A CEU elüldözése hűtlen kezelés, vagy hazaárulás?

2018 december 3 11:48 de.165 hozzászólás

Ha én ellenzéki párt volnék, valódi ellenzéki persze, már régóta azon dolgoznék, hogy az ország minden településére eljuttassak olyan információkat, amelyeket a hatalom eltitkol a polgárai elől.

Most például azt mondanám el az embereknek, hogy mi a CEU. És miután ezt elmagyaráztam, azt is elmondanám, hogy ezt az egyetemet a magyar kormány (értsd: Orbán Viktor) elüldözte Magyarországról. Majd, ha már ezt is tudja mindenki, elmondanám azt is, hogy egy ilyen egyetem miért fontos az országnak. Azoknak is, akik soha sem jártak sem a CEU-ra, sem más egyetemre.

Ha valódi ellenzéki párt volnék, olyan, amelyik tényleg meg akarja változtatni a mostani politikai rendszert, azon lennék, hogy Józsi bácsi Dunarettentőn, és Mari néni Békésborzadályon is megértse, hogy bár látszólag nincs köze hozzá, valójában nagyon is fontos lenne a számára egy olyan egyetem, mint amilyen a CEU. Mert nagytudású, az ország javait gyarapítani képes embereket adott a hazának, miközben, nem mellesleg, súlyos adóforintokkal is gazdagította a közös kasszát.

Azért kellene elmondani mindezt az embereknek, hogy Mari néni és Józsi bácsi is megértsék: megint elloptak tőlük valamit. Valamit, ami az övék volt, és ami nekik, gyerekeiknek, unokáiknak, vagyis Magyarországnak hiányozni fog. Hiúságból, bosszúvágyból, tudatlanságból (megfelelő aláhúzandó) fosztották meg Magyarországot attól, hogy normális, boldog, a gyerekeinknek jövőt biztosító hely legyen.

A CEU elüldözése bűntett Magyarország ellen, egyedül a minősítés kérdéses: hűtlen kezelés, vagy hazaárulás?

Nagyjából ezt kellene elmondaniuk az ellenzéki pártoknak. Nem a parlamentben (persze, ott is) nem közleményben, (persze, ott is), hanem az ország minden településére eljutva.

165 hozzászólás

  • Állítólag, a CEU az Orban kormany ellen fejtett ki eros propagandát! Gondolom emiatt uldoztek el.

  • Mindkettő!

  • Nagyon sajnalom kedves szerzo ur !

    De ha emlekeztethetnem, mind az amit maga elmitett cikkeben az a sajato,a media hivatasos feladata !

    A politikai ellenzek feledata hogy a tarsadalom problemainak a megoldasara jobb, sikeresebb es olcsobb megoldasokat talaljanak es javasoljanak.

    Ketsegtelenul ottan mindketto, ugy a sajto (media)mint a politikai ellenzekek impotensek feladataikra.

  • Kérem hogy amikor az Orbán párt ellen irogat butaságokat is.Akit viszont ön jónak talál az az ellenzéki párt !!ellenük is van nagyon sok fekete dolog,és most arra gondolok mi lenne otthon ha mindenki az ellenzéki pártra szavazott volna !
    Szép estét önöknek .

  • Figyelo
    2018 december 3
    11:54 de.

    „állítólag”. Ez remek és tényszerű. Nyilván ironizálok.
    Egyáltalán nem fejtett ki semmiféle propagandát, ráadásul több fideszes is ott végzett korábban. Valahogy mégsem akarják visszaadni a CEU diplomájukat, és nem is akarják kitörölni vele a feneküket nyilvánosan. Valahogy ragaszkodnak hozzá ehhez a fránya „soros diplomához” ők is. Ha ezt megtennék akkor azt mondanám, hogy, na így nem a levegőbe beszélnek. De így súlytalan minden CEU kritika amíg államtitkárok, nagykövetek, fidesz tagok CEU diplomával a zsebükben kritizálják a CEU-t.
    Szóval nem ez az elüldözésének az oka kedves Figyelő.

  • Marika
    2018 december 3
    12:32 du.

    Marika, komolyan ennyi a muníciója, hogy mások is szörnyetegek? Akkor így már minden oké? Lehet lopni, törvényeket leszarni, jogállamiságot felszámolni? Hát mindjárt kirabolok valakit, hisz mások is lopnak, csalnak hazudnak. Gratulálok, „meggyőzött”.

  • Tüske Zsófia

    Figyelő, és hol fejtett ki erős propagandát a CEU az orbán-kormány ellen, a könyvtárban, a tudományos kutatásnál, vagy az előadásokon?

    A CEU elüldözésének egyetlen oka van, orbánviktor, aki képtelen meglenni ellenség nélkül, de annak is olyat választ, akitől nem kell félnie, hogy visszacsap. Soros György és az általa létrehozott Nyitott társadalom félelmetes, mert az egyeduralom ellen hat. Van még ilyen ügyeletes ellenség, Iványi Gábor Evangélikus Testvérközössége, aki a legelesettebbek oktatását, a hajléktalanok szociális ellátását végzi és ezzel kivívta orbán ellenszenvét.

    A CEU-nak nem kell semmiféle propagandát kifejteni az orbán-kormány ellen, azt a propagandát orbán egymaga intézi. És csak szólok, nincs a fideszben olyan, aki ne kapott volna Soros Györgytől valamilyen formában támogatást.

  • Marika Már az elszólása is mindent megmagyaráz. „Orbán párt”. Itt van az a kutya elásva.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 3
    1:38 du.

    Figyelőt idézve: „Állítólag, a CEU az Orban kormany ellen fejtett ki eros propagandát! Gondolom emiatt uldoztek el.”

    Tegyük hozzá, hogy ha még olyat is oktatna a CEU ami a jelenlegi rezsimnek nem az ínyére való, akkor kérdem én: Az a megoldás, hogy elüldözzék, szétdarabolják, ellehetetlenítsék? Mert Figyelő szavaiból ez olvasható ki, hogy ha valami, vagy valaki rávilágít a hatalom rákfenéire, akkor azt el kell hallgattatni, el kell üldözni.

    (Most akkor felvetődik a kérdés: Mennyire szabad az az ország és mennyire autokrata rendszer, ha fél az ellenvéleménytől és azt ellehetetleníti?)

    Sajnálom, és döbbenet, ha valóban erre irányult Figyelő gondolata aki egy demokratikus jogállam állampolgára több mint fél évszázada.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 3
    1:38 du.
    Kiképzett emberein keresztül minden szinten és mindenhol és minden esetben és minden esetre való tekintettel üdvözletével.

  • Figyelő!

    A CEU nem Orbán és nem a kormány miatt kellett elmenni(bár gusztustalan politikai uszítást,gazdasági beavatkozást stb. végzett az ország ellen,aminek az oktatáshoz semmi köze (Ezt mindenki tudja!Bizonyítékok))
    Szerencsére van sok kint is jó hírű,magas színvonalú egyetemünk,ahol valóban tisztességes oktatás folyik,így nem fog hiányozni,legfeljebb az amúgy sem számító pár tisztességtelen
    ellenzékinek!

  • kedves közönségünk a legújabb trollunkat olvashatták úgy nevezi magát, hogy „marika” persze attól még lehet kandúr is meg cicckapók

    nagyon mélyenszántó

  • Kedves Figyelő! (11:54 de.)

    Nem állítólag!
    Ami most történik kis hazánkban, azt inkvizíciónak nevezik, ha tetszik ez a kifejezés, ha nem. Részletekért fordulj a történelemhez! (Segítségül: a katolicizmus története, Hitler és Sztálin – hazánkban Rákosi, kissé kevésbé Kádár – áldásos tevékenysége; hogy csak a leghírhedtebbeket emeljem ki.)

    Itt most megszüntették a tanszabadságot, letarolták az egyetemi autonómiát, megszabják a Magyar Tudományos Akadémiának, mit és hogyan tegyen – Széchenyi forog a sírjában!!! -, egyetlen, nacionalista takonnyal leöntött, a buta népet megetető „keresztény” ideológiát kényszerítenek rá mindenkire, mintha nem is lett volna egy felvilágosodás nevezetű korszaka az emberiség történetének.

    A valóság: egy félművelt, sértődött, bosszúálló, cezaromániás, pökhendi „befejezetlen jogász” a saját disznófekáliás színvonalára rántotta le az országot. Mi pedig, akik már nem tudunk, vagy Radnótin felnőve nem is akarunk elmenni itthonról, megpróbáljuk túlélni ezt a förmedvényt.

    És ne gyere itt a kétharmaddal meg szabad választásokkal! Se szabad, se kétharmad. Egyetlen nagy csalás.

    2018 áprilisa:
    Szavazásra jogosult: 8.312.173
    Szavazott: 5.694.751
    Fideszre szavazott: 2.824.551
    Ellenzékre szavazott: 2.870.200

    No, ez a kétharmad. A Fidesz törvénye szerint. „Oszt jó napot!”

  • Amúgy kint az eredeti „székhelyén”…..egy fabódé(!!!!)volt az egyetem központja……(képek voltak az interneten!!!)
    Meg ugye egy másik ország törvényeit,szabályait(amelyek mindenkire vonatkoznak) ugye be kéne tartani?!!!!
    Itt nem a valódi oktatásról volt szó…….!

  • Tüske megmondta kivételesen a tutit…….
    Soros…Nyílt társadalom…..(az ő nézeteivel,jellemével,a célok ismertek…)ezen nincs is mit ragozni,a többség érti…!
    Ennyi!
    Na most jobb szórakozásom van!

  • Hölgyek és urak! Ez a metastasis (áttétes fertőzés) tipikus esete. Kis hazánk a carcinoma (rákos sejtburjánzás) kiinduló pontja. A fertőzés eljutott a lengyelekhez, az osztrákokhoz, az olaszokhoz, másutt még lappang. Lesz-e kezelése?

  • HunCanada
    2018 december 3
    2:01 du.
    ___________

    kedves HunCanada!
    hagyjuk Figyelőt. Ő sohasem volt demokrata, ő csak azt hiszi, hogy aki utálja a komcsikat, az már demokrata… Kivált, ha még vallásos keresztény is… Ilyen egyszerű világképe van.

    De ne mondd neki, mert falra hányt borsó.

  • ))= bizonyítékok. Legalábbis ezt sorolta BB naccsasasszony Bizonyítékok-nak.
    Jó „érv” de lehet,hogy csak titkos. Annyira titkos, hogy Hozzászóló nem is ismeri.
    Kedves Figyelő! Való igaz! Ma Magyarországon minden észérv, sőt, maga a gondolkodás kész propaganda méltatlan kormányunk ellen. Pl. Ott van a Mi atyánk ima szövege. Vérlázító propaganda az Orbán-kormány ellen! Betiltani a Bibliát!

  • Kalocsai Miklós

    Ha én Föld S. Péter lennék, persze a valódi, akkor tartózkodnék ilyen bugytaságokat leírni, és közre adni!

  • „Ha valódi ellenzéki párt volnék, olyan, amelyik tényleg meg akarja változtatni a mostani politikai rendszert, azon lennék, hogy Józsi bácsi Dunarettentőn, és Mari néni Békésborzadályon is megértse, hogy bár látszólag nincs köze hozzá, valójában nagyon is fontos lenne a számára egy olyan egyetem, mint amilyen a CEU. ”

    Itt szakadt el a cérnám, kedves szerző…
    Maga mit gondol, ha Mari néni meg Józsi bácsi nem megy el a kultúrházba meghallgatni az ellenzéki szónokot, akkor azt miért teszi? Megmondom: mert pontosan tudja, mi a helyzet (sokkal jobban, mint maga vagy én). Mert őt, ha kiderül a véleménye, mindenféle attrocitások és hátrányok fogják érni. Tudja ő, hogy kinél van az igazság, csak azt nem mutatja ki. Mert neki OTT kell élni, abban a közegben. Még ha konkrétan azt se tudja, mi az a CEU, akkor is.

    Így aztán az az idézet tökéletes félreértése a valóságnak – csak tetszetős közhely. Az ellenzéki odamehet, de nincs közönsége.

    Ne Boda Marcsiból induljunk ki, aki már régesrégen becsavarodott a nagy kormánypárti igyekezetbe… Persze, csak a reklám alatt… Ugye, Marcsikám?

  • A marikafélék – mint szavazati joggal rendelkezö szellemi oriások miatt mélységesen elgondolkodom a demokrácia létjogosultságán, a szavazati jog korlátlanságán!

    A CEU volt az egyetlen egyetemünk, amely nemzetközi téren befért az elsö 100-ba!
    Mára már egy sincs!

    Boda szerint a CEU GAZDASÁGI BEAVATKOZÁST VÉGZETT!
    Nyilván boda többet tud, mint mi….

    De valoban a francnak kell az a rohadt ceu, ami ilyen népnyuzo, sikkaszto bandát nevelt ki!
    Minek nekünk az a primitiv, hülye ballibsi hányadék népbutitás, hogy a nök hasonlo értelmi szinvonalon lennének, mint mi- a természet urai!
    Ki az az álszent hülye, aki azt állitaná, hogy Figyelö, v Boda értelme felérne egy férfiéval?!
    Az asszony verve jo! Helye a tüzhely mellett! Csak fözzön és takaritson, ne okoskodjon! A baromságait csak a fodrásznál a bura alatt vitassa meg!
    Egyenjoguság?!
    Ugyan! Az értelmi alacsonyabbrendüségük miatt szavazati joguk se legyen!
    Csak a tökösöknek, a fehérvári huszároknak legyen, az alacsonyabb rendü simaagyuaknak NE!

  • Sem „hutlen kezeles” sem „haza-arulas”.

    CEU NEM US intezet, A New York-i Bard College NEM a CEU.

    Mr. Soros adomanyai sem egyezemnyei nem tesszi azza.

    A Soros Intezet egy kis mellek-epuletben tart fenn nemi jelent a Bard College ingatlan teruleten.

    Ha Mr. Soros hajlando annyi oszget kolteni Magyarorszagon miert nem alapitotta meg a Soros Gyorgy Tuddomany Egyetemet. Minden tudomanyos alanyokon valo kepezesek igen jelentosen segithetne az orszag jovojet.
    Igy csak egy sikertelen szaj-harcca valt az egesz.

    Ketsegtelenul Georgy Soros is mint a sok tobbi magyarok.

  • P.S.
    A Bard College letezik es mukodik mas europai varosokban,de a sajat neve es igazgatasai alapjan.
    Fogadnek hogy az leheto lenne magyarorszagon is.

  • Bendeguz79
    2018 december 3
    4:46 du.

    Bendegúz ezt egyszer már megbeszéltük. Mivel a magyar kormány hozott egy törvényt másfél éve, így a CEU partnerséget kötött a BAR-dal, hogy megfeleljen a magyar törvényeknek is.

