Orbán macedón csapdája

2018 november 16 3:12 du.48 hozzászólás

„Orbán nyilvánvalóan tudja: Nikola Gruevszki aktuális sorsában saját jövője van megírva, jobb, ha nem erőlteti tehát a párhuzamokat, s nem megy a – rá és családjára – oly veszélyes következmények elébe. Komoly kényszerpályákon száguldozik, s láthatóan igazán alkalmas kiutat egyik lehetőség sem tartogat számára.”

Azok a politikai – de nem csak politikai jellegű – kényszerpályák, amelyekbe Orbán Viktor manőverezte magát 2010 után, most kezdik majd igazán megnehezíteni a magyar kormány és a fideszes politikai „elit” életét. Csak egy közülük a napokban kipattant Nikola Gruevszki-ügy. Ez is roppant kockázatokat rejt magában, de egyelőre nem lehet megmondani, mi lesz az az esemény, ami a jelenlegi kaotikus, elvtelen és csak rögtönzésekre épülő Orbán-féle kormányzást végképp ellehetetleníti majd.

A miniszterelnök előtt három lehetőség van, amikkel a Gruevszki-ügyre reagálhat. Márpedig így vagy úgy reagálnia kell, mert annak is meglesz a súlyos ára, ha semmit sem tesz. Valóban, ez az egyes számú opció: Megtűrni Gruevszkit Magyarországon, és a teljes média és diplomáciai hangerőt maximumra állítva azt kommunikálni, hogy Macedóniában politikai leszámolás történt, Gruevszki pedig okkal kérheti a magyar hatóságokat, hogy neki menedéket adjanak. És ezt humanitárius okokból a magyar kormány nem tagadhatja meg.

Ám ha a kormány ezt az utat választja, azzal felrúg egy sor nemzetközi megállapodást – beleértve unión belüli jogszabályokat is –, egyben olyan politikai miliőt teremt maga köré, mint anno Moammer Kadhafi ezredes, Líbia diktátora, aki sorozatosan adott menedéket a világ kétes és mindenki által keresett elemeinek. Csakhogy Líbia akkor – és azóta sem – igazán része a nemzetközi rendszernek. Kadhafi végzetét egyébként épp e tényből fakadó sajátos líbiai kényszerpályák tették olyannyira elkerülhetetlenné.

A másik lehetőség, mellyel Orbán élhet, hogy Gruevszkit felülteti az első Moszkvába induló gépre. Elvileg ezzel kivonja magát a problémából, ugyanakkor ez sem kisebb nemzetközi jogsértés, mint az, ha itthon tartja a macedón hatóságok által körözött korábbi, végtelenül korrupt és populista – egyébként magát jobboldalinak nevező – miniszterelnököt. Igaz, Vlagyimir Putyin hálás lesz neki, hisz egyik balkáni szövetségesét ezzel kimenti Orbán a bajból, de Putyin hálája és a várható nemzetközi felháborodás között többszörös aránybeli eltérés van – mégpedig ez utóbbi javára. Igaz, volt már rá példa, hogy hasonló esetekben Orbán inkább élvezte a kockázatot, semhogy megfontoltan döntött volna.

A harmadik lehetőség, hogy Gruevszkit szépen hazaküldik, vagyis eleget tesznek a macedónok kérésének, s tartják magukat a nemzetközi megállapodásokhoz. Az egyszerű hazazsuppolás és a Szerbiába, azaz abba az országba történő kiutasítás, melyen keresztül Gruevszki állítólag Magyarországra érkezett, esetünkben gyakorlatilag ugyanazt jelenti. Belgrád, abban a nagy igyekezetben, hogy megtartsa pozícióját az Európai Unió előszobájában, aligha kockáztatná, hogy ellenszegüljön a nemzetközi szabályoknak, s ezzel kiváltsa Brüsszel, Párizs és Berlin közös felháborodását. Ráadásul Belgrád és Szkopje viszonya sem olyan felhőtlen, hogy megérné Alekszandar Vučić szerb elnöknek Orbánt utánozni.

Nem mellékes körülmény, hogy ha a magyar kormányfő végül Gruevszkit mégis hazatoloncolná, azzal jövendő sorsához teremtene olyan precedenst, amit vele – és viselt dolgaival – kapcsolatba egyébként ma már számosan emlegetnek. Ugyanakkor tudjuk: azok a kelet-európai vezetők, akik Orbán politikájával és jellemével igazán rokoníthatók – egy bizonyos román és egy bizonyos szerb politikusra gondolok –, soha nem teremtettek volna olyan helyzetet országlásuk során, amit egyébként messze el szerettek volna kerülni. És feltehetően ez Orbánra is igaz.

