A megvadult amerikai jobboldalról

2018 október 28 12:34 du.69 hozzászólás

A héten a Kentucky állambeli Louisville-ben egy fehér szélsőjobboldali férfi két idős fekete amerikait gyilkolt meg egy külvárosi élelmiszerboltban. Szintén e héten  a Cesar Sayoc nevű Donald Trump támogató úgy válaszolt az amerikai jobboldal folyamatos sorosozására és az amerikai sajtó elleni verbális hadjáratra, hogy Soros Györgynek, a Clintonéknek, Barack Obamának, Joe Bidennek, még egy sor demokratának és a CNN-nek csőbombát küldött. Szombat reggel fokozódott a rasszista horror az Egyesült Államokban, amikor a szélsőjobboldali, deklaráltan antiszemita Robert Gregory Bowers tizenegy embert gyilkolt meg a Pittsburgh-i Tree of Life zsinagógában.

A tömeggyilkos Bowers a migránsokban látta az ellenséget. „A sokszínűség annyit jelent, hogy levadásszák az utolsó fehér embert”–írta korábban. A mészárlás alatt Bowers azt mondta a rendőröknek, hogy az összes zsidó halálát kívánta, mert szerinte „a zsidóság népírtást követ el” az amerikai nép ellen. A gyilkosság napján pedig ezt írta a közösségi média egyik felületén: „Nem nézhetem tétlenül, hogy  népemet mészárolják. Rohadjon meg a látszak: bemegyek!” És be is ment. A zsinagógában éppen egy csecsemő születését ünnepelték amikor Bowers lövöldözni kezdett.

Az áldozatokra emlékeznek Pittsburghben.

Összesen három nap leforgása alatt csőbombákkal fenyegettek meg liberális politikusokat és támogatókat, illetve a liberálisnak vélt médiát, aztán tömeggyilkosságot követtek el. Három nap alatt tizenhárman haltak meg az Egyesült Államokban származásuk miatt. Nem „a sorosék” gyilkolnak, nem a mindennek lehordott liberális média mészárol le embereket. És talán jobban kéne félni a felfegyverzett és retorikailag feltüzelt szélsőjobboldaltól, mint az amerikai határ felé tartó „migráns karavántól.”

Következményekkel jár a sorosozás, a migránsozás, az összeesküvési elméletek gyártása és mások emberi létének letagadása. A bőségesen és vadnyugat-szerűen felfegyverzett Egyesült Államokban konkrétan halálos következményekkel kell számolni.

69 hozzászólás

  • A mai naptól – éppen 100 éve – felbomlott a multikulturális Osztrák-Magyar Monarchia. 1918. október 28-án Prágában kikiáltották a csehszlovák államot, és Galícia csatlakozott a lengyel államhoz. A horvátok is elszakadnak Magyarországtól, és Zágrábban kikiáltják a Szlovén-Horvát-Szerb államot. És Trianon csak ezután következik, ezzel megszűnik Magyarország multikulturalizmusa is.

    Azóta mindig él nálunk az irredentizmus, hol gyengülve, hol meg fölerősödve. Most éppen nem foglalkoznak vele, a politikai figyelmet leköti az Uniós országok felé közelítő 70 ezer migráns, akikkel egyelőre a bosnyák oldalon, a horvát határnál vívnak „csatát” a rendfenntartó erők. Közeleg a tél, a migránsok üzenik a horvátoknak, ha nem engedik őket az Európai Unió területére, akkor erőszakkal törnek át a határon.

    Nálunk még nem vadult meg a „jobboldal”. Kérdés: mit tesznek a horvátok? Nyilván nem náluk akarnak megszállni a migránsok, mennének tovább észak felé. Meglátjuk, mit hoz a november.

  • magam részéről semmi „csodát” nem látok ebben! logikus következménye mindez annak amit az elit csinál… az a meglátásom, hogy nem a jó célra lőnek! de lehet, hogy azt is megtalálják és akkor Marx nak beigazolódik a tanulmánya… a római birodalmat sem verte le senki, imploded majd exploded

    és ez következik déli szomszédunknál is… a fegyverlobby meg tapsikol

  • arrafelé csak egy két örült, nálunk a nép az isten adta nép, mely … maga reagál (egyelőre még csak ritkán tetlegessen) a dolgokért! =))

  • Nem tudom megítélni, hogy ilyen mindig is volt Amerikában, vagy most fokozódik a helyzet. Magyarországon soha nem volt muszlimgyűlölet az utolsó 70 évben, ez tehát új. De ennek látszik is a politikai oka. Ha Amerikában ez új, vagy jóval erősebb, mint eddig, akkor feltehető a kérdés: Miért? Hová tart a világ?

    Ami engem illet, szerencsésnek tartom magam, hiszen két éves korom óta európai háború nem volt, nem kis mértékben az EU létezése miatt. Most már csak abban reménykedem, hogy a következő világégést már nem érem meg…

  • Almási Alma
    2018 október 28
    1:38 du.
    volt/van/lesz helyette a tömény antiszemitizmus!!! =))

  • Almási Alma
    2018 október 28
    1:38 du.

    olvasd el a süsüék történelmét kik alapították és hogyan és mit csináltak… nem mondom (de tudom és tapasztaltam közelről), mert a bendegizi rögtön küld egy nukleáris palacsintát ajándékba felhúzva, hogy azonnal robbanjon a tányéromon

  • Rodeio

    most-már csak azt nem tudjuk, hogy ki az „ELIT”

  • Kedves Chris, mindig meglep, hogy mennyire könnyen ítélkezel a veled ellentétes véleményt vallók fölött.

    1) Kovács József (58 é) szerszámgyári géplakatos 2018. június 3-án kijelentette borús arccal, hogy „Európában ötven év múlva nem lesz fehér ember”. Na most K. Józsefet azonnal rögtönítélő bíróság elé kéne állítani, vagy netán rögtön sortüzet nyitni rá? Az eset valós, de a nevet és a többit megváltoztattam.

    2) Most olvasom az Alvajárók c. könyvet. A szerző bebizonyítja, hogy Gavrilo Princip kísértetiesen hasonlít azokra a zűrös, de viszonylag biztonságban élő kamaszokra, akiket manapság is beszerveznek a terrorista szervezetek az öngyilkos merényletekre. A fenti elkövető a facebook-ra posztolt előtte, tehát nem lehet valami idős.
    Valóban felelősek a közbeszéd irányítói. Ha nem lett volna a képmutatóságig torzult PC-beszédstílus, akkor talán ez a sok frusztráció se törne most ki a fehér fiatalokból. USA-ban azt hallgatták, hogy ők elnyomják a feketéket. Nálunk meg azt, hogy itt mindenki náci volt.
    Trump egy demagóg, aki meglovagolja azt, hogy a liberálisok belefulladtak a képmutatóskodó politikai korrektségbe.

  • gabriel
    2018 október 28
    3:17 du.
    csak neked: aki nem szarházi! pénzhez semmi köze, az anyagi gazdagság -néha- előny de az inherens lét az mindcennél fonosabb

    beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee falaste muito a toa de novo kkk

  • RonaGyuri
    2018 október 28
    1:44 du.
    alapvető filozófiai törvény, hogy semmi sem létezik ok nélkül (még akkor is igaz, ha nem tudjuk, mint például az anyag eddig ismert legkisebb alkotó tégláinak „okát” ) de az összes többinek van, ha nem is „szeressük” megnevezni mert akkor olyanokat írnak a valakik mint te is

  • Almási Alma
    2018 október 28
    1:38 du.

    ha -esetleg- ajánlhatom a „Drumpf” család igaz történetét, az tipikus

    hahahahahahaha

  • a cikkhez, szvsz (szerény véleményem szerint) „ott” nincsen jobb és bal oldal sőt semmilyen oldal sincs, csak a sötétség amiben el vannak tévedve és emiatti bánatukban lőnek, mert a lőfegyver mindig kéznél van (arról gondoskodás történt)

  • Amerika nem vadult meg,egy bizonyos „vadsag” letezett a legelso europai iderkezesetol.
    Mert keszen kellett almiuk az eletuk mentesere mindeg.

    Az ilyen esemenyek csak sokkal nagyobb figyelemt kapnak mint az „atlag” torteno esemenyek, amikor ilyen tortenik a „Testveri-szeretet” varosaban.
    De igyan ottan tortent a nemzet megalapitasa is.
    Az emberi gyarlosag, onzes es kegyetlensegenk kifejezese a legjelentosebb tortenelmi esemnyek adtai is mindeg, sajmos.
    De a mai ideologiak agreszivsagai biztosan nem serkentik az testveriseget .