    Azt nem magának, nem a magyar kormánynak kell eldöntenie, hogy folyik-e oktatás, hanem New York államnak, aki igazolta, hogy a szövetségi állam törvényeit betartva végez ezzel a kis kulipintyóval oktatást az USA-ban is a CEU. Sőt még a magyar kormány küldöttei a CEU diplomás Kumin Ferenccel az élen meglátogatták a Bard College-t és nem találtak kifogást. DE azért a saját maguk által megkövetelt és New York állammal által is igazolt megállapodást utána már mégsem akarták aláírni soha az életben. Szóval Bendegúz, ha kulipintyó, ha faház, ha egy sátor akkor sem ÖN dönti el, hogy végez-e oktatást a CEU, hanem New York állam. Meg is tette, ezzel megfelet a magyarok törvényének is – amire Orbánék nem adtak volna egy lyukas garast sem, így elsunnyogták a megállapodás aláírását, amivel pedig az Egyetemet lehetetlenítik el, hiszen az új tanévre már januártól fel kell készülni. Jog és létbizonytalanságban a CEU-nak nem maradt más, mint az amerikai diplomát kiadó részlegét Bécsbe teszi át.

  • Boda Marcsi!

    Mi bajod a „fabódéval”? Radnóti is „fabódéból” menetelt Abdáig … „oszt” mi mindent vitt a zsebében …!

  • AlMA!

    Na megint idétlenséget,hazugságokat írtál,ugyanis itthon és kint is szabadon „fröcsöghetnek,uszíthatnak,hazudhatnak”a teljesen lecsúszott ellenzékiek,senkinek nem görbült még a haja szállja
    sem!!!!!!!
    Provokálni persze lehet:meggyőződésből,egyeseknek jó pénzért..,de
    ugye felesleges…ami tudom neked és a hasonlóknak rém bosszantó,ugyanis ma nem hülyék kormányoznak,meg ugye a többség
    rájuk szavazott…!Ne izguljatok még nem jött el a Ti időtök,és mostanában nem is fog!
    Ma ugye nem komcsi,szoci időket élünk?!…..nem a fórumon,hanem itthon van demokrácia,időnként már túlságosan is!
    Na lefekvés előtt ennyi!

  • Ja és még egy mondat: ugye a lövöldözés,elhurcolás,kínzás,kivégzés a „régi szép időkben”volt
    szokás,mára szerencsére kiment a „divatból”,ne reménykedj,és ne aggódj, se téged se a hasonlókat nem fenyeget életveszély…..!
    Na pá!

  • Tüske Zsófia

    HunCanada, a CEU oktatása középpontjában és kutatási területe nem a magyar kormány tevékenysége.

    https://www.ceu.edu/academics/degrees/masters

    https://www.ceu.edu/academics/us-programs

    itt bárki utánanézhet, hol szerepel a listában orbánviktor és az illiberális kormánya és oktatnak-e New York államban.

    boda mondjuk nem, mert nem hinném, hogy az angol az erősségei közé tartozik, de ő nem is számít, mert ha kibökik a szemét a tények, azt sem akarja látni.

    A tudás hatalom, és orbán a hatalom terén nem tűr meg konkurenciát. Ehhez az kell, hogy az ország nagyobb része olyan korlátolt és lakáj-mentalitású legyen, mint itt az orbánimádó közösség.
    Hogy mennyire lesz végleges a fidesz elhülyítési törekvése az még a jövő zenéje. Én azt remélem, hogy nem, bár a szellemi tőke folyamatos kiáramlása aggodalomra ad okot.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, csak szólok, a CEU nem hasonlít a Marxista-Leninista esti egyetem komisszárképző kurzusaira, bár lehet, hogy nincs más összehasonlítási alapja és elképzelni sem tudja, hogy egy felsőoktatási intézményben másmilyen képzés is folyhat.
    példálul ilyenek: https://www.ceu.edu/academics/degrees/masters

  • Tüske Zsófia

    boda, nem csodálom, hogy téged zavar a nyílt társadalom, hiszen még kiderülne, hogy a világban vannak nálad okosabbak, képzettebbek és mások iránt nyitottabbak is.
    bizony, a nyílt társadalomnak vannak hátrányai is, hiszen ha nem lett volna valamennyire is liberális a késő-kádár kor, hol is lenne a te nagy példaképed, orbán? be lenne zárva abba kasztba, ahonnan a felmenői nem tudtak volna kitörni.
    és te is max. a templomban rendezgethetnéd a virágokat Szent Antal szobra előtt ahelyett, hogy hülyeségeket beszélnél és kollaborálnál az alcsúti rabló mellett a nyílt társadalomnak köszönhetően.

  • Összehasonlitásként! Sorosnak az USÁ-ban egy fa kulipintyo egyeteme van, és ezzel együtt Magyarország legjobb, legelismertebb egyeteme volt!
    Akkor hogy van az, hogy orbán a közpénzeink önkényes felhasználásával az addigi eredményes egyeteinket legatyásitotta, és primitiv, orbánimádointézménnyé silányitotta.
    Bár emlékszem a Pázmány katolikus egyetemre is, ahová az irásbeli felvételim tul tájékozott, liberális esszéje miatt nem is akartak felvenni, elutasitottak.
    Igaz, egy másik, jonevüre felvettek. Második diplomához.
    Na, az az orbánista nemzeti közszolgálati egyetem, az lehet az igazi katasztrofa!
    Szégyelném magam, ha odajárnék! Na, a minöségének pinceszintjét nem is ecsetelném! Bodaszint!

  • Minek nekünk egyetem
    mikor vannak akadémiák.Fußball akadémiák.

    Azok magasabbrendűek,
    főleg hogy stadionokat is kaptak.

    Az kell nekünk,
    nem ilyen kis izék!
    Méghogy egyetem nézzenek oda…

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós
    2018 december 3
    4:03 du.

    Nosza!

    Hát ki fog vissza?? 🙂 🙂 🙂

    Hátha még élveznénk is??!! … 🙂 krkrkrrkkr

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma
    2018 december 3
    4:31 du.

    Osztom a véleményed, hogy nyilvánvalóan még egy kisvárosban is elég veszelyes nyíltan kimutatni, hogy milyen összejöveteleken jelensz meg, nem hogy egy faluban.

    Arra viszont az ellenzéki pártoknak valóban több energiát kellene fektetni, hogy találjanak kommunikációs csatornákat, hogy megszólithassák az embereket.

    Az nem elég, hogy azt mondjuk, hogy:
    ,,,””én ellene vagyok annak amit a kormány részéről mondanak”‘…

    Hogy hogyan?
    Nyilván ez a kulcs
    De erre nincs általános recept, minden faluban a helyi sajátosságokból kiindulva lehet valamit kitalálni.

  • HUNCANADA;

    mar megint ostobasagaval es durvasagaval probal meggyozni masokat a valotlansogkat elfogadni mint tenyeket.

    The State of new York egy hosszu-ruddal nem lenne hajlando beleszolni idegen orszagok ugyeibe.

    A Bard College egy jo hirnevu intemeny, tobbfele mukopdik a US-on kivul. Belinbem, Oroszorszagban ket iintezte mukodik, az Arab vilagban, sot Palistin intezte is mukodik.
    De „CEU” sem SOROS egyetem sehol nem letezik.

    Ha Bard ohajtana terjedni Pestre, fogadom hogy egy arva szo elllenzesbe nem utkozne.

    Allitolagos „szerzodes a Soros es Bard kozott” az csupan azokra vonatkozik, SENKI MASRA.

    Soros adakozoja a Bard Coillegnak, miert nem serkenti es financizozza Bardot ottan kezdeni intezmenyeit ???????

    SENKI NEM cselekdhet masok helyet, csupan HA annak mint alkalmazotta !!!!
    Az igazan elemi , probalja azt ertelmezni !!!
    Belatom hogy ilyesmi maguknak ottan soha nem ismert dolog, de ne ellenze a valosagot, tanu;lja inkabb.

    https;//en,wikipedia.org/wiki/Bard_College

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós

    Nem gúnyolódtam, ne úgy vedd!

    Miért is ne nyithatnál blogot??

    Nekem sajna nincs még időm irományokat faragni…

    Aztán ki tudja, talán jobb is megkímélni tőle a világot …

  • Meddig alszol még, hazám?
    A kakas rég felkelt,
    Kukorékolása rég
    Hirdeté a reggelt.

    Meddig alszol még, hazám,
    Szép Magyarországom?
    Föl sem ébredsz már talán,
    Csak a másvilágon! (Petőfi).

    ——o——-

    Nem elég a jóra vágyni,
    a jót akarni kell!
    És nem elég akarni,
    De tenni, tenni kell:
    A jószándék kevés!
    Több kell – az értelem!
    (Váci Mihály)

  • Bendeguz79
    2018 december 3
    8:35 du.

    Bendegúz, ki mondta, hogy a State of New York (New York állam) beleszól más ország ügyeibe? Természetes, hogy nem szól bele és erre alapozta a Magyar kormány azt a tákolmányát amit a CEU-ra szabott, hogy nem szól bele. DE az állam (NY) oktatási szabályzatainak megfelelően igazoltan oktatást végez a CEU NY államban. Most maga mint a magyar nyelv „professzora”. Hol ebben az állításban az, hogy beleszól? Próbáljon már meg mondatokat értelmezni. Mert különben elkezd egy sor inkompetens és nem idevaló hüyleséget bepötyögni.
    Aztán a témában meg magának nem kell eldönteni, hogy a CEU végez oktatást NY államban vagy sem, ha már New York állam ezt megtette és azt mondta, hogy végez a CEU ilyet NY államban. Azaz ezt kérte a magyar kormány, tessék megfelelt neki a CEU.

    Amiket ír az megint azt mutatja, hogy sem azt nem érti, hogy én mit írtam, sem a CEU és a Bard College szerepét ebben a történetben.

    Aztán most meg idehoz egy Wikipédiát. Ugye viccel velem és a fórummal?
    Azt a wikipédiát, amelyet bárki a világon minden percben szerkeszthet, és kivonatos információkat tartalmaz csupán? Ahelyett, hogy ellátogatnál a Bard College hivatalos oldalára és megnézné, hogy a CEU mint a Bard College partnere, milyen képzést indított épp a magyar kormány kérésére New York államban? Amely kampuszt a magyar kormány küldöttei is leellenőriztek idén, és a helyszíni bejárás alapján nem támasztottak kifogást a BARD-CEU partneri együttműködésére vonatkozóan? (Palkovics, Kumin, Altusz).

    Mivel kötelezte a magyar kormány a CEU-t arra, hogy csak akkor lehet Budapesten jelen, ha New York államban is végez oktatást, így elindítottak a BArd-on is egy kurzust:

    https://inside.bard.edu/academic/courses/current/bardceu.htm

    Tényleg azt mondja Bende, hogy semmi köze a CEU-nak a BARD-hoz? 😀

    http://www.bard.edu/search/index.php?q=ceu&searchTab=1

    Szóval mi az ami még nem világos? Én segítek magának a tisztánlátásban, úgyhogy a kamu alapokra helyezett támadásait mellőzni szíveskedjen. Helyette inkább 2-3-szor olvassa el a mondatokat, nem csak az enyémet, másokét is. Biztos vagyok benne, hogy hasznára fog válni és a félreértéseket így redukálhatja.

  • Tüske Zsófia

    bendegúz, talán ha a wiki helyett a CEU amerikai honlapját nézné meg, – ott fentebb betettem a linket – akkor nem beszélne badarságokat és nem vonná kétségbe a CEU-nak New York állammal kötött szerződését.
    Akkor még egyszer: https://www.ceu.edu/academics/us-programs

    okoskodás és feltételezések helyett autentikus forrásoknak próbáljon utánanézni. (a wiki nem az)

  • Tüske Zsófia

    Alma és Gabriel:
    ellenzékinek tekintett művészek vidékre szervezett műsorait sorozatban mondták le a fideszes polgármesterek.
    Hadházy Ákosnak az európai ügyészséghez csatlakozó tájékoztatását már eddig háromszor kellett az utcán megtartania vidéken, mert a polgármesterek utasították a helyiséget bérbe adókat, hogy vonják vissza az érvényes szerződésüket.
    Azzal együtt az ellenzéki pártok töketlenségén is sok minden múlik, de ha nem kap valaki állást vagy közmunkát, mert részt vesz egy ilyenen, azt mindenki meggondolja -vidéken még inkább.

  • Boda Marcsi
    2018 december 3
    2:35 du.

    A szokásos:

    Szerencsére van sok kint is jó hírű,magas színvonalú egyetemünk,

    Ne blöffölj, sorold. Az egyetemi rangsor a nemzetközi top-ból hány magyar egyetemet ismer?

    A CEU a 300-350 helyen van
    A legközelebbi SOTE a 400. felett,
    Az ELTE , a JATE, a Pécsi egyetem van még közel, mert legalább benne vannak a TOP 1000-ben.

    Mi lenne, ha előbb tájékozódnál, mielőtt a párt-szólamokat hangoztatod?

    Forrás: https://www.timeshighereducation.com/

  • De azért, hogy ne csak egy lista legyen.
    Itt az első 500-ba nem tesz be magyar alapítású egyetemet.
    https://www.topuniversities.com/where-to-study/europe/hungary/guide

    Úgyhogy lehet verni a melleket, de valójában mégis csak a CEU volt a legjobban jegyzett egyetem haza területről.

  • – Mivel én is jelentkezni próbáltam egy USA akkreditációs programra augusztusban, már Bécset jelezték helyszinnek…
    -Tudható, hogy sem a CEU amelyik Bécsben vesz fel hallgatókat, sem a Budapesti Középeurópai Egyetem, tulajdonképpen csak a nevében „egyetem” mert alapképzést, vagy diplomát nem ad „csak” posztgraduális képzést nyújt…
    – Ha Kanadában valaki megszerzi a diplomáját /vagy bárhol/ akkor pályázhat egy CEU programra…
    – Ebben reménykedem én is jövőre, ha nem sikerül, később!
    – A CEU kuratóriuma még tavasszal döntött arról, hogy a budapesti képzések mellett Bécsben is megkezdik az oktatást a jövő évtől, majd június 23-án azt is jóváhagyták, hogy az egyetem oktatási helyszínt béreljen egy, a célra alkalmas bécsi területen, és megkezdje a toborzást a városba a 2019-es tanévre.

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel Karikas
    2018 december 3
    7:17 du.

    Tudod, ez engem nem szórakoztat, hanem végtelenül szomorúvá tesz. Egyébként nem vettem zokon, nem vagyok sértődős fajta, csak irritál, hogy vannak akik ha nincs mondandójuk, akkor szapulják az ellenzéket, mert az olyan hálás téma. Meg, hogy ők függetlenek! Mitől? A politikai éleslátástól és a helyzet reális megítélésétől biztosan.

