 lenne.
    S az nem a vasarlokat, hanem az azsiai dolgozo munkassagot segitene. Emelni a munkabereket ottan.

    Mit vel, miert emelkedtek a munkaberek Europaban, Japanban, Del Koreaban, Taiwanban, stb.1945-ota?

    A haboru utan boldogok voltak barmi munkakat vegezni, barmi fizeteset.
    Kinaban , sok mas azsiai nemzetekben az a helyzet ma is.

    Nem azon sikereskedik a mai magyar kozgazdasag es nyujt munkalehetosegeket munkassagnak ?

    Olcsobban dolgoznak a magyar autogyari munkasok mint Nemetben, Japanban.
    Ottan a BMW, Audi, Dahmler, Suzuki,stb.nagyobb jovedelmeket nyer az ottan termelt termekeiken.

    Nem velne hogy annak lehetne egy tisztesseges hatara ?

    A termekek arainak egylitese a tisztesseges modszer.
    Csupan amodon emelekdhetnek a munkaberek.
    A szabadversenyges az egyenlo palyakon, nem a lejtokon.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 28
    11:46 de.

    gizi te kis kapitalista aki be akarja vezetni a kommunizmust…

    agysérvedet mivel kezeled?
    vagy szabad verseny vagy kommunizmus

    vagy barter hahahahahahaha mint a kőkorszakban és olyan esetekben amelyekben nem akarnak pénzt bevonni az ügyletbe

  • KENNY

    NEM, NEM oktatok senkit, hiszen meg a legalapvetobbeket is nagy problema itten az olvasok nagyreszenek felfogni !

    Csupan emlekeztettem hogy mi a kulombseg a „TRADE” (kereskedelem) ami mindeg CSERE, es a „barterring” kozott.
    Mint a kis ovodasok cserlik,pl. a szines-kretat a nyaloka-cukiert.

    Soraiban jelezte hogy „45 eve visel naykkendot’, velhetoen ertve hogy minden nap minden alaklaommal.

    Nincsen „megsertodes”, hiszen nagy hive vagyok a „First Amendment”-nek.
    Hiszen soraibol nagyon tiszta kepet nyujtott mar egyeniseget,magatartasat es allaspontjat tisztan latni.

  • BUDZSU HA HA HA

    Irtam mar hogy nem lenne sem professional sem ethical meglatast nyujtani allapotan, de nagyon erosen bizonyitja megjegyzeseivel a by-polar allapotat.

    Letezik am segitseg. Kerem ne halassza azt !

  • Bendegúz79 Nem, Te kioktattál, hogy a magyar nyelvben nem azt jelenti a cserekereskedelem, amit általános iskolában az ötödik osztályban tanítanak. Ezt egy angol szóval igyekeztél magyarázni. Ennyi volt a történet. Annak örülök ha kiismertél, többen hiszik ezt itt. Sebaj. Szerintem nincs jelentősége, nem kéne tovább ragozni ezt a témát.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 29
    8:59 de.
    cirkumvekni nyünyüke és a nyonyó valamint usderiklatch gerbkütqe, tossz tiba merhe küll dámbity usumbisi delketörke hagymáz

    gizi a gőzeke

  • KENNY;

    Just cool it man, cool it !

    If you have too much time at hand, find something better to do !

  • OK ALMASI ALMA, majd amikor nem lessz sok tennivalom, fogok idot venni el felkesem minden sorait ahol ellenezte soraiban az Alkotmnyos kormanyzast, a szabad nevszerinti egyeni valasztasokat minden letezo poziciok es hatarozatokon a szavazo lakossah altal.

    A nemzeti semlegesseget, egyeni szabdsagon alapult torvenyes allamigazgatast.
    Korlatozhatatlan emberi jogokat.
    Szabad gazdasagi versenyzest.
    Syb.syb.stb.

    Allitja ismet hogy maga azt mindeg remelte es tamogatta. Sot ellenzte a politikai, gazdasagi kpratpzasokat, a diktatutakat, kegyetlensegeket, embertelenseget, stb.stb.

    Rendben, mind azt tervembe vettem.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 30
    5:16 du.

    gizi a tudományos szocializmust rögtönt a Tórah mellett tartod a kredencen?

    ez itt tömény Marxizmus Leninizmus…némi Kádárizmussal vegyítve

    kösz…te kis gizi

  • Bendeguz, ez már kóros… De kíváncsian várom a leleplezésemet. Eddig ennél a cikknél lényegében egyetlen hozzászólást tettem:
    ” azért én nem félteném Nyugateurópát, ha az érdekeik sérülnének… Csakhogy ők is nemzetállamokat akarnak javarészt. Tudniillik csak úgy lehet jóízűen háborúzni egymással…

    Nagy szerencse lesz, ha a franciák és a németek – a Svédekkel talán – együtt maradnak. Az egy győztes szövetség lesz. A többi megy a levesbe…”

    Ha most ebben van valami Vörösviktor, alkotmány vagy bármi, amit az imént a fejemre olvastál, hát akkor megengedem, hogy szólits MUCINAK… 😀 😀 😀

    De ha bárhol a KMH-n találsz tőlem ilyen mondatokat, akkor is… Szerintem összetévesztesz valakivel… 😀

    De az igaz lehet, hogy nem elleneztem a „gazdasagi kpratpzasokat”, merthogy arról nem is tudom, hogy micsoda… 😀 😀 😀

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 29
    8:54 de.