    S hogy ma, a modern es „rogtoni” hirterjedessel azonnal vilagszertuve valik az ilyesmi.

    Nem halottad pl. hogy hanyakat lottek meg ezen a hetvegen Chicagoban, Barak Obama varosaban.
    Egyszeru kattintasra kozel 2 milli weblapokat felmasodt-perc alatt.

    Mult het-week-enden 74 lelove, 12 halott, elozo hetewvegen 58 lelove 6 halott, elozoben 72 lelove 13 halott, elotte 44 lelove 6 halott, elozobe 66 lelove 12 halott, elozobe 66 lelove 13 halott, es az megy minden hetvegen *pentek estetol herfo reggelig”zamolva azt.Tehat nem a heti teljes gyilkossahok szamai.
    Kisbabaoktol oreg nagymamakig.De arrol nem hallatok !

    Ez evben mar is joval a 300 folott a halalra lottek,2017-ben 405, 2016-ban 387, 2015-ben 284, stb.

    Azt ottan persze a kabitoszerek es gang-ek versenhesei.

    Minel tobb ember a vilagon, annal tobb a verontasaik is. Moses azt kivalloan jelentete a Cain esetvel.
    Tehat nem tevedett a pelada nyujtasaval.

  • György Molnár

    Trump és Orbán és hasonszőrű primitív társaik már a beszédeikkel tömeggyilkosok, csak ezért még sehol senkit nem ítéltek el, talán csak a Nürnbergi Perben, de a főkolomposok ott is öngyilkosok lettek. A Soros-nak küldött csőbombáról első gondolatom az volt, hogy talán Orbán küld(et)te, de aztán jött a többi 10-12, annyira talán nem volt pénze a felcsúti paraszt-diktátornak….Buta, tehetségtelen, műveletlen alakokkal nem lehet mit kezdeni és sajnos ők vannak óriási többségben a világon…..

  • Brazíliában „győzött” az „””ultra-jobbos””” elnökjelölt.

    Mármint a világsajtó, a baloldali makonyás (füves) mozgalmak és Rodeio szerint – aki – szerintük – egy valódi szélsőjobbos fasiszta.
    Tanúsítja ezt az is, hogy a Trump az elsők között hívta, és gratulált.
    Természetesen Netanhjahu is

    Viszont egyetlen Irán szövetségeseihez köthető államfő nem gratulált. (iszlám szélsőségesek – magyarul terroristák)
    Sem az azeri, sem a török államfő többek között.

    És nyilván a Latin-amerikai boliváristák sem (bolsevista milicisták – magyarul terroristák)

    Viszont cserébe – az evangélikus keresztény mozgalmak támogatását élvezi – amit nyíltan képvisel.
    Ezért pl. abortusz-ellenes.

  • Megbolondult a világ?

  • gabriel
    2018 október 29
    7:53 de.

    a te véleményed -számomra- sem nem oszt sem szoroz…az a kijelentése miszerint a raza negra nem ér semmit még arra sem való hogy szaporodjon… és hasonló kiemelve azt az ezredest aki a Dilma Yuseff et megkínozta az előző katonai diktatúra alatt, és mindezt a Dilma jelenlétében, és az egész országot privatizálja valamint az IMF kezébe játszotta…az természetesen jellemző, hogy a krump lee tapsikolt hát az ő személyes jelöltjét csak nem fogja lebecsülni? az a krump lee aki nem hajlandó a saudi véreskezű háborús bűnös rezsimet még elítélni sem, nemhogy megbüntetni mert akkor elesik a hatalmas fegyvereladási bevételtől… azok szavaztak erre a senkiházira akik még sohasem éltek katonai diktatúra alatt most majd kipróbálják

    jó lesz a magántőkének az összes többi le van máris szarva beleértve a népet egy az egyben a gazdasági programja semmiféle népjólétet nem tartalmaz azaz szabad rablás

    hahahahahahaha

  • gabriel
    2018 október 29
    7:53 de.

    ilyenkor látszik mennyire analfabéta vagy a gazdasághoz! 20% társadalmi tartozás (már néven deuda pública) amit örökölt! azaz 5x jobban áll az állam mint a süsüék (hogy mást ne mondjak: Ukrajna 100%, Argentina 300% és soroljam?) mit is jelent a deuda pública? a társadalom önmagának tartozik? a süsüék magánbankoknak tartoznak a többiek meg az IMF nek azaz csődben vannak

    namost kinek fogja kifizetni a bolsonaro ezt a tartozást? csak nem azoknak a magánszemélyeknek akiknek átjátssza az egész országot? kinek lesz jobb?

    ugye nem yudod elmesélni népiesen, hogy a nagyérdemű megértse?

    a kábítószerkereskedők fizették a választási kampányát a süsüéknél a kábítószerkereskedelem alapvető fogyasztási cikk a Sears már csődbe ment de a drogdealerek soha… most kik fognak kereskedni a drogokkal? és kik fogják a lakosságot fegyverrel ellátni mert az is program: fegyverezzük fel a lakosságot mert az jó üzlet a süsü fegyvártóknak???

    mesélj gabika hátha kisül belőle valami vagy ha hallgatsz akkor meg ugye…hogy rólam majd mondasz mindenféle nyalánkságot az nem válasz a kérdéseimre hanem a te leégésed mint a pampafű…
    szerencsétlen

    kis fasizmus itt kis elnyomás ott, sok kis hitelre eladni a saját lelkét mindenkinek mert az jó annak akinek a pénze egyébként a kóbor kutyának sem kellene de most lenyomják a torkán magas kamatokért

    hahahahahaha

    apartheid is lesz?

  • Almási Alma
    2018 október 29
    1:29 du.

    igen, és azon kívül még vannak az undokságok! demokrácia szósszal leöntve és rothadó hullákkal valamint ciánnal spékelve… lásd még Yemen-t már a minimális halottak száma havonta 2000 ebben sebesültek és nyomorékok és nyomorultak nincsenek benne azaz népirtás folyik csak úgy l’art pour l’art mert az az át5kozott kikötő ugye… stratégiai kulcsponton van és nem a „demokráciák” meg a Ná Tó kezében és ez megy szerte szana és olyan retorika van köréje rittyentve, hogy a Belfegor ról szóló (ha emléxel?) sehol sincs hozzá

    pí szíííííííí és (azt nem tudom, hogy akkor mi lesz amikor már nem lesz személyzet a yachtokra és a penthouse okba és a sok gazdagocskának saját magának kell zoknit kötni mert arra sem lesz Malaysiai őslakó és saját szájúlag kell majd a kecske tőgyéhez járulniuk, hogy ne dögöljenek éhen)

    hahahahaha

  • gabriel
    2018 október 29
    7:53 de.

    „”a te véleményed -számomra- sem nem oszt sem szoroz ….””

    Talán akkor inkább ba..ál egyedül – mondták volt régen az ilyen felfuvalkodott ripacsokra te haver ….

    Kicsit sok füvet szívtál … attól lettél ilyen beképzelt, nem?

    Az a nagy latin-amerikai rodeózásod – főleg a drog-forrásul szolgáló országokban – ahol bolivarista forradalmak álcájában a profi drogtermesztök és elosztók tartják rabságban a népet az valamit mond magáért.

    Elképzelhető lenne még pályafutásod mint a klf diplomáciai testületek agente-je – csak nyilván nem a publikus adminisztratív szektorban. max. mint tégla.

    Zavaros vagy magadtól sok füstölni való se kell hozzá –
    Legfőképp az elképzeléseid – „nyugdíjas terrorista” … krkrkkr
    Csak miért éppen Kanadában?

    „DIVIDA PUBLICA” krkrkrrk

    Csak annyi hibádzik, hogy most nem tudod, hogy késsel villával vagy esetleg pálcikával eszik
    bbrrrrrrrrr…

    kanalazd ki inkább …

    Jót röhögtem rajtad ^-^

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • |^|^|^|^|^|^|

    Rodeo11
    2018 október 29
    3:28 du.

    a fenti bejegyzés helyes címzése

    majd még meg kell tanulnom egyszer valamikor copizni is …… ……. krkrkrkk

  • Ja Rodeio

    nem fogom idemásolni az első mondatod után (amire már reagáltam) odahányt másnapos gyomortartalmat – mert ki tudja, hogy kétszer elbírják-e az üvegszál-kábelek.

    Ilyen szöveget egy-szuszra kinyomni magából még egy brazil PeTistának is becsületére válna.

    De jól összekopiztad … talán …..

    VAGY ESETLEG TE SÚGSZ EZEKNEK A SZERENCSÉTLEN, ISTEN IRGALMÁRA TEREMTETTEKNEK ITT?

    Szomorú vagyok de nagyon.