  • A CEU kiutálása Bp-ről kizárólag a „Budapesti Nagykörúton belülieket” érdekli (ahogy a néhai Antall József min. elnök mondta volt.)

    Föld S. Péter!
    Volt-e valaha pld. Hosszúpályiban, Csermelyen, Csörögben, v. bármelyik vidéki kis faluban, ahol megkérdezhette volna az ott élő „Józsi bácsit v. Mari nénit vagy Pityut a kocsmában”, hogy a CEU lóbetegség, krumpli fajta, v. mi más? Ha még nem volt akkor menjen el, tájékozódjon és utána fogalmazza újra a mondani valóját CEU ügyben (is). Jó felfedező utazást!

  • slapaj
    2018 december 4
    7:47 de.

    Ti apukám kijártok az USA-ba meg más frankó helyekre herétverni, a hazai széles néprétegekre meg ráhozzátok a horthysta félfeudális röghözkötött elmaradottságot és rabszolgaságot.
    Megtetézve a kínai mintájú csúcstechnikás lakosság-megfigyelési módszerekkel.

    Nem találod magadat kissé undorítónak ?

  • HUNCANADA:

    Olvasta a kuldott lapjat?

    Bard College issued a statement of support for CEU.

    Of cause, Bard adomanyokon alapszik. Soros George egy adomanyozoja.

    A pont az hogy Bard College mukodik minden elkopzelheto problemak nelkul harom (3) foldreszen, legalabb egy feltucat nemzetekben.

    Soros minden problemak nelkul alapithatott volna barmi tudomany, vagy technikai egyetemet Pesten!
    Sot a sajat neveben,s egy fillerrel sem kerult volna tobbe mint amit veszit ezzel az ertelmetlen politikai vitajaval.

  • Kalocsai: köszi.Ezerszer elmondtam itt is. Az általam támogatott párt egy csoportja, akiket személyesen ismerek, kb. 120 helyen voltak 2017 őszétől sokfelé. Néhány házas tanyabokorban, kis faluban, nagyközségben, kisvárosban. Néhányan elkísértük őket – én csak kétszer – már elég bizonytalan az eü állapotom. Aki csinált már ilyesmit tudja: elég fárasztó. De nem az utazás, a fizikai eltörődés. Hanem a szembesülés a mérhetetlen tájékozatlansággal, a kézzel fogható szorongással. A legnagyobb siker az volt, ha valaki – titokban, félrehúzódva, hogy más ne lássa, kérdezni mert. Az ellenzéki pártoknak csak kevés fizetett alkalmazottjuk van: az ilyen találkozókra tehát más munkájuk mellett járnak a pártok tagjai, vezetői. A kampánypénz legfeljebb a szórólapokra, esetleg az utazási költségre – vonatjegy, benzin – elég. (Ezért is van, hogy a legtöbb párt aktivista hálózatának zöme már nyugdíjas.)
    Tessékelképzelni:hazamegy aza nyomorult ellenzéki, aki márhónapok óta járja az országot a szabadnapjain, – és mást sem hall, minthogy mennyire lusta, nem cinál semmit. Nem, nem a kormány szócsöveiből: az ún. „ellenzéki” sajtóból, a magukat ellenzékinek tartó kommentelőktőlözönlene a szidalmak.

  • Bocsi valami miatt elugrott, de már csak pár mondat.
    Ez a fárasztó, lelombozó igazán. Mert hogy az ilyen akciókról nem ad hírt a sajtó 99 százaléka. Nem az orazágos – a helyi sem.
    A választópolgár meg mást sem hall – az „ellenzéki” sajtóból sem, minthogy mennyire alkalmatlan, lusta stb. Tökéletesen tájékozatlan „megmondók” szidalmazzák az összes ellenzéki pártot,sőt a még csak formálódni igyekvő csoportokat is. Nem bírálják,az jogos lenne. Szidalmazzák, nem egyszer gyalázzák.
    Ez a vakság, ami megbénít: ezerszer jobban, mint akármilyen habonymédia.

  • Szerintem Figyelő kommentje viszi el mindenki elől a pálmát:

    „Állítólag, a CEU az Orban kormany ellen fejtett ki eros propagandát! Gondolom emiatt uldoztek el.”/i>

    😀 😀 😀 😀

  • Bendeguz79
    2018 december 4
    11:10 de.

    Mi a kérdése Bendegúz? Soros alapított is egy egyetemet ahogy Ön mondja „bárhol”, ez esetben Budapesten. a mai rezsim pedig megpróbálta ellehetetleníteni egy másfél éve kitalált új törvénnyel, mert nem tetszik neki a CEU és főleg az alapítója. Legyen világos: A CEU-nak is működnie kellene, mert megfelel mind az amerikai (NY állam) kritériumoknak, mind pedig az abból eredő új magyar feltételeknek is. DE a magyar kormány nem írja alá a saját feltétele alapján kelt megállapodást, így nincs TÖRVÉNYI feltétele a legitim BP-i működésének. EZÉRT nem működik immár Budapesten az amerikai részleg. Tudja követni, vagy még pár kommentváltásban újra és újra leírjam az okot és okozatot? a mit és a miértet? Ha jogilag közelíti meg a kérdést, akkor nincs kérdés. A többi az hablaty, találgatás, az ÖN saját szuverén vélelme, kezdve a fa bódétól a Bard működéséig amiket idecitál hosszú sorokban, hogy véletlenül se a lényegről legyen szó.
    Bécsben éppen most ezekben az órákban pártállástól függetlenül örömünnepet ülnek és szó szerint azt mondták, köztük Michael Ludwig bécsi főpolgármesterrel együtt, hogy egész Ausztria felsőoktatási szintjét és presztizsét növeli a CEU Bécsbe költözése. Igen, ez a „kis fabódés pár ezer fő diákot számláló kis soros iskola”.
    Valahogy mindig fordítva ülnek a magyarok a lovon, most is így sikerült az Orbán rezsim CEU ellen hozott törvénye, majd a hónapokig tartó sunnyogása.

  • Drizari
    2018 december 4
    12:23 du.

    Hát igen :)) Lehetne egy szavazás minden cikk végén, amikor lejár a 7 nap és lezáródik. A „hét kommentje” – vagy a „cikk kommentje” címmel.

  • Nos csak benéztem(se minek?…)Pár normális és képben lévő hozzászólón kívül ,csak olyanokkal találkoztam,akik folyamatosan ismétlik a hazugságaikat,valótlan ÁLLÍTÁSAIKAT,ami ugye nem zavarja a fórumot(???:::),csupán az,ha egyes félrevezetett,fanatikus,uszító,tájékozatlan, „kissé”….
    gyenge felfogású egyénekkel többször próbáltam tényeket közölni!
    Andrew meg különösen undorító,hogy valótlanul ennyire lebecsüli a magyar egyetemeket,ahol valódi (és nem politikai uszítás…)képzés folyik,meg ugye itthoni diplomát kint is elismerik és jó állást kapnak.
    Amúgy a szocik alatt kezdődött a kivándorlás(!!!!),ami lényegesen lecsökkent,mert több jelentős béremelés után itthon is megtalálják a számításaikat a diplomások!
    Na erről ennyit!

  • TUSKE ZSOFIA:

    Tehat maganak a Wikipedia, talan a Britanica sem egy megbizhato es reszrehajlasmentes electronikus encyclopedia.

    Maganak talan a Facebook meg a hirdeto sajat szervezett propaganda-hirdeto lapja a megbizhato.

    Megjegyeztem, Fogok emlekezni a maga meglatasara !

  • TUSKE ZSOFIA. Egy percet keztem.

    How about the Great Soviet Encyclopedia ???
    Latezik a folytatasa: a Nagy orosz Federacios Encyclopedia ?

  • Drizari!

    Figyelő önhibáján kívül nincs teljesen képben az itthoni valóságról,….de ha maga szerint (is…) így lenne az ugye egyrészt
    nevetéses,meg egyben szánalmas is….
    Remélhetőleg csak viccnek szánta?!

  • Tüske Zsófia

    Kis Ferenc: valamikor a 19. szd derekán, még mielőtt Klebelsberg megszervezte volna a tanyasi népiskolákat, írni-olvasni se nagyon tudtak a népek, mert már tízéves koruk előtt befogták őket a munkába. De talán a 21. szd derekán mégsem kellene visszanyomni az országot erre a szintre, még,ha vidéken a közmunkásoknak esélye sincs továbbtanulni.
    Persze, el lehet dönteni, hogy Magyarország visszamasírozik-e az ázsiai sztyeppékre, esetleg a tömegek beérik a disznószerelő orbán-stróman közmunkájával, de azért ne tegyünk már úgy, mintha a magyarok képtelenek lennének a 21. század szellemi követelményeinek megfelelni.

    „Mint elátkozott királyfi
    Túl az Óperencián,
    Él magában falujában
    Pató Pál úr mogorván.
    Be más lenne itt az élet,
    Ha egy ifjú feleség…
    Közbevágott Pató Pál úr:
    „Ej, ráérünk arra még!”

    Roskadófélben van a ház,
    Hámlik le a vakolat,
    S a szél egy darab födéllel
    Már tudj’ isten hol szalad;
    Javítsuk ki, mert maholnap
    Pallásról néz be az ég…
    Közbevágott Pató Pál úr:
    „Ej, ráérünk arra még!”

    Puszta a kert, e helyett a
    Szántóföld szépen virít,
    Termi bőven a pipacsnak
    Mindenféle nemeit.
    Mit henyél az a sok béres?
    Mit henyélnek az ekék?…
    Közbevágott Pató Pál úr:
    „Ej, ráérünk arra még!”

    Hát a mente, hát a nadrág,
    Ugy megritkult, olyan ó,
    Hogy szunyoghálónak is már
    Csak szükségből volna jó;
    Híni kell csak a szabót, a
    Posztó meg van véve rég…
    Közbevágott Pató Pál úr:
    „Ej, ráérünk arra még!”

    Életét így tengi által;
    Bár apái nékie
    Mindent oly bőven hagyának,
    Soha sincsen semmije.
    De ez nem az ő hibája;
    Ő magyarnak születék,
    S hazájában ősi jelszó:
    „Ej, ráérünk arra még!”

    1847….

  • Bendegúz79 A Wikipédia szabadon szerkeszthető. Bármilyen hülye, bármilyen hülyeséget beleírhat, Azután a gyanútlan de nagyon ostoba olvasó készpénznek veszi.
    Látom, Te is így jártál.
    Nem elég, hogy ezt sem tudod, még arcátlanul gúnyolodsz is a nálad tájékozottabbal. Ez azért ciki, nem?

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: A Wikipediát magánszemélyek szerkesztik, sokszor ellenőrizetlenül, így tudományos hivatkozásnak nem fogadják el. Ha igazán hiteles forrást akar, máshol kell keresgélnie.

    A Great Soviet Encyclopedia-t referálja a jstor, https://www.jstor.org/stable/2495661?seq=1#metadata_info_tab_contents
    így használatban van ma is. (bár én sosem használtam a munkám során.

    A CEU 1991 óta működik akkreditált képzésként Magyarországon és ad magyar és amerikai diplomát a végzőseinek. Tehát Soros akkor minden probléma nélkül alapította ezt az egyetemet, ami 2017-ig minden probléma nélkül úgy működött, hogy ott végzett a fidesz számos politikusa is. Az egyetem elleni támadás 2017 március végén kezdődött, tehát az értelmetlen huzavonával nem Soros Györgyöt lehet vádolni. Erről itt olvashat bővebben.
    https://merce.hu/2018/03/28/egy-eve-nyujtottak-be-a-lex-ceu-t/

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    12:37 du.

    Andrew meg különösen undorító,hogy valótlanul ennyire lebecsüli a magyar egyetemeket,ahol valódi (és nem politikai uszítás…)

    Marcsi kedves. Te vagy hülye vagy, és akkor fordulj orvoshoz, vagy olvasni nem tudsz, és akkor fordulj egy magyar-tanárhoz.
    Ha nem tűnt volna fel, akkor megadtam a forrást, ahonnan a rangsorok származnak.
    Ha nem tetszik, akkor két dolgot tehetsz.
    1. Megreklamálod a nemzetközi rangsort vezetőknél, hogy lenézik a magyar egyetemeket.
    2. Megreklamálod Orbánnál, hogy szétveri a felsőoktatást. Valamint azt is, hogy lenézi a magyar embereket. Bár az emberek lenézésében, ahogy a híveit elolvasgatom, nem túloz.

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    12:37 du.
    „Amúgy a szocik alatt kezdődött a kivándorlás(!!!!),ami lényegesen lecsökkent,mert több jelentős béremelés után itthon is megtalálják a számításaikat a diplomások!

    Marcsi kedves!
    Egész egyszerűen hazudsz.
    A kivándorlás évszázadok óta zajlik. Ahogy a bevándorlás is. Az, hogy a szocik alatt kezdődött volna, az tehát nem igaz. Az a fajta ideiglenes kint tartozkodás, ami után hazajöttek a kint tanulók ugyancsak folyamatos volt. Még Kádár idejében is (csak az iránya volt más).

    A kitelepülési szándékkal lezajló gazdasági exodus azonban 2012 után lódult meg. Akkor pedig már 2 éve Orbán volt hatalmon.

    A visszatelepülési arány a kormányhoz közel álló adatok alapján tizedezrelékekben mérhető.
    2015-ben a remigrációs sikerprpaganda mögött 0,0042% -os arány volt valójában. Ha most tízszer annyian térnek vissza akkor is 0,042% ami azt jelentené, hogy 100000 (százezer) emberből 42 tér haza.

  • Budai Ilona
    2018 december 4
    4:45 de.
    Icuska !
    Azt nehéz felfogni,hogy vannak akik rájöttek,hogy mire megy ki a gyurka alapitványok mesterkedései?
    Na hát ez történt és ennek a fogságából léptek ki amikor otthagyták őket!Mert ha ezt nem teszik akkor már rég a legnagyobb kiszolgálói és képviselői lennének!Most azt hajtogatnák amit a nyugatejrópai elitek.
    És akkor jó lenne minden! üdvözletével.

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    1:14 du.

    Te sem vagy tisztában a hazai viszonyokkal.
    De te az önhibáid miatt.

    Te idióta.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 3
    5:44 du.
    Kedves Zsófika!
    Egy biztos : ott azok képződnek ki akik később azt a nézetet vallják ,képviselik körmük szakadtáig amit a gyurka alapítványok a mai napon ill. annak továbbfejlesztett változatait( és e nézeteket mindenkire rá akarják kényszeríteni!).Akik ma ezeket védik azok csak fidesz gyűlöletből teszik,de megérteni nem akarják,hogy egy érdekes ” hálózat ” markába kerülnek.Most mindegy nekik,mert csak egy érdekli őket : keresztbe tenni a zorbánnak,semmi más , ezért az ördöggel is egyesülnének!
    Nagyon üdvözletével.