A magyar politikus nyilvánvalóan tudja: Nikola Gruevszki aktuális sorsában saját jövője van megírva, jobb, ha nem erőlteti tehát a párhuzamokat, s nem megy a – rá és családjára – oly veszélyes következmények elébe. Komoly kényszerpályákon száguldozik, s láthatóan igazán alkalmas kiutat egyik lehetőség sem kínál számára.

Ara-Kovács Attila

48 hozzászólás

  • Ha az a Macedon urge magyarorszagon menedek-jogot kerne, hat mi koze lehetne ahoz a PM-nek ?

    Nem letezne eloirt hatosag amely kotelessege lenne kerelmet merlegelni a korulmenyeinek figyelembe vetelevel ?

    A magyar allam aranytalanul es oriasian tul-toltve sikertelen burokraciakkal intezhetne valamit, neha. Nem ?

  • Negyedik opció: Gruevszkit halálos „baleset” éri.

  • Gruevszki, menedékjogi kérelméröl posztolt a Facebookján…
    – Ez nem jelenti, hogy Magyarországon lenne vagy,ide kívánkozna!
    – Ha tényleg beadná ide a kérelmét, annak az átfutási ideje 60 nap – csak időnyerés, vagy álca!
    – A cikkíró is tudja, hogy Gruevszki köddé vált, a magyar szál csak kamu – de egy jót „orbánozott” a poénja plágium!

  • Orbán nyilvánvalóan tudja??? ne már!!
    Egyébként azt hallottátok, hogy „a mocsok Soros és a gaz Gyurcsány egy magyar diplomáciai járművet eltulajdonítva elrabolták a bukott macedon miniszterelnököt és Kútvölgy aljában a Cinege úton tartják fogva! =))”

  • Sajnos, a cikkírók és kommentelők még mindig nem látják be, hogy Orbán szkizofrén-paranoiás lény és cselekedeteit súlyos hiba normális politikusukéhoz mérni! Őt a hatalomból Magyarország érdekében meg kell fosztani alkalmatlansága miatt!

  • Drzari szerint:
    „A negyedik opció: Gruevszkit halálos baleset éri”.

    Ahogy az utolsó pillanatban Ghaith Pharaon körözött multimilliárdos szaudit is valami ilyesmi érhette. – Különben letartóztják… 😀

    .

    .

    Utószó: Madarat tolláról embert barátjáról…

  • RonaGyuri
    2018 november 16
    11:18 du.

    Mindig tudtam.
    A Soros tehet róla.

  • Slapaj:
    Ejj de szép nézni ezt az anyagiakra alapozott rendszerlojalitást.

    Te kis főiskolás.Ott Kanadában.
    Hát nem ragad rád semmise?

  • SchumackerLady

    Slapaj!
    5:31 du

    MACEGATE ÜGY

    Tegyük fel, hogy netán Gruevszki – a macedon – (már) tényleg nincs is Orbanisztánban, az viszont így is és mindenképp igaz, hogy egy [DT-s magyar rendszámú] diplomáciai gépkocsin lépte át az albán határt – erről felvétel is készült – aztán már a túloldalon is magyar diplomaták várták őt (kétszer két-két személy is [a montenegrói és a szerb határon] ugyancsak magyar DT-s kocsikkal). Így már az isten se moshatja le a magyar hatóságok „érintettségét” a kényes ügyben…

    Szóval egy, vagy több ilyen járművet különben sem lehet csak úgy, autóstoppal igénybe venni. Pláne nem egy nemzetközi körözés allatt álló elítélt bűnözőnek, akit mellesleg Orbanini – a Vezér – nem sokkal korábbi nyilvános kijelentésében is az egyik legjobb barátjának nevezett…

    Tehát, erre a diplomáciai védelmet élvező autók közreműködésével megszervezett(!!!) fogadtatási >akcióra< engedélyt, vagy inkább utasítást csakis egy ilyen, a tetteiben és gondolkodásában is őhozzá hasonló hajlamú, korrupt jóbarát, illetve a mögötte felsorakozó magyar vazallusi sereg adhatott…

    Megjegyezném:
    Ha pedig ez az egész fenti akció – amint azt Slapaj sejteti – valóban kamu lett volna egy bíróság által elítélt bűnöző érdekében és csak a nemzetközi közvélemény félrevezetését szolgálta, az éppenúgy Orbaninit minősíti. Vagyis ennek a büntetőjogi következményei ebben az esetben sem mellőzhetőek.

