Gruevszki vett már letelepedési kötvényt?

2018 november 15 9:52 de.31 hozzászólás

A hazai hatalom sajátos hozzáállása a különböző törvénysértések nemzetközileg ismert elkövetőihez lehet vitatható. Ezt a „baltás gyilkosként” elhíresült azeri gyilkos ügye óta egészen biztosan tudjuk. A legutóbbi eset annak fordított irányú állapotát látszik jelezni. A jobbára gazdasági galádságok miatt két év börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszkit nem kiadta a hazai hatóság, hanem láthatóan a Magyarországra szökését igyekszik fedezni, mentegetni.

Ami, ha belegondolunk, teljesen érthető emberi reakciója is lehet egy olyan vezetésnek, amelynek nem egy tagja joggal aggódhat egy későbbi el-, illetve beszámoltatás eredményétől, következményeitől. Nyugodtan okoskodhatnak úgy, hogy amennyiben most menedéket adnak egy köztörvényesen elítélt vezető politikusnak, akkor erre a példára hivatkozva maguk is kérhetnek ilyen elbánást valahol a világban. Az egy más kérdés, hogy a világnak melyik pontja lesz az, aki a magyar vezető(ke)t majd befogadja. De szinte biztosan lesz olyan banánköztársaság, törpediktatúra, ahol helyet szorítanak neki(k). Talán még alkalmazzák is szakértőként az illető(ke)t. Ezt nem tudhatjuk. Azt azonban láthatjuk, hogy egy igencsak fejetlenségbe hajló magyarázkodási hullám indult el. Amelynek során szinte biztosan ki fog derülni, hogy alapvetően nem a köztörvényes ügyben jogerősen elítélt politikus befogadása a hiba, hanem az tehet az egészről, aki nyilvánosságra hozta a csirkefogást.

Ennek előszeleként értékelhetjük a Fidesz kommunikációs igazgatójának az MTI által közzétett igen értéktelen gondolatait arról, hogy a hatalommal visszaélő gazdagodás, a nagyüzemi sikkasztás akár rendben is lehet. Mert Nikola Gruevszki nem tehet semmiről. Mert, szerinte, „Magyarországon egy olyan politikus kért menedéket, akit egy baloldali kormány – amely mögött Soros György befolyása nyilvánvalóan kimutatható – e pillanatban üldöz és fenyeget”. Arról persze Hidvéghi Balázs hallgatni látszik, hogy a politikust nem egy kormányhatározatban ítélték el a politikai nézeteiért, hanem a bíróságon a visszaéléseiért. A további félreértések elkerülésére megjegyzem, hogy természetesen ismertek azok az esetek, amikor az igazságszolgáltatás kormánymegrendelésre működik. Azonban a nyilvánvalóan koncepciós ügyre utaló bizonyítékok sora sem sorjáz Hidvéghi nyilatkozatában a Macedóniában lefolyt eljárással kapcsolatban.

Ezzel szemben, szintén az MTI közleményei alapján ugyanez, a politikailag asszimetrikussá tett, eljárási gyakorlat legalább a gyanú szintjén megállhat hazai gyakorlat alapján. Az a közelmúltból ismert fordulat volt, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) adatai, ajánlása alapján felmerült az Elios érintettsége. Mely cég esetében az igazságügy kerekei összeakadtak, és azt az eredményt darálták ki, hogy annak a cégnek az ügyében, amelynek köze lehet Orbán egyik lányának férjéhez, nincs semmi látnivaló. Az OLAF jelentésének nyilvánosságra kerülését követően egyébként a kormánytól nem túl távolra eső 888.hu még simán álhírnek minősítette az egészet, és közölték, hogy az egész Elios-ügy nem más, mint az unió politikai áskálódásának az egyik eszköze, illetve az egész túlárazásos gyanú nem több egy brüsszeli kampányjelentésnél. Erre most az MTI közzétett egy hírt, hogy „vádat emelt az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlása nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség három nő ellen, akik úgy kaptak összesen 306 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást hűtőházak építésére, hogy a beruházást papíron jelentősen túlárazták”. Ami csak azt a kérdést hagyja nyitva, hogy mi lett volna a koncepció, ha Orbán veje érdekelt lett volna az érintett hűtőházak közvilágításában.

