Tisztelt Hatóság!

2018 október 8 9:09 de.131 hozzászólás

Mottó: “2.§ (1) E törvény alkalmazása során gyűlés a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetel.” (2018. évi XL. törvény a gyülekezési jogról)

Tisztelt Gyülekezési Hatóság!

A 2018 évi LV. Törvény előírásainak megfelelően HÁROM HÓNAPPAL korábban bejelentem, hogy gyűlést tartunk.

A gyűlés helyszíne: Budapest, XXIV. Kerület Külső-gázszag utca 14/c alatt található XYZ kiskereskedelmi egységtől kb. 20 méterre lévő járda.

Időpontja: 2019. január 11. (péntek) délután 14 órától 16 óráig.

Várható létszám: 2 (kettő) fő. Kő Elemérné (szül: Kis Jolán) és Boldog Jenőné (szül: Nagy Anna – Ancsi) Nem várható, hogy a létszám növekedjen, mert Ancsika mindig magával hozza Kicsi nevű, francia bulldog márkájú, eb illetőségű társát, aki/ami hatásosan tart távol minden más egyént. (Én viszek egy kiló kockacukrot, az kitart két órán keresztül.)

A gyűlés célja: Közügyben való nyilvános véleménynyilvánítás.

Felszólalók: Kő Elemérné (szül: Kis Jolán) és Boldog Jenőné (szül: Nagy Anna – Ancsi)

A nyilvános véleménynyilvánítás témája: az XYZ boltban tapasztalható árképzési metódus. Természetesen a gyűlés résztvevői tisztában vannak azzal, hogy az XYZ-hálózat a nemzeti, keresztény, polgári államiság szilárd támasza. Így a hivatalos inflációval nem egyező mértékű áremelésre (tejföl hétfőn 119 HUF, szerdán 149 HUF, 1 kg fehérkenyér pénteken 149 HUF, hétfőn 179 HUF stb.) az imperiali az álliberális bukott lipsik kényszerítik.

Boldogné Ancsika ugyan ezt a különbséget könnyedén kifizeti a mindannyiunk Kormányfőjétől (áldassék az Ő NEVE) kapott nyugdíjPRÉMIUMÁBÓL. Kőné Jolán viszont defetista módon nem átall arra hivatkozni, hogy az érvényben lévő törvények szerint NEM PRÉMIUM, hanem januárig visszamenőleg nyugdíjemelés járna a tervezett és a valóságos infláció különbségének arányában, és ugyanabból a KÖZPÉNZBŐL, amit az úrhatnám eső szolga sajátjaként osztogat. Holott az a mindnyájunk által fizetett adókból – például az említett tejfölt is sujtó 27%-os forgalmi adóból – származik.

A gyűlés szervezője: Kő Elemérné (szül: Kis Jolán) és Boldog Jenőné (szül: Nagy Anna – Ancsi)

Szervezők egyeztettek az XYZ bolt vezetőjével, valamint a Külső-Gázszag u. 14/a, 14/b., 14/c. és 14/d. lakosságával. Mivel a gyűlés hangosító berendezést nem alkalmaz, így az érintett lakosságot nem zavarja. A szervezők vállalják, hogy a gyűlés helyszínét tisztán adják át. Bár a Jolánka körmére kell nézni, mert dohányzik: igaz, van neki egy olyan kis, táskában hordható izéje, amiben a csikket gyűjti – de az ördög nem alszik! Az olyanokkal, akik kétségbe vonják drága Nemtőnk nagyszerűségét, nem árt az éberség, kedves elvtá Tisztelt Hatóság!

Kérem, hogy fentiek alapján a gyűlést engedélyezni szíveskedjenek.

Tisztelettel: sk.

Rátesi Margit

(Illusztráció: Tony Wilson – 1987)

131 hozzászólás

  • Szolgálati közlemény: a mottóban hibásan írtam be a törvény számát:XL. (negyvenedik) A helyes szám: LV. (ötvenötödik)
    Elnézést kérek.

  • Soros és Sargentini keze áll az árképzési metódus mögött.

  • Kerekes Sandor

    Jolánkának és Ancsikának kézcsókomat küldöm.

  • talalom;

    A hibaja a romai szamokkal jelentektelen. De mi a jelentos, hogy az emberi meltosag es alapveto jogok amit mindeg semmibe vett, s ma mi joga lehetne panaszkosni ? Nem szokott hozza a huseges engedelmeskedesehez? Az MKP, az MDP, az MSZMP, stbk. sem ismertek el soha semmi jogokat.
    Hat miert nem lenne az a termesztes maguknak ma ? Velhetoen, ugyan az tortenik ma, mas nevek alatt . Hat tapsolhatjak azt !

  • Én viszont ma ténylegesen részt vettem egy spontán kétszemélyes politikai csoportosulásban.
    Egy hozzám hasonló korú hölgy leszólított, hogy mit szólok hozzá, az egész város le van állítva, megint megszálltak minket a törökök. Jót nevettünk, majd a hölgy bizalmasan megkérdezte, hogy szoktam e nézni, milyen jóképűek a török fiatalemberek. Mondtam, hogy én bizony már nem nézem. Erre mondta, hogy kár. És hogy az arabok is nagyon jól néznek ki, csak állítólag nem tudnak olvasni. Mondom, szerintem legtöbben tudnak olvasni, itt nálunk is mennyien tanultak a Kádár-időkben. Bizony, mondta a hölgy, akkor még fiatalok voltunk. Aztán megállapítottuk, hogy bizony, egy kis egészséges vérkeveredés sehol a világon nem ártalmas, sőt, genetikailag nagyon hasznos. Megin’ rötyögtünk egy kicsit. Aztán leszálltam, és a hölgy még utoljára sajnálkozott: kár, hogy nekünk már nem fog adódni többé ennyi jó élmény…
    😀

  • Bendegúz79 Ez mire volt jó? Rosszindulatú és aljas böffenet.

  • találom Mrs Kenny üzeni, hogy nagyon jó :), és nagyon szörnyű. Szerintem is. 🙁

  • Almási Alma

    Megint jössz álszent módon jópofáskodva ezzel a „vérkeveredéssel”. Semmi kifogásom nem lenne ellene, ha ez nem lenne egyenlő az iszlamizációval. Keresztények és muzulmánok (és zsidók) házasságából – muszlim törvényeknek megfelelően – csak muszlim család lehetséges. Hol itt a szabad akarat? Miért tetszik ez neked?

  • talalom
    2018 október 8
    9:34 de.

    szvsz a „törvény” a lényeg, a sorszáma, vagy naplószáma teljesen mellékes lehetne: CMXV. vagy XI./A CIKKELY/B. BEKEZDÉS/G ALFELSÁL

    van ám hjumőr …és amíg az van addig semmi sem olyan izé, mint ahogy a #&@bende gizi próbálja itt befeketíteni…belőle meg a sárgáslila irigység hőbörög, mert humora sohasem volt csak majomságokat körmicél mikor hol pottyan rá a nagy hüvelykujja a klaviatúrójára és olyankor károg

  • KENNY;
    „Ez mire volt jo? Rossz indulatu es aljas boffenet”

    Csak emlekezteoul !

    A tett nem volt aljas es rosszindulatu?

    Csupan a tortent valosag emlitese volt „aljas es rossz indulkatu” ???

    Your single sentence told us a lot about you !

  • Aczél Gábor

    Javaslatom a facebookon október 2-án:
    Gábor Aczél megosztott egy bejegyzést.
    Október 2., 2:52 ·

    Lepjük meg az illetékes hatóságot az alább példaként ajánlott szövegű engedélykérések százezreivel!

    Tisztelt Hatóság!

    Kérem engedélyezni, hogy 2019. január 5-én, szombaton Budapesten, az oktogoni lottózóban (1067 Budapest, Oktogon tér 4.) egy közös tippmix szelvényre kerülő esetleges fogadások megbeszélése céljából találkozzak Szakolczay Péter, 1062 Budapest, Szondi utca 45. fszt. 4. lakcímű magyar állampolgárral. Nem kizárt, hogy egy-két vitatott kérdés eldöntésébe más személyt, esetleg személyeket bevonunk,
    akinek, illetve akiknek a kilétéről jelenleg nincs tudomásom.
    Természetesen lehetséges, hogy ezen az immár bejelentett gyűlésen politikai jellegű témákról is szó esik majd.

    Szeptember 30., 16:01 ·

    Tisztelt Politizáló Magyarok!

    Holnaptól folyamatosan engedélyt kell kérni a T. Hatóságtól két-három fős gyűlésekre hónapokkal előre, bármilyen témát megjelölve.