  • Budai Ilona
    2018 december 4
    4:45 de.

    „Minden jótett elnyeri méltó büntetését”…/Szerb Antal/

  • Bendeguz79
    2018 december 4
    1:11 du.

    NE a Wikipédiát bujjad hanem a nagy Mao „Vörös Könyvecskéjét”.
    Kb. az való neked…

  • Tüske Zsófia

    A magyar valóságról írtam kb. mint Ady Endre A magyar ugaron-ban még ha közben eltelt kb száz év.

    Azért tanácsolok falujárást, hogy a „nagykörúton belüli kávéházak teraszán” is megtudják „Józsi bácsi és Mari néni” hogyan gondolkodik a CEU-ról.

    ps: A helyzet azért nem annyira rossz vidéken sem, mint Ady korában. A széles sávú internet és az okos telefonok már a „mari néniknek” is rendelkezésre áll és az ATV, RTL Klub is elérhető az ország minden zugában. Ennek ellenére az emberek nagy többségét nem érdekli a CEU sorsa. Higgye el.

  • Andrew!

    Nem én vagyok hülye…..a forrásaid meg ugye biztos,hogy hitelesek…Sorost meg nagy ívben lecsinálom,megvetem az „álegyemtemével” együtt! LÉNYEG,HOGY ÉN ITTHON ÉLEK ÉS TUDOM MIT IS BESZÉLEK!
    és ugye a Soros féle „egyetem” előtt…. is volt színvonalas oktatás itthon és kint,más országokban is?ha nem tévedek?!
    Orvoshoz neked és a hasonlóknak kellene fordulni!
    Amúgy szerencsére Soros innen eltűnt,a maradék…ellenzék meg ugye nem oszt nem szoroz,csupán szerencsétlenül vergődik!
    Amúgy meg én szeretem a hazámat!
    Na reklám alatt ennyit!
    Az idiótákra nem pazarolom az időmet!

  • Amúgy ha az ismereteim,emlékezetem nem csalnak,úgy rémlik,hogy régóta 100 évvel ezelőtt is voltak egyetemek? ott tanult,diplomázott mérnökök,orvosok stb?…..és azokat az intézményeket nem a jellemtelen Soros alapította…..?!
    Na Pá!

  • Kalocsai Miklós

    Kis Ferenc
    2018 december 4
    3:22 du.

    „…az emberek nagy többségét nem érdekli a CEU sorsa. Higgye el.”

    Igazad van Feri! Ezt a választási adatok is bizonyítják! Minél elmaradottabb egy vidék annál jobban szerepelt a Fidesz. Ezért útálja Orbán az egyetemeket, ezért űzi el a CEU-t, ezért hajtja igába, lehetetleníti el a hazaiakat, teszi anyagilag elérhetetlenné, már a középosztály számára is a bejutást! Majd ha Budapest széles utcáit és tereit Stróman Lölö felszántja, és kukoricát termel rajta, Kósa 20% anyukája pedig disznó hizlaldákat létesít közmunkások verejtékén, azok lesznek Orbán, és a ti számotokra az aranykor. De ne reménykedjetek nem lesz rá időtök végrehajtani!

  • Tüske Zsófia

    jaj, tóth péter, hagyj már békén ezzel az überbaromsággal…. teletöltötték a fejedet szalmával tudomány helyett. a nyolcvanas években találkoztam először Soros nevével, amikor egy kutatóintézet könyvtárában dolgoztam és kaptunk egy nagy adag szakkönyvet, ami COCOM listásként pénzért sem tudtunk megvenni.
    Később rendszeres használója voltam a CEU könyvtárának – könyvtárközi kölcsönzés miatt, mert a te ideológiai példaképeid miatt a többi egyetem képtelen volt a kurrens szakkönyveket a maga számára beszerezni.
    az a pudvás duma, amit itt ellöksz pont olyan, mint amit az ötvenes években nyomtak a zimperalista veszélyről és arról, hogy a kapitalisták mocskos keze már a mi népi demokráciánkba is betette a szőrös lábát. kezeltesd az üldözési mániádat és olvasd Szent István intelmeit a jövevényekről.
    hogy ez a rákosira jellemző elmebaj itt mindig felüti a fejét….. 🙁

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    3:50 du.

    A személyeskedő ócska banya…

  • Kalocsai Miklós
    2018 december 4
    4:04 du.

    Minnél nyomorultabb a magyar,
    annál nyomorultabbá akar válni.

    Benne van a Himnuszban is,
    csak kissé ködösített formában.

    Nem véletlen
    hogy a jómagyarmunkásember szeme bepárásodik a hallatán.

  • Andrew_s
    2018 december 4
    2:35 du.

    Kiegészíteném a pontos helyzetértékelését Andrew_S-nek. A „Gyere haza fiatal” programot a kormány le is fújta, miután mindösszesen 105 ember tért haza, akik elképzelhető, hogy amúgy is haza kívántak térni, de ha már volt rá program, akkor igénybe vették – így belekerültek a statisztikába. De ezen a szinte mérhetetlenül kevés 105 emberen kívül senki nem kívánt hazatérni, amíg futott ez a „remek” program másfél évig – százmilliókból. úgyhogy Boda Marcsi

    HAZUDNI tetszik, már megint ahogy szokott.

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    3:50 du.

    Neked kisanyám
    nincsenek ismereteid,
    az emlékezeted pedig egyirányú.
    Akár egy nyomornegyed-béli szűk sikátor.

  • Tüske Zsófia

    Kis Ferenc: Józsi bácsit és Mari nénit nemcsak a CEU sorsa nem érdekli, hanem az sem, ha a szomszédja éhen hal vagy megfagy télen fűtés hiányában. itt örömet az emberek nagy részének az okoz, ha a környezetében másoknak nála rosszabbul megy.
    aztán egyszer csak azon veszi észre magát, hogy ő a közömbösség tárgya.

  • *Egyirányú emlékezet:

    Amit ma hall,azt fogja mondani a múltjában is hehehe
    Vagyis egyszerűsítve : az előéletéről hazudik mint a disznó

  • Tüske Zsófia

    Boda, sajnos neked ismereteid nemigen vannak, így nem is csalhatnak. Mert abban az ominózus száz évvel ezelőtti világban te még a polgáriig sem jutottál volna el, mert már az is tandíjköteles volt. A gimnázium nemkülönben, és az egyetem végképpen.
    Így száz évvel ezelőtt a 18 millió magyarból durván 16 ezren jártak egyetemre.

    [ma a valamivel több mint 9 millióból 283 ezren]

    „Bár a XIX. század utolsó évtizedeiben elkezdődött egy fejlődési folyamat, ami gyakorlatilag egészen az I. világháború kitöréséig tartott, a századfordulón a magyar felsőoktatás nemzetközi szinten elmaradott volt. Ennek több okát is megemlíthetjük, Magyarország csak a XIX. század végén kezdett agrár-országból fokozatosan ipari országgá válni, és a nagyobb mértékű urbanizáció, Budapest nagyvárossá válása is csak ekkor teljesedett ki.”

    „A századfordulótól az I világháború kitöréséig folyamatosan növekedett a felsőoktatás hallgatói létszáma az 1900-as 11560 főről 1914-re 16958 főre, ami 44 %-os növekedést jelent.”

    szóval, ha már itt vered a billentyűzetet és hülyeségeket beszélsz, azzal a nekifutással keresgélhetnél adatokat is a tényekhez.

  • Andrew!

    Lehet,hogy nem vagyunk mindenben a lista élén,de szégyenkeznünk sem kell!!(tapasztalat,több forrás!)
    Amúgy a te hivatkozásodban olvastam,hogy amerikai egyetemek számítástechnikai és egyéb képzés tekintetében szinte „0” szinten vannak…..!na ott sem minden oké?…..
    Tény és ismételten írom,a magyar diplomát a a legtöbb országban
    elfogadják(Tények és ismerősök tapasztalatai!!!)
    Amúgy Soros „álegyeteme” semmire sem jó(legfeljebb politikai beavatkozásra….amiből nem kérünk!),ezt mindenki tudja ,aki tárgyilagos……,meg ugye nem régen ügyködik ez az alak…és remélhetőleg már nem is sokáig….
    talán nem ő a kultúra,diploma szakértője,illetékese?…….(aki az anarchia,károkozás,haszonlesés jellemtelen nagymestere)
    szomorú lenne!

    ,

  • Lefekvés előtt: Kiss Ferencnek teljesen igazat adok,míg Kalocsai
    bejegyzésén kissé elcsodálkozok…de már semmi nem lep meg!

  • Kedves Kalocsai!
    Mellesleg: Orbán nem utálja az egyetemeket,amelyekre az ország büszke lehet minden ellenkező és hazug állítással szemben, (pláne a Soros félékkel ellentétben,) sőt támogatja őket mind a költségvetésüket,mind a dolgozók bérét illetően!!!
    Nagyon csodálkozom ezen a hozzászólásán(???)!

  • Kedves Bendegúz!

    Had ismételjem meg, hogy nem nekem, és nem magának kell eldönteni, hogy a CEU végez-e oktatási tevékenységet NYS területén, mert ezt már NYSED (New York állam oktatási hivatala) eldöntötte és tájékoztatta is Orbán Viktort erről, egy éve. Azóta viszont nem akarják aláírni a magyarok az erről szóló megállapodást.

    Kronológiailag is menjünk végig, mert segíteni akarok magának infóhoz jutni, hogy zöldségeket ne beszéljen. (itt nem az íráshibákra gondolok, hanem az információhiányából adódóakra)

    1- Csinált a magyar kormány egy törvényt, ez a LEX CEU-ként emlegetett törvény, aminek az az egyik feltétele, hogy létesítsen kampuszt NY államban, amit természetesen fogadjon is el NY állam oktatási hivatala. Nyilván.

    2- A magyar kormány emberei, három fő kiutazik (egyik eleve ott diplomata) és meglátogatják a Bard kampuszát, konstatálják, hogy minden oké.

    3- Ki van Pipálva, kész. NY állam oktatási hivatala elismeri és tájékoztatja a magyar államot, azaz IGAZOLJA a CEU amerikai (NYS) állambeli jogszerű oktatási tevékenységét és működését!

    4- Telnek a hónapok, eltelik egy év, és a CEU contra Magyar állam megállapodás feltételrendszerének minden pontjának megfelelő CEU-t lét és jogbizonytalanságba tartja a magyar kormány. Amikor a magyar kormány térfelén pattog a labda akkor Orbán Viktor szó szerint azt mondta a megállapodás aláírásának elhúzódása és elmaradására cinikusan, hogy „jó munkához idő kell”. Nem azt mondta, hogy nem felel meg a CEU, hanem idő kell. Ócska trükk és időhúzás, hiszen a magyar kormány által összetákolt feltételrendszer és a megállapodás létrejöttéhez immár minden pontban megfelel a CEU hónapok óta.

    5- A CEU minden jognak meg kíván felelni, de mivel a magyar kormány indok nélkül húzza az időt, nem írja alá a saját kritériuma alapján megfogalmazott megállapodást, ezért nincs megállapodás. Persze, tudjuk Orbán Viktortól hogy miért. Mert „jó munkához idő kell”, de egy egyetem jog és létbiztonság nélkül nem működhet, ezért 2018 december 1.-ig adott időt magának CEU arra, hogy érdemben reagáljon a magyar állam és írja alá azt a megállapodást végre, aminek eleget tett a CEU. Ezzel szemben a magyar kormánynak még mindig „jó munkához idő kell” (értsd esze ágában sincs szignózni a megállapodást, és CEU takarodj! a vezényszó) elvén nem tesz semmit annak érdekében, hogy a CEU maradhasson Budapesten. Mivel jövő év elején a leendő diákokat tájékoztatni kell, hogy hová kell járniuk és előre tervezni egyáltalán – így a CEU kénytelen üldözötté válni, és az amerikai oktatási tevékenységét Bécsbe áthelyezni.

    Remélem segítettem a történet feldolgozásában.

    Jaj kis adalék és forrás:

    NYSED (NY állam oktatási hivatal) által is elismert és a honlapján is természetesen megtalálható CEU oktatási tevékenysége a Bard College-el közösen.

    http://www.nysed.gov/COMS/RP090/IRPSL3?PROGCD=39228

    NY állam oktatási hivatalának levele Orbán Viktornak, amiben igazolják, hogy a CEU megfelel a magyar kormány által szabott feltételeknek, aminek pedig előfeltétele, hogy NY államban oktatást végezzen:

    http://bit.do/nysedtohungarianprimeminister-pdf

    A témát itt lezárom, hiszen ezek megfogható megtörtént tények jogi alapokra helyezve. Remélem tudta követni összefoglalómat. Minden más egyéb mellébeszéd pl. fabódéról, kulipintyóról, sátorról, illetve egyéb megfoghatatlan vagy szubjektív érzelmi megnyilvánulásból eredő véleményekről értelmetlen vitát folytatni, hiszen kívül esik azon a ponton, hogy objektív és érdemi diskurzust hozzon létre.

  • „A CEU elüldözése hűtlen kezelés, vagy hazaárulás?”

    Egyik sem. Egy nagyon jó döntés. Sőt, még a kazár-bazár MTA-t is utánnuk küldeném.

    „Ha én ellenzéki párt volnék, valódi ellenzéki persze, már régóta azon dolgoznék, hogy az ország minden településére eljuttassak olyan információkat, amelyeket a hatalom eltitkol a polgárai elől.”

    Ne hazudj!Jó kazár szokás szerint lopnál, csalnál és hazudnál.
    Nem vetted észre, hogy ez megy vagy hetven éve???

  • Tüske Zsófia

    https://444.hu/2018/12/04/becs-polgarmestere-buszke-ra-hogy-hozzajuk-koltozik-a-ceu

    „A lap szerint a polgármester hozzátette, hogy nagyon örülnek, hogy a CEU Bécsbe teszi a székhelyét, és azt ígérte, itt „a szabadság levegőjét” szívhatják, nem kell politikai szabályozásra számítania az egyetem vezetőinek. A bejelentést nagy taps és ujjongás fogadta a dugig megtelt konferenciateremben.

    Kérdés persze, hogy értesült-e már arról, hogy a CEU költözése egy humbug, hiszen hogyan tudna Budapestről Bécsbe költözni egy egyetem, ami soha nem is volt ott?”

  • Tüske Zsófia

    Öntől is megkérdezem: Melyik magyar (kis-) településről v. térségről ír ahol tipikus(!) a szomszédi részvétlenség és télen kihűlt házakban halnak meg az emberek, nyáron pedig a hőségtől?
    Kérem, erre konkréten válaszoljon, várom.

    ps: Vidéken élek, továbbá olyan településen van nyaralónk ahol a populációnak kb 30%-a cigány származású. Itt sem tapasztalok részvétlenséget, nemzetiségi ellentétet, emberek nem halnak meg, a munkanélküliséget alacsony, szinte nincs is.

