Így működik a Fidesz Távirati Iroda

2018 december 7 1:11 du.14 hozzászólás

Úgy kezdődött, hogy Orbán visszaírt…

„Magyarország kormánya a zéró tolerancia politikáját követi az antiszemitizmus kérdésében. Kormányom fellépése, döntései nem hagynak kétséget afelől, hogy a magyar kormány a zsidó származású állampolgáraiért teljes felelősséget érez, és gondoskodik biztonságukról. Ön és szervezete erre az egyértelmű magyar kormányzati politikára a jövőben is számíthat”. Ezt írta Orbán Viktor miniszterelnök a Zsidó Világkongresszus elnökének. A válaszlevelet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatta el az MTI-nek.

Válaszlevélről van szó, amiből a formális logika szabályai szerint az következne, hogy volt egy eredeti levél is, amire válaszoltak. Ennek azonban nincs nyoma az MTI híradásai között, náluk a történet Orbán Viktor válaszlevelével kezdődik. Nemcsak Lauder úr levelét nem közölték, de még azt sem osztották meg az olvasókkal, hogy a Zsidó Világkongresszus elnöke egy antiszemita címlapról írt levelet a magyar miniszterelnöknek.

Miután Havasi Bertalan sajtófőnök eljuttatta az adófizetők pénzén fenntartott Magyar Távirati Irodához Orbán Viktor válaszlevelét az MTI mégis méltóztatott megemlíteni, hogy „Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke néhány napja egy levélben arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy nyilvánosan ítélje el a Figyelő címlapján megjelent, szerinte antiszemita képet.”

Ennyit a Zsidó Világkongresszus elnökének leveléről – ha Orbán (vagy a nevében Havasi) nem válaszol, még ennyit sem írnak róla.
Ilyet az MTI és úgy általában a magyar sajtó csak az egypártrendszer idején mert művelni. Hogy a szocializmust építő kormány számára kellemetlen, vagy kínos hírt nem közölt, csak annak cáfolatát, vagy arra történt reagálást – hogy mi lehetett az eredeti hír, azt az olvasók fantáziájára bízta.

Igaz, ez a gyakorlat is legföljebb a hetvenes évek elejéig fordulhatott elő – később már szégyellték volna a szerkesztők, hogy ilyen seggnyaló módon működjenek, mint most az MTI.

Föld S. Péter

14 hozzászólás

  • és hol a Fidel Ő? képe, kedves Föld eS (ez termőtalaj?) Petya?
    katolikus szeminarista a lelk Ésszel: isten újja isten újja hát a köröm hun van rulla?

  • Van folytatása, Orbán megjegyzése: „Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem. Az Ön iránt érzett minden tiszteletem ellenére sem áll módomban az efféle kéréseket teljesíteni.”

  • https://index.hu/belfold/2018/12/06/orban_szerint_nem_volt_antiszemita_a_figyelo_de_a_hvg-nek_es_a_mancs-nak_voltak_problemas_cimlapjai/
    Parancsolj:a képen Heisler András, a Mazsihisz elnöke látható, pénzesőben. A legundorítóbb, legbunkóbb előítéleteket erősítve, masszírozva.

  • Az hagyján, hogy a levelet nem ismerjük.

    Én pl. a Figyelő című újságot csak az ilyen hírekből ismerem, mert szerencsére nem kötelező (még) előfizetni rá vagy pláne olvasni …

  • Hat en nem is tudom, jol van Orban antiszemitizmusa?! T>I A KORMANYABAN VAN nehany zsido szarmazasu is.Nem kell az ördögöt a falra festeni, nincs szukseg ra! Sajnalom, hogy a nick nevem figyelo, se nem volt tudomasom az ujsag letezeserol. Es mióta , 2ooo ota, az interneten vagyok, ezt a nevet valasztottam.

  • Orbán válasza Laudernak, miszerint Lauder – a Vezér szavaival – csak „baloldali zsidókat” véd, ez egyszerűen nonszensz.

    Hiszen a maga skizoid és autoriter fekete-fehér logikájával azzal vág vissza az elnöknek, hogy-hát az csak a legtermészetesebb, hogy az Ő házi-zsidajai mind jobboldaliak. Amiből pedig szerinte csak az következhet, hogy a Zsidó Világkongresszus tárgybeli védencei viszont csakis baloldaliak lehetnek… Számára elképzelhetetlen az, hogy létezzen független és polgári, semleges civil társadalmi állás is.

    Most azon túl, hogy Ő, minden dolgok ura és eldöntője az országos illetőségű MAZSIHISZ-t, egy vallási és polgári gyülekezetet baloldali szervezetként aposztrofál, azon túl is egy aljas és sunyi spekuláció, viszont Ő abban a válaszlevelében, az ő emlegetett igen ritka számú pincsikutya állománya számára, ország és világ szeme láttára „s.k.” kiállított . j o b b o l d a l i . p e d i g r é j ű k. viszont mindjárt egyenlő egy beismeréssel az ő udvari zsidói helyett is, na-meg persze egy általa rúgott öngóllal is. Mely gól kapcsán bebizonyosodott, hogy eme furmányosan cinikus provokációja is a kormány és egy választott országos testület között, kizárólag az ő zavart elméjének a terméke.