    MAGYARÁZNI CSAK ANNAK LEHET – ÉS VAN ÉRTELME – AKINEK VAN MIVEL FELFOGNI.

    Tudod, mit sem ér az adó ha nincs vevő hozzá ….
    A kimenet kódolva van …. hahahahhhhhaaaaaaaaaaa
    hol a dekódered cuncimókuska?

    A személyeskedéstől félsz?
    Persze a te részedről már személyeskedtél – úgyhogy a másiknak … kussss

    a tradicionális ügyeskedő trükköcske, ami mindig „bevált”
    „rögtön és azelőtt fogjuk rá a másikra, mielőtt az kinyitná a száját.”

    Egyfolytában ezt látom – itt is, ott is a környékeden, meg a „hazai földeken”

    Nem fárasztó?
    Van akinek élvezet- csak ne is legyen neki más …

    „”mesélj gabika hátha kisül belőle valami vagy ha hallgatsz akkor meg ugye…hogy rólam majd mondasz mindenféle nyalánkságot az nem válasz a kérdéseimre hanem a te leégésed mint a pampafű…
    szerencsétlen””

    A matematika a LOGIKA tudománya, hallottál már róla?
    Vagy szerény véleményed szerint csak elég betanulni a dumát – hogy flancoljunk vele?
    Barátom többet hallottam és fújtam ezeket a szövegeket
    én is naponta mint te gondolnád …

    pontosan hogy vártam a fenti mondatod – készültem rá
    Aztán valahogy nagyon nem akaródzott hogy mondjam

    De szerényen csak megkérdezlek – mit szólnál hozzá, ha most itt a nagy nyilvánosság előtt kitálalnék azzal, hogy a saját édesanyádat megölted?
    (ezért menekültél külföldre, a kolumbiai-őserdők mélyére, a FARC para-militáris egységek coca-ültetvényeire)

    szerinted kinek kellene bizonyítékokat előadni?
    – neked hogy nem így van
    – vagy esetleg nekem az állítást?

  • Almási Alma

    Igen is, meg nem is
    A Világ úgy tűnik, legalábbis nekem, hogy rosszul van kódolva.

    Bizonytalanná válok időnként én is, hogy biztos, hogy jó helyen reklamálok?

    Mikor nem volt bolond a Világ Alma?!

    Legfeljebb annyi, hogy néha nyugodtabbnak tűnik, néha meg magasra csapnak a hullámok.

    De neked, mint fizikusnak pontosan tudniillik, hogy az egész csak annyi, hogy hova tesszük a „viszonyítási szintet”.

    Használhatjuk a Celsius-skálát például, de a Kelvin-skálát is.

    Semmi sem változik, csak a „kilengések” a „zéró-vonalhoz” képest kisebb értékűek lesznek egyik esetben, mint a másikban.

    A világban mindig is voltak „perturbált” egyének, akikből hol több kevesebb kerül befolyásolási pozícióba.

    Ha nem így látjuk, akkor marad a másik eset, hogy egyetlen egy személy akaratától függ az egész, aki ráadásul még nem is ezen golyóbison lakik – úgy jó közelítéssel, – amúgy meg ráadásnak még láthatatlan is.

    Aztán akkor kezdhetjük komolyan tanulmányozni az „Apokalipszis” nevű fejezetet egy elég közismert könyvecskének.

  • Rodeo11:
    „Toronto Montreal 1 óra 20 perc lenne, de mi még a kőkorszakban vagyunk…”

    Örkény István: A legszebb álmaink is megvalósíthatók.
    „- Kedves Feri, az a harmadik kutya nem húz.
    – Sajnos, egy kissé rövid az ostorom.
    – Sőt, úgy veszem észre, mintha bicegne is egy kicsit.
    – Hogyne bicegne, mikor csak három lába van!
    – Jé, tényleg… Nem kár egy nyomorék állatot kocsi elé fogni?
    – Nézze meg jobban, Ilonka. Mind a tizenkét kutyám háromlábú.
    – Jaj, szegények!
    – Inkább engem sajnáljon, Ilonkám! Az összes sintéreket végigjártam, amíg sikerült össze­szed­nem tizenkét háromlábú kutyát.
    – Lehet, hogy nem értek hozzá, de az ember azt hinné, hogy egy normális kutya jobban és kitartóbban húz.
    – Ezt nem vitatom. Én azonban vérbeli városlakó vagyok. Mit kezdjek tizenkét négylábú kutyával?
    – Csak nem fél tőlük, Feri?
    – Én a szúnyogcsípéstől is félek. A természet erőivel csínján kell bánni. Mondjuk, hogy ezek a kutyák négylábúak. Mondjuk, hogy megbolondulnak valamitől. Mondjuk, hogy kitépik a gyeplőt a kezemből… Jobb erre nem is gondolni, Ilonkám!
    – Akkor se értem. Ha fél a kutyáktól, akkor miért velük húzatja az autóját?
    – Mert rosszul vezetek.
    – Azt meg lehet tanulni.
    – Félig-meddig, Ilonkám… Az ember és az autó nem egyenrangú fél.
    – Nézzen körül! Egyetlen kutyavontatású autót se lehet látni!
    – Elég baj az! Pedig az ember, sajnos, már nem bírja utolérni a technikát. Használni használja, valójában azonban retteg tőle.
    – Én nem félek az autótól.
    – Csakhogy ez a Simca óránként százötven kilométert tud megtenni…
    – Ne fájdítsa a szívem, Feri… Imádom a rohanást!
    – Maga egy kissé telhetetlen. Tíz napja indultunk el Pestről, és nézze, már Siófokon vagyunk.
    – Tizenkét kutyával ez nem is olyan nagy teljesítmény.
    – Hát persze hogy nem. Csakhogy én már Pesten behúztam a kéziféket.
    – Nem túl óvatos maga egy kicsit?
    – Pontosan ez az a tempó, amelyre teremtve vagyunk.
    – Látja, mennyi ember? És mindenki minket bámul.
    – Irigykednek.
    – Egészen ki van dülledve a szemük.
    – Mert látják, hogy legszebb álmaink is megvalósíthatók.”

  • Bendeguz79
    2018 október 28
    8:06 du.

    ezek az adatok a város hivatalos (oficial – city government) vagy (our) a nagy-chicagói területre vonatkoznak? (urban district)

  • gabriel
    2018 október 30
    12:46 de.

    kkk
    most bebizonyítottad igazamat: semmiről sem tudsz semmit rólam a legkevésbé de ennyi szemetet összehordani a későőszi szélvihar sem képes

    köszönettel vettem…most már tudom ki is vagy…

    szerencsétlen

  • Belzebub
    2018 október 30
    3:13 de.
    kösz, vidám perceket szereztél!
    igen ez van a konzervatív kapitalista seggségből most Ontario vadiúj minielnöke aszongya a drága, hogy open for business azaz mindent tönkretesz azért, hogy a bármilyen vállalkozás működjön, hogy a nyomorult minimálbér alatt keresőket alkalmaz (mert ugye a hetiraszám 37 de 24 óra után hazaküldi és akkor nem kell a minimálbért sem fizetnie és nem állandó az alkalmazott csak időleges azaz bármikor végleg hazaküldheti mert kap selejtes fősikolásokat akiknek a füzetekre és a ceruzákra kell a zsebpénz mert a jó édes szüleik is ugyanilyen melót kapnak vagy semmit

    EZ OPEN FOR BUSINESS ÉS SZENNYEZIK A LEVEGŐT DRÁGÁN ADJÁK AZ ELEKTROMOS ÁRAMOT ÉS AZ ÜZEMANYAGOT ÉS A BIZTOSÍTÁSBA CSAK CSŐDBE LEHET JUTNI HA A HAVI TÖRTLESZTÉSEK MIATT MÁR NEM ADTA EL A LELKÉT IS MEG AMI MÉG RAJTA ELADHATÓ

    és a vonatok európában bemennek a város közepébe azaz Toronto Montreal repülővel 1,5 óra de 2 óra induláskor és kibeleznek hozzá meg 2 óra érkezéskor mire megkapod a hóbelebancodat és utána még 1,5 órát bumlizni be a városba

    süsülandiai beíró mondta hogy a Boston Miami vonat az két nap!!!! a világ leg országa csak azt nem tudom miben?

    és akkor heringek vagyunk a repülőgépben megkínoznak beszállás előtt és repülés alatt és ráadásul nagyon drága

    és soroljam

    az ürge a 3 lábú kutyáival seholsincs a kapitalizmus csimborasszójához képest

    hahahahahaha
    kétlábú kutyákkal kellen próbálkoznia vagy a kétfarkúakkal????