    Ha ilyen szemét és ostoba módszerrel akarják elfojtani a véleményünk kinyilvánításához való ALAPVETŐ jogunkat, akkor bele kell fullasztani a hatalmat a saját rendszerébe.

  • Lincoln Rockwell az amerikai naci part elnoke id bejelntette amikor egy tuntetest szerveztek a Skoki nevu helysegben, kb. 30-50 egyenruhas, karszalagos es horgkeresztes zaszlokkal tunteteset egy tulnyomoan zsido lakosu varosban.

    A varos torvenyesen ellenezte.

    De a naci-partot egy zsido-ugyved kepviselte, es az ugy a US Legfelsobb Birosaga elott tortent, es a nazi part nyeret meg a pert.

    Mert SENKI jogait, SENK nem tagadhatja meg.

    Na majd ezt is torli a cenzor, mint az elobbi soraimat?

    S altalaban mindet amikor az egyeni jogok szot irom.

  • Jani, lazíts!

    1. egy kis „etyepetyéből” még nem lesz gyerek… 😀

    2. ha én mégis gyereket szülök, akkor az bizony „keresztény” lesz. Mármint kulturálisan, ha ÉN ÚGY AKAROM.

    3. Egy házasság olyan, amilyenben a két fél megállapodik. Muszáj nekem férjhez menni?

    (A kérdés és a válaszok elméletiek, mert 75 éves vagyok.)

  • KEREKES SANDOR;

    Mifele elavult kispolgari csokevennyesseget terjetsz maga itten ?

    A kez-jef-csokolas a „nap-kiraly” Luis udvaraban volt szokasos, de azota azt a civilizalt nepek reg feladtak.

  • Janinak folytatás:

    Ugyanis: Magyarországon nem a muszlim törvények, hanem a magyar törvények vannak érvényben. Egyébként a török időkben rengeteg török ember maradt Magyarországon, és szépen elkeresztényesedtek… Szóval ne ess kétségbe, nincs még minden eldöntve…

  • almasi

    es gondolja hogy a maga vere tiszta?? ne higyjen a vermagyar turultojason hislalt mesekben!!!!
    volt ott kazari,tatar,besenyo,kun,mongol-(mert a tatar es a mongol az biza ket kulon nepseg!!)-osztrak,nemet,orosz,mindenki-mindenkit!!

  • Még, Janinak:

    Amit leírtam, szórul szóra megesett ma. Az öreglány, aki megszólított a buszon, úgy látszik, sokkal lazább és játékosabb, mint te…

  • Jani!Magyarországon – egyelőre – a vallási szabályok csak a vallásosaknak szólnak. A házasságot polgári törvények szabályozzák, bármilyen vallásúak is legyenek a házasfelek. Szerinted, ha sokan kötnek házasságot katolikus templomban is, akkor az egyenlő a katolizációval??? (Kanadaiaknak: Magyarországon kötelező a polgári házasságkötés.)

  • Claa Bencsics Figyelo

    Kenny

    2018 október 8
    3:01 de.
    Nyolcan toltak le az Orban cikk hozzaszolasom miatt. sajnos, mire odaertem mar be is zartak a cikket! Ez hamar ment! Altalaban en nem napkozben szoktam a KMH -ot olvasni, tehat meg akartam csak valaszolni a tamadasokat.

  • Almási Alma,
    sajnálatra méltó,hogy nektek már nem jut a sok jó élményből. Maradnak a szép visszaemlékezések és ha nem volt túl nagy szerencsétek itt ott néhány maradandó emlék.

  • Claa Bencsics Figyelő. Tudod, elhiszem, hogy pocsék volt a sitten, de párhuzamba hozni a munkaszolgálattal nevetséges.

    Azt tudod e, hogy ártatlan fiúkat ítéltek 24 hónap börtönre, amit humorosan katonaságnak és a haza védelmének hívtak. Ott azután kretén feljebbvalók úgy kínozták Őket, ahogy akarták, bűntetlenül.
    Volt aki egy évig haza sem mehetett Mezőtúrról, hogy megnézze megszületett gyermekét. Közben 24 órás szolgálatok zsinorban, két órai alvással. És nekik nem volt 61 év Kanada jutalmul. Utána vegetáltak a komcsik alatt életűk végéig. Ehhez csak fiúnak kellett születni, nem kellett semmi rosszat csinálni. Adj hálát Istennek azért az egy évért, nagyon jól jártál fiatalos, hebrencs viselkedéseddel.

  • ACZEL GABOR ugy mint a fenti cikk csak egy vicc.

    De miert nem a torveny alkomanyossagat vettek kerdore a birosag elott ???

    Talan biztosan irhatnam, hogy maguk csak a propagandakat es a vicceket erdekeltek terjeszteni.
    Soha semmi elerheto celokat nem is gondolnak, tenni soha.

  • Régi szép idők, mikor még fiatalok voltunk:

    én 16, a társaim is e körüliek, álltunk öten a pesti munkáskerület utcasarkán, és este 9 óra tájékán beszélgettünk a Beatles nevű új angol zenekari bandáról. Teljesen újszerű volt a hangszerelésük és a ritmusuk, ráadásul a négy tagból egyszerre hárman énekeltek, ami az „összecsendül két pohár” és a „reszket a hold a tó vizén” című világslágerek után számunkra meglepően hangzott. Izgalmas társalgásunkat egyszer csak egy erőteljes hang szakította félbe: oszoljanak-oszoljanak, ne tömörüljenek, menjenek haza, nemsokára kapuzárás!

    Egy rendőrjárőr páros aggódott miattunk. 😀

  • Nemes uraim és hölgyeim:
    Addig addig pampogtok (ung)
    amig egyéni képv.törv.jav.-ra 10 perc alatt
    a töppség megszavazza a minimális létszám lefelezését.
    Ezzel párhuzamosan kell igényelni az utcánjárási engedélyt.
    Rendszer-bírálóktól ezt az illetékes Kormányhivatal bevonhatja

  • Almási Alma
    2018 október 8
    10:59 de.

    Öt török görögöt dögönyözött…

  • @barlev

    Tudom, hogy nem vagyok „tisztavérű” magyar. Ükszülőim (16 személy) így néznek ki:

    2 magyar
    4 stájer (német)
    2 morva
    4 örmény
    3 tót
    1 sváb

    de persze a magyar, az lehet kun is.
    a stájer lehet bajor is, horvát is
    a morva lehet cseh is
    az örmény lehet rác is

    régebbre nem látok vissza (nincs róla dokumentumom)

    Most meg vagy elégedve? 😀

  • Almási, talalom

    Ha így világosabb vagyok. Muszlimok és más vallásúak (világnézetűek) házasságában egyirányú az átjárás (alkalmazkodás).

    Almási, Szerintem pontosan tudod, hogy a házasságon kívüli „etyepetyét” a muszlimok nem tűrik. Legfeljebb a férfiaknál, ha a hölgy nem muszlim.

    Egyébként, mindkét szülőm sokgyerekes családból származott. Igen széles a rokonságom. Egyik unokanővérem arabhoz ment férjhez. Más rokonaim pedig zsidókkal házasodtak. Volt módom beletekinteni az életükbe.

  • Claa Bencsics Figyelo
    2018 október 8
    3:47 du.

    Kenny

    2018 október 8
    3:01 de.
    „Nyolcan toltak le az Orban cikk hozzaszolasom miatt. sajnos, mire odaertem mar be is zartak a cikket!”

    Érdekes, hogy Ön mi mindent lát, amit más nem – én pl nem látom a jelölt időben Kenny hsz-át! Mindössze két, alig egymondatos megnyilatkozása volt, egyik B79-nek másik talalomnak szólt!

  • Janinak és másoknak, akiknek inge: Ebben a nagy politikai vicsorgásban kezditek elfelejteni, hogy sokoldalú, humorban felnövekedett, természetes gondolkodású emberek vagytok. Szerintem térjetek vissza az uszításból, sznobizmusból és más, rátok erőszakolt viselkedésből sajátmagatokhoz…

  • Nem emlékszem, hogy mikor megtiltották a nyilvános ételosztást a pártoknak, akkor is írt ilyen vicces posztot a t. szerző?

    Most csak arról van szó, hogy véletlenül hoztak egy olyan törvényt, ami megfelel a jelenlegi EU jogszabályoknak. Holnap nehogy már azért hisztizzen a DK, hogy legyen az áfa 28 %! Ha elérné az EU, hogy legyen alacsonyabb az áfa, a Gyurcsány párt jó érzékkel az ellen is tiltakozni fog?

    https://24.hu/poszt-itt/2018/10/08/elkepeszto-a-hiszti-az-uj-gyulekezesi-torveny-korul-pedig-nincs-vele-semmi-gond/

  • Almási Alma
    2018 október 9
    6:29 de.

