Nektek a csalás, nekünk a család

2018 november 6 9:23 de.73 hozzászólás

Nektek nemzeti konzultáció, nekünk parasztvakítás.

Nektek pénznyerőgép, nekünk a hazánk.
Nektek Wass Albert, nekünk Radnóti Miklós.
Nektek Horthy, nekünk a cipők a Dunaparton.

Nektek elüldözött egyetem, nekünk oktatás, tudás: a gyerekeink jelene, Magyarország jövője.

A ti világotok szolgákat akar, a miénk a közt kívánja szolgálni.

Ti szabadlábon vagytok, mi szabadok vagyunk.

Nektek Quaestor-ügy, Pasa Park, stadion, letelepedési kötvény, kaszinó, föld, trafik, helikopter, magánrepülőgép, és minden, ami mutyi.

Nektek kifizetőhely, nekünk egy olyan ország, ahol a gyerekeink velünk élnek, s nem menekülnének el előletek.

Nektek nagy és gondoskodó állam, nekünk szabad emberek okos, gondolkodó gyülekezete.

Nektek a csalás, nekünk a család.
Nektek a saját láb, nekünk a tehetség.
Nektek csókosoknak kiírt pályázat, nekünk valódi verseny.
Nektek a másként gondolkodó legyőzendő ellenség, nekünk ellenfél, akit vitában kell meggyőzni.

Nektek migráns, és terrorista, nekünk menekült és ember. Ti terrorveszéllyel riogattok, számunkra ti vagytok a terror és a veszély.

Nektek európai szintű egészségügy, nekünk hosszú várólisták, kórházi fertőzések, túlhajszolt orvosok és ápolók.

Nektek VIP-ellátás, mi nem meghalni akarunk a kórházban, hanem meggyógyulni.

Nektek a korrupció a kormányzás, nekünk az a meggyőződésünk, hogy nem szabad lopni.

Nektek Felcsút, nekünk Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen: az ország.
Nektek a kisvasút, a mi gyerekeinknek a nagy utazás. Ők nem csupán Bicskéig mennek, vagy Lovasberényig, számukra Anglia, Németország a végállomás.

Nektek túltolt bicikli, nekünk túltöltött pohár.

Föld S. Péter

Illusztráció: Olga Krokhicheva

73 hozzászólás

  • Ebben a pillanatban (magyar idő szerint 16:15 óra) demonstrációs felvonulást tartanak a szakszervezetek egy része, a Parlament elé vonulnak.

    A rendőrök a Bajcsyn a járdára terelték őket, de befordulva az Alkotmány utcába, hosszadalmasan feltartják az autóforgalmat. Ha engedték volna őket vonulni az úttest teljes szélességében, 5 perc alatt befordulnak az Alkotmány utcába.

    Kevesen vannak, nagyon kevesen, mindössze jelzésértékű, hogy élnek még néhányan az országban, akik nem szeretnének alattvaló módjára élni.

  • A Kossuth Lajos térre nem mehettek be, a torkolatnál áll egy színpad az úttest közepén, gondolom azon okosságokat fognak mondani, megtapsolják majd a „szónokokat”, aztán szépen hazamennek.

    (szóval nem lesz se szobordöntés, se tűzharc a Rádiónál)

  • Megtudtam a felháborodás okát 😀

    „A tiltakozás oka, hogy a cafetéria rendszer érdemi egyeztetés nélküli átalakítása kétmillió munkavállaló zsebéből vesz ki évente átlagosan 90 ezer forintot.”

    Nem a Wass Albert és a Horthy szobrok felállítása, nem az Európai Unióval való szembenállás, nem az antiszemitizmus, nem a baloldali és liberális nézeteket hangoztatók kiszorítása a munkalehetőségekből, hanem a cafetéria bevonása az adózó jövedelmek közé. 😀 😀 😀

  • Drizari
    2018 november 6
    10:53 de.
    Szerintem igazuk van, még annak ellenére is, hogy Magyarországon valójában nincsenek is igazi, a nyugati demokráciákban tapasztalható független szakszervezetek, mert azt az új nyugati munkáltatók a „rendszerváltástól” nem tűrték meg!

  • A Szerző nagyjából-körülbelül leírta a libertátus eszme-rendszer alapjait.
    Ami ma itten szitokszóvá züllesztettek le.

  • Drizari
    2018 november 6
    10:22 de.

    Azt én is megfigyeltem hogy a rendőrök inkább fontoskodnak ha bármi kis probléma adódik a közutakon.
    Mondhatni „rendőrködnek”

    A minap volt egy kisebb baleset a Fogarasi úton, közel a Hungáriához.
    A kifelé vezető sávon egy troli meg egy személykocsi ütközött.
    Erre lezárták az idióták félszélességben az utat !!!
    Nem lehetett megközelíteni a TESCO-t és az OBI .-t sem.
    Fontoskodnak, betartanak az utazó közönségnek.
    Kb. ennyire képesek.

  • Elnezest , de akik a z 56 megemlekeset ELLEN demonstracioval „unneplik”, az megerdemlik,. hogy a rendorok tereljek oket! Vannak otthon masgyarok, akinek fogalmuk sncs MIT jelentett 1956 ban a nemzeti forradalom. Az idegen, hosszu megszallas elleni lazadasa a nepnek!Most NEM tetszik a kormany? Eltek volnsa akkor, maskep latnanak mindent!
    t!

  • Elnezest , de akik a z 56 megemlekeset ELLEN demonstracioval „unneplik”, az megerdemlik,. hogy a rendorok tereljek oket! Vannak otthon masgyarok, akinek fogalmuk sncs MIT jelentett 1956 ban a nemzeti forradalom. Az idegen, hosszu megszallas elleni lazadasa a nepnek!Most NEM tetszik a kormany? Eltek volnsa akkor, maskep latnanak mindent!