A bukott macedón elnökkel kapcsolatban pedig olyan kérdések is nyitva lehetnek jelenleg, hogy vajon vásárolt-e letelepedési kötvényt? Esetleg tervezi-e letelepedési kötvény vásárlását? Esetleg tervez-e adakozni egy stadionra a közeljövőben? A vezetői sportbarátság jegyében. De azt Macedón TV-ből felröppent információt legalább cáfolták, hogy a gazdasági visszaélésekért elítélt macedón politikus Orbán lakásában húzná meg magát. Azért persze még emlékezhetünk arra, hogy a szomszédságában már lakott körözött, kötvényvásárlóként is megjelent, Ghaith Pharaonnak nevezett, bűnöző.

31 hozzászólás

  • Az persze nem „letelepedesi kotveny” mert abba senki nem fektetne be agy arva vasat sem, hiszen hogyan jovedelmezhetne azon?

    Az a kulfoldi penz-befektetesek serkentesenek celjabol letezo modszer felvilagszerte.

    S aki egy bizonyos osszeget befektet, munka es gazdasagi elohaladas lehetosegeit elomozditja, hat persze hogy kap bizonyos elonyoket hogy a befektetesenek intezeset kepes legyen intezni ottan, s nem a vilag masik olfalarol.

    Ha az ottani szervek, kulonosen a polgari ellenorzo szervek trehanyak es lustak, ami a helyzet magyarorszag eseteben nagyon, hat a rikacsolasok azon nem segithetnek.

    Szervezkedni es cselekedni szukseges.

    A kerdes hogy mind azok az „ellenzeki politikai erok”, s van legalabb 23 ma ottan, hat miert csak uklnek a kover elhizott fenekukon ?

    Miert nem teszik kepessegeiket oda ahol a szajuk van ???

  • Sokkal hitelesebb akkor sem lenne Simay, ha az OLAF jelentések kapcsán, legalább ennyit rugózna az OLAF Gyurcsányékról vagy Demszkyről szóló véleményén is! Azok a jelentések nem jutottak el a tudatához, vagy csak én nem olvastam?
    Ami Nikola Gruevszkit illeti, Julian Assange vagy Edward Snowden mellett csak kiscserkész lehet!

  • egyenesen a főnöknél fizetett! =))

  • Gabriel Karikas

    Lelszi

    Még jó hogy te nem vagy fatolvaj – csak egy kis tyúktolvaj maximum.
    Így működik az „én kutyám kölyke” effektus, vagy inkább te érzed magad a „nagykutyák kölykének”.

    Megnyugodhatsz benne, hogy ha a csizma elindul, te az elsők közt leszel akit a láb eltalál.
    Minek akarsz annyira közel lenni az asztal-aljához?

    Amúgy ha megnyugvására másoknak, ha bármi valós bűnt rábírnának Gyurcsányra fogni, már rég a tömlöcben rohadna, mivel Polt Péter a főügyész.

    Bár engem ez nem vigasztal, mert sose kívántam az országom kormányfőjének, és most sem.

    Legalább ne védenéd ennyire sutyerák módjára a gazdid.
    Azzal a lejárt lemezzel, ahogy a Gazsi védekezett a bírónál:

    Hogy hát tekintétes naccságos bíró uram hát az Orsós két disznaját lopott, aztán ö mégis szabadon jár ….

    Aki itt a hiteltelen az nem az Endre, de lehet aljaskodni nyugodtan, ha ez elégit ki … (biztos már az „Ön-” se működik…)

  • lelszi:”Ami Nikola Gruevszkit illeti, Julian Assange vagy Edward Snowden mellett csak kiscserkész lehet!” Nem a kiszivárogtató újságíró Assange-hoz és a volt CIA számítástechnikus Snowden-hez kell viszonyítani, hanem a Staatsführerünkhöz.
    Az OLAF 2010-et megelőzően készített vizsgálatai eredményeihez a mai OLAF anyagok viszonyszámai minimum 20-30 szorosak.