    és jani

    Elégedettek vagytok, hogy sikerült vakvágányra terelni a topikot? Most erről fog szólni, hogy holnap már kidobálják-e a budavári Mátyás-templomból az orgonát és fehérre meszelik, ha nem Orbán úr lesz hatalmon …

    A topik nem a muszlim invázióról szól, hanem hogy jogállamban hogyan lehet erről kifejezni a véleményt, ellene vagy mellette. A törökök történetesen nem egy vallási államban élnek, viszont az EU-ba szeretnének bekerülni úgy, hogy nem a liberális demokrácia divatozik arrafelé.

  • Drizari, érdekes, amit írsz. valóban másoktól is hallottam, hogy késő este az utcáról hazazavarták a rendőrök őket. Én nem tudom, miféle burokban nőttem fel, de én a barátaimmal az ötvenes évek végétől a hatvanas évek közepéig MINDEN PÉNTEKEN lementünk a sportklubba, ott voltunk este 10-ig, majd csapatostul gyalog, végig a Körúton a Nyugatiig énekeltünk, nyüzsögtünk, hancúroztunk – és soha senki ránk se szólt.

    Igaz, egyszer azért igazoltattak, amikor a későbbi férjemmel (most is még a férjem) egy sötét lépcsőzugban csókolóztunk a Ferdinánd hídnál… 😀

  • almasi

    azer lesz ott tatar es torok is!!

  • talalom

    nos a vallasi eloirasok jobb is ha kizarolag az adott vallas kovetoinek szolnak!!
    az ugyanis kizarolagosan azert van!!
    nekem peldaul eszembe nem jutna-(nekunk tiltott is!!!!)-hogy raeroszakoljam barkire is a hitemet!!

  • Almási Alma A Gellért-hegyen sétáltunk a barátommal úgy 14 évesen. Az ott posztoló fakabát köszönés nélkül (nem igen köszöntek akkortájt a fiataloknak) azzal a felkiáltással igazoltatott, hogy melyik intézetből szöktetek? A humoros, hogy erdélyi zsidó barátom apja párttitkár volt, tehát mondhatjuk demokratikusan zaklatta a fiatalokat a rend éber őre.
    Fajra, nemre, származásra és pártállásra való tekintet nélkül piszkatirozta a nép gyeremekeit. 🙂

  • bar-lev
    2018 október 9
    10:17 de.
    „almasi
    azer lesz ott tatar es torok is!!”
    ___________________

    és?
    Sőt, valami vizimajom is van – na látod, ő a közös bennünk!

  • Claa Bencsics Figyelo

    Kenny

    2018 október 8
    5:09 du.A MUNKASZOLGALATROL mar irtam ! Apam 18 honapig volt ott. Egyeb komment?

  • Claa Bencsics Figyelo

    Kenny, meg annyit: Mas orszagokban IS van katonsa kotelleg a fiatal embereknek, pl Kanadaban is! Arrol nem is beszelve az I .Vilaghabruban az ilyet „katonaszokevenYnek titulaltAK ES AGYONLOTTEK VAGY FELAKASZTOTTAK!

  • Bendeguz79:
    „De miert nem a torveny alkomanyossagat vettek kerdore a birosag elott???”

    Hol és kik, Mr Bendeguz? Ismeri maga a magyar törvényt az Alkotmánybíróságról és annak eljárásáról? Egy frászt ismeri! Nem tud maga semmit, egy ostoba fajankó, aki mindenbe „felsőbbségesen” beledumál.

  • Claa Bencsics Figyelo

    Kenny, meg annyit: Mas orszagokban IS van katonsa koteleseg a fiatal embereknek, pl Kanadaban is! Arrol nem is beszelve az I .Vilaghabruban az ilyet „katonaszokevenynek” titulaltAK ES AGYONLOTTEK VAGY FELAKASZTOTTAK!

  • Claa Bencsics Figyelo Milyet lőttek agyon? Mi van? Te miről beszélsz?
    Egyszer legalább, ha véletlenül is, de válaszolhatnál a kommentre.

  • Figyelő! A II.világháborúban is. Ezért kellene idejében lefogni az olyan háborús uszítók kezét, mint amilyen a magyarországi kormányfő.
    HL! Az ételosztásról nem országos törvény rendelkezik,hanem a közterület-foglalási rendelet, amelyet a terület gazdája, az önkormányzat alkot meg.

  • talalom
    2018 október 9
    1:30 du.
    „Ezért kellene idejében lefogni az olyan háborús uszítók kezét, mint amilyen a magyarországi kormányfő.”

    Jajistenem, megpukkadok a röhögéstől! 😀 Hát nincs a (a dicstelenül elkótyavetyélt mundér miatti) politikai elfogult bigottságnak ésszerű határa?

  • Almasi

    bennunk SEMMI KOZOS NINCS!!es nem is lesz!!

  • OK BESANCON, mar kertem s kuld meg a magayra torvenyek talalhato lapjait.
    Nafton szeretenem sjat szemmeimmel olvasni.

    De itten mar volt a vita harom (3)allami alkalmazott eseteiben akiket kirugtak torvenytelen okok hianyaban.

    Mind harom (3) folyamodott uhyeoikkel a birosagokhoa es allasaikat nem csak visszakaptak, hanem meg karteritest is kaptak a birosag hatarozata alapjan.

    Persze az nem minden, de amikor a LMH ugyet okozott azon, hat tagadna maga ?

    Negy nappal ezelott egy egyen Californiaban peret adtabe a Vatikan ellen, kovetelve mind a vilagszerti kiskoruka ellen elkovetet sexualais bunoket a papok altal elkovetoineknek a neveit koznyilvanossagra hozni.

    Hat mi mas modot ismeren maga az allamhatalmat felelosegre vonni ???

    A birosagaiknak van am kotelezetsege, s hatrozatait az allmahatalom koteles teljesiteni.

    A hagafele Szoviet modszereknek reg vege.

    Mifele bolygon el maga ???

  • talalom;

    De az orszag torevenyei felsobbrenduek a helyi „rendeletek’ folott.
    A megyek, a varosok, a falvak nem hozhatnak az orszah torvenye elleni donteseket,hatarozataikat.

    S ha lenne Alkotmanyuk az lenne a leg-felsobb megahtarozasa a rendszeruknek.

  • bar-lev
    2018 október 9
    2:26 du.

    bennunk SEMMI KOZOS NINCS!!es nem is lesz!!
    _____________

    Mondjuk, én sem vagyok oda érted, és szívesen lemondanék a közös ősökről, de hát ugyebár, az a hülye ősmajom, az ott van családfánkon…

  • bar-lev
    2018 október 9
    2:26 du.
    Neked a megbékélés(persze kölcsönös, nem csak egyoldalu behódolás -amit te is szeretnél-) valami kóros leereszkedés? 🙁 Még te merészeled Gyurit nácinak bélyegezni? 😀

  • Almási Alma
    2018 október 9
    4:01 du.
    te kis materialista genetikus…méghogy vizimajom? és a teremtés az smafu? tudod(???) az úgy volt, hogy volt a Nagy Semmi, annak a közepén ott ült az egész kupaktanács: a Buddha, Jahve, Allah és a Szent Háromság, azaz összesen mind a 6-an! és akkor az egyik kivette a bordáját? én is szeretem sok fokhagymával és kívül ropogós belül szaftos sok krumplival… és akkor lett az Ádám majd azt is szétszerelték (kis isteni KFT?) és azután oda teremtették (azt a teremburáját neki) neki Évát és jött rögtön a Nagy Kélgyó aki Gonosz is de feltétlenül kavarja a köreiket…és nem kósher sem nem halál és nincs is tehénből mert az meg szent… és akkor lettek két fiúgyermek (lánygyermek sehol?) és azokból az egyik hirtelen halállal eltávozott a Csaba királyfi Csillagok Útján északkeletre… és az egész odáig nőtte ki magát hogy a Ararát (na nem a konyak) el letgt árasztva (nem tudom mivel mert annyi víz sehol sincs látván az Ararátot ott közelről… szóval a vízimajmok még sehol sincsenek?

    kicsit zavaros és nem eléggé halál sem nem kósher pedig anélkül milyen az Ostya?

  • Almási Alma
    2018 október 9
    4:01 du.
    Te kis naiv, azt hiszed az eretnek evolúviót elfogadja? 😀

  • Almási Alma
    2018 október 9
    4:01 du.
    Párdon! A c betűről lecsúszott az ujjam, helyesen: evolúció!

  • Almási Almának!