  • Rendszerint tobb informaiok talalhatok Drizari hozzaszollasaibol mint a szerzok cikkeibol.

    Mostan is, csodalkozva hogy vajon (?) kik lehettek volna az „ok” es kik a „mi” a cikk inkabb panaszaiban, mint jelenteseben.

    De a kerdes,
    1., lehetett volna magyarorszagon az u.n. (cafeteriak, ettermek, bistrok, barok, stb.) vendeglato ipar adomentes ????

    2., A vendeglato ipar alkalmazottai vagy tulajdonossai tuntetnek ?

    3., letezne ma ottan Alkotmanyos joguk a dolgozoknak/alkalmazottaknak a szabd-alkudozasaikra munka-adoikkal? A szak-szervezetten keresztul ?

    Vagy lerezik az u.n. „munkahoz-valo-jog” ?
    Maskulomben a cikk nem igen mas mint az Ajatolahk rikacsolasainak a viszhangja, ami olvashato tobb atlagos hozzasszollo terroristak soraikban allandoan.

  • Sajnos nagyobb része igazság(szerintem 80 %-a) ennek a Nagy Bandó stilusu konferansziénak!

  • A tied a hazugsag! Szerintem mindenki jobb jovot akar a nemzetnek, sajat velemenye es szempontja szerint. A balloldal be mutata mit bir 2002-2010 kozt. Maradt az adosag, az IMF, es a hatra-maradt gazdasagi helyzet. Orban be mutata mit bir o 2010-ota. Helyre hozta Magyarorszagot, es elore halad tovabb. Csoken a munkanelkulik szama, csoken az adosag a GDP vel szemben. No a csaladi tamagotas, nonek a fizetesek. A magyar nep szabadon valaszthat, minden negy evben!

  • Joe Ezek a szalagcímek. Most leírnád a valóságot is?
    Kifelejtettél egy világválságot. Véletlen?
    Ki költötte el az IMF hitel nagy részét, milyen kamattal váltották ki az IMF hitelt, közmunkával csökkent a munkanélküliség (munkahely van, de nem fizetik), az adósság nőtt csak ügyesen számolják, a választási törvényt megcinkelték, az infláció ugyan nem nőtt, csak a megélhetéshez szükséges produktumok ára nőtt nagyon nagyot. Kifelejtetted a rezsicsökkentés blődlijét, miért? Az igazi eredményt sem említetted meg, a Fideszesek arcátlan meggazdagodását.
    Már Kósa 82 éves nagymamája is BMW-ket lízingel. Ez tényleg siker. Volt ott valami 3000 milliárd is, ami elillant, emlékszel?
    Te is tudod, miért írjátok le állandóan ezeket a valótlanságokat?
    Hátha megunjuk az orrotok alá dörgölni? A rák is előre megy, azt hiszi.

  • Kenny
    2018 november 6
    3:47 du.
    Csak egyben tévedtél:
    nem nagymamája, hanem anyukája!
    😀

  • Joe
    2018 november 6
    2:55 du.

    Hazudozol itten..de pont nekünk?
    Mi kisapám nem a közmédiának aposztrofált párt-médiát faljuk..

  • Joe
    2018 november 6
    2:55 du.

    Megcélozhatod a csúsztatásügyi államtitkár címét. A baloldal, pontosabban az egyre szélsőjobbosan fasisztább Orbánnál balra állók valóban megmutatták már többször a történelem során.

    1945 után hatalmas áldozattal felépítették azt az országot, ahová fasiszta példaképeid nemzetrombolása juttatta a vesztes háború utolsó csatlósaként.
    1994 után hatalmas áldozattal stabilizálták azt a gazdaságot, amit a hazaárulással felérő Antall-féle gazdaságpolitika züllesztette azzal, hogy ezermilliárdokban mérhető kárt okoztak.
    1998-ban egy pozitív szaldós gazdaságot adtak át, amelyet Orbán szétosztogatott/fosztogatott 2000 után.
    2008 körül volt egy világválság-hullám és a magyar gazdaság rázkódott ugyan, de nem omlott össze
    2010-ben Orbán egy, a válságok dacára stabil gazdaságot vett át. Szijjártó és Kósa nyilatkozatai után azonban a forint gyakorlatilag bedőlt. Ezt annak idején a New York Times gazdasági elemzője is emlegette. Keress rá, ha nem hiszed.
    Ezt követően kezdtek bedőlni a devizahitelek (többek közt). Ennek a haszonélvezői annak a körnek a tagjai, akik a bedölt hitelesek ingatlanjait gyakorlatilag bagóért megvették, illetve megveszik. Ez a kör jelentős átfedést mutat az utóbbi időben azokkal, akiket minden biztonsági ellenőrzés nélkül az országra szabadítanak a letelepedési kötvényekkel. Szintén olvass utána, ha nem hiszed.
    2014 után a dübörgő gazdaság gyakorlatilag statisztikai hamisítás. Ugyanazzal a technikával, ahogy annak idején a tervszámokat manipulálták, és ahogy az egyre dübörgők tervteljesítésekkel dőlt össze a tényleges gazdaság. Ld. Hofi kabarészámát a malacokról.
    A statisztikai manipuláció legékesebb illusztrációi azok, akik a saját bőrükön nem a manipulált számokat, hanem a valóságot érezve elhagyják az országot. Mára nagyobb számban, mint az ’56-os polgárháborús krízist követően.