    Még egyszer: Honnét szerzi a tapasztalatait? Bízom benne, hogy nem a „belvárosi kávéházak teraszáról”.

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    5:43 du.

    „mellesleg” …,, úgy(útálja) őket mint „paraszt”
    a ha tehetné „egyet—sem” látna közülük
    hacsak nem „fußball-ajadémiáról” ( van ? ) -szó…,,, !!?

  • kukoricagölőddint. Annyita útálja őket.

  • Boda Marcsi
    2018 december 4
    3:35 du.

    Ja bocs. Szóval nem hitelesek, mert kend azt mondta.
    Innentől baromi egyszerű a feladata.
    Hozzon hitelesebbet. Ha fejből nem megy, kérdezze meg tartótisztjét.
    Esetleg gyógyszerészét. Esetleg a vezér gyógyszerészét.

    Ha nem hoz hitelesebbet, akkor addig ezek a hitelesek. Oszt jónagyot.

  • TUSKE ZSOFIA , KENNY,stbk.

    Persze hogy Wikipedia „maganszdemelyek” altal van szerkesztve. Ketesgtelenul nem Extra Terstial-ok altal.

    De csak elismert es elfogadott bizinyitekok alapjan.
    Csak probald a magad elkepzeleset benyujtani.
    Gondolnad hogy megjelenik ????

    Hat melyik Lexicon lenne szerkesztve nem Foldi Homo Sapien-ak altal ????

    A kozolt NY State Board of Education lapjan a Bard College bizonyitva.
    A CEU rovatban a ;Program Professional Accreditation rovat ures, nulla, sem „yes” sem „no”.

    There is NO functioning educational institution such as CEU any place in the USA !

    A Bard College ingatalan teruleten egy kis epulet, a volt or-haz ajtajan talalhato a CEU cime.Semmi mas.
    Sehol nem letezik okatatas, sem halagatok a CEU nev alatt
    a US-ban sehol.

    Az ottani vita, momdhatnank harc az Orban es Soros kozott csupoan egyenei es politikai okok miatt.
    Persze Orban leve PM ,a Parlaament mogotte al.

    A csatolt „MERCE” weblap, egy igen egyoldalu szerkesztes. Mondhatoan pro-Soros, mint mind a pro-Orban letezo lapok.

    De ketsegtelenul, mind ezek a hulyesegek csak magyaroszagon tortenhetok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ANTARES hozzaszollasa tukrozim a valos helyzetet ma ottan a legjobban !

  • TUSKE ZSOFIA:

    Persze, az osztrakok okosabbak es orommel varjak a Soros penzt, es rohognek az Orban-Soros egyeni civakodasan.

    Az uzlet az uzlet !!!!!
    Marjak ki a magyarok egymas szemeit !!!

    Semmi masra nem kepesek ugy sem.

  • Kedves Bendegúz!

    Had ismételjem meg, hogy nem nekem, és nem magának kell eldönteni, hogy a CEU végez-e oktatási tevékenységet NYS területén, mert ezt már NYSED (New York állam oktatási hivatala) eldöntötte és tájékoztatta is Orbán Viktort erről, egy éve. Azóta viszont nem akarják aláírni a magyarok az erről szóló megállapodást.

    Kronológiailag is menjünk végig, mert segíteni akarok magának infóhoz jutni, hogy zöldségeket ne beszéljen. (itt nem az íráshibákra gondolok, hanem az információhiányából adódóakra)

    1- Csinált a magyar kormány egy törvényt, ez a LEX CEU-ként emlegetett törvény, aminek az az egyik feltétele, hogy létesítsen kampuszt NY államban, amit természetesen fogadjon is el NY állam oktatási hivatala. Nyilván.

    2- A magyar kormány emberei, három fő kiutazik (egyik eleve ott diplomata) és meglátogatják a Bard kampuszát, konstatálják, hogy minden oké.

    3- Ki van Pipálva, kész. NY állam oktatási hivatala elismeri és tájékoztatja a magyar államot, azaz IGAZOLJA a CEU amerikai (NYS) állambeli jogszerű oktatási tevékenységét és működését!

    4- Telnek a hónapok, eltelik egy év, és a CEU contra Magyar állam megállapodás feltételrendszerének minden pontjának megfelelő CEU-t lét és jogbizonytalanságba tartja a magyar kormány. Amikor a magyar kormány térfelén pattog a labda akkor Orbán Viktor szó szerint azt mondta a megállapodás aláírásának elhúzódása és elmaradására cinikusan, hogy “jó munkához idő kell”. Nem azt mondta, hogy nem felel meg a CEU, hanem idő kell. Ócska trükk és időhúzás, hiszen a magyar kormány által összetákolt feltételrendszer és a megállapodás létrejöttéhez immár minden pontban megfelel a CEU hónapok óta.

    5- A CEU minden jognak meg kíván felelni, de mivel a magyar kormány indok nélkül húzza az időt, nem írja alá a saját kritériuma alapján megfogalmazott megállapodást, ezért nincs megállapodás. Persze, tudjuk Orbán Viktortól hogy miért. Mert “jó munkához idő kell”, de egy egyetem jog és létbiztonság nélkül nem működhet, ezért 2018 december 1.-ig adott időt magának CEU arra, hogy érdemben reagáljon a magyar állam és írja alá azt a megállapodást végre, aminek eleget tett a CEU. Ezzel szemben a magyar kormánynak még mindig “jó munkához idő kell” (értsd esze ágában sincs szignózni a megállapodást, és CEU takarodj! a vezényszó) elvén nem tesz semmit annak érdekében, hogy a CEU maradhasson Budapesten. Mivel jövő év elején a leendő diákokat tájékoztatni kell, hogy hová kell járniuk és előre tervezni egyáltalán – így a CEU kénytelen üldözötté válni, és az amerikai oktatási tevékenységét Bécsbe áthelyezni.

    Remélem segítettem a történet feldolgozásában.

    Jaj kis adalék és forrás:

    NYSED (NY állam oktatási hivatal) által is elismert és a honlapján is természetesen megtalálható CEU oktatási tevékenysége a Bard College-el közösen.

    http://www.nysed.gov/COMS/RP090/IRPSL3?PROGCD=39228

    NY állam oktatási hivatalának levele Orbán Viktornak, amiben igazolják, hogy a CEU megfelel a magyar kormány által szabott feltételeknek, aminek pedig előfeltétele, hogy NY államban oktatást végezzen:

    http://bit.do/nysedtohungarianprimeminister-pdf

    A témát itt lezárom, hiszen ezek megfogható megtörtént tények jogi alapokra helyezve. Remélem tudta követni összefoglalómat. Minden más egyéb mellébeszéd pl. fabódéról, kulipintyóról, sátorról, illetve egyéb megfoghatatlan vagy szubjektív érzelmi megnyilvánulásból eredő véleményekről értelmetlen vitát folytatni, hiszen kívül esik azon a ponton, hogy objektív és érdemi diskurzust hozzon létre.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 4
    11:35 du.

    ANNYIRA örülök, hogy végre egy kis örömet okozhattunk a sógoroknak.
    De télleg !!
    Eddig csak odajártunk a Máriahilferre koszt csinálni, de mostmár végre valami kis örömük is tellik bennünk.

    Mert nincs nagyobb öröm örömet okozni a szomszédnak.
    Hát nem ??!

  • Antares
    2018 december 4
    8:41 du.
    ___________

    Ne zsidózzon (kazározzon)!

  • Bendeguz79 Kipróbáltam. Elfogadták vizsgálat nélkül. Nem tudhatták, hogy igazat írok. Nyugodj bele, nem hivatalos ami a Wikipédiában van. Pont 50% az esélyed, vagy igaz, vagy nem.

  • Tüske Zsófia

    Kis Ferenc:
    „2016-2017-es adatok esetén külön bontja az adatbázis a “gyaníthatóan kihűlés miatt elhunyt” és a “hatósági eljárás által megállapítottan kihűlés miatt elhunyt” kategóriát. Ezeket a kategóriákat közterület és magánterület alapján differenciálja tovább. Ennek oka, hogy a rendőrség külön vezet statisztikát azokra az esetekre nézve, ahol még nem zárult le a haláleset vizsgálata. Összességében az adatokból az derül, ki, hogy 2016. október 15-e és 2017. március 1-je között összesen 180 ember halt meg kihűlésben, közülük 55-en közterületen, 125-en pedig magánterületen. Vagyis a fagyhalál esetek 70%-a lakásban vagy valamilyen fedett helyen következik be. A leginkább érintett területek Budapest, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ami jól mutatja, hogy ez a probléma elsősorban a (lakás)szegénységgel függ össze.
    Forrás: http://utcajogasz.hu/2018/07/megkaptuk-a-rendorseg-fagyhalal-statisztikait/

    Élnek ismerőseim Szabolcsban, Somogyban. Baranyában és Vasban is. A tőlük kapott információk alapján állítom azt, hogy erre az országra az összetartás és a szolidaritás kevéssé jellemző. Ha semmilyen, erre utaló jelet nem tapasztal, szerintem cseréljen szemüveget.

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz: én nem nyitok vitát arról, hogy a Wikipediát miért nem fogadják el hiteles forrásnak tudományos műveknél.
    „A Wikipédia többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett online világenciklopédia, amelyet a floridai központú nonprofit Wikimédia Alapítvány üzemeltet, szerkesztését pedig önkéntes közösség végzi.”
    A magyar nyelvű szócikkeket is szerkesztik szélsőséges nézetekkel bíró emberek, amelyek kifejtései nem állják meg a tudományos követelményeket.
    A wikit természetesen nem említheti egy lapon a Britannicával és más, tudományos szerkesztőbizottságok által szerkesztett enciklopédiákkal és lexikonokkal.
    Magyarországon még egyetemi évfolyamdolgozatban sem fogadják el a wikiből vett hivatkozást.

    Ami a CEU és a Bard College együttműködését illeti, már nem először hozok ide erről hivatkozást. Ha arra seme veszi a fáradtságot, hogy a Bard honlapját megnyissa és megnézze az azon szereplő információkat, hanem a saját fantazmagóriáihoz ragaszkodik, ezzel kapcsolatban más teendők nincs. Sose higgyen a saját szemének.

    http://www.bard.edu/bardabroad/ceu/
    https://www.ceu.edu/academics/us-programs

    még annyit, hogy az Orbán/Soros háborúban Soros nem vett részt semmilyen formában, még civakodás szinten sem.

    Amit tett itt azt innen számszerűen megtekintheti:
    https://444.hu/2018/04/19/nem-csak-orbant-tamogatta-soros-az-elmult-34-evben-magyarorszagon

  • Na Tüske Zsófi megint eltalálta: mint „normális” egyetem soha nem is volt,(egy kis faházikó volt a központ)persze”oktatást”hírdetett,de mire is?……
    Na elmentem Mikulásozni,az szórakoztatóbb!
    Ha tehetném küldenék pár virgácsot……jó kedvemben vagyok!

  • Kenny
    2018 december 5
    10:06 de.

    Ez így van. Én is számtalanszor szerkesztettem Wikipédiát. Simán bele lehet írni bármit, hülyeségeket is, ahogy szerepelnek is hülyeségek tonnaszámra benne. Jelen esetben nem csak ezért kérdéses a Wikipédia mint hivatkozás, hanem azért mert nem feltétlenül friss adatokat tartalmaz és KIVONATOS. Na most Bendegúz viselkedése annyiban érthető, hogy nem a Bard, nem a CEU és nem a NY állam oktatási minisztériumának hivatalos oldalait bújja, mert az Ő saját „igazát” egy kivonatos, nem naprakész és nem feltétlenül teljes információkat tartalmazó Wikipédia „támasztja alá” a tudatában teljes mértékben és kész. slussz-passsz. Nem tágít onnan, nem megy utána az eredő forrásnak. A Wikipédiánál lehorgonyzott. lehet itt NYS oktatási minisztériumának igazolása, ill. levele Orbán Viktornak, NYSED oldalán található infók, a Bard, vagy a CEU oldalán található infók. Ezek nem szerkeszthetőek a bolygónk valamennyi embere által kívülről és első kézből valóak, ellenben a jó kis Wiki-vel. Úgyhogy a Wiki a tuti – mondá Bende úr XD Ez is egy nívó, nyugtázzuk.

  • Bendeguznak magyarázhatsz ő jobban tudja.
    Me’ kiolvasta a Wikipédiából.
    Azért.

  • KENNY es TUSKE;

    A Wikipedia a legnagyobb vilagszerte alkalmazott es alfogadott informacios adatlehetoseg fokent mert azon nem sokaig letezhet semmi alataszztatlan adat amit valaki nem korrektalna hamarosan. Vagy nem cafolna az egyoldalu adatokat.
    Legtobbet amiket maguk itten osztogatnak a Wiki modszere alapjan nem letezhetne korektalas nelkul.
    De minden allitasnak bizonyitakat szukseges adni es bizonyitani, maskent az nem jelenik meg. Az az ellenorizve ,s nem lehet egyoldalo, sem valotlan adatok nagyon hamar letrehozva ha nem a valosag.
    A modon a Wikipedian a szeg kibujik a zsakbol nagyon gyorsan.

    A leg jobb pelda arra a CEU.
    A sajat allitasait publikalja.
    A CEU US cime a Bard College New York-i on the Hudson eredeti 1860-as alapitasi heleyenek az or-haza.

    Semmi cimet nem kepes nyujtani ajol CEU oktatas tortenne, semmi mas letezo valosagan.

    A Bard College tobb campusszai harom (3)vilagreszen mukodesben.
    Egy donor (adakozo)magan egyezmenye nem valtoztatja a valosagot.

    Ha Mr.Soros-nak lett volna egyezmenye a Bard Colleggal, miert nem kovette azt? Ma talan nem lenne problemaja a magyarhatosagokkal.
    Bark College sehol nem utkozott semmi problemakba, de meg kerdesekben sem.

    Tanuljanak a vetkeikbol.

  • OK HUNCANADA;

    Maga szerkesztett Wikpediat?
    Adja megnevezeset amit bejegyzett, bizonyitott es kozolt lett ????!!!!

    Hogy nem up-to-date?
    Probalaja azt !!!
    Igen konnyu. Valami ami az elmult par orabanm tortent valki egyen, jelentos es kolzolt alanyon, pl.akinek adatai , bioja a Wikin letezik.
    De ami meg a kozhirekben alig is jelent meg.

    Na alassuk mi lessz a bizionyiteka !!!!!
    Barki probalhatja bizponyitani allitasait.

    Mint a mondas valosaga; PUT UP OR SHUT UP !!!!!