    Kedves Alma,

    talán nem haragszol, ha nem egy pár soros kommenttel, hanem ezzel a régi cikkre mutató linkkel próbálok eleget tenni „a mai anticionizmus=antiszemitizmus” álláspontommal kapcsolatos közelmúltban tett ígéretemnek.

    https://www.kritiknetz.de/images/storie/text/Antisemitsmus_deutscher_Antiimperialisten.pdf

  • Claa Bencsics Figyelo

    Kenny

    2018 október 9
    1:24 du. cSAK OLVASNI KELLETT VOLNA! kATONASZOKEVENYROL IRTAM, HA MEGENGDEDEd !

  • Claa Bencsics Figyelo

    Rodeo11

    2018 október 9
    4:49 du.

    sAJNOS a fenti beirast nem turulte Christopher, ugy laszik nem ja erre!
    Megis hallatlan, ha valaki kigunyolja itt a Bibliat!

  • Claa Bencsics Figyelő De szó sem volt ilyenről. Egyébként milyen barbár és aljas társadalom, amely háborút robbant ki, és legyilkolja azokat a polgárait, akik nem akarnak gyilkolni? Emberek? Az a kormány aki a feszültséget kelti a béke helyet, a pokolra való. Minél előbb annál jobb. Nem így gondolod?

  • C/B/Figyelo
    -„apam 18 honapig volt ott”………ja-ja!!csak nem mindegy melyik oldalanna szogesdrotnak!!a maga apja a tabori-csendorkeret tagja volt!

  • @Belzebub, nem nyílt meg… 🙁

  • inkabb bibi

    kif@sztol kertem en barmit is hogy „behodoljon”?? HOL??mutassa mar maga idulten hulye!!!!
    a gy10 meg al-zsido!!egy kurucinfos tetu!!meg csak nem is israelben el!!

  • talalom
    2018 október 9
    1:30 du.

    Pedig a szegényebb emberekhez ételosztással kerülhetnének közelebb a pártok. Nem harmincfős tüntetésekkel Budapest főterén, ahol nagyrészt szektás nyugdíjasok csápolnak.

  • @bar-lev
    Ez se zsidó téma, ne uszíts…
    Te 100x rosszabb vagy gyuri10-nél zsidó ügyben, bár ő sem piskóta, de legalább őszinte, és csak mérsékelten igazítja a dolgokat a saját emlékezetéhez… Te viszont hazudozol, és direkt arra játszol, hogy téged, és minden zsidót lehetőleg megutáljunk. Tudom, szeretnéd, ha minden magyar zsidógyűlölő lenne, de hát nyugodj bele, NEM ÍGY VAN.
    Dugulj be!

  • Claa Bencsics Figyelo
    2018 október 10
    1:15 de.

    kedves Claa (ez mit jelent?)
    bármilyen mesekönyvet ki lehet röhögni, Andersen, Grimm, Magyar népmesék, Ezeregyéjszaka, és a többi hasonszőrűt… én is ki tudok találni ugyanolyat: azon a szocialista brigádgyűlésen ott a Buddha, Allah, Jahve és a szentháromság elég jól teljesített… meg is kapták a kiváló dolgozó plecsnit és elmehettek két hétre Balatonkikiricsre a Szot üdülőbe… és akkor még a kapcsolódó aprószentek és azok kedveskéi hol maradtak… arkangyalok és a Sátán meg a sok krampusz…
    én már egészen kisgyermek koromban is inkább kifestőkönyvekkel foglalkoztam a cirmos macska círmai sokkal érdekesebbek meg a cserebogarak halhatatlansága…

    fel kellene nőni és a gumibugyit lecserélni valami páncélozottra?

    hahahahaha

    neked melyik része tetszik? amikor özönvíz van, vagy amikor a szent fitymát teszik cserépbe?

  • Figyelő! Ti nagyonagyarok mindig szeretitek a más érzékeny testrészével verni a csalánt. a fiam nem volt sorkatona: bár én lettem volna a legboldogabb, ha protekció kellett volna a felmentéséhez. Gyerekkorában olyan csontbetegsége volt,hogy csak három nehéz műtét után tanult meg járni.(Az orvos szerint minden ezredik magyarnak van ilyen, csak nem veszik észre gyerekkorban: negyvenévesen szorul csípőprotézisre, de mi észrevettük, így még alakítható volt a csontozata. Nem lesz futóbajnok, de nem sántít, nem tudna ács lenni, vagy szobafestő. De tanult, dolgozik,eltartja a családját – néha még engem is.
    Minden tiszteletem azoké, akik vállalják a honvédelem-rendvédelem nehéz feladatát. Az is érthető, hogy kell egy bizonyos habitus ahhoz, hogy valaki hivatásszerűen működni tudjon egy merev hierarhikus rendszerben. De az erre vállalkozók mentális egészségét jobban fel kellene mérnI: sokan összetévesztik az erőt az erőszakkal. Még többen meg vélt vagy valós kisebbrendűségi érzéseiket kompenzálják a szívatással.
    A sorkatonaság ezért gyengíti, zilálja a honvédelmet.

  • Inkább Bibi
    2018 október 9
    5:02 du.
    az evolúcióban az a szép, hogy rengeteg zsákutcás izé jön létre, és olyankor megy a sajgás! a dinók is egy zsákutca lettek és még sok minden más is… ha nem vigyázunk az ember is zsákutcás lesz és akkor jönnek az intelligens csótányok…bár lehet, hogy azok már nem fognak bináris tereket létrehozni és ha marad idő rá a Földön (ugye a Föld is véges élettartamú …) akkor még akármi is lehet a Pálmafák és a borzok házasságából? persze -nem véletlen- a tudjukkik már Mars Rovereket próbálnak ki Nyújork utcáin a Stephen Colbert legújabb kecskeszakállas változata vezette és… el tudod képzelni, hogy az impérium egyik tartománya lesz a Mars? és onnan fognak banánt küldeni a Földre mert itt minden nukleárissá lett téve és az almák is szikráznak…

  • bar-lev
    2018 október 10
    3:34 de.
    Nem kell még le is hülyézned, én már azt is sértésnek veszem, ha valaki visszamagáz! 😀 (Mellesleg az idősebb jogán felhatalmazlak a tegezésre, ami Neked is előnyösebb, mert így magyarul sokkal könnyebb a másikat baszkurálni! 😀 )

  • Almási Alma
    2018 október 10
    8:21 de.
    Köszönöm, így működik egy igazi magyar gentlelady! 😀

  • Rodeo11
    2018 október 10
    8:34 de.
    Igazad van, DE én arra próbáltam célozni, hogy az illető úr a dínókat is az ő időszámításába helyezi vagy azt állítja, hogy azokat a megtalált kövületeket valami lefizetett antiszemita régészek gyártották le pc nyomtatóval, mint ahogy a „sarlatán” Darwin előmajomemberét is.

  • Inkább Bibi
    2018 október 10
    1:44 du.
    ebben bizonyosan igazad is van, és kacagásra késztet, nem úgy, mint az F15 -ös a pulykásított holló dögmadarak amint repkednek szerte szana és vagy rakétával vagy bombával tűzdelik tele a pulykákat Thanksgiving alkalmából, mert akkor könnyebb szeletelni, tele vannak békével és szeretettel és sohasem csikorgatják a protkóikat olyan bájos aranyos és kedves …. és hogy leng a pajeszuk ilyenkor… hintázik rajta a ….és dafke zé grósz (ellentengernagy zsidóúl)

  • Kenny
    2018 október 9
    1:24 du.

    „Claa Bencsics Figyelo Milyet lőttek agyon? Mi van? Te miről beszélsz?
    Egyszer legalább, ha véletlenül is, de válaszolhatnál a kommentre.”

    Nicsak,jól látom? Ő lenne az a fejlődőképes fórumozó hölgy, aki mások érveléséből tanulva egyre gyakrabban „beépíti azt a sajátjába?” (by Vögelein) Jaj,Istenem…!

  • Besancon Senki sem tökéletes. 🙂

  • bar-lev
    2018 október 10
    3:34 de.
    „a gy10 meg al-zsido!!egy kurucinfos tetu!!meg csak nem is israelben el!!”

    Oszt akkor mi van, ha -tételeük fel- ez az állításod mégis igaz? Ez nagyon mesüge magyarázkodás: nem Izraelben a legnagyobb dicsőség zsidónak lenni, hanem galutban, úgy mint magyarnak lenni Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Ukrajnában vagy Szerbiában!

  • @barlev
    „a gy10 meg al-zsido”
    ______________________

    alzsidó, felzsidó, királyzsidó, ászzsidó
    kontra, rekontra, szubkontra, fedáksári

  • Almási Alma
    2018 október 9
    4:01 du.

    Alma!

    Sajnos el kell keserítselek!