    Igen: a baloldal eddig már többször kirántotta az országot abból a pöcegödörből, ahova a különböző tetves vezetők lökték. S valószínűleg Orbán után sem más fogja kiganézni ezt az istállót. Hogy aztán a jobboldal majd az óhatatlan megszorításokra hivatkozva gyorsan elherdálja majd az eredményt. Mert elvbarátaid, és pazar társaid eddig csak a tartalékok ellopására és elherdálására voltak képesek.

  • Figyelo
    2018 november 6
    1:15 du.

    Egy másik topikban már tisztáztuk, hogy az erősen szubjektív és egyre homályosabb emlékeiden túl alapvetően halvány fogalmad nincs arról, hogy országosan hogy is nézett ki az a bizonyos ’56.

    De ettől is eltekintve tedd meg kérlek azt a rohadt nagy szívességet, hogy a láthatóan kizárólagos önfényező/önsajnáló képességben gyakorlatot szerezve, ás alapvetően roppant messze leledzve nem oktatod ki azokat, akik helyetted is fenntartják az országot. amelyet Tőled már nyugodtan leradírozhattak volna a térképről amennyit tettél érte. Kösz.

  • Joe es Kenny vitajan;

    Mr. Adam a nyari vakacioja utan visszaterve magyarorszagrol nyujtott az olvasoknak igen ertelmes jelenteset a mai magyarorsagi anyagi korulmenyekrol.

    Kerdesem Joe-hoz , de gokent Kenny-hez, allitanak hogy Chris Adam valotlansgokat irt nekunk ???

  • György Molnár

    Tetszik! Jó! Kár hogy a „nektek” nem olvassák…..

  • Andrew_s
    2018 november 6
    8:04 du.
    ______________

    Nagyon pontosan foglaltad össze a „baloldal” alapvető cselekedeteit.
    Látom, berágtál… 😀

    Ma már én is kezdek berágni, miután a minap valaki – harci lázában – „idegen test”-nek nevezett a magyarságban, a baloldali (pontosabban, ahogy az illető – erdélyi magyar – fogalmazott: az 1990-előttröl megmaradt elavult) nézeteim miatt… 😀

  • Bendeguz79 Provokatív kérdés. Miért? Kocsmai kötekedés íze van.
    Már százszor leírtam, mit honnan tudok. Leírtam kapcsolataimat Magyarországgal, és azt is, hogy én nem vakációzni megyek Magyarországra, hanem évente négyszer hazamegyek a családomhoz és a barátaimhoz, saját lakásunkba, ahol a szomszédaimat is látom és hallom. Barátaink pedig elég széles skálán mozognak, a diplomatától kezdve a egyetemi tanárokon, orvosokon, kereskedőkön, építkezési vállalkozókon, buszvezetőkön, mentősökön keresztül egészen fel a takarítónőig felölelik a társadalmat. Idén éppen lakást vásároltunk, és leányom részt vett a szaporodjon a magyar mozgalomban, teljesen tisztában vagyunk a szalagcímek és a valóság viszonyáról. Nem hiszem, hogy Chris ilyen mélyen tudna tapasztalni egy vakáció során, legyen bármily hosszú és tartalmas.
    Nekünk még szerencsénk is van, mind leányom, mind a férje „jól” keres. Mégis látom, nem jutnának sokra segítség nélkül.
    A négy útból három repülőút, így legalább hatszor szembesülünk a kint dolgozók gondolataival, sikereikkel és kudarcaival. A magyar nagyon szereti kiönteni a lelkét idegeneknek, a repülési szorongás feloldására nagyon jó módszer. Nekem pedig jó tapasztalatszerzés. Az autós úton pedig Európát szeljük át, az sem utolsó tapasztalat.
    Az már csak hab a tortán, hogy évente több barátot vendégül látunk, és hát 10 nap alatt olyat is elmondanak, amit nem szeretnének. Viszont a költekezési szokásaikból hamar kiderül anyagi helyzetük, viselkedésükből az érzelmi.
    Az pedig, hogy a Ti képzeletetekben én hiteltelen, hazug és kétes alak vagyok, nem másítja meg azt, amit tapasztalok és amit tudok. Titeket minősít nem engem.
    Chris leírta amit a vakáción látott, én meg azt, amit én látok.

    Már kértem, ha Chris Mr Chris, akkor én Mr Kenny vagyok. Mert ez jár nekem. Alapvető tisztelet Bendegúz, itt tudják, a megszólításom Mr vagy Sír. Amerikában nem tudják? Ha viszont rangsort állítasz fel a megszólításokkal, akkor engem többet ne szólíts meg. Azt hiszem ez világos beszéd „kedves” Bendegúz?

  • Kenny
    2018 november 6
    3:47 du.

    Joe Ezek a szalagcímek. Most leírnád a valóságot is?
    ————————————————-
    Te is tudod, miért írjátok le állandóan ezeket a valótlanságokat?
    Hátha megunjuk az orrotok alá dörgölni? A rák is előre megy, azt hiszi.

    Kedves Kenny! Azt meg te felejtetted el- vagy olyan röhejesnek találtad magad is – hogy az említett 82 éves anyuka SERTÉSTELEPE által történt a lízingelés, és tudod miért? Én egyik pillanatról a másikra megvilágosodtam: alighanem ezzel a járgányokkal szállítják a sertéseket ide-oda, vágóhídra stb. Hát mi másért? Valamikor hogy vihogtunk Hofin, ha úgy jelölte meg egy dilettáns foglalkozását, hogy nőgyógyász és kazánkovács, nem is sejtettük milyen közel vagyunk ehhez az egyveleghez! Lásd Pénztáros Lőrincet! Ami meg a leírt mennyiséget illeti, tény és való, hogy ha valamit nagyon sokszor mondanak el- legyen az bármekkora baromság – előbb utóbb maga is elhiszi aki hangoztatja! Gondolj csak Bodára, bár az ő esetében a vakhiten kívül egy olyan óriási fehér folt is „közrejátszik az agyában” ami már eleve lehetetlenné teszi, hogy bizonyos dolgokat mérlegeljen! Joe vajon miért nem használ ékezeteket, arról meg már szót sem ejtek, hogy akár Józsinak is neveztethetné magát? Hát az nagyon tetszik, ahogy Kanadából, Florida- Alsóról, meg a jó ég tudja még a világ mely pontjáról világosítanak fel minket „itthon élő, ugye kétes múltú”!!!!!(by Boda) személyeket arról, hogy mi hogyan élünk, mi mindennek kellene örülnünk, és mi mindent nem tudunk a saját országunkat, életszínvonalunkat, a hazai történéseket illetően, ezért aztán sok mindent köszönhetünk B79-nek Figyelőnek és a legújabban feliratkozó Joe-nak, máskülönben hülyén halnánk meg!