  • Kedves Chris, légyszives elemezd az alábbi sorokat, melyeket gábriel írt rólam

    „De szerényen csak megkérdezlek – mit szólnál hozzá, ha most itt a nagy nyilvánosság előtt kitálalnék azzal, hogy a saját édesanyádat megölted?
    (ezért menekültél külföldre, a kolumbiai-őserdők mélyére, a FARC para-militáris egységek coca-ültetvényeire)”

    ezek után szükséges lenne egy döntés a blog minőségének megtartása miatt

  • Christopher Adam

    A hozzászólási lehetőség beszüntetése felé tart a lap – mint ahogy már írtam – 2018. december 31-én. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy ha mindenki emberséges módon szól hozzá cikkeinkez és ha sajét „igazát” vagy véleményét, bármennyire is szenvedélyesen hisz benne, könyörületesen írja meg.

  • Kedves Christopher Adam,

    a hozzászólási lehetőség „előmoderált”, azaz nem jelenik meg azonnal a nyilvános felületen. Ezért kissé erőltetettnek érezném a komment szekció ilyen indok alapján történő bezárását.

    A magyar nyelv minden idegenszerűsége és nehézsége ellenére nagyon gazdag (ha nem a leggazdagabb) a világ összes nyelve közül. Azt hiszem, hogy például semmivel sem elfogadhatóbb egy ilyen mondat megfogalmazása valaki felé, hogy „csinálj magadnak kistestvérkét”, vagy például „inkább nyelt volna le anyád, mintsem megszült” és társai. Antiszemita beszólási példákat szándékosan nem írtam.

    Ugyanis akinek eltökélt szándéka bezáratni a komment szekciót, az ezután is sértegetni fog másokat. Ennek elkerülésére találták ki az előmoderációt. 🙂

  • Christopher!

    Nagyon igazad van.

    Könyörületesnek kell lenni.
    Meg is fogadom.
    Bár van amikor el kell menni a falig egy vitában.
    „személyeskedés”
    Igen.

    Sajnos a világ mégsem ilyen egyszerű – mivel az illető feltételezem, hogy megértette pontosan a feltevést – és meg is teszi vele azt az olcsó trükköt, amivel pontosan jellemezni akartam ” a vádaskodások” működését.

    Pontosan olyan személyről van szó aki alapos intelligenciával rendelkezik ahhoz, hogy tudatosan alkalmazza a tömegek befolyásolását.

    De a megszokott rutin miatt már nem bír róla lemondani, hogy szükkörben is így reagáljon..

    Vagyis – azt akartam vele demonstrálni itt kicsiben, laboratóriumi körülmények között, hogy hogyan működik a társadalmi feszültségek gerjesztése.
    A tömegek egymásnak ugrasztása.

    A válasz nem is késett, folytatva a technikát – a tétel, hogy ragadjunk ki aztán foszlányokat a másik szavaiból, tegyünk olyan körítésbe, ami alaposan besározza az „ellenfelet” – és innen már nyert ügyünk is van.

    Már innen bíróság elé is citálható a legnagyobb lelki-nyugalommal.

    A köreit, a társadalmi csoportot akit képvisel, meg is lehet hurcolni – folytassam….???

    A nagy társadalmi egymásnak feszülések kora sajnos újra elérkezett.

    Nem látok semmi jó jövőt.
    A bizonyíték fehéren-fekete.

    A világon sajnos mindenhol.
    Hogy csak a pénz lenne az oka?
    Nem – mert nemcsak pénzzel él az ember
    Az akaratnak is általánosnak kell lennie a toleranciára, vagyis az együttélésre.
    Ez úgy működik mint egy nagyon finom (patika) mérleg.
    Nyilván hogy engedni kellene kicsit minden oldalnak, viszont egy percig sem lehetne benne megtűrni a korrupciót.
    Ahol erős a korrupció, ott a legszomorúbbak az életviszonyok.
    Ahol nagy tömegek élnek rossz létviszonyok közepette, ott „könnyű” formálni csoportokat, – osztály, börszin, vallás, rassz és bármely hasonló kritériumok alapján.
    Ezeket a csoportokat csak egymás ellen kell uszítani, és már létere is jött a liderek (vezérek) kasztja, az elit.

    Nem folytatom .. a lecke közismert ….

  • GABRIEL;

    Az adatok kozolve minden helyilapok, a rendorseg,az allamugyeszseg, FBI, stbk. altal es minden koznyilvbanossagra nyujtott adaok alapjan.
    Kershewted azt barmi ntelven.

    De azok az esemenyek fokent az u.n. „south-side” varosreszeben tortennek.

  • gabriel
    2018 október 30
    11:36 de.

    „szerinted kinek kellene bizonyítékokat előadni?
    – neked hogy nem így van
    – vagy esetleg nekem az állítást?”

    NEKED, MIVEL NEM ÁLLÍTOTTÁL SEMMIT, CSAK ENGEM PRÓBÁLSZ BENYÁLAZNI (még anyám emlegetése sem okozott traumát, csak leleplezted magad, amiről már írtam: a késő őszi szélvihar hordja a szemetet…)

    „Bár van amikor el kell menni a falig egy vitában.
    “személyeskedés”
    Igen.”

    a te általad írottaknak vitához semmi köze!
    HACSAK AZ NEM, HOGY KÜLFÖLDI ÜGYNÖKÖT A DROGDÍLEREK SEGÍTSÉGÉVEL ÉS A TUDATLANOK ÁTVERÉSÉVEL HATALOMBA EMELTEK, ILYEN MÁR VOLT, A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT:

    EZT ÉN ÁLLÍTOM TEHÁT LEHETŐSÉGED VAN RÁ, HOGY CÁFOLD!!!???:

    Agamemnon és tsai, Dzsingisz Khán, Szulejmán az egészen nagy, Napóleon Bonaparte, Benito Mussolini, Adolf Hitler, Joe McCarthy, Salazar, Pinochet, Donald Trump, a szaúdi koronaherceg és tsai, + a Ná Tó… + Bolsonaro egy a sok senkiházi között

    kkk

    tehát, már fel vagy kenődve a falra?

    most keress még újabb jelzőket rám de -ha kibírod idegességedben- a családom: az az fel és lemenőim emlegetése nélkül, valami tényszerű adatokat

    és, hogy tudd: indítottalak a bolond lukból bolond szél fú’ nemzetközi térdigérő passzátszél versenyen, nyerésre állsz!!!

    kaphatsz egy vekkerórát amit a nyakadba akaszthatsz

  • gabriel
    2018 október 30
    11:36 de.

    bocs.: a felsorolásból kimaradtak a pún háborúk (azokat most Hillary Kli…és Ó b(l)ama folytatta Dónald Drumpf géppuska szólójával kísérve kan-dúrban) és a Poros ‘N Co + a rájukszakadt demokráciából elmenekült 3,5 millió ukrán + a szerte szana kóválygó migráncsok akiket azokra zuhintották akik kevesebbet csináltak az ügyben, meg, hogy azoknak fogyjon a pénzük és a kerítés ott Mexicó és Texas között (na jó Luisiana is?) amit a talajba is le kell süllyeszteni 65 láb mélyre mert az alagutakat csak akkor tudják elhárítani)

    szóval demokrácijá van hogy attól kó’dúlnak… és lesz perzsavásár is

  • Christopher Adam
    2018 október 30
    9:15 de.
    Remelem, hogy NEM szunteded be a KMH-t!
    Ez az egyetlen magyar nyelvulap, ahova irok!
    Sajnalom, hogy nincs ekezetem.

  • Rodeio

    Sajnos a világban legnagyobb bajokat az ilyen felelőtlen és tudatlan megnyilatkozások okozzák.

    Sajnálom, sokkal többre tartottalak, (bár lehet csak nagyon elöntette az agyadat forró víz)

    A példát feldobtam és mégis ugyanott folytatod:

    „”HACSAK AZ NEM, HOGY KÜLFÖLDI ÜGYNÖKÖT A DROGDÍLEREK SEGÍTSÉGÉVEL ÉS A TUDATLANOK ÁTVERÉSÉVEL HATALOMBA EMELTEK, ILYEN MÁR VOLT, A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT:

    EZT ÉN ÁLLÍTOM TEHÁT LEHETŐSÉGED VAN RÁ, HOGY CÁFOLD!!!???:””

    Mit lehet ehhez még hozzátenni???

    Csak úgy csipöböl vádolsz valakit – ugye nem nekem kellene a védelmében bizonyítékokat felsorakoztatni?

    Vagy a fasiszta értékrendben ezt így szokták?