    Utóhang:
    A bűnpártolás vonatkozásában a "kereszténydemokrata" etika tanulságai pedig mégúgy sem…

  • Csak az a kérdés, h elrablása igazi, v csak kamu elterelö hadmüvelet! Majd más személyazonossággal, arcplasztikával megjelenik valamelyik tropusi paradicsonban.

    Apropo!
    Követeljük orbántol, h hitelt érdemlöen közzéteszik neten, mindenki számára hozzáférhetöen az ujlenyomatait!
    A hiteles, ellenörizhetö is fontos, mert nem csodálkoznék, ha adott esetben összekeverödne, elkeveredne a BM-nyilvántartásábol!

    Hamarosan szükség lehet rá! Reméljük mihamarább! Csakis orbán érdekében!
    Tegyük kötelezövé, h egy adott hatalmi pozicio szintjétöl kötelezö legyen az ujlenyomatok és az iriszazonositok közzététele! Ellenörizhetöen! Nem kötelezö hatalmi poziciot , szolgálatot vállalni!
    Én tudom magamrol, h egy álnok tolvaly, korrupt, pénzéhes, mindenre kaphato kurtizán politikus lennék orbánékon felbuzdulva, hiszen látom, h ezermilliárdokat sikkaszt, rabol el és mi balga birka modjára , közönyösen bégetünk, söt még vannak akik teve modjára benyalnak neki egy kis alamizsnáért! Vagy pontosabban lemennek kutyába! Elnézést minden kutyátol! Nem akartam öket megbántani!

    Figyelö és boda miben, milyen ellenszolgáltatásban reménykedve csoválja a farkát! Vagy amilye van helyette?

    Just incase! Who knows?
    Követeljük az ujlenyomatokat! Csakis az érdekükben!

  • Követeljünk most uj , közvetlen miniszterelnök választást, forditott licites modszerrel!
    Mindenki licitálhasson, h mennyivel lopna kevesebbet, mint orbán!
    A legkisebb sikkaszto gyözzön!
    Az én elsö licitem 53%!

    Remélem nyerek!

    Aki segit nekem csalni, hogy ezzel nyerjek, azt én is meghálálom!
    Az erre szánt keretem 1milliárd! De a helyzet függvényében alkuképes!

  • Slapika! Tegnap az egyik kormányszóvivő mondta, hogy Gruevszki Magyarországon van, és beadta a menekültkérelmét. A kérdésre,hogy miért nem a tranzitzónában várakozik, ahogy azt a magyar törvények előírják, azt felelte: egy magas rangú politikus esetében eltérnek…
    Tehát azt nem tagadják,hogy itt van, csak abban maszatolnak, hogy került ide? A macedón hatóságok ugyanis bevonták az útlevelét, tehát csak papírok nélküli, gyanús „migráncsként” érkezhetett, törvénytelenül. Ráadásul a magyar kormány szerint biztonságos országból, tehát a törvény alapján vissza kellene toloncolni. Hírek, meg albán határőrök közlése szerint magyar és/vsgy fehérorosz diplomáciai rendszámú kocsiban segítették át a határokon.
    Tanulság: a ma Magyarországnak nevezett pártbirodalom határait csak akkorközelítsd meg, ha eleget loptál ahhoz, hogy le tudd fizetni a bújtatóidat.

  • Nyilvános, h mennyit kell perkáljanak a köztörvényes menekültek, h orbán barátaiként, üzlettársaiként kapjanak menedéket nálunk?

    Én vállalom, hogy méltányos jutalékért szervezek még további maffiozokat, keresztapákat.

    Pharaon is hasonloan tüntette el magát. Egyesek látni vélték átplasztikázott arccal Moszkvában az orbán-putyin találkozon.
    Orbánnal a Krim megvásárlásán ügyködtek, de lehet, h bartelban oldják meg.
    De mi lesz az ellenérték részünkröl?
    Paks 2. És orosz gáz, olajimport világpiaci ár felett, meg ök épitik az 5. Metrot triplaáron a beteg metroszerelvényeikkel? Azok olyan kitünö metrocsodák, h a 4-es metro átadásakor tulfutott a megállon. Azota is rengeteg hibával.
    Megfigyelhettük már, h akiket orbán lelkesen a keblére ölelt, milyen sorsot szenvedtek.
    Emlékszem, pont Kathafinál, mint katonai diktátornál tették a szépet (ha jol emlékszem, Szijgyárto udvarolva biztositotta arrol, h nagyobb barátunk, mint Brüsszel), amikor kitört ellene a forradalom. Majd neki is szép vége lett. Bár fogyadoznak, de mindig találnak orbánék a Föld szennycsatornájában erkölcsi testvéreket, mintaképeket.
    Huzzál bele orbán, mert rohamosan fogy az idöd!