  • Tüske Zsófia

    a történet egyre szebb: az albánok szerint a tiranai magyar nagykövetség autójával menekítették Magyarországra Gruevszkit. A nemzetközi körözéssel meg ki törődik. A rablók igenis tartsanak össze.
    A jogászok meg megvédik orbánt, oszt jónapot. Csak őket lehet kérdezni.
    Mindenesetre Michael Roth, a német kormány európai ügyekért felelős államminisztere örömmel üdvözölte a jó hírt, hogy Magyarország megnyitotta a menekültek előtt a határt. Kis szarkazmust persze megérdemlünk a németektől.

  • lelszi
    2018 november 15
    10:40 de.

    Ilyen az, amikor a célzatos ostobának tettetés szorgalommal párosul.

    „Ami Nikola Gruevszkit illeti, Julian Assange vagy Edward Snowden mellett csak kiscserkész lehet!”

    Nikola Gruevszkit a saját országában gazdasági bűncselekmény miatt jogerősen elitélték.
    Julian Assange legnagyobb vétke informatikai jellegű volt. Valójában éppen a csirkefogások leleplezéséért rágtak be rá.
    Edward Snowden hirszerző volt, aki besokalt. Lehet, hogy áruló volt, de nem tolvaj és sikkasztó.

    De az, ha mind milliárdokat loptak volna sem mentené Nikola Gruevszkit és haverjait. Ahogy az ország megannyi sikkasztójának léte sem mentené Orbánt. Mert szerintem a hugodat megerőszakolót sem mentenéd fel azért, mert számos más erőszaktevő is létezik.

    Amellett csak csatlakozni tudnék Gábrielhez. Ha Poltnak halvány lehetősége lett volna bármit bizonyítani, már rég lecsukatta volna.

  • Itt a Gruevszki, ott a Gruevszki !
    – Hol a Gruevszki ?
    Az nem firtatja senki, hogy került, Albániába, Montenegróba, utána Szerbiába. stb.
    – Hogy Budapesten lenne ?- Ki látta ??
    – Talán egy mesteri (miért ne ?) konspiráció segitségével, már Moszkvában, vagy Ankarában van,
    a lukrafutó sajtó Budapesten keresi!
    – Annyira nem pancser, hogy megmondja hol van…

  • Tüske Zsófia
    2018 november 15
    3:11 du.

    „a történet egyre szebb: az albánok szerint a tiranai magyar nagykövetség autójával menekítették Magyarországra Gruevszkit.”

    Ha ez bebizonyosodik, akkor a zseléshaju készülhet rá, hogy utilaput drótoznak a talpára, bár egy ilyen huncutságot szerintem még ő sem mer megtenni a felettese tudta nélkül, ezért, hogy ne kompromitálódhasson a főnök, nagyon hihető ufó történetekkel fogják kimenteni.

  • Lelszi csak egy kis futóbolo..izé..futónáci.
    Többször bizonyságot tett róla.
    Ellenben Mo.mintha gengszterek és más bűnözök
    „Délamerikájává” kezdene válni…

  • lelszi
    2018 november 15
    10:40 de.

    Gyurcsányozunk?
    Gyurcsányozgatunk?
    Te csipás.

  • Gabriel Karikas

    Csak akit érdekel itt a követségi autó rendszáma, amit a „Fővajdánk” a cimborájának biztosított a szökéshez.

    „A Tiranai Magyar Nagykövetség autója, CD 1013A”

    Szereti magát hasonló karakterű kalandorokkal körülvenni. Lassan tényleg egy Riói-favella gengszter-tanyájához hasonlít majd Pasarét.