    Bárlevvel azért ennél sokkal közelebbi a rokonságod. Tekintettel arra, hogy a Biblia tanúsága szerint az Izraeliták arameusok, vagyis örmények. (Ábrahám leszármazottai)
    Mivel csaladod negyedrészt örmény…..!!! 🙂 🙂 🙂 ujuj

    Söt ha csak a Bárlev által is elismert legnagyobb királyukig megyünk vissza, Dávidig, bizony az anyja lehetett akár kun is.

    Viszont Salamon anyja már Hettita volt, tehát Salamon nem is volt zsidó.
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Akkor most miről beszélünk?

    és ha már itt tartunk akkor Moizes egyiptomi volt, vagy midiánita?

    Ugyan már, csak rasszizmus létezik, amit a papok (rabbik, imámok, budhák – és csurhák) terjesztenek – abból az igazán nem megvetendő célból – hogy a több bárányka, több tized, vagyis több fizető – a többi meg a sátántól van – vagy nem???

  • rohadeó,
    még mindig itt rohassza az oldalt cenzúrázatlan nyilas-tetves szövegével.Kettősmérce vagy határtalan”példa statuálás”?

  • Sajnos ez a barlev niknevű provokátor arra hajt rá,hogy minél jobban gyűlöljenek minket.Az ő stílustalan nyilas-stílusa miatt már kezdek önantiszemita lenni.Ez lenne a fórum kitűzött célja?

  • barlev,
    hajts már el innen a holokausztot visszasíró,hazudozó barátoddal együtt a balfenékre. Az egész családi mesédet megtoldhatod ali baba és a negyven rablóval.Ezt üzenem neked az Uránia feletti lakásból,mint a neonáci sereg újjá szervezője.te szerencsétlen csődtömeg.Tőlem az Izraellel kapcsolatos felvilágosításokat várod?Írjál előbb egy értelmes mondatot ivrit betűkkel és utána majd megbeszéljük,hogy a cfáti ZIV kórházban segítsek-e a pszichiátriai osztályra bejutnod.A másik lehetőséged,ha egyáltalán ott rontod a levegőt,hogy még egy kicsivel vadabbul játszd a nagy elhárítóst.Akkor hozzájárulás nélküli ápoltként mehetsz be,segítség nélkül.

  • Gabriel
    2018 október 10
    9:59 du.

    szóval, ha jól deriválok és interpolálok akkor kiderül, hogy olyan, hogy zsidó rassz nem is létezik? mint Jahve a haragvó és szikrázó akit ugyanezek az eredetmeséjüket kitaláló boldogtalanok találtak ki?

    hogy mik vannak… az egész egyre inkább „halál” már nem is kósher kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    e não jogar uma pá con cal neste caso… fodassem a eles mismos

  • gyuri10
    2018 október 11
    1:41 de.

    gyurcsinéni kérem @rodeo66.11eske szívélyes üdvözletét küldi -neked is – AZ IGAZSÁG HÁZÁBÓL

    ha nem tetszik kövess el hara kiry t vagy bara marit esetleg ambrus kiry t (tudod -dehogy tudod te kis műveletlen- a KYRIE… ) de mindenképpen pörögjél tovább, mint bolond dervis és eregessél papírsárkányt

  • Hát ha útálják Izraelt az a Gurltiz-félék miatt van.

  • Almási Alma
    2018 október 10
    8:26 du.

    látom összejött az ultiparti… még a tök betli hiányzik makk negyvenszáz ultimóval terítve (abroszon 20 filléresekkel díszítve)

    teljesen terített lett az egész>..
    és milyen lila lehet a feje?

  • gyuri10
    2018 október 11
    2:16 de.

    Ne nyald Rodeót.
    Ő csak egy Holocaust-tagadó disznó.
    Sertés. Ártány. Hízó . Nemtom érted e ? 😀 😀 😀

  • Azt,hogy a rohadeo micsoda,nem a rohadékoktól fogom megtanulni.
    Na mi van verőlegény?Vissza jöttél az új beprogramozó kurzusról?
    „Mesélj nekünk egy új mesét,
    Fasiszta kommunizmusét”.
    De valami Izraelt alázó,hozzád méltó aljasságot is ide eregethetsz amennyi csak kifér a szádon.

  • Geyza
    2018 október 11
    11:05 de.
    az ok izrael önmaga
    beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee csak te még gyalogbéka vagy ehhez is

  • „ha jól deriválok és interpolálok akkor kiderül, hogy olyan, hogy zsidó rassz nem is létezik?”

    Rassz, zsidó rassz?! Persze, hogy nem létezik. Ha Ön be akar térni zsidónak, közben tanulgat egy ideig (kb. 2-5 évig) tanulgat némi alapfokú zsidó vallási ismereteket , ezekből levizsgázik, rituálisan körülmetélteti magát, szabályosan alámerül a mikvében, és a bet din betériti, akkor nemcsak zsidó vallásúvá, hanem a zsidó nép tagjává is válik – holott a a rassza mindeközben semmit se változik.
    Sőt, ha egy nő tér be a zsidó vallásba, akkor a betérés után fogant gyerekei – az apa rasszától, vallásától, nemzetiségétől függetlenül – zsidók. (A zsidó vallásjog szerint zsidó az, akinek az édesanyja zsidó, vagy a mama nem volt zsidó, de maga az illető betért.) A zsidók – akárcsak a legtöbb nép – legkülönbözőbb rasszokba tartoznak. És? Mi ezzel a probléma?

  • Rodeo11:
    „az ok izrael önmaga”

    Doktor Úr, szép dolog az őszinteség.

    A legtöbb, Önhöz hasonló massziv un. anti-cionista össze-vissza hochmecol;
    Izrael ez teszi, azt teszi, amazt teszi, emezt teszi, az ellenkezőjét teszi, semmit se tesz, sapka van a fején, nincs sapka, stb., stb – ezért kell gyűlölni.

    Némely arab politikuson kívül ritka az olyan „anti-cionista”, aki Önhöz hasonlóan nyíltan kimondja, hogy neki nem Izrael ilyen vagy olyan tettével vagy mulasztásával van baja, hanem egyáltalán Izrael (és a zsidók) puszta létével.

  • gyuri10
    2018 október 11
    3:26 du.
    mucuska, te is a semmiség egyik kategóriája vagy! (jobb, ha tőlem tudod!) Október Fest van és a hatalmas Stein tele jobbnál jobb sörökkel, igazi teuton kaja hozzá és dalolás több szólamban…ki a f…szt érdekeltek ti a nyomorotokkal? mert engem nem, de nem fogom abbahagyni, majd a hétvégén már túl leszek az első futamon és akkor majd -lehet?- hogy jut arra is időm, hogy az ilyen zumbeischpielekkel foglalkozzak… addig is elégüljetek kii mások ba…sztatásával és hőzöngéssel… a kóbor kutyát sem érdekli, hogy mit nyavalyogtok!!!

    ez továbbra is a Rőmer Erzsi által sponzorált: Ószeresek Önsegélyező Asztaltársasága, csak ócskaság van, meg használt kalucsni sok javításra szoruló esernyő, napernyő amit ugye Weiss Manó kedvező áron rendbetesz a Nápszínház Utcában és a Kessler Vastelepre az összes ócskavasat a Karpfelstein utcába kéretik ahol kedvező kondíciók mellett használt gépeket, palackokat és ócskvasat beszámítanak Schwartz Harold majd mindent megold

    addig is minden jót maradtam twistelettel és részegen telezabálva jófajta disznókolbásszal és friss kenyérrel és kósher kovi ubival amit spec nekem szereztek be Orsolya és Tsai a Schwabinger Kúnó műveknél

    jól vagy te? vagy valami hiányzik a normális léthez?
    alakítsatok szocialista brigádot a geyza, bárnelevné, zizraeli, vögelein, Gurcsika meg a Dodó madár és a Gonzó Elek akár te is lehetsz a brigádvezető de ahhoz kell tudni írni mert neked kéne a brigádnaplót is vezetni ész havi 50 fillér tagsági bélyeget benyalni

    hahahahaha
    hukk

  • Kenny
    2018 október 10
    3:01 de.Mindenhol Kotellezo a 18 evet betoltott fiunak katonanak menni nehany evre. Van, ahol 3 ev , pl. a magyarokal, de Kanadaban is. Nem art a fiuknak, Megtanuljak a fegyelmet pldaul.

  • Besancon
    2018 október 10
    3:36 du. A ketona szokevenyekrol irtam, ha elbujt a behivas elol, vagy levette az egyenruhajat!