  • talalom
    2018 november 17
    4:15 de.

    A magyari törvények csak akkor térnek el ha eltérítík őket.

    Olyasmi ez
    mint régen volt a gépeltérítés.
    Csak éppen azok az esetek büntetést vontak maguk után.

  • Or+bán666
    2018 november 17
    3:26 de.

    Szteem hamarább fog
    a Dunában Pilseni folyni , péntekenként öttől hétig.

  • tiszta beszéd, ahol pontosan a nevén nevezem akit a nevén kell nevezni
    .
    véleményem szerint az eset egyébként így történt:
    macedóniából gyalog albániába, onnan a deutsche welle által nevesített a csuti geci által vezetett, magyar diplomáciai fedésben dolgozó nemzetközi embercsempész banda tagja magyar diplomáciai rendszámú autóval át montenegróba, ahol csere egy új magyar diplomáciai rendszámú autóba, melyet két másik nemzetközi embercsempész hozott, kik a csuti geci által vezetett nemzetközi embercsempész banda tagjai, majd jött a CSAVAR!
    a szökésben lévő bűnöző kedden azt írta a facebookra, hogy Budapesten van, ami tényszerűen nem volt igaz, sak az elterelés, a szálak összekuszálása volt ezzel a cél.
    ekkor még Belgrádban, szerbiában volt, vélhetően a magyar nagykövetségen, vagy valamelyik nemzetközi embercsmpésznél, ki magyar diplomáciai fedésben dolgozik, mint a csuti geci által vezetett nemzetközi embercsempész banda tagja, s nála tölthette az éjszakát.
    másnak, az ÁTLÁTSZÓ által kiderített módon jött az országba.
    a nemzetközi embercsempész banda vezetőjeként magyar miniszterelnöki fedésben tevékenykedő, Orbán Viktor nevű köztörvényes bűnöző által tulajdonolt, bár strómannként a banda egy másik tagjának nevén – jelesül Garancsi István nevű nemzetközi embercsempész bandatagról van szó – lévő osztrák lajstromszámú magánrepülőgép reggel hatkor felszállt Bécsben, fél hét előtt nem sokkal megérkezett Budapestre, majd nyolckor elindult Belgrádba, ahol délelőtt fél kilenckor landolt.
    délután fél négykor indult vissza, és négy órakor landolt Budapesten.
    .
    NO EKKOR, S EZZEL A GÉPPEL ÉRKEZETT A SZÖKÉSBEN LÉVŐ KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ MAGYARORSZÁGRA
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • a hagymázuas magyar nemzetállami magyarsághoz meg csak ennyit, hogy sziontén a helyére tegye valaki végre a dolgokat:
    .
    “Olyan magyar, amelyik elmondhatná magáról, hogy: „Én egy fajtiszta dög vagyok”, igazán nagyon kevés van. Vagy az anyja adta össze magát egy szörnyeteggel, vagy a nagymamája, vagy pedig több apja volt neki, és mindegyiktől örökölt valamit. Az egyiktől a fülét, a másiktól a farkát, megint egy másiktól a pofaszőrét, a harmadiktól az orrát, a negyediktől a csámpás lábát, az ötödiktől a nagyságát, és ha volt neki ilyen apja egy tucat, akkor a főhadnagy úr elképzelheti, hogy egy ilyen magyar hogy néz ki. Ezek a magukat magyarnak valló ganék egyszer vettek egy ilyen magyart, Orbánnak hívták, ez olyan randa volt a sok apja után, hogy az összes kutyák elkerülték, és ezek az idióta magukat magyarnak valló ganék szánalomból, butaságból, kulturálatlanságból vették meg, s erre a nyakukon maradt, ahogy a nyakunkon maradtak ezek a magukat magyarnak valló ganék, nekünk, kik európainak, a demokratikus jogállamban elkötelezett embernek tartjuk magunkat”
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • abramovics
    2018 november 17
    8:07 de.
    Mi van bar-lev, nevet változtattál? 😀

  • abramovics
    2018 november 17
    8:07 de.

    Én csak egy szép ződ lódenkabátot örököltem …

  • abramovics
    2018 november 17
    8:07 de.
    Te milyen gyártmányú vagy, hogy így merészelsz beszélni rólunk minden előzmény nélkül? (Csak nem bar-levről változtattad a neved erre az echte magyaroschra?)