  • Andrew_s

    Szerintem 2006 előbb volt, mint 2008.

    Ki mondta és mikor? „Hazudtunk reggel, éjjel, meg este.” „Nem kormányoztunk semmit!”..”Elkúrtuk!, Nem kicsit, nagyon!” stb. stb. stb.

  • @Kenny:

    Az alacsony IMF kamatot nem ingyen kapod. Szerintem jobb magas kamatot fizetni. De most mar az sem igaz, mert magyarorszag mar reg nem fizet epp olyan magas kamatot (3.6% a 10-eves papir).

    Es a kozmunkas tema, mar nagyabol le jart.

    2010: 3.6 millio munkahely

    2018: 4.5 millio munkahely

    Keveseb mind 200,000 kozmunkas, es a szamuk tovabb is csokken.

    Ahogy mar mondtam, tietek a hazugsag!

  • JOE;

    Az elvtarsak eszmei es propagandai volt az emberitortenelemben a legnagyobb hazugsag.

    De ne feldd Goebbels alapelvet !

    ‘ A hazuhsagot el-lehet hitetni a tomegekkel,ha az allandoan ismetelve van es a valosagot nem tudhatjak soha.’

  • Yeah BESANCON, utolso mondata valosag !

    Azert a regi mondas, hogy meg ‘a bunok megbocsajthatok, de az ostobasag, hulyeseg az orokke valo’ !!!

  • Figyelo
    2018 november 6
    1:15 du.

    „Elnezest , de akik a z 56 megemlekeset ELLEN demonstracioval “unneplik”, az megerdemlik,. hogy a rendorok tereljek oket! Vannak otthon masgyarok, akinek fogalmuk sncs MIT jelentett 1956 ban a nemzeti forradalom. Az idegen, hosszu megszallas elleni lazadasa a nepnek!Most NEM tetszik a kormany? Eltek volnsa akkor, maskep latnanak mindent!”

    Kedves Figyelő, elolvasta egyáltalán a cikket? És ha igen, akkor most éppen miről beszél? A világ nem 56-tal kezdődik, mint ahogy nem is feltétlenül ott ér véget, kizárólag az Ön számára! Hogy tetszik-e nekünk a kormányunk, vagy nem, azt talán bízza ránk, vagyis azokra akik napi szinten élvezik a tevékenységét, Ön sok ezer km -ről nehogy már megmondja bárkinek is a frankót! Utolsó mondatát némileg átdolgozva azt mondom: „élje itt, a magyar átlagpolgár mindennapi életét, és talán másképp látna mindent!”
    Látja ilyen az, mikor a hóhért akasztják!

  • György Molnár

    Biztos hogy ezek az adatok igazak? És a Fidesz diktatúra elől nem emigrált 5-600 ezer ember? A közmunka az rabszolgatartás, az ég világon semmi hasznosat a köznek nem tesznek, a szemetet söprik ide-oda az utca 2 oldalán, védőfelszerelés nélkül, többe kerül a gyógykezelésük és a táppénz, mint a „munkájuk” haszna….Ez egy primitív bunkók által elfoglalt ország, ahol gyilkosokból is lehet (a Fideszeseket) „őrző-védő” ember….

  • Andrew_s
    Semmi kerdes nem marad teljes valaszok nelkukul hogy mi is volt, vagy hogy ,is tortent valojaban 1956 Oktober 23-an.

    Talan olvasnia szukseges lenne a „Marxis Internet Archive ‘adatait.

    De NE feledje hogy 101 evvel ezelott, pont ezen a napon tortent valami Petrogradban.

    Hogy a feneben feledhette el azt ????

    De a kerdes lehetne ma, ami igen vitathato, HA a cenzor engedne, a valosag keresese, hogy volt az a kezdettol semmi mas csak hazugsag es felrevezetese a tomegeknek VAGY nehany belso-lehetoset elvezok tettek azza ?

    Visszatekinteve persze egyik sem szamitana ma mar jelentosnek.
    Kiveve azokat akik meg ma is almodoznak azt haszanlni hatalmaikat nyerni embertarsaik folott.

  • MOLNAR GYORGY;

    De NEM a dolgozo „kozmunkasoik” hibaja hogy gyatran van munklalehetosegeik szervezes es felulvizshalat jianyaban.

    Az vadakat a felelosok erdemlik.Nem a dolgozok !

  • Joe Észrevetted, hogy kerültem a hazugság szót? Te nem vagy ilyen kényes látom. Így is jó.
    Jól hangzik a munkahely teremtés, csak éppen azt felejted ki, hogy egy nagy gazdasági válság után vagyunk, és majd mindenhol emelkedtek a munkahelyek száma. Ezt elfelejtetted.
    Az is igaz, hogy az IMF hitelnek feltételei voltak, az új hitelt viszont vitte aki akarta. Neked tetszik? Jó.
    Lejárt a közmunka? Neked 200 000 ember nem tétel? Szerinted az hány embert érint, mikor egy családból csak egy kaphat belőle? Neked ez is tetszik, a rabszolgamunka? Jó.
    Ennyi volt a cáfolat? Ez csak Bendegúz veszi be.
    Látom, Andrew_s már szembesített a valósággal. Sajnos hiába hullámzott neked Bendegúz, Tied a hazugság.