  • Rodeo11
    2018 október 10
    8:22 de.Az allitasom egy teny, nem mese ez „gyermeK”

  • talalom
    2018 október 10
    8:25 de.
    Oszinten sajnalom fid betegseget!
    Valoban,a fiataloknak jo ha kis fegyelmet tanulnak , mielott igazan palyat valasztanak. Viszont azt is tudom, hogy mindegyik utalja a katonasagot fiatalon.Otthon, az udvarloimnak, mindnek egyszer menni kellett.
    Kanadaban,m sokkal lazabb a helyzet.

  • fiadrol irtam

  • Belzebub Pedig nagyon kellene egy vállalható szekértábor. Mær nem is érdekli őket a védekezés, csak egy ezer helyen lyukas ócska bűbáj védi az egész tákolmányt, egy többször megalázott rendőrséggel.
    Egy ujjal le lehetne dönteni, csak hol az az ujj?

  • Most olvasom, hogy az állami adminisztrációból leépítendő közalkalmazottakat várják az önkéntes hadseregben… Most akkor háború lesz, vagy csak túlsok politikai gyűlés várható, vagyis – ahogy írják – „szükség esetén ünnepségek, koszorúzások biztosításánál is bevethetők”…

  • Figyelő Te azt honnan tudod mit tanulnak a seregben? Voltál katona? Inni, sumákolni, lopni tanultak meg a katonaságnál, az értelmetlen és ostoba basáskodást elviselni, és a tisztek és barátaik szolgájának lenni. Még megtanulták az embertelen szívatást. Furcsa gondolataid vannak a seregről. Kedden a stokikat innen-oda, szerdán vissza. És ezt hetekig.
    Tisztelet a kivételnek. Te miért nem vonultál be, ha olyan hasznos?

  • Belzebub
    2018 október 11
    7:47 du.

    Ez természetesen nem így van, ez csak a kérdés teljes provokatív lecsupaszítása – mert akkor lehet jól megsértődni.

  • Almási Alma
    2018 október 12
    5:23 de.
    Bár a nejemnek lenne fele ekkora humorérzéke! 😀

  • Belzebub
    2018 október 11
    7:47 du.

    áldásom rád + 12,50 sékel, álláspontom marad, ráadásul koppintottam (de nem mondom meg melyik süsü -nagyon magasrangu- politikus mondta: majdnem szó szerint, imígyen: a Maghrebben és a Levantén kialakult helyzet egyetlen oka a mesterségesen létrehozott Izrael)… (szvsz hiába tömik a falréseket félcédulákkal)

    hahahahaha

  • Rodeo11:
    „Október Fest van és a hatalmas Stein tele jobbnál jobb sörökkel, igazi teuton kaja hozzá és dalolás több szólamban… majd a hétvégén már túl leszek az első futamon…”

    Hát.. hogy nem szakad le az Ég!

    „Romlásnak indult hajdan erős magyar!
    Nem látod, Árpád vére miként fajul?…
    …Mi a magyar most? – Rút sybaríta váz. / Letépte fényes nemzeti bélyegét”

    Sert vedelni! Jellemző Önre, doktor úr!
    Nem tanította meg legalább annak idején a témavezetője, hogy magyar ember nem iszik sört! A magyar ember bort iszik!
    🙂 🙂

  • Belzebub
    2018 október 13
    2:47 de.
    kivételek erősítik a szabályt, amit én (mármint a szabályt) általában fel szoktam rúgni

  • Almási Alma:
    „Ez természetesen nem így van, ez csak a kérdés teljes provokatív lecsupaszítása – mert akkor lehet jól megsértődni.”

    Kedves Alma, most nem értelek. Miért kellene megsértődnöm?

  • Rodeo11:
    „áldásom rád + 12,50 sékel

    Doktor úr, az áldása megérkezett. Megkínáltam vele Mackó professzor urat, de megszagolta, és morcosan elfordította a fejét (Még fiatal,csak félig-meddig jól nevelt a Professzor úr, bár én igyekszem… Itt a példa a félig neveltségére:
    http://kapu.biz/kapu_files/file/2017/Humor/170712.mp4 🙂
    Tehát a további áldását nem tudom hasznosítani, ha még maradt Önnek az áruból, javasolom, hogy harmadát küldje el Orbán miniszterelnök úrnak, harmadát Erdogán elnök úrnak, a további harmadát – az Ön döntése szerint – Trump elnök úrnak vagy Netanjahu miniszterelnök úrnak.
    Nem tudom, Ön hol él, de arra kérem, hogy a felajánlott 12,50 shékel helyi devizában számított ellenértékét szíveskedjen átadni az első koldusnak vagy homelessnek, akivel találkozik. Előre is köszönöm!

  • Jani:
    „Keresztények és muzulmánok (és zsidók) házasságából – muszlim törvényeknek megfelelően – csak muszlim család lehetséges.”

    Jani valóban, de a többit Ön kifelejtette:

    Keresztények és muszlimok között pedig – a keresztény vallási szabályok szerint – csak keresztény házasság lehetséges, a muszlim fél megkeresztelkedése után.

    Keresztények és zsidók között pedig – a keresztény vallási szabályok szerint –
    csak keresztény házasság lehetséges az eredetileg zsidó fél megkeresztelkedése után.

    Keresztények és zsidók között pedig – a zsidó vallási szabályok szerint –
    csak zsidó házasság lehetséges az eredetileg keresztény félnek a zsidó vallásba történt betérése után.

    Ebből a szempontból tudtommal mindhárom ábrahámita vallás igencsak hasonló föltételeket támaszt.

  • Belzebub
    2018 október 13
    3:15 du.

    Nem tudom, meg kell-e sértődnöd. Mindenesetre összemosol két egymástól teljesen független fogalmat, amivel eltereld a lényegről a figyelmet egy kis érzelmes gyűlölködés-sértődés irányába. (A másik cikknél kicsit részletesebben válaszoltam erre.)

  • Rodeo11
    2018 október 13
    8:47 de.

    Azt észrevettük.
    Holott a szabályok (általában)
    azért vannak hogy a sok ember együtt tudjon élni.

    Következtetés: Te nem vagy emberszámba vehető..

  • Almási Alma:
    „Mindenesetre összemosol két egymástól teljesen független fogalmat,”

    Nem, Alma, nem mosok össze én itt semmit. Bár azt elismerem, hogy pl. a linken látható urak

    http://nkusa.org/activities/demonstrations/eventselection.cfm?EventID=24

    akiket – itt nem részletezett okokból (ti. nem akarom a végtelenbe nyújtani ezt a vitát, de ha akarod, kifejtem) valóban kevéssé kedvelek, – megsértődhetnének, mondván, ők anti-cionisták, de nem antiszemiták.

    Csakhogy én nem azt mondtam, hogy kivétel nélkül minden anti-cionista antiszemita, hanem azt, hogy MA az anti-cionizmus (mint politikai ideológia és mozgalom) a MAI
    antiszemitizmus legfőbb megjelenési formája.

    (Ez nem jelenti azt, mintha nem léteznének olyan mai antiszemiták is, akik pl. a keresztény gyermekek megölése, vérüknek a pészachi pászkába sütése, a templomi szent ostya átszurkálása, kútmérgezés, a pestis terjesztése, stb. régi vádjaival illetik a zsidókat – de talán elég könnyen belátható, hogy nem ez a mai antiszemitizmus fő megjelenési formája)
    A II. világháború vége óta – legalábbis Európában, és legalábbis még jelenleg –
    az antiszemiták körében kevésbé népszerűek a zsidók „faji”-biológiai alsóbbrendűségét nyíltan hangoztató „érvek” is.
    Érdekes, hogy bár Kelet- és Közép-Európában „faji”-biológiai „érveket” mostanában nagyrészt fölváltotta az „eltérő kultúrák összeegyeztethetetlenségéről” szóló, (lényegében a „fajival” azonos jellegű) doxa, de ez utóbbit – legalábbis jelenleg – a zsidókkal szemben nem, hanem a menedékkérők, migránsok ellen hangoztatják. („Természetesen” a zsidók egy – igaz, a lakossági átlagnál állítólag szignifikánsabb kisebb – része is. De hát miért lennének a zsidók különbek, mint mint a nem-zsidók?)

    Almási Alma:
    „eltereld a lényegről a figyelmet egy kis érzelmes gyűlölködés-sértődés irányába.”

    Ezt a alaptalan állításodat viszont kifejezetten visszautasítom.

    Nekem most úgy tűnik, egy dolog maradt, amiről a témával kapcsolatban talán érdemes vitáznunk – ez pedig az Izrael Állam 1948-as megalakulásával, illetve a jelenlegi helyzetével kapcsolatos esetleges véleménykülönbségünk. Erről – csak ha akarod – majd később. Ha nem akarod, úgy is jó, akkor sem lesz se jobb, se rosszabb a világ.
    Most ennyi.