  • Kalocsai Miklós

    Úgy tűnik az Orbán kormány velejéig romlott bűnpártoló banda!
    Kimenekítik a börtönből a baltás gyilkost, kimenekítik a börtönből a 2006-os őszi puccs kisérlet köztörvényes bűnökért jogerősen elítélt bűnözőit, nemzetközi körözés alatt álló bűnösöket bújtatnak, és az Orbán maffia tagjai érinthetetlenek.
    Ezeket Magyarországon mintegy kétmillió szavazó támogatja, a többi eltűri! Miféle erkölcsi mérce van ebben az országban?

  • ˙

    Az illusztráció fotó címe:

    A . Z S Á K . ÉS . AZ Ő . F O L T J A .

    .

  • Dubois
    2.14 de

    Tévedés,mert a kép a helyes címe: „Az egyik kutya,a másik eb” 😀

  • Tüske Zsófia

    Inkább Bibi: itt mindenben az történik, amit orbán mond, a futsalos kakadú csak a személyes szóvivője külügyekben is, ahogy az 2010-ben is az volt. Itt nem bukik meg senki semmilyen világraszóló botrány miatt, lehet török üzletember a parlamenti ülésteremben, míg az ellenzéki média ki van onnan tiltva. Lehet fideszes alpolgármester kokainfogyasztását szóvá tevő képviselő vádemelés nélkül előzetes letartóztatásban másfél éve és milliárdokat elsíboló kitüntetve. Itt a legvadabb fidesz-közeli bűncselekményt sem követi vádemelés.
    Ez az ország fordítva van bekötve.

  • ˙

    Az albán határrendészet a Neten közzétett egy közlekedési határ-kamera felvételt, ahol Gruevszki egy maga vezette(!) m a g y a r diplomata rendszámú(!), amint kiderült a tiranai magyar nagykövetség gépkocsiján halad át az albán-szerb határon.

    Ehhez a kocsihoz csakis . f e l s ő . u t a s í t á s r a, a követség aktív közreműködésével juthatott hozzá.

    .

  • slapaj
    2018 november 15
    5:20 du.

    Te látszol lukra futni, miközben árnyékban botladozol. Azt még a kormány jeles barmai sem tagadják, hogy járt hazánkban. Ha a hatalom embercsempészeinek sikerült tovább csempészniük, akkor még pofátlanabb barmok, mint egyébként. Az meg ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy előtt hol járt. Ha egy körözött csirkefogónak az albán nagykövet adott segítséget, akkor pedig nem is annyira mindegy.

    Mentegetheted Orbánt, de ettől még maffiozó marad.

  • Eszembe jutott a katalán elnök, akit a németek a mai napig nem adtak ki a spanyoloknak, ha jól tudom.

    Említhetném éppen a KMH tiszteletbeli szerzőjét, Kertész Ákost is, aki hivatalosan előlünk menekült, mikor Kanadában menedékjogot kért és kapott.
    Nem a befogadás itt a probléma, hanem hogy kit fogadnak be és milyen alapon.

  • Már mondtam? Az állam bezárja a Music FM és a Sláger Rádió adókat. Hiába kérték a frekvenciabérlési idejük további 5 évvel történő meghosszabbítását, a magyar állam nem engedélyezte. Így az év végével-elejével megszűnik mindkét független rádióadó működése.

    Ideje Bécsben alapítani egy „Szabad Magyarország” elnevezésű rádióadót.

  • Drizari:
    Pedig ez a Sláger-rádió szerűség eléggé nyalja a hatalmat.

  • Drizari
    2018 november 16
    6:53 de.

    A maradék rádióadón pedig nincsen régóta saját hírszerkesztés vagy szemlézés, hanem a központilag irányított MTI (értsd kormánypropaganda) hírek felolvasása van a félóránként kötelező hírblokkokban agymosodaként évek óta.

  • Kővendég (ex-Belzebub)

    Hazai Lámpa:
    „Említhetném éppen a KMH tiszteletbeli szerzőjét, Kertész Ákost is, aki hivatalosan előlünk menekült”

    Előlünk?? Előlem nem, erről biztosíthatom.