    Bendeguz79
    2018 szeptember 29
    8:54 de.

    gizi egyre „jobb leszel” ezen aranyköpéseidről -eddig- nem tudtam megállapítani, hogy pirézül vagy bogdányul vannak e, de

    az a szó, amit te: „barterring” -nek nyünyükéztél a nyonyóra az mindent visz
    én még olyan ring-et sohasem láttam ami egyébként barter is

    valamint:
    a következőkben használt „nyelvek”, mint marhanyelv, macskanyelv, krokodilnyelv (emez -utóbbi- csak nálad fordul elő a világtörténelemben először)
    #1:
    szolgaltatasok,erteekekik cserelese lehetolegi

    #2:
    gyeremekekkel.

    #3:
    (ez már akadémiai székfoglalónak is elmegy csak a megfelelő akadémiát kell hozzá megkeresni)

    A kerskedelem az mindeg mindenutt, minden formaban es ertelemben csereles, azert csere-kereskedelem.

    lefordítanád, mondjuk: hottentottára? az sokkal világosabb és áttekinthetőbb

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 29
    8:54 de.

    Bendeguz79
    2018 szeptember 29
    8:54 de.

    ez már -majdnem- Deo ex machina:

    „…gazdasagi kpratpzasokat…”

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 28
    11:46 de.

    Bendeguz!

    Akkor miért titkolod el a BMW, Audi, Dahmler, Suzuki, stb gyárak vezetői elöl, hogy a magyar kormány kibaszik a saját népével???

    Miért nem figyelmezteted őket, hogy fizessenek tisztességes bért a magyar és a kínai melósnak is??
    Meg a pirézi meg a hottentota melósnak? Meg a mexikóinak, meg a paraguy-inak …..

    Ha már felfedezted ezt az aljasságot – amit itt senki nem tudott eddig, nyilván – akkor miért nem értesíted az INTERPOLT, vagy akármilyen rendőrséget, hogy hát kéremszipen itt bűntény vagyon.

    A BMW, Audi, Dahmler, Suzuki, meg a GM, FORD, NESTLE, GE, BUNGE mind összejátszanak a magyar kormánnyal vagy valami mással – mert nyilván a különbséget valaki ellopja!

    hiszen arrafelé jogállam van!

  • Rodeio

    ugyan a gizinek szólt, de idemásolom:

    ——–
    vagy szabad verseny vagy kommunizmus

    vagy barter hahahahahahaha mint a kőkorszakban és olyan esetekben amelyekben nem akarnak pénzt bevonni az ügyletbe
    ———————-

    Igen a Nagy Testvér fizetett 1 kiló herendi porcelánért cserébe 01, azaz egy hordó olajat
    akarod tudni, hogy mi volt a többi cserealap (bartel)???
    hány busszal fizettünk egy moszkvicsért? Vagy mennyi almát kellett adni egy kis szibériai hófúvásért cserébe?

    barteleztünk

    Meg élelmezhetünk 400 ezer fegyverben álló orosz testvért, akik ugye testvéri szeretetből védelmeztek

  • gabriel
    2018 október 1
    7:03 de.
    kkk
    akó’ vó’t Varsói szerződés most meg Na Tó amibe beleestetek

    a többi meg barter
    lehet kecskét is kőbaltára vagy sastollat disznóra kinek mi éri meg

    Dajcslandban nagy siker ótó a Lada legújabb változata kkk

  • GABRIEL;

    A szovieet kereskedelem ment az u.n. „buble elszamolsa” modon.
    Mert a „dollar rendszeret” visszautasitottak a csatlossaik kozott.

    Kereskedelem az „csere”, „TRADE” , semmi mas.

    De ma az uj US-Mexico TRADE alatt keszitett alakatreszket ami Mexicoban keszult csak ha $ 14 dollaros orabereknel magasabban fizetett munkasok alatal keszitve engedi be Trump.

    Canada esetebn meg a 16 dollaros minimum oraberek altal fizetet munka termekei.

    A regi Bill Clinton NAFTA sok munkalehetoseget tagadott meg a US-ban.

    De azalatt Mexicoban a munkaberek estek am.

    Most emelkedni szukseges, vagy aruikat nem arusithatjak a US-ban.

    Na hat mi a szart fecsegsz, mind az az igazi „aljassag” es valotlan marhasagod. !!!!

    S mi a fenevel kepes magyarorszag versenyezni, meg hottentotan is, ha nem az alacsonyabb ottani munkaberekkel ???

    Nincsen semmi termekuk ami a vilagpiacon alna a versenyt. Minden csak selejt !
    Csupan az olcsobb munkero letezik otta !
    Meg a boruk is rem vacak !

  • Bendeguz79
    2018 október 2
    3:02 du.

    kérdésem (miközben röhögök) azokat a drágábban +(80-150%) elő
    állított árukat ki lesz képes megvenni

    mai példa süsü reklám VW Jetta $18500 (kezdő ár), Dodge RAM $42000 kezdetre de ha cash akkor elenged $5000-et és ad hozzá egy nyalókát

    az most az új munkabérek alapján milyen is lesz?

    számokat gizi ha tudsz olyanokat

    és ki fogja megvenni? mert cubai farmer Lada -t vesz, ami a mai Németországban is siker jármű a Mercedes Benz hazájában

    mert ugye a túlélés költségeit kell a jövedelmekkel összevetni és annak alapján de krump lee elvtárs majdnem olyan okos mint a cipőtalpam észak kórea meg köszöni jól van pláne ha békén hagyják a Bolton és Pompeo szaktársak és nem dumálnak bele a két kórea újraegyesítésébe amitől a sikító frászt kapják, meg a penisula denuclearizálása azt jelenti a süsüék nek is elkell hordani onnan a szennyest… a hisztéria már az egekig ér majdnem mint a nagy vetélkedő „só”-ban: america get talent és akkor rikoltoznak fazékzörgésre az az aranyérem és egy szelet pizza