  • Izraeli
    2018 október 13
    6:10 du.
    (Hozzászólás az „Orbán szerint a magyarság fasiszta” című cikk végén)

    valamint

    Belzebub
    2018 október 13
    6:22 du.
    (itt)

    továbbá mindenki, akit ez a téma érdekel…

    Azt, hogy a zsidóság Izraelben is megállja a helyét, nagy elismeréssel nézem.

    Azt, hogy az antiszemitizmus különféle formái léteznek, tudom.

    Azt, hogy a zsidók kipaterolását a „keresztény” országokból sokan még mindig kedvtelve nyugtázzák, mélységesen felháborít.

    Azt, hogy Izrael a saját belpolitikájában milyen álláspontot képvisel… az persze nem az én dolgom, de annak a vonzatai a világpolitikára, hát az már igen. Ahogyan az is felháborít, ahogyan a nagyhatalmak Izraelt HASZNÁLJÁK a saját érdekükben, és ne tagadjuk, a MI érdekünkben is.

    Számomra minden ember – bármily náció tagja – egyenlő (rohatt libsi meg komcsi vagyok! 😀 ). Számomra minden vallásnak és minden kultúrának becsülendő az a része, amely a vallások és kultúrák normális együttműködésére és egymás tiszteletére törekszik (mondtam ugye, hogy rohatt libernyák-balos vagyok… 😀 ). Azokkal az országokkal, vallásokkal, kultúrákkalszemben, amely másképp gondolja és főleg másképp cselekszi, KRITIKÁVAL élek. (Nem gyűlölettel, hanem kritikával. Kapis?)

    És most részemről befejeztem a témát.

  • Almási Alma
    2018 október 14
    3:31 de.

    Azért szerintem Izrael annyira nem hagyja magát „felhasználni”
    Előbb mindig megnézik mennyire áll érdekükben a dolog.
    Az hogy a mostani kurzus miképpen kezd letérni
    a demokratikus útról,már más kérdés…

  • Almási Alma
    2018 október 14
    3:31 de.

    hahahaha
    pontosan ezt nem képesek megemészteni a címzettjeid (sem, nincsenek egyedül ezzel)

    és azt sem, miszerint lehet bárkiről kritikát mondani és a kritikára „adott” viszontválasz nem lehet (vagy ha igen akkor intelligencia hiányos) a „bűnös” hajának leordítása… meg (mint olvastam megdöbbenve) fenyegetődzés

  • Rodeo11
    2018 október 14
    10:18 de.
    másik -ugyanerről- ez a téma túl van lihegve! a világnak millió egy nagyobb és fontosabb gondja van, mint egy pármilliós tenyérnyi ország valahol a semmi közepén mindenféle pletykáinak rágcsálása, már maga az, hogy van egy ilyen „meghatározás” hogy „anti” meg „holo” az önmagában túllihegés, rasszizmus és nacionalizmus, az igen mert az bárhol előfordul, és akkor a sok közül egy valamivé minősül ahol a helye valóban van!

    ha marad idő akkor majd lesznek néhányan akik leordítják a hajamat a fejemről emiatt is

  • Rodeo11
    2018 október 14
    10:42 de.

    Na igen.
    Mert pl. ott van Brazilia.
    Amint hallom egy csont fasiszta ember
    nyeri a választásokat toronymagasan.Amint illik.
    remélem örülsz te Holocausttagadó disznó.Élvezkedj rajta.

  • geyza,
    kezd kibújni a „demokratikus” szög a zsákból.Már nem kell a cfátinak szalutálni!?

  • rodeo, Izrael és a holokauszt témája NINCS TÚLLIHEGVE.
    _ mert többszázezer magyar embert érint, akik táborokban meghaltak vagy Izraelbe kivándoroltak. Ez utóbbi folyamat ma is tart, mert különféle módszerekkel ma is toboroznak magyar fiatalokat, hogy Izraelbe kiköltözzenek – ott kell az ember, kell a katona…
    _ mert a világpolitika lényeges eleme lett Izrael és a muszlim világ közötti kiengesztelhetetlen gyűlölet. Természetesen POLITIKAI okokból.

    Arra persze, hogy ki kezdte, ki az oka, mindkét oldalnak megvan a magyarázata… természetesen a másik. Magától értetődően egy ilyen konfliktust lehet erővel „kezelni”, vagy „féken tartani”, de ez nem old meg semmit. A probléma akkor oldódik meg, ha az erősebb enged. De ilyesminek nyoma sincs.

  • És ez nem feltétlenül Izraelen múlik, mert azt gondolom, a nagyhatalmak sem szeretnék, ha ott valami megnyugvás lenne, Izraelt meg – úgy tűnik – könnyű táncba vinni. Ennek nyilván vannak anyagi és presztizs okai is.

  • Almási Alma,
    amit Te elképzelsz azt már előtted megmondták.”ha az arabok lemondanának Izrael megsemmisítéséről és letennék a fegyvert,BÉKE lenne.Ha Izrael letenné a fegyvert,megszűnne Izrael állama és népe.”Nos…Szerinted mit fogunk csinálni?Ha van rá valamiféle elképzelésed várom a válaszodat.

  • Almási Alma
    2018 október 14
    2:43 du.

    jaaa, cui prodest! ez olyan jól hangzik, ahogy írod a könnyű katát táncba vinni… pontosan erről beszélek és már nagyon régóta (valami olyasmi sejlik fenn bennem, hogy a megoldás egy végzetes klímaváltozástól való rettegés miatt átállás a megújuló energiák használatára hacsak nem addig marad még élő ember a Földön, aki azt végre is hajtja) Canada például tolat ebben a kérdésben most akarnak lebontani (SIC) egy szélerőmű telepet mondván, hogy a meglévők elég delejt termelnek, ahelyett, hogy fokozatosan csökkentenék azok teljesítményét

    meg a migráncskérdés ami gumicsont ugye csak a keletkezésének okát nem akarja senki sem megszüntetni de olyan jó rágcsálni rajta

    stb

  • Alma,es akit meg erdekel-
    1} Nem „toboroznak” magyar vagy mas zsido fiatalokat,
    hanem nehany napos kirandulas,vagy Izraelben
    valo tanulas,stb. kereten belul,megmutatjak
    milyen a valodi,minden napi elet az orszagban.
    Nem hallgatjak el a problemakat sem.
    Senkit sem koteleznek alijazni.
    2} ….es ez nem feltetlenul Izraelen mulik,mert…
    a} az Elso Vilaghaboru utani Sykes-Picot
    egyezmenyben,melyben az oroszok is resztvettek,
    a nagyhatalmak felosztottak erdekeik szerint
    a Kozel-Keletet,figyelmen kivul hagyva
    a sokszinu nepesseget.
    b} A Balfour deklaracio szerint- 1917-ben
    „Ofelsege kormanya joindulatuan tekint
    a zsido nemzeti otthon felallitasara
    Palesztinaban.
    c} A 2-ik Vilaghaboruban a zsidok a britek
    oldalan harcoltak Hitler ellen {a Zsido Brigad}
    {egyik hires tisztjuk- az ejtoernyos tiszt
    Szenes Aniko{Chana Szenes} akit a magyar
    fasisztak elfogtak-es kivegeztek.
    Az arabok-a nemeteket tamogattak,remelve,
    hogy Hitler-megoldja a problemat.
    Ismert- Jeruzsalem muftija-Hadzs Amin el-Huszeini,
    aki Hitlerhez menekult.
    d} Mindezek ellenere- a hirhedt Feher Konyv
    ertelmeben- a britek nem engedtek a zsidok
    bevandorlasat.
    e} 1947-ben Britania feladta a mandatumi
    teruletet- es az ENSZ 181-ik hatarozata
    alapjan, a teruletet egy zsido es egy arab
    reszre kellett{volna} osztani. A zsidok
    beleegyeztek a kis teruletbe {kisebbe
    mint amit meg a Nepszovetseg megitelt 1922-ben}
    az arabok-nem.
    f} Izraelt rogton kikialtasa utan-5 arab allam
    tamadta meg, akiktol-nagy aldozattal-
    megvedte magat.
    g} A fegyverszuneti hatarok ertelmeben-
    Gazat Egyiptomhoz, Szamariat es Judeat
    {Ciszjordania} Jordaniahoz csatoltak.
    h} 19 even at, senki sem akart „Palesztinat”
    ezeken a teruleteken.
    i} 1967-ben amikor Egyiptom,Jordania es Sziria
    egyutt harcolt Izrael ellen,Izrael
    elfoglalta Szinait,Gazat,Ciszjordaniat
    es a Golant.
    f} Az Egyiptommal kotott bekeszerzodes ertelmeben-
    Izrael visszaadta egesz Szinait{volt ilyesmire
    precedens a „muvelt” Europaban?,hogy csak
    Trianont emlitsem }- Gazat nem vettek vissza.
    g} Jordaniaval is bekeszerzodes van-Ciszjordaniat
    nem vettek vissza.
    h} Tehat adva {lenne} egy??? „palesztin allam.
    Igaz, hogy Abu Mazen – a Palesztin Autonomia
    elnoke es Iszmail Hanije a Hamasz vezere
    Gazaban- nem tudnak megegyezni-egymassal.
    i} Abu Mazen szedi be- es tartja vissza-
    a Gazanak jaro osszegeket.
    Meg valamit- egy orszag sem turne, hogy hataran
    ezrek randalirozzanak, ego ballonokat kuldjenek
    foldjeikre,alagutakat assanak polgari telepei
    fele. De ha Izrael- csattanos valaszt ad,
    a ketszinu ENSZ sohivatal-csak ot iteli el.