  • SchumackerLady

    Orbán+666

    Kihagytad szegény Hoszni Mubarak egyiptomi elnök-diktátort, aki érdekes mód, de éppen Orbán első közekeleti turnéját követően
    szinte törvényszerűen bukott meg…
    Gruevszki mégcsak nem is a harmadik a sorban – mint magyar igazság – ám biztos korábban egy rosszakarója azt kivánta neki, hogy „legyen neked barátod Orbán”.

  • Kedves abramovics, jo fantaziaja van!
    Viszont arra nem gondolt, hogy NEM VOLT mas valsztek!
    Ja igen, Gyurcsany az volt, de nem volt hitele mar!

  • jól kláthatóan megjelentek ketten a kuvaszok közül, kikmondhatni tarkák a felmenőiket tekintve.
    egy kicsi innet, egy kicsi onnat a sok-sok apától, anyától,
    .
    DE
    .
    a gond csak annyi, hogy a genetikai söpredéket kepták őseiktől, semmi emberit, értelmeset előrevivőt, pozitívat.
    a természet rendja már sak ilyen, a sőpredéket összehordja a szél, nem kell keresgélnünk, csak ki kell takarítanunk a lakóhelyünket, a szemétdombra velük, ahová valók, s a haza fényre derül.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    ps.: a kalandos kis elméleteitekkel jól elszórakoztattok bennünket,
    .
    DE
    .
    okulásul a továbbiakra tekintettel elmondom mely kategóriába kerültetek:
    .
    IGAZI HÜLYE:
    .
    feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
    természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    KERÜLD EL!
    .
    tehát béfejeztem veletek

  • abramovics
    2018 november 17
    2:49 du.

    „tehát béfejeztem veletek”

    Kár, hogy ilyen hamar megsértődtél, mert jókat lehetett kuncogni az akcentusos, vak magyargyűlöleteden! 😀

  • Egy sor lényeges dolgot nem ismer a közvélemény így Ara-Kovács sem az un. Gruevszi-ügyben, ergo Ara-Kovács is csak találgathat – mi mást is tehetne.
    Nagyon hülyének kellene lenni az magyar titkos szolgálatoknak (nem tételezem fel), ha nem gondolták volna végig az összes bel- és külpolitikai – „következményt +/-”
    Várjuk ki az ügy végét.

  • Kis Ferenc
    2018 november 18
    10:23 de.

    A titkosszolgák java lehet, hogy felmérte. De ameddig Orbánt nem éri véletlen baleset, és amíg a macedón haverja (talán atomrészegen) mindent kifecseg, miközben a jelentősebb politikai posztokat haveri és csicskásodási érdemek alapján osztják (ld. Szijjártó), addig a titkoszolgák fujhatnak egy tonna tollat, mert legfeljebb loholhatnak az események után.

  • Andrew_s
    1) Orbán milyen balesetére gondol (elgáncsolják a focipályán)?
    2) „a macedón haverja (atomrészegen ahogy írja) mindent kifecseg” a) Ön szerint Gruevszki (atom-) részeges? b) Mit fecsegett ki Gruevszki? Vagy megelőlegezi neki, ami majd kifecseg?
    3) Egyetértek: A titkos szolgálatokat a mindenkor kormányuk irányítja az USA-tól Mo-ig és nem fordítva. Ha ez nincs így akkor a titkos szolga vezetőknek „annyi”. Érthetőbbe: Nem a farok csóválja a kutyát – sehol.

  • Figyelő,Bendegut79,Kis Ferenc és a még tárgyilagos normális
    hozzászólók!!!!!!!!
    Figyelem!
    Ezt a „találgatós”..minden valóságot nélkülöző cikket nem szavad elhinni,ugyanis a jellemtelen,hazug Gyurcsány mondta „tollba”
    a hírlapnak és van aki be is veszi….