    Másrészt, most még arra is fény derült, hogy a védelmébe vett Figyelő c. nyomdai termék szégyenletes címlapja, melyről a Fővezérség és annak udvartartása eddig az terjesztette, hogy az magánkiadás, mostmár ebből az is kiderült, hogy az igenis Orbanisztán Média Holdingjának az elválaszthatatlan része. Tehát ez az ominózus . c í m l a p, a magyar állam legsötétebb, de főleg horthysta, tehát antiszemita hagyományainak a hű folytatója, így az 1941-es Kamenyec-Podolszk igazán méltó utóda…

    Ui:
    Házi-zsidónak lenni kétféle indíttatásból jöhet. Az egyik haszonszerzés céljából, a másik puszta kényszerhelyzetből eredő, árulói habitus okán, vagy a kettő együttes összjátékaként…
    Ez az orbáni „visszavágás” tehát az ő két hitehagyottja indokolt kipellengérezése okán, nem is hasonlítható egy legitim országos vallási testület elnökét gyanúba keverő gúnyrajzzal, minthogy az nem bizonyított, de nem is indokolt.

  • Fortinbras
    11./9:48

    KövesS és VajnaA, Orbán legtipikusabb zs. udvari tányérnyalói.
    K.egy műemlék zsinagógát, és 1 mazsihisz-elnöki ígérvényt – stb.stb. – V. pedig a magyar filmgyártást és kaszinók egyedüli üzemeltetői jogát kapta tőle beléptető ajándékul.
    Ők mindketten a Vezér filoszemitizmusát hivatottak a világ előtt bizonyítani… KövesS ezen kívül a főnök zsidóügyi konfliktusos ügyeiben exponálja magát rendszeresen…

    .
    .

  • FORTIMBRAS
    2018 december 8
    9:48 de.
    Gratulálok! Ennél szemléletesebben nem lehet bemutatni az -amúgy hatásos- hasbara tipikus, kötelező elemeit! CSAKHOGY ez most többszörösen is kontraproduktiv hatást válthat ki(hacsak nem pont ez volt a célja?), mert egyrészről még az Orbánt egy kiskanál vízbe belefojtani képesek is erős túlzásnak tarthatják, nincs elfogadható apropója, mert még az „erősen elhanyagolt” baloldali zsidók is többet kapnak az antiszemita diktátortól mint a mindkétoldali „goj” középréteg, másrészről alkalmas az amúgy példás összetartásáról elhíresült zsidóság úszító, szándékos megosztására! (Gyuri bácsi most erre jogosan azt mondhatná: nagyon hülye zsidó az, aki a hatásos örökölt fegyverét ész nélkül használja! 😀 Nem az a Gyuri bácsi akit, még Izraelben sem tartanak igazi zsidónak, a gojok meg nem a származása, hanem a „jótettei” miatt szapulnak! 😀 ))

  • Détáry Róbert

    Öcsibácsi, mitől vagy te ilyen nagy zsidó szakértő, tán benned is van egykét hegedűvonyás vagy csak az agyadat szikráztatod?

  • FORTIMBRAS
    2018 december 8
    9:48 de.
    Kedves Uram, figyelmébe ajánlom a következő linket és legfőképen az első hozzászólást(amit pedig sajnálatomra nem én írhattam, mert nem vagyok benfentes, csak egy jól tippelő kívülálló!)!
    http://mandiner.hu/cikk/20181212_unios_jelentes_europaban_erosodik_magyarorszagon_gyengul_az_antiszemitizmus

  • En egy masik GYurira gondoltam aki Izraelben el. Huseges magyarnak talaltam.

  • Inkább Bibi

    Én egy olyan friss súlyozott tanulmányt olvastam épp a napokban, ami teljesen mást mond. Ráadásul a megkérdezett országok közül a magyarok egynegyede azt hiszi, hogy a világ népességének 20%-a zsidó, miközben kb 0,2% az, vagyis szerte a világban összesen 14-15 millió zsidó él. Azaz a magyarok 100-szor több zsidót gondolnak a világban, ami abból eredhet, hogy minden mögött „zsidót” látnak.

    https://edition.cnn.com/interactive/2018/11/europe/antisemitism-poll-2018-intl/

    A kutatásban részt vett hét ország átlagában minden tizedik európai vállalta csak antiszemitizmusát, de Lengyelországban már 15, Magyarországon pedig 20 százalék az antiszemitizmusukat nyíltan vállalók aránya. Vagyis minden ötödik magyar antiszemita. Magyarországon ráadásul még azoknak is rendkívül alacsony az aránya, akiknek kedvező véleményük van a zsidókról. Míg a többi országban szignifikánsan többen voltak jó, mint rossz véleménnyel,

  • Détáry Róbert
    2018 december 12
    3:47 de.

    Netán csak nemhogy valamiféle Figyelő-közeli
    tótumfaktumnak méltóztatsz lenni?
    Öcsi?? Hmm???

  • HunCanada
    2018 december 13
    8:39 du.
    Én meg úgy gondolom -a mindenféle tudományos kimutatások ellenére-, hogy a vidéki magyarok 90 %-ának halvány fingja nincs arról, hogy ki vagy mi az a zsidó, a maradék fővárosiaknak lehet, hogy 20 %-a vállaltan antiszemita -mert ők epicentrumban vannak- ezért az országos átlag kizárt dolog, hogy 20 % lehessen!