    Te állítod, —
    Ki az aki állítja, talán egy VALAKI ?
    – mit tudunk róla, azonkívül hogy zsidózik, fasisztáik – és terroristákat istenit?
    Miközben ö maga fasisztákhoz, kommunista (AVO-s) gyilkosokhoz hasonlóan ítélget mindenkit, aki neki nem tetszik.
    Bármilyen konkrét tény nélkül.

    Mindenki „mocskos fegyverkereskedő” – okés, de az aki veszi a fegyvert az ki, – na és ki az aki fizet érte, hogy lőhessen vele?

    Kivel van a nagyobb baj?

    Bár lehet, hogy velem, mert szerintem sem a kurva a galád, hanem az aki megfizeti – nem ilyen egyszerű?

    Sommás ítélkezések bármilyen alap nélkül, bármilyen indokolás nélkül.
    A világ bizony pontosan ezek miatt érett az „átszabásra”

    Sokkal, sokkal többre kapacitáltalak – de hát az intelligencia mint olyan, és csakis önmagában, sok lószart nem ér.

    Azt hittem van lövésed matek terén – de csak duma az is – tudod a logika

  • Figyelo
    2018 október 30
    3:12 du.

    „Christopher Adam
    2018 október 30
    9:15 de.
    Remelem, hogy NEM szunteded be a KMH-t!
    Ez az egyetlen magyar nyelvulap, ahova irok!”

    Sajnos akkor már ketten vagyunk! Őszinte részvétem mindkettőnknek és a hasonló cipőben járóknak!
    (Álszerényen nem akartam magammal példálózni, DE sokan követhették volna a – példásan sakkban tartott- önmérsékletemet, amit bizonyít a színre lépésem kori közútálat elmaradása! 😀 )

  • Figyelo
    2018 október 30
    3:12 du.

    Nyugodjék meg – biztos hogy nem fogja! Hiszek benne.
    Inkább nem szólok hozzá 🙂 🙂 🙂 – ha ezen múlik.
    Elolvasni akkor is elfogom
    Sok minden folyik itt, sokféle ember – de talán ez a legszebb az egészben.

    Sok munka leellenőrizni a beirásokat, az viszont tuti biztos.
    Az idő korlátozása viszont nagyon jó ötlet volt

  • Bendeguz!

    Én csak azért kérdeztem, mert gondolom, hogy ha te megnézted, akkor megtudod nekem mondani, én pedig nem akarom keresgélni.

    Chicago, város maga kevesebb mint 3 millió, (2,7 millió) de az aglomeration közel 10 millió

    Fortaleza (city) egy észak brazil város, megközelítőleg akkora mint Chicago, bár kicsit kevesebb, 2,6 millió (aglomeration ~5,0 millió) 2017-ben 3.270 homicídios – fegyver által lelőve
    Kvázi 10 gyilkosság/nap.
    A sérültekről nincs statisztika.

    Brazilban tilos a fegyverhasználat, még a rendőröknek is.
    Van nekik (police) az az elektromos kütyü – amit a bandita körberöhög.

    A banditáknak van kalasnyikov. (AK47)
    Nyilván a banditák nem kérnek engedélyt a viselésre.

  • Drizari
    2018 október 30
    11:30 de.

    Azért hál istennek ilyen beszólásoknál még nem tartunk.
    A kurucinfós, és hasonló „jobboldali” sajtó közönségénél persze vlsz. természetes.

    Néha a kereső „bevisz” ilyenekre, ergó gyorsan menekülök onnan.

  • Inkább Bibi
    2018 október 30
    5:08 du.

    Igenis tényleg nagyon tiszteletre-méltó.
    Magam is igyekszem magam moderálni.

    Nem is estem azóta neked, komolyan 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • gabriel
    2018 október 30
    5:05 du.

    bruhahahaha

    Welcome to the Jungle

    A troubling new era has begun in Brazil with the election on Sunday of the far-right Jair Bolsonaro as president

  • gabriel
    2018 október 30
    5:05 du.

    matematika 46 millió nullifikálva és …. hahahahahaha most jön a csoda, ha félre nem ugranak

    mintha csak a levédiabasznádi „választásokról” olvasnék!

    Jean Baudrillard once defined Brazil as “the chlorophyll of our planet”. And yet a land vastly associated worldwide with the soft power of creative joie de vivre has elected a fascist for president.

    Brazil is a land torn apart. Former paratrooper Jair Bolsonaro was elected with 55.63 percent of votes. Yet a record 31 million votes were ruled absent or null and void. No less than 46 million Brazilians voted for the Workers’ Party’s candidate, Fernando Haddad; a professor and former mayor of Sao Paulo, one of the crucial megalopolises of the Global South. The key startling fact is that over 76 million Brazilians did not vote for Bolsonaro.

    His first speech as president exuded the feeling of a trashy jihad by a fundamentalist sect laced with omnipresent vulgarity and the exhortation of a God-given dictatorship as the path towards a new Brazilian Golden Age.

    French-Brazilian sociologist Michael Lowy has described the Bolsonaro phenomenon as “pathological politics on a large scale”.

  • gabriel
    2018 október 30
    5:05 du.

    és legyen ez a kegyelem!>>>

    azt én el tudom képzelni, hogy te olyanokat írsz rólam mint amilyeneket és mindazt komolyan gondolod, de ugyanakkor egyetlen árva fél szóval sem magyaráztad meg a nagyérdeműnek (nem nekem, a többi 25500 nak aki rajtam kívül idejár és olvassa) hogy miért jó az ami most lett?

    ugye be van bizonyítva, hogy az NSA a délamerikai országok közül Brazíliát kémkedte a legjobban a 2000 es évtől! és az a bíró aki elitélte azokat akiket te most nagyon utálsz az meg egy dilinyós fasiszta…

    the concerted rejection of the Workers’ Party, catalyzed by financial capital, rentiers, agribusiness and oligarchic interests; an evangelical tsunami; a “justice” system historically favoring the upper classes and embedded in State Department-funded “training” of judges and prosecutors,

    including the notorious Sergio Moro, whose single-minded goal during the alleged anti-corruption Car Wash investigation was to send Lula to prison; and the absolute aversion to democracy by vast sectors of the Brazilian ruling classes.

    It’s impossible to understand the rise of Bolsonarism without the background of the extremely sophisticated Hybrid War unleashed on Brazil by the usual suspects. NSA spying – ranging from the Petrobras energy giant all the way to then President Dilma Rousseff’s mobile phone – was known since mid-2013 after Edward Snowden showed how Brazil was the most spied upon Latin American nation in the 2000’s.

    The Pentagon-supplicant Superior War College in Rio has always been in favor of a gradual – but surefire – militarization of Brazilian politics aligned with U.S. national security interests. The curriculum of top U.S. military academies was uncritically adopted by the Superior War College.

    bruhahahahahaha

    ezeket cáfold meg … hogy tőlem hisztériás rohamot kapsz az engem hidegen hagy még a Las Farc dzsungelkabinjában is ahol heroint és Calvadost fogyasztok reggelire ebédre és vacsorára uzsonnára meg pólyás gyermekeket sütök nyárson yucca val és fokhagymával

    bruhahahahahahaha
    +kkk

  • ha földrajzi ismereteim nem csalnak akkor a nicaraguai és a venezuelai borzalmas rendszerek és azok vezetői olyan országokat vezetnek amelyeknek mind a két óceánra van kijárayuk azaz vidáman helyettesíthetik a panama csatornát és amely új csatorna immáron nem lesz us uralom alatt hanem a kínaiak ugyanúgy mint egyiptomban a szuezi csatorn bővítése valamint a yemeni 3 tengerre néző kikötő emely a valós oka annak a borzalomnak amely egy nép teljes annihilációjához vezet…
    azaz az összes rablómese amit a sok konflikt köré kerítettek ugye iraq és szíria is az új kínai selyemút része lehetett volna de ugye ott a tömegpusztító vízvezetékcsöveket és nagyon mérges gipszet találtak mind a két országban és szét vannak verve

    azért gondolkodni sohasem árt és a matematikai logikát sem rossz használni

    azután lehet a nicaraguai elnök el utálatos kép a zsinagógában

  • gabriel
    2018 október 30
    5:05 du.
    bucika, te zseni, gratulálok! most kaptam a szikratáviratot, hogy te fújod a legzamatosabb térdig érő passzátszelet és a vekkert már postára is adták a UPS viszi selyembe burkolva

    majd ne feledd el felhúzni!