    Az IGAZSÁG pedig az,hogy Gyurcsány amíg az érdekei úgy kívánták nagyon is jóban volt a most menekülni kényszerülő volt Macedon
    miniszterelnökkel,most meg veszélyt jelent rá így igyekszik belerúgni(jellemző…)
    Tőmondatok:Gyurcsány feleségének Dobrec Klárának az apja Petar Dobrev komcsi titkosszolgálattal került anno Magyarországra,itt is merkedett meg Apró Antal lányával,Piroskával és megszületett Klára,a családja bolgár része segített kiápíteni a Gyurcsány-klán balkáni érdekeltségeit többek között Cvetan Vaszilevvel,aki bérgyilkosokat fogadott egy kinti médiamágnás meggyilkolására,nos ezzel az alakkal van közös cége Fletónak,na ennek a C.V . aztán külföldre menekült(valószínűleg Gyurcsány
    „közreműködésével”…
    No Nikola Gruevszi sokat tudhat Fletóról…és ezért kell menekülnie!!!!!
    Gyalog,autóval,repülővel menekül és nem nagyar segítséggel,meg egyelőre még nincs nálunk!!!!!A befogadásáról,még nem döntött a kormány(hivatal,
    bíróság,ügyészség..)hivatalos szervek döntenek!
    Amúgy ha kitereget az nem Orbánnak,hanem Fletónak lesz „enyhén szólva”….kínos!!!!
    pénteki újságban még közös vidám kép is megjelent a volt elnökről,természetesen Gyurcsánnyal…..

    Na erről ennyit!
    Fletó nagyon sz…r-ban van!!!!!!!Megint és folyamatosan hazudik „éjjel,nappal és este…”

  • JA!
    Remélhetőleg a menekülő volt (2 évre „otthon”elítélt..)miniszterelnököt talán nem gyilkolják meg,mint a szerencsétlen szaudi újságírót,akinek még a holttestét sem találták meg…de ugye kiderült az igazság,nos bízom benne,hogy „egyes”baloldali politikai bűnözök, azért nem mennek el ilyen messzire?….bár ki tudja,vannak ,akik mindenre képesek…..!

  • RonaGyuri
    2018 november 16
    11:18 du.
    Igen ez a való igazság
    üdvözletével.

  • Boda Marcsi
    2018 november 19
    12:11 du.
    ____________

    Óh, Marcsi, szivecském…
    Én azt is olvastam, hogy az egészet a SOROS találta ki, ő fogta rá erre a szegény montenegróira, hogy lopott, és ő menekítette ki direkt magyar rendszámú autón, hogy a mi szegény Viktorunkat kompromittálja…

  • Boda Ezt te mindet az ablakodból láttad? Te beszélsz alaptalan vádaskodásról, mikor dől a szádból a fekália? Ejnye kedves Marcsi, illik ez? Ilyen hosszú volt a reklám? Nagy hiba.

  • Inkább Bibi
    2018 november 18
    4:03 de.

    „magyargyűlölet” mi?
    Nemzetesch uram.
    Mert nyomják Krahácsot..vagy mi..

  • Inkább Bibi
    2018 november 17
    12:30 du.

    Miért, kik vagytok mink
    hogy ne merjenek kritizálni minketeket ?

  • Boda Marcsi
    2018 november 19
    12:11 du.

    Hát ez kész ez a Marcsi… 😀 Szóról szóra felmondja a propagandát 😀 Marcsi llenék Macedón, Albán, Szerb és minimum magyar lapokat is olvasni az agymosoda helyett. 😀

    Kezdjük az állításaival.

    Ön azt mondja Gruevszki nincs Magyarországon: MARCSI ébresztő, vagy ha tudatosan írta ezt, akkor ne hazudozzon!! 😀 Gruevszki írta a saját facebook oldalán, hogy Magyarországon van, azaz simán átjutott az egész „Európát védelmező áthatolhatatlan” határzáron útlevél nélkül elítélt bűnözőként. Mint tudjuk, ezt magyar diplomaták segítségével, becsempészésével sikerült a bűnözőnek megtennie.

    Most ezt komolyan gondolja amit a propaganda média szajkóz, hogy Gyurcsány barátja?? 😀 Hahó MARCSIKA, Gruevszkinek pont az a Finkelstein volt a tanácsadója miniszterelnökként, amely a Fideszt és Orbánt építette fel, Ő találta ki a Stop Soros propagandát is, és ugyan úgy lop mint jelenlegi házigazdája Orbán Viktor a népe vagyonából. Pont ezért ítélték el hazájában korrupció miatt, ami miatt menekülésre fogta a börtön helyett. Eddig világos, vagy ezeket nem tudta? Pedig Ön „tájékozott és tárgyilagos” lol xd rofl.