  • jani
    2018 november 7
    7:39 de.

    Korlátozott szövegértési problémáiddal fordulj Boda után a trolltartódhoz.

    Gyurcsány mennyit is beszélt akkor? Mintha nem 2 mondatot mondott volna. Még akkor sem, ha fideszes haverjaidnak a szövegösszefüggések értelmezése meghaladja a fizetésüket.

    Amúgy rémlik 2006-ból remélem az is, hogy össze tetszettek hugyoztatni a Kossuth teret, ahol fellépett a Nemzeti Indigó bajnoka és a Nemzeti takarítónő is. Aztán ugyebár a Nagy Őszi Pisis forradalmad során még Böbe-babát is ellopták a haverjaid.
    Majd demonstratíve mutogattátok a művérrel leöntött Révész Mariskátokat.
    Akit a sorfal előtt előadott magánszámáért egy komolyabb rendvédelmi erő annyira megvert volna, hogy nincs szüksége művérre. Igaz, nem is nyilatkozott volna az első néhány napban.

    Úgyhogy azt a 2006-os fideszes-béközepes összeborulást inkább ne hozd ide. abból nem jösz jól ki.

  • Almási Alma
    2018 november 7
    3:13 de.

    Igen, kezdek berágni, mert kicsit kezdenek az elvtelenül, napidíjért trollkodó hülyegyerekek. A Fidesz nagyon be lehet sz…va, ha ennyire rászorul a virtuális béközépre.
    Vissza fogjuk még sírni Bodát is 🙂

  • kedves és nagyon nagyra becsült blogtársaim: íme az egyre változó múlt elemzését és ugyanannak kifejtését valamint kiteregetését olvashatta mindenki aki nem lapozott időben… valamint pénzügy ismertető szemináriumokat az IMF világot letaroló kedvezőjéről és arról, hogyan lehet kényszeríteni országokat, hogy kisebb libamájat gyártsanak, mert akkor könnyebben tönkretehetők lésd még a banán görbület együthatójának négyzetes cirkumveknijét mint az EU belszabályozásának törvényes erőszaktevését

    további m inden jót

    megjegyzésem: az őszödi beszéd nem abból a 12 szóból áll amit a mainstream media azóta citál, azaz hazudik

  • Joe
    2018 november 7
    11:58 de.

    Írd meg egyszerűen, hogy mennyit kapsz a hazugságaidért, – lehet hogy meggondolom én is, és beállok a sorba, ha jól lehet vele keresni.

    A diplomások 8,0%-a külföldre ment. Egyetlen más országban sem ilyen kiugró az arány, még a románoknál sem.
    Azonkívül a kvalifikált szakmunkások úgyszintén.
    Itthon maradtak az összeszerelő üzemek, ahol egy melós már akár 150 ezret is megkereshet.
    Egy albérletért 120 ezret kérnek bármelyik vidéki városban, kétszobás lakás + rezsi. Bp.-en min 150+rezsi
    A többit meg be lehet osztani (szorozni nem nagyon mert a nullával való szorzás értelmetlen)
    Ha van annyi gógyid, hogy ezt felfogod.
    Számoljuk át dollárba? Ugye nem haladja meg a havi 500 dolcsit a kereset?
    Te szemétláda!

  • Andrew_s
    2018 november 7
    4:11 du.
    _________________

    Nagyon úgy tűnik, hogy az ország szétszakításának a végjátékába kerültünk. Szerintem meg kell próbálni ellenállni, én legalább is nem szeretnék senkit sem gyűlölni, még ha engem gyűlölnek is. Muszáj empatikusnak lenni még a hülyékkel is. Szerintem Boda nem troll, csak lelkes és buta. A legrosszabb kombináció, de még megérthető. Akit viszont trollnak tartunk, azt legegyszerűbb NEM OLVASNI, NEM VÁLASZOLNI. Nemigen hat már senkire az érvrendszerük, csakis a hosszú ostobaságok olvasása idegesíti fel a normális embert. Legalább is én így gondolom.

  • @ Kenny:

    Te eszt irtad: „közmunkával csökkent a munkanélküliség”.

    4.5 millio – 3.6 millio = 900,000 uj munkahely. Ahogy mondtam, a kozmunka program epp most keveseb mind 200,000 szemelyt erint.

    Szoval kozmunkaval csokkent a munkanelkuliseg?

    Asztan tovabb irtad hogy: „éppen azt felejted ki, hogy egy nagy gazdasági válság után vagyunk”

    Nem felejtetem el! 2007 ben, egy nagyon eros vilag gazdasagi fejlestes periodus utan, es miutan joll meg toltotek Magyarorszagot adosagal (amiat kellet az IMF be lepjen) , 3.8 millio szemely dolgozot Magyarorszagon. 2018 ban 4.5 millio, vagy 4.3 millio hogyha ki szamitjuk a keveseb mind 200,000 kozmunkast az egeszbol!

    https://tradingeconomics.com/hungary/employed-persons

  • Joe
    2018 november 7
    6:25 du.

    Ezt bírtad írni:
    „Nem felejtetem el! 2007 ben, egy nagyon eros vilag gazdasagi fejlestes periodus utan, es miutan joll meg toltotek Magyarorszagot adosagal (amiat kellet az IMF be lepjen) ”

    Tündérkém, Magyarország nem 2007-ben, hanem 1982 -ben, május 6-án csatlakozott az IMF-hez.