  • további herce hurca azokról a sok gonoszokról,,, például Izrfael Yehud Olmert miniszterelnök elmenekült Shanghai ba és nagyon jó kapcsolatokat épített ki az Izraeli gazdaság felpörgetésére (legutóbb ugye netán yahoo állapodott meg Xin Ping gel, hogy a teljes izraeli mezőgazdasági és fájintos ipari (legzamatosabb katonai csippentyűk és bosszan tyúkok mind a kínai selyemúton lesznek mozgatva ami ezekután nem szírián és iraqon át hömbölög hanem Izrael Haifa és a másik kikötőjén át),

    persze anno a gonoszok (lejöttek az útálatos képek a falról a zsinagógában és Yehud Olmert megfosztották…, egyetlen tollpihéje sem maradt, de nem lett belőle kósher rántottcsirke, a Yehud Olmert szerencséjére, de teljesen néma és süket csirkévé avanzsált manapság most Netán Yahoo elvtárs meg megvalósítja a nagy tervet

    nagyon nagy gond ez a demokráciáknak!!!!

    még majd igaza lesz a nagy gondolkodónak, miszerint ha a legvadabb fasizmust leöntik demokratikus kecsöppel akkor bárki megveszi mint demokráciát azután rárohad a bilincs

    szóval most NSA kartársék meg a Krump Lee (másnéven Drumpf Dó Náld) kereshetik hogyan is legyen mégis új útálatos kép a zsinagógában, mert ha le vannak leplezve mint a legújabb formabontó (légkalapáccsal és láncfűrésszel) művészeteket hol is lehet majd kiállítani, és ki fog rajta először röhögni, hogymárpedig a királyon nincsen semmi és kilóg az afrik

    kuncogva befejez hahahahaha

  • még valami: ha Jair Bolsonaro tönkreteszi az Amazonas vidékét (mint ahogy megigérte többek között) akkor a Föld meghal, az Amazonas a Föld tüdeje és az összes kontinensre hatással van holmi vacak bányászati buzinicc miatt megölni az emberiséget az egy nagy akció az ilyeneket kell felnégyelni és a vörös hangyák elé vetni a maradványaikat

  • gabriel
    2018 október 30
    7:27 du.

    „Inkább Bibi
    2018 október 30
    5:08 du.

    Igenis tényleg nagyon tiszteletre-méltó.
    Magam is igyekszem magam moderálni.

    Nem is estem azóta neked, komolyan 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ”

    Én még komolytalanul sem! 😀
    Kár, hogy csak ketten vagyunk ilyen meghatóan és szinte már önfeladóan visszafogottak! 😀

  • „Kershewted azt barmi ntelven.”
    micsinál a hogyishíjják? 😮

  • Almási Alma
    2018 október 31
    2:48 du.

    Alma!

    Bendegúz használja a modern technológiát.
    Nyilván egy tablett-et használ, ami persze angol nyelvű.
    Bepötyögi a magyar beirást a maga képességeivel, a helyesírási program pedig „automatikusan” „”KIJAVÍTJA””
    🙂 🙂 🙂
    persze olyan angolhoz hasonlóra.
    Ma már „rugalmasak ezek a szótárak. Ha nem talál teljesen értelmes szót a dictionary-ban, akkor az angol írásmód „törvényei” szerint átbetűzi.

    Krkrkrrkrkrk

  • Alma

    bár az is lehet, hogy a Bendeguz maga ez a dictionary, viszont mivel nem Magyarországon alfabetizálódott, ezért fogalma sincs a magyar betűkombinációkról.

    Az angolt tudja, tehát a magyar szót az angol írásmóddal írja át.
    Úgy nagyjából helyes – ha elolvasod, kb a magyar megfelelője adódik ki.

  • Rodeio

    Kár erőlködnöd…

    Becsülendő az a „sok munka” amit belefektetsz a hiábavaló önigazolásba – megmagyarázod a megmagyarázhatatlant.
    bizonyságul ideömlesztve kétséges forrású sajtócikkeket.
    Hogy az az információ kiteregető miért éppen Moszkvában Shutdown-nolta magát, jó kérdés.
    Hogy a Russeff mint PBraz igazgatótanácsának elnöke, miért éppen USA-ban vett (Pasadena) egy elbontani drága olajfinomítót dollármilliárdokért, az is jó kérdés.
    Hogy a Petrobraz részvényeit miért adták el a tőzsdeáron jóval feláron amerikai nyugdíjalapoknak az se rossz kérdés.
    Hogy a Brazil nyugdíjalapokat ugyanígy miért lopták ki mindenféle külhoni befektetéseknek álcázva, az is jó kérdés.
    Hosszú a sor, de neked úgyse érdekes az igazság, már többször kijelentetted…

    Akkor minek erőlködsz.

  • Rodeio

    Te aki ugye olyan, hogy senkit sem vádol meg sem semmivel, senkit se feketít be, senkit se sz@rral dobál (legfeljebb rózsával)
    Szóval senkit se köpköd, senkit nem gúnyol, senkire nem irigykedik, senkit nem istenit (se politikust, se sztárokat)

    AKINEK A FÉTESEIN KÍVÜL MINDENKI SZAR ÉS SZARHÁZI – ANNAK NYILVÁN A MÁSIKRÓL IS CSAK ILYESMIT BÍR ELKÉPZELNI.

    Hát nem barátocskám – tudod vannak olyan emberek, akik szabadok- szellemben és lélekben.
    Akik szabadok, azoknak van karaktere, azok ki bírnak állni az igazság mellett, még ha néha fáj is.

    lebírtad ide (körmölni vagy copyzni) eztet:

    including the notorious Sergio Moro, whose single-minded goal during the alleged anti-corruption Car Wash investigation was to send Lula to prison; and the absolute aversion to democracy by vast sectors of the Brazilian ruling classes.

    Most olvasd el az ö szavait – bár tudom, hogy te és a hasonló „véleménygyárosok” abból élnek, hogy másokat mocskolnak, de azért itt van: (leginkább az utolsó mondatot- bár azt gondolom fel se fogod, hogy mit jelent)

    Carta publicada ontem pelo Juiz Sérgio Moro da Operação Lava-Jato para 2018🇧🇷

    ✅QUE VENHA UM REFERENDO:

    ✳ Voto facultativo? SIM!
    ✳ Apenas 2 Senadores por Estado? SIM!
    ✳ Reduzir para um terço os Deputados Federais e Estaduais e os Vereadores? SIM!
    ✳ Acesso a cargos públicos exclusivamente por concurso, e NÃO por nepotismo? SIM!!!
    ✳ Reduzir os 39 Ministérios para 12? SIM!
    ✳ Cláusula de bloqueio para partidos Nanicos de aluguel e sem voto? SIM!
    ✳ Férias de apenas 30 dias para todos os políticos e juízes? SIM!
    ✳ Ampliação do Ficha-limpa? SIM!
    ✳ Fim de todas as mordomias de integrantes dos três poderes, nas três esferas, Tribunais de Contas e Ministérios Públicos? SIM!
    ✳ Cadeia imediata para quem desviar Dinheiro Público elevando-se para a categoria de Crime Hediondo? SIM!.
    ✳ Atualização dos códigos penal e processo penal? SIM!
    ✳ Fim dos suplentes de Senador sem votos? SIM!
    ✳ Redução dos 20.000 funcionários do Congresso para um quinto? SIM!
    ✳ Voto em lista fechada? NÃO!
    ✳ Financiamento Público das Campanhas? NÃO!
    ✳ Horário Eleitoral obrigatório? NÃO!
    ✳ Mandatos com 5 anos, para todos os cargos, e sem direito a reeleição? SIM!!!
    ✳ Eleições Diretas e Gerais de 5 em 5 anos? SIM!!!
    ✳ Um BASTA! na politicagem rasteira que se pratica no Brasil? SIM !!

    ✅ O dinheiro faz homens ricos; o conhecimento faz homens sábios e a humildade faz homens grandes.

  • Almási Alma
    2018 október 28
    1:38 du.

    Értelmezd úgy az európai békét hogy ezt az USA világháború utáni politikája hozta létre.

    Ma már eléggé elképzelhetetlen hogy a franciák és a németek vagy az angolok és németek egymásnak essenek.

    Jappánt is sikerült egészen jól beráncigálnia a „klubba”.

    Meg még nehány országot.

    Dehát nem megy minden egyszerre.
    Amig Madurók meg mindenféle rohadt ajatollahok végtelenül korrupt közel-középkeleti hatalom-aspiránsok vannak.
    Nézd meg például ezt az afgán Kharzait aki demokratikus választáson került hatalomra: gyakorlatilag ellopta a horribilis USA segélyeket amit az ország normalizálására adtak.Az afgán hadsereg idiótái meg rendre eladja a táliboknak az USA.-tól kapott fegyvereket.