  • OK a fenti sorok megy a Geyza-nak is.

    Bizonyisd, ha allitasaik valosag, hat nem lehetne semmi problemajuk azzal !!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2018 december 5
    12:57 du.

    😀 Ezek a tudat alatti elszólások a kedvenceim. 🙂 Hát igen, maga csak virgácsot tudna küldeni – ha tehetné -, mint a sátáni és ördögformájú krampusz. Én mindig mondom, hogy maga egy ördögi lelkületű sátáni forma, gyűlölettel, gonoszsággal, tudatlanságokkal és virgáccsal felvértezve.

    Krampus virgáccsal: https://i.imgur.com/mn2PxQ0.jpg

    „Ha tehetném küldenék pár virgácsot……jó kedvemben vagyok!” by Boda Marcsi

  • Csak benéztem,még pluszban jött egy spontán szülinap is ma,jó a hangulat,meg közben pislogunk egy jó filmre is,ezért röviden írok,de ugye írnak helyettem mások,akiknek se jó programjuk, társaságuk,se érdeklődésük sincs,csak az uszító és szánalmas politikához értenek…!
    na pá!

  • Boda Marcsi
    2018 december 5
    12:57 du.

    Már délben leitta magát az idióta

  • Aki a CEU ugyenek az eredti celjait, erdekeit, mukodeset, eseteit ohajtana olvasni, kozottuk Mr.Soros sajat missziojat, ez tisztazza az egesz ugyet.

    http;//www.nytimes.com/2011/05/17/nyregion//bard-college-given-60-million-for-global-initiatives.html

  • http;//www.nytimes.com/2011/05/17/nyregion-bard-college-given-60-million-for-global-initiative.html

    Vevalottam mar hogy sloppy typist vagyok !

  • Tüske Zsófia Egy lóval imádkozni nagyobb sikerrel kecsegtet, mint Bendegúzzal megértetni egy egyszerű dolgot. Nehéz élete van szegény Bendegúznak, szinte sajnálom. Pocsék lehet úgy érteni mindenhez, hogy közben nem ért semmit.

  • HunCanada Ezt a néhány bejegyzést is nehezen viseljük el bodától, képzeld el, hogy ő egész nap bodával van. Lehetnél megértőbb vele.

  • Bendeguz:

    Ugye magad sem hiszed hogy ilyen hülyeségbe bele tudsz vinni.
    Csak nyugodtan hivatkozzál a Wikipédiára, mint az abszolút bölcsesség kútfőjére.
    Hogy aztán körberöhögnek téged, az ne zavarjon.

    (Biztos van benne sok okosság, de azért fenntartásokkal kell kezelni elvégre háziasszonyok és félművelt idióták írják nagy nagy tudományossággal a javát.)

  • Boda Marcsi
    2018 december 5
    4:00 du.

    Az idiótája…elfelejtette a saját születésnapját és most rajtunk akar „kompenzálni”.

    Fogd már fel idióta, senkit nem érdekelsz itt.
    Leszámítva a nem-tudni-mi-okból ide tóduló nácikat és félnácikat, akikkel erősen szimpatizálsz és vica versa.

  • Bendeguz79
    2018 december 5
    3:10 du.

    Kedves és jó Bendegúz. Nem értem magát, bármikor bárki írhat a Wikipédiában. Mit szeretne, hogy bizonyítsak? Voltak szócikkek amikbe írtam, szerkesztettem minden probléma nélkül, ahogy Kenny is írta és neki sem okozott problémát. Nem nagy ördöngösség, maga is képes rá.

    Másrészt pedig a wikipédia helyett beszélhetne NYSED oldalán található CEU programról, A NYSED által a magyar kormánynak, pontosabban Orbán Viktornak küldött igazoló leveléről, amelyben NYS oktatási hivatala igazolja a CEU US-béli legális működését. Ne bohóckodjon itt a wikipédiával. Legyen már komoly vitapartner és a témára fókuszáljon témaelterelés helyett. Mert ezt látjuk, hogy ez már megy, bizonyította.

  • Almási Alma
    2018 december 5
    10:02 de.
    és még mit nem szabad? van egy focista a spanyoloknál: Juan Piréz. afgánozni sem szabad? meg pitykézni? mi közük a kazároknak a zsidókhoz? zsidókat megkérdezted már? hátha nem is kazár hanem albaníz, vagy kergüélentoschy? ot a schpitzbergákon asetuni mijaza kazár? tényleg milyen a kazár?

  • Rodeo, ha nem tudnád, létezik a nyelvnek is metakommunikációja. Ezáltal te is elég átlátszó vagy, valljuk meg… 🙁

  • KENNY es HUNCANADA
    allitottak hogy szerkeszteseiket elfogadta a Wikipedia.

    Minden bizonyotott adatok elfogadva, mert az az egyedulli modszer hogy valotlansagok, egyoldalu propaganmdak nem jelenmhetnek meg.
    Minden adat csupan a referefiak alpjan itelve.

    Csupan azert a Wikipedia a leg megbizhatobb lexicon.
    Egyoldalu es valotlan allitasok igen cafolva bizonyitekokk alapjan.Semmi mast nem kozol a Wiki !!!!!

    Varom a Kenny es Hunc. allitasainak a bizonyitekait !!!!

    Vagy bizonyitjak magukat hazugoknak!!!!!!

    Kozoljek azt itten !!!!!!!!

    Put up or shut up !!!!!!!!

    P.S. Olvassa a fenti adatokat, ami nyujtja Soros George sajat szajjabol tervet es az adatokat.

  • Tüske Zsófia
    1) Kinek/minek az adatbázisa szerinti a kihűlések, stb. száma? Utca jogászoktól?
    2) Én nem a barátaimtól/elvtársaimtól tájékozódom mint Ön. Amit leírtam az személyes tapasztalat és biztosíthatom, „jó szemmel” látom a világot benne Mo-t is. Objektív vagyok: látom a negatív jelenségeket is.
    3) CEU/Soros/Nyílt társadalom vs. orbánizmus: Politikai harc. Soros elkötelezett – amúgy worldwide – az un nemzeti kormányok/rendszerek megbuktatásában (Ukrajna /Majdan téri akciója, ami egybe esett az USA globális politikai céljaival is: Victoria Nuland: 5 mrd USD-t költöttünk…/, Macedónia, Románia, stb. de ez legyen Mr. Soros szíve ügy és ha így van, akkor ne prüszköljön, ha bárki (Trump, Orbán, stb.) fellép ellene „ha harc, legyen harc” szerint politikai harc, politikai eszközökkel.

    ps: A „nyílt társadalom” (még senki nem definiálta pontosan) kifejezés fedő név a lényeget elfedni igyekszik.

  • Bendeguz79
    2018 december 5
    11:12 du.

    Várhatja, ugyanis ez magától amit itt művel a Wikivel az már trollkodás. Attól, hogy megmutatom magának, hogy szerkesztettem a wikipédiát mi fog változni az agyában? Tudom, hogy semmi. Ellenben észre sem veszi az eredő forrást NYSED oldalán, amiket belinkeltem, csak wikipédiázik mint egy fogyatékos. Bendegúz egyébként a Wikipédián az sincs oda írva, azaz hogy értse nincs CÁFOLVA, hogy nincs kapcsolat a Bard és a CEU között. Vagy oda van írva? Okoska?! Tessék felmenni a NY állam oktatási hivatalának honlapjára, 5x mondom mint egy gyogyósnak – és máris láthatja, hogy a CEU milyen programmal végez az államban oktatást, legálisan elismerve NYSED által. Mit vitázik? Jaaaa, hogy ahhoz nem kíván szólni, mert akkor lehull a lepel, hogy maga bizonyítottan egy süsü? Köti az ebet a wikipédiához, hát kösse, ha idiótának jó érzés lennie, és szereti ezt a fajta trollkodást, téma elterelést.

  • Bendeguz79 Neked én soha és semmit nem fogok bizonygatni. Ha nem hiszed, úgy maradsz. Rendben? 🙂

  • huinvanada;

    maga az emberi gyalazat jelkepe !!!!!

  • Christopher Adam

    Bendeguz79:

    48 órára felfüggesztem. Jó pihenést.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 4
    4:25 du.
    Kedves Zsófika!
    Úgy gondolom az én betegségem kisebb mint a tied.Mind e mellett amit írtam az igaz.Pont azért nem akarjátok ezt megérteni,mert nem látjátok át mi zajlik a gyuribirodalomban résztvevőknél.Boldogságos üdvözlettel

  • Tüske Zsófia

    Kenny, Geyza.
    könnyesre nevettem magam a kommentjeiteken. 😀

    Akarata ellenére senkit nem lehet okosabbá tenni…. jobbá sem.

  • Idézet egy cikkből.:
    A CEU nem valódi egyetem
    A szélsőliberális ideológiák igazságként történő oktatása bűn és merénylet az ifjúság ellen.
    2018. december 6. 10:19

    ………”””””De arról sem feledkezhetünk el, hogy a CEU volt az egyik eszmei központja azoknak a programoknak, amelyek a teljesen vállalhatatlan szélsőliberális eszmék erőszakos, de álcázott terjesztését végzik Közép-Európa ifjúsága körében”””””…….
    Botond Bálint

    A szerző szociológus
    Nagyon nagy üdvözlettel.

  • Tüske Zsófia

    Kis Ferenc: ha figyelmesebben olvasott volna, láthatná, hogy az idézett adatokat nem az utcajogász teremtette a fejéből, hanem az ő kérésükre adta közre nagy nehezen a magyar rendőrség.
    Tekintve, hogy én Budapesten élek és csak az ország nyugati felében él rokonom, a szegény régiókból származó információk terén az interneten fellelhető forrásokon kívül a barátaimra szorulok. Ugyan többször jártam a Borsodban és Szabolcsban vizitúrán, így egyet-mást láttam magam is, meglehetősen lehangoló tényeket a feneketlen szegénységről, amit a barátaim is igazolnak. Hogy maga mit hisz és mit tapasztal, az legyen a maga ügye.

    Így abban sem kívánom győzködni, hogy a CEU kiseprűzése csak annyiban politikai ügy, amennyiben orbán szemét csípi az a – rendszerváltozáskor még természetesnek tekintett szemlélet, miszerint a szabad gondolkozás és a széles körben elérhető felsőoktatás szolgálja a legjobban a társadalmat – nemkívánatos dolog lett Magyarországon. Tapasztalhatja ezt a közoktatásban és a tudományos területen végbevitt rombolásban – és itt azt kell mondjam, hogy a felsőoktatásban töltött több mint húsz éves tapasztalatom alapján ezt önnél közelebbről látom. Hogy Soros és az open society – a nyitott társadalom nem ördögtől való, úgysem fogják elhinni, hiszen az önök számára sugárzott médiából ez ömlik, a bevándorlás pokoli voltával együtt. Holott láthatna erre pozitív példát a világban, az Egyesült Államoknál, ami a bevándorlással és a bevándorlók által lett tudományos nagyhatalommá. [a pokolinak tekintett open society gyakorlati megvalósulása által] Ami pedig Trump „prüszkölését” illeti Soros ellen, az csak a maguk habony-sulykolta igazában létezik, ugyanis Trump veje szintén és nagymértékben Soros támogatottja. Ahogy a fidesz igen nagy része is, csak szólok.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter,
    felőlem te azt gondolsz rólam, amit csak akarsz és azt hiszel el a soros-birodalomról is. Egész nyugodtan higgy csak a markolábban, a vempájörökben meg abban, hogy a tatároknak kutyafeje van. ha ügyesen idegeníted el az ellenségnek tekintetteket, esetleg elérhetsz egy újabb „háborút”, amiben porrá verik Magyarországot és idiótának tekintik a magyarokat.
    Putyin bácsi szeretni fog minket és tárt karokkal vár az Eurázsiai Unióban.
    Uff.

  • Bendeguz79
    2018 december 6
    11:06 de.

    Bendegúz, ha az Ön mércéje szerint az volnék aminek illetett, akkor képzelje el maga micsoda lenne. Nem is szeretnék belegondolni, mert rémálmok gyötörnének. De hogy a személyes sértegetéseit ne vegyem át, maradjunk a tényeknél. ÖN nem képes reagálni és tudomásul venni, hogy a CEU-nak NYS oktatási hivatala szerint van oktatási tevékenysége az US-ben. Hadd nevessem ki nyilvánosan, amikor ezzel szemben maga jön a wikipédiájával és azzal, hogy napok óta egyáltalán nem válaszol a konkrét kézzelfogható dolgokra, eredő forrásokra. Mindezek azt feltételezik, hogy az egyik kereke nem forog megfelelő módon, mert egy épeszű, valóban eszmét cserélni kívánó ember nem úgy viselkedik mint maga, ahogy most trollá lett! Jó pihenést Bende, aludja ki magát tanulmányozza a linkeket. Okosodjon, művelődjön. Aztán ha a vitakultúrája javulást mutat, akkor várom szeretettel a válaszaival. (válaszokkal, nem trollkodással).

  • Kis Ferenc
    2018 december 6
    2:58 de.
    2018 december

    Ezzel a beirasaval en is egyetertek!

  • Megjegyezheto meg az, hogy mikor 1957 ben, Kanadaba kerultem, a magyar muegyetemitakat akik kimentek, Kanada nagyra becsulte es szokasuk ellenere , elfogadtak a magyar egyetemi krediteket, azaz eveiket.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter: ja, ha te a Ifjú gárda jeles tagjából, a Nyíregyházi Főiskola utolsó kisz-titkárából a Magyar Idők főszerkesztőjévé avanzsált Gajdicsottó lapjának hazudozásaiból szerzed az ismereteidet, az más.
    Ez a „nemes” lap rovatvezetője, Szakács Árpád indított kultúrharcot nemzetközileg ismert/elismert magyar írók ellen, csinálta ki Pröhle Gergelyt a PIM igazgatói székéből, szövetkezett Raffay nejével, Vastag Andreával, aki Adyt próbálta hitelteleníteni, mondván, hogy a zsidókkal való keveredéstszolgálta. Nos ez a jeles szociológusok is beleillik ebbe a sorba. Hát csak hajrá, üldözd a bűnt és eszedbe se jusson, hogy vannak mások, akiknek nem kell sulykolni azt, mi a bűn és ki a bűnös.

  • Tüske Zsófia

    Részemről befejezett a polémia, nem akarom meggyőzni.

    ps: Nem vigasz, de Mo-n kívül láttam máshol is szegénységet: Évekig éltem a Balkánon (Románia, Bulgária, Bosznia, Szerbia) és láttam egyet, s mást „szegénységileg”. Sőt az USA-ban és Mexico-ban láttam szomorú sorsú embereket nagy számban. Ergo: A magyarországi (borsodi, nyírségi, stb) szegénység nem magyar rendszer hiba. Kérem, ne értsen félre.
    Ajánlott film-irodalom: Emir Kustorica „Cigányok ideje” film trilógia.