    Mi lenne akkor, ha utánanéznél, mielőtt kritikátlanul leírsz valamit, amit megüzennek neked a napidíjért?
    A Fizuban benne van, hogy hülyét csinálsz magadból?

    A dátumadat forrása:
    https://www.imf.org/en/Countries/ResRep/HUN
    „Hungary joined the Fund on May 6, 1982; Article VIII”

    A többi amit összehordtál pont ugyanilyen „hiteles”

  • Joe a Kennyhez kuldott web-lap statistikai adatain.

    Negy es fel millio dolgozik a kilenc es fel millios ossz lakaosokbol?

    Az igen magasnak es rendellenesnek tunik. Meg a 3.5 milli is igen magas lenne.

    De ugyanakkor a munkanelkuliek szazaleka magas.

    Es a fiatalaok munkenelkylisege rem magas.
    Az a tarsdalami problema.

  • Joe
    2018 november 7
    11:58 de.

    „Az alacsony IMF kamatot nem ingyen kapod. Szerintem jobb magas kamatot fizetni. „””
    na mégegyszer: „””Szerintem jobb magas kamatot fizetni.””””….

    Hogy micsoda?

    Te nemcsak egy szemétláda vagy, hanem még hullagyalázó is?

    Biztos te is abba a körbe tartozol, akik becsapták, beszélhámoskodták a devizakamatokat –

    A magyar nép had „dögöljön csak”, minden ami belefér, hulljon a férgese!

    Majd az urambátyámék meg eldözsigélnek!
    Vagy talán ők fizetik a kamatokat???
    Biztos hogy egy centet se!

    Ki vagy te, hogy ilyeneket írsz ide?

    Ez a kormány eladósította az országot már harminc évre előre!
    És mindent letitkosítottak?
    Milyen jogon, milyen alapon – ha demokrácia van?

  • Joe Nem azt irtam, hogy csak közmunkával. Utána irtam, munkahely van, de nem lehet belőle megélni.

  • Gabriel
    2018 november 7
    8:39 du.

    „“Az alacsony IMF kamatot nem ingyen kapod. Szerintem jobb magas kamatot fizetni. “””
    na mégegyszer: “””Szerintem jobb magas kamatot fizetni.””””….”

    Ha CSAK az IMF alacsony kamatait vesszük számításba, akkor nagyon elmegyünk a valóságtól, mert azok a szerény kamatok erős politikai és gazdasági zsarolásokhoz voltak kötve, amiket megtapasztalva nagyon sok segélyért kuncsorgó visszakozott és helyette inkább vállalt egy megszorító feltételek nélküli drágábbat. Az IMF huncutul kecsegtető kamatai a szándékosan az aktuális országokra eröltetett szankciók miatt sokaknál nagyobb károkat és kiszolgáltatottságot okozott mint egy másik, sokkal drágább, de diktátumok nélküli hitel. Nagyon sok intő példa van erre!

  • Andrew_s
    2018 november 7
    4:08 du.

    Miért kéne az egész „öszödi beszédet” idéznem ahhoz, hogy megértsd, hogy már 2006 előtt is súlyos problémák voltak a magyar baloldalon? Azért emlékeztettelek, hogy ne fogj mindent a 2007-2008-ban kezdődött nemzetközi válságra.

    Egyébként, a fideszes (és a jobbikos) szavazók jelentős része átpártolt, korábbi SZDSZ és MSZP szimpatizáns.

  • Gabriel
    2018 november 7
    8:39 du.

    Igaza van Joe-nak. Az IMF az alacsony kamatért cserébe gyámkodni akar. Beleszólni a gazdaságba. Ahogy egy ideje Ukrajnában is teszi. Majd rájönnek ott is, hogy az IMF nem a Mikulás és valójában kinek a javára adja a tanácsait.

  • Ez a Joe egy echte idióta.

  • Almási Alma
    2018 november 7
    5:44 du.

    Imádom Magácskában hgy ENNYIRE idealista.

    Holott tudom hogy tudja hogy a társadalmi folyamatok megállíthatatlanok és lassan változnak.
    40-50 év is kell (jó esetben) egy egy irányváltáshoz.

    Ez alól csak a náci Németország volt kivétel, amit az amerikaiak a hitleristák leverése után sikerrel integráltak be a demokratikus világrendbe.

    De…úgytűnik a nácik ismét jönnek ott (is) felfelé, mint a talajvíz.

  • Geyza, és ennek a „talajvíznek” a forrása a kölcsönös gyűlölködés. Részemről nem vagyok hajlandó „forrás” lenni. De te persze azt csinálsz, amit akarsz…

  • „azok a szerény kamatok erős politikai és gazdasági zsarolásokhoz voltak kötve”
    Ez így van. Kérdés, vajon nem a mi érdekünk érdekében IS volt ez a zsarolás? Amit a mostani magyar politika felmutat, az egy tipikus makacs kamasz viselkedés. Fel kéne már nőni…

  • Az IMF vadoloinak;

    Az IMF nyujt jutamyosabb kolcsonoket felelotlen kormanyoknak, de nem sajat erdeke hanem a kolcsoket felvevo nemzeteknek hogy az IMF penzugyi fegyelemet kovetel azokrol.

    De hat mi a fene a „zsarolas” abban?

    Maskulomben csak meleybbere es melyebbre sulyednek az adosagaikban.

    Akik nem kepesek a sajat koltsegeiken megelni, azoknak szukseges kolcsonoket felvenni, de kotelesseguk a kikotesek alapjan kezelni penzugyeiket.
    Maskent ugy jarnak mint a Gorogok.