    A többi marhasága amiket itt előzagyvál az a szó szerinti a kormányzati propaganda, mert akik magának gyártják a híreket pontosan tudják, hogy ennyit fog érteni belőle, hogy: „Gyurcsány” oszt jónapot. Pontosan tudják a propaganda gyárban, hogy nem fog soha utánanézni, nem is tudja hol, merre járjon utána, pontosan tudják a propaganda gyárban azt is, hogy az a 2,8 millió síkhülye szavazójuk olyan agyatlanul buta, hogy semminek nem járnak utána és elhisznek mindent amit csak mondanak. Gratulálok Marcsi, Ön nincs egyedül, még közel 3 millió ostoba társa segítségével túszul van ejtve Magyarország népe, a kormány által. Ennyi embert bőven elég nekik minden egyes nap ostobának tartani a médián keresztül, mert ezzel kétharmados teljhatalom birtokosai.

  • Érdekesnek találom, hogy a macedón hatóságok „éberségét” nem bírálja senki. Az sem tűnt fel nekik, hogy „börtönbe vonulása” előtt az ex elnök a bankszámláiról felvette az összes pénzét.
    Egyébként, tényleg ártatlannak gondolhatta magát, mert egy bűnöző már a bírósági tárgyalást sem várta volna meg.

  • Sobri Rócsild
    2018 november 19
    4:08 du.
    Semmi közöm hozzá, ha te ebből a rasszista szónoklatból magadra ismertél és bevállalod:

    „“Olyan magyar, amelyik elmondhatná magáról, hogy: „Én egy fajtiszta dög vagyok”, igazán nagyon kevés van. Vagy az anyja adta össze magát egy szörnyeteggel, vagy a nagymamája, vagy pedig több apja volt neki, és mindegyiktől örökölt valamit. Az egyiktől a fülét, a másiktól a farkát, megint egy másiktól a pofaszőrét, a harmadiktól az orrát, a negyediktől a csámpás lábát, az ötödiktől a nagyságát, és ha volt neki ilyen apja egy tucat, akkor a főhadnagy úr elképzelheti, hogy egy ilyen magyar hogy néz ki.”

    Ha te ilyen vagy, egészségedre! 😀
    (Mellesleg az sem felmentő, ha Abramovics kollégád ezt csak idézte valamelyik másik rasszista übermenscht haverjától, mert a plágizálás sem utal valami hatalmas képzelő erőre és bátorságra! 😀 )

  • Gabriel Karikas

    HunCanada

    Azért lehet hogy pofa-alapállásban jobb lett volna maradnom, de azért mégis felteszek egy kérdést, ami már hosszú ideje birizgálja a csőröm:

    Persze, ha válaszolsz – és hogy elolvasod-e, persze már az is kérdés …
    szóval és tettvel:

    Hogy van az hogy kizárólag csak bodamarcsi beírásaira válaszolsz – illetve teszel megjegyzést?

    Mondom, amúgy nyilván semmi közöm hozzá, csak furcsállom.
    Én meg olyan vagyok, hogy ilyenkor inkább megkérdem…

  • Gabriel Karikas

    HunCanada

    Amúgy gratulálok a legutóbbi bm kiszapuláshoz is, bár nem tűnik olybá mintha magára venne akár egy betűt is belőle:

    …””Gratulálok Marcsi, Ön nincs egyedül, még közel 3 millió ostoba társa segítségével túszul van ejtve Magyarország népe, a kormány által. Ennyi embert bőven elég nekik minden egyes nap ostobának tartani a médián keresztül, mert ezzel kétharmados teljhatalom birtokosai.””….

  • Inkább Bibi
    2018 november 19
    6:18 du.
    _______________

    Ne égesd magad.
    Az egy idézet a Svejkből.

  • Gabriel Karikas
    2018 november 19
    7:29 du.

    Dehogy kell a „pofát alapállásba” tenni. Sőt mindennél fontosabb minden témában a diskurzus, úgyhogy örülök a kérdésednek.
    Az viszont erős túlzás a kérdésedben szereplő jelző, hogy „kizárólag”. A „kizárólagot” cáfolom! Íme a bizonyíték, hisz’ jelen kommentem sem BM-hez szól 🙂 Viccet félretéve: Egyáltalán nem csak BM-hez szólok hozzá, Figyelőhöz is szoktam, Kennyhez is, Geyzahoz is, Christopherhez is, Besanconhoz is, Bendegúz bácsihoz is, húhhh nem is sorolom, de kétségtelen, hogy több a BM-nek címzett reakció. Ennek egyszerű oka van, és a közelmúltban épp írtam ennek kapcsán.
    Bárkinek válaszolok, vagy megjegyzést fogalmazok, nincs kiemelt szerepben BM, ha ez a kérdésed. Viszont BM szólít meg a legtöbb esetben a nicknevemmel együtt és azokra minimum illő válaszolnom – ha látom és olvasom. Ezeket a válaszokat, vagy reakciókat redukálom, és lezárom hamar miután megcáfoltam és szembesítettem az állításait a valósággal, mert Marcsi a világ végéig elnyújtaná a témát teljesen más irányba, amiben a cáfolatokon túl nem vagyok partner már. Amit pedig épp a közelmúltban ezzel kapcsolatban írtam azt bemásolom és az alábbi képernyőfotón láthatod:

    https://i.imgur.com/bklX5GK.jpg

    Tehát ha van időm, és erre járok, és olvasom is, akkor a BM féle hazugságok nem maradnak megcáfolatlanul. Ezek a kommentek részemről nem is igazán BM-nek szólnak (mégha formailag neki is van címezve), mert ahogy írtam (a fenti screenshotban) nem tartom semmilyen szinten érdemesnek arra, hogy bármilyen témában valódi vitapartner legyen. Ez inkább a KMH kiegyensúlyozott diskurzusa miatti kötelesség, és abban szerintem itt mindenkivel egyetértünk, hogy BM mondja a leghajmeresztőbb, leginkább tájékozatlan ordas nagy baromságokat és hazugságokat, amivel úgy kibillenti a fórum igazságtartalmát, hogy csak na. Ezért érezheted azt, hogy Őt cáfolom meg a legtöbbször. De nem „kizárólag” 🙂 Most pár napig nem reagáltam, de a tegnapi BM hozzászólás az megint olyan volt, hogy abban nem találtam egyetlen egy mondatot sem ami igaz volt, és alapvető dolgokról hazudozott Boda Marcsi – pont úgy, ahogy a propagandaadón az agyába beleültetik, tudom mert én is nézem és olvasom a központi propagandát, sőt egészen közelről ismerem a propagandagyár működését és technikáját, csak Marcsival ellentétben utánamegyek az ott elhangzottaknak, Ő meg hagyja, hogy idiótát faragjanak belőle minden nap, minden hírrel a saját szolgái. Mert a vezetőink azok csak szolgák, a mi alkalmazottaink és nem az „Isteneink”, ahogy Marcsi tekint az éppen regnáló vezérre és stábjára. Na de ez már más ̶t̶é̶s̶z̶t̶a̶.. téma.
    Remélem kimerítő volt a válaszom, kedves Karikás Gábriel 🙂

  • Inkább Bibi
    2018 november 19
    6:18 du.

    Bocsika de engem nemérdekelnek a tősgyökeres nyöglődéseid

  • Gabriel Karikas

    HunCanada

    Nagyon köszönöm a megtisztelő és alapos válaszodat – elemzésedet a szituációról.

    Amiért csak is hálásak tudunk lenni – mármint a türelmes, személyeskedés-mentes reagálásaidra a sokszor bizony provokatív, néha gyűlöletre uszító kommentekre

  • Gabriel Karikas
    2018 november 20
    8:48 de.

    Nincs mit, készséggel válaszoltam a felvetésedre.

  • Almási Alma
    2018 november 20
    12:09 de.
    Kedves Alma, igazad van, de nem teljesen, mert ez egy szándékosan és provakativan rasszistára elferdített idézet! Az eredeti így nézett ki:
    „Olyan kutya, amelyik elmondhatná magáról hogy………egy ilyen kutya hogy néz ki” A Svejk idézet többi része stimmel csak kutya helyére „magyar embert” sikerült a jóságos Abramovics mesternek behelyettesítenie!
    A fenti idézet Abramovics mentes, átdolgozatlan eredetije a könyv „Svejk mint Lukas főhadnagy tisztiszolgája” című fejezetében a 203. oldalon található és CSAK a kutyákra rasszista minősítésekkel, az viszont más kérdés, hogy Jaroslav Hasek e könyvében speciel a zsidókról is időnként a kutyákhoz hasonlóan vélekedett, az persze érdekes módon jó Abramovicsunk figyelmét érthetetlen okokból messze elkerülte! 😀
    Egyébként nem égettem magam, mert egy meghamisítatlan idézetből egyből rájöttem volna a szerzőre, ugyanis ezt az alapművet már legalább ötször végigröhögtem! 😀

  • Kedves Elelmér!
    Abramovics, Bendeguz, Rodeo – ezeket nem olvasom. Rosszindulatú üres dumára, acsarkodásra, fajgyűlöletre, szándékos hazudozásra nem vagyok kíváncsi.

  • kedves Elemér, visszaolvastam. Abramovics egy ostoba zsidó provokátor. Nem érdemes vele törődni, olvasgatni meg pláne nem.