  • Almási Alma
    2018 december 5
    9:57 du.
    áttűnésről is lehet szó, nagyban! nyelv és ész és már kész is a nyelv ész még akkor is ha nincs esze és akkor a ….. akár kazár is lehet a bazár és a kibuc kereszteződésében a Wallstreet et ne feledd és Madison Square Garden t ott van még csak sok kazár a bazárban ami sohasem zár be mert akkor kinyit a kibuc?
    hogy te miket tucc?

  • Kalocsai Miklós

    Kis Ferenc
    2018 december 6
    3:06 du.

    Jó, tudjuk Feri! Máshol is van diktatúra, miért fáj az nekem, hogy Magyarországon is az van? Nekem a magyarok szegénysége fáj, annál is inkább, mert kedvenc maffiózó kormányod dúlása idején látványosan romlik a helyzet e téren minden nemzetközi tanulmány , kimutatás szerint.

  • Kalocsai Miklós

    1) Nincs kedvenc maffiózó kormányom.
    2) Van viszont egy kedvenc mondatom (hallottam, analógia): Puskás „Öcsi” utálatosan viselkedett sokszor a csapat társaival pályán, de amikor focizott és gólokat rúgott, akkor elfejtették a pökhendiségét. Orbánt személyében (szubjektive) nagyon nem kedvelem: Kövér, pökhendi, kicsi, stb. de …
    3) Igazat adok Önnek abban, hogy nekem is „a magyarok szegénysége fáj” – ha hozzá teszi: Egyes magyarok szegénysége és nem „a” magyarok szegénysége általában.

  • Tüske Zsófia

    Kis Ferenc: én a saját szememnek hiszek és nem a habonyi kábításnak, így valóban nem tud meggyőzni.
    De ez a hozzászólása remek bizonyíték arra, hogy igaz volt az első állításom, amit kifogásolt: a magyarokban nincs szolidaritás és egészen könnyen képesek elfogadni, ha a honfitársaik éheznek, fáznak és nyomorognak.
    Bádogvárosok ugyan nem lesznek, mert a hajléktalanok kuckóit már tél elején ledózerolták.
    Kusturicának nemcsak a filmjeit ismerem, hanem azt a tényt is, hogy szinte mindegyikben szerepel egy rohadtul ellenszenves magyar…..

  • Rodeo11
    2018 december 6
    4:21 du.

    hogy te miket tucc?
    _________________

    Két eset lehetséges:
    1. hülye vagy
    2. kötekedsz.

    Egyik sem érdekel…

  • Kiss Ferenc!

    Az tényleg felülírja a szegénységet, a nyomort, a tudatlanságot, hogy máshol is van bőven? A hazai kilátástalanságra és nyomorra valamennyire is magyarázat az, hogy „nem rendszerhiba?” Jelen esetben mit ért egyáltalán azon hogy „rendszerhiba” ill. mitől lesz az vagy nem az? Mert ha rendszerhiba lenne, lehetne segíteni rajta, de mert nem az, így remény sincs a kezelésére? Mert a szegénység Balkán szerte ismert fogalom, így tenni sem kell semmit a felszámolására? Több mint 3 millió ember él a létminimum szintjén, abból közel másfél millió mélyszegénységben – ennek amellett, hogy szociológiai fogalom,nem csak jól körülírható, hanem konkrét jelentése van, melyet nem az „utcajogászok” határozták meg – az igazi tragédia,azonban az, hogy ebből a félelmetes számból több százezer a gyermekkorú! Úgy látja, hogy a kormány mindent megtesz ezeknek a szerencsétleneknek a boldogulása, sorsuk jobbá tétele érdekében? Ha igen,miként? Miért növekszik a számuk mégis évente? Ja, hogy ez mind kitaláció, a fele sem igaz, liberális ármány a büszke tények elfedésére, meghamisítására? Miért tenné ezt bárki is? Egyszerűbb elhinni, hogy az egész csak elferdített tények özöne,blöff esetleg hazugság mint szembenézni a valósággal, gondolom azért mert nincs rá érv, magyarázat! Az ugyanis nem érv, hogy szegénység, mint olyan mindig is létezett, az előző rendszerben és kormányok alatt is voltak szegény emberek stb de mint írtam, számuk egyre nő, miközben a másik oldalon korlátlan, mesés vagyonok halmozódnak, és az a bizonyos, különbségeket mérő olló már nemcsak hogy tágra nyílt, hanem egyenesen kiakadt! A szegénység nem roma kérdés, nem merül ki Romániában, Bulgáriában stb vagy az E.Kusturica filmjeiben, ez nem csupán „irodalmi adalék”, vagy örök és hálás téma különböző művészeknek, még akkor sem, ha Ön mint vidéki ember körbenézett, és nem látott egyetlen, otthonában megfagyott embert sem, pedig sajnos szép számmal akadnak évente, de ha egy van, az is pont egyel több mint az elég! Egyébként a tavalyi évben 184 fagyhalált lelt állampolgárt vesztettünk, ebből egy részük közterületeken míg jelentős hányaduk a saját, fűtetlen, vagy kihűlt hajlékában fagyott meg – az erről szóló statisztikát és jelentést a kormány sokáig nem adta ki, nem akarta nyilvánosságra hozni,ám mégis sikerült „kiperelni”, bár már kissé fárasztó, hogy minden közérdekű adatot, ami valamely oknál fogva nem ad okot nagy büszkeségre, a kormány vagy ki sem ad, külön perelni kell, vagy megpróbálja más egyéb módon elsumákolni az adatszolgáltatást – ennek ellenére nézzen utána, ha komolyan érdekli biztos megtalálja a kívánt számokat, adatokat, tényeket a neten (is) stb. Tűzifa nincs ill. megfizethetetlen, ami volt, már rég eladták jó pénzért külföldre „bizonyos érdekeltségek” – de Ön szerint
    jól van az úgy, hogy miközben milliárdokkal segítjük a határon túl élők házvásárlási törekvéseit (családonként 3.5 millió forinttal támogatja a kormány a vajdasági családokat pl)aközben itthon több száz családot már eddig is kidobtak az otthonából, és több ezerre ugyanez a sors vár, meg sem próbálva ésszerű segítséget és egyezséget kötni velük? Rendben van az, hogy miközben milliárdokkal segítjük a más országok -főleg Mexico – „templom építéseit” (?) aközben itthon kisdiákok kénytelenek két három faluval arrébb buszozni, ha eleget akarnak tenni általános iskolai kötelezettségeiknek, mert a településeiken nincs normál állami iskola, nincs iskolabusz, a tanítási rendhez illeszkedő egyéb buszjárat úgy szintén nincs, ezért reggel vagy késnek, vagy ott vannak már jóval a suli nyitása előtt, este ugyanúgy, gyakorlatilag aludni mennek haza!Legtöbbjük esetében kérdés esznek e valamit, napközben általában csak azt amit az iskolában kapnak, este többnyire semmit, másnap reggel 8 -ig, mert a de.szánt tízórait a tanítónő kénytelen már a tanórák előtt kiosztani, mert többnyire reggeli nélkül indulnak útnak ezek a gyermekek (ám mint tudjuk, ez pusztán rossz szokás) egy-másfél órát buszmegállóban, végállmáson töltve, az „estebéd” meg legalább olyan bizonytalan mint a kutya vacsorája! Ön a vidéki ember, ezért hát úgy gondolja, hogy amit Ön lát, hall érzékel, csakis az a tuti, amire Ön konkrétan nem látott, ill. nem hallott példát, az csakis átverés, valamiféle bolsevik trükk lehet? Úgy találja, hogy mi itt a fővárosban valamennyien „füstös kávéházak teraszáról” szerezzük be az információinkat? Korántsem, ennél azért vannak lényegesen „hitelesebb” megbízhatóbb hírforrásaink, nagyjából ugyanazok melyek Önnek is a rendelkezésére állnának, feltéve, ha érdeklődést mutatna irántuk, mielőtt félinfók alapján sommásan összefoglalva megállapítaná, hogy valamennyi adat,hír, jelentés, statisztika, vagy szociológiai tanulmány valótlant állít, hiszen ön összemérte más országok szegényeivel a magyar viszonyokat, és úgy gondolja nem annyira elkeserítő a helyzet, mint azt egyes, reálisan gondolkodó, „több forrásból tájékozódó” emberek gondolják!

  • HUNT* .-ot még akkor sem lehetne jobbá tenni ha akarná.
    Romlott kis náci csúszómászó .

  • A rezsicsökkentés, a gyerekek iskolai étkeztetése, az ingyenes tankönyvek, az olcsó hitel, a CSOK, a különböző élelmiszerek ÁFA csökkentése és még sok minden, ami most nem jut eszembe, vajon növelte a szegénységét?

  • Gabriel Karikas

    Antares
    2018 december 4
    8:41 du.

    A „hiteles” magyar legendák szerint – amiket néhány korabeli arab és bizánci történész is megerősít (lejegyzett) – úgy árpád Árpád vezérünk szülőanyja,mint az I.István (Vajk) királyunk szülőanyja kazár nő volt.

    Emese az akkori kazár fejedelem lánya Árpád felesége.
    Az árpádház mint ilyen tehát nagyon kazár volt, már csak azért is, mert a kazárioknál ugye az a szokás, hogy ha az anya kazári – akkor a leszármazottak mindannyian :):) 🙂

    És hogy ez még további megerősítést is nyerjen, ugye köztudott, hogy Sarolta Gyula fejedelem lánya – aki a gyulák törzsébe tartozott, aki valódi kazári nemzetség volt – Tétény (Töhötöm) kazár vezér volt. Kabarok.

    Nem tetszik mi?
    Na akkor dugulj el, és keress magadnak valami más hazát – a kárpát-medencében ugyanis a korabeli adatok szerint egy Árpád nevű vezérrel az élen kazári törzsek foglaltak hont.
    Ajánlhatom esetleg Arábia kies sivatagait? Vagy Mongólia nem kevésbé kies vidékeit?
    Vagy esetleg a Marsot, hiszen lehet hogy – a te magyarjaid – igazi birodalma

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Na mi köze van ennek a CEU elüldözéséhez?

    Merthogy az aktuális kormányfő menekül a tudománytól, mint ördög a tömjéntől?

    Te sem kevésbé 🙂
    Te kis Anta

  • Tüske Zsófia

    Besancon: köszönöm, hogy mindezt leírtad.

  • Nos Kedves Földes,itt ugye vannak „valódi”… és nem valódi ellenzékiek…az előbbieknek azért van némi eszük,belátásuk….az utóbbiaknak meg ugye csak szánalmas és felesleges uszításaik,vergődésük,cáfolható hazugságaik,amikkel ugye semmire sem mennek,csupán leszerepelnek,szánalmassá válnak!
    Hát erről ennyit!

  • jani
    2018 december 7
    9:56 de.

    Ezeket te komolyan gondoltad?
    Vagy csak valami poénnak szántad ?

  • Szóba került itt föntebb Klebersberg Kunó. Szokták itt szidni, mert ugye a Horthy-korszakban működött.

    A saját korában sok politikai támadás érte, mert sokallták (főleg a középosztálybeli szavazók) az általa is alapított négy egyetemet meg hogy a diplomás munkanélküliek hadát fogják képezni, amiben volt némi igazság. Akkoriban nem volt általános szavazójog.
    De akkor is érvényes, most is, hogy az átlagszavazó sok mindent számításba vesz, mikor szavaz. De nem azért voksol erre vagy arra a pártra mert hogy az hány egyetemet alapított vagy üldözött el. Ebből a szempontból a fidesz amúgyis egálban van.

  • Hazai Lámpa:
    „Szóba került itt föntebb Klebersberg Kunó.”

    Akit történetesen Klebelsberg Kunonak hívtak. 🙂

  • Tüske Zsófia

    jani, ugye nem gondolja komolyan, a rezsicsökkentés tényleg csökkentette a rezsit?
    a gyerekek étkezésére komoly eu-támogatást adtak,
    olcsó hitel és CSOK? kinek, a közmunkásoknak? (a CSOK hatására egekbe szöktek az ingatlanárak, még a régi paneleké is)
    hogy a csirke és a disznóhús áfájának csökkentése olcsóbbá tette a terméket?
    és vajon tudja-e, hogy már 1842 milliárd az államháztartási hiány?
    hogy az állami vezetők fizetése 112 %-kal nőtt egy év alatt?
    hogy a közmunkások bérét nem emelték, maradt 54 ezer ft?
    az egy dolog, hogy habony mit sulykol a hiszékenyebb magyarok fejébe, de tud annyira számolni, hogy hozzávetőlegesen megbecsülje, mennyi maradt ebből rezsire és disznóhúsra?

  • Tüske Zsófia

    Én tényleg a valóságból és nem az ilyen-olyan propagandából tájékozódom. A rezsicsökkentést már többször megvitattuk. Nem kezdem újból. Ahhoz pedig, hogy az élelmiszerek árát az ÁFA-n kívül, a piac is befolyásolja – nem sok köze van az államnak.

    Feleségem ált, iskolai tanárnő. Tőle tudom, hogy a gyerekeknek milyen étkezési kedvezményei vannak. Pl. a háromgyerekesek egyáltalán nem fizetnek és az ilyen-olyan betegségekben szenvedők sem. A többieknek pedig szociális alapon, sávos a fizetés. Legalább olyan, vagy még jobban támogatott, mint annak idején a Kádár-rendszerben. A tankönyvek pedig ingyenesek.

    Volt hitelünk (szerencsére nem deviza alapú), aminek részletei – az MHB vezetés lecserélésével (Simon helyett Matolcsy) – drasztikusan csökkenni kezdtek, amit azóta ki is fizettünk. Majd három évvel ezelőtt fiam egy vidéki egyetemre nyert felvételt és úgy döntöttünk, hogy kollégium vagy albérlet helyett kölcsönből lakást veszünk és inkább azt törlesztjük.(35 ezer Ft) Igen jól jártunk, mert a hat millióért vett lakás azóta 12 milliót ér. Úgy, hogy a lakásdrágulásnak és az olcsó hitelnek hál istennek nyertesei vagyunk. Úgy, hogy amíg olcsó a hitel, és tovább drágulnak a lakások – érdemes hitelt felvenni és vásárolni.
    Mi a baj a CSOK-kal? Azt látom, hogy folyton próbálják az igényekhez igazítani.
    A közmunkásokhoz nem tudok hozzászólni. Legfeljebb annyit, hogy folyamatosan szűkül a táboruk.

    A jövedelmi igazságtalanságokat látom. Nekem sem tetszik. De a vezetés lecseréléséhez nincs választék.