    Senki nem volt kepes tanulni Gorogorszag peldajabol ???

    Hasonlon ma Pierto Rico es tobb Latin-Amerikai orszagok is.

    Az elso lecke lenne, „addig nyujtozkodj amig a takarod takar,maskent labaid megfaznak.”

    NE vegyel KOLCSONT !

  • Reagaltam KENNY hosszu allitasaira, de Chris torolte.

    Csupan annyit,a maganvelemenye vagy az elsimert adatok lenne a teny ???

  • Senki nem emlekezett November 7-ere ?

    Persze, mert nyugaton az a nemzetkozi szocializmus aldozatainak az emleknapja.

  • Bendeguz79
    2018 november 8
    4:50 du.

    Túl sokat „reagálsz”.
    Peg nem kéne…

  • jani
    2018 november 8
    4:10 de.

    Csúsztatsz öreg.
    Az IMF nem zsarol, csak megnézi VALÓBAN arra költik e a kedvező kamatú kölcsönöket amire felvették.

    Rövidrezárva : nem lehet belőle capcarázni !!!!

  • Bendeguz79
    2018 november 8
    11:30 de.

    Ebben spec igazad van de minek hozzá litániát költeni ?

  • Alma:
    Nem én csinálom hanem az agyatlanok.
    Én a Maszopra szavaztam legutóbb is.
    (Tudnám minek…)

  • Andrew_s

    2018 november 6
    8:09 du.
    Miivel ott eltem, a magyar hazaban, szuletesem ota, jo emlekeim vannak a naci, majd az orosz megszallasrol.Leirtam, hogy 12 eves korombeli
    emlkeimet ,Budapest ostromarol is. Mar irtam, azt, hogy a tortenelmet NEM lehet meghamisitani!

  • Andrew, meg annyit, hogy 61 eve Kanadaban elek, es a Fidesz NEM penzelt le, sot nem is tudja, hogy elek!

  • Geyza
    2018 november 9
    4:41 de.
    Hülyeségeket beszélsz: csak arra van joguk -mint a többi banknak is- hogy a tartozást behajtsák, ha kikötik, hogy mire költhető a hitel az már gusztustalan árukapcsolás, de lehet zsarolásnak is nevezni, viszont igaz, hogy kettőn áll a vásár, ezért aki belemegy ilyenbe az megérdemli! Ja és mitől ilyen szamaritánus az IMF, a hiányzó hasznot pótolja nekik valaki vagy nonprofit társaság?

  • Almási Alma
    2018 november 8
    8:32 de.
    Kedves Alma!
    Sajnos az IMF szerető jótékonykodásai miatt sok felkaroltjuk -érdekes, hogy nem mind, csak azok akiken már mások sem tudtak volna még kamat nélkül sem segíteni- nem jobb, hanem rosszabb, sőt csődközeli állapotba kerültek. Lásd Bendeguz által felsoroltakat! Na ennyit az IMF pártatlan segítőkészségéről!

    „Amit a mostani magyar politika felmutat, az egy tipikus makacs kamasz viselkedés.”

    Ebben viszont maximálisan egyetértünk!

  • GEYZA

    „Az IMF nem zsarol, csak megnézi VALÓBAN arra költik e a kedvező kamatú kölcsönöket amire felvették.”

    Azt mondod, nem kell aggódni Ukrajnáért, jó kezekben van? Nem vagy te véletlen IMF tanácsadó?

  • jani
    2018 november 9
    3:11 du.

    Bocsika de aztsem tudom merre van ez az „Ukrajna”
    Az valamiféle folyó?

  • Inkább Bibi
    2018 november 9
    12:46 du.

    Ruszkiországot is kihúzták a szarból.
    Amikor jó 15 évvel ezelőtt Putyin barátotok államcsőd-közeli helyzetbe kormányozta a birodalmát.

    Hálából most atommal fenyegetőzik.

    Dehát…a TI pédaképetek a volt Keletberlini fő-spion.

    (Lehet hogy nem a Putyin cseszte el a gazdaságot hanem az elődje.Magunkközt legyen mondva nekem nagyhatár szar az amit az oroszok művelnek addig, amíg nem rajtunk kezdik el ismét kipróbálni a módszereiket.Bár..ha rajtatok állna már rég megint itt állomásoznának ideiglenesen.)

  • Geyza
    2018 november 9
    4:39 du.
    A ti Gorbacsovotok -aki mellesleg hazaárulást követett el az általatok sugallt peresztrojkájával- szolgáltatta ki a Szovjetúniót nektek, osztánmeg Ruszkiország a ti segítségetek nélkül húzta ki magát az általatok előidézett szarból!
    Nem vagyok Putyin védőügyvédje, a consiglierieje sem, de ha titeket(már mint az USA-dat) a ruszkik úgy vennék körbe „védekező” rakéta támaszpntokkal mint ti őket, akkor annak szívből örülnétek? Sorold fel az USA körüli orosz támaszpontokat, de inkább ne mert leesne az állad és jelenleg még ilyen protézist a kinaiak sem gyártanak!

  • Inkább Bibi
    2018 november 9
    12:46 du.
    a &@&Đħ>#¤geyza fixa ideáit nem lehet kiírtani kár vele…

    assziszi
    az IMF a legrohadtabb rablóbanda a Földön arra jött létre!!!! és Teréz anyának hírdeti magát akiről utólag sok minden kiderült nem egészen szent fazékság… de gúglizzad meg hátha…

  • Geyza
    2018 november 9
    4:39 du.
    „…a TI pédaképetek a volt Keletberlini fő-spion.”