    Közben ez europeer világrendnek új gyűlölője bukkant fel keleten: A fehér ember tudásán és pénzén hihetetlenül megvastagodott Kína, akit még a világháborúban alig alig tudtak a szorongatott angolok és főleg az USA megmenteni a végleges feldarabolódástól.
    Most jól meghálálja Kína az akkori segítséget.

    A helyzet „fokozódik”.

  • Rodeo11
    2018 október 31
    6:24 de.

    Mit okoskodsz állandóan te kis szar Holocaust-tagadó

  • Rodeio

    Kár ide citálnod marxista szennylapokban megjelent marxisták véleményét, vagy fasiszta szennylapokban megjelent fasiszták véleményét, nem hatol meg velük.
    Pláne olyan trockista Löwy osztrák véleményét, aki Párizsban herevere – és közben a brazil fosztogató bandákat külföldön szocialista mozgalmakká fényezi…

    Gondolom a sátortábor társad.

    A jellemzőjük, hogy a másikra fogják rá, azt amit ök csinálnak és a másikat nevezik annak, akik valójában saját-maguk

    Maradjunk abban, hogy söpörj a saját portád előtt – akinek ilyen barátja van, annak már az ellenség csak gyerekjáték

  • gabriel
    2018 október 31
    4:33 du.
    Geyza
    2018 október 31
    5:58 du.

    hidegen hagytok, nem olvasom el, kínos dolgaitokat geyza meg hát ugye… hibbant is

  • Geyza!

    Érdekes ez a Kína ügy.

    Sokszor halottam én is egy mondást régi öregektől ( na nem magunktól, mert nem most volt) – hogy a „világ végén eljön a sárga-veszedelem, ami felégeti a világot.
    Vajon nem ezt jelenti Kína?

    Csakhogy ilyen állítólag sehol nincs írva, mert voltak akik már keresték.
    Csak szóban „hagyományozódott”.

  • Muszáj vagyok bemásolni két üzenetet amit épp most kaptam.

    Nyilván portugálul kaptam, de lefordítom, mert nem mindenki ért portugálul, és itt a kozös inkább a magyar, még az angol előtt is.

    A téma brazil, de mégis szorosan kapcsolódik a cikkhez – sőt a magyar helyzethez is.
    ès aktuális, mivel a világ szerint Brazilban „egy szélsőséges” elnököt választottak.
    Arról, hogy pont ezelőtt tizenhat évvel hatalomhoz jutott egy szélsőséges diktátori hajlamú részeges analfabéta, aki viszont az ügyeskedés terén felülmúlta O.V.-t, az arroganciája és kapzsisága terén Csauseszkut. Tudatosan belekezdtek a Latin-amerikai bolivárista-chegevarista alapeszméjű diktatúrák felépítésébe.
    Chavezt hatalomra segítették, akinek a Maduro az egyenes folytatója. Jött az Evo Morales, és szép sorjában a többiek.
    Az utolsó órában sikerült még demokratikus úton – választással kiebrudalni őket a hatalomból.
    Ha nem, akkor katonai megoldás maradt volna.
    Nem az amerikaik miatt, nem – Brazilban sokkal kevesebb a befolyásuk mint mondjuk Magyarországon.
    Csak itt a szomszéd példa, Venezuelából az utolsó két év alatt 2 millióan menekültek el.
    Brazilból hova menekülnének 200 millióan?

    Nyilván a volt rendszer haszonélvezői nem nyugodtak bele a vesztesbe – és „népi ellenállási” mozgalomra szólították fel a milicistákat.
    Bolsonáró megválasztását a média semmivel sem támogatta, söt ellenkezőleg. Hiszen a Média is haszonélvezője volt a rendszernek. Itt is voltak reklám-programok bőven az állam finanszírozásában, amiből dőltek a pénzek. és még számtalan trükk, amibe most nem mennék bele. (helyhiány)
    Bolsonárót a „hálózat” a szociélmédia segítségével választotta meg a népesség.
    Facebook, Whatsapp, Instagram, Twitter

    Szóval a két üzenet. Aki akarja levonhat belőle tanulságot, (üzenetet) akár magyar vonatkozásban is – de úgy amerikai, mint kanadai vetületben.
    Azt hiszem új ablakba teszem:::

  • A fentebb ígért két üzenet:

    Egyik:—————————-

    Szép Napot!
    Minden haza-ellenes, „vörös” pártnak, amely Brazíliában tüntetéseket tart, fő céljuk a provokáció, a hatóságok ellehetetlenítése és a rend zavarása.
    Minden brazil aki jóhiszemű, ne filmezze az eseményeket, ne adja tovább az üzeneteket, amit kapnak, ne küldje el senkinek. Tartsd fel a vörös propagandát, ezzel kényszerítsd őket arra, hogy csak saját köreikben reklámozzák magukat.
    Meg kell törni a gonoszság terjedését a világhálón.
    Hagyjad figyelmen kívül őket a hálókon. Ne vitatkozz. NE KÉSZÍTS SAJÁT INDENTITÁST, LÉPD ÁT ÖKET. NE TEGYÉL MEGJEGYZÉSEKET.
    A társadalmi hálózatok csak tömegmédiaként működhetnek, ha így engedjük meg.
    Kezeljük őket, mintha nem léteznének. Csak úgy erősödnek, ha ellenpontjuk van, ha vitatkozhatnak, terjeszthetik és továbbíthatják a nézeteiket.
    Ne essen senki a gyűlölet terjesztésének a csapdájába, szakítsa meg a láncot.
    Számukra Isten, ország, család és az értékek nem érnek semmit.
    NE ADJ OKOT NEKIK!
    Igy csak egymásnak eshetnek!
    Hagyja figyelmen kívül!
    Továbbítsad mindenkinek!
    BRAZIL MINDENEK FELETT!

    A másik:————————–

    Maradjatok nyugodtak.
    Emberek, Bolsonaro nem diktátor, csak rémisztően őszinte, így ijesztő.
    A melegek ezután is melegek maradnak (csak a szexuális aktust nem fogják tudni az utcán gyakorolni).
    A tolvaj továbbra is tolvaj marad (csak lefogják letartóztatni).
    A transzvesztita folytatja, mint traveszti (csak a programot az éjszakai klubban űzi majd, nem az utcán).
    A füves folytatja a füstölést (csak nem az utcán fújja majd ezután).
    Az újságíró továbbra is hazudik (csak közpénz nélkül).
    A leszbikus is leszbi marad (csak nem az utcán pucérkodik).
    A korrupt politikus korrupt marad (csak ezután nem a törvény támogatásával, a Moro pedig elkapja).
    Az állami pénz a közberuházásokat finanszírozza majd, (és nem a politikust).
    Aki munkához jut, annak majd dolgoznia kell (nem munkaidőben Whatsap-ol).
    És így tovább, ez majd mintegy megfertőzi az egész országot és ez bizony félelmetes. Bizony nagyon félő hogy véget vet a kis brazil kiügyeskedésnek, (a kiskapu, vagy Gerson törvénye.
    A világ nem csak az ügyeskedőké, hanem a becsületeseké is! Az állampolgár megbecsülése vissza kell hogy térjen, Igen!

  • Christopher Adam 2018 október 30 9:15 de.

    Kedves Chris – Szégyen, hogy hozzászólási lehetőség beszüntetése felé tart a lap. Fékezd meg egy kicsit ezeket az idejáró locsogókat, mint pl. Rodeo11, gabriel, etc., – egy jóindulatú javaslattal, hogy KMH fórum helyett menjenek egy nyílt piacra óbégatni.

  • https://444.hu/2018/10/31/kornyezeti-tragedia-lesz-a-vege-ha-az-uj-brazil-elnok-betartja-az-igereteit

    „Vasárnap Jair Bolsonaro megnyerte a brazil elnökválasztást, a világsajtó pedig azóta elemzi a politikus korábbi kijelentéseit, és hogy ezek alapján milyen ember is lehet a világ negyedik legnagyobb demokráciájának első embere, aki a korábbi politikai elit totális csődje után juthatott egy kétségbeesett állam élére. A megszólalásai alapján pedig nem rajzolódik ki róla különösebben rózsás kép, sőt úgy tűnik, ez az ember egy igazi barom.