  • A korrupció vádjával jogerősen elítélt macedón politikus maga rakta föl a face-ra, hogy Budapesten van:
    https://www.facebook.com/NGruevski/?eid=ARA3DpaGnq0c8OCeXvJWPvpBIzSqu8AOFgOH8GAhgO8t9tJ-1n9yr6Kxn3AyYvVJGpMj18nATOi86C0l
    Azóta megjelent egy fotó is,ahol az illető a tiranai magyar nagykövetség diplomáciai rendszámú autóját vezeti.
    A kormány se tagadja.
    Amit nem értek: ha olyan fontos volt az SS-törvény, ami szerint a papírok nélkül érkező migránsok törvénytelenséget követnek el, és ezért hatósági felügyelet alatt kell lenniük, illetve visszatoloncolják a biztonságosnak ítélt országba, akkor ez miért nem vonatkozik köztörvényes, körözött bűnözőkre?

  • hazai lámpa
    2018 november 16
    4:45 de.

    Az az előletek menekült elég árulkodó arra nézve, hogy egy fasiszta neonáci vagy.
    Coming outnak szántad? Sikerült. Ha nem is nagy újdonság a korábbiak alapján.

  • Kalocsai Miklós
    2018 november 16
    12:44 de.

    „Úgy tűnik az Orbán kormány velejéig romlott bűnpártoló banda!
    Kimenekítik a börtönből a baltás gyilkost, kimenekítik a börtönből a 2006-os őszi puccs kisérlet köztörvényes bűnökért jogerősen elítélt bűnözőit, nemzetközi körözés alatt álló bűnösöket bújtatnak, és az Orbán maffia tagjai érinthetetlenek.
    Ezeket Magyarországon mintegy kétmillió szavazó támogatja, a többi eltűri! Miféle erkölcsi mérce van ebben az országban?”

    Az a két millió lassan már három – jelenleg – de még egy két ilyen „befogadás” és eléri az ötöt! Jogos a kérdésed, de a válasz jól látható, érzékelhető: egy hátrafelé nyilazó, orvul támadó, magát „szabadságszeretőként” meghatározó nép által támogatott banánköztársaságban – köztársaság nélkül! Az állam feje a fő maffiózó, segédei az al, helyettes, megbízott, címzetes stb maffiózók – és mi vagyunk azok a tyúkok, kakasok, csirkék és egyéb házászárnyasok, akiket a nagytiszteletű bírák megtűrnek a tárgyaló termekben mindaddig míg csak kárálunk, kotkodácsolunk szemezgetünk az iratokban – időnként arrébb rebbenünk – és csak akkor hesseget el, vagy sújt le ránk a nagytiszteletű igazságosztó kalapácsa, ha az eltűrtnél tovább merészkedünk, netán az asztalra is felrepülve az iratain kapirgálunk, veszélyeztetve ezzel a verdikt kihirdetésének „méltóságát”, na akkor odacsap! Mi pedig illő távolságból figyelgetjük a folyamatot, és az álmosító melegben a bíra maga mellé helyezett, izzadt parókáját kezdjük csipegetni – de ezt szabad, van neki másik, ezt csak a köznép ügyeinek egyengetése közben viseli, ide ilyenkor ez is jó! Épp és pont úgy, ahogyan azt az idevágó témájú filmekben láthatjuk! Hát ilyen országban élünk!

  • Hernádi Zsoltot sem adták ki, és nem lett semmi következménye. Mitől félnének?

  • Kenny
    2018 november 19
    8:51 de.
    Azt azért ne felejtsd el, Hernádi Zsolt messze nem felelt meg a kiadatási kritériumoknak, mert sem baltás, sem DK-s nem volt! 😀

  • Kalocsai Miklós

    Inkább Bibi
    2018 november 19
    11:18 de.

    Hogyan kerül a DK-s a baltás mellé?

  • Kalocsai Miklós
    2018 november 19
    2:56 du.
    Úgy, hogy az nem fideszes, ergo nem kell miatta a mundér becsületét védeni!

  • Sajnos mai nappal a címben szereplő kérdés, költőivé vált, ugyanis a kormány médiájában(tehát már félig hivatalosan) megerősítették a találgatást!