    Te valami hatalmas képzavarban szenvedsz, mert egy keletberlini(kis k-val!) némber, aki mellesleg nyugatról átszökő lelkész családból származó Stasi ügynök és endékás kisztitkár is volt egyszerre, inkább lehetett fő-spion mint egy akkreditált hírszerző!

  • Geyza
    2018 november 9
    4:39 du.
    Mellesleg az általatok egekig magasztalt némber annyira német, hogy mikor nálunk járt ippeg a második legnagyobb számú(német) rokon nemzetiség még szimbólikus meglátogatására sem jutott ideje és amikor győzött a pártja, a német zászlót utálkozva elkobozta a párt társától! (Érdekes jelenet volt, nézd meg ügyesen a Youtube-on!)

  • Geyza
    2018 november 9
    4:39 du.
    „Bár..ha rajtatok állna már rég megint itt állomásoznának ideiglenesen.”

    Ti jelenleg sokkal több helyen állomásoztok, mint a Szovjetúnió fénykorában, ráadásul nem is ideglenesen!

  • Elemér, a te igazságod alig néhány mikronnyi, és az is olyasmiről szól, amit már régen túl kellett volna haladni. Merkel asszony egyszerűen egy hazáját szem előtt tartó jó politikus. A múlttól függetlenül. Azonkívül túl tudta tenni magát – és nem csak magát, hanem az országát is – azoktól a kicsinyes, irígy, hatalommániás allűröktől, amivel például legtöbbször a TE hozzászólásaid is tele vannak. Más kérdés, hogy túl sokáig volt a posztján, és ezért lassan sikerül őt onnan kiutálni azoknak, akik éppen ő miatta nem lehettek „hatalmas német nemzet”… De majd méglátjátok, mi lesz, ha kiveszik a kezéből a fakanalat… Istenbizony, nem kívánom még neked sem… Hát még magamnak…

  • Ja, és Putyinnál sem a múltja a probléma…

  • Almási Alma
    2018 november 10
    8:34 de.
    Kedves Alma, az a mikronnyi megérzésem lehet akár méternyi is, mert Merkel asszony az utóbbi időkben időnként olyan furcsán viselkedik mintha zsinóron rángatnák, szerintem semmi tragikus fordulat nem várható, a távozása vagy megjátszott eltávolítása csak személyi változást fog okozni, az utódja ugyanilyen „elhivatottságú” lesz, csak lehet hogy szebb vagy fiatalabb, de okos ő sem.

  • 100%-osan meg kell hogy eggyezem Bibi meglatasaval.
    A nemetek zomei alig kepesek varni azt a napot.

  • Inkább Bibi
    2018 november 10
    2:33 du.

    „… szerintem semmi tragikus fordulat nem várható, a távozása vagy megjátszott eltávolítása csak személyi változást fog okozni, az utódja ugyanilyen “elhivatottságú” lesz, csak lehet hogy szebb vagy fiatalabb, de okos ő sem…”

    Nem tudom a szépség, a fiatalság vagy akár az „okossság” hogy jön ide – de egy biztos: részemről minden napot, hónapot, vagy akár órát megköszönök, míg Merkel a posztján van. Csak várok, pontosan tudom, érzem mi lesz azután, és már hallom a csattanást – mint egy előre látott, de megakadályozhatatlan ütközés esetén! Csak behunyod a szemed, tudod nem tehetsz már semmit, és durr! Nagyjából ugyanezt éreztem Bajnai rövidke kormányzása alatt is – minden napnak örültem míg nála volt a kormányrúd, az a pár hónap konszolidált nyugi ránk fért, egyben előre vetítette mi várható: mindent adtam volna, ha tovább tart, és nem értettem a lelkem mélyén, miért nem maradhat ez így – hát nem látják az emberek, hogy ennek a szerencsétlen országnak és népének ez lenne a megoldás? Sajnos előre bocsátotta, hogy csak a ciklus végéig vállalja(2009-2010-ig) és nincs szándékában indulni a következő választáson, pedig akkor ha meg nem is nyerte volna, de messze elkerülhető lett volna a 2/3! Azt mondom tehát, hogy a világnak, azon belül Európának épp a Merkel típusú politikusokra van szüksége, és addig jó míg ő a helyén van! Persze, erre majd csak akkor jönnek rá az érintettek, ha „elvesztették” ahogy az már lenni szokott!

  • Németország Európa meghatározó országa. Amikor a rendszerváltás után nyakukba szakadt a DDR, a maga nem nagyon kellemes szellemiségével, é borzasztóan izgultam, melyik Németország fog dominálni. A jólét a nyugat felé sodorta ugyan, de a keleti makacsság elég veszélyesnek tűnt. Amikor aztán Merkel került a kancellári székbe, egy kissé féltem, bevallom. De csak addig, míg egyszer a TV-ben közelről megláttam az arcát. Tiszta, értelmes, nyugodt, nem hiú, lényegre koncentráló. Kedves Elemér, szeretnél te – meg én, meg sok politikus – olyan okos lenni…

  • Besancon
    2018 november 10
    5:36 du.

    „Nem tudom a szépség, a fiatalság vagy akár az “okossság” hogy jön ide”

    Csak arra akartam finoman utalni, amit a fickándozni próbáló strómanoknak szoktak mondani: szép lehetsz, de okos nem! (Evvel most nem azt akartam sugallni, mintha Merkel stróman vagy báb lenne, pedig időnként azt a látszatot kelti.) Szerintem a merkel-féle elkötelezettség csak séma, ami nem névhez kötött és egy kijelölt új utód is ugyanezt a sémát fogja követni, mert nincs más választása, hacsak a 73 év alatt megalázkodásra nevelt „bűnös náci” nép idő előtt fel nem ébred egy egészséges öntudatra a kollektív apátiájából, amit hetediziglenre szabtak rájuk.