    Visszavágyik a katonai diktatúrába.
    Szerinte a brazil katonai diktatúra legnagyobb hibája, hogy nem ölt meg elég embert, mert még legalább 30 ezer emberrel végezni kellett volna.
    Támogatja emberek kínzását.
    Nemi erőszakkal viccelődik.
    Homofób, azt mondja a melegeket jól el kellene verni, és inkább látná holtan a gyerekét, mint hogy az meleg legyen.
    Nem tartja valami sokra a demokráciát.”

    gábrielke és a geyzuka a két kínosan magyarázkodó érvek és valós adatok nélkül, csakis elolvasásra méltatlan süket dumákkal az ilyen bolsonarók szekértolóiként

    ha nem lennének siralmasak röhögény lennének de így senkik

    hahahahahaha

  • Pityi Palkó
    2018 november 1
    3:17 de.
    ha nem tudsz egy témához érdemben hozzászólni akkor -szerinted- az a hibás aki írt róla valamit, ezért azután te vagy az aki az ívás tartózkodással és mértékkel elv értelmében a mérték a vödör és tartózkodás az asztal alatt

    vagy vannak más ötleteid is beszéld meg ezeket boda marcsival aki a blog papagájkommandója és azután tud mondani dolgokat csak legyen bit elég ami betolja…

    hahahahaha

    egyébként jól vagy?

  • most, hogy teljes lesz a boldogság és az öröm meg a vidámság Brazíliában még nem tudni, hogy milyen munkahelyeket teremt és ott milyen jövedelmeket az új Jézus Krisztus aki az eredetivel szemben nem kommunista hanem Farizeus… ha katonai és rendőri erővel rendet csinálnak az semmiféle előnyt senkinek sem jelent mert ugyanúgy éhenhalna ha nem állna ki az utcasarokra hogy azt árulja amije még megmaradt… korszerű és művelt főket létrehozni megfelelő oktatással az nem ugyanaz mint lelőni azt aki ellop egy darab kenyeret mert különben éhen halna

    szóval bányászni az kinek előnyös? csak nem a korporációknak és a bányász meg dögöljön meg lesz másik addig amíg rend lesz mert rendnek lennie kell… az nagyon fontos de meg is kellene élni de miből és hogyan arról egy árva rohadt szó sem esik, de nem lesznek szívárványos felvonulások és a riói karnevál is be lesz tiltva mint dekadens kommunista borzalom és egyébként is mit képzel a nép? még majd élni akar? na nem, rend lesz még ha bele is döglenek akkor is

    ez most a bolsonarizmus avagy fasizmus brazil stílusban Pinochet és Salazar meg Krump Lee stílusában aki szintén rendet akar csinálni és már söpri is mindazokat akik meg is akarnak élni és nemcsak tapsolni a milliomosok tobzódásához a sok rohadt élősködő meg rendbontó

    hahahahaha

    van ém apartheid meg fasizmus bőven de le van öntve demagográciával és marxizmussal AMITŐL FÉLNEK MINT ÖRDÖG A SZENTELTVÍZTŐL VOLT AHOL MÉG A SZOBRÁTÓL IS BESZARTAK

    Lőwy osztrák zsidóról

    (aki állítólag azért marxista mert el merte mondani, hogy ha a szart csokoládénak hívják akkor sem eszi meg)

    nem írunk gonoszságokat mert az antiszemitizmus, jobb ha ez időben kiderül

  • Pityi Palkó
    2018 november 1
    3:17 de.

    Ok, biztos hogy Te egy halálosan komoly ember vagy – teli jóindulattal, szeretettel mások iránt.

    Az értéktelen, locsogó emberek véleményére pedig magasan tojsz.

    Nem hiszem, hogy kényszerítve lennél elolvasni.

    Mellesleg kössz a „tanácsot”

  • JichakPerlmutter

    Geyza!

    Ugye nem mondod komolyan ezt „a hálátlan kínát”.
    Te egyszer bal, másszor meg jobboldalról közelítesz a számodra megfejthetetlen talányokra.

    Először is a kínai emberek szorgalma talán a világ számára is egyedülálló példa. Akkor is meneteltek azok, ami a lábukon csak kifért…

    Aztán honnan veszed, hogy gyarmatosítóinak bármely nép hálával tartozik. Vagy azért, hogy éhbérért végezetetik velük ugyanazt a munkát, amit otthon – kínai szemmel – busás vagyonokért végez az amerikai és az angol munkás…

    Harmadszor, Kína igaz, egyelőre államkapitalista gazdasági rendszert működtet, ami hatalmas konkurenciát állít az USA és a többi nyugati állammal, azok gazdaságával szemben, aminek persze semmi köze a sárga bőrszínhez, de a sárga veszedelem rasszista és demagóg blöffjéhez mégúgyse.

    A minap néztem a V.History csatornán, mit és mennyiért esznek a gazdagok. Hát kérem, rájöttem, hogy a dokufilmen majdnem mellékes szál volt a „mit”, annál inkább a mennyiért és a hogyan. Pl a kínai tőkés magángépén egy adag luxus kaviár csak a beszerzési ára volt 140$, amit az igen kedves tulaj – éltében először evett ilyet – igen nagy megelégedéssel, de finoman visszafogott örömmel fogyasztott együtt a családjával a saját repülőgépükön.. Felszolgálás,mint az angoloknál… A gép szakácsa is nyilatkozott…

    Más filben egy kanadai jáde bánya tulajdonosai fogadnak egy dollár-milliomos kínai vevőt… Te! Geyza! azt a nyugodt elganciát és szakértelmet, ahogy azok a sáros, piszkos kanadai bányász-tulajokkal vizsgálták a nyers, ill. az előttük szétvágott drágakősziklákat – az maga egy „művészi” élményt nyújtot a képek mögé is figyelő néző számára. Az égvilágon ott semmi nyoma a Mao féle kultúrális forradalom dogmatikus őrületének, uriemberek egyanragú tárgyalása és szaktudásbeli eszmecseréje tette könnyebbé az üzleti légkört…

    Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a világ fejlődik, és a globalizmusnak (régi nevén tőkés imperializmus) vannak átkos, de sok áldásos következménye is. Pl.az is pozitív, hogy kína ráléphetett arra az útra, amely a középosztály, sőt már a nagytőkés osztály k i a l a k u l á s á t is magával hozza és ezt ma – a magát szavakban „kommunistának” deklaráló rendszer – nemcsak türelemmel tolerálja, hanem még szorgalmazza is… Az valóban izgalmas lesz egyszer, amikor ők jutnak aimperializmusnak arra fokára, hogy mint az íUSA is teszi, Ők exportálhatják majd a demokráciát 😀 Természetesen érthető hogy ma a régi tőkés államok, konkurenciát sejtve ebben is, rossz szemmel nézik a kínai előretrörést, DE, hogy te Geyzukám mitől tartasz…? Tán csak nem attól, hogy lekkopintják a raktárodon százszám heverő csöves tévé alkatrészeket ? ))) 😀 (((

    Ne is haragudj, de tényleg… néha „enerváltabb” állapotodban kibuggyant ítéletedben tévesztesz, ami itt a mi alapvetően mégis demokratikus fórumunkon gellert szenvedve, sokszor okoz személyes galibát másokkal és persze ez észrevehetően rád is visszahat… Meg kellene találnod a békés együtt-gondolkodás áldott középútját… Na! Szia! 🙂

    Barátilag üdvözöl: J.P.

  • JichakPerlmutter
    2018 november 3
    10:55 de.

    a geyza… pályát tévesztett, de nagyon osztályon felüli farizeus lehetne, ha nem lenne nagyon buta… ahhoz, amit te itt beadsz neki semmi hozzá tennivaló nem kell, tökéletes! úgy ahogy írva van, és köszönet érte a nagyérdemű hálás lesz

    ilyenkor szokott a geyza is meg a gábriel is szabadságot kivenni és új izéket keresnek, mert eddig a totál csőd amit ide betoltak…

    a süsü imperializmus most -mint fent írtam- teremtett 250000 új munkahelyet egy közel 400 milliós országban… óriási, vastaps… de arról a tőzsdehír nem szól mennyi az órabér, azaz a munkaerő ára ugyanazokban és az az inflációs rátát leszámolva mire alkalmas… ha egy RAM hypersuper 8 hengeres V motoros 8,5 liter hemngerűrtartalmú (a hirdetés luxus teherautóról ír ezzel kapcsolatban) $48000 alapáron, hitelkamat 6 évre, biztosítás, és az üzemanyag költség ugyanakkor elektromos Jaguar 2019-es model ennél olcsóbban és persze… a Subaru ami a süsü fogyasztóvédelem szerint az első 3 legjobb között szerepel ennek egy harmad ára és minden járulékos költsége is… KIA, Hyunday, Toyota, Mazda, és valahol a 26. helyen a Buick, egyéb saját gyártmány nincs a 29-es listában…
    most beszéltem valakivel telefonon Deutschland ból mondja vett kínai bőrtáskát osztályon felüli minőség és 28 Euro ugyanaz Kanada ban $CAD 152 + adó és ez csak egy tétel mondja meg azt, hogy a német polgár Lada -t vesz mert …. ???? na miért is?