  • Kalocsai Miklós

    Mit hadoválsz itt a rezsi csökkentésről? Az rezsi átverés volt! A piacon 40%-al csökkentek az árak, az Orbán maffia adott 10%-ot. Hol van a többi?Ne mond, hogy nem tudsz róla, úgy sem hiszi el senki!

  • Kalocsai Miklós

    Van a piaci és a lakóssági ár. A piaci ár le-fel mozgása túl gyors a lakosságnak. A lakossági árat a törvény szabályozza, ami nem követi percről percre a piaci árakat. Nem a lakossági árat kell összehasonlítani a piaci árral, hanem a lakóssági árakat kell összehasonlítani a nemzetközi piacon. Vagyis, mennyi nálunk és mennyi más országokban a rezsi.

    https://magyaridok.hu/lovas-istvan/magyarorszagi-energiaarak-rezsi-kivetelesen-tenyek-alapjan-2872401/

  • Kalocsai Miklós
    2018 december 8
    1:24 du.

    Én nem is tudom…
    A „rezsicsökk” előtt nem nagyon takarékoskodtam az árammal és fizettem átlag havi 9500 Ft.-ot.
    Után meg piszokul takarékoskodok, LED izzókat használok és csodák csodája: havi 9500 ft.-ot fizetek.
    Hát nem csodálatos ?

  • Jani felsorolása olybá tűnik nekem hogy megpróbál átmenni valamiféle pol-kabaré előadóba.
    Persze sikertelenül.

    A gaz szocik idején 100 Forint volt egy liter tej.
    Most meg 250 Ft.

    A kenyér olyan 150 Ft volt. Most kb 300 Forint.

    A benzin 250-270 körül és folyamatosan csökkent.Most 350-390

    Az USA Dollár 150 Forint volt. Most 290 Ft.

    Szaal nekem ne magyarázzatok Jani !!!

    A válságnak már régesrég vége, Mo. meg „jobban teljesít”.
    HOOOL AZ EREDMÉÉÉÉNY ????

  • Gabriel Karikas

    tóth péter
    2018 december 4
    2:54 du.
    Hunnan szalajtott naci Tóth!

    Képes voltál lejegyezni az „igazságot” vagyis mi a fene ez akkor, ami itt írva leledzik tőled (általad):

    „””Kedves Zsófika!
    Egy biztos : ott azok képződnek ki akik később azt a nézetet vallják ,képviselik körmük szakadtáig amit a gyurka alapítványok a mai napon ill. annak továbbfejlesztett változatait( és e nézeteket mindenkire rá akarják kényszeríteni!).””

    Ugye kezdjük vitéz orbanini fővezér elvtárssal – mint első tartótiszt kiképzésével.
    Aztán jöttek a többiek:
    Dutch tomika, bajuszkirály (Kövér lajcsika) Adler jános, Rogán antal, ja Szíjártó péterünkröl se feledkezzünk meg.

    Szóval ezek mind Soros-diplomások (gyurka) – tehát mint írtad, valószínűleg körömszakadtáig ragaszkodnak ahhoz, amit a Soros-képzésen (gyurka) kaptak.

    Aha, akkor most már dereng valami, a többi csicskásnak valószínű nem szabad megtanulnia a „Tudományt” – ezért Sorosnak sicc…

    Aztán jön a következő bekezdésed (bocs, majdnem gondolatot írtam):

    „”Akik ma ezeket védik azok csak fidesz gyűlöletből teszik,de megérteni nem akarják,hogy egy érdekes ” hálózat ” markába kerülnek.Most mindegy nekik,mert csak egy érdekli őket : keresztbe tenni a zorbánnak,semmi más , ezért az ördöggel is egyesülnének!
    Nagyon üdvözletével.””

    Akkor innentől ezt a bekezdést viszont már csak egy igazi náci-fasiszta aggyal rendelkező értheti meg. Aha ….

    Kapizsgálom …. persze nekem, mint egyszerű földi halandónak ez nem érthető meg ..
    Zsak-szon

  • Tüske Zsófia

    kedves jani,

    talán, ha nem a magyaridőkből és lovas istván cikkét szánja ide bizonyítéknak, lehetne némi hitele.

    A Magyar idők főszerkesztője, Gajdics státuszáról a szocializmus alatt már tettem másutt említést. Miféle hitele van annak a lapnak, amelyiknek főembere a legócskább „hadserege” és rendfenntartója volt a kisznek, valamit az utólsó kisz titkára a Nyíregyházi tanárképző főiskolának?
    Lovas Istvánt (nem kívánom, hogy nyugodjék békében) meg 68-ban börtönre ítélték erőszakos nemi közösülésért, de az Államokban politikai üldözöttnek adta ki magát. Próbálkozott izraeli állampolgárságot elnyerni, de Izrael elutasította, azóta a legocsmányabb antiszemita megnyilvánulásai voltak. Az, hogy a felügyelete alatt a gyerekének arcát összemarta a barátja kutyája – sincs rendben – de hogy az orvosi költségeket nem fizette, mert nem ő a gondviselő, csak hab a tortán. Nos, ez a szép jellemes ember hazajött a rendszerváltás után uszítani és lám, vannak, akik hivatkoznak rá, mint a jobboldal és az orbán kormány ikonikus emberére.

    ami az élelmiszer áfáját illeti: ha nem okoz a vásárlóknak látható könnyebbséget, nem kell rá hivatkozni, mint a kormány nagylelkűségére (pláne, hogy a sertéshús árának áfája akkor ment le 15 %-ra, amikor a Mészáros jelentős sertéstelepet üzemeltetett.)

    ami a gyerekek étkezési költségeit illeti. igen profán dolognak tartom, hogy a Kádár-rendszerre hivatkozik, amikor az ország legnagyobb része dolgozott és azt meg tudta fizetni, mint most, amikor a szegények szerencsés része kap csak közmunkát (havi 54 ezerért) de az reggeli étkezést jó darabig igen, SOROS GYÖRGY támogatásából adták, most meg az EU ad hozzá jelentős részt. Még szerencse, hogy ezt nem nyúlták le fideszes politikusok.

    ami a lakáshitelek kamatait illeti: az nem segít, csak azoknak, akinek van az induló tőkére pénzük és hitelképességük. Az ország 40 %-ának ez olyan, mintha nem is lenne.
    Nem profitál ebből az a vidéki fiatal, aki csak Budapesten kap állást, de az albérlet és a rezsi majdnem az összes fizetésüket elviszi. Remekül profitál belőle az, aki magukhoz hasonlóan vásárolt befektetésnek több ingatlant is, és a hó elején csak bekasszírozni megy a bérleti díjakat. (adózni viszont 90 %-ban nem szokott, mert a lakást feketén adja ki.) Tehát effektív segítséget nem kap a lakhatáshoz a fiatalok jó része.

    Azt nem tudom, hogy az unió nagy részében mekkora a rezsi, de hogy a Ausztriában alacsonyabb a hazainál, azt igen és ilyen alacsony fizetések (kivéve persze a parlamenti és állami vezetőket) sehol sincsenek.

    Ha ön el akarja hinni a kormánypropagandát, hát lelke rajta, de mindazt, amit összehazudozik erről rogán minisztériuma és habony, ne próbálja meg valóságként lenyomni itt mások torkán.

  • Kalocsai Miklós

    jani
    2018 december 8
    4:31 du.

    Ugyan Jani! Van képed a nagy közönség szemébe hazudni, és ezt egy szennylap hazugságával igazolni? Ami azt illeti, egészen jól összeilletek!

  • UFF,UFF,uff

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós

    ez a jani – a saját hite szerint nem hazudik – hiszen azt képzeli magáról, hogy az ország nagy többségéhez tartozik.

    Ebből kifolyólag „HISZ BENNE TELJES VALLÁSOSSÁGGAL”

    És mivel a „NAGY TÖBBSÉG” szintén ezt állítja – az az „elenyésző kisebbség” csak simán rosszindulatú, de minimum „HITETLEN FATTYÚ”
    (az sem zavarja, hogy az az elenyésző kisebbség minimum a duplája a „HÍVŐKNEK” – FIDELITAS – FIDESZ)

    El kell higgye, mint a vallást – ergo nem gondolkozik.

    Hogy valójában képes-e erre az utóbbira, ez már nem rám tartozik

  • Gabriel Karikas

    Kalocsai Miklós

    a gondolatot továbbvive:

    Az viszont sajnos nagyon is igaz, hogy a politikai pályán futó egyedek között a kontraszelekció „rettenetesen jól működött”

    Valami eszeveszett alapossággal „választódtak ki” erre a pályára azok a személyek, akik a legnagyobbakat bírnak hazudni.

    Sajnos ezek az „urak és hölgyek” csirájában eltapossák és ellehetetlenítik rögtön a kezdeteknél a hiteles, mondjuk úgy valamennyire is tisztességes csávókat és leányzókat.

    A KMH munkatársai is próbálkoztak belépni ebbe „húsdarálóba” nyilván kivéreztek már az indulásnál, – meséltek róla itt is, és nyilván tudnának még mesélni ….

    HAZUDNI, HAZUDNI MINÉL NAGYOBBAT, A LEHETŐ LEGKISEBB SZEMREBBENÉS NÉLKÜL – VALAMI ILYESMI A KULCS.

    Ha nem tudod megtenni, rögtön elásnak…

  • Hazai Lámpa

    Írja Klebelsberg Kuno-ról, hogy azt általában azért szidják, mert – úgymond – Horthy alatt működött.

    Hát nem azért, hanem általában is azért, mert Teleki Pál mellett ő, ez a remek alak volt a Numerus Clausus – vagyis az I. Zsidótörvény – egyik elvetemült előterjesztője… Tudniillik, egy ilyen gaztett (társas) elkövetője annál megvetendőbb, minél műveltebb. S minthogy ez a törvény a zsidóságot (Hitler előtt már 9 évvel !) tudománytalan szemszögből kiindulva fajként tárgyalja, ill. annak is tekinti, az ilyen „tudós” előterjesztők felelőssége kétségtelenül negatív értelemben történelmi horderejű…

  • Cukihara
    2018 december 9
    11:31 de.

    A Horthy-korszakban középosztályi antiszemitizmus volt a jellemző. Az úri középosztály tagjai az előző korszak liberalizmusát hibáztatták azért, mert csökkent a gazdasági szerepük, míg a polgári középosztályé növekedett. Pl. a Tisza-kormányok egyoldalúan támogatták az iparfejlesztést, tekintet nélkül a társadalmi következményekre.

    Az első világháború utáni összeomlás kiújította az ellentéteket, és ennek volt eredménye a numerus clausus. Aztán ez lecsendesült, hogy aztán az 1929-es gazdasági világválság idején újra fellángoljon.
    Mai ember számára már nehezen érthető, hogy származási okokkal magyarázták az akkori tragédiákat. Ez azért volt lehetséges, mert a polgári középosztályban nagyon sok volt a zsidó származású. A kapitalizmus következtében sokan amúgyis eladósodtak vagy tönkrementek volna, míg másoknál felhalmozódnak a tőke és a kapcsolatok.

    Nagy kérdés, hogy a zsidóság miért volt ennyire nyertese annak az időszaknak? Történészek szerint azért, mert városlakók voltak, és nem okozott nekik gondot az új gazdasági rendszerre való átállás. Míg a feudalizmushoz szokott (keresztény) tömegeknek segítség kellett volna a zökkenőmentes átálláshoz. Csakhogy abban a korban farkastörvények uralkodtak, és senki nem gondolt a társadalmi következményekkel.

  • Tüske Zsófia

    Látom, te mindenkiről tudsz valami bennfentes információt. Lovasnak igaza volt, hogy a ballib média (szégyenlősen) nem közöl adatokat az uniós és egyéb szomszédaink rezsi fogyasztásáról. Mindenben tájékozott vagy, csak épp ebben nem.

    Egyébként, a lakásvásárlási kölcsönhöz nekünk tíz százalék önerő kellett. Egy 6 milliós lakás esetében 600 ezer forint. Hitelképességnek pedig bőven elég volt a feleségem pedagógus fizetése. Nem igaz, hogy három évvel ezelőtt a többségnek ez elérhetetlen volt. Egy első emeleti 60 nm-es panel. Ráadásul hőszigetelt. Azóta kicsit drágábbért ugyan, de most is lehet sok helyen szép lakást vásárolni. Persze, nem Budapesten. Budapesthez szerintem csak azok a diákok kötődnek, akiket ide vettek fel. Nekik valóban nem egyszerű megoldani a lakhatásuk. De ahhoz, hogy dolgozhasson valaki, nem kell pesti lakást bérelnie.

  • Hazzayykám.
    A CEU.-t nem Horthy üldözte el,
    bár elüldözéséhez sok köze van Horthy szellemiségének.
    Szaal minek emlegeted fel a vén tömeggyilkos csirkefogót ?

  • Geyza
    2018 december 9
    2:09 du.

    „bár elüldözéséhez sok köze van Horthy szellemiségének.”

    Mint föntebb írtam, Horthy kultuszminisztere idején négy egyetem volt összesen az országban. Tehát a nyugati egyetemi élethez próbált fölzárkózni az ország vezetése. Más dolgokban is fontosnak tartotta a kormányzó és köre a nyugati kapcsolatokat.

    Olyan fajta Keletre kacsingatás, ami manapság van, akkoriban főleg gazdasági vonalon volt, lsd. turanizmus. A politikai berendezkedésben a konzervatívok a német szövetséget elkerülhetetlennek tartották, de azt az ország belső fasizálódása nélkül képzelték el.

  • Geyza
    2018 december 9
    2:09 du.

    Még annyit, hogy a két világháború közti korszakban megindult Európából egy spontán agyelszívás Amerika felé. Az USA vezetése akkor még föl sem fogta, de hatalmas előnyre tett szert azzal, hogy elüldözték a németek az intelligencia jelentős részét. Volt már itt téma, hogy a világhírű magyar Nobel-díjasok mind a náci Németországból keltek át a tengeren túlra. Horthy Magyarországát legfeljebb azért hagyták el, mert itt nem volt pénz a drága kutatásokra.

    A németek, vagyis Hitler nem csak származási alapon üldözték az intelligenciát. Bűn volt a szemükben a modern művészet is, amit elfajulásnak tartottak. De a régi akadémistákat se szerette Hitler, mivel nem vették föl a képzőművészetire. Az építészetben vagy a Wagner-operák támogatásában élte ki hatalomra jutása után a megalomániáját. De sok maradt benne a kispolgárból is, pl. rajongott a bécsi operettért vagy a historikusan felépített Budapestért.
    Horthy idején inkább a kommunisták hagyták el politikai üldözés miatt az országot. Olyan, hogy nyugati szövetségből kilépjen Magyarország, inkább 1938 után volt jellemző. Többek közt azért, mert a németbarát magyar politikusok, mint Imrédy Béla, megszédültek a német sikerektől.