    A megoldas- ha hagynak-ez lehetne.
    Bezarni a kulon nekik felallitott-ENSZ „menekult reszleget”
    amely mar a 4-ik nemzedeket „gondozza”-minden
    megoldas nelkul.
    Azokat is,akik mar mas orszag polgarai,vagy nem elnek.
    Elismerni a „nepesseg cseret”- a tobb mint
    870.000 zsido jogait, akiket kiuztek az
    arab orszagokbol,mindenuket hatra hagyvan,puszta
    eletuket mentve-akiket Izrael-sokkal kisebb
    teruleten-polgaraiva tett.
    Osszehasonlitasul-Jordania lakossaganak tobb
    mint 70%a- „palesztin”.
    „Izraelt konnyu tancba vinni”- {igy irtad}
    ha polgarait vedi?

    Ugy latszik Europa,dacara a tortenteknek Britaniaban,
    Franciaorszagban,Daniaban, Spanyolorszagban{kihagytam
    valakit?} meg nem tanult semmit.

  • Almási Alma
    2018 október 14
    2:40 du.
    „Ez utóbbi folyamat ma is tart, mert különféle módszerekkel ma is toboroznak magyar fiatalokat, hogy Izraelbe kiköltözzenek”

    Sajnos most nagyon melléfogtál, mert a toborzás ippeg fordítva történik, ugyanis épenhogy ott toboroznak fiatalokat kedvező állás ajánlatokkal, kecegtető lakás lehetőséggel és ingyenes magyar nyelv oktatással Magyarországra való költözésre! Ha nem hiszed, alaposan járj utána!

  • Kenny

    2018 október 10
    3:01 de.
    Nem a nepek akarnak haborut, hanem a politikusok!

  • Figyelo Egyetértünk. Erről szól egy kommentem Geyzának.

  • gyuri10
    2018 október 14
    2:16 du.

    Mit köhögsz?
    Fogalmazz ember módjára.

  • Rodeo11
    2018 október 14
    4:55 du.

    Az idiótáknak minden egyszerű.

  • Figyelo
    2018 október 14
    5:31 du.

    Tévedésben vagy

  • Izraeli:

    Tényleg úgy tűnik hogy az általad felsorolt országok (megtetézve Árvalányhajlanddal is meg a környzőkkel)
    nem nagyon tanultak a múltból, vagy kezdik elfelejteni .

    Márpedig akkor ismét végig kell élniük a rémségeket.

    Remélem addigra én már csak fenntről röhögök az egészen.

  • Kedves Izraeli, azt hiszem, semmiben sem mondtál nekem ellent, ami a lényeget illeti. A részleteken lehet rágódni, de megmondom őszintén, ezeket nem pontosan tudom, és olyan nagyon nem is érdekelnek. Természetesen megoldást sem tudok a problémákra, de nem is az én dolgom megoldást keresni.

    A lényeg, Izrael 70 éve benne ül egy háborús tűzfészek kellős közepében a cionizmus és a nagyhatalmi politika következtében.

  • Bibi, nem fogtam mellé, konkrét esetek voltak az utóbbi néhány évben a környezetemben.

  • Bibi még…
    Fordított esetről nem tudok.

  • Figyelo
    2018 október 14
    5:31 du.
    Kenny

    2018 október 10
    3:01 de.
    Nem a nepek akarnak haborut, hanem a politikusok!

    EZ ÍGY SEM FEDI A VALÓSÁGOT! a politikusok azok zsebibabák (kesztyűbáb) a gazdagok kezében, akiknek anyagi (majdnem gazdaságit írtam de az nem igaz mert kizárólag profitéhség azaz kapzsiság a motiváló tényező) érdekei szerint

    ha így folytatják lassanként nem lesz aki kiszolgálja őket és akkor mit fog a szaúdi koronaherceg és kísérete a Ritz hotelben -amit cum pakk kibérelt- kezdeni, ha nem lesz londíner? vagy majd lesznek robotok? és ha fellázadnak a robotok?

    hahahahaha

  • Almási Alma
    2018 október 14
    2:40 du.
    MÁR MEG IS KAPTAD (???) a reakciót erre, mármint hogy izrael bármilyen jelentőséggel is bírna, ha a kispincsikutyája: a süsüék, nem lennének olyanok amilyenek és amelységet Hóli Vudi mindenféle Oscar és egyéb plecsnis CIA propaganda termékeiben (ők híjják production -nak) és az egyetlen prosperáló gazdasági ágazatukban a hadiiparban realizálnak és annak 10 usque 100 szoros árréssel eladott produktumai ugye szerte szana védik azaz megtámadják a bárkit aki/amely nem úgy fütyül, mint a füttyös bácsi (=krump lee elvtárs a szocialista brigád vezetője) erőlteti… és ez egyúttal marketing policy is!

    lásd meg egyik krump lee twittet: india egy rohadt és meg fogja szenvedni, hogy már nem vesz süsü gyártmányú fegyverzeteket

    és a kim il szusz a kis gonosz süsü fodballista frizurás északkóreai elnökgyerek is kurva gonosz, mert újraegyesülési tárgyalásokat folytat a déli testvéreivel és sikeresen ( a nukleáris szélmalom és gumicsont az csak szar a palacsintában)

    meg hogy kinek lehet és kinek nem lehet nukleáris fingógépe? a „tudjukkik” azt is el akarják dönteni…

    képzeld a süsüék autóiparának termékeit kénytelenek leárazni, mert az európai és ázsiai import járművek (amelyek ráadásul gazdaságosabbak is) ezek 75-58% árszázalékában kerülnek piacra és még abból is engednek

    america first… miért most nem az? akkor meg mit sír a pofája?

    hahahahaha

    imperiálfasizmus demokratára festve )de az a festék már lepereg és kilátszik alóla a…. szóval „az”

  • Almási Alma,
    bármennyire is sajnálod,de Inkább Bibinek minden szóban igaza van Vedd a fáradságot és Nálad is be fog jönni a változás. Bízok az intelligenciádban.

  • gyuri10, te (és Bibi) egyszerűen nem is tudjátok, mi a valódi értelme annak, amit Bibi írt, hogy tudniillik „jól kiképzett fiatalokat küldenek Izraelből” ide hozzánk… 🙁

    De én nem tartom ezt valószínűnek.

  • Rodeo11
    2018 október 14
    11:31 du.

    Lehet az USA-t, meg a fegyvergyárosokat és egyéb állatfajtákat utálni. Csak az a baj, hogy ez a nagytőkés fejlődési (gazdagodási) folyamat a társadalmi evolució természetes velejárója, és minden viszonylag szabad rendszerben bekövetkezik előbb-utóbb… Hollywooddal együtt. Még akkor is így van, ha belepusztulunk. A tigris húst zabál, a sakál meg dögöt, tetszik, nem tetszik…

    Szembeállítani ezzel csakis a diktatúrákat lehet, az meg kinek jó? (És ugye, fegyvergyártás és kereskedelem ott is van, csak talán nem annyira hatékony).

    Szóval ezeket az együgyű, már Rákosi szájából is ostobának tűnő gyalázkodásokat végre abbahagyhatnád. Hanem akkor tessék, mondj jobbat!

    Az EU eddig még eléggé sikeres formációnak tűnik, de most válságba került, és éppen azért, mert a természetes társadalmi igényeket (majdnem korlátlan egyéni fogyasztás, továbbá minél nagyobb egyéni presztizs-növekedés a többiek rovására) képtelen kielégíteni. Ha meg esetleg képessé válik ezekre, akkor már ugyanaz lesz, mint az USA, szóval akkor egyből lesz kettő darab usánk. Ha az oroszok – diktatórikusan – meg nem előzik, mert abból meg usánka lesz…